cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
  • Hotel Insotel Formentera Playa, Hiszpania
1 / 24
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
06.05 - 13.05
już od 2865 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
13.05 - 20.05
już od 2745 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Insotel Formentera Playa
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Insotel Formentera Playa
star 4

Hiszpania
Ocena hotelu Insotel Formentera Playa:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Insotel Formentera Playa:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 06 maja 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 maja 2020

Hotel Insotel Formentera Playa w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 3 km od centrum Sant Ferran de ses Roques
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 120 min (w tym transfer z lotniska na prom, podróż promem, transfer z promu do hotelu). Czas dojazdu może się zmieniać w zależności od godziny przylotu i godzin kursowania promu oraz w zależności od warunków pogodowych

Wyposażenie

  • recepcja: 24 h
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • minimarket
  • fryzjer
  • amfiteatr
  • parking: niestrzeżony, w cenie

karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

229

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Przeprawa promowa z Ibizy na Formenterę uzależniona jest od warunków pogodowych oraz godziny przylotu. W przypadku późnego przylotu, pierwszy nocleg odbędzie się na Ibizie.
  • W przypadku rezerwacji 1 tygodnia wakacji na Formenterze klienci TUI mają zapewnione wszystkie transfery i promy w cenie pakietu. W przypadku rezerwacji pobytów 2-tygodniowych: a) 1. tydzień Formentera i kolejny 2. tydzień Ibiza klienci mają zapewnione: transfery i prom do hotelu na Formenterze, prom z Formentery na Ibizę oraz ostatni transfer z hotelu na Ibizie na lotnisko. Transfer z portu na Ibizie do hotelu na Ibizie nie jest w cenie pakietu. Koszt taksówki waha się między 10-15 € za taksówkę do Playa den Bossa do 40 € w San Antonio i nawet 50 € do najdalej położonych innych miejscowości. b) 1 tydzień na Ibizie i kolejny 2. tydzień na Formenterze: klienci mają zapewniony jedynie pierwszy transfer do hotelu na Ibizie oraz ostatni transfer z Formentery do portu na Formenterze. Promy i pozostałe połączenia nie są w cenie pakietu.Nasza rada: Rezerwując pakiet 2-tygodniowy wygodniej jest skorzystać z opcji, w której Formentera jest wybierana na pierwszy tydzień wakacji.
  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez 24-godzinny TUI Service Center.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu Balearów, zmianie ulega stawka podatku na rzecz turystyki zrównoważonej. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne – tutaj.

Dla dzieci

  • wydzielona część basenu dla dzieci
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • wózek dla dzieci: za opłatą
  • łóżeczko dziecięce: w cenie, wymagana rezerwacja
  • miniklub: 4-12 lat, w zależności od sezonu, kilka razy w tygodniu, w cenie
  • animacje dla dzieci
  • plac zabaw
  • minidyskoteka: w zależności od sezonu, kilka razy w tygodniu, w cenie

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia: 16+, codziennie
  • aerobik
  • aqua fitness
  • ćwiczenia relaksacyjne
  • stretching
  • joga
  • zumba
  • rowery górskie: wymagana kaucja
  • kaski: wymagana kaucja
  • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
Płatne
  • masaże
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
  • 2 korty tenisowe
  • sporty wodne: szkoła surfingu, windsurfing, szkoła żeglarska,  żeglowanie, katamaran, szkoła nurkowania PADI, snorkeling, wycieczki ze snorkelingiem, kajaki, stand-up paddling, w ofercie firm zewnętrznych

rozrywka

  • zajęcia sportowe (sezonowo, kilka razy w tygodniu)
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych (sezonowo, kilka razy w tygodniu)
  • lekki program animacyjny (sezonowo, kilka razy w tygodniu)
  • przedstawienia kilka razy w tygodniu
  • wieczory taneczne kilka razy w tygodniu
  • zajęcia taneczne kilka razy w tygodniu

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ2
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy Lux Superior z widokiem na morze DZM1
  • 2 os.
  • ok. 25 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: w cenie, w zależności od sezonu, indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe: za opłatą, woda: za opłatą, napoje alkoholowe: za opłatą, przekąski: za opłatą
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
  • wanna
  • WC
  • szlafroki: w cenie
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1
  • 2 os.
  • ok. 20 m2
  • w budynku głównym lub bocznym
  • klimatyzacja: w cenie, w zależności od sezonu, indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • lodówka: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy Lux DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 25 m2
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: w cenie, w zależności od sezonu, indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • lodówka: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Studio STX1
  • 2-4 os.
  • ok. 18 m2
  • widok na ogród
  • w bocznym budynku
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w cenie, w zależności od sezonu, indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • aneks kuchenny
  • lodówka: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX3
  • 2-3 os.
  • ok. 25 m2
  • widok boczny na morze
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: w cenie, w zależności od sezonu, indywidualnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • lodówka: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • późne śniadanie
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu
  • przekąski: 10:30 - 18:00
  • ciasto: 15:00 - 17:00
  • lody: 10:30 - 18:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Dwa posiłki
  • śniadanie: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu

Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, regionalna, śródziemnomorska, hiszpańska, ryby/owoce morza, dania z grilla, potrawy bezglutenowe: w cenie, na zapytanie, dania bez laktozy: w cenie, na zapytanie, dania wegetariańskie: w cenie, bufet, w cenie dla gości z opcją wyżywienia all inclusive, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „South Formentera Beach Restauran & Lounge": rodzaje kuchni: azjatycka, międzynarodowa, śródziemnomorska, dania wegetariańskie: za opłatą, na zapytanie, a la carte, za opłatą, w zależności od warunków pogodowych, na plaży, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 3
  • Beachclub „South Beach Bar": w zależności od warunków pogodowych, za opłatą
  • bar przy basenie: w zależności od warunków pogodowych, za opłatą, w cenie dla gości z opcją wyżywienia all inclusive
  • „Bar Salon Loungebar": za opłatą, w cenie dla gości z opcją wyżywienia all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania / Formentera

    Opis oferty:

    Malowniczo położony, w otoczeniu lasów oraz zdumiewająco pięknej plaży. Znany z wakacyjnej atmosfery, doskonałego serwisu na najwyższym poziomie i bogatej formuły gold all inclusive. Świetnie sprawdza się zarówno jako hotel na rodzinne wakacje, jak i wypad z przyjaciółmi. Hotel został wyróżniony prestiżowym certyfikatem jakości "Q". W 2016 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

    POŁOŻENIE:

    na południowym wybrzeżu, w spokojnej dzielnicy hotelowej Platja de Migjorn, w pobliżu sklepów i barów, ok. 6 km od stolicy wyspy SANT FRANCESCO, ok. 13 km od latarni La Mola, ok. 5 km od portu la Savina; transfer z lotniska na Ibizie, przeprawa promem i transfer do hotelu (ok. 1 godz., obowiązkowa dopłata płatna na lotnisku u rezydenta: przeprawa promowa: Ibiza - Formentera - Ibiza i transfer na Formenterze: ok. 65 EUR/os./2 strony, dzieci do 12 lat: ok. 44 EUR; aktualny rozkład promów dostępny na www.balearia.com); przystanek autobusowy przy hotelu.

    PLAŻA:

    Migjorn, publiczna, piaszczysta, o jasnym piasku, najdłuższa na wyspie, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 12 EUR/dzień), ręczniki za kaucją do pobrania w hotelu.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, duży i elegancki kompleks, zbudowany w 1971 r., całkowicie odnowiony w 2002 r., 345 pokoi rozmieszczonych w budynku głównym i zabudowie szeregowej; całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, show cooking, 2 razy w tygodniu wieczory tematyczne, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracja South Beach Club na plaży - á la carte, kuchnia orientalna i owoce morza, lounge bar, bar z napojami i przekąskami przy basenie, bar na plaży; sala telewizyjna, przechowalnia bagażu, parking, wymiana walut, supermarket, sklep z pamiątkami, kiosk z gazetami, butik; taras z widokiem na morze; za opłatą: internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu (ok. 9 EUR/dzień, ok. 28 EUR/tydz.), punkt internetowy, room-service, opiekunka do dziecka, pralnia, fryzjer, salon gier, wypożyczalnia samochodów, motorów i rowerów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Eurocard, American Express, Diners Club.

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 20 m², nowocześnie wyposażony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 9 EUR/dzień, ok. 28 EUR/tydz.), minibar, sejf (ok. 20 EUR/tydz., depozyt 7 EUR); bezpłatne łóżeczko dla dziecka na zamówienie przed przyjazdem; widok na ogród lub basen;

    studio:

    dla maks 4 os., wyposażenie jak w pokoju superior, dodatkowo 2-os. rozkładana sofa, w pełni wyposażony aneks kuchenny, lodówka; studio za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny dla dorosłych, każdy o pow. ok. 200 m², gł. 1,1-1,9 m, w jednym wydzielona część dla dzieci o pow. ok. 50 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; basen kryty, ok. 100 m², gł. 1,1-1,9 m, (czynny w maju i we wrześniu); 2 korty tenisowe o sztucznej nawierzchni z wypożyczalnią sprzętu (oświetlenie płatne ok. 10 EUR/godz.), piłka wodna, rzutki, strzelnica, boisko multisportowe, tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, klub dla dzieci w zależności od wieku: miniklub (4-6 lat) i maxiklub (7-12 lat), amfiteatr, dyskoteka, bogaty program animacyjny dla dorosłych i dzieci; centrum wellness: sala fitness (wstęp od 16. roku życia), sauna i jacuzzi, płatne zabiegi upiększające i masaże; za opłatą: South Beach Club na plaży ze sportami wodnymi (żaglówki, katamarany, kajaki, deski surfingowe), szkołą nurkową, restauracją i barem.

    GOLD ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (8.00­-10.30), obiad (13.00­-14.30) i kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie kontynentalne (10.30-11.30); lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wyznaczonych barach (10.30-24.00); przekąski na zimno i na ciepło (10.30­-18.00), podwieczorek: kawa, herbata, lody i ciastka (15.00-17.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/971328000, www.insotelhotelgroup.com

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. i 2. dziecko do 15 lat


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Mapa Hotelu Insotel Formentera Playa
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Insotel Formentera Playa

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Insotel Formentera Playa:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Hotel
      5.1
    • Pokoje
      4.7
    • Wyżywienie
      5.2
    • Atrakcje
      i sport
      4.9
    • Obsługa
      5.4
    HolidayCheck
    Ocena Insotel Formentera Playa:
    5.1 / 6

    Niezapomniane wakacje 2013-10-08
    Szczegóły oceny hotelu Insotel Formentera Playa:
    • Lokalizacja
      5.7
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      5.0

    Razem z żoną spędziliśmy wspaniałe dwa tygodnie w pierwszej połowie września 2013 r. Hotel wybraliśm...
    więcej

    5.7
    Idealny hotel na wczasy All Inclusive 2016-12-03
    Szczegóły oceny hotelu Insotel Formentera Playa:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      5.8

    Pobyt koniecznie w formie All Inclusive. Hotel jest tuż obok bardzo ładnej plaży z super ciepłą wodą...
    więcej

    5.4

    Insotel Formentera Playa - możliwości zakwaterowania:

    Pokój 2-osobowy (1 osoba dorosła + dziecko)
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Studio

    Insotel Formentera Playa - Możliwości wyżywienia:


    Insotel Formentera Playa - miasta wylotu:


    Insotel Formentera Playa - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Insotel Formentera Playa? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00