cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
  • Hotel Enotel Lido, Madera
1 / 47
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
28.08 - 29.08
już od 494 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
19.03 - 20.03
już od 417 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Enotel Lido
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Enotel Lido
star 5

Portugalia: Madera
Ocena hotelu Enotel Lido:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Enotel Lido:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 28 sierpnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 19 marca 2020

Hotel Enotel Lido w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Portugalii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • w centrum Funchal, blisko licznych sklepów, barów, restauracji
  • bezpośrednio przy nadmorskiej promenadzie, niedaleko plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 35 min

Do dyspozycji gości

  • recepcja
  • lobby
  • ogród 
  • taras
  • basen zewnętrzny 
  • basen kryty (podgrzewany) 

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie)
  • terminal internetowy (w cenie)
  • leżaki i parasole (przy basenach, w cenie)
  • ręczniki plażowe (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

  • parking
  • pralnia (płatna)
  • sklep z pamiątkami 
  • fryzjer 
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

317

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dla dzieci

  • pokój zabaw 
  • łóżeczko dziecięce (na zapytanie) 
  • miniklub dla dzieci (4-12 lat)
  • międzynarodowe animacje dla dzieci 
  • międzynarodowe animacje dla nastolatków 
  • basen dla dzieci

Sport i wellness

W cenie
  • jacuzzi
  • sauna turecka
  • sauna parowa 
  • sala fitness/siłownia 
  • aqua fitness
  • trening siłowy
Płatne
  • strefa spa 
  • masaże (w ofercie firmy zewnętrznej)

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • międzynarodowy program animacyjny
  • przedstawienia
  • muzyka na żywo
  • bilard
  • dyskoteka

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 3-4 os.
  • widok boczny na ocean/widok na basen
  • 2 pojedyncze łóżka
  • 1 podwójne łóżko typu King Size
  • balkon
  • klimatyzacja (indywidualnie regulowana)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • Wi-Fi (w cenie)
  • sejf
  • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie)
Suita junior JSX1
  • 2-3 os.
  • ok. 58 m2
  • widok na morze
  • pokój dzienny
  • sypialnia
  • sofa
  • balkon
  • klimatyzacja (indywidualnie regulowana)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • Wi-Fi (w cenie)
  • sejf
  • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie)
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-2 os.
  • ok. 28 m2
  • widok boczny na ocean
  • 1 podwójne łóżko
  • balkon
  • klimatyzacja (indywidualnie regulowana)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • Wi-Fi (w cenie)
  • sejf
  • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie)

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie (7.30-10.30)
  • obiad (12.30-15.00)
  • kolacja (19.00-21.30)
  • śniadanie kontynentalne (10.30-12.00)
  • przekąski
  • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe
  • wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsca w restauracjach a la carte
Restauracje i bary
  • restauracje: 4
  • restauracja specjalistyczna: rodzaj kuchni: japońska, teppanyaki, sushi; stałe menu
  • główna restauracja „ATLANTIC": rodzaj kuchni: międzynarodowa; bufet, wymagana rezerwacja, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna: rodzaj kuchni: włoska; bufet, wymagana rezerwacja, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna: rodzaj kuchni: regionalna; stałe menu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Madera / Madera

    Opis oferty:

    Świetnie położony, tuż przy promenadzie z knajpkami i sklepami oferuje wysoki poziom serwisu i jakości usług. Idealne miejsce dla wielbicieli pięknych krajobrazów - z hotelowego tarasu rozciąga się zachwycający widok na ocean. Nowoczesne, eleganckie wnętrza i zadbane pokoje zapewnią wygodny pobyt. Do dyspozycji Gości jest duży basen, kilka barów i restauracji serwujących dania z różnych stron świata. Hotel oferuje popularną formułę all inclusive z przekąskami w ciągu dnia.

    POŁOŻENIE:

    w południowo-zachodniej części wyspy, na wzniesieniu, przy nadmorskiej promenadzie, w dzielnicy hotelowej Lido, ok. 2,5 km od centrum FUNCHAL, w pobliżu hotelu sklepy, bary i restauracje, przy drodze lokalnej; ok. 20 km od lotniska w Santa Cruz; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu (ok. 2 EUR/Funchal).

    PLAŻA:

    Gorgulho, mała, publiczna, kamienista, strome i kamieniste zejście do morza, ok. 50 m od hotelu, bez serwisu plażowego.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1999 r., częściowo odnowiony w 2011 r. (spa, baseny, restauracje, miejsca ogólnodostępne), 317 pokoi, 1 budynek, 10 pięter, 4 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Atlantico - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 restauracje tematyczne, obsługa kelnerska: Vela di Canale (czynna: 19.00-21.00) - kuchnia włoska i międzynarodowa, Kai (czynna: 19.00-21.00) - kuchnia japońska, O Bailinho (czynna: 19.00-21.00) - kuchnia maderyjska, w restauracjach dostępne fotliki dla dzieci, dania wegetariańskie, wymagana wcześniejsza rezerwacja, bar lobby, Moonlight bar, Sport bar; sklep z pamiątkami i gazetami, parking; centrum konferencyjne dla 800 osób, taras z widokiem na ocean, ogród, bezpłatny punkt internetowy; za opłatą: internet bezprzewodowy, sejf w recepcji, room-service, opiekunka do dziecka, lekarz na wezwanie, pralnia, fryzjer; występują różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 28 m², klimatyzowany, łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (raz dziennie uzupełniany w wodę i napoje bezalkoholowe); za opłatą: internet bezprzewodowy, łącze internetowe; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), widok na basen lub boczny widok na morze;

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 33 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym;

    suite:

    2-os. (możliwość dostawek), ok. 58 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokoje rodzinny i suite na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, ok. 350 m², gł. 1,3 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 25 m², gł. 0,4 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; siłownia, aqua aerobik, tenis stołowy, bilard; pokój zabaw dla dzieci, miniklub (3-6 lat), animacje dla dzieci, wieczorne show, dyskoteka, okazjonalnie muzyka na żywo, sala telewizyjna; centrum Spa: bezpłatnie: kryty basen (czynny: 8.00-21.00, w święta: 10.00-19.00), słodka woda, ok. 105 m², gł. 0,9-1,2 m, basen solankowy ok. 33 m², gł. 0,6 m; sauna, jacuzzi; płatne: manicure, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.30-15.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji Atlantico, późne śniadanie (10.30-12.00) i przekąski (12.00-18.00) w Coffe Shop; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych przez hotel barach (9.00-2.30); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0035/1291702000, www.enotel.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka Gala

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Madera / Madera

    Opis oferty:

    Świetnie położony, tuż przy promenadzie z knajpkami i sklepami oferuje wysoki poziom serwisu i jakości usług. Idealne miejsce dla wielbicieli pięknych krajobrazów - z hotelowego tarasu rozciąga się zachwycający widok na ocean. Nowoczesne, eleganckie wnętrza i zadbane pokoje zapewnią wygodny pobyt. Do dyspozycji Gości jest duży basen, kilka barów i restauracji serwujących dania z różnych stron świata. Hotel oferuje popularną formułę all inclusive z przekąskami w ciągu dnia.

    POłOżENIE:

    w południowo-zachodniej części wyspy, na wzniesieniu, przy nadmorskiej promenadzie, w dzielnicy hotelowej Lido, ok. 2,5 km od centrum FUNCHAL, w pobliżu hotelu sklepy, bary i restauracje, przy drodze lokalnej; ok. 20 km od portu lotniczego w Santa Cruz; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu (ok. 2 EUR/Funchal).

    PLAżA:

    Gorgulho, mała, publiczna, kamienista, strome i kamieniste zejście do morza, ok. 50 m od hotelu, bez serwisu plażowego.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1999 r., częściowo odnowiony w 2011 r. (spa, baseny, restauracje, miejsca ogólnodostępne), 317 pokoi, 1 budynek, 10 pięter, 4 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Atlantico - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 restauracje tematyczne, obsługa kelnerska: Vela di Canale (czynna: 19.00-21.00) - kuchnia włoska i międzynarodowa, Kai (czynna: 19.00-21.00) - kuchnia japońska, O Bailinho (czynna: 19.00-21.00) - kuchnia maderyjska, w restauracjach dostępne fotliki dla dzieci, dania wegetariańskie, wymagana wcześniejsza rezerwacja, bar lobby, Moonlight bar, Sport bar; sklep z pamiątkami i gazetami, parking; centrum konferencyjne dla 800 osób, taras z widokiem na ocean, ogród, bezpłatny punkt internetowy; za opłatą: internet bezprzewodowy, sejf w recepcji, room-service, opiekunka do dziecka, lekarz na wezwanie, pralnia, fryzjer; występują różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    POKóJ:

    standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 28 m², klimatyzowany, łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (raz dziennie uzupełniany w wodę i napoje bezalkoholowe); za opłatą: internet bezprzewodowy, łącze internetowe; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), widok na basen lub boczny widok na morze; superior: 2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 33 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; suite: 2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 58 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokoje superior i suite na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, ok. 350 m², gł. 1,3 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 25 m², gł. 0,4 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; siłownia, aqua aerobik, tenis stołowy, bilard; pokój zabaw dla dzieci, miniklub (3-6 lat), animacje dla dzieci, wieczorne show, dyskoteka, okazjonalnie muzyka na żywo, sala telewizyjna; centrum Spa: bezpłatnie: kryty basen (czynny: 8.00-21.00, w święta: 10.00-19.00), słodka woda, ok. 105 m², gł. 0,9-1,2 m, basen solankowy ok. 33 m², gł. 0,6 m; płatne: sauna, jacuzzi, manicure, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.30-15.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji Atlantico, późne śniadanie (10.30-12.00) i przekąski (12.00-18.00) w Coffe Shop; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych przez hotel barach (9.00-2.30); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0035/1291702000; www.enotel.com


    Itaka R

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Madera / Madera

    Opis oferty:

    Świetnie położony, tuż przy promenadzie z knajpkami i sklepami oferuje wysoki poziom serwisu i jakości usług. Idealne miejsce dla wielbicieli pięknych krajobrazów - z hotelowego tarasu rozciąga się zachwycający widok na ocean. Nowoczesne, eleganckie wnętrza i zadbane pokoje zapewnią wygodny pobyt. Do dyspozycji Gości jest duży basen, kilka barów i restauracji serwujących dania z różnych stron świata. Hotel oferuje popularną formułę all inclusive z przekąskami w ciągu dnia.

    POŁOŻENIE:

    w południowo-zachodniej części wyspy, na wzniesieniu, przy nadmorskiej promenadzie, w dzielnicy hotelowej Lido, ok. 2,5 km od centrum FUNCHAL, w pobliżu hotelu sklepy, bary i restauracje, przy drodze lokalnej; ok. 20 km od lotniska w Santa Cruz; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu (ok. 2 EUR/Funchal).

    PLAŻA:

    Gorgulho, mała, publiczna, kamienista, strome i kamieniste zejście do morza, ok. 50 m od hotelu, bez serwisu plażowego.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1999 r., częściowo odnowiony w 2011 r. (spa, baseny, restauracje, miejsca ogólnodostępne) i na przełomie 2018/2019 r. (pokoje), 317 pokoi, 1 budynek, 10 pięter, 4 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Atlantico - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 restauracje tematyczne, obsługa kelnerska: Vela di Canale (czynna: 19.00-21.00) - kuchnia włoska, Kai (czynna: 19.00-21.00) - kuchnia japońska, The Bailinho (czynna: 19.00-21.00) - kuchnia maderyjska, w restauracjach dostępne fotliki dla dzieci, dania wegetariańskie, wymagana wcześniejsza rezerwacja, 3 bary: Pearl bar w lobby, Moonlight Disco Theater, Sports bar; sklep z pamiątkami i gazetami, parking; centrum konferencyjne dla 790 osób, taras z widokiem na ocean, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy, za opłatą: sejf w recepcji, room-service, opiekunka do dziecka, lekarz na wezwanie, pralnia, fryzjer; występują różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 28 m², klimatyzowany, łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (raz dziennie uzupełniany w wodę i napoje bezalkoholowe); dodatkowo dla nowożeńców: owoce i butelka wina musującego na powitanie; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), widok na basen lub boczny widok na morze;

    rodzinny:

    dla maks. 4 os. dorosłych (w pokoju 2 łóżka king-size), ok. 33 m², nowoczesny, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, ok. 350 m², gł. 0,94-1,4 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 25 m², gł. 0,29 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; siłownia, aqua aerobik, tenis stołowy, bilard; pokój zabaw dla dzieci, miniklub (3-6 lat), animacje dla dzieci, wieczorne show, dyskoteka, okazjonalnie muzyka na żywo, sala telewizyjna; centrum Spa (wejście tylko dla osób powyżej 18 lat): bezpłatnie: kryty basen (czynny: 8.00-21.00, w święta: 10.00-19.00), słodka woda, ok. 105 m², gł. 0,95-1,3 m, basen solankowy ok. 33 m², gł. 0,6 m; sauna, jacuzzi; płatne: manicure, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.30-15.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji Atlantico, późne śniadanie (10.30-12.00) i przekąski (12.00-18.00) w wyznaczonych miejscach; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych przez hotel barach (9.00-2.30); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0035/1291702000, www.enotellido.com 

    GRATIS:

    Wi-Fi 


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Okazały i luksusowy hotel położony w sercu turystycznym Funchal - Lido - nad samym oceanem (w pierwszej linii brzegowej) tuż przy nadmorskiej promenadzie z licznymi sklepami, barami i restauracjami. Centrum komercyjne Funchal oddalone ok. 2.5 km - przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu (bilet ok. 2 EUR/Funchal). Do lotniska w Santa Cruz ok. 25 km.
    Plaża:
    Hotel zlokalizowany bezpośrednio przy oceanie, wzdłuż klifowego wybrzeża Funchal. Publiczna niewielka i kamienista plaża (Gorgulho) ze stromym zejściem do oceanu znajduje się ok. 50 m od hotelu (brak serwisu plażowego).
    Do dyspozycji gości:
    24-h recepcja z obszernym i szykownym lobby, 4 windy, sejfy szeroki wybór restauracji w tym: główna serwująca posiłki w formie bogatego bufetu międzynarodowego, 3 restauracje a la carte z kuchniami: maderską, japońską i włoską oraz 2 bary (w tym 1 w lobby). Goście mogą korzystać z 2 basenów zewnętrznych z wydzieloną częścią dla dzieci i tarasem słonecznym z widokiem na ocean oraz wewnętrznego z podgrzewaną wodą. Ponadto SPA, fryzjer, sklep z pamiątkami, parking, pralnia.
    Pokoje:
    Wysokiej klasy hotel z 317 pokojami ulokowanymi w dużym, 10 piętrowym budynku. Wygodne 2 os. pokoje z częściowym widokiem na morze i możliwością jednej dostawki. Wyposażony w klimatyzację, łazienkę (z wanną lub prysznicem, suszarkę do włosów), TVSat, telefon, sejf, minibar (codziennie bezpłatna woda i napoje bezalkoholowe). Dostępne pokoje rodzinne, większe od standardowych (na potwierdzenie)
    Wyżywienie:
    Bogaty pakiet all inclusive obejmujący śniadania (7:30-10:30), lunche (12:00-15:00) oraz kolacje (19:00-22:00) w formie bufetu w restauracji "Atlantico" - różnorodne dania kuchni śródziemnomorskiej i międzynarodowej. W ramach all inclusive klienci mogą korzystać z restauracji a'la carte "O Bailinho", "Vela di Canale", oraz japońskiej "Kai" (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Na terenie obiektu znajduje się kilka barów serwujących drinki alkoholowe i bezalkoholowe: Perola Bar, Sports Bar oraz Disco Teather Moonlight Bar. W barach dodatkowo przekąski między posiłkami od rana do późnej nocy (2:00).
    Program sportowy i animacyjny:
    W hotelu prowadzone są dzienne i wieczorne animacje: gry i zabawy dla dzieci i doroslych oraz wieczorny show. Ponadto w hotelu można skorzystać z luksusowego centrum fitness i SPA, snookera i tenisa stołowego, a także zażywać aktywności fizycznej na siłowni. Hotel oferuje atrakcyjne zniżki na usługi pobliskiego pola golfowego. Internet
    Internet:
    Bezpłatne WiFi dostępne na terenie całego obiektu.
    Kategoria lokalna:
    *****
    Strona www:
    http://www.enotellido.com/
    Naszym zdaniem:
    Ekskluzywny hotel z bezpośrednim dostępem do oceanu i wyjściem na promenadę nadmorską, zachęcającą do długich spacerów. Jeden z najbardziej znanych i cenionych za swój serwis hoteli na Maderze !

    Program

    Dzień Pierwszy
    Wylot z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5 Portugalia/Madera

    Informacje Ogólne:

    Enotel Lido Resort Conference and SPA - Madeira w Funchal posiada 317 pokoi na 10 piętrach. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Funchal City (3 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada salon fryzjerski, lobby, recepcję, salon, klimatyzację, kiosk i 4 windy. W 10-piętrowym hotelu personel mówi po francusku, hiszpańsku, niemiecku i angielsku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć motocykl, samochód i rower. Do dyspozycji jest basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. W pobliżu hotelu znajdują się przystanek autobusowy, dyskoteka, centrum miasta, supermarket, teatr, kino, sklepy, placówka medyczna, informacja turystyczna, postój taksówek i bary/restauracje. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: lotnisko PXO (58 km), jazda konna (20 km) i lotnisko FNC (25 km). Gościom poruszającym się na wózku inwalidzkim hotel oferuje następujące udogodnienia: łazienka przystosowana do korzystania przez osoby na wózkach inwalidzkich, winda przystosowana do przewozu wózków inwalidzkich i rampa/podnośnik. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking i garaż dla samochodów.

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje serwis pokojowy, opiekę medyczną, usługę budzenia, usługi prasowania, concierge, pralnię, pokojówki i sejfy. Dostęp do Internetu w sali internetowej i bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje usługi opiekunki, zajęcia animacyjne dla dzieci i brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: catering, dostęp do Internetu, usługi tłumaczeniowe i sekretariat. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki:

    All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody/lody dla dzieci. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godzinach wyznaczonych przez hotel.

    Sport i Rozrywka:

    W ramach aktywności hotel oferuje bilard, program zajęć animacyjnych i rzutki. Enotel Lido Resort Conference and SPA - Madeira posiada pokój do relaksu, łaźnię parową, hammam i spa. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness i aerobik. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 8 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy muzykę na żywo i przedstawienia wieczorne.

    Dodatkowe Informacje:

    Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard, American Express, karta Visa i Diners Club. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

    Bagaż

    Berlin Tegel (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 280 PLN - 23 kg - 320 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Madeira, Portugalia

    Opis hotelu

    Informacje Ogólne:

    Enotel Lido Resort Conference and SPA - Madeira w Funchal posiada 317 pokoi na 10 piętrach. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Funchal City (3 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada salon fryzjerski, lobby, recepcję, salon, klimatyzację, kiosk i 4 windy. W 10-piętrowym hotelu personel mówi po francusku, hiszpańsku, niemiecku i angielsku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć motocykl, samochód i rower. Do dyspozycji jest basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. W pobliżu hotelu znajdują się przystanek autobusowy, dyskoteka, centrum miasta, supermarket, teatr, kino, sklepy, placówka medyczna, informacja turystyczna, postój taksówek i bary/restauracje. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: lotnisko PXO (58 km), jazda konna (20 km) i lotnisko FNC (25 km). Gościom poruszającym się na wózku inwalidzkim hotel oferuje następujące udogodnienia: łazienka przystosowana do korzystania przez osoby na wózkach inwalidzkich, winda przystosowana do przewozu wózków inwalidzkich i rampa/podnośnik. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking i garaż dla samochodów.

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje serwis pokojowy, opiekę medyczną, usługę budzenia, usługi prasowania, concierge, pralnię, pokojówki i sejfy. Dostęp do Internetu w sali internetowej i bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje usługi opiekunki, zajęcia animacyjne dla dzieci i brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: catering, dostęp do Internetu, usługi tłumaczeniowe i sekretariat. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki:

    Śniadanie w godz. 07:30 - 10:30 : kontynentalny. W hotelu znajdują się 4 restauracje. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Drinki można spożywać w barze w recepcji. All Inclusive: All Inclusive obejmuje piwo (pora serwowania: 09:00 - 00:00), przekąski (pora serwowania: 10:30 - 18:00), wino (pora serwowania: 09:00 - 00:00), przekąski o północy (pora serwowania: 00:00 - 07:30), napoje bezalkoholowe (pora serwowania: 09:00 - 00:00), alkohole importowane (pora serwowania: 09:00 - 00:00), drugie śniadanie (pora serwowania: 10:30 - 12:00), alkohole lokalne (pora serwowania: 09:00 - 00:00) i kawę i herbatę (pora serwowania: 24h Service).

    Sport i Rozrywka:

    W ramach aktywności hotel oferuje bilard, program zajęć animacyjnych i rzutki. Enotel Lido Resort Conference and SPA - Madeira posiada pokój do relaksu, łaźnię parową, hammam i spa. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness i aerobik. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 8 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy muzykę na żywo i przedstawienia wieczorne.

    Dodatkowe Informacje:

    Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard, American Express, karta Visa i Diners Club. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Enotel Lido
    Zdjęcia lokalizacji (Portugalia / Madera)
    Klify i skały wyspy Madera w Portugalii
    Strelicje, Portugalia, Wakacje na Maderze
    Plaża Calheta na wyspie Madera w Portugalii
    Hotel  Rocamar & Royal Orchid - Portugalia, Madera
    Teleferico w mieście Funchal, Madeira
    Ogród botaniczny, Madera, Portugalia
    Słynna Dolina Zakonnic na Maderze
    Słynne lewady na Maderze
    Zarco i Machico na Maderze
    Strome klify na Maderze
    Lawowe baseby w Porto Moniz na Maderze, Portugalia
    Tradycyjne domki w Santana na Maderze, Portugalia
    Zjazd Toboganem ulicami Funchal na Maderze
    Przedłużone na palach lotnisko na Maderze
    Popularny punkt widokowy Gabo Girao na Maderze
    Targ owocowy i warzywny w Funchal na Maderze, Portugalia
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Enotel Lido

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Enotel Lido:
    • Lokalizacja
      5.3
    • Hotel
      4.9
    • Pokoje
      5
    • Wyżywienie
      4.9
    • Atrakcje
      i sport
      4.4
    • Obsługa
      5.6
    HolidayCheck
    Ocena Enotel Lido:
    5.1 / 6

    Dość dobry hotel 2008-07-14
    Szczegóły oceny hotelu Enotel Lido:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.3

    Hotel ładnie położony , blisko centrum, wszędzie blisko. Pokoje duże i czyste. Mieliśmy problem z re...
    więcej

    4.8
    Extra hotel 2010-01-05
    Szczegóły oceny hotelu Enotel Lido:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      4.3

    W lepszym hotelu nie byliśmy. Było rewelacyjnie. Obsługa rewelacyjna, jedzenie urozmaicone, czysto w...
    więcej

    5.7
    Miłe wakacje z przyjaciółmi 2014-06-13
    Szczegóły oceny hotelu Enotel Lido:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      4.0

    4.3

    Enotel Lido - możliwości zakwaterowania:

    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
    family room standard lateralseaview balcony
    Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
    Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
    standard singleuse standard lateralseaview balcony or terrace
    Pokoj rodzinny lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
    standard standard lateralseaview balcony or terrace
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
    Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
    Pokoj rodzinny lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
    Pokoj rodzinny standard WC balkon boczny widok na morze
    Pokoj rodzinny lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
    Pok. 2 os.
    Pokój 2-osobowy
    Pok. rodzinny 2 os.
    Pok. rodzinny 3 os.
    Pok. rodzinny 4 os.
    Pokój rodzinny
    Junior suita
    Pok. 1 os.

    Enotel Lido - Możliwości wyżywienia:


    Enotel Lido - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Enotel Lido? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00