cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
  • Hotel Luabay Costa Palma, Majorka
1 / 20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
12.08 - 15.08
już od 3679 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
17.10 - 20.10
już od 1459 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Luabay Costa Palma
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Luabay Costa Palma
star 4

Hiszpania: Majorka
Ocena hotelu Luabay Costa Palma:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Luabay Costa Palma:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 12 sierpnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 17 października 2022

Hotel Luabay Costa Palma w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja
  • winda
  • taras
  • basen zewnętrzny (ze słodką wodą, otwarty od maja do października)

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w całym hotelu, płatne)
  • leżaki, parasole (przy basenie, w cenie; na plaży, płatne)
  • ręczniki (za kaucją)

Dodatkowe udogodnienia

  • parking (niestrzeżony, płatny)

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

143

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel tylko dla dorosłych (16+)
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu Balearów, zmianie ulega stawka podatku na rzecz turystyki zrównoważonej. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne – tutaj.

Sport i wellness

Płatne
  • strefa spa BaySpa Marivent (czynna od maja do października, codziennie 09:30 - 18:30, płatna ok. 12 €)
  • sauna parowa
  • sauna fińska 
  • masaże 
  • zabiegi kąpielowe
  • zabiegi kosmetyczne
  • siłownia (codziennie 09:30 - 14:00)
  • stand-up paddling
  • jetskiing

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • przedstawienia
  • muzyka na żywo kilka razy w tygodniu
  • muzyka na żywo wieczorami

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2
  • 2 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja (indywidualnie sterowana)
  • sejf (płatny ok. 2,20 €)
  • biurko
  • telefon
  • minibar (w cenie)
  • Wi-Fi (płatne ok. 4 €)
  • TV sat.
  • wanna
  • osobne WC
  • suszarka do włosów
  • szlafroki
  • kapcie
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZM1
  • 2 os.
  • ok. 20 m2
  • boczny lub ograniczony widok na morze
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja (indywidualnie sterowana)
  • sejf (płatny ok. 2,20 €)
  • biurko
  • telefon
  • minibar (płatny)
  • Wi-Fi (płatne ok. 4 €)
  • TV sat.
  • wanna
  • osobne WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-2 os.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • klimatyzacja

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:00, kontynentalne, amerykańskie, angielskie, w formie bufetu
  • obiad: codziennie 13:00 - 15:00, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie 18:30 - 21:30, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu 18:30 - 21:30
  • przekąski: płatnie, płatność gotówką, wliczone w all inclusive
  • napoje: wybrane napoje bezalkoholowe: płatnie, wliczone w all inclusive, wybrane lokalne napoje alkoholowe: płatnie, wliczone w all inclusive
  • kawa/herbata po południu
Dwa posiłki
  • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:00, kontynentalne, amerykańskie, angielskie, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie 18:30 - 21:30, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu 18:30 - 21:30
Śniadania
  • codziennie 07:30 - 10:00, kontynentalne, amerykańskie, angielskie, w formie bufetu
Restauracje i bary
  • restauracje: 1
  • restauracja specjalistyczna „Masai": 16+, rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania sezonowe: płatnie, płatność gotówką, wymagana rezerwacja, odpowiedni dobór składników żywnościowych: płatnie, płatność gotówką, wymagana rezerwacja, a la carte, popołudniowa herbata, wymagana rezerwacja, płatnie, płatność gotówką, maj - październik, codziennie 18:30 - 02:00, z tarasem, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 2
  • lounge bar „Bar/Cafeteria Costa Palma": 16+, kwiecień - październik, codziennie 10:00 - 02:00
  • klub na plaży „Pelicano Beach Club": codziennie 10:00 - 18:00, codziennie 18:30 - 02:00
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive
  • W okolicy

    • ok. 2 km od centrum Palmy
    • bezpośrednio przy plaży
    • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka R

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania / Majorka

    Opis oferty:

    Doskonały wybór na wakacje we dwoje lub z przyjaciółmi na Majorce! Urządzony w minimalistycznym stylu, jest wspaniale położony w Cala Major, tuż przy szerokiej, piaszczystej plaży wyróżnionej Błękitną Flagą. W hotelu komfortowe, nowoczesne pokoje urządzone w jasnych barwach, restauracja z daniami kuchni międzynarodowej i 2 bary. W ciągu dnia zrelaksuj się przy basenie lub na plaży albo wybierz się na wycieczkę do stolicy wyspy - Palma de Mallorca, która oferuje mnóstwo atrakcji.

    POŁOŻENIE:

    w centrum CALA MAJOR, ok. 150 m od sklepów i restauracji, ok. 1,5 km od centrum handlowego Porto Pi, ok. 4 km od Palma de Mallorca - stolicy wyspy, ok. 7 km od Magaluf; ok. 14 km od lotniska w Palma de Mallorca; przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu.

    PLAŻA:

    Cala Major, publiczna, piaszczysta, szeroka na ok. 500 m, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, dojście chodnikiem, parasole i leżaki płatne (ok. 9 EUR/komplet).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1982 r., odnowiony w 2016 r., 143 pokoje, 1 budynek, 6 pięter, 2 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja; restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show cooking, dostępne dania wegetariańskie, 2 bary: w lobby i przy basenie; kantor, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: pralnia, wypożyczalnia rowerów i samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, Mastercard, American Express.

    standardowy:

    2-os., ok. 23 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telewizor LED, telefon, minibar (płatny wg konsumpcji), sejf (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    standardowy z widokiem na morze:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 23 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, pokój standardowy z widokiem na morze za dopłatą;

    superior:

    2-os., ok. 24 m², elegancko urządzony, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: zestaw do kawy/herbaty, widok na morze; pokój superior za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 136 m², przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; bilard, siłownia (w siostrzanym hotelu Be Live Adults Only Marivent naprzeciwko hotelu), animacje dla dorosłych (w wysokim sezonie); za opłatą: centrum spa (w siostrzanym hotelu Be Live Adults Only Marivent naprzeciwko hotelu): sauna, jacuzzi, masaże; oferta zewnętrzna: 18-dołkowe pole golfowe ok. 5 km od hotelu.

    KONTAKT:

    0034/971400067, www.belivehotels.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4Hiszpania/Majorka

    Kategoryzacja hotelu

    Kat. EximTours 4*Kat. lokalna 4* 

    Położenie

    - Cala Mayor- przy plaży  - w pobliżu sklepy, bary, restauracje- ok. 5 km od delfinarium- ok. 6 km od Palma de Mallorca- ok. 10 km od Magaluf- ok. 15 km od lotniska

    Plaża

    - piaszczysta, publiczna- leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    Pokoje Standard- klimatyzacja- TV-SAT, telefon- Internet Wifi (płatny), sejf (płatny), mini bar (płatny wg. spożycia)- łazienka (wanna/prysznic, WC,  suszarka do włosów)- balkon/taras- pokoje z widokiem na morze zaPokoje Superior SeaView- widok na morze- zlokalizowane na wyższych piętrach- nowocześnie urządzone  - wyposażone podobnie jak pokoje standard

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatnie:- basen zewnętrzny- leżaki i parasole przy baseniePłatne:- masaże i zabiegi w Spa w hotelu Be Live Adults Only Marivent hotel- wypożyczalnia rowerów

    Dla dzieci

    Hotel przeznaczony dla osób 16+

    Wyżywienie

    Self Catering (SC)  - bez wyżywieniaBed&Brekfast (BB) śniadanie w restauracji głównejHalf Board (HB) - śniadanie, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej . Napoje do kolacji dodatkowo płatne.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna, dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa- pool bar, lounge bar 

    Dodatkowe informacje

    - częściowo odnowiony w 2017 r.  - 143 pokoje- 1 budynek- 6 pięter- recepcja- Internet Wi-Fi w częściach ogólnych- pralnia (płatna)- przechowalnia bagażu- wypożyczalnia samochodów- akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard,- https://www.belivehotels.com/en/hotels-majorca/be-live-experience-costa-palma/

    Bagaż

    - w przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kgKatowice (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 155zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  460 PLN- 32 kg -  650 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 105 zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  425 PLN- 32 kg -  580 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa Modlin, Wrocław, Kraków (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 160zł/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 220 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/370 PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 160zł/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 220 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/370 PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 360 PLN- 23 kg - 405 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.W rezerwacjach dokonanych do 30.11.2020 klientom przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25)Warszawa, Katowice, Poznań (LOT - samolot rejsowy)Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12),Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 300 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Poznań )Enter Air)Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kg;

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunkiInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Dogodnie usytuowany, w pobliżu znajduje się centrum handlowo-rozrywkowe, restauracje, bary i dyskoteki, Pałac Królewski Marivent i Fundacja Pilar i Joan Miro. Do centrum Cala Mayor ok. 250m, do centrum Palmy ok. 5km. Przystanek autobusowy przed hotelem.

    PLAŻA

    Przy hotelu, publiczna plaża Cala Mayor; piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole za opłatą. Ręczniki plażowe za kaucją.

    HOTEL

    Kategoria lokalna 4* Elegancki i stylowy kompleks hotelowy dla gości powyżej 16 roku życia. Kompleks Be Live (dawniej LUABAY) sklada się z dwóch obiektów sieci Be Live: Be Live Costa Palma i Be Live Marivent

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Ogólne i usługi: recepcja, odpłatny sejf, punkt wymiany walut. Hotel akceptuje karty Visa, MasterCard, Amex. Restauracje i bary: restauracja, lobby bar, bar przy basenie. Beach Club dla gości hotelowych (za opłatą).

    INTERNET

    Punkt internetowy za opłatą. Wi-Fi na terenie całego hotelu za opłatą.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: basen zewnętrzny ze słodką wodą , leżaki i parasole przy basenie, taras słoneczny, siatkówka plażowa. Odpłatnie: siłownia, tenis stołowy, bilard, sporty wodne przy plaży. W pobliżu wypożyczalnia rowerów, golf, minigolf, tenis.

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel oferuje 143 nowoczesnych i komfortowo urządzonych pokoi. Pokój typu Standard i Sea View: dwuosobowy. Wyposażenie: podwójne łóżko, łazienka (wanna, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja (czynna sezonowo 15/06-15/09), TV, telefon, sejf (odpłatnie), lodówka, Wi-Fi (odpłatnie) balkon lub taras.Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych,dostępne są 4 pokoje na zamówienie.

    WYŻYWIENIE

    FB: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Do obiadu i kolacji serwowana jest półlitrowa butelka wody i wina.

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.belivehotels.com

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    CENA

    Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż rejestrowany: Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499 m, wysokość: 1,194 m, długość: 1,715 m), Ryannair - 15kg (możliwość dokupienia bagażu do 20kg), bagaż podręczny o wymiarach: Wizzair - mały, o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20 cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20 cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (nie dotyczy regionu Alcudia na Majorce oraz Wysp Kanaryjskich-tu opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.  Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych; Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert COSTA BRAVA) oraz Majorka (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5 ***** 2,50 / Pax / dzień; Hotele 4 **** 1,65 / Pax / dzień; Hotele 3 *** 1,10 / Pax / dzieńpozostałe obiekty 0,75 / Pax / dzień. Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Opłata dotyczy tylko 1szego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Logos Tour

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KRAJ

    HISZPANIA

    OPIS

    HISZPANIA - WCZASY PO PREFERENCYJNYCH CENACH Hiszpania oferuje łagodny klimat, ciekawą kulturę, piękną przyrodę, oryginalną i smaczną kuchnię. Pobyty w sezonie jesiennym 2014 będzą realizowane w okresie od września do końca października w następujących regionach - Costa Brava, Costa del Sol, Majorka. Program jest skierowany do wszystkich chętnych bez żadnych limitów wiekowych. Uczestnikom zapewnia się transport, mieszkają w 4-gwiazdkowych hotelach, korzystają z całodziennego wyżywienia.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Logos Tour, które w ciągu ponad 30 lat swojej działalności zdobylo mnóstwo doświadczenia w organizacji podrózy i wypraw w najodleglejsze zakątki świata. Biuro Podróży Logos Tour oferuje interesujące programy wycieczek objazdowych po wszystkich kontynentach dla klientów oczekujących indywidualnego podejścia, szukających unikalnych atrakcji i wyjątkowej jakości usług.

    Każdy program zwiedzania przygotowywany jest w oparciu o dotychczasowe doświadczenie i opinie turystów, a jego realizacja przebiega na najwyższym poziomie i z dbałością o najdrobniejszy szczegół. Indywidualne podejście do klienta, niewielkie grupy, programy szyte na miarę i stawianie bezpieczeństwa i dobre klientów na pierwszym miejscu gwarantuje wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Wykwalifikowani piloci i przewodnicy czuwają nad realizacją każdej wycieczki. Wszystkie programy są bardzo urozmaicone i pokazują wszystko co najlepsze w danym regionie – od atrakcji przyrodniczych, wspaniałych zabytków historycznych, spotkań z egzotyczną miejscową ludnością, uczestnictwo w wyjątkowych festiwalach, wydarzeniach kulturalnych i sportowych, po poznawanie lokalnych obrzędów i tradycji.


    III Millenium

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania /Palma deMallorca/Cala de Mayor

    Odległość od morza

    blisko plaży

    Odległość od centrum

    -

    Opis

    Przeznaczony wyłącznie dla dorosłych hotel Luabay Costa Palma jest usytuowany przy plaży Cala Major. Oferuje on gustownie urządzone pokoje z balkonem i widokiem na basen lub ogród. Obiekt ten oddaje do dyspozycji Gości odkryty basen sezonowy. Pokoje w hotelu Luabay Costa Palma są klimatyzowane i nowocześnie urządzone. Wszystkie pokoje wyposażone są w minibar i telewizor z płaskim ekranem. W restauracji bufetowej w hotelu Luabay podawane są rozmaite specjały kuchni śródziemnomorskiej, które przygotowywane są na oczach Gości. Na terenie hotelu znajduje się także bar. Za dodatkową opłatą Goście hotelu Luabay Costa Palma mogą korzystać z udogodnień sąsiedniego hotelu Luabay Marivent. Udogodnienia te obejmują siłownię, spa oraz klub plażowy. Hotel Luabay usytuowany jest 200 metrów od przystani San Augustí. Centrum Palmy jest oddalone od obiektu o 6 km, a do znajdującego się w tym mieście lotniska można dojechać z hotelu w 20 minut.

    Zakwaterowanie

    od 15:00 do 00:00

    Wykwaterowanie

    od 07:00 do 12:00

    bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

    transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

    Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

    Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

    Ryanair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

    Wizzair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

    Norwegian

    bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

    Do zapłaty na miejscu

    Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

    Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

    Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

    sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

    Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

    cena; 320 ZL/szt./w obie strony

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


    Nekera

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    HISZPANIA

    Położenie

    wspaniale położony hotel, z pięknym widokiem na morze. W pobliżu hotelu znajduje się centrum handlowo-rozrywkowe, restauracje, bary i dyskoteki oraz Pałac Królewski Marivent i Fundacja Pilar i Joan Miro. Do centrum Cala Mayor ok. 250 m, do centrum Palma de Mallorca ok. 5 km. Przystanek autobusowy przed hotelem. Port lotniczy odalony o ok. 11 km. 

    Plaża

    bezpośrednio przy piaszczystej, publicznej plaży Cala Mayor. Leżaki i parasole słoneczne za opłatą.

    Wyposażenie

    hotel oferuje 143 pokoje na  6 piętrach. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją i miejscami wypoczynku, windy, odpłatny sejf, restauracja, lobby bar, burger i pizza corner (za opłatą). Na zewnątrz znajduje się basen ze słodką wodą, taras słoneczny i bar. Leżaki i parasole przy basenie w cenie. Ręczniki kąpielowe za kaucją. Pelicano Beach Club dla gości hotelowych (za opłatą).

    Dostęp do internetu

     kącik internetowy za opłatą. WI-FI na terenie całego hotelu za opłatą.

    Zakwaterowanie

    pokoje dwuosobowe (DBL): ok. 25 m2; klimatyzacja, TV sat., sejf (za opłatą), balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (DBL SV). Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze Plus (DBL SV PLUS). Dla 2-3 osób. Pokoje dwuosobowe Superior z widokiem na morze (DBL SUPERIOR SV). 

    Sport

    a opłatą: wypożyczalnia rowerów, golf, minigolf, tenis, sporty wodne na plaży. 

    Wellness

    w sąsiednim hotelu Marivent za opłatą: centrum Spa, oferujące: solarium, saunę, jacuzzi, łaźnię turecką, bicze wodne, masaże i zabiegi kosmetyczne.

    Wyżywienie

     ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej..

    Kategoria Nekera

    4 gwiazdki, kategoria lokalna: 4 gwiazdki. 

    Cena zawiera

    Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta.W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba).W zależności od linii lotniczej dopłata waha się od 0 do ok 500 zł/bagaż. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), A3 (Aegean), LO (Lot).TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM

    Mocne strony

    - Przy pięknej piaszczystej plaży- Piękne widoki na morze- Hotelowy klub plażowy Pelican- Krótki transfer z lotniska


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Majorka, Hiszpania

    UWAGA!

    Od 1.07.2016 wszystkich turystów na Balearach obowiązuje podatek turystyczny, który należy uiścić na miejscu w recepcji hotelowej. Jego wysokość zależy od kategorii zarezerwowanego obiektu, długości i terminu pobytu. W sezonie od 1.05 do 31.10 opłata wynosi 0,50 - 2,00 EUR za dobę plus 10% VAT, poza sezonem od 1.11-30.04 50% stawki. Od 9-go dnia pobytu pobierane jest 50% stawki za dzień. Dzieci poniżej 16 roku życia są zwolnione z podatku. Brak transferu i opieki rezydenta!

    Położenie

    wspaniale położony hotel. W pobliżu: centrum handlowo-rozrywkowe, restauracje, bary i dyskoteki, Pałac Królewski Marivent i Fundacja Pilar i Joan Miro. Do centrum Cala Mayor tylko 250 m, do centrum Palmy tylko 5 km. Przystanek autobusowy przed hotelem. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych (4 pokoje). Connected service w języku polskim.

    Plaża

    bezpośrednio przy piaszczystej, publicznej plaży Cala Mayor. Leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    143 pokoje, 6 pięter, windy. Recepcja, odpłatny sejf, restauracja, bar/kawiarnia. Na zewnątrz basen ze słodką wodą, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie w cenie. Ręczniki kąpielowe (za kaucją). Beach Club dla gości hotelowych (za opłatą).

    Dostęp do internetu

    kącik internetowy za opłatą. WI-FI na terenie całego hotelu za opłatą.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (1-2A): klimatyzacja, TV sat., odpłatny sejf, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na morze (1-2B). Pokoje jednoosobowe (1E): z pojedynczym łóżkiem, bez balkonu/tarasu. Komfort Plus (2K): na wyższych piętrach z widokiem na morze. Pokoje dwuosobowe superior z widokiem na morze (2D).Hotel dla dorosłych: rezerwacja od 16 lat.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: bufet śniadaniowy i kolacyjny.

    Sport

    Za opłatą: wypożyczalnia rowerów, golf, minigolf, tenis, sporty wodne na plaży (firmy zewnętrzne).

    Wellness

    w centrum SPA w sąsiednim hotelu Marivent odpłatnie: solarium, sauna, jacuzzi, łaźnia turecka, bicze wodne, masaże.   

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Obiad serwowany w sąsiednim hotelu Marivent. Przekąski, kawa, herbata i lokalne napoje alkoholowe w barze hotelu Marivent  w godz. 10-24:00. 

    Wcześniej = taniej

    do 31.03.17: 12% zniżki, 01.04-30.04.17: 10% zniżki.

    Dni gratis

    14=12, 7=6 w terminach: 7.04-14.04.17, 6.05-12.05.17, 16.10-22.10.17.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Luabay Costa Palma
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Majorka)
    Popularny kurort na północy wyspy Majorka w Hiszpanii
    Stolica wyspy Majorka i całego archipelagu Balearów czyli Palma de Mallorca
    Es Trenc to królowa plaż na Majorce, długa na 4 kilometry piaszczysta plaża
    Cala Ratjada na Majorce w Hiszpanii
    Deia to oaza ciszy i spokoju na Majorce w Hiszpanii
    Cap de Formentor Mallorca
    Malownicza Cala D'Or na Majorce w Hiszpanii
    Kurort Paguera z ładną plażą i licznymi sklepami, barami na Majorce
    Rozrywkowy kurort na Majorce - Magaluf
    Malowniczy Port Du Soller na zachodzie wyspy Majorka w Hiszpanii
    Port Sa Calobra na Majorce w Hiszpanii
    Górska miejscowość Valldemossa w której mieszkał Chopin, Majorka
    Miejscowość wypoczynkowa Can Picafort na Majorce w Hiszpanii
    El Arenal i Playa de Palma na Majorce
    Smocze Jaskinie na wyspie Majorka
    Pasmo górskie Sierra de Tramuntana na wyspie Majorka

    Opinie o Hotelu Luabay Costa Palma

    Luabay Costa Palma - możliwości zakwaterowania:

    .twin sea view with balcony/terrace.
    double standard room sea view with balcony or terrace .twin sea view with balcony/terrace single use
    double superior room sea view with balcony .double/twin superior sea view with balcony 1+1.
    .single room.
    .double/twin for single use.
    .double/twin standard with balcony.
    double superior room sea view with balcony .double/twin superior sea view with balcony.
    deluxe sea view .deluxe vip sea view with balcony.
    .double/twin standard with balcony 1+1.
    deluxe sea view .deluxe vip sea view single use with balcony.
    .triple standard with balcony 3ad.
    .twin sea view with balcony/terrace 1+1.
    deluxe sea view .deluxe vip sea view with balcony 1+1.
    .triple standard with balcony 2+1.
    superior sea view .double/twin superior sea vew single use.
    Double Standard Sea View Balcony or Terrace
    Single Standard
    Single Use Standard Sea View Balcony or Terrace
    standard singleuse superior seaview balcony
    standard superior seaview
    Triple Standard
    Pok. 2 os.
    Pok. superior 2 os.
    Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
    Pok. 2 os. w/morze

    Luabay Costa Palma - Możliwości wyżywienia:


    Luabay Costa Palma - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Luabay Costa Palma? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00