Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
  • Hotel Solaria, Paganella
1 / 88
Udogodnienia hotelu Solaria
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Solaria
star 4

Włochy: Paganella: Molveno
Ocena hotelu Solaria:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Solaria:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 grudnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 stycznia 2019

Hotel Solaria w ofercie Biura podróży:

Volare Travel

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Włochy

Położenie

hotel jest cześcią kompleksu "Club Hotel Solaria" usytuowany w jednym z najbardziej imponujących ośrodków górskich MARILLEVA 1400, w regionie VAL DI SOLE. Wokół roztacza się widok na łańcuch górski Dolomitów. Ze stacji stacji narciarskiej Marilleva 1400 można łatwo przemieszczać się na inne wyciągi w Folgaridzie i Madonnie di Campiglio.

Serwis

winda, 2 bary, 2 restauracje, szeroki hall, disco, basen, siłownia, animacje, mini-klub dla dzieci od 4-13 lat, rozległy taras, strefa z internetem bezprzewodowym, przechowalnia sprzetu narciarskiego, kryty parking, wewnątrz kompleksu znajuje się supermarket, sklepy, wypożyczalnia sprzętu narciarskiego, sala gier, pralnia, fotograf, salon piękności.

Pokoje

standardowo wyposażone pokoje 1, 2, 3, 4 os. z pełnym węzłem sanitarnym (łazienka z prysznicem). Pokoje wyposażone w telefon, TV LCD.

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (możliwość dokupienia pełnego wyżywienia)

Cena obejmuje

5/7 noclegów, wyżywienie 2 x dziennie, napoje do obiadokolacji (1/4 l. wina i 1/2 l. wody mineralnej). Obowiązkowe ubezpieczenie KL, NNW i bagaż w wys. 40 zł/os.

Cena nie obejmuje

opcjonalnego ubezpieczenia OC SKI w wys. 40 zł/os. Taksy klimatycznej płatnej na miejscu w wys. 1,30 Euro/os./dzień

Zniżki

przy 2 osobach pełnopłatnych dzieci na pierwszej dostawce 0-8 lat gratis, druga dostawka 0-8 lat 30%, powyżej 8 lat na pierwszej dostawce 50%, a na drugiej dostawce 30%

Uwaga

zakwaterowanie od godziny 16, wykwaterowanie do godziny 10.00.

Info skipass

6 dniowy Folgarida Marilleva od 165 euro/os., 6 dniowy Superskirama Adamello Brenta od 230 euro/os. obejmuje trasy - Folgarida Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo del Tonale, Pejo, Monte Bondone, Paganella, Folgaria-Lavarone.

Atuty obiektu

- doskonałe położenie przy stacji narciarskiej - polecamy rodzinom z dziećmi - basen


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Volare Travel, które powstało w roku 2004 jako organizator sportów zimowych i specjalista wycieczek narciarskich we Włoszech. Obecnie, w ramach oferty zimowej, należy do ścisłej czołówki polskich touroperatorów. Organizuje wakacje w najlepszych regionach narciarskich Włoch (m. in. Madonna di Campiglio, Val di Fiemme, Livigno, Val di Sole, czy Val di Fassa) i Austrii (Dolina Zillertal, Hintertux, Zell am See czy Kaprun).

W ofercie Volare Travel znajdują się dogodnie położone i dobrze wyposażone apartamenty z aneksami kuchennymi dla narciarzy oraz hotele o wysokim standardzie dla najbardziej wymagających osób. Biuro Podróży Volare Travel organizuje wyjazdy narciarskie dla klientów indywidualnych oraz grup zorganizowanych, a także wyjazdy incentive w oparciu o autokar i dojazd własny oraz z możliwością przelotu.

Volare Travel zapewnia wykwalifikowaną kadrę instruktorów, którzy dokładają wszelkich starań aby wypoczynek narciarski był niezwykłą przygodą organizując zawody narciarskie, zjazdy poza trasami, wyjazdy na heliski i szereg innych atrakcji.


Neckermann

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Dolomity, Włochy

UWAGA!

OPIS AKTUALNY DLA SEZONU ZIMA 2017/18.

Ski info

Gwarancja śniegu!Bezpośrednio na terenach narciarskich Folgarida/Marilleva i Madonna di CampiglioWypoż. sprzętu i szkółka narciarska: obok hotelu.

Położenie

na wys. 1400 m n.p.m. w samym środku rozległych terenów narciarskich Marilleva-Folgarida-Madonna di Campiglio. Do Mezzany ok. 12 km.

Wyposażenie

117 pokoi. Hol, pomieszczenia klubowe, dyskoteka, restauracja, jadalnia, bar/kawiarnia. Centrum handlowe (z minimarketem) w pasażu. Winda. WLAN w lobby gratis.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie (A)

z wanną lub prysznicem, WC, suszarką, sejfem, TV, radiem, telefonem. Wszystkie pokoje dla niepalących. A1A: pokój 1-os. A2A/A2S: pokój 2-os. A2F/A2E: pokój 4-os. z łóżkiem piętrowym, ewentualnie dwoma dostawkami. A2S: wariant ekonomiczny.

Dzieci

opieka nad dziećmi (3-10 lat) w junior klubie w języku włoskim.

Rozrywka

program animacyjny w języku włoskim, pokój z konsolami do gier za opłatą.

Wellness

kryty basen (25 x 11 m). Za opłatą: sauna, siłownia, jacuzzi

Wyżywienie

2 lub 3 posiłki. Bufet śniadaniowy, obiadowy i kolacyjny. 1 x na tydzień kolacja z tradycyjnymi przysmakami lokalnej kuchni. Do posiłków wino (czerwone/białe) i woda w cenie.

Święta/Sylwester

menu bożonarodzeniowe i sylwestrowe.

Zniżki (A)

1 dziecko (do 7 lat): pobyt gratis, 1-2 dzieci (od 8 lat): zniżka procentowa.

Opłata klimatyczna

ok. 1,80 EUR/dzień/os. od 14 lat.

Parkowanie

zadaszony parking w cenie.

Zwierzę domowe

nie.

Wcześniej = taniej (A)

8% zniżki przy rez. do 30.11, 5% do 15.12.

N Plus

Zniżki na skipass dla dorosłych i młodzieży: (od 3 dni) "Folgarida/Marilleva", "Folgarida/Marilleva/Pejo z 2-dniowym Skiarea" lub "Campiglio Dolomiti Brenta": ok. 5% (oprócz 29.12-4.01), ok. 10% zniżki w terminie 22.12-28.12, 5.01-19.01 i 26.01-2.02, ok. 15% w terminie 16.03-23.03, ok. 20% w terminie 23.03-30.03. Zniżki na skipassy dostępne są w punkcie sprzedaży (kasie). 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Rainbow

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel znajduje się na wysokości 1400 m n.p.m., bezpośrednio na stokach Marillevy 1400, w samym centrum rozległych terenów narciarskich Folgarida-Marilleva. Takie położenie gwarantuje bezpośrednie połączenie z terenami narciarskimi Madonny di Campiglio. Do centrum miejscowości Mezzana z wyborem restauracji i barów ok. 12 km. Konieczność uiszczenia obowiązkowej opłaty za podatek turystyczny bezpośrednio w hotelu ok. 1,30 EUR/os./dzień (nie dotyczy dzieci poniżej 14 roku życia).
Stoki:
Bezpośrednio na stokach Marillevy 1400, zjazd na nartach możliwy pod hotel, połączone stacje Folgarida-Marilleva i Madonna di Campiglio (łącznie 125 km tras narciarskich).
Do dyspozycji gości:
Obszerny hall, recepcja, winda, wydzielona strefa z Wi-Fi w hallu, restauracja a'la carte, bar, piano bar, kino, amfiteatr z dyskoteką, taras słoneczny, ogrzewane pomieszczenie na sprzęt narciarski, butik, supermarket, sklepik z pamiątkami, sklepik z akcesoriami narciarskimi. Niewielka strefa wellness z basenem krytym (25m x 12 m), za opłatą (ok. 5 EUR/dzień): sauna, jacuzzi i siłownia. Hotel organizuje wieczorne animacje w języku włoskim. Bogaty program Après-ski: wieczorne show, gry i zabawy. Dodatkowo w hotelu znajduje się mini club dla dzieci, tenis stołowy, bilard (za opłatą), sala z konsolami do gier (za opłatą).
Pokoje:
Hotel posiada 117 skromnie wyposażonych, 2-osobowych pokoi z możliwością maksymalnie 2 dostawek dla osób dorosłych lub dla dzieci do 15 lat (możliwe łóżka piętrowe). Pokoje wyposażone są w łazienkę z prysznicem lub wanną, suszarkę do włosów, TV Sat., sejf. Pokoje o pow. ok. 15 m2 (2-osobowe), 17 m2 (3-osobowe), 27 m2 (4-osobowe). Na zapytanie możliwość wstawienia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.
Wyżywienie:
Śniadania oraz kolacje (19:45-21:00) w formie bufetu. Do kolacji wino stołowe (1/4 litra) i woda (1/2 litra) są w cenie. Pozostałe napoje płatne dodatkowo. Za dopłatą lunche. Dania kuchni włoskiej i międzynarodowej serwowane są w restauracji. Dodatkowo płatna: restauracja a'la carte "Al Pepolo", gdzie serwowana jest prawdziwa włoska pizza z pieca, a także włoskie wina.
Internet:
Bezpłatny internet Wi-Fi w częściach ogólnodostępnych
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.hotelclubsolaria.it
Naszym zdaniem:
Znany i ceniony za fantastyczną lokalizację hotel, jest jednym z ulubionych wyborów Gości w tej części Val di Sole. Duży kompleks, z bogatym zapleczem sportowo-animacyjnym, a także ciekawy program Après-ski nie pozwolą się nudzić po całym dniu spędzonym na stokach. Polecamy rodzinom podróżującym z dziećmi, a także grupom przyjaciół i zapalonym narciarzom - tutaj nie sposób się nudzić!
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 4.1/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/wlochy-val-di-sole/club-hotel-solaria

Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady. Transfer do wybranego hotelu, w czasie którego dla osób które uiściły zaliczkę zostaną rozliczone ski passy. Zakwaterowanie czas wolny.
Dzień 2 - 7
Pobyt w wybranym hotelu.
Dzień 8
Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko. Wylot do Polski.
Uwagi do programu
Dzieci do 14 roku życia mają obowiązek jazdy w kaskach. Aby skrócić czas przejazdu możliwy transfer z przesiadką.
Wizy
Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym (przewóz 1 pary sprzętu narciarskiego/os.), opłaty lotniskowe, 7 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie (zgodnie z ofertą), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, opiekę polskiego rezydenta oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, TK, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
karnetu narciarskiego, ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT, napojów do obiadokolacji, dodatkowych posiłków nie wymienionych w ofercie oraz innych wydatków osobistych. Rekomendujemy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT dotyczącego ryzyk związanych z rekreacyjnym uprawianiem m.in. narciarstwa i snowboardu. Więcej informacji w sekcji Przeczytaj Koniecznie oraz w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia TU Europa dla Klientów Rainbow.
Inne
W regionie:
Val di Sole
Nazwa mówi sama za siebie - Dolina Słońca zawdzięcza to miano 256 dniom słonecznym w ciągu roku. Ciągnie się na długości ok. 50 km od miasteczka Cles na wschodzie do Przełęczy Tonale na zachodzie, położona jest pomiędzy masywami: Brenta, Ortler i Adamello. Główne ośrodki narciarskie to: Marilleva - Folgarida, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu, Pejo, Paganella.Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val di Sole to ok. 162 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Marilleva - Folgarida
Powstała z połączenia kiedyś 2 osobnych stacji, a obecnie to łącznie ok. 53 km tras. Wysokość 1300 - 2180 m n.p.m. Ze szczytu rozciąga się wspaniały widok na masyw Brenta i Adamello. Dominują trasy łatwe 25 km i średnie 21 km. Najdłuższa trasa Azzurra Folgarida - 3 km, różnica poziomów 550 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa N1 Nera Folgarida - 1 km, różnica poziomów 550 m. Snowpark Primi Passi dla początkujących. Tereny do jazdy w puchu, np.: Orso Bruno - Malghette, Cogolo - Rabbi. Narciarstwo biegowe - łącznie 50 km tras, najdłuższa trasa Marilleva 900, 7 km, średnia, 890 - 935 m.
Madonna di Campiglio
Jedna z najsłynniejszych stacji narciarskich, nie tylko ze względu na walory tras, ale także miasteczko, które stało się mekką celebrytów, wytwornych butików, gospodarzem zawodów Pucharu Świata. Wysokość 1550 - 2550 m n.p.m. Łącznie 90 km tras, dominują średnie 60 km i łatwe 20 km. Najdłuższa trasa Groste - 7 km, różnica poziomów 1000 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m (65% nachylenia). Dla doświadczonych narciarzy polecamy zjazd trasą FIS 3-Tre, gdzie odbywają się zawody Pucharu Świata w narciarstwie alpejskim mężczyzn (uznawana za jedną z 10-ciu najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach). Snowpark na Passo Groste na mistrzowskim poziomie. Tereny do jazdy w puchu, np.: Val Gelada, Serodoli, Cima Roma, Lago di Tovel. Narciarstwo biegowe - łącznie 21 km tras, najdłuższa trasa (tor Pucharu Świata) - 10 km, średnia, 1575 - 1645 m. Ekspozycja stoków wschód - zachód, poranek proponujemy spędzić na Madonnie, a po południu przenieść się na Passo Groste, dzięki czemu zawsze będzie towarzyszyć nam słońce.
Pinzolo
Nieco odizolowany ośrodek, z trudniejszymi trasami niż Madonna di Campiglio. Polecamy dla narciarzy, którzy lubią poszaleć na pustym stoku. Wysokość 800 - 2100 m n.p.m. Łącznie 26 km tras, dominują średnie 18 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Pista Rododendro - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 600 m. Najtrudniejsza trasa Pita Competition - 1,3 km, różnica poziomów 300 m. Snowpark "Brentapark" dla początkujących i zaawansowanych. Dzięki nowo wybudowanej kolejce gondolowej Pinzolo Campiglio Express (4,7 km długości, czas przejazdu 16 min.) możliwość przejazdu na stoki Madonny di Campiglio.
Adamello Ski: Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu
Doinwestowany, wysoko położony i zróżnicowany region powstały dzięki połączeniu 3 stacji narciarskich. Piękne widoki! Wysokość 1121 - 3000 m n.p.m. Łącznie 100 km tras: średnie 59 km i trudne 21 km. Passo Tonale 1883 - 2585 m, łącznie 66 km tras: średnie 33 km, łatwe 20 km. Ponte di Legno - Temu 1121 - 2120 m, łącznie 30 km tras: średnie 25 km, trudne 5 km. Lodowiec Presena 2585 - 3000 m, łącznie 4 km tras: trudne 3 km, średnie 1 km. Najdłuższe trasy: Passo Tonale Alpino - 4,5 km, średnia, różnica poziomów 725 m i Ponte di Legno - Temu Angelo - Corno d'Aola - 3,7 km, trudna, różnica poziomów 278 m. Najtrudniejsze trasy Passo Tonale Paradiso - 3 km, różnica poziomów 737 m (uznawana za jedną z 10 najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach), Ponte di Legno Corno d'Aola - 2,7 km, różnica poziomów 650 m, Lodowiec Presena Presena Sinistra - 1 km, różnica poziomów 278 m. Organizujemy bezpłatne ski safari do Passo Tonele z możliwością jazdy na lodowcu Presena 1 raz w tygodniu.
Pejo
Warto wybrać się do tego uzdrowiska ze źródłami termalnymi na dzień odpoczynku od nart. Jako ośrodek narciarski polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na szerokie i średnio trudne trasy, a także małą liczbę turystów. Wysokość 1200 - 2400 m n.p.m. Łącznie 15 km tras: średnie 8 km, łatwe 3 km.
SKI INFO:
Tereny narciarskie
: 900-2600 m n.p.m. + Lodowiec Presena 3069 m n.p.m.
Długość tras
: 380 km (w tym połowa sztucznie naśnieżanych)
Trasy łatwe
: 92 km
Trasy średnie:
230 km
Trasy trudne
: 60 km
Wyciągi
: 109 o łącznej przepustowości 183.300 os./ godz.
Sezon narciarski
: grudzień-maj Brak możliwości zjazdów na tzw. snow bike.
Karnety:
- Skipass Folgarida - Merilleva - 187 - 214 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida i Marilleva. - Skipass Folgarida - Marilleva, Pejo i 2 dni Skiarea - 219 - 247 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Pejo, 2 dni Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta. - Skipass Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta - 237 - 271 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo. - Skipass Superskirama - 248 - 283 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale, Pejo, Monte Bondone, Paganella i Folgaria Lavarone (karnet na ski safari).
Zniżka na karnet
Istnieje możliwość zakupu karnetu ze zniżką maksymalnie do 3 dni przed rozpoczęciem imprezy. Po upływie tego terminu nie ma możliwości zakupu, zwrotu ani wymiany karnetu. Dzięki umowie z regionem Val di Sole jesteśmy w stanie zaproponować zakup karnetu ze zniżką do 30 EUR. Przy rezerwacji w systemie należy zadeklarować chęć zakupu karnetu ze zniżką (zaliczka 50 zł). Pozostałą część kwoty Klienci dopłacają w GOTÓWCE w EURO u naszego przedstawiciela przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku przed wylotem do Włoch. Otrzymają wówczas imienny voucher, który w kasie przy wyciągu wymieniany jest na imienny karnet.
Wycieczki lokalne
Ski safari
Dla chętnych możliwość rezerwacji (ok. 10 EUR/ os.) u rezydenta ski safari - wyjazd do ośrodka narciarskiego Passo Tonale i na lodowiec Presena, obejmuje transfer do ośrodka w 2 strony. Wyjazd do potwierdzenia u rezydenta w zależności od liczby chętnych (min. 10 osób) oraz warunków pogodowych. Aby skorzystać z wyjazdu należy posiadać karnet Super Skirama Dolomiti.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym (przewóz 1 pary sprzętu narciarskiego/os.), opłaty lotniskowe, 7 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie (zgodnie z ofertą), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, opiekę polskiego rezydenta oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, TK, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
karnetu narciarskiego, ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT, napojów do obiadokolacji, dodatkowych posiłków nie wymienionych w ofercie oraz innych wydatków osobistych. Rekomendujemy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT dotyczącego ryzyk związanych z rekreacyjnym uprawianiem m.in. narciarstwa i snowboardu. Więcej informacji w sekcji Przeczytaj Koniecznie oraz w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia TU Europa dla Klientów Rainbow.

Inne

W regionie:
Val di Sole
Nazwa mówi sama za siebie - Dolina Słońca zawdzięcza to miano 256 dniom słonecznym w ciągu roku. Ciągnie się na długości ok. 50 km od miasteczka Cles na wschodzie do Przełęczy Tonale na zachodzie, położona jest pomiędzy masywami: Brenta, Ortler i Adamello. Główne ośrodki narciarskie to: Marilleva - Folgarida, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu, Pejo, Paganella.Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val di Sole to ok. 162 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Marilleva - Folgarida
Powstała z połączenia kiedyś 2 osobnych stacji, a obecnie to łącznie ok. 53 km tras. Wysokość 1300 - 2180 m n.p.m. Ze szczytu rozciąga się wspaniały widok na masyw Brenta i Adamello. Dominują trasy łatwe 25 km i średnie 21 km. Najdłuższa trasa Azzurra Folgarida - 3 km, różnica poziomów 550 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa N1 Nera Folgarida - 1 km, różnica poziomów 550 m. Snowpark Primi Passi dla początkujących. Tereny do jazdy w puchu, np.: Orso Bruno - Malghette, Cogolo - Rabbi. Narciarstwo biegowe - łącznie 50 km tras, najdłuższa trasa Marilleva 900, 7 km, średnia, 890 - 935 m.
Madonna di Campiglio
Jedna z najsłynniejszych stacji narciarskich, nie tylko ze względu na walory tras, ale także miasteczko, które stało się mekką celebrytów, wytwornych butików, gospodarzem zawodów Pucharu Świata. Wysokość 1550 - 2550 m n.p.m. Łącznie 90 km tras, dominują średnie 60 km i łatwe 20 km. Najdłuższa trasa Groste - 7 km, różnica poziomów 1000 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m (65% nachylenia). Dla doświadczonych narciarzy polecamy zjazd trasą FIS 3-Tre, gdzie odbywają się zawody Pucharu Świata w narciarstwie alpejskim mężczyzn (uznawana za jedną z 10-ciu najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach). Snowpark na Passo Groste na mistrzowskim poziomie. Tereny do jazdy w puchu, np.: Val Gelada, Serodoli, Cima Roma, Lago di Tovel. Narciarstwo biegowe - łącznie 21 km tras, najdłuższa trasa (tor Pucharu Świata) - 10 km, średnia, 1575 - 1645 m. Ekspozycja stoków wschód - zachód, poranek proponujemy spędzić na Madonnie, a po południu przenieść się na Passo Groste, dzięki czemu zawsze będzie towarzyszyć nam słońce.
Pinzolo
Nieco odizolowany ośrodek, z trudniejszymi trasami niż Madonna di Campiglio. Polecamy dla narciarzy, którzy lubią poszaleć na pustym stoku. Wysokość 800 - 2100 m n.p.m. Łącznie 26 km tras, dominują średnie 18 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Pista Rododendro - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 600 m. Najtrudniejsza trasa Pita Competition - 1,3 km, różnica poziomów 300 m. Snowpark "Brentapark" dla początkujących i zaawansowanych. Dzięki nowo wybudowanej kolejce gondolowej Pinzolo Campiglio Express (4,7 km długości, czas przejazdu 16 min.) możliwość przejazdu na stoki Madonny di Campiglio.
Adamello Ski: Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu
Doinwestowany, wysoko położony i zróżnicowany region powstały dzięki połączeniu 3 stacji narciarskich. Piękne widoki! Wysokość 1121 - 3000 m n.p.m. Łącznie 100 km tras: średnie 59 km i trudne 21 km. Passo Tonale 1883 - 2585 m, łącznie 66 km tras: średnie 33 km, łatwe 20 km. Ponte di Legno - Temu 1121 - 2120 m, łącznie 30 km tras: średnie 25 km, trudne 5 km. Lodowiec Presena 2585 - 3000 m, łącznie 4 km tras: trudne 3 km, średnie 1 km. Najdłuższe trasy: Passo Tonale Alpino - 4,5 km, średnia, różnica poziomów 725 m i Ponte di Legno - Temu Angelo - Corno d'Aola - 3,7 km, trudna, różnica poziomów 278 m. Najtrudniejsze trasy Passo Tonale Paradiso - 3 km, różnica poziomów 737 m (uznawana za jedną z 10 najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach), Ponte di Legno Corno d'Aola - 2,7 km, różnica poziomów 650 m, Lodowiec Presena Presena Sinistra - 1 km, różnica poziomów 278 m. Organizujemy bezpłatne ski safari do Passo Tonele z możliwością jazdy na lodowcu Presena 1 raz w tygodniu.
Pejo
Warto wybrać się do tego uzdrowiska ze źródłami termalnymi na dzień odpoczynku od nart. Jako ośrodek narciarski polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na szerokie i średnio trudne trasy, a także małą liczbę turystów. Wysokość 1200 - 2400 m n.p.m. Łącznie 15 km tras: średnie 8 km, łatwe 3 km.
SKI INFO:
Tereny narciarskie
: 900-2600 m n.p.m. + Lodowiec Presena 3069 m n.p.m.
Długość tras
: 380 km (w tym połowa sztucznie naśnieżanych)
Trasy łatwe
: 92 km
Trasy średnie:
230 km
Trasy trudne
: 60 km
Wyciągi
: 109 o łącznej przepustowości 183.300 os./ godz.
Sezon narciarski
: grudzień-maj Brak możliwości zjazdów na tzw. snow bike.
Karnety:
- Skipass Folgarida - Merilleva - 187 - 214 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida i Marilleva. - Skipass Folgarida - Marilleva, Pejo i 2 dni Skiarea - 219 - 247 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Pejo, 2 dni Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta. - Skipass Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta - 237 - 271 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo. - Skipass Superskirama - 248 - 283 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale, Pejo, Monte Bondone, Paganella i Folgaria Lavarone (karnet na ski safari).
Zniżka na karnet
Istnieje możliwość zakupu karnetu ze zniżką maksymalnie do 3 dni przed rozpoczęciem imprezy. Po upływie tego terminu nie ma możliwości zakupu, zwrotu ani wymiany karnetu. Dzięki umowie z regionem Val di Sole jesteśmy w stanie zaproponować zakup karnetu ze zniżką do 30 EUR. Przy rezerwacji w systemie należy zadeklarować chęć zakupu karnetu ze zniżką (zaliczka 50 zł). Pozostałą część kwoty Klienci dopłacają w GOTÓWCE w EURO u naszego przedstawiciela przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku przed wylotem do Włoch. Otrzymają wówczas imienny voucher, który w kasie przy wyciągu wymieniany jest na imienny karnet.

Wizy

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Wycieczki lokalne

Ski safari
Dla chętnych możliwość rezerwacji (ok. 10 EUR/ os.) u rezydenta ski safari - wyjazd do ośrodka narciarskiego Passo Tonale i na lodowiec Presena, obejmuje transfer do ośrodka w 2 strony. Wyjazd do potwierdzenia u rezydenta w zależności od liczby chętnych (min. 10 osób) oraz warunków pogodowych. Aby skorzystać z wyjazdu należy posiadać karnet Super Skirama Dolomiti.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Snowtrex

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Miasto

Marilleva 1400

Kraj

Włochy

Cel podróży

Marilleva należy do gminy Mezzana i posiada dwa centra miejscowości, gdzie jedno leży na wysokości 900 m, a drugie na 1.400 m. Do części wyżej położonej dotrzeć można samochodem lub bezpośrednio gondolą. Infrastruktura tej uroczej miejscowości ułatwia poruszanie się po niej bez konieczności korzystania z samochodu. Wyciągi prowadzą do terenu narciarskiego, który to połączony jest z graniczącymi terenami Folgarida i Madonna di Campiglio. Wieczorami skorzystać można z oświetlonych tras.

Teren narciarski

Karnet narciarski "Superskirama" obowiązuje na 380 km tras narciarskich z 150 wyciągami (patrz region narciarski). W regionie tym znajduje się ośrodek "Folgarida-Marilleva" z 53 km nartostrad na wysokości między 1300 a 2180 m oraz z 26 wyciągami. W tym rejonie przeważają głównie trasy łatwe i średnie. Zaawansowani narciarze znajdą również coś dla siebie, ponieważ jest tu kilka czarnych tras, jak np. "Nera Folgarida" o długości 1,8 km. Dodatkowo skorzystać można z bezpośredniego dostępu do słynnego terenu Madonna di Campiglio, gdzie do dyspozycji turystów jest również wiele ciekawych tras.Pomiędzy terenami narciarskimi Folgarida-Marilleva, Madonna di Campiglio i Pinzolo można wygodnie poruszać się na nartach. Dzięki temu wypoczywający w tym regionie mogą poznać wiele ciekawych, malowniczych nartostrad np. "Orso Bruno" w Marillevie, "Azzurra" w miejscowości Folgarida, także snowparki. Na każdym terenie narciarskim dostępny jest bowiem osobny snowpark. W Madonnie di Campiglio czeka na Państwa znana nartostrada "Spinale direttissima", której dolna część została nazwana na cześć niemieckiego mistrza Formuły 1 - Schumachera..Dużą atrakcją są również oświetlone trasy w Folgarida, Marilleva i Pejo. Dla fanów freestyle na terenach Folgarida-Marilleva i na Passo Tonale dostępne są snowparki.

Gwarancja śniegu

Jeżeli na 10 dni przed rozpoczęciem wycieczki (dzień przyjazdu) z powodu braku śniegu liczba działających wyciągów, na które obowiązuje wykupiony karnet narciarski będzie mniejsza niż 40 %, mogą Państwo bezpłatnie dokonać zmiany rezerwacji na inną naszą wycieczkę w tym samym terminie (o ile są jeszcze wolne miejsca; cena nowo wybranej oferty obowiązuje z dnia dokonania ówczesnej rezerwacji; gwarancja ważna jedynie dla wycieczek zaczynających się w termiach od 29.12.14 do 14.03.15 oraz od 28.12.15 do 13.03.16 włącznie). Aby móc skorzystać z gwarancji, prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy w wyznaczonym terminie (na 10 dni przed rozpoczęciem wyjazdu/pobytu, np. w środę, jeżeli impreza turystyczna rozpoczyna się w sobotę).

Uwaga

Podczas procesu rezerwacji uzyskają Państwo informację, jakie świadczenia zawarte są w cenie .

Położenie/wyposażenie

4-gwiazdkow Hotel Solaria leży w Marilleva 1400 bezpośrednio przy wyciągach terenu narciarskiego Folgarida-Marilleva. Gwarantuje bezpośrednie połączenie z terenem w Madonna di Campiglio. Do wyposażenia obiektu zaliczamy: recepcję, lobby z Wi-Fi (za opłatą) windę, jadalnię, restaurację ?-la-carte, bar, dyskotekę, pokój wypoczynkowy z widokiem panoramicznym, jak również butik, supermarket i salon fryzjerski. Dodatkowo w hotelu znajduje się tenis stołowy, bilard (za opłatą), mini-klub i strefa wellness z basenem krytym (28 x 12 m, w cenie), sauną i whirlpoolem (oba za opłatą). Każdego wieczoru grana jest muzyka na pianinie. Pomieszczenie na sprzęt narciarski i miejsca parkingowe są do dyspozycji gości.PokojePokoje z prysznicem/WC, TV sat., radio, sejfem, minibarem i suszarką do włosów. WyżywienieWyżywienie typu HB obejmuje bufet śniadaniowy i 3-daniową kolację z menu do wyboru. Do kolacji dobrego gatunku wino i woda (1/4litra) są wliczone w cenę.

świadczenia w cenie

Noclegi w wybranym terminieWyżywienie jak wybranoKorzystanie z krytego basenuKlub dla dziecitenis stołowyŁóżeczko dla dziecka (ograniczona dostępność)Miejsca parkingowe (ograniczona dostępność)5% zniżki na kursy w partnerskiej szkółce narciarskiej

Opcjonalnie płatne na miejscu

SaunaWhirlpoolWi-Fi (w lobby): 5,- €/2 godz.

Płatne na miejscu

Keycard: 5,- €

Zniżki

Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC, HB - przy zakwaterowaniu wraz z 2 osobami płacącymi pełną cenę wycieczki, pozostali uczestnicy otrzymają: do skończonych 7 lat 100% 8 do 15 lat 30%

Ważne wskazówki

Karnety narciarskie zawarte są tylko w wybranych ofertach.Dzieci do lat 8 w towarzystwie osoby dorosłej (rodzica) płacącej pełną cenę wycieczki, otrzymują darmowy karnet narciarski.

Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC, HB

przytulne pokoje z TV sat.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Snow Trex, które specjalizuje się w ofertach wyjazdów zimowych do najbardziej atrakcyjnych regionów narciarskich w Europie i w Ameryce Północnej. Biuro Podróży SnowTrex prężnie działa na rynku międzynarodowym od 2005 roku, obecnie obsługuje turystów w 15 krajach świata.

Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów Biuro Podróży Snow Trex ma do dyspozycji szeroką bazę apartamentów i hoteli o różnym standardzie, a także pośredniczy w zakupie karnetów narciarskich na wybrane ski regiony. Dodatkowo isnieje możliwość wypożyczenia sprzętu i wykupienia kursów nauki jazdy na nartach czy snowboardzie.

Podczas wakacji w najpopularniejszych destynacjach klienci objęci są opieką rezydentów, którzy przygotowują animacje wieczorne i zabawy na śniegu. To właśnie stanowi o wyjątkowości oferty Snow Trex.


Olimp Ski

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

**** Włochy/Val di Sole

Położenie i warunki narciarskie

Marilleva-Folgarida - nowoczesna i świetnie przygotowana stacja narciarska oferująca szeroki wybór doskonale przygotowanych tras narciarskich. Znajduje się tutaj wiele propozycji dla początkujących narciarzy, sporo widokowych i długich nartostrad oraz kilka naprawdę wymagających czarnych tras, nic więc dziwnego iż to właśnie Marilleva-Folgarida jest jedną z najbardziej znanych stacji regionu, dodatkową jej zaletą jest połączenie siecią wyciągów i tras z Madonną di Campiglio. Zmęczeni narciarze mają okazję odpocząć w jednej z wielu restauracji czy barów na stokach, snowboardziści znajdą tu również snowpark a dla najmłodszych zbudowano szkółkę narciarską.

Madonna di Campiglio - jeden z najbardziej znanych i ekskluzywnych kurortów narciarskich świata. Miasteczko z ponad 100 letnią tradycją miało okazję gościć cesarzowa Sissi i cesarz Franciszka Józefa, zaś w dzisiejszych czasach Madonna gości najlepszych narciarzy i snowboardzistów podczas odbywających się ty corocznie zawodów Pucharu Świata. Miejsce z jednej strony urzeka przepychem, ekskluzywnymi sklepami i restauracjami, z drugiej zaś przyciąga życiem nocnym i znanymi w całych Włoszech pubami i dyskotekami. Madonna di Campiglio to jednak przede wszystkim idealne miejsce dla narciarzy

Madonna łączy się siecią wyciągów z Marillevą i Folgaridą tworząc olbrzymi region narciarski, znajduje się tutaj także kilka słynnych tras jak: najdłuższa trasa Groste - 7 km, najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m oraz trasa Pucharu Świata 3-Tre. Pinzolo - w sezonie 2010/2011 zostało połączone nową gondolą z Madonną di Campiglio, ta dynamicznie rozwijająca się stacja zadowoli nie tylko początkujących i średnio zaawanwanych narciarzy ale także miłośników wypraw narciarskich wśród pięknych widoków oraz rodziny z dziećmi, dla których przygotowano park zabaw Pratomatto (koło kolejki Pra Rodont), snowboardziści również znajdą tu coś dla siebie - działa tu snowpark "Brentapark". Łącznie w Pinzolo jest ponad 35 km tras - to doskonałe miejsce aby odpocząć od gwaru Madonny i zakosztować narciarstwa wśród dzikiej przyrody.

Karnet narciarski

polecamy tutaj skipass SuperSkiRama: Bez ograniczeń ! Dowolna ilość dni w dowolnej stacji regionu Val di Sole. Dzięki temu ski-passowi będą mogli Państwo korzystać z łączących się siecią tras i wyciągów z Madonną stacjami Marilleva i Folgarida. Uwaga - do wszystkich typów ski-passów w Val di Sole wymagana jest fotografia oraz kaucja zwrotna za ski-pass 5 Euro.

  Terminy Free Ski

w terminach oznaczonych jako Free Ski w cenie Skipass 6 dni: 26.11.16 - 24.12.16 oraz 26.03 - 08.04.2017 w cenie Superskirama 6 dni

Club hotel Solaria

Idealnie wręcz położony i świetnie wyposażony hotel będący świetnym wyborem zarówno dla narciarzy, na rodzinne wakacje jak i dla poszukujących komfortowego hotelu dosłownie na trasach. Ten luksusowy hotel położony jest na wysokości 1400m, w miejscu z którego rozpoczynają się wyciągi i trasy ośrodka Folgarida-Marilleva, bez odpinania nart można stąd dotrzeć do Madonna di Campiglio czy Pinzolo. Hotel zaprojektowano tak aby z wnętrz można było cieszyć się niezapomnianymi widokami na Dolomity, oddaje od do Państwa dyspozycji obszerne lobby, recepcję (tutaj za opłatą można korzystać z Wifi), będącą dumą hotelu restaurację serwującą dania kuchni europejskiej i lokalne specjały, piano-bar, amfiteatr gdzie odbywają się animacje i dyskoteki a także ogrzewaną narciarnię. Znajdą tu Państwo również butik, supermarket oraz sklep sportowy. Po dniu na nartach zrelaksować można się w hotelowym welness (odpłatnie 5 Euro / dzień) z basenem krytym (28 x 12 m), sauną, jacuzzi i siłownią. Hotel organizuje wieczorne animacje w języku włoskim a dla najmłodszych gości przygotowano mini-club oraz salę gier. Club hotel Solaria posiada 117 pokoi, wszystkie wyposażono w łazienkę z prysznicem lub wanną, suszarkę do włosów, telewizją i sejfem. Pokoje mogą pomieścić od 2 do 4 osób.

Wyżywienie

Śniadania - bufet szwedzki, oraz obiadokolacje dwu daniowe (dwa zestawy do wyboru), bar sałatkowy.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Olimp, które oferuje korzystne cenowo wczasy, wycieczki i wakacje zagraniczne do Włoch, Hiszpanii, Chorwacji, Czarnogóry, Bułgarii i Francji.

Specjalnością biura są wakacje z pobytem na doskonałych, sprawdzonych campingach w różnych zakątkach Europy: w Hiszpanii, Grecji i Włoszech. Jest to świetna okazja dla osób, które cenią sobie komfort i niezależność oraz dobrą cenę. W odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku, turyści mogą wybierać wyjazd dostosowany do ich wymagań i możliwości – dostępne są zarówno oferty z dojazdem własnym, jak i z transportem luksusowymi autokarami z wielu miast w Polsce. Jest to także dobra oferta dla wszystkich tych, którzy lubią aktywnie zwiedzać - podczas przejazdów z Biurem Podróży Olimp proponowane są ciekawe wycieczki fakultatywne.

Biuro Podróży Olimp ma w swojej ofercie równiez szeroki wybór profesjonalnie zorganizowanych i interesujących obozów młodzieżowych oraz obozów studenckich, podczas których uczestnicy mają sznasę zwiedzić ciekawe miejsca, odpocząć i poznać rówieśników z całego świata.


Europe Mountains

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Marilleva 1400

OPIS

4-gwiazdkowy hotel Hotel Solaria leży 50 metrów od centrum Marilleva 1400.

W obiekcie Hotel Solaria jest strefa wellness, a w niej m.in. basen kryty. Warto z niej skorzystać po aktywnym dniu.

W okolicy znajduje się 70 km tras narciarskich należących do stacji narciarskich w regionie Val di Sole. Najbliższy wyciąg znajduje się 350 metrów od obiektu.

W CENIE

Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny. Informację, jakie dodatkowe świadczenia zawarte są w cenie otrzymacie Państwo w trakcie procesu rezerwacji.

PŁATNE NA MIEJSCU

Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

ODLEGŁOŚCI

Centrum - 75 m. Wyciągi - 380 m.

PARKING

parking niestrzeżony.

INTERNET

WI-FI w częściach wspólnych hotelu, kącik internetowy.

USŁUGI SPA I WELLNESS

masaż, basen kryty, centrum odnowy biologicznej.

REKREACJA I SPORT

klub fitness, kino.

USŁUGI DLA DZIECI

pokój zabaw dla dzieci, animacja zabaw dla dzieci.

USŁUGI HOTELOWE

drink bar, restauracja, concierge, informacja turystyczna, recepcja 24-godzinna, sejf w recepcji, sklep z pamiątkami, pokój telewizyjny, dostępne pokoje dla niepalących, sklepy, winda, bar.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Jednym zdaniem

Hotel z basenem w bardzo dobrej cenie  bezpośrednio przy trasach.

Położenie

hotel położony przy samych trasach zjazdowych stacji narciarskiej Marilleva 1400  (połączonej wyciągami z Folgaridą i Madonną di Campiglio). Bezpośrednio przy hotelu znajduje się gondola Cabinovia-Albare. 

Hotel

hotel w idealnej lokalizacji przy trasach zjazdowych popularnej stacji narciarskiej, wyposażony w basen.

Pokoje

2-, 3-, 4-osobowe, w każdym znajduje się; łazienka z prysznicem, suszarką do włosów; telefon, TV Sat, sejf. W pokojach 4-osobowych możliwe łożko piętrowe. Hotel posiada 121 pokoi.

Do dyspozycji

basen 25 m x 10 m (gratis), jacuzzi ( odpłatnie 1eur /żeton), parking, narciarnia, restauracja/pizzeria, sklep.

Po nartach

można skorzystać z basenu hotelowego i jacuzzi.

Kuchnia

śniadania - bufet szwedzki, obiadokolacje 4-daniowe; bufet sałatkowy, pierwsze i drugie danie (wybór spośród kilku wariantów), deser.

Program narciarski

ze względu na bezpośrednie położenie hotelu przy wyciągach Marilleva 1400 sugerujemy skupić się na połączonych wyciągach Marillevy, Folgaridy i Madonny di Campiglio. W zależności od wybranego karnetu narciarskiego istnieje możliwość realizacji następujących programów narciarskich: 6x Marilleva/Folgarida/Madonna di Campiglio/Pinzolo lub 6x Marilleva/Folgarida.

Cena zawiera

zakwaterowanie wg wybranej oferty* śniadania i obiadokolacje * korzystanie z basenu * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NNW z włączeniem sportów zimowych i chorób przewlekłych * transport do hotelu wg wybranej oferty (dotyczy oferty autokarowej i samolotowej) * karnet w oznaczonych terminach * podatek VAT.

Cena nie zawiera

napojów do obiadokolacji * transferów do wyciągów * odpłatności za jacuzzi.

Dopłaty opcjonalne

 ubezpieczenie rozszerzone (koszty leczenia 30 000 ) * ubezpieczenie SKI OC * karnet.

Dopłaty obligatoryjne

opłata klimatyczna (płatna na miejscu) 1,3 Eur/os/dzień dla osób powyżej 14 roku życia. 

Karnet w cenie

w terminie 09.01-16.01; 12.03-19.03; 19.03-25.03 wliczony jest karnet 6 x Marilleva/Folgarida; w terminie 02.04-09.04 wliczony jest karnet 6 x Superskirama.

Uwaga

dla naszych Klientów specjalne zniżkowe karnety: Skiarea Campiglio Dolomiti Brenta lub karnet Marilleva Folgarida do zakupu przez naszą stronę www (oszczędzasz do 30 euro/os.). Możliwość dokupienia karnetu opcjonalnego do 5 dni przed wyjazdem! w terminie 6 noclegowym wyjazd do Polski po nartach.

Najważniejsze cechy hotelu

Z hotelu prosto na narty Niska cena Basen


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Włochy/Trentino

Położenie:

- miejscowość  Mezzana - ok. 8 km od centrum miejscowości - bezpośrednio na stoku - przystanek autobusu ok. 200 m

Wyposażenie hotelu:

- recepcja - restauracja, restauracja ala carte, 3 bary - przechowalnia sprzętu narciarskiego Bezpłatnie - sala telewizyjna - pokój gier - disco club - bezprzewodowy internet w pomieszczeniach wspólnych Płatne: - sauna, solarium - wellness (basen, sauna, łaźnia turecka, whirlpool) Dla dzieci: - plac zabaw - miniklub (oprócz soboty) - plac zabaw - łóżeczko na życzenie, bezpłatnie - menu w restauracji na życzenie

Pokoje:

DBL -  łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - TV SAT, telefon - minibar, sejf - ogrzewanie

Wyżywienie:

Half Board (HB+) śniadania w formie bufetu, kolacje serwowane, bar sałatkowy wina i wody do posiłków Kolacja świąteczna i  noworoczna w cenie

Dodatkowe informacje:

- opłata klimatyczna, 2 EUR/noc - parking w zależności od dostępności, bezpłatnie - zakwaterowanie  od 14:00, wykwaterowanie do 10:00

Adres:

Adres: Localit Marilleva 1400, 1400, 38020 Mezzana TN, Włochy Telefon: +39 0835 953917


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Mapa Hotelu Solaria

Opinie o Hotelu Solaria

Solaria - możliwości zakwaterowania:

standard dbl
standard dbl dla 4 osób
Pokoj jednoosobowy lazienka prysznic WC
Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic WC
lazienka prysznic WC
Pokoj z czterema lozkami lazienka prysznic WC
lazienka prysznic WC
Pokój dla 2-3 osób
Pokój dla 2-4 osób

Solaria - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Solaria? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00