cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
  • Hotel Raga, Madera
1 / 26
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
05.05 - 12.05
już od 3519 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
02.06 - 09.06
już od 3439 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Raga
  • Windsurfing
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Raga
star 4

Portugalia: Madera
Ocena hotelu Raga:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Raga:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 05 maja 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 02 czerwca 2020

Hotel Raga w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Portugalii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 500 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 35 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • restauracja
  • ogród
  • taras
  • room service (płatny)
  • sala konferencyjna
  • parking (niestrzeżony, płatny)
  • garaż (płatny)
  • Wi-Fi (w recepcji/lobby, w cenie)

karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

159

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dla dzieci

  • pokój zabaw
  • łóżeczko dziecięce (na zapytanie, w cenie)
  • menu dla dzieci
  • basen dla dzieci

Sport i wellness

Płatne
  • masaże 

rozrywka

  • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na ocean DZM1
  • 2-3 os.
  • ok. 25 m2
  • widok na ocean
  • w głównym budynku
  • 2 pojedyncze łóżka
  • możliwa 1 dostawka
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja (centralnie sterowana)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf (płatny)
  • minibar (płatny)
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 25 m2
  • widok na ląd
  • w głównym budynku
  • 2 pojedyncze łóżka
  • możliwa 1 dostawka
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja (centralnie sterowana)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf (płatny)
  • minibar (płatny)

Wyżywienie

Pełne wyżywienie
  • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00
  • obiad: codziennie 12:00 - 14:30
  • kolacja: codziennie 19:00 - 21:30
  • Dwa posiłki
    • śniadanie (w formie bufetu)
    • kolacja (w formie bufetu)
    Śniadania
    • w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracja „Horizon": bufet

  • bary i inne: 2
  • bar
  • bar przy zewnętrznym basenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Madera / Madera

    Opis oferty:

    Ładnie urządzony i spektakularnie położony, jest lubiany przez Gości, którzy chwalą profesjonalny serwis i miłą atmosferę. Hotel leży na wzgórzu, w części Lido, blisko restauracji i barów. Do centrum Funchal można dojść ok. 25-minutowym spacerem lub dojechać lokalną komunikacją. Do dyspozycji Gości jest zadbany basen z pięknym widokiem na ocean. Gustownie umeblowane pokoje wyposażone są we wszystkie wygody.

    POŁOŻENIE:

    na wzgórzu, ok. 3 km od centrum FUNCHAL, najbliższe sklepy ok. 200 m od hotelu; ok. 15 km od lotniska w Santa Cruz; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu (do centrum Funchal).

    PLAŻA:

    kąpielisko Gorgulho, ok. 300 m od hotelu, platforma z zejściem do oceanu.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zadbany i nowoczesny, zbudowany w 1975 r., odnowiony w 2006 r., 170 pokoi, 1 budynek, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja z sejfem, restauracja L'Horizon - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracja-bar Five - á la carte, kuchnia lokalna i międzynarodowa, cocktail-bar, bar przy basenie, taras z widokiem na ocean, wymiana walut; sala konferencyjna dla 45 osób, bezpłatny punkt internetowy i internet bezprzewodowy; za opłatą: room-service (7.30-22.00), lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka (na zamówienie); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), nowoczesny, klimatyzowany, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (płatny wg konsumpcji), sejf (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, woda słodka, ok. 140 m², gł. 1,2-1,4 m, sezonowo podgrzewany, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki z materacami i ręczniki; za opłatą: siłownia, tenis stołowy.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.30), kolacja (18.00-22.00) w formie bufetu, obiad (12.00-15.00) serwowany lub w formie bufetu; nielimitowane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe do obiadu i kolacji.

    KONTAKT:

    0035/1291766001, www.hotelraga.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Madera / Madera

    Opis oferty:

    Ładnie urządzony i spektakularnie położony, jest lubiany przez Gości, którzy chwalą profesjonalny serwis i miłą atmosferę. Hotel leży na wzgórzu, w części Lido, blisko restauracji i barów. Do centrum Funchal można dojść ok. 25-minutowym spacerem lub dojechać lokalną komunikacją. Do dyspozycji Gości jest zadbany basen z pięknym widokiem na ocean. Gustownie umeblowane pokoje wyposażone są we wszystkie wygody.

    POŁOŻENIE:

    na wzgórzu, ok. 3 km od centrum FUNCHAL, najbliższe sklepy ok. 200 m od hotelu; ok. 15 km od lotniska w Santa Cruz; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu (do centrum Funchal).

    PLAŻA:

    kąpielisko Gorgulho, ok. 300 m od hotelu, platforma z zejściem do oceanu.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zadbany i nowoczesny, zbudowany w 1975 r., odnowiony w 2006 r., 170 pokoi, 1 budynek, 2 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja z sejfem, restauracja L'Horizon - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, bar L'horizon, bar przy basenie, taras z widokiem na ocean, wymiana walut; sala konferencyjna dla 45 osób, internet bezprzewodowy; za opłatą: room-service (7.30-22.00), lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka (na zamówienie); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), nowoczesny, klimatyzowany, łazienka (wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, minibar (płatny wg konsumpcji), sejf (płatny: ok. 10 EUR/tydz., depozyt: 5 EUR); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, woda słodka, ok. 140 m², gł. 1,55 m, sezonowo podgrzewany, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki z materacami i ręczniki; za opłatą: siłownia, tenis stołowy.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00) w formie bufetu w restauracji L'Horizon, obiad (12.00-14.30) w formie bufetu lub serwowany w restauracji L'Horizon lub w barze przy basenie (zależnie od obłożenia w hotelu), kolacja (18.30-21.00 w zimie, 19:00-21.30 latem) w formie bufetu w restauracji L'Horizon; przekąski w barze przy basenie (16.00-18.00); nielimitowane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barze przy basenie (12.00-18.00) i w barze L'Horizon (18.00-23.00).

    KONTAKT:

    0035/1291766001, www.muthuhotels.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Portugalia/Madera

    Opis

    Jedenastopiętrowy hotel położony na wzgórzu, z którego można podziwiać piękne widoki na Ocean Atlantycki. Wygodne pokoje z balkonem posiadają wszelkie niezbędne wygody, natomiast posiłek można zjeść w jednej z dwóch restauracji - L'Horizon z tarasem i restauracji Five z barem. Do dyspozycji gości jest ponadto basen otoczony leżakami oraz siłownia. Idealne miejsce dla osób pragnących odpocząć oraz zwiedzić tę niezwykłą wyspę.   

    Lokalizacja

    w Funchal, ok. 20 km od lotniska w Santa Cruz, ok. 4 km od centrum z licznymi barami, restauracjami i sklepami, ok. 300 m od kąpieliska (platformy z zejściem do oceanu), ok. 200 m od sklepów oraz przystanku autobusowego.

    Wyposażenie

    liczba pokoi - 170, restauracje - 2, bary - 3, recepcja 24h, sejf (płatny), płatny room service (7.30-22.00), taras słoneczny, lobby, wymiana walut, bar przy basenie, cocktail bar, sala konferencyjna, internet bezprzewodowy, kącik internetowy, opieka lekarska (płatna), bezpłatny parking, przechowalnia bagażu.

    Basen

    basen odkryty, podgrzewany zimą (ok. 140 m2, gł. 1,2-1,4 m), leżaki z materacami i parasole bezpłatne.

    Pokoje

    klimatyzacja, taras/balkon, łazienka z wanną lub prysznicem, telewizja satelitarna, telefon, mini bar (płatny), sejf (płatny), widok na ocean (płatny). Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób (możliwość dopłaty do widoku na ocean).

    Plaża

    kąpielisko - ok. 300 m (platforma z zejściem do oceanu).

    Sport i fitness

    siłownia (płatna), tenis stołowy (płatny).

    Dla dzieci

    krzesełka w restauracji, menu, opiekunka (płatna, na zapytanie), łóżeczko dziecięce.

    Wyżywienie

    śniadania, możliwość dopłaty do obiadokolacji.

    Cena zawiera

    Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko. Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

    Cena nie zawiera

    opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    Obsługa na miejscu

    Ograniczona obsługa polskojęzycznego przedstawiciela (spotkanie informacyjne i kontakt telefoniczny).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Mapa Hotelu Raga
    Zdjęcia lokalizacji (Portugalia / Madera)
    Klify i skały wyspy Madera w Portugalii
    Strelicje, Portugalia, Wakacje na Maderze
    Plaża Calheta na wyspie Madera w Portugalii
    Hotel  Rocamar & Royal Orchid - Portugalia, Madera
    Teleferico w mieście Funchal, Madeira
    Ogród botaniczny, Madera, Portugalia
    Słynna Dolina Zakonnic na Maderze
    Słynne lewady na Maderze
    Zarco i Machico na Maderze
    Strome klify na Maderze
    Lawowe baseby w Porto Moniz na Maderze, Portugalia
    Tradycyjne domki w Santana na Maderze, Portugalia
    Zjazd Toboganem ulicami Funchal na Maderze
    Przedłużone na palach lotnisko na Maderze
    Popularny punkt widokowy Gabo Girao na Maderze
    Targ owocowy i warzywny w Funchal na Maderze, Portugalia
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Raga

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Raga:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Hotel
      3.8
    • Pokoje
      3.7
    • Wyżywienie
      3.4
    • Atrakcje
      i sport
      3.3
    • Obsługa
      3.8
    HolidayCheck
    Ocena Raga:
    3.4 / 6

    Madera 2014-08-03
    Szczegóły oceny hotelu Raga:
    • Lokalizacja
      2.5
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      1.8
    • Atrakcje
      1.5
    • Obsługa
      1.5

    Hotel nie spełnia standardów hotelu 4 * może na 2*, miejski hotel dla tych co cały dzień są poza hot...
    więcej

    2.2
    Omijać Ragę szerokim łukiem. 2014-08-25
    Szczegóły oceny hotelu Raga:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      1.0

    2.7
    Hotel Raga 2015-01-31
    Szczegóły oceny hotelu Raga:
    • Lokalizacja
      4.3
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      5.3

    Hotel położony jest na wzgórzu, z którego roztacza sie ładny widok na ocean. Do stolicy wyspy jest o...
    więcej

    5.3

    Raga - możliwości zakwaterowania:

    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.
    Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
    Pok. 2 os. w/morze
    Pok. 1 os.

    Raga - Możliwości wyżywienia:


    Raga - miasta wylotu:


    Raga - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Raga? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00