cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Caminetto, Paganella
  • Hotel Caminetto, Paganella
  • Hotel Caminetto, Paganella
  • Hotel Caminetto, Paganella
  • Hotel Caminetto, Paganella
1 / 5
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
14.01 - 21.01
już od 4882 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
14.01 - 21.01
już od 4882 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Caminetto
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Caminetto
star 4

Włochy: Paganella: Molveno
Ocena hotelu Caminetto:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Caminetto:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 14 stycznia 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 14 stycznia 2023

Hotel Caminetto w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie

Hotel położony jest zaledwie ok. 100 m od wyciągów narciarskich, gdzie dostępnych jest ok. 150 km szlaków w ramach regionu narciarskiego Folgarida-Marilleva-Madonna di Campiglio. Centrum Folgaridy w zasięgu 5 min spaceru, na miejscu niewielki wybór sklepów, barów i kawiarni. Ok. 15 km do stacji Madonna di Campiglio, skąd można przejechać na stoki Passo Groste (snow park), a także dzięki Pinzolo Campiglio Express (kolejka gondolowa o długości 4,7 km, czas przejazdu 16 min) na stoki Pinzolo. Konieczność uiszczenia obowiązkowej opłaty za podatek turystyczny bezpośrednio w hotelu ok. 1,80 EUR/os./dzień dla osób powyżej 14 roku życia.

Do dyspozycji gości

Recepcja, restauracja główna, bar, piano bar, winiarnia Gaglioppo (za dodatkową opłatą, możliwość spróbowania win z różnych regionów świata), przechowalnia sprzętu narciarskiego. Ponadto: wypożyczalnia sprzętu narciarskiego, mini klub dla dzieci i bogato wyposażone centrum SPA (bezpłatne) m.in.: sauna fińska, łaźnia turecka, wanna z hydromasażem, siłownia oraz oaza relax. Za dodatkową opłatą: masaże, zabiegi relaksacyjne.

Pokoje


Wyżywienie

Śniadania w formie bufetu i obiadokolacje serwowane do stolika (do wyboru z 4 pozycji menu), bufet sałatkowy. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Raz w tygodniu regionalna kolacja tematyczna ze świecami i lokalnymi specjałami.

Internet

Internet Wi-Fi dostępny na terenie całego hotelu.

Kategoria lokalna

****

Naszym zdaniem

Doskonała lokalizacja w samym centrum Folgaridy. Możliwość korzystania ze wschodnich i zachodnich stoków Val di Sole (Passo Groste ze snow parkiem i Pinzolo). W okolicy hotelu znajduje się dużo łatwych i średnich tras - polecamy rodzinom z dziećmi, jak i zapalonym narciarzom. Dodatkowym plusem hotelu jest bogata strefa wellness!

Stoki

Ok. 100 m do połączonych wyciągów Folgaridy - Marillevy z trasami Madonny di Campiglio Ok. 15 km do stacji Madonna di Campiglio połączonej ze stokami Passo Groste i Pinzolo.

Opinie klientów


Program

Dzień 1

Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku na 2 godziny przed wylotem samolotu (dla osób, które uiściły zaliczkę zostaną rozliczone ski passy). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie iczas wolny.
Dzień 2 - 7

Pobyt w wybranym hotelu.
Dzień 8

Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko. Wylot do Polski.
Uwagi do programu

Dzieci do 14 roku życia mają obowiązek jazdy w kaskach. Aby skrócić czas przejazdu możliwy transfer z przesiadką.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym (przewóz 1 pary sprzętu narciarskiego/os.), opłaty lotniskowe, 7 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie (zgodnie z ofertą), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, opiekę polskiego rezydenta oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
karnetu narciarskiego, ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT, napojów do obiadokolacji, dodatkowych posiłków nie wymienionych w ofercie oraz innych wydatków osobistych. Rekomendujemy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT dotyczącego ryzyk związanych z rekreacyjnym uprawianiem m.in. narciarstwa i snowboardu. Więcej informacji w sekcji Przeczytaj Koniecznie oraz w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia TU Europa dla Klientów Rainbow.
W regionie:

Val di Sole

Nazwa mówi sama za siebie - Dolina Słońca zawdzięcza to miano 256 dniom słonecznym w ciągu roku. Ciągnie się na długości ok. 50 km od miasteczka Cles na wschodzie do Przełęczy Tonale na zachodzie, położona jest pomiędzy masywami: Brenta, Ortler i Adamello. Główne ośrodki narciarskie to: Marilleva - Folgarida, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu, Pejo, Paganella.Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val di Sole to ok. 162 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Marilleva - Folgarida

Powstała z połączenia kiedyś 2 osobnych stacji, a obecnie to łącznie ok. 53 km tras. Wysokość 1300 - 2180 m n.p.m. Ze szczytu rozciąga się wspaniały widok na masyw Brenta i Adamello. Dominują trasy łatwe 25 km i średnie 21 km. Najdłuższa trasa Azzurra Folgarida - 3 km, różnica poziomów 550 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa N1 Nera Folgarida - 1 km, różnica poziomów 550 m. Snowpark Primi Passi dla początkujących. Tereny do jazdy w puchu, np.: Orso Bruno - Malghette, Cogolo - Rabbi. Narciarstwo biegowe - łącznie 50 km tras, najdłuższa trasa Marilleva 900, 7 km, średnia, 890 - 935 m.
Madonna di Campiglio

Jedna z najsłynniejszych stacji narciarskich, nie tylko ze względu na walory tras, ale także miasteczko, które stało się mekką celebrytów, wytwornych butików, gospodarzem zawodów Pucharu Świata. Wysokość 1550 - 2550 m n.p.m. Łącznie 90 km tras, dominują średnie 60 km i łatwe 20 km. Najdłuższa trasa Groste - 7 km, różnica poziomów 1000 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m (65% nachylenia). Dla doświadczonych narciarzy polecamy zjazd trasą FIS 3-Tre, gdzie odbywają się zawody Pucharu Świata w narciarstwie alpejskim mężczyzn (uznawana za jedną z 10-ciu najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach). Snowpark na Passo Groste na mistrzowskim poziomie. Tereny do jazdy w puchu, np.: Val Gelada, Serodoli, Cima Roma, Lago di Tovel. Narciarstwo biegowe - łącznie 21 km tras, najdłuższa trasa (tor Pucharu Świata) - 10 km, średnia, 1575 - 1645 m. Ekspozycja stoków wschód - zachód, poranek proponujemy spędzić na Madonnie, a po południu przenieść się na Passo Groste, dzięki czemu zawsze będzie towarzyszyć nam słońce.
Pinzolo

Nieco odizolowany ośrodek, z trudniejszymi trasami niż Madonna di Campiglio. Polecamy dla narciarzy, którzy lubią poszaleć na pustym stoku. Wysokość 800 - 2100 m n.p.m. Łącznie 26 km tras, dominują średnie 18 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Pista Rododendro - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 600 m. Najtrudniejsza trasa Pita Competition - 1,3 km, różnica poziomów 300 m. Snowpark "Brentapark" dla początkujących i zaawansowanych. Dzięki nowo wybudowanej kolejce gondolowej Pinzolo Campiglio Express (4,7 km długości, czas przejazdu 16 min.) możliwość przejazdu na stoki Madonny di Campiglio.
Adamello Ski: Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu

Doinwestowany, wysoko położony i zróżnicowany region powstały dzięki połączeniu 3 stacji narciarskich. Piękne widoki! Wysokość 1121 - 3000 m n.p.m. Łącznie 100 km tras: średnie 59 km i trudne 21 km. Passo Tonale 1883 - 2585 m, łącznie 66 km tras: średnie 33 km, łatwe 20 km. Ponte di Legno - Temu 1121 - 2120 m, łącznie 30 km tras: średnie 25 km, trudne 5 km. Lodowiec Presena 2585 - 3000 m, łącznie 4 km tras: trudne 3 km, średnie 1 km. Najdłuższe trasy: Passo Tonale Alpino - 4,5 km, średnia, różnica poziomów 725 m i Ponte di Legno - Temu Angelo - Corno d'Aola - 3,7 km, trudna, różnica poziomów 278 m. Najtrudniejsze trasy Passo Tonale Paradiso - 3 km, różnica poziomów 737 m (uznawana za jedną z 10 najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach), Ponte di Legno Corno d'Aola - 2,7 km, różnica poziomów 650 m, Lodowiec Presena Presena Sinistra - 1 km, różnica poziomów 278 m.
Pejo

Warto wybrać się do tego uzdrowiska ze źródłami termalnymi na dzień odpoczynku od nart. Jako ośrodek narciarski polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na szerokie i średnio trudne trasy, a także małą liczbę turystów. Wysokość 1200 - 2400 m n.p.m. Łącznie 15 km tras: średnie 8 km, łatwe 3 km.
SKI INFO:

Tereny narciarskie
: 900-2600 m n.p.m. + Lodowiec Presena 3069 m n.p.m.
Długość tras
: 380 km (w tym połowa sztucznie naśnieżanych)
Trasy łatwe
: 92 km
Trasy średnie:
230 km
Trasy trudne
: 60 km
Wyciągi
: 109 o łącznej przepustowości 183.300 os./ godz.
Sezon narciarski
: grudzień-maj
Brak możliwości zjazdów na tzw. snow bike.
Karnety:

- Skipass Folgarida - Merilleva -ok. 202 - 235 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida i Marilleva.
- Skipass Folgarida - Marilleva, Pejo i 2 dni Skiarea - ok. 235 - 265 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Pejo, 2 dni Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta.
- Skipass Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta - ok. 255 - 289 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo.
- Skipass Superskirama - ok. 267 -303 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale, Pejo, Monte Bondone, Paganella i Folgaria Lavarone.
Ceny karnetówpodane zostałyna dzień 10.10.2021 r.i mogą ulec zmianie.

Zniżka na karnet

Istnieje możliwość zakupu karnetu ze zniżką maksymalnie do 3 dni przed rozpoczęciem imprezy. Po upływie tego terminu nie ma możliwości zakupu, zwrotu ani wymiany karnetu. Dzięki umowie z regionem Val di Sole jesteśmy w stanie zaproponować zakup karnetu ze zniżką max. do 30 EUR. Przy rezerwacji w systemie należy zadeklarować chęć zakupu karnetu ze zniżką (zaliczka 50 zł, czyli 11 EUR). Pozostałą część kwoty Klienci dopłacają w GOTÓWCE w EURO u naszego przedstawiciela przy stanowisku Rainbow na lotnisku przed wylotem do Włoch. Otrzymają wówczas imienny voucher, który w kasie przy wyciągu wymieniany jest na imienny karnet.

Inne

W regionie:

Val di Sole

Nazwa mówi sama za siebie - Dolina Słońca zawdzięcza to miano 256 dniom słonecznym w ciągu roku. Ciągnie się na długości ok. 50 km od miasteczka Cles na wschodzie do Przełęczy Tonale na zachodzie, położona jest pomiędzy masywami: Brenta, Ortler i Adamello. Główne ośrodki narciarskie to: Marilleva - Folgarida, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu, Pejo, Paganella.Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val di Sole to ok. 162 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Marilleva - Folgarida

Powstała z połączenia kiedyś 2 osobnych stacji, a obecnie to łącznie ok. 53 km tras. Wysokość 1300 - 2180 m n.p.m. Ze szczytu rozciąga się wspaniały widok na masyw Brenta i Adamello. Dominują trasy łatwe 25 km i średnie 21 km. Najdłuższa trasa Azzurra Folgarida - 3 km, różnica poziomów 550 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa N1 Nera Folgarida - 1 km, różnica poziomów 550 m. Snowpark Primi Passi dla początkujących. Tereny do jazdy w puchu, np.: Orso Bruno - Malghette, Cogolo - Rabbi. Narciarstwo biegowe - łącznie 50 km tras, najdłuższa trasa Marilleva 900, 7 km, średnia, 890 - 935 m.
Madonna di Campiglio

Jedna z najsłynniejszych stacji narciarskich, nie tylko ze względu na walory tras, ale także miasteczko, które stało się mekką celebrytów, wytwornych butików, gospodarzem zawodów Pucharu Świata. Wysokość 1550 - 2550 m n.p.m. Łącznie 90 km tras, dominują średnie 60 km i łatwe 20 km. Najdłuższa trasa Groste - 7 km, różnica poziomów 1000 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m (65% nachylenia). Dla doświadczonych narciarzy polecamy zjazd trasą FIS 3-Tre, gdzie odbywają się zawody Pucharu Świata w narciarstwie alpejskim mężczyzn (uznawana za jedną z 10-ciu najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach). Snowpark na Passo Groste na mistrzowskim poziomie. Tereny do jazdy w puchu, np.: Val Gelada, Serodoli, Cima Roma, Lago di Tovel. Narciarstwo biegowe - łącznie 21 km tras, najdłuższa trasa (tor Pucharu Świata) - 10 km, średnia, 1575 - 1645 m. Ekspozycja stoków wschód - zachód, poranek proponujemy spędzić na Madonnie, a po południu przenieść się na Passo Groste, dzięki czemu zawsze będzie towarzyszyć nam słońce.
Pinzolo

Nieco odizolowany ośrodek, z trudniejszymi trasami niż Madonna di Campiglio. Polecamy dla narciarzy, którzy lubią poszaleć na pustym stoku. Wysokość 800 - 2100 m n.p.m. Łącznie 26 km tras, dominują średnie 18 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Pista Rododendro - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 600 m. Najtrudniejsza trasa Pita Competition - 1,3 km, różnica poziomów 300 m. Snowpark "Brentapark" dla początkujących i zaawansowanych. Dzięki nowo wybudowanej kolejce gondolowej Pinzolo Campiglio Express (4,7 km długości, czas przejazdu 16 min.) możliwość przejazdu na stoki Madonny di Campiglio.
Adamello Ski: Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu

Doinwestowany, wysoko położony i zróżnicowany region powstały dzięki połączeniu 3 stacji narciarskich. Piękne widoki! Wysokość 1121 - 3000 m n.p.m. Łącznie 100 km tras: średnie 59 km i trudne 21 km. Passo Tonale 1883 - 2585 m, łącznie 66 km tras: średnie 33 km, łatwe 20 km. Ponte di Legno - Temu 1121 - 2120 m, łącznie 30 km tras: średnie 25 km, trudne 5 km. Lodowiec Presena 2585 - 3000 m, łącznie 4 km tras: trudne 3 km, średnie 1 km. Najdłuższe trasy: Passo Tonale Alpino - 4,5 km, średnia, różnica poziomów 725 m i Ponte di Legno - Temu Angelo - Corno d'Aola - 3,7 km, trudna, różnica poziomów 278 m. Najtrudniejsze trasy Passo Tonale Paradiso - 3 km, różnica poziomów 737 m (uznawana za jedną z 10 najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach), Ponte di Legno Corno d'Aola - 2,7 km, różnica poziomów 650 m, Lodowiec Presena Presena Sinistra - 1 km, różnica poziomów 278 m.
Pejo

Warto wybrać się do tego uzdrowiska ze źródłami termalnymi na dzień odpoczynku od nart. Jako ośrodek narciarski polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na szerokie i średnio trudne trasy, a także małą liczbę turystów. Wysokość 1200 - 2400 m n.p.m. Łącznie 15 km tras: średnie 8 km, łatwe 3 km.
SKI INFO:

Tereny narciarskie
: 900-2600 m n.p.m. + Lodowiec Presena 3069 m n.p.m.
Długość tras
: 380 km (w tym połowa sztucznie naśnieżanych)
Trasy łatwe
: 92 km
Trasy średnie:
230 km
Trasy trudne
: 60 km
Wyciągi
: 109 o łącznej przepustowości 183.300 os./ godz.
Sezon narciarski
: grudzień-maj
Brak możliwości zjazdów na tzw. snow bike.
Karnety:

- Skipass Folgarida - Merilleva -ok. 202 - 235 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida i Marilleva.
- Skipass Folgarida - Marilleva, Pejo i 2 dni Skiarea - ok. 235 - 265 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Pejo, 2 dni Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta.
- Skipass Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta - ok. 255 - 289 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo.
- Skipass Superskirama - ok. 267 -303 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale, Pejo, Monte Bondone, Paganella i Folgaria Lavarone.
Ceny karnetówpodane zostałyna dzień 10.10.2021 r.i mogą ulec zmianie.

Zniżka na karnet

Istnieje możliwość zakupu karnetu ze zniżką maksymalnie do 3 dni przed rozpoczęciem imprezy. Po upływie tego terminu nie ma możliwości zakupu, zwrotu ani wymiany karnetu. Dzięki umowie z regionem Val di Sole jesteśmy w stanie zaproponować zakup karnetu ze zniżką max. do 30 EUR. Przy rezerwacji w systemie należy zadeklarować chęć zakupu karnetu ze zniżką (zaliczka 50 zł, czyli 11 EUR). Pozostałą część kwoty Klienci dopłacają w GOTÓWCE w EURO u naszego przedstawiciela przy stanowisku Rainbow na lotnisku przed wylotem do Włoch. Otrzymają wówczas imienny voucher, który w kasie przy wyciągu wymieniany jest na imienny karnet.

META Description

Impreza WSS (PRZELOT SAMOLOTEM)

Wizy - informacje dla sprzedawców

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek:
1)

zarejestrowania swojego przyjazdu
na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
oświadczenie
autodichiarazione)
2)
przedstawienia certyfikatu w
języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
green pass
) zaświadczającego o:
·
ukończeniu całego cyklu szczepień
co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
przebytej chorobie COVID-19
(ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
negatywnym wyniku testu wymazowego
(molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
Uwaga!!!

Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
do:
- konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
- wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
- muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
- basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
- targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
- uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
- centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
- salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
- konkursów publicznych.
Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
400-1000 EUR
zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
Źródło:
Uwaga!
Od 01.09.2021 r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu) także
przy wejściu na lotniska we Włoszech.

Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia.
"

Wizy

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek:
1)

zarejestrowania swojego przyjazdu
na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
oświadczenie
autodichiarazione)
2)
przedstawienia certyfikatu w
języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
green pass
) zaświadczającego o:
·
ukończeniu całego cyklu szczepień
co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
przebytej chorobie COVID-19
(ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
negatywnym wyniku testu wymazowego
(molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
Uwaga!!!

Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
do:
- konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
- wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
- muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
- basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
- targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
- uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
- centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
- salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
- konkursów publicznych.
Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
400-1000 EUR
zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
Źródło:
Uwaga!
Od 01.09.2021 r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu) także
przy wejściu na lotniska we Włoszech.

Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia.
"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Volare Travel

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Włochy

Region

Val di Sole, czyli "Dolina Słońca", to najchętniej odwiedzana przez polskich narciarzy dolina w zachodniej części Trydentu. Idealne położona, w otoczeniu słynnych masywów alpejskich, zapewnia wyjątkowe warunki klimatyczne. Śnieg pada tu często i obficie, a w bezśnieżne dni niebo jest niemal bezchmurne. Optymalne warunki narciarskie dają przede wszystkim północne stoki. Dogodne położenie lokalnych, niewielkich miasteczek, takich jak - Madonna di Campiglio, Folgarida, Marilleva, Peio i innych gwarantuje pełne wykorzystanie różnorodności tras narciarskich. Folgarida-Marilleva i Madonna di Campiglio to największy połączony region narciarski w Val di Sole. Region oferuje w sumie 120 km tras. Stopień trudności - 41%trasy łatwe, 44% trasy średnie, 15% trasy trudne.

POŁOŻENIE

. hotel usytuowany w centrum FOLGARIDY, w regionie VAL DI SOLE. Odległość do wyciągów narciarskich ok. 150 m.

SERWIS

recepcja, bar, restauracja, wine bar, centrum wellness - biosauna aromatyczna, sauna fińska, nieduży basen panoramiczny z hydromasażem, łaźnia turecka, sala relax, siłownia, centrum estetyczno - kosmetyczne, masaże - sportowe, relaksacyjne; przechowalnia sprzętu narciarskiego.

POKOJE

wszystkie pokoje komfortowo wyposażone (TV, telefon, sejf, minibar -płatny dodatkowo), z pełnym węzłem sanitarnym (łazienka z prysznicem, suszarka do włosów ,szlafroki i obuwie do strefy Wellness. Do dyspozycji pokoje 18-22 m2 clasic, w hotelu występują również pokoje na poddaszu. Pokoje Junior Suite i Superior na zapytanie.

Wyżywienie

śniadanie w formie bufetu ,kolacja do wyboru z 4 dań, sałatki i bufet na zimno

Cena obejmuje

6/7 noclegów, wyżywienie 2 x dziennie, obligatoryjne ubezpieczenie KL, NNW, bagaż w wys. 40 zł/os.

Cena nie obejmuje

napoi do obiadokolacji, opcjonalnego ubezpieczenia OC SKI w wys. 40 zł/os., taksy klimatycznej w wys. 1.80 Euro/os./dzień dla os. powyżej 14 roku życia.

Zniżki

przy dwóch osobach pełnopłatnych na 3 łóżku (dostawce) dzieci 0-2 lat gratis, 2-8 lat 50%, 8-16 lat 30%, powyżej 16 lat 20%

Dopłaty

do pokoju 1 os. 700zł, małe zwierzęta na zapytanie 10 euro/dzień.

Uwaga

zakwaterowanie w soboty po godzinie 14.00, wykwaterowanie w soboty do godziny 10.00

Info skipass

6 dniowy Folgarida Marilleva od 165 euro/os., 6 dniowy Superskirama Adamello Brenta od 230 euro/os. obejmuje trasy - Folgarida Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo del Tonale, Pejo, Monte Bondone, Paganella, Folgaria-Lavarone.

Nasza opinia

elegancki hotel o wysokim standardzie usług, doskonale położony przy wyciągach narciarskich. W wybranych terminach oferty specjalne dla rodzin z dziećmi.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Volare Travel, które powstało w roku 2004 jako organizator sportów zimowych i specjalista wycieczek narciarskich we Włoszech. Obecnie, w ramach oferty zimowej, należy do ścisłej czołówki polskich touroperatorów. Organizuje wakacje w najlepszych regionach narciarskich Włoch (m. in. Madonna di Campiglio, Val di Fiemme, Livigno, Val di Sole, czy Val di Fassa) i Austrii (Dolina Zillertal, Hintertux, Zell am See czy Kaprun).

W ofercie Volare Travel znajdują się dogodnie położone i dobrze wyposażone apartamenty z aneksami kuchennymi dla narciarzy oraz hotele o wysokim standardzie dla najbardziej wymagających osób. Biuro Podróży Volare Travel organizuje wyjazdy narciarskie dla klientów indywidualnych oraz grup zorganizowanych, a także wyjazdy incentive w oparciu o autokar i dojazd własny oraz z możliwością przelotu.

Volare Travel zapewnia wykwalifikowaną kadrę instruktorów, którzy dokładają wszelkich starań aby wypoczynek narciarski był niezwykłą przygodą organizując zawody narciarskie, zjazdy poza trasami, wyjazdy na heliski i szereg innych atrakcji.


III Millenium

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Włochy/ Trentino-Val di Sole/ Folgardia

Odległość od centrum

30m

Odległość od wyciągu

50m

Opis

Hotel położony w centrum Folgarida oferuje miłą i przyjazną atmosferę podczas wypoczynku. Hotel stanowi idealne miejsce dla wszystkich, którzy chcą się zrelaksować w dobrze wyposażonym centrum odnowy biologicznej, ale również dla wszystkich aktywnych, kochających jazdę na nartach i sport.

Pokoje

36, wyposażone w łazienkę z suszarką do włosów, tv, telefon, sejf, mini bar.

Pokoje Comfort

16m2, z wielką łazienką, drewnianymi meblami.

Pokoje Superior

18-20m2, przestronne i wygodne, z koszem owoców w dniu przyjazdu i miejscem parkingowym.

Pokoje Junior Suite

22-26m2, z dwoma łazienkami, salon, kosz owoców w dniu przyjazdu, miejsce parkingowe, spa.

Restauracja

Śniadanie w formie bufetu z domowymi ciastami i przysmakami kuchni regionalnej, dania kuchni międzynadorowej lokalnej, menu dla dzieci, na zapytanie specjalne dania wegetariańskie i bezglutenowe.

Serwis

Restauracja, hol z Wi-Fi, czytelnia, przechowalnia sprzętu sportowego, możliwość wynajęcia sprzętu sportowego.

Rozrywka i relaks

Centrum wellness z sauną, licznymi zabiegami zdrowotnymi, pielęgnacyjnymi i relaksacyjnymi, jacuzzi, strefa relaksu, masaże, mini klub, ogród z zabawkami dla dzieci.

Check in

od 17:00

Check out

do 10:00

Dopłata

Pokój dwuosobowy dla singla, 50%

Do zapłaty na miejscu

podatek miejski 1,30E/os./noc; zwierzęta- akceptowane, 8E za noc.

Oferta z dojazdem własnym zawiera

Zakwaterowanie z wybranym wyżywieniem, ubezpieczenie NNW, KL, CP i SKI.

Oferta z przelotem zawiera

przelot liniami low cost, bagaż podręczny, bagaż główny, przewóz sprzętu narciarskiego oraz pakiet zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW, KL, CP i SKI, transfer zbiorowy lotnisko-hotel-lotnisko.

Ryanair - 10kg/os, wymiary

55x40x20 cm i mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20 cm, bagaż rejestrowany w wadze do 15kg/os,

Wizzair - 5kg/os, wymiary

42x32x25 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 32kg/os,

Norwegian - 10kg/os, wymiary

55x40x23 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 20kg/os

Vueling - 10kg/os, wymiary

55x40x20 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 23kg/os

Easy Jet - 10kg/os, wymiary

55x40x20 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 20kg/os

UWAGA

Bagaże rejestrowane muszą stanowić jeden pakunek, nie mogą być dzielone na kilka mniejszych i nie mogą być sumowane z bagażami podręcznymi.

SPRZĘT NARCIARSKI

narty/deska snowboardowa, buty i kijki muszą stanowic jeden pakunek i nie mogą byc przewożone w odzielnych torbach;waga do 20 kg.

Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(3% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

Warunki transferu shuttle busem

Shuttle bus jest prywatnym transportem zbiorowym, dowożącym klientów do różnych hoteli,zatrzymuje się tylko w miejscach przystosowanych do postoju, jeśli przed obiektem nie ma takiego miejsca, shuttle bus zatrzyma się w najbliższym przystosowanym do tego miejscu. Istanieje możliwość dokonania upgrade'u usługi w postaci zamiany na transfer indywidualny za dodatkową opłatą.

Informacje dotyczące przelotu samolotem

Cena zawiera przelot samolotem, który odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Norwegian, Vueling i Easy Jet III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych;przelot odbywa się wg zasad przewoźnika za które III MILLENIUM T.O. nie ponosi odpowiedzialności.


Europe Mountains

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Folgarida

W cenie

Zakwaterowanie i obowiązkowe ubezpieczenie KL i NNW. Dodatkowe usługi zawarte w cenie i płatności do dokonania na miejscu - proszę przejść do kroku 4. Rezerwacja i rozwinąć sekcję "Informacje dodatkowe".

ODLEGŁOŚCI

Centrum - 882 m. Wyciągi - 210 m (Stadio Illuminato Gondola Folgarida), 1,4 km (Folgarida Gondola).

PARKING

garaż, parking niestrzeżony.

INTERNET

WI-FI w częściach wspólnych hotelu, WI-FI we wszystkich pokojach, kącik internetowy.

USŁUGI SPA I WELLNESS

centrum odnowy biologicznej, łaźnia parowa, cichy pokój do medytacji i relaksu, zabiegi kosmetyczne i pielęgnacja skóry, bio sauna, sauna fińska, masaże.

REKREACJA I SPORT

klub fitness, ogród, taras, schowek na rowery.

USŁUGI DLA DZIECI

łóżeczko dla dziecka, wysokie krzesło dla dziecka, plac zabaw dla dzieci, menu dla dzieci, klub dla dzieci.

USŁUGI HOTELOWE

kawiarnia, jadalnia, restauracja, przechowalnia bagaży, lounge, pokój telewizyjny, pokoje dla niepalących, palarnia, ogródek piwny, czytelnia, winda, bar, udogodnienia dla niepełnosprawnych, pokój śniadaniowy, sala konferencyjna, recepcja, podatek lokalny.

WYPOSAŻENIE POKOI

łóżko piętrowe, sejf w pokoju, minibar, telewizja satelitarna, telefon, szlafroki, wanna lub prysznic, suszarka do włosów, pokoje dla alergików dostępne.


Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.

Nekera

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

WLOCHY

Położenie

 spokojne, ok. 100 m. od centrum Folgaridy. Wyciąg narciarski Folgarida oddalony o ok. 300 m., gondola Belvedere - oferująca połączenie z ośrodkami narciarskimi Folgarida-Marilleva-Madonna di Campiglio oddalona o ok. 800 m. Bezpłatny skibus.

Wyposażenie

 Do dyspozycji Gości: recepcja, lobby z miejscami do wypoczynku, winda, restauracja główna, bar, czytelnia, przechowalnia bagażu. Zniżki w hotelu na wynajem nart, możliwość zwrotu sprzętu ostatniego dnia w hotelu, zniżki na posilki i napoje w restauracji-barze Grill Restaurant na stoku narciarskim. 

Dostęp do internetu

 Wi-Fi na terenie hotelu i w pokojach gratis. 

Zakwaterowanie

 pokoje Comfort (DBL CLASSIC): ok. 16-20 m2; ogrzewanie, TV-Sat., telefon, sejf, większość pokoi z balkonem, łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarka. Dla 2 osób. Pokoje Superior (DBL SUPERIOR): przestroniejsze, ok. 25 m2, dla 2-4 osób. Wyposażone jak pokoje Classic.

Sport i Wellness

centrum odnowy biologicznej WabiSabi: siłownia, sauna, łaźnia parowa, bio-sauna, panoramiczne jacuzzi, pokój relaksu. Za opłatą: zabiegi kosmetyczne i masaże. 

Rozrywka

 okazjonalnie wieczorem muzyka na żywo. 

Dzieci

 miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat (w określonych godzinach), pokój gier i zabaw, animacje. 

Wyżywienie

 z dwoma posiłkami: śniadanie w formie bufetu, kolacja w formie 3-daniowego menu z bufetem sałatkowym. Koktajl powitalny, kolacje przy świecach, degustacje lokalnych produktów i serów. 

Kategoria Nekera

4 gwiazdki, kategoria lokalna: 4 gwiazdki. 

Narciarnia

 przechowalnia nart i sprzętu narciarskiego, suszarnia butów w hotelu. 

Parkowanie

 miejsca parkingowe przy hotelu gratis (ograniczona liczba), garaż za opłatą 10 EUR / dzień. 

Zwierzęta domowe

 na zapytanie, za opłatą 12 EUR / dzień. 

Opłata klimatyczna

 1,50 EUR od os./dzień (Goście powyżej 14 lat), płatna na miejscu w hotelu. 

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta.W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba).W zależności od linii lotniczej dopłata waha się od 0 do ok 500 zł/bagaż. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), A3 (Aegean), LO (Lot).


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Mapa Hotelu Caminetto

Opinie o Hotelu Caminetto

Caminetto - możliwości zakwaterowania:

2 os. pokój superior
1 os. pokoj comfort
2 os. junior suite
2 os. pokoj comfort

Caminetto - Możliwości wyżywienia:


Caminetto - miasta wylotu:


Caminetto - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Caminetto? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00