cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
  • Hotel Aqua Hotel Montagut, Costa Brava
1 / 25
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
15.04 - 19.04
już od 531 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
07.10 - 11.10
już od 335 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Aqua Hotel Montagut
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Aqua Hotel Montagut
star 4

Hiszpania: Costa Brava: Santa Susanna
Ocena hotelu Aqua Hotel Montagut:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aqua Hotel Montagut:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 15 kwietnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 października 2022

Hotel Aqua Hotel Montagut w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 3 km od centrum Santa Susanna
  • ok. 150 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 70 min

Wyposażenie

  • recepcja: 24 h
  • taras
  • ogród
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • sala TV
  • parking: za opłatą
  • pralnia: za opłatą

karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

186

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel akceptuje zwierzęta: do maks. 5 kg
  • Na Costa Brava, Costa Dorada i Costa Barcelona pobierany jest podatek turystyczny. Zapłata podatku odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne – tutaj.

Dla dzieci

  • basen dla dzieci
  • miniklub
  • plac zabaw
  • łóżeczko dziecięce

Sport i wellness

Płatne
  • tenis stołowy

rozrywka

  • przedstawienia codziennie
  • bilard za opłatą

Pokoje

Suita junior JSX1
  • 2-4 os.
  • ok. 35 m2
  • balkon
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC
  • klimatyzacja
  • TV
  • telefon
  • sejf: za opłatą
  • minibar: za opłatą
  • Wi-Fi: w cenie

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie 
  • obiad
  • kolacja
  • przekąski
  • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane lokalne napoje alkoholowe
Pełne wyżywienie
  • śniadanie
  • obiad
  • kolacja
  • Dwa posiłki
    • śniadanie
    • kolacja
    Restauracje i bary
  • restauracja: bufet, show cooking

  • bar z przekąskami

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania / Costa Brava

    Opis oferty:

    Położony blisko piaszczystej plaży i promenady, w centrum turystycznej miejscowości Santa Susana, jest świetnym miejscem na słoneczne hiszpańskie wakacje. Hotel oferuje dobry standard obsługi i serwis połączony z indywidualnym podejściem do każdego Gościa. Komfortowo urządzone, nowoczesne i przestronne pokoje mają wszystkie wygody, również bezpłatny internet bezprzewodowy. Dla dzieci przygotowano bogaty program animacji w miniklubie, dla dorosłych aktywne zajęcia sportowe - aqua aerobik i salsę, a wieczorami muzykę na żywo.

    POŁOŻENIE:

    ok. 200 m od centrum SANTA SUSANA ze sklepami, restauracjami i barami; ok. 35 km od portu lotniczego w Gironie, ok. 60 km od portu lotniczego w Barcelonie; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu.

    PLAŻA:

    publiczna, piaszczysta, dość strome zejście do morza, ok. 250 m od hotelu, dojście chodnikiem, parasole, leżaki i materace płatne.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy superior, zbudowany w 1989 r., odnowiony w 2007 r., 186 pokoi, 1 budynek, 5 pięter, 3 windy, lobby, całodobowa recepcja; restauracja Montagut - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dwa razy w tygodniu kuchnia tematyczna, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar; przechowalnia bagażu, wymiana walut; taras z widokiem na basen, ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy, sejf w recepcji, room-service, pralnia, lekarz na wezwanie, parking; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standard suite:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 34-40 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy (ograniczony zasięg), wydzielona optycznie część dzienna, telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: minibar, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka);

    premium suite:

    4-os., 34-40 m², wyposażenie jak w pokoju standard suite, dodatkowo osobna sypialnia, bezpłatne korzystanie z ręczników basenowych; pokój premium suite za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, ok. 180 m², gł. 1,5 m i ok. 60 m², gł. 0,5-1 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, materace i ręczniki płatne (dodatkowo kaucja za ręcznik); tenis stołowy, bilard; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), minidisco, animacje dla dzieci i dorosłych (lipiec-sierpień), gry i zabawy, aqua aerobik, salsa, muzyka na żywo, wieczorne show; za opłatą: automaty do gier.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-9.30), śniadanie kontynentalne (10.00-12.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji; lekkie przekąski, ciastka w wyznaczonym miejscu (16.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (9.00-24.00); dodatkowo: bezpłatne korzystanie z ręczników basenowych (wymagany depozyt), sejf, woda w pokoju na powitanie; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/937678211, www.aquahotel.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Hiszpania / Costa Brava

    Opis oferty:

    Położony blisko piaszczystej plaży i promenady, w centrum turystycznej miejscowości Santa Susana, jest świetnym miejscem na słoneczne hiszpańskie wakacje. Hotel oferuje dobry standard obsługi i serwis połączony z indywidualnym podejściem do każdego Gościa. Komfortowo urządzone, nowoczesne i przestronne pokoje mają wszystkie wygody, również bezpłatny internet bezprzewodowy. Dla dzieci przygotowano bogaty program animacji w miniklubie, dla dorosłych aktywne zajęcia sportowe - aqua aerobik i salsę, a wieczorami muzykę na żywo.

    POŁOŻENIE:

    ok. 200 m od centrum SANTA SUSANA ze sklepami, restauracjami i barami; ok. 35 km od lotniska w Gironie, ok. 60 km od lotniska w Barcelonie; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu.

    PLAŻA:

    publiczna, piaszczysta, dość strome zejście do morza, ok. 250 m od hotelu, dojście chodnikiem, parasole, leżaki i materace płatne.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy superior, zbudowany w 1989 r., odnowiony w 2007 r., 186 pokoi, 1 budynek, 5 pięter, 3 windy, lobby, całodobowa recepcja; restauracja Montagut - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dwa razy w tygodniu kuchnia tematyczna, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar; przechowalnia bagażu, wymiana walut; taras z widokiem na basen, ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy, sejf w recepcji, room-service, pralnia, lekarz na wezwanie, parking; akceptowane psy do 5 kg (pobyt płatny: ok. 10 EUR/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standard suite:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 34-40 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy (ograniczony zasięg), wydzielona optycznie część dzienna, telewizja satelitarna (LCD), telefon; za opłatą: minibar, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; pakiety powitalne dla nowożeńców (butelka wina lub cavy oraz kosz owoców); balkon (stolik i krzesełka);

    premium suite:

    4-os., 34-40 m², wyposażenie jak w pokoju standard suite, dodatkowo osobna sypialnia, bezpłatne korzystanie z ręczników basenowych; pokój premium suite za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, ok. 180 m², gł. 1,5 m i ok. 60 m², gł. 0,5-1 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, materace i ręczniki płatne (dodatkowo kaucja za ręcznik); tenis stołowy, bilard; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), minidisco, animacje dla dzieci i dorosłych (lipiec-sierpień), gry i zabawy, aqua aerobik, salsa, muzyka na żywo, wieczorne show; za opłatą: automaty do gier.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-9.30), śniadanie kontynentalne (10.00-12.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji; lekkie przekąski, ciastka w wyznaczonym miejscu (16.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (9.00-24.00); dodatkowo: bezpłatne korzystanie z ręczników basenowych (wymagany depozyt), sejf, woda w pokoju na powitanie; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/937678211, www.aquahotel.com

    GRATIS:

    Wi-Fi pakiet dla nowożeńców


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Ten należący do znanej sieci hiszpańskiej Aqua i wyremontowany w 2008 r. hotel, położony jest 150 m od plaży (do przejścia promenada nadmorska dopuszczona do ruchu kołowego i kolejka łącząca wybrzeże z Barceloną) i 200 m od centrum kurortu. W okolicy bary, restauracje i sklepy z pamiątkami. Do lotniska w Barcelonie ok. 70 km.
    Pokoje:
    Hotel dysponuje 186 zadbanymi, komfortowo wyposażonymi i klimatyzowanymi pokojami rozlokowanymi w 7 piętrowym budynku: - Pokój standardowy - (pow. ok. 25 m2)- dla 1-2 osób, z łazienką (suszarka do włosów), telefonem, TV-sat, sejfem (płatny ok. 18 EUR/tydzień + depozyt ok. 10 EUR), minibarem (płatny) i balkonem (meble balkonowe i suszarka). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis i na potwierdzenie. - Pokój typu Standard suite - (pow. ok. 35m2)- dla max. 5 osób, z osobną lub wydzieloną sypialnią, pokojem dziennym z rozkładaną sofą dla 2 osób. Przy zakwaterowaniu 2 osób lub 2 osób z dzieckiem hotel może przekwaterować do pokoju standardowego. - Pokój typu Premium suites - metraż i wyposażenie jak w przypadku standard suites, dodatkowo: zagwarantowany widok na basen, wi-fi w pokoju gratis, ręczniki basenowe gratis.
    Do dyspozycji gości:
    Recepcja, lobby, windy, restauracja, bar-kafeteria, ogród z tarasami słonecznymi, basen i brodzik dla dzieci (słodka woda), leżaki i parasole przy basenie, plac zabaw, mini klub, room service (płatny), przechowalnia bagażu, wypożyczalnia samochodów, parking (płatny). Stanowiska internetowe ( płatne ok 6 EUR/godz.), wi-fi w lobby gratis, w pokojach płatne ( ok 4EUR/dzień). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (płatne 1,5 EUR + 1,5 EUR/wymiana). Na plaży dostępne leżaki i parasole w cenie ok. 5 EUR/os. Hotel akceptuje małe zwierzęta (do 5 kg, konieczna opłata ok. 10 EUR/dzień) w pokojach i w recepcji, w pozostałych częściach hotelu zakaz wprowadzania zwierząt.
    Wyżywienie:
    Śniadania w formie bogatego bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do obiadokolacji (HB) lub obiadów i obiadokolacji (FB).
    Program sportowy i animacyjny, SPA:
    Hotel zapewnia dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych. Za dodatkową opłatą możliwość korzystania z boiska multisportowego i kortów tenisowych w siostrzanym hotelu Aquamarina (ok. 100 m).
    Kategoria lokalna:
    ****SUP
    Naszym zdaniem:
    Świetna propozycja dla rodzin z dziećmi- suity z oddzielną sypialnią zapewnią komfortowy wypoczynek, a bogate wyżywienie oraz sympatyczna atmosfera dopełnią wizerunku hotelu bardzo dobrej klasy.

    Program

    Dzień 1
    Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow Tours na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl/rozklady. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
    Dzień 2 - 7 (lub 14)
    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
    Dzień 8 (lub 15)
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow Tours na miejscu). Powrót do Polski.
    Uwaga!
    W hotelach na terenie Katalonii konieczna opłata lokalnego podatku.

    świadczenia

    Cena podstawowaobejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub10 lub11lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowanie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Inne

    COSTA BRAVA
    informacje ogólne
    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    Taki jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1 l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Costa Brava
    Najbardziej znany i popularny nadmorski odcinek Katalonii, swoją nazwę zawdzięcza niezwykłej linii brzegowej - poszerpane skały, zatoczki z piaszczystymi plażami i morze w szmaragdowym kolorze. Turystów przyciąga również stolica Katalonii - Barcelona -piekne miasto pełne zabytków. To miasto, do którego chce się wracać, i w którym można się zakochać, bo oferuje wszystko - kulturę, rozrywkę, plaże, słońce, nadmorskie bulwary i zabytki architektury, których nie znajdziecie nigdzie indziej.
    Miejscowości wakacyjne na Costa Brava
    Tossa de Mar
    Miasteczko nazywane błękitnym rajem, jest jednym z najpiękniejszych miejsc na Costa Brava. Kolorowe łodzie w porcie, średniowieczny zamek wznoszący się nad zatoką, skaliste wybrzeże i malownicze uliczki prowadzące na plażę.
    Lloret de Mar
    Jedna z największych miejscowości turystycznych na Costa Brava, oferująca niezliczone rozrywki dla osób w każdym wieku. Tu można bawić się o każdej porze dnia i nocy. Miejscowość jest mieszanką turystycznego przemysłu i kilkusetletniej historii, mieszają się tu hotele z eleganckimi rezydencjami, a uliczki starego miasta ze sklepami dla turystów.
    Malgrat de Mar
    Położona ok. 60 km od Barcelony, jest doskonałą bazą wypadową do zwiedzania. Świetna, długa plaża, nadbrzeżna promenada, przy której ulokowały się liczne sklepy, bary i restauracje, zachęcają do spędzenia dnia w słońcu. Wieczorem warto wybrać się na spacer po starej części miejscowości pochodzącej z XV w., gdzie zachowała się typowa, śródziemnomorska atmosfera. W pobliżu park atrakcji dla dzieci Marineland.
    Santa Susana
    Połączona w zasadzie z Malgrat de Mar jest świetnym miejscem do spędzenia wakacji dla ludzi aktywnych. Niezliczone możliwości sportów wodnych, świetne połączenie kolejowe z Barceloną, szerokie piaszczyste plaże, parki i skwery z kawiarniami i sklepami - to właśnie Santa Susana.
    Calella
    Kurort z pięknymstarym miastempełnym wąskich uliczek, ukwieconych balkonów, kafeterii,sklepów, restauracji i barów. Miejsce, drugie po Lloret, gdzie lubią sie bawić młodzi ludzie.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania orazGdańska. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisko Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl\rozklady.

    Wycieczki lokalne

    BARCELONA - FONTANNY - cena ok. 40 EUR/os. dorosła, 27 EUR/ dziecko
    Zapraszamy do miasta Antoniego Gaudiego, gdzie zobaczymy, miedzy innymi kościół Sagrada Familia (imponująca budowla sięgająca powyżej 100 metrów), dzielnicę Eixample, obejrzymy tereny wystawy światowej oraz obiekty olimpijskie na wzgórzu Montjuic (miejsce rozpoczęcia i zakończenia olimpiady w 1992 r.). Zaprosimy również na spacer po słynnej ulicy Ramblas, będącej głównym deptakiem Barcelony,oraz zwiedzimy Stare Miasto (La Ciutat Vella) - z przepiękną dzielnicą gotycką - Barri Gotic, w sercu której mieści się wspaniała Katedra św. Eulalii.A takze coś dla miłośników piłki nożnej - wizyta na słynnym stadionie Barcelony Camp Nou - dodatkowo platna 20 EUR. Wieczorem pokaz słynnych "tańczących fontann" - powrót do hoteli ok północy.
    MONTSERRAT - cena ok. 42 EUR/os. dorosła, 26 EUR/dziecko
    To monumentalny i rozległy masyw górski o stromych ścianach i szczytach przypominających iglice i baszty. Stojąc u podnóża, trzeba mocno zadzierać głowę, by wśród pionowych ścian dostrzec położony na wąskiej półce skalnej (721m n. p. m.) słynny klasztor benedyktynów - główne sanktuarium Maryjne Katalonii. Przebywając w tym duchownym centrum Katalonii zwiedzimy Bazylikę z jej najcenniejszym obiektem adoracji: figurą La Moreneta - Czarnej Madonny z Montserrat. Posłuchamy również słynnego chóru chłopięcego Escolania, najstarszego w Europie (o ile nie będzie na wyjezdzie).
    ŚWIAT DALEGO -GIRONA - cena ok. 46 EUR/os. dorosła, 33 EUR/dziecko
    Podczas tej wycieczki będzie można podziwiać Muzeum Salvadora Dali w Figueres, rodzinnym mieście Daliego. Następnie pojedziemy do jednego z najpiękniejszych zakątków Catalonii - Girony.Wspaniale zachowane stare miasto pozwoli nam sie przenieść w czasie.
    RUPIT - BESALU - cena ok. 49 EUR/os. dorosła, 32 EUR/dziecko
    Przepiękna wycieczka do dwóch średniowiecznych katalońskich miasteczek. Besalu- kluczowe miejsce na szlaku romańskich zabytków Katalonii. Spacer po tej malowniczej miejscowości pozwala poznać uroki średniowiecznej osady. Po zwiedzeniu Besalu przewidziany jest obiad w restauracji położonej na wzgórzu skąd rozciąga się niesamowity widok na okoliczne góry. Kolejnym punktem programu jest zwiedzanie miasteczka Rupit. Charakterystyczne wąskie brukowane uliczki, domy z kamienia i place z podcieniami przenoszą nas w czasy średniowiecza.
    WATER WORLD
    (czynny od 15 maja)
    - cena ok. 30 EUR bilet normalny, 70 EUR bilet rodzinny, 18 EUR bilet dla dziecka
    Największe miasteczko wodne na Costa Brava , pełne torów wodnych i basenów. Sa tu równiez dwie największe atrakcje: Rafting River, niezwykle rwąca i bystra rzeka o długości 215 m i Water Mountain - 250 m różnicy wysokości! Cały dzień niezapomnianych wrażeń i świetnej zabawy.
    MARINALAND
    (czynny od 15 maja)
    - cena ok.27 EUR bilet normalny, ok. 65 EUR bilet rodzinny, ok.17,5 EUR bilet dladziecka.
    Delfinarium i park rozrywki o powierzchni 6,5 ha. Największe atrakcje Marinelandu to znakomite pokazy tresury delfinów, lwów morskich, papug oraz ptaków drapieżnych. Park rozrywki wodnej to cały zespół basenów, torów wodnych i zjeżdżalni.
    REJS STATKIEM DO TOSSA DE MAR - cena ok.31 EUR
    Wspaniała wycieczka wzdłuż wybrzeza Costa Brava, w czasie której możecie Państwo podziwiać niezapomniane widoki "dzikiego wybrzeża". Jak sama nazwa wskazuje przyroda stworzyła ten kawałek litoralu wyjątkowo pięknie i dziko.Skały opadające bezposrednio do morza i wciśnięte w nie zatoczki są doskonałym plenerem zdjęciowym.A Tossa de Mar to chyba najpiękniejsze miejsce na całym wybrzeżu!
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczeklokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Costa Barcelona

    OPIS

    Położony w centrum turystycznej miejscowości Santa Susana. Blisko piaszczystej plaży a także wielu restauracji i sklepów. Przestronne pokoje z pewnością przypadną do gustu każdej rodzinie z dziećmi. Dla najmłodszych przygotowano mini kluby, animacje i plac zabaw. Idealne na wieczory będą programy rozrywkowe na żywo.

    lokalizacja

    200 m od centrum Santa Susanna, 80 km od lotniska w Barcelonie Hotel usytuowany na powierzchni: 3000 m2.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4* Superior

    Data otwarcia

    1989 r. Odnowiony w 2019 r.Na terenie hotelu: restauracja, bar, room service (płatny), pralnia (płatna), basen odkryty. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    150 m od hotelu, publiczna, piaszczysto-żwirowa, dojście do plaży ulicą. Płatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe.

    pokoje

    Zlokalizowane w 1 budynkach:- budynek główny (liczba pięter: 7, liczba wind: 2)Typy pokoi:- suity standard dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon- pokoje premium dla max. 4 os.: 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon- junior suite plus dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon- junior suite premium dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon

    Wyżywienie

    - restauracja główna, bar

    śniadanie

    - śniadanie (07:00-10:00)

    śniadanie i obiadokolacja

    - śniadanie (07:00-10:00), obiadokolacja (19:00-22:00)

    śniadanie, obiad i kolacja

    - śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-22:00)All Inclusive(10:00-23:00)- śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-22:00)- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - animacje- kino

    płatne

    - tenis stołowy- bilardDODATKOWE INFORMACJEZe względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19:- Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE- Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - TAK- Czy w hotelu można kupić maseczki? - NIE- Czy w hotelu znajduje się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - NIE- Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE- Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp..? - TAK- Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - TAK- Jak często są sprzątane pokoje? - CODZIENNIE- Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK (ŚNIADANIE, OBIAD, KOLACJA, ŚNIADANIE, OBIAD, KOLACJA)- Jak będą serwowane posiłki? - SAMOOBSŁUGA LUB OBSŁUGA KELNERSKA NA ŻYCZENIE GOŚCIA- Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK- Czy jest dostępna usługa Room Service? - TAK (W WYZNACZONYCH GODZINACH)- Czy będą czynne restauracje a'la carte/tematyczne? - NIE- Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - TAK- Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - NIE- Czy na leżakach są materace? - NIE- Czy na plaży są dostępne ręczniki? - NIE- Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK (PO KAŻDYM UŻYCIU)- Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (OBSŁUGA KELNERSKA)- Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - NIE- Czy mini klub jest czynny? - TAK- Czy hotel prowadzi program animacyjny? - TAK (ANIMACJE W CIĄGU DNIA I WIECZOREM)- Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19?tak- Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki?Odizolowanie zakażonego gościa od pozostałych i wezwanie służb medycznychOPŁATA TURYSTYCZNAW Katalonii obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość tej opłaty kształtuje się następująco 5* - ok. 3,00 €/os/doba (Barcelona ok. 3,50€/os.), 4* - ok. 1,20€/os/doba (Barcelona ok. 1,70€/os/doba), apartamenty - ok. 1,00€/os/doba (Barcelona ok. 2,25€/os/doba), campingi i pozostałe obiekty hotelowe - ok.0.60€/os/doba (Barcelona ok. 1,00€/os/doba).Do powyższych cen należy doliczyć 10% podatku.Opłata turystyczna naliczana jest od ukończonego 16 roku życia i tylko za pierwsze 7 dni pobytu.

    Aktualizacja opisu

    18.02.2021 11:40

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinnyNiepełnosprawniWi-FiMini KlubAll InclusiveSerwis plażowyPokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4Hiszpania/Costa Brava/Costa Dorada

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna  4*

    Położenie

    Santa Susanna- w pobliżu hotelu znajdują się centrum miasta, supermarket, przystanek autobusowy i postój taksówek.- ok. 250 m plaża- ok. 1,5 km od centrum Malgrat- ok. 55 km Barcelona- ok. 40 km lotnisko GRO- ok.77 km lotnisko BCN

    Plaża

    - piaszczysta- serwis plażowy płatny

    Pokoje

    Pokoje typu Junior Suite Standard Balcony or Terrace. Sypialnia zintegrowana z salonem.- klimatyzacja- TV-SAT, telefon- mini bar- łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów)- balkon

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatnie:- basen zewnętrzny ze słodką wodą- leżaki i parasole przy basenie- muzyka na żywo, przedstawienia wieczorne (w sezonie)- ręczniki (kaucja)Płatne:- bilard- sala gier

    Dla dzieci

    - brodzik- plac zabaw- mini klub 4 - 12 lat- łóżeczka dziecięce

    Wyżywienie

    Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu.HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne.Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne.All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w wyznaczonych przez hotel godzinach. 

    Restauracje i bary

    - restauracja (bufet)- bar

    Dodatkowe informacje

    - renowacja 2010 r.- 1 budynek, 7 pięter, windy- 186 pokoi- wypożyczalnia samochodów- parking (płatny)- internet WIFI  bezpłatny- pralnia- kantor- przechowalnia bagażywww.aquahotel.com

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

    Bagaż

    Gdańsk (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 180 PLN/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  360 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 260 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10 - 31.10)- 32 kg -  530 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 370 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10 - 31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Kraków, Katowice (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 150 PLN/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  360 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 250 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i do 01.10-31.10)- 32 kg -  460 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 350 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i do 01.10-31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Warszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 200 PLN/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  390 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 260PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10 - 31.10)- 32 kg - 550 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 380 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10 - 31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa Modlin, Wrocław, Kraków, Poznań, Gdańsk (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 100zł/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 230PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/390PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa 

    Opis kraju

    HISZPANIAHiszpania to kraj pełen słońca, tradycji i różnorodnych kultur. Wakacje w Hiszpanii to idealna propozycja dla wszystkich, zarówno dla turystów preferujących aktywny wypoczynek, jak i wczasowiczów wylegujących się na plaży i korzystających z uroków nadmorskich kurortów.Informacje ogólne o krajuTo państwo położone w zachodniej części Europy, z dostępem do Morza Śródziemnego oraz Zatoki Biskajskiej. Flaga Hiszpanii to prostokąt o trzech poziomych pasach w kolorach: czerwonym, żółtym i czerwonym. Z lewej strony żółtego fragmentu flagi znajduje się godło w postaci tarczy i charakterystycznej korony. Kraj jest jednym z najpiękniejszych miejsc na wczasy w Europie i chętnie kierunek wybierany przez mieszkańców Polski. Wakacje w Hiszpanii to okazja, aby odpocząć na pięknych, piaszczystych plażach, spróbować lokalnych przysmaków, cieszyć się ładną pogodą, a także zwiedzić majestatyczne zabytki. Słoneczna Hiszpania to charakterystyczne miejsce na mapie Europy, które łączy w sobie nowoczesność z tradycją. Regiony takie jak: Costa Blanca, Costa Brava, Costa del Sol i Costa de la Luz to miejsca, które tętnią życiem przez całą dobę, choć najwięcej rozrywek czeka tam na wczasowiczów nocą. Wycieczka do Hiszpanii to propozycja dla całej rodziny. Liczne atrakcje turystyczne, ciekawe miejsca i możliwość spędzania wolnego czasu na różne sposoby z pewnością nikomu nie pozwolą się nudzić. Hiszpania składa się z części lądowej oraz wyspiarskiej, w skład której wchodzą jedne z najpopularniejszych miejsc na świecie, czyli Wyspy Kanaryjskie na Atlantyku oraz Baleary na Morzu Śródziemnym. Państwo Hiszpańskie składa się z 17 prowincji (zwanych regionami), a każda z nich ma niepowtarzalną kulturę oraz obyczaje. Hiszpańskie wyspy zachwycają zapierającymi dech w piersiach widokami, zabytkowymi budowlami i malowniczymi plażami usytuowanymi wśród urokliwych zatoczek. Wyjątkowe krajobrazy oraz wiele atrakcyjnych turystycznie miejsc sprawia, że Hiszpania to jedno z najchętniej odwiedzanych państw nie tylko przez polskich turystów, ale i podróżników z całego świata. Ma zróżnicowany teren o nieograniczonym potencjale turystycznym, dlatego każdy znajdzie tu coś dla siebie. Kultura i obyczajeHiszpanie to ludzie pogodni, bardzo przywiązani do kultury oraz zwyczajów regionu, w którym mieszkają. Z ogromnym szacunkiem odnoszą się do rodziny, stawiając ją zawsze na pierwszym miejscu. Mieszkańców Hiszpanii charakteryzuje też duże poczucie niezależności i pozytywne nastawienie do innych ludzi, także tych przyjezdnych. W Hiszpanii obowiązuje język kastylijski, który potocznie nazywa się go językiem hiszpańskim. W kraju za język urzędowy uznaje się również - w zależności od regionu - język galicyjski, baskijski lub kataloński. W najpopularniejszych turystycznie miastach Hiszpanii można bez problemu porozumieć się w języku angielskim i francuskim. Większość mieszkańców kraju jest wyznania katolickiego. Zaledwie kilka procent ludności uważa się za członków grup praktykujących inne wierzenia religijne, takie jak: judaizm, hinduizm, islam, protestantyzm.KuchniaHiszpańska kuchnia to przede wszystkim świeże i przyrządzane na wiele sposobów ryby oraz owoce morza. Potrawy podawane są zarówno na ostro, jak i na słodko. Jednym z najbardziej charakterystycznych dań w kuchni hiszpańskiej jest paella, czyli danie jednogarnkowe na bazie ryżu, szafranu i owoców morza. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto spróbować także pieczonej jagnięciny, tortilli de patata z jajek i ziemniaków, wyśmienitych deserów, takich jak: flan, turrón, alfajor oraz puszystych paluszków śniadaniowych - churros (idealnych do filiżanki gorącej kawy).Dla aktywnychWakacje w Hiszpanii to idealna okazja, aby rozpocząć przygodę z wodnymi sportami, zwłaszcza windsurfingiem oraz żeglarstwem. Miłośnicy wędrówek wysokogórskich mogą do woli spacerować po licznych szlakach górskich w takich pasmach jak: Góry Betyckie, Pireneje, Góry Kastylijskie. Jednym z najbardziej malowniczych szlaków hiszpańskich jest El Camino, prowadzący do Santiago de Compostela na obszarze pogórza Gór Kantabryjskich. Fani mocnych wrażeń mogą skorzystać z encierro. To przepędzanie byków na specjalną arenę ulicami miasta. Słynne na cały świat święto San Fermin odbywa się w Pampelunie.Co warto kupić?Wczasy w Hiszpanii to niepowtarzalna okazja, aby przywieźć do Polski wspaniałe pamiątki. Wśród turystów szczególnie popularne są figurki w kształcie byka, które kojarzą się ze słynną na cały świat corridą. Fani hiszpańskiej kuchni mogą zakupić artykuły spożywcze. Do najbardziej polecanych należą: oliwa z oliwek, lokalne wino oraz turrony, czyli rodzaj nugatów w kształcie kostek (jedna z najpopularniejszych słodkich przekąsek w Hiszpanii).PogodaPogoda w Hiszpanii, zwłaszcza w sezonie letnim, przyciąga wielu turystów z całego świata. W najcieplejsze miesiące, czyli w lipcu i sierpniu, temperatura powietrza może sięgać nawet 35 stopni Celsjusza, zarówno na wyspach, jak i w części kontynentalnej. Hiszpania należy do najbardziej nasłonecznionych miejsc w całej Europie - słońce świeci tu nawet do 12 godzin na dobę. Z tego też względu wakacje w Hiszpanii to gwarancja rewelacyjnej pogody, a co za tym idzie - przyjemnego letniego wypoczynku. Hiszpania jest również bardzo atrakcyjna zimą, zwłaszcza część kontynentalna, jak: Costa del Sol, Costa Blanca, Brava czy Wyspy Kanaryjskie. Tam można liczyć na słoneczną pogodę i temperatury sięgające nawet 15 stopni Celsjusza.Przydatne zwrotyTak - Sí [si]Nie - No [no]Dziękuję - Gracias [gratias]Dzień dobry - Buenos días [błenos dijas]Do widzenia - Adiós [adjos]Cześć (przywitanie) - Hola [ola]Cześć (pożegnanie) -- Chao [ciau]Przepraszam - Perdona; Disculpe [perdona; diskulpe]Dlaczego Hiszpania?Hiszpania to państwo bardzo różnorodne pod względem kultury, zwyczajów, a nawet krajobrazu. To miejsce, gdzie można korzystać z uroków zarówno górskich szlaków, jak i malowniczych, piaszczystych plaż. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto skorzystać z ofert jednej z nadmorskich miejscowości, które zapewniają turystom niezliczone atrakcje, leżących np. na Costa Brava, Costa del Sol, Costa Blanca czy Costa de la Luz. Niezapomniane wczasy w Hiszpanii zapewni z pewnością wycieczka na jedną z rajskich Wysp Kanaryjskich, takich jak np. La Palma, Teneryfa, Fuerteventura, Majorka i Gran Canaria. W naszym biurze podróży można skorzystać z propozycji wyjazdów zagranicznych każdego dnia. Hiszpania ma niezwykle rozbudowaną bazę hotelową - znaleźć można tu komfortowe noclegi zarówno dla rodzin z dziećmi, grup zorganizowanych, jak i pojedynczych wczasowiczów. Wakacje na hiszpańskich wyspach to całoroczna propozycja dla każdego, zarówno dla miłośnika aktywnego spędzania wolnego czasu, jak i fana słodkiego lenistwa, np. na jednej z rajskich plaż.Informacje praktyczneWymagane dokumenty: paszport lub dowód osobistyWaluta: euro = ok. 4,3 PLN (grudzień 2019)Ceny: woda = ok. 50 centów (ok. 2 zł), przekąska na mieście = 4-6 Euro (ok. 17-26 zł), obiad w restauracji od 10 Euro (od ok. 43 zł)Czas: taki sam jak w PolsceNapięcie: 220 V, gniazdka europejskieSzczepienia: nie wymaganeAmbasada:Ambasada RP w MadrycieInformacje dot. stosunków politycznych, kulturalnych, problematyka Unii Europejskiej, sprawy prasowe i innec/Guisando 23 bis28035 MadridTel: +34 913 736 605E-mail: madryt.amb.sekretariat@msz.gov.pl WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    AlfaStar

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

     

    Kategoria

    4

     

     

    Region

    Costa Brava,Santa Susanna

     

     

     

    Położenie

    Hotel usytuowany w miejscowości Santa Susanna, 35 km od lotniska w Gironie. Oddalony o 500 m. od centrum i 150 m. od plaży.

     

     

     

    Hotel

    Na terenie kompleksu recepcja, restauracja, bar, pralnia, wypożyczalnia samochodów.Ponadto basen z brodzikiem dla dzieci.

     

     

     

    Pokoje

    Pokoje zostały przytulnie urządzone. Każdy wyposażony jest w łazienkę z wanną, prysznicem oraz WC, klimatyzację, TV SAT, suszarkę do włosów, balkon, telefon oraz sejf ( za dodatkową opłatą).

     

     

     

    Wyżywienie

    Hotel oferuje wyżywienie w formule HB, czyli śniadania oraz obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do posiłków dodatkowo płatne.

     

     

     

    Sport i relaks

    Do dyspozycji gości plac zabaw dla dzieci, dzienna oraz wieczorna animacja. Za dodatkową opłatą tenis stołowy, bilard, piłkarzyki.

     

     

     

    Cena zawiera

    • przelot,
    • transfer,
    • zakwaterowanie,
    • wyżywienie wg oferty,
    • opiekę rezydenta,
    • obowiązkowe ubezpieczenie.

    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Hotel położony tuż przy samej promenadzie, ok 200 m od centrum pięknej miejscowości Santa Susanna. Lotnisko w Barcelonie oddalone o ok 77 km, w Gironie 33 km. W pobliżu hotelu znajdują się liczne sklepy, puby, restauracje oraz przystanek autobusowy.

    PLAŻA

    Publiczna plaża oddalona od hotelu o ok 150 m, dość strome zejście do morza. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 4*+ Komfortowy 5 piętrowy obiekt hotelowy należący do sieci Aqua Hotels. Uprzejma obsluga hotelowa sprawi, że Państwa wakacje będą wyjątkowo przyjemnym doświadczeniem.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Całodobowa recepcja, restauracja, lobby, klimatyzowane pomieszczenia ogólnodostępne, lobby bar,  bar przy basenie, disco/pub, taras słoneczny z leżakami i parasolami, 3 windy, sala TV, wymiana walut, wypożyczalnia aut, sejf, doktor na życzenie (płatny), usługi pralnicze (płatne), przechowalnia bagażu, sklep z pamiątkami, parking.

    INTERNET

    Bezpłatne Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych, kącik internetowy dodatkowo płatny.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: basen ze słodką wodą, leżaki i parasole, dzienny i wieczorny program animacyjny. Płatne: ping-pong, bilard, gry video.

    DLA DZIECI

    brodzik dla dzieci, plac zabaw, mini club, łóżeczko na życzenie.

    ZAKWATEROWANIA

    Hotel posiada 186 komfortowo i nowocześnie urządzonych pokoi. Dwuosobowe pokoje typu standard suite z możliwością 2 dostawek. Pokój składa się z sypialni oraz części dziennej (living room) w której znajduje się sofa dwuosobowa (Przy zakwaterowaniu 4 osób dwie osoby spią na sofie). Wszystkie pokoje klimatyzowane z balkonem lub tarasem, łazienka, suszarka, TV, telefon, minibar (płatny), sejf (płatny).

    WYŻYWIENIE

    BB śniadania w formie bufetu. HB śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. FB śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Napoje do obiadów i kolacji dodatkowo płatne. All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 9:00 - 24:00. Przekąski w wyznaczonych barach w godzinach 12:00 - 24:00. Bezpłatna woda w pokoju. Ręczniki basenowe na zapytanie.

    INFORMACJE DODATKOWE

    http://www.aquahotel.com/en/hotel/montagut-santa-susanna/services/ Możliwość skorzystania z ogólnodostępnych pryszniców w dniu wylotu. Dieta bezglutenowa. Hotel akceptuje zwierzęta do 5kg za dodatkową opłatą. Na miejscu w recepcji hotelu pobierana jest obligatoryjna opłata klimatyczna.

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: czarter-23kg, Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny: czarter 5kg,  Wizzair - mały o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (przy niskiej sprzedaży w okresie zimowym tj. od listopada do kwietnia alternatywnie możliwa opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    DOBA HOTELOWA

    UWAGA!!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Nekera

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    HISZPANIA

    Położenie

     Hotel przy plaży znajduje się bezpośrednio w centrum turystycznym. Okolica oferuje różnorodne sklepy, a także liczne restauracje i bary, a także transport publiczny. Dzielnica Santa Susanna znajduje się około 400 metrów od hotelu. Do centrum Malgrat jest około 1,5 km. Do centrum miasta można dojść w pół godziny. 

    Plaża

     W odległości 150 m od promenady i plaży w Santa Susanna.

    Wyposażenie

    Pokoje wyposażone są w łazienkę / prysznic, suszarka do włosów, telefon, telewizję satelitarną, balkon / taras i klimatyzację.  4-gwiazdkowy hotel posiada recepcję, bezprzewodowy dostęp do internetu w miejscach publicznych, restaurację w formie bufetu, bar, basen, taras słoneczny, brodzik i plac zabaw dla dzieci, ogród, pokój telewizyjny i rozrywkowy. 

    Wyżywienie

     śniadanie (7.30-9.30), śniadanie kontynentalne (10.00-12.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji; lekkie przekąski, ciastka w wyznaczonym miejscu (16.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (9.00-24.00); dodatkowo: bezpłatne korzystanie z ręczników basenowych (wymagany depozyt), sejf, woda w pokoju na powitanie; wymagane noszenie opasek all inclusive. 

    Internet

    WiFi w cenie   

    Zakwaterowanie

      śniadanie (7.30-9.30), śniadanie kontynentalne (10.00-12.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji; lekkie przekąski, ciastka w wyznaczonym miejscu (16.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (9.00-24.00); dodatkowo: bezpłatne korzystanie z ręczników basenowych (wymagany depozyt), sejf, woda w pokoju na powitanie; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    Sport

     tenis stołowy, bilard  

    Rozrywka

      gry i zabawy, aqua aerobik, salsa, muzyka na żywo, wieczorne show 

    Dzieci

    miniklub  

    Ktegoria lokalna

    5 gwiazdek 

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). Opłata klimatyczna płatna na miejscu TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Dertour Polska

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Aqua Hotel Montagut Suites

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Santa Susana

    Region

    Costa Brava

    Kod

    GRO04060 FH

    Liczba pokoi

    186

    Położenie

    Centralnie położony hotel, liczne restauracje, bary i sklepy w odległości ok. 400 m, do plaży ok. 600 m.

    Opis

    Hotel wakacyjny, przyjazdy dla rodzin. W hotelu restauracja, bar, terminale internetowe (za opłatą), winda, basen, taras słoneczny z leżakami i parasolami, bar przy basenie, parking (za opłatą).

    Wyżywienie

    Śniadanie w formie bufetu. Przy rezerwacji z 2 posiłkami dziennie (H) dodatkowo kolacja w formie bufetu, przy rezerwacji z 3 posiłkami dziennie (V) dodatkowo obiad w formie bufetu lub All inclusive. All inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, popołudniowa kawa/herbata, ciastka, lody, w godz. ok. 9-24 napoje bezalkoholowe oraz krajowe i międzynarodowe napoje alkoholowe.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Łazienka/WC, suszarka do włosów, salon połączony z sypialnią z rozkładaną sofą, telefon, TV, minibar, sejf, klimatyzacja/ogrzewanie (zależnie od sezonu), balkon lub taras.

    Pokój typ 1

    DZ/EZ = pokój 2-os. również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DZA = pokój 2-os. Premium, wyposażenie jak w DZ, ale z ręcznikami przy basenie i lepszym widokiem.

    Pokój typ 3

    VA = pokój z 4 łóżkami, wyposażenie jak w DZ, ale większy.

    Dla dzieci

    W cenie brodzik dla dzieci.

    Warto wiedzieć

    Sezonowo dodatkowe świadczenia w cenie.

    Pies

    Niedozwolony.

    Parking / Garaż

    Parking za opłatą, ok. 5 EUR/dzień.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    SP509102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Costa Brava, Hiszpania

    Położenie

    ok. 150 m do plaży, centrum Malgrat ok. 1,5 km.

    Wyposażenie

    nowoczesny i komfortowy hotel rodzinny (186 pokoi) z pomieszczeniem klubowym, salą telewizyjną, barem i restauracją. WLAN za opłatą. Windy. Basen (ok. 140 m kw.) z oddzielnym brodzikiem dla dzieci. Ogród z tarasem, leżakami i parasolami.

    Kategoria lokalna

    4,5 gwiazdki.

    Zakwaterowanie (A)

    A1A,A2A,A3A,A4A: nowocześnie wyposażona suite (ok. 34 m kw.) z pokojem dziennym z rozkładaną kanapą, tel., TV-sat., klimatyzacją, lodówką, płatnym sejfem (ok. 18 EUR/tydzień) i pokojem 2-os. (niektóre z łóżkiem francuskim 1,50x19,50 m lub 2 łóżka pojedyncze Wanna, WC, suszarka, umeblowany balkon. A2B/B2B/A3B/A4B: suite premium, dodatkowo z widokiem na basen, WLAN gratis.

    Wyżywienie

    przy rezerwacji  typ A: śniadanie lub 2 posiłki w formie bufetu. Przy rez. B wyżywienie pełne lub all inclusive, również produkty bezglutenowe

    Sport

    aerobic, gimnastyka wodna. Za opłatą: bilard, tenis stołowy, kort tenisowy, boisko do gry w piłkę nożną (przy hotelu Aquamarina ok. 100 m).

    Dzieci

    brodzik dla dzieci, mini klub (4-10 lat), plac zabaw.

    Opłata klimatyczna

    ok. 1 EUR/dzień/os. od 17 lat.

    Parkowanie

    parking ok. 5 EUR/dzień.

    Zwierzę domowe

    ok. 10 EUR/dzień (maks. 5 kg, wymagane zgłoszenie w biurze podróży).

    All Inclusive

    B2A/B2B: 3 posiłki, śniadanie kontynentalne dla śpiochów w godz. 10-12, przekąski, lody, ciasto w godz. 16-18:00, woda mineralna w pokoju, serwis ręcznikowy przy basenie, napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-23:00.

    Zniżki (A)

    1-3 dzieci (2-12 lat) pobyt gratis lub zniżka procentowa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Aqua Hotel Montagut
    Filmy hotelu Aqua Hotel Montagut:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Aqua Hotel Montagut:
    https://www.youtube.com/watch?v=R5bCmHZ3o0c

    Opinie o Hotelu Aqua Hotel Montagut

    Aqua Hotel Montagut - możliwości zakwaterowania:

    junior suite premium poolview balcony or terrace
    junior suite standard balcony or terrace
    suite premium poolview balcony or terrace
    suite singleuse standard balcony or terrace
    suite standard balcony or terrace
    Einzelzi Bk/T
    Einzelzi Bk/T
    Pokój premium suite 2 os.
    Pokój premium suite 3 os.
    Pokój premium suite 4 os.
    Suite 2 os.
    Suite 3 os.
    Suite 4 os.
    Suite Bk/T
    Suite Bk/T
    Suite Bk/T Premium

    Aqua Hotel Montagut - Możliwości wyżywienia:


    Aqua Hotel Montagut - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Aqua Hotel Montagut? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00