Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
1/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
2/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
3/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
4/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
5/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
6/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
7/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
8/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
9/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
10/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
11/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
12/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
13/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
14/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
15/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
16/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
17/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
18/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
19/20
Hotel Iberostar Cancun, Jukatan
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
01.12 - 02.12
już od 698 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
19.12 - 20.12
już od 660 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Cancun
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Iberostar Cancun

Meksyk: Jukatan: Cancun
Ocena hotelu Iberostar Cancun:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Cancun:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 grudnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 19 grudnia 2022

Hotel Iberostar Cancun w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Meksyk / Meksyk

Opis oferty:

Wspaniała rodzinna atmosfera, doskonała obsługa i zespół sympatycznych animatorów tworzą idealne warunki do wypoczynku w gronie rodziny i przyjaciół. Ten luksusowy ośrodek, dzięki znakomitemu położeniu przy długiej piaszczystej plaży przypadnie do gustu również miłośnikom spacerów. Jedną z niewątpliwych atrakcji hotelu jest 18-dołkowe pole golfowe. Warto także skorzystać z kortów tenisowych i zrelaksować się przy ładnie utrzymanym kompleksie basenowym otoczonym drzewami palmowymi. Smakoszy ucieszą różnorodne i apetyczne dania serwowane przez hotelowe restauracje. W 2015 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

POŁOŻENIE:

w CANCUN, ok. 20 km od centrum miasta; niedaleko hotelu kluby, restauracje i sklepy; ok. 10 km od portu lotniczego w Cancun.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, długość ok. 15 km łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki, bar.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1992 r., odnowiony w 2011 r., 426 pokoi, budynek główny (9 pięter) i pawilony (1 piętro), 3 windy, przestronne, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, 2 restauracje z daniami w formie bufetu: Antiguo Laguito - kuchnia międzynarodowa i meksykańska, dostępne foteliki i menu dla dzieci, El Maguey, 3 restauracje á la carte: La Horma - kuchnia gourmet, La Parrilla Steak House - dania mięsne, Naga Hibachi - kuchnia japońska, restauracje á la carte powyżej 12 lat, czynne w godz. 18.30-22.00, wymagana wcześniejsza rezerwacja i strój formalny (panowie długie spodnie), 7 barów: Snack Bar Carey przy basenie, Las Palmas w lobby, La Perla przy basenie, Las Olas przy plaży, Vertigo Sports Bar, El Telon w amfiteatrze, Cohiba Atmosphere; room-service, bezpłatny bezprzewodowy internet, minimarket: pamiątki, podstawowe artykuły medyczne; kantor; centrum konferencyjne dla maks. 1200 osób, ogród palmowy; za opłatą: salon urody, lekcje gry w golfa, lekarz na wezwanie, pralnia, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość za­kwaterowania 3 osób dorosłych lub 2 osób dorosłych i 2 dzieci, przy czym w pokoju znajdują się tylko 2 łóżka typu queen size), ok. 37 m2, inywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), bezpłatny internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon,odtwarzacz DVD, minibar, zestaw do kawy i herbaty, sejf, żelazko, deska do prasowania; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; boczny lub frontalny widok na morze; pokój z balkonem za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

7 basenów, słodka woda, łącznie ok. 800 m², gł. 1-1,5 m, brodzik ok. 60 m², gł. 0,2-0,4 m, zjeżdżalnie i statek piracki, 2 jacuzzi i bicze wodne, tarasy słoneczne, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 2 korty tenisowe z oświetleniem (płatne); plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), bogate animacje dzienne i wieczorne dla dzieci i dorosłych: wieczorne przedstawienia, kabarety, kilka razy w tygodniu muzyka na żywo, mini disco, karaoke, miniolimpiady, lekcje tańca, waterpolo, aerobik, aqua aerobik, koszykówka, siatkówka plażowa, salon gier, bilard, gimnastyka, tenis stołowy, solarium, sauna; centrum spa: płatne masaże i zabiegi pielęgnacyjne.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00) w formie bufetu w restauracji Antiguo Laguito, późne śniadanie (10.00-11.45) w formie bufetu w restauracji El Maguey, obiad w formie bufetu w restauracji Antiguo Laguito (13.00-15.00), w restauracji El Maguey (12.00-14.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji Antiguo Laguito, 1 kolacja w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); przekąski (11.00-18.00) w Snack Bar Carey; napoje bezalkoholowe oraz lokalne i importowane napoje alkoholowe (9.00-1.30) we wszystkich barach.

KONTAKT:

0052/9988818000, www.iberostar.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie

Luksusowy hotel położony w strefie hotelowej (zona hotelera) Cancun. W okolicy hotelu kluby, restauracje, sklepy i centra handlowe. Do lotniska w Cancun ok. 12 km.

Plaża

Hotel usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży - Playa Delfines (odznaczonej Błękitną Flagą), z łagodnym zejściem do wody. Hotel zapewnia bezpłatnie - ręczniki plażowe, leżaki i parasole na plaży.

Do dyspozycji gości

Hotel składa się z budynku głównego, willi oraz częście Coral Level. Recepcja, lobby, windy, room service, 5 restauracji, 8 barów, 7 basenów (w tym brodzik i basen ze zjeżdżalniami oraz statkiem pirackim, w basenach słodka woda), jacuzzi, tarasy słoneczne z leżakami i parasolami, miniklub, opiekunka (płatna), sklep z pamiątkami, butik, pralnia (płatna), przechowalnia bagażu, wymiana walut, wypożyczalnia samochodów, parking.

Pokoje

Hotel posiada 582 pokoje znajdujące się w budynku głównym, 1-piętrowych willach oraz w wieży Coral Level. Wszystkie pokoje z łazienką (suszarka, kosmetyki kąpielowe), klimatyzowane, z TV-sat, telefonem, odtwarzaczem DVD, sejfem (bezpłatnie), ekspresem do kawy i herbaty, żelazkiem oraz deską do prasowania, codziennie uzupełnianym minibarem (woda, piwo, napoje bezalkoholowe). We wszystkich typach pokoi przy zakwaterowaniu 4 osób w pokoju będą tylko 2 łóżka typu queen size. Łóżeczko dla dzieci do lat 2 bezpłatnie (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Dziecko do lat 2 wlicza się w maksymalne obłożenie pokoi.

- Pokoje standardowe z widokiem na ogród bez balkonu -
(pow. ok. 37m2)
- Pokoje standardowe z częściowym widokiem na ocean bez balkonu -
(pow. ok. 37m2)
- Pokoje standardowe z widokiem na ocean bez balkonu
- (pow. ok. 37m2) - z widokiem na ocean (niekiedy bocznym), bezpłatny wstęp do hydro strefy hotelowego Spa (tylko dorośli).
- Pokoje standardowe z balkonem
- (pow. ok. 37m2) - z widokiem na ocean
- Pokoje typu Villa z widokiem na ogród -
(pow. ok. 57m2) - z balkonem, dostęp do osobnej strefy basenowej z hamakami
Pokoje w części
Coral Level at Iberostar Selection Cancun:

- Pokoje typu Junior Suite Ocean Front at Cotel Level-
(pow. ok. 64m2) - tylko dla osób dorosłych, od strony oceanu, z jacuzzi na balkonie
- Pokoje typu Junior Suite Ocean Front Corner
at Cotel Level
-
(pow. ok. 103m2) - tylko dla osób dorosłych, od strony oceanu, z narożnym tarasem z jacuzzi
Pakiet
Coral Level
obejmuje:
W pokoju: butelkę wina i talerz owoców w dniu przyjazdu, ekskluzywne kosmetyki, ekspres do kawy, przekąski oraz napoje bezalkoholowe, woda, piwo w minibarze, system kina domowego, dostęp do centrum rozrywki Smart TV.
Na terenie hotelu: prywatny check in i check out, usługa concierge, pierwszeństwo podczas rezerwacji w restauracjach a'la carte, alkohole premium, markowa kawa, bar z sokami, oprócz możliwości korzystania ze wszystkich barów i restauracji dostępnych w hotelu Iberostar Cancun dodatkowo 3 bary (swim-up w basenie, lobby bar, bar z przekąskami) oraz 2 restauracje (międzynarodowa i włoska a'la carte), dostęp do basenu przeznaczonego tylko dla gości pokoi Star Prestige, dostęp do strefy wodnej SPA.
Na plaży: dostęp do wydzielonej strefy na plaży z łóżkami balijskimi, obsługa kelnerska.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania, obiady i obiadokolacje (w postaci bogatego bufetu). Śniadania i obiady dostępne również w barze przy basenie. W ciągu dnia liczne przekąski w barach. 4 restauracje a’la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Nielimitowana ilość napoi bezalkoholowych oraz alkoholowych (lokalnych i niektórych importowanych) w godzinach 9:00-1:30. W dobrym tonie jest schludny strój podczas posiłków i długie spodnie u Panów.

Program sportowy i animacyjny

Bogaty program animacji dziennych i wieczornych. Bezpłatnie: lekcje tańca, water polo, aerobik, aqua aerobik, koszykówka, siatkówka plażowa, salon gier, bilard, tenis stołowy, klub fitness, solarium, sauna, jacuzzi. Dodatkowo płatne: SPA oraz golf (duże zniżki dla Gości hotelu).

Internet

Wifi w hotelu gratis, stanowiska internetowe płatne (ok. 6 USD/30 min.).

Kategoria lokalna

*****

Naszym zdaniem

Hotel jest idealną propozycją dla Klientów ceniących wysoki standard z jednoczesnym zachowaniem rodzinnej, wakacyjnej atmosfery. Wspaniała, bajeczna lokalizacja, życzliwa obsługa, świetny serwis, wyśmienite jedzenie, wiele opcji dla Najmłodszych gwarantujących niezapomnianą zabawę oraz możliwość relaksu dla dorosłych. Wszystko to sygnowane marką Iberostar.

Strona www


Program

Dzień pierwszy

Zbiórka w Warszawie/Katowicach/Poznaniu lub Gdańsku przy stanowisku odpraw Rainbow na 3 godz. przed wylotem samolotu. Przelot do Cancun samolotem czarterowym LOT-u typu Dreamliner (bezpośrednio). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora . Po przylocie odprawa paszportowa i spotkanie z rezydentem, następnie transfer autokarem do wybranego hotelu.
Dzień od 2 do 6 lub 14

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień 7 lub 15

Wykwaterowanie z hotelu.Transfer na lotnisko w Cancun. Przelot samolotem czarterowym LOT-u typu Dreamliner (rejs bezpośredni) do Warszawy/Katowic/Poznania lub Gdańska
Dzień 8 lub 16

Przylot do Polski.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym PLL LOT typu Dreamliner (rejs bezpośredni) do Cancun, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (w zależności od terminu 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie jak w opisie wybranego hotelu, transfery lotnisko – hotel – lotnisko, ubezpieczenie TU Europa (w wersji standard: NNW, KL i bagaż), opiekę polskojęzycznego rezydenta, obsługę przedstawiciela Rainbow podczas odprawy w Warszawie.
Cena podstawowa nie obejmuje:
obowiązkowej opłaty turystycznej płatnej w hotelach (ok. 2-2,5 USD za pokój za noc), wycieczek lokalnych i innych wydatków osobistych. Na lotnisku w Cancun może być pobierana przed wylotem z Meksykuopłata VISITAX (ok. 10 USD/os).
Uwaga!
Wszystkie rezerwacje wstępne muszą posiadać dane Klientów – jest to konieczne do założenia rezerwacji w hotelu pobytowym. Brak danych może skutkować odrzuceniem rezerwacji przez hotel.

Wycieczki lokalne

Tajemnicze Chichen Itza i Valladolid

Całodniowa wyprawa do Chichen Itza - prekolumbijskiego miasta założonego przez Majów, wpisanego w roku 1988 na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO, a w 2007 roku ogłoszonego jednym z siedmiu nowych cudów świata. Podczas wycieczki można zobaczyć m.in. najsłynniejszą na Jukatanie piramidę Kukulkan, obserwatorium astronomiczne, największe w Mezoameryce boisko do gry w pelotę, świątynię Tysiąca Kolumn i Jaguara. To również najlepsze miejsce na zakupy rzemiosła i pamiątek. W programie wycieczki przewidziana wizyta w jednej z cenot (popularnych studni krasowych Jukatanu) z możliwością kąpieli, degustacja tequilli w kameralnej destylarni. Zwieńczeniem dnia będzie spacer po kolonialnym miasteczku Valladolid, okrzykniętym “magicznym miejscem Meksyku”. Kolonialna architektura tego miasteczka z tradycyjnym rynkiem zwanym zocalo zachwyci każdego (lunch w cenie). Cena ok. 110 USD/os.
Świat Majów i Jukatan w pigułce w Xcaret

Xcaret to najbardziej znany park rozrywki w Meksyku, który powinien odwiedzić każdy, kto wypoczywa na Jukatanie. Można tu spotkać prawdziwego „charro”, czyli meksykańskiego kowboja, stanąć oko w oko z jaguarem lub tapirem, zrobić sobie zdjęcie z tukanem, popodziwiać ponad 1000 gatunków ptactwa,30 gatunków papug, przebogate motylarium, popływać w podziemnej kilometrowej rzece i wreszcie poznać zwyczaje Majów, naturalne zatoczki oraz laguny są idealne do snorkelingu - pozwolą poznać florę i faunę Morza Karaibskiego. Świat morski - delfiny, żółwie, płaszczki oraz manaty zachwycą najbardziej wymagających (odpłatnie możliwość pływania z delfinami czy płaszczkami). Zwieńczeniem pobytu w parku jest niepowtarzalny spektakl teatralnyświatło- dźwięk", w czasie którego poznamy całą bogatą historię kraju,obejrzymy rozgrywkę meczu w pelotę, popodziwiamy bogatą kulturę, muzykę różnych stanów Meksyku. Cena ok. 130 USD/os.
Coba i Tulum

Całodniowa wycieczka do dwóch bardzo ważnych, a zarazem odmiennych stref archeologicznych Majów na Jukatanie. W programie przejazd do przepięknie położonej Coby - strefy archeologicznej, która znajduje się w jukatańskiej selwie (dżungli). Odważnym proponujemy wspinaczkę na najwyższą 42- metrową piramidę półwyspu. W programie wycieczki czeka Państwa wizyta i kąpiel w cenocie jaskiniowej, gdzie możemy podziwiać urzekające formy wapienne - m.in. stalaktyty i stalagmity. Druga strefa archeologiczna, którą odwiedzimy w tym dniu - Tulum jest najbardziej urzekającym krajobrazowo miejscem na Jukatanie. Ruiny prekolumbijskiego miasta Majów ze słynnym Castillo (czyli zamkiem) wznoszące się na 12-metrowym klifie Morza Karaibskiego są bardzo często wizytówką półwyspu widniejącą na okładkach przewodników (lunch w cenie). Cena ok. 120 USD/os.
Rajskie wyspy Jukatanu - Wyspa Contoy i Wyspa Mujeres

Istny raj dla Wszystkich , którzy kochają dziewicze plaże, wodę i łono natury. Przyjemny rejs szybką łodzią na bezludną, karaibską Wyspę Contoy, która należy do Parku Narodowego Jukatanu. Jest więc pod ochroną, dziennie nie może tu przybyć więcej niż 200 osób. To miejsce urzeka każdego, kto tu przypłynie - bogata flora i fauna na wyspie, rajskie krajobrazy, relaks na dziewiczej plaży, kąpiel w krystalicznym morzu to wszystko to czego Państwo tam doświadczą. Dla odmiany przewidziana również wizyta na Isla Mujeres - Wyspie Kobiet. To niewielka, bardzo urokliwa wysepka z latarnią morską, kameralnym miasteczkiem karaibskim oraz świątynią bogini płodności Ixchel. Podczas wycieczki istnieje możliwość snorkelingu na rafach koralowych (uzależnione od warunków pogodowych, lunch w cenie wycieczki). Cena ok. 130 USD/os.
Sian Kaan

Narodowy Park Biosfery Sian Kaan to bezdyskusyjnie raj dla Wszystkich, którzy kochają przyrodę. Wycieczka 6-cio osobowymi łódkami wśród dziewiczych lagun, zatok, gdzie możemy podziwiać krokodyle, delfiny, żółwie czy płaszczki w ich naturalnym środowisku. W programie również kąpiel w krystalicznych karaibskich wodach, snorkeling na rafie koralowej, obserwacje bogatego ptactwa- to wszystko pozwoli nam oderwać się od rzeczywistości i spędzić dzień na łonie natury. Cena ok 190 USD/os.
Dla aktywnych

3 cenoty – Aventuras Mayas

Na Jukatanie znajduje się kilka tysięcy cenot, czyli studni krasowych, powstałych w wyniku wypłukiwania przez wodę deszczową skał wapiennych. Cenoty stanowiły dla Majów główne źródło słodkiej wody, niektóre z nich pełniły też ważne funkcje rytualne. Nurkowanie w 3 cenotach – otwartej, jaskiniowej oraz uchodzącej do morza. Z pewnością będzie to ogromna przyjemność dla każdego miłośnika podwodnego świata (słynna, doskonała przejrzystość wody, bogata rafa koralowa, świat ryb, różne formy wapienne). Cena ok. 90 USD/os.
Odkryj Sekretną Rzekę

Rio Secreto to system tajemniczych jaskiń i podziemnych rzek, które uformowały niespotykany cud przyrody. Dwugodzinne pływanie z przewodnikiem daje możliwość odkrycia fantazyjnych form geologicznych w krystalicznie czystej wodzie (lunch w cenie). Cena ok. 110 USD/os.
Relaks

Piąta Aleja w Playa del Carmen

Piąta Aleja w kurorcie Playa del Carmen to najmodniejszy adres Jukatanu. W ciągu dnia deptak to doskonałe miejsce na zakupy, po zmroku zamienia się w centrum życia nocnego okolicy.
Voladores - podniebni akrobaci

Poznaj mrożący krew w żyłach prekolumbijski obrzęd religijny, poprzez który wirujący na wys. 30 m tancerze przywołują deszcz i proszą o dobre plony. W roku 2009 ten jedyny w swoim rodzaju spektakl został wpisany na listę Niematerialnego Dziedzictwa Ludzkości UNESCO i do dziś jest kultywowany przez Indian Nahua i Totonaca.
Kuchnia

Kuchnia meksykańska

Spróbuj koniecznie, gdyż kuchnia meksykańska to prawdziwy tygiel smaków! Meksykanie umiejętnie łączą lokalne produkty takie jak pomidory, kukurydza, wanilia, kakao z przywiezioną przez konkwistadorów oliwą, ryżem, wołowiną czy orzechami. W ten sposób na bazie różnorodnych produktów powstają kulinarne wariacje, których bazę stanowi tortilla, a dzięki odważnemu łączeniu składników, uzyskiwane są zaskakujące efekty – doskonałym tego przykładem może być pikantny, czekoladowy sos mole poblano.
"

Wizy

Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy.
Ważne! W Meksyku istnieją obostrzenia celne dotyczące limitów ilościowych na wwóz tytoniu oraz alkoholu. Jedna osoba pełnoletnia może wwieźć nie więcej niż 10 paczek papierosów, nie więcej niż 25 cygar lub 200 gramów tytoniu oraz maksymalnie 3 litry dowolnych napojów alkoholowych.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy.
Ważne! W Meksyku istnieją obostrzenia celne dotyczące limitów ilościowych na wwóz tytoniu oraz alkoholu. Jedna osoba pełnoletnia może wwieźć nie więcej niż 10 paczek papierosów, nie więcej niż 25 cygar lub 200 gramów tytoniu oraz maksymalnie 3 litry dowolnych napojów alkoholowych.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Meksyku trwa od 01.11 do 31.03.
Informujemy, że okresowo plaże w Cancun i na Riviera Maya mogą być dotknięte zwiększonym napływem wodorostów. Ich występowanie w tym regionie jest zjawiskiem naturalnym, a jego nasilenie może się zmieniać w zależności od warunków pogodowych czy prądów morskich. W związku z tym, ze względów bezpieczeństwa, sporty wodne mogą być okresowo niedostępne.

Uwagi do przelotu

Samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie LOT CHARTERS Economy catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem). W ramach bezpłatnego serwisu pasażerowie otrzymają również nielimitowaną wodę mineralną. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie LOT CHARTERS Premium i LOT CHARTERS Business w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Cancun

Położenie

Hotel położony jest w turystycznej części Cancun, przy plaży Playa Delfines (leżaki, parasole bezpłatne), 10 km od lotniska i 8 km od centrum handlowego i atrakcji życia nocnego.

Hotel

Luksusowy i duży obiekt, odnowiony w 2011r., idealny na rodzinne wakacje. Do dyspozycji Gości znajduję się całodobowa recepcja, przestronne i eleganckie lobby, Wi-Fi w lobby (bezpłatne), 6 restauracji, 6 barów, 5 basenów, zjeżdżalnia (dla dzieci), sztuczna rzeka, basen z falą, centrum SPA, salon piękności, salon gier, pole golfowe, doktor, kawiarenka internetowa, pralnia, przechowalnia bagaży, sklep, apteka, parking.

Pokoje

W hotelu łącznie znajduje się 426 pokoi. Pokoje Standard, pokoje Villa (sypilania z wydzielonym miejscem do pracy, widok na ogród lub morze), apartamenty Junior (sypialnia, salon, część pokoi posiada balkon z jacuzzi lub widok na ocean - za dopłatą). Wszystkie pokoje są wyposażone w łazienki (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV sat, zestaw do kawy/herbaty, DVD, Wi-Fi (płatne), żelazko i deska do prasowania, mini bar, room service (24H).

Wyżywienie

Hotel oferuje wyżywienie w opcji All Inclusive (śniadania, obiady, kolacje, przekąski i podwieczorek). Antuiguo Laguito - restauracja główna, dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa; El Maguey - restauracja serwująca śniadania i obiady; Naga Hibachi - restauracja a la carte serwująca kuchnię japońską; La Horma - restauracja a la carte serwująca kuchnię francuską; La Parilla - restauracja a la carte serwująca dania z grilla i steki; Maguey Mexican - restauracja a la carte z kuchnia meksykańską; Snack Bar Carey - bar serwujący przekąski. We wszystkich restauracjach a la carte wymagana jest wcześniejsza rezerwacja. Bary serwujące napoje bezalkoholowe i alkoholowe: Las Palmas, Vertigo, Carey, Las Olas, La Perla, Robusto.

Sport i Wellness

W hotelu znajduję się centrum SPA (oferujące liczne zabiegi , masaże, sauna, jacuzzi, łaźnia parowa, solarium^2 lat), aerobik, strzelanie do rzutków, aqua aerobik, koszykówka, siatkówka plażowa, boisko do piłki. Pole golfowe (płatne).

Atrakcje dla dzieci

Mini klub dla dzieci od 4 do 12 lat i klub dla nastolatków. Zjeżdżalnie dla dzieci (4-12 lat), mini disco, zawody sportowe, karaoke.

Rozrywki i usługi

Animacje w dzień i wieczorem, wieczorki tematyczne, przedstawienia, kabarety.

Sale konferencyjne

W hotelu znajdują się 22 sale, łącznie mieszczących do 2200 uczestników.

Strona internetowa

www.iberostar.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Meksyk/Cancun

Informacje Ogólne:

Witamy Iberostar Cancún w Cancun - Zona Hotelera. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Cancun (20 km). Pozostałe miasta: Playa del Carmen (64 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję, sklepy, mini market, salę konferencyjną, salon fryzjerski, lobby i kiosk. Dzieci mają własny program animacji oraz możliwość zabawy na placu zabaw. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia samochodów. Personel mówi po hiszpańsku i angielsku. Do dyspozycji są 7 baseny ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Goście mogą zrelaksować się przy drinku w barze przy basenie. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się supermarket, bary/restauracje i przystanek autobusowy. Odległość od hotelu: lotnisko CUN (23 km), sklepy (7 km) i dyskoteka (8 km). Oferta rozrywkowa hotelu: dyskoteka i teatr. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia:

Hotel oferuje usługi prasowania, pralnię, concierge, usługi opiekunki, usługę budzenia, sejfy, serwis pokojowy i opiekę medyczną. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje klub dziecięcy, usługi opiekunki, zajęcia animacyjne dla dzieci i brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h. Hotel posiada salę konferencyjną.

Posiłki:

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w wybranych barach. W hotelu znajdują się 5 restauracji.

Sport i Rozrywka:

W ramach aktywności hotel oferuje tenis stołowy, sala gier i program zajęć animacyjnych. Iberostar Cancún posiada łaźnię parową, spa, łaźnię turecką, masaże wodne, solarium i jacuzzi. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: tenis, fitness, koszykówka i siatkówka plażowa. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: Diners Club, American Express i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Ośrodek wypoczynkowy położony w Cancún, w stanie Quintana Roo, 5 km od centrum handlowego La Isla. Ok.10 km od portu lotniczego w Cancun.

PLAŻA

hotelowa, piaszczysta z łagodnym zejściem do wody przy hotelu. Serwis plażowy ( leżaki, parasole, ręczniki plażowe) bezpłatny. Bar przy plaży.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 5* Luksusowy kompleks hotelowy, należący do znajnej sieci hoteli Iberostar, z 1992r, odnowiony w 2011r. położony w egzotycznym ogrodzie. Wysoki standard usług, bogata oferta kulinarna oraz zaplecze rekreacyjno-sportowe zadowolą najbardziej wymagającego Klienta. Dodatkowym atutem hotelu jest 18-dołkowe pole golfowe na teremie hotelu.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, kantor, wypożyczalnia samochodów, bankomat, sklepiki, salon fryzjerski, parking ( odpłatnie część garażowa), lekarz na wezwanie, usługi pralni chemicznej. Restauracje: La Horma - kuchnia gourmet, naga hibachi kuchnia japońska, Maguey-kuchnia meksykańska, steka house La Parilla, restauracja główna Antiguo Laguitokuchnia międzynarodowa, 10 barów m.in. Snack Bar Carey przy basenie, Las Palmas w lobby, La Perla przy basenie, Las Olas przy plaży, Vertigo Sports Bar, El Telon w amfiteatrze, Cohiba Atmosphere, room service 24h.

INTERNET

Bezpłatny internet WiFi na terenie całego hotelu, również w pokojach. Kawiarenka internetowa odpłatnie.

KONFERENCJE/INCENTIVE

centrum konferencyjne dla maks. 1200 osób

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

bezpłatnie: 7 basenów ( w tym baseny tylko dla dorołsych), lezaki, parasole, ręczniki plażowe, jacuzzi tylko dla osób dorosłych, kort tenisowy, centrum fitness, koszykówka, siatkowka plażowa, piłka nożna, łucznictwo, rzutki, tenis stołowy, dziennie i wieczorne program rozrywkowe, okazjonalnie muzyka na żywo. odpłatnie: centrum Spa z zabiegami oraz masażami, 18 dołkowe pole golfowe, motorowe sporty wodne.

DLA DZIECI

brodzik ok. 60 m, zjeżdżalnie i statek piracki, wysokie krzesełka w restauracji, mini club dla dzieci w wieku 4-12, bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przylotem.

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 426 pokoi róźnego typu. Pokoje typu Ocean View dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dla osoby dorosłej o powierzchni 36m. Pokoje wyposażone w łazienki ( prysznic lub wanna, suszarka do włosów, szlafrok i kapcie), klimatyzację, zestaw do kawy i herbaty (uzupełniony w set tylko w dniu przylotu), mini bar uzupełniany codziennie w wodę i soft drinki, TV/SAT LCD32, telefon, bezpłatny sejf. Pokoje nie posiadają balkonów. Pokoje typu Superior Ocean View dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dla osoby dorosłej o powierzchni 46m.  Zestaw do kawy i herbaty uzupełniany codziennie, żelazko i deska do prasowania. Pozostałe wyposażenie jak pokój Ocena View. Pokoje typu Villa Garden View dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dla osoby dorosłej o powierzchni 105m z tarasem(stolik i krzesła). Dodatkowo posiadają większe telewizory LCD42led, prysznic i wannę oraz ręczniki plażowe.

WYŻYWIENIE

All inclusive śniadania, obiady i kolacjw w formie bufetu. Przekąski w ciągu dnia. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godzinach 10.00-01.30 w wyznaczonych barach. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji tematycznej po uprzedniej rezerwacji.

INFORMACJE DODATKOWE

www.iberostar.com Ocena HCH 5.6 Rekomendacja turystów 97%

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia na docelowej destynacji z wyłączeniem czasu trwania dojazdu), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podateku: od dnia 01.10.2017 r., będzie pobierany podatek na rzecz turystyki zrównoważonej. Opłata za podatek w wysokości 20 MXN (ok. 1 USD)/dzień/pokój odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Przy wjeździe do Meksyku turyści polscy nie mają obowiązku posiadania wizy przy pobytach do 90 dni. W samolocie otrzymują Państwo do wypełnienia kartę turystyczną (w języku angielskim), która musi zostać zwrócona przy wyjeździe z Meksyku. Przy przekraczaniu granicy drogą lądową należy wnieść tzw. Opłatę turystyczną w wysokości ok. 25 USD. Przy wjeździe do Meksyku wymagane jest posiadanie ważnego paszportu. Wymagany minimalny okres ważności paszportu przy wjeździe do Meksyku wynosi 6 miesięcy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Nekera

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

MEKSYK

Położenie

 bezpośrednio przy plaży. Transfer z lotniska w Cancun ok. 15 min.

Plaża

 biała, piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

 luksusowy hotel obejmujący 426 pokoi rozmieszczonych na 9 piętrach. 156 w pokoi z przywilejami Star Prestige znajduje się w nowym budynku tylko dla dorosłych. Do dyspozycji gości recepcja, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a'la carte (kuchnia meksykańska, japońska, steak houes, gourmet), bar, serwis pralniczy (za opłatą). Ogród z pięknym kompleksem basenowym, taras słoneczny oraz 2 whirlpoole. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. 

Wyżywienie

All Inclusive: trzy posiłki w formie bufetu. Wieczorem możliwa kolacja a'la carte . Przekąski, importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Room service przez całą dobę.

Internet

 WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

Zakwaterowanie

 Pokoje standardowe: ok. 37 m kw., z minibarem, zestawem do przygotowywania kawy/herbaty, zestawem do prasowania, klimatyzacją, sejfem, TV, internetem, telefonem. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny: ok. 37 m kw. Pokoje standardowe z widokiem na morze. Pokoje standardowe z bocznym widokiem na morze. Pokoje superior z widokiem na morze: ok. 37 m kw., w skrzydle bliżej morza, wanna, balkon z widokiem na morze. Wille z widokiem na ogród: ok. 58 m kw., wentylator, odtwarzacz CD/MP3, płaszcze kąpielowe, balkon z widokiem na ogród. Wille z widokiem na ocean: ok. 58 m kw., przy plaży. Suity z  widokiem na ocean: ok. 89 m kw., salon i oddzielna sypialnia, jacuzzi  i leżanka na balkonie.  Wille Ocean Front Swim Out: ok. 58 m kw.,  od strony morza z tarasem i bezpośrednim dostępem do basenu.

Sport

 siłownia, korty tenisowe. Za opłatą 18-dołkowe pole golfowe przy hotelu.

Wellness

 sauna. Za opłatą zabiegi spa oraz masaże, fryzjer.

Dzieci

 miniklub, oddzielny brodzik.

Rozrywka

 animacje, wieczorny program rozrywkowy.  

Kategoria lokalna

 5 gwiazdek.  

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

BestReisen

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Luksusowy hotel, laureat wielu nagród branżowych, idealny zarówno na romantyczny urlop we dwoje,  jak i na rodzinne wakacje z dziećmi. Doskonała lokalizacja, bajeczne pejzaże, wyśmienita kuchnia w wydaniu lokalnym i międzynarodowym. Relaks, zabawa i najwyższy standard!

Położenie

Przy piaszczystej plaży (serwis plażowy bezpłatny) w centrum strefy hotelowej Cancun, zaledwie 15 km od międzynarodowego lotniska, 20 km od centrum miasta.

Wyposażenie

Eleganckie, duże lobby z całodobową recepcją, minimarket, centrum konferencyjne, bezpłatne W-Fi, odpłatne stanowiska internetowe, punkt wymiany walut, room-service, restauracje: Antiguo Laguito (kuchnia meksykańska i międzynarodowa), American Bistró, El Maguey (specjały meksykańskie, widok na morze), Naga Hibachi (kuchnia japońska), La Horma (kuchnia francuska), La Parrilla steak house, kawiarnia (24 h), bary: przy basenie (z siedziskami w wodzie), w lobby, sport bar, cygaro bar, snack bar przy plaży. 

Pokoje

Gustowne, przestronne, funkcjonalnie urządzone, wyposażone w łazienkę (wanna, prysznic, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, Internet bezprzewodowy (bezpłatnie), TV sat, telefon, odtwarzacz DVD, minibar, zestaw do przyrządzania kawy i herbaty, sejf, żelazko, deskę do prasowania. Pokój z balkonem za dopłatą.

Wyżywienie

All inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), kolacje w restauracjach a'la carte (wstęp dla dzieci powyżej 12. roku życia), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, przekąski.

Sport i rozrywka

Kompleks basenów, tarasy słoneczne,  jacuzzi, aerobik, centrum fitness z widokiem na morze, siatkówka plażowa, koszykówka, kort tenisowy, boisko do piłki nożnej, tenis stołowy, bilard, animacje w dzień, wieczorna rozrywka, pokazy, wieczorki folklorystyczne, karaoke, lekcje tańca, centrum nurkowe, Spa Sensations (hydroterapia, sauna, zabiegi kosmetyczne i pielęgnacyjne).

Dla dzieci

Brodzik, statek piracki w basenie, zjeżdżalnie wodne, grzyb-fontanna, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), zajęcia z animatorami, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka niemowlęce, odpłatna indywidualna opieka nad dzieckiem.

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Od obywateli polskich wjeżdżających na terytorium Meksyku nie wymaga się wizy wjazdowej. Formularz Migracyjny (FMT), który rozdawany jest już na pokładzie samolotu, po wypełnieniu musi być opieczętowany przez urzędnika migracyjnego podczas przekraczania granicy (w przypadku podróży samolotem jest to pierwsze międzynarodowe lotnisko, a nie docelowe). Oryginał wypełnionego formularza odbiera funkcjonariusz służb migracyjnych, natomiast ostemplowaną kopię FMT należy zachować i okazać w momencie wyjazdu z Meksyku. Brak kopii formularza (a w przypadku jego utraty - niedopełnienie obowiązku zgłoszenia tego faktu na policji) może oznaczać przy wyjeździe nałożenie grzywny w wysokości do 100 USD. Należy posiadać paszport, którego termin ważności w dniu powrotu, nie jest krótszy niż 6 miesięc oraz okazać bilet powrotny i wystarczające środki finansowe na pokrycie kosztów deklarowanego pobytu. Przepisy celne nie określają wysokości kwoty wymaganej na każdy dzień pobytu. Zaleca się posiadanie ubezpieczenia na sumę nie mniejszą niż około 100 000 USD.  Koszty leczenia, operacji i pobytu w szpitalu na dobrym poziomie są bardzo wysokie - porównywalne do tych w USA.

Bagaż rejestrowany

Z uwagi na różne taryfy przelotu dostępne w liniach lotniczych obsługujących połączenia z Polski do Meksyku dopiero po założeniu wstępnej rezerwacji przelotu (na poprawne dane uczestników wyjazdu) jesteśmy w stanie zweryfikować czy bagaż rejestrowany zawarty jest w cenie danej taryfy czy też nie. W przypadku gdy bagażu nie będzie w cenie taryfy można go dokupić za dopłatą w wysokości 500 PLN/sztuka za lot w dwie strony. Limit wagowy takiego bagażu to 23 kg.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, opłaty za kartę turystyczną, bagażu rejestrowanego (w zależności od taryfy przelotu, weryfikacja po założeniu wstępnej rezerwacji).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Dertour Polska

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

IBEROSTAR Cancun

Kategoria

*****

Miejscowość

Cancun

Region

Jukatan

Kod

CUN72021 AM

Liczba pokoi

426

Położenie

Bezpośrednio przy długiej, piaszczystej plaży w strefie hotelowej Cancun. Do lotniska w Cancun ok. 15 min. jazdy.

Opis

Hotel oferuje swoim Gościom restaurację serwującą dania w formie bufetu (kuchnia międzynarodowa), restaurację z przekąskami, 4 restauracje a`la carte, (kuchnia wykwintna, japońska, meksykańska, amerykańska - steakhouse), 4 bary, 1 bar sportowy, 7 basenów, ręczniki kąpielowe i leżaki na plaży i przy basenie, Spa (za opłatą), WLAN.

Wyżywienie

All Inclusive (I) = wszystkie posiłki i przekąski, napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz dodatkowe świadczenia = minibar w pokoju, całodobowy room service.

Pokój typ 1

RI = Standard, ok. 37 m kw., nowocześnie urządzone. Łazienka/WC, suszarka do włosów, TV, odtwarzacz DVD, telefon, WLAN, klimatyzacja, minibar, zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf, żelazko, widok na morze.

Pokój typ 2

RIR = Superior, ok. 47 m kw., wyposażone jak Standard, przestronniejsze, z balkonem.

Pokój typ 3

KIR = Villa Garden View, ok. 58 m kw., wyposażone jak Superior, przestronniejsze, z balkonem i widokiem na ogród.

Pokój typ 4

WIM = Villa Ocean Front,ok. 58 m kw., w oddzielnym budynku bocznym, wyposażone jak Superior, przestronniejsze, z pokojem dziennym, położone blisko plaży.

Sport, rozrywka, wellness

Sport i fitness - w cenie - siłownia, tenis, tenis stołowy, strzelanie z łuku, zajęcia taneczne, aerobik. Za opłatą - Spa, golf. Golf = IBEROSTAR Cancun jako jedyny hotel w strefie hotelowej Cancun posiada własne 18-dołkowe pole golfowe (72 par). Gościom hotelowym przysługują zniżki oraz oferty promocyjne. Rozrywka - codziennie muzyka na żywo, urozmaicone przedstawienia wieczorne oraz program rozrywkowy.

Dla dzieci

Miniklub dla dzieci oraz klub dla nastolatków

Warto wiedzieć

Honeymoon Special - oferty dla nowożeńców oraz podróży jubileuszowych.  Należy zgłosić przy rezerwacji.

Taxa klimatyczna

Większość hoteli na Riviera Maya pobiera od Gości podatek klimatyczny, który nie jest wliczony w cenę rezerwacji. Wynosi on ok. 20-26 MXN (ok. 1 EUR) za pokój/noc i należy go opłacić w recepcji hotelowej na miejscu.

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z / na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

MP406102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Coral Travel Egzotyka

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Cancun

OPIS

Hotel należący do sieci Iberostar, dzięki czemu goście będą mieli zapewniony komfort na wysokim poziomie. Zlokalizowany w hotelowej części Cancun przy długiej i piaszczystej plaży. Będzie to idealne miejsce na rodzinne wakacje. Dla najmłodszych będzie zapewniona cała masa rozrywek - zjeżdżalnie wodne, plac zabaw i programy animacyjne. W restauracjach będziemy mogli skosztować doskonałych meksykańskich dań.

lokalizacja

20 km od centrum Cancun, 15 km od lotniska w Cancun. Hotel usytuowany na powierzchni: 85000 m2.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

1994 r. Odnowiony w 2014 r.Na terenie hotelu: restauracje (6), bary (8), room service (płatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (6), baseny odkryte (7), 3 zjeżdżalnie wodne dla dzieci, czynne w godzinach 09:00-18:00. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

- Wi-Fi w lobby bezpłatne- Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta. Bezpłatne: parasole, leżaki.

pokoje

Zlokalizowane w 6 budynkach:- budynek główny (liczba pięter: 6, liczba wind: 3)- 5 villi (liczba pięter: 1)Typy pokoi:- pokoje double dla max. 4 os.: sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC) - pokoje superior double ocean view dla max. 4 os.: sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - villa garden/ocean front dla max. 4 os.: sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna, prysznic, WC), dostęp do współdzielonego basenu, balkon lub taras - villa ocean front swim out dla max. 4 os.: dostęp do współdzielonego basenu, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna, prysznic, WC), taras - villa ocean front superior dla max. 4 os.: sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras - villa ocean front superior swim out dla max. 4 os.: dostęp do współdzielonego basenu, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras - suite ocean view dla max. 4 os.: salon, 1 sypialnia, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, jacuzzi, WC), taras - suite master dla max. 6 os.: salon, jadalnia, 1 sypialnia, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, jacuzzi, WC), taras - presidential suite dla max. 4 os.: salon, jadalnia, 1 sypialnia, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, jacuzzi, WC), balkon lub taras

Wyżywienie

- restauracja główna, restauracje a la carte (5), bary (8)All Inclusive(24h)- śniadanie (06:30-11:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (18:00-22:00) - przekąski (11:00-18:00) - wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholoweRestauracje a la carte - jedna wizyta podczas pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.- La Horma francuska - American Bistró międzynarodowa -- El Maguey meksykańska - Naga Hibachi japońska - La Parrilla międzynarodowa

z myślą o dzieciach

- brodzik- zjeżdżalnie wodne dla dzieci (3)- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)

w cenie

- kort do tenisa ziemnego - rakiety i piłki do tenisa ziemnego- tenis stołowy- koszykówka- siatkówka- siatkówka plażowa- bilard- aerobik- siłownia- animacje

płatne

- oświetlenie kortów- lekcje tenisa- sporty wodne na plaży- centrum SPA- masaż- jacuzzi

dodatkowe informacje

Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.Połączenia lotnicze mogą/lub odbywają się z międzylądowaniem, ponadto niektóre rejsy mogą być tylko z bagażem podręcznym – w celu uzyskania informacji prosimy o kontakt z infolinią lub sprawdzenie naszego systemu online.-->Proszę zapoznać się z przepisami wjazdowymi które można znaleźć tutaj https://www.coraltravel.pl/bezpieczne-podrozowanie#kierunek. Połączenia lotnicze mogą/lub odbywają się z międzylądowaniem, w celu uzyskania informacji prosimy o kontakt z infolinią lub sprawdzenie naszego systemu online.Na miejscu opieka anglojęzyczna rezydenta.

Aktualizacja opisu

26.05.2022 16:04

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Oasis Tours

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis kontrahenta

IBEROSTAR Cancún to luksusowy, pięciogwiazdkowy kompleks wypoczynkowy all-inclusive położony przy jednej z najpiękniejszych plaż w Cancun w Meksyku. Położony zaledwie 15 minut od międzynarodowego lotniska w Cancún, ten nowoczesny, przyjazny rodzinom ośrodek, który obejmuje centrum kongresowe zdolne do organizowania wszelkiego rodzaju konferencji, grup biznesowych i imprez towarzyskich, zakończył swoją ostatnią renowację w grudniu 2011 roku. , w tym prestiżową nagrodę AAA Four Diamond Award, za jakość i obsługę.Luksusowe pokoje. IBEROSTAR Cancún oferuje szeroki wybór pokoi: wille, pokoje typu deluxe i wszelkiego rodzaju apartamenty. Wszystkie pokoje są przestronne, bardzo wygodne i mają luksusowy wystrój. Większość z nich cieszy się pięknymi widokami na Karaiby.Przysmaki meksykańskie i międzynarodowe. Miłośnikom świetnego jedzenia naprawdę spodobają się dwa bufety hotelowe i specjalistyczne restauracje oferujące różne kuchnie świata, w tym oczywiście meksykańską. Dobra okazja do poznania nowych smaków i doznań.Najlepsze centrum kongresowe hotelu w Cancún. IBEROSTAR Cancún to jedyny ośrodek w strefie hotelowej Cancún, który oferuje centrum kongresowe nad oceanem na swoim terenie z trzema spektakularnymi, połączonymi ze sobą i niczym nieprzesłoniętymi salami konferencyjnymi, z których dwie wychodzą na Karaiby, oraz dużymi terenami zewnętrznymi dla grup, konferencji, imprez towarzyskich, targów i wystawaRaj dla golfistów. IBEROSTAR Cancún to jedyny ośrodek w okolicy, który dysponuje 18-dołkowym polem golfowym klasy mistrzowskiej. Prawdziwa rozkosz dla fanów tego sportu.

COVID 19

TEST:  NIERODZAJ TESTU: BRAK TESTUTEST DLA DZIECKA: NIEWYMAGANE DOKUMENTY: KOD QR - na mniej niż 12 godzin przed wylotem do i z Meksyku wymagana rejestracja na  stronie https://www.vuelaseguro.com/login i wygenerowanie indywidualnego kodu QR. Uzupełnienie formularza możliwe jest najwcześniej na 12 godzin przed wylotem z i do Polski. Rekomendujemy posiadanie pliku z kodem QR w formie papierowej i elektronicznejPodróż Lufthansą -  osoby  podrózujące Lufthansą z przesiadką w Niemczech mają obowiązek:- mają obowiązek przedstawić przed wylotem negatywny wynik testu na COVID-19. Dopuszczalne są wyniki testu (w języku angielskim, francuskim, niemieckim, włoskim lub hiszpańskim; samodzielnie wykonywane testy nie są brane pod uwagę): RT-PCR, antygenowego, RT-LAMP, TMA, nie starsze niż 72 godziny (w przypadku testów antygenowych - niż 48 godzin; czas liczony od chwili pobrania próbki), bez względu na klasyfikację kraju wylotu, jak również regulacje kraju docelowego. Obowiązek ten dotyczy także pasażerów tranzytowych i obejmuje loty w obie strony. Negatywny wynik testu należy zachować co najmniej przez 14 dni od wjazdu do Niemiec i okazać na wezwanie urzędu ds. zdrowia.Z obowiązku wykonania testu przy podróży samolotem zwolnione są m.in.:- dzieci do 6 r. życia;- osoby zaszczepione (14 dni od podania ostatniej dawki szczepionki dopuszczonej w UE - należy okazać zaświadczenie przyjęcia pełnego cyklu szczepień przeciwko COVID-19- ozdrowieńcy (28 dni-6 miesięcy po chorobie) - należy okazać zaświadczenie lekarskie potwierdzające przebycie COVID-19Podróż liniami SWISS International Airlines - osoby podróżujące liniami SWISS z przesiadką w  Szwajcarii,  muszą spełnić wymogi dotyczące osób podróżujących samolotem:- obowiązek rejestracji za pomocą formularza elektronicznego, który należy wypełnić przed przyjazdem do Szwajcarii  - dodatkowo obowiązek posiadania negatywnego wyniku testu na SARS-CoV-2 (powinien być to test PCR wykonany z próbki pobranej w ciągu ostatnich 72 godzin lub test antygenowy wykonany w ciągu ostatnich 48 h przed przyjazdem do Szwajcarii).Z obowiązku wykonania testu przy podróży samolotem zwolnione są m.in.:- osoby, które w ciągu ostatnich dwunastu miesięcy zostały zaszczepione pełnym cyklem szczepionki (z reguły dwiema dawkami) dopuszczonej do stosowania przez Unię Europejską lub Szwajcarię - należy okazać zaświadczenie przyjęcia pełnego cyklu szczepień przeciwko COVID-19osoby, które w ciągu ostatnich sześciu miesięcy zachorowały na COVID-19 i wyzdrowiały -  należy okazać zaświadczenie lekarskie potwierdzające przebycie COVID-19- dzieci do lat 16.Restrykcje obowiązujące w Meksyku:Pasażerowie przylatujący do Meksyku mogą podlegać kontroli zdrowia i pomiarowi temperatury. Ppodróżni nie zostaną poddani testom na COVID-19 po przyjeździe do kraju oraz nie muszą przedstawić negatywnego testu po przylocie.  Hotele muszą zarejestrować się i przestrzegać rządowego programu "Certification in Health Protection and Prevention in Touristic Installations", na plaży należy zachować dystans społeczny, bary i kluby nocne są otwarte i działają zgodnie z lokalnymi wytycznymi, muzea i wystawy są otwarte i działają zgodnie z lokalnymi wytycznymi.W Meksyku obowiązuje nakaz zasłaniania ust oraz nosa w przestrzeni publicznej w tym na ulicach, w obiektach zamkniętych i w środkach komunikacji zbiorowej. Noszenie maseczki nie jest obowiązkowe na plaży, przy basenie hotelowym oraz przy stoliku w restauracji.Aktualne informacje rządu Meksyku na temat sytuacji epidemiologicznej są dostępne na stronach: https://coronavirus.gob.mx/datos/, https://datos.covid-19.conacyt.mx/, https://www.gob.mx/saludKażda jednostka federacyjna prowadzi poza tym własną politykę w zakresie ochrony zdrowia i zwalczania pandemii. Szczegółowa informacja jest dostępna m.in. na stronach: https://covid19.cdmx.gob.mx/ (Miasto Meksyk) i https://qroo.gob.mx/sesa/nuevo-coronavirus-covid-19 (Quintana Roo, tj. m.in. Cancun i Riviera Maya).

RODZAJ OFERTY - WAŻNE INFORMACJE

1. Oferty z przelotem liniami rejsowymi to oferty DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA co oznacza, że ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane - cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. 2. Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.3. Warunki przewozów wybranych przewoźników:LUFTHANSA - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23 cm).Dodatkowo można dokupić bagaż  rejestrowany 23 kg (Maksymalne wymiary jednej sztuki bagażu wynoszą 158 cm - szerokość + wysokość + głębokość).SWISS - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23 cm) oraz bagaż  rejestrowany 23 kg AIR FRANCE -cena oferty zawiera bagaż podręczny 12 kg (55x35x25 cm).Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.KLM -  cena oferty zawiera bagaż podręczny 12 kg (55x35x25 cm).Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg (Maksymalne wymiary jednej sztuki bagażu wynoszą 158 cm - szerokość + wysokość + głębokość).Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlega dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.4. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu.

CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA

CENA ZAWIERA:- ubezpieczenie (KL, NW, bagaż),- bilet lotniczy,- zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się zazwyczaj w dniu przyjazdu od godz. 14:00-15:00, kończy o godz.12:00),- wyżywienie według wybranej opcji,- bagaż podręczny w przypadku przelotów czarterami i wybranymi liniami rejsowymi (Lufthansa, Air France, KLM)- bagaż główny w przypadku przelotów liniami czarterowymi i wybranymi rejsowymi (Swiss)- transfer lotnisko-hotel-lotnisko- telefoniczną opiekę w j. angielskimKlienci przylatujący do Meksyku są pod telefoniczną opieką  anglojęzycznego przedstawiciela biura (kontakt telefoniczny, brak tradycyjnych spotkań informacyjnych w hotelach)Klienci mają również możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu Organizatora (numer Emergency podany jest w dokumentach podróży).UWAGA! PODSTAWA CENY NIE ZAWIERA:- bagażu głównego w przypadku przelotów wybranymi liniami rejsowymi (Lufthansa, Air France, KLM)- Podatku ekologicznego, który pobierany jest od 1 stycznia 2019r.. Opłata za podatek w wysokości 26 MXN (ok. 1,15 EUR)/ pokój/noc odbywa się podczas zakwaterowania lub wykwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Podatek może być zapłacony gotówką w walucie MXN/EUR/USD -  Podatku turystycznego, który pobierany jest od 01.04.2021 r. od wszystkich zagranicznych turystów, wjeżdżających do stanu Quintana Roo, na terenie którego znajdują się ośrodki turystyczne Tulum, Playa del Carmen, Cancun,  w kwocie 11 USD/os.Podatek można opłacić przed przyjazdem, w trakcie pobytu lub przed opuszczeniem Meksyku. Podatek jest obowiązkowy dla wszystkich osób od 15 r.ż.  Podatek będzie można opłacić poprzez Visitax - stronę internetową lub w automatach dostępnych 24 h w każdym terminalu na lotnisku w Cancun. Po zaksięgowaniu wpłaty platforma wystawi pokwitowanie z kodem kreskowym, który należy zachować do kontroli. Płatności będą weryfikowane przez personel lotniska, który upewni się, że turyści dokonali płatności.Więcej info: https://www.travelpulse.com/news/destinations/mexican-caribbean-launches-visitax-tourism-fee-payment-system.html

POTWIERDZENIE REZERWACJI

Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


Neckermann

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Cancun, Meksyk

Położenie

bezpośrednio przy plaży. Transfer z lotniska w Cancun ok. 15 min.

Plaża

biała, piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

luksusowy hotel obejmujący 426 pokoi rozmieszczonych na 9 piętrach. 156 w pokoi z przywilejami Star Prestige znajduje się w nowym budynku tylko dla dorosłych. Do dyspozycji gości recepcja, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a'la carte (kuchnia meksykańska, japońska, steak houes, gourmet), bar, serwis pralniczy (za opłatą). Ogród z pięknym kompleksem basenowym, taras słoneczny oraz 2 whirlpoole. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. www.iberostar.com

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Wieczorem możliwa kolacja a'la carte (konieczna rezerwacja, wymagany stosowny strój). Przekąski, importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Room service przez całą dobę.

Internet

WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-4G): ok. 37 m kw., z minibarem, zestawem do przygotowywania kawy/herbaty, zestawem do prasowania, klimatyzacją, sejfem, TV, internetem, telefonem. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A1-4S): ok. 37 m kw. Pokoje standardowe z widokiem na morze (A1-4A). Pokoje standardowe z bocznym widokiem na morze (A1-4E). Pokoje superior z widokiem na morze (A1-4B): ok. 37 m kw., w skrzydle bliżej morza, wanna, balkon z widokiem na morze. Wille z widokiem na ogród (A1-4V): ok. 58 m kw., wentylator, odtwarzacz CD/MP3, płaszcze kąpielowe, balkon z widokiem na ogród. Wille z widokiem na ocean (A1-4M): ok. 58 m kw., przy plaży. Suity z  widokiem na ocean (A1-4L): ok. 89 m kw., salon i oddzielna sypialnia, jacuzzi  i leżanka na balkonie.  Wille Ocean Front Swim Out (A1-4D): ok. 58 m kw.,  od strony morza z tarasem i bezpośrednim dostępem do basenu.

Sport

siłownia, korty tenisowe. Za opłatą 18-dołkowe pole golfowe przy hotelu.

Wellness

sauna. Za opłatą zabiegi spa oraz masaże, fryzjer.

Dzieci

miniklub, oddzielny brodzik.

Rozrywka

animacje, wieczorny program rozrywkowy.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann X

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Cancun, Meksyk

Położenie

bezpośrednio przy plaży. Transfer z lotniska w Cancun ok. 15 min.

Plaża

biała, piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

luksusowy hotel obejmujący 426 pokoi rozmieszczonych na 9 piętrach. 156 w pokoi z przywilejami Star Prestige znajduje się w nowym budynku tylko dla dorosłych. Do dyspozycji gości recepcja, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a'la carte (kuchnia meksykańska, japońska, steak houes, gourmet), bar, serwis pralniczy (za opłatą). Ogród z pięknym kompleksem basenowym, taras słoneczny oraz 2 whirlpoole. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. www.iberostar.com

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Wieczorem możliwa kolacja a'la carte (konieczna rezerwacja, wymagany stosowny strój). Przekąski, importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Room service przez całą dobę.

Internet

WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-4G): ok. 36 m2, z minibarem, zestawem do przygotowywania kawy/herbaty, zestawem do prasowania, klimatyzacją, sejfem, TV, internetem, telefonem. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje standardowe z widokiem na morze (A1-4A). Pokoje standardowe z bocznym widokiem na morze (A1-4E). Pokoje superior ocean view (A1-4B): ok. 43 m2, w skrzydle bliżej morza, wanna, balkon z widokiem na morze, poza tym wyposażone jak A2G. Wille Garden View Star Prestige (A1-4V): ok. 57 m2, wentylator, odtwarzacz CD/MP3, z prywatnym basenem dla gości willi, płaszcze kąpielowe, balkon z widokiem na ogród. Juniorsuite Ocean Front Star Prestige (A1-4Z): ok. 64 m2, widok na morze; poza tym wyposażone jak A2V. Juniorsuite Ocean Front Corner Star Prestige (A1-4I): ok. 102 m2, z przestronnym tarasem. Specjalne przywileje Star Prestige m.in.: szampan przy przyjeździe, produkty do pielęgnacji ciała, Smart TV z programem rozrywkowym, wydzielony odcinek plaży z łóżkami balijskimi, wybrane napoje premium, prywatny check-in, wczesny check-in/późny check-out.

Sport

siłownia, korty tenisowe. Za opłatą 18-dołkowe pole golfowe przy hotelu.

Wellness

sauna. Za opłatą zabiegi spa oraz masaże, fryzjer.

Dzieci

miniklub, oddzielny brodzik.

Rozrywka

animacje, wieczorny program rozrywkowy.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Polska Neckermann

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Cancun, Meksyk

Położenie

bezpośrednio przy plaży. Transfer z lotniska w Cancun ok. 15 min.

Plaża

biała, piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

luksusowy hotel obejmujący 426 pokoi (z tego 16 to suity) rozmieszczonych na 9 piętrach. Do dyspozycji gości recepcja, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a'la carte (kuchnia meksykańska, japońska, steak houes, gourmet), bar, serwis pralniczy (za opłatą). Ogród z pięknym kompleksem basenowym, taras słoneczny oraz 2 whirlpoole. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. www.iberostar.com

Dostęp do internetu

WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

Amex, Mastercard, VISA.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-4G): ok. 36 m2, z minibarem, zestawem do przygotowywania kawy/herbaty, zestawem do prasowania, klimatyzacją, sejfem, TV, internetem, telefonem. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje standardowe z widokiem na morze (A1-4A). Pokoje standardowe z bocznym widokiem na morze (A1-4E). Pokoje superior ocean view (A1-4B): ok. 43 m2, w skrzydle bliżej morza, wanna, balkon z widokiem na morze, poza tym wyposażone jak A2G. Wille Garden View Star Prestige (A1-4V): ok. 57 m2, wentylator, odtwarzacz CD/MP3, z prywatnym basenem dla gości willi, płaszcze kąpielowe, balkon z widokiem na ogród. Juniorsuite Ocean Front Star Prestige (A1-4Z): ok. 64 m2, widok na morze; poza tym wyposażone jak A2V. Juniorsuite Ocean Front Corner Star Prestige (A1-4I): ok. 102 m2, z przestronnym tarasem. Specjalne przywileje Star Prestige m.in.: szampan przy przyjeździe, produkty do pielęgnacji ciała, Smart TV z programem rozrywkowym, wydzielony odcinek plaży z łóżkami balijskimi, wybrane napoje premium, prywatny check-in, wczesny check-in/późny check-out.

Sport

siłownia, korty tenisowe. Za opłatą 18-dołkowe pole golfowe przy hotelu.

Wellness

sauna. Za opłatą zabiegi spa oraz masaże, fryzjer.

Dzieci

miniklub, oddzielny brodzik.

Rozrywka

animacje, wieczorny program rozrywkowy.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Wieczorem możliwa kolacja a'la carte (konieczna rezerwacja, wymagany stosowny strój). Przekąski, importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Room service przez całą dobę.


Mapa Hotelu Iberostar Cancun

Opinie o Hotelu Iberostar Cancun

Iberostar Cancun - możliwości zakwaterowania:

MASTER SUITE
2 os. Villa z widokiem na ogród
2 os. Pokój Junior Suite Ocean Front Corner at Coral Level
2 os. Pokój Junior Suite Ocean Front at Coral Level
2 os. Pokój Standardowy bez balkonu z widokiem na ogród
1 os. Pokój Standardowy bez balkonu z widokiem na ocean
1 os. Pokój Standardowy bez balkonu z częściowym widokiem na ocean
2 os. Pokój Standardowy bez balkonu z częściowym widokiem na ocean
2 os. Pokój Standardowy bez balkonu z widokiem na ocean
1 os. pokoj standardowy z balkonem
DOUBLE PROMO ROOM
2 os. pokoj standardowy z balkonem
DOUBLE
PRESIDENTIAL SUITE
1 os. Pokój Junior Suite Ocean Front at Coral Level
1 os. Pokój Junior Suite Ocean Front Corner at Coral Level
VILLA GARDEN VIEW
DOUBLE OCEAN VIEW
DOUBLE SIDE OCEAN VIEW
DOUBLE OCEAN VIEW SUPERIOR
SUITE OCEAN VIEW
VILLA OCEAN FRONT
VILLA OCEAN FRONT SWIM OUT
VILLA OCEAN FRONT SUPERIOR
Double Oceanview
Double Side Oceanview
Double
Double room - Partial Ocean view
Double Oceanview Superior
Pokój dwuosobowy (1 bed)
Pokój dwuosobowy (1 bed) - Ocean view
Pokój dwuosobowy (1 bed) - Side Ocean view
Pokój dwuosobowy (1 bed) - Superior - Widok na ocean
Pokój dwuosobowy (1 bed) - Widok na morze
Pokój dwuosobowy
Pokój dwuosobowy - Widok na morze
Poczwórny pokój
Suite - Ocean view

Iberostar Cancun - Możliwości wyżywienia:


Iberostar Cancun - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Iberostar Cancun? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00