cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
  • Hotel whala! bavaro, Punta Cana
1 / 35
Ocena
hotelu:
4.1 / 5
Najbliższy termin
22.09 - 07.10
już od 7636 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
29.09 - 07.10
już od 4321 zł / os
Sprawdź

Hotel whala! bavaro
star 3

Dominikana: Punta Cana
Ocena hotelu whala! bavaro:
4.1 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu whala! bavaro:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 września 2019

Hotel whala! bavaro w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 3 km od centrum Bavaro
  • ok. 20 min jazdy od Punta Cana
  • ok. 50 m od piaszczystej, publicznej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 25 min

Do dyspozycji gości

  • recepcja
  • ogród
  • taras
  • basen typu infinity (zewnętrzny)
  • 2 baseny (zewnętrzne)

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie)
  • terminal internetowy (płatny)
  • leżaki i parasole (przy basenie i na plaży, w cenie)
  • łóżka balijskie (przy 1 basenie, w cenie)
  • ręczniki (za kaucją)

Dodatkowe udogodnienia

  • kantor
  • sejf (w recepcji, w cenie)
  • parking
  • minimarket

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

157

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych 
  • ostatnia renowacja w 2018 r.

Dla dzieci

  • łóżeczko dziecięce (w cenie)
  • wysokie krzesełko
  • bufet dla dzieci

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia 
  • aerobik 
  • aqua fitness
  • siatkówka plażowa
  • kajaki
Płatne
  • żeglarstwo (w ofercie firm zewnętrznych)
  • windsurfing (w ofercie firm zewnętrznych)
  • łódka typu banan (w ofercie firm zewnętrznych)
  • nurkowanie powierzchniowe (w ofercie firm zewnętrznych)
  • pole golfowe (ok. 2 km od hotelu)
  • strefa spa (w ofercie firm zewnętrznych)
  • masaże (w ofercie firm zewnętrznych)

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych codziennie
  • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój 2-osobowy superior DZX2
  • 1-4 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na basen lub ogród
  • taras
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja (indywidualnie sterowana)
  • sejf (płatny)
  • minibar
  • wentylator sufitowy
  • biurko
  • TV sat.
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC
Suita junior JSX1
  • 1-2 os.
  • ok. 25 m2
  • widok na basen lub ogród
  • w budynku bocznym
  • taras
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja (indywidualnie sterowana)
  • sejf (płatny)
  • minibar
  • wentylator sufitowy
  • moskitiera
  • sofa
  • TV sat.
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na basen lub ogród
  • taras
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja (indywidualnie sterowana)
  • sejf (płatny)
  • minibar (w cenie)
  • wentylator sufitowy
  • TV sat.
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu, a la carte
  • przekąski
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  •   wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: płatne
  • wybrane napoje do posiłków
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: włoska, regionalna, meksykańska, hiszpańska, potrawy bezglutenowe, bufet dla dzieci, bufet, styczeń - grudzień, 07:30 - 10:00, 12:30 - 14:30 i 19:00 - 21:30, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja „Sueno": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, potrawy bezglutenowe, a la carte, 19:00 - 21:30, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci
  • bary i inne: 4
  • bar „Sueno"
  • klub na plaży: styczeń - grudzień, codziennie 10:00 - 01:00
  • bar „Orquídea": styczeń - grudzień, codziennie 10:00 - 23:00
  • bar „Snack bar": płatny
  • Dodatkowe informacje
  •  wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    3*

    REGION

    Punta Cana Trzygwiazdkowy kompleks hoteli składający się z części Alisos, Sueno i Orquidea, posiadają wspólny taras, 3 baseny, ogród i niektóre udogodnienia.

    kategoria hotelu

    3*

    kategoria lokalna hotelu

    BRAK

    opis hotelu

    Na terenie znajduje się całodobowa recepcja, lobby, 2 restauracje, 3 bary, basen, butik, supermarket, pralnia (płatna), kantor.

    internet

    Wi-Fi w lobby płatne

    pokoje

    Wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (WC, prysznic, suszarka), TV, telefon, sejf (płatny), lodówkę. Typy pokoi: na terenie hotelu: pokoje standardowe (część Alisos, z balkonem) , pokoje superior (część Orquidea, większa powierzchnia) , junior suite (część Sueno, sypilania, salon, jacuzzi)

    Wyżywienie

    2 restauracje, 3 bary Buffet Rompeolas - restauracja serwująca dania w formie bufetu, Sueno Restaurant - restauracja serwująca dania kuchni lokalnej (3 razy w tygodniu) i międzynarodowej (3 razy w tygodniu), Bary serwujące napoje: Orquídea, Sueno, Beach bar - bar na plaży All Inclusive Formuła zawiera: śniadanie, obiad, kolacja, przekąski w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

    w cenie

    siłownia

    płatne

    sporty wodne na plaży

    Aktualizacja opisu

    19.07.2017 17:25

    usługi dostępne w hotelu

    Siłownia All Inclusive Sporty wodne


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4 Dominikana/Punta Cana

    Kategoryzacja hotelu

    Kat. lokalna 3* Kat. Exim Tours 3*

    Położenie

    - ok. 100 m od piaszczystej plaży - ok. 3 km od centrum Bavaro - ok. 20 min jazdy od Punta Cana - ok. 25 min od lotniska

    Plaża

    - piaszczysta , przejście przez ulicę - leżaki i parasole (przy basenie i na plaży, w cenie), ręczniki (za kaucją) - łóżka balijskie (przy basenie, w cenie)

    Pokoje

    - klimatyzacja - Wi Fi płatne - widok na basen lub ogród - TV Sat, wentylator sufitowy - sejf (płatny), - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 3 baseny - animacje - siłownia, aerobik - aqua fitness, kajaki Płatne - sporty wodne na plaży - nurkowanie powierzchniowe - golf (ok. 2 km od hotelu) - SPA - masaże

    Dla dzieci

    - łóżeczko dziecięce (w cenie) - wysokie krzesełko - bufet dla dzieci

    Wyżywienie

    All Inclusive: Śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. W restauracji a la carte wymagana wcześniejsza rezerwacja. Przekąski w wybranych barach. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe dostępne  w wyznaczonych barach.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna (kuchnia włoska, lokalna, meksykańska i hiszpańska) - restauracja a la carte (międzynarodowa i lokalna) - bar przy plaży - bar Orchidea, bar Sueno,

    Dodatkowe informacje

    - Wi-Fi (w całym hotelu, płatne) - sklepik - wypożyczalnia samochodów - www.whalabavaro.com/en/home  

    Cena

    Cena zawiera: bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu(doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu o godz.14:00, kończy o godzinie 12:00), tranfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;wyżywienie wg opisu;podatek VAT;obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, UBEZPIECZENIE OD CHORÓB PRZEWLEKŁYCH Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe..


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    BestReisen

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Malowniczy resort położony na skraju spektakularnej, 50-kilometrowej plaży. Doskonały na rodzinne wakacje, wypoczynek dla dwojga lub wyjazd z grupą znajomych. Szeroka gama rozrywek, wyśmienita kuchnia.

    Położenie

    Przy plaży Bavaro, odległość od lotniska wynosi ok. 30 minut jazdy samochodem.

    Wyposażenie

    Recepcja, room service, 3 restauracje: dwie w formie bufetu oraz japońska a la carte, 2 bary przy basenach, bar z przekąskami na plaży, baseny, sklep, pralnia, kantor, sejf, Wi-Fi, doktor na żądanie,salon piękności, siłownia.

    Pokoje

    Pokoje typu Standard - powierzchnia 22 m2, wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z prysznicem, suszarka, lodówka, telewizor, telefon, sejf, darmowe Wi-Fi, balkon. Pokoje typu Superior - powierzchnia 30 m2, wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z prysznicem, suszarka, lodówka, telewizor, telefon, sejf, darmowe Wi-Fi, balkon. Pokoje typu Beach Ocean - powierzchnia 25 m2, tuż przy plaży, wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z prysznicem, suszarka, lodówka, telewizor, telefon, sejf, darmowe Wi-Fi, balkon.

    Wyżywienie

    All Inclusive - Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonych barach i godzinach, przekąski.

    Sport i rozrywka

    5 basenów, siłownia, sporty wodne na plaży.

    Uwagi

    Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Od obywateli polskich wjeżdżających na terytorium Dominikany nie wymaga się wizy wjazdowej; Należy posiadać paszport, którego termin ważności w dniu powrotu, nie jest krótszy niż 6 miesięc oraz okazać bilet powrotny i wystarczające środki finansowe na pokrycie kosztów deklarowanego pobytu. Przepisy celne nie określają wysokości kwoty wymaganej na każdy dzień pobytu. Przy wjeździe na Dominikanę należy wykupić na granicy kartę turystyczną (ok. 15 USD).Posiadacz takiej karty może przebywać na terenie kraju 30 dni.

    Bagaż rejestrowany

    Z uwagi na różne taryfy przelotu dostępne w liniach lotniczych obsługujących połączenia z Polski na Dominikanę dopiero po założeniu wstępnej rezerwacji przelotu (na poprawne dane uczestników wyjazdu) jesteśmy w stanie zweryfikować czy bagaż rejestrowany zawarty jest w cenie danej taryfy czy też nie. W przypadku gdy bagażu nie będzie w cenie taryfy można go dokupić za dopłatą w wysokości 400 PLN/sztuka za lot w dwie strony. Limit wagowy takiego bagażu to 23 kg.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, opłaty za kartę turystyczną, bagażu rejestrowanego (w zależności od taryfy przelotu, weryfikacja po założeniu wstępnej rezerwacji).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Punta Cana, Dominikana

    Położenie

    do Bavaro z licznymi możliwościami zakupów ok. 3 km. Transfer z lotniska w Punta Cana  ok. 30 min, z lotniska w Santo Domingo ok. 2,5 godz.

    Plaża

    piaszczysta plaża Bavaro ok. 100 m. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    obiekt dysponuje 147 pokojami, rozmieszczonymi w czterech 3-kondygnacyjnych budynkach. Hol powitalny z recepcją, restauracja, w której serwowane są posiłki w formie bufetu, restauracja a la carte, 2 bary, butik, supermarket, punkt medyczny (za opłatą). W ogrodzie baseny otoczone ciekawie zaprojektowanymi tarasami słonecznymi oraz bar przy plaży. Parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe na basenie bez opłaty. www.whalabavaro.com

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A1-3A): klimatyzacja, wentylator sufitowy, ogrzewanie, TV satelitarna, sejf do wynajęcia, minibar, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka do włosów. Junior suity (A1-3C): dodatkowo whirlpool, poza tym wyposażone jak pokoje superior. Pokoje superior (A1-4B): przestronniejsze, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

    Dostęp do internetu

    WIFI w lobby i pokojach za opłatą.

    Sport

    snorkling. Za opłatą pole golfowe (oddalone o ok. 2 km) i sporty wodne oferowane przez lokalne agencje.

    Wellness

    za opłatą masaże.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetów. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 07.00.-21.30. Przekąski do godz. 21.30.

    Zniżki

       

    Uwagi

    Uwaga! Brak transferu i opieki rezydenta!


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Hotel whala! Bávaro stoi tuż przy plaży w dzielnicy Playa Bávaro w El Cortecito, jednej z najbardziej ekskluzywnych dzielnic turystycznych na Dominikanie. Jest to bezpieczna i bardzo przyjemna okolica Punta Cana pełna restauracji, barów i rekreacyjnych w zasięgu spaceru od hotelu. Oddalony ok. 30km od lotniska w Punta Cana. Do centrum Bavaro z licznymi możliwościami zakupów ok. 2km.  

    PLAŻA

    Oddalona ok. 100m. Leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki plażowe za kaucją.

    HOTEL

    Kategoria lokalna 3* Na terenie ośrodka znajduje się kilka kolorowych budynków otoczonych rozległymi ogrodami i tarasami z basenami. Całkowicie odnowiony w 2018r.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Ogólne i usługi: recepcja, pralnia, punkt wymiany walut, sklepik, sejf (za opłątą). Restauracje i bary: dwie restauracje bufetowe, dwa bary przy basenach, bar przy plaży, Sky bar na dachu.

    INTERNET

    Bezpłatne Wi-Fi.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: cztery baseny odkryte, basen dla dzieci, leżaki i parasole przy basenach, siłownia. Odpłatnie: masaże, sporty wodne przy plaży (oferta zewnętrzna).

    Zakwaterowanie

    Pokój typu Standard: ok. 22m; wyposażenie: telefon (za opłatą), bezpłatne WiFi, TV, balkon lub taras, klimatyzacja, wentylator sufitowy, sejf (za opłatą), 1 lub 2 podwójne łóżka, łazienka z prysznicem i suszarką do włosów. Pokój typu Superior: ok. 30m; wyposażenie: telefon (za opłatą), bezpłatne WiFi, TV, balkon lub taras, klimatyzacja, wentylator sufitowy, sejf (za opłatą), podwójne łóżko lub 2 łóżka małżeńskie, łazienka z prysznicem i suszarką do włosów.

    WYŻYWIENIE

    All inclusive: śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu, przekąski od 10:00 do 18:00 i od 22:00 do 1:00 oraz napoje alkoholowe (lokalne marki) i napoje bezalkoholowe od 10.00 do 1.00.

    KONTAKT

    Adres: Los Corales, el Cortecito Punta Cana, República Dominicana. https://www.whalabavaro.com/en/ UWAGA!! OFERTA BEZ REZYDENTA!!

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, bagaż rejestrowany (nie obejmuje połączeń na Air France gdzie w podstawowej taryfie wliczony jest tylko bagaż podreczny, bagaż rejestrowany płatny ok. 320pln / os),  transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (za wyjątkiem hoteli, w których jest to wskazane w opisie), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydentaubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Transfer na zamówienie. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia kosztów rezygnacji i od chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, BAGAŻU REJESTROWANEGO - tylko w przypadku linii Air France )płatny dodatkowo ok. 320pln/os)  Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

        Od obywateli polskich wjeżdżających na terytorium Dominikany nie wymaga się wizy wjazdowej    Łącznie obywatel polski może przebywać na terenie Dominikany do 90 dni.    Paszport obywatela polskiego musi być ważny przy wjeździe oraz wyjeździe z Dominikany.     Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient jest odpowiedzialny za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatoraUwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/dominikana

    INFORMACJE DODATKOWE

       Banki są otwarte od 8.30 do 15.00 lub 18.00, w soboty i niedziele są zamknięte. Akceptowane są karty kredytowe: VISA, MasterCard, American Express i Diners Club. Bankomaty są dostępne właściwie w każdym miejscu, bezpieczne są tylko te w strefie turystycznej.    Można wymienić dolary lub euro w bankach, kantorach, hotelach. Wymiana pieniędzy na ulicy nie jest bezpieczna. Najlepiej płacić gotówką w dolarach amerykańskich. Pieniądze i karty kredytowe, a także paszporty i inne dokumenty osobiste najbezpieczniej pozostawiać w skrytkach hotelowych (dopuszczalne jest posługiwanie się fotokopią paszportu). Nie należy wychodzić z hotelu z większą ilością gotówki.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Ecco Travel

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Dominikana/Punta Cana

    Opis

    Whala! Bavaro znajduje się w odległości 50 metrów od plaży, kompleks składa się z trzech budynków o dwóch kondygnacjach. Hotel położony jest w Corales - w samym sercu Bavaro. Obiekt est idealnym miejscem, aby cieszyć się ciepłem karaibskiego słońca. Hotel dysponuje 147 pokojami (w tym 36 pokoi dwuosobowych, 87 pokoi typu Superior i 24 apartamenty). Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, wentylator sufitowy, telewizję satelitarną, bezprzewodowy dostęp do Internetu (płatny), suszarkę do włosów, lodówkę, sejf (płatny) oraz balkon. Dodatkowo Goście korzystać mogą z dwóch restauracji i trzech barów.

    Lokalizacja

    w Punta Cana., ok. 20km od lotniska, ok. 50m od plaży, w pobliżu centrum miejscowości

    Wyposażenie

    liczba pokoi - 147, restauracje - 2, restauracje a'la carte - 1, bary - 3, baseny odkryte - 2, recepcja 24h, internet bezprzewodowy (płatny), leżaki przy basenie, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), kantor, ochrona hotelowa (24h), taras słoneczny

    Basen

    dwa baseny odkryte, parasole i leżaki bezpłatne

    Pokoje

    łazienka z wanną lub prysznicem, telewizja satelitarna, suszarka do włosów, taras/balkon, internet bezprzewodowy (płatny), sejf (płatny) Typ pokoju - STANDARD - dla max. 3 osób

    Plaża

    piaszczysta, ok. 50m od hotelu, parasole (płatne), leżaki (płatne)

    Sport na plaży

    nurkowanie (płatne), snorkeling, siatkówka, rowery wodne, kajaki, surfing, windsurfing, parasailing (płatny), motorowe sporty wodne (płatne), sporty wodne, żeglarstwo

    Dla dzieci

    brodzik

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30) i kolacja w formie bufetu (19.00-21.30), napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe

    Cena zawiera

    przelot na trasie Warszawa/Katowice - Punta Cana - Warszawa/Katowice z przesiadką w porcie europejskim lub bezpośrednio, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW, transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą,

    Cena nie zawiera

    dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego, dopłaty do pokoju pojedynczego, dopłat do pokoi o wyższym standardzie, wycieczek fakultatywnych, Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

    Obsługa na miejscu

    Punta Cana - osługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. polskim przez cały rok, zawiera - spotkanie powitalne, spotkanie w hotelu, kontakt telefoniczny.

    Informacje wizowe

    Wizy nie są wymagane, turyści otrzymują na granicy tzw. kartę turystyczną, która kosztuje ok. 10 USD/os. i jest ważna do 90 dni. Wymagany paszport ważny min. 6 mies.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

    Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

    Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


    Mapa Hotelu whala! bavaro
    Zdjęcia lokalizacji (Dominikana / Punta Cana)
    Wyspa Sanoa to obowiązkowa wycieczka fakultatywna podczas wakacji na Dominikanie
    Punta Cana, wakacje all inclusive na Dominikanie
    Niesamowita zatoka na półwyspie Samana na Dominikanie
    Wakacje na Dominikanie, wycieczka do Santo Domingo
    Rejs na Cayo Paraiso, luksusowa wycieczka fakultatywna z Dominikany
    Kulinarne szaleństwo na Dominikanie
    Wodospady Damajagua to jedna z większych atrakcji Dominikany
    Wiktoriańska zabudowa Puerto Plata - Dominikana
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu whala! bavaro

    4.0
    polecam

    Jeżeli ktoś szuka niedrogiego, skromnego hotelu na Dominikanie to hotel whala! bavaro z całego serca polecam! Jeżeli ktoś lubi aktywnie uprawiać sport lub jeździć po wyspie to tutaj mu się spodoba - nieduże, skromne pokoje, małe baseny, niedaleko do plaży i fajna obsługa! Jak dla nas super, polecamy!

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    4.1
    polecam

    Whala Bavaro nie jest hotelem dla wymagających, ale też nie wybieraliśmy go z takim nastawieniem. Chodziło o wypoczynek na Dominikanie w dobrej cenie i fajnej okolicy - i faktycznie oferta trafiła się nam w całkiem korzystnej cenie. Pogoda dopisała, do plaży było bliziutko, a sam hotel - jak na teki standard, całkiem ok.

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu whala! bavaro:
    • Lokalizacja
      4.3
    • Hotel
      3.9
    • Pokoje
      3.7
    • Wyżywienie
      4.3
    • Atrakcje
      i sport
      3.4
    • Obsługa
      4.2
    HolidayCheck
    Ocena whala! bavaro:
    3.8 / 6

    Hotel wart swojej ceny 2011-05-25
    Szczegóły oceny hotelu whala! bavaro:
    • Lokalizacja
      4.4
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.5

    Hotel tani, wart swojej ceny ale gdybym jeszcze raz mogla wybierac, wybralabym inny 4 lub 5-cio gwia...
    więcej

    5.2
    Jest ok 2015-01-03
    Szczegóły oceny hotelu whala! bavaro:
    • Lokalizacja
      3.4
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      4.3
    • Obsługa
      4.8

    ten hotel ma 3 i pół gwiazdki .jest nawet spoko ale jak na dominikane to słabo pokój nawet dobrze w...
    więcej

    4.1
    Hotel nie dla każdego ... 2016-01-17
    Szczegóły oceny hotelu whala! bavaro:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      3.8
    • Atrakcje
      3.5
    • Obsługa
      5.0

    To klimatyczny hotel , jeden z najmniejszych obiektów w tym regionie . Biorąc pod uwagę dominikański...
    więcej

    4.4
    Hotel skromny dla mało wymagających 2016-11-06
    Szczegóły oceny hotelu whala! bavaro:
    • Lokalizacja
      3.2
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      3.5
    • Obsługa
      2.5

    Hotel whala!bavaro mieści się w centrum miejscowości Bavaro, jednak słowo centrum w tym przypadku je...
    więcej

    3.6
    Bardzo fajny Hotel 2016-11-28
    Szczegóły oceny hotelu whala! bavaro:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      4.8
    • Obsługa
      5.8

    Super hotel, ładne i czyste pokoje, trzy baseny na całym terenie (polecam ten z tyłu budynku - cisza...
    więcej

    5.3
    Rodzinne miejsce 2016-12-26
    Szczegóły oceny hotelu whala! bavaro:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Zawiodłem się 2017-01-21
    Szczegóły oceny hotelu whala! bavaro:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      4.3
    • Wyżywienie
      2.3
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      4.5

    Byliśimy w tym hotelu w 2015 roku w marcu (sezon) i było o niebo lepiej. Wybraliśmy się tam ponownie...
    więcej

    3.6
    HOTEL KOSZMAR 2017-03-30
    Szczegóły oceny hotelu whala! bavaro:
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      1.0
    • Wyżywienie
      1.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      1.0

    1.3
    Dominikana 2017-06-10
    Szczegóły oceny hotelu whala! bavaro:
    • Lokalizacja
      2.8
    • Pokoje
      1.0
    • Wyżywienie
      1.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      1.0

    Witam, napiszę krótko jeżeli nie chcecie zakrzywić sobie na minus (spory minus) wyobrażenia o Domini...
    więcej

    1.3

    whala! bavaro - możliwości zakwaterowania:

    Double Room
    Double Room + 1 Child
    Double Room + 2 Children
    Double Superior
    Superior Room + 2 Children
    Triple Standard
    Triple Superior
    Deluxe Sea View Double Beach Ocean View
    Double Beach Pool
    Superior Room + 1 Nino
    standard double standard
    standard double standard balcony
    standard double standard poolview balcony
    standard double standard seaview balcony
    standard double superior
    standard double superior balcony
    standard quad standard balcony
    standard quad superior balcony
    standard singleuse standard balcony
    standard singleuse standard poolview balcony
    standard singleuse standard seaview balcony
    standard singleuse superior balcony
    standard triple standard balcony
    standard triple superior balcony
    Standard
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy

    whala! bavaro - Możliwości wyżywienia:


    whala! bavaro - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel whala! bavaro? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00