cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
  • Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach, Tajlandia
1 / 29
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
24.09 - 02.10
już od 4759 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
30.04 - 01.05
już od 200 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Movenpick Resort & Spa Karon Beach
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach
star 5

Tajlandia
Ocena hotelu Movenpick Resort & Spa Karon Beach:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Movenpick Resort & Spa Karon Beach:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 kwietnia 2020

Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Tajlandii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

WYSPA PHUKET/TAJLANDIA

Do dyspozycji gości

• lobby • recepcja • winda • ogród • kompleks basenów • bar koktajlowy Kinnaree (10.00-24.00) • bar na plaży MINT (12.00-24.00) • kawiarnia Cafe Studio (8.00-18.00) • taras • restauracja Pacifica (6.00-23.00, bufetowa, a la carte, przy basenie, kuchnia azjatycka, międzynarodowa, tajska) • restauracja El Gaucho Steakhouse (18.00-23.00, a la carte, dania z grilla, kuchnia międzynarodowa) • restauracja OrientAsia (18.00-23.00, a la carte, kuchnia azjatycka, chińska, tajska, z tarasem)

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • leżaki, parasole przeciwsłoneczne, ręczniki (przy basenach, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• sklep z pamiątkami • butik • kantor • pralnia (płatna) • room service (płatny) • parking (strzeżony, w cenie) • sejf w recepcji (w cenie) • bankomat • usługi konsjerża • 11 sal konferencyjnych

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners 

Liczba pokojów

247

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• pakiet dla nowożeńców: specjalna dekoracja, kwiaty, owoce, gwarantowane łóżko typu king size w pokoju; przy przyjeździe należy okazać kopię świadectwa zawarcia związku małżeńskiego • przy rezerwacji 2 osób dorosłych i 1 dziecka, dziecko śpi w łóżku rodziców (nie ma możliwości rezerwacji dostawki dla dziecka) • zakwaterowanie od 15.00, wykwaterowanie do 12.00 • ostatnia renowacja hotelu w 2014 r. • hotel nie akceptuje zwierząt

Dla dzieci

• basen dla dzieci • międzynarodowe animacje dla dzieci • miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat • plac zabaw • menu dla dzieci • wysokie krzesełka • łóżeczko dla dzieci (na zapytanie, w cenie) • opieka dla dziecka (płatna) • zjeżdżalnia dla dzieci 

Sport i wellness

W cenie • sala fitness • aerobik • aqua aerobik • stretching

Płatne • strefa spa (9.00-21.00, od 5 r. ż.) • salon kosmetyczny • oferta sportów wodnych • masaże • zabiegi kosmetyczne • trening personalny • Tai Chi • joga • 2 korty tenisowe • oświetlenie kortu • wypożyczenie rakiet • szkoła nurkowania PADI

Rozrywka

• zajęcia sportowe • muzyka na żywo • zajęcia kulinarne (płatne) • bilard (w cenie)

Pokoje

Pokój 2-osobowy Ocean View DZM1

• 1-3 os. • ok. 36 m2 • widok na morze • w budynku głównym • sofa • wanna • prysznic • WC • szlafroki (w cenie) • kapcie (w cenie) • suszarka do włosów • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • TV • telefon • sejf (w cenie) • Wi-Fi (w cenie) • minibar (płatny) • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty • balkon

Apartament APX1

• 1-4 os. • ok. 125 m2 • widok na morze • w pierwszej linii od morza • 2 sypialnie • taras • 2 łazienki • prysznic • oddzielny prysznic • wanna • 2 WC • suszarka do włosów • lustro kosmetyczne • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • TV • odtwarzacz DVD • telefon • sejf (w cenie) • sofa • biurko • Wi-Fi (w cenie) • minibar (płatny, woda w cenie) • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty • aneks kuchenny • lodówka • kuchenka elektryczna/gazowa • płyta kuchenna • kuchenka mikrofalowa • szlafroki (w cenie) • kapcie (w cenie)

Bungalow Deluxe Garden Villa BUX2

• 1-3 os. • ok. 53 m2 • widok na ogród • taras • duże podwójne łóżko • kącik wypoczynkowy • oddzielny prysznic • WC • suszarka do włosów • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • TV • odtwarzacz DVD • odtwarzacz CD • telefon • sejf (w cenie) • Wi-Fi (w cenie) • minibar (płatny) • lodówka • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty • ekspres do kawy • szlafroki (w cenie) • kapcie (w cenie)

Pokój rodzinny Plunge Pool FZX1

• 1-4 os. • ok. 57 m2 • widok na ogród • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • suszarka do włosów • lustro kosmetyczne • sejf (w cenie) • sofa • biurko • telefon • minibar (płatny, woda w cenie) • Wi-Fi (w cenie) • TV • odtwarzacz DVD • prysznic • oddzielny prysznic • wanna • szlafroki (w cenie) • kapcie (w cenie) • taras z leżakami i basenem typu plunge

Pokój 2-osobowy Garden View DZX1

• 1-3 os. • ok. 36 m2 • widok na ogród • w budynku głównym • sofa • prysznic • szlafroki (w cenie) • kapcie (w cenie) • WC • suszarka do włosów • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • TV • telefon • sejf (w cenie) • Wi-Fi (w cenie) • minibar (płatny, woda w cenie) • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty • balkon

Willa z basenem Penthouse Plunge Pool BUX4

• 1-2 os. • ok. 71 m2 • widok na ogród • taras na dachu z leżakami i basenem typu plunge • wanna • oddzielny prysznic • WC • szlafroki (w cenie) • kapcie (w cenie) • suszarka do włosów • duże podwójne łóżko • kącik wypoczynkowy • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • TV • odtwarzacz CD • odtwarzacz DVD • telefon • sejf (w cenie) • Wi-Fi (w cenie) • minibarek (płatny, woda w cenie) • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty • ekspres do kawy • lodówka • codziennie kosz owoców • dostęp do basenu coconut

Willa z basenem Plunge Pool BUX3

• 1-2 os. • ok. 68 m2 • widok na ogród • taras z leżakami i basenem typu plunge • 1 łóżko typu king size • kącik wypoczynkowy • wanna • oddzielny prysznic • WC • szlafroki (w cenie) • kapcie (w cenie) • suszarka do włosów • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • TV • telefon • sejf (w cenie) • Wi-Fi (w cenie) • odtwarzacz DVD • odtwarzacz CD • minibar (płatny, woda w cenie) • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty • ekspres do kawy • codziennie kosz owoców • dostęp do basenu coconut

Bungalow Deluxe Garden View BUX1

• 1-3 os. • ok. 40 m2 • widok na ogród • taras • łóżko typu king size • kącik wypoczynkowy • oddzielny prysznic • WC • suszarka do włosów • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • TV • telefon • sejf (w cenie) • Wi-Fi (w cenie) • minibar (płatny) • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty • ekspres do kawy • szlafroki (w cenie) • kapcie (w cenie)

Suita SUX1

• 1-6 os. • ok. 104 m2 • widok na ogród • 2 sypialnie • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • suszarka do włosów • lustro kosmetyczne • sejf (w cenie) • sofa • biurko • telefon • minibar (płatny, woda w cenie) • Wi-Fi (w cenie) • TV • odtwarzacz DVD • oddzielny prysznic • wanna • szlafroki (w cenie) • kapcie (w cenie) • balkon lub taras

Wyżywienie

Dwa posiłki • śniadanie (w formie bufetu, 6.00-10.30) • wieczorem 3-daniowe menu lub bufet - do wyboru w 3 restauracjach (możliwa dieta wegetariańska, bezglutenowa i bez laktozy)

Śniadania • w formie bufetu (6.00-10.30)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Coral Travel

Szukasz wakacji do Tajlandii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Phuket Pięciogwiazdkowy hotel położony pośród bujnego tropikalnego ogrodu.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

BRAK

Data otwarcia

2006 r. Odnowiony w 2014 r. Na terenie hotelu znajduje się całodobowa recepcja, lobby, room service, 4 baseny, 5 restauracji, 3 bary, centrum konferencyjne, centrum biznesowe, pralnia (płatna), winda, wypożyczalnia samochodów, przechowalnia bagaży.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

W bliskiej odległości znajduje się jedna z najpiękniejszych plaż Karon Beach. Publiczna, piaszczysta.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną, łazienkę (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów), TV, telefon, sejf (bezpłatny), mini bar (płatny), zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras. Typy pokoi: w 247 pokojach i apartamentach: pokoje rodzinne , suity , pokoje superior dla max 4 os. , suity rodzinne 2 bedroom , pokoje residence , pokoje garden deluxe king dla max 3 os. , pokoje rodzinne plunge pool dla max 3 os.

Wyżywienie

5 restauracji, 3 bary

śniadanie

Formuła zawiera:śniadanie

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacja

śniadanie, obiad i kolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, opiekunka (płatna), krzesełko i menu dla dzieci w restauracji głównej zjeżdżalnia wodna, plac zabaw, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

muzyka na żywo, bilard, tenis stołowy

płatne

centrum SPA, masaż i zabiegi na ciało i twarz, centrum fitness, salon gier, centrum nurkowe

Aktualizacja opisu

19.07.2017 17:24

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi SPA Golf Mini Klub

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Tajlandii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Tajlandia/Phuket

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 5* - kat. lokalna 5*

Położenie

- przy plaży Karon Beach (przejście z hotelu na plażę przez drogę) - ok. 50 km od lotniska Phuket

Plaża

- piaszczysta

Pokoje

Superior - klimatyzacja indywidualna - mini bar (płatny) - TV Sat, telefon - internet Wi Fi (płatny) - zestaw do kawy/herbaty - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka) - balkon/taras - powierzchnia ok. 36 m2

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 4 baseny - zjeżdżalnia - siłowania - snorkeling - animacje Płatne - SPA (łaźnia, sauna, masaże) - lekcje nurkowania - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- basen - plac zabaw - mini klub (4-12 lat) - pokój zabaw - mini klub

Wyżywienie

BB: śniadania - bufet amerykański

Restauracje i bary

- 4 restauracje - 3 bary

Dodatkowe informacje

- sklepy - internet Wi Fi (płatny) - pralnia (płatna) - kantor - parking - www.movenpick.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu, transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę anglojęzycznego przedstawiciela kontrahenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Orka

Szukasz wakacji do Tajlandii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

TAJLANDIA, PHUKET

Położenie

Otoczony rozległymi ogrodami i oddzielony drogą od pięknej plaży Karon Beach, Lokalne restauracje i sklepy w odległości krótkiego spaceru, do ożywionej plaży Patong Beach około 15 minut, transfer z lotniska około 60 minut, Uwaga - Kąpiel w morzu od kwietnia do października ze względu na prądy morskie i wzburzone morze ograniczona.

Miejscowa kategoria

5****

Wyposażenie hotelu

Rozległy ośrodek Movenpick, składa się z piętrowego budynku głównego, bungalowów i domków jednorodzinnych, duży przestronny basen, leżaki parasole i ręczniki bezpłatnie, Wśród udogodnień hotelu, centrum fitness, SPA, kort tenisowy, biblioteka, kącik internetowy i wielki klub dla dzieci z dużym asortymentem zabawek, 2 restauracje, kawiarnie oferują śniadanie w formie bufetu, a la carte i tematyczne bufety z kuchnią międzynarodową i dania kuchni azjatyckiej Churrasco Brazylii, Sand Bar w Karon Beach jest popularnym miejscem do spotkań na koktajle, napoje chłodne i pizza.

Zakwaterowanie

w głównym budynku 356 pokoi, z wanną lub prysznicem i WC, suszarka do włosów, klimatyzacją, telewizja satelitarna, telefon, dostęp do Internetu za dopłatą, sejf, żelazko, mini bar, kawa / herbata i sofę, Deluxe Plunge Pool Room znajdują się na parterze w głównym budynku z prywatnym basen, Deluxe Seaview Pokoje znajdują się na piętrach od 2 do 5 z dużym balkonem z widokiem na Andaman Sea, Nieco bardziej przestronne Garden Villas są skupione w tropikalnym ogrodzie i oferuje dodatkowo zewnątrzy prysznic oraz taras, Bardzo przestronne Plunge Pool Wille są położone przy basen na dziedzińcu w centralnej części posesji, Typu Penthouse Plunge Pool Villa znajduje się na najwyższym piętrze kompleksu willi duplex, posiadają dostęp do prywatnego basenu na dachu.

Program imprezy

.

1 dzień

Wylot do Phuket

2 dzień

Przylot do Phuket i transfer z lotniska do HOTELU MoVENPICK RESORT & SPA 5*****

2-8 dzień

Pobyt w HOTELU MoVENPICK RESORT & SPA 5***** / Phuket

8 dzień

Transfer z HOTELU MoVENPICK RESORT & SPA 5***** na lotnisko w Phuket i wylot do kraju

9 dzień

Przylot do kraju. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

Cena obejmuje

- przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie / Śniadania, - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę rezydenta anglojęzycznego lub niemieckojęzycznego,

Cena nie obejmuje

- obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 10,- pln / dzień / osoba (AXA POLSKA), - kosztów wymaganych wiz (100,- zł), - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych,

Informacje praktyczne

- elektryczność - 220V / 50 Hz, - Kraj jest w zasadzie bezpieczny dla turystów, - Nie są wymagane szczepienia, - Co zabrać ze sobą? Lekkie, bawełniane ubranie, Ubranie przeciwdeszczowe, Okulary przeciwsłoneczne, filtr ochronny, okrycie głowy do ochrony przed słońcem, - Strefa czasowa - GMT + 6.00

Informacje wizowe

DLA OBYWATELI RP PRZYBYWAJĄCYCH DO KRÓLESTWA TAJLANDII WYMAGANA JEST WIZA, Informujemy, iż warunki wystawiania i przedłużania wiz do Tajlandii, a także inne przepisy imigracyjne są często zmieniane, Różne placówki dyplomatyczne mają dużą dowolność w interpretacji przepisów, Orka Travel Sp. z o.o. nie bierze odpowiedzialności za aktualność podanych informacji, Zalecamy wszystkim Klientom dodatkowe potwierdzenie aktualnych informacji wizowych, kontaktując się przed wyjazdem z Ambasadą Tajlandii w Warszawie, Adres Ambasady Królewstwa Tajlandii w Warszawie ul Willowa 7, 00-790 Warszawa Tel-(22)849 14 06, (22)849 26 55, (22)849 47 30,(22)849 64 14 Fax- (22)849 26 30 (Godziny składania i odbierania dokumentów wizowych - 9.00 - 12.00, poniedziałek - piątek) Aby otrzymać wizę turystyczną, należy się zgłosić bezpośrednio do Ambasady Tajlandii w Warszawie, lub jeśli planowany pobyt nie przekracza 15 dni - obywatele polscy mają możliwość nabycia specjalnej wizy 'On-Arrival' na lotnisku w Bangkoku w stanowisku wizowym tuż przed odprawą paszportową. WIZA TURYSTYCZNA wiza, którą należy wyrobić w placówce dyplomatycznej Tajlandii (np Tajskiej ambasadzie w Warszawie), Pozwala na pobyt w Tajlandii przez 60 dni od daty wjazdu do kraju, Można ją łatwo przedłużyć o jeden dodatkowy miesiąc (opłata 1 900THB - ok 170PLN) w jednym z urzędów imigracyjnych, koszt wizy turystycznej - 100 PLN, dokumenty niezbędne do ubiegania się o wizę - 1 wypełniony wniosek wizowy, 2 fotografie paszportowe oraz paszport ważny minimum 6 miesięcy, czas na jaki wiza jest wydawana - wiza jest ważna przez 3 miesiące, w tym na terytorium Tajlandii można być maksymalnie 60 dni, czas oczekiwania na wizę - okolo 2 dni WIZA 'ON-ARRIVAL' (na pobyt tylko do 15 dni) Jest to specjalna wiza, o którą ubiegać mogą się tylko obywatele 21 krajów, w tym Polski, Wydawana jest po wypełnieniu wniosku i złożeniu odpowiednich dokumentów już w Tajlandii, na lotnisku albo na przejściu granicznym, Wizę można przedłużyć tylko o 7 dni (opłata 1900THB - ok 90PLN) w jednym z urzędów imigracyjnych na terenie Tajlandii, Można też wyjechać z Tajlandii do któregoś z krajów sąsiednich i wyrobić nową wizę 'On-Arrival' przy następnym wjeździe do kraju, koszt wizy - 1 000THB - ok 90 PLN, - dokumenty niezbędne do ubiegania się o wizę - 1 wypełniony wniosek wizowy, 1 fotografia paszportowa, paszport ważny przynajmniej jeszcze 6 miesięcy oraz bilet powrotny z Tajlandii w ciągu 15 dni, urzędnik ma prawo poprosić o udowodnienie posiadania środków finansowych (ok 10 000THB na osobę, lub 20000THB na rodzinę), - czas na jaki wiza jest wydawana - do 15 dni, - czas oczekiwania na wizę - w zależności od kolejki, może to trwać od 10 minut do godziny

Informacje dodatkowe

- impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, - rezydent anglojęzycznego i niemieckojęzyczny na miejscu, - możliwość dokupienia miejsca hotelowego na lotnisku wylotowym przed rozpoczęciem imprezy, - możliwość dokupienia miejsca parkingowego na lotnisku wylotowym na cały okres trwania imprezy, - możliwość dokupienia dolotu z polskich lotnisk (WAW, KTW, POZ, GDN, KRK, SZC) oraz wszystkich europejskich portów lotniczych do lotniska wylotowego, - wszystkie loty realizowane liniami rejsowymi - min Emirates Airlines, Cathay Pacific, Singapore Airlines, Thai Airlines, Etihad Airways, Malaysia Airlines i wiele innych, na pokładzie wszystkich lini lotniczych CATERING w cenie (posiłek, napoje gazowane i alkoholowe) ! - jeżeli nie ma możliwości potwierdzenia imprezy w danym termin, nasz wykwalifikowany zespół rezerwacyjny znajdzie i potwierdzi najbliższy możliwy termin w wybranym hotelu lub zaproponuje hotel o podobnym standardzie, - cena uzalezniona jest od dostepnosci miejsc w samolocie w danej taryfie lotniczej, - UWAGA ! Na wyloty w okresie Swiat Bozego Narodzenia, Nowego Roku, Swiat Wielkanocnych oraz "wysokiego sezonu" obowiazuje doplata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej, - UWAGA ! W kalkulacji została podana najniższa taryfa obowiązująca w terminie wylotu, w przypadku braku dostępności danej taryfy w dniu sprzedaży zostanie skalkulowana nowa cena biletu, w wyższej taryfie za dopłatą.

Przewoźnik podaje aktualne ceny na chwilę zapytania, cena ta może ulec zmianie ze względu na wyczerpanie się miejsc w samolocie w danej kategorii taryf lotniczych (do chwili podpisania umowy)

.

Oferta wymaga potwierdzenia u touroperatora w przeciagu 24h po dokonaniu rezerwacji - w dni robocze (pon-pt 9-18)

.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


Ecco Travel

Szukasz wakacji do Tajlandii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Tajlandia/Phuket

Opis

  • Luksusowy obiekt położony niedaleko plaży Karon
  • Idealny hotel dla rodzin z dziećmi i dla par szukających komfortowego wypoczynku
  • Dla najmłodszych są dostępne takie atrakcje jak mini klub i brodzik
  • Goście mogą wypoczywać nad basenem w otoczeniu bujnego, tropikalnego ogrodu

Lokalizacja

w Phuket, przy plaży, ok. 30 km od lotniska.

Wyposażenie

restauracje: 4, bary: 1, baseny odkryte: 3, centrum konferencyjne (płatne), ogród, internet bezprzewodowy, lobby, recepcja, taras słoneczny, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), wnętrza klimatyzowane, sejf (płatny), przechowalnia bagażu, informacja turystyczna, recepcja, sklep z pamiątkami.

Basen

leżaki (płatne), parasole (płatne).

Pokoje

łazienka z wanną lub prysznicem, klimatyzacja, telewizja, mini bar/lodówka (płatne), internet bezprzewodowy

Plaża

piaszczysta, szeroka.

Sport na plaży

nurkowanie (płatne), snorkeling (płatny).

Sport i fitness

SPA (płatne), centrum fitness (płatne), bilard, tenis stołowy, siatkówka, joga (płatna).

Rozrywka

muzyka na żywo, animacje wieczorne.

Dla dzieci

mini klub, brodzik, plac zabaw, łóżeczko dziecięce (płatne), opiekunka (płatna).

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do śniadań i obiadokolacji, możliwość dopłaty do pełnego wyżywienia.

Cena zawiera

  • przelot na trasie Polska - Phuket - Polska z przesiadką w porcie europejskim i azjatyckim
  • opłaty lotniskowe
  • ubezpieczenie KL, NNW
  • transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
  • zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą

Cena nie zawiera

  • dopłata do wylotu z lotniska lokalnego
  • dopłata do pokoju pojedynczego
  • dopłata do pokoi o wyższym standardzie
  • wycieczki fakultatywne

Informacja o wysokości dopłat w formularzu rezerwacyjnym.


W hotelach wyższych klas procedura check-in (meldunku w hotelu) wymaga pobrania kaucji gotówkowej lub numeru karty kredytowej, na poczet wykorzystania usług hotelu - np. barku w pokoju. Wykorzystanie płatnych udogodnień hotelu jest rozliczane podczas wymeldowania - w przypadku ich nie wykorzytania kaucja jest zwrotna, a karta nie jest obciążana.

Obsługa na miejscu

Obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. angielskim. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.
Pattaya - obsługa w jęz. polskim przez cały rok, dla gości na Phuket - kontakt telefoniczny.

Informacje wizowe

Wizy - Tajlandia:
Od dnia 11 sierpnia 2011 roku obywatele polscy zwolnieni są obowiązku wizowego na pobyty turystyczne nie dłuższe niż 30 dni. Osoby o niedbałym i nieestetycznym wyglądzie mogą nie uzyskać zgody na wjazd.
Uwaga: Przy wjeździe wymagany i bezwzględnie przestrzegany jest co najmniej 6-miesięczny okres ważności paszportu (liczony od daty wjazdu na terytorium Tajlandii). Niespełnienie tego warunku jest jednoznaczne z odmową wjazdu - osoby takie z reguły zawracane są do portu macierzystego.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


Neckermann

Szukasz wakacji do Tajlandii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Phuket, Tajlandia

Opis hotelu

Ten kompleks został wzniesiony w 1984 roku. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 382 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby wraz z recepcją z check-out-service. Poszczególne piętra osiągalne są za pomocą windy bądź też schodami. Na miejscu znajduje się sejf, kantor wymiany walut i bankomat. W pomieszczeniach ogólnodostępnych skorzystać można z Wi-Fi (odpłatnie). Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia, bar i pub. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, usługi tłumaczeniowe, serwis pokojowy i pralnia.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, wentylator, pomieszczenie mieszkalne, kuchnię i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyposażone są w łóżko podwójne, łóżko typu queen size, łóżko typu king size bądź sofę. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Aneks kuchenny dla osób samodzielnie się stołujących jest optymalnie wyposażony w lodówkę, minilodówkę, kuchenkę gazową, kuchenkę mikrofalową i ekspres do kawy / herbaty. Kolejnym udogodnieniem jest zestaw do prasowania. Do wyposażenia należą również internet, telefon, telewizor, odtwarzacz CD, odtwarzacz DVD i Wi-Fi. W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Sport i wypoczynek

Na terenie kompleksu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras oraz taras do opalania wraz z leżakami i parasolami przeciwsłonecznymi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Entuzjastom ruchu i aktywności fizycznej proponujemy tenisa ziemnego i siatkówkę. Oferujemy Państwu możliwość uprawiania różnorodnych sportów wodnych, w tym aerobiku wodnego i aqua fitnessu. Nurkowanie za dodatkową opłatą. Dla osób preferujących aktywny wypoczynek przygotowaliśmy bogaty program zajęć również wewnątrz obiektu. Dostępne są studio fitness, tenis stołowy, bilard, joga i aerobik. Hotel oferuje w Centrum Wellness bogatą gamę zabiegów, w tym spa, salon piękności, ayurvedę i solarium, jak również za dodatkową opłatą zabiegi masażu. W naszej ofercie znajdują się również programy rozrywkowe dla dzieci i dorosłych (odpłatnie).

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i wyżywienie pełne. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Dodatkowo w ofercie znajdują się inne opcje żywieniowe i przekąski. W karcie znajdują się napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W kompleksie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Movenpick Resort & Spa Karon Beach
Zdjęcia lokalizacji (Tajlandia)
Krabi to najpiękniejsza prowincja Tajlandii z pięknymi plażami i zjawiskowymi krajobrazami
Wyspa Jamesa Bonda z pięknymi formacjami skalnymi
Przejażdżka na słoniu po dżungli to jedna z głównych atrakcji Tajlandii
Bangkok w Tajlandii - Miasto Aniołów
Ao nang beach to znana turystyczna miejscowość w okolicach Kraki
Słynne kanały z pływającymi targami w Tajlandii
Bangla-road na Phuket - to centrum rozrywkowego życia
Khao Lak to egzotyczne wakacje w najlepszym wydaniu
Wyspa Phi Phi w Tajlandii
Turystyczna wyspa Phuket przyciąga tłumy turystów
Kuchnia tajska pełna barw, smaków i zapachów
Słynna Railay z formacjami skalnymi w pobliżu Krabi
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Movenpick Resort & Spa Karon Beach

Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Movenpick Resort & Spa Karon Beach:
  • Lokalizacja
    5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.4
  • Wyżywienie
    4.9
  • Atrakcje
    i sport
    4.7
  • Obsługa
    4.8
HolidayCheck
Ocena Movenpick Resort & Spa Karon Beach:
4.5 / 6

Rozczarowałem się 2011-01-08
Szczegóły oceny hotelu Movenpick Resort & Spa Karon Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

4.5
Piękny ogród,spokój,cisza - przyzwoity hotel 2011-05-02
Szczegóły oceny hotelu Movenpick Resort & Spa Karon Beach:
  • Lokalizacja
    5.4
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

Hotel,pokój,ogród w hotelu bez zarzutów , mało co się tam dzieje, nawet muzyka cicha i relaksacyjna,...
więcej

5.2

Movenpick Resort & Spa Karon Beach - możliwości zakwaterowania:

SUPERIOR Z WIDOKIEM NA MORZE
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby typ superior/wysoki standard wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby typ superior/wysoki standard de Luxe wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Willa lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Willa lazienka prysznic WC klimatyzacja taras widok na ogrod
family room dbl
SUPERIOR
Garden View SGL
garden villa dbl
penthouse plunge pool villa dbl
Pokoj dwuosobowy typ superior/wysoki standard wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod
Pokoj dwuosobowy typ superior/wysoki standard de Luxe wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Willa lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Willa lazienka prysznic WC klimatyzacja taras widok na ogrod
Pokoj rodzinny balkon lub taras klimatyzacja lazienka od strony ogrodu prysznic WC
Pokoj rodzinny lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
superior dbl
superior [sea view] dbl
family suite 2 bedrooms dbl
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob typ superior/wysoki standard wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob typ superior/wysoki standard de Luxe wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
1 B/POKÓJ SUITE
SUPERIOR ROOM
2 B/POKÓJ RODZINNY SUITE
2 B/POKÓJ RESIDENCE
SUPERIOR
pok. 2 os. Superior/Ogród
pok. 2 os. Superior/Morze
pok. 2 os. Garden Deluxe
Pokój jednoosobowy
Garden Deluxe King
Pokój dwuosobowy
SUITE 1 BEDROOM
pok.1 os.= pok. 2 os. Sup
pok.1 os.=pok. 2 os. Supe
pok.1 os.-=pok. 2 os. Gar
1 B/POKÓJ SUITE
GARDEN DELUXE KING
Family Room
Family Suite 2 Bedrooms
Garden View 2+1
Garden View
2 B/POKÓJ RESIDENCE
GARDEN DELUXE KING
SUPERIOR ROOM
SUPERIOR ROOM
SUITE 1 BEDROOM
SUPERIOR SEA VIEW
Garden Villa
Plunge Pool Villa
SUPERIOR Z WIDOKIEM NA MORZE
2 B/POKÓJ RODZINNY SUITE
2 B/POKÓJ RESIDENCE
Superior
Superior Seaview
Suita Relaks nad morzem
SUPERIOR SEA VIEW
2 B/POKÓJ RODZINNY SUITE
SUITE 1 BEDROOM
Residence 2 Bedrooms
SUPERIOR
SUPERIOR Z WIDOKIEM NA MORZE
SUPERIOR SEA VIEW
1 B/POKÓJ SUITE
GARDEN DELUXE KING

Movenpick Resort & Spa Karon Beach - Możliwości wyżywienia:


Movenpick Resort & Spa Karon Beach - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Movenpick Resort & Spa Karon Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00