cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
  • Hotel Barcelo Maya Beach, Jukatan
1 / 47
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
01.11 - 09.11
już od 10490 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
13.12 - 21.12
już od 9210 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Barcelo Maya Beach
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Barcelo Maya Beach
star 4

Meksyk: Jukatan: Cancun
Ocena hotelu Barcelo Maya Beach:
4.6 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Maya Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 listopada 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 grudnia 2019

Hotel Barcelo Maya Beach w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Meksyk / Meksyk

Opis oferty:

Doskonały wybór na pełne atrakcji egzotyczne wakacje! Kompleks hotelowy renomowanej sieci hotelowej Barcelo położony jest bezpośrednio przy wspaniałej, długiej i szerokiej plaży z rafą koralową. Liczne atrakcje i bogata infrastruktura sportowa obejmująca sporty wodne i różnorodne zajęcia nie pozwolą nawet na odrobinę nudy i wypełnią pobyt wspaniałą zabawą. Aż 13 restauracji, w tym 9 restauracji tematycznych serwujących smakowite dania z różnych stron świata i 16 barów - to nie lada gratka dla prawdziwych smakoszy i wielbicieli ucztowania. Dużą atrakcją są również aquapark i delfinarium znajdujące się na terenie kompleksu, a przestronne i wygodnie urządzone pokoje oraz profesjonalna obsługa dopełniają obrazu, zapewniając komfortowy i relaksujący wypoczynek.

POŁOŻENIE:

ok. 4 km od Puerto Aventuras ze sklepami, restauracjami i barami, przy dyskotece, ok. 19 km od PLAYA DEL CARMEN, ok. 40 km od Tulum; ok. 75 km od portu lotniczego w Cancun; na terenie kompleksu kursuje bezpłatna kolejka.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 2,5 km długości, rafa koralowa, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace, ręczniki i hamaki, bar.

HOTEL:

resort składa się z 2 kompleksów hotelowych: Barcelo Maya Beach & Caribe i Barcelo Maya Colonial & Tropical, pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2004 r., odnowiony w 2014 r., 2004 pokoje, 2 budynki główne i 9 budynków z pokojami, 2 piętra, przestronne, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, 4 restauracje główne w osobnych budynkach - dania w formie bufetu, kuchnia meksykańska i międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 9 restauracji á la carte: Mexico Lindo - kuchnia meksykańska, La Fuente - kuchnia hiszpańska, Mare Nostrum - owoce morza, Kyoto i Tokio - kuchnia japońska, Capri i Trattoria - kuchnia włoska, Santa Fe - dania z grilla, w restauracjach á la carte obowiązuje strój formalny (panowie długie spodnie), wymagana wcześniejsza rezerwacja, 16 barów: 4 snack bary (Capitan Morgan, Rancho Grande, Mariachi, Palmeras), 4 bary w lobby, 4 bary typu swim-up, Cigar Lounge La Habana, 2 bary w amfiteatrach (Kukulcan, Palenque), Sports Bar (24h); wymiana walut, sklep z pamiątkami, rękodziełem i biżuterią, butik; 16 sal konferencyjnych dla 1300 osób, rozległy, zadbany ogród palmowy; za opłatą: room-service, punkt internetowy (ok. 7 USD/godz.), internet bezprzewodowy (ok. 13 USD/dzień), pralnia, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

superior:

2-os. (możliwość zakwaterowania 3 osób dorosłych lub 2 osób dorosłych i 2 dzieci, przy czym w pokoju znajdują się tylko 2 łóżka typu queen size), ok. 38 m2, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy (ok. 13 USD/dzień), telewizja satelitarna, telefon, minibar, zestaw do kawy i herbaty, sejf, szlafroki, kapcie, żelazko, deska do prasowania; balkon lub taras (stolik, krzesełka), widok na ogród; za dopłatą usługa Club Premium: indywidualne zakwaterowanie i wykwaterowanie, room-service, butelka wina musującego, dostęp do Club Premium Lounge z międzynarodowymi alkoholami i śniadaniami kontynentalnymi, bezpłatny internet, prasa w języku angielskim i hiszpańskim, zniżka na zabiegi w spa, pralnia;

junior suite:

2-os. (możliwość zakwaterowania 2 osób dorosłych i 3 dzieci lub 3 osób dorosłych i 2 dzieci, przy czym w pokoju znajdują się: łóżko typu queen size oraz dwie sofy), ok. 55 m2, pokoje w części Barcelo Maya Colonial&Tropical lub Barcelo Maya Beach&Caribe, bliżej plaży, od której oddzielone są kompleksem basenowym; wyposażenie jak w pokoju superior, dodatkowo usługa Club Premium wliczona w cenę pokoju; balkon lub taras (stolik, krzesełka, jacuzzi), częściowy widok na morze; pokoje junior suite za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

5 basenów: 3 baseny w części Barcelo Maya Colonial & Tropical, słodka woda, ok. 1000 m², gł. 0,7-1,4, 2 baseny w części Barcelo Maya Beach & Caribe, słodka woda, łącznie 1000 m² gł. 0,7-1,4, brodzik, słodka woda, ok. 50 m², przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu i oświetleniem (płatne: ok. 10 USD/godz.), siłownia, aquaerobik, boisko wielofunkcyjne, siatkówka plażowa, nurkowanie (1 bezpłatna lekcja w basenie), kajaki, windsurfing, katamaran, rowery wodne, water polo, minigolf, tenis stołowy, rzutki, łucznictwo, szachy ogrodowe, bilard; miniklub Barcy Kids Club (4-12 lat), animacje dla dzieci i dorosłych: gry i zabawy sportowe, lekcje, tańca, lekcje hiszpańskiego, wieczorne show w amfiteatrze, dyskoteka, amfiteatr, klub nocny Jaguar (powyżej 18 lat); za opłatą: aquapark Pirate's Island, sztuczna fala do surfowania Flow Rider, pływanie z delfinami w hotelowym delfinarium; centrum spa: sauna, łaźnia turecka, płatne zabiegi pielęgnacyjne i masaże.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (12.30-15.00) w formie bufetu w restauracjach głównych, kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracjach głównych lub w wybranej restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja i strój formalny); przekąski (10.30-18.30) w wyznaczonych barach przy basenach; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (24h) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive 24h.

KONTAKT:

0052/9848751500, www.barcelo.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony niedaleko niewielkiego kurortu Puerto Aventuras (ok. 4 km) - tam kilkanaście sklepów, restauracji i barów. Do głównego kurortu Riviera Maya Playa del Carmen ok. 20 km. Do lotniska w Cancun ok. 80 km. Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości ok. 2 USD/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Hotel położony jest przy jednej z najpiękniejszych plaż w regionie, rozciągającej się na długości ponad 2 km - idealne miejsce na poranny jogging i wieczorne spacery. Plaża szeroka, biały piasek, przy plaży rafa koralowa.
Do dyspozycji gości:

Ogromna wioska wakacyjna, w skład której wchodzą 4 hotele: Beach, Caribe, Colonial i Tropical - Klienci mogą korzystać z infrastruktury rekreacyjnej wszystkich części. Recepcja, lobby, 12 restauracji (w tym 8 tematycznych - wymagana wcześniejsza rezerwacja stolika oraz strój półformalny), 14 barów, tarasy słoneczne z leżakami, hamakami i parasolami, 3 baseny, jacuzzi, basen ze zjeżdżalniami i wyspą piratów (bezpłatnie dla dzieci do lat 5), miejsce do nauki surfingu (płatne), mini klub (4-12 lat), plac zabaw, opiekunka (płatna), sklepy z pamiątkami oraz rękodziełem, butiki, pralnia (płatna), usługi medyczne (płatne), wypożyczalnia samochodów, wymiana walut.
Pokoje:

We wszystkich 4 hotelach znajdują się łącznie 2004 pokoje. Wszystkie klimatyzowane z łazienką (prysznic, suszarka, kosmetyki kąpielowe, szlafroki, klapki), LCD TV-sat, sejfem, codziennie uzupełnianym minibarem (woda, napoje, piwo, przekąski), ekspresem do kawy, żelazkiem i deską do prasowania, balkonem lub tarasem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis.
- Pokoje superior - (pow. ok. 39 m2) - dla max. 4 osób (w pokoju mogą znajdować się tylko 2 łóżka typu queen size), większość pokoi odświeżona w 2014 r, we wszystkich częściach kompleksu, z widokiem na ogród.
- Pokoje Junior Suite Ocean Front Premium Level Beach i Caribe - (pow. ok. 55 m2) - dla max. 5 osób (w układzie 2+3/3+2) do zakwaterowania na następujących łóżkach: 1 x typu king size lub 2 x queen size i z 2 sofami w wydzielonej części wypoczynkowej, dodatkowo jacuzzi na tarasie lub balkonie.
- Pokoje Junior Suite Ocean Front Premium Level Colonial i Tropical - (pow. ok. 53 m2) - dla max. 4 osób do zakwaterowania na następujących łóżkach: 1 x typu king size lub 2 x queen size i z sofą w wydzielonej części wypoczynkowej.
Usługa Club Premium (dostępna przy wyborze zakwaterowania w pokojach Junior Suite Ocean Front): indywidualny check in i check out, serwis consierge, poczęstunek powitalny (owoce oraz wino musujące), ręczniki basenowe dostępne w pokojach, VIP minibar, pierwszeństwo rezerwacji w restauracjach a'la carte, dostęp do Lounge Club (importowane alkohole, przekąski, gry planszowe, książki, prasa, bezpłatny internet, w godz. 7:00-23:00), bezpłatne lokalne połączenia telefoniczne, room service, zniżki w hotelowym SPA i salonie piękności, a także w sklepach i butikach hotelu.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (07:00-10:30), obiady (12:30-15:00) i obiadokolacje (18:30-22:00) w formie bogatego bufetu, możliwość korzystania z restauracji tematycznych (konieczna wcześniejsza rezerwacja). W ciągu dnia przekąski typu fast food (kanapki, hamburgery, hot dogi). Nielimitowana ilość lokalnych napoi alkoholowych i bezalkoholowych (24 godz.). W dobrym tonie jest schludny strój podczas posiłków i długie spodnie u Panów.
Program sportowy i animacyjny:

Bogaty program animacyjny dla dorosłych i dzieci. Bezpłatnie: aqua aerobik, korty tenisowe i boisko do paddle (oświetlenie płatne), boisko multisportowe, snurkowanie (konieczny depozyt za sprzęt), nurkowanie (1 bezpłatna lekcja w basenie), kajaki, windsurfing, żeglowanie, minigolf, rowery wodne, siatkówka plażowa, tenis stołowy, szachy ogrodowe, siłownia (z łaźnią turecką, sauną oraz jacuzzi). Zabiegi na twarz i ciało w hotelowym Spa płatne dodatkowo. Na terenie kompleksu delfinarium (płatne).
Internet:

Na terenie hotelu Wi-Fi płatne (ok. 13 USD/dzień), stanowiska internetowe - płatne (ok. 7 USD/godz.). Wykupienie pokoju z usługą Club Premium zapewnia darmowy internet.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

www.barcelo.com
Naszym zdaniem:

Fantastyczna wioska wakacyjna z niespotykanie bogatą infrastrukturą rekreacyjną i sportową, która przypadnie do gustu i małym i dużym. Jako bonusy - pobliska rafa i delfinarium. Hotel chwalony za bogate wyżywienie i wysokiej klasy serwis. Polecamy!
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 5.0/6. Sprawdź opinie:


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Neckermann

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Cancun, Meksyk

UWAGA!

Brak transferu i opieki rezydenta! Opis z zeszłego sezonu!

Położenie

w południowej części Riviera Maya, nad zatoką Puerto Aventuras, pomiędzy Playa del Carmen i Tulum. Do Playa del Carmen ok. 20 km. Transfer z lotniska w Cancun ok. 90 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, piękna, piaszczysta plaża o długości ok. 2 km z rafą koralową. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

rozległy ośrodek wakacyjny przy porośniętej palmami plaży tworzą hotele sieci Barcelo: Maya Beach, Maya Tropical, Maya Caribe, Maya Colonial, które dysponują łącznie 2004 pokojami rozmieszczonymi w dwukondygnacyjnych budynkach. 4 lobby z recepcją, 4 restauracje główne serwujące posiłki w formie bufetu, 8 restauracji tematycznych, 4 restauracje na plaży oraz 14 barów (w tym 4 bary typu swim up), liczne sklepy z pamiątkami. Każdy z hoteli dysponuje kompleksem 2 basenów oraz oddzielnym brodzikiem dla dzieci, położonymi w otoczeniu tropikalnych ogrodów. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.barcelo.com Uwaga! Goście 4 hoteli mogą korzystać z infrastruktury całego resortu (z wyjątkiem hotelu Barcelo Maya Palace Deluxe).

Dostęp do internetu

WIFI w lobby i kącik internetowy za opłatą.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

komfortowe. Pokoje superior (A1-3A): rozmieszczone na terenie całego ośrodka, klimatyzacja, telefon, telewizja kablowa, minibar, sejf, zestaw do prasowania, ekspres do kawy, łącze WLAN (za opłatą), balkon lub taras. Prysznic lub wanna, WC, suszarka do włosów. Pokoje rodzinne (A2-3F): z oddzielnym kącikiem mieszkalnym. Junior suity Club Premium Maya Tropical lub Maya Colonial (B1-3D): ok. 53 m2, od strony morza, z serwisem Premium. Junior suity swim up Club Premium Maya Caribe (C1-3D): ok. 55 m2, od 13 lat, z jacuzzi na tarasie i bezpośrednim dostępem do basenu, z serwisem Premium. Junior suity Club Premium Maya Beach lub Maya Caribe (D1-3D): ok. 53 m2, dodatkowo z whirlpoolem na tarasie, poza tym wyposażone jak B2D, z serwisem Premium. Suity Ocean Front Club Premium Maya Beach lub Maya Caribe (D1-3C): ok. 99 m2, z oddzielnym salonem i dodatkową łazienką oraz whirlpoolem na tarasie, z serwisem Premium. Club Premium: prywatny check-in/out (w miarę dostępności również wcześniejszy check in/późniejszy check out), concierge service w godz. 7:00-23:00 bezpłatny dostęp do internetu, wybór markowych napoi alkoholowych.

Sport

aerobik, gimnastyka wodna, siłownia, siatkówka, piłka nożna, koszykówka, bilard, strzelanie z łuku, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, żeglowanie katamaranem, kajaki, windsurfing (konieczna licencja), sprzęt do nurkowania powierzchniowego, płytkie nurkowanie w basenie (1 x na pobyt). Za opłatą kursy nurkowania, zmotoryzowane sporty wodne oraz pole golfowe (odległość ok. 2 km).

Wellness

za opłatą sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, zabiegi i masaże w centrum spa.

Dzieci

miniklub (4-12 lat) i klub dla nastolatków (13-17 lat), minidisco. Park wodny dla dzieci (4-12 lat), oddzielny brodzik.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo, dyskoteka (od 18 lat).

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach tematycznych (3 x na tydz., konieczność wcześniejszej rezerwacji). Wybrane napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe w godz. 09:00-02:00. W barze sportowym "Strikers" oferta All Inclusive przez całą dobę. W ciągu dnia i wieczorem przekąski. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w dyskotece.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony ok. 4 km od Puerto Aventuras ze sklepami, restauracjami i barami, przy dyskotece, ok. 19 km od PLAYA DEL CARMEN, ok. 40 km od Tulum; ok. 75 km od portu lotniczego w Cancun.

PLAŻA

Kompleks hotelowy renomowanej sieci hotelowej Barcelo położony jest bezpośrednio przy piaszczystej, długiej i szerokiej plaży z rafą koralową.

HOTEL

Resort składa się z 2 kompleksów hotelowych: Barcelo Maya Beach & Caribe i Barcelo Maya Colonial & Tropical, pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2004 r., odnowiony w 2014 r.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Całodobowa recepcja, 4 restauracje główne w osobnych budynkach - dania w formie bufetu, kuchnia meksykańska i międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 9 restauracji la carte: Mexico Lindo - kuchnia meksykańska, La Fuente - kuchnia hiszpańska, Mare Nostrum - owoce morza, Kyoto i Tokio - kuchnia japońska, Capri i Trattoria - kuchnia włoska, Santa Fe - dania z grilla, w restauracjach la carte obowiązuje strój formalny (panowie długie spodnie), wymagana wcześniejsza rezerwacja, 16 barów: 4 snack bary (Capitan Morgan, Rancho Grande, Mariachi, Palmeras), 4 bary w lobby, 4 bary typu swim-up, Cigar Lounge La Habana, 2 bary w amfiteatrach (Kukulcan, Palenque), Sports Bar (24h); wymiana walut, sklep z pamiątkami, rękodziełem i biżuterią, butik; pralnia, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka ( dodatkowo płatna), wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

INTERNET

punkt internetowy (ok. 7 USD/godz.), internet bezprzewodowy (ok. 13 USD/dzień)

KONFERENCJE/INCENTIVE

16 sal konferencyjnych dla 1300 osób.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

5 basenów: 3 baseny w części Barcelo Maya Colonial & Tropical, słodka woda, ok. 1000 m, gł. 0,7-1,4, 2 baseny w części Barcelo Maya Beach & Caribe, słodka woda, łącznie 1000 m gł. 0,7-1,4, brodzik, słodka woda, ok. 50 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu i oświetleniem (płatne: ok. 10 USD/godz.), siłownia, aquaerobik, boisko wielofunkcyjne, siatkówka plażowa, nurkowanie (1 bezpłatna lekcja w basenie), kajaki, windsurfing, katamaran, rowery wodne, water polo, minigolf, tenis stołowy, rzutki, łucznictwo, szachy ogrodowe, bilard; miniklub Barcy Kids Club (4-12 lat), animacje dla dzieci i dorosłych: gry i zabawy sportowe, lekcje, tańca, lekcje hiszpańskiego, wieczorne show w amfiteatrze, dyskoteka, amfiteatr, klub nocny Jaguar (powyżej 18 lat); za opłatą: aquapark Pirate's Island, sztuczna fala do surfowania Flow Rider, pływanie z delfinami w hotelowym delfinarium; centrum spa: sauna, łaźnia turecka, płatne zabiegi pielęgnacyjne i masaże.

DLA DZIECI

dostępne foteliki i menu dla dzieci, brodzik ze słodką wodą, miniklub Barcy Kids Club (4-12 lat), animacje dla dzieci

ZAKWATEROWANIE

Możliwość zakwaterowania w pokojach typu; Superior - ok 39m, możliwość zakwaterowania w pokoju: 4 osoby (możliwe kombinacje: 2 osoby dorosłe i 2 dzieci, 3 osoby dorosłe i 1 dziecko). Pokój wyposażony w :indywidualnie sterowana klimatyzację, łazienke (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy (ok. 13 USD/dzień), telewizję satelitarna, telefon, minibar, zestaw do kawy i herbaty, sejf, szlafroki, kapcie, żelazko, deska do prasowania; balkon lub taras (stolik, krzesełka), widok na ogród. Junior suite ocean front Club premium - ok 55m2,wyposażenie jak w pokoju superior, dodatkowo usługa Club Premium wliczona w cenę pokoju; balkon lub taras, mozliwość zakwaterowania 5 osób (możliwe kombinacje: 2 osoby dorosłe i 3 dzieci, 3 osoby dorosłe i 2 dzieci).

WYŻYWIENIE

Hotel oferuje opcje wyżywienia All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. śniadanie (7.00-10.30), obiad (12.30-15.00) w formie bufetu w restauracjach głównych, kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracjach głównych lub w wybranej restauracji la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja i strój formalny); przekąski (10.30-18.30) w wyznaczonych barach przy basenach; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (24h) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive 24h.

INFORMACJE DODATKOWE

https://www.barcelo.com/en-gb/barcelo-hotels/hotels/mexico/riviera-maya/barcelo-maya-beach/

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia na docelowej destynacji z wyłączeniem czasu trwania dojazdu), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podateku: od dnia 01.10.2017 r., będzie pobierany podatek na rzecz turystyki zrównoważonej. Opłata za podatek w wysokości 20 MXN (ok. 1 USD)/dzień/pokój odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Przy wjeździe do Meksyku turyści polscy nie mają obowiązku posiadania wizy przy pobytach do 90 dni. W samolocie otrzymują Państwo do wypełnienia kartę turystyczną (w języku angielskim), która musi zostać zwrócona przy wyjeździe z Meksyku. Przy przekraczaniu granicy drogą lądową należy wnieść tzw. Opłatę turystyczną w wysokości ok. 25 USD. Przy wjeździe do Meksyku wymagane jest posiadanie ważnego paszportu. Wymagany minimalny okres ważności paszportu przy wjeździe do Meksyku wynosi 6 miesięcy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mapa Hotelu Barcelo Maya Beach

Opinie o Hotelu Barcelo Maya Beach

4.6
polecam

Hotel jest bardzo przyjemny, ale jak dla mnie za duży, nie można tu mieć poczucia kameralności. Wszędzie mnóstwo ludzi, co prawda leżaków starczało codziennie ,mimo to było tłoczno. Na plaży nie było wolnego miejsca - ale plaża sama w sobie śliczna. Jedzenie dostępne w wielu restauracjach smaczne, w ogóle nie monotonne. Pokój mieliśmy z dwóch pokoi i łazienki, bardzo przestronny i położony blisko plaży. Barcelo Maya Beach polecam dla miłośników rozrywki i ciągłego ruchu. Riviera Maya idealna na wakacyjny wypoczynek, a sam Meksyk warty zobaczenia

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.6
4.6
zdecydowanie polecam

Bardzo fajny duży kompleks wakacyjny - idealne wakacje dla tych, co nie lubią się nudzić. Barcelo Maya Beach to przede wszystkim bajeczna plaża!!! to największy atut hotelu. Poza tym jest duży - jak ktoś szuka spokojnych wakacji, to może będzie tym hotelem trochę przytłoczony. Nam się podobało, bo było co robić - korzystaliśmy z siłowni, aerobiku, rowerów wodnych, a o świcie przed śniadaniem biegaliśmy wzdłuż plaży :) standard na piątkę, wyżywienie też. Meksyk tym razem był tylko na wypoczynek, ale niedługo planujemy wybrać się tu na zwiedzanie!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Barcelo Maya Beach - możliwości zakwaterowania:

1 os. junior suite ocean front premium level beach caribe
1 os. junior suite ocean front premium level colonial tropical
Pokój Superior
Pokój Superior
4 os. junior suite ocean front premium level colonial tropical
5 os. junior suite ocean front premium level beach caribe
Premium
Promo Room
Superior

Barcelo Maya Beach - Możliwości wyżywienia:


Barcelo Maya Beach - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Barcelo Maya Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00