cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Evi, Rodos
1/40
Hotel Evi, Rodos
2/40
Hotel Evi, Rodos
3/40
Hotel Evi, Rodos
4/40
Hotel Evi, Rodos
5/40
Hotel Evi, Rodos
6/40
Hotel Evi, Rodos
7/40
Hotel Evi, Rodos
8/40
Hotel Evi, Rodos
9/40
Hotel Evi, Rodos
10/40
Hotel Evi, Rodos
11/40
Hotel Evi, Rodos
12/40
Hotel Evi, Rodos
13/40
Hotel Evi, Rodos
14/40
Hotel Evi, Rodos
15/40
Hotel Evi, Rodos
16/40
Hotel Evi, Rodos
17/40
Hotel Evi, Rodos
18/40
Hotel Evi, Rodos
19/40
Hotel Evi, Rodos
20/40
Hotel Evi, Rodos
21/40
Hotel Evi, Rodos
22/40
Hotel Evi, Rodos
23/40
Hotel Evi, Rodos
24/40
Hotel Evi, Rodos
25/40
Hotel Evi, Rodos
26/40
Hotel Evi, Rodos
27/40
Hotel Evi, Rodos
28/40
Hotel Evi, Rodos
29/40
Hotel Evi, Rodos
30/40
Hotel Evi, Rodos
31/40
Hotel Evi, Rodos
32/40
Hotel Evi, Rodos
33/40
Hotel Evi, Rodos
34/40
Hotel Evi, Rodos
35/40
Hotel Evi, Rodos
36/40
Hotel Evi, Rodos
37/40
Hotel Evi, Rodos
38/40
Hotel Evi, Rodos
39/40
Hotel Evi, Rodos
40/40
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
3.3 / 5
Najbliższy termin
01.05 - 08.05
już od 2229 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
11.05 - 15.05
już od 1519 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Evi
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Blisko centrum
  • Bez paszportu

Hotel Evi
star 3

Grecja: Rodos
Ocena hotelu Evi:
3.3 / 5
Średnia z 16 opinii
Szczegóły oceny hotelu Evi:
  • Lokalizacja
    3.9
  • Hotel
    3.1
  • Pokoje
    3.2
  • Wyżywienie
    3.2
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    3.3
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 11 maja 2023
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Evi to hotel usytuowany w spacerowej odległości od piaszczystej plaży, niedaleko rcentrum kurortu Faliraki ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy głównie miłośnikom rozrywek i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Faliraki, przy piaszczystej i długiej plaży, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • apartamenty z aneksami kuchennymi, brodzik i miniplac zabaw dla dzieci
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Hotel Evi w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Evi to hotel usytuowany w spacerowej odległości od piaszczystej plaży, niedaleko rcentrum kurortu Faliraki ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy głównie miłośnikom rozrywek i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Faliraki, przy piaszczystej i długiej plaży, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • apartamenty z aneksami kuchennymi, brodzik i miniplac zabaw dla dzieci
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Grecja / Rodos

Opis oferty:

Znakomite miejsce dla miłośników greckich klimatów i luźnej, wakacyjnej atmosfery. Faliraki słynie ze świetnych imprez, można bawić się tu do rana i odpoczywać na pięknej, piaszczystej plaży. Goście doceniają hotelową kuchnię ze smacznymi i urozmaiconymi posiłkami. Zdecydowanie wart swojej ceny.

POŁOŻENIE:

ok. 800 m od centrum FALIRAKI, blisko tawern, sklepów, restauracji i barów, ok. 3 km od aquaparku Faliraki, ok. 6 km od 18-dołkowego pola golfowego w Afandu, ok. 14 km od miasta Rodos; ok. 18 km od lotniska na Rodos; przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu (ok. 3 EUR/Rodos).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, długość ok. 3 km, łagodne zejście do morza, ok. 800 m od hotelu, dojście drogą przez miasto, parasole i leżaki płatne (ok. 10 EUR/komplet).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, częściowo odnowiony w 2011 r., 334 pokoje i 34 apartamenty, 3 piętra, budynek główny i 9 budynków bocznych na rozległym terenie, hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; bary przy basenie, bar w holu, kącik telewizyjny, minimarket; ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy w recepcji (ok. 15 EUR/pobyt), punkt internetowy (ok. 2 EUR/30 min), sejf w recepcji (ok. 15 EUR/tydz., 20 EUR/2 tyg.); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os., ok. 20 m² (możliwość 1 dostawki), funkcjonalnie umeblowany, zadbany, część pokoi odnowiona, indywidualnie starowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc), telefon, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka).

3-os., ok. 36 m² (możliwość 1 dostawki), część dzienna i sypialnia oddzielona drzwiami, aneks kuchenny, wyposażenie jak w pokoju standardowym; apartament za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, ok. 200 m², gł. 0,5-1,5 m, nieregularny kształt, słodka woda, brodzik dla dzieci, ok. 20 m², gł. do 0,6 m, basen w części anex, ok. 60 m², gł. 0,5-1,4 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; siatkówka, tenis stołowy, huśtawki dla dzieci; za opłatą: bilard (ok. 2 EUR/gra), gry elektroniczne, sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (07.00-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski serwowane w restauracji i barze (11.00-12.30 i 16.00-18.00); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w barze przy basenie (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

003024185586,, www.evihotel.gr


Opis hotelu Evi według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Dane teleadresowe:

Hotel Evi, P.O. Box 451, GR 85100 Faliraki, Rodos, Grecja
Tel. 0030 22410 85586, 85631 - 2
Fax 0030 22410 85633

 

Dane GPS hotelu Evi:

N 36º 20' 3.0537"
E 28º 11' 52.4874"



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Evi to hotel usytuowany w spacerowej odległości od piaszczystej plaży, niedaleko rcentrum kurortu Faliraki ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy głównie miłośnikom rozrywek i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Faliraki, przy piaszczystej i długiej plaży, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • apartamenty z aneksami kuchennymi, brodzik i miniplac zabaw dla dzieci
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Grecja / Rodos

Opis oferty:

Znakomite miejsce dla miłośników greckich klimatów i luźnej, wakacyjnej atmosfery. Faliraki słynie ze świetnych imprez, można bawić się tu do rana i odpoczywać na pięknej, piaszczystej plaży. Skromny, ale zadbany, oferuje wypoczynek w pokojach standardowych i apartamentach - doskonały jako baza wypadowa na zwiedzanie wyspy i zdecydowanie wart swojej ceny.

POŁOŻENIE:

ok. 800 m od centrum FALIRAKI, blisko tawern, sklepów, restauracji i barów, ok. 3 km od aquaparku Faliraki, ok. 6 km od 18-dołkowego pola golfowego w Afandu, ok. 14 km od miasta Rodos; ok. 18 km od lotniska na Rodos; przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu (ok. 3 EUR/Rodos).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, długość ok. 3 km, łagodne zejście do morza, ok. 800 m od hotelu, dojście drogą przez miasto, parasole i leżaki płatne (ok. 10 EUR/komplet).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, częściowo odnowiony w 2011 r., 334 pokoje i 34 apartamenty, 3 piętra, budynek główny i 5 budynków bocznych na rozległym terenie, hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; bary przy basenie, bar w holu (czynny zależnie od pogody), kącik telewizyjny, minimarket; ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy w recepcji (ok. 15 EUR/tydzień), punkt internetowy (ok. 2 EUR/30 min), sejf w recepcji (ok. 15 EUR/tydz., 20 EUR/2 tyg.); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os., ok. 20 m² (możliwość 1 dostawki), funkcjonalnie umeblowany, zadbany, część pokoi odnowiona, indywidualnie starowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc), telefon, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka).

3-os., ok. 36 m² (możliwość 1 dostawki), część dzienna i sypialnia oddzielona drzwiami, aneks kuchenny, wyposażenie jak w pokoju standardowym; apartament za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, ok. 800 m², gł. 0,5-1,5 m, nieregularny kształt, słodka woda, brodzik dla dzieci, ok. 20 m², gł. do 0,6 m; przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; siatkówka, tenis stołowy, huśtawki dla dzieci; za opłatą: bilard (ok. 2 EUR/gra), gry elektroniczne, sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (07.00-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji; przekąski serwowane w barze (11.00-12.30 i 16.00-18.00); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w barze przy basenie (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

003024185586,, www.evihotel.gr


Opis hotelu Evi według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Dane teleadresowe:

Hotel Evi, P.O. Box 451, GR 85100 Faliraki, Rodos, Grecja
Tel. 0030 22410 85586, 85631 - 2
Fax 0030 22410 85633

 

Dane GPS hotelu Evi:

N 36º 20' 3.0537"
E 28º 11' 52.4874"



Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Evi to hotel usytuowany w spacerowej odległości od piaszczystej plaży, niedaleko rcentrum kurortu Faliraki ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy głównie miłośnikom rozrywek i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Faliraki, przy piaszczystej i długiej plaży, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • apartamenty z aneksami kuchennymi, brodzik i miniplac zabaw dla dzieci
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Rodos

lokalizacja

Faliraki, 17 km od lotniska w Rodos-RHO. Hotel usytuowany na powierzchni: 14000 m2.

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1988 r. Odnowiony w 2007 r.Na terenie hotelu: restauracja, bar, sejf w recepcji (płatny), baseny odkryty.

internet

- Wi-Fi w lobby płatne

plaża

800 m od hotelu, publiczna, piaszczysto-żwirowa, dojście do plaży ulicą. Płatne: parasole, leżaki.

pokoje

Zlokalizowane są w 6 budynkach:- 1 budynek główny (liczba pięter: 2, liczba wind: 0)- 5 aneksów (liczba pięter: 3, liczba wind: 0)Typy pokoi:- pokoje double dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, aneks kuchenny, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras

Wyżywienie

- restauracja główna, barAll Inclusive(12:00-22:00)- śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:00-21:00)- wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, wybrane alkohole importowane

z myślą o dzieciach

- brodzik

dodatkowe informacje

Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.PODATEK TURYSTYCZNYW Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

24.08.2022 16:01

usługi dostępne w hotelu

All Inclusive Serwis plażowy Pokoje 4 osobowe


Opis hotelu Evi według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Dane teleadresowe:

Hotel Evi, P.O. Box 451, GR 85100 Faliraki, Rodos, Grecja
Tel. 0030 22410 85586, 85631 - 2
Fax 0030 22410 85633

 

Dane GPS hotelu Evi:

N 36º 20' 3.0537"
E 28º 11' 52.4874"



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Evi to hotel usytuowany w spacerowej odległości od piaszczystej plaży, niedaleko rcentrum kurortu Faliraki ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy głównie miłośnikom rozrywek i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Faliraki, przy piaszczystej i długiej plaży, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • apartamenty z aneksami kuchennymi, brodzik i miniplac zabaw dla dzieci
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3*Grecja/Rodos

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 3*- kat. lokalna 3*

Położenie

- Faliraki- ok. 500 od centrum Faliraki- ok. 800 m od plaży- ok. 4 km od parku wodnego- ok. 4 km od zatoki Anthony Queena- ok. 6 km od miejscowości Kalithea- ok. 14 km od miasta Rodos- ok. 20 km od lotniska- ok. 37 km od Lindos

Plaża

- piaszczysto-żwirowa, publiczna, wyróżniona Błękitną Flagą- leżaki i parasole (płatne) 

Pokoje

Pokój standardowy- klimatyzacja- telefon, mini bar/lodówka- łazienka (wanna/prysznic, WC)- balkon/taras- pokój rodzinny za dopłatą

Sport, Relaks, Rozrywka

bezpłatnie:- basen ze słodką wodą, leżaki i parasole przy basenie- tenis stołowy- boisko do siatkówkiPłatne:- sporty wodne na plaży 

Dla dzieci

- brodzik- mały plac zabaw- wysokie krzesełka w restauracji

Wyżywienie

All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie w godzinach wyznaczonych przez hotel. 

Restauracje i bary

- restauracja- bar w lobby, bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- częściowo odnowiony w 2011 r.- 267 pokojów- całodobowa recepcja z lobby- internet Wi-Fi  (płatny)- najbliższy sklep ok. 50 m od hotelu- przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

Bagaż

Berlin Brandenburg (EasyJet);Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (56x45x25)- Usługa EXBAG - 200zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 370 PLN (do 31.05)/395 PLN (od 01.06-30.09)- 23 kg - 420 PLN (do 31.05)/450 PLN (od 01.06-30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Berlin Brandenburg (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 140zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 360 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa.Warszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 330zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  530 PLN- 32 kg -  740 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa.Warszawa Modlin (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 140zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 360 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa.Kowno (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 140zł/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 380 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa.Wrocław (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 130zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  400 PLN- 32 kg -  475 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa.Katowice (Corendon - samolot rejsowy)Cena zawiera mały bagaż podręczny (40x30x15 - mała torebka/torba dla niemowląt, teczka lub laptop), bagaż podręczny 8 kg (55x40x25) oraz bagaż rejestrowany 20 kg/os.Katowice, Warszawa (Smartwings - samolot rejsowy)Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg;Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 240 PLNKraków (przesiadka w Warszawie), Warszawa (LOT - samolot rejsowy)Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg;Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 300 PLNWrocław (Enter Air - samolot rejsowy)Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kg;Ostrawa (Smartwings - samolot rejsowy)Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg;Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 260 PLN

Opis kraju

Grecja jest kwintesencją regionu śródziemnomorskiego - piękne plaże, lazurowa woda, długie biesiady i gościnni mieszkańcy co roku kuszą tysiące turystów poszukujących niezapomnianych wakacji. To właśnie tutaj swój początek miała kultura współczesnej cywilizacji europejskiej, narodziła się demokracja i filozofia, a z pieniących się fal wyłoniła się najpiękniejsza kobieta na świecie - Afrodyta. Stąpając po uliczkach starożytnych miast niemal wyczuwalne są zmienne losy historii, wybierając zaś malownicze wyspy można wcielić się w rolę bohaterów takich filmów jak: Mamma Mia" czy Grek Zorba".Grecja to pełen słońca kraj położony na południowym krańcu Półwyspu Bałkańskiego o niesamowicie długiej linii brzegowej z dostępem do Morza Śródziemnego, Jońskiego, Egejskiego i Kreteńskiego. Cechuje się niezwykłą różnorodnością krajobrazu, większą część Państwa pokrywają zachwycające pasma górskie, które przechodzą w sielankowy obraz małych miasteczek rolniczych i nadmorskich miejscowości. Nie można także zapomnieć o rajskich wyspach, takich jak: Kreta, Rodos, Korfu czy Kos, a także Mykonos, w których można do woli zażywać kąpieli słonecznych, poznawać podwodną faunę i florę oraz cieszyć się długimi spacerami wśród dziewiczej natury. Ten region oferuje nie tylko niezapomniany wypoczynek w zachwycających okolicznościach przyrody, ale także pozwala na podróż po niezwykle interesujących kartach historii. Postaw nogę w miejscu gdzie ważyły się losy współczesnego świata - bitwy nie istniejących już mocarstw, spory filozoficzne między Platonem i Arystotelesem, a także pierwsze rządy ludu. Będzie to niezwykła wyprawa pośród kamiennych ulic, tradycyjnej białej zabudowy iskrzącej się w promieniach słońca i zabytków zapierających dech w piersiach. A gdy słońce już zajdzie, a Twój umysł będzie miał dość myśli krążących wokół zamierzchłych czasów, wybierz się na tradycyjną grecką biesiadę. Spróbuj aromatycznej kuchni, weź udział w długich, ekscytujących dysputach i zatoń w dźwiękach żwawej zorby - bo to właśnie jest prawdziwa Grecja.Walory turystyczneTo miejsce oferuje zachwycające widoki, których nie można sobie wyobrazić. Tak liczną liczbę cudownych miejsc, których żaden człowiek nie jest w stanie zobaczyć. I tak niezwykle atrakcje, których nigdy nie będziesz w stanie wyrzucić z pamięci. Grecja to kilometry pięknych, czystych plaż, które dają możliwość relaksu w samotności, zabawy z dziećmi czy aktywnego wypoczynku. Bogata oferta hotelowa pozwala na dopasowanie wakacji adekwatnie do Twoich potrzeb. Willa nad samym brzegiem morza na jednej z pięknych wysp, hotel z atrakcjami dla dzieci czy zawszę pełny stół smakowitych przysmaków w ramach ofert Grecja All Inclusive są dostępne na wyciągnięcie ręki.Podczas wakacji na części kontynentalnej koniecznie wybierz się na wycieczkę do antycznych świątyń, aby na własne oczy zobaczyć niezwykłe perły architektury, będący miejscem spotkań wyznawców ze starożytnymi bóstwami greckimi.Niezwykłe wakacje w Grecji oferują również liczne wyspy, na których nie sposób się nudzić. Wyspy greckie są tak liczne, że niemal niepoliczalne, ocenia się, że istnieje ich około 2500, z czego tylko 200 jest zamieszkałe. Podzielone są na kilka archipelagów, a każdy z nich jest niezwykły pod względem krajobrazu i unikalny na skalę światową. Wyspy Sarońskie znajdują się najbliżej kontynentu, są idealną destynacją na jednodniową wycieczkę z Aten i okolic. Rajskie Wyspy Egejskie Południowe są liczne i bardzo zróżnicowane, w ich skład wchodzą słynne Cyklady i Archipelag Dodekanez. Poszukując charakteru Grecji kontynentalnej i Włoch warto wybrać się na jedną z Wysp Jońskich. Ostatnim archipelagiem są Wyspy Egejskie Północne z widokiem na leżącą nieopodal Turcję. Najpiękniejsze z greckich wysp to: Kreta, Korfu, Kos, Rodos i Mykonos. Kreta to królowa wysp, a lato tutaj trwa najdłużej, Korfu jest idealnym miejscem na romantyczne spacery, na Kos można zaznać odrobiny orientu, a Rodos to perełka pod względem kulturalnym i krajobrazowym.Kultura i obyczajeGrecy są narodem niezwykle przyjaznym i wesołym, charakterystyczną ich cechą jest zamiłowanie do ucztowania, śpiewu i tańca. Istnieje aż 150 rodzajów tańców regionalnych, która bardzo często są częścią obrzędów religijnych i świątecznych.Bardzo ważną role w życiu obywateli tego kraju odgrywa religia, prawie 90 % procent z nich jest chrześcijanami wyznania prawosławnego, można spotkać również osoby praktykujące islam, katolicyzm i protestantyzm, bezwyznaniowcy stanowią jedynie 6 % społeczeństwa.Językiem urzędowym jest język nowogrecki, w kurortach turystycznych można także porozumieć się po angielsku. Warto jednak wiedzieć, że duża część Greków nie mówi w językach obcych, więc zawsze warto mieć przy sobie podstawowe rozmówki.KuchniaNajpopularniejszą potrawą tego regionu jest z pewnością sałatka horiatiki, przez mieszkańców nazywaną biesiadną, a przez resztę świata grecką. Sekret tego jakże prostego dania tkwi w doborze najwyższej jakości składników: prawdziwego sera feta na bazie koziego mleka, świeżych warzyw i ziół oraz aromatycznej oliwy z oliwek. Warto również spróbować souvlaki, mięska z warzywami i sosem zawiniętego w świeżą pitę oraz sosu tzatziki na bazie jogurtu greckiego, czosnku i ogórka, a także musaki - zapiekanki z bakłażanem i mielonym mięsem. Oczywiście nie sposób nie wspomnieć o wszechobecnych rybach i owocach morza, przyrządzanych podczas wieczornych uczt. Niezwykłość kuchni greckiej z pewnością potwierdza fakt, iż została ona wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa Niematerialnego UNESCO.Dla aktywnychPobyt na wyspach greckich jest idealną okazją do wypróbowania swoich sił w sportach wodnych. Bardzo popularne jest tutaj żeglarstwo po lazurowych wodach, a także windsurfing. Ten region jest rajem dla wielbicieli podwodnych podróży, można tutaj spotkać rozgwiazdy, ośmiornice, a nawet delfiny czy żółwie. Grecja jest również polecana jako destynacja dla wielbicieli mocnych wrażeń, stanowi ona prawdziwą mekką dla wspinaczy.Co warto kupićNie można opuścić granic tego kraju bez choćby jednej butelki prawdziwej greckiej oliwy z oliwek, która jest wizytówką tego regionu. Popularne są również wyroby kosmetyczne na bazie tego składnika, takie jak mydło czy balsam oraz grzebień z drzewa oliwnego. Doskonała pamiątką jest ręcznie malowana ceramika - waza, talerz czy misa w antyckie wzory przez lata będzie ozdobą domu, przypominającą niezwykłe wakacje.PogodaW Grecji panuje klimat śródziemnomorski - gorące i suche lato oraz łagodna i deszczowa zima. W czasie sezonu, który trwa od czerwca do września temperatura powietrza osiąga od 26 do ponad 30 stopni. Woda jest niemal tak samo ciepła, a słońce świeci nawet 14 godzin w ciągu doby.Przydatne zwrotyTak- (ne)Nie - (ohi)Dzień dobry - (kalimera)Do widzenia - (adio)Cześć - (ja su)Proszę - (parakalo)Dziękuję - (efharisto)Przepraszam - (signomi)Dlaczego Grecja?Jest to kraj oferujący nieskończone możliwości, każda wizyta odkrywa przed nami nowe atrakcje i piękne zakątki. Aby poznać wszystkie uroki tego pięknego kraju, trzeba do niego pojechać nie jeden raz. Wypoczynek na jednej z wysp jest gwarancją pięknej pogody i udanych wakacji w Grecji, pewnie dlatego wczasy na Korfu oraz Mykonos czy wycieczka na Kretę cieszą się niesłabnącą popularnością od wielu lat. Grecja oferuje hotele skrojone na każdą miarę i kieszeń, szczególnie atrakcyjnych wycieczek można szukać w przedsezonowych promocjach. Baza hotelowa w kązdej destynacji jest niezwykle różnorodna, można tutaj znaleźć zarówno urokliwe hoteliki w tradycyjnej śródziemnomorskiej zabudowie, jak i duże, ekskluzywne resorty pełne dodatkowych atrakcji i udogodnień. Najlepszym wyborem dla osób poszukujących relaksu i odpoczynku będą greckie Rodos i Kos, a ci bardziej aktywni będą mogli skorzystać z ekscytujących wycieczek fakultatywnych.


Opis hotelu Evi według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Dane teleadresowe:

Hotel Evi, P.O. Box 451, GR 85100 Faliraki, Rodos, Grecja
Tel. 0030 22410 85586, 85631 - 2
Fax 0030 22410 85633

 

Dane GPS hotelu Evi:

N 36º 20' 3.0537"
E 28º 11' 52.4874"



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Evi to hotel usytuowany w spacerowej odległości od piaszczystej plaży, niedaleko rcentrum kurortu Faliraki ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy głównie miłośnikom rozrywek i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Faliraki, przy piaszczystej i długiej plaży, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • apartamenty z aneksami kuchennymi, brodzik i miniplac zabaw dla dzieci
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

***

REGION

Grecja/Rodos/Faliraki

Warto podkreślić

- Duży, ładny basen - Fantastyczna piaszczysta plaża - Bliskość pełnego rozrywek Faliraki - Kategoria lokalna 3*

Okiem Grecosa

Położenie blisko piaszczystej plaży, centrum kurortu Faliraki, znanego z bogatego życia nocnego oraz rozrywkowej stolicy wyspy, gwarantują znakomity urlop osobom nastawionym na aktywne spędzanie czasu.

Położenie

• ok. 800 m od morza • najbliższy sklep ok. 50 m • przystanek autobusowy ok. 300 m • park wodny ok. 4 km • centrum Faliraki ok. 500 m • stolica Rodos ok. 14 km • lotnisko ok. 20 km

Plaża

• ok. 800 m od hotelu, piaszczysta • jedna z najdłuższych plaż Rodos • leżaki i parasole (odpłatnie)

Hotel

• częściowo wyremontowany w 2011 r. • kompleks 5 budynków, recepcja 24 h • restauracja główna z tarasem • 2 bary - lobby i przy basenie • kącik TV, Wi-Fi w lobby (ok. 15 EUR/pobyt) • kącik internetowy (ok. 2 EUR/30 min) • sejf (ok. 15 EUR/tydz.), minimarket • 267 pokoi, kategoria lokalna 3*

Pokoje

Standard • 2-os. (ok. 18 m2) • możliwość 1 dostawki • klimatyzacja indywidualna (bezpłatnie) • LCD TV-SAT, lodówka • łazienka - wanna /prysznic • suszarka (na życzenie) • balkon lub taras Apartament • 3 os. (ok. 36 m2) • możliwość 1 dostawki - wyłącznie dla dziecka 2-13 lat • sypialnia i oddzielony drzwiami pokój dzienny z 2 miejscami do spania • aneks kuchenny • wyposażony jak pokój standard

Wyżywienie

• All Inclusive • do kolacji obowiązuje strój formalny

All Inclusive

• śniadanie, lunch i kolacja - bufet • przekąski (11.00-12.30) • kawa, ciasto, lody (16.00-18.30) • lokalne napoje alkoholowe (wino i piwo, po 14.00 także ouzo, brandy, gin, rum, wódka) i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.00)

Sport i rozrywka

Bezpłatnie • 2 baseny ze słodką wodą • leżaki i parasole przy basenie • tenis stołowy, siatkówka Odpłatnie • bilard, gry elektroniczne, sporty wodne

Dla dzieci

• łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) • brodzik, miniplac zabaw • krzesełka w restauracji

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


Opis hotelu Evi według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Dane teleadresowe:

Hotel Evi, P.O. Box 451, GR 85100 Faliraki, Rodos, Grecja
Tel. 0030 22410 85586, 85631 - 2
Fax 0030 22410 85633

 

Dane GPS hotelu Evi:

N 36º 20' 3.0537"
E 28º 11' 52.4874"



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


7 islands

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Evi to hotel usytuowany w spacerowej odległości od piaszczystej plaży, niedaleko rcentrum kurortu Faliraki ze sklepami, barami, tawernami, klubami i dyskotekami. Polecamy głównie miłośnikom rozrywek i życia nocnego (idealna propozycja!).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Faliraki, przy piaszczystej i długiej plaży, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • apartamenty z aneksami kuchennymi, brodzik i miniplac zabaw dla dzieci
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3

Region

Grecja/Rodos/Faliraki

Opinia 7islands

Znakomite miejsce dla miłośników greckich klimatów i luźnej, wakacyjnej atmosfery. W zasięgu ręki piaszczysta plaża i centrum kurortu Faliraki, znanego z bogatego życia nocnego oraz rozrywkowej stolicy wyspy, gwarantuje udaną zabawę osobom nastawionym na rozrywkę.

Położenie

Na północno-wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Faliraki, ok. 500 m od centrum z licznymi sklepami, barami i restauracjami, ok. 14 km od miasta Rodos, ok. 17 km od lotniska.

Plaża

Ok. 800 m od hotelu, szeroka, piaszczysta. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

Hotel

Kompleks hotelowy częściowo odnowiony w 2011r, składający się z budynku głównego i bungalowów. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, kącik telewizyjny, restauracja, 2 bary, parking. Odpłatnie: Internet Wi-Fi w lobby, kącik internetowy, sejf w recepcji, mini market, wypożyczalnia samochodów. Posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Kategoria lokalna 3*.

Pokoje

Hotel dysponuje 274 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje są wyposażone w klimatyzację, mini lodówkę, suszarkę do włosów (na zapytanie). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki.

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki w formie bufetu: śniadania (07:00-10:00), obiady (12:0-14:00), kolacje (18:30-21:30). W godzinach 11:00-13:00 oraz 16:00-18:30 dostępne są przekąski. W godzinach 16:00-18:30 serwowane są kawa, herbata i ciastka. Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe podawane są w barze w godzinach 10:00-23:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne), tenis stołowy. Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, mini plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.evihotel.gr / Tel.: 00 30 224 108 55 86


Opis hotelu Evi według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Dane teleadresowe:

Hotel Evi, P.O. Box 451, GR 85100 Faliraki, Rodos, Grecja
Tel. 0030 22410 85586, 85631 - 2
Fax 0030 22410 85633

 

Dane GPS hotelu Evi:

N 36º 20' 3.0537"
E 28º 11' 52.4874"



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Mapa Hotelu Evi
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
Miasto Rodos z portem Mandraki
Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja
Filmy hotelu Evi:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Evi
https://youtu.be/1KZM4fWDu9c

Opinie o Hotelu Evi

3.9
polecam

Hotel przede wszystkim dla osób szukających rozrywki. Blisko do centrum. Standard dobry jak na hotel 3*, ładne wyremontowane pokoje.

POLECAM:
singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
3.9
3.9
polecam

Hotel jest przede wszystkim czysty, jedzenbie dość monotonne, ale bez przesady. Niektórzy chcą, aby obsługa padała przed ninmi na kolana, bo wykupili wycieczkę z all-em. Do plaży około 10 minutowy spacerek (w upale), basem fajny. ja nie miałem żadnego robactwa. Blisko do centrum. Polecam, ale nie tym, co potrafią narzekac na wszystko i wszystkich.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
3.9
2.7
może być

Uprzedzano nas, że 3* to nie możemy spodziewać się luksusu - ale faktycznie pierwsze wrażenie po wejściu do pokoju było hmmmm...kiepskie powiedzmy. Hotel składa się z kilku budynków - poza tymi nad basenem głównym jest kilka położonych dużo dalej - i my tam właśnie trafiliśmy. Drzwi do pokoju -plastikowe i nie chciały się otworzyć (pewnie zniekształcone pod wpływem wys. temp). Kolejne wrażenia nie lepsze -malutka łazienka z jeszcze mniejszym prysznicem z zasłonką, która chcą nie chcąc przyklejała się do ciała podczas kąpieli, poza tym brodzik niedomyty. Sedes -makabra, ogólnie łazienka w standardzie przypominającym łazienki na stacjach paliw - najlepiej nie wchodzić jeśli nie ma konieczności. Pokój mało przytulny(nie podobny do tych na zdjęciach), stare meble, stare zasłony, jeden stołek, strasznie brzydkie płytki i jakaś szafka z kuchenką (nie wiadomo po co?). Na szczęscie po zgłoszeniu rezydentce, że nie jesteśmy zadowoleni -przeniesiono nas bez problemów do innego - nad głowny basen. Pokój dużo mniejszy ale dużo bardzie przytulny, ładniejszy -trochę odnowiony i łazienka w lepszym stanie choć też b. malutka. Jedzenie- makabra, a największa katastrofa to sniadania - codziennie to samo:niejadalna jajecznica, jajka również dziwnie ugotowane i ciagle te same ciastka. A zawsze uważałam, że nie jestem wybredna jeśli chodzi o jedzenie:) A jednak. I tak jak ktoś pisał - leżaki trzeba o świcie zajmować, bo w okolicy śniadania nie ma szans na leżak (wolne miejsca są na drugim basenie -tym oddalonym). Obsługa b. miła jednak. Zdecydowanie odradzam osobom, które oczekują komfortowego wypoczynku w luksusowym otoczeniu. To hotel dla oszczędzających:) i dla studentów:) 80% to Polacy, pozostali to Rosjanie, Czesi i inne kraje słowiańsko brzmiące.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
2.7
4.4
polecam

Byliśmy w czerwcu 2011 .Opinie są mocno przesadzone.Jak na 3 gwiazdki hotel spełniał moje wymagania.Czysto,codzienna wymiana ręczników i sprzątanie pokoju.Śniadania owszem zestaw codziennie ten sam ale tzn.jajka,wędlina,ser,płatki, mleko,dżemy,miód,parówki,fasolka ,ciasto,kawa itd. ale ile można zjeśc ! Obiady i kolacje bardzo smaczne i urozmaicone zawsze z greckimi typowymi daniami.Owoce,lody ,desery,napoje i alkohol . Rodos to wyspa kotów i nic dziwnego że i tam są , to maskotki turystów. Obsługa bardzo sympatyczna a niestety goście hotelowi bywają różni np.pozbawieni taktu i kultury.Czasami było nam wstyd za rodaków.Basen czysty i żadnego smrodu.Nie wiem o czym ci ludzie piszą

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.4
4.3
polecam

urlop w tym hotelu zaliczamy do udanych. Miła obsługa, smaczna kuchnia, weseli towarzysze - polecamy

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3
4.6
zdecydowanie polecam

Chętnie polecam ten hotel. Duży basen bardzo dobra kuchnia no i miła obsługa. Dosyć spory kawałek od centrum ale za to oferujące wspaniałą rozrywkę

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
2.0
odradzam

Nie polecam tego hotelu !!!!!!! Bardzo brudny i smerdzacy. Brak muzyki wieczorami i za dnia ,jedzenie zawsze to samo .Ilosc lezakow w hotelu zbyt mala na ilosc gosci wiec trzeba zajmowac je rano gdy sie wraca z imprezy.Pokoje sprzatane,niestety wczesnie rano i sprzataczka czasem trzaska w pokoju kiedy sie spi,w pokojach czysto, wymiana recznikow co rano ale lazienka tragedia, woda z prysznica wylewala sie do pokoju.W polodnie wypuszczano kury na trawnik na ktorym ludzie sie opalaja...wieczorami przy basenie smierdzi szmbem...Oceniam hotel na 2 bo jest mila obsluga.Do tego hotelu moga jechac osoby ktore tylko tam spia...pozdrawiam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: odradzam
2.0
2.0
odradzam

Ogólnie myslałam ze ludzie przesadzają z opinia o tym hotelu..jeżeli chodzi o pokoje :nie są takie bardzo złe jak mówią niektórzy,mi się trafił całkiem spoko.luksusów nie było no ale nie przyjechałam siedziec w pokoju..doo plazy nie ma 700m.jest o wiele dalej..droga na plaże strasznie męczy bo upał jest niesamowity.na plazy za leżak trzeba zapłacic 7 euro.masakra.w faliraki ogólnie nie ma za duzo co zobaczyc..w porownianiu do miasta rodos to wioska..jeżeli chodzi o jedzenie.to powiem ze nie wiedziałam ze da sie az tak źle zrobic frytki..śniadania i obiady katastrofa,kolacje nie takie złe..ogólnie jeżeli miała bym ocenic jedzenie to na 1..bylismy strasznie niezadowoleni z jedzienia czasem juz byłam mega zła..bo chodziłam głodna...nawet jak by sie bardzo chciało to popsostu nie szło jak tego zjesc..gotowany boczek(jezeli to wogóle boczkiem nazwac)ratowały mnie jedynie te frytki które ostrzegam były okropne..morze piekne ,pogoda też ale cała reszta do bani..naprawde..najbardzoej denerwował mnie jeden grek który non stop się kółcił z goscmi..chodziło o to ze on siedział ciagle tam na jadalni był chyba jakims szefem czy kims..na obiad mozna było sejsc mokrym jak swinia z basenu..i nie powiedział ani słowa.ale na kolacje trzeba było przyjsc ubranym :/ strasznie głupie zasady..miałam z nim małe spięcie bo mój chłopak trzymał klucz przy sobie od pokoju i był tam na stołówce,a ja leżałam na leżaku w stroju.postanowiłam isc do pokoju..założyłam tunike ale strój miałam jeszdze delikatnie mokry więc zrobiła mi sie plama w okolicy biustu..weszłam na jadalnie po klucz a ten grek zrobił mi straszna awanture ze jestem mokra i ze tu wchodze..dziwny człowiek..mój chłopak zaczoł się z nim kłucic ze jestem ubrana i ze wszłam tylko po klucz i ze nie mam zamiaru tu zostac..baardzo niemiły człowiek czepiał się kazdego..na koniec wyjazdu miałam ochote szczelic go w pysk..najwiekszym zaskoczeniem było to ze do basenu mozna było wchodzic do godziny 20 :/ jesli ktos wszedł np o 21 to przychodzili i ich wypraszali..noo moim zdaniem lekka przesada...zapłaciłam za to i moim zdaniem jak bede chciała to bede siedziec w tym basenie cała noc..a nie o 20 przy upale 35 stopni w nocy bede wiedziec na lezaku i patrzec na basen..ludzie byli tym bardzo zniesmaczeni bo kazdy chciał sobie popłyac wieczór..alkohole okropne..niektórymi mozna sie było stróc..mój chłopak jak wypił wino to po przyjsciu do pokoju miał usta jak by jadł jagody :/...z napokój to pepsi itp rozcienczane z wodą..wiem to napewno bo poprosiłam o 2 pepsi ,jedna była normalnego kolotu a z drugiego podajnika była duzo jasniejsza i smakowała praktycznie jak woda..soki lejesz sobie z proszku..okropne..klimatyzacja w pokojach raz działa raz nie..sprzataczki moim zdaniem przychodzą za wczesnie..o 8 potrafia juz pukac nachalnie otwiraja sobie drzwi i sprawdzaja czy jestes..jak jestes to mrucza cos pod nosem..raz zoastawiły mi otwarte drzwi do pokoju..ja miałam pokój na piętrze ale niektórzy mieli pokój w piwnicy!! ja myslałam ze najnizej sa te pokoje podemną i ze jak ludzie pisali ze mieszkali w piwnicy to przesadzali ,ale okazało się ze tam niżej też były pokoje!! nie było tam nawet okien..katastrofa..ogónie jak bym mogła cofnąc sie w czasie to bybrała bym inny chotel i napewno w miescie rodos przy plaży..faliraki mam po dzurki w nosie i hotelu evi też...napewno ich nie odwiedze juz nigdy...mój chłopak to juz chyba zraził się do wakacji odliczał czas do domu..chcielismy wypozyczyc autoo ale niestety ceny z kosmosu..w dodatku praktycznie wogóle nie sa ubezpoeczone te auta..ludzie tam jeadza jak chca..mało kto potrafi..takze lepiej nie ryzykowac..lepiej wybrac się do miasta rodos i tylko hotel 4* boo teraz wiem ze napewno tak bym zrobiła..miasto rodos 100 razy lepsze od faliraki..i najlepiej miec hotel przy plazy..wole dopłacic pare złotych i miec udane wakacje..takze nie polecam tego hotelu ze wzgledu na wiele niedogodnien..oszczedzicie sobie nerwów wybierając hotel np sunshine w miescie rodos..polecam..ludzie którzy przyjechali z nami autokarem wysiadali w sunshine w rodos i wracali z nami..byli bardzo zadowoleni..ogólnie jak zobaczyłam ich hotel to mi szceka opadła..ładny dwa kroki do plazy a evi przy nim to masakra.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: odradzam
2.0
2.6
może być

Brak animacji w hotelu dla dzieci.jest tylko aerobik dla pan i pilka w basenie dla doroslych.Basen nie jest czyszczony.bylam w sierpniu,jednego dnia plywala kupa w basenie i nikt nie wypuscil wody.pelno piachu,przez dwa tygodnie nie byl sprzatany.W pokojach w piwnicy sa karaluchy.Jedzenie przerabiane az sie zje.Brak muzyki w barze przy basenie.Plac zabaw grozi zawaleniem i kalectwem.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
2.6
3.9
polecam

Fajniutkie miejsce na imprezy, jedzenie bez szału ale każda z nas sobie coś smacznego znalazła. Nie będziecie się tu nudzić wieczorami iiiiiii :)

POLECAM:
ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
3.9

Evi - możliwości zakwaterowania:

Room Double
standard double
standard family room
Apartament
Pokój standard
Pokój 1-os. standard

Evi - Możliwości wyżywienia:


Evi - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Evi? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00