cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Benny Bio Hotel, Paganella
  • Hotel Benny Bio Hotel, Paganella
  • Hotel Benny Bio Hotel, Paganella
  • Hotel Benny Bio Hotel, Paganella
  • Hotel Benny Bio Hotel, Paganella
  • Hotel Benny Bio Hotel, Paganella
  • Hotel Benny Bio Hotel, Paganella
  • Hotel Benny Bio Hotel, Paganella
  • Hotel Benny Bio Hotel, Paganella
  • Hotel Benny Bio Hotel, Paganella
  • Hotel Benny Bio Hotel, Paganella
  • Hotel Benny Bio Hotel, Paganella
  • Hotel Benny Bio Hotel, Paganella
1 / 13
Ocena
hotelu:
0.0 / 5

Hotel Benny Bio Hotel
star 3

Włochy: Paganella: Molveno
Ocena hotelu Benny Bio Hotel:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Benny Bio Hotel:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0

Hotel Benny Bio Hotel w ofercie Biura podróży:

Olimp Ski

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

***+ Włochy/Val di Sole

Położenie i Warunki Narciarskie

Marilleva-Folgarida - nowoczesna i świetnie przygotowana stacja narciarska oferująca szeroki wybór doskonale przygotowanych tras narciarskich. Znajduje się tutaj wiele propozycji dla początkujących narciarzy, sporo widokowych i długich nartostrad oraz kilka naprawdę wymagających czarnych tras, nic więc dziwnego iż to właśnie Marilleva-Folgarida jest jedną z najbardziej znanych stacji regionu, dodatkową jej zaletą jest połączenie siecią wyciągów i tras z Madonną di Campiglio. Zmęczeni narciarze mają okazję odpocząć w jednej z wielu restauracji czy barów na stokach, snowboardziści znajdą tu również snowpark a dla najmłodszych zbudowano szkółkę narciarską.

Madonna di Campiglio - jeden z najbardziej znanych i ekskluzywnych kurortów narciarskich świata. Miasteczko z ponad 100 letnią tradycją miało okazję gościć cesarzowa Sissi i cesarz Franciszka Józefa, zaś w dzisiejszych czasach Madonna gości najlepszych narciarzy i snowboardzistów podczas odbywających się ty corocznie zawodów Pucharu Świata. Miejsce z jednej strony urzeka przepychem, ekskluzywnymi sklepami i restauracjami, z drugiej zaś przyciąga życiem nocnym i znanymi w całych Włoszech pubami i dyskotekami. Madonna di Campiglio to jednak przede wszystkim idealne miejsce dla narciarzy

Madonna łączy się siecią wyciągów z Marillevą i Folgaridą tworząc olbrzymi region narciarski, znajduje się tutaj także kilka słynnych tras jak: najdłuższa trasa Groste - 7 km, najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m oraz trasa Pucharu Świata 3-Tre. Pinzolo - w sezonie 2010/2011 zostało połączone nową gondolą z Madonną di Campiglio, ta dynamicznie rozwijająca się stacja zadowoli nie tylko początkujących i średnio zaawanwanych narciarzy ale także miłośników wypraw narciarskich wśród pięknych widoków oraz rodziny z dziećmi, dla których przygotowano park zabaw Pratomatto (koło kolejki Pra Rodont), snowboardziści również znajdą tu coś dla siebie - działa tu snowpark "Brentapark". Łącznie w Pinzolo jest ponad 35 km tras - to doskonałe miejsce aby odpocząć od gwaru Madonny i zakosztować narciarstwa wśród dzikiej przyrody.

Karnet Narciarski

Karnet narciarski:

polecamy tutaj skipass SuperSkiRama

Bez ograniczeń ! Dowolna ilość dni w dowolnej stacji regionu Val di Sole. Dzięki temu ski-passowi będą mogli Państwo korzystać z łączących się siecią tras i wyciągów z Madonną stacjami Marilleva i Folgarida. Uwaga - do wszystkich typów ski-passów w Val di Sole wymagana jest fotografia oraz kaucja zwrotna za ski-pass 5 Euro.

Terminy Free Ski

  w terminach oznaczonych jako Free Ski w cenie Skipass 6 dni: 26.11.16 - 18.12.16 oraz 18.03.2017 - 08.04.2017

Benny Bio Hotel

To nowo otwarty, przyjazny dla środowiska hotel, zbudowany zgodnie z zasadami budownictwa ekologicznego. Wnętrza wykończono więc w oparciu o naturalne materiały jak drewno czy kamień, zadbano też o duże przeszklone powierzchnie maksymalnie wykorzystując światło naturalne i przy okazji sprawiając iż z wnętrza podziwiać można wspaniałe widoki. Dużą zaletą hotelu jest jego położenie, zaledwie 400m od hotelu znajduje się nowa gondola Daolasa, dzięki której bez odpinania nart dotrzecie Państwo do wszystkich wyciągów w Marillevie, Folgaridzie czy Madonnie di Campiglio, dodatkowo sprzęt narciarski możecie Państwo przechowywać przy stacji gondoli, unikając noszenia go codziennie do hotelu. Hotel został nowocześnie wyposażony, tak aby dogodzić nawet najbardziej wymagającym gościom, znajdziecie tutaj Państwo welness centrum zajmujące 200m2, m.in. z hydromasażami, sauną fińską, i turecką, hotel posiada również bar, elegancką restaurację w której szef kuchni Carlo Feltrin proponuje dania przyrządzone wyłącznie z ekologicznych produktów nawiązującą do regionalnych dań włoskich. Bio hotel Benny oddaje do Państwa dyspozycji eleganckie, również wykonane w ekologiczny sposób pokoje, wszystkie posiadają balkon, telewizję, sejf, telefon, drewnianą podłogę, łazienkę z suszarką do włosów i prysznicem lub wanną

Wyżywienie

Dwa razy dziennie: śniadania (bogaty bufet szwedzki), obiadokolacje (menu z 3 zestawów do wyboru i bufet sałatkowy).


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Olimp, które oferuje korzystne cenowo wczasy, wycieczki i wakacje zagraniczne do Włoch, Hiszpanii, Chorwacji, Czarnogóry, Bułgarii i Francji.

Specjalnością biura są wakacje z pobytem na doskonałych, sprawdzonych campingach w różnych zakątkach Europy: w Hiszpanii, Grecji i Włoszech. Jest to świetna okazja dla osób, które cenią sobie komfort i niezależność oraz dobrą cenę. W odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku, turyści mogą wybierać wyjazd dostosowany do ich wymagań i możliwości – dostępne są zarówno oferty z dojazdem własnym, jak i z transportem luksusowymi autokarami z wielu miast w Polsce. Jest to także dobra oferta dla wszystkich tych, którzy lubią aktywnie zwiedzać - podczas przejazdów z Biurem Podróży Olimp proponowane są ciekawe wycieczki fakultatywne.

Biuro Podróży Olimp ma w swojej ofercie równiez szeroki wybór profesjonalnie zorganizowanych i interesujących obozów młodzieżowych oraz obozów studenckich, podczas których uczestnicy mają sznasę zwiedzić ciekawe miejsca, odpocząć i poznać rówieśników z całego świata.


Snowtrex

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Miasto

Commezzadura

Kraj

Włochy

Cel podróży

35 km na północny wschód od Trydentu, pośród słonecznej doliny Val di Sole położona jest Commezzadura. Gmina ta leży pomiędzy miejscowością Mezzana oraz przewężeniem doliny w okolicy miejscowości Rovina i składa się z 5 mniejszych miasteczek rozciągniętych wzdłuż doliny rzeki Noce. Łącznie gminę zamieszkuje ok. 1000 mieszkańców, jest ona niewielka i spokojna. W każdej z miejscowości w gminie znajduje się piękny kościółek, najbardziej znany jest stary zabytkowy kościół Sant'Agata, położony powyżej miejscowości Mestriago i Piano. Urząd miasta i gminy Commezzadura znajduje się w Mestriago, skąd spacerem można się udać do regionu narciarskiego.

Teren narciarski

Pomiędzy regionami narciarskimi Folgarida i Marilleva z karnetem narciarskim Folgarida-Marilleva mają Państwo dostęp do 62 km tras narciarskich rozmieszczonych pomiędzy czterema szczytami górskimi. Zarówno z regionu Marilleva na wys. 900 m, jak i położonego wyżej regionu Folgarida na wys. 1400 m prowadzą dwie koleje gondolowe do najwyższego punktu terenu narciarskiego. Bezpośrednio z Commezzadura prowadzi kolej gondolowa Daolasa-Val Mastellina na wysokość 2040 m, skąd prowadzą wspaniałe niebieskie i czerwone trasy w obu kierunkach. Trasy nie są skomplikowane i gwarantują wspaniałą zabawę również dla rodzin z dziećmi. Dostępna jest jednak trasa czarna "Nera Folgarida" o długości 1,8 km, na której można sprawdzić swoje techniczne umiejętności. Ostatni odcinek trasy jest oświetlony po zmroku, oświetlone trasy znajdują się też w regionie Marilleva.Na miłośników freestylu czekają tu dwa funparki. Rodzice mogą zostawić dzieci w dobrych rękach w przedszkolu narciarskim "Familiy Park Folgarida", znajdującym się bezpośrednio przy stacji kolejki górskiej Belveder i kolei gondolowej Folgarida-Gondel w Malghet Aut na wys. 1855 m.

Gwarancja śniegu

Jeżeli na 10 dni przed rozpoczęciem wycieczki (dzień przyjazdu) z powodu braku śniegu liczba działających wyciągów, na które obowiązuje wykupiony karnet narciarski będzie mniejsza niż 40 %, mogą Państwo bezpłatnie dokonać zmiany rezerwacji na inną naszą wycieczkę w tym samym terminie (o ile są jeszcze wolne miejsca; cena nowo wybranej oferty obowiązuje z dnia dokonania ówczesnej rezerwacji; gwarancja ważna jedynie dla wycieczek zaczynających się w termiach od 29.12.14 do 14.03.15 oraz od 28.12.15 do 13.03.16 włącznie). Aby móc skorzystać z gwarancji, prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy w wyznaczonym terminie (na 10 dni przed rozpoczęciem wyjazdu/pobytu, np. w środę, jeżeli impreza turystyczna rozpoczyna się w sobotę).

Uwaga

Podczas procesu rezerwacji uzyskają Państwo informację, jakie świadczenia zawarte są w cenie .

Położenie/wyposażenie

Komfortowy 3-gwiazdkowy Bio Hotel Benny położony jest na wys. 850 m, jedynie 200 m od centrum miejscowości Commezzadura. Bezpłatny transport hotelowy dowiezie Państwa do oddalonej jedynie o 200 m od obiektu, stacji kolejki Daolasa. Hotel został zaplanowany i zbudowany zgodnie z kryteriami bio-architektury. Użyte do budowy bezpieczne materiały i technologie przyjazne dla środowiska dają optymalne oświetlenie i izolację. Do wyposażenia obiektu należy recepcja, winda, Wi-Fi (w cenie), jadalnia, pokój śniadaniowy, bar, kawiarnia oraz przechowalnia sprzętu narciarskiego.Nowoczesna przestronna strefa wellness, dająca wiele możliwości wypoczynku, o powierzchni ok. 200 m? zawiera łaźnię parową, saunę, saunę fińską, pokój wypoczynkowy oraz whirpool (codziennie od 15:30 do 19:00). Do dyspozycji gości są bezpłatne miejsca parkingowe i garaż (ograniczona dostępność, 1 miejsce/apart.)PokojePrzytulne pokoje wyposażone są w prysznic/WC, telefon, TV sat., suszarkę do włosów, sejf (w cenie), płaszcz kąpielowy (za dodatkową opłatą) oraz balkon lub taras.WyżywienieWliczone w cenę wyżywienie HB zawiera obfite śniadanie w formie bufetu, 3-daniowe menu na kolację, z dwoma daniami głównymi do wyboru oraz bufetem warzywnym. Na zapytanie dostępne jest menu wegetariańskie. Z okazji świąt Bożego Narodzenia i Sylwestra serwowany jest uroczysty obiad.

świadczenia w cenie

Noclegi w wybranym terminieWyżywienie jak wybranoKorzystanie ze strefy wellness (wg opisu)Menu bożonarodzeniowe i sylwestroweSejf (w pokoju)Miejsca parkingowe (ograniczona dostępność)Garaż parkingowy (ograniczona dostępność)

Opcjonalnie płatne na miejscu

Wypożyczenie płaszcza kąpielowego: 5,- €łóżeczko dla dziecka: 5,- €/noc

Płatne na miejscu

Opłata klimatyczna: ok. 1,- € za osob./nocKeycard: 5,- €

Zwierzęta domowe

Można przywieźć zwierzęta domowe (10,- €/dzień, bez karmy, tylko małe zwierzęta)

Zniżki

Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC, HB - przy zakwaterowaniu wraz z 2 osobami płacącymi pełną cenę wycieczki, pozostali uczestnicy otrzymają: do skończonych 6 lat 100% 7 do 12 lat 50% 13 do 16 lat 20% od 17 lat 10%

Ważne wskazówki

Wstęp do strefy wellness od 14. roku życia.

Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC, HB

przytulne pokoje z TV sat.balkon lub taras


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Snow Trex, które specjalizuje się w ofertach wyjazdów zimowych do najbardziej atrakcyjnych regionów narciarskich w Europie i w Ameryce Północnej. Biuro Podróży SnowTrex prężnie działa na rynku międzynarodowym od 2005 roku, obecnie obsługuje turystów w 15 krajach świata.

Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów Biuro Podróży Snow Trex ma do dyspozycji szeroką bazę apartamentów i hoteli o różnym standardzie, a także pośredniczy w zakupie karnetów narciarskich na wybrane ski regiony. Dodatkowo isnieje możliwość wypożyczenia sprzętu i wykupienia kursów nauki jazdy na nartach czy snowboardzie.

Podczas wakacji w najpopularniejszych destynacjach klienci objęci są opieką rezydentów, którzy przygotowują animacje wieczorne i zabawy na śniegu. To właśnie stanowi o wyjątkowości oferty Snow Trex.


Europe Mountains

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Commezzadura

OPIS

3-gwiazdkowy hotel Bio Hotel Benny leży 100 metrów od centrum Commezzadura.
Po całym dniu goście mogą naładować baterie w należącej do Bio Hotel Benny strefie wellness. Znajdą w niej m.in. łaźnia parowa, hydromasaż oraz sauna fińska.
W okolicy znajduje się 70 km tras narciarskich należących do stacji narciarskich w regionie Val di Sole. Najbliższy wyciąg znajduje się 400 metrów od obiektu.

Pokój dla 2-4 osób z balkonem Comfort

balkon, powierzchnia 23 m², sejf w pokoju, suszarka do włosów, telefon, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic, WI-FI we wszystkich pokojach

W CENIE

Wynajem rowerów - rowery górskie Garaż Dostęp do internetu Internet Wi-Fi Parking kryty niestrzeżony Wysokie krzesło dla dziecka - za prośbą Przechowalnia rowerów Kącik herbaciany Bar sałatkowy - podczas kolacji Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

PŁATNE NA MIEJSCU

Łóżeczko dla dziecka - 10 EUR/dzień Zabiegi na ciało - dostępne po rezerwacji Masaże - dostępne po rezerwacji Akceptowane są tylko psy - małe psy; 10 EUR/noc Łóżeczka dla dzieci na zapytanie - 10 EUR/dzień Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

ODLEGŁOŚCI

Centrum - 100 m. Ski bus - 50 m. Wyciągi - 400 m.

PARKING

garaż, parking kryty niestrzeżony.

INTERNET

WI-FI we wszystkich pokojach.

USŁUGI SPA I WELLNESS

centrum odnowy biologicznej, łaźnia parowa, hydromasaż, zabiegi kosmetyczne i pielęgnacja skóry, prysznic wielofunkcyjny, sauna fińska, masaże, jacuzzi na zewnątrz, kącik herbaciany.

REKREACJA I SPORT

wynajem rowerów, ogród, taras, pobyt zaczyna się od obiadokolacji i kończy się na.

USŁUGI DLA DZIECI

łóżeczko dla dziecka, wysokie krzesło dla dziecka, pokój zabaw dla dzieci, menu dla dzieci - za prośbą, łóżeczka dla dzieci na zapytanie.

USŁUGI HOTELOWE

restauracja, pokój telewizyjny, winda, bar, recepcja, przechowalnia rowerów, śniadania w formie bufetu, obiadokolacja 3-daniowa z wyborem, bar sałatkowy, odległość do sklepów - 250m, odległość do restauracji/barów - 250m, odległość do apteki - 3km, liczba budynków - 1, liczba pięter - 3, liczba pokoi - 34, odległość do szpitala - 30km, odległość do stacji kolejowej - 400m, odległość do centrum miasta - 250m.

ZWIERZĘTA

akceptowane są tylko psy.


Mapa Hotelu Benny Bio Hotel
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Benny Bio Hotel

Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Benny Bio Hotel:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Hotel
    6
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    6
  • Atrakcje
    i sport
    5
  • Obsługa
    6
HolidayCheck
Ocena Benny Bio Hotel:
6 / 6

Bardzo nam się podobało 2012-03-02
Szczegóły oceny hotelu Benny Bio Hotel:
  • Lokalizacja
    5.5
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    3.5
  • Obsługa
    5.3

Rodzinnie na narty - rewelacja. Do wyciągu 300m, hotelowy bus zawoził i przywoził. Narciarnia ogrzew...
więcej

5.1
Znakomity hotel - szczerze polecam! 2013-01-16
Szczegóły oceny hotelu Benny Bio Hotel:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.7

Znakomity hotel. Brak basenu i pewnie dlatego tylko 3*S ale za to w pełni zasłużone. Busik dowozi do...
więcej

5.5
Udany wypoczynek 2014-04-13
Szczegóły oceny hotelu Benny Bio Hotel:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Bardzo przyjazny i spokojny hotel 2015-03-29
Szczegóły oceny hotelu Benny Bio Hotel:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Nie rekomenduje pobytu w tym hotelu 2016-01-06
Szczegóły oceny hotelu Benny Bio Hotel:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    1.0

2.0
Goście bardzo przeszkadzają obsłudze 2017-01-15
Szczegóły oceny hotelu Benny Bio Hotel:
  • Lokalizacja
    3.2
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    2.5
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    1.3

W pobliżu Hotelu żadnych "atrakcji" -najbliższy sklep w zasięgu dłuższego spaceru. Bus dosyć regular...
więcej

2.7

Benny Bio Hotel - możliwości zakwaterowania:

pokoj hotelowy pokój 2 osobowy

Benny Bio Hotel - Możliwości wyżywienia:


Benny Bio Hotel - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Benny Bio Hotel? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00