cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
1 / 18
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
02.03 - 06.03
już od 263 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
18.03 - 22.03
już od 263 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu H TOP Pineda Palace
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel H TOP Pineda Palace
star 4

Hiszpania: Costa Brava
Ocena hotelu H TOP Pineda Palace:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu H TOP Pineda Palace:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 02 marca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 18 marca 2019

Hotel H TOP Pineda Palace w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Costa Barcelona Bardzo dobra lokalizacja hotelu niedaleko centrum miasta i blisko plaży przy promenadzie sprawia, że jest to ciekawa propozycja dla wszystkich chcących wypocząć i jednocześnie zaznać rozrywki. Będąc tutaj koniecznie trzeba odwiedzić Barcelonę co umożliwia przebiegająca między plażą a promenadą linia kolejowa.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

opis hotelu

Na terenie hotelu znajduje się restauracja, bar, recepcja 24h, sala TV, room service (płatny), pralnia (płatna), winda, wypożyczalnia samochodów, wypożyczalnia rowerów (bezpłatna dla gości All Inclusive), parking (płatny), kantor wymiany walut, basen odkryty na dachu. Pomiędzy hotelami sieci H.TOP kursuje bezpłatny bus (od czerwca do września, wymagana rezerwacja).

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

ok. 50 m od hotelu, plaża publiczna, piaszczysto-żwirowa. Parasole i leżaki - płatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, sejf (płatny ok. 28€/tydzień), lodówkę (bezpłatna), TV, telefon, łazienkę (wanna lub prysznic, WC, suszarka), balkon. Typy pokoi: pokoje standardowe , pokoje sea view , pokoje single

Wyżywienie

restauracja, bar

śniadanie

Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiadokolacja (19:30-21:45) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja silver (half board silver)

Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiadokolacja (19:30-21:45) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje do posiłków, wino i piwo do obiadokolacji

śniadanie, obiad i kolacja

Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:30-21:45) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie, obiad i kolacja silver (full board silver)

Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:30-21:45) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje do posiłków, wino i piwo do obiadu i kolacji All Inclusive Premium (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:30-21:45) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (10:00-00:00 z wyjątkiem posiłków), lody (10:00-18:00), wybrane lokalne napoje do posiłków, wino i piwo do kolacji, wybór lokalnych napoi alkoholowych i bezalkoholowych oraz ograniczony wybór marek premium w barze Dodatkowo: 50% rabatu na wieczorną wycieczkę do średniowiecznego zamku Tordera (transport, wstęp, pokaz, kolacja).

all inclusive gold (10:00-00:00)

Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:30-21:45) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (10:00-00:00 z wyjątkiem posiłków), lody (10:00-18:00), wybrane lokalne napoje do posiłków, wino i piwo do kolacji, wybór lokalnych napoi alkoholowych i bezalkoholowych oraz szeroki wachlarz specjalnych drinków i marek premium w barze Dodatkowo: 50% rabatu na wieczorną wycieczkę do średniowiecznego zamku Tordera (transport, wstęp, pokaz, kolacja).

z myślą o dzieciach

animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat , dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, brodzik na dachu, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

animacje

płatne

sauna, jacuzzi, bilard

dodatkowe informacje

OPŁATA TURYSTYCZNA W Katalonii obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość tej opłaty kształtuje się następująco ok. 5* - 2,25 €/os/doba (Barcelona ok. 2,25€/os.), 4* - ok. 0,90€/os/doba (Barcelona ok. 1,10€/os/doba), 3*, 2*, apartamenty - ok. 0,45€/os/doba (Barcelona ok. 0,65€/os/doba). Do powyższych cen należy doliczyć 10% podatku.Opłata turystyczna naliczana jest od ukończonego 16 roku życia i tylko za pierwsze 7 dni pobytu.

Aktualizacja opisu

26.06.2018 14:25

usługi dostępne w hotelu

Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Parking


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Atur

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

HISZPANIACB

Hotel info

ten 4-gwiazdkowy, wakacyjny hotel charakteryzuje doskonała lokalizacja tuż przy promenadzie i szerokiej, piaszczystej plaży. Dzięki położeniu w pierwszej linii brzegowej większość wygodnie wyposażonych pokoi oferuje widok na morze. Na dachu hotelu znajduje się taras słoneczny z basenem, doskonałe miejsce relaksu i wypoczynku w promieniach słońca. Choć strefa basenowa nie jest duża rekompensuje to sąsiedztwo plaży. Wieczorem warto wybrać się do hotelowej restauracji by zjeść smaczną kolację lub do baru, gdzie delektować można się drinkiem. Dobrym pomysłem jest również spacer uliczkami Pineda de Mar, słynącej z doskonałych lokalnych restauracji i tapas barów. Wszechobecna atmosfera wakacji i relaksu sieci hotelowej H Top Hotels. Kategoria lokalna 4****

Lokalizacja

Pineda de Mar, bezpośrednio przy promenadzie, ok. 300m od centrum z licznymi butikami, barami, restauracjami. W niedalekiej odległości przystanek kolejki łączącej wybrzeże z Barceloną. Lotnisko w Gironie ok. 40km, w Barcelonie ok. 70km.

Plaża

przed hotelem (przejście przez bulwar i pod torem kolejki, ok. 50m), piaszczysta, długa i szeroka. Publiczna, bezpłatna, w sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą.

Hotel

194 pokoje, hol powitalny, recepcja 24h, lobby, windy, restauracja główna z show cooking, bar, taras słoneczny na dachu hotelu, płatny kącik internetowy, w pobliżu płatne miejsca parkingowe

Pokój

wygodnie urządzony, klimatyzacja (sezon letni), ogrzewania (sezon zimowy), TV, telefon, płatny sejf, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), balkon. 2-osobowy, w większości łóżka typu king size - możliwość zakwaterowania max. 4 osób (bez dostawek, wspólne spanie), co jednak znacznie zmniejsza komfort zakwaterowania. Pokój 1-os. na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

Sport i rozrywka

niewielki baseny zewnętrzne (sezon letni) z tarasem słonecznym na dachu hotelu. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Płatne: sauna, jacuzzi, tenis stołowy, automaty do gry. Cykliczne programy animacyjne lub wieczory z muzyką.

Dzieci

brodzik

Opcje wyżywienia

- śniadania, obiadokolacje - all inclusive soft - all inclusive

All inclusive

3 posiłki główne - śniadanie, lunch, kolacja / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / pomiędzy posiłkami głównymi, w wyznaczonych godzinach snacki, przekąski lub słodycze / w wyznaczonych godzinach lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole / leżaki przy basenie bezpłatnie. Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu All inclusive dostępne w recepcji hotelu.

Uwagi

hotel objęty obsługą rezydenta z językiem polskim - telefon alarmowy, spotkanie informacyjne w hotelu.

Nasza opinia

doskonała lokalizacja tuż przy szerokiej, piaszczystej plaży, jednocześnie zaledwie kilka kroków od centrum urokliwego Pineda de Mar, które słynie z wyjątkowej atmosfery. Dobra propozycja zarówno dla rodzin z dziećmi jak i par i grup znajomych. 170828

Przewóz bagażu

limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy dzieci do lat 2 tzw infantów) - Norwegian (kod lotu D8) - przedmiot osobisty/mały bagaż podręczny o max wymiarach 25x33x20cm + bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 10kg; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20kg - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm; opcjonalnie za dopłatą do wyboru duży bagaż podręczny do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm lub/i mały bagaż rejestrowanego do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm lub/i bagaż rejestrowany do 20kg. - Vueling (kod lotu VY) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 35x20x20cm + bagaż podręczny do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20kg - WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm; opcjonalnie za dopłatą do wyboru duży bagaż podręczny do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm lub/i mały bagaż rejestrowany do 10kg lub/i bagaż rejestrowanego do 20kg Cena opcjonalnego bagażu dodatkowego zg z systemem rezerwacyjnym.

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- taksa klimatyczna płatna w Hiszpanii, w zależności od standardu zakwaterowania 2*-3* 0,5 EUR/os/dzień, 4* 1 EUR/os/dzień, 5* 2,5 EUR/os/dzień, opłata max za 7 dni (nie dotyczy dzieci do 16 lat) - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych


Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony jest w spokojnej miejscowości, do centrum ok. 300 m - restauracje, bary oraz sklepy. Do lotniska w Geronie ok 40 km, do Lotniska w Barcelonie ok. 70 km.
Plaża:

Do szerokiej i piaszczysto-żwirowej plaży ok. 50 m. Hotel od plaży oddziela ulica oraz kolejka łącząca wybrzeże z Barceloną. Leżaki i parasole na plaży płatne (ok. 5 EUR/os.).
Do dyspozycji gości:

Recepcja, lobby z barem, restauracja, windy, taras słoneczny na dachu z niewielkim basenem i brodzikiem dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie, mini klub, przechowalnia bagażu, wynajem rowerów (depozyt ok. 50Eur), parking (możliwa opłata). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok 10 Euro).
Pokoje:

Hotel posiada 194 wygodnie urządzone pokoje dla maksymalnie 4 osób. Wszystkie klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), sejfem (płatny ok. 25 Eur/tydzień + ok. 10 eur depozyt), lodówką, telefonem, TV-sat oraz z balkonem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za darmo.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania, obiady i obiadokolacje w formie bufetu, (10:00-24:00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00 - 24:00) oraz przekąski w ciągu dnia.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewnia program animacyjny dla dorosłych i dzieci (konkursy, gry, zabawy, mini disco). Dla Klientów z All Inclusive sauna i jacuzzi bezpłatne.
Internet:

Wifi płatne (ok. 5 Eur/dzień , ok.20 Eur/tydz). Stanowiska internetowe w lobby za opłatą.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbowna miejscu). Powrót do Polski.
Uwagi do programu
Whotelach na terenie Katalonii konieczna opłata podatku turystycznego - ok 1,2 Euro od osoby za dzień.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje: lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

Wycieczki lokalne

Barcelona - blask księżyca i szum fontanny
Wycieczka rozpocznie się w godzinach popołudniowych a powrót do hotelu planowany jest w okolicach północy. Zobaczymy m.in. Kościół La Sagrada Familia (z zewnątrz). Kościół ten, zaprojektowany przez sławnego architekta Antonio Gaudiego jest od dawna wizytówką Barcelony. Następnie pojedziemy na wzgórze Montjuic gdzie zatrzymamy się na tarasie widokowym aby podziwiać panoramę miasta. Kolejnym punktem programu będzie Wioska Hiszpańska - zaprojektowana z okazji Światowej Wystawy w roku 1929 miała przedstawić całą kwintesencję elementów architektury i obyczajów z nawet najdalszych zakątków kraju (wstęp w cenie wycieczki). Następnie udamy się na najsłynniejszą barcelońską ulicę La Rambla, gdzie będziemy mieli czas wolny na odpoczynek, zrobienie zakupów lub samodzielne poznanie okolicy. Wieczorem pod Pałacem Narodowym odbywa się pokaz tańczących fontann. Dla chętnych, opcjonalnie i za dodatkową opłatą można udać się na zwiedzanie stadionu FC Barcelony Camp Nou (koszt około 25 EUR) lub Oceanarium (około 20 EUR). Cena ok. 45 EUR za osobę dorosłą, ok. 30 EUR za dziecko.
Montserrat - Duchowe Centrum Katalonii
Montserrat to miejsce niezwykłe. Ten schowany w masywie górskim klasztor Benedyktynów wybudowany został na półce skalnej na wysokości 700 m n .p.m. Już sama droga do tego miejsca może dostarczyć wielu emocji. Klasztor jest głównym Sanktuarium Maryjnym Katalonii. Miejsce to jest dla Hiszpanów tym, czym Jasna Góra dla Polaków. Podczas wycieczki zwiedzimy Bazylikę z jej najcenniejszym obiektem adoracji - figurą Czarnej Madonny. A każdy miłośnik górskich krajobrazów doceni widoki jakie oferuje ta majestatyczna góra. Cena ok. 39 EUR za osobę dorosłą, ok. 26 EUR za dziecko.
Dzikie wybrzeże Tossa de Mar
Wycieczka wzdłuż wybrzeża Costa Brava, gdzie będziemy mieli możliwość podziwiania wspaniałych widoków tego "Dzikiego Wybrzeża". Popłyniemy statkiem do małego, średniowiecznego, nadmorskiego miasteczka który jest wizytówką tej okolicy. Górująca nad miastem starówka z kamiennymi wieżami, murami obronnymi i brukowanymi uliczkami co roku jest chętnie odwiedzana przez turystów. Kręte, wąskie uliczki Tossy pełne są lokalnych restauracji i sklepików, w których każdy znajdzie coś dla siebie. Miasto było niegdyś miejscem spotkań artystów z całego świata, a Marc Chagall tworzył tu swoje największe dzieła. W drodze powrotnej wstąpimy do lokalnej winiarni na degustację hiszpańskich specjałów. Cena ok. 39 EUR za osobę dorosłą, ok. 29 EUR za dziecko.
Barcelona - Gaudi, gotyk i zabytki
Całodzienna wycieczka podczas której będziemy mogli zobaczyć Parc Guell zaprojektowany przez Antonio Gaudiego (wstęp w cenie wycieczki). Ten słynny na cały świat park ze wspaniałymi tarasami, kaskadami, najdłuższą na świecie ławeczką, mozaikową jaszczurką i niebanalnymi podcieniami zachwyca niezmiennie od lat tysiące turystów każdego dnia. Następnie zobaczymy z zewnątrz kolejne dzieło tego artysty jakim jest Kościół Świętej Rodziny La Sagrada Familia. Kolejną atrakcją będzie spacer bo dzielnicy gotyckiej "Barri Gotic", która stanowi jeden z najbardziej magicznych zabytków Katalonii. Zobaczymy tam m.in. wspaniały kościół Santa Maria del Mar. Na koniec przewidziany jest czas wolny na starówce. Cena ok. 49 EUR za osobę dorosłą, ok. 35 EUR za dziecko.
Rupit i Besalu - średniowieczna Katalonia
Przepiękna wycieczka do dwóch średniowiecznych katalońskich miasteczek. Besalu - kluczowe miejsce na szlaku romańskich zabytków Katalonii. Spacer po tej malowniczej miejscowości pozwala poznać uroki średniowiecznej osady. Po zwiedzeniu Besalu przewidziany jest obiad z degustacja lokalnych trunków. Po drodze zatrzymamy się na tarasie widokowym skąd rozciąga się niesamowity widok na okoliczne góry. Kolejnym punktem programu jest zwiedzanie miasteczka Rupit. Charakterystyczne wąskie brukowane uliczki, domy z kamienia często wbudowane w skały oraz place z podcieniami przenoszą nas w czasy średniowiecza. Cena ok. 49 EUR za osobę dorosłą, ok. 37 EUR za dziecko.
Girona i Salvador Dali
Pierwszym punktem programu będzie zwiedzanie surrealistycznego muzeum Salvadora Daliego w Figueres (wstęp w cenie wycieczki), jego rodzinnym mieście. Zgromadzone tam dzieła stanowią kwintesencję stylu w jakim komponował swe obrazy ten wielki artysta. Następnie odwiedzimy jedno z najpiękniejszych miast Katalonii, Gironę. To wspaniale zachowane, pełne zabytków miasto swe początki miało jeszcze przed rozpoczęciem nowej ery. Głównymi atrakcjami są przede wszystkim największa jednonawowa katedra w Europie oraz dzielnica żydowska oraz oryginalna architektura arabska potwierdzająca wpływy tej cywilizacji na wygląd dzisiejszej Hiszpanii. Cena ok. 49 EUR za osobę dorosłą, ok. 37 EUR za dziecko.
Dla aktywnych

Trekking i rowery
Costa Brava i Costa del Maresme to raj dla wielbicieli trekkingu i jazdy na rowerach. Okoliczne wzgórza Parku Naturalnego Montnegre zapraszają do eksplorowania szlaków - piękne krajobrazy gwarantowane.
Nordic walking na plażach Costa del Maresme
Długie piaszczyste plaże Costa del Maresme zachęcają do tej formy aktywności. Polecamy nordic walking o zachodzie słońca, zwłaszcza po leniwym i gorącym dniu.
Z dziećmi

Water World - Lloret de Mar
Zapraszamy do największych parków wodnych na Costa Brava - ten sposób aktywności to wspaniała zabawa dla całej rodziny, na które czekają zjeżdżalnie o różnym stopniu trudności i emocji oraz liczne baseny. W parku w Lloret de Mar znajduje się największy wodny rollercoster w Europie - Water Mountain. Cena ok. 33 EUR za osobę dorosłą, ok. 19 EUR za dziecko (do 120 cm wzrostu).
Marineland - Palafolls
Ten park wodny z dodatkowymi atrakcjami w postaci pokazów tresury delfinów, fok i papug sprawi że zarówno dzieci jak i dorośli nie będą chcieli przegapić żadnego z show. Cały dzień spędzony w tym parku gwarantuje świetną zabawę całej rodzinie. Cena ok. 28 EUR za osobę dorosłą, ok 18 EUR za dziecko (do 12-stu lat).
Kuchnia

Tradycyjna katalońska kuchnia
Charakterystykę kuchni katalońskiej determinuje położenie regionu. Bliskość porośniętych lasami gór, morza oraz usytuowanych na słonecznych tarasach warzywników stanowią bazę dla składników, które lądują w domowych kociołkach (cassolas). Warto spróbować cassola de peix (kociołek z ryb i owoców morza) czy pollastre amb escamarlans (kociołek z kurczaka z rakami morskimi) w połączeniu z pa amb tomaquet czyli podpiekanym chlebem natartym pomidorem, oliwą i czosnkiem. Do tego plaster dojrzewającej szynki i lokalnego sera, a wszystko to uzupełnione kieliszkiem cavy, czyli szampanem z wyśmienitych katalońskich winnic.
Relaks

Stolica klubowej zabawy: Lloret de Mar
Najlepszym miejscem na całonocne imprezy są kluby w Lloret de Mar. Tutaj grają najlepsi dj'e i zjeżdżają się imprezowicze z całego wybrzeża. Centrum miasta tętni życiem do białego rana.
Marimurtra
Malowniczo położony na urwistym klifie i zajmujący ok. 4 hektarów powierzchni ogród botaniczny w Blanes zachwyca różnorodną roślinnością. Idealna opcja na popołudniową wycieczkę.
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
Inne

Costa del Maresme i Costa Brava informacje ogólne



Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.

Czas
Taki sam jak w Polsce.
Język urzędowy

hiszpański
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

W regionie


Costa del Maresme
Południowy pas wybrzeża Costa Brava, od ujścia rzeki Tordero w miejscowości Blanes do samej Barcelony. Costa del Maresme znane jest z bardzo dobrych hoteli, długich oraz ciągnących się kilometrami piaszczystych i piaszczysto - żwirowych plaż. Do najbardziej znanych kurortów wybrzeża należą Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar, połączone koleją z głównym placem Barcelony - Plaza Catalunya.
Calella i Pineda de Mar
Kurorty z niewielkim starym miastem, pełnym wąskich uliczek, ukwieconych balkonów, kafeterii, restauracji, barów i sklepów, tętniące również lokalnym życiem. Calella, to po Lloret de Mar, miejsce gdzie również przyjeżdżają bawić się młodzi ludzie. Pineda de Mar wydaje się być najbardziej spokojną (ale nie nudną) miejscowością wybrzeża.
Santa Susanna i Malgrat de Mar
Połączone ze sobą miejscowości turystyczne idealne nie tylko na rodzinny wypoczynek. Bogata baza hotelowa, promenada z niezliczoną ilością sklepów, restauracje, bary oraz szeroka plaża to atuty tych kurortów. Doskonała baza wypadowa dla wszystkich tych, którzy lubią również aktywny wypoczynek - zachęcamy do wycieczek rowerowych i trekkingu po okolicznych wzgórzach Parku Naturalnego Montnegre.
Costa Brava
Odcinek prawdziwego Dzikiego Wybrzeża rozciągający się od Blanes do granicy z Francją, którego wizytówką są niewielkie zatoczki ukryte wśród skał i lasów piniowych oraz białe miasteczka, które upodobali sobie zamożni mieszkańcy Barcelony i Francuzi, dla których urlop w tej części wybrzeża oznacza fantastyczną kuchnię, doskonałe wino oraz klimatyczne hotele.
Lloret de Mar
Jedna z największych miejscowości turystycznych na Costa Brava, oferująca liczne rozrywki dla osób w każdym wieku. W centrum można się bawić o każdej porze dnia i nocy. Spokojniej jest na obrzeżach miasta oraz w części Fenals, gdzie znajdują się hotel dedykowane bardziej rodzinom niż rozbawionej młodzieży. W Lloret znajdują się 2 bardzo ładne, zatokowe plaże.
Tossa de Mar
Tossę uznaje się za jedno z najbardziej romantycznych miejsc na Costa Brava. Malowniczo pnące się po niewielkim wzgórzu średniowieczne mury i starówka pełna kafejek, restauracji oraz sklepów to najbardziej rozpoznawalne miejsca. Do tego piaszczysta plaża i nadmorska promenada.
www.
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Długie plaże czy niewielkie zatoczki nazywane calas? Słodkie lenistwo czy wycieczki po okolicznych zielonych wzgórzach? Nieziemskie berberechos popijane winem z winnicy Torres czy może patatas bravas w ostrym pomidorowym sosie? Secesyjne budowle Gaudiego czy surrealistyczna sztuka Daliego? Kosmopolityczna atmosfera dużej Barcelony czy niewielkie Cadaques, niegdyś odwiedzane przez Miro, Picassa a nawet Walta Disneya? Szaleństwo w parkach wodnych czy może w dyskotekach i klubach? A może warto poznać tajemnice średniowiecznej Girony? A może nie Girony tylko Besalu? A może, może…. - tak to wszystko może być! Witamy w Katalonii!
"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Costa Brava, Hiszpania

UWAGA!

OPIS Z POPRZEDNIEGO SEZONU LATO 2017.

Położenie

bezpośrednio przy promenadzie. Do plaży przejście podziemne. Do centrum ok. 250 m. Między plażą a promenadą przebiega linia kolejowa (dogodne połączenie z Barceloną).

Wyposażenie

194 pokoje, restauracja, bar, bistro. Ogród na dachu z tarasem, basenem i brodzikiem dla dzieci. WLAN za opłatą.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Zakwaterowanie (A)

wanna lub prysznic, WC, suszarka, TV sat., telefon, mini bar, sejf, klimatyzacja, balkon. A1A/A2A: pokój 2-os. A2B: pokój 2-os. z widokiem na morze. A2C: pokój 2-os. z 2 dostawkami. A2D: 2 pokoje 2-os. niepołączone drzwiami. 

Wyżywienie

2 lub 3 posiłki lub all inclusive. Wszystkie posiłki w formie bufetu. Do kolacji wino i woda (oprócz 1.07-25.08).

Sport

rowery (w miarę dostępności), tenis stołowy. Za opłatą: siłownia.

Dzieci

brodzik, mini klub.

Opłata klimatyczna

ok. 1 EUR/dzień/os. od 17 lat.

Parkowanie

ok. 15 EUR/dzień (do 01.07 i od 08.09 przy rez. min. 7 nocy w miarę dostępności w cenie).

Zwierzę domowe

nie.

Grupy

Grupy (od 10 pokoi) na zapytanie.

N Plus

Dla naszych gości H-Top paszport uprawniający do korzystania z infrastruktury hoteli H-Top (oprócz hotelu Amaika). Shutle bus Lloret de Mar-Calella (ok. czerwiec-wrzesień) gratis.

All Inclusive

pełne wyżywienie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz przekąski w godz. 10-24:00 (poza godzinami głównych posiłków), lody dla dzieci 10-18:00.

Wcześniej = taniej (A)

35% zniżki przy rez. do 31.01, 30% do 31.03, 25% do 31.05.

Zniżki (A)

1-2 dzieci (2-13 lat):?pobyt gratis, (od 14 lat):.zniżki procentowe. Uwaga! Zniżki nie dot. dopłat do wyżywienia. Maks. liczba os. nie może zostać przekroczona nawet o dziecko do 2 lat.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Bezpośrednio przy promenadzie. Do plaży przejście podziemnym przejściem. Do centrum ok. 250 m. Między plażą a promenadą przebiega linia kolejowa (dogodne połączenie z Barceloną). Pineda Palace usytuowany jest w pierwszej linii brzegowej, tuż przy nadmorskiej promenadzie z wieloma restauracjami, kawiarenkami i barami serwującymi dania lokalnej kuchni. Region posiada dobrze rozwiniętą sieć komunikacji lokalnej - dogodny dojazd do Barcelony kolejką nadmorską (stacja 900 m od hotelu), komunikacją lokalną lub taksówką.  

PLAŻA

Piaszczysta, szeroka, dobrze zagospodarowana, 50 m od hotelu (przejście przez ulicę i tunelem pod torami kolejki nadmorskiej); ręczniki plażowe w recepcji (za depozytem); parasole i leżaki - płatne dodatkowo ok. 5 EUR/os. .

HOTEL

Kategoria lokalna 4* Nasza ocena 3*+Popularny obiekt należy do sieci hotelowej H Top Hotels, zbudowany w 1978 roku, odnowiony w 2003 roku, siedmiopiętrowy (winda).

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Restauracja, bar, bistro. Ogród z tarasem na dachu hotelu.

INTERNET

WLAN za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Basen na dachu (parasole i leżaki bezpłatne),  muzyka na żywo.  Siłowania, sauna i jacuzzi za opłatą, rowery (w miarę dostępności), sporty wodne na plaży (rejsy wycieczkowe, kajaki, rowery wodne, żeglarstwo).

DLA DZIECI

mini klub

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 194 pokoje pokoje standardowe, o powierzchni 25 m2, wyposażone: wanna lub prysznic, WC, suszarka, TV sat., telefon, mini bar, sejf, klimatyzacja, balkon., z łazienką (WC, bidet, wanna lub prysznic, suszarka do włosów, przybory toaletowe).

WYŻYWIENIE

FB+: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Do obiadu i kolacji serwowana jest na stół półitrowa butelka wody i wina. All Inclusive: pełne wyżywienie: 3 posiłki dziennie serwowane w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz przekąski w godz. 10-24:00 (poza godzinami głównych posiłków), lody dla dzieci 10-18:00.

WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE i inne

Dla rezerwacji z pobytami od 29/04 do 21/06 + od 15/9 do 20/10 - WYCIECZKA DO BARCELONY z polskojezycznym przewodnikiem w cenie. Na miejscu w recepcji hotelu pobierana jest obligatoryjna opłata klimatyczna. Uwaga! Doba hotelowa obowiązuje do godziny 10.00 (nie do godziny 12.00) Hotel nie akceptuje zwierzat domowych.

CENA

OFERTA Z PRZELOTEM: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, opiekę polskojęzycznego rezydenta w regionach: Costa Brava i Majorka, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. OFERTA CZARTEROWA ZAWIERA W CENIE BAGAŻ RESJESTROWANY 20KG DLA KAŻDEGO UCZESTNIKA POWYŻEJ 2 LAT.Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego przy ofercie realizowanej na połączeniach rejsowych, miejsc obok siebie w samolocie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

BAGAŻ

CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20 kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg Ryanair: 20kg LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w PRIMIE w cenie: Wizzair: 10 kg nieprzekraczający wymiarów 40 x 30 x 20 cm + podręczna walizka na kółkach nieprzekraczająca wymiarów  55 x 40 x 23 cm oraz WIZZ PRIORITY. Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.

DOBA HOTELOWA

!!! UWAGA !!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Ecco Holiday X

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

Hotel zbudowany został w roku 1978. Atmosfera każdego z naszych 194 pokoi zadba o Państwa doskonałe samopoczucie. W klimatyzowanym obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Poszczególne piętra obiektu osiągalne są za pomocą windy. Do dyspozycji gości jest kantor wymiany walut. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, kawiarnia i bar. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Auto pozostawić można w garażu oraz na parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: usługi tłumaczeniowe i serwis pokojowy. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują łóżkiem podwójnym. Istnieje możliwość dostawki. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Dostępne są również lodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon i telewizor. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. W czasie wolnym poza rowerem / rowerem górskim, golfem, strzelaniem z łuku, nurkowaniem, studiem fitness i spa zapraszamy również do skorzystania z sauny (za dodatkową opłatą). W ramach oferty rozrywkowej proponujemy Państwu muzykę na żywo i miniklub. Copyright GIATA 2004 - 2018. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Wyżywienie

Przygotowaliśmy dla Państwa zróżnicowane warianty żywieniowe. Dostępne opcje to wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Karty kredytowe

W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club i MasterCard.

Cena nie zawiera

Obowiązkowej opłaty klimatycznej (w wysokości 0,50 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 3* i 1 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 4*). Dopłaty do bagażu głównego. Istnieje możliwość dopłaty do bagażu głównego:
----------RYANAIR
WYLOTY z Poznania, Wrocławia, Krakowa do Girony oraz Warszawy-Modlin i Krakowa,Berlina do Barcelony:
Od 01.11.2018 - Drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm - 70zł/szt./2 strony
- 20 kg - 400 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok
---------WIZZAIR
WYLOTY z Warszawy, Poznania, Katowic i Gdańska do Barcelony:
- 20 kg - 450 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok
----------NORWEGIAN
WYLOTY z Warszawy do Barcelony:
- 20 kg - 300 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok
CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji może wiązać się z wyższymi cenami.
Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Cena zawiera

Bagaż podręczny, przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko. Bagaż: Wizzair: 10 kg bagaż podręczny (max. wymiary: 55x40x23cm) - bagaż należy oddać do luku bagażowego przy stanowisku check-in lub drop off. Ryanair: 10 kg bagaż podręczny (max. 55x40x20cm) + 1 mała torebka (max. wymiary: 35x20x20cm). Od 01.11.2018 - 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; Drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm - 70zł/szt./2 strony


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Costa Brava

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*  

Położenie

- Pineda de Mar - przy nadmorskiej promenadzie - ok.  100 m od przystanku autobusowego - ok.  100 m od stacji kolejki - ok.  300 m od centrum miejscowości - ok.  32 km od lotniska w Gironie - ok.  55 km od Barcelony

Plaża

- publiczna, piaszczysto-żwirkowa, ok. 50 m od hotelu (przejście przez ulicą) - leżaki i parasole za opłatą (ok. 10/komplet)

Pokoje

standard - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - klimatyzacja, TV-SAT - telefon - sejf (płatny) - balkon/taras - pokoje z widokiem na morze za dopłatą

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen ( na dachu) - leżaki i parasole przy basenie - taras słoneczny - okazjonalne wieczorne animacje Płatne - siłownia - jacuzzi - masaże - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik - mini klub - wysokie krzesełka w restauracji - łóżeczko dla dziecka ( na zamówienie)

Wyżywienie

SelfCatering (SC) - bez wyżywienia Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. Half Board (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami przekąski, kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje bezalkoholowe i  alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 11:00 - 23:00

Restauracje i bary

restauracje i bary - restauracja główna - 2 bary

Dodatkowe informacje

- 194 pokoi, 7 pięter - należy do sieci hotelowej HTop - sala TV - wypożyczalnia rowerów oraz samochodów - internet Wi-Fi (płatny) - TOP Passport - bezpłatny bus pomiędzy  hotelami sieci HTop na Costa Brava (możliwość korzystania z All Inclusive tych hoteli -  zapisy oraz informacja w recepcji) od czerwca do września - www.htophotels.com

Bagaż

Kraków, Poznań, Wrocław, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 300 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Berlin Tegel (RyanAir/ Laudamotion); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 310 PLN (od 01.06-30.09)/ 220 PLN (od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Warszawa, Gdańsk (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 380 PLN (wyloty od 01.09 - 01.10)/ 300 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) - 32 kg - 500 PLN (wyloty od 01.09 - 01.10)/ 410 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 300 PLN (wyloty od 01.09 - 01.10)/ 240 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) - 32 kg - 400 PLN (wyloty od 01.09 - 01.10)/ 320 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Net Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Costa Brava/Costa del Maresme

Strefa

Active, Relax

Lokalizacja

Pineda de Mar - tradycyjna katalońska miejscowość turystyczna z niewielką starówką, znakomitymi tapas barami i atrakcyjnymi cenami Barcelona - ok. 55 km Lotnisko - ok. 35 km

Atuty

- bezpłatny bus pomiędzy 5 hotelami sieci HTop na Costa Brava, możliwość korzystania z All Inclusive w tych hotelach - piękna szeroka plaża - 3 minuty od stacji kolejki w kierunku Barcelony - wysokie oceny Klientów z całej Europy

Plaża

szeroka, piaszczysto - żwirkowa ok. 50 m od hotelu, hotel od plaży oddziela ulica oraz kolejka łącząca wybrzeże z Barceloną, leżaki i parasole na plaży płatne, ręczniki plażowe dostępne w hotelu (5 EUR + 10 EUR depozyt)

Hotel

czterogwiazdkowy, gustownie urządzony, należący do znanej sieci hotelowej HTop, 7-piętrowy, posiada 194 pokoje, z większości z nich rozciąga się piękny widok na morze, zlokalizowany przy pięknej promenadzie w bezpośrednim sąsiedztwie plaży, z basenem i tarasem widokowym na dachu

Udogodnienia

całodobowa recepcja, możliwość wynajęcia samochodu oraz roweru, przechowalnia bagażu, windy, sala konferencyjna, ręczniki plażowe (depozyt 10 EUR), kantor, sala TV, room serwis, pralnia, bezpłatny bus kursujący pomiędzy hotelami sieci HTop (we wszystkich hotelach sieci Htop Klienci mogą korzystać z All Incluisve)

Internet

Wi-Fi płatne (godzina gratis podczas pobytu), kafejka internetowa

Pokoje

2- os., możliwość 1 lub 2 dostawek, pow. ok. 16 m2, łazienka z wanną i prysznicem, klimatyzacja, TV SAT, telefon, sejf (ok. 28 EUR/tydz. i kaucja 10 EUR), suszarka, balkon, pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą

Restauracje i bary

restauracja główna - dania kuchni międzynarodowej I lokalnej snack bar / pool bar lobby bar / main bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

basen z leżakami położony na dachu z piękną panoramą okolicy, sala fitness, siłownia, dzienne i wieczorne animacje, piłka wodna, gimnastyka w wodzie, sala TV, bogate życie rozrywkowe w centrum

Płatne

centrum spa, sauna i jacuzzi (dla Klientów All Inclusive w cenie), masaż, pralnia, room service

Dla dzieci

brodzik, mini klub animacje, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat

Program All Inclusive

07.45-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 12.40-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej, szeroki wybór przystawek, deserów i owoców 18.45-21.30 kolacja w formie urozmaiconego bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej i lokalnej ze szczególnym wyróżnieniem owoców morza, show cooking, kolacje tematyczne, duży wybór sałatek, deserów, owoców 10.00-12.00 drugie śniadanie w snack barze 12.15-18.30 przekąski typu hamburger, hot dog, kanapki serwowane w snack barze 10.00-24.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe, czerwone, różowe, wódka, brandy, gin, rum i inne oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych Sun Francisco, Olympic, PinaColada, Panama i inne serwowane w lobby barze i w barze przy basenie w godzinach funkcjonowania bezpłatny bus kursujący pomiędzy hotelami sieci HTop na Costa Brava i możliwość korzystania z barów i restauracji tych hoteli - informacje w recepcji Szczegółowe informacje dot. programu All Inclusive Klienci otrzymują w hotelu

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, MasterCard, American Express

Strona www hotelu

www.htophotels.com/pinedapalace/en/

Nasza ocena

Pokój **** Położenie **** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ****

Cena obejmuje

opiekę polskiego rezydenta ,przelot samolotem z opłatą lotniskową, bagaż główny oraz podręczny, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3,4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu, pakiet ubezpieczeniowy Europaische Reiseversicherung AG (NNW, KL i bagaż) oraz składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

Cena nie obejmuje

wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia, napojów do posiłków jeśli w opisie hotelu nie podano inaczej oraz lokalnych opłat klimatycznych i podatków turystycznych płatnych na miejscu przy zakwaterowaniu, a także innych wydatków osobistych

MAGICZNA BARCELONA I GRAJĄCE FONTANNY

Zapraszamy na wycieczkę do jednego z najpiękniejszych, najbardziej niezwykłych i dynamicznych miast świata. Śródziemnomorska Barcelona daje świadectwo katalońskiej ekonomicznej prężności i artystycznego geniuszu. W trakcie wycieczki odwiedzimy charakterystyczne miejsca i zabytki Barcelony. Zobaczymy olśniewający kościół La Sagrada Familia oraz secesyjną dzielnicę Eixample, gdzie znajdują się kamienice zaprojektowane przez Antonio Gaudiego - Casa Batllo i Casa Mila. Odwiedzimy Wzgórze Montjuic, które wraz z terenami wystawy światowej i Parku Olimpijskiego stało się symbolem Barcelony. Zaplanowaliśmy zwiedzanie Poble Espanol - wioski hiszpańskiej, będącej głównym obiektem wystawy światowej z 1929 roku (wstęp w cenie wycieczki). W programie wycieczki czas wolny na starówce oraz na najbarwniejszym hiszpańskim bulwarze Las Ramblas. Dla fanów piłkarskich, za dodatkową opłatą przygotowaliśmy wizytę na stadionie Camp Nou i w muzeum F.C. Barcelona. Dla chętnych w czasie wolnym istnieje możliwość wizyty w Oceanarium. Wspaniałym zakończeniem wizyty w Barcelonie będzie pokaz grających fontann na Placu Hiszpańskim. Tańczące w rytm muzyki fontanny są niezapomnianym spektaklem, strumienie wody mogą przybierać nieskończoną ilość form i kolorów. Całości wrażenia dopełniają spadające kaskady wody z Pałacu Narodowego. Cena ok. 44 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 31 EUR. Wstęp na stadion Camp Nou dodatkowo płatny ok. 25 EUR/os., dzieci 6-13 lat ok. 20 EUR/os., dzieci 0-5 lat wstęp gratis

GÓRY MONTSERRAT I SANKTURIUM CZARNEJ MADONNY

Podczas tej wycieczki zabierzemy Państwa w Góry Montserrat, będące jedną z największych atrakcji turystycznych Hiszpanii. Masyw Montserrat zachwyca niespotykanymi formacjami skalnymi, wśród których poprowadzone są liczne szlaki spacerowe i punkty widokowe. W tej niezwykłej scenerii ulokowany jest najpiękniejszy górski klasztor Europy, przy nim Bazylika i Sanktuarium "Morenety" - Czarnej Madonny, patronki Katalonii. Kult Madonny z Montserrat dorównuje takim miejscom jak Lourdes czy Fatima. Dotknięcie Morenety ma zapewniać spełnienie życzeń i próśb. Dużą atrakcją dla odwiedzających są przejazdy górskimi kolejkami, jedną z nich wjedziemy do benedyktyńskiego klasztoru. W programie wycieczki czas na wizytę w klasztorze, spacer na punkt widokowy Cami de Sant Miquel. Czas wolny pozwoli na zwiedzanie i kontemplację w tym pięknym miejscu, a dla miłośników aktywnego wypoczynku jest okazja na odbycie wycieczki na najwyższe szczyty masywu np. Sant Joan, na który także można wjechać górską kolejką - uchodzącą za najbardziej stromą na świecie. Cena ok. 46,50 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 31,50 EUR/os.

SZLAKIEM COSTA BRAVA I ŚREDNIOWIECZNA TOSSA DE MAR

Celem wycieczki jest pokazanie Państwu najpiękniejszych i najciekawszych zakątków wybrzeża Costa Brava. Na początku zapraszamy na rejs statkiem, podczas którego będziecie mogli Państwo podziwiać urokliwą przyrodę urwistego katalońskiego wybrzeża. Statek ze szklanym dnem zabierze nas do Tossa de Mar prawdziwej "perełki" Costa Brava. Przepięknie położona zachwyca każdego kto tu zawita. Nie dziwi, że Starówka Vila Vella należy do najpiękniejszych miasteczek śródziemnomorskich. Costa Brava i Tossa de Mar to wąskie, ukwiecone i romantyczne uliczki, w które "wpada" łagodząca upał bryza, białe kamieniczki rybaków, urocze kawiarenki i restauracje z tradycyjną kuchnią nadają Tossie niezwykłą pocztówkową urodę. W programie wycieczki również czas na odpoczynek na plaży. Wycieczkę kończy wizyta w winiarni - bodedze i degustacja win oraz specjałów kuchni katalońskiej. Cena ok. 38 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 28 EUR/os.

GOTYCKA GIRONA i ŚWIAT SALWADORA DALI

Girona oraz miasto urodzenia Salwadora Dali - Figueres, uchodzą za najbardziej katalońskie miejsca regionu. Girona założona przez Rzymian, w średniowieczu ważny ośrodek arabski, a wreszcie słynące z tolerancji miasto trzech kultur tj. arabskiej, żydowskiej i chrześcijańskiej. Łaźnie arabskie, dzielnica żydowska - najlepiej zachowana w Hiszpanii, mury obronne, średniowieczna starówka z licznymi mostami i kolorowe kamieniczki nadają jedyny w swoim rodzaju klimat temu miastu. Drugą część wycieczki wypełni wizyta w Figueres, w słynnym Teatro - Museo Dali, które zalicza się do dziesięciu najczęściej odwiedzanych muzeów w Europie. Pobyt w muzeum jest podróżą w świat fantazji, iluzji i abstrakcji stworzonej, jak i samo muzeum przez Salwadora Dali. Cena ok. 49 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 37 EUR/os. (w cenie bilet wstępu do muzeum)

GRAN CASINO WIECZÓR HISZPAŃSKI-FLAMENCO

Muzyka i taniec Flamenco są nieodłącznym elementem kultury Hiszpanii, którego brzmienie natychmiast kojarzy się z Hiszpanią. Flamenco to muzyka, odzwierciedlająca wielkie emocje, począwszy od szczęścia, radości i miłości po tęsknotę, smutek i zdradę. Zapraszamy Państwa do Gran Casino na pełen atrakcji wieczór z tańcami hiszpańskimi, koncertem gitarowym i śpiewem. Niezapomniany, pełen ekspresji pokaz flamenco w szampańskiej atmosferze z najlepszymi hiszpańskimi artystami są gwarancją niesamowitych wrażeń i cudownej zabawy. Cena ok. 38,50 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 19,25 EUR/os. (w cenie napoje sangria i woda)

PORT AVENTURA

Port Aventura jest wyjątkowym połączeniem parku tematycznego oraz wesołego miasteczka. Jest największym parkiem rozrywki w Hiszpanii i Europie Południowej. Obiekt podzielony jest na kilka krain geograficznych, odzwierciedlających roślinność, architekturę i kulturę regionów Morza Śródziemnego, Polinezji, Chin, Meksyku i Dzikiego Zachodu. Przygotowane tu atrakcje zaspokoją gusta wszystkich, od najmłodszych do najstarszych Gości. W programie zarówno ciekawe pokazy artystyczne, jak i bardziej lub mniej "zwariowane" karuzele, górskie kolejki w tym "Dragon Khan" najszybszy w Europie roller coaster. Od kwietnia 2017 roku flagową atrakcją jest super szybki roller coaster - Red Force. Gotowi na mocne doznania?! Red Force pobija europejskie rekordy wysokości (112 m) i szybkości (180 km/h). Organizatorzy proponują dwie wersje do wyboru - pierwsza to wyjazd do Port Aventura w godzinach dziennych (wyjazd w godzinach rannych, powrót około godziny 21.00) lub Fiesta Aventura Nocna Zabawa (wyjazd po południu i powrót około godziny 3.00 w nocy). Cena ok. 65 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 55 EUR/os.

MARINELAND

Wspaniałe delfinarium wraz z kompleksem basenowym i zjeżdżalniami. Mini Zoo z parkiem zabaw dla dzieci gwarantuje przyjemny i pełen wrażeń dzień. W trakcie pokazów można zobaczyć tresurę delfinów, lwów morskich oraz papug. Zoo morskie zajmuje powierzchnię 65 000 m2 (foki, małpy, pingwiny, pelikany, bociany). Prawie 40 000 m2 zajmuje miasteczko wodne z basenami dla dzieci i dorosłych, placami zabaw dla dzieci, zjeżdżalniami i torami wodnymi np. Kamikadze, Twister, Super Slalom, Congo River, Black Hole, Crazy Race i Rapids. W Marinelandzie znajdują się restauracje, bary, pizzeria oraz sklepy z pamiątkami. Warto zabrać ze sobą ręcznik oraz kostium kąpielowy. Wycieczka odbywa się codziennie. Istnieje możliwość wynajęcia szafki do przechowywania odzieży oraz aparatów fotograficznych. Wynajem jest płatny, pobierany jest depozyt zwrotny za klucz. Leżaki są płatne dodatkowo. Do Marinelandu dojedziecie Państwo specjalnie oznakowanymi autobusami. Koszt przejazdu wliczony jest w cenę biletu. Cena ok. 28 EUR/os., dzieci poniżej 3 lat - gratis, dzieci w wieku 3-4 lata ok. 10 EUR/os., dzieci w wieku 5-10 lat ok. 17 EUR/os., seniorzy powyżej 65 lat ok. 17 EUR/os.

WATERWORLD

Największy na wybrzeżu Costa Brava Park Wodny, który zapewni wszystkim niezależnie od wieku wspaniałą zabawę w wodzie i emocjonujące przeżycia. Najbardziej znanymi atrakcjami Waterworld są Water Mountain - najdłuższy 250 metrowy water roller coaster w Europie oraz Rafting River. Baseny ze sztuczną falą, hydromasażami, większe i mniejsze zjeżdżalnie i serpentyny to tylko niektóre z atrakcji. Cena ok. 33 EUR/os. powyżej 120 cm, dzieci 80-120 cm ok. 19 EUR/os., seniorzy powyżej 65 lat ok. 19 EUR/os., dzieci poniżej 80 cm gratis Net Holiday Sp. z o.o. nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp. z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp. z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Mapa Hotelu H TOP Pineda Palace
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Costa Brava)
Callela na wybrzeżu Costa Brava w Hiszpanii
Wakacje w Tossa del Mar w Hiszpanii
Barcelona, La Rambla, Sagrada Familia - Hiszpania
Kurort Sana Susana na Costa Brava w Hiszpanii
Girona, Figueres - Hiszpania, Costa Brava
Wycieczka fakultatywna z Costa Brava w Hiszpanii do Monserrat
Lloret de Mar na Costa Brava w Hiszpanii
Park Guell, Casa Mila, Sagrada Familia - dzieła Gaudiego w Barcelonie

Opinie o Hotelu H TOP Pineda Palace

H TOP Pineda Palace - możliwości zakwaterowania:

standard single standard
standard twin standard
standard twin standard seaview
standard triple standard
standard quad standard
standard triple standard seaview
Pokój 2 os. Standard z widokiem na morze
Pokój 2 os. BASIC
Pokój 2 os. Standard
Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Standardzimmer WC Safe
Pok.2-os. do pojedynczego wykorzystania wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj trzyosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj z czterema lozkami wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
1 os. standard
1 os. standard, widok na morze
Standard DBL
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Standardzimmer WC Safe
Standardzimmer WC widok na morze Safe
Standardzimmer WC Safe
Standardzimmer WC widok na morze Safe
Standardzimmer WC Safe
Pokoj trzyosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj z czterema lozkami wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
2 os. standard
2 os. standard, widok na morze
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Standardzimmer WC Safe
Standardzimmer WC widok na morze Safe
Standardzimmer WC Safe
Pokoj trzyosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj z czterema lozkami wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Standardzimmer WC Safe
Pokoj z czterema lozkami wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokój 2 osobowy z dostawką
Pokój 2 osobowy z 2 dostawkami
Pokój 2 osobowy
Pokój 1 osoobowy

H TOP Pineda Palace - Możliwości wyżywienia:


H TOP Pineda Palace - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel H TOP Pineda Palace? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00