cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
  • Hotel H TOP Royal Beach Hotel, Costa Brava
1 / 20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
01.04 - 08.04
już od 1929 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
15.04 - 22.04
już od 1719 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu H TOP Royal Beach Hotel
  • Golf
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel H TOP Royal Beach Hotel
star 4

Hiszpania: Costa Brava
Ocena hotelu H TOP Royal Beach Hotel:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu H TOP Royal Beach Hotel:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 kwietnia 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 kwietnia 2023

Hotel H TOP Royal Beach Hotel w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Tensześciopiętrowy hotel położony jest wdzielnicy Fenals, około 1 km od centrum Lloret de Mar - jednej z najbardziej znanych i tętniących życiem miejscowości turystycznych Costa Brava. W dzielnicy Fenals kilka restauracji,barów, sklepów,większydostępw centrum Lloret. Do lotniska w Geronie ok. 30 km, do lotniska w Barcelonie ok. 90 km.
Plaża:
Do szerokiej i piaszczysto - żwirowej plaży około 150 metrów. Hotel nie zapewnia ręczników basenowych. Leżaki i parasole na plaży płatne (ok. 5 Eur/os).
Do dyspozycji gości:
Recepcja,windy, restauracja, snack- bar, kawiarnia, basen i taras słoneczny zleżakami i parasolami, taras słoneczny z jacuzzina dachu,brodzik dla dzieci, plac zabaw, sklep z pamiątkami, przechowalnia bagażu, wypożyczalnia samochodów.
Pokoje:
Hotel oferuje zakwaterowanie w 374 wygodnie urządzonych pokojach.Wszystkie klimatyzowane,z łazienką (suszarka do włosów),TVsat, telefonem, sejfem (płatny ok. 28 Eur/tydzień + ok. 10 Eur depozyt), zbalkonem lub tarasem (meble balkonowe). Hotel posiada pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych - dostępność na potwierdzenie. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat na potwierdzenie.
Pokoje standardowe
- dlamax 4 osób, możę się zdarzyć, że w pokoju będą znajdowały się tylko 2 łóżka małżeńskie i nie będzie możliwość wstawienia dostawek.
Wyżywienie:
Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do All Inclusive:śniadania, obiady i obiadokolacje w formie bufetu, (10:00-24:00),lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00 - 24:00) oraz przekąski w ciągu dnia.
Program sportowy i animacyjny:
Hotel oferuje animacje dla dzieci i dorosłych, wieczorne show. Bezpłatnie:ping pong, siatkówka plażowa. Dodatkowo płatne: bilard.
Internet:
Wifi i stanowiska internetowe w lobby i w pokojachza opłatą (ok. 5 Eur/dzień, 20 Eur/tydz).
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.htophotels.com
Naszym zdaniem:
Hotel nie najnowszy, odpowiedni zarówno dla rodzin z dziećmi jak i dla osób zainteresowanych nocnymi rozrywkami Lloret de Mar. Dla wszystkich tych, którzy za dnia szukają relaksu, a wieczorami docenią tętniący życiem kurort.

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbowna miejscu). Powrót do Polski.
Uwagi do programu
Whotelach na terenie Katalonii konieczna opłata podatku turystycznego - ok 1,2 Euro od osoby za dzień.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
Costa del Maresme i Costa Brava informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Costa del Maresme
Południowy pas wybrzeża Costa Brava, od ujścia rzeki Tordero w miejscowości Blanes do samej Barcelony. Costa del Maresme znane jest z bardzo dobrych hoteli, długich oraz ciągnących się kilometrami piaszczystych i piaszczysto - żwirowych plaż. Do najbardziej znanych kurortów wybrzeża należą Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar, połączone koleją z głównym placem Barcelony - Plaza Catalunya.
Calella i Pineda de Mar
Kurorty z niewielkim starym miastem, pełnym wąskich uliczek, ukwieconych balkonów, kafeterii, restauracji, barów i sklepów, tętniące również lokalnym życiem. Calella, to po Lloret de Mar, miejsce gdzie również przyjeżdżają bawić się młodzi ludzie. Pineda de Mar wydaje się być najbardziej spokojną (ale nie nudną) miejscowością wybrzeża.
Santa Susanna i Malgrat de Mar
Połączone ze sobą miejscowości turystyczne idealne nie tylko na rodzinny wypoczynek. Bogata baza hotelowa, promenada z niezliczoną ilością sklepów, restauracje, bary oraz szeroka plaża to atuty tych kurortów. Doskonała baza wypadowa dla wszystkich tych, którzy lubią również aktywny wypoczynek - zachęcamy do wycieczek rowerowych i trekkingu po okolicznych wzgórzach Parku Naturalnego Montnegre.
Costa Brava
Odcinek prawdziwego Dzikiego Wybrzeża rozciągający się od Blanes do granicy z Francją, którego wizytówką są niewielkie zatoczki ukryte wśród skał i lasów piniowych oraz białe miasteczka, które upodobali sobie zamożni mieszkańcy Barcelony i Francuzi, dla których urlop w tej części wybrzeża oznacza fantastyczną kuchnię, doskonałe wino oraz klimatyczne hotele.
Lloret de Mar
Jedna z największych miejscowości turystycznych na Costa Brava, oferująca liczne rozrywki dla osób w każdym wieku. W centrum można się bawić o każdej porze dnia i nocy. Spokojniej jest na obrzeżach miasta oraz w części Fenals, gdzie znajdują się hotel dedykowane bardziej rodzinom niż rozbawionej młodzieży. W Lloret znajdują się 2 bardzo ładne, zatokowe plaże.
Tossa de Mar
Tossę uznaje się za jedno z najbardziej romantycznych miejsc na Costa Brava. Malowniczo pnące się po niewielkim wzgórzu średniowieczne mury i starówka pełna kafejek, restauracji oraz sklepów to najbardziej rozpoznawalne miejsca. Do tego piaszczysta plaża i nadmorska promenada.
Wyloty z
: Warszawy, Katowic, Poznania i Gdańska. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.R.pl/rozklady
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych. Długie plaże czy niewielkie zatoczki nazywane calas? Słodkie lenistwo czy wycieczki po okolicznych zielonych wzgórzach? Nieziemskie berberechos popijane winem z winnicy Torres czy może patatas bravas w ostrym pomidorowym sosie? Secesyjne budowle Gaudiego czy surrealistyczna sztuka Daliego? Kosmopolityczna atmosfera dużej Barcelony czy niewielkie Cadaques, niegdyś odwiedzane przez Miro, Picassa a nawet Walta Disneya? Szaleństwo w parkach wodnych czy może w dyskotekach i klubach? A może warto poznać tajemnice średniowiecznej Girony? A może nie Girony tylko Besalu? A może, może…. - tak to wszystko może być! Witamy w Katalonii!
Wycieczki lokalne
COSTA BRAVA
Wycieczki lokalne
Barcelona i tańczące fontanny.
Całodzienna wizyta w jednym z najwspanialszych miast Europy. W programie emblematyczne dzieło życia Gaudiego czyli kościół Sagrada Familia, dzielnica Eixample, tereny wystawowe, park Pueblo Espanol (Hiszpania w miniaturze) oraz wzgórze Montjuic. Następnie zapraszamy na spacer po Las Ramblas oraz po dzielnicy gotyckiej, gdzie na uwagę zasługuje katedra świętej Eulalii. Opcjonalnie możliwość zwiedzania barcelońskiego oceanarium (ok. 20 Eur) lub stadionu Camp Nou (wstęp płatny ok. 23 Eur). Wieczorem pod Pałacem Narodowym odbywa się pokaz tańczących fontann. Cena od ok. 47 Eur za osobę dorosłą, ok. 32 Eur za dziecko do 12 lat.
Montserrat
To monumentalny i rozległy masyw górski o stromych ścianach i szczytach przypominających iglice i baszty. Stojąc u podnóża, trzeba mocno zadzierać głowę, by wśród pionowych ścian dostrzec położony na wąskiej półce skalnej (721m n. p. m) słynny klasztor benedyktynów - główne sanktuarium Maryjne Katalonii. Zwiedzimy bazylikę z jej najcenniejszym obiektem adoracji - figurą Czarnej Madonny z Montserrat (La Moreneta). Posłuchamy również słynnego chóru chłopięcego Escolania, najstarszego w Europie (o ile nie będzie koncertował poza klasztorem). Cena ok. 42 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 12 lat.
Rupit i Besalu
Wycieczka do dwóch średniowiecznych katalońskich miasteczek. Besalu to kluczowe miejsce na szlaku romańskich zabytków Katalonii. Spacer po miejscowości pozwala poznać uroki średniowiecznej osady. Po zwiedzeniu Besalu przewidziany jest obiad w restauracji położonej na wzgórzu skąd rozciąga się niesamowity widok na okoliczne góry. Kolejnym punktem programu jest zwiedzanie miasteczka Rupit. Charakterystyczne wąskie, brukowane uliczki, domy z kamienia i place z podcieniami przeniosą nas w czasy średniowiecza. Cena ok. 52 Eur za osobę dorosłą, ok. 39 Eur za dziecko do 12 lat.
Dzikie Wybrzeże - Cadaques i Pubol
Całodniowa wycieczka do północnej części wybrzeża, na przylądek Cap de Creus, gdzie znajduje się jedno z najbardziej malowniczych miejsc związanych z artystyczną bohemą - Cadaques. To nadmorskie miasteczko do którego przyjeżdżały sławy takie jak: Salvador Dali, Joan Miro, Pablo Picasso czy Federico Garcia Lorca. Wczesny obiad w jednej z lokalnych restauracji. Następnie wizyta w zamku Pubol, który Salvador Dali podarował swej ukochanej żonie Gali. Cena ok. 67 Eur za osobę dorosłą, ok. 57 Eur za dziecko do 12 lat.
Dzikie Wybrzeże - Tossa de Mar
Rejs statkiem z oszklonym dnem do nazywanej perłą Dzikiego Wybrzeża Tossy, która już w latach 50-tych XX wieku stała się mekką hiszpańskiej i francuskiej bohemy. Zauroczony klimatem Tossy francuski malarz Marc Chagall nazwał ją niebieskim rajem. Średniowieczne mury wraz ze świetnie zachowaną starówką stanowią jedne z najbardziej malowniczych miejsc na wybrzeżu. Do tego szeroka plaża, sklepy, restauracje i kafejki. Wycieczkę tę polecamy rodzinom - rejs statkiem spodoba się Młodszym Gościom, a poszarpane wybrzeże wraz z licznymi zatoczkami (calas) docenią Dorośli. Na koniec wizyta w bodedze - dla Dorosłych szansa na spróbowanie lokalnych win, a dla Dzieci przygotowane będą soki. Cena ok. 37 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 12 lat.
Girona i świat Salvadora Dali
Wycieczka do jednego z najpiękniejszych zakątków Katalonii - do Girony, będącej stolicą prowincji oraz drugim miastem wspólnoty. Wspaniale zachowane średniowieczne stare miasto z największa w Europie jednonawową katedrą oraz z dzielnicą żydowską pozwolą nam poczuć atmosferę Wieków Średnich. Dodatkowego charakteru miastu dodaje położenie nad brzegiem rzeki Onyar, której brzegi spinają liczne mosty, w tym jeden zaprojektowany przez samego Alexandra Gustava Eiffle'a. Następnym punktem programu będzie dom - muzeum Salvadora Dali w Figueras, gdzie przeniesiemy się w świat malarstwa surrealistycznego. Cena ok. 50 Eur za osobę dorosłą, ok. 37 Eur za dziecko do 12 lat.
Dla aktywnych
Trekking i rowery
Costa Brava i Costa del Maresme to raj dla wielbicieli trekkingu i jazdy na rowerach. Okoliczne wzgórza Parku Naturalnego Montnegre zapraszają do eksplorowania szlaków - piękne krajobrazy gwarantowane.
Nordic walking na plażach Costa del Maresme
Długie piaszczyste plaże Costa del Maresme zachęcają do tej formy aktywności. Polecamy nordic walking o zachodzie słońca, zwłaszcza po leniwym i gorącym dniu.
Z dziećmi
Water World - Lloret de Mar i Platja d'Aro
Zapraszamy do największych parków wodnych na Costa Brava - ten sposób aktywności to wspaniała zabawa dla całej rodziny, na które czekają zjeżdżalnie o różnym stopniu trudności i emocji oraz liczne baseny. W parku w Lloret de Mar znajduje się największy wodny rollercoster w Europie - Water Mountain. Cena ok. 30 Eur za osobę dorosłą, ok. 17 Eur za dziecko (do 120 cm wzrostu).
Tradycyjna katalońska kuchnia
Charakterystykę kuchni katalońskiej determinuje położenie regionu. Bliskość porośniętych lasami gór, morza oraz usytuowanych na słonecznych tarasach warzywników stanowią bazę dla składników, które lądują w domowych kociołkach (cassolas). Warto spróbować cassola de peix (kociołek z ryb i owoców morza) czy pollastre amb escamarlans (kociołek z kurczaka z rakami morskimi) w połączeniu z pa amb tomaquet czyli podpiekanym chlebem z pomidorem, oliwą i czosnkiem. Do tego plaster dojrzewającej szynki i lokalnego sera, a wszystko to uzupełnione kieliszkiem wina z wyśmienitych katalońskich winnic.
Stolica klubowej zabawy: Lloret de Mar
Najlepszym miejscem na całonocne imprezy są kluby w Lloret de Mar. Tutaj grają najlepsi dj'e i zjeżdżają się imprezowicze z całego wybrzeża. Centrum miasta tętni życiem do białego rana.
Marimurtra
Malowniczo położony na urwistym klifie i zajmujący ok. 4 hektarów powierzchni ogród botaniczny w Blanes zachwyca różnorodną roślinnością. Idealna opcja na popołudniową wycieczkę.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

Costa del Maresme i Costa Brava informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Costa del Maresme
Południowy pas wybrzeża Costa Brava, od ujścia rzeki Tordero w miejscowości Blanes do samej Barcelony. Costa del Maresme znane jest z bardzo dobrych hoteli, długich oraz ciągnących się kilometrami piaszczystych i piaszczysto - żwirowych plaż. Do najbardziej znanych kurortów wybrzeża należą Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar, połączone koleją z głównym placem Barcelony - Plaza Catalunya.
Calella i Pineda de Mar
Kurorty z niewielkim starym miastem, pełnym wąskich uliczek, ukwieconych balkonów, kafeterii, restauracji, barów i sklepów, tętniące również lokalnym życiem. Calella, to po Lloret de Mar, miejsce gdzie również przyjeżdżają bawić się młodzi ludzie. Pineda de Mar wydaje się być najbardziej spokojną (ale nie nudną) miejscowością wybrzeża.
Santa Susanna i Malgrat de Mar
Połączone ze sobą miejscowości turystyczne idealne nie tylko na rodzinny wypoczynek. Bogata baza hotelowa, promenada z niezliczoną ilością sklepów, restauracje, bary oraz szeroka plaża to atuty tych kurortów. Doskonała baza wypadowa dla wszystkich tych, którzy lubią również aktywny wypoczynek - zachęcamy do wycieczek rowerowych i trekkingu po okolicznych wzgórzach Parku Naturalnego Montnegre.
Costa Brava
Odcinek prawdziwego Dzikiego Wybrzeża rozciągający się od Blanes do granicy z Francją, którego wizytówką są niewielkie zatoczki ukryte wśród skał i lasów piniowych oraz białe miasteczka, które upodobali sobie zamożni mieszkańcy Barcelony i Francuzi, dla których urlop w tej części wybrzeża oznacza fantastyczną kuchnię, doskonałe wino oraz klimatyczne hotele.
Lloret de Mar
Jedna z największych miejscowości turystycznych na Costa Brava, oferująca liczne rozrywki dla osób w każdym wieku. W centrum można się bawić o każdej porze dnia i nocy. Spokojniej jest na obrzeżach miasta oraz w części Fenals, gdzie znajdują się hotel dedykowane bardziej rodzinom niż rozbawionej młodzieży. W Lloret znajdują się 2 bardzo ładne, zatokowe plaże.
Tossa de Mar
Tossę uznaje się za jedno z najbardziej romantycznych miejsc na Costa Brava. Malowniczo pnące się po niewielkim wzgórzu średniowieczne mury i starówka pełna kafejek, restauracji oraz sklepów to najbardziej rozpoznawalne miejsca. Do tego piaszczysta plaża i nadmorska promenada.
Wyloty z
: Warszawy, Katowic, Poznania i Gdańska. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.R.pl/rozklady
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych. Długie plaże czy niewielkie zatoczki nazywane calas? Słodkie lenistwo czy wycieczki po okolicznych zielonych wzgórzach? Nieziemskie berberechos popijane winem z winnicy Torres czy może patatas bravas w ostrym pomidorowym sosie? Secesyjne budowle Gaudiego czy surrealistyczna sztuka Daliego? Kosmopolityczna atmosfera dużej Barcelony czy niewielkie Cadaques, niegdyś odwiedzane przez Miro, Picassa a nawet Walta Disneya? Szaleństwo w parkach wodnych czy może w dyskotekach i klubach? A może warto poznać tajemnice średniowiecznej Girony? A może nie Girony tylko Besalu? A może, może…. - tak to wszystko może być! Witamy w Katalonii!

Wycieczki lokalne

COSTA BRAVA
Wycieczki lokalne
Barcelona i tańczące fontanny.
Całodzienna wizyta w jednym z najwspanialszych miast Europy. W programie emblematyczne dzieło życia Gaudiego czyli kościół Sagrada Familia, dzielnica Eixample, tereny wystawowe, park Pueblo Espanol (Hiszpania w miniaturze) oraz wzgórze Montjuic. Następnie zapraszamy na spacer po Las Ramblas oraz po dzielnicy gotyckiej, gdzie na uwagę zasługuje katedra świętej Eulalii. Opcjonalnie możliwość zwiedzania barcelońskiego oceanarium (ok. 20 Eur) lub stadionu Camp Nou (wstęp płatny ok. 23 Eur). Wieczorem pod Pałacem Narodowym odbywa się pokaz tańczących fontann. Cena od ok. 47 Eur za osobę dorosłą, ok. 32 Eur za dziecko do 12 lat.
Montserrat
To monumentalny i rozległy masyw górski o stromych ścianach i szczytach przypominających iglice i baszty. Stojąc u podnóża, trzeba mocno zadzierać głowę, by wśród pionowych ścian dostrzec położony na wąskiej półce skalnej (721m n. p. m) słynny klasztor benedyktynów - główne sanktuarium Maryjne Katalonii. Zwiedzimy bazylikę z jej najcenniejszym obiektem adoracji - figurą Czarnej Madonny z Montserrat (La Moreneta). Posłuchamy również słynnego chóru chłopięcego Escolania, najstarszego w Europie (o ile nie będzie koncertował poza klasztorem). Cena ok. 42 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 12 lat.
Rupit i Besalu
Wycieczka do dwóch średniowiecznych katalońskich miasteczek. Besalu to kluczowe miejsce na szlaku romańskich zabytków Katalonii. Spacer po miejscowości pozwala poznać uroki średniowiecznej osady. Po zwiedzeniu Besalu przewidziany jest obiad w restauracji położonej na wzgórzu skąd rozciąga się niesamowity widok na okoliczne góry. Kolejnym punktem programu jest zwiedzanie miasteczka Rupit. Charakterystyczne wąskie, brukowane uliczki, domy z kamienia i place z podcieniami przeniosą nas w czasy średniowiecza. Cena ok. 52 Eur za osobę dorosłą, ok. 39 Eur za dziecko do 12 lat.
Dzikie Wybrzeże - Cadaques i Pubol
Całodniowa wycieczka do północnej części wybrzeża, na przylądek Cap de Creus, gdzie znajduje się jedno z najbardziej malowniczych miejsc związanych z artystyczną bohemą - Cadaques. To nadmorskie miasteczko do którego przyjeżdżały sławy takie jak: Salvador Dali, Joan Miro, Pablo Picasso czy Federico Garcia Lorca. Wczesny obiad w jednej z lokalnych restauracji. Następnie wizyta w zamku Pubol, który Salvador Dali podarował swej ukochanej żonie Gali. Cena ok. 67 Eur za osobę dorosłą, ok. 57 Eur za dziecko do 12 lat.
Dzikie Wybrzeże - Tossa de Mar
Rejs statkiem z oszklonym dnem do nazywanej perłą Dzikiego Wybrzeża Tossy, która już w latach 50-tych XX wieku stała się mekką hiszpańskiej i francuskiej bohemy. Zauroczony klimatem Tossy francuski malarz Marc Chagall nazwał ją niebieskim rajem. Średniowieczne mury wraz ze świetnie zachowaną starówką stanowią jedne z najbardziej malowniczych miejsc na wybrzeżu. Do tego szeroka plaża, sklepy, restauracje i kafejki. Wycieczkę tę polecamy rodzinom - rejs statkiem spodoba się Młodszym Gościom, a poszarpane wybrzeże wraz z licznymi zatoczkami (calas) docenią Dorośli. Na koniec wizyta w bodedze - dla Dorosłych szansa na spróbowanie lokalnych win, a dla Dzieci przygotowane będą soki. Cena ok. 37 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 12 lat.
Girona i świat Salvadora Dali
Wycieczka do jednego z najpiękniejszych zakątków Katalonii - do Girony, będącej stolicą prowincji oraz drugim miastem wspólnoty. Wspaniale zachowane średniowieczne stare miasto z największa w Europie jednonawową katedrą oraz z dzielnicą żydowską pozwolą nam poczuć atmosferę Wieków Średnich. Dodatkowego charakteru miastu dodaje położenie nad brzegiem rzeki Onyar, której brzegi spinają liczne mosty, w tym jeden zaprojektowany przez samego Alexandra Gustava Eiffle'a. Następnym punktem programu będzie dom - muzeum Salvadora Dali w Figueras, gdzie przeniesiemy się w świat malarstwa surrealistycznego. Cena ok. 50 Eur za osobę dorosłą, ok. 37 Eur za dziecko do 12 lat.
Dla aktywnych
Trekking i rowery
Costa Brava i Costa del Maresme to raj dla wielbicieli trekkingu i jazdy na rowerach. Okoliczne wzgórza Parku Naturalnego Montnegre zapraszają do eksplorowania szlaków - piękne krajobrazy gwarantowane.
Nordic walking na plażach Costa del Maresme
Długie piaszczyste plaże Costa del Maresme zachęcają do tej formy aktywności. Polecamy nordic walking o zachodzie słońca, zwłaszcza po leniwym i gorącym dniu.
Z dziećmi
Water World - Lloret de Mar i Platja d'Aro
Zapraszamy do największych parków wodnych na Costa Brava - ten sposób aktywności to wspaniała zabawa dla całej rodziny, na które czekają zjeżdżalnie o różnym stopniu trudności i emocji oraz liczne baseny. W parku w Lloret de Mar znajduje się największy wodny rollercoster w Europie - Water Mountain. Cena ok. 30 Eur za osobę dorosłą, ok. 17 Eur za dziecko (do 120 cm wzrostu).
Tradycyjna katalońska kuchnia
Charakterystykę kuchni katalońskiej determinuje położenie regionu. Bliskość porośniętych lasami gór, morza oraz usytuowanych na słonecznych tarasach warzywników stanowią bazę dla składników, które lądują w domowych kociołkach (cassolas). Warto spróbować cassola de peix (kociołek z ryb i owoców morza) czy pollastre amb escamarlans (kociołek z kurczaka z rakami morskimi) w połączeniu z pa amb tomaquet czyli podpiekanym chlebem z pomidorem, oliwą i czosnkiem. Do tego plaster dojrzewającej szynki i lokalnego sera, a wszystko to uzupełnione kieliszkiem wina z wyśmienitych katalońskich winnic.
Stolica klubowej zabawy: Lloret de Mar
Najlepszym miejscem na całonocne imprezy są kluby w Lloret de Mar. Tutaj grają najlepsi dj'e i zjeżdżają się imprezowicze z całego wybrzeża. Centrum miasta tętni życiem do białego rana.
Marimurtra
Malowniczo położony na urwistym klifie i zajmujący ok. 4 hektarów powierzchni ogród botaniczny w Blanes zachwyca różnorodną roślinnością. Idealna opcja na popołudniową wycieczkę.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria lokalna:

4*

Data otwarcia:

1971 r. Odnowiony w 2002 r.

Położenie:

Lloret de Mar, 42 km od lotniska.

Plaża :

150 m od hotelu, wydzielona część plaży publicznej, piaszczysta. Parasole, leżaki i materace płatne, brak ręcznikż;w plażowych.

W Hotelu:

restauracja w budynku, bar, basen odkryty i taras na dachu z wanną z hydromasażem.

Pokoje :

w budynku głż;wnym: 374 pokoi standardowych, klimatyzacja, prysznic, suszarka, telefon, TV, internet bezprzewodowy (płatny), minibar (pusty), sejf (płatny), terakota, balkon.

Rozrywki i usługi:

Bezpłatne:

bilard, tenis stołowy, pokż;j gier, siłownia, tenis stołowy, wieczorne animacje, dyskoteka.

Płatne:

jacuzzi, solarium, masaż, bilard.

Dla dzieci:

brodzik, plac zabaw, krzesełka w restauracji, łż;żeczka (na życzenie).

Wyżywienie :

OB, BB, HB, FB, All Inclusive (10:00-24:00).

Posiłki :

śniadanie, obiad, przekąski, kolacja.

Napoje zawarte :

lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera:

napoi importowanych, sokż;w ze świeżych owocż;w, lodż;w, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych.

Tel./faks:

+34 / 937 66 44 22


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Costa Brava

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*  

Położenie

- Lloret de Mar - przystanek autobusowy pod hotelem - w bliskiej odległości od sklepów i restauracji - ok. 900 m od centrum miejscowości - ok. 3 km od parku wodnego - ok. 25 km od lotniska w Gironie - ok. 77 km od Barcelony

Plaża

- publiczna, piaszczysto-żwirkowa, ok. 150 m od hotelu - leżaki i parasole za opłatą (ok. 10/komplet)

Pokoje

standard - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - klimatyzacja, TV-SAT - telefon - sejf (płatny) - balkon/taras - pokoje z widokiem na basen za dopłatą

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen - leżaki i parasole przy basenie - taras słoneczny na dachu z jacuzzi - tenis stołowy - wieczorne animacjePłatne - bilard - siłownia - masaże - sporty wodne na plaży 

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw - mini klub - wysokie krzesełka w restauracji - łóżeczko dla dziecka ( na zamówienie)

Wyżywienie

SelfCatering (SC) - bez wyżywienia Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. Half Board (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami przekąski, kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje bezalkoholowe i  alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 11:00 - 23:00

Restauracje i bary

- restauracja główna - 2 bary

Dodatkowe informacje

- 368 pokoi, 6 pięter - należy do sieci hotelowej HTop - sala TV - wypożyczalnia samochodów i rowerów - internet Wi-Fi (płatny) - TOP Passport - bezpłatny bus pomiędzy  hotelami sieci HTop na Costa Brava (możliwość korzystania z All Inclusive tych hoteli -  zapisy oraz informacja w recepcji) od czerwca do września - www.htophotels.com

Bagaż

Kraków, Poznań, Wrocław, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 300 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Berlin Tegel (RyanAir/ Laudamotion); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 310 PLN (od 01.06-30.09)/ 220 PLN (od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Warszawa, Gdańsk (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 380 PLN (wyloty od 01.09 - 01.10)/ 300 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) - 32 kg - 500 PLN (wyloty od 01.09 - 01.10)/ 410 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 300 PLN (wyloty od 01.09 - 01.10)/ 240 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) - 32 kg - 400 PLN (wyloty od 01.09 - 01.10)/ 320 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Centrum Lloret de Mar ok. 800m. Przystanek autobusu liniowego przed hotelem. 25km do lotniska Port lotniczy Girona. Pole golfowe PGA Catalunya oraz park wodny Water World oddalone są od obiektu o 3 km.

PLAŻA

Wydzielona część plaży publicznej, oddalona ok. 150m; piaszczysta. Leżaki i parasole za opłatą. Brak ręczników plażowych.

HOTEL

Kategoria lokalna 4* Hotel nie najnowszy, odpowiedni zarówno dla rodzin z dziećmi jak i dla osób zainteresowanych nocnym życiem Lloret de Mar. Położony w spokojnej dzielnicy z dala od nocnego zgiełku miasta ale jedyne 15 minut spaceru od jednego z największych na wybrzeżu centrów rozrywki.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, windy, sala TV, sklep z pamiątkami, wypożyczalnia samochodów. Restauracje i bary: restauracja główna, bar, kawiarnia.

INTERNET

Punkt internetowy oraz Wi-Fi odpłatnie.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen odkryty, leżaki i parasole przy basenie, taras słoneczny. Odpłatnie: wypożyczalnia rowerów, sporty wodne przy plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zabaw, mini klub czynny sezonowo i w określonych godzinach (5-12 lat), wysokie krzesła w restauracji, łóżeczko dla dzieci do 2 lat na życzenie.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 374 wygodnych pokoi. Pokój typu Standard: dwuosobowy z możliwością zakwaterowania maks 2+2. Wyposażenie: łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, łazienka (prysznic/wanna, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja (czynna sezonowo), TV, telefon, sejf (odpłatnie), lodówka, sejf (odpłatnie), balkon.Hotel posiada pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych - na potwierdzenie.

WYŻYWIENIE

FB+: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Do obiadu i kolacji serwowana jest na stół półitrowa butelka wody i wina. All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja, lekka przekąska w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 10:00 - 00:00 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera importowanych i wysokojakościowych napojów alkoholowych, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych i energetycznych.

WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE i inne

Na miejscu w recepcji hotelu pobierana jest obligatoryjna opłata klimatyczna. Uwaga! Doba hotelowa jest do godziny 10.00 (nie do godziny 12.00) www.htophotels.com

CENA

OFERTA Z PRZELOTEM: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, opiekę polskojęzycznego rezydenta (UWAGA!!! region Costa Doroda - oferta bez polskojęzycznego rezydenta - obsługa anglojęzyczna), wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

BAGAŻ

LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w PRIMIE w cenie: Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY! Usługa daje mozliwość: * zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg)) * zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg) * pierwszeństwo wejścia na pokład * Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm oraz pierwszeństwo wejścia na pokład. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego. LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm) EasyJet: jedną sztukę bagażu wliczając torebki i laptopy o wymiarach nie przekraczających 56x45x25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki). CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu EasyJet: 15kg - ok. 300 zł; 23kg - ok. 350 zł LOT: 23 kg - ok 300 zł Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg Ryanair: 10kg/20kg  Easyjet: 15kg LOT: 23 kg (Wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm)

DOBA HOTELOWA

!!! UWAGA !!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Ecco Holiday X

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

Hotel wzniesiony został w roku 1973. Obiekt oferuje 373 pokoje. W klimatyzowanym obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Poszczególne piętra osiągalne są za pomocą windy bądź też schodami. Do dyspozycji gości jest sejf. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą, sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: opieka medyczna, usługi tłumaczeniowe, serwis pokojowy, pobudka na życzenie i pralnia.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. W pokoju znajduje się sejf. Komfortowy pobyt zapewniają minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi (odpłatnie). Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu znajduje się bar z przekąskami. Urozmaicony pobyt zapewnią Państwu nasze pozostałe propozycje jak golf, studio fitness, tenis stołowy, bilard i solarium. Program animacyjny, dyskoteka i miniklub zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym. Copyright GIATA 2004 - 2019. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Wyżywienie

Przygotowaliśmy dla Państwa zróżnicowane warianty żywieniowe. Dostępne opcje to wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na indywidualne życzenie oferujemy dania dietetyczne. Dodatkowo w ofercie znajdują się inne opcje żywieniowe i przekąski. Napoje wliczone są w cenę. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Karty kredytowe

Akceptowanym środkiem płatniczym w obiekcie jest Visa.

Cena nie zawiera

Obowiązkowej opłaty klimatycznej (w wysokości 0,50 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 3* i 1 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 4*). Dopłaty do bagażu głównego oraz dużego bagażu podręcznego. Istnieje możliwość dopłaty do bagażu głównego:
----------RYANAIR
WYLOTY z Poznania, Wrocławia, Krakowa, Gdańska do Girony,Reus oraz Warszawy-Modlin i Krakowa,Berlina do Barcelony:
- Drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm + pierwszeństwo wejścia na pokład - 80zł/szt./2 strony
- Bagaż główny 20 kg - 400 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok
---------WIZZAIR
WYLOTY z Warszawy, Poznania, Katowic i Gdańska do Barcelony:
- Drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 23 cm + pierwszeństwo wejścia na pokład - 90zł/szt./2 strony
- Bagaż główny 20 kg - 450 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok
----------NORWEGIAN
WYLOTY z Warszawy do Barcelony:
- Bagaż główny 20 kg - 300 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok
CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji może wiązać się z wyższymi cenami.
Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Cena zawiera

Bagaż podręczny, przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko. Bagaż: Wizzair: 10 kg bagaż podręczny (max. wymiary: 40x30x20cm) *** Ryanair: od 01.11.2018 - 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm. *** Norwegian: bagaż podręczny 10kg (max wymiary: 55x40x23cm) *** LOT: bagaż podręczny 8kg (max wymiary: 55x40x23cm) *** EasyJet: bagaż podręczny 10kg (max wymiary: 55x40x23cm).


Atur

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

HISZPANIACB

Hotel info

nieskrępowana, wakacyjna atmosfera i dobra infrastruktura. Przestronny hotel należący do hiszpańskiej sieci HTop Hotels & Resorts co gwarantuje dobry standard wypoczynku i smaczną kuchnię. Przestronny taras słoneczny z hotelowym basenem, a przede wszystkim pobliska, piaszczysta plaża to doskonałe miejsce relaksu w promieniach słońca. W sezonie letnim wypoczynek w hotelu umila cykliczny program animacyjny, a wieczorem muzyka na żywo. Atutem hotelu jest także jego dobra lokalizacja. Obiekt położony jest w spokojnej dzielnicy kurortu, a jednocześnie w niedalekiej odległości od tętniącego życiem centrum Lloret de Mar z licznymi atrakcjami i rozrywkami. Blisko szeroka, piaszczysta plaża to idealna propozycje dla amatorów morskich kąpieli. Kategoria lokalna: 4****

Lokalizacja

Lloret de Mar, spokojna okolica dzielnicy Fenals. Butiki, bary, restauracje w pobliżu. Tętniące życie centrum kurortu z klubami i dyskotekami ok. 550m. Lotnisko w Gironie ok. 30km, w Barcelonie ok. 95km.

Plaża

plaża Fenals ok. 100m, piaszczysto-żwirkowa, długa i szeroka. Publiczna, bezpłatna, w sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą.

Hotel

368 pokoi, hol powitalny z lobby, recepcja 24h, windy, kąciki wypoczynkowe, restauracja główna,, lobby bar i cafeteria, sezonowy snack bar, wymiana walut, płatny kącik internetowy, płatne miejsca parkingowe.

Pokój

klimatyzacja (sezon letni), ogrzewanie (sezon zimowy), TV, telefon, płatny sejf, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), balkon. 2-osobowy, możliwość 1 lub 2 dostawek co może jednak zmniejszać komfort zakwaterowania. W części pokoi łóżka typu king size - możliwość zakwaterowania max. 4 osób (bez dostawek, wspólne spanie). Pokój 1-os. na zamówienie.

Sport i rozrywka

basen zewnętrzne (sezon letni), taras słoneczny, leżaki przy basenie bezpłatnie. Płatne: bilard, tenis stołowy, automaty do gier. Cykliczne programy animacyjne i wieczory z muzyką na żywo. Bogata oferta dziennych i nocnych atrakcji kurortu Lloret de Mar

Dzieci

brodzik, kącik zabaw

Opcje wyżywienia

- śniadania, obiadokolacje - all inclusive soft - all inclusive

All inclusive

śniadanie, lunch, kolacja w formie bufetu / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / w godzinach popołudniowych snacki, przekąski lub słodycze / 10:30-23:00 lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole / leżaki przy basenie bezpłatnie. Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu All inclusive dostępne w recepcji hotelu.

Uwagi

hotel objęty obsługą rezydenta z językiem polskim - telefon alarmowy, spotkanie informacyjne w hotelu.

Nasza opinia

hotel, choć nie należy do najnowszych obiektów, oferuje wygodne zakwaterowanie i dobry serwis. Atutem hotelu jest zapewne jego lokalizacja w spokojnej części kurortu jednocześnie niedaleko tętniącego życiem centrum i piaszczystej plaży 180107

Przewóz bagażu

limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy dzieci do lat 2 tzw infantów) - Norwegian (kod lotu D8) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 25x33x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem) + duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 10kg, które pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. - Vueling (kod lotu VY) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 35x20x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem) + duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x20cm, max waga do 10kg, które pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. - WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- taksa klimatyczna płatna w Hiszpanii, w zależności od standardu zakwaterowania 2*-3* 0,5 EUR/os/dzień, 4* 1 EUR/os/dzień, 5* 2,5 EUR/os/dzień, opłata max za 7 dni (nie dotyczy dzieci do 16 lat) - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych


Dertour Polska

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

H-Top Hotel Royal Beach

Kategoria

****

Miejscowość

Lloret de Mar

Region

Katalonia

Kod

GRO04100 FH

Liczba pokoi

368

Położenie

Do pięknej, piaszczystej plaży Fenals jest tylko ok. 100 m. W okolicy znajdują się restauracje, bary i sklepy.

Opis

Popularny hotel, w którym znajduje się restauracja, bar, recepcja, czytelnia, WLAN (za opłatą), taras dachowy z jacuzzi oraz taras słoneczny. W zewnętrznej części zlokalizowano basen oraz taras słoneczny z leżakami i bar przy basenie.

Wyżywienie

All inclusive (I) - rezerwacja. Śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. W godz. 10-24 napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole oraz przekąski. W godz. 10-18 dla dzieci lody.

Zakwaterowanie (pokoje)

Pokoje z łazienką lub prysznicem/WC, suszarką do włosów, telefonem, TV oraz balkonem lub tarasem.

Warto wiedzieć

W Katalonii podatek turystyczny dla wszystkich gości powyżej 17 lat w wysokości ok. 1 EUR za osobę i dzień do maksymalnie 7 nocy jest płatny w hotelu.

Pies

Niedozwolony.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

KT908102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Rego- Bis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

****Hiszpania/Costa Brava

ATUTY

- zaledwie 100 metrów do piaszczystej plaży Fenals- kilka minut spacerem od centrum Lloret de Mar- przyjazny dla rodzin z dziećmi- jacuzzi na dachu hotelu z pięknym widokiem na okolicę

NASZYM ZDANIEM

H Top Royal Beach to doskonale zlokalizowany 4-gwiazdkowy hotel należący do popularnej hiszpańskiej sieci. Położony zaledwie 100 metrów od morza zapewnia dogodny dostęp do jednej z najładniejszych plaż w regionie - Playa Fenals oraz licznych atrakcji tętniącego życiem Lloret de Mar. Hotel polecany jest na zarówno na rodzinny wypoczynek na Costa Brava jak i dla ludzi młodych, którzy docenią bliskość barów, restauracji i klubów. Hotel oferuje basen z tarasem słonecznym, jacuzzi na dachu budynku, a dla najmłodszych gości przygotowano brodzik, mini klub i ciekawy program animacyjny.

POŁOŻENIE

- w Lloret de Mar- ok 100 metrów od piaszczystej plaży Fenals- ok 500 metrów od centrum kurortu z licznymi barami, restauracjami, klubami- 28 km od lotniska w Gironie- 75 km od centrum Barcelony- 85 km od lotniska w Barcelonie

PLAŻA

Publiczna, szeroka, piaszczysta Plaża Fenals uchodząca za jedna z najładniejszych w regionie, ok 150 metrów od hotelu, łagodne zejście do morza. Serwis plażowy (leżaki i parasol) za opłatą (ok 18 EUR/komplet).

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

- całodobowa recepcja- sejf (płatny)- przechowalnia bagażu- Wi-Fi na terenie całego hotelu (za opłatą)- sala TV- sala gier (za opłat)- restauracja główna bufetowa (kuchni lokalna i międzynarodowa, show cooking)- bar - basen zewnętrzny - taras słoneczny z leżakami i parasolami- brodzik dla dzieci- jacuzzi na dachu hotelu- bilard (za opłatą)- plac zabaw- mini-klub (czynny sezonowo)- pralnia (za opłatą)

DLA DZIECI

Basen dla dzieci, mini klub (4-12 lat), plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji.

POKOJE

STANDARD - o powierzchni ok 21m2, przeznaczone dla maksymalnie 4 osób, wyposażone w: łazienkę z wanną/prysznicem, WC, suszarkę, sypialnię z dwoma połączonymi łóżkami, klimatyzację, telefon, TV, Wi-Fi (płatny), balkon, widok na teren hotelu/miasto/basen.

WYŻYWIENIE

RO/SC - oferta bez wyżywieniaBB - śniadania w formie bufetu w restauracji głównejHB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu w restauracji głównejHB+ - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu w restauracji głównej, woda wino i piwo do kolacjiFB - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównejFB+ - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, woda wino i piwo do obiadu oraz kolacjiAll inclusive - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, bezpłatne napoje (napoje bezalkoholowe, woda mineralna, piwo, soki, wino domowe, koktajle, drinki, alkohole lokalne - serwowane w barze w godzinach funkcjonowanie), przekąski, kawa/herbata i ciastka

CENA ZAWIERA

- Przelot samolotem rejsowym (linie Ryanair lub Wizzair) - w podstawowej taryfie - z wybranego lotniska w Polsce do Hiszpanii - Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą- Transfer autokarem (tzw shuttle busem) na trasie lotnisko - hotel - lotnisko- Ubezpieczenie podstawowe obejmujące: ubezpieczenie od zachorowania w następstwie epidemii, KL do 30 000 EUR, NNW do 3 000 EUR, bagaż podróżny 200 EUR, ubezpieczenie od chorób przewlekłych- Opiekę anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta na miejscu- Całodobowy telefon alarmowy do biura Rego-Bis w Polsce- Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny- Opłatę na Turystyczny Fundusz Pomocowy- Podatek Vat marżaOferta z przelotem:Dla lotów na połączeniach rejsowych/liniowych realizowanych liniami Ryanair mały bagaz podręczny o maksymalnych wymiarach 40x20x25 cm (do umieszczenia w kabinie pod fotelem)Dla lotów na połączeniach rejsowych/liniowych realizowanych liniami Wizzair mały bagaz podręczny o maksymalnych wymiarach 40x30x20 cm (do umieszczenia w kabinie pod fotelem)

CENA NIE ZAWIERA

- Podatku lokalnego w wysokosci:  1,2 EUR/os za noc pobyt w hotelach 4*, 4* SUP  0,6 EUR/os za noc pobyt w hotelach 3*- Opieki polskiego rezydenta- Wycieczek fakultatywnych- Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie,Oferta z przelotem:Dla lotów na połączeniach rejsowych/liniowych realizowanych liniami Ryanair dopłata za bagaż wynosi:- bagaż rejestrowany (nadawany) o wadze do 10 kg - 280 zł (15.09-30.11)- bagaż rejestrowany (nadawany) o wadze do 10 kg - 320 zł (21.06-15.09)- bagaż rejestrowany (nadawany) o wadze do 20 kg - 450 zł (15.09-30.11)- bagaż rejestrowany (nadawany) o wadze do 20 kg - 550 zł (21.06-15.09)Dla lotów na połączeniach rejsowych/liniowych realizowanych liniami WizzAir dopłata za bagaż wynosi:- bagaż rejestrowany (nadawany) o wadze do 10 kg - 350 zł (15.09-30.11)- bagaż rejestrowany (nadawany) o wadze do 20 kg - 550 zł (15.09-30.11)- bagaż rejestrowany (nadawany) o wadze do 32 kg - 700 zł (15.09-30.11)- bagaż rejestrowany (nadawany) o wadze do 10 kg - 450 zł (21.06-15.09)- bagaż rejestrowany (nadawany) o wadze do 20 kg - 650 zł (21.06-15.09)- bagaż rejestrowany (nadawany) o wadze do 32 kg - 800 zł (21.06-15.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena może być wyższa - wyliczana według aktualnie obowiązującej taryfy.Istnieje również możliwość wykupienia rezerwacji miejsc obok siebie w samolocie, ceny prezentują się następująco:Wizzair: 150zł/os w 2 stronyRyanair: 150zł/os w 2 strony

WAŻNE INFORMACJE DOTYCZĄCE PRZEPISÓW WJAZDOWYCH

Podróż do Hiszpanii, która jest krajem członkowskim Unii Europejskiej wymaga od podróżnych z Polski jednego z poniższych dokumentów:- dowód osobisty- paszport lub paszport tymczasowyWymagana ważność w dniu powrotu z Hiszpanii.Obowiązek posiadania ważnego dokumentu dotyczy również dzieci.

DOKUMENTY DO REZERWACJI

Rezerwacje na tzw. dynamicznym pakietowaniu" w oparciu o przeloty liniami rejsowymi wymagają posiadania przez Klientów następujących dokumentów podróży: wydrukowanych kart pokładowych na przeloty z Polski liniami Ryanair lub Wizzair - wysyłane mailowo do klienta/agenta:- nie wcześniej niż na 48h przed godziną odlotu z Polski - linie Wizzair- nie wcześniej niż na 24h przed godziną odlotu z Polski - linie Ryanairwydrukowanych kart pokładowych na przeloty do Polski liniami Ryanair lub Wizzair - wysyłane mailowo do klienta/agenta i na hotelową recepcję -- nie wcześniej niż na 48h przed godziną odlotu z Hiszpanii - linie Wizzair- nie wcześniej niż na 24h przed godziną odlotu z Hiszpanii - linie Ryanairvouchera na hotel i transfer (w formie papierowej lub elektronicznej)Dodatkowo zalecamy posiadanie polisy ubezpieczeniowej.Wszystkie dokumenty wysyłane są mailowo na podany w rezerwacji adres: agenta/klienta na 1-2 dni przed wylotem.

GODZINY PRZELOTÓW

Dokumentami potwierdzającymi aktualne godziny przelotów są karty pokładowe wysyłane nie wcześniej niż na 48h przed planowanym lotem z Polski oraz lotem powrotnymW przypadku istotnych zmian w godzinach przelotów, następujących po przekazaniu kart, Klient/Agent otrzyma informację z korektą godzin droga mailową.

ZASADY WJAZDU - COVID

Osoby podróżujące z Polski do Hiszpanii nie muszą posiadać certyfikatu Covid potwierdzającego szczepienie lub statusu ozdrowieńca.Osoby niezaszczepione nie mają obowiązku przedstawiania testu po przyjeździe na terytorium Hiszpanii, nie ma również konieczności wypełniania formularza Spain Travel Health.

REZERWACJE "DO POTWIERDZENIA"

Oferty wakacji w Hiszpanii podlegają innym zasadom zakładania rezerwacji (szczegóły poniżej) zaliczkowania oraz nie są objętę aktualną promocją.Rezerwacje, w których przelot oparty jest na samolocie rejsowym/liniowym po założeniu muszą zostać potwierdzone przez Organizatora. Warunkiem potwierdzenia takiej rezerwacji jest wpłata zaliczki (29% wartości ceny imprezy) w momencie założenia rezerwacji. Cena ofert z przelotem samolotem rejsowym/liniowym uzależniona jest od AKTUALNEJ ceny przewoźnika, zatem może ulec zmianie w trakcie zakładania lub w momencie potwierdzania przez Organizatora rezerwacji. W sytuacji, gdy pojawią się wyżej opisane różnice w cenie, Organizator będzie się kontaktował z Klientem lub Agentem w celu potwierdzenia akceptacji nowej ceny.WAŻNE: prosimy o uważne sprawdzanie podawanych danych osobowych - wszelkie, nawet kosmetyczne zmiany danych Klienta w przypadku rezerwacji ofert opartych o samoloty rejsowe są płatne.

SKŁADKA NA TURYSTYCZNY FUNDUSZ POMOCOWY

Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP) został utworzony na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2020, o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID - 19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U. z 2020 r. poz 1842 z późn. zm.).- składka TFP  jest obowiązkowa- składka TFP jest naliczana od każdego podróżnego biorącego udział w imprezie turystycznej- składka TFP nie podlega zwrotowiSkładka TFP dotyczy imprez samolotowych na czarterach i samolotach rejsowych/liniowych, imprez autokarowych, objazdów, obozów młodzieżowych, imprez z dojazdem własnym (z wyłączeniem imprez typu ekspress).

WAŻNE INFORMACJE

Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.Prosimy o zapoznanie się z przepisami wjazdowymi dotyczącymi danego kraju.

HISZPANIA

Hiszpania położona na półwyspie Iberyjskim, obejmuje również Wyspy Kanaryjskie i Baleary. Jest krainą szerokich, piaszczystych plaż, łagodnego klimatu, wiecznie świecącego słońca i ciepłego morza. Nic dziwnego, że turyści odnajdują wiele powodów do wybierania tego kraju na wakacyjny wypoczynek. Hiszpanie słyną z ognistego temperamentu, przyjacielskiego nastawienia oraz optymizmu, którym zarażają każdego. Gościnni i pełni pozytywnej energii mieszkańcy, atmosfera nieustannie trwającej fiesty, ciepły klimat i nocne atrakcje, przyciągają jak magnes ludzi młodych, spragnionych dobrej zabawy. Liczące niemal 5000 km wybrzeże jest celem wakacyjnych wyjazdów dla milionów gości z całego świata. Oprócz wypoczynku na piaszczystych plażach, Hiszpania daje liczne możliwości do aktywnego wypoczynku i uprawiania sportów. Niezależnie od pory roku znajdziemy tu doskonale warunki do długich spacerów, górskich wędrówek, kolarstwa i sportów wodnych. Dla pasjonatów windsurfingu i kitesurfingu Hiszpania ma do zaoferowania jedne z najlepszych spotów na świecie. Miłośnicy białego szaleństwa również nie będą rozczarowani. Hiszpańskie stoki może ustępują nieco tym położonym w Alpach, ale za to dają niepowtarzalną możliwość szusowania na nartach i kąpieli w morzu tego samego dnia. Położony na półwyspie Iberyjskim kraj to prawdziwy raj dla miłośników historii, kultury i architektury. Hiszpania z 49 zabytkami wpisanymi na Światową Listę Dziedzictwa UNESCO zajmuje 4 miejsce na świecie pod względem tego typu atrakcji. Na zwiedzających czekają liczne pozostałości z czasów rzymskiego imperium, bogata spuścizna średniowiecza w postaci licznych zamków i twierdz, niezwykłe obiekty kultury Maurów z pałacami i ogrodami, monumentalne katedry, zabytki okresu renesansu oraz wspaniałe muzea i galerie sztuki.Możliwości wypoczynku przez cały rok, śródziemnomorski klimat, doskonale warunki do uprawiania sportów, przyjaźni mieszkańcy, klimatyczne miasteczka, liczne zabytki, a do tego doskonała kuchnia to niezwykła mieszanka, która sprawia, że wakacje w Hiszpanii będą idealną propozycją na spędzenie urlopu niezależnie od pory roku.Poszczególne regiony turystyczne Hiszpanii (wybrzeża), położone nad Morzem Śródziemnym, zwane są Costa" i ciągną się od granicy z Francją, aż po Ocean Atlantycki i Portugalię. Jest ich kilkanaście, a do najbardziej znanych zaliczają się: Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca, Costa Calida, Costa del Sol i Costa de la Luz.Najpopularniejszym wybrzeżem jest niewątpliwie Costa Brava. Położone tuż przy granicy z Francją, swą nazwę dzikie wybrzeże" zawdzięcza urozmaiconej linii brzegowej pełnej skalistych cyplów i malowniczych zatoczek z długimi, piaszczystymi plażami. O popularności regionu decyduje również bliskość Barcelony - kosmopolitycznej stolicy Katalonii, która jak magnes przyciąga miliony turystów z całego świata.Costa Blanca to najmocniej zagospodarowany turystycznie region Hiszpanii, To tu w pierwszej kolejności rozwinęła się masowa turystyka. Kurorty takie jak Benidorm mogą poszczycić się setkami ogromnych hoteli i dziesiątkami klubów oraz dyskotek, które przyciągają przede wszystkim ludzi młodych, szukających słońca, ciepłego morza i dobrej zabawy.Costa del Sol czyli słoneczne wybrzeże" to jeden z najmodniejszych regionów Hiszpanii. Położony na południowych krańcach Półwyspu Iberyjskiego ma najbardziej sprzyjający klimat, który pozwala na wypoczynek niemal przez cały rok. Od maja do listopada można zażywać kąpieli morskich i słonecznych, a zima to doskonały okres na odkrywanie skarbów Andaluzji i zwiedzanie takich perełek jak Sewilla, Granada i Kordoba.Położona w większości na Półwyspie Iberyjskim Hiszpania obejmuje również szereg wysp, które są ulubionym miejscem wypoczynku dla wielu Europejczyków. Najliczniej odwiedzanym regionem Hiszpanii są Baleary, a w szczególności ich największa wyspa Majorka, która każdego roku odwiedzana jest przez ponad 10 milionów turystów. Urozmaicona linia brzegowa, piękne zatokowe plaże, przyjemny klimat z 300 słonecznymi dniami w ciągu roku, a także doskonała infrastruktura turystyczna zachęcają do wypoczynku zarówno rodziny z dziećmi jak i ludzi młodych spragnionych dobrej zabawy. Znajdujące się na oceanie Atlantyckim Wyspy Kanaryjskie są kierunkiem całorocznym. Położone u wybrzeży Afryki cieszą słonecznym i suchym klimatem idealnym do wypoczynku. Nie bez powodu zwane są Islas Afortunadas czyli wyspami szczęśliwymi". Wakacje na Wyspach Kanaryjskich są możliwe niezależnie od pory roku - również w miesiącach zimowych, kiedy można liczyć na przyjemne temperatury 20-25 stopni. Składający się z 7 dużych wysp archipelag urzeka również spektakularnymi krajobrazami, które związane są z burzliwą, wulkaniczną przeszłością. Nad największą z wysp Teneryfą góruje majestatyczny wulkan Teide. Na pobliskiej La Palma mogliśmy niedawno śledzić trwającą kilka miesięcy erupcję wulkanu Cumbre Vieja i spływające potoki lawy. Gran Canaria zwana jest kontynentem w miniaturze, co zawdzięcza olbrzymiej różnorodności krajobrazowej. Fuerteventura polecana jest na rodzinne wakacje all inclusive, a to za sprawą niekończących się piaszczystych plaż i doskonałej bazie hotelowej. Znajdująca się tuz obok Lanzarote zachwyca księżycowymi krajobrazami, które zawdzięcza trwającej po dziś dzień aktywności wulkanicznej. Wyspy Kanaryjskie pomimo ogromnej popularności, masowej turystyce, obecności typowych i stereotypowych atrakcji oraz napływającej zewsząd komercji, wciąż w zachowały autentyczny klimat i można tam znaleźć wciąż zachowane klejnoty czekające na odkrycie.

POWODY, DLA KTÓRYCH WARTO JECHAĆ DO HISZPANII

Hiszpańska fiesta - Hiszpanie uwielbiają zabawę, muzykę, taniec. Niezależnie od lokalizacji, w której jesteście z pewnością poczujecie wakacyjną, niepowtarzalną atmosferę, pełną luzu, śmiechu i rozrywki.Śródziemnomorski klimat, 300 słonecznych dni w roku, gorące, piaszczyste plaże. Co więcej dodawać? Kraina malowana słońcem, idealna do wypoczynku i zabawy w jednym!Wina i kuchnia hiszpańska - Proste i smakowite potrawy to kwintesencja Hiszpanii - paella, gazpacho, tapas i wiele innych charakterystycznych dań, które rozkochają was w smakach tego ognistego kraju. Do tego sangria, czyli orzeźwiająca rozkosz w gorący dzień. Tego trzeba skosztować!Mieszkańcy - niezwykle otwarci i radośni ludzie, ich wrodzona cecha to towarzyskość, do tego oczywiście uwielbiają się bawić. Ciekawostką jest, że w Hiszpanii na jednego mieszkańca przypada większa ilość knajp niż w jakimkolwiek innym kraju. Widać więc ogrom miejsc skierowanych na zabawęi rozrywkę każdego dnia (i nocy).


Nekera

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

HISZPANIA

Położenie

HTop Royal Beach to czterowiązkowy obiekt położony w kurorcie Lloret del Mar, zlokalizowany w pobliżu plaży oraz najważniejszych atrakcji miasta; idealny na rodzinne wakacje z bogatą ofertę zajęć animacyjnych; położony ok. 100 m od plaży, ok. 10 minut od centrum LLoret del Mar z licznymi sklepami, barami oraz restauracjami; przystanek autobusowy zlokalizowany bezpośrednio przy hotelu; odległość od lotniska w  Gironie to ok. 25 km

Plaża

ok. 100 m od hotelu Playa de Fenals; publiczna, piaszczysto – żwirowa (leżaki i parasole dodatkowo płatne)

Internet

Wi-Fi (dodatkowo płatne 1 dzień ok. 5 EUR)

Plaża

ok. 100 m od hotelu, publiczna, piaszczysto - żwirowa (leżaki i parasole dodatkowo płatne ok. 10 EUR)

Wyposażenie

Hotel posiada 368 pokoi, zlokalizowanych na 6 piętrach. Do dyspozycji gości pozostają: całodobowa recepcja, lobby, przechowalnia bagażu, punk wymiany walut, informacja turystyczna, basen zewnętrzny, basen dla dzieci, taras słoneczny, taras z jacuzzi na dachu (w sezonie) restauracja główna organizująca kulinarne show, dwa bary - w tym jeden zewnętrzny przy basenie; z myślą o najmłodszych plac zabaw, mini klub (4-12 lat) oferujący m.in. gry, zabawy oraz zajęcia artystyczne

Zakwaterowanie

Pokój standardowy delux –  ok.21m2 z balkonem, max. 4os. klimatyzacja, Wi-Fi (dodatkowo płatne) TV-sat; szafa, łazienka z wanną lub prysznicem, ręczniki, zestaw kosmetyków jednorazowych, suszarka; sejf (dodatkowo płatny)

Rozrywka

Międzynarodowy program animacyjny, automaty do gier

Sport

Tenis stołowy, zajęcia sportowe (zawarte w programie animacyjnym) bilard, siłownia, masaże (dodatkowo płatne)

Kategoria lokalna

4*  


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Costa Brava, Hiszpania

Położenie

do plaży (Fanals) ok. 100 m, centrum Lloret de Mar ok. 450 m. Sklepy, restauracje i bary w pobliżu.

Wyposażenie

tętniący życiem hotel z 368 pokojami. Restauracja, 3 bary z TV, kiosk, winda. Kawiarnia. 3 baseny, brodzik dla dzieci. Bar przy basenie. Taras na dachu z 2 whirlpoolami. Taras słoneczny. WLAN za opłatą.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie (A)

wanna, WC, suszarka, TV, płatny sejf, telefon, klimatyzacja, balkon lub taras. A2A/A3A: pokój 2-os., dodatkowo balkon lub taras. A1E: pokój 1-os. A2D: pokój rodzinny; 2 pokoje 2-os. nie połączone drzwiami, tylko dla 2 dorosłych i 2 dzieci.

Wyżywienie

śniadanie, 2, 3 posiłki lub wariant all inclusive (wszystkie posiłki w formie bufetu). Do posiłków wino i woda (oprócz terminu 30.06-24.08) w cenie.

Sport

tenis stołowy, siatkówka. Za opłatą bilard.

Dzieci

mini klub, plac zabaw, animacje.

Opłata klimatyczna

ok. 1 EUR/dzień/os.

Łóżeczko dla dziecka

do 2 lat w cenie (wymagane wcześniejsze zgłoszenie). Maksymalna liczba osób nie może zostać przekroczona w ten sposób.

Parkowanie

w okolicy.

Zwierzę domowe

nie.

N Plus

H-Top Passport uprawniający do korzystania z infrastruktury hoteli H-Top (oprócz hotelu Amaika). Shutle bus Lloret de Mar-Calella (ok. czerwiec-wrzesień) gratis.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz przekąski w godz. 10-24:00 (poza godzinami głównych posiłków), lody dla dzieci 10-18:00.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu H TOP Royal Beach Hotel

Opinie o Hotelu H TOP Royal Beach Hotel

H TOP Royal Beach Hotel - możliwości zakwaterowania:

DOUBLE STANDARD ROOM POOL VIEW BALCONY OR TERRACE
TRIPLE BALCONY OR TERRACE
SINGLE WITH CHILD BALCONY OR TERRACE
TRIPLE POOL VIEW BALCONY OR TERRACE
QUAD POOL VIEW BALCONY OR TERRACE
SINGLE USE BALCONY OR TERRACE
Double Standard
Double Standard Pool View
Quad Standard
Double Standard Room Balcony or Terrace
Single Standard
Single w. Child Standard
Triple Standard
Triple Standard Pool View
Quad Balcony or Terrace

H TOP Royal Beach Hotel - Możliwości wyżywienia:


H TOP Royal Beach Hotel - miasta wylotu:


H TOP Royal Beach Hotel - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel H TOP Royal Beach Hotel? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00