cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Park Hotel Folgarida, Paganella
  • Hotel Park Hotel Folgarida, Paganella
  • Hotel Park Hotel Folgarida, Paganella
  • Hotel Park Hotel Folgarida, Paganella
  • Hotel Park Hotel Folgarida, Paganella
  • Hotel Park Hotel Folgarida, Paganella
  • Hotel Park Hotel Folgarida, Paganella
  • Hotel Park Hotel Folgarida, Paganella
  • Hotel Park Hotel Folgarida, Paganella
  • Hotel Park Hotel Folgarida, Paganella
  • Hotel Park Hotel Folgarida, Paganella
  • Hotel Park Hotel Folgarida, Paganella
1 / 12
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
30.11 - 09.12
już od 2960 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
28.03 - 31.03
już od 778 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Park Hotel Folgarida
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Park Hotel Folgarida
star 4

Włochy: Paganella: Molveno
Ocena hotelu Park Hotel Folgarida:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Park Hotel Folgarida:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 marca 2019

Hotel Park Hotel Folgarida w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony jest na górskim zboczu na wysokości 1400 m n.p.m., otoczony lasem, niedaleko miejscowości Folgarida. Kompleks znajduje się tuż przy stoku narciarskim na terenie stacji Folgarida-Marilleva. Możliwość zjazdu na nartach pod sam hotel. Hotel oferuje bezpłatnego ski busa zarówno do stacji narciarskiej jak i do słynnej miejscowości Madonna di Campiglio (min. 5 osób chętnych oraz w miarę dostępności miejsc). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat na potwierdzenie (bezpłatne).
Stoki:

Bezpośrednio na stokach Marillevy 1400, zjazd na nartach możliwy pod hotel, połączone stacje Folgarida-Marilleva i Madonna di Campiglio (łącznie 125 km tras narciarskich).
Do dyspozycji gości:

Recepcja, przestronne lobby, windy, sala telewizyjna, restauracja, bar z klimatyczną salą kominkową, piano bar, ogrzewana przechowalnia sprzętu narciarskiego, wypożyczalnia sprzętu narciarskiego, taras słoneczny. Hotel dysponuje także salą gier, salą zabaw, mini klubem dla dzieci od 3 do 12 roku życia, otwarty w wyznaczonych godzinach 6 dni w tygodniu (zamknięty w soboty), szkółką narciarską (za dodatkową opłatą). Ponadto w cenie: fitness club, basen, sauna, jacuzzi, kąpiele Kneippa (wejście dla dzieci do 10 roku życia tylko z osobą dorosłą do godziny 18:00). W strefie Wellness za dodatkową opłatą: masaże, salon piękności, fryzjer. Ponadto: parking, garaż (dodatkowo płatny).
Pokoje:

Hotel dysponuje 120 pokojami o różnym standardzie. Wszystkie pokoje eleganckie i nowoczesne, większość wykończona drewnem. Pokoje standardowe wyposażone są w: łazienkę z suszarką do włosów, TV Sat., telefon, budzik, sejf oraz mini bar. Pokoje 1-osobowe wyłącznie na zapytanie. Na zapytanie pokoje: superior (powierzchnia oraz wyposażenie jak pokoje standardowe) umeblowane w stylu tyrolskim, niektóre z balkonami, możliwe 2 dostawki w formie rozkładanej sofy lub pojedynczych łóżek. junior suite (wyposażone tak samo jak pokoje superior) z dwoma sypialniami, dodatkowo posiadają jacuzzi.
Wyżywienie:

Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, bufet sałatkowy. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Raz w tygodniu regionalna kolacja tematyczna.
Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi w ogólnodostępnych częściach hotelu oraz w pokojach.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

www.parkhotelfolgarida.com
Naszym zdaniem:

Hotel o fantastycznej lokalizacji - na stoku narciarskim na terenie stacji Folgarida-Marilleva, a także blisko centrum Folgarida oraz Madonny di Campiglio. Lubiany wśród Gości za wysokiej klasy serwis oraz bardzo dobrą kuchnię. Hotel polecamy głównie dla rodzin z dziećmi ze względu za swój rodzinny charakter, a ze względu na lokalizację - dla zapalonych narciarzy.
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 4.8/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady. Transfer do wybranego hotelu, w czasie którego dla osób które uiściły zaliczkę zostaną rozliczone ski passy. Zakwaterowanie czas wolny.
Dzień 2 - 7
Pobyt w wybranym hotelu.
Dzień 8
Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko. Wylot do Polski.
Uwagi do programu
Dzieci do 14 roku życia mają obowiązek jazdy w kaskach. Aby skrócić czas przejazdu możliwy transfer z przesiadką.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym (przewóz 1 pary sprzętu narciarskiego/os.), opłaty lotniskowe, 7 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie (zgodnie z ofertą), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, opiekę polskiego rezydenta oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, TK, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
karnetu narciarskiego, ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT, napojów do obiadokolacji, dodatkowych posiłków nie wymienionych w ofercie oraz innych wydatków osobistych. Rekomendujemy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT dotyczącego ryzyk związanych z rekreacyjnym uprawianiem m.in. narciarstwa i snowboardu. Więcej informacji w sekcji Przeczytaj Koniecznie oraz w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia TU Europa dla Klientów Rainbow.
Inne

W regionie:

Val di Sole

Nazwa mówi sama za siebie - Dolina Słońca zawdzięcza to miano 256 dniom słonecznym w ciągu roku. Ciągnie się na długości ok. 50 km od miasteczka Cles na wschodzie do Przełęczy Tonale na zachodzie, położona jest pomiędzy masywami: Brenta, Ortler i Adamello. Główne ośrodki narciarskie to: Marilleva - Folgarida, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu, Pejo, Paganella.Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val di Sole to ok. 162 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Marilleva - Folgarida

Powstała z połączenia kiedyś 2 osobnych stacji, a obecnie to łącznie ok. 53 km tras. Wysokość 1300 - 2180 m n.p.m. Ze szczytu rozciąga się wspaniały widok na masyw Brenta i Adamello. Dominują trasy łatwe 25 km i średnie 21 km. Najdłuższa trasa Azzurra Folgarida - 3 km, różnica poziomów 550 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa N1 Nera Folgarida - 1 km, różnica poziomów 550 m. Snowpark Primi Passi dla początkujących. Tereny do jazdy w puchu, np.: Orso Bruno - Malghette, Cogolo - Rabbi. Narciarstwo biegowe - łącznie 50 km tras, najdłuższa trasa Marilleva 900, 7 km, średnia, 890 - 935 m.
Madonna di Campiglio

Jedna z najsłynniejszych stacji narciarskich, nie tylko ze względu na walory tras, ale także miasteczko, które stało się mekką celebrytów, wytwornych butików, gospodarzem zawodów Pucharu Świata. Wysokość 1550 - 2550 m n.p.m. Łącznie 90 km tras, dominują średnie 60 km i łatwe 20 km. Najdłuższa trasa Groste - 7 km, różnica poziomów 1000 m, łatwa. Najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m (65% nachylenia). Dla doświadczonych narciarzy polecamy zjazd trasą FIS 3-Tre, gdzie odbywają się zawody Pucharu Świata w narciarstwie alpejskim mężczyzn (uznawana za jedną z 10-ciu najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach). Snowpark na Passo Groste na mistrzowskim poziomie. Tereny do jazdy w puchu, np.: Val Gelada, Serodoli, Cima Roma, Lago di Tovel. Narciarstwo biegowe - łącznie 21 km tras, najdłuższa trasa (tor Pucharu Świata) - 10 km, średnia, 1575 - 1645 m. Ekspozycja stoków wschód - zachód, poranek proponujemy spędzić na Madonnie, a po południu przenieść się na Passo Groste, dzięki czemu zawsze będzie towarzyszyć nam słońce.
Pinzolo

Nieco odizolowany ośrodek, z trudniejszymi trasami niż Madonna di Campiglio. Polecamy dla narciarzy, którzy lubią poszaleć na pustym stoku. Wysokość 800 - 2100 m n.p.m. Łącznie 26 km tras, dominują średnie 18 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Pista Rododendro - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 600 m. Najtrudniejsza trasa Pita Competition - 1,3 km, różnica poziomów 300 m. Snowpark "Brentapark" dla początkujących i zaawansowanych. Dzięki nowo wybudowanej kolejce gondolowej Pinzolo Campiglio Express (4,7 km długości, czas przejazdu 16 min.) możliwość przejazdu na stoki Madonny di Campiglio.
Adamello Ski: Tonale z lodowcem Presena, Ponte di Legno - Temu

Doinwestowany, wysoko położony i zróżnicowany region powstały dzięki połączeniu 3 stacji narciarskich. Piękne widoki! Wysokość 1121 - 3000 m n.p.m. Łącznie 100 km tras: średnie 59 km i trudne 21 km. Passo Tonale 1883 - 2585 m, łącznie 66 km tras: średnie 33 km, łatwe 20 km. Ponte di Legno - Temu 1121 - 2120 m, łącznie 30 km tras: średnie 25 km, trudne 5 km. Lodowiec Presena 2585 - 3000 m, łącznie 4 km tras: trudne 3 km, średnie 1 km. Najdłuższe trasy: Passo Tonale Alpino - 4,5 km, średnia, różnica poziomów 725 m i Ponte di Legno - Temu Angelo - Corno d'Aola - 3,7 km, trudna, różnica poziomów 278 m. Najtrudniejsze trasy Passo Tonale Paradiso - 3 km, różnica poziomów 737 m (uznawana za jedną z 10 najpiękniejszych tras we Włoskich Alpach), Ponte di Legno Corno d'Aola - 2,7 km, różnica poziomów 650 m, Lodowiec Presena Presena Sinistra - 1 km, różnica poziomów 278 m. Organizujemy bezpłatne ski safari do Passo Tonele z możliwością jazdy na lodowcu Presena 1 raz w tygodniu.
Pejo

Warto wybrać się do tego uzdrowiska ze źródłami termalnymi na dzień odpoczynku od nart. Jako ośrodek narciarski polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na szerokie i średnio trudne trasy, a także małą liczbę turystów. Wysokość 1200 - 2400 m n.p.m. Łącznie 15 km tras: średnie 8 km, łatwe 3 km.
SKI INFO:

Tereny narciarskie
: 900-2600 m n.p.m. + Lodowiec Presena 3069 m n.p.m.
Długość tras
: 380 km (w tym połowa sztucznie naśnieżanych)
Trasy łatwe
: 92 km
Trasy średnie:
230 km
Trasy trudne
: 60 km
Wyciągi
: 109 o łącznej przepustowości 183.300 os./ godz.
Sezon narciarski
: grudzień-maj
Brak możliwości zjazdów na tzw. snow bike.
Karnety:

- Skipass Folgarida - Merilleva - 194 - 221 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida i Marilleva.
- Skipass Folgarida - Marilleva, Pejo i 2 dni Skiarea - 226 - 255 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Pejo, 2 dni Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta.
- Skipass Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta - 245 - 280 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo.
- Skipass Superskirama - 256 - 292 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Folgarida, Mrilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo Tonale, Pejo, Monte Bondone, Paganella i Folgaria Lavarone (karnet na ski safari).
Zniżka na karnet

Istnieje możliwość zakupu karnetu ze zniżką maksymalnie do 3 dni przed rozpoczęciem imprezy. Po upływie tego terminu nie ma możliwości zakupu, zwrotu ani wymiany karnetu. Dzięki umowie z regionem Val di Sole jesteśmy w stanie zaproponować zakup karnetu ze zniżką do 30 EUR. Przy rezerwacji w systemie należy zadeklarować chęć zakupu karnetu ze zniżką (zaliczka 50 zł). Pozostałą część kwoty Klienci dopłacają w GOTÓWCE w EURO u naszego przedstawiciela przy stanowisku Rainbow na lotnisku przed wylotem do Włoch. Otrzymają wówczas imienny voucher, który w kasie przy wyciągu wymieniany jest na imienny karnet.
Wizy

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
META Description

Impreza WSS (PRZELOT SAMOLOTEM)
Wizy - informacje dla sprzedawców

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Olimp Ski

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

**** Włochy/Val di Sole

Położenie i warunki narciarskie

Marilleva-Folgarida - nowoczesna i świetnie przygotowana stacja narciarska oferująca szeroki wybór doskonale przygotowanych tras narciarskich. Znajduje się tutaj wiele propozycji dla początkujących narciarzy, sporo widokowych i długich nartostrad oraz kilka naprawdę wymagających czarnych tras, nic więc dziwnego iż to właśnie Marilleva-Folgarida jest jedną z najbardziej znanych stacji regionu, dodatkową jej zaletą jest połączenie siecią wyciągów i tras z Madonną di Campiglio. Zmęczeni narciarze mają okazję odpocząć w jednej z wielu restauracji czy barów na stokach, snowboardziści znajdą tu również snowpark a dla najmłodszych zbudowano szkółkę narciarską.

Madonna di Campiglio - jeden z najbardziej znanych i ekskluzywnych kurortów narciarskich świata. Miasteczko z ponad 100 letnią tradycją miało okazję gościć cesarzowa Sissi i cesarz Franciszka Józefa, zaś w dzisiejszych czasach Madonna gości najlepszych narciarzy i snowboardzistów podczas odbywających się ty corocznie zawodów Pucharu Świata. Miejsce z jednej strony urzeka przepychem, ekskluzywnymi sklepami i restauracjami, z drugiej zaś przyciąga życiem nocnym i znanymi w całych Włoszech pubami i dyskotekami. Madonna di Campiglio to jednak przede wszystkim idealne miejsce dla narciarzy

Madonna łączy się siecią wyciągów z Marillevą i Folgaridą tworząc olbrzymi region narciarski, znajduje się tutaj także kilka słynnych tras jak: najdłuższa trasa Groste - 7 km, najtrudniejsza trasa Spinale Direttissima - 1,9 km, różnica poziomów 600 m oraz trasa Pucharu Świata 3-Tre. Pinzolo - w sezonie 2010/2011 zostało połączone nową gondolą z Madonną di Campiglio, ta dynamicznie rozwijająca się stacja zadowoli nie tylko początkujących i średnio zaawanwanych narciarzy ale także miłośników wypraw narciarskich wśród pięknych widoków oraz rodziny z dziećmi, dla których przygotowano park zabaw Pratomatto (koło kolejki Pra Rodont), snowboardziści również znajdą tu coś dla siebie - działa tu snowpark "Brentapark". Łącznie w Pinzolo jest ponad 35 km tras - to doskonałe miejsce aby odpocząć od gwaru Madonny i zakosztować narciarstwa wśród dzikiej przyrody.

Karnet narciarski

polecamy tutaj skipass SuperSkiRama: Bez ograniczeń ! Dowolna ilość dni w dowolnej stacji regionu Val di Sole. Dzięki temu ski-passowi będą mogli Państwo korzystać z łączących się siecią tras i wyciągów z Madonną stacjami Marilleva i Folgarida. Uwaga - do wszystkich typów ski-passów w Val di Sole wymagana jest fotografia oraz kaucja zwrotna za ski-pass 5 Euro.

  Terminy Free Ski

w terminach oznaczonych jako Free Ski w cenie Skipass 6 dni: 03.10.16- 24.12.16 oraz 25.03 - 08.04.2017 w cenie Superskirama 6 dni

Park Hotel Folgarida

to idealne miejsce dla narciarzy, na rodzinne wakacje oraz dla ceniących sobie przytulną atmosferę komfortu. Ten luksusowy i doskonale wyposażony hotel położony jest dosłownie przy trasie narciarskiej, która łączy się z całym ośrodkiem Folgarida-Marilleva, Madonna di Campiglio czy Pinzolo, dlatego zapinając narty przy hotelu ma się do dyspozycji aż 150km tras ! Przy budowie i wykańczaniu hotelu wzięto pod uwagę wspaniałe widoki na otaczające go szczyty, z Wewnątrz zaś znajdą Pańśtwo rozległe na 1000m2 Welness Centrum można wyposażone w duży kryty basen z przeciwprądem, hydromasaże i jacuzzi, natryski relaksacyjne, Kniepp, saunę i łaźnię parową a także siłownię. Jest tutaj również recepcja, lobby-bar i duma hotelu - restauracja serwująca trzy posiłki dziennie na które składają się dania kuchni włoskiej oraz lokalne specjały. Na terenie całego hotelu można też korzystać z łącza Wifi bezpłatnie. Dla najmłodszych Park hotel Folgarida przygotował klub Favolandia (j. włoski i angielski) , dla dzieci do 5 lat (Baby Club) oraz do 11 lat (Mini Club) hotel zapewnia przez cały dzień animatorów, gry i zabawy na świeżym powietrzu oraz w nowocześnie wyposażonych salach zabaw i gier w hotelu a także posiłki w grupie (obiad, podwieczorek i kolację). Hotel oddaje do Państwa dyspozycji 120 pokoi dwu, trzy i czteroosobowych, wszystkie wyposażono w łazienki, telewizję, minibary.

Wyżywienie

Śniadania - bufet szwedzki, oraz obiadokolacje dwu daniowe (dwa zestawy do wyboru), bar sałatkowy. Za opłatą 300 zł / osobę można dokupić obiady w formie szwedzkiego bufetu (konieczne zgłoszenie przy rezerwacji)


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Olimp, które oferuje korzystne cenowo wczasy, wycieczki i wakacje zagraniczne do Włoch, Hiszpanii, Chorwacji, Czarnogóry, Bułgarii i Francji.

Specjalnością biura są wakacje z pobytem na doskonałych, sprawdzonych campingach w różnych zakątkach Europy: w Hiszpanii, Grecji i Włoszech. Jest to świetna okazja dla osób, które cenią sobie komfort i niezależność oraz dobrą cenę. W odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku, turyści mogą wybierać wyjazd dostosowany do ich wymagań i możliwości – dostępne są zarówno oferty z dojazdem własnym, jak i z transportem luksusowymi autokarami z wielu miast w Polsce. Jest to także dobra oferta dla wszystkich tych, którzy lubią aktywnie zwiedzać - podczas przejazdów z Biurem Podróży Olimp proponowane są ciekawe wycieczki fakultatywne.

Biuro Podróży Olimp ma w swojej ofercie równiez szeroki wybór profesjonalnie zorganizowanych i interesujących obozów młodzieżowych oraz obozów studenckich, podczas których uczestnicy mają sznasę zwiedzić ciekawe miejsca, odpocząć i poznać rówieśników z całego świata.


Otium

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Val di Sole/ Trentino/Włochy

Atuty

bezpośrednio przy stoku, strefa wellness z basenem, polecany dla rodzin z dziećmi

Położenie

na wysokości ok. 1425 m n.p.m., w miejscowości Folgarida w Dolinie Val di Sole we włoskim Trydencie

Wyciągi narciarskie

bezpośrednio przy trasie narciarskiej Belvedere, która połączona jest trasami narciarskimi i siecią wyciągów Marilleva 1400 oraz słynną Madonną di Campiglio. Ok. 200 m od kolejki Belvedere (trasą narciarską, drogą ok. 1,1 km) i ok. 100 m od wyciągu Casina. Dostępny bezpłatny skibus hotelowy do kolejki Belvedere

Wyposażenie

recepcja, winda, restauracja, bar z kominkiem, piano-bar, czytelnia, przechowalnia sprzętu narciarskiego, parking (gratis), garaż (za opłatą 10 euro/dzień). Obiekt 4-piętrowy

Internet

tak (Wi-Fi - gratis)

Karty kredytowe

tak (MasterCard, Visa)

Szkolenie narciarskie Val di Sole/Marilleva 1400 lub Folgarida

w terminach 13.01-22.02.2019 proponujemy (dodatkowo płatne) 6-dniowe grupowe szkolenia narciarskie na wszystkich poziomach zaawansowania dla dzieci od 4 lat, młodzieży i dorosłych - 2,5 h dziennie i dla jeżdżących w stopniu min. podstawowym dzieci 6-12 lat - 4,5 h lub 5,5 h dziennie. (Uwaga! w Marillevie nie prowadzimy szkoleń na poziomie 0 dla dzieci, zajęcia dla początkujących odbywają się w Folgaridzie). Fakultatywna dopłata przy rezerwacji. Szczegóły i ceny na stronie www - Szkolenia narciarskie - info

Sport i relaks

centrum wellness (ok. 1000 m2, wstęp bezpłatny, dzieci do 10 lat wstęp z os. dorosłą od godz. 10.00 do 18.00) - basen, jacuzzi, kąpiele kneippa, sauna, łaźnia turecka, siłownia, strefa relaksacyjna. Za dodatkową opłatą - masaże, zabiegi kosmetyczne, fryzjer, solarium. Miniclub 3-12 lat czynne w wyznaczonych godzinach - w tym obiad, przekąski, zabawy i gry z animatorami w obiekcie lub na śniegu (personel mówi w j. włoskim i j. angielskim)

Pokoje

(ok. 16-20 m2), hotel dysponuje 120 pokojami m.in. 2-osobowe typu Deluxe Standard z możliwością dwóch dostawek. Łazienka z WC, suszarka do włosów; telefon, TV, sejf, minibar (za opłatą)

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu oraz ciepłe kolacje (wybór z menu), sałatki w formie bufetu. Napoje do kolacji dodatkowo płatne

Pieski

tak (małe, za opłatą ok. 5 euro/dzień)

Kategoria lokalna

****

Kolacja Wigilijna

w cenie

Kolacja Sylwestrowa

w cenie

Świadczenia

7 noclegów, wyżywienie 2 x dziennie wg opisu, ubezpieczenie Signal Iduna - Bezpieczne Podróże (w tym rekreacyjne uprawianie narciarstwa zjazdowego, biegowego lub snowboardu na oznakowanych trasach zjazdowych) - KL, KR, NNW, OC, sprzętu sportowego i bagażu, opieka włoskiego kontrahenta

Uwaga

zalecamy zwiększenie ubezpieczenia OC Signal Iduna do kwoty 30 000 euro - 25 zł/os./pobyt

Obowiązkowe opłaty na miejscu

taksa klimatyczna ok. 1,8 euro/os./dzień

Zakwaterowanie

przyjazd - od godz. 16.00, wyjazd - do godz. 10.00

Autokar

przejazd komfortowym autokarem (klimatyzacja, WC, bar, video), warunki przewozu, cennik, program i rozkład jazdy na stronie organizatora

Zniżki (na dostawkach) i dopłaty

w pokoju z jedną dostawką - dziecko do 7,9 lat - gratis, od 8 lat - 50% zniżki; w pokoju z dwiema dostawkami - 50% zniżki niezależnie od wieku. Zniżki dla dzieci w terminach Free Ski wg cen w systemie. Dopłata do pokoju jednoosobowego 760 zł. Dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji 2,66%

Oferta Free Ski

W terminach 01- 23.12.2018, 16-24.03.2019, 23-31.03.2019, 30.03-14.04.2019 karnet 6-dniowy Folgarida-Marilleva w cenie. W dniu rezerwacji istnieje możliwość dopłaty do karnetu Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta (obejmuje Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Pejo) - w terminie 16-24.03.2019 - 290 zł/os., w terminie 23-31.03.2019 - 210 zł/os.W dniu rezerwacji istnieje również możliwość dopłaty do karnetu Superskirama Adamello Brenta w terminach 01-23.12.2018 - 100 zł/os., w terminie 30.03-14.04.2019 - 210 zł/os.; wymagane zgłoszenie przy rezerwacji

Uwaga

W pozostałych terminach na podstawie vouchera w kasach zniżka na karnety Folgarida-Marivella, SkiArea, (FM, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Pejo) - 5% na osobę. Dzieci do 8 lat - gratis (1 karnet dla dziecka gratis na 1 karnet dla osoby dorosłej)

Promocja

Oferta Early Booking - zniżka 10% na rezerwacje potwierdzone do 15.12.2018. Ceny w systemie i na stronie internetowej uwzględniają promocje


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Otium Travel, które specjalizuje się w organizacji wyjazdów zimowych. W ofercie ma blisko 450 obiektów w Alpach, Dolomitach i Tatrach oraz ponad 100 hoteli i apartamentów w ofercie letniej. Najczęściej wybierane przez klientów kierunki to Włochy, Austria, Francja, a także słowackie Tatry Niskie i Wysokie. Biuro Podróży Otium Travel to oferuje także szeroką bazę apartementów i hoteli na wakacje w Chorwacji.

Specjalnością Biura Podróży Otium Travel są wyjazdy dostosowane do potrzeb i możliwości każdego klienta. Oferta obejmuje liczne zniżki na karnety narciarskie i wyjazdy last minute. Dbając o komfort turystów biuro zapewnia loty czarterowe do wielu regionów narciarskich, a co roku wprowadza nowe regiony, tak aby stali klienci mogli skorzystać z nowych propozycji wyjazdu. Dla osób z mniej zasobnym potfelem Biuro Podróży Otium Travel proponuje możliwość dojazdu do głównych ośrodków narciarskich autokarem. Istnieje także możliwość przygotowania oferty na specjalne zamówienie.


Itaka

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Włochy (narty) / Val di Sole

Opis oferty:

Idealny wybór na narciarski urlop w pięknej górskiej scenerii, także dla rodzin z dziećmi. Narciarzy na pewno przekonana położenie hotelu, a dla dzieci przygotowano wiele atrakcji w miniklubie. Hotel leży bezpośrednio na stoku, przy trasie Belvedere, z możliwością włączenia się w system wyciągów czerwoną trasą. Trasy Folgaridy, Marillevy i kultowej Madonny di Campiglio dostępne prawie spod drzwi hotelu! Mniej zaawansowanych narciarzy do wyciągów Belvedere dowozi bezpłatny hotelowy bus. Na miejscu jest wszystko co potrzebne do wypoczynku po białym szaleństwie: przytulny salonik z kominkiem, centrum wellness, a także wypożyczalnia sprzętu narciarskiego.

POłOżENIE:

na stoku, ok. 2,5 km od FOLGARIDY z kilkoma sklepami i barami, pod główną stacją wyciągów; ok. 160 km od portu lotniczego w Weronie; przystanek autobusowy obok hotelu (do centrum Folgaridy lub Madonny di Campiglio), bus hotelowy do kolejki kabinowej i centrum Folgaridy lub Madonny di Campiglio (w godz. określonych przez hotel, min. 5 os.).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, całkowicie odnowiony w 2004 r., 1 budynek, restauracja - obiad w formie bufetu, kolacja serwowana, kuchnia włoska i międzynarodowa, bar w salonie z kominkiem i telewizorem plazmowym, piano-bar; czytelnia, sala do gry w karty; przechowalnia sprzętu narciarskiego; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: wypożyczalnia sprzętu narciarskiego, szkółka narciarska, garaż; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy delux:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 19 m², elegancko umeblowany, wykończony drewnem, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizor; za opłatą: sejf, minibar;

superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), powierzchnia i wyposażenie jak w pokoju standardowym delux, dodatkowo balkon z widokiem na stoki narciarskie, bezpłatny internet bezprzewodowy;

junior suite:

dla maks. 4 os., 2-pomieszczeniowy, wyposażenie i umeblowanie jak w pokoju superior, dodatkowo hydromasaż i jacuzzi; pokoje superior i junior suite za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

animacje dla dorosłych i dzieci, miniklub czynny 6 dni w tygodniu (w soboty nieczynny, 2-5 i 6-11 lat), dostępna kolacja przygotowana specjalnie dla dzieci; dyskoteka; centrum wellness połączone z hotelem, ok. 1000 m², panoramiczny widok na stoki: bezpłatnie: kryty basen, słodka woda, hydromasaż, jacuzzi, sauna fińska, sauna parowa, fitness, siłownia z nowoczesnym sprzętem; za opłatą: masaże tradycyjne i orientalne, kąpiele (algi morskie, czekolada), sala relaksacyjna, zabiegi kosmetyczne, fryzjer, solarium.

KONTAKT:

0039/0463986618, www.parkhotelfolgarida.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Neckermann

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Dolomity, Włochy

Ski info

Gwarancja śniegu!Bezpośrednio przy stokuZjazd na nartach możliwy pod hotel (w zależności od warunków śniegowych)Wyciąg: ok. 300 m (Folgarida/Marilleva, połączenie z Madonna di Campiglio)Skibus: ok. 200 m (Folgarida)Trasa biegowa: ok. 100 mWypoż. sprzętu/szkółka narciarska: w hoteluNarciarnia: w hotelu (ogrzewana)

Położenie

spokojne, w lesie. Skibus do wyciągów narciarskich ok. 100 m.

Wyposażenie

obszerny i dobrze wyposażony hotel (119 pokoi). Recepcja, palarnia, czytelnia, jadalnia, bar/kawiarnia z pomieszczeniem klubowym z WLANem gratis, winda.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie (A)

komfortowe z prysznicem, WC, suszarką, lusterkiem kosmetycznym, tel., TV sat., WiFi, sejfem, minibarem. A1A: pokój 1-os. A2A: pokój 2-os. A2S: pokój 2-os., wariant ekonomiczny. A2F: pokój 2-os. z 2 dostawkami lub łóżkiem piętrowym.

Dzieci

pokój zabaw. Mini klub (3-11 lat): 6 x na tydzień w języku włoskim i angielskim.

Rozrywka

6 x na tydzień piano-bar. Program animacyjny dla dorosłych w języku włoskim (turnieje, gry, kabarety i inne).

Wellness

siłownia, duży basen z urządzeniem do pływania pod prąd, sauna, łaźnia parowa, urządzenie Kneippa, natryski, jacuzzi (dla 8 osób). Uwaga! Dzieci do 15 lat mogą korzystać z basenu w godz. 10-12:00 i 15-17:30. Za opłatą: masaże, solarium i zabiegi kosmetyczne.

Wyżywienie

2 lub 3 posiłki. Bufet śniadaniowy. Obiad i kolacja w formie bufetu. Dla gości z HP obiad w cenie ok. 25 EUR/dzień/os. 1 x na tydzień kolacja tematyczna.

Święta/Sylwester

menu bożonarodzeniowe i sylwestrowe.

Zniżki (A)

1 dziecko (do 11 lat): pobyt gratis lub zniżka procentowa, 1-2 dzieci (2-18 lat): zniżka procentowa.

Opłata klimatyczna

ok. 1,80 EUR/dzień/os. od 14 lat.

Parkowanie

cenie. Garaż ok. 50 EUR/tydzień.

Zwierzę domowe

tak, małe, ok. 5 EUR/dzień (rezerwacja w biurze).

Wcześniej = taniej (A)

10% zniżki przy rez. do 15.12.

N Plus

Zniżki na skipass dla dorosłych i młodzieży: (od 3 dni) "Folgarida/Marilleva", "Folgarida/Marilleva/Pejo z 2-dniowym Skiarea" lub "Campiglio Dolomiti Brenta": ok. 5% (oprócz 29.12-4.01), ok. 35% zniżki w terminie 8.12-22.12, ok. 10% zniżki w terminie 22.12-28.12, 5.01-19.01 i 26.01-2.02, ok. 15% w terminie 16.03-23.03, ok. 20% w terminie 23.03-30.03. Zniżki na skipassy dostępne są w punkcie sprzedaży (kasie). 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Volare Travel

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Włochy

Położenie

obiekt usytuowany jest na wysokości 1400 m. bezpośrednio na stoku narciarskim na obrzeżach miejscowości FOLGARIDA. Odległość do Madonny do Campiglio ok. 8 km, do Dimaro ok. 6 km.

Serwis

restauracja, hall stube, czytelnia, bar, taras-solarium, sala dla palących z TV, dyskoteka, windy, przechowalnia sprzętu narciarskiego, parking niestrzeżony, garaż (płatny), szkoła narciarska, wypożyczalnia sprzętu narciarskiego, Wi-Fi (WLAN) we wspólnych pomieszczeniach i pokojach, wellness o pow. 1.000 m2, masaże, zabiegi kosmetyczne i fryzjerskie (płatne), duży basen, Jacuzzi, solarium, Kneipp, sauna, łaźnia turecka, siłownia wyposażona w sprzęt Technogym, Mini Club "Favolandia" dla dzieci w wieku 2-11 lat czynny w godz. 08.30-21.00.

Pokoje

hotel dysponuje 120 pokojami, które są standardowo wyposażone (TV, telefon, mini bar, sejf), z pełnym węzłem sanitarnym (łazienka z prysznicem). STANDARD DELUXE bez balkonu (możliwość 3 i 4 dostawki), SUPERIOR z balkonem (możliwość 3 i 4 dostawki). Pokoje typu SUPERIOR z salonikiem oraz wanną z hydromasażem.

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu, obiadokolacje serwowane. Dania kuchni włoskiej i europejskiej

Cena obejmuje

7 noclegów, wyżywienie 2 x dziennie, skipaa 6 dniowy SUPERSKIRAMA w terminach 08.12-22.12 i 16.03-30.03, skipass 6 dniowy SKIAREA w terminie 05.01-12.01, korzystanie z basenu, siłowni, sauny. Obowiązkowe ubezpieczenie KL, NNW i bagaż w wys.40 zł/os.

Cena nie obejmuje

napoi do obiadokolacji, opcjonalnego ubezpieczenia OC SKI w wys. 40 zł/os., ewentualnej taksy klimatycznej

Early booking

do 15.12

Uwaga

zakwaterowanie po godz. 17.00, wykwaterowanie do godz. 10.00.

Atuty obiektu

- dobry hotel - świetne położenie na stoku narciarskim - wyśmienita kuchnia - polecamy rodzinom z dziećmi - wellness


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Volare Travel, które powstało w roku 2004 jako organizator sportów zimowych i specjalista wycieczek narciarskich we Włoszech. Obecnie, w ramach oferty zimowej, należy do ścisłej czołówki polskich touroperatorów. Organizuje wakacje w najlepszych regionach narciarskich Włoch (m. in. Madonna di Campiglio, Val di Fiemme, Livigno, Val di Sole, czy Val di Fassa) i Austrii (Dolina Zillertal, Hintertux, Zell am See czy Kaprun).

W ofercie Volare Travel znajdują się dogodnie położone i dobrze wyposażone apartamenty z aneksami kuchennymi dla narciarzy oraz hotele o wysokim standardzie dla najbardziej wymagających osób. Biuro Podróży Volare Travel organizuje wyjazdy narciarskie dla klientów indywidualnych oraz grup zorganizowanych, a także wyjazdy incentive w oparciu o autokar i dojazd własny oraz z możliwością przelotu.

Volare Travel zapewnia wykwalifikowaną kadrę instruktorów, którzy dokładają wszelkich starań aby wypoczynek narciarski był niezwykłą przygodą organizując zawody narciarskie, zjazdy poza trasami, wyjazdy na heliski i szereg innych atrakcji.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Jednym zdaniem

Na nartach podjedziesz pod sam hotel, a w nim możesz zrelaksować się w saunie czy basenie. ZOBACZ RAMOWY PROGRAM ANIMACJI

Położenie

hotel położony przy samych trasach zjazdowych stacji narciarskiej Folgarida (połączonej wyciągami z Marillevą i Madonną di Campiglio) ok. 100 m od kolejki Belvedere oraz 300 m od wyciągu Casina. Skibus hotelowy gratis dowozi do kolejki Belvedere. 

Hotel

zadbany, komfortowo urządzony 4-gwiazdkowy hotel, polecany przede wszystkim zapalonym narciarzom, ceniącym bliskość stoków.

Pokoje

komfortowe 2-, 3-, 4-osobowe nowocześnie urządzone, wykończone w drewnie. Pokoje standard o powierzchni 16-20 m wyposażone w łazienkę z WC i prysznicem, suszarkę do włosów, TV sat, sejf, Wi Fi (gratis), minibar (odpłatnie).

Do dyspozycji

centrum wellness o powierzchni 1000 m2: basen, sauna, jacuzzi, łażnia turecka, mała siłownia, solarium (odpłatnie), bar, narciarnia, sala mini klub, parking, winda, Wi-Fi gratis.

Po nartach

w Folgaridzie znajdują się sklepy, bary, restauracje, pizzerie, kawiarnie.Więcej nocnych rozrywek oraz dyskotek można znaleźć w Commeazzadurze i w Madonnie di Campiglio

Kuchnia

śniadania: bufet szwedzki, obiadokolacje 4-daniowe: bufet sałatkowo-przystawkowy, pierwsze i drugie danie (wybór spośród kilku wariantów), deser.

Program narciarski

ze względu na położenie hotelu w pobliżu wyciągów Marillevy/Folgaridy mają Państwo do dyspozycji karnet 6x Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta (bez ograniczeń na stokach Marillevy/Folgaridy oraz Madonny di Campiglio i Pinzolo) lub karnet 6x Marilleva/Folgarida. Dla dzieci biorących udział w szkoleniu sugerujemy wykupić karnet Marilleva/Folgarida.

Cena zawiera

zakwaterowanie wg wybranej oferty * śniadania i obiadokolacje * pakiet Mama i Ja dla dzieci w wieku 4-13,99 lat * opiekę rezydenta * korzystanie z centrum wellness * ubezpieczenie KL i NNW z włączeniem sportów zimowych i chorób przewlekłych * transport do hotelu wg wybranej oferty (dotyczy oferty samolotowej i autokarowej) * podatek VAT.

Cena nie zawiera

napojów do obiadokolacji * szkoleń narciarskich i opieki dla dzieci powyżej 14 lat i poniżej 4 lat * karnetu narciarskiego.

Dopłaty opcjonalne

ubezpieczenie rozszerzone (koszty leczenia 30 000 ) * ubezpieczenie SKI OC * karnet.

Pakiet Mama i Ja obejmuje

szkolenia narciarskie dla dzieci 4-14 lat w grupach 6-8 osób * opiekę na stoku i po nartach * program animacyjny po nartach - gry i zabawy (w godz. 17.30-21.00 z przerwą na kolację).

Dopłaty obligatoryjne

opłata klimatyczna, płatna na miejscu - 1,30 Eur/os./dzień (dla osób powyżej 12 lat).

Uwaga

zalecamy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia OC dla dzieci i dorosłych. Dla naszych Klientów specjalne zniżkowe karnety: Skiarea Campiglio Dolomiti Brenta lub karnet Marilleva Folgarida do zakupu przez naszą stronę www (oszczędzasz do 25 euro/os.).Możliwość dokupienia karnetu opcjonalnego do 5 dni przed wyjazdem!

Najważniejsze cechy hotelu

Przy wyciągach Wellness z basenem Szkolenia dla dzieci


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


TUI

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

  • recepcja
  • salon
  • jadalnia
  • winda
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • parking: niestrzeżony, w cenie, w zależności od dostępności
  • garaż: za opłatą, ok. 50 €
  • strefa dla palących

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

116

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • zakwaterowanie od 17:00, wykwaterowanie do 10:00 
  • hotel akceptuje zwierzęta domowe: psy i koty, za opłatą, ok. 5 €/dzień
  •  bezpłatny transport do centrum Folgarida i Madonna di Campiglio: bus zabiera do 5 osób (nie będących narciarzami)

Sport i wellness

W cenie
  • strefa spa: niedz. - pt. 10:00 - 12:00 i 16:00 - 20:00 (dzieci mogą przebywać wyłącznie w towarzystwie osób dorosłych w godzinach 10:00 - 18:00)
  • sauna fińska
  • łaźnia parowa
  • ścieżka Kneippa
  • siłownia: niedz. - pt. 10:00 - 12:00 i 16:00 - 20:00
  • jacuzzi: w cenie, w strefie spa
Płatne
  • masaże
  • solarium

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych: kilka razy w tygodniu

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 16 m2
  • typ Standard Deluxe
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • sejf: w cenie
  • lodówka

Wyżywienie

Dwa posiłki
  • śniadanie: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
Restauracje i bary
  • piano bar: za opłatą
  • W okolicy

    • na wysokości 1400 m n.p.m., obok stoku narciarskiego ośrodka Folgarida
    • w lesie, w otoczeniu górskich szczytów, spokojna okolica
    • ok. 50 m do przystanku skibusa 
    • czas dojazdu z lotniska ok. 130 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Europe Mountains

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Folgarida

    OPIS

    Hotel Park Folgarida oferuje doskonałe pokoje w miejscowości Folgarida. Położony 1.2 km od centrum jest dobrym wyborem na wakacje w regionie Val di Sole.
    Strefa wellness w Hotel Park Folgarida to m.in. hydromasaż, basen kryty oraz łaźnia parowa.
    Hotel Park Folgarida jest położony w sąsiedztwie ośrodka narciarskiego Val di Sole, w którym do dyspozycji jest 70 km tras narciarskich.

    W CENIE

    Dostęp do internetu Centrum odnowy Internet Wi-Fi Parking kryty niestrzeżony Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

    PŁATNE NA MIEJSCU

    Garaż Opiekunka do dzieci Akceptowane są tylko psy Masaż Akceptowane są tylko małe zwierzęta Łóżeczka dla dzieci na zapytanie Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

    ODLEGŁOŚCI

    Centrum - 1.2 km. Wyciągi - 863 m.

    PARKING

    garaż, parking niestrzeżony, parking kryty niestrzeżony.

    INTERNET

    WI-FI we wszystkich pokojach.

    USŁUGI SPA I WELLNESS

    masaż, basen kryty, centrum odnowy biologicznej, łaźnia parowa, basen Kneippa, hydromasaż, sauna fińska.

    REKREACJA I SPORT

    wynajem rowerów, klub fitness, ogród.

    USŁUGI DLA DZIECI

    wysokie krzesło dla dziecka, pokój zabaw dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, opiekunka do dzieci, menu dla dzieci, klub dla dzieci, łóżeczka dla dzieci na zapytanie.

    USŁUGI HOTELOWE

    restauracja, recepcja 24-godzinna, pokój spotkań, winda, bar, przechowalnia rowerów, śniadania w formie bufetu, obiadokolacja w formie bufetu.

    ZWIERZĘTA

    akceptowane są tylko psy, akceptowane są tylko małe zwierzęta.


    Snowtrex

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Miasto

    Madonna di Campiglio

    Kraj

    Włochy

    Cel podróży

    W ekskluzywnym kurorcie zimowym Madonna di Campiglio liczy się to, żeby widzieć i być widzianym. Ta otoczona lasami iglastymi, ekskluzywna miejscowość, położona jest w dolinie na wysokości 1550 m, w otoczeniu imponujących gór Presanella oraz Dolomitów Brenta. Kurort zyskał sławę jako ulubione miejsce odpoczynku prominentów z całego świata. Na tutejszych ekskluzywnych pasażach, w drogich butikach oraz eleganckich barach i kawiarniach tętni życie. Wiele gości przybywa tutaj co roku, by nacieszyć się tą szczególną atmosferą. Przy pysznym cappuccino można obserwować włoskich prominentów, a przy odrobinie szczęścia, w jednej z dyskotek lub klubów, natknąć się na takie sławy jak George Clooney!

    Teren narciarski

    Z karnetem narciarskim "SkiArea Campiglio Dolomiti di Brenta" mają Państwo do dyspozycji 150 km tras narciarskich z 52 wyciągami na wysokości do 2.500 m na terenach narciarskich Madonna di Campiglio, Pinzolo oraz Folgarida - Marilleva (patrz region narciarski).Teren narciarski Madonna di Campiglio umożliwia dostęp do 52 km tras i 19 wyciągów. Większość stacji wyciągów znajduje się w centrum. Przeważają trasy łatwe i średnio trudne, co przypadnie do gustu początkującym i średnio zaawansowanym. Ale również wytrawni narciarze znajdą tu coś dla siebie - sławna FIS-Piste "3-Tre“, na której rozegrał się slalom męski "Spinale Direttissima“ Monte Spinale sprawi, że u każdego miłośnika nart poziom adrenaliny wzrośnie! Do wieczornej jazdy zaprasza oświetlana trasa narciarska "Canalone Miramonti". Niezliczone trasy do freereidu oraz do jazdy w głębokim śniegu zachęcą do pozostawienia swojego śladu w białym puchu. Natomiast snowboardziści mogą się wyszaleć na dwóch snowparkach. Jeden w największych w Europie funpark Grost? przyciąga wyjątkowo różnorodnymi konstrukcjami. W sąsiednim Pinzolo dostępny jest kolejny snowpark z halfpipe.Po rozszerzeniu karnetu na karnet "Superskirama" mają Państwo możliwość korzystania z graniczących terenów narciarskich wokół Madonna di Campiglio. Do nich zaliczają się Folgarida-Marilleva, Pinzolo, Pejo, Tonale-Ponte di Legno, Andalo-Paganella, Monte Bondone oraz Folgaria-Lavarone. Karnet narciarski jest ważny na każdym z tych trenów po jednym dniu. Łącznie do Państwa dyspozycji 380 km tras, z czego 340 km są planowo naśnieżane oraz 150 wyciągów w 8 regionach. Tereny narciarskie karnetu "Superskirama" nie są połączone nie sobą busem i dojazd do nich jest we własnym zakresie.

    Gwarancja śniegu (01.01. - 15.03.)

    Jeżeli na 5 dni przed rozpoczęciem wycieczki (dzień przyjazdu) z powodu braku śniegu wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet narciarski będą zamknięte, mogą Państwo bezpłatnie dokonać zmiany rezerwacji na inną naszą wycieczkę w tym samym terminie (o ile są jeszcze wolne miejsca; cena nowo wybranej oferty obowiązuje z dnia dokonania ówczesnej rezerwacji; gwarancja ważna jedynie dla wycieczek zaczynających się w terminach od 01.01. do 15.03.). Aby móc skorzystać z gwarancji, prosimy o kontakt w wyznaczonym terminie (na 5 dni przed rozpoczęciem wyjazdu/pobytu, np. w poniedziałek, jeżeli impreza turystyczna rozpoczyna się w sobotę) drogą mailową na adres gwarancjasniegu-pl@snowtrex.com.

    Karnet narciarski - świadczenia dodatkowe.

    Oferty zawierające karnet narciarski w cenie oznaczone są znakiem "FREE SKI - SKIPASS W CENIE". Należy upewnić się przed dokonaniem rezerwacji, czy wybrali Państwo ofertę z karnetem w cenie.

    Położenie/wyposażenie

    Przytulnie urządzony 4-gwiazdkowy Parkhotel Folgarida jest malowniczo położony w lesie należącym do miejscowości Folgarida i oddalony o ok. 9 km od Madonna di Campiglio. Trasa narciarska przebiega bezpośrednio przy obiekcie i zabierze Państwa przy dobrych warunkach śniegowych do oddalonego o ok. 100 m wyciągu Belvedere, który jest początkiem dużego, połączonego terenu narciarskiego SkiArea Campiglio Dolomiti di Brenta. Bezpłatne miejsca parkingowe, jak również garaż (za opłatą) znajduje się przy obiekcie.Do wyposażenia hotelu należą hala wejściowa z recepcją, winda, Wi-Fi, restauracja, przytulny pokój wypoczynkowy z barem i pokojem gier i zabaw dla dzieci. Hotelowa strefa welnness (w cenie) obejmuje basen, saunę, jacuzzi, łaźnię turecką, a także prysznice relaksacyjne i studio fitness.Codziennie odbywa się program rozrywkowy (w języku włoskim) z grą na fortepianie, tańcami i grami w sali teatralnej. Przez 6 dni w tygodniu dzieci w przedziale wiekowym od 3 do 10 lat mogą uczęszczać do mini klubu w pokoju gier i zabaw (w języku włoskim, w godz. 08:30 - 21:00, zastrzega się prawo zmian w godz. otwarcia, wg info. na miejscu).PokojeNowocześnie urządzone pokoje posiadają prysznic/WC, TV sat., Wi-Fi, sejf i częściowo balkon.WyżywienieWliczone w cenę wyżywienie HB zawiera obfite śniadanie i 3-daniowe menu z bufetem sałatkowym w cenie.

    Świadczenia w cenie

    Noclegi w wybranym terminieWyżywienie jak wybranoKorzystanie ze strefy wellness (wg opisu)Korzystanie z sali fitnessKlub dla dzieci (wg opisu)Udział w programie rozrywkowym (wg opisu)Sejf (w pokoju)Miejsca parkingowe (ograniczona dostępność)

    Opcjonalnie płatne na miejscu

    Garaż

    Płatne na miejscu

    Opłata klimatyczna: ok. 2,- € za osob./nocKeycard: 5,- €

    Zwierzęta domowe

    Zwierzęta domowe na zapytanie (5,- € /dzień, tylko małe zwierzęta, bez karmy)

    Zniżki

    Pokój 2-osob. prysznic/WC, HB - wszyscy uczestnicy otrzymują następujące zniżki: 2 do 7 lat 30% 8 do 15 lat 10%

    Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC, HB - przy zakwaterowaniu wraz z 2 osobami płacącymi pełną cenę wycieczki, pozostali uczestnicy otrzymają

    2 do 7 lat 100% 8 do 15 lat 35% od 16 lat 30%

    Pokój 3-osob./dostawka prysznic/WC, HB - przy zakwaterowaniu wraz z 3 osobami płacącymi pełną cenę wycieczki, pozostali uczestnicy otrzymają

    2 do 7 lat 100% 8 do 15 lat 35% od 16 lat 30%

    Pokój 1-osob. prysznic/WC, HB - wszyscy uczestnicy otrzymują następujące zniżki

    2 do 7 lat 30% 8 do 15 lat 10%

    Ważne wskazówki

    Dzieci do 8 lat (urodzone po 25.11.2009) otrzymują na miejscu bezpłatny karnet, jeżeli towarzysząca dziecku osoba dorosła posiada karnet ważny w tym samym czasie. Jeden darmowy karnet przypada dla jednej osoby płacącej pełną kwotę.W pokojach wieloosobowych lub z dostawką przy niepełnym obłożeniu brak dodatkowych łóżek.

    Pokój 2-osob. prysznic/WC, HB

    przytulne pokoje z TV sat.częściowo balkon

    Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC, HB

    przytulne pokoje z TV sat.częściowo balkon

    Pokój 3-osob./dostawka prysznic/WC, HB

    przytulne pokoje z TV sat.częściowo balkon

    Pokój 1-osob. prysznic/WC, HB

    przytulne pokoje z TV sat.częściowo balkon


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Snow Trex, które specjalizuje się w ofertach wyjazdów zimowych do najbardziej atrakcyjnych regionów narciarskich w Europie i w Ameryce Północnej. Biuro Podróży SnowTrex prężnie działa na rynku międzynarodowym od 2005 roku, obecnie obsługuje turystów w 15 krajach świata.

    Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów Biuro Podróży Snow Trex ma do dyspozycji szeroką bazę apartamentów i hoteli o różnym standardzie, a także pośredniczy w zakupie karnetów narciarskich na wybrane ski regiony. Dodatkowo isnieje możliwość wypożyczenia sprzętu i wykupienia kursów nauki jazdy na nartach czy snowboardzie.

    Podczas wakacji w najpopularniejszych destynacjach klienci objęci są opieką rezydentów, którzy przygotowują animacje wieczorne i zabawy na śniegu. To właśnie stanowi o wyjątkowości oferty Snow Trex.


    Mapa Hotelu Park Hotel Folgarida

    Opinie o Hotelu Park Hotel Folgarida

    Park Hotel Folgarida - możliwości zakwaterowania:

    Pokoj jednoosobowy prysznic WC
    pokój standard 2 os.
    pokój standard 2 osoby
    2 os. pokoj standardowy
    Pokoj dwuosobowy prysznic WC
    Pokoj z czterema lozkami prysznic WC
    wariant ekonomiczny prysznic WC
    Pokój 2 osobowy
    Pokój 2-osob. prysznic/WC
    pokoj STANDARD
    Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 1-osob. prysznic/WC
    Pokoj STANDARD
    Pokój dla 2 osób
    Pokój dla 2-3 osób
    Pokój dla 2-4 osób
    Pokoj 1 osobowy
    Pokoj STANDARD
    Pokój 3-osob./dostawka prysznic/WC

    Park Hotel Folgarida - Możliwości wyżywienia:


    Park Hotel Folgarida - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Park Hotel Folgarida? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00