Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
  • Hotel Otium Golden (ex. Shores), Morze Czerwone
1 / 27
Udogodnienia hotelu Otium Golden (ex. Shores)
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Otium Golden (ex. Shores)
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu Otium Golden (ex. Shores):
4.0 / 5
Średnia z 27 opinii
Szczegóły oceny hotelu Otium Golden (ex. Shores):
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.4
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    i sport
    3.4
  • Jakość
    do ceny
    4.4
Ocena hotelu:
4.0 / 5
Średnia z 27 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 08 września 2018

Hotel Otium Golden (ex. Shores) w ofercie Biura podróży:

Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel z licznymi udogodnieniami i doskonałą atmosferą, położony na malowniczym wzniesieniu. Atutem jest również smaczne jedzenie. Polecam na wypoczynek dla młodych osób, poszukujących rozrywek, jak również dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Hotel położony jest w odległości ok. 5 km od Naama Bay, ok. 4,5 km od starego centrum Sharm El Sheikh i ok. 600 m od plaży, znajdującej się w siostrzanym hotelu Shores Aloha. Do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy.

 

Hotel

Hotel Shores Golden to połączenie stylu orientalnego i nowoczesnego. Na terenie hotelu znajdują się 2 baseny, w tym jeden z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym, zewnętrzne podgrzewane jacuzzi, bilard, sauna, siłownia oraz bank i mini market. Ponadto Goście mają do dyspozycji dwie restauracje (główną i Le Bond Pizza) oraz 3 bary (w tym bar przy basenie i na plaży). Hotel zapewnia bezpłatny shuttle bus do Naama Bay.

 

Pokoje

Hotel posiada 250 pokoi wyposażonych w klimatyzację łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, tv sat., radio, telefon, mini bar. Pokoje z widokiem na basen, ogród lub góry.  Większość pokoi ma balkon lub taras.

 

Wyżywienie

Formuła All inclusive, która zawiera śniadania (7:15-10:00), lunche (12:30-14:30), kolacje (19:30-21:30). Między 11:00 a 17:00 dostępne są ponadto przekąski w wybranych barach. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole podawane są miedzy 11:00 a 24:00.

 

Sport i rozrywka

Hotel oferuje swoim Gościom rozmaite możliwości uprawiania sportów wodnych, zewnętrzną salę gimnastyczną, centrum nurkowe, boisko do siatkówki, bilard, centrum urody, klub włoski oraz wieczorne animacje.

 

Dzieci

Hotel oferuje najmłodszym brodzik.

 

Hotel polecamy Klientom ceniącym aktywną formę wypoczynku.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel z licznymi udogodnieniami i doskonałą atmosferą, położony na malowniczym wzniesieniu. Atutem jest również smaczne jedzenie. Polecam na wypoczynek dla młodych osób, poszukujących rozrywek, jak również dla par.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel z licznymi udogodnieniami i doskonałą atmosferą, położony na malowniczym wzniesieniu. Atutem jest również smaczne jedzenie. Polecam na wypoczynek dla młodych osób, poszukujących rozrywek, jak również dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

hotel położony w odległości ok. 200 m od plaży, ok. 7 km od Naama Bay i ok. 6 km od starego centrum Skarm El Sheikh.

 

Wyposażenie hotelu:

dla Gości hotelowych przygotowano restauracje główną, restauracje włoską, restauracja rybna, koktajl bar oraz bary w hotelowym lobby, przy basenie i na plaży, kawiarnia orientalna, sklepiki z pamiątkami i bank

Wyposażenie pokoju:

hotel posiada 250 pokoi wyposażonych w klimatyzacje, mini bar, łazienka z prysznicem i suszarką do włosów, telefon, telewizor oraz balkon lub taras z widokiem na basen, morze i góry.

Sport i rozrywka:

do dyspozycji Klientów hotel oferuje 2 baseny, w tym jeden z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym, brodzik dla dzieci, zewnętrzne podgrzewane jacuzzi, bilard, siłownia, sauna, dyskoteka, centrum nurkowania i sportów wodnych na plaży oraz bogate wieczorne animacje (w tym wieczory egipskie).

Wyżywienie:

All inclusive śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej w godz. 07:30-10:00.  późne śniadanie w lobby barze w godz. 10:00-11:00,  przekaski w barze przy plaży w godz. 11:00-17:00,  obiad w formie bufetu w restauracji głównej w godz. 12:30-14:30,  podwieczorek (kawa, herbata, ciasto) w barze Relax przy basenie w godz. 17:00-18:30,  kolacja w formie bufetu w restauracji głównej w godz. 19:30-21:30,  napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole serwowane w szklankach w godz. 10:00-23:00, lokalne wino podawane jest tylko w restauracji głównej do obiadu i kolacji, lokalne alkohole serwowane w barze Le Blond przy basenie w godz. 10:00-12:00, na plaży Klienci z opcji all inclusive korzystają  jedynie z napoi bezalkoholowych. Do opcji all inclusive nie są wliczone: woda i napoje w butelkach i w puszkach, kawa, herbata, soki ze świerzych owoców, lody, koktajle i tzw. long drinki.  

Cena zawiera:

  • przelot
  • opłaty paliwowe i kursowe,
  • opłaty lotniskowe,
  • transfery lotnisko - hotel - lotnisko,
  • ubezpieczenie KL i NW
  • zakwaterowanie
  • wyżywienie wg. oferty
  • opieka polskiego rezydenta

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej  

 

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel z licznymi udogodnieniami i doskonałą atmosferą, położony na malowniczym wzniesieniu. Atutem jest również smaczne jedzenie. Polecam na wypoczynek dla młodych osób, poszukujących rozrywek, jak również dla par.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel z licznymi udogodnieniami i doskonałą atmosferą, położony na malowniczym wzniesieniu. Atutem jest również smaczne jedzenie. Polecam na wypoczynek dla młodych osób, poszukujących rozrywek, jak również dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Sharm El Sheikh

Kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

2005 r., odnowiony 2011 r.

Położenie

Om El Seid, 20 km od lotniska, 7 km od Naama Bay. Hotel usytuowany na powierzchni 35.000 m2.

Plaża

400 m od hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa. Skała koralowa przy zejściu do morza, pomost. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne. Przejście na plażę przez ulicę. Na plażę kursuje bezpłatny bus hotelowy. Bar na plaży zawarty w All Inclusive.

W hotelu

restauracja, 3 bary, 3 baseny odkryte (930, 270, 220 m2 - 1 basen podgrzewany).

Pokoje

w 22 bungalowach i w 3 budynkach: 250 pokoi standardowych, 16 pokoi rodzinnych; TV, sejf (bezpłatny), minibar (płatny), suszarka, telefon, prysznic, terakota, balkon lub taras.

Bezpłatne

siłownia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki.

Płatne

łącze internetowe w lobby, kawiarenka internetowa, pralnia, sauna, masaż, jacuzzi, centrum nurkowe, bilard, salon piękności, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

brodzik, animacje, miniklub, plac zabaw, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie).

Wyżywienie

All Inclusive (09:00-24:00)

Posiłki

śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja.

Napoje zawarte

lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera

napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, kawy po turecku, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych.

Tel./faks

0020 69/ 366 51 21, 366 51 07


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel z licznymi udogodnieniami i doskonałą atmosferą, położony na malowniczym wzniesieniu. Atutem jest również smaczne jedzenie. Polecam na wypoczynek dla młodych osób, poszukujących rozrywek, jak również dla par.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel z licznymi udogodnieniami i doskonałą atmosferą, położony na malowniczym wzniesieniu. Atutem jest również smaczne jedzenie. Polecam na wypoczynek dla młodych osób, poszukujących rozrywek, jak również dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt/Sharm el Sheikh

Lokalizacja

na klifie Ras Om El Seid, w dzielnicy Hadaba Old Market - ok. 4 km centrum turystyczne Naama Bay - ok.11 km (bezpłatne busy kursują 3 razy dziennie od poniedziałku do piątku) lotnisko - ok. 18 km

Plaża

ok. 600 metrów od hotelu, prywatna, z naturalnymi tarasami słonecznymi, rafa koralowa i pomost ułatwiający zejście do wody leżaki i parasole bezpłatne

Hotel

czterogwiazdkowy, kameralny, należy do egipskiej sieci hotelowej Shores, położony w drugiej linii brzegowej, posiada 250 pokoi zlokalizowanych w kilkunastu 2-piętrowych willach na terenie egzotycznego ogrodu

Udogodnienia

całodobowa recepcja, kantor, bankomat, pralnia, fryzjer, apteka, sklep z pamiątkami, mini market, perfumeria, jubiler, namiot beduiński, przechowalnia bagażu, parking, ręczniki plażowe

Internet

kafejka internetowa i Wi-Fi w lobby (ok. 10 USD/godz.)

Pokoje

2-os., możliwość 1 lub 2 dostawek, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja, TV SAT, lodówka z mini barem (zawartość dodatkowo płatna); w większości pokoi balkon lub taras

Restauracje i bary

restauracja główna (kuchnia międzynarodowa) restauracja śródziemnomorska la carte Alexandrina (raz na pobyt bezpłatnie, wymagana wcześniejsza rezerwacja) bar Le Blond lobby bar bar przy basenie bar na plaży

Wyżywienie

All Inclusive -śniadanie (07.00-10.00) -późne śniadanie (10.00-11.00) -przekąski w barze na plaży (11.00-16.00) -obiad (12.30-14.30) -kolacja (19.30-21.30) -lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-23.00)

Rozrywka

2 baseny (w tym jeden z sezonowo podgrzewaną wodą) z leżakami i parasolami, siatkówka plażowa, piłka wodna, aqua aerobik, tenis stołowy, siłownia, międzynarodowe animacje, wieczorne występy

Płatne

centrum SPA, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, masaże, bilard, centrum nurkowe i sporty wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik, mini klub, mini disco, plac zabaw, specjalne menu i krzesełka w restauracji, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, Master Card

Strona www hotelu

www.shoreshotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel z licznymi udogodnieniami i doskonałą atmosferą, położony na malowniczym wzniesieniu. Atutem jest również smaczne jedzenie. Polecam na wypoczynek dla młodych osób, poszukujących rozrywek, jak również dla par.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel z licznymi udogodnieniami i doskonałą atmosferą, położony na malowniczym wzniesieniu. Atutem jest również smaczne jedzenie. Polecam na wypoczynek dla młodych osób, poszukujących rozrywek, jak również dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Otoczony zadbanym ogrodem, malowniczo położony na klifie Ras Um El Sid kameralny hotel. W odległości ok. 7 km od Naama Bay, dokąd kursuje 1 x dziennie (oprócz weekendów) bezpłatny bus hotelowy. Ok. 18 km od lotniska.
Plaża:
Hotel usytuowany ok. 600 m od plaży z dostępem do rafy koralowej (kursuje bus hotelowy). Leżaki, parasole, materace i ręczniki na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:
Hotel składa się z budynku głównego i kilkudziesięciu 2-piętrowych willi. Ostatni remont miał miejsce na poczatku 2015 r. Recepcja, restauracja główna Golden, bary przy basenie, lobby bar, bar na plaży, apteka, fotograf, sklepik z pamiątkami, kantor, minimarket, perfumeria, jubiler.2 baseny - jeden (pow. ok. 1100 m?) z wydzielonym jacuzzi oraz podgrzewaną wodą w okresie zimowym, leżaki, parasole, materace i ręczniki przy basenie - bezpłatne.
Pokoje:
Hotel oferuje ponad 250 pokoi położonych w kilkunastu 2-piętrowych willach. Pokój standardowy, 2-osobowy (możliwość 2 dostawek dla dzieci lub 1dostawki dla osoby dorosłej), wyposażony jest w klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, TV-sat, sejf, telefon, minibar (odpłatnie). Pokoje posiadają balkon, taras lub okno balkonowe z balustradą. Pokoje z widokiem na basen i na morze za dodatkową opłatą. W pokojach typu standard przy zakwaterowaniu 2+2, jedno z dzieci śpi z rodzicami, hotel gwarantuje tylko 1 dostawkę.
Wyżywienie:
All Inclusive obejmuje śniadanie (07:15-10:00), obiad (12:30-14:30) i kolację (19:30-21:30) w formie bufetu w restauracji głównej. Lekkie przekąski w barze na plaży (11:00-15:00). Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (11:00-24:00) w wyznaczonych barach. Wino i piwo serwowane tylko podczas posiłków w głównej restauracji. Na plaży w opcji all inclusive dostępne tylko napoje bezalkoholowe i lekkie przekąski.
Program sportowy i animacyjny:
Dla aktywnych hotel oferuje siatkówkę plażową, piłkę wodną, siłowanię, aqua aerobik, tenis stołowy oraz odpłatnie: bilard, masaże, sauna, centrum nurkowe (przy hotelu Aloha Shores). Okazjonalnie program animacyjny.
Internet:
Internet Wi-Fi w lobby - bezpłatny, wpokojach - płatny (ok. 11 USD/godz.).
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.otiumhotels.com
Naszym zdaniem:
Cieszący się dużą popularnością obiekt należący do sieci Otium. Stanowi świetną propozycję dla każdego! Polecamy dla par, miłośników aktywnego wypoczynku oraz osób poszukujących miejsca blisko pełnego atrakcji centrum miasta.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel z licznymi udogodnieniami i doskonałą atmosferą, położony na malowniczym wzniesieniu. Atutem jest również smaczne jedzenie. Polecam na wypoczynek dla młodych osób, poszukujących rozrywek, jak również dla par.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel z licznymi udogodnieniami i doskonałą atmosferą, położony na malowniczym wzniesieniu. Atutem jest również smaczne jedzenie. Polecam na wypoczynek dla młodych osób, poszukujących rozrywek, jak również dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Hotel o pięknej orientalnej architekturze, położony wśród palm i bujnych ogrodów, bezpośrednio przy plaży.

Położenie

Zlokalizowany na południu półwyspu Synaj, na klifie Um El Seid Cliff. 18 km (ok. 25 minut jazdy) od lotniska w Sharm el Sheikh i 11 km (ok. 15 min.) od centrum miasta.

Wyposażenie

24-godzinny room service, pralnia, pawilon handlowy przy głównej recepcji (apteka, bank i bankomat, księgarnia, sklep z pamiątkami, minimarket, perfumeria, sklep jubilerski); darmowe przejazdy busem do Naama Bay (w obie strony); parking. Na życzenie ręczniki plażowe.

Pokoje

250 przestronnych, klimatyzowanych pokojów, każdy z prywatnym tarasem z widokiem na hotelowe baseny i malownicze krajobrazy. Goście mogą wybrać sypialnię typu queen-size lub z dwoma łóżkami jednoosobowymi. Na życzenie dostępne dodatkowe łóżka i łóżeczka niemowlęce. Pokoje wyposażone są w TV, minibar, sejf, suszarkę do włosów.

Wyżywienie

.

Sport i rozrywka

Baseny o powierzchni 1100 m2 i 200 m2, oba z sekcjami dla dzieci; jacuzzi na otwartym powietrzu; siatkówka, tenis, bilard; health club, SPA z sauną, masażami, zabiegami pielęgnacyjnymi; centrum nurkowe w sąsiednim hotelu Shores Aloha; pokazy egipskiego folkloru.

Dla dzieci

Baseny, animacje, krzesełka dla dzieci.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel z licznymi udogodnieniami i doskonałą atmosferą, położony na malowniczym wzniesieniu. Atutem jest również smaczne jedzenie. Polecam na wypoczynek dla młodych osób, poszukujących rozrywek, jak również dla par.


Mapa Hotelu Otium Golden (ex. Shores)
Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie

Opinie o Hotelu Otium Golden (ex. Shores)

Byliśmy dwa tygodnie i nie oddałabym ani jednego z tych dni, na każdym kroku spotykaliśmy się z sympatią i uśmiechem, tak obsługi jak i innych gości hotelowych, bez względu czy byli to europejczycy czy Arabowie każdy był miły i nie spotkałam się z \"dyskryminacją\" czy to na stołówce czy na basenie, czytając komentarze w stylu \" traktowali nas gorzej bo nie jesteśmy arabami\" zastanawiam się jakim trudnym i zniesmaczonym turystą trzeba być żeby miejscowi zniżyli się do takiego traktowania. No dobra ale ja miałam pisać o swoich odczuciach a nie o \"innych\" A więc kelnerzy, kucharze menagerowie i sprzątacze w restauracji - każdy jeden zasługuje na pochwałę, to samo panowie na basenie, leżaki, parasole, ręczniki - wszystko na czas i z uśmiechem, obsługa baru przy basenie - rewelacja (bez wyjątku) wasze koktajle te alkoholowe jak i bezalkoholowe będą mi się jeszcze długo śniły po nocach Jasiu :) - shisha przygotowana dla nas, każdorazowo była boska , mogłabym tak wymieniać bez końca ale zamknę całość jednym zdaniem: Klimat w hotelu jak i sam hotel zasługuje na to żeby go chwalić i wracać do niego nie tylko wspomnieniami

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

witam byliśmy w tym hotelu w listopadzie 2014 i bardzo go chwalę miejsce świetne i obsługa także ok jedzenie super smaczne i dobre baseny gigantyczne i dla każdego super lokalizacja wszędzie można dojechać bo jest blisko nic nam z pokoju nie zginęło więc nie rozumiem tych komentarzy telefony i pieniądze leżały zawsze na wierzchu bądź w walizkach polecam spędzanie wieczorów poza hotelem miasto jest bardzo bezpieczne i żadnemu turyście jeszcze nic się nie stało nigdy polecam ten hotel w 100% jest świetny

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Ładny hotel dla niewymagającego klienta,dla ludzi młodych,dużo Polaków.Plaża blisko,baseny czyste,obsługa miła.Ogólnie miło spędzony czas pod każdym względem.

POLECAM:
singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
3.9

W łazience grzyb, odpadają kafelki. Obsługa nachalna i uporczywa. Kolacja w innym hotelu. Bywają kradzieże z sejfów które są w pokojach. Nie polecam!

POLECAM:
singlom
Podsumowanie: odradzam
2.4

Minusy :bardzo słabe all(jedzenie poprawiło się tylko na weekend);na kolację trzeba chodzić do siostrzanej Alohy (bo mało ludzi)+spacery na plażę,to się robią już km w tym upale i jest to mocno uciążliwe!!!Generalnie hotel bardzo skromny i do remontu,a już szczególnie część restauracyjna i lobby z niby-barem,extra płatnym,gdzie nigdy nikogo nie widziałam.Nudno,wieczorami nic się nie dzieje i czynny jest tylko jeden bar(przy basenie),gdzie żrą niemiłosiernie komary!!!Po tej ich rewolucji jest dużo gorzej(nasz nasty raz w Egipcie),mało turystów z Zachodu (Niemców prawie wcale),a co za tym idzie.na wszystkim szukają oszczędności, a na bazarach są bardziej namolni(a taksówkarze próbują oszukiwać, z czym wcześniej się nie spotkaliśmy).Hotel do marca był nieczynny z powodu braku gości.Dlatego radzę generalnie czyt.tylko najnowsze opinie i wybierać naprawdę dobre sieciowe hotele(najlepiej zarządzane przez europejczyków).Plusy:basen, miła obsługa i cudowna RAFA(dla niej wybraliśmy ten hotel). .Jednak nie polecam go.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
2.4

Hotel wystrojem i klasa odbiega trochę od tych egipskich molochow,dzięki temu ma przynajmniej swój klimat. Wybrałysmy akurat Sharm, bo słyszałymśy o pieknej rafie, i rzeczywiście opinie są prawdziwe. Cena nie wygorowana, wiec czemu nie. Faktycznie spoko wybor jedzenia, mili ludzie, opieka biura ok. Jedzenie mogłoby być bardziej urozmaicone, a tak to wszystko elegancko, organizacja i w ogóle obsługa. Świetne mejsce dla mlodych i aktywnych!

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.9

Wiem że są różne opinie o tym hotelu, ale za tą cenę było nieźle. Nie jest to wielki kompleks jak często bywa w Egipcie, raczej niewielki, ale z dwoma dużymi basenami. Wybraliśmy go ze względu na fakt że prawie jest w centrum, bo nie chcieliśmy się zamknąć na pustyni. Po wyjściu z hotelu jest mini centrum Il mercato z restauracjami i sklepami, ale stosunkowo blisko bo jakieś 4-5 km jest do starego centrum Sharmu z orientalnymi bazarami i ciekawymi miejscami, można pojechać taksówką. Jedzenie było smaczne, ale wybór mógłby być większy. Duży plus za plażę, która w tej części sharmu jest najładniejsza.

POLECAM:
ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Bylismy tam w podrozy poslubnej, hotel ladny, czysty, obsluga bezczelna wrecz ale to chyba wina wiosny ludow bo wymieniajac wrazenia z innymi ludzmi przebywajacymi w sharm w 09.-10.2011 bylo podobnie. jedzenie dosc monotonne, ja jeszcze moglam cos wybrac gorzej z mezem. wiadomo kraj charakterystyczny ale porcjonowanie po ok 10-20 dag pieczonej kury na kilkadziesiat osob to przesada. animacje ok, wiekszosc pod ruskich, alkohol w al - lokalna tanizna w baniakach przywozona, wiec prosze sie zaopatrzyc w co nieco :) w porownaniu do innych hoteli malo rusków, co na plus.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: może być
3.6

Właśnie wróciłam z tego Hotelu wyżywienie dobre,pokoje ok czystość również w porządku,ale co do Animacji to katastrofa.Animatorzy nic nie robią pałętają się z konta w kąt nawet nie znają dobrze układów animacyjnych o 20,30 zaczynają się animacje dla dzieci które trwają tylko 30min.później jest długo, długo jakaś smętna muzyka po czym godzinę coś porobią nudnego i na tym się kończy cała zabawa o 23,00.Zależy im tylko żeby gości wyciągnąć na dyskotek za 35$ lub raz w tyg.za 15$ oczywiście za os.to chyba jakaś przesada!!!Co tu dużo mówić mają z tego kasę i dobrze,się bawią a później w dzień mało co ich widać bo przecież nie mają siły!!!

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
3.7

Na dzien dobry recepcjonista wyłudza za możliwosc otrzymania lepszego pokoju kilka dolarów choć wszystkie pokoje w podobnym zaniedbanym stanie.Ręczniki mogą wymieniane być co dziennie co z tego kiedy zamiast białych otrzymujemy szare . Jedzenie bardzo mało urozmaicone jak jest (z naciskiem na jak jest ) drób czy inne mięso to obsługa dzieli na porcyjki dla "krasnali". Przy basenie bardzo dużo much. Opcja all inclusiv bardzo skromna , woda w butelce dodatkowa opłata 1$ , pizza jako "atrakcja" 5$ raz w tygodniu , w dodatku różne rodzaje o jednym smaku. Stanowczo nie polecam.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
2.1

Otium Golden (ex. Shores) - możliwości zakwaterowania:

STANDARD ROOM
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA BASEN

Otium Golden (ex. Shores) - Możliwości wyżywienia:


Otium Golden (ex. Shores) - miasta wylotu:


Otium Golden (ex. Shores) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Otium Golden (ex. Shores)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00