cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
  • Hotel Pinero Tal, Majorka
1 / 41
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
01.05 - 04.05
już od 929 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
29.05 - 01.06
już od 839 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Pinero Tal
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Pinero Tal
star 3

Hiszpania: Majorka
Ocena hotelu Pinero Tal:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Pinero Tal:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 maja 2022

Hotel Pinero Tal w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • w centrum miejscowości Arenal
  • ok. 300 m od publicznej, 7-kilometrowej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

polozenie

  • w centrum miejscowości Arenal
  • ok. 300 m od publicznej, 7-kilometrowej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

plaza

  • ok. 300 m od plaży El Arenal
  • publiczna
  • łagodnie opadająca
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą

Wyposażenie

  • recepcja: 24 h
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • sala TV
  • taras
  • Wi-Fi: w recepcji/w lobby, w cenie
  • terminal internetowy: za opłatą
  • lekarz

Dodatkowe udogodnienia

   

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

198

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu Balearów, zmianie ulega stawka podatku na rzecz turystyki zrównoważonej. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne – tutaj.
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen: zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • łóżeczko dziecięce: za opłatą, na zapytanie

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia
    • tenis stołowy
    Płatne
    • sauna fińska

    rozrywka

    • rzutki w cenie

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 18 m2
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja
    • sejf: za opłatą
    • telefon
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 07:45 - 11:00, kontynentalne, w formie bufetu
    • późne śniadanie: 10:00 - 11:00, w cenie
    • obiad: 13:00 - 15:00, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 19:30 - 22:00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: raz w tygodniu
    • przekąski
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • kawa/herbata po południu
    Dwa posiłki
    • śniadanie: 07:45 - 11:00, kontynentalne, w formie bufetu
    • późne śniadanie: 10:00 - 11:00, w cenie
    • kolacja: codziennie 19:30 - 22:00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: raz w tygodniu
    Restauracje i bary
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, codziennie 07:45 - 10:00, 13:00 - 15:00 i 19:30 - 22:00, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bar: codziennie 11:00 - 23:00
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Hiszpania / Majorka

    Opis oferty:

    Atrakcyjnie położony w centrum El Arenal, blisko restauracji, lokalnych knajpek i piaszczystej plaży, przy której znajduje się promenada to dobre miejsce na rodzinny wypoczynek. Na miejscu duży basen, brodzik dla dzieci, siłownia i profesjonalny serwis zapewniający komfortowy pobyt. Przyjazny zespół animatorów troszczy się o dobre samopoczucie Gości, a amatorów wodnych szaleństw z pewnością ucieszy oferta sportów wodnych na plaży.

    POŁOŻENIE:

    w centrum EL ARENAL, ok. 600 m od aquaparku Aqualand, ok. 7 km od Palma Aquarium, ok. 17 km od stolicy wyspy Palma de Mallorca; ok. 11 km od lotniska w Palma de Mallorca; przystanek autobusowy ok. 50 m hotelu (Palma de Mallorca).

    PLAŻA:

    El Arenal, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 300 m od hotelu, przejście chodnikiem, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 10 EUR/komplet).

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, zbudowany w 1969 r., odnowiony w 2003 r., 198 pokoi, budynek główny, 10 pięter, 2 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dania wegetariańskie, bar; przechowalnia bagażu, sala telewizyjna; za opłatą: internet bezprzewodowy w lobby, punkt internetowy, pralnia, lekarz na wezwanie, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 18 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, ok. 200 m², gł. 1,5-3 m, brodzik, słodka woda, ok. 25 m², gł. 0,6 m, kryty basen, słodka woda, gł. 1,2-2,4 m, przy basenach bezpłatne leżaki; siłownia, tenis stołowy, rzutki, pokój gier; animacje dla dorosłych i dzieci (w okresie: 15.06-15.09); za opłatą: bilard, sauna, sporty wodne na plaży.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.45-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie (10.00-11.00) w barze; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (11.00-23.00) w barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/971441000, www.pinerohoteles.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Hiszpania / Majorka

    Opis oferty:

    Atrakcyjnie położony w centrum El Arenal, blisko restauracji, lokalnych knajpek i piaszczystej plaży, przy której znajduje się promenada to dobre miejsce na rodzinny wypoczynek. Na miejscu duży basen, brodzik dla dzieci, siłownia i profesjonalny serwis zapewniający komfortowy pobyt. Przyjazny zespół animatorów troszczy się o dobre samopoczucie Gości, a amatorów wodnych szaleństw z pewnością ucieszy oferta sportów wodnych na plaży.

    POŁOŻENIE:

    w centrum EL ARENAL, ok. 600 m od aquaparku Aqualand, ok. 7 km od Palma Aquarium, ok. 17 km od stolicy wyspy Palma de Mallorca; ok. 11 km od lotniska w Palma de Mallorca; przystanek autobusowy ok. 50 m hotelu (Palma de Mallorca).

    PLAŻA:

    El Arenal, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 300 m od hotelu, przejście chodnikiem, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 10 EUR/komplet).

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, zbudowany w 1969 r., odnowiony w 2003 r., 198 pokoi, budynek główny, 10 pięter, 2 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dania wegetariańskie, bar; przechowalnia bagażu, sala telewizyjna; za opłatą: internet bezprzewodowy w lobby (ok. 6 EUR/dzień, ok. 24 EUR/tydz.), punkt internetowy, pralnia, lekarz na wezwanie, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 18 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, ok. 200 m², gł. 1,5-3 m, brodzik, słodka woda, ok. 25 m², gł. 0,6 m, kryty basen, słodka woda, gł. 1,2-2,4 m, przy basenach bezpłatne leżaki; siłownia, tenis stołowy, rzutki, pokój gier; animacje dla dorosłych i dzieci (w okresie: 15.06-15.09); za opłatą: bilard, sauna, sporty wodne na plaży.

    ALL INCLUSIVE LIGHT (za dopłatą):

    śniadanie (7.45-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej, 3 napoje alkoholowe do obiadu i kolacji; późne śniadanie (10.00-11.00) w barze; lokalne napoje bezalkoholowe (11.00-23.00) w barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/971441000, www.pinerohoteles.com


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel znanej sieci hotelowej Bahia Principe, położony w samym centrum w miejscowości El Arenal, w okolicy urokliwych uliczek z licznymi barami i restauracjami i 350m od promenady nadmorskiej. Do centrum Palma de Mallorca około 17km, do lotniska w Palma de Mallorca około 10km.
    UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3,30 EUR/osobę/noc. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Plaża:

    Piaszczysta, publiczna plaża z łagodnym zejściem do morza w odległości 350m od hotelu. Droga prowadząca na plażę łagodna, asfaltowa. Leżaki i parasole za dodatkową opłatą (ok. 14EUR/dzień/komplet).
    Do dyspozycji gości:

    Wyremontowany w 2003 roku, skromnie urządzony hotel trzygwiazdkowy. Całodobowa recepcja z lobby i 2 windami, restauracja główna i bar. Pralnia i wypożyczalnia samochodów za dodatkową opłatą. Basen z brodzikiem dla dzieci (woda słodka), leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie, basen kryty.
    Pokoje:

    198 standardowych pokoi 2-osobowych z możliwością dostawki (ok. 18mkw). Klimatyzowane, z łazienką (wanna lub prysznic, wc, suszarka), TVSat i sejfem (płatny ok. 20EUR/tydzień). Pokoje posiadają balkony z meblami (stolik i krzesła). Łóżeczko dla infanta na potwierdzenie.
    Pokoje ekonomiczne - trochę mniejsze od pokoi standardowych. Pokoje bez balkonu, skromniej urządzone.
    Darmowe łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie.
    Wyżywienie:

    Śniadania i obiadokolacje. Za dopłatą all Inclusive: śniadania, lunche i kolacje serwowane w formie bufetu w restauracji głównej. Kilka razy w tygodniu kolacje tematyczne. Między posiłkami przekąski serwowane w wyznaczonym miejscu. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w barze.
    Program sportowy i animacyjny:

    Od połowy czerwca do połowy września hotel prowadzi międzynarodowe animacje dla dzieci i dorosłych. Goście bezpłatnie mogą korzystać z pokoju gier, stołu do ping-ponga, siłowni, rzutek. Bilard i sauna fińska za dodatkową opłatą. Na okolicznej plaży bogata oferta sportów wodnych (płatne dodatkowo).
    Internet:

    WiFi w lobby płatne dodatkowo (około 6EUR/dzień lub 24EUR/tydzień).
    Kategoria lokalna:

    ***
    Strona www:

    Naszym zdaniem:

    Hotel Pinero Tal to idealne rozwiązanie dla osób, które szukają skromnego hotelu w dobrej lokalizacji i atrakcyjnej cenie. El Arenal to miejscowość zapewniająca atrakcje tak dla rodzin jak i osób szukających rozrywki, natomiast sieć hotelowa Bahia Principe to gwarancja dobrego standardu. Goście hotelu cenią go za przyjazną obsługę i dobry serwis!

    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki fakultatywne.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem,opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).


    Cena podstawowa nie obejmuje:
    lokalnego podatku turystycznego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Wycieczki lokalne

    OBJAZD WYSPY VUELTA A LA ISLA" - cena ok. 80 EUR
    Trasa wycieczki prowadzi przez rolnicze wioski i miasta gór Sierra de Tramuntana. Po drodze zatrzymamy się w mieście Inca słynącego z wyrobów skórzanych. Następnie wśród plantacji oliwek dojedziemy do Sanktuarium Maryjnego w LLuc. Po około 40-min. przerwie przejazd wzdłuż kanionu rzeki Torrent de Pareis do portu rybackiego Sa Calobra. Po przerwie rejs statkiem wzdłuż klifowego wybrzeża Majorki do Puerto de Soller czyli “złotej doliny". Następnie wyprawa starą, drewnianą kolejką do miasta Soller gdzie przesiądziemy się na pociąg wybudowany w 1912 roku, który przez góry i doliny, 13 tunelami zawiezie nas na obrzeża Palmy.
    JASKINIE SMOCZE - cena ok. 44 EUR
    Wycieczka do jaskiń będzie prowadziła przez Manacor - słynącego z przemysłu meblowego i produkcji sztucznych pereł. Zwiedzimy największą jaskinię na Majorce, która stanowi arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi.
    ALCUDIA I FORMENTOR - cena ok. 52 EUR

    Wycieczka na północne wybrzeże Majorki. Przed południem wizyta na tradycyjnym targu majorkańskim w najstarszym mieście na wyspie- Alcudia. Po zakupach przejazd do Pollensa gdzie przewidziany jest czas wolny na plaży, a następnie przepłyniemy statkiem do zatoki Formentor. Na samym końcu autokarem wjedziemy na przylądek Formentor, najdalej wysunięty cypel na Majorce, skąd rozciąga się jeden z najładniejszych widoków Morza Śródziemnego.
    PALMA I VALLDEMOSA - cena ok. 54 EUR

    Zwiedzanie stolicy rozpoczniemy od Parc del Marc. Później, ogrodami królewskimi dojdziemy do Katedry. Podczas spaceru po gotyckiej starówce Palmy zobaczymy budynek Urzędu Miasta, piękne patia, Stary Rynek i kościół Świętego Michała. Po południu uciekniemy od zgiełku miasta do baśniowej miejscowości Valldemosa malowniczo położonej w dolinie gór Sierra de Traumontana. Zwiedzimy zakon Kartuzów, cele w których mieszkał Chopin oraz wysłuchamy 15 minutowego koncertu w Pałacu Sancho. Później podczas minimum godzinnego czasu wolnego można za darmo spróbować typowych majorkańskich likierów. Wycieczka skierowana do klientów hoteli położonych na wschodzie i północy wyspy.
    MARINELAND - cena ok. 43,50 EUR

    Całodzienna wycieczka do delfinarium Marineland. Nowy spektakl delfinów i lwów morskich, zaskakujące show papug i innych wielobarwnych ptaków.
    AQUARIUM PALMA - cena ok. 43,50 EUR

    Wycieczka skierowana do klientów ze wschodu wyspy. Bez przewodnika w języku polskim. Bilet obejmuje wizytę w największym oceanarium w Hiszpanii oraz opcjonalnie czas wolny w stolicy.
    AQUARIUM - cena ok. 25 EUR

    BILET WSTĘPU DO do najwiekszego oceanarium w Europie. Ponad 55 akwariow z calego swiata. Dodatkowe atrakcje dla najmlodszych.

    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
    "

    Inne

    HISZPANIA - MAJORKA informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.

    Czas
    Taki jak w Polsce.

    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.

    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karttelefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Majorka
    Najbardziej znana wakacyjna wyspa Hiszpanii co roku przyciąga miliony ludzi z całej Europy. Łagodny klimat, niezliczone plaże i zatoki oraz górskie wioski i nadmorskie porty jachtowe - krajobraz wyspy jest tak zróżnicowany, że nie sposób się tu nudzić. Południe wyspy z centralnie położoną stolicą wyspy Palma de Mallorca to centrum kulturalne i rozrywkowe. Północne wybrzeże od Puerto de Alcudia na południe to raj dla rodzin z dziećmi.
    Miejscowości wakacyjne na Majorce:


    Playa de Palma / El Arenal
    Dwa kurorty położone wzdłuż wielokilometrowej plaży z nadmorską promenadą i licznymi kawiarniami, sklepami i restauracjami. Idealne miejsce dla ludzi młodych i spragnionych rozrywek. Plaża w ciągu dnia, a wieczorem niezliczone bary i dyskoteki. Do tego blisko do pięknej stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Miasto zachwyca starówką i niezwykłą katedrą położoną nad morzem, przy porcie jachtowym.

    Magaluf
    Mekka młodych ludzi, nieco zdominowana przez Brytyjczyków szukających słońca i rozrywek. Piękna zatokowa plaża z białym piaskiem i intensywne życie nocne to cechy charakterystyczne miejscowości. Nasze hotele położone są na uboczu i pozwalają na spokojny wypoczynek, ale jednocześnie dają możliwość korzystania z atrakcji kurortu.

    Santa Ponsa
    Miescowość położona ok. 25 km od stolicy wyspy w pięknej zatoce zachowała lokalny klimat. Dla mieszkańców wyspy jest weekendowym kurortem i wielu z nich ma tu swoje mieszkania i domy. Jest tu niewiele hoteli i piekna zatokowa plaża nigdy nie jest zatłoczona. Miasteczko oferuje również wiele możliwości spacerów wśród zieleni, a lokalna komunikacja zapewnia szybki dojazd do stolicy.

    Alcudia / Zatoka Alkudyjska
    Położona na północnej stronie wyspy Alcudia to idealne miejsce na wypoczynek z rodziną. Zatoka Alkudyjska to kilkanaście kilometrów pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Wzdłuż wybrzeża wybudowano wiele hoteli różnego standardu nastawionych na rodzinny wypoczynek. Hotele po tej stronie wyspy maja niższą zabudowę, są położone na większym terenie, w ogrodach pełnych zieleni. Miejscowości wzdłuż zatoki oferują oczywiście wszystkie turystyczne atrakcje - sklepy, kawiarnie promenady spacerowe, a także aqua park i inne atrakcje dla dzieci.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska, Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    "

    Wizy

    Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza zdrowotnego i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii:

    Wszyscy pasażerowie przybywający do Hiszpanii drogą lotniczą lub morską, w tym ci, którzy przyjeżdżają tranzytem do innych krajów, na 48h przed odlotem muszą wypełnić formularz kontroli zdrowia na stronie internetowej www.spth.gob.es lub w aplikacji Spain Travel Health -SpTH- (dalej SpTH), dostępny na Androida i iOS.
    Kody QR będą sprawdzane przez linie lotnicze, dlatego też należy je obowiązkowo mieć ze sobą w wersji elektronicznej (preferowane) lub w wersji papierowej.
    Brak kodu QR będzie skutkował odmową wejścia na pokład samolotu i tym samym brakiem możliwości realizacji wycieczki. Wzór wypełnienia wniosku dostępny jest u opiekuna rezerwacji.
    Wszystkie aktualne wytyczne można sprawdzać na stronie
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Hiszpanii trwa od 01.07 do 31.08.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza zdrowotnego i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii:

    Wszyscy pasażerowie (także dzieci poniżej 6-go roku życia) przybywający do Hiszpanii drogą lotniczą lub morską, w tym ci, którzy przyjeżdżają tranzytem do innych krajów, na 48h przed odlotem muszą wypełnić formularz kontroli zdrowia na stronie internetowej www.spth.gob.es lub w aplikacji Spain Travel Health -SpTH- (dalej SpTH), dostępny na Androida i iOS.
    Kody QR będą sprawdzane przez linie lotnicze, dlatego też należy je obowiązkowo mieć ze sobą w wersji elektronicznej (preferowane) lub w wersji papierowej.
    Brak kodu QR będzie skutkował odmową wejścia na pokład samolotu i tym samym brakiem możliwości realizacji wycieczki.
    Szczegółowa instrukcja znajduje się w Travelli w komunikatach.
    Wszystkie aktualne wytyczne można sprawdzać na stronie
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    3*

    REGION

    Majorka

    kategoria hotelu

    3*

    kategoria lokalna hotelu

    3*

    Data otwarcia

    1969 r. Odnowiony w 2005 r. Na terenie znajdują się: restauracja, bar, wypożyczalnia samochodów, basen odkryty, basen kryty, sala TV, sejf w recepcji (płatny), pralnia (płatna), windy.

    internet

    Kącik internetowy płatny

    plaża

    500 m od hotelu, piaszczysta, publiczna. Dojście do plaży ulicą.

    pokoje

    Wyposażone są w klimatyzację, TV, telefon, łazienkę (WC, prysznic lub wanna), balkon lub taras. Typy pokoi: w dziewięciopiętrowym budynku: pokoje standardowe

    Wyżywienie

    restauracja, bar

    śniadanie i obiadokolacja

    Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacja, lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

    z myślą o dzieciach

    brodzik

    płatne

    pokój gier, tenis stołowy, bilard, rzutki, solarium, sauna, siłownia

    dodatkowe informacje

    OPŁATA TURYSTYCZNA: Od 1 lipca 2016 roku na Majorce obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość podatku zależy od kategorii hotelu i kształtuje się następująco:5* - 2 €*/os/doba, 4* - 1,5 €*/os/doba, 3*, 2*, 1* - 1 €*/os/doba, apartamenty 4 klucze i 4 klucze superior - 2 €*/os/doba, apartamenty 3 klucze superior - 1,5 €*/os/doba, apartamenty 3 klucze, 2 klucze i 1 klucz - 1 €*/os/doba *do podanych cen należy doliczyć 10% podatek VATDzieci w wieku poniżej 15 r.ż. są zwolnione z opłaty turystycznej.Przy pobycie powyżej 9 dni Turyści otrzymują 50% zniżki (na pobyt powyżej 9 dni).

    Aktualizacja opisu

    22.06.2017 11:40

    usługi dostępne w hotelu

    All Inclusive


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    3 Hiszpania/Majorka

    Kategoryzacja hotelu

    Kat. EximTours 3* Kat. lokalna 3*

    Położenie

    - El Arenal - ok. 100 m od najbliższych sklepów, barów, restauracji - ok. 300 m od plaży - ok. 7 km od Palma Akwarium - ok. 10 km do lotniska - ok. 15 km od Palma de Mallorca  

    Plaża

    - piaszczysta, publiczna - leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    - ok. 18 m2 - klimatyzacja - TV-SAT, telefon - Internet Wifi (płatny), sejf (płatny), - łazienka (wanna/prysznic, WC,  suszarka do włosów) - balkon/taras

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatnie: - basen zewnętrzny - leżaki i parasole przy basenie - sala fitness/siłownia - tenis stołowy - animacje w ciągu dnia i wieczorem dla dzieci i dorosłych Płatne: - sporty wodne (oferta zewnętrzna)

    Dla dzieci

    - basen

    Wyżywienie

    Half Board (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji dodatkowo płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami, kawa, herbata. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w wyznaczonych godzinach i barach wybranych barach.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna, dania w formie bufetu - lounge bar

    Dodatkowe informacje

    - odnowiony w 2003 r. - 198 pokoi - 1 budynek - 10 pięter - windy - recepcja - pralnia (płatna) - Internet Wi-Fi  w lobby - akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express - https://www.bahia-principe.com/en/hotels-in-spain/hotel-pinero-tal/

    Cena

    .

    Bagaż

    - w przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 155zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  340 PLN - 32 kg -  490 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 105 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  380 PLN - 32 kg -  450 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Warszawa Modlin, Wrocław, Kraków (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 100zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/370 PLN (od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Brandenburg (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 100zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/370 PLN (od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Brandenburg (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 360 PLN - 23 kg - 405 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. W rezerwacjach dokonanych do 30.11.2020 klientom przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25) Warszawa, Katowice (LOT - samolot rejsowy) Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 250 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje W przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    7 islands

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    3

    Region

    Hiszpania/Majorka/El Arenal

    Opinia 7islands

    : Hotel usytuowany w samym centrum turystycznego kurortu El Arenal, pełnym wakacyjnych atrakcji. Wyróżnia się dobrą relacją jakości do ceny. Ze względu na lokalizację oraz imprezowy charakter miejscowości polecamy go miłośnikom życia nocnego.

    Położenie

    Na południowo-zachodnim wybrzeżu, w centrum miejscowości El Arenal, gdzie znajdują się liczne sklepy, tawerny, bary, kluby i dyskoteki, ok. 14 km od stolicy wyspy, ok. 8 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 50 m od hotelu. Dodatkową atrakcją jest park wodny Aqualand zlokalizowany w odległości ok. 1,5 km od hotelu.

    Plaża

    Ok. 300 m od hotelu, piaszczysta, szeroka. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

    Hotel

    Dziesięciopiętrowy obiekt należący do hiszpańskiej sieci hotelowej Pi?ero. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, 2 windy, kącik telewizyjny, restauracja, bar. Odpłatnie: Internet Wi-Fi, kącik internetowy, opieka medyczna (na zapytanie). Hotel posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Kategoria lokalna 3*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 198 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną. Odpłatnie: sejf. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki.

    Wyżywienie

    2 posiłki: śniadania (07:45-10:00) i obiadokolacje (19:30-22:00) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do all inclusive. All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:45-10:00), obiady (13:00-15:00), kolacje (19:30-22:00). W barze w godzinach 11:00-23:00 dostępne są lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: basen (leżaki i parasole bezpłatne), tarasy słoneczne, animacje, tenis stołowy. Odpłatnie: pokój gier, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

    Kontakt do hotelu

    www.pinerohoteles.com / Tel.: 00 34 971 441 000

    *

    Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

    **

    Informujemy, że podatek ekologiczny wprowadzony w dniu 22.03.2016 r przez Parlament Balearów i obowiązujący od dnia 01.07.2016 r w tym hotelu będzie wynosił 1 euro/osoba/dzień. Do podanej stawki należy doliczyć 10% podatku VAT. Dzieci poniżej 16 lat są zwolnione z podatku. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Hiszpania/Majorka

    Opis

    • Lokalizacja w centrum rozrywkowej miejscowości El Arenal
    • Około 300 m od szerokiej, piaszczystej plaży 
    • Komfortowo i funkcjonalnie urządzone pokoje
    • Basen odkryty ze słodką wodą, siłownia, basen kryty 

    Lokalizacja

    w El Arenal, ok. 300 m od plaży, w centrum miejscowości , ok. 8 km od lotniska, w pobliżu centrum handlowego, ok. 50 m od przystanku komunikacji publicznej, w pobliżu centrum rozrywki, ok. 14 km od centrum Palmy.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 198, restauracje: 1, windy: 2, klimatyzacja centralnie sterowana, lobby bar, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), recepcja 24h, taras słoneczny, wymiana walut, opieka lekarska (płatna), brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    basen odkryty ze słodką wodą, leżaki bezpłatne; brodzik dla dzieci; przy basenach ratownik.

    Pokoje

    klimatyzacja (płatna), telewizja satelitarna, sejf (płatny), ogrzewanie, taras/balkon, łazienka z wanną lub prysznicem Typ pokoju -

    STANDARD: pokoje dla max. 3 osób.

    Plaża

    publiczna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście, parasole (płatne), leżaki (płatne).

    Sport i fitness

    tenis stołowy, sauna (płatna), rzutki, bilard (płatny), siłownia.

    Rozrywka

    animacje wieczorne.

    Dla dzieci

    menu, łóżeczko dziecięce (płatne) , krzesełka w restauracji

    Wyżywienie

    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie (7.45 - 10.00) lub śniadanie kontynentalne (10.00 - 11.00), lunch (13.00 - 15.00) i obiadokolację (19.30 - 22.00) w formie bufetu; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole między 10.00 a 23.00.

    Świadczenia

    przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko

    oraz w przypadku lotu liniami:

    • Ryanair (FR) - bagaż podręczny 40 x 20 x 25 cm
    • EasyJet (EZY/U2) - bagaż podręczny o wym. 56 x 45 x 25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki)
    • EnteriAir - bagaż podręczny 5 kg o wym. 55 x 40 x 20 cm, bagaż rejestrowany 20 kg o wym. 80 x 120 x 100 cm
    • LOT (LO) - bagaż podręczny 8 kg

    Cena nie zawiera

    Obowiązkowa opłata klimatyczna w wysokości ok. 2,20EUR/os./dzień pobierana w hotelach 3* i ok. 3,30EUR/os./dzień pobierana w hotelach 4* - płatne na miejscu, zastrzegamy możliwość zmiany, opłata niezależna od organizatora. 

    Opcjonalnie dopłaty do bagażu głównego w przypadku lotów:

    I. Ryanair:
    - dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 400 zł/2 strony/os.

    - dopłaty do bagażu podręcznego 10 kg - 150 zł/2 strony/os.

    - dopłaty do bagażu rejestrowanego 10 kg - 200 zł/2 strony/os.

    II. EasyJet - Loty z Berlin Schoenefeld (SXF) i Tegel (TXL):
    - dopłaty do bagażu głównego 23 kg - 400 zł/os/2 strony

    III. Wizzair:
    - dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 400 zł/2 strony/os.

    - dopłaty do bagażu podręcznego 10 kg - 200 zł/2 strony/os.

    - dopłaty do bagażu rejestrowanego 10 kg - 250 zł/2 strony/os.

    IV. LOT: 

    Bagaż rejestrowany 1 szt do 23 kg dodatkowo płatny 300 zł/os. w 2 strony 

    W przypadku lotów czarterowych bagaż główny w cenie.

     

    Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

    Dodatkowo płatne są również wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Obsługa na miejscu

    Ograniczona opieka polskiego przedstawiciela (telefon kontaktowy) realizowana  od 1.04 do 31.10.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    III Millenium

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Hiszpania/ Mallorca/Arenal

    Odległość od morza

    300 m.

    Odległość od centrum

    -

    Opis

    Hotel Pinero Tal położony jest zaledwie 300 metrów od plaży w mieście El Arenal. Obiekt oferuje odkryty basen z tarasem do opalania, ogrody krajobrazowe oraz restaurację bufetową. Wszystkie jasne i klimatyzowane pokoje dysponują balkonem oraz telewizją satelitarną. Hotel Pinero Tal zapewnia Gościom salon telewizyjny, bezpłatną siłownię, pokój gier i codzienne występy rozrywkowe. W zimie można korzystać z krytego basenu z podgrzewaną wodą. Sauna dostępna jest za dodatkową opłatą. Z prosto i funkcjonalnie urządzonych hotelowych pokoi roztacza się widok na basen, ogród lub morze. We wszystkich pokojach znajduje się łazienka z bezpłatnym zestawem kosmetyków. Goście mogą również wypożyczyć sejf. Zaledwie 5 minut spacerem dzieli obiekt od licznych restauracji, sklepów i tętniących życiem barów. Lotnisko w mieście Palma oddalone jest od hotelu o 8 km, natomiast centrum miasta Palma - o 14 km.

    Zakwaterowanie

    od 12:00

    Wykwaterowanie

    do 12:00

    bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

    transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

    Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

    Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

    Ryanair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

    Wizzair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

    Norwegian

    bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

    Do zapłaty na miejscu

    Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

    Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

    Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

    sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

    Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

    cena; 320 ZL/szt./w obie strony

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    w centrum El Arenal, ok. 100 m od centrum handlowego S'Arenal Park i ok. 350 m od aquaparku Aqualand. Ok. 14 km od stolicy wyspy oraz ok. 8 km od portu lotniczego w Palma de Mallorca. Przystanek autobusowy ok. 50 m hotelu.

    PLAŻA

    ok. 300km od hotelu, publiczna, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Serwis plażowy płatny.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 3* Zbudowany w 1969 r., odnowiony w 2003 r.  

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja z przestronnym lobby, restauracja główna, bar, przechowalnia bagażu, kącik telewizyjny, usługi pralni chemicznej, lekarz na wezwanie, wypożyczalnia samochodów. Akceptowane karty kredytowe Visa, MasterCard, American Express.

    INTERNET

    internet bezprzewodowy w lobby i punkt internetowy odpłatnie.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: basen, leżaki i parasole przy basenie, siłownia, tenis stołowy, rzutki, Odpłatnie: bilard, sauna, sporty wodne na plaży. Dla dzieci: brodzik, bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie

    ZAKWATEROWANIE

    Oferuje 198 pokoi. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością jednej dostawki. Wszystkie wyposażone są w: centralne ogrzewanie, klimatyzację, w pełni wyposażona łazienki, telewizja satelitarna, telefon, taras i sejf (za dodatkową opłatą).

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe serwowane codziennie w godzinach 10.00-23.00.

    INFORMACJE DODATKOWE

    HolidayCheck 4,6/85%

    KONTAKT

    www.pinerohoteles.com Adres: Maria Antónia Salv, 44 07600 El Arenal - Llucmajor. Mallorca. Espaa Tel.: (34) 971 441 000

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: czarter-20kg, Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny: czarter 5kg,  Wizzair - mały o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta*(w wybranych hotelach na Costa Blanca/jak zaznaczone na umowie oraz w pozostałych regionach w przypadku niskiej sprzedaży w okresie zimowym tj. od listopada do kwietnia alternatywnie możliwa opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    DOBA HOTELOWA

    !!! UWAGA !!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Orex

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Przeczytaj koniecznie

    Oferta na zapytanie: niektóre składniki rezerwacji (np. koszt biletów lotniczych czy rodzaj pokoju) wymagają potwierdzenia przez kontrahenta i kasę lotniczą

    Opis

    hotel został otwarty w 1969 roku, składa się z budynku głównego; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny, basen kryty, restauracja główna, bar, sala konferencyjna

    Położenie

    El Arenal, ok. 14 km od centrum miejscowości Palma de Mallorca, ok. 8 km od lotniska w Palma de Mallorca

    Plaża

    publiczna, piaszczysta plaża El Arenal Beach znajduje się ok. 300 m od hotelu (przejście przez ulicę); leżaki i parasole przy basenie -bezpłatne, na plaży-za dodatkową opłatą

    Zakwaterowanie

    198 pokoi: pokoje standardowe (ok. 18 m²); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV SAT, sejf (płatny), balkon lub taras

    Wyżywienie

    Half Board – śniadanie (07:45-10:00) i kolacja (19:30-22:00) w formie bufetu w restauracji głównej, wszystkie napoje są za dodatkową opłatą All Inclusive-śniadanie (07:45-10:00), późne śniadanie, obiad (13:00-15:00) i kolacja (19:30-22:00) w formie bufetu w restauracji głównej, bezpłatne lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (11:00-23:00); dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane

    Sport i rozrywka

    animacje, aerobik, aqua aerobik, siłownia, rzutki, tenis stołowy, sala TV, w pobliżu liczne sklepy, restauracje, bary, dyskoteki

    Dodatkowo płatne

    pralnia, lekarz (na wezwanie), bilard, salon gier, internet bezprzewodowy w lobby, kącik internetowy, wypożyczalnia samochodów, sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    animacje, mini klub (4-12 lat), mini disco, brodzik, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

    WWW

    www.pinerohoteles.com/en/hotel-pinero-bahia-de-palma.html *** Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności. Ważne informacje: Cena zawiera- przelot, zakwaterowanie, ubezpieczenie (KL, NNW, bagaż), transfer z/do lotniska, mały bagaż podręczny o wymiarach 40x20x25 Cena nie zawiera- bagażu rejestrowanego, opieki polskojęzycznego przedstawiciela (w chwili obecnej) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia dodatkowego bagażu podręcznego o wymiarach 55x40x20 (do 10 kg), jak również bagażu rejestrowanego o wadze 10 kg (wymiary bagażu 55x40x20) lub 20 kg (wymiary bagażu 55x40x20) UWAGA: Jeśli bagaż zostanie dodany po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.  Od dnia 01.07.2016 zgodnie z decyzją rządu Balearów pobierany jest podatek turystyczny. Zapłata za podatek ma miejsce podczas zakwaterowania dla osób powyżej 16 roku życia. Wysokość podatku turystycznego jest uzależniona od lokalnej kategorii hotelu/obiektu. Dla obiektów:  1-3* podatek wynosi ok. 2 €/pokój/dzień 4-5* podatek wynosi ok. 3-4 €/pokój/dzień *** Podane kwoty nie obejmują 10 % podatku VAT


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Ecco Holiday X

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Wyposażenie

    Hotel ten został wzniesiony w 1969 roku. Obiekt oferuje 198 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Dopełnieniem komfortowego pobytu jest możliwość skorzystania z sejfu i kantoru wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, kawiarnia i bar. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście mogą skorzystać z serwisu pokojowego. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

    Pokoje

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. Spokojny sen zapewni Państwu łóżko podwójne. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i biurka. Dostępne są również lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są telefon, telewizor i Wi-Fi. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. Obiekt oferuje pokoje dla palących.

    Oferta sportowo-rozrywkowa

    Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w hotelu, jak np. rower / rower górski, tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, minigolf, golf i jazda konna. Narty wodne, windsurfing, jet ski, przejażdżki motorówką, rower wodny, przejażdżki na bananie wodnym, żeglowanie i nurkowanie zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard, darta, kręgle i aerobik. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, dyskoteka i miniklub. Copyright GIATA 2004 - 2019. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.


    Atur

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    HISZPANIAPMI

    Hotel info

    ten popularny hotel położony jest w sercu tętniącego życiem kurortu. W okolicy znajduje się mnóstwo sklepów, barów i restauracji. Miłośników nocnych rozrywek ucieszą liczne puby i klub. Dystans zaledwie 300 metrów dzieli hotel od szerokiej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenady, która na odcinku 6 kilometrów łączy kurorty El Arenal, Playa de Palma i Can Pastilla. Wszechobecna atmosfera wakacji, niezliczone atrakcje i rozrywki. Amatorzy błogiego lenistwa korzystać mogą z uroków plaży lub cieszyć się słońcem przy hotelowym basenie, a zwolennicy bardziej aktywnych wakacji odkrywać mogą piękno Majorki. Stolica wyspy, Palma oddalona jest ok 10 km, a dogodne połączenie zapewnia komunikacja lokalna. Kategoria lokalna 3***

    Lokalizacja

    El Arenal, centralna lokalizacja, w okolicy liczne, butiki, bary, restauracje. Ok. 300 od nadmorskiego bulwaru łączącego kurortu. Stolica wyspy Palma ok 10km. - łatwy dostęp zapewnia komunikacja lokalna. Lotnisko w Palma de Mallorca ok. 8 km.

    Plaża

    ok. 300m od hotelu, piaszczysta, długa i szeroka. Publiczna, bezpłatna, w sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą.

    Hotel

    198 pokoi, 10 pięter, hol powitalny, recepcja 24h, przestronne lobby, windy, restauracja główna, bar, TV lounge, płatny kącik internetowy, płatne miejsca parkingowe w okolicy.

    Pokój

    standardowo wyposażony, klimatyzacja (sezon letni), ogrzewanie (sezon zimowy), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), płatny sejf, balkon lub taras. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki, co może jednak ograniczać komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

    Sport i rozrywka

    basen (sezon letni), taras słoneczny, leżaki przy basenie bezpłatnie. Sezonowy basen kryty (sezon zimowy), fitness, tenis stołowy. Płatne: automaty do gier. Cykliczne, lekkie programy animacyjne lub wieczory z muzyką na żywo. Bogata oferta dziennych i nocnych rozrywek kurortu.

    Dzieci

    brodzik

    Opcje wyżywienia

    - śniadania, obiadokolacje - all inclusive

    All inclusive

    3 posiłki główne: śniadanie, lunch, kolacja / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / w godzinach popołudniowych lekki snack lub przekąski / 11:00-23:00 lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole / leżaki przy basenie bezpłatnie. Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu All inclusive dostępne w recepcji hotelu.

    Uwagi

    hotel objęty telefoniczną obsługą rezydenta z językiem polskim.

    Nasza opinia

    przyjazna obsługa i wakacyjna atmosfera. Popularny obiekt, którego niezwykłym atutem jest lokalizacja w tętniącym życiem kurorcie. Morze, plaża, tawerna… życie jest piękna.

    200131Przewóz bagażu

    limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy dzieci do lat 2 tzw infantów) - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

    Cena zawiera

    - bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

    Cena nie zawiera

    - taksa klimatyczna płatna na Majorce, w zależności od standardu zakwaterowania 2*-3* 2,2 EUR/os/dzień, 3*SUP-4* 3,3 EUR/os/dzień, 4*SUP-5* 4,4 EUR/os/dzień (nie dotyczy dzieci do 16 lat). Zniżka 75% opłaty podatku dla pobytów w okresie 01.11-30.04 - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych


    Oasis Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis kontrahenta

    The hotel HOTEL PIERO TAL is located approx. 300 m from a sandy beach. Shops are right on your doorstep. In the surrounding a leisure park (approx. 7 km), an aqua park (approx. 600 m), a cinema (approx. 14 km) and a golf course (approx. 12 km) offer entertainment during the best time of the year. The hotel has a 24h reception, Wi-Fi, an internet corner, a lift, showers and changing rooms as well as a TV lounge. In the outdoor area you will find a garden as well as a seasonally open pool (open all year), where sun loungers and sun umbrellas are available for free. For children there is also a children's pool. Furthermore, outside you can find a sun terrace. You can store your valuables in the safe, and your luggage in the hotel`s storage room. To clean your clothes there is a laundry service (extra fee). If necessary, you can contact the medical centre (for a fee). If you want to explore the holiday region, you can use the car rental service close to the hotel. Catering As catering services the hotel offers all-inclusive, half board, full board and breakfast only. Breakfast is offered from the buffet. Lunch and dinner are also served from the buffet. For the meals, there are a buffet restaurant with terrace and the cafeteria as well as the pool bar. Appropriate clothing is required for lunch and dinner. Distances * Nearest town: approx. 14 km * Airport: approx. 8 km * Hospital: approx. 7 km Sports & Leisure For your fitness on holiday, a gym awaits your visit. At the hotel grounds there is also the possibility to play billiards. Also table tennis is offered at the hotel. A tennis court can also be used by hotel guests. A sauna awaits you in the wellness area. The hotel also offers a games room for adults.

    CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA

    W przypadku przelotu SAMOLOTEM LINIOWYM/TANIMI LINIAMI LOTNICZYMI do Barcelony/Girony (dynamiczne pakietowanie) cena zawiera: obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 - godziny mogą się wahać w zależności od decyzji dyrekcji), wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT, obsługę polskojęzycznego przestawiciela biura, miejsca obok siebie i odprawę on line w przypadku przelotów linią Ryanair. Cena nie zawiera: transferu (możliwość dokupienia), bagażu głównego (możliwość dokupienia), standardowej obsługi rezydenta.

    COVID 19

    Turyści odwiedzający Hiszpanię (w tym Wyspy Kanaryjskie) muszą okazać na lotnisku test na COVID-19, w języku hiszpańskim lub angielskim, z wynikiem negatywnym, wykonany nie wcześniej niż 72 godziny przed przylotem. Testy nie są wymagane dla dzieci poniżej 6 roku życia (w momencie kwaterowania się w hotelu). Od 10 grudnia 2020 roku, poza wynikiem testu typu PCR (RT-PCR), dozwolone będą także wyniki testów TMA. Zaświadczenie w formie papierowej lub cyfrowej (w języku hiszpańskim i/lub angielskim, francuskim, niemieckim lub z tłumaczeniem przysięgłym na język hiszpański) musi zawierać: datę badania, dane osobowe pacjenta oraz numer dokumentu (wskazany w formularzu sanitarnym), oznaczenie i dane kontaktowe do ośrodka medycznego wykonującego test oraz wskazanie negatywnego wyniku. Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy. Pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii. Zalecane jest zainstalowanie aplikacji Covid Radar: https://www.gobiernodecanarias.org/principal/coronavirus/radarcovid/ lub https://www.hellocanaryislands.com/coronavirus/  Wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury (przez kamery termowizyjne lub termometr bezkontaktowy), sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia. Temperatura uznawana za gorączkę to 37,5 °C oraz wyższa. W przypadku podejrzenia o wykazanie objawów COVID-19 pasażer zostaje poddany kolejnej kontroli (badanie lekarskie). W przypadku gdy podejrzenia okażą się uzasadnione uruchomiony zostaje alert sanitarny - Klient zostaje skierowany do odpowiedniego centrum medycznego.

    HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

    W następstwie pandemii wszystkie hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania obostrzeń i zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z rozwojem sytuacji i nakazanymi wymogami. Wszelkie zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania. Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe. Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób. Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.

    PRZELOTY LINIAMI REJSOWYMI/TANIMI LINIAMI

    Oferty z przelotem liniami rejsowymi/tanimi liniami lotniczymi (np.: LOT, WIZZAIR, RYANAI, Easy Jet, Corendon) pochodzą z DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA, ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane i zmieniane przez linie lotnicze, co oznacza, że cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie.  Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.Przykładowe warunki przewozów wybranych przewoźników: Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład); - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 20 kg i wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 32 kg. Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg. PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.CORENDON - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.

    RODZAJ OFERTY - USŁUGI

    Oferta jest realizowana w systemie DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA, w oparciu o przeloty regularnymi liniami lotniczymi. Ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, dlatego od chwili złożenia zapytania rezerwacyjnego przez Klienta/Agenta do momentu potwierdzenia przez Touroperatora, mogą ulec zmianie, co jest równoznaczne z możliwością zmiany ceny całego pakietu. W przypadku większości ofert z Dynamicznego Pakietowania na miejscu Klienci są pod telefoniczną opieką anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta (chyba że oferta wskazuje inaczej). Klienci mają możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu (szczegółowe informacje podawane są w dokumentach podróży). Oferta pochodząca z dynamicznego pakietowania nie oferuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu. Oferta nie zawiera bagażu głównego. Warunki bagażu danej linii sprawdź w opisie oferty. Podstawa ceny nie zawiera transferu lotnisko-hotel-lotnisko.


    Nekera

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    HISZPANIA

    Położenie

     w centrum El Arenal, ok. 600 m. od aquaparku. Palma de Mallorca oddalona o ok. 14 km (dogodne połączenie autobusowe, przystanek ok. 50 m od hotelu). Port lotniczy oddalony o ok. 11 km. 

    Plaża

    piaszczysta plaża, z łagodnym wejściem do wody oddalona o ok. 300 m.; dojście ulicą. Leżaki i parasole słoneczne za opłatą. 

    Wyposażenie

    hotel oferuje 198 pokoi w dziewięciopiętrowym budynku. Do dyspozycji Gości: lobby z całodobową recepcją i miejscami do wypoczynku, sala TV, 2 windy, restauracja główna, bar, sklepy z pamiątkami, przechowalnia bagażu. Na zewnątrz znajduje się basen ze słodką wodą oraz duży taras z bezpłatnymi leżakami p rarasolami słonecznymi. 

    Dostęp do internetu

     kącik internetowy oraz Wi-Fi w lobby za opłatą (ok. 6 EUR/dzień). 

    Zakwaterowanie

    pokoje dwuosobowe dtandard (DBL STANDARD): ok. 18 m2; klimatyzacja, TV-sat., sejf (za opłatą), telefon, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zapytanie, gratis. 

    Sport

    rzutki, siłownia, tenis stołowy. Za opłatą: bilard, sporty wodne na plaży (firmy zewnętrzne).

    Wellness

    basen kryty. Za opłatą: sauna, solarium, whirlpool.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, animacje w okresie 15.06-15.09.

    Rozrywka

    dzienne i wieczorne animacje w okresie 15.06-15.09.

    Wyżywienie

    z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

    All Inclusive

     trzy posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski w godz. 10-11:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00.

    Kategoria Nekera

     3 gwiazdki, kategoria lokalna: 3 gwiazdki. 

    Cena zawiera

    Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta. Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM

    Mocne strony

    - Położony w popularnym El Arenal - Piaszczysta plaża w pobliżu hotelu - Krótki transfer z lotniska


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Majorka, Hiszpania

    Położenie

    centralnie w El Arenal. Do Palma de Mallorca ok. 14 km (dogodne połączenie autobusowe – przystanek ok. 50 m od hotelu).

    Plaża

    do piaszczystej plaży ok. 300 m. Leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    198 pokoi, 9 pięter, 2 windy. Lobby z recepcją, restauracja, bar, sala telewizyjna. Basen, duży taras słoneczny z leżakami.www.pinerohoteles.com

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Przekąski w godz. 10-11:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00.

    Internet

    kącik internetowy za opłatą, WiFi za opłatą.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, TV-sat., odpłatny sejf, telefon, balkon. Wanna, prysznic, WC. Wariant ekonomiczny (2-3S).

    Sport

    rzutki, siłownia, tenis stołowy. Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży (firmy zewnętrzne).

    Wellness

    odpłatnie: sauna, solarium, whirlpool.

    Dzieci

    oddzielny brodzik. Od 7.03 rezerwacja od 13 lat.

    Rozrywka

    program animacyjny. W pobliżu sklepy, bary, restauracje, dyskoteki.

    Zniżki FIRSTBOOK

    do 28.02.18: 15% zniżki, 1.03-30.04.18 10% zniżki.

    Dla dzieci

    2-6 lat: pobyt gratis, 7-12 lat: zniżka procentowa. Od 7.03 rezerwacja od 13 lat.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    UWAGA!

    do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann HIT

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Majorka, Hiszpania

    Położenie

    w centrum El Arenal, do Palma de Mallorca ok. 14 km (dodgodne połączenie autobusowe - przystanek ok. 50 m od hotelu).

    Plaża

    do piaszczyste plaży ok. 300 m. Leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    198 pokoi, 9 pięter, 2 windy. Lobby z recepcją, restauracja, bar, sala telewizyjna. Basen, duży taras słoneczny z leżakami i parasolami. www.pinerohoteles.com

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (1-3A): nowocześnie urządzone; klimatyzacja, TV-sat., odpłatny sejf, telefon, balkon. Wanna, prysznic, WC. Wariant ekonomiczny (2-3S).

    Dzieci

    oddzielny brodzik.

    Rozrywka

    program animacyjny. W pobliżu sklepy, bary, restauracje, dyskoteki.

    Dostęp do internetu

    kącik internetowy za opłatą.

    Sport

    aerobik, boccia, rzutki, siłownia, tenis stołowy. Odpłatnie: bilard, rowery (kaucja), sporty wodne na plaży (firmy zewnętrzne).

    Wellness

    odpłatnie: sauna, solarium, whirlpool.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Napoje do posiłków. Przekąski w godz. 10:00-11:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w hotelowym barze w godz. 11:00-23:00.

    Wcześniej = taniej

    do 28.02.16: 15% zniżki, 1.03-30.04.16 10% zniżki.

    Dni gratis

    7=6, 14=12 w terminach: 1.05-15.05.16, 1.06.-15.06.16, 24.09-24.10.16.

    Dla dzieci

    2-6 lat: pobyt gratis.


    Mapa Hotelu Pinero Tal
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Majorka)
    Popularny kurort na północy wyspy Majorka w Hiszpanii
    Stolica wyspy Majorka i całego archipelagu Balearów czyli Palma de Mallorca
    Es Trenc to królowa plaż na Majorce, długa na 4 kilometry piaszczysta plaża
    Cala Ratjada na Majorce w Hiszpanii
    Deia to oaza ciszy i spokoju na Majorce w Hiszpanii
    Cap de Formentor Mallorca
    Malownicza Cala D'Or na Majorce w Hiszpanii
    Kurort Paguera z ładną plażą i licznymi sklepami, barami na Majorce
    Rozrywkowy kurort na Majorce - Magaluf
    Malowniczy Port Du Soller na zachodzie wyspy Majorka w Hiszpanii
    Port Sa Calobra na Majorce w Hiszpanii
    Górska miejscowość Valldemossa w której mieszkał Chopin, Majorka
    Miejscowość wypoczynkowa Can Picafort na Majorce w Hiszpanii
    El Arenal i Playa de Palma na Majorce
    Smocze Jaskinie na wyspie Majorka
    Pasmo górskie Sierra de Tramuntana na wyspie Majorka

    Opinie o Hotelu Pinero Tal

    Pinero Tal - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj standardowy
    2 os. Standard ROH
    2 os. Standard Economy
    2 os. pokoj standardowy
    Single Use Standard Balcony or Terrace
    Standard Balcony or Terrace
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.
    Pok. 1 os.

    Pinero Tal - Możliwości wyżywienia:


    Pinero Tal - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Pinero Tal? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00