cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Tre Signori, Lombardia
  • Hotel Tre Signori, Lombardia
  • Hotel Tre Signori, Lombardia
  • Hotel Tre Signori, Lombardia
  • Hotel Tre Signori, Lombardia
  • Hotel Tre Signori, Lombardia
  • Hotel Tre Signori, Lombardia
  • Hotel Tre Signori, Lombardia
  • Hotel Tre Signori, Lombardia
  • Hotel Tre Signori, Lombardia
  • Hotel Tre Signori, Lombardia
  • Hotel Tre Signori, Lombardia
  • Hotel Tre Signori, Lombardia
  • Hotel Tre Signori, Lombardia
  • Hotel Tre Signori, Lombardia
  • Hotel Tre Signori, Lombardia
  • Hotel Tre Signori, Lombardia
1 / 17
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
03.12 - 10.12
już od 1089 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
04.12 - 09.12
już od 799 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Tre Signori
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Tre Signori
star 4

Włochy: Lombardia
Ocena hotelu Tre Signori:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Tre Signori:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 03 grudnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 grudnia 2022

Hotel Tre Signori w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • w bezpośrednim sąsiedztwie stoków narciarskich
  • ok. ok. ok. 250 m od centrum miejscowości St. Caterina
  • ok. 12 km od Bormio

polozenie

  • w bezpośrednim sąsiedztwie stoków narciarskich
  • ok. ok. ok. 250 m od centrum miejscowości St. Caterina
  • ok. 12 km od Bormio

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • hall
  • winda 
  • restauracja

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w pokojach, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

  • garaż (płatny, ok. 70 €/tydzień; wymagane zgłoszenie) 
  • parking (w cenie, ograniczona liczba miejsc)

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

70 apartamentów

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • zakwaterowanie od 17.00, wykwaterowanie do 10.00
  • hotel akceptuje małe zwierzęta domowe (płatne, 10 €/dzień, zgłoszenie przy rezerwacji)
  •  taksa klimatyczna (płatna na miejscu, od 12. roku życia, 1,50 €/noc) 
  • w cenie najmu: prąd, ogrzewanie, woda, pościel, ręczniki, sprzątanie końcowe
  • należy przywieźć ze sobą: ściereczki kuchenne
  • do zapłacenia na miejscu: kaucja 150 € (gotówka)
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

Dla dzieci

  • łóżeczko dla dziecka (płatne ok. 20 €/dzień, na zapytanie)

Sport i wellness

Płatne
  • kryty basen (10 x 6 m)
  • strefa odnowy biologicznej (jacuzzi, sauna, łaźnia turecka; 1 wstęp ok. 15 €/os. dorosła lub 80 €/os./6 wejść; dzieci poniżej 12. r.ż. basen płatny, ok. 10 €/os./1 wstęp)
  • salon piękności
  • masaże

Pokoje

Apartament APX1
  • 1-4 os.
  • ok. 35 m2
  • oddzielna sypialnia
  • balkon
  • pokój dzienno-sypialny
  • na podłodze parkiet lub terakota
  • aneks kuchenny
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
Apartament APX2
  • 1-6 os.
  • ok. 70 m2
  • 2 oddzielne sypialnie
  • telefon
  • balkon
  • pokój dzienno-sypialny
  • na podłodze parkiet lub terakota
  • aneks kuchenny
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC

Wyżywienie

Bez wyżywienia Wyżywienie we własnym zakresie

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Exim Tours

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4Włochy/Lombardia

Położenie

- Santa Caterina- ok. 200 m od centrum miejscowości- ok. 30 m od ośrodka narciarskiego ośrodek narciarski Santa Caterina- ok. 50 m przystanek skibusa

Wyposażenie hotelu

- recepcja z lobby- restauracja, bar, pizzeria- kącik dla dzieci- sejf- narciarnia- winda- bezprzewodowy internet wifiDodatkowo płatne:- basen z jaccuzzi, sztucznym wodospadem i leżakami- brodzik dla dzieci- sauna fińska, sauna parowa, termarium, łaźnia lodowa- mgła lodowa, prysznic wielofunkcyjny, solarium- kącik relaksacyjny z leżakami- ścieżka Kneippa, siłownia- masaże i usługi kosmetyczne

Pokoje

mono 2 - 35 m - pokój dzienny z aneksem kuchennym i rozkładaną kanapą dla 2 osób, łazienka, zwykle balkonmono 4 - 45 m - pokój dzienny z aneksem kuchennym, łóżkiem małżeńskim i rozkładaną kanapą dla 2 osób, łazienka, balkonbilo 4/5 - 50 m - 1 sypialnia z łóżkiem małżeńskim i ewentualnie 1 łóżkiem pojedynczym, pokój dzienny z aneksem kuchennym i rozkładaną kanapą dla 2 osób, łazienka z prysznicem lub wanną, balkon; w niektórych apartamentach sypialnia bez okientrilo 5/6/7 - 70 m - 1 sypialnia z łóżkiem małżeńskim, 1 mniejsza sypialnia z 1 lub 2 pojedynczymi łóżkami, pokój dzienny z aneksem kuchennym, rozkładaną kanapą dla 2 osób i ewentualnie rozkładanym fotelem jednoosobowym, 1x lub 2x (za dopłatą) łazienka z prysznicem lub wanną, balkon; w niektórych apartamentach mniejsza sypialnia bez okienquadrilo 8 - 90 m - 1. piętro apartamentu: 1 sypialnia z łóżkiem małżeńskim, 1 sypialnia z 1 łóżkiem pojedynczym, pokój dzienny z aneksem kuchennym i rozkładaną kanapą dla 2 osób, łazienka, balkon; 2. piętro apartamentu: pomieszczenie przechodnie z 1 łóżkiem pojedynczym, 1 sypialnia z łóżkiem małżeńskim lub 2 łóżkami pojedynczymiDodatkowe wyposażenie:TV sat., telefon, suszarka do włosów

Wyżywienie

Bez wyżywienia

Dodatkowe informacje

- opłata klimatyczna 2 EUR/os. od 12 lat- wydzielony parking (liczba miejsc jest ograniczona), bezpłatny- garaż w zależności od dostępności, 10 EUR/dzień- łóżeczko na zapytanie, ok. 20 EUR/dzień- pobyt z małym zwierzęciem na zapytanie, 10 EUR/dzień- przy pobytach 7-dniowych i dłuższych 1 wstęp na basen i do centrum relaksacyjnego/osoba w cenie, kolejne wejścia za dopłatąOśrodek narciarski Santa Caterina zaprasza klientów na darmowego drinka powitalnego (dotyczy terminów 04/12-23/12/2021 oraz 08/01-16/04/2022 przy pobycie na minimum 5 nocy)

Karnet w cenie

skipass Bormio na 6 dni; ośrodek narciarski Bormio oferuje ok. 65 km tras narciarskichKategoria bimbo*: dzieci urodzone w roku 2014 i młodsiKategoria senior: osoby urodzone w roku 1957 i starszeKategoria junior: dzieci urodzone w latach 2006 do 2013*- zniżka na kategorię bimbo obowiązuje przy korzystaniu ze skipassu dowolnej długości; warunek dziecku musi towarzyszyć 1 osoba dorosła z takim samym karnetem pod względem długości

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

Karnety narciarskie

WAŻNE: Karnety zawarte w cenie oferty , są karnetami w specjalnej, zniżkowej cenie dla Klientów EXIM TOURS. WYBORU KARNETU MOŻNA DOKONAĆ TYLKO W MOMENCIE ZAŁOŻENIA REZERWACJI!

Opis kraju

Włochy jedno z najpiękniejszych miejsc na ziemi i idealne miejsce na wakacje nad morzem. Co roku południowy kraniec Europy przyciąga tysiące turystów z całego świata, zarówno zwolenników słodkiego lenistwa, jak i aktywnych form spędzania wolnego czasu.  Informacje ogólneWłochy to państwo położone na południu Europy, na malowniczym półwyspie Apenińskim. Otaczają je wody morza: Adriatyckiego, Liguryjskiego, Jońskiego, Śródziemnego oraz Tyrreńskiego. Do Włoch należą także okoliczne wyspy, wśród których największe i jedne z najbardziej popularnych turystycznie to Sardynia i Sycylia. Słoneczna Italia zachwyca turystów z całego świata przede wszystkim przyjemnym klimatem, przepięknymi plażami, czystą wodą, monumentalnymi zabytkami, a także aromatyczną kuchnią. Wakacje we Włoszech to idealna propozycja dla miłośników malowniczych krajobrazów, urokliwych miast i miasteczek oraz aktywnego wypoczynku. Południowy kraniec Europy zachwyca przepięknymi wybrzeżami ze złotymi plażami i łagodnymi zejściami do krystalicznie czystej wody. Jednym z najbardziej znanych włoskich wybrzeży jest wybrzeże w Rimini, położone tuż nad Morzem Adriatyckim. Uwagę przyciągają także malownicze plaże usytuowane w pobliżu słynnego na cały świat Jeziora Garda. We Włoszech znajdują się także piękne miasta, pełne cennych zabytków i monumentalnych budowli. Należą do nich: Wenecja, Rzym, Mediolan, Florencja czy Siena, gdzie tworzyli wybitni artyści, np.: Botticelli, Leonardo da Vinci, Michał Anioł. Miasta można zwiedzać, korzystając z popularnych wycieczek objazdowych. Kultura i obyczajeWłosi to ludzie wyjątkowo temperamentni, spontaniczni i energiczni. Cechuje ich duża otwartość, zamiłowanie do głośnych zabaw i korzystanie z życia pełną piersią. Obywatele włoskiego państwa są bardzo związani z tradycją i religią (najbardziej rozpowszechnioną religią jest tam chrześcijaństwo, co jest najbardziej zauważalne w stosunkach społecznych oraz rodzinnych). Większość Włochów jest wyznania katolickiego, zatem obchodzą oni wszystkie ważne święta katolickie, np. Wielkanoc czy Boże Narodzenie. Kultura i obyczaje we Włoszech mogą się nieco różnić w zależności od regionu zamieszkania. Język włoski jest językiem urzędowym, jednak w większości popularnych miejscowości i kurortów turystycznych swobodnie można porozumieć się w innych językach, np.: angielskim, niemieckim czy hiszpańskim. KuchniaWakacje we Włoszech to niepowtarzalna okazja, aby spróbować podziwianej na całym świecie włoskiej kuchni. Głównym składnikiem dań są warzywa i aromatyczne przyprawy: bazylia, oregano, tymianek, pieprz, rozmaryn, estragon. Kuchnia włoska specjalizuje się głównie w potrawach rybnych oraz mącznych, dlatego też spędzając wczasy we Włoszech, koniecznie trzeba spróbować lokalnych makaronów, pizzy bądź risotto. Włosi często jedzą również calzone, czyli pieróg z nadzieniem, lasagne czy gnocchi, czyli ziemniaczane kluski z dodatkiem sera. Włoska kuchnia to również pyszne desery, wśród których najpopularniejszymi są panna cotta i tiramisu.Dla aktywnychWakacje we Włoszech to idealna propozycja na letni wypoczynek dla aktywnych. Miłośnicy jednośladów mogą np. skorzystać z tras rowerowych rozmieszczonych wokół malowniczego Jeziora Garda położonego na granicy Wenecji Euganejskiej, Lombardii i Trydentu-Górnej Adygi. Większość kurortów turystycznych usytuowanych tuż nad brzegiem morza oferuje idealne warunki do uprawiania sportów wodnych takich jak: kitesurfing, nurkowanie, windsurfing czy żeglowanie. Leżąca w środkowej części Włoch Toskania to z kolei raj dla miłośników tenisa, golfa czy jazdy konnej.Co warto kupić?Włoska kuchnia jest słynna na cały świat, dlatego z podróży w słonecznej Italii warto przywieźć trochę tradycyjnych, lokalnych wyrobów. Największą popularnością cieszą się produkty spożywcze: sery (zwłaszcza parmezan Parmigiano Reggiano, gorgonzola, ser owczy Pecorino Romano, Mozzarella di Bufala), makarony (np.: tagliolina ai funghi porcini oraz chili), tradycyjny ryż do risotto oraz prawdziwa włoska kawa. Włosi słyną również w dobrej jakości trunków alkoholowych: win (Rosso di Montalcino, Vernaccia di San Gimignano, Orvieto Classico) i likierów (zwłaszcza słynnego Alberobello). Wśród wyrobów rzemieślniczych warto zwrócić uwagę na produkty z drzewa oliwnego, skórzane oraz włoskie filiżanki i kawiarki. PogodaWłochy położone są w klimacie podzwrotnikowym typu śródziemnomorskiego. W sezonie, czyli do czerwca do września, temperatury powietrza osiągają około 30 stopni Celsjusza, a woda w morzu jest zaledwie odrobinę chłodniejsza. W ciągu doby na południowym krańcu Europy można liczyć na 10 słonecznych godzin.Przydatne zwrotyTak - S (czyt. si)Nie - No (czyt. no)Dzień dobry - Buon giorno (czyt. bon dżiorno)Do widzenia - Arrivederci (czyt. ariwederczi)Cześć - Ciao (czyt. ciał)Proszę - Per favore (czyt. per fawor)Dziękuję - Grazie (czyt. gracje)Przepraszam - Mi scusi (czyt. mi skuzi)Dlaczego Włochy?Wakacje we Włoszech to gwarancja ładnej pogody i niezliczonych możliwości spędzania wolnego czasu. Wczasy w słonecznej Italii to propozycja zarówno dla miłośników błogiego lenistwa na plaży, jak i aktywnego wypoczynku, np.: zwiedzania urokliwych miejscowości i zabytków się tam znajdujących, uprawiania sportów wodnych czy jazdy na rowerze licznymi trasami wydzielonymi specjalnie dla cyklistów. Każdego dnia pojawiają się bardzo interesujące oferty spędzenia wakacji we Włoszech, wśród których znajdują się również atrakcyjne przedsezonowe promocje, oferty typu All Inclusive czy Last Minute. Wakacje we Włoszech to idealny cel letniej podróży zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i grupy znajomych. W ofercie Exim Tours znajdą się wyjazdy na każdą kieszeń, zarówno z dojazdem własnym, jak i drogą lotniczą. Włochy to jedno z najpiękniejszych miejsc na ziemi, dlatego też warto je choć raz odwiedzić, aby poznać kolebkę europejskiej cywilizacji i spędzić niezapomniane wakacje wśród przepięknych plaż i lazurowego morza. Informacje praktyczne Wymagane dokumenty: dowód osobisty lub paszportWaluta: 1 euro = 100 eurocentów (EUR, )Ceny:bagietka - ok. 0,6 euro; chleb tradycyjny - ok. 1,5 - 2 euro; masło - ok. 1,70 euro; kawa Lavazza - ok. 3,5 euro (250 g); woda mineralna - od 0,4 euro (1,5 l)Czas: UTC +1 - zima; UTC +2 - latNapięcie: 220 V, gniazdka europejskieSzczepienia: Nie wymaganeJęzyk: włoskiPlacówki dyplomatyczne:Ambasada Republiki Włoskiej w PolsceDąbrowskiego 6, 00-055 WarszawaTelefon: (22) 826 34 71/2/3/4Fax: (22) 827 85 07, 828 42 03E-mail: ambasciata.varsavia@esteri.itStrona internetowa: www.ambvarsavia.esteri.itGodziny pracy: Poniedziałek-Czwartek 08.30-13.30 i 14.30-17.00Piątek 08.30-14.30Ambasada Rzeczypospolitej Polskiej w Republice WłoskiejWłochy, Rzym, Via Pietro Paolo Rubens, 20, 00197Tel.: +39 06 362 04 200 Tel.: +39 06 362 04 204 Tel. dyżurny: +39 335 599 52 12 Faks: +39 06 806 60 233 Faks: +39 06 321 78 95rzym.amb.sekretariat@msz.gov.plwww.rzym.msz.gov.plKonsulat Honorowy Rzeczypospolitej Polskiej w NeapoluKonsul honorowy: Dario dal Verme (język konsula włoski, angielski, hiszpański)Włochy, Neapol, Viale Gramsci n. 12, 80122 NapoliTel.: 0039 081 660009 Faks: 0039 081 2404664segreteria@consolatopolonianapoli.com WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Volare Travel

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Włochy

Położenie

pięknie położony i skąpany w słońcu Aparthotel Tre Signori znajduje się w malowniczym miasteczku SANTA CATERINA VALFURVA, w regionie Alta Valtelina. Hotel zlokalizowany jest bezpośrednio przy stoku narciarskim. Odległość do centrum ok. 200 m. Przystanek skibusa znajduje się przed hotelem.

Serwis

salon dzienny z dostępem do internetu, sala TV, drink bar, restauracja (dania kuchni lokalnej, włoskiej i międzynarodowej, duży wybór win), centrum odnowy biologicznej - tepidarium, łaźnia Kneipp, łaźnia turecka, kryty basen z jacuzzi, oddzielny basen dla dzieci solarium, sauna fińska, strefa relaksu, gabinet kosmetyczny, siłownia; przechowalnia sprzętu narciarskiego, garaż, baby club, bezpłatny parking.

Pokoje

goście są zakwaterowani w komfortowo wyposażonych pokojach, które znajdują się w tym samym budynku, co apartamenty. Pokoje są standardowo wyposażone (TV SAT), z pełnym węzłem sanitarnym (łazienka z prysznicem, suszarka do włosów). Typy pokoi - STANDARD 2 os., z możliwością 3 i 4 dostawki. Pokoje o pow. 35 m2, z aneksem kuchennym, z którego można korzystać za dopłatą, większość posiada balkon.

Wyżywienie

śniadanie w formie bufetu, obiadokolacje serwowane (w restauracji naprzeciwko hotelu).

Cena obejmuje

7 noclegów, wyżywienie 2 x dziennie. Obowiązkowe ubezpieczenie KL, NNW i bagaż w wys. 40 zł/os. Kolację noworoczną (napoje dodatkowo płatne)

Cena nie obejmuje

napoi do obiadokolacji, opcjonalnego ubezpieczenia OC SKI w wys. 40 zł/os. Taksy klimatycznej w wys. 1,50 Euro/os./dzień (dzieci do 14 roku życia nie płacą taksy).

Zniżki

przy dwóch osobach pełnopłatnych na 3 i 4 łóżku (dostawce) dzieci 0 - 8 lat 50%, 8 - 12 lat 20%, powyżej 12 lat 10%.

Dopłaty

łóżeczko dla dziecka 20 euro/dzień. do pokoju 1-os. 1150zł/tydzień

Info skipass

6 dniowy Bormio od 120 euro/os.; 6 dniowy Alta Valtellina od 154 euro/os. obejmuje trasy - Livigno, Bormio, Cima Piazzi Happy Mountain, Oga/S.Colombano, S. Caterina Valfurva.

Atuty obiektu

- Blisko centrum Livigno i wyciągów - Idelana opcja dla młodych ludzi


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Volare Travel, które powstało w roku 2004 jako organizator sportów zimowych i specjalista wycieczek narciarskich we Włoszech. Obecnie, w ramach oferty zimowej, należy do ścisłej czołówki polskich touroperatorów. Organizuje wakacje w najlepszych regionach narciarskich Włoch (m. in. Madonna di Campiglio, Val di Fiemme, Livigno, Val di Sole, czy Val di Fassa) i Austrii (Dolina Zillertal, Hintertux, Zell am See czy Kaprun).

W ofercie Volare Travel znajdują się dogodnie położone i dobrze wyposażone apartamenty z aneksami kuchennymi dla narciarzy oraz hotele o wysokim standardzie dla najbardziej wymagających osób. Biuro Podróży Volare Travel organizuje wyjazdy narciarskie dla klientów indywidualnych oraz grup zorganizowanych, a także wyjazdy incentive w oparciu o autokar i dojazd własny oraz z możliwością przelotu.

Volare Travel zapewnia wykwalifikowaną kadrę instruktorów, którzy dokładają wszelkich starań aby wypoczynek narciarski był niezwykłą przygodą organizując zawody narciarskie, zjazdy poza trasami, wyjazdy na heliski i szereg innych atrakcji.


Snowtrex

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Miasto

Santa Caterina

Kraj

Włochy

Położenie/wyposażenie

Komfortowy 4-gwiazdkowy Aparthotel Tre Signori położony jest na słonecznym stoku, na wysokości niemal 1800 m. Przy dobrych warunkach śniegowych zjazd możliwy jest pod sam obiekt, bezpośrednio przy słonecznym tarasie hotelu. Do centrum miejscowości i kolejki górskiej jest ok. 250 m.W dobrze prowadzonym obiekcie znajduje się recepcja, winda, łącze internetowe, pokój wypoczynkowy, restauracja, bar, pizzeria i ogrzewana przechowalnia nart. Zadbana strefa wellness z basenem, sauną, jacuzzi i łaźnią turecką do dyspozycji gości za opłatą. Bezpłatne miejsca parkingowe znajdują się bezpośrednio przy zakwaterowaniu oraz w odległości ok. 200 m. Za opłatą można skorzystać z garażu.Pokoje/apartamentyPrzestronne, komfortowe apartamenty z pokojem dzienno-sypialnym z rozkładaną podwójną kanapą, łazienką lub prysznicem/WC, TV sat., telefonem, Wi-Fi i częściowo balkonem. W apartamentach dodatkowo nisza kuchenna z lodówką i 4-palnikową kuchenką elektryczną.WyżywieniePrzy rezerwacji pokoi w cenie zawarte jest wyżywienie HB, w skład którego wchodzą śniadania w formie bufetu i 4-daniowe kolacje z menu do wyboru z bufetem sałatkowym. Kolacja sylwestrowa jest wliczona w cenę. Przy rezerwacji apartamentów brak wyżywienia. Na miejscu można za opłatą zamówić wyżywienie HB (w dniu przyjazdu w hotelu, wg informacji na miejscu).

Świadczenia w cenie

Noclegi w wybranym terminieWyżywienie jak wybranoBielizna pościelowaRęcznikiSprzątanie końcoweMenu sylwestrowe (tylko przy rezerwacji pokoi)Miejsca parkingowe (ograniczona dostępność)

Opcjonalnie płatne na miejscu

Korzystanie ze strefy wellness (wg opisu): 1 wejście ok. 15,-€ /osob. lub 80,-€ /osob./tydz.Korzystanie z basenu dla dzieci (do 12 roku życia): ok. 10,- € /wejście Wyżywienie HB dla gości apartamentów (wg informacji na miejscu)Łóżeczko dla dzieci: ok. 15,- € /dzieńGaraż (dostępność ograniczona): ok. 70,- € /tydz. (niedostępny w terminie od 21.12.2019 i 04.01.2020)

Płatne na miejscu

Opłata klimatyczna: ok. 1,80 € za osob./nocKaucja: 150,- €/apart.Keycard 5,- €

Zwierzęta domowe

Zwierzęta domowe na zapytanie (ok. 10,- €/dzień, tylko małe zwierzęta, bez karmy)

Zniżki

W zależności od typu pokoju, wieku podróżujących, daty wyjazdu i karnetu narciarskiego, otrzymają Państwo różne zniżki. Dokładną wysokość zniżki mogą Państwo uzyskać podczas przygotowania sobie indywidualnej oferty (należy kliknąć w cenę). Niemowlęta, które w momencie wyjazdu mają mniej niż 24 miesiące, zasadniczo podróżują bezpłatnie, muszą być jednak uwzględnione w każdej rezerwacji.

Ważne wskazówki

Pływanie bez czepka kąpielowego nie jest dozwolone! Korzystanie z sauny nago nie jest dozwolone.Dzieci poniżej 12. roku życia w strefie wellness mogą korzystać tylko z basenu.Dzieci urodzone po 01.01.2012 nie będą wyszczególnione na voucherze na karnet narciarski. Przy zakupie karnetu dla osoby dorosłej dziecko z tej grupy wiekowej otrzyma na miejscu kartę na bezpłatne korzystanie z wyciągów (konieczność wylegitymowania się). W razie większej liczby dzieci niż osób dorosłych należy na miejscu wykupić karnet dla dzieci. Dalsze informacje w kasie wyciągu.Przy zakupie karnetu narciarskiego na 6 dni obowiązuje on również podczas nocnej jazdy na nartach (wg info. na miejscu, prawdopodobnie od stycznia).

Apartament 4-osob. (ok. 35 m?), SC

pokój dzienno-sypialny z podwójną rozsuwaną kanapą i TV sat.sypialnia z łóżkiem podwójnymczęściowo balkon

Apartament 5-osob. (typ B), SC

pokój dzienno-sypialny z podwójną rozkładaną kanapą lub 2 łóżkami pojedynczymi i TV sat.sypialnia z łóżkiem podwójnymsypialnia z łóżkiem pojedynczymdodatkowo 1 x prysznic/WCczęściowo balkon

Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC, HB

przestronne pokoje z TV sat.częściowo balkon

Apartament 6-osob. (ok. 50 m?), SC

pokój dzienno-sypialny z podwójną rozkładaną kanapą lub 2. łóżkami pojedynczymi i TV sat.sypialnia z łóżkiem podwójnymsypialnia z 2. łóżkami pojedynczymiczęściowo balkon

Apartament 5-osob. (typ A), SC

pokój dzienno-sypialny z podwójną kanapą rozkładaną lub 2. łóżkami pojedynczymi i TV sat.sypialnia z łóżkiem podwójnymsypialnia z łóżkiem pojedynczymczęściowo balkon

Dojazd

Kolej: Tirano (ok. 50 km)Przelot: Bergamo (ok. 150 km), Mediolan-Linate (ok. 195 km), Innsbruck (ok. 205 km)

Karnet narciarski - dodatkowe informacje.

Oferty zawierające karnet narciarski w cenie oznaczone są znakiem "SKIPASS/KARNET W CENIE" (istnieje możliwość zaznaczenia tej opcji w filtrach). Prosimy upewnić się przed dokonaniem rezerwacji, czy wybrali Państwo ofertę z karnetem narciarskim w cenie. Rezerwacja bez ryzyka z naszą Gwarancją zwrotu pieniędzy - koronawirus! Jeżeli na jeden dzień przed rozpoczęciem podróży (dzień przyjazdu) ze względu na pandemię koronawirusa zarezerwowany obiekt lub wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet będą zamknięte, mogą Państwo bezpłatnie anulować rezerwację. Obowiązuje to również w przypadku, gdy MSZ odradza podróże, które nie są konieczne, do zarezerwowanego ośrodka lub zamknięcia granic kraju docelowego.W takim przypadku mogą Państwo na 10 dni (i mniej) przed rozpoczęciem wyjazdu, bezpłatnie odwołać rezerwację. Anulowanie rezerwacji musi nastąpić najpóźniej na 2 dni przed rozpoczęciem wyjazdu. Zwroty kosztów wyjazdu będą realizowane w ciągu 14 dni od anulowania rezerwacji. W zeszłym sezonie narciarskim 2019/20 zwróciliśmy 100% środków za rezerwacje odwołane z powodu pandemii koronawirusa. Pieniądze naszych Klientów są dodatkowo zabezpieczone na wypadek niewypłacalności.

Gwarancja śniegu (01.01. - 15.03.)

Jeżeli na 5 dni przed rozpoczęciem wycieczki (dzień przyjazdu) z powodu braku śniegu wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet narciarski będą zamknięte - przy czym najwyższy punkt terenu narciarskiego musi znajdować się na wysokości minimum 1800 m.n.p.m. - mogą Państwo bezpłatnie dokonać zmiany rezerwacji na inną naszą wycieczkę w tym samym terminie (o ile są jeszcze wolne miejsca; obowiązuje aktualna cena nowego wyjazdu bez rabatu Last-Minute & More; gwarancja ważna jedynie dla wycieczek zaczynających się w terminach od 01.01. do 15.03.). Aby móc skorzystać z gwarancji, prosimy o kontakt w wyznaczonym terminie (dokładnie na 5 dni przed rozpoczęciem wyjazdu/pobytu, np. w poniedziałek, jeżeli impreza turystyczna rozpoczyna się w sobotę) drogą mailową na adres gwarancjasniegu-pl@snowtrex.com.

Teren narciarski Santa Caterina

Maks. wysokość: 2880 mMin. wysokość: 1722 mWys. miejscowość: 1734 mWyciągi łącznie: 9Orczyki: 5Krzesełka: 2Gondole: 2Trasy łącznie: 35 kmTrasy zielone/niebieskie: 2 kmTrasy czerwone: 27 kmTrasy czarne: 6 km


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Snow Trex, które specjalizuje się w ofertach wyjazdów zimowych do najbardziej atrakcyjnych regionów narciarskich w Europie i w Ameryce Północnej. Biuro Podróży SnowTrex prężnie działa na rynku międzynarodowym od 2005 roku, obecnie obsługuje turystów w 15 krajach świata.

Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów Biuro Podróży Snow Trex ma do dyspozycji szeroką bazę apartamentów i hoteli o różnym standardzie, a także pośredniczy w zakupie karnetów narciarskich na wybrane ski regiony. Dodatkowo isnieje możliwość wypożyczenia sprzętu i wykupienia kursów nauki jazdy na nartach czy snowboardzie.

Podczas wakacji w najpopularniejszych destynacjach klienci objęci są opieką rezydentów, którzy przygotowują animacje wieczorne i zabawy na śniegu. To właśnie stanowi o wyjątkowości oferty Snow Trex.


Traveliada

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Livigno Livigno / Bormio Jedna z TOP listy stacji narciarskich, to Livigno położone na wysokości 1816 m n.p.m. wśród szczytów Alp Retyckich w Alta Valtellina. Idealne miejsce dla tych, którzy oprócz jazdy na nartach na dobrze przygotowanych trasach (obsługiwanych przez jedne z najnowocześniejszych wyciągów narciarskich), lubią rozrywki do późnych godzin wieczornych. Livigno - strefa wolnocłowa, kusi kosmopolityczną atmosferą, tanią benzyną, alkoholem oraz markowym sprzętem i kosmetykami. Ciekawostką jest tunel Munt la Schera, wydrążony w skałach w 1961 r. łączący Livigno ze Szwajcarią, do słynnego St. Moritz ok. 40 km. Dodatkową atrakcją są wody termalne, które mają temperaturę ok. 37 - 40 stopni w pobliskim Bormio, oddalonym o około 38 km. Tereny narciarskie w Livigno charakteryzują się dużym nasłonecznieniem, wiele atrakcyjnych szerokich tras, bezpłatny skibus między terenami narciarskimi Carosello 3000, a Mottolino - Teola. Znaczna część tras jest również sztucznie zaśnieżona. Zaawansowani narciarze mogą również spróbować jazdy poza trasami, ale tylko z przewodnikiem. Snowboardzistów Livigno zaprasza do ogromnego funparku na stokach od strony wyciągów Mottolino. Dodatkowe atrakcje to - wędrówki na rakietach śnieżnych, skuterem śnieżnym po zamarzniętym sztucznym jeziorze lub psim zaprzęgiem, jazda konna. Wieczorami na turystów czekają liczne bary, puby, restauracje, winiarnie i dyskoteki. Tam to lubią się bawić. Aparthotel Tre Signori

Położenie

Nowo zbudowany, pięknie położony i skąpany w słońcu Aparthotel Tre Signori znajduje się w malowniczym miasteczku SANTA CATERINA. W odległości 200m od centrum miejscowości i bezpośrednio przy stoku narciarskim. Przystanek skibusa przed hotelem.

Zakwaterowanie

Hotel został otwarty w sezonie zimowym 2006/2007 i jest bardzo komfortowo urządzony w gustownym stylu. W hotelu - bar, restauracja, recepcja z pamiątkami. pomieszczenie na sprzęt narciarski z podgrzewanymi szafkami. Przestronne pokoje wyposażone w TV sat, częściowo balkon, prysznic/WC.

Udognienia dla Gości

Kyty basen, jacuzzi, sauna, łaźnia turecka (płatne), bezpłatny parking, garaż (10€/dzień),

Wyżywienie

HB oferuje - śniadania w formie bufetu oraz obiadokolacje z bufetem sałatkowym. Napoje dodatkowo płatne.

Karnet Narciarski

W cenie 6-dniowy karnet Livigno. Istnieje możliwość rozszerzenia oferty o 1 dodatkowy dzień na stoku. (Prosimy przesłać zapytanie wraz z kodem oferty na maila rezerwacje@traveliada.pl, konsultant wyceni wartość rezerwacji.)

Dodatkowe opłaty

Obowiązkowe - keycard (5,- €). Opcjonlanie - garaż (10€/dzień)

Cena zawiera

Noclegi w wybranym terminie, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie KL i NNW, 6-dniowy karnet Livigno, opiekę kontrahenta na miejscu, bieliznę pościelową i ręczniki, miejsca parkingowe, sprzątanie końcowe.

Cena nie zawiera

Wydatków własnych, ubezpieczenia SKI, opłaty klimatycznej (ok. 1,- € osob./dzień), kosztów dojazdu, świadczen nie zawartych w cenie.


Neckermann

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Dolomity, Włochy

Ski info

Wyciąg: ok. 250 m (kolejka kabinowa).Bezpośrednio przy stokuZjazd na nartach możliwy pod obiekt (w zależności od warunków śniegowych).Narciarnia: w obiekcie.

Położenie

słoneczne, na wys. ok. 1800 m, do centrum miejscowości ok. 250 m.

Wyposażenie

komfortowy hotel w alpejskim stylu, oferuje swoim gościom: hol powitalny z recepcją, duże pomieszczenie klubowe z barem, pizzerią oraz restaurację. Sklep z pamiątkami. Duży taras słoneczny. Winda.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie (A)

pokoje: przestronne i bardzo dobrze wyposażone pokoje 2-os. (ok. 35 m kw.), z prysznicem, WC, TV sat. i tel. A2B: pokój 2-os.Mieszkanie: dobrze wyposażone i przestronne (ok. 60 m kw.) z wanną/prysznicem, WC, wnęką kuchenną (k. elektryczna 4 palniki, bez piekarnika, lodówka, ekspres do kawy), TV sat., tel. F4G: dwupokojowe m. dla 4 os. (ok. 35 m kw.). Pokój dzienny z podwójnym łóżkiem, sypialnia dla 2-os. F6H: trzypokojowe m. dla 6 os. (ok. 60 m kw.). Pokój dzienny z podwójnym łóżkiem. 2 x sypialnia z dwoma łóżkami.

Dzieci

pokój zabaw.

Wellness

za opłatą: kryty basen, jacuzzi, sauna, łaźnia turecka, siłownia (1 x wstęp ok. 13 EUR/os., 1 tydzień ok. 70 EUR/os. Dzieci do 14 lat tylko wstęp na basen: 1 x ok. 7 EUR, tydzień ok. 30 EUR).

Wyżywienie

bufet śniadaniowy, wieczorem wybór menu.

Święta/Sylwester

menu sylwestrowe, obligatoryjnie, ok. 90 EUR/os. (napoje nie są wliczone w cenę).

Zniżki (A)

A2B: 2 dorosłych + 1-2 dzieci (2-6 lat): 100%, (7-12 lat): 50%, (od 13 lat): 20% na dostawkach.

W cenie najmu

woda, prąd, gaz, ogrzewanie, końcowe sprzątanie, pościel - zmiana 1 x na tydzień.

Należy wziąć ze sobą

ręczniki, opcjonalnie do wypożyczenia na miejscu ok. 8 EUR/osobę, ściereczki.

Do zapłacenia na miejscu

kaucja ok. 150 EUR (mieszkania).

Opłata klimatyczna

do zapłacenia na miejscu.

Parkowanie

ograniczona liczba miejsc parkingowych, ewentualnie publiczny parking oddalony ok. 200 m; oba w cenie. Garaż za opłatą, ok. 50 EUR/tydzień. W terminie 28.12-11.01 ok. 15 EUR/dzień.

Zwierzę domowe

tak, małe za opłatą ok. 10 EUR/dzień.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Tre Signori

Opinie o Hotelu Tre Signori

Tre Signori - możliwości zakwaterowania:

bilo 4
bilo 4/5
junior suite 2/3/4
mono 2
mono 4
quadrilo 8
standard 2/3/4
trilo 6
trilo 6/7

Tre Signori - Możliwości wyżywienia:


Tre Signori - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Tre Signori? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00