Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
  • Hotel H TOP Pineda Palace, Costa Brava
1 / 18
Udogodnienia hotelu H TOP Pineda Palace
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel H TOP Pineda Palace
star 4

Hiszpania: Costa Brava
Ocena hotelu H TOP Pineda Palace:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu H TOP Pineda Palace:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 lipca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 21 października 2018

Hotel H TOP Pineda Palace w ofercie Biura podróży:

Wezyr

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Costa Barcelona Bardzo dobra lokalizacja hotelu niedaleko centrum miasta i blisko plaży przy promenadzie sprawia, że jest to ciekawa propozycja dla wszystkich chcących wypocząć i jednocześnie zaznać rozrywki. Będąc tutaj koniecznie trzeba odwiedzić Barcelonę co umożliwia przebiegająca między plażą a promenadą linia kolejowa.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

opis hotelu

Na terenie hotelu znajduje się restauracja, bar, recepcja 24h, sala TV, room service (płatny), pralnia (płatna), winda, wypożyczalnia samochodów, wypożyczalnia rowerów (bezpłatna dla gości All Inclusive), parking (płatny), kantor wymiany walut, basen odkryty na dachu. Pomiędzy hotelami sieci H.TOP kursuje bezpłatny bus (od czerwca do września, wymagana rezerwacja).

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

ok. 50 m od hotelu, plaża publiczna, piaszczysto-żwirowa. Parasole i leżaki - płatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, sejf (płatny ok. 28€/tydzień), lodówkę (bezpłatna), TV, telefon, łazienkę (wanna lub prysznic, WC, suszarka), balkon. Typy pokoi: pokoje standardowe , pokoje sea view , pokoje single

Wyżywienie

restauracja, bar

śniadanie

Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiadokolacja (19:30-21:45) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja silver (half board silver)

Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiadokolacja (19:30-21:45) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje do posiłków, wino i piwo do obiadokolacji

śniadanie, obiad i kolacja

Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:30-21:45) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie, obiad i kolacja silver (full board silver)

Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:30-21:45) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje do posiłków, wino i piwo do obiadu i kolacji All Inclusive Premium (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:30-21:45) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (10:00-00:00 z wyjątkiem posiłków), lody (10:00-18:00), wybrane lokalne napoje do posiłków, wino i piwo do kolacji, wybór lokalnych napoi alkoholowych i bezalkoholowych oraz ograniczony wybór marek premium w barze Dodatkowo: 50% rabatu na wieczorną wycieczkę do średniowiecznego zamku Tordera (transport, wstęp, pokaz, kolacja).

all inclusive gold (10:00-00:00)

Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:30-21:45) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (10:00-00:00 z wyjątkiem posiłków), lody (10:00-18:00), wybrane lokalne napoje do posiłków, wino i piwo do kolacji, wybór lokalnych napoi alkoholowych i bezalkoholowych oraz szeroki wachlarz specjalnych drinków i marek premium w barze Dodatkowo: 50% rabatu na wieczorną wycieczkę do średniowiecznego zamku Tordera (transport, wstęp, pokaz, kolacja).

z myślą o dzieciach

animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat , dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, brodzik na dachu, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

animacje

płatne

sauna, jacuzzi, bilard

dodatkowe informacje

OPŁATA TURYSTYCZNA W Katalonii obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość tej opłaty kształtuje się następująco ok. 5* - 2,25 €/os/doba (Barcelona ok. 2,25€/os.), 4* - ok. 0,90€/os/doba (Barcelona ok. 1,10€/os/doba), 3*, 2*, apartamenty - ok. 0,45€/os/doba (Barcelona ok. 0,65€/os/doba). Do powyższych cen należy doliczyć 10% podatku.Opłata turystyczna naliczana jest od ukończonego 16 roku życia i tylko za pierwsze 7 dni pobytu.

Aktualizacja opisu

26.06.2018 14:25

usługi dostępne w hotelu

Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Parking


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Atur

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

HISZPANIACB

HOT DEAL

- bagaż podręczny w cenie pakietu - bagaż rejestrowany opcjonalnie - płatny dodatkowo - rezydent z językiem polskim - transfery

Hotel info

ten 4-gwiazdkowy, wakacyjny hotel charakteryzuje doskonała lokalizacja tuż przy promenadzie i szerokiej, piaszczystej plaży. Dzięki położeniu w pierwszej linii brzegowej większość wygodnie wyposażonych pokoi oferuje widok na morze. Na dachu hotelu znajduje się taras słoneczny z basenem, doskonałe miejsce relaksu i wypoczynku w promieniach słońca. Choć strefa basenowa nie jest duża rekompensuje to sąsiedztwo plaży. Wieczorem warto wybrać się do hotelowej restauracji by zjeść smaczną kolację lub do baru, gdzie delektować można się drinkiem. Dobrym pomysłem jest również spacer uliczkami Pineda de Mar, słynącej z doskonałych lokalnych restauracji i tapas barów. Wszechobecna atmosfera wakacji i relaksu sieci hotelowej H Top Hotels. Kategoria lokalna 4****

Lokalizacja

Pineda de Mar, bezpośrednio przy promenadzie, ok. 300m od centrum z licznymi butikami, barami, restauracjami. W niedalekiej odległości przystanek kolejki łączącej wybrzeże z Barceloną. Lotnisko w Gironie ok. 40km, w Barcelonie ok. 70km.

Plaża

przed hotelem (przejście przez bulwar i pod torem kolejki, ok. 50m), piaszczysta, długa i szeroka. Publiczna, bezpłatna, w sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą.

Hotel

194 pokoje, hol powitalny, recepcja 24h, lobby, windy, restauracja główna z show cooking, bar, taras słoneczny na dachu hotelu, płatny kącik internetowy, w pobliżu płatne miejsca parkingowe

Pokój

wygodnie urządzony, klimatyzacja (sezon letni), ogrzewania (sezon zimowy), TV, telefon, płatny sejf, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), balkon. 2-osobowy, w większości łóżka typu king size - możliwość zakwaterowania max. 4 osób (bez dostawek, wspólne spanie), co jednak znacznie zmniejsza komfort zakwaterowania. Pokój 1-os. na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

Sport i rozrywka

niewielki baseny zewnętrzne (sezon letni) z tarasem słonecznym na dachu hotelu. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Płatne: sauna, jacuzzi, tenis stołowy, automaty do gry. Cykliczne programy animacyjne lub wieczory z muzyką.

Dzieci

brodzik

Opcje wyżywienia

- śniadania, obiadokolacje - all inclusive soft - all inclusive

All inclusive

3 posiłki główne - śniadanie, lunch, kolacja / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / pomiędzy posiłkami głównymi, w wyznaczonych godzinach snacki, przekąski lub słodycze / w wyznaczonych godzinach lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole / leżaki przy basenie bezpłatnie. Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu All inclusive dostępne w recepcji hotelu.

Uwagi

hotel objęty obsługą rezydenta z językiem polskim. Telefon alarmowy 24h/7, spotkanie informacyjne w hotelu na życzenie klienta.

Nasza opinia

doskonała lokalizacja tuż przy szerokiej, piaszczystej plaży, jednocześnie zaledwie kilka kroków od centrum urokliwego Pineda de Mar, które słynie z wyjątkowej atmosfery. Dobra propozycja zarówno dla rodzin z dziećmi jak i par i grup znajomych. 170828

Przewóz bagażu

limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy infantów) - Norwegian (kod lotu D8) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 25x33x20cm + bagaż podręczny do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20kg - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 35x20x20cm + bagaż podręczny do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm (zabierany do luku bagażowego); opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20kg - Vueling (kod lotu VY) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 35x20x20cm + bagaż podręczny do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20kg - WizzAir (kod lotu W6) - bagaż podręczny do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20kg Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu rejestrowanego zg z systemem rezerwacyjnym.

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- taksa klimatyczna płatna w Hiszpanii, w zależności od standardu zakwaterowania 2*-3* 0,5 EUR/os/dzień, 4* 1 EUR/os/dzień, 5* 2,5 EUR/os/dzień, opłata max za 7 dni (nie dotyczy dzieci do 16 lat) - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych


Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony jest w spokojnej miejscowości, do centrum ok. 300 m - restauracje, bary oraz sklepy. Do lotniska w Geronie ok 40 km, do Lotniska w Barcelonie ok. 70 km.



Plaża:

Do szerokiej i piaszczysto-żwirowej plaży ok. 50 m. Hotel od plaży oddziela ulica oraz kolejka łącząca wybrzeże z Barceloną. Leżaki i parasole na plaży płatne (ok. 5 EUR/os.).



Do dyspozycji gości:

Recepcja, lobby z barem, restauracja, windy, taras słoneczny na dachu z niewielkim basenem i brodzikiem dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie, mini klub, przechowalnia bagażu, wynajem rowerów (depozyt ok. 50Eur), parking (możliwa opłata). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok 10 Euro).



Pokoje:

Hotel posiada 194 wygodnie urządzone pokoje dla maksymalnie 4 osób. Wszystkie klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), sejfem (płatny ok. 25 Eur/tydzień + ok. 10 eur depozyt), lodówką, telefonem, TV-sat oraz z balkonem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za darmo.



Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania, obiady i obiadokolacje w formie bufetu, (10:00-24:00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00 - 24:00) oraz przekąski w ciągu dnia.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewnia program animacyjny dla dorosłych i dzieci (konkursy, gry, zabawy, mini disco). Dla Klientów z All Inclusive sauna i jacuzzi bezpłatne.



Internet:

Wifi płatne (ok. 5 Eur/dzień , ok.20 Eur/tydz). Stanowiska internetowe w lobby za opłatą.



Kategoria lokalna:

****



Strona www:



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:

Ĺšwiadczenia

Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na

Wycieczki lokalne

BARCELONA - FONTANNY - cena ok. 40 EUR/os. dorosła, 27 EUR/ dziecko
Zapraszamy do miasta Antoniego Gaudiego, gdzie zobaczymy, miedzy innymi kościół Sagrada Familia (imponująca budowla sięgająca powyżej 100 metrów), dzielnicę Eixample, obejrzymy tereny wystawy światowej oraz obiekty olimpijskie na wzgórzu Montjuic (miejsce rozpoczęcia i zakończenia olimpiady w 1992 r.). Zaprosimy również na spacer po słynnej ulicy Ramblas, będącej głównym deptakiem Barcelony,oraz zwiedzimy Stare Miasto (La Ciutat Vella) - z przepiękną dzielnicą gotycką - Barri Gotic, w sercu której mieści się wspaniała Katedra św. Eulalii.A takze coś dla miłośników piłki nożnej - wizyta na słynnym stadionie Barcelony Camp Nou - dodatkowo platna 20 EUR. Wieczorem pokaz słynnych tańczących fontann" - powrót do hoteli ok północy.

MONTSERRAT - cena ok. 42 EUR/os. dorosła, 26 EUR/dziecko
To monumentalny i rozległy masyw górski o stromych ścianach i szczytach przypominających iglice i baszty. Stojąc u podnóża, trzeba mocno zadzierać głowę, by wśród pionowych ścian dostrzec położony na wąskiej półce skalnej (721m n. p. m.) słynny klasztor benedyktynów - główne sanktuarium Maryjne Katalonii. Przebywając w tym duchownym centrum Katalonii zwiedzimy Bazylikę z jej najcenniejszym obiektem adoracji: figurą La Moreneta - Czarnej Madonny z Montserrat. Posłuchamy również słynnego chóru chłopięcego Escolania, najstarszego w Europie (o ile nie będzie na wyjezdzie).

ŚWIAT DALEGO - GIRONA - cena ok. 46 EUR/os. dorosła, 33 EUR/dziecko
Podczas tej wycieczki będzie można podziwiać Muzeum Salvadora Dali w Figueres, rodzinnym mieście Daliego. Następnie pojedziemy do jednego z najpiękniejszych zakątków Catalonii - Girony.Wspaniale zachowane stare miasto pozwoli nam sie przenieść w czasie.

RUPIT - BESALU - cena ok. 49 EUR/os. dorosła, 32 EUR/dziecko
Przepiękna wycieczka do dwóch średniowiecznych katalońskich miasteczek. Besalu- kluczowe miejsce na szlaku romańskich zabytków Katalonii. Spacer po tej malowniczej miejscowości pozwala poznać uroki średniowiecznej osady. Po zwiedzeniu Besalu przewidziany jest obiad w restauracji położonej na wzgórzu skąd rozciąga się niesamowity widok na okoliczne góry. Kolejnym punktem programu jest zwiedzanie miasteczka Rupit. Charakterystyczne wąskie brukowane uliczki, domy z kamienia i place z podcieniami przenoszą nas w czasy średniowiecza.

WATER WORLD
(czynny od 15 maja)
- cena ok. 30 EUR bilet normalny, 70 EUR bilet rodzinny, 18 EUR bilet dla dziecka
Największe miasteczko wodne na Costa Brava , pełne torów wodnych i basenów. Sa tu równiez dwie największe atrakcje: Rafting River, niezwykle rwąca i bystra rzeka o długości 215 m i Water Mountain - 250 m różnicy wysokości! Cały dzień niezapomnianych wrażeń i świetnej zabawy.

MARINALAND
(czynny od 15 maja)
- cena ok. 27 EUR bilet normalny, ok. 65 EUR bilet rodzinny, ok.17,5 EUR bilet dla dziecka.
Delfinarium i park rozrywki o powierzchni 6,5 ha. Największe atrakcje Marinelandu to znakomite pokazy tresury delfinów, lwów morskich, papug oraz ptaków drapieżnych. Park rozrywki wodnej to cały zespół basenów, torów wodnych i zjeżdżalni.

REJS STATKIEM DO TOSSA DE MAR - cena ok. 31 EUR
Wspaniała wycieczka wzdłuż wybrzeza Costa Brava, w czasie której możecie Państwo podziwiać niezapomniane widoki "dzikiego wybrzeża". Jak sama nazwa wskazuje przyroda stworzyła ten kawałek litoralu wyjątkowo pięknie i dziko.Skały opadające bezposrednio do morza i wciśnięte w nie zatoczki są doskonałym plenerem zdjęciowym.A Tossa de Mar to chyba najpiękniejsze miejsce na całym wybrzeżu!

Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"

Inne

COSTA BRAVA
informacje ogólne


Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
Taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1 l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Costa Brava
Najbardziej znany i popularny nadmorski odcinek Katalonii, swoją nazwę zawdzięcza niezwykłej linii brzegowej - poszerpane skały, zatoczki z piaszczystymi plażami i morze w szmaragdowym kolorze. Turystów przyciąga również stolica Katalonii - Barcelona -piekne miasto pełne zabytków. To miasto, do którego chce się wracać, i w którym można się zakochać, bo oferuje wszystko - kulturę, rozrywkę, plaże, słońce, nadmorskie bulwary i zabytki architektury, których nie znajdziecie nigdzie indziej.

Miejscowości wakacyjne na Costa Brava


Tossa de Mar
Miasteczko nazywane błękitnym rajem, jest jednym z najpiękniejszych miejsc na Costa Brava. Kolorowe łodzie w porcie, średniowieczny zamek wznoszący się nad zatoką, skaliste wybrzeże i malownicze uliczki prowadzące na plażę.
Lloret de Mar
Jedna z największych miejscowości turystycznych na Costa Brava, oferująca niezliczone rozrywki dla osób w każdym wieku. Tu można bawić się o każdej porze dnia i nocy. Miejscowość jest mieszanką turystycznego przemysłu i kilkusetletniej historii, mieszają się tu hotele z eleganckimi rezydencjami, a uliczki starego miasta ze sklepami dla turystów.
Malgrat de Mar
Położona ok. 60 km od Barcelony, jest doskonałą bazą wypadową do zwiedzania. Świetna, długa plaża, nadbrzeżna promenada, przy której ulokowały się liczne sklepy, bary i restauracje, zachęcają do spędzenia dnia w słońcu. Wieczorem warto wybrać się na spacer po starej części miejscowości pochodzącej z XV w., gdzie zachowała się typowa, śródziemnomorska atmosfera. W pobliżu park atrakcji dla dzieci Marineland.
Santa Susana
Połączona w zasadzie z Malgrat de Mar jest świetnym miejscem do spędzenia wakacji dla ludzi aktywnych. Niezliczone możliwości sportów wodnych, świetne połączenie kolejowe z Barceloną, szerokie piaszczyste plaże, parki i skwery z kawiarniami i sklepami - to właśnie Santa Susana.

Calella
Kurort z pięknym starym miastem pełnym wąskich uliczek, ukwieconych balkonów, kafeterii, sklepów, restauracji i barów. Miejsce, drugie po Lloret, gdzie lubią sie bawić młodzi ludzie.

Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisko Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Net Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Costa Brava/Costa del Maresme

Strefa

Active, Relax

Lokalizacja

Pineda de Mar - tradycyjna katalońska miejscowość turystyczna z niewielką starówką, znakomitymi tapas barami i atrakcyjnymi cenami Barcelona - ok. 55 km Lotnisko - ok. 35 km

Atuty

- bezpłatny bus pomiędzy 5 hotelami sieci HTop na Costa Brava, możliwość korzystania z All Inclusive w tych hotelach - piękna szeroka plaża - 3 minuty od stacji kolejki w kierunku Barcelony - wysokie oceny Klientów z całej Europy

Plaża

szeroka, piaszczysto - żwirkowa ok. 50 m od hotelu, hotel od plaży oddziela ulica oraz kolejka łącząca wybrzeże z Barceloną, leżaki i parasole na plaży płatne, ręczniki plażowe dostępne w hotelu (5 EUR + 10 EUR depozyt)

Hotel

czterogwiazdkowy, gustownie urządzony, należący do znanej sieci hotelowej HTop, 7-piętrowy, posiada 194 pokoje, z większości z nich rozciąga się piękny widok na morze, zlokalizowany przy pięknej promenadzie w bezpośrednim sąsiedztwie plaży, z basenem i tarasem widokowym na dachu

Udogodnienia

całodobowa recepcja, możliwość wynajęcia samochodu oraz roweru, przechowalnia bagażu, windy, sala konferencyjna, ręczniki plażowe (depozyt 10 EUR), kantor, sala TV, room serwis, pralnia, bezpłatny bus kursujący pomiędzy hotelami sieci HTop (we wszystkich hotelach sieci Htop Klienci mogą korzystać z All Incluisve)

Internet

Wi-Fi płatne (godzina gratis podczas pobytu), kafejka internetowa

Pokoje

2- os., możliwość 1 lub 2 dostawek, pow. ok. 16 m2, łazienka z wanną i prysznicem, klimatyzacja, TV SAT, telefon, sejf (ok. 28 EUR/tydz. i kaucja 10 EUR), suszarka, balkon, pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą

Restauracje i bary

restauracja główna - dania kuchni międzynarodowej I lokalnej snack bar / pool bar lobby bar / main bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

basen z leżakami położony na dachu z piękną panoramą okolicy, sala fitness, siłownia, dzienne i wieczorne animacje, piłka wodna, gimnastyka w wodzie, sala TV, bogate życie rozrywkowe w centrum

Płatne

centrum spa, sauna i jacuzzi (dla Klientów All Inclusive w cenie), masaż, pralnia, room service

Dla dzieci

brodzik, mini klub animacje, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat

Program All Inclusive

07.45-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 12.40-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej, szeroki wybór przystawek, deserów i owoców 18.45-21.30 kolacja w formie urozmaiconego bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej i lokalnej ze szczególnym wyróżnieniem owoców morza, show cooking, kolacje tematyczne, duży wybór sałatek, deserów, owoców 10.00-12.00 drugie śniadanie w snack barze 12.15-18.30 przekąski typu hamburger, hot dog, kanapki serwowane w snack barze 10.00-24.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe, czerwone, różowe, wódka, brandy, gin, rum i inne oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych Sun Francisco, Olympic, PinaColada, Panama i inne serwowane w lobby barze i w barze przy basenie w godzinach funkcjonowania bezpłatny bus kursujący pomiędzy hotelami sieci HTop na Costa Brava i możliwość korzystania z barów i restauracji tych hoteli - informacje w recepcji Szczegółowe informacje dot. programu All Inclusive Klienci otrzymują w hotelu

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, MasterCard, American Express

Strona www hotelu

www.htophotels.com/pinedapalace/en/

Nasza ocena

Pokój **** Położenie **** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ****

Cena obejmuje

opiekę polskiego rezydenta ,przelot samolotem z opłatą lotniskową, bagaż główny oraz podręczny, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3,4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu, pakiet ubezpieczeniowy Europaische Reiseversicherung AG (NNW, KL i bagaż) oraz składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

Cena nie obejmuje

wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia, napojów do posiłków jeśli w opisie hotelu nie podano inaczej oraz lokalnych opłat klimatycznych i podatków turystycznych płatnych na miejscu przy zakwaterowaniu, a także innych wydatków osobistych

MAGICZNA BARCELONA I GRAJĄCE FONTANNY

Zapraszamy na wycieczkę do jednego z najpiękniejszych, najbardziej niezwykłych i dynamicznych miast świata. Śródziemnomorska Barcelona daje świadectwo katalońskiej ekonomicznej prężności i artystycznego geniuszu. W trakcie wycieczki odwiedzimy charakterystyczne miejsca i zabytki Barcelony. Zobaczymy olśniewający kościół La Sagrada Familia oraz secesyjną dzielnicę Eixample, gdzie znajdują się kamienice zaprojektowane przez Antonio Gaudiego - Casa Batllo i Casa Mila. Odwiedzimy Wzgórze Montjuic, które wraz z terenami wystawy światowej i Parku Olimpijskiego stało się symbolem Barcelony. Zaplanowaliśmy zwiedzanie Poble Espanol - wioski hiszpańskiej, będącej głównym obiektem wystawy światowej z 1929 roku (wstęp w cenie wycieczki). W programie wycieczki czas wolny na starówce oraz na najbarwniejszym hiszpańskim bulwarze Las Ramblas. Dla fanów piłkarskich, za dodatkową opłatą przygotowaliśmy wizytę na stadionie Camp Nou i w muzeum F.C. Barcelona. Dla chętnych w czasie wolnym istnieje możliwość wizyty w Oceanarium. Wspaniałym zakończeniem wizyty w Barcelonie będzie pokaz grających fontann na Placu Hiszpańskim. Tańczące w rytm muzyki fontanny są niezapomnianym spektaklem, strumienie wody mogą przybierać nieskończoną ilość form i kolorów. Całości wrażenia dopełniają spadające kaskady wody z Pałacu Narodowego. Cena ok. 44 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 31 EUR. Wstęp na stadion Camp Nou dodatkowo płatny ok. 25 EUR/os., dzieci 6-13 lat ok. 20 EUR/os., dzieci 0-5 lat wstęp gratis

GÓRY MONTSERRAT I SANKTURIUM CZARNEJ MADONNY

Podczas tej wycieczki zabierzemy Państwa w Góry Montserrat, będące jedną z największych atrakcji turystycznych Hiszpanii. Masyw Montserrat zachwyca niespotykanymi formacjami skalnymi, wśród których poprowadzone są liczne szlaki spacerowe i punkty widokowe. W tej niezwykłej scenerii ulokowany jest najpiękniejszy górski klasztor Europy, przy nim Bazylika i Sanktuarium "Morenety" - Czarnej Madonny, patronki Katalonii. Kult Madonny z Montserrat dorównuje takim miejscom jak Lourdes czy Fatima. Dotknięcie Morenety ma zapewniać spełnienie życzeń i próśb. Dużą atrakcją dla odwiedzających są przejazdy górskimi kolejkami, jedną z nich wjedziemy do benedyktyńskiego klasztoru. W programie wycieczki czas na wizytę w klasztorze, spacer na punkt widokowy Cami de Sant Miquel. Czas wolny pozwoli na zwiedzanie i kontemplację w tym pięknym miejscu, a dla miłośników aktywnego wypoczynku jest okazja na odbycie wycieczki na najwyższe szczyty masywu np. Sant Joan, na który także można wjechać górską kolejką - uchodzącą za najbardziej stromą na świecie. Cena ok. 46,50 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 31,50 EUR/os.

SZLAKIEM COSTA BRAVA I ŚREDNIOWIECZNA TOSSA DE MAR

Celem wycieczki jest pokazanie Państwu najpiękniejszych i najciekawszych zakątków wybrzeża Costa Brava. Na początku zapraszamy na rejs statkiem, podczas którego będziecie mogli Państwo podziwiać urokliwą przyrodę urwistego katalońskiego wybrzeża. Statek ze szklanym dnem zabierze nas do Tossa de Mar prawdziwej "perełki" Costa Brava. Przepięknie położona zachwyca każdego kto tu zawita. Nie dziwi, że Starówka Vila Vella należy do najpiękniejszych miasteczek śródziemnomorskich. Costa Brava i Tossa de Mar to wąskie, ukwiecone i romantyczne uliczki, w które "wpada" łagodząca upał bryza, białe kamieniczki rybaków, urocze kawiarenki i restauracje z tradycyjną kuchnią nadają Tossie niezwykłą pocztówkową urodę. W programie wycieczki również czas na odpoczynek na plaży. Wycieczkę kończy wizyta w winiarni - bodedze i degustacja win oraz specjałów kuchni katalońskiej. Cena ok. 38 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 28 EUR/os.

GOTYCKA GIRONA i ŚWIAT SALWADORA DALI

Girona oraz miasto urodzenia Salwadora Dali - Figueres, uchodzą za najbardziej katalońskie miejsca regionu. Girona założona przez Rzymian, w średniowieczu ważny ośrodek arabski, a wreszcie słynące z tolerancji miasto trzech kultur tj. arabskiej, żydowskiej i chrześcijańskiej. Łaźnie arabskie, dzielnica żydowska - najlepiej zachowana w Hiszpanii, mury obronne, średniowieczna starówka z licznymi mostami i kolorowe kamieniczki nadają jedyny w swoim rodzaju klimat temu miastu. Drugą część wycieczki wypełni wizyta w Figueres, w słynnym Teatro - Museo Dali, które zalicza się do dziesięciu najczęściej odwiedzanych muzeów w Europie. Pobyt w muzeum jest podróżą w świat fantazji, iluzji i abstrakcji stworzonej, jak i samo muzeum przez Salwadora Dali. Cena ok. 49 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 37 EUR/os. (w cenie bilet wstępu do muzeum)

GRAN CASINO WIECZÓR HISZPAŃSKI-FLAMENCO

Muzyka i taniec Flamenco są nieodłącznym elementem kultury Hiszpanii, którego brzmienie natychmiast kojarzy się z Hiszpanią. Flamenco to muzyka, odzwierciedlająca wielkie emocje, począwszy od szczęścia, radości i miłości po tęsknotę, smutek i zdradę. Zapraszamy Państwa do Gran Casino na pełen atrakcji wieczór z tańcami hiszpańskimi, koncertem gitarowym i śpiewem. Niezapomniany, pełen ekspresji pokaz flamenco w szampańskiej atmosferze z najlepszymi hiszpańskimi artystami są gwarancją niesamowitych wrażeń i cudownej zabawy. Cena ok. 38,50 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 19,25 EUR/os. (w cenie napoje sangria i woda)

PORT AVENTURA

Port Aventura jest wyjątkowym połączeniem parku tematycznego oraz wesołego miasteczka. Jest największym parkiem rozrywki w Hiszpanii i Europie Południowej. Obiekt podzielony jest na kilka krain geograficznych, odzwierciedlających roślinność, architekturę i kulturę regionów Morza Śródziemnego, Polinezji, Chin, Meksyku i Dzikiego Zachodu. Przygotowane tu atrakcje zaspokoją gusta wszystkich, od najmłodszych do najstarszych Gości. W programie zarówno ciekawe pokazy artystyczne, jak i bardziej lub mniej "zwariowane" karuzele, górskie kolejki w tym "Dragon Khan" najszybszy w Europie roller coaster. Od kwietnia 2017 roku flagową atrakcją jest super szybki roller coaster - Red Force. Gotowi na mocne doznania?! Red Force pobija europejskie rekordy wysokości (112 m) i szybkości (180 km/h). Organizatorzy proponują dwie wersje do wyboru - pierwsza to wyjazd do Port Aventura w godzinach dziennych (wyjazd w godzinach rannych, powrót około godziny 21.00) lub Fiesta Aventura Nocna Zabawa (wyjazd po południu i powrót około godziny 3.00 w nocy). Cena ok. 65 EUR/os., dzieci do 10 lat ok. 55 EUR/os.

MARINELAND

Wspaniałe delfinarium wraz z kompleksem basenowym i zjeżdżalniami. Mini Zoo z parkiem zabaw dla dzieci gwarantuje przyjemny i pełen wrażeń dzień. W trakcie pokazów można zobaczyć tresurę delfinów, lwów morskich oraz papug. Zoo morskie zajmuje powierzchnię 65 000 m2 (foki, małpy, pingwiny, pelikany, bociany). Prawie 40 000 m2 zajmuje miasteczko wodne z basenami dla dzieci i dorosłych, placami zabaw dla dzieci, zjeżdżalniami i torami wodnymi np. Kamikadze, Twister, Super Slalom, Congo River, Black Hole, Crazy Race i Rapids. W Marinelandzie znajdują się restauracje, bary, pizzeria oraz sklepy z pamiątkami. Warto zabrać ze sobą ręcznik oraz kostium kąpielowy. Wycieczka odbywa się codziennie. Istnieje możliwość wynajęcia szafki do przechowywania odzieży oraz aparatów fotograficznych. Wynajem jest płatny, pobierany jest depozyt zwrotny za klucz. Leżaki są płatne dodatkowo. Do Marinelandu dojedziecie Państwo specjalnie oznakowanymi autobusami. Koszt przejazdu wliczony jest w cenę biletu. Cena ok. 28 EUR/os., dzieci poniżej 3 lat - gratis, dzieci w wieku 3-4 lata ok. 10 EUR/os., dzieci w wieku 5-10 lat ok. 17 EUR/os., seniorzy powyżej 65 lat ok. 17 EUR/os.

WATERWORLD

Największy na wybrzeżu Costa Brava Park Wodny, który zapewni wszystkim niezależnie od wieku wspaniałą zabawę w wodzie i emocjonujące przeżycia. Najbardziej znanymi atrakcjami Waterworld są Water Mountain - najdłuższy 250 metrowy water roller coaster w Europie oraz Rafting River. Baseny ze sztuczną falą, hydromasażami, większe i mniejsze zjeżdżalnie i serpentyny to tylko niektóre z atrakcji. Cena ok. 33 EUR/os. powyżej 120 cm, dzieci 80-120 cm ok. 19 EUR/os., seniorzy powyżej 65 lat ok. 19 EUR/os., dzieci poniżej 80 cm gratis Net Holiday Sp. z o.o. nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp. z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp. z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Costa Brava, Hiszpania

UWAGA!

OPIS Z POPRZEDNIEGO SEZONU LATO 2017.

Położenie

bezpośrednio przy promenadzie. Do plaży przejście podziemne. Do centrum ok. 250 m. Między plażą a promenadą przebiega linia kolejowa (dogodne połączenie z Barceloną).

Wyposażenie

194 pokoje, restauracja, bar, bistro. Ogród na dachu z tarasem, basenem i brodzikiem dla dzieci. WLAN za opłatą.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Zakwaterowanie (A)

wanna lub prysznic, WC, suszarka, TV sat., telefon, mini bar, sejf, klimatyzacja, balkon. A1A/A2A: pokój 2-os. A2B: pokój 2-os. z widokiem na morze. A2C: pokój 2-os. z 2 dostawkami. A2D: 2 pokoje 2-os. niepołączone drzwiami. 

Wyżywienie

2 lub 3 posiłki lub all inclusive. Wszystkie posiłki w formie bufetu. Do kolacji wino i woda (oprócz 1.07-25.08).

Sport

rowery (w miarę dostępności), tenis stołowy. Za opłatą: siłownia.

Dzieci

brodzik, mini klub.

Opłata klimatyczna

ok. 1 EUR/dzień/os. od 17 lat.

Parkowanie

ok. 15 EUR/dzień (do 01.07 i od 08.09 przy rez. min. 7 nocy w miarę dostępności w cenie).

Zwierzę domowe

nie.

Grupy

Grupy (od 10 pokoi) na zapytanie.

N Plus

Dla naszych gości H-Top paszport uprawniający do korzystania z infrastruktury hoteli H-Top (oprócz hotelu Amaika). Shutle bus Lloret de Mar-Calella (ok. czerwiec-wrzesień) gratis.

All Inclusive

pełne wyżywienie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz przekąski w godz. 10-24:00 (poza godzinami głównych posiłków), lody dla dzieci 10-18:00.

Wcześniej = taniej (A)

35% zniżki przy rez. do 31.01, 30% do 31.03, 25% do 31.05.

Zniżki (A)

1-2 dzieci (2-13 lat):?pobyt gratis, (od 14 lat):.zniżki procentowe. Uwaga! Zniżki nie dot. dopłat do wyżywienia. Maks. liczba os. nie może zostać przekroczona nawet o dziecko do 2 lat.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Ecco Holiday X

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

Hotel zbudowany został w roku 1978. Atmosfera każdego z naszych 194 pokoi zadba o Państwa doskonałe samopoczucie. W klimatyzowanym obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Poszczególne piętra obiektu osiągalne są za pomocą windy. Do dyspozycji gości jest kantor wymiany walut. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, kawiarnia i bar. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Auto pozostawić można w garażu oraz na parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: usługi tłumaczeniowe i serwis pokojowy. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują łóżkiem podwójnym. Istnieje możliwość dostawki. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Dostępne są również lodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon i telewizor. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Hotel każdy znajdzie coś dla siebie. Proponujemy Państwu strzelanie z łuku, nurkowanie, studio fitness i spa, jak również za dodatkową opłatą golfa i saunę. W ofercie organizatorów zewnętrznych znajdziecie Państwo ponadto golfa. W ramach oferty rozrywkowej proponujemy Państwu muzykę na żywo i miniklub. Copyright GIATA 2004 - 2018. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Wyżywienie

Przygotowaliśmy dla Państwa zróżnicowane warianty żywieniowe. Dostępne opcje to wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club i MasterCard.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Bezpośrednio przy promenadzie. Do plaży przejście podziemnym przejściem. Do centrum ok. 250 m. Między plażą a promenadą przebiega linia kolejowa (dogodne połączenie z Barceloną). Pineda Palace usytuowany jest w pierwszej linii brzegowej, tuż przy nadmorskiej promenadzie z wieloma restauracjami, kawiarenkami i barami serwującymi dania lokalnej kuchni. Region posiada dobrze rozwiniętą sieć komunikacji lokalnej - dogodny dojazd do Barcelony kolejką nadmorską (stacja 900 m od hotelu), komunikacją lokalną lub taksówką.  

PLAŻA

Piaszczysta, szeroka, dobrze zagospodarowana, 50 m od hotelu (przejście przez ulicę i tunelem pod torami kolejki nadmorskiej); ręczniki plażowe w recepcji (za depozytem); parasole i leżaki - płatne dodatkowo ok. 5 EUR/os. .

HOTEL

Kategoria lokalna 4* Nasza ocena 3*+Popularny obiekt należy do sieci hotelowej H Top Hotels, zbudowany w 1978 roku, odnowiony w 2003 roku, siedmiopiętrowy (winda).

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Restauracja, bar, bistro. Ogród z tarasem na dachu hotelu.

INTERNET

WLAN za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Basen na dachu (parasole i leżaki bezpłatne),  muzyka na żywo.  Siłowania, sauna i jacuzzi za opłatą, rowery (w miarę dostępności), sporty wodne na plaży (rejsy wycieczkowe, kajaki, rowery wodne, żeglarstwo).

DLA DZIECI

mini klub

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 194 pokoje pokoje standardowe, o powierzchni 25 m2, wyposażone: wanna lub prysznic, WC, suszarka, TV sat., telefon, mini bar, sejf, klimatyzacja, balkon., z łazienką (WC, bidet, wanna lub prysznic, suszarka do włosów, przybory toaletowe).

WYŻYWIENIE

FB+: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Do obiadu i kolacji serwowana jest na stół półitrowa butelka wody i wina. All Inclusive: pełne wyżywienie: 3 posiłki dziennie serwowane w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz przekąski w godz. 10-24:00 (poza godzinami głównych posiłków), lody dla dzieci 10-18:00.

WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE i inne

Na miejscu w recepcji hotelu pobierana jest obligatoryjna opłata klimatyczna. Uwaga! Doba hotelowa obowiązuje do godziny 10.00 (nie do godziny 12.00) Hotel nie akceptuje zwierzat domowych.

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny o wymiarach: Wizzair - mały, o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.   Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje. Nasze ceny są prawidłowe i obowiązujące w momencie założenia rezerwacji. Dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania , ceny są odświeżane w momencie zakładania rezerwacji, ceny aktualne są na chwilezłożenia rezerwacji (ze względu wiec na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych do momentu podpisania umowy cena może ulec zmianom).

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

DOBA HOTELOWA

UWAGA!!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mapa Hotelu H TOP Pineda Palace
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Costa Brava)
Callela na wybrzeżu Costa Brava w Hiszpanii
Wakacje w Tossa del Mar w Hiszpanii
Barcelona, La Rambla, Sagrada Familia - Hiszpania
Kurort Sana Susana na Costa Brava w Hiszpanii
Girona, Figueres - Hiszpania, Costa Brava
Wycieczka fakultatywna z Costa Brava w Hiszpanii do Monserrat
Lloret de Mar na Costa Brava w Hiszpanii
Park Guell, Casa Mila, Sagrada Familia - dzieła Gaudiego w Barcelonie

Opinie o Hotelu H TOP Pineda Palace

H TOP Pineda Palace - możliwości zakwaterowania:

standard single standard
standard twin standard
standard twin standard seaview
standard triple standard
standard quad standard
standard triple standard seaview
Pok 1 osobowy standard z dost
1 os. standard
1 os. standard, widok na morze
2 os. standard
2 os. standard, widok na morze
Pokój 2 osobowy z dostawką
Pokój 2 osobowy z 2 dostawkami
Pokój 2 osobowy
Pokój 2 osobowy - na zapytanie
2 os.+ 1 dost., widok na morze
pokoj 2 osobowy,widok na morze
Pokój 1 osoobowy

Masz pytania o Hotel H TOP Pineda Palace? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00