cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
1 / 21
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
18.12 - 25.12
już od 2089 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
26.03 - 02.04
już od 1623 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Solaria
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Solaria
star 4

Włochy: Paganella: Molveno
Ocena hotelu Solaria:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Solaria:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 18 grudnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 26 marca 2022

Hotel Solaria w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

TRENTINO/WŁOCHY

Polozenie


• bezpośrednio przy stoku narciarskim


• przystanek autobusowy poniżej ośrodka


• czas dojazdu z lotniska ok. 200 min

Wyposażenie


• recepcja
• winda
• sala TV
• minimarket
• Wi-Fi: w recepcji/lobby, w cenie

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

120

Kategoria lokalna

3,5 gwiazdki

Dodatkowe informacje


• zakwaterowanie od 17.00, wykwaterowanie do 10.00
• taksa klimatyczna: za opłatą, ok. 2,50 €/os./dzień 
• hotel nie akceptuje zwierząt domowych


•INFORMACJE PRZELOTOWE:
- bagaż rejestrowany: w cenie (do 15 kg o wymiarach nieprzekraczających 80x120x100 cm)
- bagaż podręczny: w cenie (do 5 kg, o wymiarach nieprzekraczających 55x40x20 cm)
- uwaga - podana cena nie zawiera bagażu narciarskiego. Bagaż narciarski: za opłatą (do 10 kg, o wymiarach nieprzekraczających 170x40x20 cm, np. pojedynczy zestaw nart + kije lub deska snowboardowa). W celu potwierdzenia możliwości dodania bagażu prosimy o kontakt z punktem sprzedaży
- bagaż dziecka do 2. roku życia: w cenie (do 5 kg, tylko bagaż podręczny)


•Ważne informacje:
- 1 pasażer = jedna sztuka bagażu podręcznego nie większa niż 55x40x20 cm
- buty/kask nie będą stanowiły odrębnego bagażu (muszą być zapakowane w bagaż rejestrowany)


• W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
Telefon: +48 222043596
SMS: + 48 799448800
E-mail: servicePL@TUI.com
Czat: w aplikacji TUI

Basen


• baseny: 1
• basen kryty: w cenie
• jacuzzi: w strefie spa

Dla dzieci


• łóżeczka dla dzieci: w cenie 
• miniklub dla dzieci: 4-12 lat

Sport i wellness

W cenie
• tenis stołowy

Płatne
• strefa spa
• sauna
• siłownia
• jacuzzi

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1

• 2-4 os. • ogrzewanie • sejf • telefon • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów

Wyżywienie

Pełne wyżywienie
• śniadanie: w formie bufetu
• obiad: w formie bufetu
• kolacja: w formie bufetu

Dwa posiłki
• śniadanie: w formie bufetu
• kolacja: w formie bufetu

Restauracje i bary
• restauracja
• bary i inne: 3

Dodatkowe informacje
• napoje do posiłków (obiadu i kolacji): 0,5l wody i 0,25l wina, w cenie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Rainbow

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Opis oferty

 

Położenie

Hotel znajduje się na wysokości 1400 m n.p.m., bezpośrednio na stokach Marillevy 1400, w samym centrum rozległych terenów narciarskich Folgarida-Marilleva. Takie położenie gwarantuje bezpośrednie połączenie z terenami narciarskimi Madonny di Campiglio. Do centrum miejscowości Mezzana z wyborem restauracji i barów ok. 12 km. Konieczność uiszczenia obowiązkowej opłaty za podatek turystyczny bezpośrednio w hotelu ok. 2 EUR/os./dzień (nie dotyczy dzieci poniżej 14 roku życia).

Do dyspozycji gości

Recepcja, przestronne lobby, winda, restauracja a'la carte, bar, piano bar, kino, amfiteatr z dyskoteką, taras słoneczny, ogrzewana przechowalnia sprzętu narciarskiego, butik, supermarket, sklepik z pamiątkami, sklepik z akcesoriami narciarskimi. Niewielka strefa wellness z basenem krytym (25m x 12 m), za opłatą (ok. 20 EUR/dzień): sauna, jacuzzi i siłownia. Hotel organizuje wieczorne animacje w języku włoskim. Bogaty program Après-ski: wieczorne show, gry i zabawy. Dodatkowo w hotelu znajduje się mini klub dla dzieci, tenis stołowy, bilard (za opłatą), sala z konsolami do gier (za opłatą).

Pokoje


Wyżywienie

Śniadania oraz kolacje (19:45-21:00) w formie bufetu. Do kolacji wino stołowe (0,25 l) i woda (0,5 l) są w cenie. Pozostałe napoje płatne dodatkowo. Za dopłatą lunche. Dania kuchni włoskiej i międzynarodowej serwowane są w restauracji. Dodatkowo płatna: restauracja a'la carte "Al Pepolo", gdzie serwowana jest prawdziwa włoska pizza z pieca, a także włoskie wina.

Internet

Bezpłatny internet Wi-Fi w częściach ogólnodostępnych hotelu.

Kategoria lokalna

****

Naszym zdaniem

Znany i ceniony za fantastyczną lokalizację hotel, jest jednym z ulubionych wyborów Gości w tej części Val di Sole. Duży kompleks, z bogatym zapleczem sportowo-animacyjnym, a także ciekawy program Après-ski nie pozwolą się nudzić po całym dniu spędzonym na stokach. Polecamy rodzinom podróżującym z dziećmi, a także grupom przyjaciół i zapalonym narciarzom - tutaj nie sposób się nudzić!

Strona www


Stoki

Bezpośrednio na stokach Marillevy 1400, zjazd na nartach możliwy pod hotel, połączone stacje Folgarida-Marilleva i Madonna di Campiglio (łącznie 125 km tras narciarskich).

Opinie klientów


Program

Dzień 1

Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku na 2 godziny przed wylotem samolotu (dla osób, które uiściły zaliczkę zostaną rozliczone ski passy). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie iczas wolny.
Dzień 2 - 7

Pobyt w wybranym hotelu.
Dzień 8

Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko. Wylot do Polski.
Uwagi do programu

Dzieci do 14 roku życia mają obowiązek jazdy w kaskach. Aby skrócić czas przejazdu możliwy transfer z przesiadką.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym (przewóz 1 pary sprzętu narciarskiego/os.), opłaty lotniskowe, 7 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie (zgodnie z ofertą), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, opiekę polskiego rezydenta oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
karnetu narciarskiego, ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT, napojów do obiadokolacji, dodatkowych posiłków nie wymienionych w ofercie oraz innych wydatków osobistych. Rekomendujemy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT dotyczącego ryzyk związanych z rekreacyjnym uprawianiem m.in. narciarstwa i snowboardu. Więcej informacji w sekcji Przeczytaj Koniecznie oraz w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia TU Europa dla Klientów Rainbow.
W regionie:

Val di Sole

Nazwa mówi sama za siebie - Dolina Słońca zawdzięcza to miano 256 dniom słonecznym w ciągu roku. Ciągnie się na długości ok. 50 km od miasteczka Cles na wschodzie do Przełęczy Tonale na zachodzie, położona jest pomiędzy masywami: Brenta, Ortler i Adamello. Główne ośrodki narciarskie to: Marilleva - Folgarida, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu, Pejo, Paganella.Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val di Sole to ok. 162 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Marilleva - Folgarida

Powstała z połączenia kiedyś 2 osobnych stacji, a obecnie to łącznie ok. 53 km tras. Wysokość 1300 - 2180 m n.p.m. Ze szczytu rozciąga się wspaniały widok na masyw Brenta i Adamello. Dominują trasy łatwe 25 km i średnie 21 km. Najdłuższa trasa Azzurra Folgarida - 3 km, różnica poziomów 550 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa N1 Nera Folgarida - 1 km, różnica poziomów 550 m. Snowpark Primi Passi dla początkujących. Tereny do jazdy w puchu, np.: Orso Bruno - Malghette, Cogolo - Rabbi. Narciarstwo biegowe - łącznie 50 km tras, najdłuższa trasa Marilleva 900, 7 km, średnia, 890 - 935 m.
Madonna di Campiglio

Jedna z najsłynniejszych stacji narciarskich, nie tylko ze względu na walory tras, ale także miasteczko, które stało się mekką celebrytów, wytwornych butików, gospodarzem zawodów Pucharu Świata. Wysokość 1550 - 2550 m n.p.m. Łącznie 90 km tras, dominują średnie 60 km i łatwe 20 km. Najdłuższa trasa Groste - 7 km, różnica poziomów 1000 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m (65% nachylenia). Dla doświadczonych narciarzy polecamy zjazd trasą FIS 3-Tre, gdzie odbywają się zawody Pucharu Świata w narciarstwie alpejskim mężczyzn (uznawana za jedną z 10-ciu najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach). Snowpark na Passo Groste na mistrzowskim poziomie. Tereny do jazdy w puchu, np.: Val Gelada, Serodoli, Cima Roma, Lago di Tovel. Narciarstwo biegowe - łącznie 21 km tras, najdłuższa trasa (tor Pucharu Świata) - 10 km, średnia, 1575 - 1645 m. Ekspozycja stoków wschód - zachód, poranek proponujemy spędzić na Madonnie, a po południu przenieść się na Passo Groste, dzięki czemu zawsze będzie towarzyszyć nam słońce.
Pinzolo

Nieco odizolowany ośrodek, z trudniejszymi trasami niż Madonna di Campiglio. Polecamy dla narciarzy, którzy lubią poszaleć na pustym stoku. Wysokość 800 - 2100 m n.p.m. Łącznie 26 km tras, dominują średnie 18 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Pista Rododendro - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 600 m. Najtrudniejsza trasa Pita Competition - 1,3 km, różnica poziomów 300 m. Snowpark "Brentapark" dla początkujących i zaawansowanych. Dzięki nowo wybudowanej kolejce gondolowej Pinzolo Campiglio Express (4,7 km długości, czas przejazdu 16 min.) możliwość przejazdu na stoki Madonny di Campiglio.
Adamello Ski: Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu

Doinwestowany, wysoko położony i zróżnicowany region powstały dzięki połączeniu 3 stacji narciarskich. Piękne widoki! Wysokość 1121 - 3000 m n.p.m. Łącznie 100 km tras: średnie 59 km i trudne 21 km. Passo Tonale 1883 - 2585 m, łącznie 66 km tras: średnie 33 km, łatwe 20 km. Ponte di Legno - Temu 1121 - 2120 m, łącznie 30 km tras: średnie 25 km, trudne 5 km. Lodowiec Presena 2585 - 3000 m, łącznie 4 km tras: trudne 3 km, średnie 1 km. Najdłuższe trasy: Passo Tonale Alpino - 4,5 km, średnia, różnica poziomów 725 m i Ponte di Legno - Temu Angelo - Corno d'Aola - 3,7 km, trudna, różnica poziomów 278 m. Najtrudniejsze trasy Passo Tonale Paradiso - 3 km, różnica poziomów 737 m (uznawana za jedną z 10 najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach), Ponte di Legno Corno d'Aola - 2,7 km, różnica poziomów 650 m, Lodowiec Presena Presena Sinistra - 1 km, różnica poziomów 278 m.
Pejo

Warto wybrać się do tego uzdrowiska ze źródłami termalnymi na dzień odpoczynku od nart. Jako ośrodek narciarski polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na szerokie i średnio trudne trasy, a także małą liczbę turystów. Wysokość 1200 - 2400 m n.p.m. Łącznie 15 km tras: średnie 8 km, łatwe 3 km.
SKI INFO:

Tereny narciarskie
: 900-2600 m n.p.m. + Lodowiec Presena 3069 m n.p.m.
Długość tras
: 380 km (w tym połowa sztucznie naśnieżanych)
Trasy łatwe
: 92 km
Trasy średnie:
230 km
Trasy trudne
: 60 km
Wyciągi
: 109 o łącznej przepustowości 183.300 os./ godz.
Sezon narciarski
: grudzień-maj
Brak możliwości zjazdów na tzw. snow bike.
Karnety:

- Skipass Folgarida - Merilleva -ok. 202 - 235 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida i Marilleva.
- Skipass Folgarida - Marilleva, Pejo i 2 dni Skiarea - ok. 235 - 265 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Pejo, 2 dni Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta.
- Skipass Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta - ok. 255 - 289 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo.
- Skipass Superskirama - ok. 267 -303 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale, Pejo, Monte Bondone, Paganella i Folgaria Lavarone.
Ceny karnetówpodane zostałyna dzień 10.10.2021 r.i mogą ulec zmianie.

Zniżka na karnet

Istnieje możliwość zakupu karnetu ze zniżką maksymalnie do 3 dni przed rozpoczęciem imprezy. Po upływie tego terminu nie ma możliwości zakupu, zwrotu ani wymiany karnetu. Dzięki umowie z regionem Val di Sole jesteśmy w stanie zaproponować zakup karnetu ze zniżką max. do 30 EUR. Przy rezerwacji w systemie należy zadeklarować chęć zakupu karnetu ze zniżką (zaliczka 50 zł, czyli 11 EUR). Pozostałą część kwoty Klienci dopłacają w GOTÓWCE w EURO u naszego przedstawiciela przy stanowisku Rainbow na lotnisku przed wylotem do Włoch. Otrzymają wówczas imienny voucher, który w kasie przy wyciągu wymieniany jest na imienny karnet.

Inne

W regionie:

Val di Sole

Nazwa mówi sama za siebie - Dolina Słońca zawdzięcza to miano 256 dniom słonecznym w ciągu roku. Ciągnie się na długości ok. 50 km od miasteczka Cles na wschodzie do Przełęczy Tonale na zachodzie, położona jest pomiędzy masywami: Brenta, Ortler i Adamello. Główne ośrodki narciarskie to: Marilleva - Folgarida, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu, Pejo, Paganella.Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val di Sole to ok. 162 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Marilleva - Folgarida

Powstała z połączenia kiedyś 2 osobnych stacji, a obecnie to łącznie ok. 53 km tras. Wysokość 1300 - 2180 m n.p.m. Ze szczytu rozciąga się wspaniały widok na masyw Brenta i Adamello. Dominują trasy łatwe 25 km i średnie 21 km. Najdłuższa trasa Azzurra Folgarida - 3 km, różnica poziomów 550 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa N1 Nera Folgarida - 1 km, różnica poziomów 550 m. Snowpark Primi Passi dla początkujących. Tereny do jazdy w puchu, np.: Orso Bruno - Malghette, Cogolo - Rabbi. Narciarstwo biegowe - łącznie 50 km tras, najdłuższa trasa Marilleva 900, 7 km, średnia, 890 - 935 m.
Madonna di Campiglio

Jedna z najsłynniejszych stacji narciarskich, nie tylko ze względu na walory tras, ale także miasteczko, które stało się mekką celebrytów, wytwornych butików, gospodarzem zawodów Pucharu Świata. Wysokość 1550 - 2550 m n.p.m. Łącznie 90 km tras, dominują średnie 60 km i łatwe 20 km. Najdłuższa trasa Groste - 7 km, różnica poziomów 1000 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m (65% nachylenia). Dla doświadczonych narciarzy polecamy zjazd trasą FIS 3-Tre, gdzie odbywają się zawody Pucharu Świata w narciarstwie alpejskim mężczyzn (uznawana za jedną z 10-ciu najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach). Snowpark na Passo Groste na mistrzowskim poziomie. Tereny do jazdy w puchu, np.: Val Gelada, Serodoli, Cima Roma, Lago di Tovel. Narciarstwo biegowe - łącznie 21 km tras, najdłuższa trasa (tor Pucharu Świata) - 10 km, średnia, 1575 - 1645 m. Ekspozycja stoków wschód - zachód, poranek proponujemy spędzić na Madonnie, a po południu przenieść się na Passo Groste, dzięki czemu zawsze będzie towarzyszyć nam słońce.
Pinzolo

Nieco odizolowany ośrodek, z trudniejszymi trasami niż Madonna di Campiglio. Polecamy dla narciarzy, którzy lubią poszaleć na pustym stoku. Wysokość 800 - 2100 m n.p.m. Łącznie 26 km tras, dominują średnie 18 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Pista Rododendro - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 600 m. Najtrudniejsza trasa Pita Competition - 1,3 km, różnica poziomów 300 m. Snowpark "Brentapark" dla początkujących i zaawansowanych. Dzięki nowo wybudowanej kolejce gondolowej Pinzolo Campiglio Express (4,7 km długości, czas przejazdu 16 min.) możliwość przejazdu na stoki Madonny di Campiglio.
Adamello Ski: Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu

Doinwestowany, wysoko położony i zróżnicowany region powstały dzięki połączeniu 3 stacji narciarskich. Piękne widoki! Wysokość 1121 - 3000 m n.p.m. Łącznie 100 km tras: średnie 59 km i trudne 21 km. Passo Tonale 1883 - 2585 m, łącznie 66 km tras: średnie 33 km, łatwe 20 km. Ponte di Legno - Temu 1121 - 2120 m, łącznie 30 km tras: średnie 25 km, trudne 5 km. Lodowiec Presena 2585 - 3000 m, łącznie 4 km tras: trudne 3 km, średnie 1 km. Najdłuższe trasy: Passo Tonale Alpino - 4,5 km, średnia, różnica poziomów 725 m i Ponte di Legno - Temu Angelo - Corno d'Aola - 3,7 km, trudna, różnica poziomów 278 m. Najtrudniejsze trasy Passo Tonale Paradiso - 3 km, różnica poziomów 737 m (uznawana za jedną z 10 najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach), Ponte di Legno Corno d'Aola - 2,7 km, różnica poziomów 650 m, Lodowiec Presena Presena Sinistra - 1 km, różnica poziomów 278 m.
Pejo

Warto wybrać się do tego uzdrowiska ze źródłami termalnymi na dzień odpoczynku od nart. Jako ośrodek narciarski polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na szerokie i średnio trudne trasy, a także małą liczbę turystów. Wysokość 1200 - 2400 m n.p.m. Łącznie 15 km tras: średnie 8 km, łatwe 3 km.
SKI INFO:

Tereny narciarskie
: 900-2600 m n.p.m. + Lodowiec Presena 3069 m n.p.m.
Długość tras
: 380 km (w tym połowa sztucznie naśnieżanych)
Trasy łatwe
: 92 km
Trasy średnie:
230 km
Trasy trudne
: 60 km
Wyciągi
: 109 o łącznej przepustowości 183.300 os./ godz.
Sezon narciarski
: grudzień-maj
Brak możliwości zjazdów na tzw. snow bike.
Karnety:

- Skipass Folgarida - Merilleva -ok. 202 - 235 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida i Marilleva.
- Skipass Folgarida - Marilleva, Pejo i 2 dni Skiarea - ok. 235 - 265 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Pejo, 2 dni Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta.
- Skipass Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta - ok. 255 - 289 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo.
- Skipass Superskirama - ok. 267 -303 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale, Pejo, Monte Bondone, Paganella i Folgaria Lavarone.
Ceny karnetówpodane zostałyna dzień 10.10.2021 r.i mogą ulec zmianie.

Zniżka na karnet

Istnieje możliwość zakupu karnetu ze zniżką maksymalnie do 3 dni przed rozpoczęciem imprezy. Po upływie tego terminu nie ma możliwości zakupu, zwrotu ani wymiany karnetu. Dzięki umowie z regionem Val di Sole jesteśmy w stanie zaproponować zakup karnetu ze zniżką max. do 30 EUR. Przy rezerwacji w systemie należy zadeklarować chęć zakupu karnetu ze zniżką (zaliczka 50 zł, czyli 11 EUR). Pozostałą część kwoty Klienci dopłacają w GOTÓWCE w EURO u naszego przedstawiciela przy stanowisku Rainbow na lotnisku przed wylotem do Włoch. Otrzymają wówczas imienny voucher, który w kasie przy wyciągu wymieniany jest na imienny karnet.

META Description

Impreza WSS (PRZELOT SAMOLOTEM)

Wizy - informacje dla sprzedawców

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek:
1)

zarejestrowania swojego przyjazdu
na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
oświadczenie
autodichiarazione)
2)
przedstawienia certyfikatu w
języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
green pass
) zaświadczającego o:
·
ukończeniu całego cyklu szczepień
co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
przebytej chorobie COVID-19
(ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
negatywnym wyniku testu wymazowego
(molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
Uwaga!!!

Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
do:
- konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
- wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
- muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
- basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
- targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
- uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
- centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
- salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
- konkursów publicznych.
Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
400-1000 EUR
zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
Źródło:
Uwaga!
Od 01.09.2021 r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu) także
przy wejściu na lotniska we Włoszech.

Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia.
"

Wizy

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek:
1)

zarejestrowania swojego przyjazdu
na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
oświadczenie
autodichiarazione)
2)
przedstawienia certyfikatu w
języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
green pass
) zaświadczającego o:
·
ukończeniu całego cyklu szczepień
co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
przebytej chorobie COVID-19
(ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
negatywnym wyniku testu wymazowego
(molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
Uwaga!!!

Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
do:
- konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
- wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
- muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
- basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
- targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
- uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
- centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
- salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
- konkursów publicznych.
Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
400-1000 EUR
zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
Źródło:
Uwaga!
Od 01.09.2021 r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu) także
przy wejściu na lotniska we Włoszech.

Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia.
"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Włochy/Trentino

Położenie:

- miejscowość  Mezzana - ok. 8 km od centrum miejscowości - bezpośrednio na stoku - przystanek autobusu ok. 200 m

Wyposażenie hotelu:

- recepcja - restauracja, restauracja ala carte, 3 bary - przechowalnia sprzętu narciarskiego Bezpłatnie - sala telewizyjna - pokój gier - disco club - bezprzewodowy internet w pomieszczeniach wspólnych Płatne: - sauna, solarium - wellness (basen, sauna, łaźnia turecka, whirlpool) Dla dzieci: - plac zabaw - miniklub (oprócz soboty) - plac zabaw - łóżeczko na życzenie, bezpłatnie - menu w restauracji na życzenie

Pokoje:

DBL -  łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - TV SAT, telefon - minibar, sejf - ogrzewanie

Wyżywienie:

Half Board (HB+) śniadania, kolacje w formie bufetu wina i wody do posiłków Kolacja świąteczna i  noworoczna w cenie

Dodatkowe informacje:

- opłata klimatyczna, 2 EUR/noc - parking w zależności od dostępności, bezpłatnie - zakwaterowanie  od 14:00, wykwaterowanie do 10:00

Adres:

Adres: Localit Marilleva 1400, 1400, 38020 Mezzana TN, Włochy Telefon: +39 0835 953917


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Volare Travel

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Włochy

Położenie

hotel jest cześcią kompleksu "Club Hotel Solaria" usytuowany w jednym z najbardziej imponujących ośrodków górskich MARILLEVA 1400, w regionie VAL DI SOLE. Wokół roztacza się widok na łańcuch górski Dolomitów. Ze stacji stacji narciarskiej Marilleva 1400 można łatwo przemieszczać się na inne wyciągi w Folgaridzie i Madonnie di Campiglio.

Serwis

winda, 2 bary, 2 restauracje, szeroki hall, disco, basen, siłownia, animacje, mini-klub dla dzieci od 4-13 lat, rozległy taras, strefa z internetem bezprzewodowym, przechowalnia sprzetu narciarskiego, kryty parking, wewnątrz kompleksu znajuje się supermarket, sklepy, wypożyczalnia sprzętu narciarskiego, sala gier, pralnia, fotograf, salon piękności.

Pokoje

standardowo wyposażone pokoje 1, 2, 3, 4 os. z pełnym węzłem sanitarnym (łazienka z prysznicem). Pokoje wyposażone w telefon, TV LCD.

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (możliwość dokupienia pełnego wyżywienia)

Cena obejmuje

5/7 noclegów, wyżywienie 2 x dziennie, napoje do obiadokolacji (1/4 l. wina i 1/2 l. wody mineralnej). Obowiązkowe ubezpieczenie KL, NNW i bagaż w wys. 40 zł/os.

Cena nie obejmuje

opcjonalnego ubezpieczenia OC SKI w wys. 40 zł/os. Taksy klimatycznej płatnej na miejscu w wys. 1,30 Euro/os./dzień

Zniżki

przy 2 osobach pełnopłatnych dzieci na pierwszej dostawce 0-8 lat gratis, druga dostawka 0-8 lat 30%, powyżej 8 lat na pierwszej dostawce 50%, a na drugiej dostawce 30%

Uwaga

zakwaterowanie od godziny 16, wykwaterowanie do godziny 10.00.

Info skipass

6 dniowy Folgarida Marilleva od 165 euro/os., 6 dniowy Superskirama Adamello Brenta od 230 euro/os. obejmuje trasy - Folgarida Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo del Tonale, Pejo, Monte Bondone, Paganella, Folgaria-Lavarone.

Atuty obiektu

- doskonałe położenie przy stacji narciarskiej - polecamy rodzinom z dziećmi - basen


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Volare Travel, które powstało w roku 2004 jako organizator sportów zimowych i specjalista wycieczek narciarskich we Włoszech. Obecnie, w ramach oferty zimowej, należy do ścisłej czołówki polskich touroperatorów. Organizuje wakacje w najlepszych regionach narciarskich Włoch (m. in. Madonna di Campiglio, Val di Fiemme, Livigno, Val di Sole, czy Val di Fassa) i Austrii (Dolina Zillertal, Hintertux, Zell am See czy Kaprun).

W ofercie Volare Travel znajdują się dogodnie położone i dobrze wyposażone apartamenty z aneksami kuchennymi dla narciarzy oraz hotele o wysokim standardzie dla najbardziej wymagających osób. Biuro Podróży Volare Travel organizuje wyjazdy narciarskie dla klientów indywidualnych oraz grup zorganizowanych, a także wyjazdy incentive w oparciu o autokar i dojazd własny oraz z możliwością przelotu.

Volare Travel zapewnia wykwalifikowaną kadrę instruktorów, którzy dokładają wszelkich starań aby wypoczynek narciarski był niezwykłą przygodą organizując zawody narciarskie, zjazdy poza trasami, wyjazdy na heliski i szereg innych atrakcji.


Snowtrex

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Miasto

Marilleva 1400

Kraj

Włochy

Położenie/wyposażenie

Przytulny 4-gwiazdkowy Hotel Solaria leży w Marilleva 1400 w idealnym położeniu, bezpośrednio na terenie narciarskim Folgarida-Marilleva, ok. 100 m stoku i wyciągów. Przystanek autobusowy dla narciarzy jest oddalony o ok. 10 m.Do wyposażenia obiektu zaliczamy: recepcję, Wi-Fi (w pomieszczeniach ogólnodostępnych), windę, pokój TV, restaurację ?-la-carte, bar, pokój wypoczynkowy, pokój zabaw dla dzieci oraz sklepik z pamiątkami, mini market i pomieszczenie na sprzęt narciarski. Miejsca parkingowe (ograniczona dostępność) są do dyspozycji gości. Hotel oferuje strefę wellness (za opłatą) z basenem krytym, sauną, jacuzzi, jak również masażami i zabiegami upiększającymi (na zapytanie). Dla dzieci w wieku 3-10 lat oferowany jest miniclub po włosku (pon.-pt. & niedz. w godz. 09:30-12:00 i 15:30-18:00). Na zapytanie można na miejscu zamówić opiekę nad dziećmi - babysitter (za opłatą). WyżywienieZawarte w cenie wyżywienie typu HB obejmuje napój powitalny, bufet śniadaniowy i kolacje w formie bufetu. Do kolacji wino domowe (1/4 litra) i woda (0,5 l) są wliczone w cenę. W Boże Narodzenie i Sylwestra serwowane jest specjalne menu. Na zapytanie może zostać przygotowane menu dla dzieci.

Świadczenia w cenie

Noclegi w wybranym terminieWyżywienie jak wybranoNapój powitalnyMenu bożonarodzeniowe i sylwestroweSejf (w pokoju)Łóżeczko dla dziecka (na zapytanie)Miejsca parkingowe (ograniczona dostępność)10% zniżki na kursy w partnerskiej szkółce narciarskiej

Opcjonalnie płatne na miejscu

Korzystanie ze strefy wellness (wg opisu)Masaże i zabiegi urody (na zapytanie)Minibar (w pokoju)Opieka nad dziećmi (na zapytanie)

Płatne na miejscu

Opłata klimatyczna: ok. 2,20 € za osob./nocKeycard: 5,- €

Zwierzęta domowe

Nie można przywieźć zwierząt domowych.

Zniżki

W zależności od typu pokoju, wieku podróżujących, daty wyjazdu i karnetu narciarskiego, otrzymają Państwo różne zniżki. Dokładną wysokość zniżki mogą Państwo uzyskać podczas przygotowania sobie indywidualnej oferty (należy kliknąć w cenę). Niemowlęta, które w momencie wyjazdu mają mniej niż 24 miesiące, zasadniczo podróżują bezpłatnie, muszą być jednak uwzględnione w każdej rezerwacji.

Ważne wskazówki

Dzieci do 7 lat włącznie nie będą wyszczególnione na voucherze na karnet narciarski. Na każdy karnet narciarski zakupiony dla osoby dorosłej przypada dla jednego dziecka z tej grupy wiekowej bezpłatna karta na korzystanie z wyciągów (wymagany dokument tożsamości). Jeżeli dzieci jest więcej niż osób dorosłych należy zakupić karnet dla dziecka na miejscu. Więcej informacji uzyskają Państwo w kasie wyciągu.Na zapytanie dostępne są pokoje dla osób niepełnosprawnych.W pokojach wieloosobowych lub z dostawką przy niepełnym obłożeniu brak dodatkowych łóżek.

Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC, HB PLUS

pokoje z podwójnym łóżkiem, dostawką, TV sat., telefonem, sejfem i minibarem (za opłatą) łazienka z prysznicem, WC i suszarką do włosów

Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC, HB PLUS

pokoje z podwójnym łóżkiem, 2 dostawkami, TV sat., telefonem, sejfem i minibarem (za opłatą) łazienka z prysznicem, WC i suszarką do włosów

Dojazd

Kolej: Mal? (ok. 20 km), Trydent (ok. 75 km)Przelot: Bergamo (ok. 160 km), Werona (ok. 170 km), Innsbruck (ok. 220 km)

Karnet narciarski - dodatkowe informacje.

Oferty zawierające karnet narciarski w cenie oznaczone są znakiem "SKIPASS/KARNET W CENIE" (istnieje możliwość zaznaczenia tej opcji w filtrach). Prosimy upewnić się przed dokonaniem rezerwacji, czy wybrali Państwo ofertę z karnetem narciarskim w cenie. Rezerwacja bez ryzyka z naszą Gwarancją zwrotu pieniędzy - koronawirus! Jeżeli na jeden dzień przed rozpoczęciem podróży (dzień przyjazdu) ze względu na pandemię koronawirusa zarezerwowany obiekt lub wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet będą zamknięte, mogą Państwo bezpłatnie anulować rezerwację. Obowiązuje to również w przypadku, gdy MSZ odradza podróże, które nie są konieczne, do zarezerwowanego ośrodka lub zamknięcia granic kraju docelowego.W takim przypadku mogą Państwo na 10 dni (i mniej) przed rozpoczęciem wyjazdu, bezpłatnie odwołać rezerwację. Anulowanie rezerwacji musi nastąpić najpóźniej na 2 dni przed rozpoczęciem wyjazdu. Zwroty kosztów wyjazdu będą realizowane w ciągu 14 dni od anulowania rezerwacji. W zeszłym sezonie narciarskim 2019/20 zwróciliśmy 100% środków za rezerwacje odwołane z powodu pandemii koronawirusa. Pieniądze naszych Klientów są dodatkowo zabezpieczone na wypadek niewypłacalności.

Gwarancja śniegu (01.01. - 15.03.)

Jeżeli na 5 dni przed rozpoczęciem wycieczki (dzień przyjazdu) z powodu braku śniegu wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet narciarski będą zamknięte - przy czym najwyższy punkt terenu narciarskiego musi znajdować się na wysokości minimum 1800 m.n.p.m. - mogą Państwo bezpłatnie dokonać zmiany rezerwacji na inną naszą wycieczkę w tym samym terminie (o ile są jeszcze wolne miejsca; obowiązuje aktualna cena nowego wyjazdu bez rabatu Last-Minute & More; gwarancja ważna jedynie dla wycieczek zaczynających się w terminach od 01.01. do 15.03.). Aby móc skorzystać z gwarancji, prosimy o kontakt w wyznaczonym terminie (dokładnie na 5 dni przed rozpoczęciem wyjazdu/pobytu, np. w poniedziałek, jeżeli impreza turystyczna rozpoczyna się w sobotę) drogą mailową na adres gwarancjasniegu-pl@snowtrex.com.

Teren narciarski Folgarida - Marilleva

Maks. wysokość: 2180 mMin. wysokość: 1300 mWys. miejscowość: 1400 mWyciągi łącznie: 25Orczyki: 5Krzesełka: 13Gondole: 7Trasy łącznie: 63 kmTrasy zielone/niebieskie: 18 kmTrasy czerwone: 32 kmTrasy czarne: 13 km

Region narciarski Skirama Dolomiti Adamello-Brenta

Maks. wysokość: 2504 mMin. wysokość: 852 mWyciągi łącznie: 73Orczyki: 23Krzesełka: 33Gondole: 17Trasy łącznie: 150 kmTrasy zielone/niebieskie: 50 kmTrasy czerwone: 67 kmTrasy czarne: 33 km


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Snow Trex, które specjalizuje się w ofertach wyjazdów zimowych do najbardziej atrakcyjnych regionów narciarskich w Europie i w Ameryce Północnej. Biuro Podróży SnowTrex prężnie działa na rynku międzynarodowym od 2005 roku, obecnie obsługuje turystów w 15 krajach świata.

Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów Biuro Podróży Snow Trex ma do dyspozycji szeroką bazę apartamentów i hoteli o różnym standardzie, a także pośredniczy w zakupie karnetów narciarskich na wybrane ski regiony. Dodatkowo isnieje możliwość wypożyczenia sprzętu i wykupienia kursów nauki jazdy na nartach czy snowboardzie.

Podczas wakacji w najpopularniejszych destynacjach klienci objęci są opieką rezydentów, którzy przygotowują animacje wieczorne i zabawy na śniegu. To właśnie stanowi o wyjątkowości oferty Snow Trex.


Olimp Ski

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

**** Włochy/Val di Sole

Położenie i warunki narciarskie

Marilleva-Folgarida - nowoczesna i świetnie przygotowana stacja narciarska oferująca szeroki wybór doskonale przygotowanych tras narciarskich. Znajduje się tutaj wiele propozycji dla początkujących narciarzy, sporo widokowych i długich nartostrad oraz kilka naprawdę wymagających czarnych tras, nic więc dziwnego iż to właśnie Marilleva-Folgarida jest jedną z najbardziej znanych stacji regionu, dodatkową jej zaletą jest połączenie siecią wyciągów i tras z Madonną di Campiglio. Zmęczeni narciarze mają okazję odpocząć w jednej z wielu restauracji czy barów na stokach, snowboardziści znajdą tu również snowpark a dla najmłodszych zbudowano szkółkę narciarską.

Madonna di Campiglio - jeden z najbardziej znanych i ekskluzywnych kurortów narciarskich świata. Miasteczko z ponad 100 letnią tradycją miało okazję gościć cesarzowa Sissi i cesarz Franciszka Józefa, zaś w dzisiejszych czasach Madonna gości najlepszych narciarzy i snowboardzistów podczas odbywających się ty corocznie zawodów Pucharu Świata. Miejsce z jednej strony urzeka przepychem, ekskluzywnymi sklepami i restauracjami, z drugiej zaś przyciąga życiem nocnym i znanymi w całych Włoszech pubami i dyskotekami. Madonna di Campiglio to jednak przede wszystkim idealne miejsce dla narciarzy

Madonna łączy się siecią wyciągów z Marillevą i Folgaridą tworząc olbrzymi region narciarski, znajduje się tutaj także kilka słynnych tras jak: najdłuższa trasa Groste - 7 km, najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m oraz trasa Pucharu Świata 3-Tre. Pinzolo - w sezonie 2010/2011 zostało połączone nową gondolą z Madonną di Campiglio, ta dynamicznie rozwijająca się stacja zadowoli nie tylko początkujących i średnio zaawanwanych narciarzy ale także miłośników wypraw narciarskich wśród pięknych widoków oraz rodziny z dziećmi, dla których przygotowano park zabaw Pratomatto (koło kolejki Pra Rodont), snowboardziści również znajdą tu coś dla siebie - działa tu snowpark "Brentapark". Łącznie w Pinzolo jest ponad 35 km tras - to doskonałe miejsce aby odpocząć od gwaru Madonny i zakosztować narciarstwa wśród dzikiej przyrody.

Karnet narciarski

polecamy tutaj skipass SuperSkiRama: Bez ograniczeń ! Dowolna ilość dni w dowolnej stacji regionu Val di Sole. Dzięki temu ski-passowi będą mogli Państwo korzystać z łączących się siecią tras i wyciągów z Madonną stacjami Marilleva i Folgarida. Uwaga - do wszystkich typów ski-passów w Val di Sole wymagana jest fotografia oraz kaucja zwrotna za ski-pass 5 Euro.

  Terminy Free Ski

w terminach oznaczonych jako Free Ski w cenie Skipass 6 dni: 26.11.16 - 24.12.16 oraz 26.03 - 08.04.2017 w cenie Superskirama 6 dni

Club hotel Solaria

Idealnie wręcz położony i świetnie wyposażony hotel będący świetnym wyborem zarówno dla narciarzy, na rodzinne wakacje jak i dla poszukujących komfortowego hotelu dosłownie na trasach. Ten luksusowy hotel położony jest na wysokości 1400m, w miejscu z którego rozpoczynają się wyciągi i trasy ośrodka Folgarida-Marilleva, bez odpinania nart można stąd dotrzeć do Madonna di Campiglio czy Pinzolo. Hotel zaprojektowano tak aby z wnętrz można było cieszyć się niezapomnianymi widokami na Dolomity, oddaje od do Państwa dyspozycji obszerne lobby, recepcję (tutaj za opłatą można korzystać z Wifi), będącą dumą hotelu restaurację serwującą dania kuchni europejskiej i lokalne specjały, piano-bar, amfiteatr gdzie odbywają się animacje i dyskoteki a także ogrzewaną narciarnię. Znajdą tu Państwo również butik, supermarket oraz sklep sportowy. Po dniu na nartach zrelaksować można się w hotelowym welness (odpłatnie 5 Euro / dzień) z basenem krytym (28 x 12 m), sauną, jacuzzi i siłownią. Hotel organizuje wieczorne animacje w języku włoskim a dla najmłodszych gości przygotowano mini-club oraz salę gier. Club hotel Solaria posiada 117 pokoi, wszystkie wyposażono w łazienkę z prysznicem lub wanną, suszarkę do włosów, telewizją i sejfem. Pokoje mogą pomieścić od 2 do 4 osób.

Wyżywienie

Śniadania - bufet szwedzki, oraz obiadokolacje dwu daniowe (dwa zestawy do wyboru), bar sałatkowy.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Olimp, które oferuje korzystne cenowo wczasy, wycieczki i wakacje zagraniczne do Włoch, Hiszpanii, Chorwacji, Czarnogóry, Bułgarii i Francji.

Specjalnością biura są wakacje z pobytem na doskonałych, sprawdzonych campingach w różnych zakątkach Europy: w Hiszpanii, Grecji i Włoszech. Jest to świetna okazja dla osób, które cenią sobie komfort i niezależność oraz dobrą cenę. W odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku, turyści mogą wybierać wyjazd dostosowany do ich wymagań i możliwości – dostępne są zarówno oferty z dojazdem własnym, jak i z transportem luksusowymi autokarami z wielu miast w Polsce. Jest to także dobra oferta dla wszystkich tych, którzy lubią aktywnie zwiedzać - podczas przejazdów z Biurem Podróży Olimp proponowane są ciekawe wycieczki fakultatywne.

Biuro Podróży Olimp ma w swojej ofercie równiez szeroki wybór profesjonalnie zorganizowanych i interesujących obozów młodzieżowych oraz obozów studenckich, podczas których uczestnicy mają sznasę zwiedzić ciekawe miejsca, odpocząć i poznać rówieśników z całego świata.


Europe Mountains

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Marilleva 1400

OPIS

4-gwiazdkowy hotel Hotel Solaria leży 50 metrów od centrum Marilleva 1400.
Strefa wellness w Hotel Solaria to m.in. basen kryty, hydromasaż oraz sauna fińska.
Z obiektu Hotel Solaria jest tyko 350 metrów do najbliższego wyciągu. Ośrodek narciarski Val di Sole to w sumie 82 km tras zjazdowych.

Pokój dla 2-4 osób

Pokój dla 2-4 osób. Posiada podwójne łóżko oraz dwa łóżka pojedyncze, łazienkę z prysznicem i toaletą, suszarkę, telefon, Sat Tv, mini bar, radio oraz sejf.

Pokój dla 2-4 osób

minibar, sejf w pokoju, suszarka do włosów, telefon, telewizor, wanna lub prysznic

Pokój dla 2-3 osób

Pokój dla 2-3 osób. Posiada podwójne łóżko oraz możliwą dostawkę, łazienkę z prysznicem i toaletą, suszarkę, telefon, Sat Tv, mini bar, radio oraz sejf.

Pokój dla 2-3 osób

minibar, sejf w pokoju, suszarka do włosów, telefon, telewizor, wanna lub prysznic

W CENIE

Kolacja wigilijna - w cenieKolacja noworoczna - w cenieDrink powitalny - 2 raz/pobytStrefa Wi-FiKolacja noworoczna (opcjonalnie) - w cenieŁóżeczka dla dzieci na zapytanie - za prośbąNapoje do obiadokolacji (1/4 l wina, 1/2 l wody) - 1/4 wina domowego, 1/2 wodyZakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW.Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

PŁATNE NA MIEJSCU

Zabiegi na ciało - na zapytanieMasaże - na zapytanieCentrum odnowy - jacuzzi, saunaOpiekunka do dzieci - za prośbąTaksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

ODLEGŁOŚCI

Centrum - 75 m.Wyciągi - 380 m.

WYŻYWIENIE

w Święta Bożego Narodzenia kolacja wigilijna, w okresie sylwestra kolacja sylwestrowa, drink powitalny, śniadania w formie bufetu - wzbogacony bufet, obiadokolacja w formie bufetu, napoje do obiadokolacji (1/4 l wina, 1/2 l wody).

PARKING

parking niestrzeżony, parking strzeżony - w cenie.

USŁUGI NARCIARSKIE I ROWEROWE

wynajem nart, schowek na narty i buty.

INTERNET

WI-FI w częściach wspólnych hotelu, kącik internetowy.

USŁUGI SPA I WELLNESS

masaż, basen kryty - około 100 m², centrum odnowy biologicznej, hydromasaż - jacuzzi, sauna, zabiegi kosmetyczne i pielęgnacja skóry, sauna fińska - jacuzzi, sauna, masaże.

SPORT W HOTELU

klub fitness, taras, kino.

USŁUGI DLA DZIECI

łóżeczko dla dziecka - za prośbą, pokój zabaw dla dzieci, animacja zabaw dla dzieci, opiekunka do dzieci, menu dla dzieci - za prośbą, klub dla dzieci, łóżeczka dla dzieci na zapytanie.

INFORMACJA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH

udogodnienia dla niepełnosprawnych - na zapytanie.

USŁUGI HOTELOWE

drink bar, restauracja, concierge, informacja turystyczna, recepcja 24-godzinna - 24 h, sejf w recepcji, sklep z pamiątkami, pokój telewizyjny, dostępne pokoje dla niepalących, sklepy, winda - 2, bar.

ZWIERZĘTA

zwierzęta nie są przyjmowane.

INFORMACJE O HOTELU

liczba budynków - 1, liczba pięter - 8, liczba pokoi - 120.

LOKALIZACJA HOTELU

apteka - około 500 m, szpital - około 30 km, stacja pkp - około 9 km, centrum miasta - mezzana 8 km, trento 58 km, lotnisko - lotnisko 10 km, przystanek autobusu - autobus 10 m.

WARUNKI REZYGNACJI

Do 31 dni przed wyjazdem rezygnacja bezkosztowa (zwrot 100% wpłat), w okresie od 30 do 14 dni przed wyjazdem rezygnacja 40% kosztów (60% zwrotu), w okresie od 13 do 8 dni przed wyjazdem rezygnacja 70% kosztów (30% zwrotu), w okresie od 7 do 0 dni przed wyjazdem rezygnacja 100% kosztów (brak zwrotu). Kwoty zwrotów wyliczane są na podstawie wpłaconych środków w złotówkach (PLN).

WARUNKI PŁATNOŚCI

Zaliczka w wysokości 50 euro za rezerwację płatna w momencie rezerwacji, dopłata na 42 dni przed wyjazdem. Kwota w złotówkach (PLN) liczona jest według aktualnego średniego kursu nbp.pl z dnia poprzedzającego płatność.


Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.

Otium

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Val di Sole/Trydent/Włochy

Atuty

na narty w butach, basen, woda i wino do kolacji w cenie

Położenie

na wysokości 1400 m n.p.m., w centrum stacji narciarskiej Marilleva 1400, w sercu Val di Sole, we włoskim Trydencie. Do lotniska w Weronie ok. 160 km, do Bergamo ok. 150 km przez Tonale

Wyciągi narciarskie

bezpośrednio przy obiekcie znajduje się gondola Cabinovia-Albare, która jest połączona z wyciągami i trasami narciarskimi Folgarida-Marilleva-Commezzadura oraz słynną Madonną di Campiglio, króre razem tworzą region SkiArea Campiglio Dolomiti di Brenta

Wyposażenie

restauracja, bar, piano-bar, mini market, wypożyczalnia sprzętu narciarskiego, winda, ogrzewana przechowalnia sprzętu narciarskiego, parking (gratis). Kompleks składa się z połączonych ze sobą, kilkupiętrowych budynków.

Internet

tak (Wi-Fi gratis, w wyznaczonych miejscach)

Karty kredytowe

tak (Visa, Mastercard)

Sport i relaks

basen (gratis, ok. 25 x 10 m, czynny w określonych godzinach, czepki obowiązkowe) oraz centrum wellness (wstęp za opłatą, ok. 25/30 euro/os./wejście) - sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, prysznice aromatyczne i strefa relaksu

Pokoje

(ok. 18-24 m2), hotel dysponuje 120 dwuosobowymi pokojami z możliwością dwóch dostawek (w pokojach z dwiema dostawkami możliwe łóżko piętrowe). Łazienka z WC, suszarka do włosów; TV-Sat, sejf, minibar - płatny

Wyżywienie

śniadania i kolacje w formie bufetu, lub opcja FB - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu - wybór przy rezerwacji, doplata 180 zł/os/tydz. All inclusive bar - woda i wino do kolacji gratis.

Pieski

nie

Kategoria lokalna

****

Kolacja Wigilijna

w cenie

Kolacja Sylwestrowa

w cenie

Świadczenia

7 noclegów (6 nocy 02-08.01.2022), wyżywienie 2 lub 3 x dziennie wg opisu do wyboru przy rezerwacji, ubezpieczenie Signal Iduna - Bezpieczne Podróże (w tym rekreacyjne uprawianie narciarstwa zjazdowego, biegowego lub snowboardu na oznakowanych trasach zjazdowych) - KL, KR, NNW, OC, sprzętu sportowego i bagażu, opieka włoskiego kontrahenta

Uwaga

Zalecamy zwiększenie ubezpieczenia OC Signal Iduna do kwoty 30 000 euro - 25 zł/os/pobyt

Obowiązkowe opłaty na miejscu

taksa klimatyczna ok. 1,80 euro/os./dzień (płatne od 14 roku życia)

Zakwaterowanie

przyjazd w godz. 16.00-24.00, wyjazd do godz. 10.00

Zniżki (na dostawkach) i dopłaty

dzieci do 2,9 lat - gratis (łożeczko dla dzieci - na zapytanie), dzieci 3-7,9 lat na 3-cim łóżku - gratis, od 8 lat na 3-cim łóżku - 50% zniżki, od 3 lat na 4-tym łóżku - 30% zniżki. Dopłata do pokoju jednoosobowego wg cen w systemie. W terminach Free Ski zniżki dla dzieci wg cen w systemie. Dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji - 2,66%, dopłata do kosztów rezygnacji uwzględniająca "klauzulę nr 2 - Covid 19", zwyżka 50% - koszt 3,99% imprezy (kod RG2). Dopłata do kosztów rezygnacji będącej następstwem chorób przewlekłych ubezpieczonego, osób bliskich lub współuczestnika podróży - CP + 50%; inne warianty dostępne w procesie rezerwacji.

Oferta Free Ski

w terminach; 27.11-04.12.2021* karnet 6-dniowy Superskirama w cenie (otwarte tylko wyciągi w Madonnie i Adamello). W terminach 04.12-19.12.2021, 15-24.01.2022 oraz 12.03-10.04.2022 karnet 6-dniowy Folgarida-Marilleva w cenie. W dniu rezerwacji istnieje możliwość dopłaty do karnetu Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta (obejmuje Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Pejo) oraz dopłata do karnetu Superskirama. W terminach; 12-20.03.2022 dopłata do SkiArea - 230 zł/os (junior 160 zł/os), 19-27.03.2022 - 170 zł/os (junior 125 zł/os). Dopłata do Superskirama w terminach 04-19.12.2021 - 150 zł/os, oraz 12-20.03 2022 - 320 zł/os. (junior 220 zł/os.), 19-27.03.2022 - 265 zł/os. (junior 185 zł/os), 26.03-03.04.2022 - 160 zł/os. (junior 115 zł/os) oraz 02-10.04.2022 - 195 zł/os. (junior 135 zł/os). Uwaga! W pozostałych terminach na podstawie vouchera Otium w kasach zniżka na karnety Folgarida-Marivella, SkiArea, (FM, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Pejo) 5-10% na osobę, w zależności od terminu (5% w terminach Świąt Bożego Narodzenia i Sylwestra, w pozostałych 10% zniżki!). Dzieci do 8 lat - gratis (1 karnet dla dziecka gratis na 1 karnet dla osoby dorosłej). Uwaga! Kask obowiązkowy do 18 lat. Uwaga! Od stycznia 2022 władze włoskie wprowadziły obowiązkowe ubezpieczenie OC dla narciarzy, wszyscy Klienci Otium są ubezpieczeni w pakiecie z imprezą, numer polisy razem z voucherem.

Promocje

oferta Early Booking - 10% zniżki na rezerwacje potwierdzone do 28.11.2021. Ceny w systemie i na stronie internetowej uwzględniają promocję.

Ubezpieczenie - Uwaga/Ważne/Zmiana

z dniem 29 września 2021 obowiązują nowe warunki ubezpieczenia dla wszystkich nowych rezerwacji dokonanych od tej daty. Ubezpieczenie Signal Iduna - Bezpieczne Podróże Europa Super (w tym rekreacyjne uprawianie narciarstwa zjazdowego, biegowego lub snowboardu na oznakowanych trasach zjazdowych) KL, KR, NNW, OC, sprzętu sportowego i bagażu, wg następujących stawek; KL- 30.000 EUR, NNW - 15.000 PLN, NWS - 15.000 PLN, OC - 30.000 EUR.W dniu rezerwacji istnieje możliwość dokupienia dobrowolnie wariantu z KW (koszty kwarantanny do 1000 EUR) w kwocie 25 zł/pobyt/os. oraz Ubezpieczenia Bezpieczne Rezerwacje od kosztów rezygnacji i przerwania imprezy wg następujących stawek;a/ koszty rezygnacji RG (w tym z powodu Covid19 do kwoty 34.000 PLN, składka - 2,95% kosztów imprezy. Koszty rezygnacji i przerwania imprezy RG + RGS (ryzyko przerwania imprezy) - składka 4,50 % ceny imprezyb/ koszty rezygnacji RG (plus CP - choroby przewlekłe) w powodu Covid19 do kwoty 34.000 PLN, składka - 4,43% kosztów imprezy. Koszty rezygnacji i przerwania imprezy RG + CP + RGS (ryzyko przerwania imprezy) - składka 6,76% ceny imprezyc/ koszty rezygnacji, (plus CP - choroby przewlekłe) + CQ kwarantanna, w powodu Covid19 do kwoty 34.000 PLN, RG+CP+CQ - 6,79%, koszty rezygnacji i przerwania imprezy RG+CP+RGS+CQ - 10,35% ceny imprezy.W ramach ubezpieczenie dodatkowo Uczestnik ma następujące ryzyka. Karnet narciarski do 300 EUR, wynajem sprzętu narciarskiego do kwoty 20 EUR/dzień max 10 dni, zakwaterowanie w przypadku zejścia lawiny do kwoty 150 EUR, zamkniecie wyciągów narciarskich - 20 EUR/dzień - max do 5 dni, zamknięcie kąpielisk morskich - 20 EUR/dzień max 5 dni.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Otium Travel, które specjalizuje się w organizacji wyjazdów zimowych. W ofercie ma blisko 450 obiektów w Alpach, Dolomitach i Tatrach oraz ponad 100 hoteli i apartamentów w ofercie letniej. Najczęściej wybierane przez klientów kierunki to Włochy, Austria, Francja, a także słowackie Tatry Niskie i Wysokie. Biuro Podróży Otium Travel to oferuje także szeroką bazę apartementów i hoteli na wakacje w Chorwacji.

Specjalnością Biura Podróży Otium Travel są wyjazdy dostosowane do potrzeb i możliwości każdego klienta. Oferta obejmuje liczne zniżki na karnety narciarskie i wyjazdy last minute. Dbając o komfort turystów biuro zapewnia loty czarterowe do wielu regionów narciarskich, a co roku wprowadza nowe regiony, tak aby stali klienci mogli skorzystać z nowych propozycji wyjazdu. Dla osób z mniej zasobnym potfelem Biuro Podróży Otium Travel proponuje możliwość dojazdu do głównych ośrodków narciarskich autokarem. Istnieje także możliwość przygotowania oferty na specjalne zamówienie.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Jednym zdaniem

Hotel z basenem w bardzo dobrej cenie  bezpośrednio przy trasach.

Położenie

hotel położony przy samych trasach zjazdowych stacji narciarskiej Marilleva 1400  (połączonej wyciągami z Folgaridą i Madonną di Campiglio). Bezpośrednio przy hotelu znajduje się gondola Cabinovia-Albare. 

Hotel

hotel w idealnej lokalizacji przy trasach zjazdowych popularnej stacji narciarskiej, wyposażony w basen.

Pokoje

2-, 3-, 4-osobowe, w każdym znajduje się; łazienka z prysznicem, suszarką do włosów; telefon, TV Sat, sejf. W pokojach 4-osobowych możliwe łożko piętrowe. Hotel posiada 121 pokoi.

Do dyspozycji

basen 25 m x 10 m (gratis), jacuzzi ( odpłatnie 1eur /żeton), parking, narciarnia, restauracja/pizzeria, sklep.

Po nartach

można skorzystać z basenu hotelowego i jacuzzi.

Kuchnia

śniadania - bufet szwedzki, obiadokolacje 4-daniowe; bufet sałatkowy, pierwsze i drugie danie (wybór spośród kilku wariantów), deser.

Program narciarski

ze względu na bezpośrednie położenie hotelu przy wyciągach Marilleva 1400 sugerujemy skupić się na połączonych wyciągach Marillevy, Folgaridy i Madonny di Campiglio. W zależności od wybranego karnetu narciarskiego istnieje możliwość realizacji następujących programów narciarskich: 6x Marilleva/Folgarida/Madonna di Campiglio/Pinzolo lub 6x Marilleva/Folgarida.

Cena zawiera

zakwaterowanie wg wybranej oferty* śniadania i obiadokolacje * korzystanie z basenu * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NNW z włączeniem sportów zimowych i chorób przewlekłych * transport do hotelu wg wybranej oferty (dotyczy oferty autokarowej i samolotowej) * karnet w oznaczonych terminach * podatek VAT.

Cena nie zawiera

napojów do obiadokolacji * transferów do wyciągów * odpłatności za jacuzzi.

Dopłaty opcjonalne

 ubezpieczenie rozszerzone (koszty leczenia 30 000 ) * ubezpieczenie SKI OC * karnet.

Dopłaty obligatoryjne

opłata klimatyczna (płatna na miejscu) 1,3 Eur/os/dzień dla osób powyżej 14 roku życia. 

Karnet w cenie

w terminie 09.01-16.01; 12.03-19.03; 19.03-25.03 wliczony jest karnet 6 x Marilleva/Folgarida; w terminie 02.04-09.04 wliczony jest karnet 6 x Superskirama.

Uwaga

dla naszych Klientów specjalne zniżkowe karnety: Skiarea Campiglio Dolomiti Brenta lub karnet Marilleva Folgarida do zakupu przez naszą stronę www (oszczędzasz do 30 euro/os.). Możliwość dokupienia karnetu opcjonalnego do 5 dni przed wyjazdem! w terminie 6 noclegowym wyjazd do Polski po nartach.

Najważniejsze cechy hotelu

Z hotelu prosto na narty Niska cena Basen


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Neckermann

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Dolomity, Włochy

Położenie

na wys. 1400 m n.p.m. w samym środku rozległych terenów narciarskich Marilleva-Folgarida-Madonna di Campiglio. Do Mezzany ok. 12 km.

Wyposażenie

117 pokoi. Hol, pomieszczenia klubowe, dyskoteka, restauracja, jadalnia, bar/kawiarnia. Centrum handlowe (z minimarketem) w pasażu. Winda. Wi-Fi w lobby gratis.

Wyżywienie

2 lub 3 posiłki. Bufet śniadaniowy, obiadowy i kolacyjny. 1 x na tydzień kolacja z daniami lokalnej kuchni. Do posiłków wino (czerwone/białe) i woda w cenie.

Zakwaterowanie

z wanną lub prysznicem, WC, suszarką, sejfem, TV, radiem, telefonem. Wszystkie pokoje dla niepalących. A1A: pokój 1-os. A2A/A2S: pokój 2-os. A2S: wariant ekonomiczny. A2F/A2E: pokój 4-os. z łóżkiem piętrowym, ewentualnie dwoma dostawkami. .

Święta/Sylwester

menu bożonarodzeniowe i sylwestrowe.

Wellness

kryty basen (25 x 11 m). Za opłatą: sauna, jacuzzi

Dzieci

opieka nad dziećmi (3-10 lat) w junior klubie w języku włoskim.

Rozrywka

program animacyjny w języku włoskim, pokój z konsolami do gier za opłatą.

Opłata klimatyczna

ok. 1,80 EUR/dzień/os. od 14 lat.

Łóżeczko dla dziecka

do 2 lat w cenie (na zapytanie). 

Parkowanie

zadaszony parking w cenie.

Zwierzę domowe

nie.

Ski info

Gwarancja śniegu!Bezpośrednio na terenach narciarskich Folgarida/Marilleva i Madonna di CampiglioWypoż. sprzętu i szkółka narciarska: obok hotelu.

Dla gości Neckermanna

Zniżki na skipass dla dorosłych i młodzieży: (od 3 dni) "Folgarida/Marilleva", "Folgarida/Marilleva/Pejo z 2-dniowym Skiarea" lub "Campiglio Dolomiti Brenta": ok. 5% (z wyłączeniem 28.12-4.01); ok. 10% w terminie 21.12- 27.12, 4.01-18.01 oraz 14.03- 21.03; ok. 15% w terminie 21.03-28.03. Zniżki na skipassy dostępne są w punktach sprzedaży.

Zniżki

1 dziecko (do 7 lat): pobyt gratis, 1-2 dzieci (od 8 lat): zniżka procentowa.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Solaria

Opinie o Hotelu Solaria

Solaria - możliwości zakwaterowania:

standard dbl
standard dbl dla 2-4 osób
Pokój standardowy 2+2
2 os. pokój standardowy
1 os. pokój standardowy
Pokój Standardowy 3 osobowy
Pokoj 2 osobowy
Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC
Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC
Pokoj 2 osobowy + 2 dostawki
Pokój dla 2-3 osób
Pokój dla 2-4 osób
Pokoj 1 osobowy
Pokoj 2 osobowy + dostawka

Solaria - Możliwości wyżywienia:


Solaria - miasta wylotu:


Solaria - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Solaria? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00