cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
  • Hotel Diani Sea Lodge, Mombasa
1 / 64
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
11.12 - 19.12
już od 3826 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
11.12 - 19.12
już od 3826 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Diani Sea Lodge
  • Windsurfing
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Diani Sea Lodge
star 3

Kenia: Mombasa
Ocena hotelu Diani Sea Lodge:
4.5 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Diani Sea Lodge:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 11 grudnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 11 grudnia 2021

Hotel Diani Sea Lodge w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 5 km od centrum miejscowości Ukunda, ok. 35 km od Mombasy
  • lokalizacja w spokojnej okolicy, w atrakcyjnym turystycznie regionie
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min (wraz z przeprawą promową)

polozenie

  • ok. 5 km od centrum miejscowości Ukunda, ok. 35 km od Mombasy
  • lokalizacja w spokojnej okolicy, w atrakcyjnym turystycznie regionie
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min (wraz z przeprawą promową)

plaza

  • bezpośrednio przy plaży Diani Beach
  • piaszczysta
  • łagodnie opadająca
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • ogród
  • taras
  • sala TV
  • Wi-Fi: w recepcji/lobby, w cenie
  • kantor
  • butik
  • minimarket
  • sklep z pamiątkami
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w zależności od dostępności, strzeżony, w cenie

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

168

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
 
  • UWAGA: W trosce o środowisko naturalne od 28.08.2017 r. zabronione jest wwożenie do Kenii torebek plastikowych. Nieprzestrzeganie tego zakazu karane jest grzywną - aby uniknąć problemów na miejscu, zalecamy niepakowanie torebek plastikowych do żadnego z bagażów. Dotyczy to również zakupów zrobionych w strefie wolnocłowej, jeśli zostały zapakowane w torebkę foliową. Zakaz nie obejmuje małych, plastikowych torebek wielokrotnego użytku, służących do przewozu kosmetyków w bagażu podręcznym.
  • Uwaga: od 01.10.2019 r. stary banknot 1000 KES został wycofany z obiegu.
  • Transfer sportowych bagaży wielkogabarytowych (szczególnie sprzęt do kitesurfingu i windsurfingu) w Kenii z lotniska (MBA) do hoteli i z powrotem podlega dodatkowej opłacie i nie jest zawarty w cenie pakietu. Klienci mają możliwość zarezerwowania specjalnego transferu z TUI przez biuro podróży (koszt specjalnego transferu jest zależny od położenia hotelu) lub na własną rękę wynająć transfer na lotnisku w Mombasie. W przypadku rezerwacji specjalnego transferu z TUI Poland w celach organizacyjnych prosimy zawsze o poinformowanie biura podróży o zamiarze zabrania takiego bagażu i chęci jego transferu z TUI na co najmniej 7 dni przed wylotem.
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen
  • basen dla dzieci
  • leżaki: w cenie
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • łóżeczka dla dzieci: w cenie, na zapytanie
    • basen dla dzieci
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • animacje dla dzieci: codziennie

    Sport i wellness

    W cenie
    • aqua fitness
    • piłka plażowa
    • siatkówka plażowa
    • minigolf
    Płatne
    • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
    • siłownia
    • tenis stołowy
    • kort tenisowy, oświetlenie w cenie 
    • kitesurfing: w ofercie firm zewnętrznych
    • szkoła nurkowania PADI: w ofercie firm zewnętrznych
    • snorkeling: w ofercie firm zewnętrznych
    • kajaki: w ofercie firm zewnętrznych
    • stand-up paddling: w ofercie firm zewnętrznych
    • skutery wodne: w ofercie firm zewnętrznych
    • łódź ze szklanym dnem: w ofercie firm zewnętrznych

    rozrywka

    • zajęcia sportowe codziennie
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych codziennie
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo
    • rzutki w cenie
    • bilard w cenie

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy Bahari DZX2
    • 1-2 os.
    • ok. 33 m2
    • ograniczony widok na morze lub widok na ogród
    • pokój dzienno-sypialny
    • moskitiera
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, napoje alkoholowe, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój rodzinny FZX2
    • 3-4 os.
    • ok. 38 m2
    • widok na ogród
    • po remoncie w 2018 r.
    • optycznie wydzielony pokój dziecięcy
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój rodzinny FZX3
    • 3-5 os.
    • ok. 55 m2
    • widok na ogród
    • ostatni, częściowy remont: 2019 r.
    • pokój dla dzieci
    • moskitiera
    • wentylator
    • sofa
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy superior DZX1
    • 2 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na ogród
    • pokój dzienno-sypialny
    • moskitiera
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 1-osobowy EZX2
    • 1 os.
    • ok. 24 m2
    • widok na ogród
    • ostatni częściowy remont: 2018 r.
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • lodówka: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój dla dorosłego z dzieckiem superior DSX1
    • 2 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na ogród
    • ostatni częściowy remont: 2018 r.
    • pokój dzienno-sypialny
    • moskitiera
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • lodówka: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX3
    • 2 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na ogród
    • po remoncie w 2018 r.
    • pokój dzienno-sypialny
    • moskitiera
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • obiad: w formie bufetu, a la carte
    • kolacja: bufet lub wybór menu
    • przekąski: codziennie 11:00 - 16:00, ciasto
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • kawa/herbata po południu
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: za opłatą
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, bufet, show cooking, w cenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Snackrestaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, a la carte, w cenie

  • bary i inne: 2
  • bar w lobby: w cenie
  • bar przy zewnętrznym basenie: w cenie
  • Dodatkowe informacje
  •  kolacja przy świecach: wymagana rezerwacja, za opłatą, a la carte

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Hotel położony jest w cichym i spokojnym miejscu w otoczeniu tropikalnego ogrodu na południowym wybrzeżu Mombasy. Obiekt zbudowany w oryginalnym, lokalnym stylu, składa się z budynku głównego oraz kilkunastu bungalowów zatopionych wśród tropikalnych palm. Ok. 5 km do miejscowości Ukunda z centrami handlowymi i ok. 36 km od centrum Mombasy.

    Plaża

    Bezpośrednio przy urokliwej, szerokiej, piaszczystej plaży Diani, jednej z najpiękniejszych plaż w Kenii. Bezpłatne ręczniki i leżaki przy plaży.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja 24 h, lobby, kantor, biblioteka, sala telewizyjna, sklepiki z pamiątkami. Restauracja główna, bar przy basenie, bar z przekąskami. Ponadto: basen dla dorosłych i dla dzieci z bezpłatnymi leżakami i parasolami.

    Pokoje


    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadanie (07:30-10:00), lunch (12:30-14:00) i obiadokolacja (19:30-21:00) w formie bufetu. Ponadto lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 11:00 -24:00, przekąski w barze (11:00-16:00), kawa i herbata (16:00-17:00).

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel prowadzi dziennie animacje sportowe (siatkówka plażowa, boccia, tenis stołowy), wieczory taneczne z muzyką na żywo, pokazy akrobatyczne i folklorystyczne. Ponadto: podświetlany kort tenisowy, mini golf, bilard, rzutki, siłownia. Za opłatą sporty wodne (windsurfing, nurkowanie, wędkowanie), masaże oraz w pobliżu hotelu 18-dołkowe pole golfowe Leisure Golf.

    Internet

    Bezpłatny Internet Wi-Fi w częściach ogólnodostępnych hotelu. W pokojach superior, comfort i rodzinnych suite Wi-Fi dostępne na tarasie, w pokojach Bahari w całym pomieszczeniu.

    Kategoria lokalna

    ****

    Naszym zdaniem

    Kameralny hotel położony przy jednej z najpiękniejszych plaż w Kenii. Smaczne jedzenie, przestronne pokoje i rodzinna atmosfera sprawią, że będą to udane wakacje. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na komfortowe pokoje rodzinne ale także osobom pragnącym wypoczywać w atmosferze relaksu i spokoju.

    Strona www


    Zakwaterowanie


    Program

    Dzień 1

    Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
    Dzień 2 - 7 (lub 14)

    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
    Dzień 8 (lub 15)

    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Dzien 9 (lub 16)

    Przylot do Polski.
    Uwagi do programu

    Uwaga! Należy zabierać tylko dolary wydane po 2009 r.
    Starsze roczniki nie są przyjmowane.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach lub logdach, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie zgodne z opisem wybranego hotelu, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy kenijskiej (ok. 50 USD/os.), wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków własnych.

    Wycieczki lokalne

    Ceny i realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu. W przypadku hoteli w Malindi cena może być wyższa o koszt dodatkowego transportu (ok. 15 USD/os.). Dopłata do pokoju 1-os. ok. 30 USD.

    WYSPA WASINI - WYCIECZKA CAŁODNIOWA (wtorki)

    Nurkowanie powierzchniowe na południowym wybrzeżu i relaksujący dzień na tropikalnej wyspie. Po śniadaniu zostaną Państwo przewiezieni na nabrzeże Shimoni "miejsce jaskiń" (zwiedzanie jednej z nich, gdzie niegdyś przetrzymywano niewolników) i z tego punktu za pomocą łodzi Dhow transport do Parku Kisite Mpunguti Marine, który oferuje jedno z najpiękniejszych miejsc widokowych w Kenii. W drodze do tego punktu poszukamy delfinów, które upodobały sobie to piękne miejsce. Proszę pamiętać o zabraniu kostiumów kąpielowych i kremów z filtrem przeciwsłonecznym! Na wyspie Wasini zwiedzanie typowej muzułmańskiej wioski - opcjonalnie (należy nałożyć odzież na kostium kąpielowy) lub czas wolny na odpoczynek. Na łodzi obowiązuje formuła All Inclusive (sprzęt do snorkelingu, napoje bezalkoholowe, lunch - w cenie). Za dodatkową opłatą możliwość nurkowania głębinowego z instruktorem - 1 zejście na ok. 40 min. ok. 50 USD/os. Wczesnym wieczorem powrót łodzią Dhow do nabrzeża Shimoni i z tego miejsca dalszy transport do hotelu.
    Cena ok. 98 USD/os. z hoteli na południu Mombasy, ok. 108 USD/os. z hoteli na północy Mombasy. Dzieci do 12 r.ż.- ok. 62 USD/os. z hotelu na południu Mombasy, ok. 70 USD/os. z hoteli na północy Mombasy.

    MOMBASA - WYCIECZKA PÓŁDNIOWA (poniedziałki)

    Zwiedzanie rozpoczniemy od zwiedzania Fortu Jezus, zabytku wpisanego na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO, którego historia nierozerwalnie wiąże się z historią całego miasta. Potem udajemy się na spacer ulicami starego miasta, podczas którego możemy podziwiać budynki z czasów kolonialnych nawiązujące do architektury arabskiej z pięknie rzeźbionymi drewnianymi drzwiami. Podczas spaceru mamy okazję zobaczyć plac Rządowy, znajdujący się tuż obok starego portu oraz jeden z najstarszych meczetów w Mombasie. Następnie jedziemy na Aleję Baobabów, gdzie możemy zrobić sobie zdjęcie z jednym z największych baobabów na wyspie. Udajemy się również pod kły - symbol Mombasy i na koniec do manufaktury plemienia Akamba, które od pokoleń zajmuje się rzeźbieniem figur z drewna egzotycznego, a także dokonać zakupów tych produktów w atrakcyjnych cenach.
    Cena ok. 50 USD/os. z hoteli na południu Mombasy, ok. 45 USD/os. z hoteli na północy Mombasy.
    Dzieci do 12 r.ż.- ok.40 USD/os. z hotelu na południu Mombasy, ok. 30 USD/os. z hoteli na północy Mombasy.

    TSAVO EAST SAFARI 2 DNI (1 noc) (środa-czwartek)

    Dzień 1

    Po wczesnym śniadaniu transfer minibusem do Parku Narodowego Tsavo (ok. 150 km). Lunch, a następnie zwiedzanie jednego z największych Parków Narodowych Afryki: ponad 13 tys. km2 sawanny i niesamowitych lasów akacjowych i tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy kudu i żyrafy. Lunch, kolacja i zakwaterowanie w lodgy, z której można obserwować zwierzęta podchodzące do wodopoju.
    Dzień 2

    Po śniadaniu kolejne safari w poszukiwaniu dzikich zwierząt w Parku Narodowym Tsavo. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajskiej (płatna dodatkowo ok. 25 USD/os.). Po południu powrót do hotelu pobytowego, kolacja i nocleg.
    Cena ok. 280 USD/os. z hoteli na południu, ok. 265 USD/os. z hoteli na północy.
    Dzieci do 12 r.ż.- ok.200 USD/os. z hotelu na południu i północyMombasy.

    MASAI MARA SAFARI 2 DNI (1 noc) (dowolny dzień)

    Masai Mara to położony na płaskowyżu (ok. 1600 m.n.p.m.) najsłynniejszy rezerwatu dzikich zwierząt w Afryce, który wraz z przyległym Serengeti (w Tanzanii) uważany jest za najpiękniejszy park na świecie. Masai Mara to głównie płaska sawanna z rzadkimi drzewami i stadami antylop, gazeli, zebr, słoni, żyraf oraz polującymi na nie drapieżnikami takimi jak lwy, lamparty, gepardy, hieny, szakale itd.
    Dzień 1

    Wcześnie rano wyjazd na lotnisko, przelot samolotem do Masai Mara (możliwe międzylądowania). Po wylądowaniu krótkie safari i dojazd do lodgy, zakwaterowanie i lunch. Po południu wyjazd na kolejne safari na terenie Masai Mara. Powrót na kolacje i nocleg w luksusowej lodgy na terenie rezerwatu.
    Dzień 2

    Rano śniadanie i safari. Po lunchu wylot samolotu do Mombasy. Transfer z lotniska do hotelu. Istnieje możliwość przedłużenia o dodatkowy nocleg (3 dni, 2 noclegi).
    Cena ok. 990 USD/ok. Dodatkowo płatna wizyta w wiosce masajskiej ok. 25 USD/os.
    Dzieci do 12 r.ż.- ok.750 USD/os.

    Dni realizacji wycieczek fakultatywnych mogą ulec zmianie. Nasi rezydenci pomogą także w zorganizowaniu wyjazdu na wędkowanie, które będzie okazją do złowienia egzotycznych gatunków ryb, np.: merlinów. Cena ok. 500 USD za wynajem całego kutra, wyjazd realizowany przy 7 - 8 osobach.

    Inne

    Ważne informacje

    Waluta

    W Kenii obowiązuje szyling kenijski (KSH) dzielący się na 100 centów. Wwożenie i wywożenie miejscowej waluty jest zabronione. 1 USD = ok. 95 KSH. Uwaga! Należy zabierać tylko dolary wydane po 2006 roku. Starsze roczniki nie są przyjmowane.
    Czas

    + 2 godziny w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny

    Woda mineralna 1,5 l. - ok. 100 KSH Piwo w barze - ok. 250-300 KSH
    Elektryczność

    Napięcie 220 - 240 V. Wtyczki typu angielskiego, wymagane są konwektory do gniazdek, które można wypożyczyć lub kupić niemal we wszystkich hotelach i lodgach. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Czasami dostępne są one w hotelowych recepcjach (za kaucją zwrotną), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
    Fotografowanie

    Nie należy fotografować budynków urzędowych, militarnych, policji mundurowej, itd. Zwyczajowo za fotografowanie tamtejszej ludności daje się napiwki przed zrobieniem zdjęcia. Przydatne są teleobiektywy, zwłaszcza na safari. W parkach narodowych nie wolno używać dronów.
    Zdrowie

    Od turystów przyjeżdżających z Europy nie są wymagane żadne obowiązkowe szczepienia, jednak WHO zaleca szczepienia przeciw żółtej febrze, żółtaczce zakaźnej typu A i B, błonicy, tężcowi oraz polio. Na wybrzeżu Kenii, w okolicach Mombasy występuje niewielkie zagrożenie zarażenia malarią, warto profilaktycznie zabrać środki antymalaryczne (prosimy skontaktować się z lekarzem specjalistą, który takie środki może przepisać). Ponadto należy zachować podstawowe zasady higieny jak mycie rąk, owoców, picie wody butelkowanej, używanie wody butelkowanej do mycia zębów itd. Przy programach KTJ, KTS i KTZ obowiązkowe jest szczepienie przeciwko żółtej febrze (ze względu na przekroczenie granicy kenijsko-tanzańskiej).
    Telefony:

    Za granicę najtaniej jest dzwonić po zakupie i doładowaniu lokalnych kart (koszt karty SIM ok. 100 KSH, wymagany paszport). Do Polski + 48 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski + 254 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Uwaga! Polskie telefony komórkowe działają w Kenii, ale na terenach parków zwykle nie ma zasięgu. Może być także problem z otrzymywaniem i wysyłaniem wiadomości tekstowych.
    Safari

    Nasze wyobrażenia o parkach jest zwykle różne od tego, co zastajemy na miejscu. Park w wydaniu kenijskim to nie mały, ogrodzony teren z alejkami i zwierzętami w niewoli, ale ogromne połacie lądu (największe parki mają pow. od 10 do 15 tys. km2), gdzie zwierzęta żyją na wolności w swoim naturalnym środowisku. Na terenie parków nie ma żadnej aktywności ludzkiej, nie ma dróg i elektryczności (z wyjątkiem lodgy), a poruszać się można tylko minibusem lub jeepem po wyznaczonych szlakach. Pod żadnym pozorem nie wolno wychodzić z pojazdu. Minibusy to 6 lub 7-mio osobowe vany z otwieranym dachem. Kierowca jest jednocześnie przewodnikiem, zna doskonale tereny parków, jak i posiada wiedzę na temat zwierząt, które potrafi wytropić i nazwać. Minibusy nie są klimatyzowane. Stan dróg w Kenii jest bardzo zły. Duża część to drogi gruntowe, a te wyasfaltowane mają tyle dziur, że czasami prędkość podróżowania spada do 20 km/h. Zatem przejazdy mogą być męczące i uciążliwe, a minibusem będzie trzęsło i kołysało. Safari odbywają się zwykle dwa razy dziennie, w godzinach 06:00-08:00 i 16:00-18:00 (każde ok. 30 km). Jest to najlepsza pora dnia do obserwacji zwierząt gdyż w tym czasie, chcąc uniknąć upału, wychodzą one polować lub do wodopoju.
    WYLOT:

    Wylot do Mombasy liniami czarterowymi z międzylądowaniem technicznym w Egipcie lub na Cyprze (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na stronie operatora.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza do Kenii:

    Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza.
    Od 01.01.2021
    zmianie ulega sposób wizowania w Kenii. Przed wylotem do Keniiistnieje obowiązek uzyskania wizy tylko online na stronie: www.evisa.go.ke .
    Osoby, które nie zawizują się drogą elektroniczną i nie otrzymają dokumentu, nie zostaną wpuszczone na pokład samolotu w Warszawie.
    Przy wizowaniu niezbędne będzie posiadanie biletu lotniczego oraz vouchera hotelowego, w tym celu prosimy o kontakt z działem wizowym:

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w okresie letnim w Kenii od połowy czerwca do końca września.

    Uwagi do programu

    Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.

    Wizy

    Wiza do Kenii:

    Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza.
    Od 01.01.2021
    zmianie ulega sposób wizowania w Kenii. Przed wylotem do Keniiistnieje obowiązek uzyskania wizy tylko online na stronie: www.evisa.go.ke .
    Osoby, które nie zawizują się drogą elektroniczną i nie otrzymają dokumentu, nie zostaną wpuszczone na pokład samolotu w Warszawie.
    O szczegółową instrukcję wizowania prosimy pytać opiekunów rezerwacji.
    Uwaga!
    Dzieci do 16 roku życia są zwolnione z obowiązku wizowego pod warunkiem, że podróżują z opiekunami prawnymi.
    Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza zdrowotnego i posiadania kodu QR przed przylotem do Kenii

    Przed przylotem do Kenii należy zarejestrować się i wypełnić ankietę online dostępną na stronie: wypełnienia wniosku dostępny jest u opiekunów rezerwacji.
    Przylatując do Kenii należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 96 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
    Powyższe informacje zostały podane na dzień 30.08.2021 r.
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    Bezpośrednio przy białej, piaszczystej plaży Diani Beach. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 2 godz.

     

    Wyposażenie

    Popularny kompleks hotelowy dysponuje łącznie 161 pokoi w budynku głównym i kliku szeregowych bungalowach. Recepcja, sala telewizyjna z miejscami wypoczynkowymi, restauracja, bar, kilka sklepów. W tropikalnym ogrodzie basen oddzielnym brodzikiem, bar z przekąskami przy basenie. Taras słoneczny z leżakami, sąsiadujący z plażą. Leżaki przy basenie bez opłaty, ręczniki kąpielowe za kaucją.

    Karty kredytowe

    MasterCard, Visa.

     

    Pokoje dwuosobowe (1-2A)

    Urządzone w stylu Lamu; klimatyzacja, taras. Prysznic, WC.

    Pokoje dwuosobowe superior (1-2C)

    Dodatkowo częściowo wydzielona garderoba i suszarka; poza tym urządzone jak pokoje standardowe.

    Pokoje rodzinne (2-3D)

    2 os. dorosłych i 1-2 dzieci lub 3 os. dorosłych, z dodatkową sypialnią i wspólną łazienką; poza tym urządzone jak pokoje standardowe.

     

    Pokoje rodzinne superior (2-3E)

    Są bardziej komfortowe, posiadają dodatkową sypialnię i wentylator; poza tym urządzone jak pokoje standardowe.

    Rozrywka

    Urozmaicony program animacyjny, regularnie wieczorki taneczne z muzyką na żywo, pokazy folklorystyczne i akrobatyczne. Dla dzieci (4-12 lat) mini club w godz. 10:00 - 12:00 i 14:00 - 17:00 (pon-sob.).

     

    Sport

    Bilard, boccia, rzutki, minigolf, korty tenisowe (z oświetleniem), tenis stołowy, przygotowanie do nurkowania w basenie; za opłatą baza i szkoła nurkowania PADI Diani Marina (ok. 3 km od hotelu), masaże, windsurfing; w odległości ok. 5,5 km od hotelu 18-dołkowe pole golfowe Leisure Lodge.

     

    Wyżywienie

    All inclusive: trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski w godz. 11.00.-16.00. Po południu kawa, herbata i ciasto. Napoje bezalkoholowe, lokalne alkohole, wino i piwo w godz. 10.00.-24.00. 28=24, 21=18, 14=12, 7=6 w terminach 07.07.-14.07.09 oraz 17.10.-24.10.09 (nie obowiązuje ze zniżką przy wcześniejszej rezerwacji) Zniżka przy wcześniejszej rezerwacji do 30.04.09 oraz do 31.07.09 na pobyty od 01.09.09 do 31.10.09.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Kenia, Kenia

    Położenie

    bezpośrednio nad morzem. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1 godz. 50 minut.

    Plaża

    przy hotelu piękna, piaszczysta plaża Diani Beach.

    Wyposażenie

    popularny kompleks hotelowy dysponuje łącznie 167 pokojami w dwukondygnacyjnym budynku głównym i kilku szeregowych bungalowach. Lobby z recepcją, restauracja, bar, kilka sklepów. W tropikalnym ogrodzie basen z oddzielnym brodzikiem, bar z przekąskami przy basenie. Taras słoneczny z leżakami sąsiadujący z plażą. Leżaki i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.kenya-hotels.de

    Dostęp do internetu

    WiFi w lobby bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    3,5 gwiazdki.

    Karty kredytowe

    MasterCard, Visa.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A2C): ok. 30 m2, klimatyzacja, sejf do wynajęcia, moskitiera, TV sat, suszarka. Prysznic, WC. Balkon lub taras. Pokoje superior comfort (A2T): odnowione. Pokoje superior jednoosobowe (A1C): ok. 23 m2, z balkonem lub tarasem. Pokoje superior comfort jednoosobowe (A1T). Pokoje superior rodzinne (A2-3E): ok. 40 m2, posiadają dodatkową sypialnię i wentylator. Pokoje superior comfort rodzinne (A2-3N). Pokoje bahari (B1-2A): ok. 33 m2, położone bliżej plaży, klimatyzacja, sejf do wynajęcia, moskitiera, TV sat, minibar, internet, suszarka, taras. Prysznic, WC. Pokoje bahari rodzinne (B2-3F): z oddzielną sypialnią, ok. 42 m2, z 2 łazienkami.

    Sport

    bilard, boccia, rzutki, minigolf, korty tenisowe (z oświetleniem), tenis stołowy, gimnastyka w wodzie. Za opłatą baza i szkoła nurkowania PADI Diani Marina (ok. 3 km od hotelu), windsurfing.

    Dzieci

    animacje dla dzieci, brodzik.

    Rozrywka

    bogaty program animacyjny, wieczorki taneczne z muzyką na żywo, pokazy folklorystyczne i akrobatyczne.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu (wieczorami częściowo wybór menu). Przekąski w godz. 11:00-16:00. Po południu kawa, herbata i ciasto. Napoje bezalkoholowe, wybrane napoje alkoholowe, wino i piwo w godz. 10:30-24:00.


    Mapa Hotelu Diani Sea Lodge

    Opinie o Hotelu Diani Sea Lodge

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Hotelik super więcej info z pobytu na Facebooku grupa Polacy w Keni zapraszam

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.0
    polecam

    Bardzo miła obsługa, mówiąca po angielsku i bardzo dobrze po niemiecku. Większość turystów to osoby w stosownym wieku z Niemiec. Nie ma rosjan i bardzo mało polaków. Pokoje skromne, ale czyste,codziennie sprzątane. Jedzenie bardzo dobre, może trochę mało urozmaicone.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.0

    Diani Sea Lodge - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj comfort
    2 os. pokoj superior
    2 os. pokoj comfort
    5 os. Pokój rodzinny suite
    pokoj bahari
    pokoj bahari
    4 os. Pokój Rodzinny Comfort

    Diani Sea Lodge - Możliwości wyżywienia:


    Diani Sea Lodge - miasta wylotu:


    Diani Sea Lodge - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Diani Sea Lodge? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00