cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
  • Hotel Riverside Garden Resort, Cypr Północny
1 / 20
Ocena
hotelu:
3.4 / 5
Najbliższy termin
04.10 - 08.10
już od 1179 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
09.12 - 13.12
już od 819 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Riverside Garden Resort
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Riverside Garden Resort
star 4

Cypr: Cypr Północny
Ocena hotelu Riverside Garden Resort:
3.4 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Riverside Garden Resort:
  • Lokalizacja
    3.5
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    i sport
    3.5
  • Jakość
    do ceny
    3.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 października 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 grudnia 2022

Hotel Riverside Garden Resort w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie

Rozległy kompleks wypoczynkowy położony, w malowniczym, egzotycznym ogrodzie, w niewielkiej miejscowości Alsancak - ok. 12 km od centrum Kyrenii (raz dziennie kursuje płatny bus hotelowy). Lotnisko w Ercan oddalone jest o ok. 45 km.

Plaża

Obiekt oddalony od piaszczystej plaży o ok. 5 km (dojazd bezpłatnym busem hotelowym kilka razy dziennie). Leżaki i parasole na plaży - bezpłatne (brak ręczników plażowych).

Do dyspozycji gości

Hotel składa się z kilkunastu willi oraz budynku głównego, kompleksowo wyremontowanego w 2013 r.
Recepcja 24 - godz., sejf w recepcji (za dodatkową opłatą), punkt wymiany walut, mini market, pralnia. Hotel posiada restaurację główną, bar w budynku głównym, bar przy basenie oraz (płatne dodatkowo) restaurację a'la carte. Goście mogą korzystać z 3 rozległych basenów zewnętrznych, brodzika dla dzieci (wydzielonego z jednego z basenów głównych) oraz mini aquaparku (4 zjeżdżalnie), otoczonych tarasem słonecznym. Leżaki i parasole przy basenach - bezpłatne ( ręczniki kąpielowe dostępne w recepcji - depozyt 5 eur.).

Wyżywienie

Soft All Inclusive obejmujące: śniadania (08:00-10:00), lunch (12:00-14:00) oraz kolacje (20:00-22:00) serwowane w restauracji głównej w formie bufetu. W niskim sezonie lunche mogą być podawane a la carte - wybór z menu. W ciągu dnia dostępne są lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-22:00) w wyznaczonym barze (w restauracji a'la carte). Program nie obejmuje świeżo wyciskanych soków, importowanych alkoholi, lodów, niektórych typów kawy.

Program sportowy i animacyjny

Bezpłatnie dostępne są: korty tenisowe (oświetlenie i sprzęt płatne dodatkowo), siatkówka i koszykówka (opłata za piłkę) oraz aquapark, a za dopłatą: zabiegi na ciało w spa, sauna oraz masaże. Dla dzieci - brodzik, mini aquapark oraz plac zabaw.

Internet

Bezpłątne WiFi dostępne w restauracjach a'la carte. Na terenie lobby oraz w pokojach można dokupić internet - płatny (ok. 20€ za tydzień).

Kategoria lokalna

****

Naszym zdaniem

Wakacyjna wioska z dobrze zagospodarowanym ogrodem oraz wygodnym programem All Inclusive Soft. Szczególnie polecana osobom ceniącym spokojny wypoczynek, a także rodzinom wypoczywającym z dziećmi.

Strona www


Opinie klientów


Program

Dzień Pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu

Turecka Republika Cypru Północnego nie jest uznawana przez Unię Europejską jako samodzielne państwo. W związku z powyższym na jej terytorium brak jest opieki konsularnej nad obywatelami Rzeczypospolitej Polskiej. Najbliższa placówka dyplomatyczna znajduje się na terenie Cypru Południowego: Ambasada RP w Nikozji (Nikozja, Kennedy Avenue 12/14, Office 601, 1087 Tel. +35722753517, +35722668415). Rezydenci Biura Podróży Rainbow sprawują kompleksową opiekę na klientami wypoczywającymi na terytorium Cypru Północnego. Klienci są także standardowo ubezpieczeni przez Towarzystwo Ubezpieczeniowe Europa S.A. Loty realizowane są w następujący sposób: wylot z lotniska w Polsce do międzynarodowego lotniska w Antalyi w Turcji kontynentalnej, następnie z Antalyi do Ercanu jako wewnętrzny lot krajowy na terenie Turcji. Obecnie turyści, którzy chcą przemieszczać się pomiędzy terenami tzw. "Tureckiej Republiki Cypru Północnego" a terenami Republiki Cypryjskiej muszą przekroczyć Zieloną Linię w wyznaczonych miejscach. Są to m.in.: Yeslirmak, Bostanci, Mehetan, Beyarmudu, Akyar w okolicy Famagusty oraz przejście na Ledra Street w Nikozji - przejście tylko piesze na starówce. Przejście odbywa się na podstawie ważnego paszportu lub dowodu osobistego (zaznaczamy, iż w drodze powrotnej należy okazać ten sam dokument, który był okazywany uprzednio). Prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ dotyczącym odwiedzanego kraju: www.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/ostrzezenia/informacja_dla_podrozujacych_do_tzw__tureckiej_republiki_polnocnego_cypru_
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje
: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

Wycieczki lokalne

NIKOZJA
- ok. 45 EUR/os. dorosła, 25 EUR/dziecko Nikozja jest jedyną na świecie, wciąż podzieloną na 2 części stolicą, zachowując przy tym w dalszym ciągu swoje niepowtarzalne piękno i charakter - w wąskich uliczkach, architekturze, zwyczajach i kulturze. Podczas naszej wycieczki obejrzymy: Zieloną Linię, mury obronne Nikozji, Meczet Selimiye (Katedra św. Zofii), Wielki Kryty Bazar (Bandabuliya) oraz największy karawanseraj (Buyuk Han).
GUZELYURT
- ok. 50 EUR/os. dorosłą, 30 EUR/dziecko Miasto zostało założone przez Spartan, którzy przywieźli ze sobą kult Afrodyty. Zwiedzanie Guzelyurt uwzględnia Klasztor Św. Mamasa (uważanego za patrona omijających podatki) oraz muzeum archeologiczne z unikatowymi zbiorami. Nasza wycieczka zaprowadzi Państwa do ruin miasta Soli ze wspaniałymi mozaikami i pozostałości Pałacu Vouni posiadającego 137 komnat i oszałamiającą panoramę Morze Śródziemnego.
KYRENIA
- ok. 50 EUR/os.dorosła, 25 EUR/dziecko W czasie tej całodniowej wycieczki zwiedzamy ruiny zamku, o którym mówi się, że stanowił inspirację dla Walta Disneya przy tworzeniu “Królewny Śnieżki". Zamek Św. Hilariona położony jest na wzgórzu, z którego rozciąga się przepiękny widok na wybrzeże Kyrenii. Udamy się również do wioski Bellapais położonej u stop Gór Pięciu Palców. Znajdujące się w pobliżu Opactwo jest wspaniałym przykładem sztuki gotyckiej, a rozciągający się z niego widok na Kyrenię i Morze Śródziemne zapiera dech w piersiach. Po obiedzie zwiedzicie Państwo zamek w Kyrenii usytuowany w porcie wraz z muzeum “tonącego statku". Będzie też chwila czasu na zwiedzanie bardzo klimatycznego portu kyreńskiego.
PÓŁWYSEP KARPAZ
- ok. 50 EUR/os. dorosła, 25 EUR/dziecko To zdecydowanie najpiękniejsza kraina Cypru Północnego, która wciąż jeszcze nie została do końca poznana. Nasza wycieczka obejmuje wizytę w wiosce Dipkarpaz gdzie odwiedzimy słynny klasztor Św. Andrzeja Apostoła. Będziemy mieli również możliwość podziwiania miejscowej flory i fauny, m.in. dzikich osłów, a także popływamy w morzu.
FAMAGUSTA
- ok. 50 EUR/os. dorosła, 30 EUR/dziecko Podczas tej wycieczki zwiedzimy klasztor Św. Barnaby, ze słynną “salą ikon" oraz muzeum archeologiczne. Będziemy też mieli możliwość obejrzenia grobowca Św. Barnaby, a następnie ruin starożytnego miasta Salamis, w którym pierwsze ślady osadnictwa datowane są na epokę brązu. Po lunchu zobaczymy potężne mury obronne Famagusty, Wieżę Otella, która podobno zainspirowała Szekspira do napisania słynnego dzieła (zbudowana w XII wieku n.e.), oraz katedrę Św. Mikołaja (Meczet Lala Mustafa Pasza), a także na koniec “Miasto Widmo" Varosa - opuszczoną dzielnicę miasta od czasów podzielenia wyspy pomiędzy Turcję i Grecję.
REJS
- ok. 39 EUR/os. dorosła, 24 EUR/dziecko Jeżeli chcecie przeżyć małą przygodę, weźcie pod uwagę nasze specjalne rejsy z portu w Kyrenii, które odkryją tajemnicze piękno wyspy widziane od strony morza. Ustalamy kurs na zachodnie lub na wschodnie wybrzeże (w zależności od pogody). W trakcie rejsu czas na odświeżające kąpiele w morzu, lunch oraz kąpiele słoneczne. Późnym popołudniem relaksujący rejs powrotny do portu w Kyrenii.
Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Inne

Cypr Północny - informacje ogólne

Waluta

Lira turecka (TRY) 1 PLN- ok. 0,5 TRY 1 USD - ok. 1,5 TRY. Można powszechnie płacić kartami kredytowymi. W miejscowościach turystycznych dostępne są liczne kantory wymiany walut (także w hotelach) oraz bankomaty.
Napiwki

Ogólnie przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, zwłaszcza kierowcom i przewodnikom podczas lokalnych wycieczek, a także pracownikom hoteli i restauracji. Zdarza się, iż napiwek został dodany do rachunku w restauracji (należy sprawdzić przed płatnością).
Wiza

Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej. Dokumentem podróży uprawniającym do bezwizowego wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Republiki Cypryjskiej do 90 dni jest ważny paszport lub dowód osobisty. Przed wyjazdem z Polski należy upewnić się, czy dokument jest ważny, w dobrym stanie technicznym i pozwala na stwierdzenie tożsamości (szczególną uwagę należy zwrócić na aktualność zdjęcia).
Czas
+ 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Woda mineralna 1,5 l - ok. 3 TRY, Coca Cola 0,5 l - ok. 4 TRY, kawa ok. 6 TRY, piwo w barze od ok.10 TRY, kolacja w restauracji ok. 60-80 TRY.
Poczta

Znaczek na list lub pocztówkę do Polski kosztuje 4 TRY, pocztówka od 3 TRY.
Elektryczność
Napięcie 230 V, gniazdka tzw. Angielskie, należy zabrać ze sobą adapter (dostępne są również w okolicznych sklepach, cena ok. 3 EUR).
Telefony

Telefony komórkowe działają bez problemu na większości terytorium Cypru. Rozmowy do Polski są dosyć drogie (stawki europejskie), jednak szczegóły kosztów połączeń w roamingu prosimy sprawdzić u swojego operatora komórkowego przed wyjazdem.
W regionie

Kyrenia
Malowniczo położone tuż nad brzegiem krystalicznie czystego morza, w otoczeniu gór, niewielkie miasto, stanowiące centrum turystyczne Cypru Północnego. Najciekawszą częścią miasta jest jego Stare Miasto, mieszczące się tuż przy porcie. Znajdują się tam liczne restauracje i tawerny, najczęściej w odrestaurowanych spichlerzach. Miasto przyciąga turystów także pięknymi, piaszczystymi plażami. W niedalekiej odległości od miasta mieszczą się: XII-wieczny Monastyr Antiphonitis, opactwo augustianów Bellapais oraz zamek Buffavento.
Famagusta
Jedno z najbardziej znanych miast Cypru Północnego, przyciągające rzesze turystów niezwykle pięknymi, piaszczystymi plażami oraz doskonałymi warunkami do uprawiania sportów wodnych. Miasto przeżywało okres świetności w średniowieczu, jako jedno z bogatych miast weneckich. Do naszych czasów zachowały się budynki z tamtego okresu: Pałac Wenecki (Palazzo del Proveditore), a także Katedra św. Mikołaja, będąca obecnie Meczetem Lala Mustafa Pasa.
Wylot

Wyloty z Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godziny przed planowanym wylotem przy stanowiskach Rainbow na lotnisku.
Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Turecka Republika Cypru Północnego nie jest uznawana przez Unię Europejską jako samodzielne państwo. W związku z powyższym na jej terytorium brak jest opieki konsularnej nad obywatelami Rzeczypospolitej Polskiej. Najbliższa placówka dyplomatyczna znajduje się na terenie Cypru Południowego: Ambasada RP w Nikozji (Nikozja, Kennedy Avenue 12/14, Office 601, 1087 Tel. +35722753517, +35722668415). Rezydenci Biura Podróży Rainbow sprawują kompleksową opiekę na klientami wypoczywającymi na terytorium Cypru Północnego. Klienci są także standardowo ubezpieczeni przez Towarzystwo Ubezpieczeniowe Europa S.A. Loty realizowane są w następujący sposób: wylot z lotniska w Polsce do międzynarodowego lotniska w Antalyi w Turcji kontynentalnej, następnie z Antalyi do Ercanu jako wewnętrzny lot krajowy na terenie Turcji. Obecnie turyści, którzy chcą przemieszczać się pomiędzy terenami tzw. "Tureckiej Republiki Cypru Północnego" a terenami Republiki Cypryjskiej muszą przekroczyć Zieloną Linię w wyznaczonych miejscach. Są to m.in.: Yeslirmak, Bostanci, Mehetan, Beyarmudu, Akyar w okolicy Famagusty oraz przejście na Ledra Street w Nikozji - przejście tylko piesze na starówce. Przejście odbywa się na podstawie ważnego paszportu lub dowodu osobistego (zaznaczamy, iż w drodze powrotnej należy okazać ten sam dokument, który był okazywany uprzednio). Prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ dotyczącym odwiedzanego kraju: www.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/ostrzezenia/informacja_dla_podrozujacych_do_tzw__tureckiej_republiki_polnocnego_cypru_
"

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystycznyna Cyprze trwa od połowy czerwca do końca sierpnia.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Cypr Północny/Cypr Północny

Kategoria

Kategoria Exim: 4* Kategoria lokalna: 4*

Położenie

- ok. 2 km od plaży - ok. 9 km od Kyrenii - ok. 45 km od lotniska w Ercan - ok 90 km od lotniska w Larnace

Plaża

- publiczna, piaszczysta - bezpłatny mni bus kursuje w godzinach wyznaczonych przez hotel - leżaki, materace i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 35 m2 - klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon - czajnik elektryczny - mini bar (płatny) - łazienka (WC, prysznic/wanna, suszarka) - balkon/ taras Uwaga - w pokojach dla rodzin 2+2; jedno łożko podwójne oraz jedno duże łóżko pojedyncze dla dwójki dzieci

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen - basen relaksacyjny tylko dla dorosłych - aquapark z 2 zjeżdżalniami (czynny zazwyczaj 1.05 - 30.09) - leżaki, materace i parasole przy basenie - koszykówka, siatkówka - muzyka na żywo 2 x w tygodniu - kort tenisowy Płatne - oświetlenie kortu i sprzęt do tenisa - wypożyczenie piłki do koszykówki i siatkówki - sauna, masaże

Dla dzieci

- brodzik ze zjeżdżalnią, plac zabaw - łóżeczka dla niemowląt (na życzenie)

Wyżywienie

Hlaf Board (HB) - śniadania i kolacje w formie bufetu, wybrane napoje do śniadań dostępne są bezpłatnie All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe serwowane w godzinach 10:00 - 22:00 w barze przy basenie. Restauracja a'la carte płatna.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja a'la carte - bar przy basenie - bar w lobby - pub angielski

Dodatkowe informacje

- obiekt wybudowany w 1990 roku, wyremontowany w 2014 roku - hotel dysponuje 227 pokojami (także dla niepełnosprawnych) - internet Wi-Fi w części miejsc publicznych (płatny) - mini market, punkt wymiany walut - sejf w recepcji (płatny) - wypożyczalnia samochodów - mini bus do Kyrenii 2 razy dziennie (płatny) - www.riversideholidayvillage.com  

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie: lobby, restauracje, bary, baseny, spa, place zabaw i kluby dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na: https://eximtours.pl/lp/Nowe_standardy_bezpieczenstwa

Bagaż

Gdańsk (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 110zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  385 PLN ( wyloty od 02.08 - 30.09)/ 270 PLN ( wyloty od 01.10-31.10) - 32 kg -  530 PLN ( wyloty od 02.08 - 30.09)/ 395 PLN ( wyloty od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa  Kraków (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 135zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  320 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 210 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) - 32 kg -  435 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 290 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 135zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  395 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 275 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) - 32 kg -  545 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 405 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa. Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 210zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  395 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 275PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) - 32 kg -  545 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 405 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWrocław (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 180zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  390 PLN ( wyloty od 10.07 - 30.09)/ 270 PLN ( wyloty od 01.10-31.10) - 32 kg -  540 PLN ( wyloty od 10.07 - 30.09)/ 400 PLN ( wyloty od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Gdańsk, Poznań, Rzeszów, Wrocław, Warszawa (LOT - samolot rejsowy) Rejsy z Gdańska, Poznania, Rzeszowa i Wrocławia realizowane są z krótką przesiadką w Warszawie Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 250 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonnefeld (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 320 PLN - 23 kg - 350 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Orex

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

4

Region

KYRENIA

Opis oferty:

hotel został otwarty w 1990 roku, ostatnio odnowiony w 2014/2015 roku, usytuowany na powierzchni 80.000 m2; do dyspozycji gości: 2 baseny zewnętrzne, 4 zjeżdżalnie wodne (2 dla dorosłych, 2 dla dzieci), restauracja główna, bary

POKOJE:

w hotelu znajduje się 210 pokoi; 63 pokoje standardowe villa (32 m2); 3 pokoje standardowe (22 m2); 2 pokoje suite (35 m2); ville/bungalowy: jednopokojowe, dwupokojowe, trzypokojowe; pokoje łączone ; 6 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych; 2 pokoje king suite; pokoje premium; wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, minibar (płatny), balkon

DODATKOWO PŁATNE:

masaże, sauna, jazda konna, siatkówka, koszykówka, oświetlenie kortu tenisowego, sprzęt do tenisa, kantor, mini-market, sejf (dodatkowo płatny, w recepcji), wypożyczalnia samochodów, pralnia, internet bezprzewodowy, wszystkie sporty wodne na plaży, room service

KONTAKT:

www.riversideholidayvillage.com

POŁOŻENIE:

Alsancak, 8 km od Kyrenii, 45 km od lotniska Ercan

PLAŻA:

piaszczysta plaża znajduje się ok. 2 km od hotelu (dojazd bezpłatnym busem hotelowym - 2 x dziennie); leżaki, materace, parasole na plaży bezpłatne; brak recznikow plazowych

WYŻYWIENIE:

Half Board - śniadanie i kolacja w formie bufetu (w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); wszystkie napoje alkoholowe i bezalkoholowe za dodatkowa opłatą Soft All Inlcusive - śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w barze A la carte; dodatkowo płatne: napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane

DLA DZIECI:

2 brodziki zewnętrzne (1 brodzik z wydzieloną częścią dla najmłodszych w basenie dla dorosłych), plac zabaw, opiekunka (dodatkowo), łóżeczko (na życzenie)

SPORT I ROZRYWKA:

muzyka na żywo (okazjonalnie), wieczory tematyczne (okazjonalnie), kort tenisowy, boisko do piłki nożnej, sala TV


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


TOP Touristik

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Informacje o destynacji

Szanowni Państwo chcielibyśmy poinformować, iż Klienci biura podróży TOP Touristik są pod opieką polskojęzycznego przedstawiciela.

Ważne informacje

Nasze ceny są prawidłowe i obowiązujące w momencie rezerwacji. W porównaniu z innymi touroperatorami, dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania , ceny są odświeżane 24h/7. Potwierdzamy cenę niezwłocznie tego samego dnia (dni robocze).

Cena zawiera

Przelot - Zakwaterowanie - Transfer - Ubezpieczenie: KL NNW Bagaż .

Położenie

Hotel położony w miejscowości Alsancak na zachód od portowego miasta Kyrenia / Girne. Wokół hotelu znajdują się liczne możliwości zakupowe, restauracje oraz bary. Do centrum Kyrenii jest około 12 km. Do najbliższej publicznej piaszczystej plaży jest około 3 km (hotel stara się zapewnić w miarę możliwości w sezonie bezpłatne połączenie na plażę oraz do Kyrenii 2x dziennie - szczegóły w recepcji). Lotnisko Ercan oddalone jest o 54 km, do Nikozji jest około 40 km. Lotnisko w Larnace oddalone jest około 90 km.

Wyposażenie

Kompleks domków bungalowych oferuje 114 pokoi. Liczba znajdujących się ogólnie na terenie obiektu willi / domków wynosi 68. Do dyspozycji gości jest lobby wraz z recepcją z check-out-service. Do dyspozycji gości jest sejf. Wi-Fi (odpłatnie) umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia, bar i pub. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie kompleksu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i biblioteka. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: babysitting, serwis pokojowy i pralnia. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, kuchnię i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyposażone są w łóżko podwójne bądź łóżko typu king size. W pokoju znajduje się minibarek. Standardowym wyposażeniem jest aneks kuchenny wraz z lodówką i ekspresem do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon i telewizor. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. W łazience znajduje się prysznic. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów.

2 osoby dorosłe + 2 dzieci

W przypadku rodzin podróżujących w konfiguracji: 2 osoby dorosłe + 2 dzieci - w pokoju Double Standard Room (GardenView, Balcony or Terrace) zostanie zapewnione jedno podwójne łóżko i jedno duże łóżko pojedyncze, które dzieci będą dzielić ze sobą.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem i wyżywienie częściowe. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania potraw wegetariańskich. Kompleks oferuje inne opcje żywieniowe.
All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Na terenie kompleksu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Bar posiada bogatą ofertę napojów orzeźwiających. Dużym urozmaiceniem są rozliczne aktywności outdoorowe oferowane w obiekcie. Należą do nich m.in. tenis ziemny, siatkówka i koszykówka, jak również za dodatkową opłatą rower / rower górski i jazda konna. Oferta aktywności sportowej kompleksu domków bungalowych obejmuje zajęcia gimnastyczne, jak również za dodatkową opłatą studio fitness. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy saunę i solarium, jak również za dodatkową opłatą spa i zabiegi masażu. Widzów dorosłych zapraszamy do przygotowanego specjalnie z myślą o nich programu rozrywkowego.

Karty kredytowe

W kompleksie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express i Visa.

Check-in / Check-out

Proszę zwrócić uwagę, że zgodnie z międzynarodowym standardem dobra hotelowa:
- zaczyna się meldunkiem - od godziny 14:00 w dniu przyjazdu 
- kończy się po wymeldowaniu - do godziny 12:00 w dniu wyjazdu 
Godziny te mogą nieznacznie różnić się w zależności od kraju i hotelu.
Dostęp do wszelkich wykupionych usług hotelowych, w tym posiłków i napojów, jest możliwy tylko w godzinach meldunku w hotelu.
W przypadku opcji half board, full board i all inclusive pierwszym dostępnym posiłkiem po godzinie meldunku jest zazwyczaj lunch (wydawany w godzinach urzędowania restauracji hotelowej), w przypadku pobytu ze śniadaniem, jest ono serwowane następnego dnia rano.
Część hoteli oferuje odpłatną możliwość wcześniejszego meldunku i późniejszego wymeldowania. Potrzebę taką należy zgłosić bezpośrednio na recepcji w dniu przyjazdu, a jej realizacja zależna jest od dostępności pokoi w hotelu, w danym dniu.

Ważne - Przeloty nocne

W przypadku nocnych przelotów i przybyciu na miejsce o godzinie 04:00 i późniejszej, zameldowanie w hotelu nastąpi dopiero o godzinie 14:00.
W przypadku nocnych lotów powrotnych i wylotu do godziny 03:45 dnia następnego wymeldowanie z hotelu następuje o 12:00 dnia poprzedniego.
Istnieje możliwość przedłużenia doby hotelowej lub wcześniejszego zameldowania za dodatkową opłatą w zależności od dostępności pokoi po uprzednim zapytaniu w recepcji hotelowej.

Kaucja w hotelach - Deposit

Kaucja (inaczej depozyt zabezpieczający) to określona kwota pieniędzy pobierana przez część hoteli podczas zameldowania. Hotele pobierają taki depozyt, aby zabezpieczyć koszty dodatkowe, jakie powstają w związku z pobytem gościa w hotelu.Kaucja może zostać zablokowana na karcie kredytowej w formie preautoryzacji  lub alternatywnie można dokonać wpłaty gotówkowej w recepcji.Wysokość kaucji ustalana jest przez hotel. Kaucja podlega zwrotowi w przypadku braku dodatkowych kosztów.

Informacje odnośnie przelotów samolotem

Wszystkie przeloty na destynacjach oferowanych przez TOP Touristik odbywają się zgodnie z Ogólnymi Warunkami Przewozu Pasażerów i Bagażu danego przewoźnika.
W przypadku tanich linii lotniczych oraz regularnych linii lotniczych na krótkich dystansach cena zawiera tylko bagaż podręczny. Istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego za dodatkową opłatą (*) .
+ Ryanair (FR): 55x40x20 , 10 kg - przekazany do luku bagażowego ( od 15.01.2018, wyjątkiem rezerwacji z pierwszeństwem wejścia ) oraz mała torebka 35x20x20 , *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 265 – 400 PLN.
+ Wizz Air (W6): 55x40x23 , 10 kg. *Bagaż rejestrowany: 20kg, cena 200 – 450 PLN.
+ Norwegian (DY): 55x40x23 , 10 kg. *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 230 – 300 PLN.
+ Easyjet (U2): 55x40x23 , *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 250 – 300 PLN. + LOT (LT) / TAP (TP) / British Airways (BA) / Alitalia (AZ) / El Al (LY): 55x40x23 , 8 kg. *Bagaż rejestrowany: 23 kg, cena 280 - 400 PLN. 
++ W przypadku czarterów (np. Small Planet (P7), Smart Wings (QS), Enter Air (E4) cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 15 kg.
*Cena bagażu może ulec zmianie jeżeli zostanie on dodany już po potwierdzeniu rezerwacji.
Serwis pokładowy - napoje, przekąski zwyczajowo nie jest zawarty w cenie przelotu.
Wszelkie informacje odnośnie limitów bagażu oraz serwisu pokładowego w cenie przelotu wszystkich linii lotniczych, z którymi współpracuje TOP Touristik znajdziecie Państwo na naszej stronie www.TOPtouristik.pl w zakładce Wszystko o lataniu/bagaż:
www.vcms.eu/upload/getbyid/104390/Dok1.pdf


Oasis Tours

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Oferta

Oferta jest realizowana w systemie dynamicznego pakietowania, w oparciu o przeloty regularnymi liniami lotniczymi. Ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, dlatego od chwili złożenia zapytania rezerwacyjnego przez Klienta/Agenta do momentu potwierdzenia przez Touroperatora, mogą ulec zmianie, co jest równoznaczne z możliwością zmiany ceny całego pakietu. Na miejscu turyści są pod telefoniczną opieką anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta i mogą być odwiedzani przez niego w hotelach. Transfer lotnisko-hotel-lotnisko odbywa się shuttle busem.

Położenie

W niewielkiej miejscowości Alsancak, ok. 9 km od Kyrenii, ok 90 km od lotniska w Larnace.

Plaża

Ok. 2 km od hotelu, publiczna, piaszczysta, leżaki, materace i parasole (bezpłatne).

Hotel

Internet Wi-Fi (płatny) Hotel wybudowany w 1990 roku, wyremontowany w 2014 roku, posiada 227 pokoi, recepcję, sejf w recepcji (płatny), mini market, punkt wymiany walut, wypożyczalnia samochodów. Mini bus do Kyrenii 2 razy dziennie (płatny). Oficjalna kategoria ****.

Pokoje

Klimatyzacja centralna, łazienka (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów), TV-Sat, telefon, czajnik elektryczny, mini bar (płatny), balkon/ taras. Pokój standard (ok. 35 m2) - 2-osobowy z możliwością 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dostawek dla dziecka.

Rekreacja, Sport, Atrakcje

Basen, basen relaksacyjny tylko dla dorosłych, aquapark z 2 zjeżdżalniami (leżaki, materace i parasole przy basenie bezpłatne), koszykówka, siatkówka, siłownia, korty tenisowe, muzyka na żywo. Płatne - oświetlenie kortu i sprzęt do tenisa, wypożyczenie piłki do koszykówki i siatkówki, sauna, masaże.

Dla dzieci

Brodzik ze zjeżdżalnią, plac zabaw, łóżeczka dla niemowląt (na życzenie).

Wyżywienie

HB - śniadania i obiadokolacje.

Restauracje i bary

Restauracja główna, restauracja a'la carte, bar przy basenie, bar w lobby, pub angielski.

Cypr

Oferta jest realizowana w oparciu o przeloty regularnymi liniami lotniczymi - prosimy o sprawdzenie limitów bagażowych i warunków przewozu oraz odprawy linii lotniczych wybranej oferty. Na miejscu turyści są pod telefoniczną opieką anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta i mogą być odwiedzani przez niego w hotelach. Transfer lotnisko-hotel-lotnisko odbywa się shuttle busem.


Prima Holiday

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Wniewielkiej miejscowości Alsancak, ok. 12 km od centrum Kyrenii (raz dziennie kursuje płatny bus hotelowy. Ok. 90 km od lotniska w Larnace.

PLAŻA

Bezpłatny autobus na lokalną piaszczystą plażę, który kursuje cztery razy dziennie. Na plaży dostępne są bezpłatne leżaki, parasole, prysznice i przebieralnie.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4*Obiekt wybudowany w 1990 roku, wyremontowany w 2014 roku, dysponuje 227 pokojami. W przeszłości znana była również jako Riverside Holiday Village. Riverside jest idealnym miejscem dla par i rodzin w każdym wieku.Hotel odznaczony nagrodą Trip Advisor - Travelers' Choice  2021, która  przyznawana jest obiektom, które stale zbierają świetne recenzje i należą do najlepszych 10% obiektów na stronie Tripadvisor. 

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, sejf za opłatą, restauracja premium z daniami w formie bufetu, ranch bar, bar przy basenie, restauracja a';a carte płatna, Wypożyczalnia samochodów, mini market, kantor, usługi pralni.

INTERNET

Na terenie lobby oraz w pokojach internet płatny.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen tylko dla dorosłych, zewnętrzny basen ze słodką wodą o wymiarach półolimpijskich, basen Aqua Park z 4 zjeżdżalniami, leżaki i parasole, ręczniki plażowe -depozyt, boikso do siatkówki i koszykówki, okazjonalnie muzyka na żywo,Odpłatnie: wypożyczenie piłki do gry, masaże, sauna, korty tenisowe, wypożyczalnia rowerów, pokój gier.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zabaw, za opłatą opiekunka.

ZAKWATEROWANIE

Pokój standardowy dwuosobowym z możliwością dostawki, o powierzchni ok. 35 m. Kliamtyzowany wyposażony w TV/SAT, telefon, czajnik elektryczny płatny, mini bar płatny, łazienkę z wanną lun prysznicem, suszarką do włosów oraz balkon lub taras. W pokojach rodzinnych łóżko podwójne oraz jedno duże łóżko pojedyncze dla dwójki dzieci.

WYŻYWIENIE

HB śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji za opłatą.All Inclusive śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe serwowane w godzinach 10.00 - 22.00. Restauracja a'la carte płatna.

INFORMACJE DODATKOWE

https://www.riversideholidayvillage.com/

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, bagaż [dla czarterów bagaż 23kg + 5 kg bagaż podręczy // dla przelotów low costowych Ryanair bagaż 10kg + mała podręczna torebka, przy lotach Wizzair Klienci Prima mają w cenie WIZZ Priority: podręczna walizka na kółkach (55x40x23 cm maks. 10kg), stanowisko odprawy priorytetowej, pierwszeństwo wejścia na pokład  // dla lotów rejsowych LOT tylko bagaż podręczny 8kg], Easy Jet bagaż o wymiarach nie przekraczających 45x36x20cm; opłaty lotniskowe, bagaż podręczny do 10kg, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż, OC organizatora,składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT.Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego (ok. 300 PLN /os.), miejsc obok siebie (ok. 100pln/os), dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3%-4,5% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.Transfery indywidualne są usługą shuttle, co oznacza, że autobus zbiera klientów przylatujących wieloma różnymi lotami. Z tego powodu wyjazd autobusu nie odbywa się w momencie, w którym klient zostanie do niego zaprowadzony, ale kiedy wszystkie osoby znajdujące sie na jego liście znajdą się już na pokładzie.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

PRZELOT

Połączenie oparte na LOT z wylotem z Wrocławia, Poznania, Katowic i Gdańska z przesiądką w Warszawie.

BAGAŻ

LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w cenie:Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY!Usługa daje mozliwość:* zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg))* zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg)* pierwszeństwo wejścia na pokład* możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.EasyJet: bagaż o wymiarach nie przekraczających 45x36x20 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki, mała torba podręczna która musi mieścić się pod siedzeniem pasażera)W przypadku zakupienia miejsca Up front (dodatkowo płatne) Klient może zabrać na pokład duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm), który musi mieścić się w schowku nad głową.LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm)CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO:Wizzair: 10kg/20kg/32kg - od ok. 100 do ok. 550 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotuRyanair: 20 kg - ok. 300 - 550 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotuEasyJet: 15 kg ok. 350 - 550 PLNLOT: 23KG - ok. 300-500 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie!

WARUNKI WJAZDOWE

* dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Cypru jest ważny paszport lub dowód osobisty.* Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego.* każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

Covid-19 / Warunki wjazdu

Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowychW związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami.Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. CYPR POŁUDNIOWY: Od 17.06.2021 do 20.10.21 Polska przeszła do Kategorii Zielonej, co oznacza, że klienci nie wymagają żadnego testu PCR podczas podróży na Cypr Południowy. Od 21.10.2021 Polska przeszła do kategori pomarańczowej, co oznacza, że  Klienci, którzy nie mają pełnego cyklu szczepień zobligowani są do wykonania  testu PCR (max 72 godz. przed wylotem).  Od 28.10.2021 Polska przeszła do aktualnie obowiązującej kategori czerwonej, co oznacza, że  wszyscy Klienci,  którzy nie mają pełnego cyklu szczepień zobligowani są do wykonania  testu PCR (max 72 godz. przed wylotem) oraz kolejnego obligatoryjnego testu po przylocie na lotnisko na Cyprze w cenie 30 euro / os (nie ma koniecznośći oczekiwania na lotnisku na wyniki,  powiadomienie o wynikach schodzi do Klienta  SMS-em.)UWAGA: Przypisanie państw do poszczególnych kategorii jest na bieżąco modyfikowane w oparciu o kryteria stopnia zagrożenia epidemicznego i może w każdej chwili ulec zmianie. Wiecej informacji na: https://cyprusflightpass.gov.cy/  CYPR PÓŁNOCNY:  Aktualnie Polska należy do kategorii czerwonej, do  przekraczania granicy grecko - tureckiej  wymagane jest, aby osoby przyjeżdżające na Cypr były w pełni zaszczepione (ostatnia dawka podana min 2 tyg od przylotu)  lub posiadały staus ozdrowieńca oraz posiadały negatywny wynik testu COVID-19 PCR wykonany maksymalnie 72 godziny przed wyjazdem, w formie drukowanej (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim). Od ozdrowieńców wymagane jest zaświadczenie (paszport covidowy) o przebytej chorobie między 30 a 180 dniami przed przylotem.  Negatywny wynik testu wymagany jest zarówno przed wylotem na Cypr jak również na powrocie  przy przekraczaniu granicy Cypru Północnego z Południowym (tu wystarczy test nie starszy niż 7 dni), koszt testu PCR na miejscu ok. 30 euro (godzina i data zorganizowana na miejscu, miejscowy kontrahent informuje o szczegółach, płatne bezpośrednio do personelu medycznego. Personel medyczny robi test rano aby otrzymac go jeszcze tego samego dnia).Dodatkowo wymagane jest wykonanie testu na COVID-19 po 72 godzinach po przybyciu na Cypr. Osoby zaszczepione oraz ozdrowieńcy poddawani są 3 dniowej izolacji w miejscu zamieszkania.Dzieci do lat 5,99 podróżujące z zaszczepionymi rodzicami zwolnione są z testu i szczepienia, dzieci od 6 do 17,99 roku życia zobowiązane są do wykonania testu PCR, zwolnione sa z obowiązku szczepienia. Osoby niezaszczepione bedą poddane 7 dniowej kwaranatannie, dlatego dla tych Klientów proponujemy zmianę rez na Cypr Południowy.Nowe rozporządzenia wydawane są co poniedziałek, Jeśli Polska przejdzie do kategori zielonej osoby w pełni zaszczepione oraz ozdrowieńcy podrużują swobodnie na podstawie paszportów Covidowych.  Od osób niezaszczepionych wymagane jest okazanie negatywnego testu PCR wykonanego 72 godz przed wylotem. KLienci poddani bedą również kolejnemu testowi po przylocie.KLIENCI PRIMA HOLIDAY LECA NA CYPR POŁUDNIOWY,  KOLEJNO MAJA TRANSFER PRZEZ GRANICE NA CYPR PÓŁNCNY - DLATEGO MUSZA SPEŁNIAĆ WARUNKI WJAZDOWE OBOWIĄZUJĄCE DLA OBU CZEŚCI WYSPY (zaówno te na Cypr Południowy jak i na Cypr Północny) Aktualnie podczas powrotu i przejazdu z Cypru Północnego na Cypr Południowy Podróżni zobowiązani są do przedstawienia negatywnego wyniku testu PCR. Dotyczy zarówno Klientów zaszczepionych, jak i niezaszczepionych.W przypadku gdy turyści mają pozytywny test PCR po przyjedzie,  Ministerstwo Zdrowia transportuje Gości do szpitala. Goście muszą pozostać w kwarantannie do czasu zakończenia leczenia. Wiecej informacji: https://saglik.gov.ct.tr/TRAVEL-RULESW związku z bardzo dynamiczną sytuacją związana z pandemia w przypadku wyjazdu na Cypr Północny zachęcamy tylko osoby zaszczepione.  Dla obu częśći Cypru pozostaje obowiązek wypełnienia Cyprus Flight Pass. UWAGA: Niezależnie od kategorii kraju przylotu osoby podróżujące na Cypr muszą nie wcześniej niż 48 godzin przed terminem podróży i maksymalnie 24 h przed rozpoczeciem podróży  wypełnić on-line ankietę (Cyprus Flight Pass) uprawniającą do wjazdu na Cypr (przy wejściu do samolotu oraz przy kontroli granicznej należy na wezwanie okazać mail potwierdzający wypełnienie ankiety). Za brak wypełnionej ankiety może być nałożony mandat w wysokości 300,- EUR i nakaz odpłatnego wykonania testu lub odmowa wjazdu do Cypru. Formularz należy wypełnić online za pośrednictwem platformy https://cyprusflightpass.gov.cy/. Wypełnienie odręczne formularza możliwe jest tylko w przypadku wystąpienia problemu technicznego lub konserwacji platformy elektronicznej oficjalnie ogłoszonej na tejże platformie.Wiecej informacji dot warunków wjazdowych na Cypr:  https://www.gov.pl/web/dyplomacja/cypr  Przy podróży lotniczej do Niemiec: wejście na pokład samolotu lecącego do Niemiec jest możliwe tylko z negatywnym wynikiem testu (niezależnie od miejsca wylotu). Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h a testy PCR, LAMP, TMA 72h przed planowaną godziną lądowania w Niemczech. Ponad to linie lotnicze realizujące loty do Niemiec mogą mieć dodatkowe, indywidalne wymagania, z którymi należy się zapoznać (Wizzair np akceptuje tylko testy PCR). Osoby podróżujące linią Easy Jet, podczas przelotu zobowiązane są do posiadania maseczek FFP2 (chirurgiczne lub materiałowe). Szaliki, osłony twarzy (przyłbice) oraz maski z zaworami nie będą przez przewoźnika akceptowane.Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.Od 17 lipca każdy, kto przyleci do naszego kraju, musi wypełnić przez internet Kartę Lokalizacji Podróznego.  https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mapa Hotelu Riverside Garden Resort
Zdjęcia lokalizacji (Cypr / Cypr Północny)

Opinie o Hotelu Riverside Garden Resort

4.7
polecam

Jak najbardziej polecam bulismy w zeszłym roku z dziećmi i naprawdę super dzieci bardzo zadowolone dużo basenów i ogród naprawdę piękny

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.7
2.1
odradzam

Pokój w bungalowie z zagrzybionym prysznicem. Zamówienia składane kelnerowi w opcji all inclusive nie były realizowane. W restauracji kelner pokazał swój kapownik i powiedział, że jak będziemy mu płacić to on będzie podawał nam napoje-przecież ja już za to zapłaciłem wykupując all inclusive.Basen dla dzieci- głębokość 160 cm. Kilka razy ratowaliśmy podtopione dzieci, którym po zjeździe ze ślizgawki spadło kółko ratunkowe. Raz ratowaliśmy faceta, który uderzył głową w ślizgawkę i bez przytomności wpadł do basenu. Jadę na wakacje żeby wypocząć, a nie ratować topielców bo szef czterogwiazdkowego hotelu żałuje pieniędzy na ratownika. Brak ratownika oraz punktu pierwszej pomocy w tego typu obiekcie to SKANDAL !

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
2.1

Riverside Garden Resort - możliwości zakwaterowania:

standard dbl_all
Standard DBL
1 os. pokoj standardowy
pokój 2-osobowy standard room
pokój standardowy dla max. trzech osób
family room 2 bedrooms room
2 os. pokoj standardowy
Pokój 2-osobowy
single sgl std
Double Standard Garden View Balcony or Terrace

Riverside Garden Resort - Możliwości wyżywienia:


Riverside Garden Resort - miasta wylotu:


Riverside Garden Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Riverside Garden Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00