Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Triton Empire Beach Resort, Morze Czerwone
1 / 21
Udogodnienia hotelu Triton Empire Beach Resort
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Triton Empire Beach Resort
star 3

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Triton Empire Beach Resort:
4.1 / 5
Średnia z 16 opinii
Szczegóły oceny hotelu Triton Empire Beach Resort:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    3.9
  • Pokoje
    3.8
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.6
Ocena hotelu:
4.1 / 5
Średnia z 16 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 maja 2018

Hotel Triton Empire Beach Resort w ofercie Biura podróży:

Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Komfortowy, ekonomiczny hotel z własną plażą położony w centrum Hurghady. Polecamy osobom o niezbyt wygórowanych wymaganiach, którym zależy na bliskości miejskich atrakcji.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Hotel należący do renomowanej belgijskiej grupy Three Corners.  Idealnie położony (na plaży, a jednocześnie w centrum), wiele atrakcji, wysoki poziom przewyższający standardowe 3*.

Położenie

Przy ładnej, prywatnej, piaszczystej plaży w centrum Hurghady, około 7 km od lotniska. W pobliżu dużo miejsc gastronomicznych i rozrywkowych.

Wyposażenie

3 restauracje: główna (bufety), Chez Pascal (kuchnia belgijska oraz owoce morza), bary, orientalna kafejka, pasaż sklepów, fryzjer, pralnia, punkt wymiany walut.

Pokoje

Standardowe (16 m2) z łazienką, indywidualnie sterowaną klimatyzacją, minilodówką, sejfem, TV sat, telefonem, radiem, balkonem lub tarasem (widok na basen, ogród, budynki hotelowe lub morze). Możliwość rezerwacji pokoi typu superior (większa powierzchnia) lub rodzinnych (z 2 lub 3 sypialniami).

Wyżywienie

All Inclusive: Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów (także tematycznych), w ciągu dnia przekąski w wyznaczonych barach, popołudniowa herbata, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe od godziny 10.00 do 23.00.

Sport i rozrywka

3 baseny (w tym 1 podgrzewany w okresie zimowym) z tarasem słonecznym (ręczniki, leżaki i parasole dostępne na plaży i basenie - bezpłatnie), siatkówka, wodny aerobik, aerobik, piłka wodna, boccia, bilard, tenis stołowy, dart, jacuzzi, łaźnia parowa, sauna, masaże, centrum nurkowania i sportów wodnych na plaży. Animacje, program rozrywkowy, np. bingo, karaoke, taniec brzucha, występy zespołów. Niektóre z wyżej wymienionych atrakcji znajdują się w sąsiednim Empire Hotel. Goście mogą korzystać z udogodnień obydwu.

Dla dzieci

Brodzik, mini klub (6 dni w tygodniu) z podziałem na dwie grupy wiekowe, zabawy, konkursy, minidyskoteki.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Komfortowy, ekonomiczny hotel z własną plażą położony w centrum Hurghady. Polecamy osobom o niezbyt wygórowanych wymaganiach, którym zależy na bliskości miejskich atrakcji.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Komfortowy, ekonomiczny hotel z własną plażą położony w centrum Hurghady. Polecamy osobom o niezbyt wygórowanych wymaganiach, którym zależy na bliskości miejskich atrakcji.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Hurghada

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1996 r. Odnowiony: 2005 r. Na terenie znajdują się 2 restauracje w budynku, bary, basen odkryty, pralnia (płatna).

plaża

przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa. Parasole, leżaki i materace - bezpłatne w systemie All Inclusive, płatne w systemie HB.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, TV, telefon, minibar (pusty), sejf (bezpłatny), łazienkę (WC, prysznic lub wanna), balkon lub taras. Typy pokoi: w 4 budynkach głównym: pokoje standardowe , pokoje connection

Wyżywienie

2 restauracje w budynku, bary

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacje, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-22:00) Formuła zawiera:śniadanie, przekąski, obiad, kolacja, podwieczorek w wybranych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera:napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, napojów serwowanych w butelkach Restauracje a la carte -płatna. Wymagana rezerwacja.włoska

z myślą o dzieciach

brodzik, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, animacje, krzesełka w restauracji, łóżeczka dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

płatne

siłownia, masaż, centrum nurkowe, bilard

Aktualizacja opisu

02.10.2017 10:38

usługi dostępne w hotelu

Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Komfortowy, ekonomiczny hotel z własną plażą położony w centrum Hurghady. Polecamy osobom o niezbyt wygórowanych wymaganiach, którym zależy na bliskości miejskich atrakcji.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Komfortowy, ekonomiczny hotel z własną plażą położony w centrum Hurghady. Polecamy osobom o niezbyt wygórowanych wymaganiach, którym zależy na bliskości miejskich atrakcji.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Oficjalna kategoria

***+

Region

Egipt/Hurghada

Strefa

Active/Economy

Dzieci

-1 dziecko 2-13 opłata tylko za przelot

Lokalizacja

- w centrum Dahar - Sakkala- ok 6 km - lotnisko ok 6 km

Plaża

Piaszczysto-żwirkowa, bezpośrednio przy hotelu , bezpłatne leżaki i parasole (dla klientów all inclusive), profesjonalne centrum nurkowania

Hotel

Trzygwiazdkowy, należący do sieci Three Corners Hotels& Resorts, 4 dwupiętrowe budynki oferujące 136 pokoi, położony na terenie pięknego ogrodu, bezpośrednio przy piaszczysto- żwirkowej plaży

Udogodnienia

Recepcja, punkt wymiany walut, przestronne lobby, fryzjer ( dodatkowo płatny) , parking, sala konferencyjna, opieka medyczna (na życzenie- dodatkowo płatna)

Internet

Bezpłatne Wi-Fi w miejscach publicznych, kawiarenka internetowa dodatkowo płatna

Pokoje

Standardowe- 2 os z możliwością jednej dostawki, indywidualnie sterowana klimatyzacja,łazienka z prysznicem, WC, lodówka, sejf (bezpłatny), telefon, lodówka, balkon

Restauracje i bary

- restauracja główna -restauracje a la carte (w siostrzanym hotelu Empire - dodatkowo płatne) - 3 bary

Wyżywienie

All inclusive

Rozrywka

3 baseny, siatkówka plażowa, dyskoteka, aerobik, salon piękności, masaż, jazzuci, łaźnia turecka, sauna, siłownia, bilard

Płatne

salon piękności, masaż, jacuzzi, łaźnia turecka, sauna, siłownia, bilard, centrum nurkowe

Dla Dzieci

brodzik, mini klub i plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka dla dzieci (na życzenie)

All inclusive

07.00-10.00 śniadanie w formie bufetu serwowane 12.30-14.00 obiad w formie lekkiego bufetu 12.00-17.00 przekąski serwowane w wybranych barach 16.00-17.00 podwieczorek serwowany w wybranych barach 18.30-20.30 kolacja w restauracji głownej 10.00-23.00 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

do posiłków serwowane są napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole

piwo, wino białe i czerwone leżaki i parasole przy basenie oraz na plaży All inclusive nie zawiera napoi importowanych, soków ze świeżo wyciskanych owoców, napoi serwowanych w butelkach Szczegółowy program all inclusive klienci otrzymają po przyjeździe do hotelu

Oficjalna kategoria

3+ gwiazdki

Strona hotelu

www.threecorners.com

Atuty

-w centrum Dahar -doskonały jaka baza wypadowa dla nurków -bezpośrednio przy plaży -doskonały dla rodzin z dziećmi

Cena obejmuje

opiekę polskiego rezydenta ,przelot samolotem z opłatą lotniskową, bagaż główny oraz podręczny, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3,4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu, pakiet ubezpieczeniowy Europaische Reiseversicherung AG (NNW, KL i bagaż) oraz składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Cena nie obejmuje

wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia, napojów do posiłków jeśli w opisie hotelu nie podano inaczej oraz lokalnych opłat klimatycznych i podatków turystycznych płatnych na miejscu przy zakwaterowaniu, a także innych wydatków osobistych

City Tour Hurghada

Objazd po Hurghadzie z przewodnikiem polskojęzycznym. Przejazd do starego centrum miasta El Dahar - meczet oraz kościół koptyjski, akwarium morskie z przepięknym okazami z Morza Czerwonego ( płatne 3$). Czas na zakupy pamiątek, w tym, Galeria papirusów. Cena ok.15 USD/os.

Kair

Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum politycznego i kulturalnego świata arabskiego. W programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 85 USD/os. W przypadku transportu samolotem ok. 280 USD/os.

Luksor

Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. Po wizycie w manufakturze alabastru i obiedzie przejazd na wschodni brzeg i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 85 USD/os.

Blue Trip

Całodzienna wycieczka morska, sprzęt ABC wypożyczamy w porcie, możliwość spróbowania swoich sił w snorkelingu i podziwiania wspaniałych raf koralowych Morza Czerwonego ( postój 2 razy po godzinie na dwóch różnych rafach). Czas wolny na plaży na wyspie. W trakcie snorkelingu obiad serwowany na łodzi, a do niego zimny napój. Cena ok.33 USD/os.

Nurkowanie - Intro Diving

Niesamowite przeżycie- odkrywamy rafy koralowe w sprzęcie nurkowym pod opieką instruktorów Padi. Na pierwszy raz - Intro Diving. Całodniowa wycieczka, dwie sesje nurkowe po 15 minut- nurkowanie z łodzi na wodach otwartych. W cenie sprzęt, lunch, napoje, snorkeling w przerwach. KURS PADI 4 DNIOWY 280$ Cena ok.48 USD/os.

El Gouna + Dom Delfinów

Bajkowe miasteczko zaprojektowane przez twórców Eurodisneylandu. Słynie z oryginalnej architektury, luksusowych hoteli, najlepszych restauracji i renomowanych salonów SPA. Rejs statkiem do portu w El Gounie, podczas rejsu dwa przystanki na kąpiel i snorkeling. Dla zainteresowanych możliwość powędkowania. W podróż wzdłuż lagun El Gouny zabierze Państwa niewielka łódź, z której zobaczycie najpiękniejsze zakątki tego urokliwego miasteczka. W programie także wizyta w akwarium i obiad na statku. Cena ok.48 USD/os.

Mahmya - Rajska Wyspa

Piaszczysta plaża, turkusowe morze i przepiękne rafy koralowe, Opalanie, relaks i błogie lenistwo z dala od gwaru i wielkiego miasta. Do Państwa dyspozycji bezpłatna wypożyczalnia sprzętu ABC, parasole, maty. W cenie obiad w restauracji na wyspie. Napoje dodatkowo płatne. Cena ok.86 USD/os.

Quady poranne - 3 godziny

Poranna przejażdżka quadami po pustyni. Cena ok.38 USD/os.

Doskonała wycieczka dla dorosłych i dla dzieci. W programie

jazda jeepami, quadami ok. 20 minut, spidecarami oraz na wielbłądzie, zwiedzanie wioski beduińskiej, terrarium z egzotycznymi zwierzętami, kolacja, pokaz folklorystyczny oraz oglądanie gwiazd przez teleskop. Cena ok.40 USD/os.

Super Sahara Park Quadami

Zabawa i spora dawka adrenaliny podczas 3 godzinnej niezapomnianej wyprawy quadami ( ok. 40 km) w okolice Gór Morza Czerwonego. W programie - wizyta w wiosce beduińskiej, przejażdżka na wielbłądach, beduińska kolacja, napoje bezalkoholowe, zachód słońca nad górami, orientalne show ( taniec brzucha, wirujący derwisz, fakir show). Do jazdy na quadach należy mieć ukończone 16 lat. Cena ok.50 USD/os.

Delfinarium

Wizyta w delfinarium, gdzie odbywa się pokaz akrobacji i niezwykłych umiejętności w wykonaniu delfinów pod okiem zawodowych treserów. Możliwość dokupienia po pokazie pływania z delfinami w basenie- płatne dodatkowo ok. 65 USD/5 min i ok. 90 USD/10 min. Cena ok. 25 USD/os.

Blue Aquarium, rejs po morzu

„Rybki przez szybki" - możliwość podziwiania bogactwa raf koralowych Morza Czerwonego - krótki rejs w kierunku raf, następnie przejście pod pokładem ( ok. 2,5 m pod wodą). Znajdują się tam panoramiczne okna pozwalające obserwować bogactwo podwodnego świata. Cena ok.40 USD/os.

Łódź podwodna Submarine

Dopłynięcie łodzią do platformy, z której schodzi się do łodzi podwodnej. Łódź zanurza się na głębokość ok. 20 m i podczas ok. 35 min rejsu podziwia się urzekającą faunę i florę podwodnego świata. Cena ok. 60 USD/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Komfortowy, ekonomiczny hotel z własną plażą położony w centrum Hurghady. Polecamy osobom o niezbyt wygórowanych wymaganiach, którym zależy na bliskości miejskich atrakcji.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Komfortowy, ekonomiczny hotel z własną plażą położony w centrum Hurghady. Polecamy osobom o niezbyt wygórowanych wymaganiach, którym zależy na bliskości miejskich atrakcji.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE: 
Hotel położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży, niedaleko centrum (Al Dahar). Do Sakkali jest około 7 km.

HOTEL OFERUJE: 
Na terenie hotelu znajdują się: restauracja główna oraz bary, a także 3 baseny (1 podgrzewany w zimie). Recepcja udostępnia Gościom bezpłatnie sejfy. Ponadto w hotelu znajdują się punkt opieki medycznej oraz pralnia. W trosce o Klientów lubiących aktywny wypoczynek hotel organizuje zajęcia prowadzone przez ekipę animatorów. Dodatkowym atutem hotelu jest umiejscowiona na hotelowej plaży jedna z bardziej znanych szkół nurkowych w okolicy. Można tam zdobyć licencję nurkową. 

POKOJE: 
Hotel oferuje zakwaterowanie w 90 pokojach standardowych (16 m2), 41 pokojach typu superior / standard family (26 m2 – jeden większy pokój) oraz 5 connected family (2 x 15 m2). Wszystkie pokoje wyposażone są w balkon lub taras, klimatyzację, minibar (odpłatnie), lodówkę, tv sat., telefon. Wszystkie pokoje mają widok na morze, basen lub ogród. W części pokoi dostępny jest sejf, Goście zakwaterowani w pozostałych pokojach, mogą korzystać z sejfu w recepcji.

WYŻYWIENIE: 
Hotel oferuje w formule All inclusive: śniadanie w godz. 07:00–10:00, lunch – 12:30–14:30, kolację 18:30–21:30 podawane są w restauracji głównej „Olivos”. Snacki w formie pizzy i kanapek serwowane są w barze „Sunny Terrace” w godz. 12:00–17:00, tutaj także można się napić kawy i herbaty w godz. 16:00–17:00. Napoje alkoholowe lokalnej produkcji podawane są w godz. 10:00–23:00. Soki ze świeżych owoców, wino, lody, importowane alkohole – są odpłatne. Godziny podawania napojów w odpowiednich barach i restauracjach mogą być inne w okresie letnim i zimowym.  

SPORT i ROZRYWKA: 
Goście mogą korzystać z basenów oraz plaży (parasole, leżaki i materace bez dodatkowej opłaty). Ekipa animatorów, aby umilić spędzanie czasu Gościom hotelu, przygotowuje codziennie wieczorem show (mirage, cabaret, fakir, bingo, comic, oriental oraz varietes). W ciągu dnia Klienci, którzy lubią aktywnie spędzać czas, mogą uczestniczyć w zajęciach organizowanych przez animatorów (siatkówka plażowa, gimnastyka wodna, rzutki, tenis stołowy oraz odpłatnie – nurkować i snurkować), a także korzystać z masaży.  

DZIECI: 
Dla najmłodszych hotel zorganizował miniklub Trixie Kids Club (dla dzieci w wieku 4–12 lat) działający 7 dni w tygodniu w godz. 10:00–12:30 i 14:30–17:00 latem oraz w godz. 10:00–12:30 i 14:00–16:30 zimą.  

NASZYM  ZDANIEM:
Hotel cieszący się bardzo dobrą opinią wśród Klientów zarówno młodych, jak i starszych. Doskonałe położenie oraz świetna obsługa sprawiają, że wszyscy czują się tutaj bardzo dobrze, pomimo że jest to hotel skromny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Komfortowy, ekonomiczny hotel z własną plażą położony w centrum Hurghady. Polecamy osobom o niezbyt wygórowanych wymaganiach, którym zależy na bliskości miejskich atrakcji.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Komfortowy, ekonomiczny hotel z własną plażą położony w centrum Hurghady. Polecamy osobom o niezbyt wygórowanych wymaganiach, którym zależy na bliskości miejskich atrakcji.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Egipt/Hurghada

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 3* kat. lokalna 3*

Położenie

- przy plaży - w centrum El Dahar - ok. 6 km od lotniska w Hurghadzie

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

- klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon - mini bar (płatny) - łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów - na zapytanie w recepcji)

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny - aerobik w wodzie - lekcje tańca - siatkówka - animacje Płatne - jacuzzi - masaże, sauna, łaźnia turecka - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw - mini klub

Wyżywienie

HB: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo).

All inclusive

śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, podwieczorek, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00 w wybranych barach.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja z owocami morza (w hotelu Empire - płatna) - 4 bary

Dodatkowe informacje

- Wi Fi w lobby (płatne) - sejf (bezpłatny) - pralnia (płatna) - mini market - bankomat (w hotelu Triton Empire)

- hotel dysponuje 136 pokojami, rok otwarcia hotelu

1996 r. (remont 2005) - ww.threecorners.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Komfortowy, ekonomiczny hotel z własną plażą położony w centrum Hurghady. Polecamy osobom o niezbyt wygórowanych wymaganiach, którym zależy na bliskości miejskich atrakcji.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Komfortowy, ekonomiczny hotel z własną plażą położony w centrum Hurghady. Polecamy osobom o niezbyt wygórowanych wymaganiach, którym zależy na bliskości miejskich atrakcji.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony w miejscowości Hurghada (200 m od centrum starej części El Dahar, 6 km od centrum Sakkala), ok. 7 km od międzynarodowego lotniska w Hurghadzie.

PLAŻA

Piaszczysta, dobrze zagospodarowana, o szerokości 25 m, o długości 200 m, bezpośrednio przy hotelu, leżaki i parasole - bezpłatne; ręczniki kąpielowe za opłatą.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 3* Obiekt należący do sieci Three Corners Hotels & Resorts, zbudowany w 1986 roku, wyremontowany w 2006 roku. Składa się z 4 dwupiętrowych budynków usytuowanych w ogrodzie o powierzchni 19 000 m.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, restauracja główna, dwie restauracja a'la carte w hotelu Triton Empire, 3 bary, usługi pralni chemicznej, bankomat, Empire Shopping Centre.

INTERNET

kafejka internetowa dodatkowo płatna.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 2 małe baseny ( jeden podgrzewany sezonowo), leżaki i parasole przy basenie, ręczniki plażowe, rzutki, ping-pong, siatkówka, piłka wodna, gimnastyka, aerobik, stretching, boccia, Odpłatnie: centrum nurkowe, sporty wodne przy plaży, masaże. Centrum Spa w hotelu Triton Empire.

DLA DZIECI

brodzik, mini club dla dzieci Trixie dla dwóch grup wiekowych 4-8 i 9-12 przez 7 dni w tygodniu, plac zabaw, łóżeczka na zamówienie przed wylotem.

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 160 pokoi. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością jednej dostawki o powierzchni 15m. Wyposażone w z łazienką (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów na życzenie w recepcji.), klimatyzację, TV/SAT, lodówkę, mini bar (odpłatny) balkon lub taras. Family o powierzchni 26m jednopomieszczeniowe, wyposażone jak standard.

WYŻYWIENIE

All inclusive śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia oraz popołudniowa kawa, herbata i ciasto. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godzinach 10.00-23.00 w wyznaczonych barach. Opcja all inclusive nie obejmuje napojów importowanych, soków wyciskanych ze świeżych owoców oraz mini baru.

INFORMACJE DODATKOWE

www.threecorners.com

CENA

Cena PLN dla oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena PLN dla oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Komfortowy, ekonomiczny hotel z własną plażą położony w centrum Hurghady. Polecamy osobom o niezbyt wygórowanych wymaganiach, którym zależy na bliskości miejskich atrakcji.


Mapa Hotelu Triton Empire Beach Resort

Opinie o Hotelu Triton Empire Beach Resort

Jak najbardziej miejsce pozytywne. Mały i kameralny, ale dzieje się dużo. Wszędzie jest blisko, czy to na plażę, czy do restauracji, czy na wieczorny spacer po sklepach i barach. Jedzenie dobre. Personel uprzejmy, animatorzy też zachęcający. Jak za tę cenę to idealne wakacje.

POLECAM:
ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.1

jak zawsze świetne wakacje w Triton Empire, razem z mężem jesteśmy już tutaj czwarty raz i nie wyobrażamy sobie innego miejsca na pobyt - wszędzie blisko, wakacje niedrogie, a frajdy jest mnóstwo, co roku coraz fajniejsze animacje, czekamy tylko na poprawę jedzenia, bo jest trochę monotonne.... poza tym wszystko ok!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1

Jedzenie i obsługa na bardzo wysokim poziomie patrząc na te trzy gwiazdki przy nazwie. Hotel praktycznie w centrum miasta, wychodzi się tylko za bramę i już jest się w centrum. Przy hotelu plaża, wąska ale jednak. Dość głośno wieczorami. Polecam raczej dla niewymagających i wyrozumiałych osób :D

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.0

Urocze miejsce. Wiadomo, bez luksusów, ale można spędzić fajne wakacje. Pokój mieliśmy z widokiem na morze, urządzony nieszczególnie, ale tam tylko spaliśmy. Jedzenie znośne, nie potruliśmy się w każdym wypadku. Plaża bardzo mała. Centrum nurkowe na miejscu, ale lepiej znaleźć sobie jakiś klub w mieście i popłynąć łodzią dalej od brzegu. Na pewno tu wrócę, bo miejsce ma swój klimat :)

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Byłam, w tym hotelu w październiku 2011 r. Pierwsze wrażenie niezbyt optymistyczne - dawny PRL, trzeba dać przynajmniej 5 $, aby dostać lepszy pokój. Na tym się kończą negatywy. Super położenie kilka kroków i basen, kilkanaście i morze -cudowne ciepłe, jedzenie dobre i bardzo dużo i zawsze można znaleźć coś dla siebie,obsługa miła. Na terenie hotelu można kupić u MIDO fajne wycieczki - mówi po polsku. Polecam ten hotel dla leniuchów i osób nie wymagających luksusu.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Wracam do tego hotelu jak bumerang - już tam byłam 3 razy i na następny rok mam zamiar także tam wypoczywać. Wszystko jest praktycznie w zasięgu ręki i jadłodajnia i baseny i plaża oraz czyściutkie i bardzo ciepłe morze. Serdecznie polecam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

spędziliśmy w kwietniu tego roku w tym hotelu najlepszy urlop jaki można sobie wymarzyć, wspaniali ludzie - obsługa hotelu, fajna atmosfera, naprawdę miło. W Egipcie byliśmy po raz drug bez przekonania, ale teraz już wiem, że będziemy jeszcze nie raz w tym hotelu i tylko w tym. Mieszkaliśmy prawie na plaży, z okna widok na zatokę, wspaniałe wyżywienie, czysto, pachnąco i niska cena. W Polsce za tą cenę nie otrzyma się tego i jeszcze najważniejsze ciągle - słońce! Wróciliśmy po 6 dniach brązowi jak czekoladki!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

BYŁEM Z ŻONĄ I SYNEM W LIPCU 2010.CENA ADEKWATNA DO STANDARDU.NAJWAŻNIEJSZA ZALETA WSZĘDZIE BLISKO.JEŚLI CHCECIE POZNAĆ ŻYCIE MIEJSCOWYCH BO CHYBA MIĘDZY INNYMI OTO CHODZI SUPER SPRAWA.ZNAKOMITA LOKALIZACJA,WRACA SIĘ Z MIASTA I PIĘKNY OGRÓD ODDZIELA NAS OD ULICY,CISZA I SPOKÓJ. POKOJE SKROMNE LECZ ŁÓŻKA WYGODNE OBSŁUGA NIEZŁA , ALE KTO SPĘDZA CZAS W POKOJU SKORO TYLE DO ZWIEDZENIA PIRAMIDY,LUXOR,GIFTUN ,RAFY I OCZYWIŚCIE MORZE CZERWONE 50 METRÓW OD POKOJU.POLECAM DLA AKTYWNYCH I LENIUCHÓW TEŻ. WSKAZANA OPCJA ALL INCLUSIVE.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3

Byłam w tym hotelu na sylwestra 2011 zorganizaowali super kolacje z rozrywkami. Jedzenie bardzo smaczne i różnorodne, soki przepyszne i można je śmialo pić bez obawy "kleski faraona,, a odnośnie napoi procentowych to zależy kto co lubi ja preferowalam ich piwo, hotel jest przy samym morzu, zawsze znalazlo sie miejsce na plaży. Pokoje są skromne ale czyste, obsluga rewelacja zawsze zagadają i pomogą i nie oczekują za to napiwku.Jeżeli ktoś chce wybrać się na safari to śmiało można kupić wycieczke u Darka (araba-mówi po Polsku) ktory chodzi po hotelu ma lepsza cene niż u rezydenta i jest pomocny. Okolica fajna można zobaczyć normalne życie arabów. Jeżeli komuś nie zależy na luksusie to naprawdę polecam ten hotel

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3

Właśnie wróciłem,żarcie kiepskie,o dobry pokój trzeba się wykłócić bo na dzień dobry dadzą taką norę,że szok.Najlepsze pokoje po lewej stronie recepcji.Plus to bliskość plaży,ale jest mała i trzeba iść z rana żeby mieć miejsce.Te trzy gwiazdki to trochę przesada.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.4

Triton Empire Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

POKÓJ RODZINNY
STANDARD ROOM
pokoj 2 osobowy + 1 dostawka
Pokój 2 os.
fr family room
fr family room
pokoj 1 osobowy
sr standard room
sr standard room
sr standard room

Triton Empire Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


Triton Empire Beach Resort - miasta wylotu:


Triton Empire Beach Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Triton Empire Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00