cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
  • Hotel Afandou Beach, Rodos
1 / 27
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Udogodnienia hotelu Afandou Beach
  • Golf
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Afandou Beach
star 3

Grecja: Rodos
Ocena hotelu Afandou Beach:
4.5 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Afandou Beach:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Hotel
    4.4
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    4.4
  • Atrakcje
    i sport
    4.4
  • Jakość
    do ceny
    4.4
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Afandou Beach to kameralny hotel, usytuowany niedaleko plaży, w spokojnej części miejscowości Afandou, w spacerowej odległości od centrum. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, atrakcje dla najmłodszych oraz wygodną formę wyżywienia w All Inclusive. Jest to także bardzo dobry punkt wypadowy do odkrywania uroków malowniczej wyspy Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko plaży,odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w spokojnej części miejscowości Afandou
  • basen z wydzieloną częścią dla dzieci, plac zabaw w ogrodzie, boiska sportowe, animacje, wieczór grecki 1 x w tygodniu, rodzinna atmosfera
  • bardzo smaczne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Hotel Afandou Beach w ofercie Biura podróży:

Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Afandou Beach to kameralny hotel, usytuowany niedaleko plaży, w spokojnej części miejscowości Afandou, w spacerowej odległości od centrum. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, atrakcje dla najmłodszych oraz wygodną formę wyżywienia w All Inclusive. Jest to także bardzo dobry punkt wypadowy do odkrywania uroków malowniczej wyspy Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko plaży,odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w spokojnej części miejscowości Afandou
  • basen z wydzieloną częścią dla dzieci, plac zabaw w ogrodzie, boiska sportowe, animacje, wieczór grecki 1 x w tygodniu, rodzinna atmosfera
  • bardzo smaczne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

ok. 300 m od plaży, ok. 1,5 km od centrum Afandou, ok. 18 km od miasta Rodos, ok. 22 km od lotniska, pole golfowe w pobliżu hotelu

 

Plaża  

żwirowa, leżaki i parasole (płatne  ok. 3,5 euro/dzień), część plaży posiada certyfikat Blue Flag

 

Pokoje

klimatyzacja (od 01.07-31.08), TV-Sat, telefon, radio, lodówka
płatne: sejf ok. 24 euro/tydzień

łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)

balkon/taras

widok na morze/ogród

 

Sport, Relaks, Rozrywka  

Bezpłatne

basen, leżaki i parasole, siatkówka plażowa, tenis stołowy

Płatne

tenis, bilard, kort tenisowy, sporty wodne na plaży

 

Dla dzieci

plac zabaw, miniklub, opiekunka (płatna), brodzik, łóżeczko (płatne ok. 7 euro/doba)

 

Wyżywienie  

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są bez ograniczeń w godzinach 10:00-23:00
Restauracje i bary: restauracja główna, lobby bar, bar przy basenie

 

Dodatkowe informacje

internet (płatny ok. 6 euro/h)

sala telewizyjna

minimarket

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00),
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • wyżywienie wg opisu,
  • obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie),
  • opłaty lotniskowe i paliwowe.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Afandou Beach to kameralny hotel, usytuowany niedaleko plaży, w spokojnej części miejscowości Afandou, w spacerowej odległości od centrum. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, atrakcje dla najmłodszych oraz wygodną formę wyżywienia w All Inclusive. Jest to także bardzo dobry punkt wypadowy do odkrywania uroków malowniczej wyspy Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko plaży,odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w spokojnej części miejscowości Afandou
  • basen z wydzieloną częścią dla dzieci, plac zabaw w ogrodzie, boiska sportowe, animacje, wieczór grecki 1 x w tygodniu, rodzinna atmosfera
  • bardzo smaczne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Grecja/Rodos

Opis

Hotel Afandou Beach położony jest w jednej z najpiękniejszych części Rodos zaledwie 300 m od szerokiej plaży, której część posiada certyfikat Błękitnej Flagi. Plaża ta, uznawana jest ponadto za jedno z najatrakcyjniejszych miejsc na Rodos dla fanów sportów wodnych ze względu na korzystne warunki pogodowe panujące w okolicy. Afandou jest jedną z większych miejscowości na wyspie i oprócz gwarnego centrum oferuje szerokie zaplecze rekreacyjne i szereg atrakcji. W tym kosmopolitycznym miasteczku znajduje się wiele tawern, restauracji i barów, a ponadto jedyne pole golfowe na wyspie. Hotel Afandou Beach oferuje basen odkryty ze słodką wodą, basen dla dzieci i przepiękne widoki na niekończący się błękit Morza Egejskiego. Na terenie kompleksu znajduje się także kort tenisowy i boisko do gry w piłkę nożną.

Lokalizacja

w Afandou, ok. 300 m od plaży, ok. 5 km od centrum, ok. 22 km od lotniska.

Wyposażenie

liczba pokoi - 114, restauracje - 1, lobby bar, bar przy basenie, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych, TV w lobby, recepcja 24h, taras słoneczny, ogród, mini market, opieka lekarska (płatna), parking, udogodnienia dla niepełnosprawnych w miejscach ogólnodostępnych, winda, wypożyczalnia - samochodów, skuterów, rowerów (płatne), przechowalnia bagażu.

Basen

basen odkryty z wodą słodką; leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci.

Pokoje

klimatyzacja centralnie sterowana, telewizja, sejf, lodówka, telefon, taras/balkon, krzesła i stół balkonowy, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem, biurko, internet, codzienne wieczorne sprzątanie, gniazdka elektryczne. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 4 osób (możliwość zakwaterowania 1 osoby dorosłej i 2 dzieci)

Plaża

publiczna, piaszczysto-żwirowa, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport na plaży

windsurfing (płatny), kajaki (płatne), narty wodne (płatne), paralotniastwo(płatny).

Sport i fitness

piłka nożna, tenis ziemny (płatny), tenis stołowy, bilard, masaż (płatny)

Rozrywka

program artystyczny min. - Noc Grecka, dyskoteka, zajęcia z jogi i tańca (płatne)

Dla dzieci

opiekunka (płatna) na zapytanie, plac zabaw, łóżeczko dziecięce (bezpłatne), krzesełka w restauracji, mini klub.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole między 10.00 a 23.00; przekąski w ciągu dnia.

Informacje dodatkowe

klimatyzacja bezpłatna w terminie od 15.06 do 15.09; poza tym terminem klimatyzacja płatna 7 EUR/dzień., w trakcie "Nocy Greckiej" napoje są płatne., dziecko do 2 lat - bezpłatnie łóżko (każde kolejne dziecko - płatne),

Cena zawiera

Przelot z bagażem podręcznym 5kg, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Cena nie zawiera

W przypadku przelotów liniami Smallplanet (wyloty z Katowic na Rodos we wtorki i piątki) bagażu rejestrowanego. - 20kg - 250zł/os - 32kg - 450zł/os Zapytaj sprzedawcę o szczegóły i warunki przewozu.

Obsługa na miejscu

Ograniczona opieka polskiego przedstawiciela.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Afandou Beach to kameralny hotel, usytuowany niedaleko plaży, w spokojnej części miejscowości Afandou, w spacerowej odległości od centrum. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, atrakcje dla najmłodszych oraz wygodną formę wyżywienia w All Inclusive. Jest to także bardzo dobry punkt wypadowy do odkrywania uroków malowniczej wyspy Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko plaży,odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w spokojnej części miejscowości Afandou
  • basen z wydzieloną częścią dla dzieci, plac zabaw w ogrodzie, boiska sportowe, animacje, wieczór grecki 1 x w tygodniu, rodzinna atmosfera
  • bardzo smaczne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Położony zaledwie kilka kroków od jednej z najpiękniejszych plaż na Rodos, znanych jako Afandou Beach i ok. 3 km od jednego z najbardziej popularnych pól golfowych. W odległości 5km o d Faliraki i 18km od centrum miasta Rodos oraz 13 km od międzynarodowego lotniska w Rodos.

Plaża

ok. 350 m od szerokiej plaży, której część posiada certyfikat Błękitnej Flagi. Plaża piaszczysto-żwirowo-kamienista. Leżaki i parasole odpłatnie. Nie ma baru w opcji all inclusive.

Hotel

Kategoria lokalna 3* Niewielki hotel z rodzinną atmosferą, w spokojnej okolicy składający się z dwóch budynków położonych w ogrodzie. Polecany dla mniej wymagających Klientow pragnących wypocząć w spokojnej atmosferze.

Do dyspozycji gości

Recepcja, przestronne lobby, winda, restauracja główna, snack bar przy basenie, bar, mini market, opieka medyczna na wezwanie, usługi pralni chemicznej, parking. Wypożyczalnia samochodów, skuterów i rowerów.

Internet

WiFi w lobby hotelu bezpłatnie i w pokojach odpłatnie. Kawiarenka internetowa odpłatnie.

Sport i Rekreacja

Bezpłatnie basen, leżaki i parasole, tenis stołowy, siatkówka, boisko do koszykówki, mini football Odpłatnie bilard, kort tenisowy, sporty wodne przy plaży.

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, łóżeczko dla dzieci na zamówienie odpłatnie.

Zakwaterowanie

Niedawno odnowione pokoje, które mogą pomieścić do 4 osób (dla dostawek możliwe piętrowe łóżko lub dwuosobowa rozkładana sofa). Wyposażone w łazienki, klimatyzację (czynną bepłatnie w okresie od 15.06. do 15.09, w pozostałym okresie możliwość korzystania za dodatkową opłatą 5Euro/dzień/pokój), lodówkę, TV/SAT, połączenie bezprzewodowe i balkon. Pokoje wyposażone są również w odpłatne sejfy i suszarki do włosów.

Wyżywienie

All Inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-23:00.

Informacje dodatkowe

http://www.afandou-beach.gr Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.   

WIZA I PASZPORT

Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Afandou Beach to kameralny hotel, usytuowany niedaleko plaży, w spokojnej części miejscowości Afandou, w spacerowej odległości od centrum. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, atrakcje dla najmłodszych oraz wygodną formę wyżywienia w All Inclusive. Jest to także bardzo dobry punkt wypadowy do odkrywania uroków malowniczej wyspy Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko plaży,odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w spokojnej części miejscowości Afandou
  • basen z wydzieloną częścią dla dzieci, plac zabaw w ogrodzie, boiska sportowe, animacje, wieczór grecki 1 x w tygodniu, rodzinna atmosfera
  • bardzo smaczne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Rodos

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*+

Data otwarcia

1990 r. Odnowiony w 2008 r. Na terenie hotelu: restauracja, 2 bary, sejf w recepcji (płatny), wypożyczalnia rowerów, basen odkryty.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

250 m od hotelu, publiczna, piaszczysto-żwirowa. Parasole, leżaki - płatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną (płatna), TV, telefon, sejf (płatny), łazienkę (WC, suszarka, wanna), balkon lub taras. Typy pokoi: w 3 trzypiętrowych budynkach: pokoje standardowe , pokoje single

Wyżywienie

restauracja główna, 2 bary All Inclusive (10:00-21:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

z myślą o dzieciach

brodzik, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (za opłatą i na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

kort tenisowy, tenis stołowy, siatkówka, miniboisko do piłki nożnej

płatne

masaż, bilard

Aktualizacja opisu

30.08.2018 15:54

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Afandou Beach to kameralny hotel, usytuowany niedaleko plaży, w spokojnej części miejscowości Afandou, w spacerowej odległości od centrum. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, atrakcje dla najmłodszych oraz wygodną formę wyżywienia w All Inclusive. Jest to także bardzo dobry punkt wypadowy do odkrywania uroków malowniczej wyspy Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko plaży,odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w spokojnej części miejscowości Afandou
  • basen z wydzieloną częścią dla dzieci, plac zabaw w ogrodzie, boiska sportowe, animacje, wieczór grecki 1 x w tygodniu, rodzinna atmosfera
  • bardzo smaczne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Nieduży hotel usytuowany przy jednej z najładniejszych plaż na Rodos. Malownicze otoczenie z ładnym widokiem na Morze Egejskie, sympatyczny i pomocny personel, zadbane wnętrza, grecka atmosfera.

Położenie

300 m od żwirowo-kamienistej plaży, której część wyróżniono Niebieską Flagą (płatne leżaki i parasole słoneczne), półtora kilometra od centrum miejscowości Afandou, 5 km od rozrywkowego kurortu Faliraki, 18 km od miasta Rodos, 22 km od lotniska.  W pobliżu znajdują się: XVII-wieczna cerkiew z pięknymi ikonami, bary, tawerny, sklepy, ruiny antyczne i jaskinia.

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją i sejfami, restauracja główna (kuchnia grecka i międzynarodowa), snack bar przy basenie, coctail bar, minimarket, sklepik jubilerski, wypożyczalnia samochodów, bezpłatne łącza internetowe przy recepcji, odpłatna kawiarenka internetowa.

Pokoje

119 pokoi w trzech budynkach; 2-osobowe standardowe (możliwość dostawek) pokoje z klasycznym wystrojem, o powierzchni ok. 26 m2, wyposażone są w łazienkę z wanną lub prysznicem i suszarką do włosów, TV sat, małą lodówkę, centralną klimatyzację (bezpłatna od 15.06 do 15.09, w pozostałym czasie płatna ok. 5 euro/ dzień), sejf (w pokoju lub na recepcji, płatny ok. 25 euro/tydzień), telefon, balkon lub taras (widok na ogród). W niektórych pokojach możliwy dostęp do Internetu.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania (07.00-10.00), obiady (12.30-14.30), kolacje (18.30-21.00), słodki podwieczorek, kawa filtrowana, napoje, lokalne alkohole serwowane od godz. 10.00 do 23.00.

Sport i rozrywka

Basen z tarasem słonecznym (bezpłatne leżaki i parasole - również w ogrodzie), bilard, nieduże boisko do piłki nożnej i siatkówki, tenis stołowy, tenis ziemny, gry wideo, raz w tygodniu wieczór grecki/muzyka na żywo, okazjonalnie dyskoteka, sporty wodne oferowane przez lokalne agencje przy plaży. Na życzenie hotel organizuje prywatne uroczystości (np. urodziny, zaręczyny, rocznice itp.). Niedaleko hotelu znajduje się 18-dołkowe pole golfowe.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, sala zabaw, łóżeczka niemowlęce (odpłatnie ok. 7 euro/doba), wysokie krzesełka w restauracji.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Afandou Beach to kameralny hotel, usytuowany niedaleko plaży, w spokojnej części miejscowości Afandou, w spacerowej odległości od centrum. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, atrakcje dla najmłodszych oraz wygodną formę wyżywienia w All Inclusive. Jest to także bardzo dobry punkt wypadowy do odkrywania uroków malowniczej wyspy Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko plaży,odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w spokojnej części miejscowości Afandou
  • basen z wydzieloną częścią dla dzieci, plac zabaw w ogrodzie, boiska sportowe, animacje, wieczór grecki 1 x w tygodniu, rodzinna atmosfera
  • bardzo smaczne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony w spokojnej części jednej z najstarszych miejscowości na wyspie - Afandou. Centrum miasta znajduje się w odległości ok. 1,5 km, a najbliższy przystanek autobusowy ok. 700m od obiektu. Odległość z lotniska to ok. 22 km.
Plaża:
W odległości ok. 300 m od hotelu znajduje się publiczna, piaszczysto-kamienista plaża. Leżaki i parasole na plaży płatne dodatkowo.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24-godz., restauracja (dostępne krzesełka dla dzieci), bar główny, bar przy basenie, taras słoneczny oraz basen z wydzieloną częścią dla dzieci. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie. Za dodatkową opłatą mini-market oraz wypożyczalnia samochodów.
Pokoje:
Obiekt dysponuje 119 pokojami. Naszym gościom oferujemy pokoje 2-osobowe z możliwością max. dwóch dostawek. Wyposażenie: balkon/taras, lodówka, łazienka (WC, prysznic, suszarka), klimatyzacja centralnie sterowana (bezpłatna w terminie od 15.06 do 15.09, poza tym okresem płatna ok. 7 EUR/pokój/dzień), telefon i sejf za dodatkową opłatą. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat na życzenie (płatne dodatkowo).
Wyżywienie:
All inclusive: śniadanie (7:00-10:00), lunch (12:30-14:30) oraz kolacja (18:30-21:00), lody w porze lunchu, przekąski - ciasta, ciastka (16:00-17:00), napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole (10:00-23:00).
Program sportowy i animacyjny:
Wieczór grecki raz w tygodniu (napoje podczas wieczoru płatne dodatkowo), boisko do piłki nożnej, boisko do siatkówki, stół do ping-ponga. Za dodatkową opłatą: tenis (ok. 6 EUR/godzina, sprzęt w cenie), bilard, pole golfowe (ok. 3 km od hotelu). Dal dzieci plac zabaw.
Internet:
Bezpłatny Internet Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych.
Kategoria lokalna:
***
Strona www:
www.afandou-beach.gr
Naszym zdaniem:
Przytulny hotel charakteryzujący się ciepłą atmosferą idealną na rodzinne wakacje lub romantyczny pobyt. Dodatkowym atutem są ciekawe wieczory z grecką muzyką i tańcem oraz inne udogodnienia rekreacyjno-sportowe, które urozmaicą urlop.

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotówprosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowanie nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, innych wydatków osobistych.
Inne
RODOS informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 5 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Rodos
Wyspa słońca jest największa wśród 12 wysp Dodekanezu. Ze względu na swoje położenie jej historia jest niezwykle burzliwa, co widać w zabytkach, kulturze i kuchni. Znajdziemy tu zabytki związane z Grekami, Joanitami i Turkami, którzy przez wieki walczyli o ten skrawek ziemi. Obecnie wyspa jest turystycznym rajem z 300 słonecznymi dniami w roku i wieloma zabytkami, których nie można pominąć, będąc tu na wakacjach.
Miasto Rodos
Największe miasto wyspy, a zarazem jej stolica, co roku przyciąga rzesze turystów. Największą atrakcją miasta Rodos jest średniowieczne Stare Miasto otoczone rozległymi murami obronnymi, z najważniejszym zabytkiem - wybudowanym przez joannitów Pałacem Wielkich Mistrzów. Jednakże Stare Miasto to nie tylko zabytki i muzea. Na wąskich uliczkach starówki znaleźć można wiele klimatycznych sklepików, galerii, barów. Ponadto warto skosztować miejscowych specjałów w jednej z licznych restauracji lub tawern - wiele z nich zachęca panoramicznymi tarasami, z których rozciąga się wspaniały widok na brukowane uliczki oraz port. Miasto Rodos to również wspaniałe życie nocne. Każdy turysta doceni atmosferę stolicy wyspy - nowoczesność miesza się tu z bogatą historią wyspy, a spacerując po Starym Mieście ma się wrażenie, iż czas stanął w miejscu!
Lindos
Drugie, obok miasta Rodos, najważniejsze miejsce na wyspie. Miasteczko to jest prawdziwą wizytówką Rodos. Jest ono położone na wzgórzu, nad którym króluje Akropol z ruinami świątyni Ateny, z którego rozciąga się bajeczny widok na turkusowe wody zatoki Św. Pawła. Lindos, to prawdziwy labirynt wąskich, brukowanych uliczek i małych, białych domków. To również wiele klimatycznych galerii z lokalną ceramiką czy biżuterią. Warto usiąść w jednej z lokalnych tawern, aby poczuć atmosferę miasteczka, które niegdyś było mekką artystów. Lindos, to również wspaniałe plaże, między innymi w zatoce Vlycha.
Falliraki
Położone 12 km od miasta Rodos, skupia rozrywkowe życie mieszkańców wyspy i turystów. Piękna wielkokilometrowa, zagospodarowana plaża i niezliczone bary, sklepy, tawerny i dyskoteki - ma się wrażenie, że kurort nigdy nie zasypia. Na obrzeżach Faliraki znajduje się jeden z największych w Europie aquaparków. Doskonałe miejsce dla młodych ludzi lubiących być w centrum wakacyjnych wydarzeń.
Ialyssos
Niewielka miejscowość wypoczynkowa położona na północnym wybrzeżu w odległości ok. 8 km od stolicy wyspy - miasta Rodos. Jest to niezwykle przytulne miejsce, idealne dla poszukujących dobrej zabawy i bogatej oferty sportów wodnych - ze względu na panujący klimat i doskonałe wiatry, w Ialyssos panują znakomite warunki do uprawiania windsurfingu. Ponadto wzdłuż nadmorskiej promendady znajduje się wiele kawiarni, tawern i restauracji, które są miejscem spotkań nie tylko turystów, ale także mieszkańców.
Ixia
Nowoczesny kurort turystyczny - doskonałe miejsce zwłaszcza dla tych, którzy wakacje chcą spędzić w ciszy i spokoju, ale jednocześnie w zasięgu wszelkiego rodzaju atrakcji i rozrywek, z których słynie miasto Rodos (do stolicy wyspy ok. 4 km). Żwirowo-piaszczyste plaże, błękitne morze oraz szeroka oferta sportów wodnych sprawiają, że jest to świetne miejsce dla ludzi w każdym wieku.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
REJS NA WYSPĘ SYMI Wyspa Symi słynie z niesamowitej architektury. Kiedy wpływamy do portu wydawać by się mogło, że w zatoce nic nie zobaczymy, natomiast naszym oczom ukaże się niesamowity krajobraz - swojego rodzaju mozaika domów ułożonych kaskadowo na skałach, o nieprzypadkowych kolorach i wybudowanych w nieprzypadkowym stylu. Symi jest również znana jako wyspa poławiaczy gąbek. Podczas wycieczki w naszym programie jest wizyta i prezentacja gąbek u lokalnego poławiacza! Wyspa słynie również z aromatycznych ziół. Podczas czasu wolnego można skorzystać z obiadu w jednej z lokalnej tawern, serwujących owoce morza. Najwytrwalsi mogą udać się na Chorio - górną część osady, skąd rozpościera się urokliwy widok na port i zatokę. Po krótkim rejsie kolejny przystanek to klasztor poświęcony Archaniołowi Michałowi w Panormitis - najważniejsze miejsce prawosławnego kultu w Archipelagu Dodekanezu. Cena ok. 47 EUR (47 EUR z północy, 49 EUR z południa). "2 w 1" CZYLI LINDOS i RODOS Gdy zamykamy oczy i wyobrażamy sobie Grecję widzimy białe domki, wąskie uliczki, a to wszystko u stóp starożytnego akropolu. Takim miejscem jest właśnie pierwszy punkt programu naszej wycieczki - Lindos! W godzinach porannych, zanim pojawi się tłum zwiedzających, udajemy się na jeden z najpiękniejszych akropoli w całej Grecji. Uliczki białego zabytkowego miasteczka doprowadzą nas na pielgrzymi szlak do świątyni mitycznej bogini Ateny. Będziemy świadkami niecodziennego połączenia starożytności i nowożytności - Lindos to niezwykłe polis, gdzie starożytne ruiny otoczone zostały średniowiecznym murem. Ze szczytu wzgórza roztacza się widok na bajeczną Zatokę św. Pawła. Po porannym spacerze u stóp akropolu wyruszamy w dalszą drogę do miasta Rodos - stolicy wyspy. Jest to doskonała okazja, aby poczuć magię historii miasta - zarówno tej starożytnej, jak i średniowiecznej. Pierwszym punktem zwiedzania miasta jest wzgórze Monte Smith, na którym zobaczymy ruiny akropolu rodyjskiego, starożytny stadion olimpijski, a także odeon. W dolnej części miasta zobaczymy port Mandraki, w którym według legendy miał stać słynny Kolos Rodyjski. Udamy się na spacer po średniowiecznej starówce. Miniemy Pałac Wielkich Mistrzów Zakonu Joannitów, przejdziemy jedną z najlepiej zachowanych średniowiecznych ulic w Europie - Ulicą Rycerską, aż do głównej ulicy Sokratesa oraz Placu Hipokratesa. Po zakończeniu zwiedzania czas wolny. Cena ok. 42 EUR (42 EUR z północy, 44 EUR z południa). DOOKOŁA WYSPY Okazja do poznania historii i ciekawostek dotyczących życia mieszkańców Rodos dawniej i dziś. Zaczniemy od Petaloudes, czyli Doliny Motyli, gdzie zobaczymy podniebny show w wykonaniu nie motyli, a endemicznej na Rodos ćmy! Odwiedzimy starożytne Kamiros nazywane "Rodyjskimi Pompejami" - odkopane miasto, w którym możemy poczuć się niczym mieszkańcy starożytnej Grecji. W Embonie skosztujemy tradycyjnych potraw greckich, a w lokalnej winiarni wytwarzanych tam trunków. Następnym punktem jest Siana, słynąca z produkcji miodu i miejscowej wódki, soumy. Następnie zatrzymamy się na Monolithos, skąd ponad ruinami średniowiecznego joannickiego zamku roztacza się panorama Morza Egejskiego. Cena ok. 47 EUR (47 EUR z północy, 49 EUR z południa). BŁĘKITNY REJS Wspaniała wycieczka dla tych, którzy lubią słońce, morze i element przygody! Łodzie wyruszają z portu Mandraki lub Kolimbia i odwiedzają najpiękniejsze zatoki i plaże na wybrzeżu wschodnim. W zależności od pory w sezonie i pogody będą to: Kalithea, zatoka Anthony'ego Quinna, Afandou, Tsampika, Stegna czy niedaleko miejscowości Charaki niespotykana plaża o czerwonym piasku. Na pokładzie serwowany jest lunch (w cenie). Będzie mnóstwo czasu na pływanie i opalanie się. Jest to również doskonała okazja, aby spojrzeć na wyspę z innej perspektywy - od strony Morza Śródziemnego. Cena ok. 54 EUR (54 EUR z północy, 55 EUR z południa)
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim (Miasto Rodos i Dolina Motyli, Perełki Rodos i Symi, przy min. 21 osobach) bądź angielskim (pozostałe). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Rodos. Podane ceny zazwyczaj nie zawierają biletów wstępu. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowanie nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, innych wydatków osobistych.

Inne

RODOS informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 5 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Rodos
Wyspa słońca jest największa wśród 12 wysp Dodekanezu. Ze względu na swoje położenie jej historia jest niezwykle burzliwa, co widać w zabytkach, kulturze i kuchni. Znajdziemy tu zabytki związane z Grekami, Joanitami i Turkami, którzy przez wieki walczyli o ten skrawek ziemi. Obecnie wyspa jest turystycznym rajem z 300 słonecznymi dniami w roku i wieloma zabytkami, których nie można pominąć, będąc tu na wakacjach.
Miasto Rodos
Największe miasto wyspy, a zarazem jej stolica, co roku przyciąga rzesze turystów. Największą atrakcją miasta Rodos jest średniowieczne Stare Miasto otoczone rozległymi murami obronnymi, z najważniejszym zabytkiem - wybudowanym przez joannitów Pałacem Wielkich Mistrzów. Jednakże Stare Miasto to nie tylko zabytki i muzea. Na wąskich uliczkach starówki znaleźć można wiele klimatycznych sklepików, galerii, barów. Ponadto warto skosztować miejscowych specjałów w jednej z licznych restauracji lub tawern - wiele z nich zachęca panoramicznymi tarasami, z których rozciąga się wspaniały widok na brukowane uliczki oraz port. Miasto Rodos to również wspaniałe życie nocne. Każdy turysta doceni atmosferę stolicy wyspy - nowoczesność miesza się tu z bogatą historią wyspy, a spacerując po Starym Mieście ma się wrażenie, iż czas stanął w miejscu!
Lindos
Drugie, obok miasta Rodos, najważniejsze miejsce na wyspie. Miasteczko to jest prawdziwą wizytówką Rodos. Jest ono położone na wzgórzu, nad którym króluje Akropol z ruinami świątyni Ateny, z którego rozciąga się bajeczny widok na turkusowe wody zatoki Św. Pawła. Lindos, to prawdziwy labirynt wąskich, brukowanych uliczek i małych, białych domków. To również wiele klimatycznych galerii z lokalną ceramiką czy biżuterią. Warto usiąść w jednej z lokalnych tawern, aby poczuć atmosferę miasteczka, które niegdyś było mekką artystów. Lindos, to również wspaniałe plaże, między innymi w zatoce Vlycha.
Falliraki
Położone 12 km od miasta Rodos, skupia rozrywkowe życie mieszkańców wyspy i turystów. Piękna wielkokilometrowa, zagospodarowana plaża i niezliczone bary, sklepy, tawerny i dyskoteki - ma się wrażenie, że kurort nigdy nie zasypia. Na obrzeżach Faliraki znajduje się jeden z największych w Europie aquaparków. Doskonałe miejsce dla młodych ludzi lubiących być w centrum wakacyjnych wydarzeń.
Ialyssos
Niewielka miejscowość wypoczynkowa położona na północnym wybrzeżu w odległości ok. 8 km od stolicy wyspy - miasta Rodos. Jest to niezwykle przytulne miejsce, idealne dla poszukujących dobrej zabawy i bogatej oferty sportów wodnych - ze względu na panujący klimat i doskonałe wiatry, w Ialyssos panują znakomite warunki do uprawiania windsurfingu. Ponadto wzdłuż nadmorskiej promendady znajduje się wiele kawiarni, tawern i restauracji, które są miejscem spotkań nie tylko turystów, ale także mieszkańców.
Ixia
Nowoczesny kurort turystyczny - doskonałe miejsce zwłaszcza dla tych, którzy wakacje chcą spędzić w ciszy i spokoju, ale jednocześnie w zasięgu wszelkiego rodzaju atrakcji i rozrywek, z których słynie miasto Rodos (do stolicy wyspy ok. 4 km). Żwirowo-piaszczyste plaże, błękitne morze oraz szeroka oferta sportów wodnych sprawiają, że jest to świetne miejsce dla ludzi w każdym wieku.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

REJS NA WYSPĘ SYMI Wyspa Symi słynie z niesamowitej architektury. Kiedy wpływamy do portu wydawać by się mogło, że w zatoce nic nie zobaczymy, natomiast naszym oczom ukaże się niesamowity krajobraz - swojego rodzaju mozaika domów ułożonych kaskadowo na skałach, o nieprzypadkowych kolorach i wybudowanych w nieprzypadkowym stylu. Symi jest również znana jako wyspa poławiaczy gąbek. Podczas wycieczki w naszym programie jest wizyta i prezentacja gąbek u lokalnego poławiacza! Wyspa słynie również z aromatycznych ziół. Podczas czasu wolnego można skorzystać z obiadu w jednej z lokalnej tawern, serwujących owoce morza. Najwytrwalsi mogą udać się na Chorio - górną część osady, skąd rozpościera się urokliwy widok na port i zatokę. Po krótkim rejsie kolejny przystanek to klasztor poświęcony Archaniołowi Michałowi w Panormitis - najważniejsze miejsce prawosławnego kultu w Archipelagu Dodekanezu. Cena ok. 47 EUR (47 EUR z północy, 49 EUR z południa). "2 w 1" CZYLI LINDOS i RODOS Gdy zamykamy oczy i wyobrażamy sobie Grecję widzimy białe domki, wąskie uliczki, a to wszystko u stóp starożytnego akropolu. Takim miejscem jest właśnie pierwszy punkt programu naszej wycieczki - Lindos! W godzinach porannych, zanim pojawi się tłum zwiedzających, udajemy się na jeden z najpiękniejszych akropoli w całej Grecji. Uliczki białego zabytkowego miasteczka doprowadzą nas na pielgrzymi szlak do świątyni mitycznej bogini Ateny. Będziemy świadkami niecodziennego połączenia starożytności i nowożytności - Lindos to niezwykłe polis, gdzie starożytne ruiny otoczone zostały średniowiecznym murem. Ze szczytu wzgórza roztacza się widok na bajeczną Zatokę św. Pawła. Po porannym spacerze u stóp akropolu wyruszamy w dalszą drogę do miasta Rodos - stolicy wyspy. Jest to doskonała okazja, aby poczuć magię historii miasta - zarówno tej starożytnej, jak i średniowiecznej. Pierwszym punktem zwiedzania miasta jest wzgórze Monte Smith, na którym zobaczymy ruiny akropolu rodyjskiego, starożytny stadion olimpijski, a także odeon. W dolnej części miasta zobaczymy port Mandraki, w którym według legendy miał stać słynny Kolos Rodyjski. Udamy się na spacer po średniowiecznej starówce. Miniemy Pałac Wielkich Mistrzów Zakonu Joannitów, przejdziemy jedną z najlepiej zachowanych średniowiecznych ulic w Europie - Ulicą Rycerską, aż do głównej ulicy Sokratesa oraz Placu Hipokratesa. Po zakończeniu zwiedzania czas wolny. Cena ok. 42 EUR (42 EUR z północy, 44 EUR z południa). DOOKOŁA WYSPY Okazja do poznania historii i ciekawostek dotyczących życia mieszkańców Rodos dawniej i dziś. Zaczniemy od Petaloudes, czyli Doliny Motyli, gdzie zobaczymy podniebny show w wykonaniu nie motyli, a endemicznej na Rodos ćmy! Odwiedzimy starożytne Kamiros nazywane "Rodyjskimi Pompejami" - odkopane miasto, w którym możemy poczuć się niczym mieszkańcy starożytnej Grecji. W Embonie skosztujemy tradycyjnych potraw greckich, a w lokalnej winiarni wytwarzanych tam trunków. Następnym punktem jest Siana, słynąca z produkcji miodu i miejscowej wódki, soumy. Następnie zatrzymamy się na Monolithos, skąd ponad ruinami średniowiecznego joannickiego zamku roztacza się panorama Morza Egejskiego. Cena ok. 47 EUR (47 EUR z północy, 49 EUR z południa). BŁĘKITNY REJS Wspaniała wycieczka dla tych, którzy lubią słońce, morze i element przygody! Łodzie wyruszają z portu Mandraki lub Kolimbia i odwiedzają najpiękniejsze zatoki i plaże na wybrzeżu wschodnim. W zależności od pory w sezonie i pogody będą to: Kalithea, zatoka Anthony'ego Quinna, Afandou, Tsampika, Stegna czy niedaleko miejscowości Charaki niespotykana plaża o czerwonym piasku. Na pokładzie serwowany jest lunch (w cenie). Będzie mnóstwo czasu na pływanie i opalanie się. Jest to również doskonała okazja, aby spojrzeć na wyspę z innej perspektywy - od strony Morza Śródziemnego. Cena ok. 54 EUR (54 EUR z północy, 55 EUR z południa)

Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim (Miasto Rodos i Dolina Motyli, Perełki Rodos i Symi, przy min. 21 osobach) bądź angielskim (pozostałe). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Rodos. Podane ceny zazwyczaj nie zawierają biletów wstępu. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Afandou Beach to kameralny hotel, usytuowany niedaleko plaży, w spokojnej części miejscowości Afandou, w spacerowej odległości od centrum. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, atrakcje dla najmłodszych oraz wygodną formę wyżywienia w All Inclusive. Jest to także bardzo dobry punkt wypadowy do odkrywania uroków malowniczej wyspy Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko plaży,odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w spokojnej części miejscowości Afandou
  • basen z wydzieloną częścią dla dzieci, plac zabaw w ogrodzie, boiska sportowe, animacje, wieczór grecki 1 x w tygodniu, rodzinna atmosfera
  • bardzo smaczne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

3PLUS

Region

RHODOS

Opis oferty:

nowoczesny hotel został otwarty w 1990 roku, odnowiony w 2008; do dyspozycji gości: 3 budynki główne, basen zewnętrzny, restauracja główna, bar z przekąskami przy basenie, bar

POKOJE:

w hotelu znajduje się 119 pokoi: pokoje 1 lub 2- osobowe (26 m2); wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie (płatna 7€/dzień), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, Wi-Fi (płatne), mini lodówka, sejf (płatny), balkon lub taras

DODATKOWO PŁATNE:

masaże (na życzenie), wypożyczalnia samochodów, skuterów i rowerów, lekarz (na wezwanie), gry video, bilard, pole golfowe (ok. 3 km od hotelu), kort tenisowy, pralnia, mini market, kafejka internetowa, wszystkie sporty wodne na plaży, Wi-Fi na terenie hotelu

KONTAKT:

www.afandou-beach.gr

POŁOŻENIE:

1,5 km od miejscowości Afandou, 18 km od centrum Rodos, 22 km od lotniska w Rodos

PLAŻA:

kamienista plaża Afandou Beach znajduje się 300 m od hotelu; leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne, przy plaży - płatne

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja (w formie bufetu kontynentalnego w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane

DLA DZIECI:

wydzielona część w basenie głównym, brodzik, plac zabaw, krzesełka w restauracji, łóżeczko (płatne)

SPORT I ROZRYWKA:

wieczór grecki (okazjonalnie, napoje dodatkowo płatne), mini piłka nożna, siatkówka, tenis stołowy


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Afandou Beach to kameralny hotel, usytuowany niedaleko plaży, w spokojnej części miejscowości Afandou, w spacerowej odległości od centrum. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, atrakcje dla najmłodszych oraz wygodną formę wyżywienia w All Inclusive. Jest to także bardzo dobry punkt wypadowy do odkrywania uroków malowniczej wyspy Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko plaży,odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w spokojnej części miejscowości Afandou
  • basen z wydzieloną częścią dla dzieci, plac zabaw w ogrodzie, boiska sportowe, animacje, wieczór grecki 1 x w tygodniu, rodzinna atmosfera
  • bardzo smaczne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Region

Grecja/Rodos

Strefa

Family, Relax

Family Club

polski animator w hotelu w terminie 15.06-15.09

Dzieci

- 1 dziecko do13 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko do 6 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

Afandou - miejscowość ze słynnym na cały Rodos polem golfowym centrum - ok. 1,8 km aqua park w Faliraki - ok. 8 km miasto Rodos - ok. 20 km lotnisko - ok. 30 km

Atuty

- kameralna atmosfera - długa plaża, niektóre jej części posiadają certyfikat Błękitnej Flagi - idealny hotel na rodzinne WAKACJE - promocyjna cena na sezon 2017 - dobry punkt wypadowy do zwiedzania wyspy - krótki lot ok. 3 h

Plaża

ok. 200 m od hotelu, szeroka, piaszczysto-żwirowa, obuwie dla dzieci wskazane, certyfikat Błękitnej Flagi przyznawany wyjątkowym plażom za czystość i ekologię, leżaki i parasole płatne ok. 10 EUR/dzień/komplet - 2 leżaki + parasol

Hotel

trzygwiazdkowy, kameralny, idealny zarówno na sielankowe, greckie wakacje - spokojna okolica, jak i dla osób aktywnych - różnorodne sporty wodne, rodzinna atmosfera, posiada łącznie 119 pokoi w dwóch 2-piętrowych budynkach, otoczony zadbanym śródziemnomorskim ogrodem

Udogodnienia

całodobowa recepcja, przechowalnia bagażu, możliwość wynajęcia samochodu, możliwość wypożyczenia skuterów i rowerów, mini market, kącik telewizyjny, sejf płatny 24 ok. EUR/tydzień, parking

Internet

Wi-Fi w lobby bezpłatnie

Pokoje

2 - os. możliwość 1 lub 2 dostawek (w przypadku 2 dostawek dwie rozkładane kanapy lub łóżko piętrowe), gustownie urządzone, łazienka z wanną, suszarka do włosów, klimatyzacja bezpłatna (01.07-15.09), TV SAT, telefon, lodówka, balkon lub taras z widokiem na ogród lub morze

Restauracje i bary

restauracja główna / main restaurant lobby bar / main bar bar przy basenie / pool bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

basen ze słodką wodą, z leżakami i parasolami, tenis stołowy, boisko do siatkówki i piłki nożnej, raz w tygodniu wieczór grecki z muzyką na żywo

Płatne

bilard (ok. 2 EUR/gra), sporty wodne na plaży, kort tenisowy (ok. 6 EUR/godz.), pole golfowe (ok. 3 km od hotelu), masaże, sporty wodne na plaży, program artystyczny (Noc Grecka, dyskoteka, zajęcia z jogi i tańca), sejf płatny (ok. 24 EUR/tydzień)

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw ze zjeżdżalniami, huśtawkami, pokój gier, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2

Program All Inclusive

07.00 -10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, lokalne napoje bezalkoholowe typu kawa, herbata, woda, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.30 -14.30 obiad w formie bufetu serwowany w restauracji głównej, dania kuchni lokalnej i międzynarodowej, przystawki, desery , lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda, lokalne napoje alkoholowe, np. piwo, wino białe i czerwone 18.30 - 21.00 kolacja w restauracji głównej formie bufetu, dania kuchni lokalnej i międzynarodowej, przystawki, desery, owoce, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda oraz lokalne napoje alkoholowe, np. piwo oraz wino białe i czerwone 16.00 -17.00 kawa i ciasteczka lekkie przekąski typu pizza, tosty, ciasta, ciasteczka serwowane w snack barze 10.00 - 18.00 lokalne napoje alkoholowe typu cola, fanta, kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata, lokalne alkohole, np. wino białe i czerwone, piwo, ouzo, wódka, brandy oraz drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w barze przy basenie 18.00 - 23.00 lokalne napoje alkoholowe typu cola, fanta, kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata, lokalne alkohole, np. wino białe i czerwone, piwo, wódka, ouzo, brandy oraz drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w lobby barze - mini klub dla dzieci 4 -12 lat - polski animator/guest relation w terminie ok.15.06 - 15.09 Szczegółowe informacje dot. programu All Inclusive Klienci otrzymają w hotelu.

Nasza ocena

Pokój ***+ Położenie *** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ***

Oficjalna kategoria

3 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, MasterCard

Strona www hotelu

www.afandoubeach.gr

Rejs na Symi

Wyprawa na malowniczą, dziką wysepkę na Morzu Egejskim, która słynie z wydobycia naturalnych gąbek i rybołówstwa. Symi zachwyca setkami tarasowo zbudowanych domów z kolorowymi fasadami, gęsto stłoczonych na zboczach gór oraz malowniczą zatoczką. W programie zwiedzanie średniowiecznego klasztoru Michała Archanioła w Panormitis z bizantyjskimi freskami, czas wolny na zakupy i spacer wąskimi uliczkami. Cena ok. 45 EUR/os.

Rodos nocą

Kiedy odkrywać stolicę wyspy jeśli właśnie nie popołudniowo- wieczorową porą, kiedy to miasto przebudza się po sjeście, a jego mieszkańcy wychodzą tłumnie na skwerki, placyki i licznie zasilają tawerny? Wszystko wtedy nabiera rumieńców, staje się głośne, barwne, żywe. Podczas spaceru w starej części Rodos będziemy mogli niemal dotknąć historii tego miejsca, sięgającej aż czasów doryckich, zgubić się w swoistym labiryncie uliczek by po chwili odnaleźć najważniejsze zabytki miasta, podejrzeć wielokulturowość jego mieszkańców, gdzie na przestrzeni wieków mieszały się różne religie, style architektoniczne oraz języki. Zaprosimy też Państwa na pyszną kolację w jednej z lokalnych tawern a także na romantyczny rejs statkiem o zachodzie słońca, gdzie będzie można podziwiać Rodos nocą. Nie zabraknie i czasu wolnego na samodzielną eksplorację Starego Miasta oraz zakupy. Cena ok. 65 EUR/os.

Rejs do Marmaris

Rejs statkiem do słynnego kurortu na wybrzeżu tureckim - Marmaris, gdzie znajduje się największy port jachtowy w Turcji. Wycieczka jest okazją do poznania odmiennej kultury i orientalnych zwyczajów oraz nabycia po okazyjnych cenach pięknej biżuterii, dywanów, skór czy futer w tureckich sklepach i na bazarach. Należy posiadać paszport ważny min. 6 miesięcy od daty planowanej wycieczki Cena ok. 53 EUR/os. + 20 EUR/os. - opłata portowa

Wieczór grecki

Jest to świetna okazja do poznania ciekawej kultury regionu i tradycyjnych tańców. Podczas folklorystycznego wieczoru w restauracji posmakujemy regionalnych potraw kuchni greckiej i lokalnego wina, posłuchamy tradycyjnej muzyki oraz zobaczymy popis tancerzy w strojach ludowych. Będzie można spróbować swoich sił i nauczyć się kilku kroków tańca ludowego. Cena ok. 40 EUR/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Afandou Beach to kameralny hotel, usytuowany niedaleko plaży, w spokojnej części miejscowości Afandou, w spacerowej odległości od centrum. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, atrakcje dla najmłodszych oraz wygodną formę wyżywienia w All Inclusive. Jest to także bardzo dobry punkt wypadowy do odkrywania uroków malowniczej wyspy Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko plaży,odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w spokojnej części miejscowości Afandou
  • basen z wydzieloną częścią dla dzieci, plac zabaw w ogrodzie, boiska sportowe, animacje, wieczór grecki 1 x w tygodniu, rodzinna atmosfera
  • bardzo smaczne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Rodos, Grecja

UWAGA!

Opis z zeszłego sezonu.

Położenie

spokojne, w niewielkiej miejscowości Afandou. Do miasta Rodos ok. 25 km., do Lindos ok. 30 km., do Kalithea ok. 12 km. W pobliżu hotelu przystanek autobusowy, postój taxi, sklepy, restauracje, bary, informacja turystyczna. Uwaga: Connected Service w języku polskim. 

Plaża

żwirowa, oddalona o ok. 220 m. od hotelu. Leżaki, parasole słoneczne za opłatą  

Wyposażenie

119 pokoi, rozmieszczone na 4 pietrach. Do dyspozycji Gości: recepcja, lobby, 2 windy, restauracja, lobby bar, sala TV, minimarket. Na zewnątrz znajduje się basen, taras słoneczny oraz bar. Leżaki, parasole słoneczne przy basenie gratis.  

Dostęp do internetu

WiFi na terenach ogólnodostępnych gratis. Kącik internetowy za opłatą 

Kategoria lokalna

3 gwiazdki. 

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (2-3A): klimatyzacja (1.07-15.09.17 - w cenie, w pozostałych terminach - za opłatą), TV-sat., telefon, sejf (za opłatą), balkon lub taras od strony ogrodu. Wanna, WC. Dostawka dla 1-2 dzieci to rozkładana sofa lub łóżko piętrowe. 

Sport

tenis stołowy, siatkówka, miniboisko do piłki nożnej (5x5), boccia. Za opłatą: kort tenisowy, bilard, automaty do gry, masaże.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw. 

Rozrywka

raz na tydzień grecki wieczór z muzyką na żywo i tańcami (napoje dodatkowo płatne). 

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski (kanapki, pizza, itp.) w godz. 16-17:00. Kawa, herbata, ciasto, ciasteczka w godz. 16-17:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barze przy basenie w godz. 10-18:00 oraz w barze głównym w godz. 18-23:00 (ostatnie zamówienie o godz. 22:45). Napoje po godz. 23:00 dodatkowo płatne. 

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa. 

Polecamy

  • kameralny hotel średniej kategorii
  • dogodna baza wypadowa na zwiedzanie wyspy
  • polecany dla rodzin


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Afandou Beach
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
Miasto Rodos z portem Mandraki
Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja
Filmy hotelu Afandou Beach:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Afandou Beach!
https://youtu.be/yq6uDEbT4gc

Opinie o Hotelu Afandou Beach

5.0
zdecydowanie polecam

Byliśmy na Rodos już dwukrotnie, pokochaliśmy tę grecką atmosferę. Afandou to niewielki hotel, nie ma tam wielkich rozrywek, ale jest rodzinna atmosfera, spokój i cisza. Obsługa zawsze uśmiechnięta i pomocna. Na jedzenie nie można narzekać, wszystko ładnie i czysto podane, zawsze wybór. Pokoje też schludne, jest nawet lodówka. Do plaży niedaleko, ok. 10 min. W hotelu jest tez duży basen, z ładną roślinnością, można tam znaleźć trochę cienia i odpocząć od parzącego słońca. Warto się wybrać na rejs na Symi, bardzo dobrze zorganizowana wycieczka, piękne widoki i klasztor, można tam zrobić również niedrogie zakupy.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.9
polecam

Rewelacja za tą cenę. Cudowny pobyt! Za rok wracam z większą ekipą!

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.9
4.9
polecam

Hotel położony dość blisko ścisłego centrum, jakieś 20 min. spacerkiem. Okolica raczej spokojna, a w czasie siesty... żywej duszy. Zreszta minione lato w południu było dość gorące. Hotel ma tylko 3* ale śmiało mogę go przyrównać ze standardem w Hiszpanii. Nie liczyliśmy na jakieś specjalne rozrywki za tą cene. Natomiast to co hotel powinien spełniać przede wszystkim czyli wikt i opierunek oceniam bardzo dobrze. Pokoje z balkonami, sprzątane codziennie. All inclusive faktycznie wyglądał tak, że można było wybierać do woli. A jedzenie smaczne, drinki ok. Niestety braklo animacji, ale to chyba dlatego, że bylismy pod koniec września. Powiem tak hotel dla ekonomicznych i mniej wymagających. Jak na Grecję (wiem, bo sprawdzałem) dobra cena!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.9
4.7
polecam

Jak na hotel trzygwiazdkowy standard bez zarzutów. Okolica spokojna, mało atrakcyjna. Natomiast położenie stanowi wspaniałą bazę wypadową, dobra komunikacja daje spore możliwości zwiedzenia wyspy. Jeśli chodzi o all inclusive to bez zarzutów. Jedzenie bardzo smaczne, dużo warzyw i owoców oraz regionalnych przysmaków. Wieczorkiem, ale i również w ciągu dnia można delektować się napojami różnej maści, od wina po kolorowe drinki.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.7
4.7
polecam

Hotel ok, bez jakiś oszałamiających atrakcji, cichy spokojny kameralny. Polecam na odpoczynek od zgiełku cywilizacji. Rodos to przepiękna wyspa. Plaża jak na większości wysp greckich żwirkowa - leżak konieczny. Dużo skorzystalismy na wycieczkach fakultatywnych, polecam rejs do Marmaris w Turcji. Co do all też bez zastrzeżen, wszystko dostępne tak jak napisali w katalogu, winko białe czerwone do wyboru itp. Ogólnie warto.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.7
2.7
może być

Byliśmy wtym hotelu w lipcu 2010r.Położenie średnie z powodu oddalonej o ok.3km.wioski gdzie jest przystanek do Rodos.Plaża za to blisko z dobrym d pani w recepcjiijściemok.300m.Obsługa ogólnie dość opryskliwa i wredna ,jedzenie naprawdę w kółko to samo i w harakterze stołówkowym.Nie dzieje się kompletnie nic ,nawet wieczorkiem muzyka się nie sączy ale za to przy basenie to rżnie całe dni .że własnych myśli nie słychać.Ogólnie marnie,na pokój poczekasz z 5 godz.z łaski

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
2.7

Masz pytania o Hotel Afandou Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00