cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
  • Hotel Valtur Simeri Village, Kalabria
1 / 27
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
28.05 - 31.05
już od 914 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
11.09 - 14.09
już od 914 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Valtur Simeri Village
  • Windsurfing
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Valtur Simeri Village
star 4

Włochy: Kalabria
Ocena hotelu Valtur Simeri Village:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Valtur Simeri Village:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 28 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 11 września 2022

Hotel Valtur Simeri Village w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 300 m od plaży

Wyposażenie

  • recepcja
  • ogród
  • amfiteatr 
  • butik 
  • Wi-Fi: przy recepcji/w lobby, za opłatą
  • parking: niestrzeżony, w cenie
  • sala konferencyjna 

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

265

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • zakwaterowanie od 16:00, wykwaterowanie do 10:00
  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych 
  • taksa klimatyczna: za opłatą, ok. 2,50 €/os./dzień 

Sport i wellness

W cenie
  • boisko do gry w piłkę nożną
  • boisko do gry w siatkówkę plażową
  • tenis stołowy
  • 7 kortów tenisowych
  • kanu
  • aerobok
  • aqua aerobik

Pokoje

Pokój rodzinny DZX2
  • 3-4 os.
  • ok. 25 m2
  • w bocznym budynku
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • biurko
  • telefon
  • TV
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • taras
Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1
  • 2-3 os.
  • ok. 21 m2
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • biurko
  • telefon
  • TV
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na ogród lub park
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja (indywidualnie regulowana, w terminie od czerwca do września)
  • prysznic
  • WC
  • TV
  • telefon
  • minibar (płatny)

Wyżywienie

Wyżywienie pełne plus
  • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:00, w formie bufetu
  • obiad: codziennie 12:30 - 14:00, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie 19:30 - 21:00, w formie bufetu
  • przekąski: codziennie, w cenie
  • Restauracje i bary
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, bufet
  • bar przy zewnętrznym basenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Włochy / Kalabria

    Opis oferty:

    Wspaniała propozycja na słoneczne wakacje w Kalabrii! Hotel o formule "wioski turystycznej" leży we wspaniałym ogrodzie o powierzchni ok. 120 tys. m² z palmami, kwiatami i trawnikami, który dochodzi aż do prywatnej plaży. Na wielbicieli aktywnego wypoczynku czeka bogate zaplecze rekreacyjno-sportowe i świetne animacje dla całej rodziny prowadzone przez profesjonalny zespół animatorów - Valturland!

    POŁOŻENIE:

    na wschodnim wybrzeżu Kalabrii, nad Morzem Jońskim, w okolicy lokalny minimarket oraz bar, ok. 3,5 km od miasteczka SIMERI, ok. 16 km od Catanzaro; ok. 40 km od portu lotniczego w Lamezia Terme.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, długa, szeroka, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, ok. 250 m od budynków hotelowych (zależnie od miejsca zakwaterowania), bezpłatne parasole i leżaki (leżaki w 1. i 2. rzędzie płatne), ręczniki za kaucją.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, stylowy i nowoczesny, zbudowany w latach 90., część hotelowa odnowiona w 2013 r., łącznie 265 pokoi, apartamentów i bungalowów, w kilkunastu budynkach na dużym terenie, na terenie hotelu kursuje kolejka na kółkach (o częstotliwości decyduje hotel), 1 piętro, przestronne, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracje: główna L'Ulivo w budynku głównym z tarasem i Costa di Simeri - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, okazjonalnie wieczory tematyczne, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, bar przy basenie, bar przy plaży; biberoneria - pomieszczenie dla matek z małymi dziećmi, wypożyczalnia wózków (ograniczona ilość), butiki, mały bazar; sala konferencyjna, taras z widokiem na basen i morze, duży ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych (ograniczony zasięg); za opłatą: room-service, fotograf, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka (na zamówienie przed przyjazdem), pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 20 m², całkowicie odnowiony, nowoczesny, ładnie urządzony w stylu śródziemnomorskim, klimatyzowany (połowa czerwca - połowa września), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; taras (stolik i krzesełka);

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 25-30 m², 1 duży pokój w apartamentach lub bungalowach; oba rodzaje wyposażone jak pokój superior; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, łącznie ok. 500 m², gł. do 1,5 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 50 m² i ok. 80 m², gł. ok. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; 9 kortów tenisowych z wypożyczalnią sprzętu (oświetlenie płatne), 2 boiska do piłki nożnej, siatkówka, siatkówka plażowa, bule, petanka; pokój i plac zabaw dla dzieci, minikluby (3-16 lat), amfiteatr, dyskoteka, animacje dla dorosłych i dla dzieci; za opłatą: centrum wellness; sporty wodne na plaży: zajęcia sportowe oraz animacje dostępne sezonowo (połowa czerwca - połowa września).

    SOFT ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (8.00-9.30), obiad (13.00-15.30), kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; do obiadu i kolacji: nielimitowane wino, woda i napoje bezalkoholowe.

    KONTAKT:

    www.valtur.it

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 16 latserwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Kompleks usytuowany w spokojnej i urokliwej okolicy w śródziemnomorskim ogrodzie o pow. ok. 12 ha na wybrzeżu Morza Jońskiego. Ok. 10 km do centrum miejscowości Catanzaro Lido, gdzie znajduje się niewielki wybór barów, restauracji i sklepów. Ok. 45 km do lotniska w Lamezia di Terme. Obowiązkowy podatek turystyczny - płatny na miejscu w hotelu w wysokości ok. 2,5 EUR/os./dzień (dot. Klientów w wieku od 10 lat i więcej) oraz ok. 1,5 EUR/os./dzień (dot. Klientów w wieku poniżej 10 lat).

    Plaża

    Obiekt zlokalizowany ok. 250 m (w zależności od lokalizacji budynku hotelowego) od prywatnej piaszczysto- żwirowej plaży (z łagodnym zejściem do morza). Bezpłatny serwis plażowy: leżaki i parasole. Ręczniki kąpielowe dostępne po uiszczeniu depozytu ok. 11 EUR i płatne ok. 16 EUR/tydzień.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja 24h, lobby, 2 restauracje: główna L'Ulivo oraz restauracja Costa di Simeri, 3 bary: bar główny, bar przy plaży (w godz. 10:00-18:00), bar przy basenie, basen ze słodką wodą z wydzieloną częścią dla dzieci (dostępny tylko w ramach zabaw animacyjnych, wstęp wyłącznie dla dzieci pod opieką animatorów), bezpłatne leżaki i parasole. Ręczniki kąpielowe dostępne po uiszczeniu depozytu (ok. 10 EUR) i za dodatkową opłatą (ok. 16 EUR/tydz. z możliwością wymiany lub ok. 3 EUR/dzień bez możliwości wymiany). Ponadto: parking, pralnia, sklep, butiki.

    Wyżywienie

    All Inclusive Light: śniadania, lunche i obiadokolacje w formie bogatego bufetu. Do lunchy i obiadokolacji woda i domowe wino w cenie. Ponadto: napoje bezalkoholowe (typu cola, woda, soki, herbata typu ice tea) w barach w godzinach ich otwarcia. Napoje alkoholowe za dodatkową opłatą. Ponadto za dodatkową opłatą pełne All Inclusive (obejmujące dodatkowo lokalne alkohole oraz kawę i herbatę alkohole dostępne wyłącznie dla Klientów powyżej 18 roku życia) w godzinach 10:00-23:00. Lody za dodatkową opłatą.

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel prowadzi bardzo bogaty dzienny i wieczorny program animacyjny dla dorosłych oraz posiada zaplecze sportowe i rekreacyjne: 9 kortów tenisowych (z wypożyczalnią sprzętu, oświetlenie dodatkowo płatne), tenis stołowy, boiska do piłki nożnej oraz siatkówki i siatkówki plażowej. Za dodatkową opłatą centrum wellness. Dla dzieci: plac zabaw, mini klub hotelowy.

    Internet

    Bezpłatny Internet Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych hotelu.

    Kategoria lokalna

    ****

    Naszym zdaniem

    Duży kompleks hotelowy, położony w spokojnej okolicy, ceniony za wysoką jakość usług. Jest to bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi oraz osób nastawionych na aktywny wypoczynek. Polecamy dla osób, które oczekują od hotelu zapewnienia wszelkich atrakcji na jego terenie, a także chcą skorzystać z wygodnej formuły All Inclusive.

    Strona www


    Opinie klientów


    Pokoje


    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
    Uwaga!
    Klienci przylatujący na Kalabrię późnym wieczorem nie będą mieli w tym dniu obiadokolacji.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu

    Na terenie Włoch obowiązuje wymóg noszenia maseczek w przestrzeniach ogólnodostępnych i wszystkich środkach transportu oraz 2-metrowy dystans społeczny. W środkach transportu obowiązuje 50% obłożenia.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje
    : przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje
    : wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, podatków turystycznych płatnych bezpośrednio w hotelach: okolice Copanello ok. 14 EUR/os./tydzień i ok. 20 EUR/os./2 tygodnie, okolice Pizzo i Tropei ok. 2 EUR/os./dzień, okolice Capo Vaticano ok. 1 EUR/os./dzień, okolice Ricadi ok. 1 EUR/os./dzień oraz innych wydatków osobistych.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania.
    Uwaga!

    Istnieje możliwość zakupienia usługi indywidualnego transferu z lotniska do hotelu oraz z hotelu na lotnisko zgodnie z cenami poniżej. W celu zakupu i potwierdzenia indywidualnego transferu prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji.
    Hotele:
    Falkensteiner Club Funimation Calabria (ex. Garden Resort Calabria)
    - cena transferów od 1 do 3 osób - ok. 50 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko, cena transferów od 4 do 8 osób - ok. 70 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko.
    Hotel Orizzonte Blu, Hotel Torre Ruffa Robinson, Labranda Rocca Nettuno Tropea, Poggio di Tropea, Santa Lucia, Sciabache, Scoglio del Leone, Voi Tropea Beach Resort, Simeri Village, Voi Floriana Resort
    - cena transferów od 1 do 3 osób - ok. 148 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko, cena transferów od 4 do 8 osób - ok. 172 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko.
    Hotel Groticelle, La Castella Baia Degli Dei Village (ex. Futura Baia degli Dei Resort), La Castella Village, Porto Kaleo Resort
    - cena transferów od 1 do 3 osób - ok. 173 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko, cena transferów od 4 do 8 osób - ok. 201 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko.
    Estella Club, Rada Siri, San Domenico
    - cena transferów od 1 do 3 osób - ok. 157 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko, cena transferów od 4 do 8 osób - ok. 183 EUR/transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

    Wycieczki lokalne

    Wyspy Eolskie - Stromboli Nocą
    To niepowtarzalna szansa obejrzenia nocnego spektaklu aktywności wulkanicznej na Stromboli i spędzenia kilku godzin w uroczym, portowym miasteczku San Vincenzo. Stromboli to jeden z nielicznych wulkanów na świecie, i jedyny we Włoszech, będący w stanie ciągłej aktywności. Z dużą regularnością wyrzuca on lawę na wysokość od kilku do kilkudziesięciu metrów, co najlepiej widać wieczorem i nocą. Po przypłynięciu na wyspę jest sporo czasu wolnego na spacer po miasteczku do punktu widokowego, z którego można podziwiać aktywność wulkanu. Powrót do hotelu nocą.
    Cena ok. 55 EUR/os. + ok. 5 EUR/os. opłaty portowej.

    Sycylia: Taormina
    Po krótkiej przeprawie promowej na Sycylię, panoramiczną trasą poprzez Messynę dotrzemy do Taorminy. Malownicze uliczki, stare kamieniczki sprawiają, że wciąż czujemy tu charakterystyczny, średniowieczny klimat z Etną w tle. Koniecznie należy wybrać się do grecko-rzymskiego teatru będącego jednym z najsłynniejszych na świecie zabytków Sycylii. Będzie czas zarówno na zwiedzanie, jak i spacer, zakup pamiątek oraz skosztowanie sycylijskiej kuchni w porze obiadowej.
    Cena ok.61 EUR/os.

    Wyspy Liparyjskie (Eolskie)

    Jedna z największych atrakcji regionu - rejs statkiem na Wyspy Eolskie. Proponujemy wersję całodniową z postojem na trzech najbardziej znanych wyspach archipelagu: Vulcano (na której można zażywać kąpieli w ciepłych błotach siarkowych oraz kąpieli morskich, m.in. na czarnej plaży wulkanicznej), Lipari (największa z wysp, oferuje możliwość zwiedzania, spacerów, zakupów i niesamowity klimat wąziutkich uliczek, ukwieconych balkonów) i Stromboli (zarówno wyspa, jak i najbardziej aktywny wulkan Europy. Podczas rejsu często towarzyszą nam delfiny (nie zawsze).
    Cena ok.60 EUR/os. + ok. 5 EUR/os. opłaty portowej.

    Pizzo, Tropea, Capo Vaticano - 3 perełki Wybrzeża Tyrreńskiego

    Pizzo to miasteczko położone wysoko na skale przy dziedzińcu zamku, gdzie niegdyś więziony był Murat - szwagier Napoleona. W tym miejscu koniecznie trzeba spróbować lodów Tartufo. Następnie zagościmy w Tropei - samym sercu Kalabrii i ojczyźnie słynnej czerwonej cebuli z Tropei. Później przeniesiemy się na taras widokowy do Capo Vaticano, gdzie podziwiać będziemy najbardziej romantyczny widok Europy, czyli kalabryjskie lazurowe wybrzeże.
    Cena ok. 55 EUR/os.

    Czubek włoskiego buta - Reggio di Calabria - Scilla

    Wizyta w Muzeum Narodowym (dla chętnych, ok. 8 EUR/os. wstęp), w którym zobaczymy słynne posągi z brązu z Riace (przypisywane Fidiaszowi!). Indywidualny spacer po najpiękniejszym kilometrze Włoch - nadmorskiej promenadzie Reggio di Calabria i eleganckiej ulicy handlowej Corso Garibaldi. W drodze powrotnej wzdłuż przepięknego "Costa Viola" zatrzymujemy się w Scilla - mitycznym czarującym miasteczku, u wybrzeża którego sam Odyseusz walczył z mitycznym potworem Scyllą, obecnie miejsce znane z połowów miecznika. Na koniec podróży spacer po starej dzielnicy rybaków Chianalea.
    Cena ok. 46
    EUR/os.

    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Minimalna ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

    Inne

    Informacje ogólne

    Waluta

    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W większości miejscowości turystycznych znajdują się placówki banków i bankomaty.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku tzw. coperto.
    Wiza

    Obywatele polscy mogą podróżować do Włoch na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    Jak w Polsce.
    Język urzędowy
    włoski
    Orientacyjne ceny

    Obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1 l - ok. 1,5 EUR, piwo w barze od 4 EUR, kawa w kawiarni od 1,5 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje ok. 0,85 EUR. W wielu miejscach znajdują się skrzynki pocztowe, często również w hotelach. Poczta czynna od poniedziałku do soboty od 8:30 do 12:30.
    Elektryczność

    Napięcie 220 V, 50 Hz. We Włoszech używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu L, z trzema dziurkami w jednym rzędzie. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie, kaucja ok. 5 EUR), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł) lub we Włoszech w większych supermarketach (ok. 2 EUR).
    Telefony

    Karty telefoniczne można kupić na poczcie, w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają na terenie całych Włoch. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu do polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    KALABRIA
    Położona na końcu "włoskiego buta", pełna zabytków i cudów natury, sennych miasteczek i malowniczych zatok z piaszczystymi plażami. Kalabria to nastrój włoskiego południa gdzie życie płynie powoli i czas jakby zatrzymał się w miejscu. Nie znajdzie się tu wielkomiejskiego zgiełku ani wielkich kurortów, jest natomiast piękna przyroda, słońce, smak południowego wina i owoców morza w lokalnej trattorii.
    Reggio di Calabria

    Jedno z bardziej znanych miast regionu, zwane miastem bergamotki, Bronzi di Riaci i Fatamorgany. To jedno z niewielu dużych miast. Promenada nadmorska (lungomare) nazwana została "najpiękniejszym kilometrem Włoch" ponieważ można z niej podziwiać Sycylię z charakterystycznym stożkiem wulkanicznym Etny. Wizyta tutaj to obowiązkowy punkt wakacji na południu Włoch.
    Tropea

    Ta znana i uznawana za najpiękniejszą na Kalabrii, nadmorska miejscowość jest cenionym uzdrowiskiem wznoszącym się na szczycie skalnego urwiska, które wpada do Morza Tyrreńskiego. Spacer po uliczkach tego miasta to nie tylko klimat niesamowitego południa Włoch, ale także niezapomniane widoki na morze i symbol miasta - Kościół na Wyspie (Santa Maria dell'Isola). Z tarasów widokowych w centrum można podziwiać Wyspy Liparyjskie z wulkanem Stromboli na pierwszym planie, a wieczorem- zachody słońca.
    Soverato

    Usytuowane przy jednej z najładniejszych i szerokich plaż nad Morzem Jońskim. Przyciąga miłą, śródziemnomorską atmosferą oraz dużą promenadą z licznymi sklepami i restauracjami. Ta "perła Morza Jońskiego" kiedyś była starożytną kolonią, dziś nowoczesnym miastem, które latem tętni życiem.
    Catanzaro

    Stolica Kalabrii, zbudowana na kilku wzgórzach połączonych olbrzymimi mostami. Dawne XVI-wieczne centrum produkcji jedwabiu. Obecnie to tętniącą życiem stolica z główną ulicą handlową Corso Mazzini, przy której znajdują się najważniejsze zabytki Catanzaro.

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w regionie Kalabria (Włochy) trwa od połowy czerwca do połowy września.

    Wizy

    Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.
    Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek:
    1)

    zarejestrowania swojego przyjazdu
    na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
    oświadczenie
    autodichiarazione)
    2)
    przedstawienia certyfikatu w
    języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
    green pass
    ) zaświadczającego o:
    ·
    ukończeniu całego cyklu szczepień
    co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
    lub
    ·
    przebytej chorobie COVID-19
    (ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
    lub
    ·
    negatywnym wyniku testu wymazowego
    (molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
    Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
    Uwaga!!!

    Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
    do:
    - konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
    - wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
    - muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
    - basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
    - targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
    - uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
    - centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
    - salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
    - konkursów publicznych.
    Uwaga!
    Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
    Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
    400-1000 EUR
    zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
    Źródło:
    "

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.
    Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek:
    1)

    zarejestrowania swojego przyjazdu
    na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
    oświadczenie
    autodichiarazione)
    2)
    przedstawienia certyfikatu w
    języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
    green pass
    ) zaświadczającego o:
    ·
    ukończeniu całego cyklu szczepień
    co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
    lub
    ·
    przebytej chorobie COVID-19
    (ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
    lub
    ·
    negatywnym wyniku testu wymazowego
    (molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
    Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
    Uwaga!!!

    Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
    do:
    - konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
    - wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
    - muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
    - basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
    - targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
    - uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
    - centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
    - salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
    - konkursów publicznych.
    Uwaga!
    Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
    Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
    400-1000 EUR
    zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
    Źródło:
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4Włochy/Kalabria

    Kategoryzacja hotelu

    Kat. EximTours 4*Kat. lokalna 4

    Położenie

    - Simeri  Mare- ok. 300 m do plaży  - ok. 300 m od centrum miejscowości z kilkoma sklepami, barami, restauracjami  - ok. 16 km od Catanzaro- ok. 55 km od lotniska w Lamezia Terme

    Plaża

    - piaszczysto-żwirkowa, prywatna- leżaki i parasole- zalecane obuwie ochronne do wody

    Pokoje

    Pokoje Classic- ok. 21 m2- klimatyzacja- TV-SAT, telefon- sejf, minibar ( płatny według spożycia)- łazienka (wanna/prysznic, WC,  suszarka do włosów )- balkon/taras

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatnie:- basen zewnętrzny- leżaki i parasole przy basenie, (ręczniki-depozyt)- boisko wielofunkcyjne- siatkówka plażowa- 6 kortów tenisowych (oświetlenie i wypożyczalnia sprzętu dodatkowo płatne)- łucznictwo- animacje w ciągu dnia i wieczorem dla dzieci i dorosłych

    Dla dzieci

    - basen- mini klub

    Wyżywienie

    Full Board Plus (FB+) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu (wybrane napoje do obiadu i kolacji), napoje bezalkoholowe w godz. 10-22.00 

    Restauracje i bary

    - restauracja główna, dania w formie bufetu, kuchnia śródziemnomorska i międzynarodowa- 3 bary

    Dodatkowe informacje

    - 265 pokoi  - kilka budynków  - niska zabudowa- ogród- amfiteatr- recepcja- parking (płatny)- pralnia (płatna)- przechowalnia bagażu- Internet Wi-Fi  w częściach ogólnych- butik- amfiteatr- akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard,- https://www.thsimeri.it/en/

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunkiInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje

    Bagaż

    Kraków (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 120zł/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 225 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 120zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 225 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa.Warszawa, Katowice (LOT - samolot rejsowy)Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12),Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 300 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    TH Simeri

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Simeri Crichi

    Region

    Kalabria

    Kod

    SUF12013 FH

    Liczba pokoi

    266

    Zalety

    Super oferta dla wczesnych rezerwacji. Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo).

    Położenie

    W spokojnym miejscu, bezpośrednio na wybrzeżu Simeri. Piaszczysta plaża znajduje się w odległości ok. 300 m. Do Catanzaro Lido ok. 15 km. Na lotnisko Lamezia Terme ok. 49 km.

    Opis

    Komfortowy kompleks bungalowów, w otoczeniu śródziemnomorskiej roślinności. Recepcja, restauracja bufetowa, bar, WLAN (w miejscach publicznych), basen z leżakami i parasolami (w zależności od dostępności), parking.

    Wyżywienie

    Pełne wyżywienie (V) ze śniadaniem, obiadem i kolacją w formie bufetu Przy rezerwacji all inclusive (I) dodatkowo w ciągu dnia (w określonych godzinach) kawa, piwo i lokalne alkohole w barze.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Przyjemne i komfortowe, ok. 17 m kw., z łazienką lub prysznicem / WC, suszarką do włosów, tel., TV, minibarem, sejfem, ogrzewaniem, balkonem lub tarasem.

    Pokój typ 1

    DU / EU = pokoje dwuosobowe / jednoosobowe.

    Pokój typ 2

    VU = pokoje 4-osobowe, tak samo wyposażone jak DU, ale z łóżkami piętrowymi, ok. 25 m kw.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie = tenis stołowy, tenis, koszykówka i siatkówka plażowa (prywatne lekcje za opłatą). Za opłatą = masaże.

    Dla dzieci

    W cenie = mini klub od 2 do 12 lat w jęz. włoskim, brodzik dla dzieci.

    Warto wiedzieć

    Więcej w cenie = 2 leżaki i 1 parasol od trzeciego rzędu (w zależności od dostępności) / na pokój. Przy rezerwacji pełnego wyżywienia woda, napoje bezalkoholowe i wino domowe do kolacji, wybrane napoje bezalkoholowe w ciągu dnia (o określonych porach) w barze. Zakres świadczeń może się różnić w zależności od sezonu.

    Pies

    Dozwolony za opłatą.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP709102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kalabria, Włochy

    Opis hotelu

    Informacje Ogólne:

    TH Simeri znajduje się w odległości 500 m od plaży piaszczysta. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Catanzaro (16 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada klimatyzację i lobby. Personel mówi po angielsku i włosku. Hotel posiada basen. Goście mogą zrelaksować się przy drinku w barze przy basenie. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie. Odległość od hotelu: dworzec kolejowy (11 km) i lotnisko SUF (46 km). Hotel posiada parking dla samochodów.

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje serwis pokojowy.

    Posiłki:

    W hotelu znajduje się restauracja. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

    Dodatkowe Informacje:

    Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

    Tech info

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Valtur Simeri Village

    Opinie o Hotelu Valtur Simeri Village

    Valtur Simeri Village - możliwości zakwaterowania:

    pokoj 2-osobowy
    pokoj 4-osobowy
    pokoj 2-osobowy
    pokoj 3-osobowy
    Doppelzimmer
    Familienzimmer

    Valtur Simeri Village - Możliwości wyżywienia:


    Valtur Simeri Village - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Valtur Simeri Village? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00