cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
1 / 12
Udogodnienia hotelu Diani Sea Lodge
  • Windsurfing
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Diani Sea Lodge
star 3

Kenia: Mombasa
Ocena hotelu Diani Sea Lodge:
4.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Diani Sea Lodge:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 października 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 października 2018

Hotel Diani Sea Lodge w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

/KENIA

Do dyspozycji gości

• recepcja • ogród • taras • basen • sala telewizyjna

Wyposażenie

• Wi-Fi (w recepcji i lobby, w cenie) • leżaki (przy basenie, w cenie) • ręczniki (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• kantor • butik • minimarket • sklep z pamiątkami • pralnia (płatna) • parking (strzeżony)

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

168

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt domowych • polskojęzyczny przedstawiciel TUI • zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie do 10.00

UWAGA

W trosce o środowisko naturalne od 28.08.2017 r. zabronione jest wwożenie do Kenii torebek plastikowych. Nieprzestrzeganie tego zakazu karane jest grzywną - aby uniknąć problemów na miejscu, zalecamy niepakowanie torebek plastikowych do żadnego z bagażów. Dotyczy to również zakupów zrobionych w strefie wolnocłowej, jeśli zostały zapakowane w torebkę foliową. Zakaz nie obejmuje małych, plastikowych torebek wielokrotnego użytku, służących do przewozu kosmetyków w bagażu podręcznym.

Transfer sportowych bagaży wielkogabarytowych (szczególnie sprzęt do kitesurfingu i windsurfingu) w Kenii z lotniska (MBA) do hoteli i z powrotem podlega dodatkowej opłacie i nie jest zawarty w cenie pakietu. Klienci mają możliwość zarezerwowania specjalnego transferu z TUI przez biuro podróży (koszt specjalnego transferu jest zależny od położenia hotelu) lub na własną rękę wynająć transfer na lotnisku w Mombasie. W przypadku rezerwacji specjalnego transferu z TUI Poland w celach organizacyjnych prosimy zawsze o poinformowanie biura podróży o zamiarze zabrania takiego bagażu i chęci jego transferu z TUI na co najmniej 7 dni przed wylotem.

Dla dzieci

• animacje dla dzieci (codziennie) • opieka nad dziećmi (płatna) • łóżeczko dziecięce (na zapytanie) • brodzik • wysokie krzesełko

Sport i wellness

W cenie • kort tenisowy (z oświetleniem) • aqua fitness • piłka plażowa • siatkówka plażowa • minigolf

Płatne • masaże (w ofercie firm zewnętrznych) • siłownia • tenis stołowy • kitesurfing (w ofercie firm zewnętrznych) • kajaki (w ofercie firm zewnętrznych) • skuter wodny (w ofercie firm zewnętrznych) • łódź ze szklanym dnem (w ofercie firm zewnętrznych) • szkoła nurkowania PADI (w ofercie firm zewnętrznych) • nurkowanie powierzchniowe (w ofercie firm zewnętrznych) • wycieczki ze snorkelingiem (w ofercie firm zewnętrznych)

Rozrywka

• zajęcia sportowe codziennie

• międzynarodowe animacje dla dorosłych codziennie

• międzynarodowy program animacyjny codziennie

• przedstawienia

• muzyka na żywo

• rzutki

• bilard

Pokoje

Pokój 2-osobowy Bahari DZX2

• 1-2 os. • ok. 33 m2 • ograniczony widok na morze lub widok na ogród • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (płatny) • minibar (w cenie, uzupełniany codziennie) • TV sat. • moskitiera • prysznic • suszarka do włosów • WC

Pokój rodzinny FZX1

• 3-4 os. • ok. 38 m2 • widok na ogród • taras • oddzielny pokój dla dzieci (wentylator sufitowy zamiast klimatyzacji) • minibar (płatny) • moskitiera • suszarka do włosów • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (płatny) • TV sat. • prysznic • WC

Pokój rodzinny FZX2

• 2-4 os. • ok. 38 m2 • widok na ogród • balkon lub taras • optycznie oddzielony pokój dla dzieci • lodówka • czajnik elektryczny • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (płatny) • TV sat. • prysznic • WC

Pokój 2-osobowy superior DZX1

• 2 os. • ok. 30 m2 • widok na ogród • taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (płatny) • TV sat. • moskitiera • prysznic • suszarka do włosów • WC

Pokój dla dorosłego z dzieckiem superior SKX1

• 2 os. • ok. 30 m2 • widok na ogród • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (płatny) • TV sat. • moskitiera • prysznic • suszarka do włosów • WC

Pokój 1-osobowy superior EZX1

• 1 os. • ok. 24 m2 • widok na ogród • taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (płatny) • TV sat. • moskitiera • prysznic • suszarka do włosów • WC

Pokój 2-osobowy DZX3

• 1-2 os. • ok. 30 m2 • widok na ogród • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (płatny) • TV sat. • moskitiera • czajnik elektryczny • prysznic • suszarka do włosów • WC

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: w formie bufetu
• obiad: w formie bufetu, a la carte
• kolacja: bufet lub wybór menu
• przekąski: codziennie 11:00 - 16:00, ciasto
• wybrane napoje bezalkoholowe
• wybrane lokalne napoje alkoholowe
• kawa/herbata po południu
• napoje: wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: płatne

Restauracje i bary • restauracje: 2
• główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, bufet, show cooking, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Snackrestaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, a la carte  

• bary i inne

2
• bar w lobby
• bar przy zewnętrznym basenie

Dodatkowe informacje • kolacja przy świecach: wymagana rezerwacja, płatna, a la carte


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Polska Neckermann

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Kenia, Kenia

Położenie

bezpośrednio nad morzem. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1 godz. 50 minut.

Plaża

przy hotelu piękna, piaszczysta plaża Diani Beach.

Wyposażenie

popularny kompleks hotelowy dysponuje łącznie 167 pokojami w dwukondygnacyjnym budynku głównym i kilku szeregowych bungalowach. Lobby z recepcją, restauracja, bar, kilka sklepów. W tropikalnym ogrodzie basen z oddzielnym brodzikiem, bar z przekąskami przy basenie. Taras słoneczny z leżakami sąsiadujący z plażą. Leżaki i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.kenya-hotels.de

Dostęp do internetu

WiFi w lobby bez opłaty.

Kategoria lokalna

3,5 gwiazdki.

Karty kredytowe

MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

Pokoje superior (A2C): ok. 30 m2, klimatyzacja, sejf do wynajęcia, moskitiera, TV sat, suszarka. Prysznic, WC. Balkon lub taras. Pokoje superior comfort (A2T): odnowione. Pokoje superior jednoosobowe (A1C): ok. 23 m2, z balkonem lub tarasem. Pokoje superior comfort jednoosobowe (A1T). Pokoje superior rodzinne (A2-3E): ok. 40 m2, posiadają dodatkową sypialnię i wentylator. Pokoje superior comfort rodzinne (A2-3N). Pokoje bahari (B1-2A): ok. 33 m2, położone bliżej plaży, klimatyzacja, sejf do wynajęcia, moskitiera, TV sat, minibar, internet, suszarka, taras. Prysznic, WC. Pokoje bahari rodzinne (B2-3F): z oddzielną sypialnią, ok. 42 m2, z 2 łazienkami.

Sport

bilard, boccia, rzutki, minigolf, korty tenisowe (z oświetleniem), tenis stołowy, gimnastyka w wodzie. Za opłatą baza i szkoła nurkowania PADI Diani Marina (ok. 3 km od hotelu), windsurfing.

Dzieci

animacje dla dzieci, brodzik.

Rozrywka

bogaty program animacyjny, wieczorki taneczne z muzyką na żywo, pokazy folklorystyczne i akrobatyczne.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu (wieczorami częściowo wybór menu). Przekąski w godz. 11:00-16:00. Po południu kawa, herbata i ciasto. Napoje bezalkoholowe, wybrane napoje alkoholowe, wino i piwo w godz. 10:30-24:00.


Neckermann

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Bezpośrednio przy białej, piaszczystej plaży Diani Beach. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 2 godz.

 

Wyposażenie

Popularny kompleks hotelowy dysponuje łącznie 161 pokoi w budynku głównym i kliku szeregowych bungalowach. Recepcja, sala telewizyjna z miejscami wypoczynkowymi, restauracja, bar, kilka sklepów. W tropikalnym ogrodzie basen oddzielnym brodzikiem, bar z przekąskami przy basenie. Taras słoneczny z leżakami, sąsiadujący z plażą. Leżaki przy basenie bez opłaty, ręczniki kąpielowe za kaucją.

Karty kredytowe

MasterCard, Visa.

 

Pokoje dwuosobowe (1-2A)

Urządzone w stylu Lamu; klimatyzacja, taras. Prysznic, WC.

Pokoje dwuosobowe superior (1-2C)

Dodatkowo częściowo wydzielona garderoba i suszarka; poza tym urządzone jak pokoje standardowe.

Pokoje rodzinne (2-3D)

2 os. dorosłych i 1-2 dzieci lub 3 os. dorosłych, z dodatkową sypialnią i wspólną łazienką; poza tym urządzone jak pokoje standardowe.

 

Pokoje rodzinne superior (2-3E)

Są bardziej komfortowe, posiadają dodatkową sypialnię i wentylator; poza tym urządzone jak pokoje standardowe.

Rozrywka

Urozmaicony program animacyjny, regularnie wieczorki taneczne z muzyką na żywo, pokazy folklorystyczne i akrobatyczne. Dla dzieci (4-12 lat) mini club w godz. 10:00 - 12:00 i 14:00 - 17:00 (pon-sob.).

 

Sport

Bilard, boccia, rzutki, minigolf, korty tenisowe (z oświetleniem), tenis stołowy, przygotowanie do nurkowania w basenie; za opłatą baza i szkoła nurkowania PADI Diani Marina (ok. 3 km od hotelu), masaże, windsurfing; w odległości ok. 5,5 km od hotelu 18-dołkowe pole golfowe Leisure Lodge.

 

Wyżywienie

All inclusive: trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski w godz. 11.00.-16.00. Po południu kawa, herbata i ciasto. Napoje bezalkoholowe, lokalne alkohole, wino i piwo w godz. 10.00.-24.00. 28=24, 21=18, 14=12, 7=6 w terminach 07.07.-14.07.09 oraz 17.10.-24.10.09 (nie obowiązuje ze zniżką przy wcześniejszej rezerwacji) Zniżka przy wcześniejszej rezerwacji do 30.04.09 oraz do 31.07.09 na pobyty od 01.09.09 do 31.10.09.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Rainbow

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony jest przy urokliwej, szerokiej, piaszczystej plaży Diani w cichym i spokojnym otoczeniu tropikalnego ogrodu. Hotel zbudowany w oryginalnym arabskim stylu, składa się z budynku głównego oraz kilkunastu bungalowów zatopionych wśród tropikalnych palm. Do centrum Mombasy ok. 36 km.
Pokoje:
Hotel posiada 111 pokoi superior położonych w bungalowach o pow. ok. 30 m?. Każdy pokój wyposażony jest w: łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, moskitierę, sejf (płatny dodatkowo), taras ze stolikiem oraz krzesłami. Pokoje posiadają łóżko małżeńskie z baldachimem lub dwa oddzielne łóżka.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24 - godz., lobby, płatny internet Wi-Fi przy recepcji, kantor, biblioteka, sala telewizyjna, sklepiki z pamiątkami, fryzjer (dodatkowo płatny). Ponadto basen dla dorosłych i dla dzieci z bezpłatnymi leżakami i parasolami, piaszczysta plaża (dostępne bezpłatne ręczniki plażowe), restauracja główna, bar z przekąskami, bar główny i przy basenie.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania (07:30 - 10:00), lunche (12:30 - 14:00) i kolacje (19:30 - 21:00) w formie bufetu. Ponadto lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godzinach od 10:30 do 24:00, przekąski w barze od 11:00 do 16:00, kawa i herbata w godzinach 16:00 - 17:00.
Program sportowy i animacyjny, SPA:
Hotel prowadzi dziennie animacje sportowe (siatkówka plażowa, piłka nożna na plaży, gimnastyka wodna), wieczory taneczne z muzyką na żywo, pokazy akrobatyczne i folklorystyczne. Ponadto: tenis stołowy, podświetlany kort tenisowy (sprzęt dodatkowo płatny), mini golf, bilard, rzutki. Za opłatą sporty wodne (windsurfing, nurkowanie, wędkowanie), masaże oraz w pobliżu hotelu 18-dołkowe pole golfowe Leisure Golf.
Kategoria lokalna:
***
Naszym zdaniem:
Przytulny i rodzinny hotel polecany głównie osobom pragnącym wypoczywać w atmosferze relaksu i spokoju. Jedna z najpiękniejszych plaż w Kenii.
Inne:
www.dianisealodge.de

Program

Program

świadczenia

Cena obejmuje:
przelot samolotem czarterowym, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach lub logdach, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy kenijskiej (50 USD), wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków własnych.

Inne

Ważne informacje
Waluta
W Kenii obowiązuje szyling kenijski (KSH) dzielący się na 100 centów. Wwożenie i wywożenie miejscowej waluty jest zabronione. 1 USD = 80 KSH. UWAGA! Należy zabierać tylko dolary wydane po 2005 roku. Starsze roczniki nie są przyjmowane
Wiza
Paszport musi być ważny przynajmniej sześć miesięcy od daty wjazdu. Niezbędne jest posiadanie wizy, którą wyrabia się na lotnisku w Mombasie po przylocie. Po wypełnieniu formularza wizowego, formularza wjazdowego i wpłaceniu 50 USD, otrzymuje się wizę. Konieczne jest posiadanie co najmniej dwóch wolnych stron w paszporcie na wizę.
Czas
+ 2 godziny w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Woda mineralna 1,5 l. - 50 - 60 KSH Piwo w barze - 120 - 170 KSH
Elektryczność
Napięcie 220 - 240 V. Wtyczki typu angielskiego, wymagane są konwektory do gniazdek, które można wypożyczyć lub kupić niemal we wszystkich hotelach i lodgach. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptora (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
Fotografowanie
Nie należy fotografować budynków urzędowych, militarnych, policji mundurowej, itd. Zwyczajowo za fotografowanie tamtejszej ludności daje się napiwki przed zrobieniem zdjęcia. Przydatne są teleobiektywy, zwłaszcza na safari.
Zdrowie
Od turystów przyjeżdżających z Europy nie są wymagane żadne obowiązkowe szczepienia, jednak WHO zaleca szczepienia przeciw żółtej febrze, żółtaczce zakaźnej typu A i B, błonicy, tężcowi oraz polio. Na wybrzeżu Kenii, w okolicach Mombasy występuje niewielkie zagrożenie zarażenia malarią, warto profilaktycznie zabrać środki antymalaryczne (prosimy skontaktować się z lekarzem specjalistą, który takie środki może przepisać). Ponadto należy zachować podstawowe zasady higieny jak mycie rąk, owoców, picie wody butelkowanej, używanie wody butelkowanej do mycia zębów itd. Na terenie Tanzanii obowiązkowe (w przypadku przekraczania granicy drogą lotniczą - KTZ) jest szczepienie przeciwko żółtej febrze (zalecane w przypadku przekraczania granicy drogą lądową - KTS).
Telefony
Za granicę najtaniej jest dzwonić po zakupie i doładowaniu lokalnych kart (koszt karty SIM ok. 100 KSH, wymagany paszport). Do Polski    00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski     00 254 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Uwaga! Polskie telefony komórkowe działają w Kenii, ale na terenach parków zwykle nie ma zasięgu.
Wylot:
Wyloty do Mombasy liniami czarterowymi z międzylądowaniem technicznym w Egipcie (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow Tours na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl/rozklady.
Safari
Nasze wyobrażenia o parkach są zwykle różne od tego, co zostajemy na miejscu. Park w wydaniu kenijskim to nie nieduży, ogrodzony teren z alejkami i zwierzętami w niewoli, ale ogromne połacie lądu (największe parki mają pow. od 10 do 15 tys. km2), gdzie zwierzęta żyją na wolności w swoim naturalnym środowisku. Na terenie parków nie ma żadnej aktywności ludzkiej, nie ma dróg i elektryczności (z wyjątkiem lodgy), a poruszać się można tylko minibusem lub jeepem po wyznaczonych szlakach. Pod żadnym pozorem nie wolno wychodzić z pojazdu. Po parkach podróżujemy mikrobusami. Są to 6 lub 7-mio osobowe vany. Kierowca jest jednocześnie przewodnikiem, zna doskonale parki jak i posiada wiedzę na temat zwierząt, które potrafi wytropić i nazwać. Mikrobusy nie są klimatyzowane. Stan dróg w Kenii jest bardzo zły. Duża część to drogi gruntowe, a te wyasfaltowane mają tyle dziur, że czasami prędkość podróżowania spada do 20 km/ h. Przejazdy zatem mogą być męczące i uciążliwe, a mikrobusem będzie trzęsło i kołysało. Safari odbywają się zwykle dwa razy dziennie, w godzinach 6:00 - 08:00 i 16:00 - 18:00 (każde ok. 30 km). Jest to najlepsza pora dnia do obserwacji zwierząt gdyż w tym czasie, chcąc uniknąć upału, wychodzą one polować lub do wodopoju. Osoby chętne mogą zabrać ze sobą drobne upominki dla miejscowych dzieci np. odzież, przybory szkolne, zabawki, słodycze, ale mile widziane są także artykuły higieniczne.

Wycieczki lokalne

Ceny i realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu. W przypadku hoteli w Malindi cena może być wyższa o koszt dodatkowego transportu (ok. 15 USD).
WYSPA WASINI - WYCIECZKA CAŁODNIOWA
Nurkowanie powierzchniowe na południowym wybrzeżu i relaksujący dzień na tropikalnej wyspie. Po śniadaniu zostaną Państwo przewiezieni na nabrzeże Shimoni "miejsce jaskiń" (zwiedzanie jednej z nich, gdzie niegdyś przetrzymywano niewolników) i z tego punktu za pomocą łodzi Dhow transport do Parku Kisite Mpunguti Marine, który oferuje jedno z najpiękniejszych miejsc widokowych w Kenii. W drodze do tego punktu poszukamy delfinów, które upodobały sobie to piękne miejsce. Proszę pamiętać o zabraniu kostiumów kąpielowych i kremów z filtrem przeciwsłonecznym! Na wyspie Wasini zwiedzanie typowej muzułmańskiej wioski - opcjonalnie (należy nałożyć odzież na kostium kąpielowy) lub czas wolny na odpoczynek. Na łodzi obowiązuje formuła All Inclusive (sprzęt do snorkelingu, napoje bezalkoholowe, lunch - w cenie). Za dodatkową opłatą możliwość nurkowania głębinowego z instruktorem - 1 zejście na ok. 40 min. ok. 50 USD. Wczesnym wieczorem powrót łodzią Dhow do nabrzeża Shimoni i z tego miejsca dalszy transport do hotelu.
Cena ok. 110 USD.
MOMBASA - WYCIECZKA PÓŁDNIOWA
Zwiedzanie rozpoczniemy od zwiedzania Fortu Jezus, zabytku wpisanego na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO, którego historia nierozerwalnie wiąże się z historią całego miasta. Potem udajemy się na spacer ulicami starego miasta, podczas którego możemy podziwiać budynki z czasów kolonialnych nawiązujące do architektury arabskiej z pięknie rzeźbionymi drewnianymi drzwiami. Podczas spaceru mamy okazję zobaczyć plac Rządowy znajdujący się tuż obok starego portu oraz jeden z najstarszych meczetów w Mombasie. Następnie jedziemy na Aleję Baobabów gdzie możemy zrobić sobie zdjęcie z jednym z największych baobabów na wyspie. Udajemy się również pod kły - symbol Mombasy i na koniec do manufaktury plemienia Akamba, które od pokoleń zajmuje się rzeźbieniem figur z drewna egzotycznego, a także dokonać zakupów tych produktów w atrakcyjnych cenach.
Cena ok.100 USD
z hoteli w Mombasie.
TSAVO EAST I NOCNE SAFARI 2 DNI (1 noc) Dzień 1
Po wczesnym śniadaniu transfer mikrobusem do Parku Narodowego Tsavo (ok. 150 km). Lunch, a następnie zwiedzanie jednego z największych Parków Narodowych Afryki: ponad 13 tys. km2 sawanny i niesamowitych lasów akacjowych i tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy kudu i żyrafy. Lunch, kolacja i zakwaterowanie w lodgy, z której można obserwować zwierzęta podchodzące do wodopoju.
Dzień 2
Po śniadaniu dalsze bezkrwawe łowy na dzikie zwierzęta w Parku Narodowym Tsavo. Transfer do wybranego hotelu w okolicach Mombasy. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajskiej (płatna dodatkowo ok. 25 USD). Po południupowrót dohoteli pobytowych, kolacja i nocleg.
Cena ok. 400 USD.
KINAZINI SHOW SAFARI
Po śniadaniu transfer do Bodo Beach, gdzie wsiądziecie Państwo na łodzie Dhow i popłyniecie na wyspę Funzi. Tam będziecie mogli zobaczyć tradycyjną szkołę, miejsce pracy tutejszych lekarzy, czy pracę prawdziwych rybaków. Ludność Funzi żyje w ten prosty i harmonijny sposób od ponad 200 lat! Następnie skorzystacie Państwo z uroków plaży, Oceanu Indyjskiego i słońca. Przy sprzyjających warunkach zobaczycie również delfiny. Lunch serwowany jest na wyspie Kinazini - bufet seafood, mięsny i dania wegetariańskie. Po lunchu czas na odpoczynek lub zwiedzanie wyspy we własnym zakresie. Następnie powrót do portu i do hotelu.
Cena ok. 120 USD.
MASAI MARA SAFARI 2 DNI (1 noc)
Masai Mara to położony na płaskowyżu (ok. 1600 m.n.p.m.) najsłynniejszy rezerwatu dzikich zwierząt w Afryce, który wraz z przyległym Serengeti (w Tanzanii) uważany jest za najpiękniejszy park na świecie. Masai Mara to głównie płaska sawanna z rzadkimi drzewami i stadami antylop, gazeli, zebr, słoni, żyraf oraz polującymi na nie drapieżnikami takimi jak lwy, lamparty, gepardy, hieny, szakale itd.
Dzień 1
Wcześnie rano wyjazd na lotnisko, przelot samolotem do Masai Mara (możliwe międzylądowania). Po wylądowaniu krótkie safari i dojazd do lodgy, zakwaterowanie i lunch. Po południu wyjazd na kolejne safari na terenie Masai Mara. Powrót na kolacje i nocleg w luksusowej lodgy na terenie rezerwatu.
Dzień 2
Rano śniadanie i safari. Po lunchu wylot samolotu do Mombasy. Transfer z lotniska do hotelu. Cena ok. 800 USD. Istnieje możliwość przedłużenia o dodatkowy nocleg (3 dni, 2 noclegi).
Cena 1050 USD
(opłaty parkowe w cenie).
Dodatkowo płatna wizyta w wiosce masajskiej 25 USD.
Nasi rezydenci pomogą także w zorganizowaniu wyjazdu na wędkowanie, które będzie okazją do złowienia egzotycznych gatunków ryb, np.: merlinów. Cena ok. 500 USD za wynajem całego kutra, wyjazd realizowany przy 7 - 8 osobach.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Mapa Hotelu Diani Sea Lodge

Opinie o Hotelu Diani Sea Lodge

Bardzo miła obsługa, mówiąca po angielsku i bardzo dobrze po niemiecku. Większość turystów to osoby w stosownym wieku z Niemiec. Nie ma rosjan i bardzo mało polaków. Pokoje skromne, ale czyste,codziennie sprzątane. Jedzenie bardzo dobre, może trochę mało urozmaicone.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.0

Diani Sea Lodge - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras
Pokoj jednoosobowy typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras
SUPERIOR SGL
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras
Pokoj rodzinny typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras
Pokoj rodzinny balkon lub taras klimatyzacja ster.indywid. prysznic WC
Tani pokój Standard prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras
Pokoj rodzinny typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras
Pokoj rodzinny balkon lub taras klimatyzacja ster.indywid. prysznic WC
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 1-osobowy
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny
Studio (1 osoba dorosła + dziecko)
SUPERIOR 2+1
SUPERIOR 2+2
SUPERIOR

Diani Sea Lodge - Możliwości wyżywienia:


Diani Sea Lodge - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Diani Sea Lodge? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00