cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
  • Hotel Electra Palace, Rodos
1 / 25
Ocena
hotelu:
4.1 / 5
Najbliższy termin
04.04 - 09.04
już od 1263 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.05 - 06.05
już od 1263 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Electra Palace
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Electra Palace
star 4

Grecja: Rodos
Ocena hotelu Electra Palace:
4.1 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Electra Palace:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry, położony w spokojnej okolicy hotel z bardzo miłą obsługą i smaczną kuchnią.

Hotel Electra Palace w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry, położony w spokojnej okolicy hotel z bardzo miłą obsługą i smaczną kuchnią.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

*****

Region

Grecja / Rodos

Opis oferty:

Położony w spokojnej okolicy, tuż przy plaży, zaprasza na wakacyjny wypoczynek. Do dyspozycji Gości atrakcyjne spa z bogatą ofertą zabiegów relaksacyjnych i upiększających, a także siłownia i kilka basenów. Niewątpliwym atutem hotelu jest wspaniała, różnorodna kuchnia. Bogate animacje i szeroka oferta rekreacyjno-sportowa sprawiają, że nie można się tu nudzić ani chwili.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej, ok. 1 km od centrum IALYSSOS, ok. 700 m od najbliższych sklepów i barów; ok. 7 km od portu lotniczego w Rodos (ruch lotniczy jest słyszalny, ale nieuciążliwy); przystanek autobusowy ok. 600 m od hotelu (ok. 2 EUR/Rodos).

PLAŻA:

Ialyssos Beach, hotelowa, żwirkowa, łagodne zejście do morza (zalecane obuwie ochronne), bezpośrednio przy hotelu (ok. 20 m od recepcji), dojście przez ogród hotelowy, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki, zbudowany w 1974 r., całkowicie odnowiony w 2007 r., rozbudowany w 2011 r. (spa i siłownia), 309 pokoi, budynek główny i budynek boczny, w budynku bocznym: 4 piętra, 1 winda, w budynku głównym: 6 pięter, 3 windy, duże, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna International - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i grecka, do kolacji wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie), restauracja á la carte - obsługa kelnerska, kuchnia włoska, restauracja chińska - á la carte, obsługa kelnerska, kuchnia chińska; w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci oraz dania wegetariańskie, bar w lobby, bar przy basenie, lounge bar; minimarket, jubiler, sklep z pamiątkami; taras z widokiem na basen, duży ogród z bujną roślinnością śródziemnomorską, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie hotelu; za opłatą: bezprzewodowy szybki internet (ok. 4 EUR/godz.) i punkt internetowy, opiekunka do dziecka (na zamówienie); akceptowane karty kredytowe: MasterCard, Visa.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 23 m², klimatyzowany, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy i herbaty, sejf, lodówka (na powitanie napoje chłodzące i słodycze); za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 4 EUR/godz., 10 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon, widok na basen;

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², elegancki, wyposażenie jak w pokoju standardowym, widok na basen; widok na morze na zamówienie, za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), w budynku bocznym, ok. 38 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo odtwarzacz DVD; widok na ogród lub widok na basen; widok na morze za dopłatą; pokój superior i rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 1100 m², gł. 1,1-1,6 m, basen dla dzieci, okrągły, słodka woda, ok. 150 m², gł. 0,2-0,4 m, basen w spa, słodka woda, ok. 80 m², gł. 1,1-1,3 m, hydromasaż, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace, ręczniki; kort tenisowy, wypożyczalnia sprzętu (depozyt 10 EUR), koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, siłownia, łucznictwo; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (6-11 lat), animacje dla dzieci i dorosłych, centrum sportowo-rozrywkowe, wieczory tematyczne, wieczór grecki, muzyka na żywo; kącik gier - konsole Xbox i Playstacion; centrum spa: bezpłatnie: siłownia, basen kryty podgrzewany, ok. 80 m², słodka woda; płatne: sauna, hammam, masaże, zabiegi na ciało, fish spa dostępne dla osób powyżej 16 lat.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.30-10.00) w restauracji głównej, późne śniadanie (10.30-12.00) w restauracji włoskiej, obiad (12.30-14.30) w restauracji głównej i włoskiej (12.30-15.00), kolacja (18.30-21.00) w restauracji głównej, chińskiej lub włoskiej á la carte (19.00-23.00; wymagana wcześniejsza rezerwacja, dostępna 2 raz na pobyt); przekąski (12.00-15.00, 16.00-18.00) w restauracji włoskiej i lounge barze; lokalne i wybrane międzynarodowe napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10.00-24.00).

KONTAKT:

0030/2241092521, www.electrahotels.gr

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry, położony w spokojnej okolicy hotel z bardzo miłą obsługą i smaczną kuchnią.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA

5*

REGION

Rodos

OPIS

Położony dosłownie na krawędzi wody, oferuje wspaniałe widoki na morze. Elegancko urządzone pokoje i apartamenty rodzinne z dostępem do prywatnej plaży łączą w sobie różnorodność kuchni, zbiór barów, holistyczne SPA oraz profesjonalnie prowadzony klub dla dzieci. Hotel zaprasza Gości do odkrywania autentycznej greckiej gościnności serwowanej z delikatnym wyrafinowaniem i oryginalnością.

lokalizacja

2 km od Ialyssos (Trianda), 6 km od lotniska w Rodos-RHO. Hotel usytuowany na powierzchni: 24000 m2.

kategoria organizatora

5*

kategoria lokalna

5*

Data otwarcia

1974 r. Odnowiony w 2007 r. Na terenie hotelu: restauracje (4), bary (5), room service (płatny), pralnia (płatna), basen kryty, baseny odkryty.

internet

- Wi-Fi w hotelu bezpłatne

plaża

10 m od hotelu, wydzielona część plaży publicznej, żwirowa, 200 m długości, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane są w 2 budynkach: - 1 budynek główny (liczba pięter: 6, liczba wind: 3) - 1 aneks (liczba pięter: 4, liczba wind: 1) Typy pokoi: - pokoje classic single sea view w budynku głównym dla 1 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje double superior garden/pool view annex dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje superior double sea view w budynku głównym dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje superior double sea front sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - suity junior garden/pool view annex dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - suity rodzinne garden/sea/pool view annex dla max. 4 os.: salon, 1 sypialnia, drzwi przesuwne między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - suity rodzinne superior pool view annex dla max. 4 os.: salon, 1 sypialnia, drzwi przesuwne między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - suity rodzinne superior sea view w budynku głównym dla max. 4 os.: salon, 1 sypialnia, drzwi przesuwne między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - suity deluxe sea front sea view w budynku głównym dla max. 2 os.: salon, jadalnia, 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje superior double pool view w budynku głównym dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon

Wyżywienie

- restauracja główna "Cuisines of the World", restauracje a la carte (3), bary (5), lodziarnia "Sugar Cube" Ultra All Inclusive (10:00-00:00) - śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji głównej - późne śniadanie (10:30-11:45), przekąski (10:30-18:00) serwowane w lodziarni - lody - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe, wybrane alkohole importowane Restauracje a la carte - wymagana rezerwacja. - chińska "Asian Fusion", włoska "Al Convento" - 1 wizyta w trakcie pobytu w wybranej restauracji gratis - śródziemnomorska "Orientalista" - bezpłatna

z myślą o dzieciach

- brodzik - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-11 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - menu i krzesełka dla dzieci w restauracji - opiekunka dla dzieci (płatna) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem) - możliwość wypożyczenia wózka (płatna i w miarę dostępności)

w cenie

- kort do tenisa ziemnego - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - tenis stołowy - koszykówka - siatkówka plażowa - aerobik - siłownia - lekkie animacje - jacuzzi

płatne

- lekcje tenisa - centrum SPA - masaż - sauna DODATKOWE INFORMACJE Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków. Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19: - Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE - Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - NIE - Czy w hotelu można kupić maseczki? - DOSTĘPNE NA MIEJSCU BEZPŁATNIE - Czy w hotelu znajduje się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK - Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE - Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp.? - TAK - Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - TAK - Jak często są sprzątane pokoje? - RAZ NA TYDZIEŃ - Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK, NA KOLACJĘ - Jak będą serwowane posiłki? - PRZEZ OBSŁUGĘ KELNERSKĄ - Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK - Czy jest dostępna usługa Room Service? - NIE - Czy będą czynne restauracje a la carte/tematyczne? - TAK - Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE - Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - MAX 1 GOŚĆ NA 5M2 - Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - TAK - Czy na leżakach są materace? - NIE - Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK, INDYWIDUALNIE PAKOWANE - Czy leżaki są dezynfekowane? -TAK, PO KAŻDYM UŻYCIU - Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK, PRZEZ OBSŁUGĘ KELNERSKĄ - Czy centrum SPA jest czynne? - TAK - Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK - Czy siłownia jest czynna? - TAK - Czy mini klub jest czynny? - NIE - Czy hotel prowadzi program animacyjny? - TAK, W CIĄGU DNIA I WIECZOREM, ZAJĘCIA SPORTOWE - Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - TAK, HOTEL MA PRZYGOTOWANY PLAN DLA GOŚCC Z OBJAWAMI CHOROBOWYMI - Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - TAK, HOTEL POWIADAMIA LEKARZA, GOSĆ ZOSTAJE ODIZOLOWANY DO CZASU WYNIKU TESTU NA WIRUSA PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

26.08.2020 10:14

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Wi-Fi SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Pokoje 4 osobowe Błękitna Flaga


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry, położony w spokojnej okolicy hotel z bardzo miłą obsługą i smaczną kuchnią.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


5 Grecja/Rodos

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 5* - kat. lokalna 5*

Położenie

- Ialyssos - ok. 20 od plaży - ok. 2 km od centrum Ialyssos - ok. 8 km od lotniska - ok. 14 km od Faliraki - ok. 20 km od Doliny Motyli - ok. 57 km od Lindos

Plaża

- piaszczysto-żwirkowa, hotelowa - leżaki i parasole (bezpłatne), ręczniki plażowe (bezpłatne)

Pokoje

Pokój superior - widok na ogród - klimatyzacja, TV-SAT - radio, mini bar/lodówka - internet Wi-Fi (bezpłatny) - sejf (bezpłatny) - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras - łóżeczko dla dziecka (bezpłatne, na zamówienie)\ - zestaw do przygotowania kawy/herbaty - szlafroki i kapcie hotelowe - pokoje z widokiem na basen, na morze za dopłatą

Sport, Relaks, Rozrywka

bezpłatnie: - program animacyjny i sportowy dla dorosłych, wieczorne show i muzyka na żywo (czerwiec-wrzesień) - basen ze słodką wodą, leżaki i parasole oraz ręczniki basenowe - basen kryty ze słodką wodą, podgrzewany - zewnętrzne jacuzzi - kort tenisowy - siłownia - aerobik - rzutki - boisko multifunkcyjne Płatne: - SPA, zabiegi kosmetyczne i masaże - jacuzzi

Dla dzieci

- animacje dla dzieci 4-11 lat - klub dla dzieci 4-11 lat - brodzik - plac zabaw - wysokie krzesełka w restauracji - opiekunka na zamówienie (płatna)

Wyżywienie

All Inclusive plus (AI+) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie. Przekąski w ciągu dnia, ciastka. Wybrane lokalne i importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie w godzinach wyznaczonych przez hotel Dostępna kuchnia wegetariańska (na potwierdzenie). Podczas kolacji wymagany jest strój formalny.

Restauracje i bary

- restauracja główna, restauracje włoska i azjatycka - bar w lobby, bar na plaży, bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- wybudowany w 1974 r., wyremontowany w 2016 r. - 306 pokojów - ogród - całodobowa recepcja z lobby - 4 windy - sala TV - sklepy z pamiątkami, mini market - internet Wi-Fi  (bezpłatny), kafejka internetowa (płatna) - przechowalnia bagażu - wypożyczalni asamochodów - parking (bezpłatny) - najbliższy sklep ok. 20 m od hotelu - przystanek lokalnego autobusu ok. 600 m od hotelu - hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych - hotel nie przyjmuje zwierząt - https://www.electrahotels.gr/en/rhodes/electra-palace-rhodes/

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie: lobby, restauracje, bary, baseny, spa, place zabaw i kluby dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na: https://eximtours.pl/lp/Nowe_standardy_bezpieczenstwa

Bagaż

Berlin Tegel (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 330 PLN - 23 kg - 360 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa; Berlin Tegel (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (wyloty 30.03-31.05 oraz 01.10-31.10) / 310 PLN (wyloty 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa; Katowice (Corendon Airlines) Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg (55x35x25) oraz bagaż rejestrowany o wadze do 20 kg; Katowice, Warszawa, Wrocław (LOT - samolot rejsowy) Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 250 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Orbis Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry, położony w spokojnej okolicy hotel z bardzo miłą obsługą i smaczną kuchnią.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Ialyssos - miejscowość na północno-zachodnim wybrzeżu Rodos, oferująca poza atrakcyjnymi warunkami do wypoczynku również w pobliżu wiele ciekawych zabytków do zwiedzania, m. in. świątynie Zeusa i Ateny, fontannę dorycką, klasztor Filerimos, turecki zamek, kościoły z czasów bizantyjskich i panowania Krzyżaków.

 

Hotel Electra Palace*****

 

Położenie:

w północno-zachodniej części wyspy, bezpośrednio przy kamienistej plaży, ok. 10 km od miasta Rodos; hotel: skromny obiekt usytuowany w cichej i spokojnej okolicy.

 

Do dyspozycji gości:

restauracje, snack i drink bary, sklepiki, sala TV, sauna, jacuzzi;

 

Pokoje:

2-os., klimatyzacja centralnie sterowana, łazienka (suszarka do włosów), kanał radiowy, telefon, TV, lodówka, balkon;

 

Sport i rozrywka:

basen (leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, przy plaży płatne), koszykówka, siatkówka, łucznictwo, tenis ziemny, tenis stołowy, rzutki, aerobik, windsurfing, rowery wodne, kajaki, program animacyjny;

 

Wyżywienie:

pakiet ALL INCLUSIVE: 3 posiłki dziennie w formie bufetu, późne śniadanie i kolacja, grill bar w porze lunchu, podwieczorek, napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne oraz kawa i herbata od 10.00 do 24.00, wieczory tematyczne (grecki, włoski, karaibski);

 

Dla dzieci:

basen dla dzieci, plac zabaw, miniklub, restauracja ze specjalnym menu.

 

Cena obejmuje:

  • zakwaterowanie,
  • transport,
  • wyżywienie: all inclusive 
  • pakiet ubezpieczeniowy,
  • opiekę rezydenta.

 

Cena nie obejmuje:

  • Opłat lotniskowych - 240 zł z WAW, 200 zł z KRK i KTW, 220 zł z WRO, 270 zł z POZ płatne przy zakupie imprezy.
  • Posiłków w trakcie przelotu (istnieje możliwość ich zakupu na pokładzie samolotu).

 

Zniżki i dopłaty:

  • Dopłata do pokoju 1-osobowego: 860 PLN za tydzień i 1570 PLN za 2 tygodnie,
  • Zniżka dla 1. dostawki (2- 12 lat): -1660 PLN za tydzień i -3240 PLN za 2 tygodnie,
  • Zniżka dla dostawki (powyżej 12 lat): - 890 PLN za tydzień i -1720 PLN za 2 tygodnie.

 

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry, położony w spokojnej okolicy hotel z bardzo miłą obsługą i smaczną kuchnią.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA*****

REGION

Grecja/Rodos/Ialyssos

 

Polecany w kategorii

RODZINNE WAKACJE

All Inclusive Plus

 

Warto podkreślić

- Przy plaży - Leżaki GRATIS - 2 restauracje á la carte - Pokoje rodzinne (oddzielna sypialnia) - Elegancki design

 

Naszym zdaniem

Nowoczesny i elegancki hotel położony przy plaży, pośród zieleni ogrodu, jest idealnym miejscem na beztroski wypoczynek. Połączenie komfortu, niezapomnianych malowniczych widoków z bliskością rozrywkowego miasta Rodos, sprawi, że pobyt w tym miejscu będzie wyjątkowy.

 

Położenie

Przy morzu, do centrum Ialyssos ok. 1,5 km, najbliższy sklep ok. 50 m, baza windsurfi ngowa ok. 500 m, do miasta Rodos ok. 10 km, lotnisko ok. 6 km.

 

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto-kamienista, ręczniki plażowe (bezpłatnie), leżaki i parasole (bezpłatnie).

 

Hotel

Wyremontowany w 2006 r., kompleks 2 budynków, recepcja 24 h z lobby, restauracja główna, restauracje á la carte (kuchnie - włoska, chińska, wymagana wcześniejsza rezerwacja), lobby bar, bar przy basenie, basen ze słodką wodą, basen dla dzieci, leżaki i parasole przy basenach (bezpłatnie), Internet bezprzewodowy w lobby (odpłatnie), kącik internetowy (odpłatnie, ok. 7 euro/godz), sala TV, sala konferencyjna, wypożyczalnia samochodów, minimarket. Liczba pokoi - 309. Kategoria lokalna A.

 

Pokoje

STANDARD - 2-os. z możliwością 1 dostawki, indywidualnie sterowana klimatyzacja (bezpłatnie), TV-SAT, Internet bezprzewodowy (odpłatnie , ok. 7 euro/godz.), telefon, sejf (bezpłatnie), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, lodówka, minibar, zestaw do przygotowania kawy i herbaty, balkon. Ponadto na wyposażeniu szlafroki i pantofl e. RODZINNE - dla 3-4 osób, składający się z pokoju wypoczynkowego oraz sypialni oddzielonej drzwiami, wyposażony jak pokój standard.

 

Wyżywienie

All Inclusive Plus. Do kolacji obowiązuje strój formalny.

 

All Inclusive Plus zawiera

Śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej (07.30-10.00, 12.30-14.30, 18.30-21.00). Raz na pobyt kolacja w restauracji chińskiej (konieczna rezerwacja). Możliwość rezerwacji lunchu i kolacji w restauracji włoskiej. Lokalne i wybrane międzynarodowe napoje bezalkoholowe i alkoholowe do posiłków oraz w wyznaczonych barach (10.00-24.00). Popołudniowa herbata w barze (16.30-17.30).

 

Sport i rozrywka

BEZPŁATNIE - basen ze słodką wodą, jacuzzi (10.00-16.30), koszykówka, piłka plażowa, łucznictwo, zajęcia z jogi, program animacyjny prowadzony przez zespół animatorów, kort tenisowy, pokazy nurkowania na basenie. ODPŁATNIE - zabiegi Spa, bilard, tenis stołowy, wypożyczalnia samochodów.

 

Dla dzieci

Łóżeczka dla niemowląt (bezpłatnie, na życzenie), basen dla dzieci, plac zabaw, minikluby (5-12 lat i 12-17 lat), animacje, opiekunka (odpłatnie, na zamówienie), specjalne menu (na zamówienie), wysokie krzesełka w restauracji.

 

 

Cena zawiera:

  • przelot
  • zakwaterowanie
  • wyżywienie wg oferty
  • ubezpieczenie

  • opłaty lotniskowe i paliwowe

  • transfery

  • opieka rezydenta

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

7 islands

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry, położony w spokojnej okolicy hotel z bardzo miłą obsługą i smaczną kuchnią.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

5

Region

Grecja/Rodos/Ialyssos

Opinia 7islands

Położony w spokojnej okolicy, tuż przy długiej plaży. Hotel posiada szeroką ofertę rekreacyjno-sportowa oraz ciekawe animacje, które zapewniają doskonałą rozrywkę zarówno dzieciom jak i dorosłym. Dodatkowym atutem wyśmienita różnorodna kuchnia oraz bliskość stolicy wyspy Rodos.

Położenie

Na północno-zachodnim wybrzeżu, w miejscowości Ialyssos, ok. 1 km od jej centrum, gdzie znajdują się sklepy, tawerny i restauracje, ok. 8 km od stolicy Rodos, ok. 6 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się w pobliżu hotelu.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, żwirowo-kamienista, długa. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

Hotel

Odnowiony w 2007 roku hotel składa się z 2 budynków położonych na terenie ogrodu pełnego śródziemnomorskiej roślinności. Na terenie hotelu znajduje się całodobowa recepcja, kącik telewizyjny, restauracja główna, 2 restauracje ? la carte (włoska i chińska), 2 bary, Odpłatnie: Internet Wi-Fi w lobby, kącik internetowy, sala konferencyjna, mini market, kantor, wypożyczalnia samochodów. Kategoria lokalna 4*.

Pokoje

Hotel dysponuje 308 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w centralnie sterowaną klimatyzację, telewizję satelitarną, mini lodówkę, udogodnienia do parzeni kawy i herbaty, suszarkę do włosów, szlafroki i kapcie. Odpłatnie: Internet Wi-Fi, sejf. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, rodzinne z możliwością 2 dostawek (pokój dzienny i sypialnia).

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:30-14:30) i kolacje (18:30-21:00). Raz w trakcie pobytu Klienci mogą zjeść kolację w restauracjach ? la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). W barach w godzinach 12:00-15:00 i 16:00-18:00 dostępne są przekąski, a w godzinach 16:30-17:30 kawa, herbata i ciastka. W wybranych barach w godzinach 10:00-24:00 dostępne są lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 24:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: 2 baseny z wodą słodką (w tym 1 kryty, leżaki i parasole bezpłatne), animacje, kort tenisowy, siatkówka, koszykówka, siłownia, jacuzzi. Odpłatnie: wypożyczenie sprzętu do tenisa, centrum SPA (masaże, sauna), bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, mini klub (dla dzieci w wieku 5-12 lat), wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.electrahotels.gr / Tel.: 00 30 224 109 25 21


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry, położony w spokojnej okolicy hotel z bardzo miłą obsługą i smaczną kuchnią.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie

po zachodniej stronie wyspy w rejonie Ialyssos. 2 km od centrum miasteczka Kremasti, do którego można dostać się spacerem idąc wzdłuż plaży. Od miasta Rodos oddalony ok.10 km oraz ok. 7 km od portu lotniczego w Rodos.

Plaża

przy hotelu, piaszczysto-żwirowa z domieszką kamyków ( wejście do morza kamieniste). Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne.

Hotel

Kategoria lokalna 5*   Kompleks hotelowy wybudowany w 1974 r., całkowicie odnowiony w 2007 r. składa się z sześciopiętrowego budynku głównego i czteropiętrowego budynku bocznego położonych w zadbanym ogrodzie. Hotel polecany na rodzinny wypoczynek jak również dla osób lubiących aktywnie wypoczywać.

Do dyspozycji gości

Recepcja czynna 24h, restauracja główna, restauracje a'la carte włoska i chińska, bar w lobby, bar przy basenie, lounge bar. Usługi pralni chemicznej, minimarket, jubiler, sklep z pamiątkami. Hotel akceptuje karty kredytowe MasterCard i Visa.

Internet

Wi-Fi oraz punkt internetowy za opłatą.

Sport i Rekreacja

Bezpłatnie  -  basen ze słodką wodą, leżaki i parasole przy basenie, ręczniki plażowe, basen w spa, kort tenisowy, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, siłownia, łucznictwo, animacje dla dorosłych. Odpłatnie - pokój gier, wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa, centrum Spa, sauna, masaże, sporty wodne przy plaży.

Dla dzieci

brodzik, plac i pokój zabaw, mini club dla dzieci w wieku 6-12, wysokie krzesełka w restauracji oraz bufet dziecięcy, łóżeczka dla dzieci na zamówienie przed wylotem.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe z możliwością jednej dostawki. Pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą. Wyposażone w łazienki z suszarkami do włosów, klimatyzację, TV/SAT, telefon, sejf, mini bar, dostęp do Wi-Fi, zestaw do kawy i herbaty oraz balkon.

Wyżywienie

HB - śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą. All Inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski w ciągu dnia. Lokalne i wybrane międzynarodowe napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Opcja all inclusive nie zawiera napojów importowanych, soków wyciskanych ze świeżych owoców, napojów butelkowanych.

Informacje dodatkowe

http://www.electrahotels.gr Ocena HCH 4,9 Rekomendacja turystów 79%.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

CENA

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy , transfer lotnisko - hotel - lotnisko /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Sunshine

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry, położony w spokojnej okolicy hotel z bardzo miłą obsługą i smaczną kuchnią.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


5* Grecja/Rodos

Opis hotelu



Lokalizacja
- odległość od plaży: bezpośrednio
- położenie: Ialyssos
- odległość od centrum: 1 km
- odległość od lotniska: 10 km

Plaża
- prywatna, piaszczysto-żwirowa
- leżaki, parasole bezpłatne

Hotel
- ilość gwiazdek: 5*
- ilość pokoi: 309
- ilość basenów: basen  zewętrzny, brodzik, basen kryty w SPA


Dodatkowe usługi
- płatne: minimarket, pokój gier, SPA (sauna, masaże, zabiegi na twarz i ciało)

Internet
- Wifi w lobby bezpłatne
- kawiarenka internetowa płatna

Pokoje
- wyposażenie: łazienka , suszarka do włosów, klimatyzacja, TV , mini lodówka,wifi, telefon, balkon
- pokoje o pow. ok 25m2

Restauracje i bary
- Restauracje: restauracja główna, 2 restauracje a la carte
- Bary: bar przy basenie 10:00-16:00, lobby bar 10:00-24:00, lounge bar 16:30-24:00

Wyżywienie
- All inclusive Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 10:00-24:00
-  posiłki: śniadanie07:30-10:00, późne śniadanie 10:30-12:00, obiad 12:30-14:30, kolacja 18:30-21:00, przekąski w ciągu dnia
Rozrywka
- animacje dzienne i wieczorne dla dzieci i dorosłych
- wieczory tematyczne i muzyka na żywo w okreslone dni

Sporty
- tenis ziemny, siatkówka, strzelanie z łuku,
- płatne: sporty wodne na plaży, bilard

Dla dzieci
- brodzik, krzesełka w restauracji, mini klub

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry, położony w spokojnej okolicy hotel z bardzo miłą obsługą i smaczną kuchnią.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Category

5

Region

RHODOS

Opis oferty:

obiekt należący do Electra Hotels, odnowiony w 2006 roku, urządzony w stylu Art Deco; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny, basen kryty z jacuzzi (tylko dla dorosłych), restauracja główna z kuchnią międzynarodową, 2 restauracje A`la carte (włoska, chińska), bar z przekąskami orientalnymi, kawiarnia, 5 barów

POKOJE:

pokoje standardowe, pokoje superior, pokoje junior suite, pokoje typu family suite oraz pokoje typu executive suite; wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie (w zależności od warunków pogodowych), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, Wi-Fi, sejf, zestaw do parzenia kawy i herbaty, minibar (na zapytanie - płatny), balkon lub taras

DODATKOWO PŁATNE:

centrum Spa & Wellness (16+), masaże, sauna, łaźnia parowa, salon kosmetyczny, super szybki internet bezprzewodowy, pralnia, bilard, hokej stołowy, oświetlenie kortów, trener personalny, lekcje tanisa, wypożyczalnia samochodów, wszystkie sporty wodne na plaży, kantor, mini-market, jubiler, kafejka internetowa, room service

KONTAKT:

www.electrahotels.gr

POŁOŻENIE:

położony w miejscowości Ialyssos (północno-zachodnia część wyspy), 6 km od lotniska w Rodos, 10 km od miasta Rodos

PLAŻA:

piaszczysto-kamienista plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu (zalecane obuwie ochronne); leżaki i parasole na plaży oraz przy basenie dostępne są bezpłatnie, ręczniki - dostępne są pokojach

WYŻYWIENIE:

Half Board - śniadanie kontynentalne i kolacja w formie bufetu (w godzinach wyznaczonych prze hotel); wszystkie napoje dodatkowo płatne All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja (w formie bufetu kontynentalnego w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane

DLA DZIECI:

brodzik, animacje, mini klub (5-11 lat), klub dla nastolatków (12-17 lat), gry video, plac zabaw, menu dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji (na zapytanie), łóżeczko (na zapytanie), opiekunka (płatna, na zapytanie)

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, amfiteatr, muzyka na żywo, kort tenisowy (w ciągu dnia), centrum fitness (siłownia), lekcje nurkowania przy basenie, tenis stołowy, siatkówka, siatkówka plażowa, mini piłka nożna, aerobik, aqua-aerobik, koszykówka, zumba, yoga dla początkujących, mini biblioteka, pilates, lekcje tańca, boccia, bezpłatne Wi-Fi na terenie hotelu


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Easy Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry, położony w spokojnej okolicy hotel z bardzo miłą obsługą i smaczną kuchnią.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie

Hotel Electra Palace Resort znajduje się blisko turystycznej miejscowości Ialyssos i położony jest nad samym morzem. Do lotniska jest zaledwie 4 km a do miasta Rodos około 13 km. W niewielkiej odległości liczne bary, restauracje, tawerny, sklepy, sklepy z pamiątkami. Przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu.

Hotel

Obiekt składa się z dwóch budynków, 5 - pietrowego oraz 4 - piętrowego. Otoczony jest ogrodem. Posiada recepcję czynną 24h, Internet Wi-Fi, restaurację główną The Grand, restauracje tematyczne: chińską i włoską, bary: główny przy lobby, bar przy basenie, lounge bar, basen z jaccuzi, basen dla dzieci. Bezpłatne leżaki i parasole przy basenach. Hotel gruntownie odnowiony w 2011 roku.

Pokoje

Funkcjonalnie i nowocześnie urządzone 2-osobowe pokoje typu "standart eco", pokoje z możliwością dostawki z widokiem na ogród, basen lub morze oraz pokoje typu superior dla max. 3 osób. Na zapytanie pokoje familijne. Wszystkie posiadają łazienkę z wanną lub prysznicem, WC, suszarkę do włosów, TV SAT, telefon, mini lodówkę, mini-bar z pakietem powitalnym, czajnik elektryczny, indywidualnie sterowaną klimatyzację, elektryczny sejf, balkon lub taras.

Wyżywienie

Śniadania i obiadokolacje lub formuła All Inclusive.  

Sport i rekreacja

Program animacyjny, salon odnowy SPA, jacuzzi, utwardzony kort tenisowy, ping-pong, bilard, gry video, siatkówka, boccia, rzutki, sporty wodne na plaży.  

Dla dzieci

Basen dla dzieci, program animacyjny, opiekunka do dziecka, plac zabaw.  

Wskazówki

Możliwość wstawienia do pokoju łóżeczek dla małych dzieci (0-2 lat), w restauracji krzesełka dla małych dzieci. Polecamy osobom ceniącym luksus oraz wypoczynek w formule wszystko w cenie". Transfer z/na lotnisko: ok. 15 min.  

Dodatkowo płatne

Sejf, bilard, gry video, opiekunka do dziecka (10 EUR/godz.), oświetlenie do kortu tenisowego (10 EUR/ godz.), depozyt za ręcznik hotelowy (10 EUR/szt.), sauna (dostępna w godz. 10:00 - 18:00), zabiegi SPA, leżaki na plaży (ok. 6 EUR/ 2 leżaki+parasol/dzień), sporty wodne na plaży.  

Program All Inclusive

Śniadania (07:00 - 10:00), lunch (12:30 - 14:30) oraz kolacje (19:00 - 21:30) w formie bufetu w restauracji The Grand. Napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, lokalne alkohole: ouzo, raki, piwo z beczki i wino lokalne (house wine) w godz. 10:00 - 24:00 w barze głównym, 16:30 - 24:00 w lounge barze oraz w godz. 11:00 - 16:00 w barze przy basenie. W godz. 11:00 - 19:00 w barze głównym oraz w godz. 16:00 - 17:00 w barze przy basenie serwowana jest herbata, filtrowana kawa, ciasta, ciasteczka. Ze względów bezpieczeństwa hotel może stosować plastikowe naczynia w barze. Obowiązkowe obrączki. Program All Inclusive zaczyna się o godz. 12:00 w dniu, który wpisany jest w voucher i kończy o godz. 12:00 w dniu, który wpisany jest w voucher. www.electrahotels.gr


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Easy Travel, które zostało założone w 2003 roku przez pasjonatów turystyki z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem pracy w branży. Biuro to jest członkiem Polskiej Izby Turystyki. Zgodnie z ustawą o usługach turystycznych posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez AXA Towarzystwo Ubezpieczeń i Reasekuracji S.A.

Specjalnością oferty Biura Podróży Easy Travel są wycieczki na wyspy greckie. Dzięki bogatej ofercie i wysokim standardom usługi, klienci mogą wybierać wakacje na Krecie, Rodos, Kos, Korfu, Zakynthos czy Santorini. Co roku Biuro modyfikuje i unowocześnia swój program, tak aby móc zaoferować klientom coś nowego i ciekawego. Personel Biura Podróży Easy Travel to profesjonaliści znający Grecję od każdej strony, wobec czego wakacje stanowią czystą przyjemność.

Od początku działalności Biuro Podróży Easy Travel stara się zapewnić najwyższy poziom obsługi pasażerów. Dlatego współpracuje ze sprawdzonymi kontrahentami z branży lotniczej: Enter Air, Small Planet czy Travel Service.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mouzenidis Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry, położony w spokojnej okolicy hotel z bardzo miłą obsługą i smaczną kuchnią.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Region

Rodes

Opis

* przywatna plaża

* na rodzinne wakacje

* nowoczesny styl

Opis

Rozległy teren, wybór komfortowych pokoi, programy rozrywkowe, wysoka jakość obsługi. Doskonały na rodzinne wakacje.

• zewnętrzny basen ze słodką wodą, kryty podgrzewany basen w SPA
• 6 barów
• 3 restauracje
• recepcja 24 h
• sklep z pamiątkami
• SPA (kryty basen z podgrzewaną wodą, za dodatkową opłatą - sauna, łaźnia turecka, masaże, zabiegi na twarz i ciało, fryzjer (na życzenie), manicure, pedicure; spa tylko dla osób powyżej 16 lat)
• bezpłatne Wi-Fi (dostęp do szybszego łącza płatny)

 

Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

Polozenie

• wyspa Rodos
• zachodnie wybrzeże wyspy
• 2 km od miejscowości Yalissos
• 10 km od miasta Rodos

Plaza

• hotelowa
• przy hotelu
• żwirowo-kamienista
• leżaki i parasole bezpłatne
• ręczniki plażowe w pokojach

Wyzywienie

All Inclusive

Pokoje

309 pokoi: Doubles Economy MB GV (~20 m2), Classic Double Annex Building PV or SV (~25 m2), Superior Doubles MB PV/SV/SF (~25-28 m2), Junior Suite Annex Building GV/PV (~38 m2), Family Suits Annex Building PV/SV (~38 m2), Superior Family Suite MB SV (~38 m2), Superior Family Suite Annex Building PV (~38 m2), Deluxe Suite MB SF (~38 m2).

W pokojach: klimatyzacja, mini-lodówka, mini-bar, zestaw do herbaty/kawy, TV SAT, telefon, Wi-Fi, elektroniczny sejf (bezpłatnie), łazienka (wanna/prysznic), kosmetyki, suszarka do włosów, szlafroki i kapcie, podwójne szyby, umeblowany balkon/taras.

Doubles Economy MB GV: budynek główny, dolne piętra, łóżko podwójne lub 2 pojedyncze.


Classic Doubles Annex Building PV or GV: budynek Annex, łóżko podwójne lub 2 pojedyncze.


Superior Doubles: łóżko podwójne lub 2 pojedyncze.


Junior Suites Annex Building GV/PV: budynek Annex, część dzienna, 2 kanapy, DVD, łóżko podwójne lub 2 pojedyncze.


Family Suite Annex Building GV/PV/SV: budynek Annex, salon z 2 kanapami i oddzielna sypialnia z łóżkiem podwójnym lub 2 łóżkami pojedynczymi, DVD.


Superior Family Suite Annex Building PV: budynek Annex, salon z 2 kanapami i oddzielna sypialnia z łóżkiem podwójnym lub 2 łóżkami pojedynczymi, 2 łazienki, DVD.


Superior Family Suite MB SV: budynek główny, salon z 2 kanapami i oddzielna sypialnia z łóżkiem podwójnym lub 2 łóżkami pojedynczymi, DVD.

Deluxe Suite MB SF: budynek główny, oddzielny salon z kanapą i stołem obiadowym, sypialnia z podwójnym łóżkiem, DVD.

Napój powitalny po przyjeździe.

Typ dostawki: rozkladane łóżko lub kanapa (w suite)

Codzienne sprzątanie, zmiana pościeli 2 razy w tygodniu.

Sport

Sport i rozrywki:

• sala fitness (tylko dla osób powyżej 16 lat)

• tenis (w ciągu dnia, wcześniejsza rezerwacja)

• siatkówka plażowa

• koszykówka

• tenis stołowy

• bilard płatny

• nauka nurkowania w basenie

• animacje (wieczory tematyczne, dyskoteka)

• sala gier dla nastolatków (xbox lub playstation)

 

Dla dzieci:

• plac zabaw

• brodzik

• mini klub (5-10 lat)

• pokój gier dla nastolatków (Xbox lub Playstation, płatne)

O wyzywieniu

All Inclusive

Po przyjeździe: drink, owoce, mini-bar (woda mineralna, napoje, piwo, przekąski).

Śniadanie
Restauracja CUISINES OF THE WORLD: 07:30-10:00.
SUGAR CUBE - French Patisserie: 10:00-12:00.


Lunch
Restauracja CUISINES OF THE WORLD: 12:30-14:30, szwedzki stół.
Włoska restauracja a la carte Al Convento: 13:00-14:30, obok głównego basenu.
ORIENTALISTA śródziemnomorska restauracja a la carte: 13:00-20:30, grill.
SUGAR CUBE - French Patisserie: 10:30-18:00.


Kolacja
Restauracja CUISINES OF THE WORLD: 18:30-21:30, szwedzki stół.
Włoska restauracja a la carte Al Convento: 19:00-23:00, obok basenu, 1 raz podczas pobytu, po wcześniejszej rezerwacji.
ASIAN FUSION restauracja a la carte: 19:00-23:00, 1 raz podczas pobytu, po wcześniejszej rezerwacji.
! W restauracjach dostępne są potrawy niskokaloryczne i wegetariańskie. Wszelkie potrawy dietetyczne są dostępne na życzenie.

W czasie kolacji obowiązuje dress code.


Bary
PHILOXENIA BAR: 10:00-00:00, kawa, wino w kieliszkach lub klasyczne koktajle.


SEA-CRET BAR: 10:00-00:00, bar na świeżym powietrzu, romantyczna atmosfera.


FINE DRINKING EXPERIENCE: degustacja wina z sommelierem, przy określonej liczbie osób, rezerwacja dzień wcześniej.


LOUNGE BAR: 16:30-00:00.


FINE DRINKING EXPERIENCE: sesja koktajlowa - nauka przygotowywania koktajli, przy określonej liczbie osób, rezerwacja dzień wcześniej.


H2O POOL BAR: 16:30-00:00, Hip-muzyka, DJ, międzynarodowe przeboje (raz w tygodniu).


WAVES BAR: 10:30- do zachodu słońca.


Napoje
Markowe, importowane napoje, menu koktajli, napoje bezalkoholowe, herbata, kawa, wybór greckich win we wszystkich barach i restauracjach od rana do godziny 00:00.

Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w programie bez uprzedzenia.


Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

 

 


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Dertour Polska

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry, położony w spokojnej okolicy hotel z bardzo miłą obsługą i smaczną kuchnią.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Nazwa obiektu

Hotel Electra Palace Resort

Kategoria

*****

Miejscowość

Ixia

Region

Rodos

Kod

RHO60019 FH

Liczba pokoi

309

Zalety

Świadczenia plażowe w cenie.

Położenie

Bezpośrednio przy długiej żwirowej plaży Ialyssos. Sklepy, bary i przytulnie urządzone tawerny w miejscowości Ialyssos ok. 1 km, względnie w miejscowości Trianta ok. 1,5 km. Do miasta Rodos z niezwykłym Starym Miastem, portem i licznymi zabytkami oraz sklepami, tawernami i kawiarenkami ok. 9 km. Przystanek autobusu liniowego przy hotelu. Z powodu bliskości lotniska, należy liczyć się z ewentualnym hałasem.

Opis

Elegancki i nowoczesny ośrodek wczasowy wysokiej klasy. Hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi, z komfortową atmosferą. Idealny na wypoczynek połączony ze zwiedzaniem zabytków wyspy. Hotel położony w zadbanym ogrodzie, składa się z 2 budynków. Restauracja z widokiem na morze i show cooking, 2 restauracje a-la-carte ze strefą na powietrzu, kawiarnia, bary, przestronny salon z miejscami do siedzenia i kącikiem TV, terminal internetowy (za opłatą), WLAN (za oplatą), mini market, windy, parking.

Wyżywienie

Opcja all inclusive (I) = rano, w południe i wieczorem obfity bufet, w godz. 10.15-12 późne śniadanie, restauracje a-la-carte (kuchnia włoska w godz. 13-15 oraz 19.30-23, kuchnia chińska 19-22, każdorazowo konieczna rezerwacja), w godz. 10-24 lokalne napoje alkoholowe i orzeźwiające, w godz. 16.30-17.30 kawa, herbata i ciasto.

Zakwaterowanie (pokoje)

Nowoczesne i komfortowo urządzone pokoje, ok. 20 m kw, z łazienką/WC, suszarką do włosów, szlafrokiem, telefonem, radiem, TV Sat., mini barem (jednokrotnie napełniony w dniu przyjazdu), sejfem, klimatyzacją (ok. 15.6.-15.9.), balkonem.

Pokój typ 1

DA/EA = pokój 2-osobowy, również do pojedynczego wykorzystania.

Pokój typ 2

KA7/KA = junior suita, przestronniejsza, ok. 38 m kw., z 2 dodatkowymi miejscami do spania, dodatkowo z odtwarzaczem DVD.

Pokój typ 3

FA = rodzinny apartament, ok. 45 m kw., łączone pomieszczenie dzienno-sypialne, osobna sypialnia.

Sport, rozrywka, wellness

Basen z tarasem do opalania, leżakami i parasolami, basen kryty, leżaki i parasole przy plaży, ręczniki plażowe, jacuzzi, hamam, sauna, tenis stołowy, siłownia, odkryty kort tenisowy, rzutki, koszykówka, piłka wodna w cenie. Bar przy basenie. Za opłatą zabiegi w Spa, oświetlenie kortu tenisowego, sporty wodne w odległości ok. 200 m od hotelu. Program dla gości np. przedstawienia, muzyka na żywo z tańcami i wieczory folklorystyczne.

Dla dzieci

Idealny dla rodzin z dziećmi - rodzinne apartamenty, duże zniżki dla dzieci, top oferta dla singla z dzieckiem, miniklub 5-10 lat (5x w tygodniu), klub dla młodzieży (w godz. 16-22, z napojami i grami), brodzik dla dzieci, plac zabaw.

Pies

Niedozwolony

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z / na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

AW014102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry, położony w spokojnej okolicy hotel z bardzo miłą obsługą i smaczną kuchnią.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Region

Grecja/Rodos

Opis

  • hotel zlokalizowany przy prywatnej plaży
  • w cenie zakwaterowanie w pokojach typu superior
  • w cenie wyżywienie w postaci pakietu All Inclusive

Wyposażenie

Hotel oferuje 350 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą, sala telewizyjna i biblioteka. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: babysitting, opieka nad dziećmi, serwis pokojowy i pralnia.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty również należą do standardowego wyposażenia. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor, radio, odtwarzacz CD, odtwarzacz DVD i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w hotelu, jak np. rower / rower górski, tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka, strzelanie z łuku i jazda konna. Nurkowanie i aqua fitness dostarczą miłośnikom sportów wodnych wyśmienitej zabawy. Pozostałe opcje spędzenia wolnego czasu, jak windsurfing, oferowane są przez organizatorów zewnętrznych. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard, darta, jogę i aerobik. Obiekt oferuje w Centrum Wellness bogatą gamę zabiegów, w tym spa, saunę, salon piękności i zabiegi masażu, jak również za dodatkową opłatą łaźnię parową. Muzyka na żywo i miniklub to doskonały pomysł na zagospodarowanie Państwa czasu wolnego.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Karty kredytowe

Akceptowanym środkiem płatniczym w hotelu są powszechnie używane karty kredytowe. Copyright GIATA 2004 - 2020. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Świadczenia

  • przelot,
  • pobyt w hotelu,
  • opłaty lotniskowe i paliwowe,
  • obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,

BAGAŻ:
- na lotach linii LOT (LO) - w cenie 1 sztuka bagażu podręcznego do 8 kg o wymiarach max 55 x 40 x 23 cm.

- na lotach linii Easyjet (EJU) - wyloty z Berlina - w cenie 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach max. 56x45x25 cm

Cena nie zawiera

LINIE LOT:

Bagaż rejestrowany 1 szt do 23 kg dodatkowo płatny 300 zł/os. w 2 strony

LINIE SMARTWING:

bagaż rejestrowany 1 szt 23 kg dodatkowo płatny 300pln/os

LINIE EASYJET (wyloty z Berlina):

Bagaż rejestrowany 1 szt:

  • do 15 kg dodatkowo płatny 360 zł/os. w 2 strony
  • do 23 kg dodatkowo płatny 410 zł/os. w 2 strony
  • do 23 kg dodatkowo płatny 580 zł/os. w 2 strony

CENY OBOWIĄZUJĄ W MOMENCIE REZERWACJI BILETU.Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi kosztami.

Obowiązkowy lokalny podatek turystyczny obejmujący wszystkich turystów przebywających w Grecji powyżej 1 dnia:

dla pobytów, w hotelach 5* - 4 € / noc / pokój
dla pobytów, w hotelach 4* - 3 € / noc / pokój
dla pobytów, w hotelach 3* - 1,5 € / noc / pokój
dla pobytów, w hotelach 2*, 1* lub w apartamentach - 0,5 € / noc / pokój
Podatek będzie pobierany na miejscu, po przylocie do Grecji. Zastrzegamy możliwość zmiany, opłata niezależna od organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry, położony w spokojnej okolicy hotel z bardzo miłą obsługą i smaczną kuchnią.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Rodos, Grecja

Położenie

w popularnej miejscowości Trianta. Najbliższe sklepy, restauracje, punkty rozrywki oddalone ok. 1 km. Do miasta Rodos ok. 10 km. Uwaga: Connected Service w języku polskim. 

Plaża

piaszczysto-żwirowa, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne w cenie. 

Wyposażenie

308 pokoi. Hol powitalny z recepcją, lobby, windy, sala TV, 3 restauracje, 3 bary, biblioteka, minimarket. Na zewnątrz znajduje się basen, jacuzzi, taras słoneczny oraz bar z przekąskami. Leżaki, parasole słoneczne przy basenie w cenie. 

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Zakwaterowanie

Pokoje Superior z widokiem na morze (2-3G): klimatyzacja, TV-sat, telefon, minibar, zestaw do parzenia kawy / herbaty, sejf  (za opłatą), balkon. Wanna lub prysznic, suszarka, szlafrok, WC. Brak dostawki dla dziecka. 

Dzieci

miniklub (4-12 lat, w wysokim sezonie - lipiec-sierpień), oraz klub dla nastolatków. 

Rozrywka

Animacje w dzień i wieczorem. 

Dostęp do internetu

kącik internetowy oraz WiFi za opłatą. WiFi w pokojach za opłatą. 

Sport

siłownia (od 16 lat), tenis (w ciągu dnia), boisko sportowe, siatkówka plażowa, koszykówka, boccia, tenis stołowyj, oga, gimnastyka w wodzie,. Za opłatą: bilard oraz masaże. 

Wyżywienie

z dwoma posiłkami: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu. 

Ultra All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Śniadanie w restauracji Electras. Późne śniadanie dla śpiochów w godz. 10:30-11:45 w barze Sugar Cube. Obiad w formie bufetu w restauracji Electras lub we włoskiej restauracji a la carte. Przekąski (souvlakis, kebaby) w restauracji Orientalista w godz. 13-21:30. Kolacja w formie bufetu w restauracji Electras. 2 x na pobyt możliwa kolacja we włoskiej lub chińskiej restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). W godz. 10:30-18:00 w Sugar Cube kawa, herbata, desery, lody. Do posiłków napoje orzeźwiające, soki, woda, wino domowe, piwo. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-23:45 w różnych barach na terenie hotelu. Minibar uzupełniony o wodę, napoje orzeźwiające, piwo w dniu przyjazdu. Dodatkowo dla Gości z all inclusive basen kryty, whirlpool, sauna oraz łaźnia parowa. 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Electra Palace
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
Miasto Rodos z portem Mandraki
Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja
Filmy hotelu Electra Palace:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Electra Palace
https://youtu.be/WyeMBcwck_8

Opinie o Hotelu Electra Palace

4.0
polecam

Dobry standard, wyzywienie, przyjemna plaza, polecam dla wszystkich

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.0
4.3
zdecydowanie polecam

sam hotel jest super ... tylko że rano budziło mnie pianie koguta a w ciągu dnia nad moją głową ciągle przelatywały samoloty

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3

Electra Palace - możliwości zakwaterowania:

suite deluxe seafront
suite superior poolview
standard superior seafront
family suite standard seaview
standard superior poolview
family suite superior seaview
family suite standard
junior suite standard
standard superior gardenview
standard superior seaview
standard singleuse classic seaview
Standard Room Main Building Single Garden View
Superior Room Annex Building Garden View
Superior Room Main Building Double Pool View
Superior Room Main Building Double Sea Front
Superior Room Main Building Double Sea View
Deluxe Suite Main Building Sea Front
Family Suite Annex Building Garden View
Family Suite Annex Building Sea View
Junior Suite Annex Building GardenView
Family Suite Superior AnnexBuilding Pool View
Family Suite Superior Main Building Sea View
Pokój jednoosobowy
DZ Poolblick
DZ Superior Poolblick
DZ Superior Meerblick
Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
EZ Gartenblick
FZ Gartenblick
Juniorsuite Gartenblick

Electra Palace - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Electra Palace? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00