Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
1/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
2/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
3/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
4/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
5/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
6/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
7/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
8/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
9/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
10/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
11/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
12/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
13/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
14/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
15/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
16/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
17/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
18/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
19/20
Hotel Hotel Brotz, Tyrol Południowy
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
18.02 - 25.02
już od 3341 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
05.04 - 09.04
już od 1962 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Hotel Brotz
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Hotel Brotz
star 3

Włochy: Tyrol Południowy
Ocena hotelu Hotel Brotz:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Hotel Brotz:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 18 lutego 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 kwietnia 2023

Hotel Hotel Brotz w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • na wysokości ok. 950 m n.p.m.
  • spokojna lokalizacja
  • ok. 100 m od centrum miejscowości Rasen
  • ok. 10 km od centrum miejscowości Bruneck (ze średniowieczną starówką)
  • ok. 2 km od stacji kolejowej 

polozenie

  • na wysokości ok. 950 m n.p.m.
  • spokojna lokalizacja
  • ok. 100 m od centrum miejscowości Rasen
  • ok. 10 km od centrum miejscowości Bruneck (ze średniowieczną starówką)
  • ok. 2 km od stacji kolejowej 

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • winda 
  • taras
  • ogród 
  • kryty basen
  • jadalnia 
  • bar 
  • jacuzzi

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

  • parking 
  • garaż podziemny (płatny 5 €/dzień)

karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners Club

Liczba pokojów

51

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie do 11.00 
  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych
  • taksa klimatyczna (płatna na miejscu, od 14. roku życia, 1,50 €/osoba/dzień)
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

Dla dzieci

  • łóżeczka dla dzieci: w cenie, na zapytanie 
  • opieka nad dziećmi: za opłatą
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • pokój gier i zabaw
  • plac zabaw

Sport i wellness

W cenie
  • łaźnia parowa 
  • sala fitness/siłownia
Płatne
  • masaże 
  • solarium

Pokoje

Pokój 2-osobowy superior DZX1
  • 2-4 os.
  • ok. 16 m2
  • suszarka do włosów
  • sejf (w cenie)
  • tel.
  • TV
  • Wi-Fi (w cenie)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • szlafroki
  • balkon
Suita SUX1
  • 2-4 os.
  • ok. 22 m2
  • suszarka do włosów
  • sejf (w cenie)
  • tel.
  • TV
  • Wi-Fi (w cenie)
  • prysznic
  • WC
  • szlafroki
  • balkon
  • pokój dzienno-sypialny
  • sypialnia
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 16 m2
  • suszarka do włosów
  • sejf (w cenie)
  • tel.
  • TV
  • Wi-Fi (w cenie)
  • prysznic
  • WC
  • szlafroki
  • balkon

Wyżywienie

Dwa posiłki
  • śniadanie (w formie bufetu) 
  • 4-daniowa kolacja z menu do wyboru na dany dzień

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Rainbow

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie

Hotel zlokalizowany jest w Południowym Tyrolu. Wybudowany został w alpejskim stylu z dbałością o szczegóły i zapewnia wspaniałe widoki na Alpy. Aby dostać się do przystanku autobusowego wystarczy przejść ok. 100m. Centrum miasta ze sklepami, restauracjami i barami znajduje się ok. 100m od obiektu. Najbliższy stok narciarski – Olang – znajduje się ok. 4km od obiektu i można dostać się do niego bezpłatnym autobusem dla narciarzy. Najbliższa apteka zlokalizowana jest w odległości ok. 500m od obiektu. Hotel znajduje się ok. 90km od lotniska Bolzano oraz Innsbruck. Cena nie obejmuje taksy klimatycznej płatnej w recepcji (ok. 2EUR/dzień/osoba).

Do dyspozycji gości

Recepcja czynna w godzinach 06:00-24:00, 2 budynki hotelowe: restauracja i strefa wellness znajdują się w budynku głównym, pokoje zaś w aneksie oddalonym o ok. 300m,bar, winda, ogrzewana przechowalnia nart, wypożyczalnia rowerów, wspólny salon z TV. Zwierzęta nie są akceptowane. Parking w zależności od dostępności, miejski, bezpłatny. Zakwaterowanie od godziny 14:00, wykwaterowanie do godziny 11:00.

Pokoje

Hotel posiada 35 pokoi gościnnych, wykończonych w alpejskim stylu. Są jasne i przestronne, ozdobione drewnianymi meblami i podłogami. Istnieje możliwość wynajęcia pokoju 2-osobowego z opcją zakwaterowania do 3 lub 4 osób. Każdy z pokoi został wyposażony w suszarkę do włosów, ogrzewanie, telefon, TV Sat, szlafroki, sejf oraz minibar (mogą obowiązywać dodatkowe opłaty). Łóżeczko dla dziecka dostępne na życzenie.

Wyżywienie

Śniadania w formie bufetu i obiadokolacje składające się z 3 dań do wyboru i bufetu sałatkowego. Na życzenie menu dla dzieci.Kolacja świąteczna i noworoczna wliczone w cenę.

Program sportowy i animacyjny

Dzieci mogą bawić się w specjalnie przygotowanym dla nich pokoju zabaw. Hotel posiada swoje autorskie Wellness Centre o powierzchni ok. 500m2, otwarte codziennie od 14:00 do 20:00 dla gości powyżej 16 roku życia. Oferuje kryty, ogrzewany basen o powierzchni ok. 35m2, saunę, bio saunę, łaźnię turecką, baseny Kneippa oraz za dodatkową opłatą solarium i zabiegi masażu wykonywane przez wyszkolonych specjalistów. Istnieje możliwośc wypożyczenia (za dopłatą)zestawu ze szlafrokiem i kapciami. Dla gości lubiących aktywny wypoczynek nie tylko na stoku narciarskim, dostępna jest sala fitness.

Internet

Bezpłatna sieć Wi-Fi

Kategoria lokalna

***

Strona www

www.hotelbroetz.com

Program

Dzień Pierwszy

Przyjazd do wybranego obiektu. Zakwaterowanie.
Dzień drugi do przedostatniego

Pobyt w wybranym hotelu.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
7, 10, 11 lub 14rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie (zgodnie z ofertą),zdalną (telefoniczną) opiekę rezydenta, oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
karnetu narciarskiego, ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT, napojów do obiadokolacji, dodatkowych posiłków nie wymienionych w ofercie oraz innych wydatków osobistych. Rekomendujemy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT dotyczącego ryzyk związanych z rekreacyjnym uprawianiem m.in. narciarstwa i snowboardu. Więcej informacji w sekcji Przeczytaj Koniecznie oraz w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia TU Europa dla Klientów Rainbow.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3Włochy/Południowy Tyrol

Położenie

- Rasun di Sotto- ok. 200 m od centrum miejscowości- ok. 5,7 km ośrodek narciarski Kronplatz/Plan de Corones- ok. 100 m przystanek skibusahotel składa się z budynku głównego i oddalonego o 300 m budynku bocznego, gdzie znajdują się pokoje Standard Dependance 2/3/4; wszystkie wymienione poniżej usługi znajdują się w budynku głównym

Wyposażenie hotelu

- recepcja z lobby- restauracja, bar- sejf hotelowy- taras słoneczny - pokój zabaw dla dzieci- winda- narciarnia- hotelowy skibus- bezprzewodowy internetBezpłatnie:- basen 35m ze sztucznym wodospadem i leżakami- jacuzzi dla 6 osób, sauna, biosauna, sauna parowa - ścieżka Kneippa, kącik relaksacyjny z leżakami - siłownia, bilard, piłkarzykiDodatkowo płatne:- solarium poziome- kabina na podczerwień- masaże

Pokoje

Superior 2/3/4 - 25 m - pokój z łóżkiem małżeńskim i ew. 1 lub 2 rozkładanymi kanapami lub fotelami dla 1 lub 2 osób, łazienka, balkonDeluxe 2/3/4 - 25 do 30 m - pokój z łózkiem małżeńskim i ew. 1 lub 2 rozkładanymi kanapami lub krzesłami dla 1 lub 2 osób, łazienka, balkonStandard Dependance 2/3/4 - 20 do 40 m - pokój z łóżkiem małżeńskim i ew. dodatkowy pokój z łóżkiem małżeńskim, łazienka, balkonDodatkowe wyposażenie:TV sat., telefon, suszarka do włosów, sejf, minibar, wi-fi, szlafroki do wellness

Wyżywienie

HB (śniadania i kolacje): śniadania w formie bufetu kontynentalnego, w tym napoje, kolacje serwowane menu z wyborem od 2 do 7 zimnych lub gorących przystawek i od 2 do 12 dań głównych z dodatkami, bufet sałatkowy, serwowany deser lub lody, napoje za opłatą

Dodatkowe informacje

- opłata klimatyczna płatna na miejscu 1,7 EUR/noc/os. od 14 lat- zarezerwowany parking (liczba miejsc ograniczona) bezpłatny- łóżeczko dziecięce na potwierdzenie bezpłatnie- hotel nie akceptuje zwierząt

Karnet w cenie

skipass Dolomiti Superski w cenie; najbliższy ośrodek narciarski Kronplatz/Plan de Corones oferuje ok. 119 km tras narciarskich Kategoria bimbo: dzieci urodzone po 26.11.2014 (skipas Dolomiti Superski) Kategoria junior: dzieci urodzone po 26.11.2006 i przed 27.11.2014 (skipas Dolomiti Superski)Kategoria senior: osoby urodzone przed 26.11.1957 (skipas Dolomiti Superski)zniżka na kategorię bimbo obowiązuje przy korzystaniu ze skipassu dowolnej długości; warunek dziecku musi towarzyszyć 1 osoba dorosła z takim samym karnetem pod względem długości Karnet Dolomiti Superski trasferibile genitori" może być używany przez obu rodziców dziecka, pozwala jednemu z rodziców jeździć na nartach, podczas gdy druga osoba opiekuje się w tym czasie nie jeżdżącym na nartach dzieckiem do lat 3 (urodzonym po 26.11.2019), które nie jest uprawnione do korzystania ze skipassu.1 skipass - 12 ośrodków narciarskich - 1220 km tras! Dolomiti Superski to rozległy region narciarski, z którego można w pełni korzystać będąc posiadaczem jedngo skipassu. Na region Dolomiti Skiarea składa się 12 ośrodków narciarskich: Cortina d'Ampezzo, Kronplatz, Alta Badia, Val Gardena-Alpe di Siusi, Val di Fassa-Carezza, Arabba-Marmolada, 3 Zinnen Dolomites, Val di Fiemme-Obereggen, San Martino di Castrozza/Passo Rolle, Gitschberg Jochtal, Alpe Lusia/San Pellegrino, Civetta.RODZAJE SKIPASÓW:Dolomiti Superski ważny bez ograniczeń we wszystkich 12 ośrdkach Dolomiti SuperskiKronplatz - Plan de Corones ważny w głównym ośrodku Kronplatz i w 5 kolejnych wyciągach w okolicySKIBUSY:linie Anterselva - Rasun - Valdaora, Val Casies - Tesido - Monguelfo, Terento - Falzes - Chienes - San Lorenzo di Sebato - Gais / Teodone - Brunico (Riscone), skibus po San Vigilio di Marebbe i okolic oraz wszystkie połączenia autobusowe i kolejowe przez dolinę Val Pusteria (pociągi "Ski Pustertal Express" między stacjami San Candido i Fortezza, autobusy do Brixen) zawarte w karcie Holidaypass Premium (bezpłatnie w przypadku zakwaterowania u właściciela obiektu noclegowego zarejestrowanego w lokalnym stowarzyszeniu turystycznym - w naszym przypadku są to wszystkie oferowane przez nas obiekty noclegowe z wyjątkiem Rezydencji Obermoarhof) ; skibus Piccolino - Pedraces / Sponata (Alta Badia) w ramach karnetu narciarskiego (skipassu) Dolomiti Superski

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

Karnety narciarskie

WAŻNE: Karnety zawarte w cenie oferty, są karnetami w specjalnej, zniżkowej cenie dla Klientów EXIM TOURS. Za dodatkową opłatą istnieje możliwość rozszerzenia skipassu na inny ośrodek narciarski (jeśli to możliwe). WYBORU KARNETU MOŻNA DOKONAĆ TYLKO W MOMENCIE ZAŁOŻENIA REZERWACJI!

WAŻNE INFORMACJE

Zgodnie z nowymi przepisami muszą mieć wszyscy narciarze korzystający z włoskich tras narciarskich od 1. stycznia 2022 r. ważne ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej, zawierające szkody na osobie oraz szkody w mieniu (RTC).Osoby, które nie posiadają własnego ubezpieczenia, mogą je wykupić jednocześnie z zakupem karnetu narciarskiego. Osoby, które zostaną przyłapane bez obowiązkowego ubezpieczenia RTC, ryzykują grzywnę w wysokości od 100 do 150 Euro oraz odebranie karnetu narciarskiego.Dodatkowo wszyscy narciarze i snowboardziści poniżej 18 roku życia muszą na stoku nosić kask.Na stokach są również prowadzone kontrole trzeźwości. Za jazdę po alkoholu lub narkotykach będzie groził mandat od 250 do 1000 Euro.

Opis kraju

Włochy jedno z najpiękniejszych miejsc na ziemi i idealne miejsce na wakacje nad morzem. Co roku południowy kraniec Europy przyciąga tysiące turystów z całego świata, zarówno zwolenników słodkiego lenistwa, jak i aktywnych form spędzania wolnego czasu.  Informacje ogólneWłochy to państwo położone na południu Europy, na malowniczym półwyspie Apenińskim. Otaczają je wody morza: Adriatyckiego, Liguryjskiego, Jońskiego, Śródziemnego oraz Tyrreńskiego. Do Włoch należą także okoliczne wyspy, wśród których największe i jedne z najbardziej popularnych turystycznie to Sardynia i Sycylia. Słoneczna Italia zachwyca turystów z całego świata przede wszystkim przyjemnym klimatem, przepięknymi plażami, czystą wodą, monumentalnymi zabytkami, a także aromatyczną kuchnią. Wakacje we Włoszech to idealna propozycja dla miłośników malowniczych krajobrazów, urokliwych miast i miasteczek oraz aktywnego wypoczynku. Południowy kraniec Europy zachwyca przepięknymi wybrzeżami ze złotymi plażami i łagodnymi zejściami do krystalicznie czystej wody. Jednym z najbardziej znanych włoskich wybrzeży jest wybrzeże w Rimini, położone tuż nad Morzem Adriatyckim. Uwagę przyciągają także malownicze plaże usytuowane w pobliżu słynnego na cały świat Jeziora Garda. We Włoszech znajdują się także piękne miasta, pełne cennych zabytków i monumentalnych budowli. Należą do nich: Wenecja, Rzym, Mediolan, Florencja czy Siena, gdzie tworzyli wybitni artyści, np.: Botticelli, Leonardo da Vinci, Michał Anioł. Miasta można zwiedzać, korzystając z popularnych wycieczek objazdowych. Kultura i obyczajeWłosi to ludzie wyjątkowo temperamentni, spontaniczni i energiczni. Cechuje ich duża otwartość, zamiłowanie do głośnych zabaw i korzystanie z życia pełną piersią. Obywatele włoskiego państwa są bardzo związani z tradycją i religią (najbardziej rozpowszechnioną religią jest tam chrześcijaństwo, co jest najbardziej zauważalne w stosunkach społecznych oraz rodzinnych). Większość Włochów jest wyznania katolickiego, zatem obchodzą oni wszystkie ważne święta katolickie, np. Wielkanoc czy Boże Narodzenie. Kultura i obyczaje we Włoszech mogą się nieco różnić w zależności od regionu zamieszkania. Język włoski jest językiem urzędowym, jednak w większości popularnych miejscowości i kurortów turystycznych swobodnie można porozumieć się w innych językach, np.: angielskim, niemieckim czy hiszpańskim. KuchniaWakacje we Włoszech to niepowtarzalna okazja, aby spróbować podziwianej na całym świecie włoskiej kuchni. Głównym składnikiem dań są warzywa i aromatyczne przyprawy: bazylia, oregano, tymianek, pieprz, rozmaryn, estragon. Kuchnia włoska specjalizuje się głównie w potrawach rybnych oraz mącznych, dlatego też spędzając wczasy we Włoszech, koniecznie trzeba spróbować lokalnych makaronów, pizzy bądź risotto. Włosi często jedzą również calzone, czyli pieróg z nadzieniem, lasagne czy gnocchi, czyli ziemniaczane kluski z dodatkiem sera. Włoska kuchnia to również pyszne desery, wśród których najpopularniejszymi są panna cotta i tiramisu.Dla aktywnychWakacje we Włoszech to idealna propozycja na letni wypoczynek dla aktywnych. Miłośnicy jednośladów mogą np. skorzystać z tras rowerowych rozmieszczonych wokół malowniczego Jeziora Garda położonego na granicy Wenecji Euganejskiej, Lombardii i Trydentu-Górnej Adygi. Większość kurortów turystycznych usytuowanych tuż nad brzegiem morza oferuje idealne warunki do uprawiania sportów wodnych takich jak: kitesurfing, nurkowanie, windsurfing czy żeglowanie. Leżąca w środkowej części Włoch Toskania to z kolei raj dla miłośników tenisa, golfa czy jazdy konnej.Co warto kupić?Włoska kuchnia jest słynna na cały świat, dlatego z podróży w słonecznej Italii warto przywieźć trochę tradycyjnych, lokalnych wyrobów. Największą popularnością cieszą się produkty spożywcze: sery (zwłaszcza parmezan Parmigiano Reggiano, gorgonzola, ser owczy Pecorino Romano, Mozzarella di Bufala), makarony (np.: tagliolina ai funghi porcini oraz chili), tradycyjny ryż do risotto oraz prawdziwa włoska kawa. Włosi słyną również w dobrej jakości trunków alkoholowych: win (Rosso di Montalcino, Vernaccia di San Gimignano, Orvieto Classico) i likierów (zwłaszcza słynnego Alberobello). Wśród wyrobów rzemieślniczych warto zwrócić uwagę na produkty z drzewa oliwnego, skórzane oraz włoskie filiżanki i kawiarki. PogodaWłochy położone są w klimacie podzwrotnikowym typu śródziemnomorskiego. W sezonie, czyli do czerwca do września, temperatury powietrza osiągają około 30 stopni Celsjusza, a woda w morzu jest zaledwie odrobinę chłodniejsza. W ciągu doby na południowym krańcu Europy można liczyć na 10 słonecznych godzin.Przydatne zwrotyTak - S (czyt. si)Nie - No (czyt. no)Dzień dobry - Buon giorno (czyt. bon dżiorno)Do widzenia - Arrivederci (czyt. ariwederczi)Cześć - Ciao (czyt. ciał)Proszę - Per favore (czyt. per fawor)Dziękuję - Grazie (czyt. gracje)Przepraszam - Mi scusi (czyt. mi skuzi)Dlaczego Włochy?Wakacje we Włoszech to gwarancja ładnej pogody i niezliczonych możliwości spędzania wolnego czasu. Wczasy w słonecznej Italii to propozycja zarówno dla miłośników błogiego lenistwa na plaży, jak i aktywnego wypoczynku, np.: zwiedzania urokliwych miejscowości i zabytków się tam znajdujących, uprawiania sportów wodnych czy jazdy na rowerze licznymi trasami wydzielonymi specjalnie dla cyklistów. Każdego dnia pojawiają się bardzo interesujące oferty spędzenia wakacji we Włoszech, wśród których znajdują się również atrakcyjne przedsezonowe promocje, oferty typu All Inclusive czy Last Minute. Wakacje we Włoszech to idealny cel letniej podróży zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i grupy znajomych. W ofercie Exim Tours znajdą się wyjazdy na każdą kieszeń, zarówno z dojazdem własnym, jak i drogą lotniczą. Włochy to jedno z najpiękniejszych miejsc na ziemi, dlatego też warto je choć raz odwiedzić, aby poznać kolebkę europejskiej cywilizacji i spędzić niezapomniane wakacje wśród przepięknych plaż i lazurowego morza. Informacje praktyczne Wymagane dokumenty: dowód osobisty lub paszportWaluta: 1 euro = 100 eurocentów (EUR, )Ceny:bagietka - ok. 0,6 euro; chleb tradycyjny - ok. 1,5 - 2 euro; masło - ok. 1,70 euro; kawa Lavazza - ok. 3,5 euro (250 g); woda mineralna - od 0,4 euro (1,5 l)Czas: UTC +1 - zima; UTC +2 - latNapięcie: 220 V, gniazdka europejskieSzczepienia: Nie wymaganeJęzyk: włoskiPlacówki dyplomatyczne:Ambasada Republiki Włoskiej w PolsceDąbrowskiego 6, 00-055 WarszawaTelefon: (22) 826 34 71/2/3/4Fax: (22) 827 85 07, 828 42 03E-mail: ambasciata.varsavia@esteri.itStrona internetowa: www.ambvarsavia.esteri.itGodziny pracy: Poniedziałek-Czwartek 08.30-13.30 i 14.30-17.00Piątek 08.30-14.30Ambasada Rzeczypospolitej Polskiej w Republice WłoskiejWłochy, Rzym, Via Pietro Paolo Rubens, 20, 00197Tel.: +39 06 362 04 200 Tel.: +39 06 362 04 204 Tel. dyżurny: +39 335 599 52 12 Faks: +39 06 806 60 233 Faks: +39 06 321 78 95rzym.amb.sekretariat@msz.gov.plwww.rzym.msz.gov.plKonsulat Honorowy Rzeczypospolitej Polskiej w NeapoluKonsul honorowy: Dario dal Verme (język konsula włoski, angielski, hiszpański)Włochy, Neapol, Viale Gramsci n. 12, 80122 NapoliTel.: 0039 081 660009 Faks: 0039 081 2404664segreteria@consolatopolonianapoli.com WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Snowtrex

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Miasto

Rasen

Kraj

Włochy

Położenie/wyposażenie

Rodzinnie prowadzony 3-gwiazdkowy Hotel Brötz znajduje się w samym centrum miejscowości Niederrasen. Hotelowy autobus dla narciarzy zawiezie Państwa do oddalonej o ok. 4 km kolejki górskiej w Valdaora. Stylowo urządzony obiekt składa się z budynku głównego oraz budynku sąsiedniego (budynki znajdują się w odległości ok. 300 m). W budynku głównym znajduje się recepcja, winda, Wi-Fi, pomieszczenie z TV, bar, restauracja, pokój zabaw dla dzieci i piwnica do przechowywania sprzętu narciarskiego. Bezpłatne miejsca parkingowe są o ograniczonej dostępności.Studio fitness oraz strefa wellness (ok. 500 m?, w godz. 14:00-20:00) z krytym basenem, sauną, biosauną, łaźnią parową, jacuzzi oraz wodami Kneippa są do Państwa bezpłatnej dyspozycji. Za opłatą można również skorzystać z solarium oraz masaży.PokojePrzytulne pokoje znajdują się w sąsiednim budynku i wyposażone są w prysznic/WC, TV sat., Wi-Fi, sejf, suszarkę do włosów oraz minibar (za opłatą).WyżywienieZawarte w cenie wyżywienie HB składa się z obfitego bufetu śniadaniowego oraz podawanego wieczorem 3-daniowego menu do wyboru z bufetem sałatkowym i warzyw. W święta Bożego Narodzenia serwowane są odświętne potrawy, natomiast w Sylwestra specjalne menu.

Świadczenia w cenie

Noclegi w wybranym terminieWyżywienie jak wybranoKorzystanie ze strefy wellness (wg opisu)Korzystanie z krytego basenuKorzystanie z sali fitnessPłaszcz kąpielowy i klapki (do wypożyczenia)Menu bożonarodzeniowe i sylwestroweTenis stołowy (ograniczona dostępność)Shuttle hotelowy (wg opisu)Łóżeczko dla dziecka (na zapytanie)Krzesełko dla dziecka (na zapytanie)Miejsca parkingowe (ograniczona dostępność)10% zniżki na kursy w partnerskiej szkółce narciarskiej

Opcjonalnie płatne na miejscu

Solarium (na zapytanie)Masaże (na zapytanie)BilardMinibar (w pokoju)

Płatne na miejscu

Opłata klimatyczna: ok. 2,10 € za osob./noc

Zwierzęta domowe

Nie można przywieźć zwierząt domowych.

Zniżki

W zależności od typu pokoju, wieku podróżujących, daty wyjazdu i karnetu narciarskiego, otrzymają Państwo różne zniżki.Dokładną wysokość zniżki mogą Państwo uzyskać podczas przygotowania sobie indywidualnej oferty (należy kliknąć w cenę).Niemowlęta, które w momencie wyjazdu mają mniej niż 24 miesiące, zasadniczo podróżują bezpłatnie, muszą być jednak uwzględnione w każdej rezerwacji.

Ważne wskazówki

Wstęp do strefy wellness od 16 roku życia.Zarezerwowany sprzęt narciarski odebrać należy w wypożyczalni sprzętu w Reischach (ok. 17 km).Dzieci do 7. roku życia włącznie nie będą wyszczególnione na voucherze na karnet narciarski. Przy zakupie karnetu dla osoby dorosłej dziecko z tej grupy wiekowej otrzyma na miejscu bezpłatną kartę na korzystanie z wyciągów (konieczność wylegitymowania się). W przypadku większej liczby dzieci niż osób dorosłych, należy na miejscu wykupić karnet dla dziecka. Dalsze informacje w kasie wyciągu.W pokojach wieloosobowych lub z dostawką przy niepełnym obłożeniu brak dodatkowych łóżek.

Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC (budynek sąsiedni), HB

komfortowe pokoje z TV sat.w budynku sąsiednim

Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC (budynek sąsiedni), HB

komfortowe pokoje z TV sat.w budynku sąsiednim

Dojazd

Kolej: Valdaora (ok. 5 km), Fortezza (ok. 45 km)Przelot: Innsbruck (ok. 115 km), Wenecja (ok. 195 km), Salzburg (ok. 225 km)

Karnet narciarski - dodatkowe informacje.

Jeżeli przez cały okres Państwa pobytu ze względu na pandemię koronawirusa zarezerwowany obiekt lub wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet będą zamknięte, mogą Państwo bezpłatnie anulować rezerwację. Obowiązuje to również w razie zamknięcia granic kraju docelowego.W takim przypadku mogą Państwo na 12 dni (i mniej) przed rozpoczęciem wyjazdu, bezpłatnie odwołać rezerwację. Prawo do bezpłatnej rezygnacji nie przysługuje Państwu w razie dokonania rezerwacji na mniej niż 12 dni przed rozpoczęciem imprezy turystycznej, jeżeli powód odwołania wyjazdu, na który się Państwo powołują, był już znany w momencie dokonywania rezerwacji.

Anulowanie rezerwacji musi nastąpić najpóźniej na 7 dni przed rozpoczęciem wyjazdu (do godz. 14

00).Zwroty kosztów wyjazdu będą realizowane w ciągu 14 dni od anulowania rezerwacji. W ubiegłych sezonach narciarskich 2019/20 oraz 2020/21 zwróciliśmy 100% środków za rezerwacje odwołane z powodu pandemii koronawirusa. Pieniądze naszych Klientów w przypadku imprez turystycznych są dodatkowo zabezpieczone przez Niemiecki Fundusz Gwarancyjny dla Podróżnych (DRSF). Jeżeli w cenę wliczone są dodatkowe usługi, prosimy o zapoznanie się z nimi w procesie rezerwacji.

Gwarancja śniegu (01.01. - 15.03.)

Jeżeli na 5 dni przed rozpoczęciem wycieczki (dzień przyjazdu) z powodu braku śniegu wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet narciarski będą zamknięte - przy czym najwyższy punkt terenu narciarskiego musi znajdować się na wysokości minimum 1800 m.n.p.m. - mogą Państwo bezpłatnie dokonać zmiany rezerwacji na inną naszą wycieczkę w tym samym terminie (o ile są jeszcze wolne miejsca; obowiązuje aktualna cena nowego wyjazdu bez rabatu Last-Minute & More; gwarancja ważna jedynie dla wycieczek zaczynających się w terminach od 01.01. do 15.03.).Aby móc skorzystać z gwarancji, prosimy o kontakt w wyznaczonym terminie (dokładnie na 5 dni przed rozpoczęciem wyjazdu/pobytu, np. w poniedziałek, jeżeli impreza turystyczna rozpoczyna się w sobotę) drogą mailową na adres gwarancjasniegu-pl@snowtrex.com.

Teren narciarski Kronplatz

Maks. wysokość: 2275 mMin. wysokość: 973 mWys. miejscowość: 1030 mWyciągi łącznie: 32Orczyki: 6Krzesełka: 4Gondole: 22Trasy łącznie: 119 kmTrasy zielone/niebieskie: 52 kmTrasy czerwone: 42 kmTrasy czarne: 25 km

Region narciarski Dolomiti Superski

Maks. wysokość: 3269 mMin. wysokość: 860 mWyciągi łącznie: 450Orczyki: 137Krzesełka: 222Gondole: 91Trasy łącznie: 1200 kmTrasy zielone/niebieskie: 360 kmTrasy czerwone: 720 kmTrasy czarne: 120 km


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Snow Trex, które specjalizuje się w ofertach wyjazdów zimowych do najbardziej atrakcyjnych regionów narciarskich w Europie i w Ameryce Północnej. Biuro Podróży SnowTrex prężnie działa na rynku międzynarodowym od 2005 roku, obecnie obsługuje turystów w 15 krajach świata.

Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów Biuro Podróży Snow Trex ma do dyspozycji szeroką bazę apartamentów i hoteli o różnym standardzie, a także pośredniczy w zakupie karnetów narciarskich na wybrane ski regiony. Dodatkowo isnieje możliwość wypożyczenia sprzętu i wykupienia kursów nauki jazdy na nartach czy snowboardzie.

Podczas wakacji w najpopularniejszych destynacjach klienci objęci są opieką rezydentów, którzy przygotowują animacje wieczorne i zabawy na śniegu. To właśnie stanowi o wyjątkowości oferty Snow Trex.


Europe Mountains

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Rasun Anterselva

OPIS

Położony w Rasun di Sopra trzygwiazdkowy hotel Broetz stanowi doskonałą bazę wypadową na czas urlopu w rejonie Kronplatz.

W obiekcie znajdziemy komfortowo urządzone pokoje dla dwóch, trzech lub czterech osób. Położony trzy minuty spacerem od niego aneks oferuje cztery apartamenty, idealne dla rodzin. Zarówno pokoje jak i apartamenty są przestronne i umożliwiają komfortowy wypoczynek okraszony wspaniałymi widokami na otaczające miejscowość góry. Z okien hotelu goście mają dobry widok na oddalone o niecałe 5 kilometrów trasy ośrodka Kronplatz - Plan de Corones.

W hotelu Broetz goście mogą korzystać z rozbudowanej strefy wellness oferującej saunę fińską, łaźnię parową, basen Kneippa, wannę z hydromasażem oraz kryty basen. Latem goście mogą korzystać z hotelowego ogrodu, na którym wystawiane są leżaki.

Najmłodsi turyści mają do dyspozycji bogato wyposażoną salę zabaw, w której znajdują się zabawki, stół do cymbergaja, bilard, piłkarzyki oraz kilka stanowisk konsol do gry. Również starsze dzieci i młodzież nie powinny być zawiedzione.

W sezonie zimowym spod hotelu odjeżdża autobus dowożący gości do wyciągów. Odjazdy są co 15 minut a czas podróży wynosi 7 minut.

Pokój dla 2-4 osób

Wygodny pokój dla 2-4 osób z podwójnym i dwoma pojedynczymi łóżkami. Na wyposażeniu: sat-Tv, telefon, minibar, sejf, wifi oraz szlafroki.W łazience jest prysznic, toaleta oraz suszarka. Całość około 24 m². Pokój jest w aneksie, około 3 minuty od głównego budynku (250 m).

Pokój dla 2-4 osób

bidet, biurko z lustrem, dźwiękoszczelne okna, kapcie, klimatyzacja, minibar, podgrzewana podłoga, powierzchnia 20 m², przybory toaletowe, sejf w pokoju, suszarka do włosów, szlafrok, szlafroki, telefon, telewizja kablowa, telewizja satelitarna, telewizor LCD, wanna lub prysznic

Pokój dla 2-3 osób

Komfortowy pokój dla 3 osób z podwójnym i pojedynczym łóżkiem. Na wyposażeniu: sat-Tv, telefon, minibar, sejf, wifi oraz szlafroki.W łazience jest prysznic, toaleta oraz suszarka. Całość około 20 m². Pokój jest w aneksie, około 3 minuty od głównego budynku (250 m).

Pokój dla 2-3 osób

bidet, biurko z lustrem, dźwiękoszczelne okna, kapcie, klimatyzacja, minibar, podgrzewana podłoga, powierzchnia 18 m², przybory toaletowe, sejf w pokoju, suszarka do włosów, szlafrok, szlafroki, telefon, telewizja kablowa, telewizja satelitarna, telewizor LCD, wanna lub prysznic

W CENIE

Kolacja wigilijna Kolacja noworoczna Siłownia Dostęp do internetu Tenis stołowy Centrum odnowy - od 16 roku życia; w godzinach 14.00-20.00 Internet Wi-Fi Kolacja noworoczna (opcjonalnie) Parking kryty niestrzeżony Wysokie krzesło dla dziecka - za prośbą Łóżeczka dla dzieci na zapytanie - za prośbą Bar sałatkowy - podczas kolacji Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

PŁATNE NA MIEJSCU

Bilard Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

ODLEGŁOŚCI

Centrum - 271 m. Ski bus - 15 m. Wyciągi - 5.6 km.

PARKING

parking niestrzeżony, parking kryty niestrzeżony.

INTERNET

WI-FI w częściach wspólnych hotelu, WI-FI we wszystkich pokojach, kącik internetowy.

USŁUGI SPA I WELLNESS

masaż, solarium, basen kryty - 35 m², centrum odnowy biologicznej, siłownia, łaźnia parowa, sauna z aromatycznymi olejkami, hammam, basen Kneippa, hydromasaż, cichy pokój do medytacji i relaksu, sauna na podczerwień, basen Kneipp, sauna fińska, masaże.

REKREACJA I SPORT

wynajem rowerów, tenis stołowy, kort tenisowy, klub fitness, bilard, ogród, taras, organizacja pieszych wycieczek, pobyt zaczyna się od obiadokolacji i kończy się na.

USŁUGI DLA DZIECI

łóżeczko dla dziecka - za prośbą, wysokie krzesło dla dziecka, pokój zabaw dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, menu dla dzieci - za prośbą, konsola X-Box, cymbergaj, bajki dla dzieci, łóżeczka dla dzieci na zapytanie.

USŁUGI HOTELOWE

kawiarnia, jadalnia, drink bar, restauracja, rezerwacja biletów, organizacja wycieczek, transfer gości z lotniska, serwis pokojowy - przez część doby, usługa budzenia, informacja turystyczna, przechowalnia bagaży, stoisko z gazetami, letni taras, pokój telewizyjny, kącik biznesowy, codzienna dostawa gazet, pokoje dla niepalących, bar z przekąskami, transport pociągiem do hotelu, dostępne pokoje dla niepalących, leżaki, czytelnia, winda, bar, udogodnienia dla niepełnosprawnych, pokój śniadaniowy, schowek na buty, recepcja, przechowalnia rowerów, codzienne sprzątanie pokoju, śniadania w formie bufetu, obiadokolacja 3-daniowa z wyborem, bar sałatkowy, odległość do sklepów - około 100 m, odległość do restauracji/barów - około 100 m, odległość do apteki - około 500 m, liczba budynków, liczba pięter - 3, liczba pokoi - 35, odległość do szpitala - około 10 km, odległość do stacji kolejowej - około 2 km, odległość do centrum miasta - około 100 m.

WYPOSAŻENIE POKOI

klimatyzacja, telewizja kablowa, biurko z lustrem, sejf w pokoju, minibar, telewizja satelitarna, telefon, telewizor LCD, przybory toaletowe, szlafroki, bidet, suszarka do włosów, podgrzewana podłoga, dźwiękoszczelne okna, kapcie.

ZWIERZĘTA

zwierzęta nie są przyjmowane.


Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.

Otium

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Kronplatz/Poł. Tyrol/Włochy

Atuty

centrum wellness, promocja Early Booking, Wi-Fi gratis

Położenie

na wysokości ok. 960 m n.p.m., ok. 100 m od centrum miejscowości Rasun Anterselva (Rasen), ok. 11 km od Brunico (Bruneck) we włoskim Południowym Tyrolu.

Wyciągi narciarskie

do najbliższego wyciągów Olang - karuzeli narciarskiej Kronplatz (Plan de Corones) ok. 4 km. Przystanek skibusa (gratis, kursuje w wyznaczonych godzinach) znajduje się ok. 150 m od obiektu.

Wyposażenie

recepcja (w godz. od 06.00-24.00), bar, restauracja, sala TV, winda, przechowalnia sprzętu narciarskiego, parking (gratis). Hotel posiada 3 piętra i składa się z budynku głównego i dependence, oddalonego ok. 250 m.

Internet

tak (WiFi, gratis)

Karty kredytowe

tak (Visa, Mastercard).

Sport i relaks

centrum wellness - w budynku głównym (ok. 500 m2, czynny w godz. 14.00-20.00) - basen, sauna, łaźnia turecka, kneipp (wszystko gratis); hydromasaż i masaże (dodatkowo płatne). Sala zabaw dla dzieci, bilard, stół do tenisa stołowego.

Pokoje

hotel dysponuje 35 dwuosobowymi pokojami (ok. 18-20 m2), z możliwością dwóch dostawek. Łazienka z WC, suszarka, telefon, sejf, TV-sat , mini bar, szlafrok. Uwaga! Pokoje znajdują się w budynku dependence (ok. 250 m od budynku głównego).

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu i ciepłe kolacje podawane przez kelnera (wybór z menu), napoje do kolacji dodatkowo płatne.

Pieski

nie.

Kategoria lokalna

***

Kolacja Wigilijna

w cenie.

Kolacja Sylwestrowa

w cenie.

Świadczenia

7 noclegów, wyżywienie 2 x dziennie wg opisu, ubezpieczenie Signal Iduna - Bezpieczne Podróże (w tym rekreacyjne uprawianie narciarstwa zjazdowego, biegowego lub snowboardu na oznakowanych trasach zjazdowych) - KL, KR, NNW i bagażu, opieka włoskiego kontrahenta.

Uwaga

Zalecamy zwiększenie ubezpieczenia OC Signal Iduna do kwoty 30 000 euro - 25 zł/os./pobyt

Obowiązkowe opłaty na miejscu

taksa klimatyczna ok. 1,7 euro/os/dzień płatne od 14 roku życia.

Zakwaterowanie

przyjazd - sobota od godz. 14.00, wyjazd - sobota do godz. 11.00.

Zniżki (na dostawkach) i dopłaty

dzieci do 4,9 lat - gratis, dzieci 5-14,9 lat - 50% zniżki, od 15 lat - 20% zniżki. Łóżeczko i krzesełko dla dziecka w wieku do 1,9 lat - gratis, na zapytanie.Dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji - 2,66%, dopłata do kosztów rezygnacji uwzględniająca "klauzulę nr 2 - Covid 19", zwyżka 50% - koszt 3,99% imprezy (kod RG2). Dopłata do kosztów rezygnacji będącej następstwem chorób przewlekłych ubezpieczonego, osób bliskich lub współuczestnika podróży - CP + 50%; inne warianty dostępne w procesie rezerwacji.

Promocja

oferta Early booking - zniżka 3% na rezerwacje potwierdzone do 27.11.2021. Promocja 7=6 w terminach 18.12-25.12.2021, 08.01-15.01.2022 oraz 12.03-16.04.2022. Ceny w systemie uwzględniają promocję.

Ubezpieczenie - Uwaga/Ważne/Zmiana

z dniem 29 września 2021 obowiązują nowe warunki ubezpieczenia dla wszystkich nowych rezerwacji dokonanych od tej daty. Ubezpieczenie Signal Iduna - Bezpieczne Podróże Europa Super (w tym rekreacyjne uprawianie narciarstwa zjazdowego, biegowego lub snowboardu na oznakowanych trasach zjazdowych) KL, KR, NNW, OC, sprzętu sportowego i bagażu, wg następujących stawek; KL- 30.000 EUR, NNW - 15.000 PLN, NWS - 15.000 PLN, OC - 30.000 EUR.W dniu rezerwacji istnieje możliwość dokupienia dobrowolnie wariantu z KW (koszty kwarantanny do 1000 EUR) w kwocie 25 zł/pobyt/os. oraz Ubezpieczenia Bezpieczne Rezerwacje od kosztów rezygnacji i przerwania imprezy wg następujących stawek;a/ koszty rezygnacji RG (w tym z powodu Covid19 do kwoty 34.000 PLN, składka - 2,95% kosztów imprezy. Koszty rezygnacji i przerwania imprezy RG + RGS (ryzyko przerwania imprezy) - składka 4,50 % ceny imprezyb/ koszty rezygnacji RG (plus CP - choroby przewlekłe) w powodu Covid19 do kwoty 34.000 PLN, składka - 4,43% kosztów imprezy. Koszty rezygnacji i przerwania imprezy RG + CP + RGS (ryzyko przerwania imprezy) - składka 6,76% ceny imprezyc/ koszty rezygnacji, (plus CP - choroby przewlekłe) + CQ kwarantanna, w powodu Covid19 do kwoty 34.000 PLN, RG+CP+CQ - 6,79%, koszty rezygnacji i przerwania imprezy RG+CP+RGS+CQ - 10,35% ceny imprezy.W ramach ubezpieczenie dodatkowo Uczestnik ma następujące ryzyka. Karnet narciarski do 300 EUR, wynajem sprzętu narciarskiego do kwoty 20 EUR/dzień max 10 dni, zakwaterowanie w przypadku zejścia lawiny do kwoty 150 EUR, zamkniecie wyciągów narciarskich - 20 EUR/dzień - max do 5 dni, zamknięcie kąpielisk morskich - 20 EUR/dzień max 5 dni.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Otium Travel, które specjalizuje się w organizacji wyjazdów zimowych. W ofercie ma blisko 450 obiektów w Alpach, Dolomitach i Tatrach oraz ponad 100 hoteli i apartamentów w ofercie letniej. Najczęściej wybierane przez klientów kierunki to Włochy, Austria, Francja, a także słowackie Tatry Niskie i Wysokie. Biuro Podróży Otium Travel to oferuje także szeroką bazę apartementów i hoteli na wakacje w Chorwacji.

Specjalnością Biura Podróży Otium Travel są wyjazdy dostosowane do potrzeb i możliwości każdego klienta. Oferta obejmuje liczne zniżki na karnety narciarskie i wyjazdy last minute. Dbając o komfort turystów biuro zapewnia loty czarterowe do wielu regionów narciarskich, a co roku wprowadza nowe regiony, tak aby stali klienci mogli skorzystać z nowych propozycji wyjazdu. Dla osób z mniej zasobnym potfelem Biuro Podróży Otium Travel proponuje możliwość dojazdu do głównych ośrodków narciarskich autokarem. Istnieje także możliwość przygotowania oferty na specjalne zamówienie.


Nekera

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

WLOCHY

Położenie

w centrum Rasun di Sotto (Niederrasen), na wysokości 1030 m.n.p.m, ok. 4 km. od słynnego ośrodka narciarskiego Kronplatz oraz ok. 15 km. od ośrodka biathlonowego Antholz-Anterselva. Za ośrodkiem biathlonowym urokliwe jezioro Lago di Anterselva. Najbliższe trasy narciarstwa biegowego oddalone o ok. 500 m. Restauracje, sklepy, bary w bezpośrednim sąsiedztwie hotelu. Wynajem sanek, butów śnieżnych i kijków do pieszych wędrówek w hotelu. 

Wyposażenie

zadbany, rodzinnie prowadzony hotel oferuje 40 pokoi. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją, pmieszczenie do wypoczynku z kominkiem, winda, restauracja, kawiarnia-bar w tyrolskim stylu, taras słoneczny. 

Dostęp do internetu

Wi-Fi na terenie hotelu i w pokojach gratis. 

Zakwaterowanie

pokoje dwuosobowe standard (DBL STANDARD): ok. 15 m2, kącik wypoczynkowy, TV-sat., telefon, sejf, minibar (za opłatą), balkon, prysznic, WC, suszarka, szlafrok, kapcie. Dla max. 2 osób dorosłych. Pokoje dwuosobowe Superior (DBL SUPERIOR): przestronniejsze, ok. 25 m2, dodatkowo rozkładana sofa dla 1-2 dzieci lub dwa pojedyncze łóżka. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis. 

Sport i Wellness

siłownia, tenis stołowy, bilard. Strefa Wellness (basen kryty z wodospadem, prądy morskie, whirlpool dla 6 osób, sauna fińska, biosauna, kabina na podczerwień, łaźnia parowa, ścieżka Kneippa, pokój do relaksu i wypoczynku. Za opłatą: solarium, masaże (na zapytanie). 

Dzieci

pokój gier i zabaw (Playstation, Nintendo).

Wyżywienie

z dwoma posiłkami: śniadanie w formie bufetu, kolacja w formie 4-daniowego menu z bufetem sałatkowym. Raz w tygodniu uroczysta kolacja. 

Święta/Sylwester

menu świąteczne 24.12 i sylwestrowe z muzyką na żywo 31.12 w cenie. 

Kategoria Nekera

3 gwiazdki, kategoria lokalna: 3 gwiazdki. 

Narciarnia

za opłatą pralnia i suszarnia butów i sprzętu narciarskiego.

Skibus

bezpłatny skibud do ośrodka Kronplatz, przystanek przy hotelu

Parkowanie

miejsca parkingowe przy hotelu gratis, garaż za opłątą (w miarę dostępności). 

Zwierzęta domowe

hotel nie akceptuje zwierząt domowych.

Opłata klimatyczna

1,70 EUR os./dzień, płatna na miejscu w hotelu.

Dla Gości Nekera

 Holiday Pass (bezpłatne korzystanie ze środków transportu publicznego w regionie, zniżki na różnorodne atrakcje).

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta. Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

Mocne strony

- Urokliwy hotel w Rasun di Sotto - Ośrodek Kronplatz oddalony o ok. 4 km. - Skibus gratis do ośrodka Kronplatz - Bogata oferta Wellness i Spa


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Neckermann

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Dolomity, Włochy

Położenie

w centrum, na wysokości ok. 1 030 m. n. p. m., ok. 4 km od tras narciarskich.

Wyposażenie

40 pokoi, recepcja, restauracja, bar/kawiarnia, taras słoneczny, pomieszczenie klubowe, winda. WiFi w całym hotelu gratis. Pralnia za opłatą.

Wyżywienie

bufet śniadaniowy, wieczorem wybór 4-daniowego menu i bufet sałatkowy. 1 x na tydzień uroczysta kolacja z muzyką na żywo.

Zakwaterowanie

z prysznicem, WC, telefon, TV sat., sejf, mini bar (za opłatą), suszarka, lusterko kosmetyczne, kącik do siedzenia, balkon. Płaszcze kąpielowe i klapki w pokojach w cenie. A2A: pokój 2-os. A2B: pokój 2-os. typu superior, większy.

Święta/Sylwester

kolacja bożonarodzeniowa i sylwestrowa.

Sport

siłownia, piłkarzyki, bilard.

Wellness

kryty basen (ok. 50 m kw.), urządzenie do pływania pod prąd, sauna fińska, biosauna, łaźnia parowa, kabina podczerwieni, kąpiele Kneippa, jacuzzi, pokój relaksacyjny. Za opłatą: masaże (na zapytanie).

Dzieci

pokój zabaw.

Opłata klimatyczna

ok. 1,70 EUR/dzień/os.

Łóżeczko dla dziecka

do 2 lat bez opłaty.

Parkowanie

w cenie. Garaż ok. 5 EUR/dzień (w miarę dostępności).

Zwierzę domowe

nie.

Ski info

Wyciąg: ok. 4 km (Kronplatz)Skibus: przy hoteluTrasa biegowa: ok. 500 mWypoż. sprzętu: ok. 4 kmNarciarnia: w hotelu (suszarnia do butów)

Dla gości Neckermanna

Holiday Pass (bezpłatne korzystanie z publicznego transportu w Tyrolu Południowym, dodatkowe zniżki i program animacycjny w cenie).

Zniżki

1-2 dzieci (do 6 lat): pobyt gratis, (7-15 lat): zniżka procentowa.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Hotel Brotz

Opinie o Hotelu Hotel Brotz

Hotel Brotz - możliwości zakwaterowania:

pokoj 2-4-osobowy w budynku bocznym
pokoj 2/3-osobowy w budynku bocznym
superior 2/3/4
deluxe 2/3/4
standard dependance 2/3/4
Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC (budynek sasiedni), HB
Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC (budynek sasiedni), HB
Pokój dla 2-4
Pokój dla 2-3

Hotel Brotz - Możliwości wyżywienia:


Hotel Brotz - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Hotel Brotz? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00