Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Alpine Mugon, Paganella
1/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
2/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
3/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
4/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
5/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
6/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
7/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
8/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
9/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
10/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
11/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
12/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
13/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
14/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
15/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
16/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
17/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
18/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
19/20
Hotel Alpine Mugon, Paganella
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
11.12 - 14.12
już od 1269 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
25.03 - 28.03
już od 949 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Alpine Mugon
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Dostęp do Internetu
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Alpine Mugon
star 4

Włochy: Paganella: Molveno
Ocena hotelu Alpine Mugon:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Alpine Mugon:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 11 grudnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 25 marca 2023

Hotel Alpine Mugon w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 150 m od przystanku autobusowego
  • ok. 300 m od dolnej stacji kolejki liniowej
  • ok. 22 km od centrum Trydentu

polozenie

  • ok. 150 m od przystanku autobusowego
  • ok. 300 m od dolnej stacji kolejki liniowej
  • ok. 22 km od centrum Trydentu

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, za opłatą
  • parking: niestrzeżony, w cenie, w zależności od dostępności
  • garaż: za opłatą, od 5 €/noc 

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

40

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • taksa klimatyczna: za opłatą, ok. 1,50 €/os./dzień
  • zakwaterowanie od 16:00, wykwaterowanie do 10:00
  • hotel akceptuje zwierzęta domowe: psy i koty, za opłatą
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3  
  • basen dla dzieci: w cenie
  • basen kryty: w cenie, w strefie spa
  • jacuzzi: w cenie, w strefie spa
  • Dla dzieci

    • pokój gier i zabaw
    • basen dla dzieci: w cenie

    Sport i wellness

    W cenie
    • strefa spa
    • sauna fińska
    • łaźnia parowa
    • pokój relaksacyjny
    • siłownia

    Płatne
    • masaże
    • salon kosmetyczny
    • solarium

    Pokoje

    Pokój 1-osobowy EZX1
    • 1 os.
    • ok. 20 m2
    • w budynku głównym
    • ogrzewanie: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Suita junior JSX1
    • 2-4 os.
    • ok. 28 m2
    • w budynku głównym
    • pokój dzienno-sypialny
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 2-3 os.
    • ok. 20 m2
    • w budynku głównym
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów

    Wyżywienie

    Dwa posiłki
    • śniadanie: codziennie 08:00 - 10:00, w formie bufetu
    • kolacja: wybór z menu na dany dzień, 3-daniowe menu
    Restauracje i bary
  • restauracja: kuchnia regionalna, wybór z menu
  • bar

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4Włochy/Trentino

    Położenie

    - Monte Bondone - miejscowość Vason- ok. 50 m od centrum miejscowości- ok. 200 m ośrodek narciarski Monte Bondone

    Wyposażenie hotelu

    - recepcja z lobby- restauracja, bar- bar w ramach centrum wellness- miniklub, kącik dla dzieci -sejf hotelowy- narciarnia- winda- bezprzewodowy internet (w pomieszczeniach ogólnodostępnych)- szkółka narciarskaBezpłatnie:- basen z przeciwprądem, sztucznym wodospadem i leżakami- brodzik dla dzieci, jaccuzzi, sauna aromatyczna, sauna parowa, siłownia- termarium, wielofunkcyjny prysznic, kącik relaksacyjny z leżakami, ścieżka KneippaDodatkowo płatne:- solarium horyzontalne, masaże, usługi kosmetyczne

    Pokoje

    Standard 2/3 - pokój z łóżkiem małżeńskim lub 2 pojedynczymi łóżkami i ewentualnie 1 dostawką, łazienka, rzadko balkonJunior Suite 4 - pokój z łóżkiem małżeńskim lub 2 pojedynczymi łóżkami i rozkładaną kanapą typu "szuflada" dla 2 osób, łazienka, rzadko balkonJunior Suite 5 - pokój z łóżkiem małżeńskim lub 2 pojedynczymi łóżkami, rozkładaną kanapą typu "szuflada" dla 2 osób i 1 dostawką, łazienka, rzadko balkon; pokój może pomieścić maksymalnie 4 osoby dorosłe i 1 dziecko do 15 lat; minimalna liczba osób w tym pokoju jest 5 osóbArnica 4/5/6/7/8 - 2 wzajemnie połączone pokoje Junior Suite 4; minimalne obłożenie to 4 pełnopłatne osobyDodatkowe wyposażenie:TV sat., telefon, suszarka do włosów, minibar, ręczniki i szlafroki do wellness (płatne)

    Wyżywienie

    HB (śniadania i kolacje) - śniadania w formie bogatego bufetu kontynentalnego łącznie z napojami, kolacje serwowane - do wyboru są 3 gorące przekąski, 3 dania główne z dodatkiem, zimne przekąski, sałatki, desery i owoce w formie bogatego bufetu, dopłata do napojów; 1x w tygodniu typowa lokalna kolacja, w ramach wspólnej kolacji dla dzieci bez rodziców nie są serwowane gorące przekąski i główne danie z dodatkiem, ale jest do dyspozycji mały bufet z 1 przekąską na gorąco, 1 zupą, 1 daniem głównym z dodatkiem i serwowany 1 napój

    Dodatkowe informacje

    - opłata klimatyczna 2,5 EUR/noc/os. od 14 lat- garaż w zależności od dostępności, 1,5 EUR/dzień- łóżeczko dziecięce na zapytanie, 5 EUR/dzień- pobyt z małym zwierzęciem na zapytanie, 10 EUR/dzień

    Karnet w cenie

    skipass Monte Bondone na 6 dni; ośrodek narciarski Monte Bondone oferuje ok. 20 km tras narciarskichKategoria bimbo*: dzieci urodzone po 30.11.2013Kategoria rodzice: osoby urodzone po 30.11.1956 i przed 01.12.2005*- zniżka na kategorię bimbo obowiązuje przy korzystaniu ze skipassu dowolnej długości; warunek dziecku musi towarzyszyć 1 osoba dorosła z takim samym karnetem pod względem długościskipass "Monte Bondone double" może być używany przez obu rodziców dziecka, pozwala jednemu z rodziców jeździć na nartach, podczas gdy druga osoba opiekuje się w tym czasie nie jeżdżącym na nartach dzieckiem do lat 3 (urodzonym po 30.11.2017), które nie jest uprawnione do korzystania ze skipassu

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

    Karnety narciarskie

    WAŻNE: Karnety zawarte w cenie oferty , są karnetami w specjalnej, zniżkowej cenie dla Klientów EXIM TOURS. Za dodatkową opłatą istnieje możliwość rozszerzenia skipassu na inny ośrodek narciarski (jeśli to możliwe). WYBORU KARNETU MOŻNA DOKONAĆ TYLKO W MOMENCIE ZAŁOŻENIA REZERWACJI!

    Opis kraju

    Włochy jedno z najpiękniejszych miejsc na ziemi i idealne miejsce na wakacje nad morzem. Co roku południowy kraniec Europy przyciąga tysiące turystów z całego świata, zarówno zwolenników słodkiego lenistwa, jak i aktywnych form spędzania wolnego czasu.  Informacje ogólneWłochy to państwo położone na południu Europy, na malowniczym półwyspie Apenińskim. Otaczają je wody morza: Adriatyckiego, Liguryjskiego, Jońskiego, Śródziemnego oraz Tyrreńskiego. Do Włoch należą także okoliczne wyspy, wśród których największe i jedne z najbardziej popularnych turystycznie to Sardynia i Sycylia. Słoneczna Italia zachwyca turystów z całego świata przede wszystkim przyjemnym klimatem, przepięknymi plażami, czystą wodą, monumentalnymi zabytkami, a także aromatyczną kuchnią. Wakacje we Włoszech to idealna propozycja dla miłośników malowniczych krajobrazów, urokliwych miast i miasteczek oraz aktywnego wypoczynku. Południowy kraniec Europy zachwyca przepięknymi wybrzeżami ze złotymi plażami i łagodnymi zejściami do krystalicznie czystej wody. Jednym z najbardziej znanych włoskich wybrzeży jest wybrzeże w Rimini, położone tuż nad Morzem Adriatyckim. Uwagę przyciągają także malownicze plaże usytuowane w pobliżu słynnego na cały świat Jeziora Garda. We Włoszech znajdują się także piękne miasta, pełne cennych zabytków i monumentalnych budowli. Należą do nich: Wenecja, Rzym, Mediolan, Florencja czy Siena, gdzie tworzyli wybitni artyści, np.: Botticelli, Leonardo da Vinci, Michał Anioł. Miasta można zwiedzać, korzystając z popularnych wycieczek objazdowych. Kultura i obyczajeWłosi to ludzie wyjątkowo temperamentni, spontaniczni i energiczni. Cechuje ich duża otwartość, zamiłowanie do głośnych zabaw i korzystanie z życia pełną piersią. Obywatele włoskiego państwa są bardzo związani z tradycją i religią (najbardziej rozpowszechnioną religią jest tam chrześcijaństwo, co jest najbardziej zauważalne w stosunkach społecznych oraz rodzinnych). Większość Włochów jest wyznania katolickiego, zatem obchodzą oni wszystkie ważne święta katolickie, np. Wielkanoc czy Boże Narodzenie. Kultura i obyczaje we Włoszech mogą się nieco różnić w zależności od regionu zamieszkania. Język włoski jest językiem urzędowym, jednak w większości popularnych miejscowości i kurortów turystycznych swobodnie można porozumieć się w innych językach, np.: angielskim, niemieckim czy hiszpańskim. KuchniaWakacje we Włoszech to niepowtarzalna okazja, aby spróbować podziwianej na całym świecie włoskiej kuchni. Głównym składnikiem dań są warzywa i aromatyczne przyprawy: bazylia, oregano, tymianek, pieprz, rozmaryn, estragon. Kuchnia włoska specjalizuje się głównie w potrawach rybnych oraz mącznych, dlatego też spędzając wczasy we Włoszech, koniecznie trzeba spróbować lokalnych makaronów, pizzy bądź risotto. Włosi często jedzą również calzone, czyli pieróg z nadzieniem, lasagne czy gnocchi, czyli ziemniaczane kluski z dodatkiem sera. Włoska kuchnia to również pyszne desery, wśród których najpopularniejszymi są panna cotta i tiramisu.Dla aktywnychWakacje we Włoszech to idealna propozycja na letni wypoczynek dla aktywnych. Miłośnicy jednośladów mogą np. skorzystać z tras rowerowych rozmieszczonych wokół malowniczego Jeziora Garda położonego na granicy Wenecji Euganejskiej, Lombardii i Trydentu-Górnej Adygi. Większość kurortów turystycznych usytuowanych tuż nad brzegiem morza oferuje idealne warunki do uprawiania sportów wodnych takich jak: kitesurfing, nurkowanie, windsurfing czy żeglowanie. Leżąca w środkowej części Włoch Toskania to z kolei raj dla miłośników tenisa, golfa czy jazdy konnej.Co warto kupić?Włoska kuchnia jest słynna na cały świat, dlatego z podróży w słonecznej Italii warto przywieźć trochę tradycyjnych, lokalnych wyrobów. Największą popularnością cieszą się produkty spożywcze: sery (zwłaszcza parmezan Parmigiano Reggiano, gorgonzola, ser owczy Pecorino Romano, Mozzarella di Bufala), makarony (np.: tagliolina ai funghi porcini oraz chili), tradycyjny ryż do risotto oraz prawdziwa włoska kawa. Włosi słyną również w dobrej jakości trunków alkoholowych: win (Rosso di Montalcino, Vernaccia di San Gimignano, Orvieto Classico) i likierów (zwłaszcza słynnego Alberobello). Wśród wyrobów rzemieślniczych warto zwrócić uwagę na produkty z drzewa oliwnego, skórzane oraz włoskie filiżanki i kawiarki. PogodaWłochy położone są w klimacie podzwrotnikowym typu śródziemnomorskiego. W sezonie, czyli do czerwca do września, temperatury powietrza osiągają około 30 stopni Celsjusza, a woda w morzu jest zaledwie odrobinę chłodniejsza. W ciągu doby na południowym krańcu Europy można liczyć na 10 słonecznych godzin.Przydatne zwrotyTak - S (czyt. si)Nie - No (czyt. no)Dzień dobry - Buon giorno (czyt. bon dżiorno)Do widzenia - Arrivederci (czyt. ariwederczi)Cześć - Ciao (czyt. ciał)Proszę - Per favore (czyt. per fawor)Dziękuję - Grazie (czyt. gracje)Przepraszam - Mi scusi (czyt. mi skuzi)Dlaczego Włochy?Wakacje we Włoszech to gwarancja ładnej pogody i niezliczonych możliwości spędzania wolnego czasu. Wczasy w słonecznej Italii to propozycja zarówno dla miłośników błogiego lenistwa na plaży, jak i aktywnego wypoczynku, np.: zwiedzania urokliwych miejscowości i zabytków się tam znajdujących, uprawiania sportów wodnych czy jazdy na rowerze licznymi trasami wydzielonymi specjalnie dla cyklistów. Każdego dnia pojawiają się bardzo interesujące oferty spędzenia wakacji we Włoszech, wśród których znajdują się również atrakcyjne przedsezonowe promocje, oferty typu All Inclusive czy Last Minute. Wakacje we Włoszech to idealny cel letniej podróży zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i grupy znajomych. W ofercie Exim Tours znajdą się wyjazdy na każdą kieszeń, zarówno z dojazdem własnym, jak i drogą lotniczą. Włochy to jedno z najpiękniejszych miejsc na ziemi, dlatego też warto je choć raz odwiedzić, aby poznać kolebkę europejskiej cywilizacji i spędzić niezapomniane wakacje wśród przepięknych plaż i lazurowego morza. Informacje praktyczne Wymagane dokumenty: dowód osobisty lub paszportWaluta: 1 euro = 100 eurocentów (EUR, )Ceny:bagietka - ok. 0,6 euro; chleb tradycyjny - ok. 1,5 - 2 euro; masło - ok. 1,70 euro; kawa Lavazza - ok. 3,5 euro (250 g); woda mineralna - od 0,4 euro (1,5 l)Czas: UTC +1 - zima; UTC +2 - latNapięcie: 220 V, gniazdka europejskieSzczepienia: Nie wymaganeJęzyk: włoskiPlacówki dyplomatyczne:Ambasada Republiki Włoskiej w PolsceDąbrowskiego 6, 00-055 WarszawaTelefon: (22) 826 34 71/2/3/4Fax: (22) 827 85 07, 828 42 03E-mail: ambasciata.varsavia@esteri.itStrona internetowa: www.ambvarsavia.esteri.itGodziny pracy: Poniedziałek-Czwartek 08.30-13.30 i 14.30-17.00Piątek 08.30-14.30Ambasada Rzeczypospolitej Polskiej w Republice WłoskiejWłochy, Rzym, Via Pietro Paolo Rubens, 20, 00197Tel.: +39 06 362 04 200 Tel.: +39 06 362 04 204 Tel. dyżurny: +39 335 599 52 12 Faks: +39 06 806 60 233 Faks: +39 06 321 78 95rzym.amb.sekretariat@msz.gov.plwww.rzym.msz.gov.plKonsulat Honorowy Rzeczypospolitej Polskiej w NeapoluKonsul honorowy: Dario dal Verme (język konsula włoski, angielski, hiszpański)Włochy, Neapol, Viale Gramsci n. 12, 80122 NapoliTel.: 0039 081 660009 Faks: 0039 081 2404664segreteria@consolatopolonianapoli.com WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Snowtrex

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Miasto

    Monte Bondone

    Kraj

    Włochy

    Położenie/wyposażenie

    Komfortowy 4-gwiazdkowy Hotel Alpine Mugon znajduje się bezpośrednio w centrum Vason del Monte Bondone. Najbliższe wyciągi terenu narciarskiego Monte Bondone są oddalone o ok. 300 m. Przystanek autobusowy dla narciarzy znajduje się w odległości ok. 50 m, natomiast trasy do narciarstwa biegowego w odległości ok. 2,5 km.Do wyposażenia hotelu należy recepcja, Wi-Fi, winda, lounge, pokój śniadaniowy, restauracja, bar, piwnica z winem, pokój zabaw dla dzieci i piwnica na sprzęt narciarski. Oferowany jest ponadto program animacyjny (wg informacji na miejscu). Przed hotelem dostępne są bezpłatne miejsca parkingowe (dostępność ograniczona). Za opłatą można skorzystać z garażu.Strefa wellness o pow. 1.000 m? posiada basen kryty, saunę fińską, kabinę z podczerwienią, łaźnię parową, wody Kneippa, pokój wypoczynkowy i studio fitness (godziny otwarcia wg informacji na miejscu). Na zapytanie i za opłatą można ponadto zarezerwować masaże.WyżywienieWliczone w cenę wyżywienie HB zawiera napój powitalny, codzienny bufet śniadaniowy oraz 4-daniowe menu do wyboru na kolację (danie główne do wyboru). Możliwe są dania wegetariańskie, na zapytanie są natomiast dostępne dania bez glutenu i bez laktozy. Menu bożonarodzeniowe i sylwestrowe również jest wliczone w cenę.

    Świadczenia w cenie

    Noclegi w wybranym terminieWyżywienie jak wybranoKorzystanie ze strefy wellness (wg opisu)Korzystanie z sali fitnessNapój powitalnyMenu bożonarodzeniowe i sylwestroweKarta gościa (wg informacji na miejscu)Sejf (w pokoju)Łóżeczko dla dziecka (ograniczona dostępność)Krzesełko dla dziecka (ograniczona dostępność)Miejsca parkingowe (ograniczona dostępność)

    Opcjonalnie płatne na miejscu

    MasażeGaraż: 8,- €/ dzień

    Płatne na miejscu

    Opłata klimatyczna: ok. 1,50 € za osob./nocKeycard: 5,- €

    Zwierzęta domowe

    Zwierzęta domowe na zapytanie (10,- €/dzień, bez karmy, tylko małe zwierzęta)

    Zniżki

    W zależności od typu pokoju, wieku podróżujących, daty wyjazdu i karnetu narciarskiego, otrzymają Państwo różne zniżki.Dokładną wysokość zniżki mogą Państwo uzyskać podczas przygotowania sobie indywidualnej oferty (należy kliknąć w cenę).Niemowlęta, które w momencie wyjazdu mają mniej niż 24 miesiące, zasadniczo podróżują bezpłatnie, muszą być jednak uwzględnione w każdej rezerwacji.

    Ważne wskazówki

    Dzieci do 7. roku życia włącznie nie będą wyszczególnione na voucherze na karnet narciarski. Przy zakupie karnetu dla osoby dorosłej dziecko z tej grupy wiekowej otrzyma na miejscu kartę na bezpłatne korzystanie z wyciągów (konieczność wylegitymowania się). W razie większej liczby dzieci niż osób dorosłych należy na miejscu wykupić karnet dla dzieci. Dalsze informacje w kasie wyciągu.W pokojach wieloosobowych lub z dostawką przy niepełnym obłożeniu brak dodatkowych łóżek.

    Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC, HB

    pokój z łóżkiem podwójnym, pojedynczą kanapą do spania lub dostawką, TV, telefonem i sejfemłazienka z prysznicem, WC i suszarką do włosówczęściowo balkonWi-Fi

    Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC, HB

    pokój z podwójnym łóżkiem, podwójną rozkładaną kanapą lub 2 dostawkami, TV, telefonem i sejfemłazienka z prysznicem, WC i suszarką do włosówczęściowo balkonWi-FI

    Dojazd

    Kolej: Trydent (ok. 15 km)Przelot: Werona (ok. 115 km), Bergamo (ok. 175 km), Wenecja (ok. 190 km)

    Karnet narciarski - dodatkowe informacje.

    Jeżeli przez cały okres Państwa pobytu ze względu na pandemię koronawirusa zarezerwowany obiekt lub wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet będą zamknięte, mogą Państwo bezpłatnie anulować rezerwację. Obowiązuje to również w razie zamknięcia granic kraju docelowego.W takim przypadku mogą Państwo na 12 dni (i mniej) przed rozpoczęciem wyjazdu, bezpłatnie odwołać rezerwację. Prawo do bezpłatnej rezygnacji nie przysługuje Państwu w razie dokonania rezerwacji na mniej niż 12 dni przed rozpoczęciem imprezy turystycznej, jeżeli powód odwołania wyjazdu, na który się Państwo powołują, był już znany w momencie dokonywania rezerwacji.

    Anulowanie rezerwacji musi nastąpić najpóźniej na 7 dni przed rozpoczęciem wyjazdu (do godz. 14

    00).Zwroty kosztów wyjazdu będą realizowane w ciągu 14 dni od anulowania rezerwacji. W ubiegłych sezonach narciarskich 2019/20 oraz 2020/21 zwróciliśmy 100% środków za rezerwacje odwołane z powodu pandemii koronawirusa. Pieniądze naszych Klientów w przypadku imprez turystycznych są dodatkowo zabezpieczone przez Niemiecki Fundusz Gwarancyjny dla Podróżnych (DRSF). Jeżeli w cenę wliczone są dodatkowe usługi, prosimy o zapoznanie się z nimi w procesie rezerwacji.

    Gwarancja śniegu (01.01. - 15.03.)

    Jeżeli na 5 dni przed rozpoczęciem wycieczki (dzień przyjazdu) z powodu braku śniegu wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet narciarski będą zamknięte - przy czym najwyższy punkt terenu narciarskiego musi znajdować się na wysokości minimum 1800 m.n.p.m. - mogą Państwo bezpłatnie dokonać zmiany rezerwacji na inną naszą wycieczkę w tym samym terminie (o ile są jeszcze wolne miejsca; obowiązuje aktualna cena nowego wyjazdu bez rabatu Last-Minute & More; gwarancja ważna jedynie dla wycieczek zaczynających się w terminach od 01.01. do 15.03.).Aby móc skorzystać z gwarancji, prosimy o kontakt w wyznaczonym terminie (dokładnie na 5 dni przed rozpoczęciem wyjazdu/pobytu, np. w poniedziałek, jeżeli impreza turystyczna rozpoczyna się w sobotę) drogą mailową na adres gwarancjasniegu-pl@snowtrex.com.

    Teren narciarski Monte Bondone

    Maks. wysokość: 2090 mMin. wysokość: 1184 mWys. miejscowość: 1425 mWyciągi łącznie: 4Krzesełka: 4Trasy łącznie: 19 kmTrasy zielone/niebieskie: 6 kmTrasy czerwone: 13 km


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Snow Trex, które specjalizuje się w ofertach wyjazdów zimowych do najbardziej atrakcyjnych regionów narciarskich w Europie i w Ameryce Północnej. Biuro Podróży SnowTrex prężnie działa na rynku międzynarodowym od 2005 roku, obecnie obsługuje turystów w 15 krajach świata.

    Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów Biuro Podróży Snow Trex ma do dyspozycji szeroką bazę apartamentów i hoteli o różnym standardzie, a także pośredniczy w zakupie karnetów narciarskich na wybrane ski regiony. Dodatkowo isnieje możliwość wypożyczenia sprzętu i wykupienia kursów nauki jazdy na nartach czy snowboardzie.

    Podczas wakacji w najpopularniejszych destynacjach klienci objęci są opieką rezydentów, którzy przygotowują animacje wieczorne i zabawy na śniegu. To właśnie stanowi o wyjątkowości oferty Snow Trex.


    Europe Mountains

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Monte Bondone

    OPIS

    4-gwiazdkowy hotel Hotel Alpine Mugon leży 850 metrów od centrum Monte Bondone.
    Po całym dniu goście mogą naładować baterie w należącej do Hotel Alpine Mugon strefie wellness. Znajdą w niej m.in. basen kryty, łaźnia parowa oraz sauna fińska.
    Hotel Alpine Mugon jest położony w sąsiedztwie ośrodka narciarskiego Monte Bondone, w którym do dyspozycji jest 17 km tras narciarskich.

    Standard junior suite dla 2-4 Mughetto

    1 łazienka, 1 podwójne łóżko, 1 pokój, 1 sofa dla 2 osób, część wypoczynkowa, kategoria pokoju - standard, minibar, ogrzewanie, pokoje w budynku obok, pościel, powierzchnia 32 m², ręczniki, sejf w pokoju, sofa, suszarka do włosów, szlafrok, telewizja satelitarna, toaleta, typ pokoju - junior suite, wanna lub prysznic

    Trójka Standard dla 2-3 osób Camomilla

    1 łazienka, 1 podwójne łóżko, 1 pokój, 1 sofa jednoosobowa, część wypoczynkowa, kategoria pokoju - standard, minibar, ogrzewanie, pokój dla 3 osób, pokoje w budynku obok, pościel, powierzchnia 26 m², ręczniki, sejf w pokoju, sofa, suszarka do włosów, szlafrok, telewizja satelitarna, toaleta, wanna lub prysznic

    W CENIE

    Tenis stołowyMenu dla dzieciWysokie krzesło dla dzieckaObiadokolacja 3-daniowaPodwieczorekFitnessDwa posiłki plusPakowany lunch1 x butelka wody w dniu przyjazduBufet sałatkowyZakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW.Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

    PŁATNE NA MIEJSCU

    Łóżeczko dla dzieckaZabiegi na ciałoGarażMasażeParking - 5 euro za auto/nocSolariumZwierzęta mile widziane - 10 euro za zwierzę/nocTaksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

    ODLEGŁOŚCI

    Centrum - 872 m.Wyciągi - 317 m.

    WYŻYWIENIE

    1 x butelka wody w dniu przyjazdu, obiadokolacja (3 - dania), podwieczorek, rodzaj wyżywienia- dwa posiłki plus, pakowany lunch, bufet sałatkowy.

    PARKING

    garaż, parking niestrzeżony.

    USŁUGI NARCIARSKIE I ROWEROWE

    schowek na narty i buty.

    INTERNET

    kącik internetowy.

    USŁUGI SPA I WELLNESS

    solarium, basen kryty - 100 m², centrum odnowy biologicznej - 1000 m², łaźnia parowa, cichy pokój do medytacji i relaksu, zabiegi kosmetyczne i pielęgnacja skóry, sauna fińska, masaże, fitness.

    SPORT W HOTELU

    tenis stołowy.

    USŁUGI DLA DZIECI

    łóżeczko dla dziecka, wysokie krzesło dla dziecka, pokój zabaw dla dzieci, menu dla dzieci.

    USŁUGI HOTELOWE

    restauracja, pokoje dla niepalących, ogródek piwny, bar, pokój śniadaniowy.

    ZWIERZĘTA

    zwierzęta mile widziane.

    INFORMACJE O HOTELU

    mastercard, visa, gotówka, karty debetowe, wymeldowanie - do 10.00.

    LOKALIZACJA HOTELU

    stacja pkp - 20 km, lotnisko - 160 km, wysokość (n.p.m.) - 1650 m.

    WARUNKI REZYGNACJI

    Do 31 dni przed wyjazdem rezygnacja bezkosztowa (zwrot 100% wpłat), w okresie od 30 do 14 dni przed wyjazdem rezygnacja 40% kosztów (60% zwrotu), w okresie od 13 do 8 dni przed wyjazdem rezygnacja 70% kosztów (30% zwrotu), w okresie od 7 do 0 dni przed wyjazdem rezygnacja 100% kosztów (brak zwrotu). Kwoty zwrotów wyliczane są na podstawie wpłaconych środków w złotówkach (PLN).

    WARUNKI PŁATNOŚCI

    Zaliczka w wysokości 50 euro za rezerwację płatna w momencie rezerwacji, dopłata na 42 dni przed wyjazdem. Kwota w złotówkach (PLN) liczona jest według aktualnego średniego kursu nbp.pl z dnia poprzedzającego płatność.


    Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.

    Wygoda Travel

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Jednym zdaniem

    Znakomita baza wypadowa na stoki Monte Bondone, hotel z wellnessem - to silne atuty tego obiektu.

    Hotel

    komfortowy hotel z centrum wellness, położony w miejscowości Vason, ok. 150 m od stoków narciarskich. Oficjalna kategoria****.

    Pokoje

    Camomilla - pokój 2 osobowy z możliwością jednej dostawki, o powierzchni ok. 24 m2, wyposażony w łazienkę z prysznicem, suszarką do włosów, WC; TV SAT, telefon, minibarek (odpłatnie), sejf. Większość posiada balkon Junior Suite Mughetto - przestronny pokój przeznaczony dla 4 osób o powierzchni ok. 28 m2-32 m2 (łóżko małżenskie oraz rozkładane, podwójne-dwupoziomowe łóżko dla dzieci), wyposażony w łazienkę z prysznicem, suszarką do włosów, WC; TV SAT, minibarek (odpłatnie), sejf. Większość posiada balkon. 

    Do dyspozycji

    centrum wellness  o powierzchni ok.1000 m2 z basenem, sauną, jacuzzi, łaźnią turecką; parking, garaż (odpłatnie 5 eur/noc,), narciarnia, recepcja, Wi -Fi (płatne 8 eur/tydzień).

    Po nartach

    Vason to niewielki ośrodek narciarski z kilkoma sklepami, barami natomiast  w odległości ok. 22 km znajduje się  stolica regionu  miasto Trydent z wieloma zabytkami oraz rozrywkami typu bary, sklepy, restauracje itp.

    Kuchnia

    śniadania w formie bufetu, obiadokolacje 4-daniowe:bufet sałatkowo-przystawkowy, pierwsze i drugie danie (wybór spośród kilku wariantów), deser. 

    Ramowy program imprezy

    Ramowy program imprez samolotowych: Dzień 1: odprawa na lotnisku na 2 godz. przed wylotem. Przylot, transfer do hotelu (od 2,5h do 4,5h), zakwaterowanie, obiadokolacja (w przypadku późnego przyjazdu do hotelu (po godz.21.00) klienci otrzymują tzw. kolację na zimno. Dzień 2-7: białe szaleństwo. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie, transfer na lotnisko, wylot do Polski. Sprawdź rozkład lotów. Ramowy program imprez autokarowych: Program klasyczny 7-noclegowy: Dzień 1: wyjazd zgodnie z rozkładem jazdy, przejazd przez Czechy i Austrię. Dzień 2: przyjazd do Włoch, zakwaterowanie, obiadokolacja. Dzień 3-8: białe szaleństwo. Dzień 9: śniadanie, wykwaterowanie, wyjazd do Polski, przejazd przez Włochy i Austrię. Dzień 10: przejazd przez Czechy, przyjazd do Polski w godzinach wczesno-porannych. Sprawdź rozklad jazdy dla pobytów 7-noclegowych Ramowy program imprez z dojazdem własnym: Program klasyczny 7-noclegowy: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiadokolacja. Dzień 2-7: białe szaleństwo. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00.

    Opis konwencji Mama i Ja

    Prawdziwy program Mama i Ja jest nie do pomylenia z innymi, które próbują go naśladować. To zdecydowanie najlepszy sposób na narty z rodziną! Jak wyglądają szkolenia i animacje? Po śniadaniu opiekę nad dziećmi przejmują instruktorzy. Szkolenia rozpoczynamy obowiązkową rozgrzewką, po której następują zajęcia w grupach. W trakcie szkoleń obecność rodziców jest niewskazana. Nasi instruktorzy zadbają o wszystko co ważne: na początek podzielą wszystkich na grupy pod kątem zaawansowania, a na końcu przygotują do zawodów podsumowujących wyjazd - ważne przecież, aby wszyscy wygrali:-) Po powrocie do hotelu czas na naszych animatorów - możecie spokojnie odpocząć mając pewność, że dzieci są w dobrych rękach. Wieczorne kładzenie się do snu jest już w rękach rodziców. Kilka lat temu dokonaliśmy rozdziału funkcji instruktorów od animatorów, którzy dbają o dzieci od powrotu z nart. Okazało się to strzałem w dziesiątkę i zdecydowanie podniosło oceny wyjazdów.Mniejsze grupy, lepsza opieka Wszystkie szkolenia odbywają się w niewielkich grupach, a liczba instruktorów dostosowywana jest do liczby dzieci i ich poziomu. Przewidujemy minimum 1 instruktora na grupę od 6 do 10 dzieci, ale początkujące grupy są zwykle mniejsze. Przyporządkowanie do grup odbywa się pierwszego dnia jazdy: instruktorzy ustalają składy poszczególnych grup na podstawie faktycznych umiejętności dzieci. W miarę indywidualnych postępów możliwe są późniejsze przejścia z grupy do grupy.Starsi i młodsi w tym samym miejscu! I maluchy i nastolatki nie będą narzekać na brak towarzystwa, a Alpy to fantastyczne miejsce na pierwsze szusy. W programie Mama i Ja mogą wziąć udział dzieci w wieku 4 - 16 lat. Starsze dziecko może doskonalić jazdę w grupie PRO (szczegóły poniżej) , kiedy młodsze dopiero ją zaczyna - nasi instruktorzy zadbają o jednych i drugich. Dlaczego takie przedziały wiekowe? Dzieci starsze, potrzebują większych wyzwań dlatego z myślą o nich stworzyliśmy specjalna grupę PRO.   Natomiast maluchy poniżej 4 lat często wymagają bardziej intensywnej opieki rodziców, aby skorzystać z atrakcji, jakie oferuje program.NOWOŚĆ Grupa szkoleniowa PRO To znakomita propozycja dla nastolatków. W grupie PRO poza klasycznym doskonaleniem jazdy na nartach wprowadzamy: - elementy jazdy sportowej, - podstawy jazdy na tyczkach. Dzięki temu, także młodzież, która opanowała jazdę na nartach w stopniu zaawansowanym ma powody aby uczestniczyć w naszych szkoleniach. 3 podstawowe grupy (początkujący, średniozaawansowani, zaawansowani) dostępne są dla wszystkich uczestników (od 4 do 14 lat) natomiast grupa PRO została stworzona z myślą o młodzieży w wieku 10-16 lat. Zapraszamy NASZA KADRA Jesteśmy LICENCJONOWANĄ SZKOŁĄ NARCIARSKĄ SITN/PZN. Zobacz naszych instruktorów.Program MAMA i JA - najlepsze rozwiązanie na rodzinne ferie próbują kopiować inni, ale oryginał jest tylko jeden

    Program narciarski

    ze względu na położenie hotelu pod wyciągami,  sugerujemy przeznaczyć 6 dni na stacji Monte Bondone. Karnet 6 x Monte Bondone obejmuje również szusowanie po 1 dniu na stacji Paganella oraz 1 dzień na stacji Folgaria. Karnet zawiera równiez nocną jazdę na stoku. http://www.skimontebondone.it/family-village/nightsunset/

    Cena zawiera

    7 noclegów * 7 x śniadania i obiadokolacje * pakiet Mama i Ja dla dzieci w wieku 4-13,99 lat oraz  szkolenie PRO dla dzieci 10-16 lat ( w cenie dla rezerwacji założonych od.01.10.2018) * opiekę rezydenta * korzystanie z centrum wellness * ubezpieczenie KL, NNW i bagaż, które obejmuje także amatorskie uprawianie sportów zimowych i następstwa chorób przewlekłych, oraz ubezpieczenie OC narciarza i ubezpieczenie sprzętu sportowego * transport do hotelu wg wybranej oferty (dotyczy oferty samolotowej i autokarowej) * w opcji samolotowej - przewóz bagażu (bagaż rejestrowany -  max 32 kg/os, bagaż podręczny w max rozmiarach:40x30x20cm , narty lub snowboard spakowane w pokrowcu, buty narciarskie/ snowboardowe spakowane w bagażu głównym) * transfer lotnisko-hotel-lotnisko * Turystyczny Fundusz Gwarancyjny * podatek VAT.

    Cena nie zawiera

    napojów do obiadokolacji * szkoleń narciarskich i opieki dla dzieci powyżej 16 lat i poniżej 4 lat.

    Dopłaty opcjonalne

    ubezpieczenie rozszerzone (koszty leczenia 30 000 ) * szkolenia narciarskie dla osób powyżej 16-go roku życia (szkolenia trwają 2 h dziennie) * karnet.

    Pakiet Mama i Ja obejmuje

    szkolenia narciarskie dla dzieci 4-14 lat w grupach 6-10 osób * Nowość- szkolenia PRO -pogłębiające umiejętność jazdy skrętem ciętym, w tym treningi na tyczkach  dla dzieci w wieku 10-16 lat *  opiekę na stoku i po nartach * program animacyjny po nartach - gry i zabawy (w godz. 17.30-21.00 z przerwą na kolację). Ważne: podczas zakładania rezerwacji prosimy zaznaczyć  konkretne szkolenie dla dziecka.

    Dopłaty obligatoryjne

    opłata klimatyczna, płatna na miejscu - 1,50 Eur/os./dzień (dla osób powyżej 14 lat).

    Uwaga

    Szkolenie dla osób powyżej 16 roku życia odbywa się 2 h dziennie. Godziny szkoleń są podawane na miejscu w pierwszym dniu pobytu. Szkolenia odbywają się w grupach 6-8 os. Dla naszych Klientów specjalne zniżkowe karnety Monte Bondone do zakupu przez naszą stronę www. Możliwość dokupienia karnetu opcjonalnego na maksymalnie 7 dni przed wyjazdem! Zakupione karnety rozdaje kierownik grupy. Aby otrzymać karnet należy uiścić kaucję za key card w wysokości 5 eur. Po wykorzystaniu karnetu, prosimy go zwrócić w dowolnej kasie skipasowej i odebrać kaucję. Każde dziecko , które uczystniczy w szkoleniu musi mieć wykupiony karnet. Instrukcja dla Ubezpieczonych: W sytuacji wystąpienia szkody/wypadku - proszę zapoznać się z Instrukcją dla Ubezpieczonych - wejdź i przeczytajKarta Ubezpieczeniowa:  Posiadacz niniejszej karty jest objęty ochroną ubezpieczeniową przez SIGNAL IDUNA Polska Towarzystwo Ubezpieczeń S.A. - pobierz kartę ubezpieczeniową. * Niniejsza karta jest ważna tylko z polisą ubezpieczeniową, będącą w posiadaniu organizatora turystyki.

    Najważniejsze cechy hotelu

    Szkolenia dla dzieci i dorosłych Przy wyciągach Wellness z basenem


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

    Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

    Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


    Nekera

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    WLOCHY

    Położenie

    spokojne, w otoczeniu dziewiczej przyrody, na wysokości 1650 m. n.p.m w miejscowości Vason del Bondone. Najbliższy ośrodek narciarski Monte Bondone Ski Area oddalony o ok. 150 m. Przystanek skibusa znajduje się przy hotelu.

    Wyposażenie

    kameralny, przytulny hotel oferuje 44 pokoje w trzypiętrowym budynku. Do dyspozycji Gości: hol powitalny w recepcją i kącikiem wypoczynkowym z kominkiem, winda, sala śniadaniowa, restauracja, bar.

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis, w pokojach za opłatą.

    Zakwaterowanie

    komfortowe pokoje dwuosobowe Camomilla (DBL CAMOMILLA): ok. 19 m2; ogrzewanie, TV-Sat, telefon, sejf,  lodówka, prysznic, WC, suszarka. Junior Suite Mughetto (JS MUGHETTO): przestronniejsze, ok. 32 m2, dodatkowo z dwuosobową rozkładaną sofą. Dla 2-4 osób.  Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis.

    Sport

    i Wellness: siłownia. Nowoczesne i profesjonalne centrum Wellness i Spa: basen kryty o nieregularnym kształcie, brodzik dla dzieci, whirlpool, sauna, łaźnia parowa, łaźnia rzymska, ścieżka Kneippa, grota lodowa, pomieszzenie do wypoczynku z leżakami. Za opłatą: solarium, masaże, zabiegi kosmetyczne oraz wynajem ręczników kąpielowych/saunowych (3 EUR). 

    Dzieci

    w okresie 21.12. - 8.03 miniklub dla dzieci w wieku 3-13 lat (w języku włoskim i angielskim) w godz. 16-19:00 oraz 20-21:30. W restauracji wysokie krzesełka i specjalne dziecięce menu na kolację. 

    Wyżywienie

    z dwoma posiłkami: śniadanie w formie bufetu, kolacja w formie 2-daniowego menu z bufetem sałatkowym i przystawkowym. Raz w tygodniu uroczysta kolacja. 

    Święta/Sylwester

    menu świąteczne 24.12 i sylwestrowe 31.12 w cenie. 

    Narciarnia

    przechowalnia nart i sprzętu narciarskiego w hotelu. 

    Parkowanie

    miejsca parkingowe znajdują się bezpośrednio przy dolnej stacji Maso Corto. Ostatnia kolejka odjeżdża o godz. 16:00. 

    Zwierzęta domowe

     do 10 kg., na zapytanie, za opłatą 10 EUR / dzień. 

    Kategoria Nekera

    4 gwiazdki, kategoria lokalna: 4 gwiazdki. 

    Opłata klimatyczna

    1,50 EUR os./dzień (Goście powyżej 14 lat), płatna na miejscu w hotelu. 

    Cena zawiera

    Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta.W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba).W zależności od linii lotniczej dopłata waha się od 0 do ok 500 zł/bagaż. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), A3 (Aegean), LO (Lot).

    Mocne strony

    - Ośrodek Monte Bondone Ski Area- Wyciągi trasy narciarskie przy hotelu- Dobrze wyposażone centrum Spa- Animacje i atrakcje dla dzieci


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Dolomity, Włochy

    Położenie

    spokojne, blisko centrum

    Wyposażenie

    44 pokoje, recepcja, winda, Wi-Fi gratis, restauracja.

    Wyżywienie

    bogaty bufet śniadaniowy, wieczorem 2-daniowe menu i bufet sałatkowy. Menu dla dzieci. 1 x na tydz. kolacja z regionalnymi specjałami.

    Zakwaterowanie

    prysznic, WC, suszarka do włosów, TV, sejf, telefon, lodówka. Wi-Fi za opłatą (5 EUR/3 dni, 8 EUR/7 dni), płaszcze kąpielowe (ok. 5 EUR/zmiana). A2A: pokój 2-os. (ok. 18 m kw.). A2B: pokój 2-os. (ok. 25 m kw.).

    Święta/Sylwester

    menu bożonarodzeniowe i sylwestrowe.

    Wellness

    kryty basen (ok. 104 m kw.) z jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, grota solna. Za opłatą: masaże i solarium, ręczniki do sauny (na zapytanie/wymiana 3 EUR)

    Dzieci

    pokój zabaw, menu dla dzieci, wysokie krzesełka dla dzieci. 6 x tyg. od 21.12. do 8.03. w godz. 16:00-19:00 klub dla dzieci (opieka w j. ang. i włoskim). W godz. 20:00-21:30 wieczorna rozrywka dla dzieci w wieku 3-13 lat.

    Opłata klimatyczna

    ok. 1,50 EUR/dzień/os. od 14 lat.

    Parkowanie

    garaż ok. 3 EUR/dzień.

    Zwierzę domowe

    ok. 5 EUR (maks. 20 kg).

    Ski info

    Skipass gratis! (dla dzieci ur. po 30.11.2011 r.)Wyciąg: ok. 300 mSkibus: ok. 50 mTrasa biegowa: ok. 2 kmWypoż. sprzętu: ok. 200 mNarciarnia: w hotelu

    Dla gości Neckermanna

    Oferta specjalna: 6=5 zniżka na skipass od 8 lat (z wyłączeniem 22.12-5.01).Dzieci do lat 8 (ur. po 30.11.2011 r.) skipass gratis (w przypadku zakupu skipassu przez rodzica). Zakup w punktach sprzedaży skipassów.Polskojęzyczny instruktor narciarstwa na miejscu przez cały sezon (możliwość zakupu lekcji, w miarę dostępności). 30% zniżki na zabiegi w strefie wellness.

    Zniżki

    1-2 dzieci (2-7 lat): pobyt gratis lub zniżka procentowa, (8-18 lat): zniżka procentowa.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Alpine Mugon

    Opinie o Hotelu Alpine Mugon

    Alpine Mugon - możliwości zakwaterowania:

    pokoj hotelowy pokój 2 osobowy
    Junior Suite 4+1
    standard 2/3
    junior suite 4
    DBL
    Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC
    Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC

    Alpine Mugon - Możliwości wyżywienia:


    Alpine Mugon - miasta wylotu:


    Alpine Mugon - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Alpine Mugon? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00