cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
  • Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf, Teneryfa
1 / 20
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
03.10 - 10.10
już od 4430 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
20.04 - 23.04
już od 2189 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sandos San Blas Nature Resort & Golf
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf
star 5

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Sandos San Blas Nature Resort & Golf:
4.9 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sandos San Blas Nature Resort & Golf:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.7
  • Jakość
    do ceny
    4.7
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 03 października 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 kwietnia 2023
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sandos San Blas Nature Resort & Golf to bardzo stylowy i ekologiczny hotel usytuowany w kameralnej miejscowości San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody. Polecamy dla bardzo wymagających osób, miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę - także dla najmłodszych (brodzik, plac zabaw, mini klub i zajęcia sportowe i animacje). Pobyt w hotelu Sandos san Blas Nature Resort & Golf to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody, około 13 km od największego kurortu Teneryfy - Playa de las Americas, przy naturalnej, publicznej plaży San Blas z krystalicznie czystą wodą (leżaki i parasole gratis)
  • na terenie hotelu multimedialne muzeum z historią i przyrodą Wysp Kanaryjskich
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, centrum SPA i wellness, wysoki standard zakwaterowania, wi fi gratis

Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf w ofercie Biura podróży:

Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sandos San Blas Nature Resort & Golf to bardzo stylowy i ekologiczny hotel usytuowany w kameralnej miejscowości San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody. Polecamy dla bardzo wymagających osób, miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę - także dla najmłodszych (brodzik, plac zabaw, mini klub i zajęcia sportowe i animacje). Pobyt w hotelu Sandos san Blas Nature Resort & Golf to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody, około 13 km od największego kurortu Teneryfy - Playa de las Americas, przy naturalnej, publicznej plaży San Blas z krystalicznie czystą wodą (leżaki i parasole gratis)
  • na terenie hotelu multimedialne muzeum z historią i przyrodą Wysp Kanaryjskich
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, centrum SPA i wellness, wysoki standard zakwaterowania, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Wyjątkowe miejsce, które harmonijnie łączy surowe piękno wulkanicznego krajobrazu i spokój otaczającej natury z elegancją wnętrz i wysokim poziomem usług. Zabudowania inspirowane przyrodą doskonale wtapiają się w pejzaż, pozwalając na pełen relaks i podziwianie uroków wyspy. Na Gości czekają komfortowe, przestronne i jasne pokoje, aż 8 basenów, malownicze sztuczne jezioro, bogata oferta sportowo-rozrywkowa i smaczna kuchnia, a to wszystko firmowane przez popularną sieć Barceló. To dobry wybór na niezapomniane wakacje na Teneryfie, zarówno w gronie rodzinnym, jak i tylko we dwoje!

POŁOŻENIE:

w rezerwacie przyrody, ok. 50 m od centrum miejscowości San Blas, sklepy i bary ok. 30 m od hotelu, ok. 7 km od SAN MIGUEL DE ABONA, ok. 2 km od Golf del Sur, ok. 15 km od Los Cristianos, ok. 16 km od Siam Parku, ok. 17 km od parku rozrywki Aqualand Costa Adeje; ok. 7 km od lotniska Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 400 m od hotelu (Playa de Las Americas, Los Cristianos).

PLAŻA:

Playa de San Blas, publiczna, piaszczysto-kamienista, łagodne zejście do morza, ok. 50 m od hotelu.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki i nowoczesny, zbudowany w 2008 r., sezonowo odnawiany, 331 pokoi, 2 budynki, 5 pięter, 13 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, 2 restauracje: La Cueva de Atxo?a - główna, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show cooking, La Proa (wymagana wcześniejsza rezerwacja) - á la carte, obsługa kelnerska, kuchnia śródziemnomorska, 4 bary, w tym w lobby i przy basenach; taras; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: fryzjer, room-service, pralnia, wypożyczalnia rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, Mastercard.

deluxe:

2-os. (możliwość 1 dostawki - sofa), ok. 33 m², elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna i prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, lodówka, sejf; za opłatą: minibar; łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (płatne); balkon, taras lub ogródek (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek - podwójna sofa), ok. 66 m², wyposażenie jak w pokoju deluxe, 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami, 2 łazienki; balkon lub taras (stolik, krzesełka, leżaki); pokój rodzinny za dopłatą;

suite:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek - podwójna sofa), ok. 66 m², wyposażenie jak w pokoju deluxe, 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami; balkon lub taras (stolik, krzesełka, leżaki); suite za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

5 basenów dla dorosłych: nieregularny kształt, 2 baseny ze słodką wodą i 3 baseny ze słoną wodą, 3 baseny dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; niewielkie sztuczne jezioro; siłownia, rzutki; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub, piano bar, amfiteatr, dyskoteka, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: kort tenisowy, boisko wielofunkcyjne, tenis stołowy, kajaki (na sztucznym jeziorze), centrum spa: masaże i zabiegi pielęgnacyjne; pole golfowe ok. 2 km od hotelu (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w wyznaczonym barze w wyznaczonych godzinach; nielimitowane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/922749010, www.barcelo.com

GRATIS:

Wi-Fi


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sandos San Blas Nature Resort & Golf to bardzo stylowy i ekologiczny hotel usytuowany w kameralnej miejscowości San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody. Polecamy dla bardzo wymagających osób, miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę - także dla najmłodszych (brodzik, plac zabaw, mini klub i zajęcia sportowe i animacje). Pobyt w hotelu Sandos san Blas Nature Resort & Golf to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody, około 13 km od największego kurortu Teneryfy - Playa de las Americas, przy naturalnej, publicznej plaży San Blas z krystalicznie czystą wodą (leżaki i parasole gratis)
  • na terenie hotelu multimedialne muzeum z historią i przyrodą Wysp Kanaryjskich
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, centrum SPA i wellness, wysoki standard zakwaterowania, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Resortowy hotel wybudowany w 2008 roku, zlokalizowany w spokojnej okolicy, w pierwszej linii od oceanu. Hotel znajduje się na terenie rezerwatu przyrody. Sklepy, restauracje i bary w pobliżu hotelu. Do lotniska Reina Sofia ok. 8km.
Plaża:

Do plaży San Blas (piaszczysta, czarny piasek i drobne kamyki) ok. 50 m (przejście przez ulicę). Leżaki i parasole na plaży płatne ok. 8Eur/komplet.
Do dyspozycji gości:

Lobby z recepcją, restauracja bufetowa, restauracja à la carte, bary, 6 basenów i brodzik (2 z wodą słodką, 2 podgrzewane sezonowo), tarasy słoneczne z leżakami i parasolami, plac zabaw, miniklub, sklep. Multimedialne centrum rezerwatu przyrody.
Wyżywienie:

All inclusive: Śniadania, obiady i obiadokolacje w formie bufetu. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w otwartych barach i restauracjach hotelu w godz. 8:00-23:00. Przekąski: kanapki, sałatki, ciasta, owoce, soki, kawa, herbata w godz. 11-12:00 oraz 16-18:00. Lody w barze przy basenie w godz. 10-18:00. Nocne przekąski - kanapki, bułki, ciasta i soki w godz. 22:30-23:30. W restauracji "La Proa" można skosztować specjalnego menu, gdzie wymagana jest wcześniejsza rezerwacja w recepcji.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel oferuje bogaty program animacyjny: zajęcia sportowe (aerobik, tenis stołowy, koszykówka, siatkówka plażowa, gimnastyka w wodzie). Płatne: boisko sportowe, kort tenisowy, wypożyczalnia rowerów, bilard, spa (basen kryty z hydromasażem, sauna, masaże i bicze wodne).
Internet:

WiFi na terenie hotelu gratis.
Kategoria lokalna:

*****
Naszym zdaniem:

Ten ekskluzywny, nowocześnie zaprojektowany hotel z sieci Sandos, jest idealnym miejscem wypoczynku dla każdego.Oryginalna architektura, subtropikalny ogród i bliskość oceanu zapewnią każdemuprzyjemne wakacje!
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

TENERYFA

Wycieczki lokalne i atrakcje

Teneryfa w pigułce + wizyta w Loro Parku
To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt. CENA: ok. 74 Eur/os dorosła, ok. 46 Eur/dziecko do 11 lat.
Wulkan Teide + Masca
Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 54 Eur/os dorosła, ok. 27 Eur/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 46 Eur/os dorosła, ok. 39 Eur/dziecko do 11 lat.
La Gomera - druga Wyspa Kanaryjska
Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 92 Eur/os dorosła, ok. 46 Eur/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 78 EUR/os dorosła, ok. 23 Eur/dziecko do 11 lat.
Skarby Północy
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 Eur/os dorosła, ok. 35 Eur/dziecko do 11 lat.
Katamaran Mustcat
3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 43 Eur/os dorosła, ok. 22 Eur/dziecko do 11 lat.
Siam Park
Siam Park to największy tematyczny park wodny w Hiszpanii, nawiązujący swoją architekturą do królestwa Tajlandii. Znajdziemy tu kilkanaście zjeżdżalni, w tym największą w Europie, o wysokości 28 metrów, plażę z białym piaskiem sprowadzonym z Portugalii i basen z największą sztuczną falą na świecie, sięgającą kilku metrów wysokości! Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem. CENA: ok. 37 Eur/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
Loro Park
Loro Park to mieszanka ogrodu zoologicznego i botanicznego. Można tu zobaczyć tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny! Pokazy z udziałem delfinów, papug czy lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można zobaczyć jedno z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy, w Puerto de la Cruz. CENA: ok. 37 Eur/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
W przypadku wyboru dwóch parków Siam Park + Loro Park obowiązuje tzw. TWIN TICKET Cena: ok. 60Eur/os. dorosła, ok. 41,50 Eur/dziecko do 11 lat. Zakup biletów w tej ofercie dostępny tylko na miejscu u Rezydenta Rainbow.
Jungle Park
Rodzinny park atrakcji położony kilka kilometrów od Los Cristianos. Znajduje się tutaj tropikalna dżungla (75 000 m2), gdzie można spotkać lwy, tygrysy, krokodyle, a także ponad 300 innych niezwykłych gatunków zwierząt. Park słynie przede wszystkim z imponujących pokazów dzikich ptaków. CENA: ok. 24 Eur/os. dorosła, ok. 17,50 Eur/dziecko do 11 lat.
Trekking Masca
Trasa przez rozpoczynający się w miejscowości Masca wąwóz to najpiękniejszy szlak trekkingowy na Teneryfie. Zapierające dech w piersiach widoki, endemiczna roślinność i niemal pionowe skalne ściany będą nam towarzyszyć podczas trwającego ok. 4 godziny marszu. Wędrówkę zakończymy u wylotu wąwozu, gdzie mieści się ukryta wśród klifów Los Gigantes dzika plaża. Po orzeźwiającej kąpieli powrócimy statkiem do cywilizacji. CENA: ok. 46 Eur/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
Odkryj nurkowane
Nie trzeba umieć pływać, aby z nami zanurkować! Kurs Discover Scuba Diving z polskimi instruktorami w bazie nurkowej PADI to pierwszy krok, aby zostać licencjonowanym nurkiem. Nurkowanie odbywa się przy najpiękniejszej plaży południa Teneryfy - Las Vistas w Los Cristianos. CENA: ok. 100 Eur/os.
Dla aktywnych

Trekking
Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
Windsurfing i kitesurfing
Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
Przyroda

Playa del Duque - Costa Adeje
Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
Relaks

Nocne życie w Las Veronicas
Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
Kuchnia

La Caleta - mekka smakoszy
W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

Informacje ogólne
Waluta EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
Język urzędowy
hiszpański
Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 Eur, woda 1l - 1-1,5 Eur, piwo w barze od 1,5 Eur, kawa w kawiarni od 2 Eur, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 Eur do 5 Eur.
Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 Eur.
Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
W regionie
Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!
Sezonowość

Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sandos San Blas Nature Resort & Golf to bardzo stylowy i ekologiczny hotel usytuowany w kameralnej miejscowości San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody. Polecamy dla bardzo wymagających osób, miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę - także dla najmłodszych (brodzik, plac zabaw, mini klub i zajęcia sportowe i animacje). Pobyt w hotelu Sandos san Blas Nature Resort & Golf to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody, około 13 km od największego kurortu Teneryfy - Playa de las Americas, przy naturalnej, publicznej plaży San Blas z krystalicznie czystą wodą (leżaki i parasole gratis)
  • na terenie hotelu multimedialne muzeum z historią i przyrodą Wysp Kanaryjskich
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, centrum SPA i wellness, wysoki standard zakwaterowania, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5Hiszpania/Teneryfa

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 5*- kat. lokalna 5*

Położenie

- San Miguel / Golf del Su- w pobliżu przystanków autobusowych- ok. 300 m od plaży- ok. 600 m od barów, restauracji oraz sklepów- ok. 2,3 km od pola golfowego- ok. 8 km od lotniska- ok. 17 km od Costa Adeje i Siam Parku

Plaża

- publiczna- kamienista z małym fragmentem piaszczystej(sztucznie stworzona)- parasole i leżaki (za opłatą)

Pokoje

Pokój standard deluxe- ok. 33 m2- przestronne, elegancko urządzone- TV SAT, telefon, lodówka/mini bar(za opłatą), sejf(za opłatą), czajnik, klimatyzacja- łazienka z wanną/jacuzzi, prysznicem oraz WC, suszarka do włosów, szlafrok oraz kapcie- WiFi- balkon/taras- dostępne pokoje z bocznym widokiem na ocean(za dodatkową opłatą)Pokój typu suite- ok. 66 m2- salon z oddzielną sypialnią- zestaw do kawy/herbaty, zestaw do prasowania- 2 łazienki- wyposażóny podobnie jak deluxe- taras z leżakami

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne- 5 basenów zewnętrznych, w tym 2 z podgrzewana wodą- leżaki i parasole przy basenach- animacje oraz wieczorne pokazy- siłownia/Płatne- masaże

Dla dzieci

- brodzik- łóżeczko (na zapytanie)- wysokie krzesełka w restauracji- animacje dla dzieci w wieku 2-13- pokój gier- plac zabaw

Wyżywienie

Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu.All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody dla dzieci. Lokalne napoje bezalkoholowei alkoholowe dostępne są bezpłatnie.

Restauracje i bary

- 2 restauracje, w tym bufet- 4 bary 

Dodatkowe informacje

- budynek z 2008 r.- 331 pokoi- 24h recepcja- wypożyczalnia aut i rowerów- parking, garaż oraz miejsce na rowery- przechowalnia bagażu- usługa prania i prasowania(za opłatą)- WiFi- www.barcelo.com/en-es/barcelo-tenerife/

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

Bagaż

Kraków, Warszawa Modlin (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 125zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 280 PLN (wyloty do 11.12)/ 320 PLN (wyloty od 12.12-12.01)/ 360 PLN (wyloty od 13.01 - 31.03)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 125zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 260 PLN (wyloty do 11.12)/ 320 PLN (wyloty od 12.12-12.01)/ 360 PLN (wyloty od 13.01 - 31.03)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaKatowice (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 200zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 480 PLN ( wyloty do 30.11 i od 14.01-31.03)/ 610 PLN ( wyloty od 01.12-13.01)- 32 kg - 550 PLN ( wyloty do 30.11i od 14.01-31.03)/ 720 PLN ( wyloty od 01.12-13.01)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 230zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  500 PLN ( wyloty do 30.11 i od 14.01-31.03)/ 630 PLN ( wyloty od 01.12-13.01)- 32 kg -  580 PLN ( wyloty do 30.11 i od 14.01-31.03))/ 740 PLN ( wyloty od 01.12-13.01)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 400 PLN- 23 kg - 445 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

Opis kraju

HISZPANIAHiszpania to kraj pełen słońca, tradycji i różnorodnych kultur. Wakacje w Hiszpanii to idealna propozycja dla wszystkich, zarówno dla turystów preferujących aktywny wypoczynek, jak i wczasowiczów wylegujących się na plaży i korzystających z uroków nadmorskich kurortów.Informacje ogólne o krajuTo państwo położone w zachodniej części Europy, z dostępem do Morza Śródziemnego oraz Zatoki Biskajskiej. Flaga Hiszpanii to prostokąt o trzech poziomych pasach w kolorach: czerwonym, żółtym i czerwonym. Z lewej strony żółtego fragmentu flagi znajduje się godło w postaci tarczy i charakterystycznej korony. Kraj jest jednym z najpiękniejszych miejsc na wczasy w Europie i chętnie kierunek wybierany przez mieszkańców Polski. Wakacje w Hiszpanii to okazja, aby odpocząć na pięknych, piaszczystych plażach, spróbować lokalnych przysmaków, cieszyć się ładną pogodą, a także zwiedzić majestatyczne zabytki. Słoneczna Hiszpania to charakterystyczne miejsce na mapie Europy, które łączy w sobie nowoczesność z tradycją. Regiony takie jak: Costa Blanca, Costa Brava, Costa del Sol i Costa de la Luz to miejsca, które tętnią życiem przez całą dobę, choć najwięcej rozrywek czeka tam na wczasowiczów nocą. Wycieczka do Hiszpanii to propozycja dla całej rodziny. Liczne atrakcje turystyczne, ciekawe miejsca i możliwość spędzania wolnego czasu na różne sposoby z pewnością nikomu nie pozwolą się nudzić. Hiszpania składa się z części lądowej oraz wyspiarskiej, w skład której wchodzą jedne z najpopularniejszych miejsc na świecie, czyli Wyspy Kanaryjskie na Atlantyku oraz Baleary na Morzu Śródziemnym. Państwo Hiszpańskie składa się z 17 prowincji (zwanych regionami), a każda z nich ma niepowtarzalną kulturę oraz obyczaje. Hiszpańskie wyspy zachwycają zapierającymi dech w piersiach widokami, zabytkowymi budowlami i malowniczymi plażami usytuowanymi wśród urokliwych zatoczek. Wyjątkowe krajobrazy oraz wiele atrakcyjnych turystycznie miejsc sprawia, że Hiszpania to jedno z najchętniej odwiedzanych państw nie tylko przez polskich turystów, ale i podróżników z całego świata. Ma zróżnicowany teren o nieograniczonym potencjale turystycznym, dlatego każdy znajdzie tu coś dla siebie. Kultura i obyczajeHiszpanie to ludzie pogodni, bardzo przywiązani do kultury oraz zwyczajów regionu, w którym mieszkają. Z ogromnym szacunkiem odnoszą się do rodziny, stawiając ją zawsze na pierwszym miejscu. Mieszkańców Hiszpanii charakteryzuje też duże poczucie niezależności i pozytywne nastawienie do innych ludzi, także tych przyjezdnych. W Hiszpanii obowiązuje język kastylijski, który potocznie nazywa się go językiem hiszpańskim. W kraju za język urzędowy uznaje się również - w zależności od regionu - język galicyjski, baskijski lub kataloński. W najpopularniejszych turystycznie miastach Hiszpanii można bez problemu porozumieć się w języku angielskim i francuskim. Większość mieszkańców kraju jest wyznania katolickiego. Zaledwie kilka procent ludności uważa się za członków grup praktykujących inne wierzenia religijne, takie jak: judaizm, hinduizm, islam, protestantyzm.KuchniaHiszpańska kuchnia to przede wszystkim świeże i przyrządzane na wiele sposobów ryby oraz owoce morza. Potrawy podawane są zarówno na ostro, jak i na słodko. Jednym z najbardziej charakterystycznych dań w kuchni hiszpańskiej jest paella, czyli danie jednogarnkowe na bazie ryżu, szafranu i owoców morza. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto spróbować także pieczonej jagnięciny, tortilli de patata z jajek i ziemniaków, wyśmienitych deserów, takich jak: flan, turrón, alfajor oraz puszystych paluszków śniadaniowych - churros (idealnych do filiżanki gorącej kawy).Dla aktywnychWakacje w Hiszpanii to idealna okazja, aby rozpocząć przygodę z wodnymi sportami, zwłaszcza windsurfingiem oraz żeglarstwem. Miłośnicy wędrówek wysokogórskich mogą do woli spacerować po licznych szlakach górskich w takich pasmach jak: Góry Betyckie, Pireneje, Góry Kastylijskie. Jednym z najbardziej malowniczych szlaków hiszpańskich jest El Camino, prowadzący do Santiago de Compostela na obszarze pogórza Gór Kantabryjskich. Fani mocnych wrażeń mogą skorzystać z encierro. To przepędzanie byków na specjalną arenę ulicami miasta. Słynne na cały świat święto San Fermin odbywa się w Pampelunie.Co warto kupić?Wczasy w Hiszpanii to niepowtarzalna okazja, aby przywieźć do Polski wspaniałe pamiątki. Wśród turystów szczególnie popularne są figurki w kształcie byka, które kojarzą się ze słynną na cały świat corridą. Fani hiszpańskiej kuchni mogą zakupić artykuły spożywcze. Do najbardziej polecanych należą: oliwa z oliwek, lokalne wino oraz turrony, czyli rodzaj nugatów w kształcie kostek (jedna z najpopularniejszych słodkich przekąsek w Hiszpanii).PogodaPogoda w Hiszpanii, zwłaszcza w sezonie letnim, przyciąga wielu turystów z całego świata. W najcieplejsze miesiące, czyli w lipcu i sierpniu, temperatura powietrza może sięgać nawet 35 stopni Celsjusza, zarówno na wyspach, jak i w części kontynentalnej. Hiszpania należy do najbardziej nasłonecznionych miejsc w całej Europie - słońce świeci tu nawet do 12 godzin na dobę. Z tego też względu wakacje w Hiszpanii to gwarancja rewelacyjnej pogody, a co za tym idzie - przyjemnego letniego wypoczynku. Hiszpania jest również bardzo atrakcyjna zimą, zwłaszcza część kontynentalna, jak: Costa del Sol, Costa Blanca, Brava czy Wyspy Kanaryjskie. Tam można liczyć na słoneczną pogodę i temperatury sięgające nawet 15 stopni Celsjusza.Przydatne zwrotyTak - Sí [si]Nie - No [no]Dziękuję - Gracias [gratias]Dzień dobry - Buenos días [błenos dijas]Do widzenia - Adiós [adjos]Cześć (przywitanie) - Hola [ola]Cześć (pożegnanie) -- Chao [ciau]Przepraszam - Perdona; Disculpe [perdona; diskulpe]Dlaczego Hiszpania?Hiszpania to państwo bardzo różnorodne pod względem kultury, zwyczajów, a nawet krajobrazu. To miejsce, gdzie można korzystać z uroków zarówno górskich szlaków, jak i malowniczych, piaszczystych plaż. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto skorzystać z ofert jednej z nadmorskich miejscowości, które zapewniają turystom niezliczone atrakcje, leżących np. na Costa Brava, Costa del Sol, Costa Blanca czy Costa de la Luz. Niezapomniane wczasy w Hiszpanii zapewni z pewnością wycieczka na jedną z rajskich Wysp Kanaryjskich, takich jak np. La Palma, Teneryfa, Fuerteventura, Majorka i Gran Canaria. W naszym biurze podróży można skorzystać z propozycji wyjazdów zagranicznych każdego dnia. Hiszpania ma niezwykle rozbudowaną bazę hotelową - znaleźć można tu komfortowe noclegi zarówno dla rodzin z dziećmi, grup zorganizowanych, jak i pojedynczych wczasowiczów. Wakacje na hiszpańskich wyspach to całoroczna propozycja dla każdego, zarówno dla miłośnika aktywnego spędzania wolnego czasu, jak i fana słodkiego lenistwa, np. na jednej z rajskich plaż.Informacje praktyczneWymagane dokumenty: paszport lub dowód osobistyWaluta: euro = ok. 4,3 PLN (grudzień 2019)Ceny: woda = ok. 50 centów (ok. 2 zł), przekąska na mieście = 4-6 Euro (ok. 17-26 zł), obiad w restauracji od 10 Euro (od ok. 43 zł)Czas: taki sam jak w PolsceNapięcie: 220 V, gniazdka europejskieSzczepienia: nie wymaganeAmbasada:Ambasada RP w MadrycieInformacje dot. stosunków politycznych, kulturalnych, problematyka Unii Europejskiej, sprawy prasowe i innec/Guisando 23 bis28035 MadridTel: +34 913 736 605E-mail: madryt.amb.sekretariat@msz.gov.pl WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sandos San Blas Nature Resort & Golf to bardzo stylowy i ekologiczny hotel usytuowany w kameralnej miejscowości San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody. Polecamy dla bardzo wymagających osób, miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę - także dla najmłodszych (brodzik, plac zabaw, mini klub i zajęcia sportowe i animacje). Pobyt w hotelu Sandos san Blas Nature Resort & Golf to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody, około 13 km od największego kurortu Teneryfy - Playa de las Americas, przy naturalnej, publicznej plaży San Blas z krystalicznie czystą wodą (leżaki i parasole gratis)
  • na terenie hotelu multimedialne muzeum z historią i przyrodą Wysp Kanaryjskich
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, centrum SPA i wellness, wysoki standard zakwaterowania, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA HISZPAŃSKA

*****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

Hotel powstał w 2008 roku, leży w miejscowości San Miquel, 8 km od lotniska. W pobliżu hotelu znajdują się pola golfowe oraz rezerwat przyrody o powierzchni 80 ha.

PLAŻA

Bezpośrednio przy hotelu jest plaża kamienista - nie wolno się tam kąpać ze względu na silne prądy. Hotel organizuje Bezpłatny transfer na plażę Playa de Las Americas: wyjazd o godz. 9.30 i 14.00, powrót o godz. 13.30 i 18.00 (wymagana wcześniejsza rezerwacja), serwis plażowy płatny.

ZAKWATEROWANIE

Łącznie 331 pokoi z widokiem na morze; Typy pokoi: 276 pokoi typu deluxe, 50 typu junior suit, 5 pokoi dla niepełnosprawnych; Wyposażenie: centralnie sterowana klimatyzacja, podwójne łóżko, sofa rozkładana, TV, mini bar za opłatą, sejf, łazienka z wanną z hydro-masażem, suszarka. W pokojach jest bezpłatny dostęp do Internetu.

RESTAURACJE I BARY

2 restauracje: główna i a'la carte La Proa - 1 raz bezpłatnie na pobyt (wymagana rezerwacja). Wysokie krzesełka dla dzieci oraz menu dla dzieci. Obowiązuje dress code. 3 bary: lobby bar, bar przy basenie, piano bar.

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja; przekąski, ciasteczka, kawa i herbata. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne od 08:00- 23:00.

SPORT I ROZRYWKA

5 basenów dla dorosłych (w tym 2 podgrzewane); Hotel oferuje: aerobik, tenis stołowy, koszykówka, siatkówka plażowa, waterpolo, kajaki, animacje dzienne i wieczorne, korty tenisowe, fitness, ścianka wspinaczkowa.

DLA DZIECI

3 baseny, mini klub (4-12 lat), mini disco, opiekunka dla dzieci (za opłatą / na zapytanie).

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

Centrum SPA, parking, salon fryzjerski, kantor, dyskoteka, salon TV, solarium, wypożyczalnia rowerów.

NASZYM ZDANIEM

Ten luksusowy hotel można polecać klientom szukającym aktywnego wypoczynku i komfortu - hotel zapewnia bogaty program animacyjny.

STRONA INTERNETOWA

www.sandos.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sandos San Blas Nature Resort & Golf to bardzo stylowy i ekologiczny hotel usytuowany w kameralnej miejscowości San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody. Polecamy dla bardzo wymagających osób, miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę - także dla najmłodszych (brodzik, plac zabaw, mini klub i zajęcia sportowe i animacje). Pobyt w hotelu Sandos san Blas Nature Resort & Golf to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody, około 13 km od największego kurortu Teneryfy - Playa de las Americas, przy naturalnej, publicznej plaży San Blas z krystalicznie czystą wodą (leżaki i parasole gratis)
  • na terenie hotelu multimedialne muzeum z historią i przyrodą Wysp Kanaryjskich
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, centrum SPA i wellness, wysoki standard zakwaterowania, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Wyśmienity hotel inspirowany naturą, wdrażający w życie zasady ekologii, usytuowany na obrzeżach rezerwatu przyrody z pięknym widokiem na ocean.  Egzotyczna roślinność, rozległy teren, sztuczne jezioro, multimedialne muzeum, bezpłatne Wi-Fi, bogata oferta dla aktywnych. Fantastyczne, rodzinne wakacje.

Położenie

50 m od żwirowo-kamienistej, powulkanicznej plaży (przejście przez ulicę), 20 km od Playa de las Americas (bezpłatne przejazdy busem hotelowym), 8 km od lotniska. W pobliżu sklepy, tawerny, bary.

Wyposażenie

Lobby, całodobowa recepcja, punkt wymiany walut, restauracja główna, restauracja a'la carte La Proa (kuchnia śródziemnomorska), bar w lobby, bar przy basenie, klub nocny, muzeum multimedialne o historii i przyrodzie Teneryfy, centrum biznesowe, sklep, room-service.

Pokoje

Stylowe, eleganckie, wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę  (wanna z hydromasażem, prysznic, suszarka do włosów, wc, szlafroki), kącik wypoczynku dziennego z sofą, sejf, TV sat LCD, Wi-Fi,czajnik, telefon, balkon (widok na basen lub ocean) odpłatnie minibar. Junior suite mają dodatkowo salon z sofą i łazienką. TO idealne zakwaterowanie dla rodziny (2osoby dorosłe +2 dzieci).

Wyżywienie

All inclusive - śniadania (07.30-09.30), obiady (13.00-15.00), kolacje (18.45 - 21.15) w formie bufetów, brunch (11.00-12.00,słodkie przekąski, sałatki, soki, kawa, herbata), podwieczorek (16.00-18.00, kawa/herbata, ciasto), nocne kanapki (22.30-23.30), napoje i lokalne alkohole (do godz. 23.00), raz na pobyt kolacja  w restauracji La Proa (konieczna rezerwacja).

Sport i rozrywka

Ciekawie zaprojektowany kompleks 5 basenów z wodą słodką i wodą morską (tarasy słoneczne, bezpłatne leżaki i parasole, ręczniki), aerobik w wodzie, siatkówka plażowa, koszykówka, tenis stołowy, tenis ziemny, strzelanie z łuku, ścianka wspinaczkowa, gimnastyka, joga, pilaste, stretching, petanque, wypożyczalnia rowerów, całodobowa siłownia, ośrodek spa (basen kryty, sauna, masaże, zabiegi kosmetyczne i pielęgnacyjne z użyciem naturalnych/ekologicznych produktów), kajaki przy jeziorze,  animacje, wieczorny program rozrywkowy, wycieczki z przewodnikiem po rezerwacie i po muzeum (z możliwością degustacji win i serów kanaryjskich), okazjonalnie warsztaty ogrodnicze, ziołowe, astronomiczne, lekcje tańca. W pobliżu znajdują się dwa prestiżowe pola golfowe.

Dla dzieci

Brodzik przy dużym basenie, drugi brodzik w kids zone,  miniklub (4-12 lat), sala zabaw, plac zabaw, pokój gier, warsztaty ogrodnicze i recyclingu, minidyskoteki, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sandos San Blas Nature Resort & Golf to bardzo stylowy i ekologiczny hotel usytuowany w kameralnej miejscowości San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody. Polecamy dla bardzo wymagających osób, miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę - także dla najmłodszych (brodzik, plac zabaw, mini klub i zajęcia sportowe i animacje). Pobyt w hotelu Sandos san Blas Nature Resort & Golf to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody, około 13 km od największego kurortu Teneryfy - Playa de las Americas, przy naturalnej, publicznej plaży San Blas z krystalicznie czystą wodą (leżaki i parasole gratis)
  • na terenie hotelu multimedialne muzeum z historią i przyrodą Wysp Kanaryjskich
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, centrum SPA i wellness, wysoki standard zakwaterowania, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Hiszpania/Teneryfa

Strefa

Prestige, Relax

Dzieci

- 1 dziecko do 2 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

ekskluzywna część kurortu Golf Del Sur w sąsiedztwie rezerwatu przyrody o pow. 80 ha w pobliżu pola golfowe lotnisko - ok. 8 km

Plaża

w bezpośrednim sąsiedztwie hotelu, przejście przez ulicę, skalista, ponadto hotel oferuje 2 razy dziennie bezpłatny transfer na najsłynniejszą piaszczystą plaże na wyspie - Playa de Las Americas (ok. 15 km), leżaki i parasole płatne ok. 15 EUR/dzień/komplet - 2 leżaki i parasol

Hotel

pięciogwiazdkowy, ekskluzywny, położony z jednej strony blisko plaży i małego portu rybackiego, a z drugiej niedaleko centrum miasta i jego głównych atrakcji, posiada kompleks 8 basenów, w promieniu ok. 3 km pola golfowe, dysponuje 331 przestronnymi nowoczesnymi pokojami

Udogodnienia

hall recepcyjny z całodobową obsługą, 8 basenów, w tym 5 tylko dla dorosłych (2 podgrzewane), 3 baseny dla dzieci, zadbane ogrody, jezioro z możliwością pływania kajakiem, umeblowane tarasy do opalania, wynajem rowerów, parking, udogodnienia dla niepełnosprawnych, przechowalnia bagażu, centrum biznesowe, wypożyczalnia samochodów, pralnia, sejf, opiekunka do dziecka, animacje dla dzieci, pomoc medyczna, łóżeczka dla dzieci, multimedialne muzeum rezerwatu przyrody

Internet

bezpłatne WiFi na terenie całego obiektu

Pokoje

2 os., z możliwością 1 dostawki, urządzone stylowo i elegancko, klimatyzacja sterowana indywidualnie, wanna z hydromasażem, minibar (zawartość dodatkowo płatna), sejf, TV SAT, telefon, suszarka do włosów, balkon lub taras

Restauracje i bary

restauracja główna Cueva de Atxona restauracja a la carte La Proa disco bar Magma Lounge Plaza bar Tagoror Bar/ lobby bar Taro Bar/ pool bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

kompleks basenów (leżaki i parasole przy basenie bezpłatne), tenis, koszykówka, siatkówka, siatkówka w basenie, tenis stołowy, wynajem rowerów, animacje dzienne i wieczorne (warsztaty z m.in. malowania pod gołym niebem, ogrodnictwa, kuchni ekologicznej, ziołolecznictwa, archeologii, astronomii), zajęcia na świeżym powietrzu, m.in. biwakowanie, imprezy folklorystyczne, kolarstwo górskie, golf, ścianka wspinaczkowa, żeglarstwo i kajaki na jeziorze, muzyka na żywo

Płatne

łaźnia turecka, golf, centrum spa, salon piękności, kolarstwo górskie

Dla dzieci

3 baseny, mini klub (4-12 lat), możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka do 2 lat, opiekunka, występy dla dzieci, animacje, plac zabaw, mini disco

Program All Inclusive

07.30-09.30 śniadanie w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, soki (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych) 11.00-12.00 przekąski typu kanapki, sałatki, ciasta, owoce w poolbarze i lobby barze 13.00-15.00 obiad w restauracji głównej w formie bogatego bufetu, w tym dania bezglutenowe, wegetariańskie, wegańskie, kawa espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, soki (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), napoje orzeźwiające typu cola, sprite, fanta, lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe, wino czerwone 18.45-21.15 kolacja w restauracji główne w formie bardzo bogatego bufetu, w tym dania bezglutenowe, wegetariańskie, wegańskie, show cooking, szeroki wybór sałatek, przystawek, deserów, bufety tematyczne, kawa espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, soki (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), napoje orzeźwiające typu cola, sprite, fanta, lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe, wino czerwone 10.00-18.00 bezalkoholowe typu kawa espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, soki (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), napoje orzeźwiające typu cola, sprite, fanta, lokalne napoje alkoholowe typupiwo, wino białe, wino czerwone,drinki i koktajle na bazie soków owocowych oraz lokalnych alkoholi (wódka, rum, tequila, brandy, gin, whisky i in.) serwowane w pool barze i w lobby barze 20.00-00.00 bezalkoholowe typu kawa espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, soki (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), napoje orzeźwiające typu cola, sprite, fanta,lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe, wino czerwone,drinki i koktajle na bazie soków owocowych oraz lokalnych alkoholi (wódka, rum, tequila, brandy, gin, whisky i in.) serwowane w Disco Bar Magma Lounge oraz Plaza Bar - międzynarodowy dzienny i wieczorny program animacyjny - leżaki i parasole przy basenie - mini klub dla dzieci 4-12 lat - 2 razy dziennie bezpłatny transfer na Playa de Las Americas

Oficjalna kategoria

*****

Karty kredytowe

MasterCard, AmericanExpress, Visa DinersClub, EC-Card (Electronic Cash)

Strona www hotelu

www.sandos.com

Nasza ocena

pokój ***** położenie ***** wyżywienie ***** sport \ rozrywka *****

Atuty

- ekskluzywny hotel dla wymagających Klientów - bogaty program animacyjny - wyśmienita kuchnia i doskonały serwis - hotel usytuowany w zacisznej części Teneryfy - hotel szerzy ideę ekologicznego resortu - jezioro z kajakami, własny rezerwat przyrody i piękny ogród dla wymagających Klientów

Gomera Bus

Wycieczka do przepięknych, malowniczych wąwozów przecinających wyspę La Gomera. W programie zwiedzanie pełnego magii Parku Narodowego Garajonay, który poprzez piękno lasów wawrzynowych i wrzosowych, będących największymi tego typu lasami na świecie, został wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Podczas wycieczki można spróbować miejscowej kuchni i poznać tajniki języka gwizdanego. Transport z Teneryfy odbywa się promem, objazd wyspy realizowany jest autokarem. Lunch wliczony w cenę. Cena ok. 64 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 32 EUR/os.

Katamaran Must Cat

Ta wyjątkowa propozycja skierowana jest do miłośników morza, żeglarstwa, pasjonatów podwodnej przyrody i poszukiwaczy przygód. Rejs luksusowym katamaranem Must Cat to ekscytująca wyprawa w poszukiwaniu delfinów i waleni w ich naturalnym środowisku. Ponadto zapewniona jest możliwość zażycia kąpieli w krystalicznie czystym oceanie w jednej z zacisznych i malowniczych zatoczek. Podczas całego rejsu oferowane są napoje chłodzące, wino, piwo i smaczne kanapki. Cena ok. 41 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 20,50 EUR/os.

Loro Parque

To prawdziwy raj dla miłośników egzotycznych zwierząt i tropikalnych ogrodów. W tym ogromnym parku (135 tys. m2) kilka razy dziennie organizowane są przedstawienia z udziałem lwów morskich, delfinów, papug oraz cieszące się największą popularnością pokazy orek. Olbrzymią atrakcją parku jest także Katandra Treetops, gdzie można obserwować ptaki w ich naturalnym środowisku. Miłośnicy flory mogą podziwiać niezwykły ogród z rzadkimi gatunkami orchidei. Na terenie kompleksu znajduje się również plac zabaw dla dzieci ("Kinderlandia"), targ gambijski, stacja z pisklętami papug, muzeum papug oraz wiele restauracji. Cena ok. 34 EUR/os. dorośli/dzieci ok. 23 EUR/os.

Siam Park

Jest to największy tematyczny park wodny w Europie, łączący egzotyczne tajemnice starożytnego królestwa Syjamu (obecnie Tajlandii) z podnoszącą poziom adrenaliny przygodą. Na dzieci i dorosłych czekają m.in. Pałac Fal (fale dochodzące do 3 m), "Tower of Power", czyli gigantyczna wieża, z której odbywa się kilkusekundowy ekstremalny zjazd , Wąż z dżungli, Olbrzym i Wulkan i wiele innych niesamowitych miejsc. Dzieciom spodoba się z pewnością "Zagubione Miasto", gdzie znajduje się strefa nawet dla 2-3 letnich dzieci. Cudowna biała plaża i egzotyczna roślinność stanowią doskonałe miejsce na chwilę odpoczynku pomiędzy kolejnymi wodnymi szaleństwami. Po dniu pełnym wrażeń dobrze jest usiąść w tajskiej restauracji i spróbować pysznego orientalnego jedzenia. Cena ok. 34 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 23 EUR/os.

Teide i Masca

Wycieczka do Parku Narodowego Teide, wpisanego na listę UNESCO oraz będącego jedną z największych atrakcji turystycznych Teneryfy oraz całego Archipelagu Wysp Kanaryjskich. W parku znajduje się, będący pod ochroną wulkaniczny szczyt Pico del Teide (3718 m n.p.m.) oraz kaldera Las Canadas. Park przypomina krajobraz księżycowy, pokryty licznymi formacjami skalnymi oraz zastygłą lawą. Dla chętnych wjazd kolejką linową na wysokość 3555 m n.p.m. (25 EUR w obie strony). Dalsza część wycieczki to odwiedzenie dawnej wioski pirackiej Masca, atrakcyjnej ze względu na swoje niezwykłe położenie (305 m poniżej stromego urwiska). Łańcuchem zygzaków odbywa się wjazd na wysoki grzbiet, z którego wąska droga prowadzi do regiony Teno. Cena ok. 34 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 18 EUR/os.

Wulkan Teide

Wulkanolodzy twierdzą, że w nowym tysiącleciu wulkan Teide, święta góra Guanczów, przemówi ponownie, właśnie dlatego warto ją odwiedzić. Egzotyczny i miejscami "księżycowy" krajobraz Pico del Teide zachwyca swym niepowtarzalnym pięknem. Góra rzuca najdłuższy na świecie cień, a jej wierzchołek widoczny jest z każdego miejsca Teneryfy. Rozległy teren Parku Narodowego zadziwia kolorami wulkanicznych skał i ilością kraterów. Wyprawa wiedzie niemal na sam szczyt wulkanu. Połyskujący w słońcu śnieg gdzieniegdzie przykrywa wulkaniczne skały i stanowi nie lada atrakcję na podzwrotnikowej wyspie. Wycieczka półdniowa. Lunch nie jest wliczony. Cena OK. 25 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 13 EUR/os.

Wycieczka wokół wyspy + Loro Parque

Malowniczą wędrówkę po Teneryfie rozpoczyna przejazd przez plantacje bananowców, z których słyną Wyspy Kanaryjskie. Wśród wielu wspaniałych widoków, najdłużej zostaje w pamięci niezwykły masyw skał Los Gigantes stromo opadający do morza. Inną atrakcją są "Pompeje" Teneryfy - Garachico, usytuowane u podnóża wulkanu Teide. W Icod de los Vinos można podziwiać tysiącletnie Drzewo Smocze. Miłośnicy dobrego wina oraz likierów również znajdą dla siebie mły zakątek. Kolejnym punktem wycieczki jest Loro Park w Puerto de la Cruz, gdzie w scenerii egzotycznych roślin można obserwować wyczyny tresowanych lwów morskich, orek i delfinów. Bogata, wielobarwna flora i fauna parku to wdzięczny temat pamiątkowych fotografii. Lunch nie jest wliczony w cenę. Cena OK. 72 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 36 EUR/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sandos San Blas Nature Resort & Golf to bardzo stylowy i ekologiczny hotel usytuowany w kameralnej miejscowości San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody. Polecamy dla bardzo wymagających osób, miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę - także dla najmłodszych (brodzik, plac zabaw, mini klub i zajęcia sportowe i animacje). Pobyt w hotelu Sandos san Blas Nature Resort & Golf to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody, około 13 km od największego kurortu Teneryfy - Playa de las Americas, przy naturalnej, publicznej plaży San Blas z krystalicznie czystą wodą (leżaki i parasole gratis)
  • na terenie hotelu multimedialne muzeum z historią i przyrodą Wysp Kanaryjskich
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, centrum SPA i wellness, wysoki standard zakwaterowania, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Hiszpania/Teneryfa

Opis

  • w cenie pokoje typu deluxe standard dla max. 3 os.
  • w cenie wyżywienie w postaci śniadań i obiadokolacji; możliwość dopłaty do pakietu all inclusive.

Wyposażenie

Hotel ten został wzniesiony w 2008 roku. Atmosfera każdego z naszych 331 pokoi zadba o Państwa doskonałe samopoczucie. Wi-Fi (bezpłatnie) umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. W sklepie z pamiątkami nabyć można drobiazgi upamiętniające pobyt. W obrębie obiektu znajduje się ogród. Dla gości przybywających własnym autem udostępnione są miejsca parkingowe (bezpłatnie).

Pokoje

W ofercie znajdują się pokoje z klimatyzacją i łazienką. Balkon lub taras stanowią standardowe wyposażenie większości pokoi. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyposażone są w łóżko typu queen size bądź sofę. Sejf oraz (odpłatnie) minibarek są również do dyspozycji gości. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również ekspres do kawy / herbaty. Kolejnym udogodnieniem jest zestaw do prasowania. Dodatkowy komfort zapewni Państwu telewizor. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. W łazience znajduje się jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki. Szczególny komfort w czasie pobytu zapewnią w łazienkach artykuły kosmetyczne.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Położone w cieniu parasoli leżaki idealnie nadają się na chwilę relaksu. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Goście pragnący aktywnie spędzić czas także na urlopie ucieszą się z przygotowanych na terenie hotelu atrakcji, takich jak tenis ziemny i padel tenis. Za dodatkową opłatą można również skorzystać z roweru / roweru górskiego. Studio fitness i tenis stołowy stanowią część oferty sportowo-rekreacyjnej obiektu. Gorąco zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertę rozrywkową, polecamy Państwu program animacyjny, miniklub i night-club.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania potraw bezglutenowych. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Karty kredytowe

W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard. Copyright GIATA 2004 - 2021. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Świadczenia

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer shuttle bus lotnisko-hotel-lotnisko.

 lot Easyjet (EJU): 1 sztuka bagażu podręcznęgo max. wymiary 45 x 36 x 20

lot Ryanair (FR): 1 sztuka bagażu podręcznego  o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; 

Lot Wizzair (W6)): 1 sztuka bagażu podręcznego o max. wymiarach 40 x 30 x 20 cm; 

Lot Enter Air (ENT): 1 sztuka bagażu podręcznego do max. 5 kg + 1 szt. bagażu rejestrowanego 20 kg/os.

Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Dodatkowo płatne

 Linie Ryanair: 

 - drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm: 150zł/szt./2 strony.
- bagaż rejestrowany do 10 kg: 200 zł/os/2 strony
- bagaż rejestrowany do 20 kg : 400 zł/os/2 strony

Linie Wizzair:

  • wyloty z Katowic - bagaż rejestrowany 20 kg - 650 zł/2 strony, bagaż podręczny 10 kg o max. wym. 55 cm x 40 cm x 23 cm - 250 zł/2 strony
  • wyloty z Warszawy - bagaż rejestrowany 20 kg - 750 zł/2 strony, bagaż podręczny 10 kg o max. wym. 55 cm x 40 cm x 23 cm - 250 zł/2 strony.

Linie Easyjet:

- bagaż rejestrowany do 15 kg : 450 zł/os/2 strony

Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

Obsługa na miejscu

Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


III Millenium

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sandos San Blas Nature Resort & Golf to bardzo stylowy i ekologiczny hotel usytuowany w kameralnej miejscowości San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody. Polecamy dla bardzo wymagających osób, miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę - także dla najmłodszych (brodzik, plac zabaw, mini klub i zajęcia sportowe i animacje). Pobyt w hotelu Sandos san Blas Nature Resort & Golf to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody, około 13 km od największego kurortu Teneryfy - Playa de las Americas, przy naturalnej, publicznej plaży San Blas z krystalicznie czystą wodą (leżaki i parasole gratis)
  • na terenie hotelu multimedialne muzeum z historią i przyrodą Wysp Kanaryjskich
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, centrum SPA i wellness, wysoki standard zakwaterowania, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Hiszpania/Teneryfa/Vilaflor

Opis

biekt Sandos San Blas Nature Resort & Golf oferuje pakiety all-inclusive oraz luksusowe pokoje i apartamenty z widokiem na morze. Hotel dysponuje 8 basenami oraz centrum fitness. Pokoje w hotelu San Blas są przestronne i urządzone w nowoczesnym stylu. Każdy z nich oferuje balkon i wannę z hydromasażem. Udogodnienia w Sandos San Blas obejmują taras i niewielkie spa, w którym za dodatkową opłatą skorzystać można z łaźni tureckich. Hotel zapewnia Gościom wieczorne programy rozrywkowe i dysponuje klubem nocnym. Na terenie ośrodka można zjeść posiłek w 2 restauracjach bufetowych - Cueva Atxona oraz La Proa. Do dyspozycji Gości są także 4 bary, w tym bar przy basenie. Obiekt San Blas oferuje zadbane ogrody i znajduje się w bliskim sąsiedztwie rezerwatu przyrody o powierzchni 80 hektarów. Na terenie obiektu znajdują się również korty tenisowe i boisko do siatkówki. Hotel zapewnia Gościom bezpłatny transfer na plażę Playa de las Americas, który jest dostępny 2 razy dziennie.

Zameldowanie

16;00 - 00;00

Wymeldowanie

07:00 - 12:00

bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

Ryanair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

Wizzair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

Norwegian

bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

Do zapłaty na miejscu

Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

cena; 320 ZL/szt./w obie strony

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


TOP Touristik

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sandos San Blas Nature Resort & Golf to bardzo stylowy i ekologiczny hotel usytuowany w kameralnej miejscowości San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody. Polecamy dla bardzo wymagających osób, miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę - także dla najmłodszych (brodzik, plac zabaw, mini klub i zajęcia sportowe i animacje). Pobyt w hotelu Sandos san Blas Nature Resort & Golf to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody, około 13 km od największego kurortu Teneryfy - Playa de las Americas, przy naturalnej, publicznej plaży San Blas z krystalicznie czystą wodą (leżaki i parasole gratis)
  • na terenie hotelu multimedialne muzeum z historią i przyrodą Wysp Kanaryjskich
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, centrum SPA i wellness, wysoki standard zakwaterowania, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Ważne informacje

Nasze ceny są prawidłowe i obowiązujące w momencie rezerwacji. W porównaniu z innymi touroperatorami, dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania , ceny są odświeżane 24h/7. Potwierdzamy cenę niezwłocznie tego samego dnia (dni robocze).

Cena zawiera

Przelot - Zakwaterowanie - Transfer - Ubezpieczenie: KL NNW Bagaż .

Położenie

Luksusowy kompleks hotelowy znajduje się w obszarze chronionym San Blas w południowej części Teneryfy i jest oddzielona od kamiennej plaży jedynie lokalną mało uczęszczaną drogą. Sklepy i lokale rozrywkowe dostępne są w miejscowości Los Abrigos, do której można dotrzeć spacerem w ciągu 10 minut. Hotel jest oddalony o około 10 km od lotniska Tenerife South.

Wyposażenie

Ten kurort został wzniesiony w 2008 roku. Atmosfera każdego z naszych 331 pokoi zadba o Państwa doskonałe samopoczucie. Wi-Fi (bezpłatnie) umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. W sklepie z pamiątkami nabyć można drobiazgi upamiętniające pobyt. W obrębie obiektu znajduje się ogród. Dla gości przybywających własnym autem udostępnione są miejsca parkingowe (bezpłatnie).

Pokoje

W ofercie znajdują się pokoje z klimatyzacją i łazienką. Balkon lub taras stanowią standardowe wyposażenie większości pokoi. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyposażone są w łóżko typu queen size bądź sofę. Sejf oraz (odpłatnie) minibarek są również do dyspozycji gości. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również ekspres do kawy / herbaty. Kolejnym udogodnieniem jest zestaw do prasowania. Dodatkowy komfort zapewni Państwu telewizor. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. W łazience znajduje się jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki. Szczególny komfort w czasie pobytu zapewnią w łazienkach artykuły kosmetyczne.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Na terenie ośrodka wczasowego znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Położone w cieniu parasoli leżaki idealnie nadają się na chwilę relaksu. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Goście pragnący aktywnie spędzić czas także na urlopie ucieszą się z przygotowanych na terenie hotelu atrakcji, takich jak tenis ziemny i padel tenis. Za dodatkową opłatą można również skorzystać z roweru / roweru górskiego. Studio fitness i tenis stołowy stanowią część oferty sportowo-rekreacyjnej obiektu. Gorąco zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertę rozrywkową, polecamy Państwu program animacyjny, miniklub i night-club.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania potraw bezglutenowych. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

All Inclusive

Śniadanie, obiad i kolacja z reguly w formie bufetu oraz przekąski w ciągudnia. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe sa dostepne w każdym otwartym barze (więcej informacji w recepcji). 

Karty kredytowe

W kompleksie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

Check-in / Check-out

Proszę zwrócić uwagę, że zgodnie z międzynarodowym standardem dobra hotelowa:
- zaczyna się meldunkiem - od godziny 14:00 w dniu przyjazdu 
- kończy się po wymeldowaniu - do godziny 12:00 w dniu wyjazdu 
Godziny te mogą nieznacznie różnić się w zależności od kraju i hotelu.
Dostęp do wszelkich wykupionych usług hotelowych, w tym posiłków i napojów, jest możliwy tylko w godzinach meldunku w hotelu.
W przypadku opcji half board, full board i all inclusive pierwszym dostępnym posiłkiem po godzinie meldunku jest zazwyczaj lunch (wydawany w godzinach urzędowania restauracji hotelowej), w przypadku pobytu ze śniadaniem, jest ono serwowane następnego dnia rano.
Część hoteli oferuje odpłatną możliwość wcześniejszego meldunku i późniejszego wymeldowania. Potrzebę taką należy zgłosić bezpośrednio na recepcji w dniu przyjazdu, a jej realizacja zależna jest od dostępności pokoi w hotelu, w danym dniu.

Kaucja w hotelach - Deposit

Kaucja (inaczej depozyt zabezpieczający) to określona kwota pieniędzy pobierana przez część hoteli podczas zameldowania. Hotele pobierają taki depozyt, aby zabezpieczyć koszty dodatkowe, jakie powstają w związku z pobytem gościa w hotelu.Kaucja może zostać zablokowana na karcie kredytowej w formie preautoryzacji  lub alternatywnie można dokonać wpłaty gotówkowej w recepcji.Wysokość kaucji ustalana jest przez hotel. Kaucja podlega zwrotowi w przypadku braku dodatkowych kosztów.

Informacje odnośnie przelotów samolotem

Wszystkie przeloty na destynacjach oferowanych przez TOP Touristik odbywają się zgodnie z Ogólnymi Warunkami Przewozu Pasażerów i Bagażu danego przewoźnika.
W przypadku tanich linii lotniczych oraz regularnych linii lotniczych na krótkich dystansach cena zawiera tylko bagaż podręczny. Istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego za dodatkową opłatą (*).
+ Ryanair (FR): 55x40x20 , 10 kg - przekazany do luku bagażowego ( od 15.01.2018, wyjątkiem rezerwacji z pierwszeństwem wejścia ) oraz mała torebka 35x20x20 , *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 265 – 400 PLN.
+ Wizz Air (W6): 55x40x23 , 10 kg. *Bagaż rejestrowany: 20kg, cena 200 – 450 PLN.
+ Norwegian (DY): 55x40x23 , 10 kg. *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 230 – 300 PLN.
+ Easyjet (U2): 55x40x23 , *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 250 – 300 PLN. + LOT (LT) / TAP (TP) / British Airways (BA) / Alitalia (AZ) / El Al (LY): 55x40x23 , 8 kg. *Bagaż rejestrowany: 23 kg, cena 280 - 400 PLN. 
++ W przypadku czarterów (np. Small Planet (P7), Smart Wings (QS), Enter Air (E4) cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 15 kg.
*Cena bagażu może ulec zmianie jeżeli zostanie on dodany już po potwierdzeniu rezerwacji.
Serwis pokładowy - napoje, przekąski zwyczajowo nie jest zawarty w cenie przelotu.
Wszelkie informacje odnośnie limitów bagażu oraz serwisu pokładowego w cenie przelotu wszystkich linii lotniczych, z którymi współpracuje TOP Touristik znajdziecie Państwo na naszej stronie www.TOPtouristik.pl w zakładce Wszystko o lataniu/bagaż:
www.vcms.eu/upload/getbyid/104390/Dok1.pdf


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sandos San Blas Nature Resort & Golf to bardzo stylowy i ekologiczny hotel usytuowany w kameralnej miejscowości San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody. Polecamy dla bardzo wymagających osób, miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę - także dla najmłodszych (brodzik, plac zabaw, mini klub i zajęcia sportowe i animacje). Pobyt w hotelu Sandos san Blas Nature Resort & Golf to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody, około 13 km od największego kurortu Teneryfy - Playa de las Americas, przy naturalnej, publicznej plaży San Blas z krystalicznie czystą wodą (leżaki i parasole gratis)
  • na terenie hotelu multimedialne muzeum z historią i przyrodą Wysp Kanaryjskich
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, centrum SPA i wellness, wysoki standard zakwaterowania, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Atuty oferty

Stylowy, ekologiczny hotel na terenie rezerwatu przyrody. Hotelowe muzeum multimedialne odkrywające przed gośćmi historię oraz przyrodę Wysp Kanaryjskich.

Położenie

spokojne, bezpośrednio nad oceanem. Do centrum miejscowości ok. 400 m. Sklepy, restauracje i bary w pobliżu hotelu. Do Playa de las Américas ok.13 km (bezpłatny hotelowy  transfer 2 razy dziennie). 

Plaża

przy naturalnej plaży San Blas z szarym piaskiem i drobnymi kamykami oraz krystalicznie czystą wodą (przejście przez ulicę, ze względu na prądy odradza się pływania). Do najbliższej plaży La Tejita ok. 5 km. Do jednej z plaż w Playas de las Américas kursuje bezpłatny transfer hotelowy (2 razy dziennie).

Wyposażenie

331 pokoi, 4 piętra, windy. Lobby z recepcją, restauracja główna z bufetem, restauracja gourmet (wymagana rezerwacja), 4 bary. Multimedialne muzeum centrum rezerwatu przyrody. Na zewnątrz 6 basenów z wodą morską i 2 baseny ze słodką wodą (2 podgrzewane cały rok), kilka tarasów słonecznych, sztuczne jezioro z kajakami. Leżaki, parasole słoneczne przy basenie w cenie. Serwis ręczników kąpielowych za kaucją.

Wyżywienie

all inclusive.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w otwartych barach i restauracjach w godz. 8-23:00. Kawa, herbata, ciasto w godz. 11-12:00, 16-18:00. Lody w barze przy basenie w godz. 10-18:00. Kanapki i soki w godz. 22:30-23:30.

Internet

WiFi na terenie całego hotelu gratis.

Zakwaterowanie

Pokoje Superior (A1-3D): ok. 25 m2, gustownie, nowocześnie i komfortowo urządzone, kącik wypoczynkowy, klimatyzacja, TV sat., kanał muzyczny, minibar, sejf bez opłaty, balkon lub taras. Wanna z hydromasażem, prysznic, WC, suszarka, szlafrok. Z widokiem na ocean (A1-3A). Suite z widokiem na ocean (A2-3C): ok. 42 m2, pokój dzienny i oddzielna sypialnia, 2 łazienki, umeblowany balkon, poza tym wyposażone jak pokoje Superior. Przy check in wymagana jest karta kredytowa lub kaucja w gotówce na pokrycie dodatkowych kosztów hotelowych (room service, wino a la carte itp.). UWAGA: przy check in pobierana jest kaucja (karta kredytowa lub gotówka) na poczet ewentualnych dodatkowych świadczeń w hotelu.

Sport

aerobik, tenis stołowy, koszykówka, siatkówka plażowa, boccia, gimnastyka w wodzie. Za opłatą: bilard, tenis. Hotel jest przyjazny rowerzystom. Oprócz wypożyczalni rowerów hotel prowadzi serwis, naprawę, przechowalnię sprzętu rowerowego oraz oferuje wycieczki rowerowe po okolicy.

Wellness

w profesjonalnym centrum spa odpłatnie: basen kryty z hydromasażem, sauna, masaże, bicze wodne.

Dzieci

brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Dyskoteka.

Dla dzieci

2-12 lat: zniżka procentowa.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

Polecamy

Stylowy, ekologiczny hotel na terenie rezerwatu przyrody. Hotelowe muzeum multimedialne odkrywające przed Gośćmi historię oraz przyrodę Wysp Kanaryjskich.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sandos San Blas Nature Resort & Golf to bardzo stylowy i ekologiczny hotel usytuowany w kameralnej miejscowości San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody. Polecamy dla bardzo wymagających osób, miłośników plażowania, na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę - także dla najmłodszych (brodzik, plac zabaw, mini klub i zajęcia sportowe i animacje). Pobyt w hotelu Sandos san Blas Nature Resort & Golf to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w San Miguel, na terenie rezerwatu przyrody, około 13 km od największego kurortu Teneryfy - Playa de las Americas, przy naturalnej, publicznej plaży San Blas z krystalicznie czystą wodą (leżaki i parasole gratis)
  • na terenie hotelu multimedialne muzeum z historią i przyrodą Wysp Kanaryjskich
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, centrum SPA i wellness, wysoki standard zakwaterowania, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Położenie

spokojne, bezpośrednio nad oceanem. Do Playa de las Américas ok. 13 km (kursuje hotelowy transfer). Sklepy, restauracje i bary w pobliżu hotelu.

Plaża

ok. 50 m do naturalnej, publicznej plaży San Blas z szarym piaskiem i drobnymi kamykami oraz krystalicznie czystą wodą (przejście przez ulicę). Leżaki i parasole bez opłaty.

Wyposażenie

331 pokoi, 4 piętra, windy. Lobby z recepcją, restauracja główna, restauracja a la carte, bary, dyskoteka/klub nocny, sklep. Multimedialne muzeum centrum rezerwatu przyrody. Sala konferencyjna (10-150 osób). Na zewnątrz 6 basenów z wodą morską i 2 baseny ze słodką wodą (2 podgrzewane cały rok), kilka tarasów słonecznych, sztuczne jezioro z kajakami. Leżaki, parasole słoneczne przy basenie w cenie. Serwis ręczników kąpielowych za kaucją. Hotel przystosowany dla os. niepełnosprawnych. www.sandos.com

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

Pokoje Superior (1-3D): gustownie, nowocześnie i komfortowo urządzone, kącik wypoczynkowy, klimatyzacja, TV sat., kanał muzyczny, minibar, sejf bez opłaty, balkon lub taras. Wanna z hydromasażem, prysznic, WC, suszarka, płaszcz kąpielowy. Z widokiem na ocean (1-3A). Suite z widokiem na ocean (2-3C): pokój mieszkalny i oddzielna sypialnia, 2 łazienki, umeblowany balkon, poza tym wyposażone jak pokoje Superior.

Dzieci

brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

bogaty program rozrywkowy, zajęcia z różnych dziedzin, m.in.: malowanie pod gołym niebem, ogrodnictwo, kuchnia ekologiczna, ziołolecznictwo, archeologia, astronomia. Zajęcia na świeżym powietrzu, m.in.: biwakowanie, imprezy tematyczne, folklorystyczne, przedstawienia, gry, zabawy.

Dostęp do internetu

WI-FI na terenie całego hotelu bez opłaty.

Sport

aerobik, tenis stołowy, koszykówka, siatkówka plażowa, boccia, strzelanie z łuku, gimnastyka w wodzie, boisko sportowe. Za opłatą: kort tenisowy, wypożyczalnia rowerów, bilard.

Wellness

w profesjonalnym centrum spa odpłatnie: basen kryty z hydromasażem, sauna, masaże, bicze wodne.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w otwartych barach i restauracjach w godz. 10-23:00. Przekąski: kanapki, sałatki, ciasta, owoce w godz. 11-12:00, 17-18:00, 22:30-23:30. Lody w barze przy basenie w godz. 10-18:00.

Zniżki

DLA DZIECI 2-12 LAT: stała cena lub zniżka procentowa.SENIOR 55 PLUS: 5% zniżki.DLA NOWOŻEŃCÓW: 10% zniżki.

Polecamy

  • stylowy, ekologiczny hotel na terenie rezerwatu przyrody,
  • hotelowe muzeum multimedialne odkrywające przed Gośćmi historię oraz przyrodę Wysp Kanaryjskich


Mapa Hotelu Sandos San Blas Nature Resort & Golf
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Sandos San Blas Nature Resort & Golf

4.9
zdecydowanie polecam

Sandos san blas to duży ośrodek z wieloma basenami z podgrzewaną wodą. Dobra lokalizacja (tuż przy plaży) jedynie czego się obawialiśmy to lotnisko (hotel znajduje się tuż przy nim) lecz za bardzo nie przeszkadzało. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone. Pokój z widokiem na ocean - bajka. To był bardzo udany wyjazd, świetny hotel i kapitalna Teneryfa, polecamy

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.7
polecam

W hotelu Sandos San Blas byliśmy w połowie lipca. Znajduje się koło plaży i lotniska na Teneryfie, więc po wylądowaniu lada moment byliśmy w hotelu. To bardzo duży kompleks z wieloma basenami, standard wysoki, jedzenie dobre, polecamy!

POLECAM:
wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.7
4.9
zdecydowanie polecam

Mega luksusowy hotel, spodziewaliśmy się wysokiego standadru ale to co zobaczyliśmy powaliło nas z nóg. Sandos San Blas Reserva Ambiental jest naprawdę dopracowany w każdym calu, może wygląd budynków na zewnątrz jest lekko nieciekawy, za to same pokoje są przepiękne, jest tylko kilka kroków do plaży, przepyszne jedzenie. No i hotel jest położony praktycznie w rezerwacjie przyrody w San Miguel.... tak więc magia Teneryfy jest na wyciągnięcie ręki. Polecam nawet najbardziej wymagającym!!!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
5.0
zdecydowanie polecam

hotel sandos san blas reserva ambiental jest super położony - niedaleko fajnej plaży... jedzenie bardzo dobre... mieliśmy ładny widok... wszystko na plus:) Teneryfa jest super!

POLECAM:
wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.7
zdecydowanie polecam

ośrodek jest wręcz gigantyczny, na szczęście przy samej plaży, bardzo ładny, zadbany, dużo pomysłowych rozwiązań, świetne baseny i plaża na wyciągnięcie ręki. sandos san blas nature był naszym wyborem na podróż poślubną, z mężem poznałam się na teneryfie więc wybór był oczywisty :))) polecam każdemu ten hotel na ekskluzywny wypoczynek

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
5.0
zdecydowanie polecam

Hotel bardzo ładny, duży,pokoje przestrzenne ,duże ,codziennie sprzątane ,jedzenie bardzo dobre , urozmaicone , świeże, można wypożyczyć samochód i zwiedzać Teneryfę . Personel bardzo życzliwy . Sandos San Blas Reserva Ambiental polecamy

POLECAM:
wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Sandos San Blas Nature Resort & Golf - możliwości zakwaterowania:

double side ocean view
family room standard balcony or terrace
2 os. Pokój Double
1 os. Pokój Double
standard deluxe balcony or terrace
standard deluxe lateralseaview balcony or terrace
2 os. double side ocean view
standard royal balcony or terrace
standard royal seaview balcony or terrace
standard singleuse deluxe balcony or terrace
standard singleuse royal balcony or terrace
suite standard balcony or terrace
Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
Dvoulůžkový pokoj
Pok. deluxe 2 os.+1 dost.
Pok. deluxe 2 os.
Pokój deluxe 2 os. + 1 dostawka, boczny widok na morze
Pokój deluxe 2 os. boczny widok na morze
Pok. rodzinny 2 os.
Rodinný pokoj pro 3 osoby
Rodinný pokoj pro 4 osoby
Rodinný pokoj pro 5 osob
Rodinný pokoj pro 6 osob
Pok. 1 os.
Suite 2 os.
Suite pro 3 osoby

Sandos San Blas Nature Resort & Golf - Możliwości wyżywienia:


Sandos San Blas Nature Resort & Golf - miasta wylotu:


Sandos San Blas Nature Resort & Golf - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00