cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
  • Hotel Bluebay Villas Doradas, Puerto Plata
1 / 27
Ocena
hotelu:
4.2 / 5
Najbliższy termin
06.12 - 13.12
już od 1633 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
02.04 - 09.04
już od 1483 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Bluebay Villas Doradas
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży

Hotel Bluebay Villas Doradas
star 4

Dominikana: Puerto Plata
Ocena hotelu Bluebay Villas Doradas:
4.2 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Bluebay Villas Doradas:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 06 grudnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 02 kwietnia 2022

Hotel Bluebay Villas Doradas w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Dominikana / Puerto Plata

Opis oferty:

Znakomite miejsce na romantyczny wypoczynek we dwoje. Położony bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży otoczonej palmami przyjmuje wyłącznie dorosłych Gości. Przyjemny i zadbany kompleks oferuje bogatą bazę rekreacyjną, urozmaicone animacje, wybór restauracji tematycznych i barów oraz docenianą za jakość serwowanych potraw bogatą formułę all inclusive. Miłośników golfa ucieszy położone niedaleko 18-dołkowe pole golfowe. Dodatkowo o dobre samopoczucie Gości dba profesjonalna i przyjazna obsługa, a beztroska, wakacyjna atmosfera zapewnia pełen relaks i odprężenie.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej Playa Dorada, ok. 6 km od centrum PUERTO PLATA, najbliższe sklepy i bary ok. 1 km od hotelu; ok. 16 km od portu lotniczego w Puerto Plata.

PLAŻA:

Playa Dorada, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; snack bar.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1985 r., 245 pokoi, 8 budynków, 2 piętra, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Las Garzas - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, 3 restauracje á la carte: Jardin de Jade - kuchnia orientalna, El Dorado - dania z grilla, El Pescador - owoce morze, 5 barów: swim-up bar w basenie, Hicotea, Beach Club, Black & White, Chillout; kantor, sklep z pamiątkami, parking; taras z widokiem na morze i ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 25 USD/ 24 h), punkt internetowy, fryzjer, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club; hotel przyjmuje gości powyżej 18. roku życia.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki - 2 podwójne łóżka), ok. 24 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, wentylator, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar, żelazko, deska do prasowania; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 25 USD/ 24 h), sejf (ok. 3 USD/dzień); w części pokoi balkon (stolik, krzesełka) lub taras z wyjściem na ogród; widok na ogród lub basen.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, słodka woda, gł. 0,9-1,3 m, jacuzzi, brodzik, słodka woda, gł. ok. 0,3 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; 3 korty tenisowe, koszykówka, siatkówka, aqua aerobik, joga, pilates, lekcje tańca, krykiet, tenis stołowy, windsurfing, kajaki; animacje (w terminie: 23.12-29.03); za opłatą: 18-dołkowe pole golfowe (oferta zewnętrzna); centrum spa (płatne): sauna, zabiegi pielęgnacyjne, masaże.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-15.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji Las Garzas, późne śniadanie (10.30-11.30), przekąski (7.00-23.00), podwieczorek (15.00-17.00) w barze Beach Club, raz na pobyt kolacja w każdej z restauracji á la carte; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (24h) w wyznaczonych barach (w godzinach: 24.00-07.00 z alkoholi serwowane jest tylko piwo); wymagane noszenie opasek all inlusive.

KONTAKT:

001/8093203000;, www.bluebayresorts.com

GRATIS:

serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

BlueBay Villas Doradas to elegancki hotel położony we wschodniej, spokojnej części kurortu Puerto Plata. Hotel przeznaczonty jest tylko dla dorosłych gości (18+), znajduje się tuż przy najładniejszej w regionie plaży Playa Dorada (ok. 100 m). Do centrum Puerto Plata jest ok. 6 km, natomiast do lotniska ok 16 km.
Plaża:

Hotel położony jest około 100 m od piaszczystej, prywatnej hotelowej plaży Playa Dorada. Serwis plażowy wliczony w cenę (bez ręczników plażowych - dodatkowo płatne).
Do dyspozycji gości:

Hotel składa się z 8 niskich, dwupiętrowych, kameralnych budynków. Do dyspozycji gości: całodobowa recepcja w lobby, kantor wymiany walut, restauracja główna - Las Garzas (kuchnia międzynarodowa serwowana w formie bufetu) oraz restauracje a la carte (fusion, z owocami morza, z grillowanym mięsem) a także liczne bary (Black & White-wybór napojów premium, snack bar, bar przy basenie) - część z wymienionych dodatkowo płatna. Na terenie hotelu znajdują się 3 baseny zewnętrzne. Leżaki, parasole i ręczniki basenowe dostępne bezpłatnie. Dodatkowo płatne: ręczniki plażowe, fryzjer, pralnia.
Pokoje:

Hotel posiada 245 przestrzennych i komfortowo urządzonych pokoi. Standardowe pokoje 2-osobowe są wyposażone w 1 łóżko małżeńskie (king size) lub 2 łóżka pojedyncze (typu queen) z łazienką (WC, prysznic, suszarka do włosów). Ponadto w każdym pokoju: klimatyzacja, wentylator sufitowy, tv-sat, zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf i mini bar (płatne), żelazko i deska do prasowania. Dostępne również pokoje typu superior (na zapytanie) - przestrzenne i wygodne wyposażone w 1 łóżko małżeńskie (king size) lub 2 łóżka pojedyncze (typu queen). Wszystkie pokoje typu superior posiadają balkon lub taras.
Wyżywienie:

All inclusive: śniadanie (7:00-10:00), póżne śniadanie (10:30-11:30) obiad (12:30-15:00), kolacja (18:30-22:00) serwowane w formie bufetu w głównej restauracji hotelowej Las Garzas (kuchnia międzynarodowa). Dodatkowo dostępne przekąski (7:00-23:00), podwieczorek (15:00-17:00) oraz raz na pobyt kolacja w każdej restauracji a la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne całą dobę w wyznaczonych barach na terenie hotelu (w godzinach 24:00-07:00 serwowane tylko piwo z napoi alkoholowych).
Program sportowy i animacyjny:

Na terenie hotelu lub w bezpośrednim jego sąsiedztwie bezpłatnie można skorzystać z: boiska do koszykówki, siatkówki, piłki nożnej, tenisa, tenisa ziemnego (oświetlenie dodatkowo pąłtne) a także sprzętu fitness. Za dodatkową opłatą dostępne: zabiegi kosmetyczne, masaże, golf, sporty wodne na plaży, katamaran, rejsy łodzią.
Internet:

Bezprzewodowy Internet dostępny w całym hotelu odpłatnie.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Program

Dzień pierwszy

Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na3 godz. przed wylotem samolotu.Przelot doPuerto Platasamolotem czarterowymLOT-u typu Dreamliner lub innym szerokokadłubowym (rejs bezpośredni). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie odprawa paszportowa i spotkanie z pilotem, następnie transfer dowybranego hotelu w Dominikanie.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp - pełna oferta wycieczek fakultatywnych dostępna u rezydenta.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowymLOT-u typu Dreamliner (rejs bezpośredni), opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko,7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskojęzycznego rezydenta (w rejonie Puerto Plata) oraz anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta (w rejonie Półwyspu Samana), ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli oraz innych wydatków osobistych.
"

Wycieczki lokalne

Wycieczki dla hoteli z rejonuPuerto Plata (Playa Bachata, Senator Puerto Plata Spa Resort, Iberostar Costa Dorada, Sunscape Puerto Plata, Viva WyndhamTangerine)

Punta Rucia i Cayo Paraiso
- rejs na rajską wyspę To najpiękniejszy i najbardziej idylliczny zakątek północnej Dominikany - poznamy go podczas rejsu luksusowym katamaranem. Kilometry dziewiczych plaż Punta Rucia, biały jak cukier puder piasek i turkusowa woda tworzą krajobraz jak z pocztówki. Celem naszego rejsu będzie rajska wysepka Cayo Paraiso - to fantastyczne miejsce na relaks, jak i na oszałamiający snorkeling przy rafie koralowej. Obiad z homarem i napoje w cenie!
Cena - ok.150 USD os., 75 USD/dziecko.

Wodospady Damajagua
Gotowi na niezapomnianą przygodę? Zapraszamy na wycieczkę do Wodospadów Damajagua! Naturalny "park wodny"" w samym środku lasu tropikalnego to prawdziwa frajda i wyzwanie dla wszystkich poszukiwaczy dobrej zabawy - będziemy mieli okazję spróbować zjazdu i skoków z aż 12 wodospadów! Prawie siedmiokilometrowy kanion z krystalicznie czystą wodą oraz bujną florą to również idealne miejsce aby odkryć karaibską przyrodę. Uwaga - wymagana dobra kondycja fizyczna i umiejętność pływania min. wiek - 8 lat . Wycieczka półdniowa.
Cena - ok. 68 USD/os., 34 USD/dziecko.

City tour - Santo Domingo
Kosmopolityczna stolica kraju to pierwsze europejskie miasto w Nowym Świecie od chwili odkrycia Ameryki przez Krzysztofa Kolumba. Wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Zona Colonial to najstarsza kolonialna starówka w Ameryce Łacińskiej i prawdziwa skarbnica zabytków architektury. Wszystko jest tu "naj" - naszym oczom ukażą się m. in. katedra Primada de America - najstarsza katolicka świątynia w Nowym Świecie, pierwszy ośrodek władzy nad Nowym Światem i najstarsza warownia w obu Amerykach - forteca Ozama, przejdziemy też przez Calle las Damas - najstarszą brukowaną ulicę Ameryki. Zobaczymy również monumentalną Faro a Colón - miejsce wiecznego spoczynku Krzysztofa Kolumba (z zewnątrz).
Cena - ok. 85 USD/os., 42,5 USD/dziecko.

Ocean World
to miejsce, w którym czeka moc atrakcji - można tu popływać z delfinami, zachwycić się niesamowitym pokazem papug, dostać buziaka od lwa morskiego, a nawet pogłaskać rekina! Na terenie parku odbywają się różnorodne show z udziałem zwierząt, można również spróbować snorkelingu oraz poszaleć na zjeżdżalni. Ogromną atrakcją Ocean World jest możliwość interakcji i pływania z delfinami, rekinami i lwami morskimi (dodatkowo płatne). Obiad i transport w cenie.
Bilet wstępu (bez wliczonych interakcji ze zwierzętami) - ok. 69 USD/os., 54 USD/dziecko przykładowe ceny programów - 30 minut pływania z delfinami - ok. 169 USD/os., 124 USD/dziecko interakcja z rekinami - 79 USD/os., 79 USD/dziecko (w cenie zawarty bilet wstępu do parku)
w ofercie również inne programy - więcej informacji u rezydenta.
Rafting
w górskiej scenerii Dominikana to jedyny kraj na Karaibach, gdzie można wziąć udział w raftingu. Spragnionych mocnych wrażeń i adrenaliny zapraszamy na spływ najdłuższą rzeką Republiki Dominikańskiej - Yaque del Norte. Pod okiem profesjonalnego przewodnika, pokonamy liczne kaniony oraz wodne kaskady w przepięknej górskiej scenerii - dreszczyk emocji fantastyczne widoki gwarantowane! Uwaga - tylko dla dorosłych, wymagana dobra kondycja fizyczna i umiejętność pływania.
Cena - ok. 87 USD/os.

Konna przygoda
Niepowtarzalna okazja aby poznać Dominikanę z innej perspektywy! Całodzienna wyprawa konna przez malownicze karaibskie bezdroża, lokalne wioski i oszałamiające swym pięknem góry to doskonała alternatywa wobec tradycyjnych wycieczek. Dzięki wspaniałym przewodnikom na wyprawie odnajdą się zarówno osoby, które nigdy wcześniej nie jeździły konno, jak i doświadczeni jeźdźcy. Gorąco polecamy!
Cena - ok. 75 USD/os., 37,5 USD/dziecko.

Samana i Park Narodowy "Los Haitises"
Zapraszamy do Parku Narodowego Los Haitises - domu dla wielu egzotycznych gatunków ptaków oraz roślin. Obejrzymy słynne jaskinie Indian Taino, niegdyś zamieszkałe przez pierwszych mieszkańców wyspy i ozdobione ich liczącymi 2000 lat malowidłami. Relaksu dopełni wizyta i wypoczynek na uroczej Cayo Levantado, która zasłynęła jako tło pierwszych reklam kultowego rumu Bacardi. Obiad w cenie!
Cena - ok. 135 USD/os., 67,5 USD dziecko.

Wycieczki dla hoteli z rejonuSamana (Grand Bahia El Portillo, Viva Wyndham V Samana)

Park Narodowy "Los Haitises" i Cayo Levantado
Zapraszamy do Parku Narodowego Los Haitises - domu dla wielu egzotycznych gatunków ptaków oraz roślin. Obejrzymy słynne jaskinie Indian Taino, niegdyś zamieszkałe przez pierwszych mieszkańców wyspy i ozdobione ich liczącymi 2000 lat malowidłami. Relaksu dopełni wizyta i wypoczynek na uroczej Cayo Levantado, która zasłynęła jako tło pierwszych reklam kultowego rumu Bacardi. Obiad w cenie!
Cena - ok. 99 USD/os., 49,5 USD dziecko.

Wodospad Limón
Odkryj jeden z najpiękniejszych zakątków Półwyspu Samana podczas konnej przejażdżki! Doświadczeni przewodnicy poprowadzą nas przez zalesiony szlak, wśród plantacji kawy i owoców tropikalnych. Trasę pokonamy częściowo na końskim grzbiecie, a częściowo na własnych nogach. Nagrodą za wysiłek będą piękne widoki na spływający po skalnej ścianie wodospad. Wycieczka półdniowa.
Cena - ok. 49 USD/os., 25 USD/dziecko

City tour - Santo Domingo
Kosmopolityczna stolica kraju to pierwsze europejskie miasto w Nowym Świecie od chwili odkrycia Ameryki przez Krzysztofa Kolumba. Wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Zona Colonial to najstarsza kolonialna starówka w Ameryce Łacińskiej i prawdziwa skarbnica zabytków architektury. Wszystko jest tu "naj" - naszym oczom ukażą się m. in. katedra Primada de America - najstarsza katolicka świątynia w Nowym Świecie, pierwszy ośrodek władzy nad Nowym Światem i najstarsza warownia w obu Amerykach - forteca Ozama, przejdziemy też przez Calle Damas - najstarszą brukowaną ulicę Ameryki. Zobaczymy również monumentalną Faro a Colón - miejsce wiecznego spoczynku Krzysztofa Kolumba (z zewnątrz).
Cena - ok. 99 USD/os., 75 USD/dziecko.

Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

CZAS: -6 godzin w stosunku do czasu polskiego (latem), -5 godzin w stosunku do czasu polskiego (zimą)
WALUTA: 1 USD = ok 52 pesos (DOP)
ELEKTRYCZNOŚĆ: 110V / 60 Hz. Gniazdka są według standardu amerykańskiego. Wtyczki europejskie wymagają użycia przejściówek. W dużych hotelach zazwyczaj montuje się gniazdka uniwersalne, do których można stosować zarówno amerykańskie, jak i europejskie wtyczki.
TELEFONY: System telefonii komórkowej jest kompatybilny z systemami w Polsce. Ze względu na drogi roaming zaleca się zakupić lokalną kartę SIM (cena około 100 pesos).
NAPIWKI: Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Szczególnie dotyczy to kierowców i przewodników lokalnychna wycieczkach, taksówkarzy oraz pokojówek i kelnerów w restauracjach.
ORIENTALNE CENY: Posiłek w restauracji ok.500 -1000 peso, woda 0,3l ok.50 peso, piwo wbarze ok. 200 peso
WYLOTY: Wyloty z: Warszawy. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na3 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozkłady.

Standard hoteli w Dominikanie

Standard hotelidominikańskich może być różny od porównywalnej kategorii hoteli europejskich.
Wyloty

Wylot z Katowic. Zbiórka na 3 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Przelot:
Samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie LOT CHARTERS Economy catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem) oraz wodę mineralną dostępną przez cały czas trwania lotu. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie LOT CHARTERS Premium i LOT CHARTERS Business w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. Więcej informacji na stronach wstępnych katalogu w sekcji Komfort Dalekich Podróży. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop).
"

Uwagi do przelotu

Wylot z Katowic. Zbiórka na 3 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.

Przelot:
Samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie LOT CHARTERS Economy catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem) oraz wodę mineralną dostępną przez cały czas trwania lotu. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie LOT CHARTERS Premium i LOT CHARTERS Business w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. Więcej informacji na stronach wstępnych katalogu w sekcji Komfort Dalekich Podróży. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop).
"

Wizy

WIZA: Obywatele Polski mogą przebywać na Dominikanie na podstawie ważnego paszportu (30 dni na podstawie karty turystycznej, po tym czasie można przedłużyć pobyt o kolejne 60 dni uiszczając stosowną opłatę).

Wizy - informacje dla sprzedawców

WIZA: Obywatele Polski mogą przebywać na Dominikanie na podstawie ważnego paszportu (30 dni na podstawie karty turystycznej, po tym czasie można przedłużyć pobyt o kolejne 60 dni uiszczając stosowną opłatę).

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Dominikanie trwa od połowy listopada do marca.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Nekera

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

DOMINIKANA

Położenie

 W dzielnic hotelowej Playa Dorada, ok. 6 km od centrum Puerto Plata. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 30 min.

Plaża

 bezpośrednio przy hotelu plaża z własnym klubem plażowym w słynnym kompleksie Playa Dorada. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

zaprojektowany z troską o szczegóły resort tylko dorosłych dysponuje 245 pokojami w trzypiętrowych budynkach wtopionych w tropikalny ogród. Hol powitalny z recepcją, otwarta restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 3 restauracje a'la carte (owoce morza, orientalna, grill), bar z przekąskami, kilka barów w różnych częściach kompleksu, sklep z pamiątkami, salon piękności i salon fryzjerski. W tropikalnym ogrodzie 3 baseny (w tym jeden basen relaksacyjny), bar swim-up oraz bar przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. Uwaga! Hotel tylko dla dorosłych!

Wyżywienie

All Inclusive: trzy posiłki w formie bufetu; kolacja również w restauracji a'la carte . Przekąski, lokalne napoje alkoholowe do godz. 01:00. Napoje bezalkoholowe przez całą dobę.

Internet

WIFI w lobby za opłatą.

Zakwaterowanie

 Pokoje standardowe: ok. 36 m2, nowocześnie i komfortowo urządzone, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV satelitarna, minibar (uzupełniany 1 x na pobyt), sejf do wynajęcia, zestaw do prasowania, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty. Prysznic, WC, suszarka do włosów. Balkon. Pokoje superior: większe, dodatkowo balkon lub taras.

Sport

siłownia, żeglowanie, różne kursy (np. joga, medytacje, kurs sushi), surfing, tenis, siatkówka. Za opłatą łódka typu banan, golf (w okolicy), nurkowanie i narty wodne.

Wellness

za opłatą fryzjer, whirlpool, masaże, salon piękności oraz różne programy w centrum spa.

Rozrywka

kursy malowania i przygotowywania sushi.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Neckermann

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

bardzo ładny hotel położony w kompleksie Playa Dorada. Liczne możliwości rozrywki oraz zakupów w pobliżu. Nieopodal znajduje się 18-dołkowe pole golfowe. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 30 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu plaża z własnym klubem plażowym w słynnym kompleksie Playa Dorada. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

zaprojektowany z troską o szczegóły resort tylko dorosłych dysponuje 245 pokojami w trzypiętrowych budynkach wtopionych w tropikalny ogród. Hol powitalny z recepcją, otwarta restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 3 restauracje a'la carte (owoce morza, orientalna, grill), bar z przekąskami, kilka barów w różnych częściach kompleksu, sklep z pamiątkami, salon piękności i salon fryzjerski. W tropikalnym ogrodzie 3 baseny (w tym jeden basen relaksacyjny), bar swim-up oraz bar przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. Uwaga! Hotel tylko dla dorosłych! www.bluebayresorts.com

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu; kolacja również w restauracji a'la carte (3 x na tydz.). Przekąski, lokalne napoje alkoholowe do godz. 01:00. Napoje bezalkoholowe przez całą dobę.

Internet

WIFI w lobby za opłatą.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 36 m2, nowocześnie i komfortowo urządzone, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV satelitarna, minibar (uzupełniany 1 x na pobyt), sejf do wynajęcia, zestaw do prasowania, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty. Prysznic, WC, suszarka do włosów. Balkon. Pokoje superior (A1-3C): większe, dodatkowo balkon lub taras.

Sport

siłownia, żeglowanie, różne kursy (np. joga, medytacje, kurs sushi), surfing, tenis, siatkówka. Za opłatą łódka typu banan, golf (w okolicy), nurkowanie i narty wodne.

Wellness

za opłatą fryzjer, whirlpool, masaże, salon piękności oraz różne programy w centrum spa.

Rozrywka

kursy malowania i przygotowywania sushi.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Polska Neckermann

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

bardzo ładny hotel położony w kompleksie Playa Dorada. Liczne możliwości rozrywki oraz zakupów w pobliżu. Nieopodal znajduje się 18-dołkowe pole golfowe. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 30 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu plaża z własnym klubem plażowym w słynnym kompleksie Playa Dorada. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

zaprojektowany z troską o szczegóły resort tylko dorosłych dysponuje 245 pokojami w trzypiętrowych budynkach wtopionych w tropikalny ogród. Hol powitalny z recepcją, otwarta restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 3 restauracje a'la carte (owoce morza, orientalna, grill), bar z przekąskami, kilka barów w różnych częściach kompleksu, sklep z pamiątkami, salon piękności i salon fryzjerski. W tropikalnym ogrodzie 3 baseny (w tym jeden basen relaksacyjny), bar swim-up oraz bar przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. Uwaga! Hotel tylko dla dorosłych! www.bluebayresorts.com

Dostęp do internetu

WIFI w lobby za opłatą.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Karty kredytowe

Amexco, Visa, MasterCard.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 36 m2, nowocześnie i komfortowo urządzone, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV satelitarna, minibar (uzupełniany 1 x na pobyt), sejf do wynajęcia, zestaw do prasowania, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty. Prysznic, WC, suszarka do włosów. Balkon. Pokoje superior (A1-3C): większe, dodatkowo balkon lub taras.

Sport

siłownia, żeglowanie, różne kursy (np. joga, medytacje, kurs sushi), surfing, tenis, siatkówka. Za opłatą łódka typu banan, golf (w okolicy), nurkowanie i narty wodne.

Wellness

za opłatą fryzjer, whirlpool, masaże, salon piękności oraz różne programy w centrum spa.

Rozrywka

kursy malowania i przygotowywania sushi.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu; kolacja również w restauracji a'la carte (3 x na tydz.). Przekąski, lokalne napoje alkoholowe do godz. 01:00. Napoje bezalkoholowe przez całą dobę.


Neckermann X

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

bardzo ładny hotel położony w kompleksie Playa Dorada. Liczne możliwości rozrywki oraz zakupów w pobliżu. Nieopodal znajduje się 18-dołkowe pole golfowe. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 30 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu plaża z własnym klubem plażowym w słynnym kompleksie Playa Dorada. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

zaprojektowany z troską o szczegóły resort tylko dorosłych dysponuje 245 pokojami w trzypiętrowych budynkach wtopionych w tropikalny ogród. Hol powitalny z recepcją, otwarta restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 3 restauracje a'la carte (owoce morza, orientalna, grill), bar z przekąskami, kilka barów w różnych częściach kompleksu, sklep z pamiątkami, salon piękności i salon fryzjerski. W tropikalnym ogrodzie 3 baseny (w tym jeden basen relaksacyjny), bar swim-up oraz bar przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. Uwaga! Hotel tylko dla dorosłych! www.bluebayresorts.com

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu; kolacja również w restauracji a'la carte (3 x na tydz.). Przekąski, lokalne napoje alkoholowe do godz. 01:00. Napoje bezalkoholowe przez całą dobę.

Internet

WIFI w lobby za opłatą.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 36 m2, nowocześnie i komfortowo urządzone, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV satelitarna, minibar (uzupełniany 1 x na pobyt), sejf do wynajęcia, zestaw do prasowania, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty. Prysznic, WC, suszarka do włosów. Balkon. Pokoje superior (A1-3C): większe, dodatkowo balkon lub taras.

Sport

siłownia, żeglowanie, różne kursy (np. joga, medytacje, kurs sushi), surfing, tenis, siatkówka. Za opłatą łódka typu banan, golf (w okolicy), nurkowanie i narty wodne.

Wellness

za opłatą fryzjer, whirlpool, masaże, salon piękności oraz różne programy w centrum spa.

Rozrywka

kursy malowania i przygotowywania sushi.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Mapa Hotelu Bluebay Villas Doradas
Zdjęcia lokalizacji (Dominikana / Puerto Plata)
Wyspa Sanoa to obowiązkowa wycieczka fakultatywna podczas wakacji na Dominikanie
Punta Cana, wakacje all inclusive na Dominikanie
Niesamowita zatoka na półwyspie Samana na Dominikanie
Wakacje na Dominikanie, wycieczka do Santo Domingo
Rejs na Cayo Paraiso, luksusowa wycieczka fakultatywna z Dominikany
Kulinarne szaleństwo na Dominikanie
Wodospady Damajagua to jedna z większych atrakcji Dominikany
Wiktoriańska zabudowa Puerto Plata - Dominikana

Opinie o Hotelu Bluebay Villas Doradas

4.1
polecam

jak dla mnie super formuła hotelu tylko dla dorosłych. fajnie, że na Dominikanie jest taka opcja. można rzeczywiście wypocząć, ale również się pobawić. Bluebay Villas Doradas to dobry hotel 4*. nie mniej, nie więcej. mocno urozmaicona oferta zajęć dodatkowych, pokazy, animacje, świetna impreza w pianie :) jedzenie w dużej ilości, smakowało mi bardzo, pokoje też bez zarzutu. personel świetny. fajna lokalizacja, hotel nieco na uboczu, ale jednocześnie ok. 15 minut do Puerto Plata. ogólnie dobry wybór.

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1
4.3
polecam

Wybór hotelu Bluebay Villas Doradas był super pomysłem. Położony w zagłębiu rozrywkowym Playa Dorada więc wszędzie blisko, do plaży trochę trzeba przejść ale w sympatycznej scenerii. Dominikana z hotelem dla dorosłych bardzo mi się podoba ta opcja.

POLECAM:
singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3
4.3
polecam

Polecamy Hotel Bluebay Villas Doradas, wszystko było ok, tak jak w opisie oferty. Nie mamy większych uwag, to co nam się nie podobało zgłaszaliśmy w recepcji i wszystko zostało uwzględnione więc nie ma o czym wspominać. Bardzo miła i uczynna obsługa. Urlop na Dominikanie uważam za bardzo udany.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.3

Bluebay Villas Doradas - możliwości zakwaterowania:

Pokój dwuosobowy (1 bed)
Pokój dwuosobowy (1 bed) - De Luxe
Pokój dwuosobowy (1 bed) - Superior
Pokój dwuosobowy
Pokój dwuosobowy - De Luxe
Pokój dwuosobowy - Superior
Pokój trzyosobowy

Bluebay Villas Doradas - Możliwości wyżywienia:


Bluebay Villas Doradas - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Bluebay Villas Doradas? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00