cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Festival Riviera, Morze Czerwone
1 / 37
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
27.09 - 04.10
już od 2019 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
15.12 - 21.12
już od 759 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sunrise Festival Riviera
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Sunrise Festival Riviera
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Sunrise Festival Riviera:
4.4 / 5
Średnia z 17 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sunrise Festival Riviera:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.2
  • Pokoje
    4.2
  • Wyżywienie
    4.6
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.4
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 września 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 grudnia 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany kompleks położony przy piaszczystej plaży, z której korzystają również goście sąsiedniego Festival Le Jardin. Wysoka jakość świadczeń, bogata oferta sportowo - rekreacyjna i świetne programy animacyjne to główne atuty tego hotelu. Polecamy go na wakacje z przyjaciółmi bądź rodzinny wypoczynek!

Hotel Sunrise Festival Riviera w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany kompleks położony przy piaszczystej plaży, z której korzystają również goście sąsiedniego Festival Le Jardin. Wysoka jakość świadczeń, bogata oferta sportowo - rekreacyjna i świetne programy animacyjne to główne atuty tego hotelu. Polecamy go na wakacje z przyjaciółmi bądź rodzinny wypoczynek!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 15 km od centrum miasta
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 15 km od centrum miasta
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • prywatna
  • piaszczysta
  • leżaki w cenie
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • winda
  • taras
  • ogród
  • bankomat
  • recepcja
  • minimarket
  • Wi-Fi, w recepcji/lobby: w cenie
  • parking (w zależności od dostępności), niezadaszony: w cenie
  • sala konferencyjna
  • pralnia: za opłatą
  • lekarz
  • fryzjer 
  • sklepy
  • sklep z pamiątkami

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

342

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen: zewnętrzny, zjeżdżalnia, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • basen dla dzieci
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • plac zabaw
    • basen dla dzieci 
    • miniklub dla dzieci w wieku 5-12 lat, w cenie
    • pokój gier i zabaw

    Sport i wellness

    W cenie
    • sala fitness/siłownia
    • siatkówka plażowa
    Płatne
    • strefa spa 
    • sauna fińska
    • masaże

    rozrywka

    • przedstawienia
    • muzyka na żywo
    • dyskoteka 16+

    Pokoje

    Pokój rodzinny FZX1
    • 3-4 os.
    • ok. 48 m2
    • widok na ogród
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • TV
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • taras
    • Wi-Fi: za opłatą
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-4 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na morze
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: w cenie
    • minibar: za opłatą
    • TV
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • balkon
    • WC
    • w budynku głównym
    • pokój dzienno-sypialny
    • Wi-Fi: za opłatą
    Bungalow BUX1
    • 3-4 os.
    • ok. 33 m2
    • widok na basen/widok na ogród
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: w cenie
    • minibar: za opłatą
    • TV
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • taras
    • telefon
    • pokój dzienno-sypialny
    • Wi-Fi: za opłatą
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-4 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na ogród
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: w cenie
    • minibar: za opłatą
    • TV
    • wanna lub prysznic WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    • sypialnia
    • Wi-Fi: za opłatą

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00
    • obiad: codziennie 13:00 - 15:00
    • kolacja: codziennie 18:30 - 21:00
    • przekąski: codziennie 15:00 - 17:00
    • wybrane napoje do posiłków
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • restauracja specjalistyczna „Fish Restaurant": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza, a la carte, za opłatą, codziennie 19:00 - 21:00, z klimatyzacją
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, libańska, orientalna, regionalna, dania z grilla, bufet, w cenie, codziennie 07:00 - 10:30, 13:00 - 15:00 i 19:00 - 21:30, z klimatyzacją

  • bary i inne: 4
  • bar
  • bar w lobby: 10:00 - 00:00
  • bar „Beach Bar": 10:00 - 17:00
  • bar „Riviera Pool bar": 10:00 - 17:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony przy piaszczystej plaży, z której korzystają również goście sąsiedniego Festival Le Jardin. Wysoka jakość świadczeń, bogata oferta sportowo - rekreacyjna i świetne programy animacyjne to główne atuty tego hotelu. Polecamy go na wakacje z przyjaciółmi bądź rodzinny wypoczynek!

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt / Hurghada

    Opis oferty:

    Elegancki i zadbany wakacyjny kompleks, położony przy piaszczystej plaży, to idealna propozycja na wakacje pod egipskim słońcem. Oferuje wysoką jakość świadczeń, profesjonalną obsługę i bogate zaplecze sportowo-rekreacyjne. Świetny poziom all inclusive, znakomite programy animacyjne dla dorosłych i dzieci to atuty hotelu. Przestronne pokoje są praktycznie urządzone i bardzo komfortowe. Polecany na rodzinny wypoczynek, zapewnia dobrą zabawę i pełen relaks.

    POŁOŻENIE:

    ok. 15 km od centrum HURGHADY, w pobliżu bary, kawiarnie i sklepy; ok. 20 km od portu lotniczego w Hurghadzie.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, stylowy, otwarty w 2008 r., 434 pokoje, 2 budynki 5-piętrowe, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna The View - kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, 2 restauracje á la carte: kuchnia azjatycka oraz włoska; bar w lobby, snack-bar, bary przy basenie, bar na plaży, bar w dyskotece, fajka wodna (nie objęty all inclusive); minimarket, sklep z pamiątkami, kantor; ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy w lobby, lekarz na wezwanie, salon piękności, fryzjer, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 30 m², stylowy, elegancko urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc, suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, w tym jeden podgrzewany w sezonie zimowym, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 300 m2, gł. 1,8 m i ok. 215 m2, gł. ok. 1,8 m, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 113 m2, brodzik dla dzieci, przy basenach bezpłatne leżaki, parasole, materace i ręczniki; tenis stołowy, siłownia, aerobic, boccia, siatkówka; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (3-12 lat), dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych, amfiteatr, dyskoteka; centrum spa (płatne): sauna, jacuzzi, łaźnia parowa, masaże, zabiegi kosmetyczne.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (12.00-16.00) w wyznaczonych barach; kawa, herbata i ciastko (15.00-17.00) w barze w lobby; napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); restauracje á la carte dostępne bezpłatnie raz na pobyt (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/653502218, www.festivalhotels-egypt.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony przy piaszczystej plaży, z której korzystają również goście sąsiedniego Festival Le Jardin. Wysoka jakość świadczeń, bogata oferta sportowo - rekreacyjna i świetne programy animacyjne to główne atuty tego hotelu. Polecamy go na wakacje z przyjaciółmi bądź rodzinny wypoczynek!

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4* Egipt/Hurghada

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

    - przy plaży - ok. 22 km od centrum Hurghady i ok. 10 km od El Gouny - ok. 25 km od lotniska w Hurghadzie

    Plaża

    - piaszczysta, kamieniste zejście do morza - leżaki i parasole (bezpłatnie)

    Pokoje

    Pokój standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon, sejf - mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic,suszarka do włosów) - balkon/taras - powierzchnia ok. 30 m2 Pokój bungalow - wyposażenie pokoju standardowego - powierzchnia ok. 33 m2 Pokój rodzinny - wyposażenie pokoju standardowego - składa się z jednego pokoju - powierzchnia ok. 48 m2

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 3 baseny - aquapark z 12 zjeżdżalniami dla dorosłych - sala gimnastyczna (od 16 roku życia) - aerobik - rzutki, boccia - siatkówka - tenis stołowy - animacje Płatne - bilard - salon piękności, masaże, jacuzzi, sauna - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

    Dla dzieci

    - mini klub, plac zabaw, animacje - basen, 6 zjeżdżalni - krzesełko w restauracji i łóżeczko (na życzenie)

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 1 restauracja a la carte (płatna) - lobby bar (10:00 - 24:00) - 2 bary przy basenie (10:00 - 17:00) - splah bar (12:30 - 17:00) - bar na plaży (10:00 - 17:00)

    Dodatkowe informacje

    - kawiarenka internetowa (płatna) - Wi Fi w lobby (bezpłatne) - sala konferencyjna - pralnia, lekarz (płatne), fryzjer, sklepy - hotel dysponuje 313 pokojami - rok otwarcia hotelu: 2008 r.

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

    Informacje paszportowo-wizowe

    Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony przy piaszczystej plaży, z której korzystają również goście sąsiedniego Festival Le Jardin. Wysoka jakość świadczeń, bogata oferta sportowo - rekreacyjna i świetne programy animacyjne to główne atuty tego hotelu. Polecamy go na wakacje z przyjaciółmi bądź rodzinny wypoczynek!

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie:

    Hotel usytuowany jest w odległości ok 20 km od lotniska i ok 10 km od centrum miasta. Cały obiekt dzieli się na hotel Festival Riviera oraz Festival Riviera Club. Część Club z główną częścią hotelu połączona jest podziemnym przejściem.


    Wyposażenie:

    W hotelu Goście znajdą kilka barów, restaurację główną oraz a la carte, galerię handlową, kantor wymiany walut, salon fryzjerski oraz salon piękności. Hotel posiada również centrum konferencyjne. Na terenie kompleksu oddano do dyspozycji Gości 2 baseny w części głównej, w tym jeden z podgrzewaną wodą oraz jeden w części Club


    Pokoje:

    W części Club znajduje się około 180 pokoi. W tym 172 pokoje standardowe oraz 8 pokoi familijnych. Wszystkie pokoje są klimatyzowane, posiadają sejf, telefon, mini bar, tv/sat, łazienkę z wanną lub prysznicem oraz suszarką do włosów. Każdy pokój posiada balkon lub taras.


    Wyżywienie:

    Hotel oferuje formułę All Inclusive. Śniadania 07.00 - 10.30, obiady 13.00 - 15.00 , kolacje 19.00 - 22.30 serwowane w formie bufetu w restauracji głównej "Sea view". Restauracja azjatycka a'la carte serwuje kolację w godzinach 19.00 - 22.30 (płatna dodatkowo). W ciągu dnia hotel oferuje przekąski, gorące napoje, napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe rodzimej produkcji. Opcja All Inclusive jest dostępna od 10.00 do 24.00. Dodatkowo płatne są soki ze świeżo wyciskanych owoców oraz lody.


    Sport i rozrywka:

    Hotel oferuje swoim Gościom baseny, boisko do siatkówki, tenis stołowy, wodne polo, zajęcia z aerobiku, dodatkowo płatny jest tenis ziemny, siłownia, centrum SPA gdzie Goście znajdą saunę, łaźnię parową, jacuzzi, masaże. W hotelu prowadzone są całodzienne animacje, jak również przedstawienia wieczorne. Na plaży znajduje się centrum sportów wodnych oraz centrum nurkowe (dodatkowo płatne). W hotelu znajduje się dyskoteka.


    Dzieci:

    Najmłodszym hotel przygotował brodzik, zimą woda jest podgrzewana, mini klub, plac zabaw, animacje dziecięce. Istnieje możliwość wynajęcia opiekunki dla dziecka (opcja dodatkowo płatna).

     

    Naszym zdaniem:

    Hotel polecamy rodzinom z dziećmi oraz osobom lubiącym aktywny wypoczynek.

     

    Cena zawiera:

    • bilet lotniczy,
    • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
    • zakwaterowanie w hotelu,
    • wyżywienie wg oferty, 
    • opłatę lotniskową,
    • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
    • ubezpieczenie Signal Iduna NNW, KL;bagaż,
    • podatek VAT.

     

    Cena nie zawiera:

    • wizy egipskiej 15 USD płatnej na lotnisku w Sharm el Sheikh,
    • wycieczek fakultatywnych.   

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    AlfaStar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony przy piaszczystej plaży, z której korzystają również goście sąsiedniego Festival Le Jardin. Wysoka jakość świadczeń, bogata oferta sportowo - rekreacyjna i świetne programy animacyjne to główne atuty tego hotelu. Polecamy go na wakacje z przyjaciółmi bądź rodzinny wypoczynek!

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Egipt Sunrise Festival Riviera Club *****

    Położenie


    Hotel położony jest 20 km na północ od Hurghady, 15 km od centrum miasta i ok. 10 km od El Gouny. Stanowi częśc hotelu Sun Rise Festival Riviera. Częśc Club położona jest na przeciwko części Festival Riviera - dzieli je ulica.

    Hotel


    Na terenie Sunirise Festival ( przy plaży ) :recepcja z lobby, 3 restauracje, bar plażowy, bar przy basenie, snack bar, piano bar, sklepiki, dyskoteka, pralnia, salon piękności, masaże, sauna, jacuzzi, fryzjer, Internet, kantor, mini-klub dla dzieci, gry video, dzienne i wieczorne programy animacyjne. Dyskoteka czynna od 22:00-24:00.Leżaki i parasole na plaży i przy basenie bezpłatnie.

    Pokoje


    Wszystkie wyposażone są w TV-Sat, telefon,mini bar, klimatyzację, łazienkę,suszarkę do włosów, sejf, balkon lub taras.

    Sport


    BEZPŁATNIE na terenie Sunrise Festival Riviera ( przy plaży ): 2 baseny, basen dla dzieci, piłka wodna, piłka ręczna, tenis stołowy, siatkówka, rzutki, aerobik, sala gimnastyczna, boisko do piłki nożnej
    ODPŁATNIE na terenie Sunrise Festival Riviera ( przy plaży )  : bilard, tenis, centrum nurkowania, sporty wodne na plaży.

    Na terenie Sunrise Fetival Riviera CLUB - basen odkryty

    Wyżywienie


    Opcja All Inclusive obejmuje: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lekkie przekąski w ciągu dnia. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-24:00.

    Wszystkie posiłki klienci spożywają w części Sunrise festival Riviera ( przy plaży) , częśc CLUB nie posiada resturacji .


    Loklane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w częsci CLUB są dostepne w barze przy basenie od 10.00 do zachodu słońca .

    Turyści zakwaterowani w Sunrise Festival Riviera i Sunrise Festival Riviera CLUB - mają taka samą opcje All Inclusive .

    Cena zawiera:

    • bilet lotniczy,
    • opłatę lotniskową,
    • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
    • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
    • wyżywienie wg opisu,
    • zakwaterowanie (w dniu wyjazdu doba hotelowa do godz 12:00),
    • ubezpieczenie bagażu, NW, KL.


    Cena nie zawiera:

    • wizy egipskiej - 15 USD
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony przy piaszczystej plaży, z której korzystają również goście sąsiedniego Festival Le Jardin. Wysoka jakość świadczeń, bogata oferta sportowo - rekreacyjna i świetne programy animacyjne to główne atuty tego hotelu. Polecamy go na wakacje z przyjaciółmi bądź rodzinny wypoczynek!

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt/Hurghada

    Opis

    Kompleks hotelowy mieści się w rozległym ogrodzie palmowym przylegającym do zagospodarowanej plaży. Hotel nawiązuje do orientalnej tradycji i utrzymany jest w monumentalnym stylu arabskich pałaców. Wielojęzyczny personel oferuje usługi na wysokim poziomie oraz dba o rozrywkę i dobre samopoczucie Gości zapewniając bogaty program atrakcji.

    Lokalizacja

    w Hurghadzie, na plaży, ok. 20 km od lotniska.

    Wyposażenie

    liczba pokoi - 429, restauracje - 3, windy - 12, room service (płatny), snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, ogród, fryzjer, bankomat, amfiteatr, bank, jubiler, opieka lekarska (płatna), pokoje łączone.

    Basen

    3 baseny odkryte, leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci; Aquapark z 12 zjeżdżalniami dla dorosłych, 6 zjeżdżalniami dla dzieci (od 120 cm wzrostu).

    Pokoje

    klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf, mini bar, lodówka, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem. Typ pokoju - STANDARD z widokiem na basen - pokoje dla max. 3 osób dorosłych i 1 dziecka.

    Plaża

    prywatna, piaszczysta, łagodne zejście, przy hotelu, parasole, leżaki, ręczniki.

    Sport na plaży

    nurkowanie (płatne), siatkówka, windsurfing (płatny), sporty wodne (płatne).

    Sport i fitness

    piłka nożna, tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi (płatne), aerobik, SPA (płatne), sauna (płatna), rzutki, bilard (płatny), boule, siłownia, łaźnia parowa (płatna).

    Rozrywka

    muzyka na żywo, salon gier video (płatny), dyskoteka, program artystyczny.

    Dla dzieci

    mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce.

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive. Dopłata do kolacji w dniu 31/12 jest obowiązkowa. W cenie nie ma uroczystej kolacji w dniu 24/12.

    All Inclusive

    śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe między 10.00 a 1.00; lokalne alkohole (piwo, wino, brandy, whiskey, wódka, rum, gin) między 11.00 a 24.00; przekąski w barach w ciągu dnia w wyznaczonych godzinach; późny posiłek (około północy); codziennie 2 butelki wody w mini barze; raz na pobyt kolacja w jednej z restauracji a'la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); szeroki wybór sportów i atrakcji przy hotelu. Płatne - soki ze świeżych owoców, kawa po turecku, napoje i alkohole w lobby barze po godz. 24.00, fajka wodna, pizza, lody.

    Informacje dodatkowe

    Lobby bar czynny 24h - napoje alkoholowe nie są serwowane między godz. 6.00 a 11.00, Na terenie hotelu wymagane jest noszenie opasek All Inclusive, Stroje kąpielowe niewskazane w lobby i przy recepcji, podczas kolacji wymagany odpowiedni strój (pełne obuwie, długie spodnie i koszula z kołnierzem dla panów), Centrum Spa i siłownia w sąsiednim hotelu Le Jardin,

    Cena zawiera

    Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę 25 USD/os. (od 1.05.2014), ubezpieczenia od sportow wysokiego ryzyka* Obcokrajowcy zobowiązani są do zasięgnięcia informacji na temat obowiązku wizowego oraz uzyskania wizy w swojej ambasadzie lub konsulacie. Wymagany paszport ważnym minimum 6 miesięcy przed planowanym wylotem z Egiptu. *w przypadku planowania nurkowania wymagane jest doubezpieczenie w zakresie sportów wysokiego ryzyka

    Obsługa na miejscu

    Opieka polskojęzycznego przedstawiciela.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Bee Free Holidays

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony przy piaszczystej plaży, z której korzystają również goście sąsiedniego Festival Le Jardin. Wysoka jakość świadczeń, bogata oferta sportowo - rekreacyjna i świetne programy animacyjne to główne atuty tego hotelu. Polecamy go na wakacje z przyjaciółmi bądź rodzinny wypoczynek!

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Hotel:

    Obiekt hotelowy usytuowany w pięknym ogrodzie o powierzchni 25000 m2, cieszący się dużą popularnością wśród klientów. Hotel posiada 434 pokoje i składa się z dwóch części: głównej i klubowej, połączonych ze sobą podziemnym przejściem.

    Lokalizacja:

    Hotel położony przy piaszczystej, długiej, 200 m plaży, oddalony o ok. 20 km od lotniska, ok. 15 km od centrum Hurghady i 10 km od El Gouny. 10 km od hotelu znajduje się pole golfowe.

    Zakwaterowanie:

    Pokój typu Standard: usytuowany w budynku głównym, z możliwością jednej dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci, wyposażony w klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, TV/SAT, telefon, mini bar (odpłatnie), sejf, balkon lub taras.

    Wyposażenie i usługi:

    Recepcja, restauracja główna, 3 restauracje a'la carte: orientalna i azjatycka i rybna, 6 barów: Riwiera Le Bistro, Riviera Splash, Lobby Bar, Aqua Pool Bar, Aqua Beach Bar,  Tropical Beach bar, dyskoteka Beat Club, mini klub i plac zabaw dla dzieci, programy animacyjne, fryzjer, butiki z pamiątkami, kafejka internetowa i internet wi-fi w lobby, dyskoteka, sala konferencyjna, lekarz na wezwanie, pralnia, bankomat, hotel akceptuje karty Visa i Master Card. Leżaki, parasole, materace i ręczniki plażowe przy basenie i na plaży bezpłatnie.

    Sport i rekreacja:

    Bezpłatnie: 3 baseny (jeden w części klubowej), siłownia, siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, aerobic, boccia, boisko do piłki nożnej.

    Odpłatnie:  bilard, sporty wodne na plaży, centrum SPA: sauna, jacuzzi, sauna parowa, salon masażu.

    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lekkie przekąski w ciągu dnia. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane w godzinach 10:00-24:00 w wyznaczonych barach. Możliwość skorzystania z bezpłatnej kolacji w restauracji a’la carte raz w trakcie pobytu po uprzedniej rezerwacji.

    Cena zawiera:

    • bilet lotniczy,
    • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00),
    • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
    • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
    • wyżywienie wg opisu,
    • podatek VAT,
    • obowiązkowe ubezpieczenie (KL i NNW, Bagażu, ubezpieczenia od chorób przewlekłych TU EUROPA SA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Cena nie zawiera:

    • wizy płatnej przez klientów na lotnisku w Hurghadzie - 15 usd.
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony przy piaszczystej plaży, z której korzystają również goście sąsiedniego Festival Le Jardin. Wysoka jakość świadczeń, bogata oferta sportowo - rekreacyjna i świetne programy animacyjne to główne atuty tego hotelu. Polecamy go na wakacje z przyjaciółmi bądź rodzinny wypoczynek!

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    POKOJE:

    172 pokoje club, 8 pokoi rodzinnych club; wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, telefon, sejf, minibar (płatny), balkon lub taras

    W HOTELU:

    na terenie hotelu Sunrise Festival Riviera: centrum Spa & Wellness, masaże, zabiegi pielęgnacyjne, salon fryzjerski, sauna, jacuzzi, łaźnia parowa, lekarz, sporty wodne na plaży, room service, bilard, szkoła nurkowania, internet w lobby

    POłOżENIE:

    15 km od centrum Hurghady, 20 km od lotniska

    PLAżA:

    piaszczysta plaża znajduje się przy hotelu Festival Riviera Resort, serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace)

    WYżYWIENIE:

    All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, lody oraz napoje butelkowane. Klienci wszystkie posiłki spożywają w części Sunrise Festival Riviera, gdyż część Club nie posiada restauracji.

    DLA DZIECI:

    w części Club: brodzik; na terenie hotelu Sunrise Festival Riviera: mini klub (3-12 lat), animacje, plac zabaw, krzesełka w restauracji (na życzenie), łóżeczko (na życzenie), opiekunka (dodatkowo płatna)

    SPORT I ROZRYWKA:

    na terenie hotelu Sunrise Festival Riviera: animacje, siłownia, tenis stołowy, dyskoteka, siatkowka plażowa, rzutki, boccia, aerobik


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sunshine

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony przy piaszczystej plaży, z której korzystają również goście sąsiedniego Festival Le Jardin. Wysoka jakość świadczeń, bogata oferta sportowo - rekreacyjna i świetne programy animacyjne to główne atuty tego hotelu. Polecamy go na wakacje z przyjaciółmi bądź rodzinny wypoczynek!

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4* Egipt/Hurghada

    OPIS HOTELU

    Lokalizacja

    - odległość od plaży

    część Seaside bezpośrednio, część Club oddalona 500m

    - położenie

    na północ od Hurghady

    - odległość od centrum

    15 km

    - odległość od lotniska

    20 kmPlaża - prywatna, piaszczysto-żwirowa

    - leżaki, parasole, materace, ręczniki plażowe bezpłatne

    Hotel

    - ilość gwiazdek

    4

    - rok otwarcia

    2008r

    - ilość pokoi

    434

    - ilość basenów

    3 baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieciUdogodnienia

    - bezpłatne

    siłownia i dyskoteka (w sąsiednim hotelu Le Jardin)

    - płatne

    sauna, masaże, lekarz na wezwanie, fryzjer, pralnia, sklep z pamiątkami

    Internet - WI FI w określonych miejscach bezpłatne - kawiarenka internetowa płatna

    - oficjalna strona

    www.festivalhotels-egypt.comPokoje

    - wyposażenie

    łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja indywidualna, TV, mini bar(płatny), sejf, telefon, balkon Restauracje i bary

    - Restauracje

    restauracja główna, restauracja tematyczna w sąsiednim hotelu Le Jardin (raz na pobyt kolacja bezpłatna)

    - Bary

    Lobby bar, Le Bistro, 3 bary przy basenie (2 Aqua i Splash), bar na plaży Tropical, Beat Club (płatny)Wyżywienie - All Inclusive 10:00-24:00 (alkohole od 11:00-24:00)

    - posiłki

    śniadanie, obiad, przekąski i ciasta, kolacjaRozrywka - wieczorne programy rozrywkowe dla dorosłych, dyskoteka i show w hotelu Festival Le JardinSporty

    - bezpłatne

    ping pong, siatkówka, rzutki, aerobik, gimnastyka w wodzie

    - płatne

    bilard, sporty wodne na plażyDla dzieci - mini klub 4-12 lat - wysokie krzesełka w restauracji - brodzik - mini zjeżdżalnie - plac zabaw

    - łóżeczko

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony przy piaszczystej plaży, z której korzystają również goście sąsiedniego Festival Le Jardin. Wysoka jakość świadczeń, bogata oferta sportowo - rekreacyjna i świetne programy animacyjne to główne atuty tego hotelu. Polecamy go na wakacje z przyjaciółmi bądź rodzinny wypoczynek!

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Komfortowy hotel w orientalnym stylu, zbudowany w 2008 r. Uprzejmy personel, bogate animacje, rozległa powierzchnia, ładny ogród, dogodna lokalizacja.

    Położenie

    Bezpośrednio przy piaszczystej plaży, w otoczeniu ogrodu, 15 km od Hurghady (odpłatne kursy busem hotelowym lub taksówką), 10 km od El Gouny, 20 km od lotniska.

    Wyposażenie

    Hol powitalny z całodobową recepcją, punkt wymiany walut, bankomat, restauracja główna, restauracje a'la carte (kuchnia włoska i azjatycka), kilka barów (m.in. bar w lobby, przy basenie i na plaży), kącik orientalny z sziszą, kafejka internetowa, Wi Fi w lobby, salon fryzjerski i kosmetyczny, sklepy z pamiątkami, pralnia, sala konferencyjna.

    Pokoje

    W dwóch 4-piętrowych budynkach w pierwszej linii brzegowej i w części club po drugiej stronie ulicy (połączenie holem podziemnym). Ponad 400 pokoi dwuosobowych z możliwością dostawki; klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic) z suszarką do włosów, TV sat, telefon, minibar, sejf, balkon lub taras (widok na basen, ogród lub na morze). Możliwość rezerwacji pokoju rodzinnego.

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania (07.00-10.30), obiady (12.30-14.30), kolacje (18.30-22.30) w formie bufetów w restauracji głównej, przekąski (12.00-16.00), po południu kawa, herbata, ciasto w lobby, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, kawa, herbata, woda w wyznaczonych barach w różnych godzinach (najpóźniej do północy w lobby bar), raz na pobyt kolacja w restauracji włoskiej a la carte (konieczna rezerwacja) w sąsiednim Festival de Jardin. Płatne: importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, butelkowane, wyciskane soki, lody, niektóre rodzaje kaw, napoje w dyskotece, w restauracjach a'la carte, w kąciku sziszy i po północy.

    Sport i rozrywka

    2 baseny z tarasem słonecznym, aerobik, water polo, tenis stołowy, siatkówka plażowa, nieduże boisko do piłki nożnej, bilard, rzutki, sauna, łaźnia, siłownia, gabinet masażu, centrum nurkowe, sporty wodne na plaży, program rozrywkowy i rekreacyjny, dyskoteka, salon gier. Infrastruktura sportowo-rekreacyjna częściowo na terenie siostrzanego hotelu Festival le Jardin.

    Dla dzieci

    Brodzik, animacje, zajęcia w miniklubie, plac zabaw, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka.

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 15 USD/OS  (od dnia 01.02.2014 koszt wizy wynosił będzie 25 USD). Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 18$/OS  (od dnia 01.02.2014 koszt wizy - "fast track service" wynosił będzie 28$). Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT. Uroczystą kolację wigilijną. Uroczystą kolację sylwestrową.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską 15 USD/OS lub 18 USD/OS (Fast Track Service), od dnia 01.02.2014 będzie obowiązywać opłata w wyskości - 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony przy piaszczystej plaży, z której korzystają również goście sąsiedniego Festival Le Jardin. Wysoka jakość świadczeń, bogata oferta sportowo - rekreacyjna i świetne programy animacyjne to główne atuty tego hotelu. Polecamy go na wakacje z przyjaciółmi bądź rodzinny wypoczynek!

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    POŁOŻENIE

    Hotel położony w Hurghadzie (15 km od centrum), ok. 10 km od El Gouny, 20 km od międzynarodowego lotniska w Hurghadzie. W pobliżu hotelu Hawaii Riviera Aqua Park znajdują się sklepy i restauracje. Do centrum Hurghady dogodny dojazd komunikacją miejską lub taksówką.

    PLAŻA

    Piaszczysta, z łagodnym zejściem do morza, prywatna, usytuowana bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, ręczniki i parasole bezpłatnie. Na plaży, w wyznaczonych miejscach, znajdują się wypożyczalnie sprzętu sportowego (funkcjonują sezonowo).

    HOTEL

    Zadbany obiekt w stylu orientalnym należący do sieci Hawaii Riviera Aqua Park, otwarty w 2008 roku, usytuowany w rozległym ogrodzie palmowym, na terenie o powierzchni 25000 m2, składa się z dwóch okazałych budynków 4-piętrowych (12 wind) połączonych podziemnym przejściem.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja czynna całą dobę, sejf (dodatkowo płatny), punkt wymiany walut, restauracja główna z tarasem "Sea View" (500 miejsc, kuchnia egipska i międzynarodowa), restauracja a' la carte - kuchnia azjatycka, lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie, snack bar, serwis sprzątający, pralnia, wyposażona sala konferencyjna, kącik internetowy, informacja turystyczna, telefon, fax, bankomat, bank, sklep z pamiątkami, salon urody, fryzjer, jubiler, amfiteatr, opieka lekarska (dodatkowo płatna), przechowalnia bagażu, ogród, taras słoneczny, parking.

    INTERNET

    wi fi w lobby 

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    sala konferencyjna 

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    3 baseny odkryte - w tym 1 podgrzewany, 1 z morską wodą (leżaki i parasole bezpłatnie), muzyka na żywo, dzienne i wieczorne animacje, program artystyczny, dyskoteka, piłka nożna, siatkówka, tenis stołowy, centrum fitness, aerobik, gimnastyka w wodzie, water polo, rzutki, boccia (boule) - wszystko bezpłatnie. Dodatkowo płatne: salon gier video, centrum SPA, masaże, jacuzzi, łaźnia parowa, sauna, bilard (w hotelu Festival Le Jardin Resort), nurkowanie, sporty wodne na plaży (m.in. windsurfing).

    DLA DZIECI

    Brodzik (podgrzewany w sezonie zimowym), mini klub "Bambi" (3-12 lat), programy animacyjne (organizowane 6 dni w tygodniu), plac zabaw, łóżeczka dla niemowląt (bezpłatnie).

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel oferuje łącznie 429 pokoi Standardowe - gustownie urządzone, o powierzchni ok. 30 m2, z łazienką (WC, prysznic lub wanna, suszarka do włosów). Wyposażenie: klimatyzacja, TV Sat, telefon, sejf, lodówka, mini bar (codziennie uzupełniany 2 butelkami wody), balkon lub taras.

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje - posiłki podawane w formie bufetu, w głównej restauracji (raz na tydzień pobytu kolacja w azjatyckiej restauracji a' la carte - po wcześniejszej rezerwacji); przekąski w barach (w wyznaczonych godzinach); późny posiłek (około północy). Lokalne alkohole (piwo, wino, brandy, whiskey, wódka, ouzo, rum, gin) w godz. 11:00 - 24:00; soft drinki w godz. 10:00 - 01:00. Napoje alkoholowe niedostępne w godz. 06:00 - 11:00. Dodatkowo płatne: fajka wodna, pizza, lody, soki ze świeżych owoców, alkohole importowane, napoje i alkohole w lobby barze (czynnym 24 h) poza godzinami ujętymi w pakiecie All Inclusive.  W cenie wliczona uroczysta kolacja sylwestrowa (31.12)

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.newhawaii-resorts.com

    CENA

    Cena oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta,  ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG, NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych.opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie.

    COVID- 19

    AKTUALNA SYTUACJA EPIDEMICZNA W EGIPCIE W ZWIĄZKU Z COVID- 19 Informujemy, że z dniem 01 września 2020 r. władze Egiptu wprowadziły obowiązek okazywania negatywnych wyników testów PCR na COVID-19 przez podróżnych wjeżdżających na teren Egiptu. Test powinien być przeprowadzony w okresie 72 godzin przed wjazdem na teren Egiptu. Obowiązek wykonania testu nie obejmuje dzieci do 6 lat.  Władze Egiptu umożliwiły także wykonanie testu w kierunku COVID - 19 na lotnisku po przylocie do Egiptu. Koszt badania wynosi 30 USD za osobę, dzieci do 6 lat nie maja obowiązku wykonani testu. Po wykonaniu testu Klienci udają się transferem do wykupionego hotelu gdzie do 24 h otrzymują wyniki. Do tego czasu Klienci zobligowani są do pozostania w pokoju hotelowym.  W przypadku pozytywnego wyniku testu Klienci zostaną poddani 14-dniowej kwarantannie w hotelu. Koszt dodatkowych noclegów (poza wykupionym pakietem) zostanie pokryty przez hotel. Koszt dodatkowego przelotu z Egiptu do Polski pokrywa Klient.  Jednocześnie informujemy, że w przypadku Klientów z wykupionymi tylko biletami czarterowymi, władze Egiptu wymagają okazania potwierdzenie rezerwacji hotelu lub rejsu (w przypadku wypraw nurkowych).  Klienci z wykupionymi biletami czarterowymi bez dodatkowych świadczeń noclegowych nie mogą podróżować samolotem czarterowym.AKTUALIZACJA NA DZIEN 12.08.2020 Od 12.08 turyści wylatujący z Polski mogą podróżować do Egiptu bez odbywania 14 dniowej kwarantanny po powrocie do kraju.Wprowadzony przez władze egipskie od 15.08 obowiązek okazanie negatywnych wyników testów PCR na COVID-19 nie dotyczy turystów zagranicznych przylatujących lotem bezpośrednim do Hurghady, Marsa Alam, Matrouh, Sharm El Sheikh i Taby.* Turyści przybywający do kurortów Hurghada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam są zwolnieni z opłat wizowych do 31 października 2020 r. * Należy wypełnić obowiązkową deklarację, a następnie przekazać przedstawicielowi Ministerstwa Zdrowia i Ludności na lotnisku po przybyciu do Egiptu. * Każdy hotel posiada rządowy Certyfikat bezpieczeństwa higieny" potwierdzający spełnienie wymagań sanitarnych, naruszenie któregokolwiek z ustalonych przepisów spowoduje zawieszenie licencji obiektu i karę finansową. WYTYCZNE SANITARNE * Transfer - W pojazdach służących do transferu tylko 50% miejsc może być zajętych, miejsce obok każdego pasażera musi być wolne. Zakaz zajmowania pierwszych siedzeń pojazdu. Wszystkie pojazdy transportowe są dokładnie dezynfekowane i czyszczone przed i po każdej podróży. Obowiązuje nakaz noszenia maseczek przez obsługę podczas całego transferu. * Recepcja i zameldowanie - Check-in będzie poprzedzony obowiązkowym badaniem temperatury ciała. Dezynfekcja bagaży przed zameldowaniem. Zachowanie właściwego dystansu dzięki specjalnym oznaczeniom na podłodze * Pokój hotelowy i sprzątanie - Pomieszczenia są dezynfekowane i odpowiednio wentylowane przez 12 godzin od wymeldowania Gościa do zakwaterowania kolejnego. Dla każdego Gościa - zestaw ochrony osobistej zawierający wyposażenie ochronne, takie jak maski, rękawiczki oraz środki dezynfekujące do rąk. Meble i tkaniny są dezynfekowane za pomocą maszyn parowych. Pojemność pokoju to max. 2 osoby dorosłe + 2 dzieci (poniżej 12 lat) * Wyżywienie - Przed wejściem do restauracji Gościom spawdzana jest temperatura. Posiłki będę serwowane przez personel restauracji (brak bufetu). Stoły są rozmieszczone w odległości 2 metrów od siebie, przy jednym stole (maksymalnie do 6 osób). Zalecane jest jak najczęstsze używanie jednorazowych sztućców. Dostępność środków dezynfekujących do rąk na stołach. Obrusy z tkaniny są wymieniane i dokładnie prane po każdym użyciu. Shisha jest zabroniona. Zakaz spotkań i imprez towarzyskich. Strefy dla dzieci zostały zamknięte. * Basen i plaża - Regularna dezynfekcja basenów. Czyszczenie obszaru wokół plaży i basenu (w tym stoły, leżaki, leżaki itp.) po każdym użyciu, a także przed i po godzinach użytkowania. Zachowanie 2 m odległości między leżakami. Ręczniki plażowe i basenowe dostarczane są do pokoi. Ograniczenie zajęć rekreacyjnych * Wycieczki fakultatywne - Grupy nie mogą przekraczać 25 osób (do odwołania). Przewodnicy są zobowiązani do noszenia maseczek. Słuchawki są sterylizowane po każdym użyciu. Organizatorzy wycieczek powinny zapewnić maseczki dla turystów. Obowiązuje zachowanie dystansu fizycznego. * Siłownie i kluby fitness - Punkty dotykowe i powierzchnie są regularnie czyszczone i dezynfekowane. Sprzęty i wyposażenie są odpowiednio rozstawione. Zakaz korzystania ze strefy wellness oraz prysznica na siłowni lub w klubie fitness, * Inne - Regularna dezynfekcja części wspólnych, toalet, wind oraz wszystkich punktów styku, regularne czyszczenie mebli i tkanin w hotelach i obiektach turystycznych. Dostępność środków do dezynfekcji rąk. Zachowanie i przestrzeganie dystansu w windach (specjalne oznaczenia). Nakaz noszenia masek w windzie. Personel jest zobowiązany do noszenia maseczek przez cały czas pracy. Dyskoteki, imprezy i spotkania towarzyskie nie są dozwolone. Każdy hotel ma współpracującego lekarza na wezwanie i klinikę

    WARUNKI WJAZDOWE

    Między Polską a Egiptem obowiązuje ruch wizowy. Obywatel RP może przed przyjazdem do Egiptu ubiegać się o wizę w egipskim przedstawicielstwie dyplomatycznym, na lotnisku w Egipcie lub drogą elektroniczną poprzez złożenie wniosku na stronie internetowej: www.visa2egypt.gov.eg Opłaty za wizę do Egiptu wynoszą 25 USD (wiza jednokrotna) i 60 USD (wiza wielokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport powinien posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży.  Klienci podróżujący do Sharm el Sheikh i nie korzystający z wycieczek fakultatywnych na miejscu nie mają obowiązku wykupienia wizy. Wystarczy wówczas podbić pieczątkę w paszporcie "Sinai Only", która uprawnia do 14-dniowego pobytu na półwyspie Synaj.  Instrukacja: Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. Z powodu możliwych zmian dotyczących pobytu w Egipcie proponujemy sprawdzić wcześniej czy warunki wjazdu i pobytu nie uległy zmianie. Aktualne informacje na temat wizy można uzyskać w Ministerstwie Spraw Zagranicznych. Osoby nie będące obywatelami Polski, prosimy o sprawdzenie w ambasadzie egipskiej w Warszawie warunków wjazdu i pobytu.  Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt

    DOKUMENTY PODRÓŻY

    DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Net Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony przy piaszczystej plaży, z której korzystają również goście sąsiedniego Festival Le Jardin. Wysoka jakość świadczeń, bogata oferta sportowo - rekreacyjna i świetne programy animacyjne to główne atuty tego hotelu. Polecamy go na wakacje z przyjaciółmi bądź rodzinny wypoczynek!

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt/ Hurghada

    Strefa

    Relaks, Family

    Dzieci

    - 1 dziecko 2-14 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko 2-7 lat - opłata tylko za przelot

    Lokalizacja

    północna część Hurghady stare centrum Hurghady Dahar - ok. 10 km El Gouna - ok. 10 km nowe centrum Hurghady Sakkala - ok. 15 km (bus do centrum 2 razy dziennie, ok. 3 EUR/os.) lotnisko - ok. 17 km

    Plaża

    prywatna, piaszczysta, z łagodnym zejściem do morza (od linii brzegu bardzo długo płytka woda), usytuowana bezpośrednio przy hotelu, leżaki, ręczniki i parasole bezpłatne, na plaży bar All Inclusive

    Hotel

    czterogwiazdkowy, otwarty w 2008 roku, elegancki obiekt należący do sieci Festival Hotels and Resorts znanej z wysokiej jakości serwisu i obsługi, usytuowany w rozległym ogrodzie palmowym, składa się z 2 części połączonych ze sobą podziemnym przejściem, część główna w pierwszej linii brzegowej i klubowa po drugiej stronie ulicy, oferuje łącznie 434 pokoi, wraz z siostrzanym hotelem Festival Le Jardin tworzy jeden resort

    Udogodnienia

    całodobowa recepcja, lobby z miejscami do wypoczynku, windy, punkt wymiany walut,bankomat, pralnia, sala konferencyjna, sklep z pamiątkami, mini market, salon urody, fryzjer, amfiteatr, przechowalnia bagażu, ogród, taras słoneczny, Goście hotelu Festival mogą korzystać z infrastruktury, basenów, barów All Inclusive i restauracji a'la carte hotelu Le Jardin

    Internet

    bezpłatne WiFi w holu głównym, kącik internetowy (ok. 4 USD/30 min., ok. 15 USD/dzień)

    Pokoje

    standardowe - 2 os., możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci, ok. 30 m2, gustownie urządzone, łazienka z prysznicem lub wanną, suszarka do włosów, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, TV SAT, telefon, sejf (bezpłatny), lodówka z mini barem (codziennie uzupełniana wodą, pozostała zawartość dodatkowo płatna),balkon lub taras pokoje typu club, zlokalizowane w budynku klubowym (po drugiej stronie ulicy), możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci, ok. 30 m2, wyposażenie identyczne jak pokoje typu standard

    Restauracje i bary

    restauracja główna The View - kuchnia egipska i międzynarodowa restauracja a' la carte - kuchnia azjatycka restauracja a' la carte Mamma Mia- kuchnia włoska (w siostrzanym hotelu Le Jardin) bar przy basenie/ Pool Snack Bar Riviera Splash lobby bar / main bar bar na plaży/ Aqua Beach Bar i Riviera Tropical Beach Bar Snack Bar Riviera Le Bistro dyskoteka Shark Club Disco na plaży kącik z shishą (płatny)

    Wyżywienie

    All Inclusive

    Rozrywka

    3 baseny w tym jeden z sezonowo podgrzewany i jeden w części klubowej, dzienne animacje dla dzieci i dorosłych, aqua aerobik, boule, siłownia, rzutki, amfiteatr z wieczornymi pokazami, piłka wodna, siatkówka plażowa, tenis stołowy, muzyka na żywo

    Płatne

    sporty wodne na plaży, centrum SPA z sauną, jacuzzi, masażami i łaźnią parową, rzutki, bilard, salon gier video

    Dla dzieci

    brodzik (podgrzewany w sezonie zimowym), mini klub "Bambi" (3-12 lat), mini disco, programy animacyjne, plac zabaw, pokój gier, możliwośćbezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat, wysokie krzesła w restauracji

    Program All Inclusive

    07.00-10.30 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej The View, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej The View, wybór sałatek, dań głównych, deserów,lokalne napoje bezalkoholowe, woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe i czerwone 12.00-16.00 przekąski, dania typu fast food, sałatki serwowane w Pool Snack Bar Riviera Splash 15.00-17.00 podwieczorek, ciasteczka, kawa, herbata serwowane w Lobby Bar 19.00-21.30 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej The View, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej, bogaty wybór sałatek, deserów i owoców, lokalne napoje bezalkoholowe, woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe i czerwone raz w tygodniu kolacja wjednej z dwóchrestauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja) 10.00-00.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe i czerwone, rum, gin, whisky, brandy, tequila, ouzo, wódka i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w Lobby bar, barach przy basenach Splash, Aqua Beach Bar, Le Bistro Bar, Le Bistro Bar Riviera, Tropical Beach, Riviera Splash Bar w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów - bezpłatnie 2 butelki wody mineralnej dziennie w mini barze - bezpłatny wstęp do dyskoteki Shark Club Disco - animacje dzienne i wieczorne,muzyka na żywo - mini klub dla dzieci 4-12 lat

    Oficjalna kategoria

    4 gwiazdki

    Strona hotelu

    www.festivalhotels-egypt.com

    Nasza ocena

    Pokój **** Położenie **** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ****+

    Atuty

    - płacisz za 1 hotel, korzystasz z 2 - należący do renomowanej sieci Festival Hotels and Resorts - bezpłatne WiFi - bliskość malowniczej El Gouny - prywatna plaża z łagodnym i płytkim zejściem do morza - idealna dla każdego

    City Tour Hurghada

    Zwiedzanie Hurghady z polskojęzycznym przewodnikiem. Przejazd do starego centrum Hurghady El Dahar, zwiedzanie kościoła koptyjski, zakupy w lokalnych sklepikach z pamiątkami oraz wizyta w Instytucie Papirusu gdzie można będzie poznać tajniki wyrobu papirusu. Cena ok. 15 USD/os.

    Kair

    Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum politycznego i kulturalnego świata arabskiego. W programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 97 USD/os. W przypadku transportu samolotem ok. 280 USD/os.

    Kair 2 dni

    Pierwszego dnia w programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, po obiedzie przejazd do Cytadeli Kairskiej, nocleg w hotelu. Drugiego dnia przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa oraz wizyta w Instytucie Papirusu. Po obiedzie zwiedzanie Sakkarze gdzie znajduje się pierwsza piramida schodkowa Egiptu - piramida Dżesera. Powrót do hotelu w Hurghadzie w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 230 USD/os.

    Luksor

    Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. Po wizycie w manufakturze alabastru i obiedzie przejazd na wschodni brzeg i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 95 USD/os.

    Desert Adveture

    Wycieczka jeepami w góry do wioski beduińskiej, gdzie można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni, z dala od miast. Przewidziana jest także przejażdżka na wielbłądach oraz oglądanie gwiazd przez teleskop. Cena ok. 45 USD/os.

    Giftun - 4 Wyspy

    Całodzienny rejs statkiem po Morzu Czerwonym, gdzie podczas snorkelingu będzie można podziwiać wspaniałe rafy koralowe, a następnie oddać się błogiemu lenistwu na plaży wyspy Giftun. Cena ok. 40 USD/os.

    Delfinarium

    Wizyta w delfinarium, gdzie odbywa się pokaz akrobacji i niezwykłych umiejętności w wykonaniu delfinów pod okiem zawodowych treserów. Możliwość dokupienia po pokazie pływania z delfinami w basenie- płatne dodatkowo ok. 45 USD/5 min Cena ok. 25 USD/os.

    Glass Boat

    Rybki przez szybki. Rejs statkiem na rafy Morza Czerwonego i możliwość podziwiania bogactw świata podwodnego przez panoramiczne okna znajdujące się pod pokładem statku. Cena ok. 30 USD/os.

    Submarine

    Dopłynięcie łodzią do platformy, z której schodzi się do łodzi podwodnej. Łódź zanurza się na głębokość ok. 20 m i podczas ok. 35 min rejsu podziwia się urzekającą faunę i florę podwodnego świata. Cena ok. 60 USD/os.

    Wieczór 1001 nocy

    Orientalny wieczór z folklorem egipskim - akrobacje na koniach, taniec brzucha, wirujący derwisz oraz tańce folklorystyczne. Na koniec tańczące fontanny - pokaz świateł w rytm zmieniającejsię muzyki. Cena ok. 25 USD/os.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony przy piaszczystej plaży, z której korzystają również goście sąsiedniego Festival Le Jardin. Wysoka jakość świadczeń, bogata oferta sportowo - rekreacyjna i świetne programy animacyjne to główne atuty tego hotelu. Polecamy go na wakacje z przyjaciółmi bądź rodzinny wypoczynek!

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie

    Bezpośrednio przy piaszczystej plaży, dojście do morza po schodach. Do Hurghady ok. 15 km, do El Gouna ok 10 km.

     

    Wyposażenie

    434 pokoje w 2 pięciopiętrowych budynkach oraz w budynku Club, który znajduje się po drugiej stronie ulicy (dojście tunelem). Hol powitalny z recepcją, restauracja bufetowa, 2 restauracje à la carte (za opłatą), bary, kącik internetowy z WLAN (za opłatą), sklepy. W ogrodzie 2 baseny oraz bar. Przy budynku Club dodatkowy basen. Parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe przy basenach i na plaży w cenie. Bar na plaży.

     

    Dzieci

    Miniklub (3-12 lat, w określonych godzinach), zintegrowany brodzik, plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

    Pokoje

    Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (1-3A): w budynku głównym, klimatyzacja, TV sat., sejf, tel., mała lodówka, balkon/taras. Wanna, WC, suszarka.
    Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (1-3B): w budynku głównym.
    Pokoje – wariant ekonomiczny (1-3S): w budynku Club, bez bocznego widoku na morze, wyposażone jak pok. 2A.
    Pokoje rodzinne (2F): (ok. 40 m kw.), z łóżkiem piętrowym dla dzieci, poza tym wyposażone jak pok. 2A. Dla 2 os. dor. i 2 dzieci.
    Pokoje rodzinne (2-3G): w budynku Club, 2 pokoje dwuos. połączone drzwiami przesuwnymi, 1 łazienka, poza tym wyposażone jak pok. 2A. Dla min. 2 os. dor. i 2-3 dzieci lub 3 os. dor. i 1-2 dzieci.

     

    Sport i rozrywka

    Rozrywka: programy animacyjne, dyskoteki.
    Sport: aerobik, siatkówka plażowa, boccia, rzutki, siłownia (wstęp od 12 lat), piłka nożna, tenis stołowy. Za opłatą: bilard oraz sporty wodne oferowane na plaży przez lokalne agencje.
    Wellness: za opłatą: łaźnia parowa, salon kosmetyczny, fryzjer, masaże, sauna, whirlpool (wstęp od 16 lat, wymagana rezerwacja).

     

    Wyżywienie

    All inclusive: 3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje bezalkoholowe w godz. 10-24:00, lokalne napoje alkoholowe w godz. 11-24:00. Przekąski w godz. 12-17:00. Kawa, herbata, ciasto w godz. 15-17:00. 1 x na pobyt możliwa kolacja w orientalnej restauracji à la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann HIT

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony przy piaszczystej plaży, z której korzystają również goście sąsiedniego Festival Le Jardin. Wysoka jakość świadczeń, bogata oferta sportowo - rekreacyjna i świetne programy animacyjne to główne atuty tego hotelu. Polecamy go na wakacje z przyjaciółmi bądź rodzinny wypoczynek!

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Hurghada, Egipt

    Położenie

    bezpośrednio nad morzem. Do centrum Hurghady ok. 15 km, do El Gouny ok. 10 km. Connected service w jęz. polskim.

    Plaża

    piaszczysta, hotelowa plaża. Parasole, leżaki i ręczniki na plaży bezpłatnie. Bar na plaży.

    Wyposażenie

    komfortowy hotel zarządzany przez grupę SUNRISE oferuje 434 pokoje w dwóch 5-piętrowych budynkach oraz w budynku Club, który znajduje się po drugiej stronie ulicy (dojście tunelem). Do dyspozycji Gości: recepcja, windy, restauracja z daniami w formie bufetu, 2 restauracje a la carte, kącik shisha (za opłatą), bary, sklepy. W ogrodzie znajdują się 2 baseny oraz bar. Parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe przy basenach bezpłatnie.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    stylowe, wygodnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (1-3A): standardowe, z widokiem na ogród lub basen, klimatyzacja, TV sat., sejf, telefon, mała lodówka, balkon/taras. Wanna, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (1-3B). Pokoje - wariant ekonomiczny (1-3S): w budynku Club. Pokoje rodzinne z bocznym widokiem na morze (2F): dwa pokoje, dla dzieci piętrowe łóżko, dla 2 os. z 2 dzieci. Pokoje rodzinne w części Club (2-3G): 2 pokoje połączone drzwiami.

    Dzieci

    mini klub (3-12 lat, w określonych godzinach), zintegrowany brodzik, plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

    Rozrywka

    urozmaicone animacje w ciągu dnia i wieczorem.

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi w lobby za opłatą.

    Sport

    aerobik, siatkówka plażowa, boccia, rzutki, siłownia (wstęp od 12 lat), piłka nożna, tenis stołowy. Za opłatą: bilard oraz sporty wodne oferowane na plaży przez lokalne agencje.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje bezalkoholowe w godz. 10-24:00, lokalne napoje alkoholowe w godz. 11-24:00. Przekąski w godz. 12-17:00. Kawa, herbata, ciasto w godz. 15-17:00. Raz na pobyt możliwa kolacja w orientalnej restauracji (wymagana rezerwacja).

    Wcześniej = taniej

    do 30.04.16 20% zniżki.

    Dni gratis

    7=6 w terminach: 03.06-17.06.16.

    Dla dzieci

    2-13 lat: pobyt gratis.

    Polecamy

    • bezpośrednio przy piaszczystej plaży
    • bogate zaplecze sportowo-rekreacyjne
    • świetne programy animacyjne
    • przestronne pokoje rodzinne
    • komfortowy hotel z miłą atmosferą
    • dobrze zarządzany przez renomowaną sieć SUNRISE

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Sunrise Festival Riviera

    Opinie o Hotelu Sunrise Festival Riviera

    4.4
    zdecydowanie polecam

    Zdjęcia nawet w części nie oddają uroku tego miejsca. Duży i przestronny, wszędzie jest na tyle dużo wolnego miejsca, że nie odczuwa się dużej ilości gości. Ogród piękny i zadbany, przyjemnie spędza się w nim czas. Plaża przy samym hotelu. Jedzenia trochę mało urozmaicone, ale przynajmniej jest sporo. Pokoje jak na 4* gwiazdki, po prostu w porządku. Obsługa też przyjemna. Do miasta trzeba jechać taksówką kilkanaście minut, ale nie trzeba tam jechać koniecznie, bo w hotelu jest wszystko czego potrzeba do udanych wakacji.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.4
    4.7
    zdecydowanie polecam

    SUPER MIEJSCE DLA RODZIN Z DZIECMI I DLA OSOB MLODYCH DUZO ZABAWY ROZRYWEK I OGOLNIE UDANE WAKACJE!!!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    3.9
    polecam

    SUuper hotel ze świetnym ogrodem. Dużo najróżniejszych basenów, można się kąpać od rana do nocy. Jedzenie niezbyt urozmaicone, ale smaczne, drinki w porządku. Animacje słabe, nudzące. Pokoje w sumie też ładne i zadbane, łazienki już w gorszym stanie, nierówno ułożone płytki, w ogóle brzydkie. Poza tym hotel ok, jak ktoś chce poleniuchować to zapraszamy.

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    3.9
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Hotel naprawdę super. Gorąco polecam

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Tydzień temu wróciliśmy z urlopu.Jesteśmy bardzo zadowoleni.W biurze podróży TRAVELIGO pani Edyta Kubalczak ,doradziła nam ten hotel-ślicznie pani dziękujemy-był to dla nas najwspanialszy urlop.Pokoje czyste,animacje są wspaniałe dla dorosłych i dla dzieci.Posiłki są urozmaicone-jest bardzo duży wybór,każdy znajdzie coś dla siebieSą piękne baseny,morze blisko-przepiękne widoki.Zdecydowanie wszystkim polecamy HALINA I ANDRZEJ-SZTUM

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.9
    zdecydowanie polecam

    wakacje czerwiec 2012 .Hotel pięknie położony cudowne ogrody .blisko plaży,piękne baseny, fajne animacje , dyskoteki,"piana" Party,Obsługa mila ,uśmiechnięta ,warto skorzystać z wycieczek fakultatywnych .Osobiście polecam Luksor,Kair.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Zdecydowanie polecamy jesteśmy zachwyceni. Warunki znacznie przekroczyły nasze oczekiwania,przy tej cenie (1100zł/ za osobę), super obsługa i super miejsce. Bardzo polecamy.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
    • figure
    • figure
    • figure
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    3.9
    polecam

    Byliśmy od 15-30.12.2011r. Hotel fajny, ale zupełny brak animacji. Obok w hotelu była muzyka, gimnastyka itp. a w naszym O!! Wyżywienie niezłe, ale porównując z Sunrise Mamlouk to sie nie umywa. Śniadanie zawsze to samo, słodkie bułeczki codziennie "wczorajsze" , nie tak jak w Mamlouku świeżutkie po prostu palce lizać. Natomiast ryby SUPER. Obsługa miła, serdeczna, zawsze uśmiechnięta. Pokoje czyste, fajne. Ogólnie POLECAM

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    3.9
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Naprawdę hotel godny polecenia, spędziliśmy 14 dni i byliśmy zadowoleni, napewno kiedyś tam wrócimy

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.1
    polecam

    Spędziliśmy w tym hotelu tylko dwie doby,więc być może nie zdążyliśmy poznać oferty sportowej i innych atrakcji.Z całym przekonaniem polecamy natomiast rejs po Nilu statkiem Amarante: super czysty z bardzo dobrym jedzeniem i miłą załogą. Bogaty program zwiedzania i świetny przewodnik (Meena Fayez) sprawiły, że wróciliśmy bardzo zadowoleni i wszystkim polecamy ten sposób poznawania Egiptu.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.1

    Sunrise Festival Riviera - możliwości zakwaterowania:

    Bungalow Standard DBL
    Standard DBL
    Standard Sea View DBL
    standard [sea view] dbl
    family room dbl
    standard dbl
    bungalow dbl

    Sunrise Festival Riviera - Możliwości wyżywienia:


    Sunrise Festival Riviera - miasta wylotu:


    Sunrise Festival Riviera - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Sunrise Festival Riviera? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00