Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
  • Hotel Marmorata, Sardynia
1 / 20
Udogodnienia hotelu Marmorata
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Marmorata
star 4

Włochy: Sardynia
Ocena hotelu Marmorata:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Marmorata:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 lipca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 lipca 2018

Hotel Marmorata w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Włochy / Sardynia

Opis oferty:

Wspaniały hotel dla rodzin, położony na lekkim wzniesieniu schodzącym łagodnie do morza i pięknej, piaszczystej plaży z bezpłatnym serwisem plażowym. Ciekawa architektura, włoskie animacje i bogata infrastruktura rekreacyjno-sportowa to jego główne atuty. Prawie z każdego zakątka hotelu rozciąga się widok na morze i malowniczy Archipelag Wysp La Maddalena, a niedaleka Santa Teresa do Gallura zaprasza do barów, restauracji i sklepów. Po terenie hotelu kursuje bezpłatna kolejka, która dojeżdża do plaży. Idealny wybór na wakacje w gronie najbliższych w prawdziwie włoskim, sardyńskim stylu!

POŁOŻENIE:

na niewielkim wzniesieniu, ok. 7 km od centrum SANTA TERESA DI GALLURA ze sklepami, restauracjami i barami; ok. 75 km od lotniska w Olbii; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu (Santa Teresa di Gallura/ok. 3 EUR/os./2 strony).

PLAŻA:

publiczna, wydzielony odcinek hotelowy, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście do morza, ok. 150-300 m od hotelu (zależnie od miejsca zakwaterowania), dojście przez teren hotelu (zejście schodami) lub dojazd bezpłatną kolejką hotelową (termin i częstotliwość kursów ustala hotel), bezpłatne parasole i leżaki (ilość ograniczona).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, sezonowo odnawiany, dobrze utrzymany, w stylu włoskiej wioski wakacyjnej, 598 pokoi, 2 budynki położone kaskadowo: Maddalena i Caprera, kilka pięter, duże lobby, całodobowa recepcja, 3 restauracje główne: Gallura, Spargi i Le Terrazze, we wszystkich restauracjach dania w formie bufetu, kuchnia włoska i międzynarodowa, restauracja La Griglia di Nettuno (czynna sezonowo; wymagana wcześniejsza rezerwacja) - á la carte, dania serwowane, 2 bary, w tym 1 na plaży; sala telewizyjna, sklepik z pamiątkami, parking; duży, zadbany ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: fotograf, wypożyczalnia samochodów, skuterów i rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 25-30 m², skromny, w sardyńskim stylu, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc, suszarka), telewizja, sejf, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; taras (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, brodzik dla dzieci, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; boisko do siatkówki i koszykówki, kilka kortów tenisowych (oświetlenie płatne; wypożyczenie sprzętu za kaucją; wymagana wcześniejsza rezerwacja), tenis stołowy, rzutki, strzelectwo, minigolf, amfiteatr; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), włoskie animacje dla dzieci i dorosłych (w terminie: 4.06-30.09): zajęcia sportowo-rekreacyjne i wieczorne programy rozrywkowe; wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży.

LIGHT ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-9.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.30-21.00) w formie bufetu w jednej z 3 restauracji głównych (wyznaczonej podczas zakwaterowania na cały pobyt); do obiadu i kolacji nielimitowane lokalne wino i woda; kawa, herbata, woda, soki, wybrane napoje bezalkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00).

ALL INCLUSIVE PLUS (za dopłatą):

śniadanie (07.30-09.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.30-21.00) w formie bufetu w jednej z 3 restauracji (wyznaczonej podczas zakwaterowania na cały pobyt); do obiadu i kolacji nielimitowane lokalne wino i woda; kawa, herbata, woda, soki, wyznaczone napoje bezalkoholowe i lokalne piwo, likiery i inne wybrane lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00).

KONTAKT:

0039/0917434111, www.marmoratavillage.com

GRATIS:

serwis plażowy Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel na północnym wybrzeżu Sardynii, ok. 7 km od miasta Santa Teresa di Gallura z niewielkim wyborem kawiarni, restauracji i sklepów. Do centrum dostać się można lokalnym autobusem kursującym w sezonie - przystanek przy recepcji (ok. 5 EUR/os.). Obiekt zbudowany jest w stylu wioski wakacyjnej na dużym obszarze z bardzo bogatą infrastrukturą. Składa się z 2 budynków ułożonych kaskadowo wzdłuż niewielkiego wzgórza schodzącego ku morzu. Z hotelu podziwiać można wspaniały widok na pobliskie wyspy Archipelagu La Maddalena. Do lotniska w Olbii ok. 75 km.
Plaża:
Bezpośrednio przy szerokiej, prywatnej, piaszczystej plaża, z łagodnym zejściem do morza (ok. 150 m od budynku hotelowego, zejście w dół wzgórza schodami lub przejazd bezpłatną kolejką spod recepcji). Bezpłatne leżaki i parasole.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24 h, lobby, sala telewizyjna, 4 restauracje: Gallura, Spargi i Le Terrazze serwujące dania kuchni lokalnej i międzynarodowej z pięknym widokiem na archipelag La Maddalena oraz La Griglia di Nettuno a'la carte położona przy plaży (otwarta w lipcu i sierpniu, wymagana wcześniejsza rezerwacja). Przy kwaterowaniu goście zostają przypisani do jednej z trzech restauracji, z której korzystają przez cały pobyt. Ponadto bar przy basenie oraz bar przy plaży. Hotel oferuje 2 duże baseny ze słodką wodą (jeden o wymiarach 25 m x 12 m i głębokość 1,80-2,20 m, drugi o głębokości 1,20-1,80 m) z bezpłatnymi leżakami i parasolami. Hotel nie oferuje ręczników kąpielowych. Za opłatą: sklepik z pamiątkami, fotograf, wypożyczalnia samochodów, rowerów i skuterów.
Pokoje:
598 umeblowanych w tradycyjnym, sardyńskim stylu, przestronnych pokoi standardowych, o pow. ok. 30 m?, składających się z części sypialnej i dziennej (nie są oddzielone drzwiami), mogących zakwaterować max. 2 osoby dorosłe i 2 dzieci na dostawce. Wszystkie pokoje wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację (pilot do odbioru w recepcji za kaucją zwrotną ok. 20 EUR/pokój), TV Sat., telefon, bezpłatny sejf, mini lodówkę oraz taras z widokiem na morze. Możliwość wstawienia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.
Wyżywienie:
All Inclusive Light: śniadania (07:30-09:30) 2 rodzaje soków, woda, herbata i kawa lunche (12:30-14:00) woda gazowana i niegazowana, wino białe i czerwone obiadokolacje w formie bogatego bufetu (19:30-21:00) woda gazowana i niegazowana, wino białe i czerwone. Dania głównie kuchni śródziemnomorskiej. Raz w tygodniu wieczór sardyński i dyskoteka przy plaży - sangria party (w szczycie sezonu). W restauracji dostępne wysokie krzesełka oraz menu dla dzieci.
Program sportowy i animacyjny:
Hotel oferuje animacje w wersji soft: gry i zabawy przy basenie, aerobik, raz w tygodniu wieczór sardyński i w szczycie sezonu dyskoteka przy plaży (Sangria Party). Ponadto: korty tenisowe (oświetlenie za dopłatą, możliwość wypożyczenia sprzętu za kaucją zwrotną ok. 20 EUR), boisko do siatkówki i koszykówki, strzelanie z łuku, tenis stołowy, rzutki, boccia oraz bogata oferta sportów wodnych na plaży. Dla dzieci: plac zabaw, hotelowe mini i junior club oraz figloklub: 6 x w tygodniu animacje z polskim animatorem. Korzystanie z całej infrastruktury hotelu ułatwia kolejka (bezpłatna), która kursuje na terenie kompleksu, dojeżdżając do samej plaży.
Internet:
Bezpłatny Internet Wi-Fi w lobby.
Kategoria lokalna:
***
Strona www:
www.aeroviaggi.it
Naszym zdaniem:
Hotel w postaci wioski wakacyjnej o bogatej infrastrukturze sportowej to idealne miejsce na spokojny, rodzinny wypoczynek. Zdecydowanym atutem są również duże pokoje z malowniczym widokiem na otoczenie hotelu i morze, a ciekawy program animacyjny z pewnością nie pozwoli się tu nudzić! Znany doskonale polskim Gościom, jest jednym z najchętniej wybieranych hoteli na wyspie!
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 5.4/6. Sprawdź opinie: https://r.pl/sardynia-region-olbii/marmorata

Program

Dzień 1
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.R.pl/rozklady. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
Uwaga!
Klienci przylatującyna Sardyniępóżnym wieczorem nie będa mieli w tym dniu obiadokolacji.
Dzień 2 - 7 (lub 14)
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
Dzień 8 (lub 15)
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Wizy
Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje
: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje
: wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli oraz innych wydatków osobistych.
Inne
Sardynia - informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych znajdują się placówki banków i bankomaty.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach hotelowych. W restauracjach na mieście napiwek zostaje doliczony do rachunku tzw. "coperto".
Wynajęcie samochodu:
Klienci, zainteresowani tą usługą powinni posiadać przy sobie wypukłą kartę kredytową.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Włoch na podstawie ważnego dowodu osobistego.
Czas
Jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 13 EUR woda 1 l. ok. 1,5 EUR piwo w barze od 3 EUR kawa w kawiarni od 1,30 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje ok. 0,75 EUR. W wielu miejscach znajdują się skrzynki pocztowe, często także w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. We Włoszech używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu L, z trzema dziurkami w jednym rzędzie. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie, kaucja ok. 5 EUR), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł) lub we Włoszech w większych supermarketach (ok. 2 EUR).
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całych Włoszech. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w roamingu do polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
SARDYNIA
Ta druga co do wielkości wyspa na Morzu Śródziemnym, położona jest między wybrzeżem Włoch, a pięknymi plażami Tunezji. Niezwykła rozmaitość wybrzeża wyspy, piękne czyste morze, łagodny klimat oraz gościnność mieszkańców to czynniki, które przyciągają na wyspę wielu turystów. Sardynia nazywana jest wyspą skarbów właśnie ze względu na położenie i warunki klimatyczno - krajobrazowe sprzyjające wypoczynkowi. Największą perełką Sardynii jest flora i fauna. Sardyńskie plaże uznawane są za najpiękniejsze w Europie, a to wszystko za sprawą białego, sypkiego piasku oraz przejrzystych wód Morza Śródziemnego, mieniących się kolorami od szmaragdowej zieleni po turkus. Wybrzeże wyspy stanowią głównie malownicze klify wyglądające jak ogromne rzeźby, potężne wydmy porośnięte jałowcem oraz cudowne jaskinie.
Miejscowości wakacyjne na Sardynii:
Santa Teresa
Santa Teresa di Gallura znajduje się w najbardziej na północ wysuniętym punkcie Sardynii, kilkanaście kilometrów na południe od Korsyki. Jest to jedno z najpiękniejszych miejsc w basenie Morza Śródziemnego z pięknym wybrzeżem i plażami, m.in. plaża Rena Bianca.
Baja Sardinia
Położona w uroczej zatoczce jest idealnym miejscem do cieszenia się zapierającym dech w piersiach wybrzeżem z którego słynie ten region. Otoczona jest przez wspaniałą kombinację piaszczystych plaż, pionowych, granitowych klifów i malowniczych skalnych przesmyków. Niegdyś mała wioska rybacka, a obecnie mnóstwo barów, restauracji, sklepów i butików. W tym wspaniałym kurorcie znajduje się też największy na wyspie park wodny Aquadream.
San Teodoro
Jeden z najlepszych kurortów wakacyjnych na Sardynii. W pobliżu miasteczka położona jest piękna, długa, piaszczysta plaża La Cinta. San Teodoro to miasteczko, w którym znajdziemy sporo rozrywek, mnóstwo sklepów, restauracji i barów. W szczycie sezonu (lipiec i sierpień) na wąskich uliczkach miasta odbywa się tzw. "mercatino serale" czyli wieczorny jarmark.
Wycieczki lokalne
COSTA SMERALDA (SZMARAGDOWE WYBRZEŻE) NURAGHE i TOMBA DEI GIGANTI
Jeden dzień dwa oblicza Sardynii. Unikatowe i mistyczne nuraghi, tajemniczy grobowiec olbrzymów oraz ekskluzywny kurort Porto Cervo. Podczas tej wycieczki będziecie mieli Panstwo okazję zobaczyć prawdziwy, a zarazem bardzo różnorodny obraz wyspy. Spacerując po wiosce nuragijskiej La Prisgiona usłyszycie ciekawą historię o nuragach, poczujecie atmosferę jaka panowała na wyspie kilka tysięcy lat temu. Kilka chwil później, w Porto Cervo - miasteczku będącym sercem Costa Smeralda - będziecie Państwo mieli możliwość podziwiania jachtów zacumowanych w malowniczym porcie turystycznym, willi gwiazd oraz urokliwych zakątkòw tego wyjątkowego miejsca. Przewidziany jest również czas na zakupy w renomowanych butikach, spacer po mieście czy też chwila na znakomity aperol spritz.
Cena ok. 70 EUR
KORSYKA - BONIFACIO
Korsyka nazywana "Wyspą Piękności" jest miejscem, które powinien zobaczyć każdy, kto kocha piękne widoki i klimatyczne miasteczka. Zapraszamy Państwa na jednodniową wyprawę do najpiękniejszego miasta na Korsyce - miasta Bonifacio. Rejs statkiem między Sardynią a Korsyką trwa ok. 50 min. Bonifacio położone na wysokim, wapiennym klifie i już w porcie wita nas zapierającymi dech w piersiach widokami. Naszą wizytę w Bonifacio rozpoczniemy od przejażdżki kolejką turystyczną (za dodatkową opłatą ok. 5,00 euro/os.) dzięki której dotrzemy do górnej części miasta otoczonego murami obronnymi. Następne kilkadziesiąt minut to czas na spacer i bliższe poznanie starówki oraz historii miasta. Nie zabraknie też chwil, aby zrobić oryginalne zakupy w licznych sklepikach czy też usiąść w jednej z malowniczo położonych knajpek i rozkoszować się cudownymi widokami.
Cena ok. 99 EUR. (z hoteli Torre Moresca i Marina Seada cena ok. 125 EUR)
ARCHIPELAG LA MADDALENA "DOLCE FAR NIENTE" W CUDOWNEJ SCENERII
Jedną z atrakcji, jakie dla Państwa przygotowaliśmy jest rejs po uroczych wyspach archipelagu La Maddalena. Początek wycieczki w porcie Palau lub Baja Sardinia. Stąd wypływamy łodzią, na pokładzie której spędzimy większość dnia, mając okazję podziwiania najpiękniejszych zakątków świata. Podczas rejsu zatrzymamy się na wyspie La Maddalena, gdzie przewidziany jest czas na zakupy i spacer, a następnie płyniemy na wyspę Santa Maria oraz Spargi, gdzie będziemy rozkoszować się lazurową wodą, pięknymi plażami i cudownym słońcem (czas na relaks, kąpiel i plażowanie). W cenę tej wycieczki wliczony jest posiłek na pokładzie statku.
Cena ok. 70 EUR (z hoteli Torre Moresca i Marina Seada cena ok. 90 EUR)
WYCIECZKA STATKIEM PO ZATOCE OROSEI
Wyprawa na pokładzie komfortowego statku. Dzień pełen słońca, niezapomnianych krajobrazów, przepięknych plaż. Istnieje okazja zwiedzenia jednej z sardyńskich jaskiń do której wejście jest tylko od strony morza. Płynąc wzdłuż linii brzegowej będzie można podziwiać jaskinie, niezliczone, fascynujące zakątki wybrzeża Orosei. Wysokie klify często wykorzystywane również przez naszych rodaków do wspinaczki górskiej. Dopłyniemy na wysokość Cala Goloritze, gdzie jest przerwa na sesję fotograficzną, a następnie przybijemy do trzech zjawiskowych plaż: Cala Mariolu, Cala Sisine, Cala Luna. Plaża Cala Mariolu jest jak ze snu, zamiast piasku, pokryta jest cała maleńkimi, białymi przypominającymi obrane migdały kamykami. Nad całą zatoką dominują białe wapienne skały pokryte śródziemnomorską roślinnością, niektóre wybijają z morza tworząc małe wysepki. Cala Luna (Zatoka Księżycowa) uznawana jest za najpiękniejszą plażę nad Morzem Śródziemnym, opisywana przez poetów i wychwalana przez artystów. Powrót do hotelu w późnych godzinach popołudniowych.
Cena ok. 80 EUR (dostępne jedynie z hoteli Torre Moresca i Marina Seada)
BARBAGIA JEEPAMI
Ta niezwykła wyprawa ma początek w pobliżu miejscowości Oliena gdzie przesiądziemy się do samochodów terenowych i wyruszymy w kierunku Monte Corrasi. Jadąc górską drogą, zbudowaną na potrzeby filmu Johana Hustona ,,La Bibbia", naszym oczom ukaże się niezapomniany widok na jasne, skalne ściany szczytu Supramonte, który sięga 1430 m n.p.m. Przy odrobinie szczęścia być może ujrzymy zjawiskowego sardyńskiego orła, bądź przodka domowej owcy - muflona śródziemnomorskiego. Następnie udamy się na taras widokowy, gdzie będzie czas wolny na zdjęcia, by uwiecznić zapierający dech w piersi widok na górzyste serce Sardynii. Odpoczynek od słońca i wysokich temperatur zapewni wizyta w Jaskini Sa Oche (Głos), której otwór w skale przypomina kształtem dzikiego kota, który pilnuje przejścia. Zdumiewająca jest historia powstania groty, która została utworzona przez nurt górskiej rzeki. Będąc wiernym słowom ,,przez żołądek do serca" udamy się do ,,Bacówki" w pobliżu Ovile na sytą ucztę przygotowaną przez pasterzy, gdzie skosztujemy pieczone prosie, sardyński chleb Carasu, lokalne wędliny i sery, jak również czerwone wino Cannonau oraz nalewki: Mirto, czy Filu Ferru. Zwieńczeniem naszej przygody będzie wizyta u źródła rzeki Su Gologone w dolinie Lanaittu. Tereny te stanowią kolebkę sardyńskiej, starożytnej cywilizacji, zamieszkałe od zamierzchłych czasów. To tutaj znaleziono szczątki człowieka sprzed 65 tysięcy lat. Stąd udamy się transferem do hotelu.
Cena ok. 105 EUR (dostępne jedynie z hoteli Torre Moresca i Marina Seada)
Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje
: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje
: wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli oraz innych wydatków osobistych.

Inne

Sardynia - informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych znajdują się placówki banków i bankomaty.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach hotelowych. W restauracjach na mieście napiwek zostaje doliczony do rachunku tzw. "coperto".
Wynajęcie samochodu:
Klienci, zainteresowani tą usługą powinni posiadać przy sobie wypukłą kartę kredytową.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Włoch na podstawie ważnego dowodu osobistego.
Czas
Jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 13 EUR woda 1 l. ok. 1,5 EUR piwo w barze od 3 EUR kawa w kawiarni od 1,30 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje ok. 0,75 EUR. W wielu miejscach znajdują się skrzynki pocztowe, często także w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. We Włoszech używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu L, z trzema dziurkami w jednym rzędzie. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie, kaucja ok. 5 EUR), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł) lub we Włoszech w większych supermarketach (ok. 2 EUR).
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całych Włoszech. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w roamingu do polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
SARDYNIA
Ta druga co do wielkości wyspa na Morzu Śródziemnym, położona jest między wybrzeżem Włoch, a pięknymi plażami Tunezji. Niezwykła rozmaitość wybrzeża wyspy, piękne czyste morze, łagodny klimat oraz gościnność mieszkańców to czynniki, które przyciągają na wyspę wielu turystów. Sardynia nazywana jest wyspą skarbów właśnie ze względu na położenie i warunki klimatyczno - krajobrazowe sprzyjające wypoczynkowi. Największą perełką Sardynii jest flora i fauna. Sardyńskie plaże uznawane są za najpiękniejsze w Europie, a to wszystko za sprawą białego, sypkiego piasku oraz przejrzystych wód Morza Śródziemnego, mieniących się kolorami od szmaragdowej zieleni po turkus. Wybrzeże wyspy stanowią głównie malownicze klify wyglądające jak ogromne rzeźby, potężne wydmy porośnięte jałowcem oraz cudowne jaskinie.
Miejscowości wakacyjne na Sardynii:
Santa Teresa
Santa Teresa di Gallura znajduje się w najbardziej na północ wysuniętym punkcie Sardynii, kilkanaście kilometrów na południe od Korsyki. Jest to jedno z najpiękniejszych miejsc w basenie Morza Śródziemnego z pięknym wybrzeżem i plażami, m.in. plaża Rena Bianca.
Baja Sardinia
Położona w uroczej zatoczce jest idealnym miejscem do cieszenia się zapierającym dech w piersiach wybrzeżem z którego słynie ten region. Otoczona jest przez wspaniałą kombinację piaszczystych plaż, pionowych, granitowych klifów i malowniczych skalnych przesmyków. Niegdyś mała wioska rybacka, a obecnie mnóstwo barów, restauracji, sklepów i butików. W tym wspaniałym kurorcie znajduje się też największy na wyspie park wodny Aquadream.
San Teodoro
Jeden z najlepszych kurortów wakacyjnych na Sardynii. W pobliżu miasteczka położona jest piękna, długa, piaszczysta plaża La Cinta. San Teodoro to miasteczko, w którym znajdziemy sporo rozrywek, mnóstwo sklepów, restauracji i barów. W szczycie sezonu (lipiec i sierpień) na wąskich uliczkach miasta odbywa się tzw. "mercatino serale" czyli wieczorny jarmark.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Wycieczki lokalne

COSTA SMERALDA (SZMARAGDOWE WYBRZEŻE) NURAGHE i TOMBA DEI GIGANTI
Jeden dzień dwa oblicza Sardynii. Unikatowe i mistyczne nuraghi, tajemniczy grobowiec olbrzymów oraz ekskluzywny kurort Porto Cervo. Podczas tej wycieczki będziecie mieli Panstwo okazję zobaczyć prawdziwy, a zarazem bardzo różnorodny obraz wyspy. Spacerując po wiosce nuragijskiej La Prisgiona usłyszycie ciekawą historię o nuragach, poczujecie atmosferę jaka panowała na wyspie kilka tysięcy lat temu. Kilka chwil później, w Porto Cervo - miasteczku będącym sercem Costa Smeralda - będziecie Państwo mieli możliwość podziwiania jachtów zacumowanych w malowniczym porcie turystycznym, willi gwiazd oraz urokliwych zakątkòw tego wyjątkowego miejsca. Przewidziany jest również czas na zakupy w renomowanych butikach, spacer po mieście czy też chwila na znakomity aperol spritz.
Cena ok. 70 EUR
KORSYKA - BONIFACIO
Korsyka nazywana "Wyspą Piękności" jest miejscem, które powinien zobaczyć każdy, kto kocha piękne widoki i klimatyczne miasteczka. Zapraszamy Państwa na jednodniową wyprawę do najpiękniejszego miasta na Korsyce - miasta Bonifacio. Rejs statkiem między Sardynią a Korsyką trwa ok. 50 min. Bonifacio położone na wysokim, wapiennym klifie i już w porcie wita nas zapierającymi dech w piersiach widokami. Naszą wizytę w Bonifacio rozpoczniemy od przejażdżki kolejką turystyczną (za dodatkową opłatą ok. 5,00 euro/os.) dzięki której dotrzemy do górnej części miasta otoczonego murami obronnymi. Następne kilkadziesiąt minut to czas na spacer i bliższe poznanie starówki oraz historii miasta. Nie zabraknie też chwil, aby zrobić oryginalne zakupy w licznych sklepikach czy też usiąść w jednej z malowniczo położonych knajpek i rozkoszować się cudownymi widokami.
Cena ok. 99 EUR. (z hoteli Torre Moresca i Marina Seada cena ok. 125 EUR)
ARCHIPELAG LA MADDALENA "DOLCE FAR NIENTE" W CUDOWNEJ SCENERII
Jedną z atrakcji, jakie dla Państwa przygotowaliśmy jest rejs po uroczych wyspach archipelagu La Maddalena. Początek wycieczki w porcie Palau lub Baja Sardinia. Stąd wypływamy łodzią, na pokładzie której spędzimy większość dnia, mając okazję podziwiania najpiękniejszych zakątków świata. Podczas rejsu zatrzymamy się na wyspie La Maddalena, gdzie przewidziany jest czas na zakupy i spacer, a następnie płyniemy na wyspę Santa Maria oraz Spargi, gdzie będziemy rozkoszować się lazurową wodą, pięknymi plażami i cudownym słońcem (czas na relaks, kąpiel i plażowanie). W cenę tej wycieczki wliczony jest posiłek na pokładzie statku.
Cena ok. 70 EUR (z hoteli Torre Moresca i Marina Seada cena ok. 90 EUR)
WYCIECZKA STATKIEM PO ZATOCE OROSEI
Wyprawa na pokładzie komfortowego statku. Dzień pełen słońca, niezapomnianych krajobrazów, przepięknych plaż. Istnieje okazja zwiedzenia jednej z sardyńskich jaskiń do której wejście jest tylko od strony morza. Płynąc wzdłuż linii brzegowej będzie można podziwiać jaskinie, niezliczone, fascynujące zakątki wybrzeża Orosei. Wysokie klify często wykorzystywane również przez naszych rodaków do wspinaczki górskiej. Dopłyniemy na wysokość Cala Goloritze, gdzie jest przerwa na sesję fotograficzną, a następnie przybijemy do trzech zjawiskowych plaż: Cala Mariolu, Cala Sisine, Cala Luna. Plaża Cala Mariolu jest jak ze snu, zamiast piasku, pokryta jest cała maleńkimi, białymi przypominającymi obrane migdały kamykami. Nad całą zatoką dominują białe wapienne skały pokryte śródziemnomorską roślinnością, niektóre wybijają z morza tworząc małe wysepki. Cala Luna (Zatoka Księżycowa) uznawana jest za najpiękniejszą plażę nad Morzem Śródziemnym, opisywana przez poetów i wychwalana przez artystów. Powrót do hotelu w późnych godzinach popołudniowych.
Cena ok. 80 EUR (dostępne jedynie z hoteli Torre Moresca i Marina Seada)
BARBAGIA JEEPAMI
Ta niezwykła wyprawa ma początek w pobliżu miejscowości Oliena gdzie przesiądziemy się do samochodów terenowych i wyruszymy w kierunku Monte Corrasi. Jadąc górską drogą, zbudowaną na potrzeby filmu Johana Hustona ,,La Bibbia", naszym oczom ukaże się niezapomniany widok na jasne, skalne ściany szczytu Supramonte, który sięga 1430 m n.p.m. Przy odrobinie szczęścia być może ujrzymy zjawiskowego sardyńskiego orła, bądź przodka domowej owcy - muflona śródziemnomorskiego. Następnie udamy się na taras widokowy, gdzie będzie czas wolny na zdjęcia, by uwiecznić zapierający dech w piersi widok na górzyste serce Sardynii. Odpoczynek od słońca i wysokich temperatur zapewni wizyta w Jaskini Sa Oche (Głos), której otwór w skale przypomina kształtem dzikiego kota, który pilnuje przejścia. Zdumiewająca jest historia powstania groty, która została utworzona przez nurt górskiej rzeki. Będąc wiernym słowom ,,przez żołądek do serca" udamy się do ,,Bacówki" w pobliżu Ovile na sytą ucztę przygotowaną przez pasterzy, gdzie skosztujemy pieczone prosie, sardyński chleb Carasu, lokalne wędliny i sery, jak również czerwone wino Cannonau oraz nalewki: Mirto, czy Filu Ferru. Zwieńczeniem naszej przygody będzie wizyta u źródła rzeki Su Gologone w dolinie Lanaittu. Tereny te stanowią kolebkę sardyńskiej, starożytnej cywilizacji, zamieszkałe od zamierzchłych czasów. To tutaj znaleziono szczątki człowieka sprzed 65 tysięcy lat. Stąd udamy się transferem do hotelu.
Cena ok. 105 EUR (dostępne jedynie z hoteli Torre Moresca i Marina Seada)
Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Wizy

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Mapa Hotelu Marmorata

Opinie o Hotelu Marmorata

Marmorata - możliwości zakwaterowania:

Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+2 dost.
Pok. 2 os.

Marmorata - Możliwości wyżywienia:


Marmorata - miasta wylotu:


Marmorata - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Marmorata? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00