cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
  • Hotel Villaggio San Carlo, Lombardia
1 / 40
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
30.11 - 07.12
już od 2478 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
30.11 - 07.12
już od 2478 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Villaggio San Carlo
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Villaggio San Carlo
star 3

Włochy: Lombardia
Ocena hotelu Villaggio San Carlo:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Villaggio San Carlo:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 listopada 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 listopada 2019

Hotel Villaggio San Carlo w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • na zboczu, z przepiękną panoramą gór i widokiem na dolinę Livigno
  • po stronie stoków Mottolino (ok. 200 m od hotelu)
  • ok. 1,8 km od centrum Livigno

Wyposażenie

  • recepcja
  • sejf: w recepcji, w cenie
  • lobby
  • taras
  • kącik TV
  • kącik internetowy
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • parking: niestrzeżony, w cenie, w zależności od dostępności
  •  garaż: za opłatą, ok. 10 €/dzień, wymagana rezerwacja
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

163

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • zakwaterowanie od godz. 16.00, wykwaterowanie do godz. 10.00
  • hotel akceptuje zwierzęta domowe: za opłatą, ok. 10 €/dzień, wymagana rezerwacja
  • Powołując się na lokalne prawo, hotelowy personel może poprosić Państwa o założenie czepków kąpielowych podczas korzystania z basenu. Zakupu czepków zazwyczaj można dokonać w hotelowym sklepie lub w recepcji.

Dla dzieci

  •  łóżeczko dla dziecka: w cenie, wymagana rezerwacja
  •  miniklub dla dzieci: 5-10 lat 
  •  gry wideo: za opłatą

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
Płatne
  • strefa wellness
  • 2 zewnętrzne sauny
  • mała strefa fitness
  • strefa relaksu
  • masaże
  • zabiegi kosmetyczne

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 16 m2
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • szlafroki: za opłatą, wymagana kaucja
  • TV
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie

Wyżywienie

Pełne wyżywienie
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad
  • kolacja: do wyboru z menu na dany dzień
  • Dwa posiłki
    • śniadanie: w formie bufetu
    • kolacja: do wyboru z menu na dany dzień
    Restauracje i bary
  • restauracja
  • bar
  • Dodatkowe informacje
  • raz w tygodniu kolacja regionalna
  • kolacja bożonarodzeniowa i sylwestrowa: w cenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Hotel usytuowany ok. 2 km od rozrywkowego centrum Livigno, w którym znajdują się liczne sklepy, restauracje, puby, dyskoteki, lodowiska, basen oraz kręgielnia. Ok. 100 m od wyciągu Teola Pianoni Bassi, który zapewnia połączenie do terenów narciarskich Mottolino. Ponadto w najbliżej okolicy możliwość korzystania z: tras biegowych, samochodów rajdowych na torach lodowych, skuterów śnieżnych. Przystanek bezpłatnego ski busa znajduje się ok. 50 m od hotelu. Dojazd możliwy na stoki Mottolino ze snow parkiem (ok. 1,5 km, 12 minut) lub Carosello 3000 (ok. 2,5 km, 18 minut), łącznie ok. 115 km tras.
    Plaża:
    Ok. 100 m do wyciągu Teola Pianoni Bass (połączenie na stoki Mottolino ze snow parkiem), 2,5 km do stacji Carosello 3000, bezpłatny ski bus 50 m od hotelu, łącznie 115 km tras
    Do dyspozycji gości:
    Recepcja, lobby, restauracja, bar, ogrzewana przechowalnia sprzętu narciarskiego z zamykanymi szafkami (kaucja za kluczyk), wypożyczalnia sprzętu narciarskiego. Centrum SPA w cenie: duży kryty basen (obowiązkowe czepki, otwarty w godzinach 08:30-20:00), siłownia, 2 sauny, zewnętrzne jacuzzi. Za dodatkową opłatą: zabiegi oraz masaże. Animacje hotelowe prowadzone są w języku włoskim. Mini klub dla dzieci. Trasy biegowe dostępne są w najbliższej okolicy hotelu. Ponadto: sala konferencyjna, płatny podziemny parking, sklepy wolnocłowe.
    Pokoje:
    Pokoje zlokalizowane są w siedmiu budynkach połączonych między sobą korytarzami (brak windy). 160 komfortowo wyposażonych pokoi standardowych o powierzchni ok. 18 m2, z możliwością jednej dostawki w formie normalnego łóżka (druga dostawka na potwierdzenie). Wszystkie pokoje wyposażone są w: łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, TV Sat. i telefon. Większość pokoi posiada balkon. Możliwość wstawienia łóżeczka dla dziecka do 2 roku życia za dodatkową opłatą ok. 5 EUR/dzień. Pokoje 1-osobowe na potwierdzenie.
    Wyżywienie:
    Śniadanie w formie bogatego bufetu i obiadokolacje serwowane do stolika (wybór spośród 3 pozycji menu), bufet sałatkowy, deser. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Za dopłatą lunche.
    Internet:
    Bezpłatny Internet Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych oraz w pokojach.
    Kategoria lokalna:
    ***
    Strona www:
    www.alpenvillage.it
    Naszym zdaniem:
    Hotel ze wspaniałym widokiem na położone poniżej Livigno. Obiekt z basenem i bogato wyposażoną strefą wellness. Polecamy rodzinom z dziećmi oraz grupom znajomych. Doskonała lokalizacja narciarska, tuż przy wyciągu.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Snowtrex

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Miasto

    Livigno

    Kraj

    Włochy

    Cel podróży

    Na słonecznej stronie Alp Lombardzkich, w pobliżu St. Moritz leży Livigno. Ta lubiana miejscowość narciarska znajduje się na pewnej śniegowo wysokości 1816 m, rozgrywane są tutaj liczne zawody międzynarodowe. Livigno słynie również ze strefy wolnocłowej. Część miejscowości zwana Trepalle (1900 - 2250 m) jest najwyżej położoną, stale zamieszkiwaną osadą w Europie. W architekturze miejscowości przeważają tradycyjne drewniane budynki, a położenie na południowych wzgórzach Alp gwarantuje duże nasłonecznienie doliny.Szerokie trasy zjazdowe są zawsze wzorowo przygotowane, a doskonałe snowparki sprawiają, że serca snowboardzistów biją tutaj mocniej. Przytulne bacówki zapraszają zmęczonych dniem na stoku na apr?s-ski w prawdziwie włoskiej atmosferze. W strefie wolnocłowej Livigno nabyć można w korzystnych cenach nie tylko perfumy, alkohol i papierosy (ograniczenie wywozu), ale także ubrania, zegarki, aparaty fotograficzne, a przy tankowaniu zaoszczędzić można nawet do 40%! Ceny na stokach są również przystępne, co oznacza wspaniały urlop i nieduże wydatki.

    Teren narciarski

    115 km tras zjazdowych, 31 wyciągów i cudownie szerokie stoki - to wszystko oferuje Państwu karnet narciarski Livigno! Dzięki położeniu na wysokości 1816 - 2798 m i licznym urządzeniom naśnieżającym panują na tym terenie idealne warunki narciarskie.Trasy rozciągają się po obu stronach doliny, możecie więc Państwo zawsze cieszyć się słońcem. Freeriderzy mają tu wiele możliwości jazdy w głębokim śniegu po stronie Carosello. Snowparki przy Mottolino jak i Carosello z halfpipe, skoczniami, rails i boardercross'em - wszystko to czyni Livigno prawdziwym rajem dla snowboardzistów. Dzięki fun-parkom Livignio stało się miejscem rozgrywania międzynarodowych zawodów! Jedną z nielicznych czarnych tras narciarskich jest Monte Neve-Valfin. Poza tym w regionie przeważają łatwe i średniej trudności trasy. W pobliżu miejscowości znajdują się stoki do ćwiczeń dla początkujących narciarzy. Do dyspozycji dzieci jest przedszkole narciarskie i dużo terenów, które położone są w różnych lokalizacjach na obrzeżach Livigno. Również na samym terenie narciarskim młodsi mają dużo do odkrycia, bowiem dostępne są również pofalowane tory i ścieżki do biegu.Coroczną atrakcją jest festiwal "La Skieda“ organizowany na koniec sezonu z licznymi imprezami tematycznymi, kursami dla początkujących i możliwością przetestowania sprzętu. Perfekcyjne połączenie infrastruktury mieszkalnej z terenem narciarskim, przyczyniło się do tego, iż Livigno stało się jedną z najbardziej lubianych miejscowości w całej dolinie!Na tym terenie narciarskim mają Państwo dostęp do 3 obszarów z bezpłatnymi hotspotami Wi-Fi.

    Gwarancja śniegu (01.01. - 15.03.)

    Jeżeli na 5 dni przed rozpoczęciem wycieczki (dzień przyjazdu) z powodu braku śniegu wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet narciarski będą zamknięte, mogą Państwo bezpłatnie dokonać zmiany rezerwacji na inną naszą wycieczkę w tym samym terminie (o ile są jeszcze wolne miejsca; obowiązuje aktualna cena nowego wyjazdu bez rabatu Last-Minute & More; gwarancja ważna jedynie dla wycieczek zaczynających się w terminach od 01.01. do 15.03.). Aby móc skorzystać z gwarancji, prosimy o kontakt w wyznaczonym terminie (na 5 dni przed rozpoczęciem wyjazdu/pobytu, np. w poniedziałek, jeżeli impreza turystyczna rozpoczyna się w sobotę) drogą mailową na adres gwarancjasniegu-pl@snowtrex.com.

    Karnet narciarski - dodatkowe informacje.

    Oferty zawierające karnet narciarski w cenie oznaczone są znakiem "FREE SKI - SKIPASS W CENIE". Należy upewnić się przed dokonaniem rezerwacji, czy wybrali Państwo ofertę z karnetem w cenie.

    Położenie/wyposażenie

    Komfortowy 3-gwiazdkowy obiekt Alpen Village położony jest w urokliwym otoczeniu, około 1,5 km od centrum Livigno. Wyciąg krzesełkowy znajduje się w pobliżu, a przystanek autobusu dla narciarzy jest przed obiektem. Obiekt składa się z 7 połączonych ze sobą budynków (3-piętrowych).Do wyposażenia częściowo wyremontowanego w roku 2015 i 2019 kompleksu hotelowego należą: hol hotelowy, Wi-Fi, restauracja, pokój wypoczynkowy, bar z częściowo z muzyką na żywo, pokój telewizyjny, kącik czytelniczy, pokój gier, kiosk i taras słoneczny. Bezpłatne miejsca parkingowe dostępne są przy budynku.W obiekcie znajduje się również strefa wellness odnowiona w 2019 roku z krytym basenem, 2 saunami, pokojem wypoczynkowym i studiem fitness. Masaże i solarium do twarzy jest za opłatą. Wieczorami program animacyjny (gry i zabawy w j. włoskim). Dla dzieci w wieku od 4 - 12 lat dostępny jest "miniclub" (niedz.-pt., ok. 10:00 - 12:00, ok. 16:00 - 22:00).PokojePrzytulne pokoje mają 2 oddzielne łóżka (na zamówienie łóżko podwójne), prysznic/WC, suszarkę do włosów, TV sat., częściowo sejf (za kaucją) i telefon. WyżywienieZawarte w cenie wyżywienie HB obejmuje śniadania i 3-daniowe menu na kolacje.

    Świadczenia w cenie

    Noclegi w wybranym terminieWyżywienie jak wybranoOpieka partnera na miejscuKorzystanie z krytego basenuKorzystanie z saunyKorzystanie z sali fitnessUdział w programie rozrywkowym (wg opisu)Klub dla dzieci (wg opisu)Miejsca parkingowe (ograniczona dostępność)

    Opcjonalnie płatne na miejscu

    Solarium do twarzyMasażeŁóżeczko dla dziecka (na zapytanie): 5,- € /dzień

    Płatne na miejscu

    Jeżeli do czasu Państwa przyjazdu zostanie wprowadzona opłata klimatyczna, należy ją uregulować na miejscu.Keycard 5,- €

    Zwierzęta domowe

    Zwierzęta domowe na zapytanie (10,- € /dzień, bez karmy, tylko małe zwierzęta)

    Zniżki

    Pokój 1-osob. prysznic/WC, HB - wszyscy uczestnicy otrzymują następujące zniżki: 2 do 7 lat 10%

    Pokój 2-osob. prysznic/WC, HB - wszyscy uczestnicy otrzymują następujące zniżki

    2 do 7 lat 10%

    Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC, HB - przy zakwaterowaniu wraz z 2 osobami płacącymi pełną cenę wycieczki, pozostali uczestnicy otrzymają

    2 do 7 lat 50% 8 do 10 lat 45% 11 do 15 lat 30% 16 do 63 lat 20% od 64 lat 25%

    Ważne wskazówki

    Dla dzieci do 2 roku życia zostanie na miejscu pobrana opłata za między innymi wyżywienie.Zakaz wprowadzania zwierząt domowych do restauracji.Pływanie bez czepka kąpielowego nie jest dozwolone!W wybranych terminach wyjęcie karnetu narciarskiego nie jest możliwe.Dzieci urodzone w 2012 roku i młodsze nie otrzymają własnego vouchera na karnet narciarski. Do każdego karnetu narciarskiego dla osoby dorosłej jedno dziecko z tej grupy wiekowej otrzymuje na miejscu bezpłatny bilet na korzystanie z wyciągów (konieczność wylegitymowania). Przy większej liczbie dzieci niż osób dorosłych należy zakupić karnety dziecięce bezpośrednio na miejscu. Bliższe informacje uzyskają Państwo w kasie wyciągu.

    Pokój 1-osob. prysznic/WC, HB

    przytulne pokoje z TV sat.

    Pokój 2-osob. prysznic/WC, HB

    przytulne pokoje z TV sat.

    Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC, HB

    przytulne pokoje z TV sat.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Snow Trex, które specjalizuje się w ofertach wyjazdów zimowych do najbardziej atrakcyjnych regionów narciarskich w Europie i w Ameryce Północnej. Biuro Podróży SnowTrex prężnie działa na rynku międzynarodowym od 2005 roku, obecnie obsługuje turystów w 15 krajach świata.

    Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów Biuro Podróży Snow Trex ma do dyspozycji szeroką bazę apartamentów i hoteli o różnym standardzie, a także pośredniczy w zakupie karnetów narciarskich na wybrane ski regiony. Dodatkowo isnieje możliwość wypożyczenia sprzętu i wykupienia kursów nauki jazdy na nartach czy snowboardzie.

    Podczas wakacji w najpopularniejszych destynacjach klienci objęci są opieką rezydentów, którzy przygotowują animacje wieczorne i zabawy na śniegu. To właśnie stanowi o wyjątkowości oferty Snow Trex.


    Otium

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Livigno/Lombardia/Włochy

    Atuty

    bezpośrednio przy trasach, opcjonalne szkolenia narciarskie, centrum wellness z basenem

    Położenie

    na wysokości ok. 1920 m n.p.m., ok. 2 km od centrum Livigno we włoskiej Alta Valtellina w Lombardii

    Wyciągi narciarskie

    do najbliższego wyciągu narciarskiego Teola-Pianoni-Bassi, który połączony jest z trasami narciarskimi Mottolino ok. 280 m. Przy dobrych warunkach śniegowych z hotelu można zjechać na nartach do wyciągu. Do gondoli Carosello 3000 ok. 2,5 km. Przystanek skibusa (gratis) znajduje się ok. 50 m od obiektu

    Wyposażenie

    recepcja, restauracja, bar, przechowalnia sprzętu narciarskiego, parking (gratis). Kompleks hotelowy składa się z kilku trzypiętrowych budynków (brak windy)

    Internet

    tak (Wi-Fi, gratis w wyznaczonych miejscach)

    Karty kredytowe

    tak (Visa, MasterCard)

    Sport i relaks

    strefa wellness (gratis) - basen (czepki obowiązkowe), pokój relaksacyjny, mała sala fitness, sauna; wieczorne animacje ok. 14.00-20.00 (w j. włoskim oraz j. angielskim)

    Pokoje

    (ok. 16-20 m2), hotel dysponuje 166 dwuosobowymi pokojami z możliwością dwóch dostawek (pokoje z dostawkami na zapytanie, w pokoju z dostawkami łóżko piętrowe). Łazienka z WC, suszarka do włosów; telefon, TV-Sat.

    Wyżywienie

    śniadania w formie bufetu i 4-daniowe ciepłe kolacje z deserem, bufet sałatkowy. Napoje do kolacji dodatkowo płatne. Menu wegetariańskie na zapytanie

    Pieski

    tak (małe, za opłatą - ok. 10 euro/dzień)

    Kategoria lokalna

    ***

    Kolacja Wigilijna

    w cenie

    Kolacja Sylwestrowa

    w cenie

    Świadczenia

    7 noclegów, wyżywienie 2 x dziennie wg opisu, ubezpieczenie Signal Iduna - Bezpieczne Podróże (w tym rekreacyjne uprawianie narciarstwa zjazdowego, biegowego lub snowboardu na oznakowanych trasach zjazdowych) - KL, KR, NNW, OC, sprzętu sportowego i bagażu, opieka włoskiego kontrahenta

    Uwaga

    zalecamy zwiększenie ubezpieczenia OC Signal Iduna do kwoty 30 000 euro - 25 zł/os./pobyt

    Zakwaterowanie

    przyjazd - od godz. 16.00, wyjazd - do godz. 10.00

    Zniżki (na dostawkach) i dopłaty

    dzieci do 2,9 lat - gratis (łóżeczko 5 euro/dzień - na zapytanie, posiłki dodatkowo płatne), dzieci 3-11,9 lat - 50% zniżki, od 12 lat - 30% zniżki. Zniżki dla dzieci w terminach Free Ski wg cen w systemie. Dopłata do pokoju jednoosobowego według cen w systemie. Możliwość dopłaty do pełnego wyżywienia na zapytanie. Dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji 2,66%

    Oferta Free Ski

    w terminach 30.11-21.12.2019 i 11-26.04.2020 karnet 6-dniowy Livigno w cenie. Uwaga! Dzieci do 8 lat gratis (1 karnet dla dziecka gratis na 1 karnet pełnopłatny dla osoby dorosłej)

    Promocje

    Oferta Early Booking - 5% zniżki na rezerwacje potwierdzone do 30.09.2019. Ceny w systemie i na stronie zawierają promocję

    Szkolenie narciarskie Livigno

    w terminach 08.12-20.12.2019 i od 22.12 - 03.01.2020 i od 12.01- 17.04.2020 proponujemy (dodatkowo płatne) 6-dniowe grupowe szkolenia narciarskie na wszystkich poziomach zaawansowania dla dzieci od 4 lat, młodzieży i dorosłych - 2,5 h dziennie i dla jeżdżących w stopniu min. podstawowym dzieci 6-12 lat - 4,5 h lub 5,5 h dziennie. Fakultatywna dopłata przy rezerwacji. Szczegóły i ceny na stronie www - Szkolenia narciarskie - info


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Otium Travel, które specjalizuje się w organizacji wyjazdów zimowych. W ofercie ma blisko 450 obiektów w Alpach, Dolomitach i Tatrach oraz ponad 100 hoteli i apartamentów w ofercie letniej. Najczęściej wybierane przez klientów kierunki to Włochy, Austria, Francja, a także słowackie Tatry Niskie i Wysokie. Biuro Podróży Otium Travel to oferuje także szeroką bazę apartementów i hoteli na wakacje w Chorwacji.

    Specjalnością Biura Podróży Otium Travel są wyjazdy dostosowane do potrzeb i możliwości każdego klienta. Oferta obejmuje liczne zniżki na karnety narciarskie i wyjazdy last minute. Dbając o komfort turystów biuro zapewnia loty czarterowe do wielu regionów narciarskich, a co roku wprowadza nowe regiony, tak aby stali klienci mogli skorzystać z nowych propozycji wyjazdu. Dla osób z mniej zasobnym potfelem Biuro Podróży Otium Travel proponuje możliwość dojazdu do głównych ośrodków narciarskich autokarem. Istnieje także możliwość przygotowania oferty na specjalne zamówienie.


    Index

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    WLOCHY

    WYJAZD NA NARTY - WŁOCHY - ALPY - LIVIGNO - APARTAMENTY LONGA

    Livigno - znakomita stacja narciarska w rejonie Alta Valtellina. Położenie miasteczka w dolinie i świetnie rozwinięta sieć bezpłatnych skibusów sprawia, że na narty praktycznie z każdego miejsca mamy blisko. Livigno tętni życiem. Znajdziemy tu wiele sklepów i restauracji. To idealne miejsce do aktywnego wypoczynku po nartach. Livigno słynne jest też ze swojej strefy bezcłowej, która kusi obniżonymi cenami. Jest to raj dla narciarzy, miłośników zakupów oraz koneserów kuchni. 115 KM tras narciarskich = 30 KM ŁATWE + 65 KM ŚREDNIE + 20 KM TRUDNE

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel Alpen Village*** - obiekt oferujący pokoje dwuosobowe z prywatną łazienką, TV, suszarką do włosów. Wyciąg narciarski: ok. 250 m, przystanek skibus: ok. 20 m, odległość od centrum: ok. 1500 m, restauracja: tak, parking: tak, Wi-Fi: tak, basen: tak, sauna: tak

    CENA ZAWIERA

    7 noclegów w hotelu wyżywienie - śniadania i obiadokolacje karnet 6-dniowy Livigno taksę klimatyczną opiekę instruktora/pilota ubezpieczenie KL 20.000 EUR, NNW 15.000 PLN, OC 30.000 EUR składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

    CENA NIE ZAWIERA

    transportu napojów do obiadokolacji kaucji zwrotnej za ski-card: ok. 5 EUR/os. (obowiązkowo)

    UWAGI

    - Zalecamy posiadanie Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego EKUZ (wydawanej bezpłatnie w oddziałach wojewódzkich NFZ). - Każdy z uczestników wyjazdu musi posiadać przy sobie i legitymować się ważnym i właściwym dokumentem tożsamości (zgodnie z przepisami kraju docelowego i krajów tranzytowych - odpowiednio dowód osobisty lub paszport), który uprawnia go do przekroczenia granicy z danym państwem. Bez ważnego i odpowiedniego dokumentu tożsamości uczestnik nie może wziąć udziału w imprezie. Aktualne informacje dotyczące dokumentów podróżnych można znaleźć na stronie Ministerstwa Spraw Zagranicznych: www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych - Podane przy ofercie kwoty na bilety wstępu/ceny biletów wstępu są orientacyjne i mogą one ulec zmianie niezależnie od BP INDEX, dlatego też prosimy o powiększenie funduszu na pokrycie ewentualnych podwyżek cen biletów. - Bezpośrednio przy dokonywaniu rezerwacji imprezy istnieje możliwość wykupienia dodatkowego ubezpieczenia pokrywającego koszty rezygnacji z wyjazdu w przypadku wystąpienia sytuacji losowej określonej w OWU KIT Bezpieczne Rezerwacje SIGNAL IDUNA TU S.A. (np. nagłe zachorowanie, nieszczęśliwy wypadek, kradzież dokumentów niezbędnych w podróży). Ubezpieczenie wynosi 3% ceny imprezy. - Faktury za wyjazd wystawiamy na prośbę klienta, ale nie wcześniej niż 30 dni przed wyjazdem i po opłaceniu całości należności. W celu otrzymania faktury prosimy o wypełnienie formularza na stronie www.indexpolska.com.pl/pages/faktury - Z ważnymi uwagami dla podróżnych oraz najczęściej zadawanymi pytaniami (FAQ) można zapoznać się na stronie www.indexpolska.com.pl/pages/uwagi_dla_podroznych 7 noclegów w hotelu, wyżywienie - śniadania i obiadokolacje, karnet 6-dniowy Livigno, taksę klimatyczną, opiekę instruktora/pilota, ubezpieczenie KL 20.000 EUR, NNW 15.000 PLN, OC 30.000 EUR, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

    transportu, napojów do obiadokolacji, kaucji zwrotnej za ski-card

    ok. 5 EUR/os. (obowiązkowo)


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Index, które działa na polskim rynku od 1994 roku. Biuro Podróży Index jest liderem w Polsce w organizacji wyjazdów dla dzieci i młodzieży. Od lat łączy wiedzę z doświadczeniem i pasję z przyjemnością. Biuro należy do Śląskiej i Polskiej Izby Turystyki, posiada liczne certyfikaty i referencje oraz gwarancje ubezpieczeniową Signal Iduna.

    W ofercie Biura Podróży Index znajduje się także mnóstwo wycieczek objazdowych do najciekawszych zakątków Europy - wycieczki do Rzymu, Paryża, Budapesztu i wiele innych, a także dłuższe programy. Można skorzystać także z propozycji wczasów zagranicznych autokarem w popularnej opcji all inclusive.

    Każdego roku na wycieczki Biura Podróży Index wyjeżdża ponad 60 000 osób. Oferta obejmuje kolonie, obozy i wycieczki szkolne dla dzieci i młodzieży, wycieczki zagraniczne, wczasy autokarem oraz wyjazdy dla grup zorganizowanych.


    Volare Travel

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Włochy / Lombardia / Livigno Lombardia to region na północy Włoch - malowniczy i otoczony wysokimi szczytami górskimi. Najbardziej znanym kurortem okolicy jest Livigno - słynące z mocno nasłonecznionych stoków i opadów świeżego śniegu trwających nawet przez 9 miesięcy w roku. Bogata i nowoczesna infrastruktura narciarska sprawi, że każdy narciarz - bez względu na stopień zaawansowania - znajdzie tu odpowiedni stok dla siebie. Turystów ucieszą też tutejsze sklepy wolnocłowe.

    Położenie

    Ekspozycja hotelu zapewnia doskonałe widoki oraz nasłonecznienie, w miejscu zlokalizowanym nieco powyżej LIVIGNO. Zaledwie 80 m od hotelu znajduje się podwójny wyciąg krzesełkowy Teola z dostępem do terenów narciarskich Mottolino oraz do wyciągów Carosello. Do centrum Livigno można dotrzeć spacerem, gdyż znajduje się w odległości zaledwie 1,5 km. Bardzo dużym atutem jest też bliskość przystanek bezpłatnego skibusa, który znajduje się tuż przed hotelem.

    Serwis

    • restauracja wyposażone w 8-osobowe stoliki, • bar z widokiem na piękną panoramę Livigno, • lobby z TV, • wewnętrzny klub, • taras słoneczny, • sklep duty-free, • basen, • Internet bezprzewodowy przy recepcji (gratis), • łóżeczko dziecięce gratis (tylko dla dzieci do 2 roku życia), • ogrzewana przechowalnia sprzętu narciarskiego. • W każdą sobotę przy recepcji istnieje możliwość zakupienia skipassów, wypożyczenia sprzętu sportowego oraz zamówienia lekcji narciarstwa/ snowboardu z wykwalifikowanymi instruktorami.

    Pokoje

    Kompleks hotelowy składa się z siedmiu 3-piętrowych budynków, połączonych ze sobą przejściami i schodami. Żaden z siedmiu budynków nie posiada windy. Pokoje hotelowe są komfortowe i funkcjonalne oraz standardowo wyposażone w telefon, telewizję satelitarną, łazienkę z prysznicem oraz suszarkami do włosów. Wszystkie pokoje w standardzie wyposażone są w oddzielnymi łóżka, które przy zakwaterowaniu na prośbę gości można łączyć. Dostępne typ pokoi to 2- osobowe z możliwością wprowadzenia dostawki.

    Wyżywienie

    Śniadania przygotowywane w formie bufetu, obiadokolacje serwowane (dostępny wybór z menu).

    Cena obejmuje

    • 7 noclegów, • wyżywienie 2 x dziennie, • możliwość korzystania z basenu o wymiarach 17 x 7 m i głębokości 1,40 m (wymagane czepki), • możliwość korzystania z siłowni, • dostęp do mini clubu, • oferta animacji, • Internet, • obowiązkowe ubezpieczenie KL, NNW i bagaż w wys. 40 zł/osoba.

    Cena nie obejmuje

    • napoi do obiadokolacji, • opcjonalnego ubezpieczenia OC SKI w wys. 40 zł/os, • ewentualnej taksy klimatycznej płatnej na miejscu.

    Zniżki

    Przy rezerwacji obejmującej dwie osoby pełnopłatne na 3. i 4. łóżku (dostawce), dzieci od 0 do 2 lat uzyskują prawo bezpłatnego pobytu (posiłki dodatkowo płatne), dzieci od 2 do 11 lat uzyskują rabat w wysokości 50%, dzieci powyżej 12 lat - rabat 30%.

    Dopłaty

    • wejście do sauny 5 euro, • garaż 10 euro/dzień (do wyczerpania miejsc), • małe zwierzęta (do 10 kg) 10 euro/dzień, • łóżeczko dla dziecka 5 euro/dzień.

    Uwagi

    Zakwaterowanie możliwe od godziny 16, wykwaterowanie natomiast, najpóźniej do godziny 10.

    Info skipass

    Dostępny karnet 6- dniowy Livigno od 144 euro/os. oraz 6- dniowy Alta Valtellina od 151 euro/os., który obejmuje trasy - Livigno, Bormio, Cima Piazzi Happy Mountain, Oga/S.Colombano, S. Caterina Valfurva.

    Atuty obiektu

    • obszerny i przestronny hotel, • idealna propozycja dla rodzin i grup znajomych, • doskonałe położenie blisko stoków i wyciągów narciarskich,

    • zaplecze wellness

    basen i sauna, • możliwy przyjazd z małymi zwierzętami, • komfortowo urządzone, funkcjonalne pokoje.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Volare Travel, które powstało w roku 2004 jako organizator sportów zimowych i specjalista wycieczek narciarskich we Włoszech. Obecnie, w ramach oferty zimowej, należy do ścisłej czołówki polskich touroperatorów. Organizuje wakacje w najlepszych regionach narciarskich Włoch (m. in. Madonna di Campiglio, Val di Fiemme, Livigno, Val di Sole, czy Val di Fassa) i Austrii (Dolina Zillertal, Hintertux, Zell am See czy Kaprun).

    W ofercie Volare Travel znajdują się dogodnie położone i dobrze wyposażone apartamenty z aneksami kuchennymi dla narciarzy oraz hotele o wysokim standardzie dla najbardziej wymagających osób. Biuro Podróży Volare Travel organizuje wyjazdy narciarskie dla klientów indywidualnych oraz grup zorganizowanych, a także wyjazdy incentive w oparciu o autokar i dojazd własny oraz z możliwością przelotu.

    Volare Travel zapewnia wykwalifikowaną kadrę instruktorów, którzy dokładają wszelkich starań aby wypoczynek narciarski był niezwykłą przygodą organizując zawody narciarskie, zjazdy poza trasami, wyjazdy na heliski i szereg innych atrakcji.


    Delta Travel

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis:


    Kategoria

     

    ***

     

    Region

     

    LIVIGNO


    POłOżENIE

     

    na skraju miejscowości na poziomie 1800m n.p.m., z widokiem na góry, tuż obok hotelu Intermonti, do tras biegowych ok. 400m, centrum miejscowości ok. 1500m, przystanek bezpłatnego autobusu dla narciarzy ok. 50 m. , wyciąg krzesełkowy Teolina na tereny Mottolino - ok. 200m.

     

    HOTEL

     

    163 pokoi, siedem 3-piętrowych domów, połączonych ze sobą korytarzami i schodami (brak windy), duży hall z kącikiem TV, restauracją, kioskiem wolnocłowym, sejfem hotelowym (wliczonym w cenę), nasłoneczniony taras, bar z pianinem, animacja wieczorna w języku włoskim (gry, występy), dyskoteka; dodatkowo ogrzewana przechowalnia sprzętu narciarskiego (kaucja za klucze 10 EUR) oraz jego wypożyczalnia, kącik internetowy (płatny) i Internet bezprzewodowy (bezpłatnie - tylko dorośli).

     

    DLA DZIECI

     

    mini-klub dla dzieci w wieku 5-12 lat ( w j. włoskim).

     

    POKOJE

     

    2-osobowe (z możliwością 1 dostawki), łazienka (prysznic, suszarka) telefon, TV SAT.


    WYżYWIENIE

     

    śniadania (bufet), 3 - daniowa obiadokolacja - serwowana przez kelnera (3 warianty menu - również dania wegetariańskie).

     

    REKREACJA

     

    bezpłatnie, siłownia i basen kryty (17 na 6 m, 28 stopni C, czepki obowiązkowe, godziny otwarcia ok. 8.30-10.30 i 16.00-19.00, z wyjątkiem sobót), za opłatą - sauna ( 5 EUR/wejście), solarium twarzy (6,50 EUR/wejście), gry wideo, szkółka narciarska w hotelu.


    PARKING

     

    garaż w hotelu Intermonti (10 EUR/noc) - zależny od dostępności.


    ZWIERZęTA

     

    tak (małe-na zapytanie).

     

    UWAGI

     

    obligatoryjny depozyt za karnet narciarski - 5 EUR, rekomendowane dodatkowe ubezpieczenie IDUNA SKI (obejmujące OC, sprzęt sportowy) 40 PLN/8 dni, sugerowane ubezpieczenie od kosztów rezygnacji w kwocie 3 procent wartości imprezy, zakwaterowanie od 16.00, wykwaterowanie do 10.00.

     


    Europe Mountains

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Livigno

    OPIS

    3-gwiazdkowy hotel Alpen Village leży 2.1 km od centrum Livigno.
    W pokojach goście mają do dyspozycji takie udogodnienia jak telewizja satelitarna. Dostępny jest także WI-FI we wszystkich pokojach.
    W obiekcie Alpen Village jest strefa wellness, a w niej m.in. basen kryty oraz sauna fińska. Warto z niej skorzystać po aktywnym dniu.
    Z obiektu Alpen Village jest tyko 250 metrów do najbliższego wyciągu. Ośrodek narciarski Livigno to w sumie 115 km tras zjazdowych.

    W CENIE

    Siłownia Basen wewnętrzny Dostęp do internetu Parking Pokój relaksacyjny Sauna Internet Wi-Fi Strefa Wi-Fi Kącik internetowy Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

    PŁATNE NA MIEJSCU

    Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

    ODLEGŁOŚCI

    Centrum - 2.1 km. Ski bus - 50 m. Wyciągi - 270 m.

    PARKING

    parking niestrzeżony.

    INTERNET

    WI-FI w częściach wspólnych hotelu, WI-FI we wszystkich pokojach, kącik internetowy.

    USŁUGI SPA I WELLNESS

    basen kryty, centrum odnowy biologicznej, cichy pokój do medytacji i relaksu, sauna fińska.

    REKREACJA I SPORT

    klub fitness, taras.

    USŁUGI DLA DZIECI

    łóżeczko dla dziecka, wysokie krzesło dla dziecka, plac zabaw dla dzieci, klub dla dzieci.

    USŁUGI HOTELOWE

    jadalnia, pokój telewizyjny, czytelnia, bar, pokój śniadaniowy, recepcja.

    WYPOSAŻENIE POKOI

    telewizja satelitarna, telefon, prysznic, suszarka do włosów, toaleta, pokoje dla alergików dostępne.


    Orka

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA ***

    REGION

    LIVIGNO (1830) - ALTA VALTELLINA

    POłOżENIE

    Hotel położony jest w sąsiedztwie lasu w cichej i spokojnej okolicy z panoramicznym widokiem i leży zaledwie 1,5 km od centrum miasta .Sam hotel składa się z 7 domków, 3 piętra (bez windy), które są połączone korytarzami i schodami wewnętrznymi. Hotel oferuje gościom recepcję, bezcłowy sklep, restaurację z typowymi daniami kuchni lokalnej i krajowej, bar, duży taras, podgrzewany kryty basen, saunę, solarium, siłownię,piano bar i mini klub. W hotelu znajduje się wypożyczalnia sprzętu narciarskiego oraz sklep z seriwsem.

    Pokoje

    Wszystkie pokoje są urządzone w nowoczesnym stylu alpejskim i wyposażone w telewizję satelitarną, łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów i telefon.

    CENA OBEJMUJE

    - zakwaterowanie w pokoju - wyżywienie HB (2 posiłki). - korzystanie z trakcji hotelu takich jak siłownia, mini klub, basen. - ubezpieczenie KL, NNW.

    CENA NIE OBEJMUJE

    - napojów - taksy klimatycznej płatnej na miejscu

    SUPLEMENTY

    - Sauna € 5,00 pax - Miejsca garażowe - limitowana liczba miejsc, na potwierdzenie, € 10,00 samochód/dzień - Małe zwierzęta na zapytanie - 5 Euro/dzień

    SKIPASS

    W terminie 11 - 18 kwietnia skipass 6 dni Livigno w cenie!

    DODATKOWE INFORMACJE

    - pobyt od soboty do soboty,

    - przyjazd 16:00- 19:00, wyjazd do 9

    30,

    UWAGA!!!

    Oferta wymaga potwierdzenia u touroperatora w przeciągu 4h po dokonaniu rezerwacji - w dni robocze (pon-pt 10-18).

    KOD

    NOSALP


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


    Olimp Ski

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    *** Włochy/Alta Valtellina

    Położenie i Warunki Narciarskie

    Położenie: Valltelina - to malownicza dolina w Lombardii przy granicy ze Szwajcarią rozsławiona przez ośrodki sportów zimowych: Bormio, Santa Caterina, Isolaccia, Livigno. Cały region polecany jest dla średnio i dobrze zaawansowanych narciarzy. Nie wątpliwą atrakcją tego regionu jest znana strefa wolnocłowa Livigno, gdzie w atrakcyjnych cenach można zakupić liczne artykuły spożywcze, kosmetyki itp.

    Livigno

    To miasteczko z czterech stron otoczone górami, tuż przy granicy Włosko-Szwajcarskiej. Specyficzne ukształtowanie terenu stwarza tutaj mikroklimat dzięki któremu śnieg spada tutaj wyjątkowo wcześnie i utrzymuje się aż do końca kwietnia. W Livigno znajduje się 110 km tras ( 15 km tras czarnych, 55 km tras czerwonych, 40 km tras niebieskich ) Poza tym miejsce to pełne jest wolnocłowych sklepów, barów, restauracji, dyskotek - słowem wszelkich rozrywek dla narciarzy pragnących zrelaksować się wieczorem.

    Karnet Narciarski

    Karnet Narciarski:

    Tutaj polecamy dwa rodzaje ski-passów

    Ski-Pass Livigno Wyjątkowo niedrogi a pozwalający korzystać z sieci wyciągów w całym Livigno !

    Ski-Pass Alta Valtellina Pozwala szusować po stokach całej doliny

    Livigno , Bormio, S.Caterina, Valdidentro / S.Colombano W terminach oznaczonych FREE-SKI w cenie wyjazdu wliczono skipass 6 dni Livigno (03.12 - 23.12.2016 oraz 15.04 - 30.04.2017)

    Alpen Village Hotel

    Ten wygodnie położony, 3-gwiazdkowy kompleks hotelowy to 7 połączonych ze budynków hotelowych, całość znajduje się zaledwie 170 m od wyciągu Teola (Mottolino), dodatkowo spod hotelu kursuje bezpłatny skibuss do centrum Livigno oraz do Carosello. Od centrum Livigno obiekt ten leży ok 1,5 km. W hotelu znajdą Państwo: restaurację, pokój wypoczynkowy z barem, pokój telewizyjny, kącik czytelniczy, pokój gier, kiosk i taras słoneczny. W obiekcie znajduje się również strefa wellness z krytym basenem i pomieszczeniem fitness (bezpłatnie). Sauna i solarium jest za opłatą. Wieczorami program animacyjny (show, gry i zabawy). Dla dzieci w wieku od 5 - 12 lat "miniclub". Hotel oferuje Państwu przytulne pokoje wyposażone w telewizję, łazienkę i WC. Na terenie hotelu można też bezpłatnie korzystać z Wifi.

    Wyżywienie

    Śniadania (bufet szwedzki), obiadokolacje: dwu daniowe z kilku zestawów do wyboru, bar sałatkowy.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Olimp, które oferuje korzystne cenowo wczasy, wycieczki i wakacje zagraniczne do Włoch, Hiszpanii, Chorwacji, Czarnogóry, Bułgarii i Francji.

    Specjalnością biura są wakacje z pobytem na doskonałych, sprawdzonych campingach w różnych zakątkach Europy: w Hiszpanii, Grecji i Włoszech. Jest to świetna okazja dla osób, które cenią sobie komfort i niezależność oraz dobrą cenę. W odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku, turyści mogą wybierać wyjazd dostosowany do ich wymagań i możliwości – dostępne są zarówno oferty z dojazdem własnym, jak i z transportem luksusowymi autokarami z wielu miast w Polsce. Jest to także dobra oferta dla wszystkich tych, którzy lubią aktywnie zwiedzać - podczas przejazdów z Biurem Podróży Olimp proponowane są ciekawe wycieczki fakultatywne.

    Biuro Podróży Olimp ma w swojej ofercie równiez szeroki wybór profesjonalnie zorganizowanych i interesujących obozów młodzieżowych oraz obozów studenckich, podczas których uczestnicy mają sznasę zwiedzić ciekawe miejsca, odpocząć i poznać rówieśników z całego świata.


    Wygoda Travel

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Jednym zdaniem

    Dla wielu narciarzy, hotel z basenem, położony pod wyciągami, w słonecznym i rozrywkowym Livigno, to kombinacja niemal idealna. Niemal" - gdyż ma ona swoją cenę.

    Położenie

    Alpen Village znajduje się zaledwie 100 m od wyciągu Mottolino w Livigno (sąsiaduje z hotelem Intermonti), ok. 1,5 km od handlowo-rozrywkowego centrum miasteczka.

    Hotel

    istotną zaletą 3-gwiazdkowego hotelu Alpen Village jest duży basen i możliwość skorzystania z sauny, jednak największym atutem obiektu jest jego znakomita pod wieloma względami lokalizacja- zapaleni narciarze i rodziny z dziećmi docenią bliskość wyciągów, młodzież - okazję do wieczornych szaleństw w Livigno, a grupy zorganizowane - bogatą infrastrukturę hotelową.Oficjalna kategoria ***.

    Pokoje

    pokoje Panorama dla 2 os. - z widokiem na dolinę, o pow. 16 -20 m 2, odnowiona łazienka z WC i przysznicem, suszarka do włosów, TV Led 32 cale, Wi -Fi gratis. Niektóre posiadają balkon. pokoje Standard dla 3 os.- o pow. 18-20 m2, łazienka z WCi prysznicem, suszarka do włosów, TV Led 32 cale, Wi -Fi gratis. pokoje Family dla 4 os. - o pow. 30-32 m2 - dwa pokoje ze wspólną łazienką , z prysznicem, WC, suszarką do włosów, TV Led 32 cale, Wi-Fi gratis. W niektórych pokojach możliwe łóżko piętrowe.

    Do dyspozycji

    centrum wellness: basen, siłownia, sauna zęwnetrzna, jacuzzi zewnetrzne; restauracja, piwniczka z winami,  bar, lobby, Wi-Fi w lobby, parking, narciarnia. Ok. 50 m od hotelu znajduje się przystanek skibusa dowożącego do wyciągów położonych po drugiej stronie doliny i do centrum miasteczka.

    Po nartach

    Livigno to idealne miejsce na wieczorne apres ski. W tym tętniącym życiem miasteczku znajduje się sporo pubów, restauracji, dyskotek oraz lodowisko, ale przede wszystkim wielka liczba sklepów - jest to najtańsza w Europie strefa wolnocłowa.

    Kuchnia

    śniadania: bufet szwedzki, obiadokolacje 3-daniowe: bufet sałatkowy, pierwsze i drugie danie (wybór spośród kilku wariantów). Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne

    Program narciarski

    ze względu na położenie hotelu pod wyciągami sugerujemy przeznaczyć 6 dni na stację Livigno.

    Ramowy program imprezy

    Ramowy program imprez z dojazdem własnym: Program klasyczny 7-noclegowy: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 16:00, obiadokolacja. Dzień 2-7: białe szaleństwo. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00.

    Cena zawiera

    7 noclegów * 7 x śniadania i obiadokolacje * korzystanie z centrum wellness * opieka rezydenta - na telefon * ubezpieczenie KL, NNW i bagaż, które obejmuje także amatorskie uprawianie sportów zimowych i następstwa chorób przewlekłych, oraz ubezpieczenie OC narciarza (więcej szczegółów) * Turystyczny Fundusz Gwarancyjny * podatek VAT. 

    Cena nie zawiera

    napojów do obiadokolacji * transferów do wyciągów * karnetu.

    Najważniejsze cechy hotelu

    Tuż pod wyciągami Aprés Ski w Livigno Basen

    Dopłaty opcjonalne

    ubezpieczenie rozszerzone (koszty leczenia 30 000 ).

    Uwaga

    Rezydent na telefon- każdy klient przed wyjazdem, otrzymuje nr telefonu do rezydenta. Rezydent nie stacjonuje w regionie Valtellina.Instrukcja dla Ubezpieczonych: W sytuacji wystąpienia szkody/wypadku - proszę zapoznać się z Instrukcją dla Ubezpieczonych - wejdź i przeczytajKarta Ubezpieczeniowa:  Posiadacz niniejszej karty jest objęty ochroną ubezpieczeniową przez SIGNAL IDUNA Polska Towarzystwo Ubezpieczeń S.A. - pobierz kartę ubezpieczeniową. * Niniejsza karta jest ważna tylko z polisą ubezpieczeniową, będącą w posiadaniu organizatora turystyki.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

    Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

    Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


    Atlas Tours

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Wyjazd narciarski

    Położone 1809 m n.p.m. Livigno to urokliwe miasteczko usytuowane w dolinie pomiędzy dwoma górskimi zboczami Mottolino i Carosello 3000. Do dyspozycji narciarzy jest  115 km tras narciarskich o różnym stopniu trudności.  Niezależnie od umiejętności każdy znajdzie tu coś dla siebie.  Specyficzny mikroklimat zapewnia śnieg nawet do połowy maja, a ilość słonecznych dni w roku sprawia, że jest to jeden z najczęściej wybieranych włoskich kurortów. Także po zachodzie słońca jest tu co robić. Miasteczko jest bowiem bogatą w sklepy strefą wolnocłową, a każdy kto ma ochotę na zabawę do późnych godzin może wybierać w licznych barach apres-ski. Hotel Alpen Village *** Sport Panorama SPA - zlokalizowany obok stacji kolejki linowej Teola Pianoni Bassi (150m), którą można dojechac do stoków narciarskich Mottolino. Z okien pokoi rozciąga się fantastyczny panoramiczny widok na miejscowość Livigno i majestatyczne Alpy. Każdy pokój wyposażony jest w TV, Wi-Fi, łazinkę ( WC, prysznic, suszarka). Pokoje 3-4 osobowe na zapytanie.W odległości 50 metrów od budynku znajduje się przystanek bezpłatnych ski-busów, które co 15 minut kursują do Livigno. Hotel serwuje wyśmienitą kuchnię regionalną. Śniadania w formie bogatego bufetu ( sałatki i lokalne przystawki), dwóch dań serwowanych do wyboru oraz deseru domowej roboty. Napoje do kolacji dodatkowo płatne - wybór z ponad 200 regionalnych win i nie tylko.

    Program

    17.03 Wyjazd komfortowym autokarem z Katowic ok. 20.00. 18.03 Przyjazd do Livigno w godzinach popołudniowych. Zakwaterowanie w hotelu. 18.03 - 25.03 Pobyt w Livigno 25.03 Wyjazd do Polski w godzinach porannych. 26.03 Powrót do kraju w godzinach nocnych.

    Cena zawiera

    • przejazd na trasie Katowice - Livigno - Katowice autokarem klasy lux; • zakwaterowanie w wybranym pokoju hotelowym • wyżywienie (7śniadań/7obiadokolacji), śniadanie w formie bufetu, obiadokolacja serwowana + przystawki- bufet • korzystanie z hotelowego basenu, sauny i siłowni; • korzystanie z przechowalni nart; • szkolenie narciarskie 2h dziennie zajęć grupowych; • zawody narciarskie • wideoanaliza jazdy na nartach; • przejazdy skibusem; • opieka pilota/rezydenta; • ubezpieczenie Signal Iduna KL 30.000 €, NNW 16 000 PLN, bagaż 1.800 pln + choroby przewlekłe + sporty zimowe

    Cena nie zawiera

    • skipassu 6 dni (dorosły - 229 euro, senior powyżej 65 lat - 177euro, dziecko do 15,99 lat - 132, dziecko do 7,99 lat w cenie) • napojów do obiadokolacji, • usług hotelowych (SPA, wypożyczalnia nart, pralnia itp.), • korzystania z barów hotelowych, • dodatkowych indywidualnych lekcji narciarskich, • obowiązkowej, zwrotnej kaucji za skipass 5,00 euro, • obowiązkowej taksy  klimatycznej płatnej na miejscu (ok. 9 euro/osoba/pobyt)

    Uwagi

    Impreza potwierdzona przy minimalnej liczbie uczestników 24 osoby, w przypadku nie osiągnięcia minimum transport może być realizowany 9-osobowymi busami. Biuro Podróży Atlas Tours nie ponosi odpowiedzialności za spóźnienia transferów spowodowane czynnikami niezależnymi od biura ( warunki atmosferyczne, przejścia graniczne, blokady, itp...).


    Almatur

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    WLOCHY

    Opis

    FREESKI - KARNET W CENIE ZAKWATEROWANIA W TERMINACH: 1-8.12; 8-15.12; 15-22.12; 13-20.04; 20-27.04

    Program

    Livigno to jednej z bardziej znanych destynacji narciarskich we Włoszech.  Lokalizacja ta została odkryta dopiero po wybudowaniu tunelu Munt La Schera w latach 50-tych ubiegłego wieku. W bardzo szybkim czasie to miejsce stało się jednym z bardziej popularnych ośrodków narciarskich nie tylko ze względu na idealne warunki na stokach (w sumie z 140 km tras zjazdowych, 40 km tras biegowych oraz 2 snowparki) ale również na fakt, że jest to strefa bezcłowa – idealne miejsce dla amatorów tanich zakupów. 

    Zakwaterowanie

    Hotel Alpen Village położony jest na malowniczym terenie, blisko lasu. To idealny wybór dla osób pragnących odpocząć na łonie natury, dając się rozpieścić personelowi hotelowemu, który dba o każdy szczegół aby zapewnić Państwu maksymalny komfort. Hotel położony zaledwie 3min od ścisłego centrum Livigno – w odległości zaledwie 50 metrów od budynku znajduje się przystanek bezpłatnych autobusów, które co 15 minut kursują do centrum Livigno. Pokój Economy i Standard Posiadają klasyczny wystrój oraz wspaniały widok na miasto. Niedawno odnawiane łazienki z wanną lub prysznicem, bidetem. Dodatkowo TV i Wi Fi. Pokoje różnią się od siebie wystrojem wnętrza.

    Wyżywienie

    Trzy wartości jakimi kierują się hotelowi szefowie kuchni to: tradycja, kreatywność, ekologia. Wszystkie dania przygotowywane są z produktów lokalnych, cieszących się uznaniem na całym świecie. Śniadania w formie szwedzkiego buffetu wydawane w godzinach (7:30-10:30)  podczas, których skosztować można sery, wędliny, jogurty, świeże owoce, dżemy, płatki zbożowe oraz jajka. Obiadokolacje to dania do wyboru z codziennie nowego menu oraz buffet przystawek. Wellness: W jego skład wchodzą: dwie zewnętrzne sauny, wanny z hydromasażami, kryty basen (wymagane czepki), strefa relaksu. Za dodatkową opłatą masaże, zabiegi kosmetyczne. Infrastruktura: Bar, parking, Wi Fi, sala ćwiczeń

    Uwagi praktyczne

    Zakwaterowanie w dniu przyjazdu od godziny 16:00 Wykwaterowanie w dniu wyjazdu od godziny 10:00. W cenę nie jest wliczona opłata klimatyczna. Do tej stacji narciarskiej dociera się poprzez tunel Munt La Schera, w którym obowiązuje ruch jednokierunkowy – wahadłowy. W soboty tunel jest otwarty zgodnie z następującym rozkładem: 00:00 – 05:00 ruch wahadłowy 05:00 – 11:00 tylko dla wyjeżdżających z Livigno 11:00 – 19:00 tylko dla wjeżdżających do Livigno 19:00 – 00:00 ponownie ruch wahadłowy Pozostałe dni: 24h ruch wahadłowy Opłaty za przejazd tunelem TYLKO w euro lub frankach szwajcarskich gotówką lub kartą kredytową (nie płatniczą). Obowiązkowo należy okazać ważny dokument tożsamości. Obowiązkowo na wyposażeniu samochodu łańcuchy  

    UWAGA

    OFERTA NA ZAPYTANIE! Rezerwacja w systemie nie jest równoznaczna z rezerwacją miejsc w hotelu, po założeniu rezerwacji prosimy o oczekiwanie na potwierdzenie.  Filmy:


    Mapa Hotelu Villaggio San Carlo
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Villaggio San Carlo

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Villaggio San Carlo:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Hotel
      5.2
    • Pokoje
      4.9
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      i sport
      5.8
    • Obsługa
      6
    HolidayCheck
    Ocena Villaggio San Carlo:
    5.1 / 6

    Wracam tam co roku 2018-02-01
    Szczegóły oceny hotelu Villaggio San Carlo:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Albo przez ostatnie lata hotel się mocno poprawił albo niektóre negatywne opinie dotyczą innego hote...
    więcej

    5.4
    Hotel średniej jakości 2010-04-19
    Szczegóły oceny hotelu Villaggio San Carlo:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      3.0

    3.7
    Pierwszy i ostatni raz 2012-02-23
    Szczegóły oceny hotelu Villaggio San Carlo:
    • Lokalizacja
      4.2
    • Pokoje
      2.5
    • Wyżywienie
      1.5
    • Atrakcje
      2.7
    • Obsługa
      4.0

    Pokoje BARDZO małe - nie ma gdzie położyć walizek. Jedzenie katastrofalne - nic dla dzieci. Basen zi...
    więcej

    3.0

    Villaggio San Carlo - możliwości zakwaterowania:

    pokoj hotelowy pokój 2 osobowy
    Pokoj 2 osobowy
    Pokój 2-osob. prysznic/WC
    Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 1-osob. prysznic/WC
    Pokój Dwuosobowy
    Pokoj 2 osobowy + 2 dostawki
    Pokój dla 2 osób
    Standard 2
    Standard 2+2
    Pokoj 1 osobowy
    Pokoj 2 osobowy + dostawka

    Villaggio San Carlo - Możliwości wyżywienia:


    Villaggio San Carlo - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Villaggio San Carlo? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00