cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
  • Hotel Noahs Ark, Cypr Północny
1 / 20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
15.08 - 26.08
już od 8641 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
21.08 - 24.08
już od 2920 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Noahs Ark
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Noahs Ark
star 5

Cypr: Cypr Północny
Ocena hotelu Noahs Ark:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Noahs Ark:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 15 sierpnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 21 sierpnia 2022

Hotel Noahs Ark w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie

Nowoczesny obiekt wybudowany w 2010 roku, mający kształtem przypominać biblijną Arkę Noego. Położony jest w miejscowości Bafra, w odległości ok. 30 km od Famagusty. Lotnisko Ercan znajduje się w odległości ok. 65 km od hotelu. Najbliższa restauracja oraz sklepy znajdują się w promieniu około jednego kilometra, a do Famagusty dojechać można lokalną komunikacją.

Plaża

Hotel położony jest przy prywatnej, pięknej piaszczystej plaży. Plaża jest dobrze zagospodarowana, dodatkowo posiada pomost wchodzący do morza. Leżaki, parasole i ręczniki - bezpłatne.

Do dyspozycji gości

Recepcja 24 - godz., punkt wymiany walut, winda, pralnia, mini market. Hotel posiada restaurację główną Flora, restauracje a'la carte Alabora (kuchnia śródziemnomorska) i Raki Meze (kuchnia turecka), kawiarnię, English Pub oraz kilka barów, w tym: lobby bar, bar przy basenie, Aqua Bar oraz bar na plaży. Goście mogą korzystać z basenów zewnętrznych i brodzika dla dzieci oraz basenu wewnętrznego i aqua parku z 4 zjeżdżalniami. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie - bezpłatne.

Wyżywienie

Ultra All Inclusive obejmujące: śniadania (07:00-11:00), obiady (12:30-14:30) oraz kolacje (19:00-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej. Ponadto lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10:00-24:00).

Program sportowy i animacyjny

Animacje prowadzone w ciągu dnia i wieczorami - gry i zabawy, muzyka oraz pokazy na żywo. Ponadto tenis ziemny (oświetlenie płatne dodatkowo), tenis stołowy, siatkówka, koszykówka oraz aqua park, a za opłatą bilard oraz piłkarzyki. Goście skorzystać mogą także z ofert hotelowego spa: sauny, łaźni parowej i siłowni oraz za dodatkową opłatą z zabiegów upiększających i masaży. Dla najmłodszych hotel posiada brodzik, plac zabaw oraz mini klub. Za dodatkową opłatą skorzystać można z usług opiekunki do dzieci.

Internet

Na ternie hotelowego lobby oraz w barach bezpłatny dostęp do internetu WiFi. Ponadto za dodatkową opłatą dostęp do WiFi w pokojach.

Kategoria lokalna

*****

Naszym zdaniem

Przestronny i nowoczesny kompleks hotelowy o imponującej architekturze w kształcie arki. Bogaty program animacyjny, doskonała kuchnia oraz fantastyczna plaża - szczególnie polecany wymagającym Gościom!

Strona www


Opinie klientów


Program

Dzień Pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu

Turecka Republika Cypru Północnego nie jest uznawana przez Unię Europejską jako samodzielne państwo. W związku z powyższym na jej terytorium brak jest opieki konsularnej nad obywatelami Rzeczypospolitej Polskiej. Najbliższa placówka dyplomatyczna znajduje się na terenie Cypru Południowego: Ambasada RP w Nikozji (Nikozja, Kennedy Avenue 12/14, Office 601, 1087 Tel. +35722753517, +35722668415). Rezydenci Biura Podróży Rainbow sprawują kompleksową opiekę na klientami wypoczywającymi na terytorium Cypru Północnego. Klienci są także standardowo ubezpieczeni przez Towarzystwo Ubezpieczeniowe Europa S.A. Loty realizowane są w następujący sposób: wylot z lotniska w Polsce do międzynarodowego lotniska w Antalyi w Turcji kontynentalnej, następnie z Antalyi do Ercanu jako wewnętrzny lot krajowy na terenie Turcji. Obecnie turyści, którzy chcą przemieszczać się pomiędzy terenami tzw. "Tureckiej Republiki Cypru Północnego" a terenami Republiki Cypryjskiej muszą przekroczyć Zieloną Linię w wyznaczonych miejscach. Są to m.in.: Yeslirmak, Bostanci, Mehetan, Beyarmudu, Akyar w okolicy Famagusty oraz przejście na Ledra Street w Nikozji - przejście tylko piesze na starówce. Przejście odbywa się na podstawie ważnego paszportu lub dowodu osobistego (zaznaczamy, iż w drodze powrotnej należy okazać ten sam dokument, który był okazywany uprzednio). Prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ dotyczącym odwiedzanego kraju: www.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/ostrzezenia/informacja_dla_podrozujacych_do_tzw__tureckiej_republiki_polnocnego_cypru_
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje
: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

Wycieczki lokalne

NIKOZJA
- ok. 45 EUR/os. dorosła, 25 EUR/dziecko Nikozja jest jedyną na świecie, wciąż podzieloną na 2 części stolicą, zachowując przy tym w dalszym ciągu swoje niepowtarzalne piękno i charakter - w wąskich uliczkach, architekturze, zwyczajach i kulturze. Podczas naszej wycieczki obejrzymy: Zieloną Linię, mury obronne Nikozji, Meczet Selimiye (Katedra św. Zofii), Wielki Kryty Bazar (Bandabuliya) oraz największy karawanseraj (Buyuk Han).
GUZELYURT
- ok. 50 EUR/os. dorosłą, 30 EUR/dziecko Miasto zostało założone przez Spartan, którzy przywieźli ze sobą kult Afrodyty. Zwiedzanie Guzelyurt uwzględnia Klasztor Św. Mamasa (uważanego za patrona omijających podatki) oraz muzeum archeologiczne z unikatowymi zbiorami. Nasza wycieczka zaprowadzi Państwa do ruin miasta Soli ze wspaniałymi mozaikami i pozostałości Pałacu Vouni posiadającego 137 komnat i oszałamiającą panoramę Morze Śródziemnego.
KYRENIA
- ok. 50 EUR/os.dorosła, 25 EUR/dziecko W czasie tej całodniowej wycieczki zwiedzamy ruiny zamku, o którym mówi się, że stanowił inspirację dla Walta Disneya przy tworzeniu “Królewny Śnieżki". Zamek Św. Hilariona położony jest na wzgórzu, z którego rozciąga się przepiękny widok na wybrzeże Kyrenii. Udamy się również do wioski Bellapais położonej u stop Gór Pięciu Palców. Znajdujące się w pobliżu Opactwo jest wspaniałym przykładem sztuki gotyckiej, a rozciągający się z niego widok na Kyrenię i Morze Śródziemne zapiera dech w piersiach. Po obiedzie zwiedzicie Państwo zamek w Kyrenii usytuowany w porcie wraz z muzeum “tonącego statku". Będzie też chwila czasu na zwiedzanie bardzo klimatycznego portu kyreńskiego.
PÓŁWYSEP KARPAZ
- ok. 50 EUR/os. dorosła, 25 EUR/dziecko To zdecydowanie najpiękniejsza kraina Cypru Północnego, która wciąż jeszcze nie została do końca poznana. Nasza wycieczka obejmuje wizytę w wiosce Dipkarpaz gdzie odwiedzimy słynny klasztor Św. Andrzeja Apostoła. Będziemy mieli również możliwość podziwiania miejscowej flory i fauny, m.in. dzikich osłów, a także popływamy w morzu.
FAMAGUSTA
- ok. 50 EUR/os. dorosła, 30 EUR/dziecko Podczas tej wycieczki zwiedzimy klasztor Św. Barnaby, ze słynną “salą ikon" oraz muzeum archeologiczne. Będziemy też mieli możliwość obejrzenia grobowca Św. Barnaby, a następnie ruin starożytnego miasta Salamis, w którym pierwsze ślady osadnictwa datowane są na epokę brązu. Po lunchu zobaczymy potężne mury obronne Famagusty, Wieżę Otella, która podobno zainspirowała Szekspira do napisania słynnego dzieła (zbudowana w XII wieku n.e.), oraz katedrę Św. Mikołaja (Meczet Lala Mustafa Pasza), a także na koniec “Miasto Widmo" Varosa - opuszczoną dzielnicę miasta od czasów podzielenia wyspy pomiędzy Turcję i Grecję.
REJS
- ok. 39 EUR/os. dorosła, 24 EUR/dziecko Jeżeli chcecie przeżyć małą przygodę, weźcie pod uwagę nasze specjalne rejsy z portu w Kyrenii, które odkryją tajemnicze piękno wyspy widziane od strony morza. Ustalamy kurs na zachodnie lub na wschodnie wybrzeże (w zależności od pogody). W trakcie rejsu czas na odświeżające kąpiele w morzu, lunch oraz kąpiele słoneczne. Późnym popołudniem relaksujący rejs powrotny do portu w Kyrenii.
Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Inne

Cypr Północny - informacje ogólne

Waluta

Lira turecka (TRY) 1 PLN- ok. 0,5 TRY 1 USD - ok. 1,5 TRY. Można powszechnie płacić kartami kredytowymi. W miejscowościach turystycznych dostępne są liczne kantory wymiany walut (także w hotelach) oraz bankomaty.
Napiwki

Ogólnie przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, zwłaszcza kierowcom i przewodnikom podczas lokalnych wycieczek, a także pracownikom hoteli i restauracji. Zdarza się, iż napiwek został dodany do rachunku w restauracji (należy sprawdzić przed płatnością).
Wiza

Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej. Dokumentem podróży uprawniającym do bezwizowego wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Republiki Cypryjskiej do 90 dni jest ważny paszport lub dowód osobisty. Przed wyjazdem z Polski należy upewnić się, czy dokument jest ważny, w dobrym stanie technicznym i pozwala na stwierdzenie tożsamości (szczególną uwagę należy zwrócić na aktualność zdjęcia).
Czas
+ 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Woda mineralna 1,5 l - ok. 3 TRY, Coca Cola 0,5 l - ok. 4 TRY, kawa ok. 6 TRY, piwo w barze od ok.10 TRY, kolacja w restauracji ok. 60-80 TRY.
Poczta

Znaczek na list lub pocztówkę do Polski kosztuje 4 TRY, pocztówka od 3 TRY.
Elektryczność
Napięcie 230 V, gniazdka tzw. Angielskie, należy zabrać ze sobą adapter (dostępne są również w okolicznych sklepach, cena ok. 3 EUR).
Telefony

Telefony komórkowe działają bez problemu na większości terytorium Cypru. Rozmowy do Polski są dosyć drogie (stawki europejskie), jednak szczegóły kosztów połączeń w roamingu prosimy sprawdzić u swojego operatora komórkowego przed wyjazdem.
W regionie

Kyrenia
Malowniczo położone tuż nad brzegiem krystalicznie czystego morza, w otoczeniu gór, niewielkie miasto, stanowiące centrum turystyczne Cypru Północnego. Najciekawszą częścią miasta jest jego Stare Miasto, mieszczące się tuż przy porcie. Znajdują się tam liczne restauracje i tawerny, najczęściej w odrestaurowanych spichlerzach. Miasto przyciąga turystów także pięknymi, piaszczystymi plażami. W niedalekiej odległości od miasta mieszczą się: XII-wieczny Monastyr Antiphonitis, opactwo augustianów Bellapais oraz zamek Buffavento.
Famagusta
Jedno z najbardziej znanych miast Cypru Północnego, przyciągające rzesze turystów niezwykle pięknymi, piaszczystymi plażami oraz doskonałymi warunkami do uprawiania sportów wodnych. Miasto przeżywało okres świetności w średniowieczu, jako jedno z bogatych miast weneckich. Do naszych czasów zachowały się budynki z tamtego okresu: Pałac Wenecki (Palazzo del Proveditore), a także Katedra św. Mikołaja, będąca obecnie Meczetem Lala Mustafa Pasa.
Wylot

Wyloty z Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godziny przed planowanym wylotem przy stanowiskach Rainbow na lotnisku.
Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Turecka Republika Cypru Północnego nie jest uznawana przez Unię Europejską jako samodzielne państwo. W związku z powyższym na jej terytorium brak jest opieki konsularnej nad obywatelami Rzeczypospolitej Polskiej. Najbliższa placówka dyplomatyczna znajduje się na terenie Cypru Południowego: Ambasada RP w Nikozji (Nikozja, Kennedy Avenue 12/14, Office 601, 1087 Tel. +35722753517, +35722668415). Rezydenci Biura Podróży Rainbow sprawują kompleksową opiekę na klientami wypoczywającymi na terytorium Cypru Północnego. Klienci są także standardowo ubezpieczeni przez Towarzystwo Ubezpieczeniowe Europa S.A. Loty realizowane są w następujący sposób: wylot z lotniska w Polsce do międzynarodowego lotniska w Antalyi w Turcji kontynentalnej, następnie z Antalyi do Ercanu jako wewnętrzny lot krajowy na terenie Turcji. Obecnie turyści, którzy chcą przemieszczać się pomiędzy terenami tzw. "Tureckiej Republiki Cypru Północnego" a terenami Republiki Cypryjskiej muszą przekroczyć Zieloną Linię w wyznaczonych miejscach. Są to m.in.: Yeslirmak, Bostanci, Mehetan, Beyarmudu, Akyar w okolicy Famagusty oraz przejście na Ledra Street w Nikozji - przejście tylko piesze na starówce. Przejście odbywa się na podstawie ważnego paszportu lub dowodu osobistego (zaznaczamy, iż w drodze powrotnej należy okazać ten sam dokument, który był okazywany uprzednio). Prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ dotyczącym odwiedzanego kraju: www.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/ostrzezenia/informacja_dla_podrozujacych_do_tzw__tureckiej_republiki_polnocnego_cypru_
"

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystycznyna Cyprze trwa od połowy czerwca do końca sierpnia.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Cypr Północny/Cypr Północny

Kategoria

Kategoria Exim: 5*

Kategoria lokalna

5*

Położenie

- przy plaży - ok. 3 km od centrum Bafra - ok. 40 km od Famagusty - ok. 70 km od lotniska w Ercan

Plaża

- prywatna, piaszczysta, z pomostem - leżaki, materace, parasole i ręczniki (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy w części Holiday Village - powierzchnia ok. 40 m2 - klimatyzacja centralna - łazienka (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów) - LCD TV-Sat, telefon, sejf - mini bar i internet Wi-Fi (płatne) - balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 3 baseny, basen kryty - aquapark z 4 zjeżdżalniami - leżaki, materace i parasole przy basenach - aerobik, step, siłownia, sauna, jacuzzi, łaźnia turecka (zabiegi płatne) - programy animacyjne - muzyka na żywo w weekendy - 4 korty tenisowe - tenis stołowy, rzutki, boccia, łucznictwo, piłka wodna - piłka nożna, koszykówka, siatkówka plażowa Płatne - kasyno, dyskoteka - oświetlenie kortów tenisowych - bilard - salon spa, masaże

Dla dzieci

- mini klub, plac zabaw, brodzik - w restauracji stoliki i krzesełka, dziecięcy bufet - łóżeczko dla niemowlęcia (na życzenie) - opiekunka do dzieci (na życzenie, płatna)

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe podawane bezpłatnie do posiłków w restauracji głównej i w barze w ogrodzie w godzinach 10:00 - 24:00. Restauracje a'la carte płatne.

Restauracje i bary

- restauracja główna - 2 restauracje a'la carte serwujące dania kuchni śródziemnomorskiej i tureckiej - 9 barów m.in. pub angielski, bar witaminowy, bar przy basenie, bar w ogrodzie, bar w dyskotece, kawiarnia

Dodatkowe informacje

- obiekt otwarty w 2011 roku - hotel dysponuje 611 pokojami (także dla niepełnosprawnych) usytuowanymi w budynku głównym i Holiday Village - internet Wi-Fi w lobby i innych miejscach publicznych (bezpłatny) - punkt wymiany waluty - salon kosmetyczny oraz fryzjerski, mini market, lekarz, sale konferencyjne - www.noahsark.com.tr

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAżU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

North Cyprus

Położenie

Centrum Bafry jest ok. 4 kmNajbliższe sklepy, restauracje i bary ok. 4 kmMiasto Famagusta ok. 42 kmPort lotniczy Larnaka ok. 97 km

Plaża

Prywatna, długa piaszczysta, bezpośrednio przy hoteluŚcieżka prowadzi tylko przez teren hotelu i ogródLeżaki i parasole - bezpłatne, ręczniki plażowe - kaucjaŁagodne wejście do morzaRestauracja przy plaży - przekąski w godz. 14:00-16:30 oraz 17:00-18:00 - bezpłatnaBar przy plaży - herbata, kawa, woda, napoje bezalkoholowe oraz alkohole lokalnej produkcji w godz. 10:00-01:00 - bezpłatnyPomost, prysznice i WC

Pokoje

Pokój Holiday Village Standard 35-42 m²Budynki Holiday VillageKlimatyzacja - bezpłatna (15.06-15.09)Łazienka z prysznicem i WC, suszarka do włosówLCD TV-Sat, telefonMini bar uzupełniany codziennie w wodę oraz napoje bezalkoholowe - bezpłatnyZestaw do parzenia kawy/herbatySejf - bezplatnyBalkon lub tarasPokój Standard ok. 35-42 m²Budynek głównyŁazienka z wannąPozostałe wyposażenie jak w pokoju Holiday Village StandardPokój z widokiem na morze - Standard Room Sea ViewPokój z bocznym widokiem na morze lub ogród - Standard Room MBPokój Family ok. 70 m²Składa się z 2 pokoi standard połączonych drzwiami

Wyżywienie

Ultra All InclusiveŚniadanie, obiad i kolacja w formie bufetuPrzekąski, desery i owoce w barze przy plaży w godz. 12:00-17:30Nocny bufet (zupa, przekąski) w godz. 00:00-01:00Napoje bezalkoholowe oraz alkohole lokalnej produkcji w barach wskazanych przez hotel w godzinach między 10:00-01:00Desery w kawiarni w godz. 10:00-19:00 - płatneŚwieżo wyciskane soki oraz lody - płatne

Strona internetowa hotelu

www.noahsark.com.tr

Opis hotelu

Hotel składa się z budynku głównego oraz 6 budynków villageRecepcjaRestauracja główna, restauracja przy plażyRestauracja a'la carte (śródziemnomorska), Restauracja Grill - płatne4 bary, kawiarnia6 płatnych barów, w tym w dyskoteceBasen główny, basen w części Holiday VillageAquapark - zjeżdżalnie dla dorosłych, zjeżdżalnie dla dzieci, strefa splash (otwarty do 30.09)Basen wewnętrzny - bezpłatnyDyskoteka (otwarta w godz. 00:00-02:00) - napoje płatne, wstęp - bezpłatnyPlac zabawMarket - płatnyCasino - płatneWypożyczalnia samochodów - płatnaOficjalna kategoria hotelu 5*

Internet

Wi-Fi we wszystkich pomieszczeniach ogólnodostępnych hotelu i pokojach - bezpłatne

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: Animacje dla dorosłych i dzieci, mini club (4-12 lat), centrum fitnes, sauna, łaźnia parowa, łaźnia turecka, rzutki, tenis stołowy, boisko do piłki nożnej, boisko do koszykówki, kort tenisowyOdpłatnie: Spa & Wellness, pawilony na plaży, pinball, oświetlenie kortu tenisowego oraz boiska, sporty wodne na plażyPolskojęzyczne animacje dla dorosłych w ramach Blue Club oraz animacje dla dzieci w ramach Croco Club w terminie 17.06-06.09.2022

Uwagi

OSTRZEŻENIE: W związku z wybuchem epidemii wirusa SARS-CoV-2 w czasie trwania wybranej imprezy turystycznej mogą obowiązywać zwiększone wymagania dotyczące higieny i innych środków ostrożności ze względu na ochronę zdrowia i bezpieczeństwo podróżnych. Pasażerowie podlegają pod przepisy wjazdowe zarówno Cypru Południowego, jak i Północnego, ponieważ podróż odbywa się przez lotnisko w Larnace. Należy zapoznać się z informacjami dotyczącymi wymogów sanitarnych obowiązujących na Cyprze.Ze względu na zmieniajacą się sytuację związaną z pandemią, warunki sanitarne obowiązujące w poszczególnych destynacjach oraz zasady funkcjonowania hotelu, zastrzegamy sobie prawo do możliwość wprowadzenia zmian a nawet wstrzymania funkcjonowania programów polskich animacji - Blue Club i Croco Club.

WAŻNE INFORMACJE

Opis imprezy turystycznej uwzględnia usługi świadczone w szczycie sezonu, który przypada na lipiec i sierpień. Zakres niektórych usług dostępnych w obiektach zakwaterowania (hotelach), świadczonych poza szczytem sezonu może nieznacznie różnić się od zakresu usług świadczonych w szczycie sezonu. Szczegółowe informacje na temat usług z określeniem różnic zostały wskazane w Informatorze ogólnym.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Prima Holiday

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Położony jest w miejscowości Bafra, w odległości ok. 30 km od Famagusty. Najbliższa restauracja oraz sklepy znajdują się w promieniu około jednego kilometra, a do Famagusty dojechać można lokalną komunikacją.

PLAŻA

Hotel położony jest przy prywatnej, pięknej, szerokiej  piaszczystej plaży. Plaża jest dobrze zagospodarowana, dodatkowo posiada pomost wchodzący do morza. Leżaki, parasole i ręczniki - bezpłatne.

HOTEL

Nowoczesny hotel mający kształtem przypominać biblijną Arkę Noego. 

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja 24h, punkt wymiany walut, winda, pralnia, mini market. Hotel posiada restaurację główną, restauracje a'la carte Alabora (kuchnia śródziemnomorska) i Raki Meze (kuchnia turecka), kawiarnię, English Pub oraz kilka barów, w tym: lobby bar, bar przy basenie, Aqua Bar oraz bar na plaży. 

INTERNET

Na ternie hotelowego lobby oraz w barach bezpłatny dostęp do internetu WiFi. Ponadto za dodatkową opłatą dostęp do WiFi w pokojach.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Baseny  zewnętrzne, basen wewnętrzny i aqua park z 4 zjeżdżalniami. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie - bezpłatne.Animacje prowadzone w ciągu dnia i wieczorami - gry i zabawy, muzyka oraz pokazy na żywo. Ponadto tenis ziemny (oświetlenie płatne dodatkowo), tenis stołowy, siatkówka, koszykówka oraz aqua park, a za opłatą bilard oraz piłkarzyki. Goście skorzystać mogą także z ofert hotelowego spa: sauny, łaźni parowej i siłowni oraz za dodatkową opłatą z zabiegów upiększających i masaży. 

DLA DZIECI

brodzik dla dzieci,  plac zabaw oraz mini klub. 

ZAKWATEROWANIE

Pokój Standardowy w części Holiday Village, powierzchnia ok. 40 m2, posiada: klimatyzacja centralna, łazienka (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów), LCD TV-Sat, telefon, sejf,  mini bar i internet Wi-Fi (płatne), balkon/taras, w każdym pokoju znajduje się łóżko małżeńskie (brak pokoi z oddzielnymi łóżkami)

WYŻYWIENIE

Ultra All Inclusive: śniadania , obiady, kolacje serwowane w formie bufetu w restauracji głównej. Ponadto lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10:00-24:00). 

INFORMACJE DODATKOWE

-

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, bagaż [dla czarterów bagaż 23kg + 5 kg bagaż podręczy // dla przelotów low costowych Ryanair bagaż 10kg + mała podręczna torebka, przy lotach Wizzair Klienci Prima mają w cenie WIZZ Priority: podręczna walizka na kółkach (55x40x23 cm maks. 10kg), stanowisko odprawy priorytetowej, pierwszeństwo wejścia na pokład  // dla lotów rejsowych LOT tylko bagaż podręczny 8kg];  opłaty lotniskowe, bagaż podręczny do 10kg, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż, OC organizatora,składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT.Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego (ok. 300 PLN /os.), miejsc obok siebie, dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.Transfery indywidualne są usługą shuttle, co oznacza, że autobus zbiera klientów przylatujących wieloma różnymi lotami. Z tego powodu wyjazd autobusu nie odbywa się w momencie, w którym klient zostanie do niego zaprowadzony, ale kiedy wszystkie osoby znajdujące sie na jego liście znajdą się już na pokładzie.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

PRZELOT

Połączenie oparte na LOT z wylotem z Wrocławia, Poznania, Katowic i Gdańska z przesiądką w Warszawie.

BAGAŻ

LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w cenie:Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY!Usługa daje mozliwość:* zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg))* zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg)* pierwszeństwo wejścia na pokład* możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.EasyJet: bagaż o wymiarach nie przekraczających 45x36x20 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki, mała torba podręczna która musi mieścić się pod siedzeniem pasażera)W przypadku zakupienia miejsca Up front (dodatkowo płatne) Klient może zabrać na pokład duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm), który musi mieścić się w schowku nad głową.LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm)CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO:Wizzair: 10kg/20kg/32kg - od ok. 100 do ok. 550 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotuRyanair: 20 kg - ok. 300 - 550 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotuEasyJet: 15 kg ok. 350 - 550 PLNLOT: 23KG - ok. 300-500 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie!

WARUNKI WJAZDOWE

* dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Cypru jest ważny paszport lub dowód osobisty.* Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego.* każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

Covid-19 / Warunki wjazdu

Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowychW związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami.Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. CYPR POŁUDNIOWY: Od 17.06.2021 do 20.10.21 Polska przeszła do Kategorii Zielonej, co oznacza, że klienci nie wymagają żadnego testu PCR podczas podróży na Cypr Południowy. Od 21.10.2021 Polska przeszła do kategori pomarańczowej, co oznacza, że  Klienci, którzy nie mają pełnego cyklu szczepień zobligowani są do wykonania  testu PCR (max 72 godz. przed wylotem).  Od 28.10.2021 Polska przeszła do kategori czerwonej, co oznacza, że  wszyscy Klienci,  zobligowani są do wykonania  testu PCR (max 72 godz. przed wylotem) oraz kolejnego obligatoryjnego testu po przylocie na lotnisko na Cyprze w cenie 30 euro / os (nie ma koniecznośći oczekiwania na lotnisku na wyniki,  powiadomienie o wynikach schodzi do Klienta  SMS-em.)UWAGA: Przypisanie państw do poszczególnych kategorii jest na bieżąco modyfikowane w oparciu o kryteria stopnia zagrożenia epidemicznego i może w każdej chwili ulec zmianie. Wiecej informacji na: https://cyprusflightpass.gov.cy/ CYPR PÓŁNOCNY: Polska należy do kategori pomarańczowej, nowe rozporządzenia wydawane są co poniedziałek.  Przejścia przez strefę buforową oddzielającą część północną wyspy, zostały ponownie otwarte. Przy obecnie obowiązującej  kategori pomarańczowej podczas przekraczania granicy grecko - tureckiej  wymagane jest, aby osoby przyjeżdżające na Cypr były w pełni zaszczepione (ostatnia dawka podana min 2 tyg od przylotu)  lub posiadały staus ozdrowieńca oraz posiadały negatywny wynik testu COVID-19 PCR wykonany maksymalnie 72 godziny przed wyjazdem, w formie drukowanej (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim). Od ozdrowieńców wymagane jest zaświadczenie (paszport covidowy) o przebytej chorobie między 30 a 180 dniami przed przylotem. Negatywny wynik testu wymagany jest zarówno przed wylotem na Cypr jak również na powrocie  przy przekraczaniu granicy Cypru Północnego z Południowym (tu wystarczy test nie starszy niż 7 dni), koszt testu PCR na miejscu ok. 30 euro (godzina i data zorganizowana na miejscu, miejscowy kontrahent informuje o szczegółach, płatne bezpośrednio do personelu medycznego. Personel medyczny robi test rano aby otrzymac go jeszcze tego samego dnia)Dzieci do lat 5,99 podróżujące z zaszczepionymi rodzicami zwolnione są z testu i szczepienia, dzieci od 6 do 17,99 roku życia zobowiązane są do wykonania testu PCR, zwolnione sa z obowiązku szczepienia. Osoby niezaszczepione bedą poddane 7 dniowej kwaranatannie, dlatego dla tych Klientów proponujemy zmianę rez na Cypr Południowy. Wiecej informacji: https://saglik.gov.ct.tr/TRAVEL-RULESW związku z bardzo dynamiczną sytuacją związana z pandemia w przypadku wyjazdu na Cypr Północny zachęcamy tylko osoby zaszczepione.  Dla obu częśći Cypru pozostaje obowiązek wypełnienia Cyprus Flight Pass. UWAGA: Niezależnie od kategorii kraju przylotu osoby podróżujące na Cypr muszą nie wcześniej niż 48 godzin przed terminem podróży i maksymalnie 24 h przed rozpoczeciem podróży  wypełnić on-line ankietę (Cyprus Flight Pass) uprawniającą do wjazdu na Cypr (przy wejściu do samolotu oraz przy kontroli granicznej należy na wezwanie okazać mail potwierdzający wypełnienie ankiety). Za brak wypełnionej ankiety może być nałożony mandat w wysokości 300,- EUR i nakaz odpłatnego wykonania testu lub odmowa wjazdu do Cypru. Formularz należy wypełnić online za pośrednictwem platformy https://cyprusflightpass.gov.cy/. Wypełnienie odręczne formularza możliwe jest tylko w przypadku wystąpienia problemu technicznego lub konserwacji platformy elektronicznej oficjalnie ogłoszonej na tejże platformie.Wiecej informacji dot warunków wjazdowych na Cypr:  https://www.gov.pl/web/dyplomacja/cypr  Przy podróży lotniczej do Niemiec: wejście na pokład samolotu lecącego do Niemiec jest możliwe tylko z negatywnym wynikiem testu (niezależnie od miejsca wylotu). Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h a testy PCR, LAMP, TMA 72h przed planowaną godziną lądowania w Niemczech. Ponad to linie lotnicze realizujące loty do Niemiec mogą mieć dodatkowe, indywidalne wymagania, z którymi należy się zapoznać (Wizzair np akceptuje tylko testy PCR). Osoby podróżujące linią Easy Jet, podczas przelotu zobowiązane są do posiadania maseczek FFP2 (chirurgiczne lub materiałowe). Szaliki, osłony twarzy (przyłbice) oraz maski z zaworami nie będą przez przewoźnika akceptowane.Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.Od 17 lipca każdy, kto przyleci do naszego kraju, musi wypełnić przez internet Kartę Lokalizacji Podróznego.  https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Orex

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

5

Region

BAFRA

Opis oferty:

luksusowy hotel zaprojektowany na styl Arki Noego został otwarty w 2011 roku, usytuowany na powierzchni 160.000 m2, 8-piętrowy budynek główny oraz 2 i 3-piętrowe budynki boczne Holiday Village; do dyspozycji gości: baseny zewnętrzne, basen kryty, Aqua Park - 4 zjeżdżalnie wodne, restauracja główna "Flora", bar z przekąskami na plaży "Flora", 2 restauracje A`la carte, kawiarnia, "Moon Arena Bar", "Aqua Bar" & "Holiday Village Pool Bar" - bezpłatne, kasyno, centrum konferencyjne (15 sal)

POKOJE:

w hotelu znajduje się 611 pokoi: 283 pokoje standardowe w budynku głównym (40 m2); 280 pokoi standardowych w części Holiday Village (40 m2); 43 pokoje suite (50 m2); 5 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych (40 m2); wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie (w zależności od warunków pogodowych), pokoje z widokiem na morze, TV/SAT, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, minibar (płatny), sejf (bezpłatny), internet bezprzewodowy (dodatkowo płatny), balkon, wykładzina

DODATKOWO PŁATNE:

Karina Spa & Wellness, masaże, salon kosmetyczny, lekarz, mini market, kantor, pralnia, kasyno, dyskoteka, restauracje A`la carte, oświetlenie kortów, sprzęt do tenisa, piłkarzyki, bilard, sporty wodne na plaży, room service 24h

KONTAKT:

www.noahsark.com.tr

POŁOŻENIE:

Bafra, odległość od centrum Famagusty ok. 45 km, od lotniska w Ercan 65 km, 80 km od Larnaki

PLAŻA:

prywatna, piaszczysta plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu; platforma; leżaki, parasole, ręczniki na plaży oraz przy basenie - bezpłatne

WYŻYWIENIE:

Ultra All Inclusive - śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja, przekąski w nocy (w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe - serwowane we wskazanych przez hotel barach; dodatkowo płatne: napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, kawa po turecku i napoje butelkowane

DLA DZIECI:

brodzik, animacje, mini klub, plac zabaw, łóżeczko (na życzenie), opiekunka (płatna)

SPORT I ROZRYWKA:

muzyka na żywo i wieczory tematyczne (okazjonalnie), siłownia, sauna, hamam/łaźnia turecka, łaźnia parowa, 4 korty tenisowe (w ciągu dnia), tenis stołowy, siatkówka, koszykówka, piłka nożna, bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonych ogólnodostępnych strefach hotelu


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Oasis Tours

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Oferta

Oferta jest realizowana w systemie dynamicznego pakietowania, w oparciu o przeloty regularnymi liniami lotniczymi. Ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, dlatego od chwili złożenia zapytania rezerwacyjnego przez Klienta/Agenta do momentu potwierdzenia przez Touroperatora, mogą ulec zmianie, co jest równoznaczne z możliwością zmiany ceny całego pakietu. Na miejscu turyści są pod telefoniczną opieką anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta i mogą być odwiedzani przez niego w hotelach. Transfer lotnisko-hotel-lotnisko odbywa się shuttle busem.

Położenie

Hotel położony w miejscowości Bafra (Vokolida) - ok. 500 m od centrum; 27 km od Famagusty, 30 km od Salaminy, 94 km od międzynarodowego lotniska w Larnace. W pobliżu hotelu znajdują się lokalne sklepy, restauracje i bary.

Plaża

Piaszczysta, długa, z pomostem, zagospodarowana, bezpośrednio przy hotelu; leżaki i parasole bezpłatne.

Hotel

Internet - Wi-FI (bezpłatny). Luksusowy, nowoczesny obiekt zbudowany w kształcie Arki Noego w 2010 roku, składa się z 8-piętrowego budynku głównego oraz sześciu 2 i 3-piętrowych budynków bocznych otoczonych ogrodem. Hotel oferuje 616 pokoi, recepcję, sejfy (dodatkowo płatny), punkt wymiany walut, informacja turystyczna, lobby, room service (dodatkowo płatny), taras słoneczny, ogród, fax, telefon, centrum konferencyjne, usługi biznesowe, opieka medyczna (dodatkowo płatna), sklepy z upominkami, salon fryzjerski, pralnia, przechowalnia bagażu, wypożyczalnia samochodów, parking.   Oficjalna kategoria *****.

Pokoje - Holiday Village

Wszystkie z widokiem na morze, dysponują balkonem lub tarasem, klimatyzacja, TV Sat, sejf, telefon, minibar, łazienka z suszarką do włosów.

Rekreacja, Sport, Atrakcje

3 baseny zewnętrzne (leżaki i parasole bezpłatne), basen kryty (podgrzewany), Aqua Park (czynny w sezonie letnim), aerobik, mini golf, tenis stołowy, rzutki, bule, siłownia, koszykówka, siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej, SPA (sauna, łaźnia turecka, łaźnia parowa i basen), muzyka na żywo. Płatne dodatkowo: kasyno, bilard, korty tenisowe, Karina Spa & Wellness (masaże, zabiegi lecznicze i kosmetyczne), sporty wodne na plaży (kajaki, rowery wodne, narty wodne, windsurfing, żeglarstwo, katamarany, rejsy wycieczkowe, szkoła nurkowania).

Dla dzieci

Brodzik, Kids Club (dla dzieci 4-12 lat), specjalny bufet dziecięcy, stoliki i krzesła w rozmiarze dziecięcym w restauracji Flora, opiekunka (za dodatkową opłatą).  

Wyżywienie

Ultra All Inclusive -  śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja, przekąski w nocy (w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe - serwowane we wskazanych przez hotel barach; dodatkowo płatne: napoje importowane oraz świeżo wyciskane soki, kawa po turecku i napoje butelkowane.

Restauracje i bary

Restauracja główna Flora, restauracja a'la carte Alabora (kuchnia śródziemnomorska), Raki Meze (kuchnia turecka), lobby bar, Aqua Bar, Island Bar, bar przy basenie, bar na plaży, pub angielski, disco bar, kawiarnia, bar Karina Witamina, bar Ada.

Informacje dodatkowe

Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All inclusive Goście otrzymują w dniu przyjazdu, podczas zameldowania. All Inclusive w wyznaczonych barach. Goście korzystający z pakietu All inclusive zobowiązani są do noszenia opasek. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu - styczeń 2018.

Cypr

Oferta jest realizowana w oparciu o przeloty regularnymi liniami lotniczymi - prosimy o sprawdzenie limitów bagażowych i warunków przewozu oraz odprawy linii lotniczych wybranej oferty. Na miejscu turyści są pod telefoniczną opieką anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta i mogą być odwiedzani przez niego w hotelach. Transfer lotnisko-hotel-lotnisko odbywa się shuttle busem.


Mapa Hotelu Noahs Ark
Zdjęcia lokalizacji (Cypr / Cypr Północny)

Opinie o Hotelu Noahs Ark

Noahs Ark - możliwości zakwaterowania:

holiday village std holiday viilage
single sgl holiday viilage
single sgl ssv main building
pok. 2 os. z bocznym widokiem na morze std ssv main building
Pokój rodzinny
pokój dwuosobowy deluxe
pok. 2 os. z widokiem na morze std sv main building
single deluxe room single deluxe room
double standard annex building room double holiday village (annex)
single standard annex building room single holiday village (annex)
fr family room
hvsr holiday village standard room
hvsr holiday village standard room
hvsr holiday village standard room
srmb standard room mb
srmb standard room mb
srmb standard room mb
srsv standard room sea view
srsv standard room sea view
srsv standard room sea view

Noahs Ark - Możliwości wyżywienia:


Noahs Ark - miasta wylotu:


Noahs Ark - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Noahs Ark? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00