Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Los Gigantes, Teneryfa
1 / 19
Udogodnienia hotelu Luabay Costa Los Gigantes
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Luabay Costa Los Gigantes
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Luabay Costa Los Gigantes:
4.4 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Luabay Costa Los Gigantes:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.4 / 5
Średnia z 3 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 lipca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 listopada 2018

Hotel Luabay Costa Los Gigantes w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

TENERYFA/WYSPY KANARYJSKIE

Do dyspozycji gości

• recepcja • 4 restauracje (bufetowa i 3 restauracje a la carte) • 4 bary • 3 baseny zewnętrzne (podgrzewane) • taras słoneczny

Wyposażenie

• Wi-Fi (w lobby, płatne) • kącik internetowy (płatny) • leżaki, ręczniki, parasole (przy basenie, za kaucją)

Dodatkowe udogodnienia

• butik • fryzjer

Karty

Visa, MasterCard, Visa, American Express

Liczba pokojów

517

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt domowych

Dla dzieci

• polskie animacje • 2 baseny dla dzieci (1 ze zjeżdżalnią) • miniklub dla dzieci (4-12 lat) • polskojęzyczne animacje • plac zabaw dla dzieci • minidiskoteka • menu dla dzieci • opieka dla dziecka (płatna) • wysokie krzesełka w restauracji

Sport i wellness

W cenie • sala fitness • aerobik • pilates • minigolf • łucznictwo • centrum fitness (wstęp od 18 lat)

Płatne • strefa spa (tylko dla dorosłych) • basen kryty Thalassopool • jacuzzi w spa • masaże • sauna • łaźnia parowa

Rozrywka

• codziennie pokazy animacyjne • muzyka na żywo • sportowe aniamacje

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 51 m2 • boczny widok na morze • sypialnia • pokój dzienny • balkon lub taras • wanna • WC • suszarka do włosów • kapcie • szlafroki • minibar (uzupełniony w dniu przyjazdu, w cenie) • TV sat. • telefon • sejf (płatny) • ekspres do kawy

Suita z widokiem na morze SUM1

• 2-4 os. • ok. 51 m2 • widok na morze • sypialnia • pokój dzienny • klimatyzacja (centralnie sterowana) • balkon lub taras • wanna • WC • suszarka do włosów • minibar (płatny) • TV sat. • telefon • sejf (płatny)

Suita z widokiem na morze SUM2

• 2-4 os. • ok. 51 m2 • widok na morze • pokój po remoncie • ekspres do kawy • biurko • sypialnia • pokój dzienny • klimatyzacja (centralnie sterowana) • balkon lub taras • wanna • WC • suszarka do włosów • minibar (płatny) • TV sat. • telefon • sejf (płatny)

Suita SUX1

• 2-4 os. • ok. 51 m2 • sypialnia • pokój dzienny • klimatyzacja (centralnie sterowana) • balkon lub taras • wanna • WC • suszarka do włosów • minibar (płatny) • TV sat. • telefon • sejf (płatny)

Suita SUX2

• 2-4 os. • ok. 51 m2 • pokój po remoncie • ekspres do kawy • sofa • biurko • sypialnia • pokój dzienny • klimatyzacja (centralnie sterowana) • balkon lub taras • wanna • WC • suszarka do włosów • minibar (płatny) • TV sat. • telefon • sejf (płatny)

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-2 os. • ok. 31 m2 • klimatyzacja (centralnie sterowana) • balkon lub taras • wanna • WC • suszarka do włosów • minibar (płatny) • TV sat. • telefon • sejf (płatny)

Pokój 2-osobowy DZX2

• 2 os. • ok. 31 m2 • pokój po remoncie • biurko • ekspres do kawy • klimatyzacja (centralnie sterowana) • balkon lub taras • wanna • WC • suszarka do włosów • minibar (płatny) • TV sat. • telefon • sejf (płatny)

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad i kolacja (w formie urozmaiconego bufetu) • przekąski • do wyboru kolacja w restauracji a la carte (2 razy w tygodniu, w cenie) • lody (10.00-17.00) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do posiłków oraz w barach (10.00-24.00)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położonyw niewielkim kurorcie Puerto de Santiago. Do lotniska Reina Sofia ok. 45 km.
Plaża:
Piaszczysta, wulkaniczna (ciemny piasek) plaża La Arena (wyróżniona Błękitną Flagą) z łagodnym zejściem do morza, oddalona od hotelu ok. 500 m. Leżaki i parasole - płatne (ok. 5 EUR/os). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok. 15 EUR).
Do dyspozycji gości:
Recepcja z lobby, 2 restauracje bufetowe, 1 a'la carte, 4 bary w tym 1 snack bar, tarasy słoneczne z leżakami i parasolami oraz łóżkami balijskimi (łóżka płatne), 5 basenów ze słodką wodą (w tym 1 dla dzieci ze zjeżdżalnią,4 podgrzewane zimą, 2 brodziki), mini klub, plac zabaw, pralnia (płatna), fryzjer,wypożyczalnia samochodów, parking, wymiana waluty.
Pokoje:
W hotelu znajduje się łącznie 518 pokoi różnego typu. Wszystkie klimatyzowane, przestronne i komfortowo wyposażone, z łazienką (prysznic,suszarka do włosów), TV-sat, telefonem, sejfem (płatny ok. 2,5 EUR/dzień), minibarem, czajnikiem elektrycznym, balkonem lub tarasem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat - gratis.
- Pokoje typu Suite
- pow.ok. 50m2, dla max. 4 osób, pokój dzienny z rozkładaną sofą, osobna sypialnia. Widok na uliczkę dojazdową lub inne budynki. Możliwa dopłata do widoku na ocean.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania (7:30-10:30), obiady (12:30-15:00), obiadokolacje (18:00-21:00) serwowane w formie bogatego bufetu. W ciągu dnia w wyznaczonych częściach hotelu serwowane lekkie przekąski oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-23:00). Dla osób z wyżywieniem All Inclusive, możliwość skorzystania z restauracji a'la carte 2 razy podczas tygodniowego pobytu (konieczna wcześniejsza rezerwacja).
Program sportowy i animacyjny:
Bogaty dzienny i wieczorny program animacyjny dla dzieci i dorosłych np. spinning, joga, gry i zabawy, wieczorne show, kino dla najmłodszych. Bezpłatnie (dla niektórych wymagany depozyt): kręgle, szachy ogrodowe, mini golf, korty tenisowe, tenis stołowy, boisko multisportowe, siłownia. Płatne: bilard. Hotelowe Spa i strefa wellness płatne dodatkowo- basen z hydromasażami, jacuzzi, sauna fińska i parowa, zabiegi na twarz i ciało.
Internet:
W budynku głównym Wi-Fi - płatny (ok. 30 EUR/tydzień), stanowiska komputerowe - płatne (ok. 6 EUR/godz.). Przy wykupieniu usługi Better Together - Wi-Fi w pokojach - gratis.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.belivehotels.com
Naszym zdaniem:
Malowniczo położony na wzgórzu hotel, idealny na rodzinny wypoczynek. Bogate zaplecze rekreacyjno-sportowe spełni oczekiwania nie tylko najmłodszych. Fantastyczna kuchnia, przestronne pokoje i sympatyczna obsługa dopełniają wizerunku hotelu bardzo dobrej klasy. Do tego widok na La Gomerę. Polecamy!

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow Tours na miejscu). Powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko,7 lub 14rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow Tours na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Uwaga! Dla terminów:
TFA/12/10 jest to 7 lub 13 rozpoczętych dób hotelowych TFA/12/17 jest to 6 lub 13 rozpoczętych dób hotelowych TFA/12/23 jest to 7 lub 15 rozpoczętych dób hotelowych TFA/12/30 jest to 8 lub 15 rozpoczętych dób hotelowych
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

TENERYFA - informacje ogólne
Waluta
EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
Elektryczność
Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Godziny pracy
Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynnesą zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
Wyloty:
Z Warszawy, Katowic, Gdańskaoraz Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
W regionie
Teneryfa jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie również dumni ze swych tradycji i kultury, co lubią pokazywać przyjezdnym i stanowią prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych. Wyspa kusi łagodnym klimatem, pięknymi plażami, soczystą zielenią, doskonałą kuchnią i winem. Zwolennicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże, do tego sporty wodne jak nurkowanie, paragliding czy jest ski. Miłośnikom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano - panują tam idealne warunki do uprawiania tych sportów. Zwolennicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia najładniejszych miejscowości wyspy: Orotavy i Puerto de la Cruz. Wszystkim polecamy park wodny Siam Park - entuzjastom mocnych wrażeń i tak ścierpnie skóra po spotkaniu z rekinem, a tym mniej odważnym zapewne wystarczy kilkanaście zjeżdżalni i sztuczna plaża. Zapraszamy do eksplorowania wszystkiego tego, co Zielona Wyspa ma do zaoferowania właśnie Państwu!
Costa Adeje -
uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, a i plaże są lepsze niż w innych miejscowościach tej części wyspy. Do tego liczne sklepy, restauracje i bary pozwolą na miłe spędzenie wieczoru po całodniowych kąpielach słonecznych lub odkrywaniu wyspy. Niewątpliwym atutem jest bliskość Playa de las Americas - kurortu, który słynie z życia nocnego i najlepszych klubów na Teneryfie.
Puerto Santiago -
niewielki kurort turystyczny położony kilka kilometrów od majestatycznych klifów Los Gigantes. Spokojna okolica idealna w sam raz na rodzinny wypoczynek. W miejscowości niewielka ilość barów i lokalnych restauracji. Świetna baza wypadowa dla lubiących trekking - tu w cieniu wulkanu El Teide.

Wycieczki lokalne

PARK NARODOWY LAS CANADAS DEL TEIDE
Zapraszamy do zwiedzania parku, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 km. Na północy wznosi się wielki stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. - najwyższy szczyt Hiszpanii i trzeci największy czynny wulkan na świecie. Na południu znajdują się canadas - równiny ciągnące się od podnóża Teide aż do wnętrza starego krateru. Krajobraz parku tworzą różnokolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływającej po stokach. W drodze powrotnej zwiedzanie przepięknej miejscowości Masca położonej ok. 600 m n.p.m .
Cena ok. 55 EUR/os. dorosła, ok. 28 EUR/dziecko 2-11 lat.
Możliwość wjazdu kolejką na El Teide na wysokość 3555 m n.p.m. płatne płatne dodatkowo ok. 26 EUR/os.
LORO PARQUE (Puerto de la Cruz)
Loro Parque jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego. Tysiące ptaków, żółwie, aligatory, małpy, goryle, tygrysy i potężne akwarium w którym zobaczyć można miedzy innymi rekiny, a także pingwinarium. Na koniec pokazy tresury delfinów, papug i lwów morskich, które zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. To właśnie tu można obejrzeć jedyny w Europie show z udziałem orek. Loro Parque znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz - czynny codziennie w godzinach 10:00-18:45 (ostatnie wejście o godzinie 16:00).
Cena z własnym dojazdem, ok. 34 EUR/os. dorosła, ok. 23 EUR/dziecko 6-11 lat.
SIAM PARK ( Playa de las Americas)
Największy tematyczny park wodny w Hiszpanii, składający się z ponad 25 różnych atrakcji w tym kilkunastu zjeżdżalni, wodospadów, sztucznych rzek, basenów (również z podgrzewaną wodą) oraz z sztuczną plażą. Na miejscu także bary, restauracje oraz sklepy. Oryginalna architektura nawiązuje do dawnego królestwa Tajlandii SIAM i stąd też sama nazwa parku. Park wodny oferuje także bezpłatny transfer z kurortów Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje.
Cena z własnym dojazdem: ok. 34 EUR/os. dorosła, ok. 23 EUR/dziecko 6-11 lat.
Park jest czynny codziennie w godzinach 10:00-17:00 (zimową) i 10:00-18:00 (latem).
KOLOROWY ZAWRÓT GŁOWY- TENERYFA W PIGUŁCE (Północ Teneryfy i Loro Parque)
Zaczniemy od punktu widokowego w Los Gigantes, następnie przez piękne zielone plantacje bananów i bujną roślinność Teneryfy dojedziemy do miejsca skąd roztacza się piękny widok na miasteczko Garachico - Pompeje Teneryfy. Kolejny przystanek będzie w miejscowości Icod de Los Vinos, gdzie zobaczymy Drago Milenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego, piękne drewniane kanaryjskie balkony i spróbujemy kanaryjskie wina. Na zakończenie czeka nas niesamowity ogród zoologiczno - botaniczny Loro Parque, w którym można poznać nie tylko bogatą, endemiczną florę wyspy ale i obejrzeć najznakomitszy w Europie show z udziałem orek.
Cena ok. 73 EUR
(cena zawiera bilet wstępu do Loro Parque).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Położenie

spokojne, na wzniesieniu, z widokiem na Puerto Santiago, Los Gigantes oraz sąsiednią wyspę La Gomerę. Do centrum handlowo-rozrywkowego ok. 500 m. Przystanek autobusu do Los Christianos ok. 100 m od hotelu.

Plaża

do najbliższej, piaszczystej plaży Playa de la Arena ok. 500 m. Leżaki i parasole za opłatą

Wyposażenie

518 pokoi w budynku głównym oraz kilku tarasowo położonych budynkach bocznych, windy. Lobby z recepcją, restauracja główna, restauracja tematyczna, 6 barów, butik. Na zewnątrz 6 basenów ze słodką wodą (1 podgrzewany zimą), taras słoneczny, bary z częściowo zadaszonym tarasem. Leżaki, materace na leżaki oraz parasole w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją. Zwierzęta domowe na zapytanie. www.belivehotels.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-2E): dla maks. 2 osób; kącik wypoczynkowy, minibar, klimatyzacja, sejf (odpłatnie), TV sat. (płaski ekran), telefon, balkon lub taras. Wanna, WC, suszarka. Suite z widokiem na ocean (1-3B): pokój mieszkalno-sypialny, oddzielna sypialnia, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Wariant ekonomiczny (2-3S). Suite rodzinne z bocznym widokiem na ocean (2-3F): na parterze. Z widokiem na ocean (2G): dla min. 2 os. dorosłych i 2 dzieci.Pakiet SPLENDID (S-15857A): codzienna prasa (zagraniczna), ścielecie łóżka, wybór poduszek, kawa i herbata w pokoju, owoce, szlafrok i kapcie, wydzielona część przy basenie, kolacja w restauracji tematycznej, napoje markowe, wydzielona część w restauracji.

Dzieci

plac zabaw, basen dla dzieci ze zjeżdżalnią), mini klub, kino, mini disco, Nintendo Wii.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

Dostęp do internetu

kącik internetowy oraz WI-FI za opłatą.

Sport

aerobik, koszykówka, strzelanie z łuku i karabinu, studio fitness, piłka nożna, ogród wspinaczkowy, minigolf, boisko sportowe, pilates, tenis, tenis stołowy. Za opłatą: bilard, golf (ok. 6 km).

Wellness

w centrum spa (pow. ok. 1800 m2, wstęp od 18 lat) odpłatnie: bogata oferta zabiegowa, aromaterapia, prysznice, kryty basen, hydromasaże, sauna, łaźnia turecka, whirlpool, masaże.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Show cooking. 2 razy w tygodniu kolacja w restauracji tematycznej (konieczna rezerwacja). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do posiłków oraz w godz. 10-24:00. W godz. 10-17:00 przekąski i lody w barze przy basenie. Minibar w pokojach uzupełniany co 2 dzień (butelka wody, 2 puszki piwa, 2 puszki pepsi).

Wcześniej = taniej

do 28.02.15 15% ZNIŻKI, 1.03-30.04.15 10% ZNIŻKI.

Dni gratis

7=6, 14=12 w terminach: 3.06-17.06.15, 5.09-19.09.15.

Zniżki

DLA SINGLI 1B=2B w terminach: 1.05-31.05.14DLA DZIECI 2-6 LAT: pobyt gratis.DLA DZIECI 7-14 LAT: zniżka procentowa lub stała cena.

Polecamy

  • wspaniałe położenie na wzniesieniu z widokiem na ocean
  • przestronne pokoje
  • rozległe baseny
  • szeroka oferta SPA


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Położenie

spokojne, na wzniesieniu, z widokiem na Puerto Santiago, Los Gigantes oraz sąsiednią wyspę La Gomerę. Do centrum handlowo-rozrywkowego ok. 500 m. Przystanek autobusu do Los Christianos ok. 100 m od hotelu.

Plaża

do najbliższej, piaszczystej plaży Playa de la Arena ok. 500 m. Leżaki i parasole za opłatą

Wyposażenie

518 pokoi w budynku głównym oraz kilku tarasowo położonych budynkach bocznych, windy. Lobby z recepcją, restauracja główna, restauracja tematyczna, 6 barów, butik. Na zewnątrz 6 basenów ze słodką wodą (1 podgrzewany zimą), taras słoneczny, bary z częściowo zadaszonym tarasem. Leżaki, materace na leżaki oraz parasole w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją. Zwierzęta domowe na zapytanie. www.belivehotels.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-2E): dla maks. 2 osób; kącik wypoczynkowy, minibar, klimatyzacja, sejf (odpłatnie), TV sat. (płaski ekran), telefon, balkon lub taras. Wanna, WC, suszarka. Suite z widokiem na ocean (1-3B): pokój mieszkalno-sypialny, oddzielna sypialnia, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Wariant ekonomiczny (2-3S). Suite rodzinne z bocznym widokiem na ocean (2-3F): na parterze. Z widokiem na ocean (2G): dla min. 2 os. dorosłych i 2 dzieci.Pakiet SPLENDID (S-15857A): codzienna prasa (zagraniczna), ścielecie łóżka, wybór poduszek, kawa i herbata w pokoju, owoce, szlafrok i kapcie, wydzielona część przy basenie, kolacja w restauracji tematycznej, napoje markowe, wydzielona część w restauracji.

Dzieci

plac zabaw, basen dla dzieci ze zjeżdżalnią), mini klub, kino, mini disco, Nintendo Wii.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

Dostęp do internetu

kącik internetowy oraz WI-FI za opłatą.

Sport

aerobik, koszykówka, strzelanie z łuku i karabinu, studio fitness, piłka nożna, ogród wspinaczkowy, minigolf, boisko sportowe, pilates, tenis, tenis stołowy. Za opłatą: bilard, golf (ok. 6 km).

Wellness

w centrum spa (pow. ok. 1800 m2, wstęp od 18 lat) odpłatnie: bogata oferta zabiegowa, aromaterapia, prysznice, kryty basen, hydromasaże, sauna, łaźnia turecka, whirlpool, masaże.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Show cooking. 2 razy w tygodniu kolacja w restauracji tematycznej (konieczna rezerwacja). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do posiłków oraz w godz. 10-24:00. W godz. 10-17:00 przekąski i lody w barze przy basenie. Minibar w pokojach uzupełniany co 2 dzień (butelka wody, 2 puszki piwa, 2 puszki pepsi).

Zniżki

DLA SINGLI 1B=2B w terminach: 1.05-31.05.14DLA DZIECI 2-6 LAT: pobyt gratis.DLA DZIECI 7-14 LAT: zniżka procentowa lub stała cena.

Polecamy

  • wspaniałe położenie na wzniesieniu z widokiem na ocean
  • przestronne pokoje
  • rozległe baseny
  • szeroka oferta SPA


Mapa Hotelu Luabay Costa Los Gigantes
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Luabay Costa Los Gigantes

Hotel Luabay Costa Los Gigantes jak dla mnie trochę przeciętny ale ogólnie może być, dobre jedzenie. Lokalizacja raczej dla ludzi którzy chcą zostać w hotelu ewentualnie dla tych którzy chcą wynająć samochód i trochę pozwiedzać Teneryfę na własną rękę.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.0

Ze swojej strony hotel mogę zdecydowanie polecić. wraz z rodziną wybraliśmy Luabay Costa Los Gigantes na urlop w styczniu. to co dla nas było ważne to podgrzewane baseny - są 4. poza tym super widok na Puerto Santiago, atrakcje na terenie hotelu w dużej ilości - np. trasy wspinaczkowe :) to nam akurat odpowiadało . jedzenie i pokoje również ok. jak dla mnie to jeden z lepszych hoteli w swoim standardzie na Teneryfie.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Be Live Family Costa Los Gigantes to bardzo ciekawy hotel na Teneryfie. Z jego terenu roztacza się widok i na Puerto Santiago, Los gigantes i na sąsiednią wyspę Gomerę. Moim zdaniem jest to świetny hotel dla dzieci, moje bawiły się super i jest kino dla nich, gry komputerowe, tor wspinaczkowy, różne animacje, przy których i my się ubawiliśmy. Do plaży spacerkiem, restauracje serwują naprawdę dobre jedzenie, jednak panuje w niej niesamowity tłok.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Luabay Costa Los Gigantes - możliwości zakwaterowania:

Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój rodzinny
Suita z widokiem na morze
Suita z widokiem na morze
Suita
Suita

Luabay Costa Los Gigantes - Możliwości wyżywienia:


Luabay Costa Los Gigantes - miasta wylotu:


Luabay Costa Los Gigantes - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Luabay Costa Los Gigantes? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00


  • ŚPIESZ SIĘ!Zostały ostatnie
    wolne miejsca
  • Zobacz opinie