Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe, Jukatan
1 / 21
Udogodnienia hotelu Barcelo Maya Beach & Caribe
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe
star 5

Meksyk: Jukatan: Cancun
Ocena hotelu Barcelo Maya Beach & Caribe:
4.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Maya Beach & Caribe:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 lipca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 12 października 2018

Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe w ofercie Biura podróży:

Wezyr

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Riviera Maya

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

BRAK

Data otwarcia

Odnowiony w 2014 r. Hotel pięciogwiazdkowy, luksusowy i elegancki, Hotel wchodzi w skład kompleksu hoteli Barcelo (Maya Palace, Maya Tropical, Maya Caribe i Maya Colonial). Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, przestronne lobby, room service (24h), 6 restauracji, 6 barów, 2 baseny, sale konferencyjne, wypożyczalnia samochodów. Goście tego obiektu mogą korzystać z infrastruktury hoteli Barcelo Maya Colonial, Tropical, Beach i Caribe.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

przy piaszczystej plaży.

pokoje

Wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (WC, wanna lub prysznic, waga, suszarka do włosów), TV, telefon, budzik, sejf (bezpłatny), mini bar, zestaw do kawy, żelazko i deska do prasowania. Typy pokoi: na terenie hotelu: pokoje superior (sypialnia z małą częścią wypoczynkową, widok na ogród) , pokoje junior suite ocean front premium club (sypialnia z częścią wypoczynkową, jacuzzi, widok na ogród lub basen, pakiet usług club) , pokoje rodzinne (sypialnia, salon z częścią jadalną, widok na ogród) , apartamenty ocean front club (sypialnia, salon z częścią jadalną, 2 łazienki, jacuzzi, port do iPod'a, widok na basen lub morze)

Wyżywienie

6 restauracji, 6 barów restauracja Beach - kuchnia międzynarodowa, dania w formie bufetu, restauracja Caribe - kuchnia międzynarodowa, dania w formie bufetu, mexicano Lindo - restauracja a la carte z kuchnią meksykańską, don Quijote - restauracja a la carte z kuchnią hiszpańską, capitan Morgan - obiad i przekąski, rancho Grande - obiad i przekąski, bary: Caribe, Beach Looby, Kukulcan, 2 bary w basenach, Sports bar Strikiers, Wymagana wcześniejsza rezerwacja do restauracji a la carte All Inclusive Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje i zajęcia sportowe (pod okiem animatorów), mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, bufet ze smakołykami dla dzieci, mini disco

płatne

w części Caribe znajduje się duże centrum SPA U-Spa & Wellness z 25 gabinetami do masażu, jacuzzi, sauną, łaźnią, basenem do hydroterapii, kompletnie wyposażoną siłownią i salonem piękności (fryzjer, depilacja woskiem, manicure i pedicure), piłka nożna (pełnowymiarowe boisko), 7 kortów tenisowych, koszykówka, kajaki, windsurfing, katamarany, nurkowanie, aqua aerobik, piłka wodna, siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, łucznictwo, bilard, szachy na świeżym powietrzu

dodatkowe informacje

DODATKOWE OPŁATY1 stycznia 2017 roku rząd stanu Quintana Roo wprowadza podatek środowiskowy. Opłata wyniesie 20 MXN/pokój/doba i należy ją uiścić przy zameldowaniu się w recepcji hotelowej. Goście zostaną poinformowani w recepcji o nowych przepisach i dostaną kopię dokumentu. Opłata obejmie gości w hotelach Allegro Playacar, Royal Hideaway Playacar, Occidental at Xcaret Destination i wszystkie hotele kompleksu Barceló Maya Grand Resort włączając Barceló Maya Palace.

Aktualizacja opisu

08.08.2017 16:52

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Mini Klub All Inclusive 24H Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Neckermann

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Cancun

Położenie

w południowej części Riviera Maya, nad zatoką Puerto Aventuras, pomiędzy Playa del Carmen i Tulum. Transfer z lotniska w Cancun ok. 90 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, piękna, piaszczysta plaża o długości ok. 2 km. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

rozległy, popularny ośrodek wakacyjny przy porośniętej palmami plaży tworzą hotele sieci Barcelo: Maya Beach, Maya Tropical, Maya Caribe, Maya Colonial oraz Maya Palace Deluxe, które dysponują łącznie 1035 pokojami rozmieszczonymi w dwukondygnacyjnych budynkach. 4 lobby z recepcją, 4 restauracje główne serwujące posiłki w formie bufetu, 8 restauracji tematycznych, 4 restauracje na plaży, 10 barów liczne sklepy z pamiątkami. Każdy z hoteli dysponuje kompleksem 2 basenów oraz oddzielnym brodzikiem dla dzieci, położonymi w otoczeniu tropikalnych ogrodów. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.barcelo.com. Uwaga! Goście 4 hoteli mogą korzystać z infrastruktury całego resortu (z wyjątkiem hotelu Barcelo Maya Palace Deluxe).

Kategoria miejscowa

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

komfortowe. Pokoje superior (A1-3A): rozmieszczone na terenie całego ośrodka, klimatyzacja, telefon, telewizja kablowa, minibar, sejf, zestaw do prasowania, ekspres do kawy, łącze WLAN (za opłatą), balkon lub taras. Prysznic lub wanna, WC, suszarka do włosów. Pokoje rodzinne (A2-3F): z oddzielnym kącikiem mieszkalnym; poza tym jak pokoje superior. Junior suity Club Premium Maya Tropical lub Maya Colonial (B1-3D): ok. 53 m2, od strony morza. Junior suity swim up Club Premium Maya Caribe (C1-3D): ok. 55 m2, z jacuzzi na tarasie i bezpośrednim dostępem do basenu. Junior suity Club Premium Maya Beach lub Maya Caribe (D1-3D): ok. 53 m2, wyposażone jak B2D. Suity Club Premium Maya Beach lub Maya Caribe (D1-3C): ok. 99 m2, z oddzielnym salonem i dodatkową łazienką.

CLUB PREMIUM

prywatny check-in/out (w miarę dostępności również wcześniejszy check in/późniejszy check out), concierge service w godz. 7.00-23.00, bezpłatny dostęp do internetu i wybór markowych napoi alkoholowych.

Dzieci

miniklub (4-12 lat) i klub dla nastolatków (13-17 lat), minidisco. Park wodny dla dzieci (4-12 lat), oddzielny brodzik.

Rozrywka

różnorodny program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo, dyskoteka.

Dostęp do internetu

WIFI w lobby i kącik internetowy za opłatą.

Sport

aerobik, gimnastyka wodna, siłownia, siatkówka, piłka nożna, koszykówka, bilard, strzelanie z łuku; 7 kortów tenisowych (również wyposażenie), tenis stołowy, żeglowanie katamaranem, kajaki, windsurfing (konieczna licencja), sprzęt do nurkowania powierzchniowego, płytkie nurkowanie w basenie (1 x na pobyt). Za opłatą kursy nurkowania PADI/SSI, zmotoryzowane sporty wodne, masaże i różne zabiegi w centrum spa oraz pole golfowe (odległość ok. 2 km).

Wellness

sauna, łaźnia parowa, jacuzzi. Za opłatą masaże i zabiegi w centrum spa (ok. 1500 m kw.).

All inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach tematycznych (3 x na tydz., konieczność wcześniejszej rezerwacji). Wybrane napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe w godz. 09.00-02.00. W barze sportowym "Strikers" oferta All Inclusive przez cała dobę. W ciągu dnia i wieczorem przekąski.

Plus

ALL INCLUSIVE DLA RODZIN WELLNESS


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Rainbow

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Duży kompleks hotelowy składający się z 2 części: Barcelo Maya Beach i Barcelo Maya Caribe, te wchodzą w skład wioski wakacyjnej Barcelo Maya Beach Complex - Klienci mogą korzystać również z infrastruktury rekreacyjnej hoteli Barcelo Maya Tropical i Colonial. Położony niedaleko niewielkiego (ok. 4 km) kurortu Puerto Aventuras, tuż przy pięknej, szerokiej, piaszczystej plaży i rafie koralowej. W marinie Puerto Aventuras kilka sklepów, restauracji i barów. Do słynnego stanowiska archeologicznego w Tulum ok. 40 km. Do lotniska w Cancun ok. 80 km.
Pokoje:
W obu hotelach znajduje się 1038 klimatyzowanych, eleganckich i luksusowych pokoi różnego typu. Wszystkie z łazienką (prysznic, suszarka, kosmetyki kąpielowe, szlafroki, klapki), wentylatorem sufitowy, LCD TV-sat, sejfem, codziennie uzupełnianym minibarem (woda, napoje, piwo, przekąski), ekspresem do kawy, żelazkiem i deskę do prasowania, balkonem lub tarasem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis. - Pokoje superior (pow. ok. 39 m2)- dla maksymalnie 4 osób (w pokoju mogą znajdować się tylko 2 łóżka typu queen size), w obu częściach hotelu. W części Caribe dostępne pokoje dla osób niepełnosprawnych. Możliwość dopłaty do usługi Club Premium: osobny check in i check out, butelka lokalnego wina musującego na powitanie, rooms service, dostęp do Club Premium Lounge z międzynarodowymi alkoholami, kontynentalnym śniadaniem, darmowy internet, prasa (w języku angielskim lub hiszpańskim) zniżka na zabiegi w hotelowym Spa. - Junior Suite Ocean Front Club Premium Maya Beach (pow. ok. 55 m2)- dla maksymalnie 5 osób do zakwaterowania na następujących łóżkach: 1 x typu king size lub 2 x queen size i z 2 sofami w wydzielonej części wypoczynkowej. Pokoje od strony morza. Pozostałe wyposażenie jak przy opisie pokoi superior, dodatkowo jacuzzi na tarasie. Usługa Club Premium wliczona w cenę. - Junior Suite Ocean Front Club Premium Caribe (pow. ok. 49 m2)- dla maksymalnie 4 osób (w pokoju mogą znajdować się tylko 2 łóżka typu queen size), z wydzieloną częścią wypoczynkową. Pozostałe wyposażenie jak przy opisie pokoi superior. Usługa Club Premium wliczona w cenę.
Do dyspozycji gości:
Recepcja, lobby, 6 restauracji, 3 bary, tarasy słoneczne z leżakami, hamakami i parasolami, 2 duże baseny z jacuzzi, mini klub (4-12 lat), plac zabaw, mini klub z niewielkim basenem ze zjeżdżalniami, opiekunka (płatna), sklepy z pamiątkami oraz rękodziełem, butiki, pralnia (płatna), usługi medyczne (płatne), wypożyczalnia samochodów, wymiana walut. Stanowiska internetowe płatne (ok. 7 USD/godz.), Wi-Fi płatne (ok. 13 USD/dzień). Hotel zapewnia ręczniki basenowe, leżaki i parasole na plaży bezpłatne.
Wyżywienie:
All inclusive: śniadania (07.00-10.30), obiady (12.30-15.00) i obiadokolacje (18.30-22.00) w formie bogatego bufetu, możliwość skorzystania z dwóch restauracji tematycznych: meksykańskiej oraz hiszpańskiej (konieczna wcześniejsza rezerwacja). W ciągu dnia przekąski typu fast food (kanapki, hamburgery, hot dogi) na plaży oraz bar z przekąskami dla dzieci przy basenie. Nielimitowana ilość lokalnych napoi alkoholowych i bezalkoholowych (24h).
Program sportowy i animacyjny, SPA:
Bogaty, zróżnicowany program animacyjny, m.in., zawody, gry zabawy, wieczory z muzyką na żywo, lekcje tańca, hiszpańskiego. Bezpłatnie: aqua aerobik, 5 kortów tenisowych (oświetlenie płatne), boisko multisportowe, nurkowanie (1 bezpłatna lekcja w basenie), kajaki, windsurfing, katamarany ,minigolf, rowery wodne, water polo, siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, łucznictwo, szachy ogrodowe, siłownia (z łaźnią turecką, sauną oraz jacuzzi), sauna. Zabiegi na twarz i ciało w hotelowym Spa płatne dodatkowo. Na terenie kompleksu delfinarium (płatne, m.in. możliwość nurkowania z delfinami).
Kategoria lokalna:
*****
Naszym zdaniem:
Fantastyczna wioska wakacyjna z różnorodną infrastrukturą rekreacyjną, która przypadnie do gustu i Małym i Dużym. Jako bonusy - pobliska rafa i delfinarium. Hotel chwalony za bogate wyżywienie i wysokiej klasy serwis. Polecamy!
Inne:
www.barcelo.com

Program

Dzień 1
Zbiórka w Warszawie przy stanowisku odpraw Rainbow Tours na 2 godz. przed wylotem samolotu. Przelot do Cancun samolotem czarterowym PLL LOT (bezpośrednio). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na http://www.rainbowtours.pl/rozklady. Po przylocie odprawa paszportowa i spotkanie z rezydentem, następnie transfer do wybranego hotelu.
Dzień 2 - 14
Wypoczynek w Cancun.
Dzień 15
Po śniadaniu wykwaterowanie. Transfer na lotnisko w Cancun. Wylot do Polski - przelot samolotem czarterowym PLL LOT (bezpośrednio).
Dzień 16
Przylot do Warszawy.

świadczenia

Cena obejmuje:
przelot samolotem czarterowym PLL LOT (bezpośrednio) do Cancun, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranych hotelu (14 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie jak w opisie wybranego hotelu, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie TU Europa (w wersji standard: CP, NNW, KL i bagaż), opiekę polskojęzycznego rezydenta, obsługę przedstawiciela Rainbow Tours podczas odprawy w Warszawie.
Cena nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych i innych wydatków osobistych.

Inne

PRZELOT
Komfortowy samolot Dreamliner PLL LOT (lot bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie ekonomicznej catering płatny dodatkowo w usłudze Sky Bar. W klasie Premium Club i Biznes Elite w cenę wliczone bogate menu, w tym napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. Więcej informacji na stronach wstępnych katalogu w sekcji Komfort Dalekich Podróży. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs bezpośredni).

Wycieczki lokalne

CHICHEN ITZA - JEDEN Z NOWYCH CUDÓW ŚWIATA
Całodniowa wyprawa do prekolumbijskiego miasta założonego przez Majów - Chichen Itza, wpisanego w roku 1988 na listę światowego dziedzictwa UNESCO, a 7 lipca 2007 ogłoszonego jednym z siedmiu nowych cudów świata. Wyjątkowe połączenie architektury Majów i Tolteków. Zwiedzanie: Piramida Kukulkana, Obserwatorium Astronomiczne, Boisko do Gry w Pelotę, Świątynia Tysiąca Kolumn, Świątynia Jaguara, Świątynia Wojowników, Święta Studnia. Czas wolny na zakupy rzemiosła i pamiątek. Przejazd do cenoty Ik kil. Kąpiel i wypoczynek w naturalnym słodkowodnym basenie wapiennym - cenote. Obiad w restauracji. Powrót do hotelu, z zatrzymaniem się w kolonialnym mieście Valladolid. Cena ok. 110 USD, dziecko ok. 70 USD.
SEKRETY MAJÓW - COBA, TULUM I CENOTY
TULUM + COBA + CENOTE -Wycieczka do przepięknych ruin miasta Majów malowniczo położonych na karaibskim klifie. Zwiedzanie świątyni Fresków, Świątyni Zstępującego Boga, Świątyni Wiatru i prekolumbijskich domów mieszkalnych: Dom Kolumn, Dom Halach Uinic, Dom Chultuna. Przejazd do ukrytego w sercu jukatańskiej dżungli jednego z największych ośrodków Majów - Coba. Jazda rowerem lub rikszami po kamiennych drogach zwanych sacbe. Podziwianie najważniejszych budowli miasta: Boiska do Gry w Pelote, Zespołu Malowideł oraz największej na Jukatanie, liczącej 42 metry Wielkiej Piramidy - Nohoch Mul. Przejazd do pięknej wapiennej jaskini, zwanej cenotą, z krystalicznie czystą wodą. Orzeźwiająca kąpiel. Obiad i powrót do hotelu. Cena ok. 145 USD, dziecko ok. 80 USD.
XCARET PARK
Xcaret - jest najlepszym środowiskowym i archeologicznym parkiem na Riviera Maya. Park znajduje się 72 km na południe od Cancun i 7 km od Playa del Carmen. Ogromna różnorodność możliwości rekreacyjnych sprawia, że Xcaret jest jedną z najbardziej popularnych atrakcji na Rivera Maya i w Meksyku. Tutaj można pływać podziemną rzeką, odwiedzić muzeum, akwarium z rekinami, farmę żółwi , rezerwat dzikich ptaków, jaskinie z nietoperzami, hodowlę orchidei, zagrodę Butterfly Park(park motyli), archeologiczne atrakcje i dużo więcej. Za dodatkową opłatą w parku - dostępne jest pływanie z delfinami, jazda konna, nurkowanie z rurką i maską. Małe laguny i mini plaże pozwolą każdej osobie w każdym weku cieszyć się niesamowitością i magią tego miejsca. W godzinach wieczornych - można zobaczyć niezapomniany pokaz, który łączy ducha historycznych legend i kolor meksykańskiego folkloru. Historia Meksyku przekazywana jestpoprzez starożytne rytuały i gry Majów jako żywe prezentacje, składające się z krajowej muzyki i charakterystycznych tańców ze wszystkich regionów niesamowitego Meksyku . Cena ok. 140 USD (bez lunchu), dziecko ok. 100 USD.
SIAN KAAN
JEEP SAFARI PO REZERWACIE SIAN KAAN - Wyprawa samochodami terenowymi do wioski rybackiej Punta Allen znajdującej się na terenie pięknego rezerwatu biosfery Sian Kaan wpisanego na Listę UNESCO. Rejs łódkami motorowymi po rezerwacie. Podziwianie przepięknej nadmorskiej fauny, ptactwa wodnego jak również możliwość obserwacji delfinów i żółwi w ich środowisku naturalnym. Pływanie, snurkowanie z maską i rurką w wodach Morza Karaibskiego. Obserwacja podwodnego życia rafy koralowej. Powrót do miasteczka. Obiad z napojami niealkoholowymi. Odpoczynek. Powrót jeepami do miejsca zakwaterowania. Cena ok. 170 USD, dziecko ok. 110 USD.
COCO BONGO - LAS VEGAS SHOW
Centrum muzyki rockowej i pop , znajduje się w samym sercu strefy hotelowej w Cancun. Coco Bongo może pomieścić maksymalnie 1800 osób. Ten nocny klub ma reputację najnowszego centrum rozrywki w Rivera Maya i Cancun. Przez całą noc goście mają okazję podziwiać spektakularne pokazy w stylu Las Vegas. Tutaj można zobaczyć artystów występujących jako Elvis Presley , Michael Jackson, Freddie Mercury ,Frank Sinatra i wiele innych "gwiazd ". Przez całą noc nad waszymi głowami będą wykonane niesamowite akrobacje oraz spadające konfetti z kolorowymi balonami będą stwarzać niezwykłą atmosferę. Zobaczycie słynne ujęcia znanych filmów z " Hollywood celebrities ". Coco Bongo urządzone jest w niepowtarzalnym stylu, ma nowoczesne wielopoziomowe wnętrze i unikalny wystrój . Wszystko to daje uczucie przyjaznej mega- imprezy co sprawia, że " Coco Bongo " to wyjątkowy klub , znany na całym świecie . Cena ok. 150 USD.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel Barcelo Maya Caribe położony jest w miejscowości Xpu Ha, na Półwyspie Jukatan, w południowej części wybrzeża Riviera Maya, ok. 4 km od niewielkiego kurortu Puerto Aventuras,  pomiędzy Playa del Carmen (25 km) i Tulum (40 km), ok. 90 km na południe od Cancun, ok. 80 km od lotniska w Cancun (1,5h jazdy), w odległości ok. 4 km od mariny Puerto Aventuras z kilkoma sklepami, restauracjami i barami, w pobliżu atrakcji turystycznych -  Xaret (15 km na północny-wschód od hotelu), Xel-Ha (26 km), Playa del Carmen (25 km), Tulum (40 km), Chichen Itza (195 km),obok wspaniałych, błękitnych wód Riviera Maya i drugiej co do wielkości rafy koralowej na świecie.

PLAŻA

Hotel posiada prywatną plażę z białym piaskiem o długości 2 km.

HOTEL

Hotel pięciogwiazdkowy.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Bankomat, sklepy, delfinarium, pralnia, dyskoteka, teatr, usługi medyczne.

INTERNET

Wi - Fi jest dostępne w całym kurorcie za dodatkową opłatą. Z bezprzewodowego dostępu do Internetu można korzystać bezpłatnie przez 3 godziny dziennie od 10: 00-13:00 w centrum handlowym Barcelo Maya.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Hotel posiada centrum kongresowe.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

1 Boisko do koszykówki, siatkówka, bilard, tenis stołowy, szachy, 1 boisko do piłki nożnej, rzutki, park wodny(dodatkowo płatny), 2 boiska do tenisa, wypożyczalnia sprzętu i oswietlenie kortu(dodatkowo płate), Spa i salon piękności( dodatkowo płatne) jakuzzi, sauna, fitness. Sporty wodne oferowane przez hotel (wymagana wcześniejsza rezerwacja, dostępność w zalezności od warunków pogodowych): Katamaran: Hobie Wave Nurkowanie z rurką (sprzęt bezpłatny przez godzinę) ,Wodne polo; Standardowe deski windsurfingowe, rowery wodne, niezmotoryzowane sporty wodne. Aqua aerobik Nurkowanie z akwalungiem (jedna lekcja w basenie raz w tygodniu, 8-minutowa lekcja podstawowa) Narciarstwo wodne.

DLA DZIECI

Klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, opieka nad dziećmi( dodatkowo płatna), plac zabaw, Plac zabaw  dla starszych dzieci w wieku 13-17 (ONE Disco znajduje się w Barcelo Maya Mall, czynna od 21: 30-01: 30), dwa baseny dla dzieci.          

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje zakwaterowanie w pokojach typu: Superior -ok 39m2, do dyspozycji gości klimatyzacja, wentylator sufitowy, 2 podwójne łóżka lub 1 łóżko typu king size, telewizor, telewizja satelitarna, mini bar, ekspres do kawy, sejf, telefon, budzik, taras/balkon. W wyposażeniu łazienek prysznic/wanna, WC, suszarka do włosów, szlafrok, możliwość zakwaterowania w pokoju: 4 osoby (możliwe kombinacje: 2 osoby dorosłe i 2 dzieci, 3 osoby dorosłe i 1 dziecko). Junior suite ocean front Club Premium - ok.55m2,wyposażenie jak w pokoju superior, dodatkowo usługa Club Premium wliczona w cenę pokoju; balkon lub taras, mozliwość zakwaterowania 5 osób (możliwe kombinacje: 2 osoby dorosłe i 3 dzieci, 3 osoby dorosłe i 2 dzieci).

WYŻYWIENIE

Hotel oferuje opcje wyżywienia All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu.

INFORMACJE DODATKOWE

Adres: Boulevard Kukulcan Km. 6.0 - Hotel Zone Cancún 77500, Quintana Roo https://en.maya-caribe.com/

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia na docelowej destynacji z wyłączeniem czasu trwania dojazdu), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podateku: od dnia 01.10.2017 r., będzie pobierany podatek na rzecz turystyki zrównoważonej. Opłata za podatek w wysokości 20 MXN (ok. 1 USD)/dzień/pokój odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Przy wjeździe do Meksyku turyści polscy nie mają obowiązku posiadania wizy przy pobytach do 90 dni. W samolocie otrzymują Państwo do wypełnienia kartę turystyczną (w języku angielskim), która musi zostać zwrócona przy wyjeździe z Meksyku. Przy przekraczaniu granicy drogą lądową należy wnieść tzw. Opłatę turystyczną w wysokości ok. 25 USD. Przy wjeździe do Meksyku wymagane jest posiadanie ważnego paszportu. Wymagany minimalny okres ważności paszportu przy wjeździe do Meksyku wynosi 6 miesięcy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mapa Hotelu Barcelo Maya Beach & Caribe

Opinie o Hotelu Barcelo Maya Beach & Caribe

Wybraliśmy się do Meksyku pierwszy raz i ogólnie był to nasz pierwszy wyjazd gdzieś dalej - wspaniały wypoczynek. Jechaliśmy z dzieckiem i nastawiliśmy się w zasadzie tylko na wypoczynek, a nie na zwiedzanie. Pasowało nam, że hotel Barcelo Maya Beach & Caribe leży w spokojnej okolicy, a jednocześnie oferuje wiele atrakcji swoim gościom. Hotel ma bardzo fajne animacje i zajęcia dla najmłodszych, pokoje są czyste i ładnie urządzone, a jedzonko bardzo smaczne :) plaża - poezja!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Barcelo Maya Beach & Caribe - możliwości zakwaterowania:

Pokój Superior
junior suite ocean front dbl
Superior DBL
pokoj 1-osobowy
Pokoj 2 os.+1dost.SUPERIOR
Pokoj 3os.dor. typ SUPERIOR
Pokoj SUPERIOR

Barcelo Maya Beach & Caribe - Możliwości wyżywienia:


Barcelo Maya Beach & Caribe - miasta wylotu:


Barcelo Maya Beach & Caribe - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Barcelo Maya Beach & Caribe? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00