cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Alaska, Folgarida
  • Hotel Alaska, Folgarida
  • Hotel Alaska, Folgarida
  • Hotel Alaska, Folgarida
  • Hotel Alaska, Folgarida
  • Hotel Alaska, Folgarida
  • Hotel Alaska, Folgarida
  • Hotel Alaska, Folgarida
  • Hotel Alaska, Folgarida
  • Hotel Alaska, Folgarida
  • Hotel Alaska, Folgarida
1 / 11
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
15.01 - 22.01
już od 4430 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
19.03 - 26.03
już od 3829 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Alaska
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Fitness/Siłownia
  • Animacje dla dorosłych
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Alaska
star 3

Włochy: Folgarida
Ocena hotelu Alaska:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Alaska:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 15 stycznia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 19 marca 2022

Hotel Alaska w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 700 m od centrum Folgarida
  • przy stoku narciarskim
  • czas dojazdu z lotniska ok. 200 min
  • ok. 800 m od przystanku autobusowego

polozenie

  • ok. 700 m od centrum Folgarida
  • przy stoku narciarskim
  • czas dojazdu z lotniska ok. 200 min
  • ok. 800 m od przystanku autobusowego

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • czytelnia
  • sala TV
  • Wi-Fi: w wyznaczonych miejscach, w cenie 
  • garaż: na zapytanie, za opłatą, ok. 7 €/dzień

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • taksa klimatyczna: płatna na miejscu, ok. 1,80 €/os./dzień, obowiązuje gości powyżej 14. r.ż.
  • hotel akceptuje zwierzęta domowe: na zapytanie, za opłatą, ok. 10 €/dzień

  • INFORMACJE PRZELOTOWE:
    - bagaż rejestrowany: w cenie (do 15 kg o wymiarach nieprzekraczających 80x120x100 cm)
    - bagaż podręczny: w cenie (do 5 kg, o wymiarach nieprzekraczających 55x40x20 cm)
    - uwaga - podana cena nie zawiera bagażu narciarskiego. Bagaż narciarski: za opłatą (do 10 kg, o wymiarach nieprzekraczających 170x40x20 cm, np. pojedynczy zestaw nart + kije lub deska snowboardowa). W celu potwierdzenia możliwości dodania bagażu prosimy o kontakt z punktem sprzedaży
    - bagaż dziecka do 2. roku życia: w cenie (do 5 kg, tylko bagaż podręczny)

  • Ważne informacje:
    - 1 pasażer = jedna sztuka bagażu podręcznego nie większa niż 55x40x20 cm
    - buty/kask nie będą stanowiły odrębnego bagażu (muszą być zapakowane w bagaż rejestrowany)
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

Dla dzieci

  • menu dla dzieci
  • miniklub dla dzieci: 3-12 lat

Sport i wellness

W cenie
  • sauna fińska
  • łaźnia parowa

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 16 m2
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • Wi-Fi
  • sejf

Wyżywienie

Dwa posiłki
  • śniadanie: w formie bufetu
  • kolacja: do wyboru z 3-daniowego menu
Restauracje i bary
  • restauracja główna: bufet; dania wegetariańskie: na zapytanie, dania bezglutenowe: na zapytanie 
  • restauracja a la carte: dania z grilla
  • bar w lobby: z panoramicznym tarasem
  • Dodatkowe informacje
  • kolacja przy świecach: na zapytanie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Opis oferty

     

    Położenie

    Hotel położony na wysokości 1400 m n.p.m., z pięknymi widokami na Park Narodowy Adamello Brenta, przy stoku narciarskim na terenie stacji Folgarida-Marilleva. Możliwość zjazdu na nartach do wyciągu i ze stoku pod hotel. Do centrum miejscowości Folgarida ok. 1,6 km. Ok. 13 km do stacji Madonna di Campiglio, skąd można przejechać na stoki Passo Groste (snow park), a także dzięki Pinzolo Campiglio Express (kolejka gondolowa o długości 4,7 km, czas przejazdu 16 min) na stoki Pinzolo. Na zapytanie i za dopłatą możliwy dojazd ski busem do Folgaridy i Madonny. Konieczność uiszczenia obowiązkowej opłaty za podatek turystyczny bezpośrednio w hotelu ok. 2 EUR/os./dzień dla osób powyżej 14 roku życia.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja, restauracja główna, bar, taras słoneczny z panoramicznym widokiem, przechowalnia sprzętu narciarskiego. Hotel dysponuje salą zabaw oraz mini klubem dla dzieci. W cenie: sauna sucha oraz parowa. Za dodatkową opłatą możliwość zorganizowania: wspinaczki, trekkingu, nordic walking. Dla swoich Gości hotel oferuje zniżkę w barze Grill Barbeque na stoku oraz w wypożyczalni sprzętu narciarskiego.

    Pokoje


    Wyżywienie

    Śniadania w formie bufetu oraz obiadokolacje serwowane do stolika (do wyboru z 3 pozycji menu), dodatkowo do kolacji - bufet sałatkowy. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Możliwość rezerwacji lunchy za opłatą. Raz w tygodniu regionalna kolacja tematyczna ze świecami i lokalnymi specjałami. Drink powitalny w dniu przyjazdu dla wszystkich Gości. W restauracji dostępne są wysokie krzesełka dla dzieci, istnieje także możliwość zarezerwowania menu dla dzieci.

    Internet

    Internet Wi-Fi w pokojach dodatkowo płatny ok. 10 EUR/tydzień.

    Kategoria lokalna

    ***

    Naszym zdaniem

    Hotel o wyjątkowo dobrej lokalizacji tuż przy stoku oraz blisko centrum miasteczka Folgardia. Będzie idealnym wyborem dla zagorzałych narciarzy ceniących sobie komfort wypoczynku. Fantastyczna atmosfera oraz imprezy Apres ski w hotelowym barze urozmaicają pobyt w tym hotelu!

    Strona www


    Stoki

    Bezpośrednio na stoku stacji Folgarida-Marilleva (łącznie ok. 125 km tras). 13 km do stacji Madonna di Campiglio skąd można przejechać na stoki Passo Groste i Pinzolo.

    Opinie klientów


    Program

    Dzień 1

    Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku na 2 godziny przed wylotem samolotu (dla osób, które uiściły zaliczkę zostaną rozliczone ski passy). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie iczas wolny.
    Dzień 2 - 7

    Pobyt w wybranym hotelu.
    Dzień 8

    Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko. Wylot do Polski.
    Uwagi do programu

    Dzieci do 14 roku życia mają obowiązek jazdy w kaskach. Aby skrócić czas przejazdu możliwy transfer z przesiadką.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym (przewóz 1 pary sprzętu narciarskiego/os.), opłaty lotniskowe, 7 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie (zgodnie z ofertą), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, opiekę polskiego rezydenta oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    karnetu narciarskiego, ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT, napojów do obiadokolacji, dodatkowych posiłków nie wymienionych w ofercie oraz innych wydatków osobistych. Rekomendujemy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT dotyczącego ryzyk związanych z rekreacyjnym uprawianiem m.in. narciarstwa i snowboardu. Więcej informacji w sekcji Przeczytaj Koniecznie oraz w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia TU Europa dla Klientów Rainbow.
    W regionie:

    Val di Sole

    Nazwa mówi sama za siebie - Dolina Słońca zawdzięcza to miano 256 dniom słonecznym w ciągu roku. Ciągnie się na długości ok. 50 km od miasteczka Cles na wschodzie do Przełęczy Tonale na zachodzie, położona jest pomiędzy masywami: Brenta, Ortler i Adamello. Główne ośrodki narciarskie to: Marilleva - Folgarida, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu, Pejo, Paganella.Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val di Sole to ok. 162 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
    Marilleva - Folgarida

    Powstała z połączenia kiedyś 2 osobnych stacji, a obecnie to łącznie ok. 53 km tras. Wysokość 1300 - 2180 m n.p.m. Ze szczytu rozciąga się wspaniały widok na masyw Brenta i Adamello. Dominują trasy łatwe 25 km i średnie 21 km. Najdłuższa trasa Azzurra Folgarida - 3 km, różnica poziomów 550 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa N1 Nera Folgarida - 1 km, różnica poziomów 550 m. Snowpark Primi Passi dla początkujących. Tereny do jazdy w puchu, np.: Orso Bruno - Malghette, Cogolo - Rabbi. Narciarstwo biegowe - łącznie 50 km tras, najdłuższa trasa Marilleva 900, 7 km, średnia, 890 - 935 m.
    Madonna di Campiglio

    Jedna z najsłynniejszych stacji narciarskich, nie tylko ze względu na walory tras, ale także miasteczko, które stało się mekką celebrytów, wytwornych butików, gospodarzem zawodów Pucharu Świata. Wysokość 1550 - 2550 m n.p.m. Łącznie 90 km tras, dominują średnie 60 km i łatwe 20 km. Najdłuższa trasa Groste - 7 km, różnica poziomów 1000 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m (65% nachylenia). Dla doświadczonych narciarzy polecamy zjazd trasą FIS 3-Tre, gdzie odbywają się zawody Pucharu Świata w narciarstwie alpejskim mężczyzn (uznawana za jedną z 10-ciu najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach). Snowpark na Passo Groste na mistrzowskim poziomie. Tereny do jazdy w puchu, np.: Val Gelada, Serodoli, Cima Roma, Lago di Tovel. Narciarstwo biegowe - łącznie 21 km tras, najdłuższa trasa (tor Pucharu Świata) - 10 km, średnia, 1575 - 1645 m. Ekspozycja stoków wschód - zachód, poranek proponujemy spędzić na Madonnie, a po południu przenieść się na Passo Groste, dzięki czemu zawsze będzie towarzyszyć nam słońce.
    Pinzolo

    Nieco odizolowany ośrodek, z trudniejszymi trasami niż Madonna di Campiglio. Polecamy dla narciarzy, którzy lubią poszaleć na pustym stoku. Wysokość 800 - 2100 m n.p.m. Łącznie 26 km tras, dominują średnie 18 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Pista Rododendro - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 600 m. Najtrudniejsza trasa Pita Competition - 1,3 km, różnica poziomów 300 m. Snowpark "Brentapark" dla początkujących i zaawansowanych. Dzięki nowo wybudowanej kolejce gondolowej Pinzolo Campiglio Express (4,7 km długości, czas przejazdu 16 min.) możliwość przejazdu na stoki Madonny di Campiglio.
    Adamello Ski: Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu

    Doinwestowany, wysoko położony i zróżnicowany region powstały dzięki połączeniu 3 stacji narciarskich. Piękne widoki! Wysokość 1121 - 3000 m n.p.m. Łącznie 100 km tras: średnie 59 km i trudne 21 km. Passo Tonale 1883 - 2585 m, łącznie 66 km tras: średnie 33 km, łatwe 20 km. Ponte di Legno - Temu 1121 - 2120 m, łącznie 30 km tras: średnie 25 km, trudne 5 km. Lodowiec Presena 2585 - 3000 m, łącznie 4 km tras: trudne 3 km, średnie 1 km. Najdłuższe trasy: Passo Tonale Alpino - 4,5 km, średnia, różnica poziomów 725 m i Ponte di Legno - Temu Angelo - Corno d'Aola - 3,7 km, trudna, różnica poziomów 278 m. Najtrudniejsze trasy Passo Tonale Paradiso - 3 km, różnica poziomów 737 m (uznawana za jedną z 10 najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach), Ponte di Legno Corno d'Aola - 2,7 km, różnica poziomów 650 m, Lodowiec Presena Presena Sinistra - 1 km, różnica poziomów 278 m.
    Pejo

    Warto wybrać się do tego uzdrowiska ze źródłami termalnymi na dzień odpoczynku od nart. Jako ośrodek narciarski polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na szerokie i średnio trudne trasy, a także małą liczbę turystów. Wysokość 1200 - 2400 m n.p.m. Łącznie 15 km tras: średnie 8 km, łatwe 3 km.
    SKI INFO:

    Tereny narciarskie
    : 900-2600 m n.p.m. + Lodowiec Presena 3069 m n.p.m.
    Długość tras
    : 380 km (w tym połowa sztucznie naśnieżanych)
    Trasy łatwe
    : 92 km
    Trasy średnie:
    230 km
    Trasy trudne
    : 60 km
    Wyciągi
    : 109 o łącznej przepustowości 183.300 os./ godz.
    Sezon narciarski
    : grudzień-maj
    Brak możliwości zjazdów na tzw. snow bike.
    Karnety:

    - Skipass Folgarida - Merilleva -ok. 202 - 235 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida i Marilleva.
    - Skipass Folgarida - Marilleva, Pejo i 2 dni Skiarea - ok. 235 - 265 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Pejo, 2 dni Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta.
    - Skipass Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta - ok. 255 - 289 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo.
    - Skipass Superskirama - ok. 267 -303 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale, Pejo, Monte Bondone, Paganella i Folgaria Lavarone.
    Ceny karnetówpodane zostałyna dzień 10.10.2021 r.i mogą ulec zmianie.

    Zniżka na karnet

    Istnieje możliwość zakupu karnetu ze zniżką maksymalnie do 3 dni przed rozpoczęciem imprezy. Po upływie tego terminu nie ma możliwości zakupu, zwrotu ani wymiany karnetu. Dzięki umowie z regionem Val di Sole jesteśmy w stanie zaproponować zakup karnetu ze zniżką max. do 30 EUR. Przy rezerwacji w systemie należy zadeklarować chęć zakupu karnetu ze zniżką (zaliczka 50 zł, czyli 11 EUR). Pozostałą część kwoty Klienci dopłacają w GOTÓWCE w EURO u naszego przedstawiciela przy stanowisku Rainbow na lotnisku przed wylotem do Włoch. Otrzymają wówczas imienny voucher, który w kasie przy wyciągu wymieniany jest na imienny karnet.

    Inne

    W regionie:

    Val di Sole

    Nazwa mówi sama za siebie - Dolina Słońca zawdzięcza to miano 256 dniom słonecznym w ciągu roku. Ciągnie się na długości ok. 50 km od miasteczka Cles na wschodzie do Przełęczy Tonale na zachodzie, położona jest pomiędzy masywami: Brenta, Ortler i Adamello. Główne ośrodki narciarskie to: Marilleva - Folgarida, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu, Pejo, Paganella.Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val di Sole to ok. 162 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
    Marilleva - Folgarida

    Powstała z połączenia kiedyś 2 osobnych stacji, a obecnie to łącznie ok. 53 km tras. Wysokość 1300 - 2180 m n.p.m. Ze szczytu rozciąga się wspaniały widok na masyw Brenta i Adamello. Dominują trasy łatwe 25 km i średnie 21 km. Najdłuższa trasa Azzurra Folgarida - 3 km, różnica poziomów 550 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa N1 Nera Folgarida - 1 km, różnica poziomów 550 m. Snowpark Primi Passi dla początkujących. Tereny do jazdy w puchu, np.: Orso Bruno - Malghette, Cogolo - Rabbi. Narciarstwo biegowe - łącznie 50 km tras, najdłuższa trasa Marilleva 900, 7 km, średnia, 890 - 935 m.
    Madonna di Campiglio

    Jedna z najsłynniejszych stacji narciarskich, nie tylko ze względu na walory tras, ale także miasteczko, które stało się mekką celebrytów, wytwornych butików, gospodarzem zawodów Pucharu Świata. Wysokość 1550 - 2550 m n.p.m. Łącznie 90 km tras, dominują średnie 60 km i łatwe 20 km. Najdłuższa trasa Groste - 7 km, różnica poziomów 1000 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m (65% nachylenia). Dla doświadczonych narciarzy polecamy zjazd trasą FIS 3-Tre, gdzie odbywają się zawody Pucharu Świata w narciarstwie alpejskim mężczyzn (uznawana za jedną z 10-ciu najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach). Snowpark na Passo Groste na mistrzowskim poziomie. Tereny do jazdy w puchu, np.: Val Gelada, Serodoli, Cima Roma, Lago di Tovel. Narciarstwo biegowe - łącznie 21 km tras, najdłuższa trasa (tor Pucharu Świata) - 10 km, średnia, 1575 - 1645 m. Ekspozycja stoków wschód - zachód, poranek proponujemy spędzić na Madonnie, a po południu przenieść się na Passo Groste, dzięki czemu zawsze będzie towarzyszyć nam słońce.
    Pinzolo

    Nieco odizolowany ośrodek, z trudniejszymi trasami niż Madonna di Campiglio. Polecamy dla narciarzy, którzy lubią poszaleć na pustym stoku. Wysokość 800 - 2100 m n.p.m. Łącznie 26 km tras, dominują średnie 18 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Pista Rododendro - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 600 m. Najtrudniejsza trasa Pita Competition - 1,3 km, różnica poziomów 300 m. Snowpark "Brentapark" dla początkujących i zaawansowanych. Dzięki nowo wybudowanej kolejce gondolowej Pinzolo Campiglio Express (4,7 km długości, czas przejazdu 16 min.) możliwość przejazdu na stoki Madonny di Campiglio.
    Adamello Ski: Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu

    Doinwestowany, wysoko położony i zróżnicowany region powstały dzięki połączeniu 3 stacji narciarskich. Piękne widoki! Wysokość 1121 - 3000 m n.p.m. Łącznie 100 km tras: średnie 59 km i trudne 21 km. Passo Tonale 1883 - 2585 m, łącznie 66 km tras: średnie 33 km, łatwe 20 km. Ponte di Legno - Temu 1121 - 2120 m, łącznie 30 km tras: średnie 25 km, trudne 5 km. Lodowiec Presena 2585 - 3000 m, łącznie 4 km tras: trudne 3 km, średnie 1 km. Najdłuższe trasy: Passo Tonale Alpino - 4,5 km, średnia, różnica poziomów 725 m i Ponte di Legno - Temu Angelo - Corno d'Aola - 3,7 km, trudna, różnica poziomów 278 m. Najtrudniejsze trasy Passo Tonale Paradiso - 3 km, różnica poziomów 737 m (uznawana za jedną z 10 najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach), Ponte di Legno Corno d'Aola - 2,7 km, różnica poziomów 650 m, Lodowiec Presena Presena Sinistra - 1 km, różnica poziomów 278 m.
    Pejo

    Warto wybrać się do tego uzdrowiska ze źródłami termalnymi na dzień odpoczynku od nart. Jako ośrodek narciarski polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na szerokie i średnio trudne trasy, a także małą liczbę turystów. Wysokość 1200 - 2400 m n.p.m. Łącznie 15 km tras: średnie 8 km, łatwe 3 km.
    SKI INFO:

    Tereny narciarskie
    : 900-2600 m n.p.m. + Lodowiec Presena 3069 m n.p.m.
    Długość tras
    : 380 km (w tym połowa sztucznie naśnieżanych)
    Trasy łatwe
    : 92 km
    Trasy średnie:
    230 km
    Trasy trudne
    : 60 km
    Wyciągi
    : 109 o łącznej przepustowości 183.300 os./ godz.
    Sezon narciarski
    : grudzień-maj
    Brak możliwości zjazdów na tzw. snow bike.
    Karnety:

    - Skipass Folgarida - Merilleva -ok. 202 - 235 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida i Marilleva.
    - Skipass Folgarida - Marilleva, Pejo i 2 dni Skiarea - ok. 235 - 265 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Pejo, 2 dni Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta.
    - Skipass Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta - ok. 255 - 289 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo.
    - Skipass Superskirama - ok. 267 -303 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale, Pejo, Monte Bondone, Paganella i Folgaria Lavarone.
    Ceny karnetówpodane zostałyna dzień 10.10.2021 r.i mogą ulec zmianie.

    Zniżka na karnet

    Istnieje możliwość zakupu karnetu ze zniżką maksymalnie do 3 dni przed rozpoczęciem imprezy. Po upływie tego terminu nie ma możliwości zakupu, zwrotu ani wymiany karnetu. Dzięki umowie z regionem Val di Sole jesteśmy w stanie zaproponować zakup karnetu ze zniżką max. do 30 EUR. Przy rezerwacji w systemie należy zadeklarować chęć zakupu karnetu ze zniżką (zaliczka 50 zł, czyli 11 EUR). Pozostałą część kwoty Klienci dopłacają w GOTÓWCE w EURO u naszego przedstawiciela przy stanowisku Rainbow na lotnisku przed wylotem do Włoch. Otrzymają wówczas imienny voucher, który w kasie przy wyciągu wymieniany jest na imienny karnet.

    META Description

    Impreza WSS (PRZELOT SAMOLOTEM)

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek:
    1)

    zarejestrowania swojego przyjazdu
    na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
    oświadczenie
    autodichiarazione)
    2)
    przedstawienia certyfikatu w
    języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
    green pass
    ) zaświadczającego o:
    ·
    ukończeniu całego cyklu szczepień
    co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
    lub
    ·
    przebytej chorobie COVID-19
    (ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
    lub
    ·
    negatywnym wyniku testu wymazowego
    (molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
    Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
    Uwaga!!!

    Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
    do:
    - konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
    - wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
    - muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
    - basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
    - targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
    - uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
    - centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
    - salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
    - konkursów publicznych.
    Uwaga!
    Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
    Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
    400-1000 EUR
    zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
    Źródło:
    Uwaga!
    Od 01.09.2021 r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu) także
    przy wejściu na lotniska we Włoszech.

    Uwaga!
    Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
    Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia.
    "

    Wizy

    Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek:
    1)

    zarejestrowania swojego przyjazdu
    na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
    oświadczenie
    autodichiarazione)
    2)
    przedstawienia certyfikatu w
    języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
    green pass
    ) zaświadczającego o:
    ·
    ukończeniu całego cyklu szczepień
    co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
    lub
    ·
    przebytej chorobie COVID-19
    (ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
    lub
    ·
    negatywnym wyniku testu wymazowego
    (molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
    Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
    Uwaga!!!

    Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
    do:
    - konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
    - wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
    - muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
    - basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
    - targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
    - uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
    - centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
    - salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
    - konkursów publicznych.
    Uwaga!
    Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
    Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
    400-1000 EUR
    zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
    Źródło:
    Uwaga!
    Od 01.09.2021 r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu) także
    przy wejściu na lotniska we Włoszech.

    Uwaga!
    Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
    Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia.
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Volare Travel

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Włochy / Trydent / Folgariada Trentino, czyli po polsku Trydent, to ukochany przez narciarzy region, który kusi nie tylko wspaniałymi warunkami narciarskimi (ponad 800 km doskonale przygotowanych i naśnieżonych tras), ale także niezwykle malowniczym położeniem, między dwoma pasmami gór. Ich piękno, które możemy podziwiać podczas szusowania na nartach sprawi, że pobyt w tych okolicach będzie niezapomnianą, fantastyczną przygodą. Val di Sole, czyli Dolina Słońca słynie wśród narciarzy z wyjątkowo sprzyjającego klimatu. Śnieg pada tu nawet przez 9 miesięcy w roku, a słońce świeci nawet w 8 na 10 dni.

    Położenie

    Hotel jest usytuowany bezpośrednio przy stoku narciarskim w miejscowości FOLGARIDA, w regionie VAL DI SOLE. Obiekt z pewnością znajdzie wielu fanów wśród miłośników białego szaleństwa, ze względu na swoje położenie w samym sercu regionu.

    Serwis hotelowy

    • restauracja, • bar/café, • sala telewizyjna, • Internet bezprzewodowy w sali dziennej, • skiroom, • parking przed hotelem, • garaż (konieczna rezerwacja, pokoje rodzinne mają garaż wliczony w cenę pobytu), • restauracja "Grill" przy nartostradzie, • do dyspozycji gości jest także dostępne centrum wellness z sauną i jacuzzi, • pokój zabaw dla dzieci, • animacje dla dzieci w wieku od 3 do 12 lat, • zniżka w restauracji typu barbeque "al Grill".

    Pokoje

    W skład hotelu wchodzi 46 pokoi 2- osobowych z możliwością wprowadzenia dostawki. Wszystkie pokoje z pełnym węzłem sanitarnym, wyposażone w TV, telefon i sejf. Większość pokoi posiada także balkon. Dostępne są również pokoje rodzinne (po wcześniejszym zapytaniu). Wi-Fi w pokojach dodatkowo płatne.

    Wyżywienie

    W cenę wliczone są śniadania w formie bufetu oraz obiadokolacje serwowane z menu (3 opcje do wyboru). Każdego dnia hotel oferuje specjalne menu dla dzieci.

    Cena obejmuje

    • 5/7 noclegów, • wyżywienie 2 x dziennie, • korzystanie z sauny i łaźni tureckiej, • mini klub dla dzieci w wieku od 4 do 12 lat, • parking, • zniżki w restauracji "Grill" przy nartostradzie. • obowiązkowe ubezpieczenie KL, NNW i bagaż w wys.40 zł/os.

    Cena nie obejmuje

    • napoi do obiadokolacji, • opcjonalnego ubezpieczenia OC SKI w wys. 40 zł/os., • taksy klimatycznej w wys. 1,50 Euro/dzień/os.

    Zniżki

    Przy dwóch osobach pełnopłatnych, dzieci do 2 lat - gratis, dzieci od 2 do 12 lat otrzymują rabat 50%, dzieci od 12 do 16 lat - rabat 30%, młodzież powyżej 16 lat - rabat 20%. Na zapytanie dostępne są dodatkowe oferty specjalne dla rodzin. Zniżki z ofert specjalnych nie kumulują się.

    Dopłaty

    W przypadku wykupu pokoju jako 1- osobowego konieczna jest dopłata 700zł/tydzień. Do pokoju 2- osobowego, z którego korzysta 1 osoba obowiązuje dopłata 50%, garaż płatny 7 euro/dzień. Dla pokoi typu Comfort obowiązuje dopłata za łóżeczko dla dziecka 10 euro/dzień. Akceptowane zwierzęta - opłata 8 euro/dzień. Pełne wyżywienie dostępne w cenie 15 euro/dzień/os - w hotelu albo w restauracji "al Grill".

    Uwaga

    Zakwaterowanie możliwe od godziny 17, wykwaterowanie najpóźniej do godziny 10.

    Atuty obiektu

    • głównym atutem hotelu jest jego dogodne położenie bezpośrednio przy stoku narciarskim, gdzie goście mają dostęp do licznych wyciągów i tras narciarskich. • hotel Alaska posiada doskonałe zaplecze dla rodzin z dziećmi, takie jak pokoje rodzinne i mini-club oraz specjalne menu dla najmłodszych. • przy wykupie pokoju rodzinnego - garaż w cenie. • hotel oferuje także możliwość wykupienia pełnego wyżywienia.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Volare Travel, które powstało w roku 2004 jako organizator sportów zimowych i specjalista wycieczek narciarskich we Włoszech. Obecnie, w ramach oferty zimowej, należy do ścisłej czołówki polskich touroperatorów. Organizuje wakacje w najlepszych regionach narciarskich Włoch (m. in. Madonna di Campiglio, Val di Fiemme, Livigno, Val di Sole, czy Val di Fassa) i Austrii (Dolina Zillertal, Hintertux, Zell am See czy Kaprun).

    W ofercie Volare Travel znajdują się dogodnie położone i dobrze wyposażone apartamenty z aneksami kuchennymi dla narciarzy oraz hotele o wysokim standardzie dla najbardziej wymagających osób. Biuro Podróży Volare Travel organizuje wyjazdy narciarskie dla klientów indywidualnych oraz grup zorganizowanych, a także wyjazdy incentive w oparciu o autokar i dojazd własny oraz z możliwością przelotu.

    Volare Travel zapewnia wykwalifikowaną kadrę instruktorów, którzy dokładają wszelkich starań aby wypoczynek narciarski był niezwykłą przygodą organizując zawody narciarskie, zjazdy poza trasami, wyjazdy na heliski i szereg innych atrakcji.


    Wygoda Travel

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Jednym zdaniem

    Na nartach podjedziesz pod sam hotel, a w nim możesz zrelaksować się w saunie oraz jacuzzi.

    Położenie

    Hotel położony przy samych trasach zjazdowych stacji narciarskiej Folgarida (połączonej wyciągami z Marillevą i Madonną di Campiglio), 1500 m od centrum miasteczka, 32 km od terenów narciarskich Adamello Ski (Passo Tonale).

    Hotel

    Kameralny hotel w idealnej lokalizacji przy trasach zjazdowych popularnej stacji narciarskiej, wyposażony w niewielkie centrum wellness.

    Pokoje

    2-, 3-, 4-osobowe, w każdym znajduje się; łazienka z prysznicem, suszarką do włosów; telefon, TV sat, sejf. Większość pokoi posiada balkony.

    Do dyspozycji

    Centrum wellness; sauna, łaźnia turecka oraz odpłatnie jacuzzi i solarium; restauracja, sala zabaw dla dzieci, Wi-Fi w recepcji (odpłatnie), garaż (odpłatnie), parking, winda, narciarnia.

    Po nartach

    W Folgaridzie znajdują się sklepy, bary, restauracje, pizzerie, kawiarnie. Więcej nocnych rozrywek oraz dyskotek można znaleźć w Commeazzadurze i w Madonnie di Campiglio.

    Kuchnia

    Śniadania - bufet szwedzki, obiadokolacje 4-daniowe; bufet sałatkowo-przystawkowy, pierwsze i drugie danie (wybór spośród kilku wariantów), deser.

    Program narciarski

    Ze względu na położenie hotelu pod wyciągami Folgaridy sugerujemy skupić się na połączonych wyciągach Marillevy, Folgaridy i Madonny di Campiglio. W zależności od wybranego karnetu narciarskiego istnieje możliwość indywidualnej realizacji następujących programów narciarskich: Marilleva/Folgarida/Madonna di Campiglio lub Marilleva/Folgarida lub dowolny program w oparciu o karnet SuperSkirama.

    Cena zawiera

    Zakwaterowanie wg wybranej oferty* śniadania i obiadokolacje * korzystanie z centrum wellness (sauna, łaźnia turecka) * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NNW oraz ratownictwo górskie * karnet w oznaczonych terminach * uroczystą kolację w terminie sylwestrowym * podatek VAT.

    Cena nie zawiera

    Napojów do obiadokolacji * transferów do wyciągów * odpłatności za solarium i jacuzzi.

    Dopłaty opcjonalne

    Karnet poza oznaczonymi terminami* ubezpieczenie SKI.

    Dopłaty obligatoryjne

    Opłata klimatyczna (płatna na miejscu) 1,6 /os/dzień dla osób powyżej 14 roku życia. 

    Karnet w cenie

    W terminach 06.12-13.12; 13.12-20.12 wliczony jest karnet 6 x Superskirama; w terminach 14.03-21.03; 21.03-28; 28.03-04.04 wliczony jest karnet 6 x Skiarea Campiglio Dolomiti Brenta.

    Uwaga

    Dla naszych Klientów specjalne zniżkowe karnety Skiarea Campiglio Dolomiti Brenta lub karnet Marilleva Folgarida do zakupu przez naszą stronę www (oszczędzasz do 35/os.). W terminie 6 noclegowym wyjazd do Polski po nartach.

    Najważniejsze cechy hotelu

    Z hotelu prosto na narty Sauna, łaźnia, jacuzzi Nocna jazda


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

    Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

    Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


    III Millenium

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Włochy/ Trentino-Val di Sole/ Folgarida

    Odległość od centrum

    450m

    Odległość od wyciągu

    bezpośrednio przy stoku

    Opis

    Hotel Alaska jest idealnym miejscem dla wszystkich kochających sport. Zlokalizowany w samym centrum Dolomitów, w poblizu Madonna di Campiglio jest doskonałym wyborem na zimowy, jak również letni wypoczynek. Na miejscu można podziwiać piękno natury, cieszyć się wspaniała atmosferą i profesjonalną obsługą.

    Pokoje

    46, wyposażone we wszystkie niezbędne udogodnienia, stylowo umeblowane, z jedną lub dwoma łazienkami, tv, suszarką do włosów i telefonem.

    Restauracja

    Dania kuchni lokalnej i śródziemnomorskiej, kuchnia międzynarodowa, menu dla dzieci, na zapytanie specjalne dania bezglutenowe oraz wegetariańskie.

    Udogodnienia

    Restauracja, bar, przechowalnia i wypożyczalnia sprzętu sportowego.

    Rozrywka i relaks

    Centrum wellness, spa, łaźnia turecka, strefa relaksu, zestaw dziecięcy (łóżeczko, wysokie krzesło), taras słoneczny, ogród, plac zabaw dla dzieci.

    Check in

    od 17:00

    Check out

    do 10:00

    Do zapłaty na miejscu

    podatek miejski 1E/os./noc, garaż- na zapytanie, przy rezerwacji, 7E za noc; zwierzęta na zapytanie przy rezerwacji, 8E/noc.

    Oferta z dojazdem własnym zawiera

    Zakwaterowanie z wybranym wyżywieniem, ubezpieczenie NNW, KL, CP i SKI.

    Oferta z przelotem zawiera

    przelot liniami low cost, bagaż podręczny, bagaż główny, przewóz sprzętu narciarskiego oraz pakiet zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW, KL, CP i SKI, transfer zbiorowy lotnisko-hotel-lotnisko.

    Ryanair - 10kg/os, wymiary

    55x40x20 cm i mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20 cm, bagaż rejestrowany w wadze do 15kg/os,

    Wizzair - 5kg/os, wymiary

    42x32x25 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 32kg/os,

    Norwegian - 10kg/os, wymiary

    55x40x23 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 20kg/os

    Vueling - 10kg/os, wymiary

    55x40x20 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 23kg/os

    Easy Jet - 10kg/os, wymiary

    55x40x20 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 20kg/os

    UWAGA

    Bagaże rejestrowane muszą stanowić jeden pakunek, nie mogą być dzielone na kilka mniejszych i nie mogą być sumowane z bagażami podręcznymi.

    SPRZĘT NARCIARSKI

    narty/deska snowboardowa, buty i kijki muszą stanowic jeden pakunek i nie mogą byc przewożone w odzielnych torbach;waga do 20 kg.

    Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

    Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(3% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

    Warunki transferu shuttle busem

    Shuttle bus jest prywatnym transportem zbiorowym, dowożącym klientów do różnych hoteli,zatrzymuje się tylko w miejscach przystosowanych do postoju, jeśli przed obiektem nie ma takiego miejsca, shuttle bus zatrzyma się w najbliższym przystosowanym do tego miejscu. Istanieje możliwość dokonania upgrade'u usługi w postaci zamiany na transfer indywidualny za dodatkową opłatą.

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    Cena zawiera przelot samolotem, który odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Norwegian, Vueling i Easy Jet III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych;przelot odbywa się wg zasad przewoźnika za które III MILLENIUM T.O. nie ponosi odpowiedzialności.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Dolomity, Włochy

    Położenie

    spokojne, na wys. ok. 1400 m. n.p.m. Centrum miejscowości ok. 1,6 km.

    Wyposażenie

    46 pokoi, recepcja, pomieszczenie klubowe z TV sat., jadalnia/sala śniadaniowa, restauracja, bar/kawiarnia, restauracja oferująca potrawy z grilla z barem (na zewnątrz, 10-17:00). Winda. WLAN gratis.

    Wyżywienie

    bufet śniadaniowy, wieczorem wybór menu z bufetem sałatkowym, menu dla dzieci, 1 x na tydzień lokalne specjały.

    Zakwaterowanie

    prysznic, WC, tel., TV sat., sejf, balkon. WLAN gratis. A1A: pokój 1-os. A2A: pokój 2-os. z nowym wyposażeniem.

    Święta/Sylwester

    menu bożonarodzeniowe i sylwestrowe w cenie.

    Wellness

    sauna, łaźnia parowa. Za opłatą: solarium, jacuzzi, masaże.

    Dzieci

    pokój zabaw, 6 x na tydzień mini klub (4-12 lat, w określonych godzinach, j. angielski).

    Rozrywka

    2 x na tydzień muzyka na żywo.

    Opłata klimatyczna

    ok. 1,50 EUR/dzień/os. od 14 lat.

    Łóżeczko dla dziecka

    do 2 lat bez opłaty. Maks. liczba os. nie może zostać przekroczona.

    Parkowanie

    miejsce parkingowe w cenie, garaż ok. 7 EUR/dzień.

    Zwierzę domowe

    ok. 10 EUR/dzień.

    Ski info

    Gwarancja śniegu!Bezpośrednio przy wyciągach i trasach regionu Folgarida/Marilleva/Madonna di CampiglioSkibus: ok. 1 EUR/dzieńWypoż. sprzętu: ok. 1 kmNarciarnia: w hotelu

    Dodatkowe informacje

    w terminie 5.12-21.12 możliwość zakwaterowania w hotelu Caminetto w Folgaridzie (4 gwiazdki).

    Dla gości Neckermanna

    10% zniżki w hotelowej restauracji z grillem (10-17:00, bezpośrednio przy trasie narciarskiej).Zniżki na skipass dla dorosłych i młodzieży: "Folgarida/Marilleva", "Folgarida/Marilleva/Pejo z 2-dniowym Skiarea" lub "Campiglio Dolomiti Brenta": ok. 5% (oprócz 28.12-4.01), ok. 35% zniżki w terminie 5.12-21.12 i 28.03-4.04, ok. 10% zniżki w terminie 21.12-27.12, 4.01-18.01 i 14.03-21.03, ok. 15% w terminie 21.03-28.03 i 4.04-13.04. Zniżki na skipassy dostępne są w punkcie sprzedaży (kasie).

    Zniżki

    1-2 dzieci (2-18 lat): zniżka procentowa.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Alaska

    Opinie o Hotelu Alaska

    Alaska - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj comfort
    2 os. pokoj comfort
    2 os. pokój rodzinny

    Alaska - Możliwości wyżywienia:


    Alaska - miasta wylotu:


    Alaska - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Alaska? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00