cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Hiszpania
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Hiszpania
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Hiszpania
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Hiszpania
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Hiszpania
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Hiszpania
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Hiszpania
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Hiszpania
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Hiszpania
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Hiszpania
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Hiszpania
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Hiszpania
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Hiszpania
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Hiszpania
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Hiszpania
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Hiszpania
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Hiszpania
1 / 17
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
01.04 - 05.04
już od 979 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
11.05 - 14.05
już od 829 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu H TOP Pineda Palace
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel H TOP Pineda Palace
star 4

Hiszpania
Ocena hotelu H TOP Pineda Palace:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu H TOP Pineda Palace:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 kwietnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 11 maja 2022

Hotel H TOP Pineda Palace w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie

Hotel położony jest w spokojnej miejscowości, do centrum ok. 300 m - restauracje, bary oraz sklepy. Do lotniska w Geronie ok 40 km, do Lotniska w Barcelonie ok. 70 km.

Plaża

Do szerokiej i piaszczysto-żwirowej plaży ok. 50 m. Hotel od plaży oddziela ulica oraz kolejka łącząca wybrzeże z Barceloną. Leżaki i parasole na plaży płatne (ok. 5 EUR/os.).

Do dyspozycji gości

Recepcja, lobby z barem, restauracja, windy, taras słoneczny na dachu z niewielkim basenem i brodzikiem dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie, mini klub, przechowalnia bagażu, parking (możliwa opłata). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok 10 Euro).

Pokoje

Hotel posiada 194 wygodnie urządzone pokoje dla maksymalnie 4 osób. Wszystkie klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), sejfem (płatny ok. 25 Eur/tydzień + ok. 10 eur depozyt), lodówką, telefonem, TV-sat oraz z balkonem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za darmo.

Wyżywienie

Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Możliwość dokupienia All Inclusive: śniadania, obiady i obiadokolacje w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00 - 24:00) oraz przekąski w ciągu dnia.

Program sportowy i animacyjny

Hotel zapewnia program animacyjny dla dorosłych i dzieci (konkursy, gry, zabawy, mini disco). Dla Klientów z All Inclusive sauna i jacuzzi bezpłatne.

Internet

Wifi na terenie całego hotelu - bezpłatnie. Stanowiska internetowe w lobby za opłatą.

Kategoria lokalna

****

Naszym zdaniem

Choć strefa basenowa nie jest duża to rekompensuje to bliskość plaży. Do tego sama miejscowość - niezbyt duża, bardziej lokalna niż turystyczna, ale za to ze świetnymi lokalnymi tapas barami i nieco niższymi cenami. Zdecydowanie dla osób uciekających od turystycznego zgiełku charakterystycznego dla dużych, nadmorskich kurortów.

Strona www


Opinie klientów


Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dzień od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbowna miejscu). Powrót do Polski.
Uwagi do programu

W hotelach na terenie Katalonii konieczna opłata podatku turystycznego:
- hotele 5* poza Barceloną - ok 2,50 Euro od osoby dziennie
- hotele 4* poza Barceloną- ok 0,90 Euro od osoby dziennie
- hotele 3* poza Barceloną- ok. 0,45 Euro od osoby dziennie
Powyższy podatek uiszcza turysta bezpośrednio w recepcji hotelowej i obejmuje on maksymalnie 7 dni pobytu. Klienci, którzy wykupili pobyt dwutygodniowy płacą tylko za 7 dni.
Dzieci do 16 - go roku nie płacą podatku turystycznego.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje
: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje
: lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu (hotele 5*- ok 2,50 Eur/os/dzień, hotele 4*- ok 1 Eur/os/dzień, hotele 3*- ok0,45 Eur/os/dzień), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

Wycieczki lokalne

Wycieczki lokalne

Barcelona - blask księżyca i szum fontanny

Wycieczka rozpocznie się w godzinach popołudniowych a powrót do hotelu planowany jest w okolicach północy. Zobaczymy m.in. Kościół La Sagrada Familia (z zewnątrz). Kościół ten, zaprojektowany przez sławnego architekta Antonio Gaudiego jest od dawna wizytówką Barcelony. Następnie pojedziemy na wzgórze Montjuic gdzie zatrzymamy się na tarasie widokowym aby podziwiać panoramę miasta. Kolejnym punktem programu będzie Wioska Hiszpańska - zaprojektowana z okazji Światowej Wystawy w roku 1929 miała przedstawić całą kwintesencję elementów architektury i obyczajów z nawet najdalszych zakątków kraju (wstęp w cenie wycieczki). Następnie udamy się na najsłynniejszą barcelońską ulicę La Rambla, gdzie będziemy mieli czas wolny na odpoczynek, zrobienie zakupów lub samodzielne poznanie okolicy. Wieczorem pod Pałacem Narodowym odbywa się pokaz tańczących fontann. Dla chętnych, opcjonalnie i za dodatkową opłatą można udać się na zwiedzanie stadionu FC Barcelony Camp Nou (koszt około 25 EUR) lub Oceanarium (około 20 EUR). Cena ok. 45 EUR za osobę dorosłą, ok. 30 EUR za dziecko.
Montserrat - Duchowe Centrum Katalonii

Montserrat to miejsce niezwykłe. Ten schowany w masywie górskim klasztor Benedyktynów wybudowany został na półce skalnej na wysokości 700 m n .p.m. Już sama droga do tego miejsca może dostarczyć wielu emocji. Klasztor jest głównym Sanktuarium Maryjnym Katalonii. Miejsce to jest dla Hiszpanów tym, czym Jasna Góra dla Polaków. Podczas wycieczki zwiedzimy Bazylikę z jej najcenniejszym obiektem adoracji - figurą Czarnej Madonny. A każdy miłośnik górskich krajobrazów doceni widoki jakie oferuje ta majestatyczna góra. Cena ok. 39 EUR za osobę dorosłą, ok. 26 EUR za dziecko.
Dzikie wybrzeże Tossa de Mar

Wycieczka wzdłuż wybrzeża Costa Brava, gdzie będziemy mieli możliwość podziwiania wspaniałych widoków tego "Dzikiego Wybrzeża". Popłyniemy statkiem do małego, średniowiecznego, nadmorskiego miasteczka który jest wizytówką tej okolicy. Górująca nad miastem starówka z kamiennymi wieżami, murami obronnymi i brukowanymi uliczkami co roku jest chętnie odwiedzana przez turystów. Kręte, wąskie uliczki Tossy pełne są lokalnych restauracji i sklepików, w których każdy znajdzie coś dla siebie. Miasto było niegdyś miejscem spotkań artystów z całego świata, a Marc Chagall tworzył tu swoje największe dzieła. W drodze powrotnej wstąpimy do lokalnej winiarni na degustację hiszpańskich specjałów. Cena ok. 39 EUR za osobę dorosłą, ok. 29 EUR za dziecko.
Barcelona - Gaudi, gotyk i zabytki

Całodzienna wycieczka podczas której będziemy mogli zobaczyć Parc Guell zaprojektowany przez Antonio Gaudiego (wstęp w cenie wycieczki). Ten słynny na cały świat park ze wspaniałymi tarasami, kaskadami, najdłuższą na świecie ławeczką, mozaikową jaszczurką i niebanalnymi podcieniami zachwyca niezmiennie od lat tysiące turystów każdego dnia. Następnie zobaczymy z zewnątrz kolejne dzieło tego artysty jakim jest Kościół Świętej Rodziny La Sagrada Familia. Kolejną atrakcją będzie spacer bo dzielnicy gotyckiej "Barri Gotic", która stanowi jeden z najbardziej magicznych zabytków Katalonii. Zobaczymy tam m.in. wspaniały kościół Santa Maria del Mar. Na koniec przewidziany jest czas wolny na starówce. Cena ok. 49 EUR za osobę dorosłą, ok. 35 EUR za dziecko.
Rupit i Besalu - średniowieczna Katalonia

Przepiękna wycieczka do dwóch średniowiecznych katalońskich miasteczek. Besalu - kluczowe miejsce na szlaku romańskich zabytków Katalonii. Spacer po tej malowniczej miejscowości pozwala poznać uroki średniowiecznej osady. Po zwiedzeniu Besalu przewidziany jest obiad z degustacja lokalnych trunków. Po drodze zatrzymamy się na tarasie widokowym skąd rozciąga się niesamowity widok na okoliczne góry. Kolejnym punktem programu jest zwiedzanie miasteczka Rupit. Charakterystyczne wąskie brukowane uliczki, domy z kamienia często wbudowane w skały oraz place z podcieniami przenoszą nas w czasy średniowiecza. Cena ok. 49 EUR za osobę dorosłą, ok. 37 EUR za dziecko.
Girona i Salvador Dali

Pierwszym punktem programu będzie zwiedzanie surrealistycznego muzeum Salvadora Daliego w Figueres (wstęp w cenie wycieczki), jego rodzinnym mieście. Zgromadzone tam dzieła stanowią kwintesencję stylu w jakim komponował swe obrazy ten wielki artysta. Następnie odwiedzimy jedno z najpiękniejszych miast Katalonii, Gironę. To wspaniale zachowane, pełne zabytków miasto swe początki miało jeszcze przed rozpoczęciem nowej ery. Głównymi atrakcjami są przede wszystkim największa jednonawowa katedra w Europie oraz dzielnica żydowska oraz oryginalna architektura arabska potwierdzająca wpływy tej cywilizacji na wygląd dzisiejszej Hiszpanii. Cena ok. 49 EUR za osobę dorosłą, ok. 37 EUR za dziecko.
Dla aktywnych

Trekking i rowery

Costa Brava i Costa del Maresme to raj dla wielbicieli trekkingu i jazdy na rowerach. Okoliczne wzgórza Parku Naturalnego Montnegre zapraszają do eksplorowania szlaków - piękne krajobrazy gwarantowane.
Nordic walking na plażach Costa del Maresme

Długie piaszczyste plaże Costa del Maresme zachęcają do tej formy aktywności. Polecamy nordic walking o zachodzie słońca, zwłaszcza po leniwym i gorącym dniu.
Z dziećmi

Water World - Lloret de Mar

Zapraszamy do największych parków wodnych na Costa Brava - ten sposób aktywności to wspaniała zabawa dla całej rodziny, na które czekają zjeżdżalnie o różnym stopniu trudności i emocji oraz liczne baseny. W parku w Lloret de Mar znajduje się największy wodny rollercoster w Europie - Water Mountain. Cena ok. 33 EUR za osobę dorosłą, ok. 19 EUR za dziecko (do 120 cm wzrostu).
Marineland - Palafolls

Ten park wodny z dodatkowymi atrakcjami w postaci pokazów tresury delfinów, fok i papug sprawi że zarówno dzieci jak i dorośli nie będą chcieli przegapić żadnego z show. Cały dzień spędzony w tym parku gwarantuje świetną zabawę całej rodzinie. Cena ok. 28 EUR za osobę dorosłą, ok 18 EUR za dziecko (do 12-stu lat).
Kuchnia

Tradycyjna katalońska kuchnia

Charakterystykę kuchni katalońskiej determinuje położenie regionu. Bliskość porośniętych lasami gór, morza oraz usytuowanych na słonecznych tarasach warzywników stanowią bazę dla składników, które lądują w domowych kociołkach (cassolas). Warto spróbować cassola de peix (kociołek z ryb i owoców morza) czy pollastre amb escamarlans (kociołek z kurczaka z rakami morskimi) w połączeniu z pa amb tomaquet czyli podpiekanym chlebem natartym pomidorem, oliwą i czosnkiem. Do tego plaster dojrzewającej szynki i lokalnego sera, a wszystko to uzupełnione kieliszkiem cavy, czyli szampanem z wyśmienitych katalońskich winnic.
Relaks

Stolica klubowej zabawy: Lloret de Mar

Najlepszym miejscem na całonocne imprezy są kluby w Lloret de Mar. Tutaj grają najlepsi dj'e i zjeżdżają się imprezowicze z całego wybrzeża. Centrum miasta tętni życiem do białego rana.
Marimurtra

Malowniczo położony na urwistym klifie i zajmujący ok. 4 hektarów powierzchni ogród botaniczny w Blanes zachwyca różnorodną roślinnością. Idealna opcja na popołudniową wycieczkę.
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

Costa del Maresme i Costa Brava informacje ogólne



Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza

Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.

Czas

Taki sam jak w Polsce.
Język urzędowy

hiszpański
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.

Elektryczność

Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony

Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

W regionie


Costa del Maresme

Południowy pas wybrzeża Costa Brava, od ujścia rzeki Tordero w miejscowości Blanes do samej Barcelony. Costa del Maresme znane jest z bardzo dobrych hoteli, długich oraz ciągnących się kilometrami piaszczystych i piaszczysto - żwirowych plaż. Do najbardziej znanych kurortów wybrzeża należą Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar, połączone koleją z głównym placem Barcelony - Plaza Catalunya.
Calella i Pineda de Mar

Kurorty z niewielkim starym miastem, pełnym wąskich uliczek, ukwieconych balkonów, kafeterii, restauracji, barów i sklepów, tętniące również lokalnym życiem. Calella, to po Lloret de Mar, miejsce gdzie również przyjeżdżają bawić się młodzi ludzie. Pineda de Mar wydaje się być najbardziej spokojną (ale nie nudną) miejscowością wybrzeża.
Santa Susanna i Malgrat de Mar
Połączone ze sobą miejscowości turystyczne idealne nie tylko na rodzinny wypoczynek. Bogata baza hotelowa, promenada z niezliczoną ilością sklepów, restauracje, bary oraz szeroka plaża to atuty tych kurortów. Doskonała baza wypadowa dla wszystkich tych, którzy lubią również aktywny wypoczynek - zachęcamy do wycieczek rowerowych i trekkingu po okolicznych wzgórzach Parku Naturalnego Montnegre.
Costa Brava

Odcinek prawdziwego Dzikiego Wybrzeża rozciągający się od Blanes do granicy z Francją, którego wizytówką są niewielkie zatoczki ukryte wśród skał i lasów piniowych oraz białe miasteczka, które upodobali sobie zamożni mieszkańcy Barcelony i Francuzi, dla których urlop w tej części wybrzeża oznacza fantastyczną kuchnię, doskonałe wino oraz klimatyczne hotele.
Lloret de Mar

Jedna z największych miejscowości turystycznych na Costa Brava, oferująca liczne rozrywki dla osób w każdym wieku. W centrum można się bawić o każdej porze dnia i nocy. Spokojniej jest na obrzeżach miasta oraz w części Fenals, gdzie znajdują się hotel dedykowane bardziej rodzinom niż rozbawionej młodzieży. W Lloret znajdują się 2 bardzo ładne, zatokowe plaże.
Tossa de Mar
Tossę uznaje się za jedno z najbardziej romantycznych miejsc na Costa Brava. Malowniczo pnące się po niewielkim wzgórzu średniowieczne mury i starówka pełna kafejek, restauracji oraz sklepów to najbardziej rozpoznawalne miejsca. Do tego piaszczysta plaża i nadmorska promenada.
www.stronie operatora
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Długie plaże czy niewielkie zatoczki nazywane calas? Słodkie lenistwo czy wycieczki po okolicznych zielonych wzgórzach? Nieziemskie berberechos popijane winem z winnicy Torres czy może patatas bravas w ostrym pomidorowym sosie? Secesyjne budowle Gaudiego czy surrealistyczna sztuka Daliego? Kosmopolityczna atmosfera dużej Barcelony czy niewielkie Cadaques, niegdyś odwiedzane przez Miro, Picassa a nawet Walta Disneya? Szaleństwo w parkach wodnych czy może w dyskotekach i klubach? A może warto poznać tajemnice średniowiecznej Girony? A może nie Girony tylko Besalu?
A może, może…. - tak to wszystko może być! Witamy w Katalonii!
"

Wizy - informacje dla sprzedawców

Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza zdrowotnego i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii:

Wszyscy pasażerowie (także dzieci poniżej 6-go roku życia) przybywający do Hiszpanii drogą lotniczą lub morską, w tym ci, którzy przyjeżdżają tranzytem do innych krajów, na 48h przed odlotem muszą wypełnić formularz kontroli zdrowia na stronie internetowej www.spth.gob.es lub w aplikacji Spain Travel Health -SpTH- (dalej SpTH), dostępny na Androida i iOS.
Kody QR będą sprawdzane przez linie lotnicze, dlatego też należy je obowiązkowo mieć ze sobą w wersji elektronicznej (preferowane) lub w wersji papierowej.
Brak kodu QR będzie skutkował odmową wejścia na pokład samolotu i tym samym brakiem możliwości realizacji wycieczki.
Szczegółowa instrukcja znajduje się w Travelli w komunikatach.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Hiszpanii trwa od 01.07 do 31.08.

Wizy

Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza zdrowotnego i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii:

Wszyscy pasażerowie przybywający do Hiszpanii drogą lotniczą lub morską, w tym ci, którzy przyjeżdżają tranzytem do innych krajów, na 48h przed odlotem muszą wypełnić formularz kontroli zdrowia na stronie internetowej www.spth.gob.es lub w aplikacji Spain Travel Health -SpTH- (dalej SpTH), dostępny na Androida i iOS.
Kody QR będą sprawdzane przez linie lotnicze, dlatego też należy je obowiązkowo mieć ze sobą w wersji elektronicznej (preferowane) lub w wersji papierowej.
Brak kodu QR będzie skutkował odmową wejścia na pokład samolotu i tym samym brakiem możliwości realizacji wycieczki. Wzór wypełnienia wniosku dostępny jest u opiekuna rezerwacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Costa Barcelona

OPIS

Bardzo dobra lokalizacja hotelu niedaleko centrum miasta i blisko plaży przy promenadzie sprawia, że jest to ciekawa propozycja dla wszystkich chcących wypocząć i jednocześnie zaznać rozrywki. Będąc tutaj koniecznie trzeba odwiedzić Barcelonę co umożliwia przebiegająca między plażą a promenadą linia kolejowa.

lokalizacja

250 m od centrum Pineda De Mar, 68 km od lotniska w Barcelonie. 40 km od lotniska w Gironie. Ok. 100 m od hotelu znajduje się stacja kolejowa i przystanek autobusowy. Hotel usytuowany na powierzchni: 6500 m2.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

2004 r.Na terenie hotelu: restauracja, bar, pralnia (płatna), basen odkryty. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

- Wi-Fi w hotelu płatne

plaża

50 m od hotelu, publiczna, piaszczysto-żwirowa, dojście do plaży ulicą. Płatne: parasole, leżaki.

pokoje

Zlokalizowane w 1 budynku:- budynek główny (liczba pięter: 8, liczba wind: 3)Typy pokoi:- pokoje standardowe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna (działa w godzinach 06:00-04:00), sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon

Wyżywienie

- restauracja główna, bar

śniadanie

- śniadanie (07:00-10:00)

śniadanie i obiadokolacja

- śniadanie (07:00-10:00), obiadokolacja (19:00-22:00)

(half board silver)

- śniadanie (07:30-10:00), obiadokolacja (19:00-22:00)- wybrane lokalne napoje do posiłków, wino i piwo do obiadu i kolacji

śniadanie, obiad i kolacja

- śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-22:00)

(full board silver)

- śniadanie (07:30-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-22:00)- wybrane lokalne napoje do posiłków, wino i piwo do obiadu i kolacjiAll Inclusive(10:00-23:00)- śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-22:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej- przekąski (14:30-19:00 z wyjątkiem posiłków)- wybrane lokalne napoje do posiłków, wino i piwo do kolacji- wybór lokalnych napoi alkoholowych i bezalkoholowych oraz ograniczony wybór marek premium w barzeDodatkowo: 50% rabatu na wieczorną wycieczkę do średniowiecznego zamku Tordera (transport, wstęp, pokaz, kolacja).

all inclusive gold

- śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:30-21:45) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej- przekąski (14:30-19:00 z wyjątkiem posiłków)- wybrane lokalne napoje do posiłków, wino i piwo do kolacji- wybór lokalnych napoi alkoholowych i bezalkoholowych oraz szeroki wachlarz specjalnych drinków i marek premium w barzeDodatkowo: 50% rabatu na wieczorną wycieczkę do średniowiecznego zamku Tordera (transport, wstęp, pokaz, kolacja).

z myślą o dzieciach

- brodzik- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- siłownia- animacje

płatne

- masaż- saunaDODATKOWE INFORMACJEZe względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.OPŁATA TURYSTYCZNAW Katalonii obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość tej opłaty kształtuje się następująco 5* - ok. 3,00 €/os/doba (Barcelona ok. 3,50€/os.), 4* - ok. 1,20€/os/doba (Barcelona ok. 1,70€/os/doba), apartamenty - ok. 1,00€/os/doba (Barcelona ok. 2,25€/os/doba), campingi i pozostałe obiekty hotelowe - ok.0.60€/os/doba (Barcelona ok. 1,00€/os/doba).Do powyższych cen należy doliczyć 10% podatku.Opłata turystyczna naliczana jest od ukończonego 16 roku życia i tylko za pierwsze 7 dni pobytu.

Aktualizacja opisu

03.03.2021 10:19

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinnyNiepełnosprawniSiłowniaMini KlubAll InclusiveSerwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4*Hiszpania/Costa Brava/Costa Dorada

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4* 

Położenie

- Pineda de Mar- przy nadmorskiej promenadzie- ok.  100 m od przystanku autobusowego- ok.  100 m od stacji kolejki- ok.  300 m od centrum miejscowości- ok.  32 km od lotniska w Gironie- ok.  55 km od Barcelony

Plaża

- publiczna, piaszczysto-żwirkowa, ok. 50 m od hotelu (przejście przez ulicą)- leżaki i parasole za opłatą (ok. 10 EUR/komplet)

Pokoje

standard- łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów)- klimatyzacja, TV-SAT- telefon- sejf (płatny)- balkon/taras- pokoje z widokiem na morze za dopłatą

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne- basen ( na dachu)- leżaki i parasole przy basenie- taras słoneczny- okazjonalne wieczorne animacjePłatne- siłownia- jacuzzi- masaże- sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik- mini klub- wysokie krzesełka w restauracji- łóżeczko dla dziecka ( na zamówienie)

Wyżywienie

SelfCatering (SC) - bez wyżywieniaBed & Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu.Half Board (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne.Half Board Plus (HB+) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Wybrane napoje do kolacji.Full Board (FB) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne.Full Board Plus (FB+) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Wybrane napoje do obiadu i kolacji.All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie w godzinach i barach wyznaczonych przez hotel.All Inclusive Plus (AI+) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz wybrane napoje alkoholowe premium dostępne są bezpłatnie w godzinach i barach wyznaczonych przez hotel.

Restauracje i bary

restauracje i bary- restauracja główna- 2 bary

Dodatkowe informacje

- 194 pokoi, 7 pięter- należy do sieci hotelowej HTop- sala TV- wypożyczalnia rowerów oraz samochodów- internet Wi-Fi (płatny 1 dzień - 5 EUR; 3 dni - 10 EUR; 7 dni - 20 EUR)- TOP Passport - bezpłatny bus pomiędzy  hotelami sieci HTop na Costa Brava (możliwość korzystania z All Inclusive tych hoteli -  zapisy oraz informacja w recepcji) od czerwca do września- www.htophotels.com

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

Bagaż

Gdańsk (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 180 PLN/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  360 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 260 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10 - 31.10)- 32 kg -  530 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 370 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10 - 31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Kraków, Katowice (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 150 PLN/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  360 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 250 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i do 01.10-31.10)- 32 kg -  460 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 350 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i do 01.10-31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Warszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 200 PLN/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  390 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 260PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10 - 31.10)- 32 kg - 550 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 380 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10 - 31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa Modlin, Wrocław, Kraków, Poznań, Gdańsk (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 100zł/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 230PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/390PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa 

Opis kraju

HISZPANIAHiszpania to kraj pełen słońca, tradycji i różnorodnych kultur. Wakacje w Hiszpanii to idealna propozycja dla wszystkich, zarówno dla turystów preferujących aktywny wypoczynek, jak i wczasowiczów wylegujących się na plaży i korzystających z uroków nadmorskich kurortów.Informacje ogólne o krajuTo państwo położone w zachodniej części Europy, z dostępem do Morza Śródziemnego oraz Zatoki Biskajskiej. Flaga Hiszpanii to prostokąt o trzech poziomych pasach w kolorach: czerwonym, żółtym i czerwonym. Z lewej strony żółtego fragmentu flagi znajduje się godło w postaci tarczy i charakterystycznej korony. Kraj jest jednym z najpiękniejszych miejsc na wczasy w Europie i chętnie kierunek wybierany przez mieszkańców Polski. Wakacje w Hiszpanii to okazja, aby odpocząć na pięknych, piaszczystych plażach, spróbować lokalnych przysmaków, cieszyć się ładną pogodą, a także zwiedzić majestatyczne zabytki. Słoneczna Hiszpania to charakterystyczne miejsce na mapie Europy, które łączy w sobie nowoczesność z tradycją. Regiony takie jak: Costa Blanca, Costa Brava, Costa del Sol i Costa de la Luz to miejsca, które tętnią życiem przez całą dobę, choć najwięcej rozrywek czeka tam na wczasowiczów nocą. Wycieczka do Hiszpanii to propozycja dla całej rodziny. Liczne atrakcje turystyczne, ciekawe miejsca i możliwość spędzania wolnego czasu na różne sposoby z pewnością nikomu nie pozwolą się nudzić. Hiszpania składa się z części lądowej oraz wyspiarskiej, w skład której wchodzą jedne z najpopularniejszych miejsc na świecie, czyli Wyspy Kanaryjskie na Atlantyku oraz Baleary na Morzu Śródziemnym. Państwo Hiszpańskie składa się z 17 prowincji (zwanych regionami), a każda z nich ma niepowtarzalną kulturę oraz obyczaje. Hiszpańskie wyspy zachwycają zapierającymi dech w piersiach widokami, zabytkowymi budowlami i malowniczymi plażami usytuowanymi wśród urokliwych zatoczek. Wyjątkowe krajobrazy oraz wiele atrakcyjnych turystycznie miejsc sprawia, że Hiszpania to jedno z najchętniej odwiedzanych państw nie tylko przez polskich turystów, ale i podróżników z całego świata. Ma zróżnicowany teren o nieograniczonym potencjale turystycznym, dlatego każdy znajdzie tu coś dla siebie. Kultura i obyczajeHiszpanie to ludzie pogodni, bardzo przywiązani do kultury oraz zwyczajów regionu, w którym mieszkają. Z ogromnym szacunkiem odnoszą się do rodziny, stawiając ją zawsze na pierwszym miejscu. Mieszkańców Hiszpanii charakteryzuje też duże poczucie niezależności i pozytywne nastawienie do innych ludzi, także tych przyjezdnych. W Hiszpanii obowiązuje język kastylijski, który potocznie nazywa się go językiem hiszpańskim. W kraju za język urzędowy uznaje się również - w zależności od regionu - język galicyjski, baskijski lub kataloński. W najpopularniejszych turystycznie miastach Hiszpanii można bez problemu porozumieć się w języku angielskim i francuskim. Większość mieszkańców kraju jest wyznania katolickiego. Zaledwie kilka procent ludności uważa się za członków grup praktykujących inne wierzenia religijne, takie jak: judaizm, hinduizm, islam, protestantyzm.KuchniaHiszpańska kuchnia to przede wszystkim świeże i przyrządzane na wiele sposobów ryby oraz owoce morza. Potrawy podawane są zarówno na ostro, jak i na słodko. Jednym z najbardziej charakterystycznych dań w kuchni hiszpańskiej jest paella, czyli danie jednogarnkowe na bazie ryżu, szafranu i owoców morza. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto spróbować także pieczonej jagnięciny, tortilli de patata z jajek i ziemniaków, wyśmienitych deserów, takich jak: flan, turrón, alfajor oraz puszystych paluszków śniadaniowych - churros (idealnych do filiżanki gorącej kawy).Dla aktywnychWakacje w Hiszpanii to idealna okazja, aby rozpocząć przygodę z wodnymi sportami, zwłaszcza windsurfingiem oraz żeglarstwem. Miłośnicy wędrówek wysokogórskich mogą do woli spacerować po licznych szlakach górskich w takich pasmach jak: Góry Betyckie, Pireneje, Góry Kastylijskie. Jednym z najbardziej malowniczych szlaków hiszpańskich jest El Camino, prowadzący do Santiago de Compostela na obszarze pogórza Gór Kantabryjskich. Fani mocnych wrażeń mogą skorzystać z encierro. To przepędzanie byków na specjalną arenę ulicami miasta. Słynne na cały świat święto San Fermin odbywa się w Pampelunie.Co warto kupić?Wczasy w Hiszpanii to niepowtarzalna okazja, aby przywieźć do Polski wspaniałe pamiątki. Wśród turystów szczególnie popularne są figurki w kształcie byka, które kojarzą się ze słynną na cały świat corridą. Fani hiszpańskiej kuchni mogą zakupić artykuły spożywcze. Do najbardziej polecanych należą: oliwa z oliwek, lokalne wino oraz turrony, czyli rodzaj nugatów w kształcie kostek (jedna z najpopularniejszych słodkich przekąsek w Hiszpanii).PogodaPogoda w Hiszpanii, zwłaszcza w sezonie letnim, przyciąga wielu turystów z całego świata. W najcieplejsze miesiące, czyli w lipcu i sierpniu, temperatura powietrza może sięgać nawet 35 stopni Celsjusza, zarówno na wyspach, jak i w części kontynentalnej. Hiszpania należy do najbardziej nasłonecznionych miejsc w całej Europie - słońce świeci tu nawet do 12 godzin na dobę. Z tego też względu wakacje w Hiszpanii to gwarancja rewelacyjnej pogody, a co za tym idzie - przyjemnego letniego wypoczynku. Hiszpania jest również bardzo atrakcyjna zimą, zwłaszcza część kontynentalna, jak: Costa del Sol, Costa Blanca, Brava czy Wyspy Kanaryjskie. Tam można liczyć na słoneczną pogodę i temperatury sięgające nawet 15 stopni Celsjusza.Przydatne zwrotyTak - Sí [si]Nie - No [no]Dziękuję - Gracias [gratias]Dzień dobry - Buenos días [błenos dijas]Do widzenia - Adiós [adjos]Cześć (przywitanie) - Hola [ola]Cześć (pożegnanie) -- Chao [ciau]Przepraszam - Perdona; Disculpe [perdona; diskulpe]Dlaczego Hiszpania?Hiszpania to państwo bardzo różnorodne pod względem kultury, zwyczajów, a nawet krajobrazu. To miejsce, gdzie można korzystać z uroków zarówno górskich szlaków, jak i malowniczych, piaszczystych plaż. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto skorzystać z ofert jednej z nadmorskich miejscowości, które zapewniają turystom niezliczone atrakcje, leżących np. na Costa Brava, Costa del Sol, Costa Blanca czy Costa de la Luz. Niezapomniane wczasy w Hiszpanii zapewni z pewnością wycieczka na jedną z rajskich Wysp Kanaryjskich, takich jak np. La Palma, Teneryfa, Fuerteventura, Majorka i Gran Canaria. W naszym biurze podróży można skorzystać z propozycji wyjazdów zagranicznych każdego dnia. Hiszpania ma niezwykle rozbudowaną bazę hotelową - znaleźć można tu komfortowe noclegi zarówno dla rodzin z dziećmi, grup zorganizowanych, jak i pojedynczych wczasowiczów. Wakacje na hiszpańskich wyspach to całoroczna propozycja dla każdego, zarówno dla miłośnika aktywnego spędzania wolnego czasu, jak i fana słodkiego lenistwa, np. na jednej z rajskich plaż.Informacje praktyczneWymagane dokumenty: paszport lub dowód osobistyWaluta: euro = ok. 4,3 PLN (grudzień 2019)Ceny: woda = ok. 50 centów (ok. 2 zł), przekąska na mieście = 4-6 Euro (ok. 17-26 zł), obiad w restauracji od 10 Euro (od ok. 43 zł)Czas: taki sam jak w PolsceNapięcie: 220 V, gniazdka europejskieSzczepienia: nie wymaganeAmbasada:Ambasada RP w MadrycieInformacje dot. stosunków politycznych, kulturalnych, problematyka Unii Europejskiej, sprawy prasowe i innec/Guisando 23 bis28035 MadridTel: +34 913 736 605E-mail: madryt.amb.sekretariat@msz.gov.pl WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Bezpośrednio przy promenadzie. Do plaży przejście podziemnym przejściem. Do centrum ok. 250 m. Między plażą a promenadą przebiega linia kolejowa (dogodne połączenie z Barceloną). Pineda Palace usytuowany jest w pierwszej linii brzegowej, tuż przy nadmorskiej promenadzie z wieloma restauracjami, kawiarenkami i barami serwującymi dania lokalnej kuchni. Region posiada dobrze rozwiniętą sieć komunikacji lokalnej - dogodny dojazd do Barcelony kolejką nadmorską (stacja 900 m od hotelu), komunikacją lokalną lub taksówką.  

PLAŻA

Piaszczysta, szeroka, dobrze zagospodarowana, 50 m od hotelu (przejście przez ulicę i tunelem pod torami kolejki nadmorskiej); ręczniki plażowe w recepcji (za depozytem); parasole i leżaki - płatne dodatkowo ok. 5 EUR/os. .

HOTEL

Kategoria lokalna 4* Nasza ocena 3*+Popularny obiekt należy do sieci hotelowej H Top Hotels, zbudowany w 1978 roku, odnowiony w 2003 roku, siedmiopiętrowy (winda).

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Restauracja, bar, bistro. Ogród z tarasem na dachu hotelu.

INTERNET

WLAN za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Basen na dachu (parasole i leżaki bezpłatne),  muzyka na żywo.  Siłowania, sauna i jacuzzi za opłatą, rowery (w miarę dostępności), sporty wodne na plaży (rejsy wycieczkowe, kajaki, rowery wodne, żeglarstwo).

DLA DZIECI

mini klub

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 194 pokoje pokoje standardowe, o powierzchni 25 m2, wyposażone: wanna lub prysznic, WC, suszarka, TV sat., telefon, mini bar, sejf, klimatyzacja, balkon., z łazienką (WC, bidet, wanna lub prysznic, suszarka do włosów, przybory toaletowe).

WYŻYWIENIE

FB+: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Do obiadu i kolacji serwowana jest na stół półitrowa butelka wody i wina. All Inclusive: pełne wyżywienie: 3 posiłki dziennie serwowane w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz przekąski w godz. 10-24:00 (poza godzinami głównych posiłków), lody dla dzieci 10-18:00.

WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE i inne

Dla rezerwacji z pobytami od 29/04 do 21/06 + od 15/9 do 20/10 - WYCIECZKA DO BARCELONY z polskojezycznym przewodnikiem w cenie. Na miejscu w recepcji hotelu pobierana jest obligatoryjna opłata klimatyczna. Uwaga! Doba hotelowa obowiązuje do godziny 10.00 (nie do godziny 12.00) Hotel nie akceptuje zwierzat domowych.

CENA

OFERTA Z PRZELOTEM: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, opiekę polskojęzycznego rezydenta, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

BAGAŻ

LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w PRIMIE w cenie: Wizzair: 10 kg nieprzekraczający wymiarów 40 x 30 x 20 cm + podręczna walizka na kółkach nieprzekraczająca wymiarów  55 x 40 x 23 cm oraz WIZZ PRIORITY. Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm oraz pierwszeństwo wejścia na pokład. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego. EasyJet: jedną sztukę bagażu wliczając torebki i laptopy o wymiarach nie przekraczających 56x45x25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki). CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu EasyJet: 15kg - ok. 300 zł; 23kg - ok. 350 zł Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg Ryanair: 10kg/20kg

DOBA HOTELOWA

!!! UWAGA !!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Ecco Holiday X

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

Hotel zbudowany został w roku 1978. Atmosfera każdego z naszych 194 pokoi zadba o Państwa doskonałe samopoczucie. W klimatyzowanym obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Poszczególne piętra obiektu osiągalne są za pomocą windy. Do dyspozycji gości jest kantor wymiany walut. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, kawiarnia i bar. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Auto pozostawić można w garażu oraz na parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: usługi tłumaczeniowe i serwis pokojowy. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują łóżkiem podwójnym. Istnieje możliwość dostawki. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Dostępne są również lodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon i telewizor. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. W czasie wolnym poza rowerem / rowerem górskim, golfem, strzelaniem z łuku, nurkowaniem, studiem fitness i spa zapraszamy również do skorzystania z sauny (za dodatkową opłatą). W ramach oferty rozrywkowej proponujemy Państwu muzykę na żywo i miniklub. Copyright GIATA 2004 - 2018. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Wyżywienie

Przygotowaliśmy dla Państwa zróżnicowane warianty żywieniowe. Dostępne opcje to wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Karty kredytowe

W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club i MasterCard.

Cena nie zawiera

Obowiązkowej opłaty klimatycznej (w wysokości 0,50 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 3* i 1 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 4*). Dopłaty do bagażu głównego. Istnieje możliwość dopłaty do bagażu głównego:
----------RYANAIR
WYLOTY z Poznania, Wrocławia, Krakowa do Girony oraz Warszawy-Modlin i Krakowa,Berlina do Barcelony:
Od 01.11.2018 - Drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm - 70zł/szt./2 strony
- 20 kg - 400 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok
---------WIZZAIR
WYLOTY z Warszawy, Poznania, Katowic i Gdańska do Barcelony:
- 20 kg - 450 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok
----------NORWEGIAN
WYLOTY z Warszawy do Barcelony:
- 20 kg - 300 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok
CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji może wiązać się z wyższymi cenami.
Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Cena zawiera

Bagaż podręczny, przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko. Bagaż: Wizzair: 10 kg bagaż podręczny (max. wymiary: 55x40x23cm) - bagaż należy oddać do luku bagażowego przy stanowisku check-in lub drop off. Ryanair: 10 kg bagaż podręczny (max. 55x40x20cm) + 1 mała torebka (max. wymiary: 35x20x20cm). Od 01.11.2018 - 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; Drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm - 70zł/szt./2 strony


Atur

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

HISZPANIACB

Hotel info

ten 4-gwiazdkowy, wakacyjny hotel charakteryzuje doskonała lokalizacja tuż przy promenadzie i szerokiej, piaszczystej plaży. Dzięki położeniu w pierwszej linii brzegowej większość wygodnie wyposażonych pokoi oferuje widok na morze. Na dachu hotelu znajduje się taras słoneczny z basenem, doskonałe miejsce relaksu i wypoczynku w promieniach słońca. Choć strefa basenowa nie jest duża rekompensuje to sąsiedztwo plaży. Wieczorem warto wybrać się do hotelowej restauracji by zjeść smaczną kolację lub do baru, gdzie delektować można się drinkiem. Dobrym pomysłem jest również spacer uliczkami Pineda de Mar, słynącej z doskonałych lokalnych restauracji i tapas barów. Wszechobecna atmosfera wakacji i relaksu sieci hotelowej H Top Hotels. Kategoria lokalna 4****

Lokalizacja

Pineda de Mar, bezpośrednio przy promenadzie, ok. 300m od centrum z licznymi butikami, barami, restauracjami. W niedalekiej odległości przystanek kolejki łączącej wybrzeże z Barceloną. Lotnisko w Gironie ok. 40km, w Barcelonie ok. 70km.

Plaża

przed hotelem (przejście przez bulwar i pod torem kolejki, ok. 50m), piaszczysta, długa i szeroka. Publiczna, bezpłatna, w sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą.

Hotel

194 pokoje, hol powitalny, recepcja 24h, lobby, windy, restauracja główna z show cooking, bar, taras słoneczny na dachu hotelu, płatny kącik internetowy, w pobliżu płatne miejsca parkingowe

Pokój

wygodnie urządzony, klimatyzacja (sezon letni), ogrzewania (sezon zimowy), TV, telefon, płatny sejf, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), balkon. 2-osobowy, w większości łóżka typu king size - możliwość zakwaterowania max. 4 osób (bez dostawek, wspólne spanie), co jednak znacznie zmniejsza komfort zakwaterowania. Pokój 1-os. na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

Sport i rozrywka

niewielki baseny zewnętrzne (sezon letni) z tarasem słonecznym na dachu hotelu. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Płatne: sauna, jacuzzi, tenis stołowy, automaty do gry. Cykliczne programy animacyjne lub wieczory z muzyką.

Dzieci

brodzik

Opcje wyżywienia

- śniadania, obiadokolacje - all inclusive soft - all inclusive

All inclusive

3 posiłki główne - śniadanie, lunch, kolacja / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / pomiędzy posiłkami głównymi, w wyznaczonych godzinach snacki, przekąski lub słodycze / w wyznaczonych godzinach lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole / leżaki przy basenie bezpłatnie. Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu All inclusive dostępne w recepcji hotelu.

Uwagi

hotel objęty obsługą rezydenta z językiem polskim - telefon alarmowy, spotkanie informacyjne w hotelu.

Nasza opinia

doskonała lokalizacja tuż przy szerokiej, piaszczystej plaży, jednocześnie zaledwie kilka kroków od centrum urokliwego Pineda de Mar, które słynie z wyjątkowej atmosfery. Dobra propozycja zarówno dla rodzin z dziećmi jak i par i grup znajomych. 170828

Przewóz bagażu

limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy dzieci do lat 2 tzw infantów) - Norwegian (kod lotu D8) - przedmiot osobisty/mały bagaż podręczny o max wymiarach 25x33x20cm + bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 10kg; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20kg - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm; opcjonalnie za dopłatą do wyboru duży bagaż podręczny do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm lub/i mały bagaż rejestrowanego do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm lub/i bagaż rejestrowany do 20kg. - Vueling (kod lotu VY) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 35x20x20cm + bagaż podręczny do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20kg - WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm; opcjonalnie za dopłatą do wyboru duży bagaż podręczny do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm lub/i mały bagaż rejestrowany do 10kg lub/i bagaż rejestrowanego do 20kg Cena opcjonalnego bagażu dodatkowego zg z systemem rezerwacyjnym.

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- taksa klimatyczna płatna w Hiszpanii, w zależności od standardu zakwaterowania 2*-3* 0,5 EUR/os/dzień, 4* 1 EUR/os/dzień, 5* 2,5 EUR/os/dzień, opłata max za 7 dni (nie dotyczy dzieci do 16 lat) - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych


Logos Tour

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KRAJ

HISZPANIA

COSTA BRAVA - COSTA MARESME Wybrzeże Morza Śródziemnego, które rozciąga się od granicy z Francją aż po Barcelonę. Jego północna Costa Brava część zachwyca romantycznymi zatokami z turkusowoniebieską wodą. W południowej części zwanej Costa del Maresme – znajdują się piękne, piaszczyste plaże, gaje piniowe, żyzne równiny i rozległe posiadłości ziemskie. Warto wybrać się na wycieczkę do historycznej Girony, zwiedzić Figueras – miasto Salvadora Dali. Koniecznie trzeba odwiedzić Barcelonę – stolicę Katalonii. Podróżni poszukujący tradycyjnego wypoczynku nad morzem znajdą sprzyjające warunki w miejscowościach takich jak Santa Susanna, Lloret de Mar, Blanes, Calella, Malgrat de Mar

HISZPANIA Hiszpania oferuje łagodny klimat, ciekawą kulturę, piękną przyrodę, oryginalną i smaczną kuchnię. Pobyty są realizowane w następujących regionach - Costa Brava, Costa Blanca, Costa del Sol, Majorka. Oferta jest skierowana do wszystkich chętnych bez żadnych limitów wiekowych. Uczestnikom zapewnia się transport, mieszkają w 4-gwiazdkowych hotelach, korzystają z całodziennego wyżywienia.

Hotel H-TOP PINEDA PALACE 4* PINEDA DE MAR Odnowiony w 2007 roku hotel sieci H TOP położony jest przy nadmorskiej promenadzie, ok. 75 m. od piaszczystej plaży. Hotel posiada 227 komfortowo urządzonych, klimatyzowanych pokoi 2-osobowych z łazienką, balkonem, telefonem i sejfem (ok. 3 EUR/dzień).Do dyspozycji gości 2 windy, bar, restauracja, ogród, taras słoneczny z leżakami (bezpłatne) i 2 basenami, (z czego jeden z jacuzzi i kurtyną wodną), brodzik dla dzieci, mini klub, sala konferencyjna, sklep z pamiątkami/upominkami, przechowalnia bagażu, biuro informacji turystycznej, wypożyczalnia samochodów. Internet bezprzewodowy w ogólnodostępnych pomieszczeniach płatny. Hotel oferuje bogaty program animacyjny zarówno dla dzieci jak i dorosłych, m.in. pokazy flamenco, wieczory taneczne przy muzyce granej na żywo, mini klub, Bilard, sauna oraz jacuzzi są dodatkowo płatne. Na plaży dostępne leżaki i parasole w cenie ok 5 EUR/komplet. W pobliżu hotelu znajdują się liczne bary, kluby, restauracje, a także supermarket oraz sklepiki z pamiątkami. Do lotniska w Geronie jest ok. 45 km Kategoria hiszpańska 4* www.htophotels.com

I RATA

650 PLN - płatna przy zapisie

II RATA

płatna na 35 dni przed wyjazdem

Cena obejmuje

* Przeloty międzynarodowe liniami Ryanair lub Wizz Air, * Transfery shuttle lotnisko-hotel-lotnisko (bez udziału rezydenta), * Zakwaterowanie 14 noclegów w hotelu 4*, w pok. 2-osob., * Wyżywienie 3 posiłki dziennie (bufet) + napoje (wino i woda) lub za dopłata all-inclusive * Opieka polskojęzycznego rezydenta, * Wycieczka do Barcelony z polskojęzycznym przewodnikiem (dotyczy pobytów w okresie 29/04-21/06 + 15/9-20/10.2017) * Ubezpieczenie Signal Iduna NW, KL, bagaż.

UWAGA !

* Dopłata do pokoju 1 osobowego 1000 PLN3 osoba dorosła w pokoju 2 osobowym - zniżka 300 PLN1 dziecko 2-14 lat z 2 os. dorosłymi - zniżka 1100 PLN2 dziecko 2-14 z 2 osobami dorosłymi - zniżka 600 PLNDopłata do all inclusive 700 PLN * Przy pobycie w okresie wielkanocnym (13-16.04) – obowiązkowa dopłata 65PLN/1noc/os

* Cena biletu lotniczego obejmuje przewóz bagażu w następujących limitach

- w przypadku linii Ryanair 1 sztuka bagażu rejestrowanego o wadze 15 kg i 1 sztuka bagażu podręcznego o wadze 10 kg,- w przypadku linii Wizz Air 1 sztuka bagażu rejestrowanego o wadze 23 kg i 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 42 cm x 32 cm x 25 cm,W przypadku linii Ryanair, za dodatkową opłatą, w momencie rezerwacji istnieje możliwość zwiększenia wagi bagażu rejestrowanego do 20 kg * Opłata całkowita za dziecko (0-2 lat) – 150 PLNObowiązkowa taksa turystyczna płatna na miejscu – 7 EUR/pobyt.

Terminy

30.09 - 14.10.2017, 3290.00 PLN07.10 - 21.10.2017, 3290.00 PLN


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Logos Tour, które w ciągu ponad 30 lat swojej działalności zdobylo mnóstwo doświadczenia w organizacji podrózy i wypraw w najodleglejsze zakątki świata. Biuro Podróży Logos Tour oferuje interesujące programy wycieczek objazdowych po wszystkich kontynentach dla klientów oczekujących indywidualnego podejścia, szukających unikalnych atrakcji i wyjątkowej jakości usług.

Każdy program zwiedzania przygotowywany jest w oparciu o dotychczasowe doświadczenie i opinie turystów, a jego realizacja przebiega na najwyższym poziomie i z dbałością o najdrobniejszy szczegół. Indywidualne podejście do klienta, niewielkie grupy, programy szyte na miarę i stawianie bezpieczeństwa i dobre klientów na pierwszym miejscu gwarantuje wypoczynek na najwyższym poziomie.

Wykwalifikowani piloci i przewodnicy czuwają nad realizacją każdej wycieczki. Wszystkie programy są bardzo urozmaicone i pokazują wszystko co najlepsze w danym regionie – od atrakcji przyrodniczych, wspaniałych zabytków historycznych, spotkań z egzotyczną miejscową ludnością, uczestnictwo w wyjątkowych festiwalach, wydarzeniach kulturalnych i sportowych, po poznawanie lokalnych obrzędów i tradycji.


Net Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Costa Brava/Costa del Maresme

Strefa

Active, Relax

Lokalizacja

Pineda de Mar - tradycyjna katalońska miejscowość turystyczna z niewielką starówką, znakomitymi tapas barami i atrakcyjnymi cenami Barcelona - ok. 55 km Lotnisko - ok. 35 km

Atuty

- bezpłatny bus pomiędzy 5 hotelami sieci HTop na Costa Brava, możliwość korzystania z All Inclusive w tych hotelach - piękna szeroka plaża - 3 minuty od stacji kolejki w kierunku Barcelony - wysokie oceny Klientów z całej Europy

Plaża

szeroka, piaszczysto - żwirkowa ok. 50 m od hotelu, hotel od plaży oddziela ulica oraz kolejka łącząca wybrzeże z Barceloną, leżaki i parasole na plaży płatne, ręczniki plażowe dostępne w hotelu (5 EUR + 10 EUR depozyt)

Hotel

czterogwiazdkowy, gustownie urządzony, należący do znanej sieci hotelowej HTop, 7-piętrowy, posiada 194 pokoje, z większości z nich rozciąga się piękny widok na morze, zlokalizowany przy pięknej promenadzie w bezpośrednim sąsiedztwie plaży, z basenem i tarasem widokowym na dachu

Udogodnienia

całodobowa recepcja, możliwość wynajęcia samochodu oraz roweru, przechowalnia bagażu, windy, sala konferencyjna, ręczniki plażowe (depozyt 10 EUR), kantor, sala TV, room serwis, pralnia, bezpłatny bus kursujący pomiędzy hotelami sieci HTop (we wszystkich hotelach sieci Htop Klienci mogą korzystać z All Incluisve)

Internet

Wi-Fi płatne (godzina gratis podczas pobytu), kafejka internetowa

Pokoje

2- os., możliwość 1 lub 2 dostawek, pow. ok. 16 m2, łazienka z wanną i prysznicem, klimatyzacja, TV SAT, telefon, sejf (ok. 28 EUR/tydz. i kaucja 10 EUR), suszarka, balkon, pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą

Restauracje i bary

restauracja główna - dania kuchni międzynarodowej I lokalnej snack bar / pool bar lobby bar / main bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

basen z leżakami położony na dachu z piękną panoramą okolicy, sala fitness, siłownia, dzienne i wieczorne animacje, piłka wodna, gimnastyka w wodzie, sala TV, bogate życie rozrywkowe w centrum

Płatne

centrum spa, sauna i jacuzzi (dla Klientów All Inclusive w cenie), masaż, pralnia, room service

Dla dzieci

brodzik, mini klub animacje, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat

Program All Inclusive

07.45-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 12.40-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej, szeroki wybór przystawek, deserów i owoców 18.45-21.30 kolacja w formie urozmaiconego bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej i lokalnej ze szczególnym wyróżnieniem owoców morza, show cooking, kolacje tematyczne, duży wybór sałatek, deserów, owoców 10.00-12.00 drugie śniadanie w snack barze 12.15-18.30 przekąski typu hamburger, hot dog, kanapki serwowane w snack barze 10.00-24.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe, czerwone, różowe, wódka, brandy, gin, rum i inne oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych Sun Francisco, Olympic, PinaColada, Panama i inne serwowane w lobby barze i w barze przy basenie w godzinach funkcjonowania bezpłatny bus kursujący pomiędzy hotelami sieci HTop na Costa Brava i możliwość korzystania z barów i restauracji tych hoteli - informacje w recepcji Szczegółowe informacje dot. programu All Inclusive Klienci otrzymują w hotelu

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, MasterCard, American Express

Strona www hotelu

www.htophotels.com/pinedapalace/en/

Nasza ocena

Pokój **** Położenie **** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ****

Cena obejmuje

opiekę polskiego rezydenta ,przelot samolotem z opłatą lotniskową, bagaż główny oraz podręczny, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3,4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu, pakiet ubezpieczeniowy Europaische Reiseversicherung AG (NNW, KL i bagaż) oraz składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

Cena nie obejmuje

wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia, napojów do posiłków jeśli w opisie hotelu nie podano inaczej oraz lokalnych opłat klimatycznych i podatków turystycznych płatnych na miejscu przy zakwaterowaniu, a także innych wydatków osobistych

MAGICZNA BARCELONA I GRAJĄCE FONTANNY

Zapraszamy na wycieczkę do jednego z najpiękniejszych, najbardziej niezwykłych i dynamicznych miast świata. Śródziemnomorska Barcelona daje świadectwo katalońskiej ekonomicznej prężności i artystycznego geniuszu. W trakcie wycieczki odwiedzimy charakterystyczne miejsca i zabytki Barcelony. Zobaczymy olśniewający kościół La Sagrada Familia oraz secesyjną dzielnicę Eixample, gdzie znajdują się kamienice zaprojektowane przez Antonio Gaudiego - Casa Batllo i Casa Mila. Odwiedzimy Wzgórze Montjuic, które wraz z terenami wystawy światowej i Parku Olimpijskiego stało się symbolem Barcelony. Zaplanowaliśmy zwiedzanie Poble Espanol - wioski hiszpańskiej, będącej głównym obiektem wystawy światowej z 1929 roku (wstęp w cenie wycieczki). W programie wycieczki czas wolny na starówce oraz na najbarwniejszym hiszpańskim bulwarze Las Ramblas. Dla fanów piłkarskich, za dodatkową opłatą przygotowaliśmy wizytę na stadionie Camp Nou i w muzeum F.C. Barcelona. Dla chętnych w czasie wolnym istnieje możliwość wizyty w Oceanarium. Wspaniałym zakończeniem wizyty w Barcelonie będzie pokaz grających fontann na Placu Hiszpańskim. Tańczące w rytm muzyki fontanny są niezapomnianym spektaklem, strumienie wody mogą przybierać nieskończoną ilość form i kolorów. Całości wrażenia dopełniają spadające kaskady wody z Pałacu Narodowego. Cena ok. 44 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 31 EUR. Wstęp na stadion Camp Nou dodatkowo płatny ok. 25 EUR/os., dzieci 6-13 lat ok. 20 EUR/os., dzieci 0-5 lat wstęp gratis

GÓRY MONTSERRAT I SANKTURIUM CZARNEJ MADONNY

Podczas tej wycieczki zabierzemy Państwa w Góry Montserrat, będące jedną z największych atrakcji turystycznych Hiszpanii. Masyw Montserrat zachwyca niespotykanymi formacjami skalnymi, wśród których poprowadzone są liczne szlaki spacerowe i punkty widokowe. W tej niezwykłej scenerii ulokowany jest najpiękniejszy górski klasztor Europy, przy nim Bazylika i Sanktuarium "Morenety" - Czarnej Madonny, patronki Katalonii. Kult Madonny z Montserrat dorównuje takim miejscom jak Lourdes czy Fatima. Dotknięcie Morenety ma zapewniać spełnienie życzeń i próśb. Dużą atrakcją dla odwiedzających są przejazdy górskimi kolejkami, jedną z nich wjedziemy do benedyktyńskiego klasztoru. W programie wycieczki czas na wizytę w klasztorze, spacer na punkt widokowy Cami de Sant Miquel. Czas wolny pozwoli na zwiedzanie i kontemplację w tym pięknym miejscu, a dla miłośników aktywnego wypoczynku jest okazja na odbycie wycieczki na najwyższe szczyty masywu np. Sant Joan, na który także można wjechać górską kolejką - uchodzącą za najbardziej stromą na świecie. Cena ok. 46,50 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 31,50 EUR/os.

SZLAKIEM COSTA BRAVA I ŚREDNIOWIECZNA TOSSA DE MAR

Celem wycieczki jest pokazanie Państwu najpiękniejszych i najciekawszych zakątków wybrzeża Costa Brava. Na początku zapraszamy na rejs statkiem, podczas którego będziecie mogli Państwo podziwiać urokliwą przyrodę urwistego katalońskiego wybrzeża. Statek ze szklanym dnem zabierze nas do Tossa de Mar prawdziwej "perełki" Costa Brava. Przepięknie położona zachwyca każdego kto tu zawita. Nie dziwi, że Starówka Vila Vella należy do najpiękniejszych miasteczek śródziemnomorskich. Costa Brava i Tossa de Mar to wąskie, ukwiecone i romantyczne uliczki, w które "wpada" łagodząca upał bryza, białe kamieniczki rybaków, urocze kawiarenki i restauracje z tradycyjną kuchnią nadają Tossie niezwykłą pocztówkową urodę. W programie wycieczki również czas na odpoczynek na plaży. Wycieczkę kończy wizyta w winiarni - bodedze i degustacja win oraz specjałów kuchni katalońskiej. Cena ok. 38 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 28 EUR/os.

GOTYCKA GIRONA i ŚWIAT SALWADORA DALI

Girona oraz miasto urodzenia Salwadora Dali - Figueres, uchodzą za najbardziej katalońskie miejsca regionu. Girona założona przez Rzymian, w średniowieczu ważny ośrodek arabski, a wreszcie słynące z tolerancji miasto trzech kultur tj. arabskiej, żydowskiej i chrześcijańskiej. Łaźnie arabskie, dzielnica żydowska - najlepiej zachowana w Hiszpanii, mury obronne, średniowieczna starówka z licznymi mostami i kolorowe kamieniczki nadają jedyny w swoim rodzaju klimat temu miastu. Drugą część wycieczki wypełni wizyta w Figueres, w słynnym Teatro - Museo Dali, które zalicza się do dziesięciu najczęściej odwiedzanych muzeów w Europie. Pobyt w muzeum jest podróżą w świat fantazji, iluzji i abstrakcji stworzonej, jak i samo muzeum przez Salwadora Dali. Cena ok. 49 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 37 EUR/os. (w cenie bilet wstępu do muzeum)

GRAN CASINO WIECZÓR HISZPAŃSKI-FLAMENCO

Muzyka i taniec Flamenco są nieodłącznym elementem kultury Hiszpanii, którego brzmienie natychmiast kojarzy się z Hiszpanią. Flamenco to muzyka, odzwierciedlająca wielkie emocje, począwszy od szczęścia, radości i miłości po tęsknotę, smutek i zdradę. Zapraszamy Państwa do Gran Casino na pełen atrakcji wieczór z tańcami hiszpańskimi, koncertem gitarowym i śpiewem. Niezapomniany, pełen ekspresji pokaz flamenco w szampańskiej atmosferze z najlepszymi hiszpańskimi artystami są gwarancją niesamowitych wrażeń i cudownej zabawy. Cena ok. 38,50 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 19,25 EUR/os. (w cenie napoje sangria i woda)

PORT AVENTURA

Port Aventura jest wyjątkowym połączeniem parku tematycznego oraz wesołego miasteczka. Jest największym parkiem rozrywki w Hiszpanii i Europie Południowej. Obiekt podzielony jest na kilka krain geograficznych, odzwierciedlających roślinność, architekturę i kulturę regionów Morza Śródziemnego, Polinezji, Chin, Meksyku i Dzikiego Zachodu. Przygotowane tu atrakcje zaspokoją gusta wszystkich, od najmłodszych do najstarszych Gości. W programie zarówno ciekawe pokazy artystyczne, jak i bardziej lub mniej "zwariowane" karuzele, górskie kolejki w tym "Dragon Khan" najszybszy w Europie roller coaster. Od kwietnia 2017 roku flagową atrakcją jest super szybki roller coaster - Red Force. Gotowi na mocne doznania?! Red Force pobija europejskie rekordy wysokości (112 m) i szybkości (180 km/h). Organizatorzy proponują dwie wersje do wyboru - pierwsza to wyjazd do Port Aventura w godzinach dziennych (wyjazd w godzinach rannych, powrót około godziny 21.00) lub Fiesta Aventura Nocna Zabawa (wyjazd po południu i powrót około godziny 3.00 w nocy). Cena ok. 65 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 55 EUR/os.

MARINELAND

Wspaniałe delfinarium wraz z kompleksem basenowym i zjeżdżalniami. Mini Zoo z parkiem zabaw dla dzieci gwarantuje przyjemny i pełen wrażeń dzień. W trakcie pokazów można zobaczyć tresurę delfinów, lwów morskich oraz papug. Zoo morskie zajmuje powierzchnię 65 000 m2 (foki, małpy, pingwiny, pelikany, bociany). Prawie 40 000 m2 zajmuje miasteczko wodne z basenami dla dzieci i dorosłych, placami zabaw dla dzieci, zjeżdżalniami i torami wodnymi np. Kamikadze, Twister, Super Slalom, Congo River, Black Hole, Crazy Race i Rapids. W Marinelandzie znajdują się restauracje, bary, pizzeria oraz sklepy z pamiątkami. Warto zabrać ze sobą ręcznik oraz kostium kąpielowy. Wycieczka odbywa się codziennie. Istnieje możliwość wynajęcia szafki do przechowywania odzieży oraz aparatów fotograficznych. Wynajem jest płatny, pobierany jest depozyt zwrotny za klucz. Leżaki są płatne dodatkowo. Do Marinelandu dojedziecie Państwo specjalnie oznakowanymi autobusami. Koszt przejazdu wliczony jest w cenę biletu. Cena ok. 28 EUR/os., dzieci poniżej 3 lat - gratis, dzieci w wieku 3-4 lata ok. 10 EUR/os., dzieci w wieku 5-10 lat ok. 17 EUR/os., seniorzy powyżej 65 lat ok. 17 EUR/os.

WATERWORLD

Największy na wybrzeżu Costa Brava Park Wodny, który zapewni wszystkim niezależnie od wieku wspaniałą zabawę w wodzie i emocjonujące przeżycia. Najbardziej znanymi atrakcjami Waterworld są Water Mountain - najdłuższy 250 metrowy water roller coaster w Europie oraz Rafting River. Baseny ze sztuczną falą, hydromasażami, większe i mniejsze zjeżdżalnie i serpentyny to tylko niektóre z atrakcji. Cena ok. 33 EUR/os. powyżej 120 cm, dzieci 80-120 cm ok. 19 EUR/os., seniorzy powyżej 65 lat ok. 19 EUR/os., dzieci poniżej 80 cm gratis Net Holiday Sp. z o.o. nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp. z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp. z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Oasis Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis Kontrahenta

Hotel położony w Pineda de Mar, nad brzegiem morza i niedaleko transportu publicznego. Duża liczba pokoi oferuje widok na morze. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, sejf, suszarkę do włosów, łazienkę z oddzielnym prysznicem i wanną, telefon i minibar. Hotel jest również wyposażony w basen na najwyższym piętrze z widokiem na miasto i morze, siłownię, saunę i jacuzzi, a także oferuje wypożyczalnię samochodów i usługi wycieczek. rodzina czcionek: Times New Roman", serif; EN-GB "> Pokaż usługę gotowania: Goście mogą znaleźć różne produkty, takie jak omlety, naleśniki, naleśniki, angielskie śniadanie itp. (na śniadanie) lub na przykład ryby, mięso , warzywa, pizze itp. (w głównych posiłkach). Wszystkie produkty są obecnie wytwarzane i do gustu klienta     SREBRNA TABLICA Srebrna tablica zawiera napoje w restauracji: napoje bezalkoholowe, wodę, wina i piwa. TOP ALL INCLUSIVE 2018 Pełne wyżywienie w restauracji bufetowej z nieograniczoną liczbą lokalnie produkowanych napojów: wina, piwa, napojów bezalkoholowych i wody Bar z nieograniczonymi napojami od 10 rano do 12 rano TOP All-inclusive Premium Wybór napojów marki Premium: markowej whisky, wódki, ginu, rumu, brandy i kremu irlandzkiego. TOP All Inclusive ZŁOTO Szeroki i szeroki wybór napojów specjalnych i marek Premium: Cappuccino, Chocolate Shake, Ginger Ale, soki owocowe, napoje bezalkoholowe, krajowe piwa z alkoholem i bez alkoholu, sangria, wino i Cava (kataloński szampan). Przekąska: Martini, Ricard, Pernod, Campari, Aperol. Koktajl: Guacamayo, Błękitna laguna, wschód słońca Tequila, Miłość na plaży lub Lumumba. Gin: Gordon, Larios, Beefeater. Whisky: JB, Ballantines, Cutty Shark. Wódka: Eristoff, Absolut, Smirnoff. Inne: Malibú, Jagermeister, Anisette Marie Brizard lub Anís del Mono. Wśród wielu o podobnej jakości. Całodzienne przekąski na ciepło i zimno Od 10 rano do 23 wieczorem, z wyjątkiem godzin posiłków. Po obiedzie będą dostępne tylko zimne węże w barze. Lollies dla dzieci Lody w godzinach posiłków i lizaki lodowe od 10.00 do 18.00 TOP Kolarstwo * Bezpłatne korzystanie z rowerów i pojazdów czterokołowych. Tylko w hotelach, w których ta usługa jest dostępna.

Oferta

Oferta jest realizowana w systemie dynamicznego pakietowania, w oparciu o przeloty regularnymi liniami lotniczymi. Ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, dlatego od chwili złożenia zapytania rezerwacyjnego przez Klienta/Agenta do momentu potwierdzenia przez Touroperatora, mogą ulec zmianie, co jest równoznaczne z możliwością zmiany ceny całego pakietu.

Opieka na miejscu

Na miejscu Klienci są pod telefoniczą opieką polskojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta.Oferta pochodząca z dynamicznego pakietowania nie oferuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem.

HOTELE

W chwili obecnej wszystkie hotele wdrażają nowe regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego i beztroskiego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji oraz animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania obostrzeń i zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z rozwojem sytuacji i nakazanymi w danym kraju wymogami. Wszelkie zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotera oraz turyści. Obowiązek dostosowania sie do reżimu stanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania. Prosimy każorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.

CENA NIE ZAWIERA

UWAGA! Cena oferty nie zawiera: TRANSFERU Istnieje możliwość dokupienia usługi transferu podczas zakładania rezerwacji (shuttle bus) lub poprzez kontakt z biurem (transfer indywidualny). Dostępne opcje transferu: - Shuttle Bus w godzinach 6:30 - 23:30 - Transfer indywidualny PODATKU TYRYSTYCZNEGO Na terenie Katalonii obowiązuje podatek turystyczny, który Klienci uiszczają bezpośrednio w recepcji hotelowej przy zakwaterowaniu. Podatek płatny jest maksymalnie za 7 nocy pobytu i dotyczy osób powyżej 16 roku życia, a jego cena uzalezniona jest od kategorii obiektu zakwaterowania i jego lokalizacji. Hotele 5* - ok. 2,50 Euro za osobę za noc Hotele 4* - ok. 1 Euro za osobę za noc; w Barcelonie - ok. 1,25 Euro za osobę za noc Hotele 3 * i pozostałe obiekty - ok. 0,50 Euro za osobę za noc; ok. 0,75 Euro w Barcelonie za osobę za noc.

Przelot, bagaż

Uczestnik imprezy zobowiązany jest DO POTWIERDZENIA U TOUROPERATORA LUB AGENTA AKTUALNYCH GODZIN LOTU NA 48 H PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI, JAK I DO POLSKI). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika. WIZZAIR - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego - umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład) - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - 20 kg o wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm (cena uzależniona jest od wagi bagażu, kierunku i terminu lotu). Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa. RYANAIR - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) - bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg. Ceny uzależnione są od wagi bagażu, kierunku i terminu lotu. Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa.

Opcje wyżywienia

Możliwe opcje wyżywienia dostepne w zależności od obiektu: RO/Self Catering - bez wyżywienia BB - śniadania w formie bufetu HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu; napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą. FB - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu; napoje do obiadu i kolacji za dodatkową opłatą. All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje  w formie bufetu, możliwe przekąski w ciągu dnia, wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w wyznaczonych przez hotel godzinach i miejscach.

Informacje dodatkowe

Część sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach  All Inclusive lub wybranego wyżywienia Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawdo do modyfikacji oferty All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. Godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi.


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Costa Brava, Hiszpania

UWAGA!

OPIS Z POPRZEDNIEGO SEZONU LATO 2017.

Położenie

bezpośrednio przy promenadzie. Do plaży przejście podziemne. Do centrum ok. 250 m. Między plażą a promenadą przebiega linia kolejowa (dogodne połączenie z Barceloną).

Wyposażenie

194 pokoje, restauracja, bar, bistro. Ogród na dachu z tarasem, basenem i brodzikiem dla dzieci. WLAN za opłatą.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Zakwaterowanie (A)

wanna lub prysznic, WC, suszarka, TV sat., telefon, mini bar, sejf, klimatyzacja, balkon. A1A/A2A: pokój 2-os. A2B: pokój 2-os. z widokiem na morze. A2C: pokój 2-os. z 2 dostawkami. A2D: 2 pokoje 2-os. niepołączone drzwiami. 

Wyżywienie

2 lub 3 posiłki lub all inclusive. Wszystkie posiłki w formie bufetu. Do kolacji wino i woda (oprócz 1.07-25.08).

Sport

rowery (w miarę dostępności), tenis stołowy. Za opłatą: siłownia.

Dzieci

brodzik, mini klub.

Opłata klimatyczna

ok. 1 EUR/dzień/os. od 17 lat.

Parkowanie

ok. 15 EUR/dzień (do 01.07 i od 08.09 przy rez. min. 7 nocy w miarę dostępności w cenie).

Zwierzę domowe

nie.

Grupy

Grupy (od 10 pokoi) na zapytanie.

N Plus

Dla naszych gości H-Top paszport uprawniający do korzystania z infrastruktury hoteli H-Top (oprócz hotelu Amaika). Shutle bus Lloret de Mar-Calella (ok. czerwiec-wrzesień) gratis.

All Inclusive

pełne wyżywienie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz przekąski w godz. 10-24:00 (poza godzinami głównych posiłków), lody dla dzieci 10-18:00.

Wcześniej = taniej (A)

35% zniżki przy rez. do 31.01, 30% do 31.03, 25% do 31.05.

Zniżki (A)

1-2 dzieci (2-13 lat):?pobyt gratis, (od 14 lat):.zniżki procentowe. Uwaga! Zniżki nie dot. dopłat do wyżywienia. Maks. liczba os. nie może zostać przekroczona nawet o dziecko do 2 lat.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu H TOP Pineda Palace

Opinie o Hotelu H TOP Pineda Palace

H TOP Pineda Palace - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj standardowy, widok na morze
1 os. pokoj standardowy, widok na morze
2 os. pokoj standardowy
standard quadruple room standard
standard room standard
standard room standard sea view
Single Standard
standard triple room standard
Twin Standard
Twin Standard Sea View

H TOP Pineda Palace - Możliwości wyżywienia:


H TOP Pineda Palace - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel H TOP Pineda Palace? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00