cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
  • Hotel KN Arenas del Mar, Hiszpania
1 / 65
Ocena
hotelu:
3.8 / 5
Najbliższy termin
06.12 - 13.12
już od 2849 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
15.12 - 19.12
już od 1299 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu KN Arenas del Mar
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel KN Arenas del Mar
star 4

Hiszpania
Ocena hotelu KN Arenas del Mar:
3.8 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu KN Arenas del Mar:
  • Lokalizacja
    3.5
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.5
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 06 grudnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 grudnia 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Arenas del Mar Beach & Spa to hotel usytuowany w kameralnej miejscowości El Medano, bezpośrednio nad oceanem. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje oraz osobom nastawionym na wypoczynek w ciszy i spokoju. Hotel wyłącznie dla osób powyżej 18 roku życia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy w miejscowości El Medano, bezpośrednio przy piaszczystej, publicznej plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • nowoczesny wystrój, taras słoneczny z widokiem na ocean, nowoczesne SPA z krytym basenem
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, wi fi gratis

Hotel KN Arenas del Mar w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Arenas del Mar Beach & Spa to hotel usytuowany w kameralnej miejscowości El Medano, bezpośrednio nad oceanem. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje oraz osobom nastawionym na wypoczynek w ciszy i spokoju. Hotel wyłącznie dla osób powyżej 18 roku życia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy w miejscowości El Medano, bezpośrednio przy piaszczystej, publicznej plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • nowoczesny wystrój, taras słoneczny z widokiem na ocean, nowoczesne SPA z krytym basenem
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Ten wybudowany w 2008 roku hotel położony jest w cichej, spokojnej okolicy, niedaleko centrum El Medano. Miasto El Medano słynie z doskonałych warunków do uprawiania sportów wodnych. Właśnie tam rozgrywane są zawody w kite i windsurfingu. Hotel znajduje się bezpośrednio przy niezagospodarowanej, piaszczystej plaży La Jaguita . Do najbliższych sklepów, restauracji, kawiarni ok. 2 km. Do lotniska Reina Sofia ok. 7 km. Hotel przyjmuje Gości powyżej 18 roku życia.

 

Pokoje:

Rainbow Tours proponuje zakwaterowanie w pokojach typu junior suite (ok. 35 m2): wszystkie urządzone w bardzo nowoczesnym stylu, dla maksymalnie 3 osób, w części sypialnianej dwa łóżka, w części dziennej sofa, łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów), indywidualnie sterowana klimatyzacja, TVsat LCD, sejf (dodatkowo płatny), balkon ze stolikiem i krzesłami. W sprzedaży również junior suite promo

Świadczenia

Cena obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).


Cena nie obejmuje: wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki fakultatywne

PARK NARODOWY LAS CANADAS DEL TEIDE
Zapraszamy do zwiedzenia parku, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 km. Na północy wznosi się wielki stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. - najwyższy szczyt Hiszpanii i 3 najwiekszy oraz czynny wulkan na świecie. Na południu znajdują się "canadas" - równiny ciągnące się od podnóża Teide aż do wnętrza starego krateru. Krajobraz parku tworzą dziwne, różnokolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Wszystko to tworzy niesamowity kontrast do palm i piasku, osiągalnych zaledwie 30 km dalej. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze bardziej z bliska proponujemy wjazd kolejką na 3555 m.n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 25 EUR/os). Cena wycieczki ok. 49 Eur/os, dzieci do lat 12 ok. 25Eur

SIAM PARK
Największy tematyczny park wodny w Hiszpanii (18,5 hektara powierzchni), składający się z ponad 25 różnych budynków, kilkunastu zjeżdżalni - w tym największa na wysokości 28 metrów (ósme piętro) - kończąca się tunelem w basenie pełnym rekinów, wodospady, sztuczne rzeki, tropikalna zieleń, mnóstwo basenów w tym 3 z podgrzewaną wodą oraz plaża z białym piaskiem przywiezionym z samej Portugalii. I jakby tego było mało to na dokładkę sztuczne fale do wysokości 3 metrów! Na miejscu bogate zaplecze gastronomiczne w postaci różnego rodzaju barów i restauracji, wypożyczalnia pontonów oraz sklepy z pamiątkami. Oryginalna architektura nawiązuje do dawnego królestwa Tajlandii "SIAM" i stąd też sama nazwa parku. Siam Park znajduje się w Playas de Las Americas, zjazd bezpośrednio z autostrady TF 1. Park wodny oferuje także bezpłatny transport turystów charakterystycznymi autobusami. Cena z własnym dojazdem: ok. 33 Eur/os. dorosła, ok. 22 Eur/dziecko 4-11 lat, dzieci do lat 3 bezpłatnie. Park jest czynny codziennie w godzinach 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem.

LORO PARQUE (Puerto de la Cruz)
Loro Parque znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz. Jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego - stał się on ostoją wielu zagrożonych wyginięciem gatunków, do tego egzotyczny ogród i przepiękna tropikalna zieleń czynią to miejsce obowiązkowym punktem pobytu każdego turysty. Tysiące ptaków, także żółwie, aligatory, małpy, goryle, tygrysy i potężne akwarium w którym zobaczyć można miedzy innymi rekiny, a także pingwinarium - widok tych pociesznych ptaków zawsze przykuwa uwagę. Na koniec pokazy tresury delfinów, papug i lwów morskich, które zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Loro Park znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz - czynny codziennie. Park jest czynny codziennie w godzinach 10:00-18:45 (ostatnie wejście o godzinie 16:00). Cena wstępu - ok. 33 Eur/os. dorosła, ok. 22 Eur/dziecko 6-11 lat, ok. 6 Eur/dziecko 2-5 lat, dzieci do lat 5 bezpłanie.

DOOKOŁA WYSPY
Pierwszym przystankiem na tej wycieczce będzie jedna z najbardziej charakterystycznych atrakcji Teneryfy - Los Gigantes - majestatyczne 600 metrowe skały wpadające do oceanu. Następnie przejedziemy północne wybrzeże do uroczej miejscowości Garachico, która niegdyś była bardzo ważnym portem Teneryfy. Podróż kontunuujemy w kierunku Orotavy - soczyście zielonej doliny z plantacjami bananów oraz z niewielkim miasteczkiem o tej samej nazwie leżącym u podnóża El Teide. Na uwagę w Orotavie zasługują również kamienice z charakterystycznymi dla Wysp Kanaryjskich drewnianymi balkonami. Następnie zobaczymy miasto Santa Cruz. Czas wolny. Powrót wschodnią częścią Teneryfy. Cena bez lunchu ok. 45 Eur/os dorosła, dzieci do lat 12 ok. 23 Eur.

Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Arenas del Mar Beach & Spa to hotel usytuowany w kameralnej miejscowości El Medano, bezpośrednio nad oceanem. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje oraz osobom nastawionym na wypoczynek w ciszy i spokoju. Hotel wyłącznie dla osób powyżej 18 roku życia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy w miejscowości El Medano, bezpośrednio przy piaszczystej, publicznej plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • nowoczesny wystrój, taras słoneczny z widokiem na ocean, nowoczesne SPA z krytym basenem
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4Hiszpania/Teneryfa

Informacje Ogólne:

KN Arenas del Mar Beach & Spa Hotel w El Medano posiada 155 pokoi na 5 piętrach. Plaża piaszczysto-żwirowej znajduje się w odległości jedynie 50 m od hotelu, a miasto El Medano oddalone jest o 2 km. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Playa De Las Americas (22 km). Pozostałe miasta: Santa Cruz (54 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada salon, mini market, recepcję, klimatyzację, lobby i 2 windy. W 5-piętrowym hotelu personel mówi po hiszpańsku, angielsku, francusku i niemiecku. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia samochodów. Do dyspozycji są 2 baseny. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się dyskoteka, przystanek autobusowy, bary/restauracje i supermarket. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: Siam Park (22 km) i Santa Cruz (54 km). Hotel zapewnia dostęp bez barier: rampa/podnośnik, łazienka przystosowana do korzystania przez osoby na wózkach inwalidzkich i winda przystosowana do przewozu wózków inwalidzkich. Hotel posiada parking dla samochodów. Hotel tylko dla dorosłych (18+).

Udogodnienia:

Hotel oferuje kantor. Dostęp do Internetu w sali internetowej i bezprzewodowego poprzez hotspot. Hotel posiada salę konferencyjną. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

W hotelu znajduje się restauracja. Wieczorem odwiedź bar w recepcji. All Inclusive: All Inclusive obejmuje ciasta i wyroby cukiernicze (pora serwowania: 15:00 - 18:00) i przekąski (pora serwowania: 10:00 - 13:00).

Sport i Rozrywka:

Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje program zajęć animacyjnych. KN Arenas del Mar Beach & Spa Hotel posiada hammam, spa, pokój do relaksu, jacuzzi i słoneczny taras. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 10 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty. Some services and facilities might be closed or offered with restrictions due to COVID19 Prevention measurement. Changes can be applied without previous notice.

Bagaż

Warszawa Modlin (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 140 PLN/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 280 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/380 PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa  Katowice (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 240 PLN /osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  650 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 500 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10)- 32 kg -  750 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 650 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Warszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 240 PLN/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  600 PLN (wyloty do 05.05 i od 01.06-30.09)/ 490 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10)- 32 kg -  720PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 590 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 450 PLN- 23 kg - 510 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.W rezerwacjach dokonanych do 30.11.2020 klientom przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25)

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

Opis kraju

HISZPANIAHiszpania to kraj pełen słońca, tradycji i różnorodnych kultur. Wakacje w Hiszpanii to idealna propozycja dla wszystkich, zarówno dla turystów preferujących aktywny wypoczynek, jak i wczasowiczów wylegujących się na plaży i korzystających z uroków nadmorskich kurortów.Informacje ogólne o krajuTo państwo położone w zachodniej części Europy, z dostępem do Morza Śródziemnego oraz Zatoki Biskajskiej. Flaga Hiszpanii to prostokąt o trzech poziomych pasach w kolorach: czerwonym, żółtym i czerwonym. Z lewej strony żółtego fragmentu flagi znajduje się godło w postaci tarczy i charakterystycznej korony. Kraj jest jednym z najpiękniejszych miejsc na wczasy w Europie i chętnie kierunek wybierany przez mieszkańców Polski. Wakacje w Hiszpanii to okazja, aby odpocząć na pięknych, piaszczystych plażach, spróbować lokalnych przysmaków, cieszyć się ładną pogodą, a także zwiedzić majestatyczne zabytki. Słoneczna Hiszpania to charakterystyczne miejsce na mapie Europy, które łączy w sobie nowoczesność z tradycją. Regiony takie jak: Costa Blanca, Costa Brava, Costa del Sol i Costa de la Luz to miejsca, które tętnią życiem przez całą dobę, choć najwięcej rozrywek czeka tam na wczasowiczów nocą. Wycieczka do Hiszpanii to propozycja dla całej rodziny. Liczne atrakcje turystyczne, ciekawe miejsca i możliwość spędzania wolnego czasu na różne sposoby z pewnością nikomu nie pozwolą się nudzić. Hiszpania składa się z części lądowej oraz wyspiarskiej, w skład której wchodzą jedne z najpopularniejszych miejsc na świecie, czyli Wyspy Kanaryjskie na Atlantyku oraz Baleary na Morzu Śródziemnym. Państwo Hiszpańskie składa się z 17 prowincji (zwanych regionami), a każda z nich ma niepowtarzalną kulturę oraz obyczaje. Hiszpańskie wyspy zachwycają zapierającymi dech w piersiach widokami, zabytkowymi budowlami i malowniczymi plażami usytuowanymi wśród urokliwych zatoczek. Wyjątkowe krajobrazy oraz wiele atrakcyjnych turystycznie miejsc sprawia, że Hiszpania to jedno z najchętniej odwiedzanych państw nie tylko przez polskich turystów, ale i podróżników z całego świata. Ma zróżnicowany teren o nieograniczonym potencjale turystycznym, dlatego każdy znajdzie tu coś dla siebie. Kultura i obyczajeHiszpanie to ludzie pogodni, bardzo przywiązani do kultury oraz zwyczajów regionu, w którym mieszkają. Z ogromnym szacunkiem odnoszą się do rodziny, stawiając ją zawsze na pierwszym miejscu. Mieszkańców Hiszpanii charakteryzuje też duże poczucie niezależności i pozytywne nastawienie do innych ludzi, także tych przyjezdnych. W Hiszpanii obowiązuje język kastylijski, który potocznie nazywa się go językiem hiszpańskim. W kraju za język urzędowy uznaje się również - w zależności od regionu - język galicyjski, baskijski lub kataloński. W najpopularniejszych turystycznie miastach Hiszpanii można bez problemu porozumieć się w języku angielskim i francuskim. Większość mieszkańców kraju jest wyznania katolickiego. Zaledwie kilka procent ludności uważa się za członków grup praktykujących inne wierzenia religijne, takie jak: judaizm, hinduizm, islam, protestantyzm.KuchniaHiszpańska kuchnia to przede wszystkim świeże i przyrządzane na wiele sposobów ryby oraz owoce morza. Potrawy podawane są zarówno na ostro, jak i na słodko. Jednym z najbardziej charakterystycznych dań w kuchni hiszpańskiej jest paella, czyli danie jednogarnkowe na bazie ryżu, szafranu i owoców morza. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto spróbować także pieczonej jagnięciny, tortilli de patata z jajek i ziemniaków, wyśmienitych deserów, takich jak: flan, turrón, alfajor oraz puszystych paluszków śniadaniowych - churros (idealnych do filiżanki gorącej kawy).Dla aktywnychWakacje w Hiszpanii to idealna okazja, aby rozpocząć przygodę z wodnymi sportami, zwłaszcza windsurfingiem oraz żeglarstwem. Miłośnicy wędrówek wysokogórskich mogą do woli spacerować po licznych szlakach górskich w takich pasmach jak: Góry Betyckie, Pireneje, Góry Kastylijskie. Jednym z najbardziej malowniczych szlaków hiszpańskich jest El Camino, prowadzący do Santiago de Compostela na obszarze pogórza Gór Kantabryjskich. Fani mocnych wrażeń mogą skorzystać z encierro. To przepędzanie byków na specjalną arenę ulicami miasta. Słynne na cały świat święto San Fermin odbywa się w Pampelunie.Co warto kupić?Wczasy w Hiszpanii to niepowtarzalna okazja, aby przywieźć do Polski wspaniałe pamiątki. Wśród turystów szczególnie popularne są figurki w kształcie byka, które kojarzą się ze słynną na cały świat corridą. Fani hiszpańskiej kuchni mogą zakupić artykuły spożywcze. Do najbardziej polecanych należą: oliwa z oliwek, lokalne wino oraz turrony, czyli rodzaj nugatów w kształcie kostek (jedna z najpopularniejszych słodkich przekąsek w Hiszpanii).PogodaPogoda w Hiszpanii, zwłaszcza w sezonie letnim, przyciąga wielu turystów z całego świata. W najcieplejsze miesiące, czyli w lipcu i sierpniu, temperatura powietrza może sięgać nawet 35 stopni Celsjusza, zarówno na wyspach, jak i w części kontynentalnej. Hiszpania należy do najbardziej nasłonecznionych miejsc w całej Europie - słońce świeci tu nawet do 12 godzin na dobę. Z tego też względu wakacje w Hiszpanii to gwarancja rewelacyjnej pogody, a co za tym idzie - przyjemnego letniego wypoczynku. Hiszpania jest również bardzo atrakcyjna zimą, zwłaszcza część kontynentalna, jak: Costa del Sol, Costa Blanca, Brava czy Wyspy Kanaryjskie. Tam można liczyć na słoneczną pogodę i temperatury sięgające nawet 15 stopni Celsjusza.Przydatne zwrotyTak - Sí [si]Nie - No [no]Dziękuję - Gracias [gratias]Dzień dobry - Buenos días [błenos dijas]Do widzenia - Adiós [adjos]Cześć (przywitanie) - Hola [ola]Cześć (pożegnanie) -- Chao [ciau]Przepraszam - Perdona; Disculpe [perdona; diskulpe]Dlaczego Hiszpania?Hiszpania to państwo bardzo różnorodne pod względem kultury, zwyczajów, a nawet krajobrazu. To miejsce, gdzie można korzystać z uroków zarówno górskich szlaków, jak i malowniczych, piaszczystych plaż. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto skorzystać z ofert jednej z nadmorskich miejscowości, które zapewniają turystom niezliczone atrakcje, leżących np. na Costa Brava, Costa del Sol, Costa Blanca czy Costa de la Luz. Niezapomniane wczasy w Hiszpanii zapewni z pewnością wycieczka na jedną z rajskich Wysp Kanaryjskich, takich jak np. La Palma, Teneryfa, Fuerteventura, Majorka i Gran Canaria. W naszym biurze podróży można skorzystać z propozycji wyjazdów zagranicznych każdego dnia. Hiszpania ma niezwykle rozbudowaną bazę hotelową - znaleźć można tu komfortowe noclegi zarówno dla rodzin z dziećmi, grup zorganizowanych, jak i pojedynczych wczasowiczów. Wakacje na hiszpańskich wyspach to całoroczna propozycja dla każdego, zarówno dla miłośnika aktywnego spędzania wolnego czasu, jak i fana słodkiego lenistwa, np. na jednej z rajskich plaż.Informacje praktyczneWymagane dokumenty: paszport lub dowód osobistyWaluta: euro = ok. 4,3 PLN (grudzień 2019)Ceny: woda = ok. 50 centów (ok. 2 zł), przekąska na mieście = 4-6 Euro (ok. 17-26 zł), obiad w restauracji od 10 Euro (od ok. 43 zł)Czas: taki sam jak w PolsceNapięcie: 220 V, gniazdka europejskieSzczepienia: nie wymaganeAmbasada:Ambasada RP w MadrycieInformacje dot. stosunków politycznych, kulturalnych, problematyka Unii Europejskiej, sprawy prasowe i innec/Guisando 23 bis28035 MadridTel: +34 913 736 605E-mail: madryt.amb.sekretariat@msz.gov.pl WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


AlfaStar

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Arenas del Mar Beach & Spa to hotel usytuowany w kameralnej miejscowości El Medano, bezpośrednio nad oceanem. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje oraz osobom nastawionym na wypoczynek w ciszy i spokoju. Hotel wyłącznie dla osób powyżej 18 roku życia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy w miejscowości El Medano, bezpośrednio przy piaszczystej, publicznej plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • nowoczesny wystrój, taras słoneczny z widokiem na ocean, nowoczesne SPA z krytym basenem
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Teneryfa,El Medano

Położenie

Hotel położony jest w urokliwej miejscowości El Medano, zaledwie 10 minut drogi od lotniska Reina Sofia, w południowej części wyspy. El Medano jest znane na całym świecie przez miłośników windsurfingu i kitesurfingu. Hotel znajduje się bezpośrednio przy piaszczystej plaży La Jaguita oznaczonej Błękitną Flagą. Do najbliższych sklepów, restauracji, kawiarni jest ok. 2 km.

Hotel

Kompleks ten został wybudowany w roku 2008. Do dyspozycji gości hotel pozostawia: recepcję, klimatyzowaną restaurację, 3 bary, taras słoneczny z leżakami, basen oraz salę konferencyjną. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, na plaży za opłatą. Kącik internetowy- dodatkowo płatny.

Pokoje

Wszystkie pokoje to pokoje typu Junior Suite o powierzchni około 30 m2. Pokoje te są dobrze wyposażone we wszystkie udogodnienia, które potrzebne są podczas pobytu, takie jak klimatyzacja, sejf (dodatkowo płatny), minibar, telewizję satelitarną, telefon, łazienkę z wanną lub prysznicem oraz suszarkę do włosów.

Wyżywienie

Hotel oferuje wyżywienie w formule HB, czyli śniadania oraz obiadokolacje oraz All Inclusive, czyli 3 posiłki dziennie oraz napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe. śniadanie: 08.00- 10.00 Obiad: 13.00- 15.00 Kolacja:18.30- 21.00

Sport i relaks

Dodatkowo płatne: sauna, masaże, zabiegi kosmetyczne.

Dodatkowe informacje

Hotel dla osób powyżej 18 roku życia.


III Millenium

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Arenas del Mar Beach & Spa to hotel usytuowany w kameralnej miejscowości El Medano, bezpośrednio nad oceanem. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje oraz osobom nastawionym na wypoczynek w ciszy i spokoju. Hotel wyłącznie dla osób powyżej 18 roku życia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy w miejscowości El Medano, bezpośrednio przy piaszczystej, publicznej plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • nowoczesny wystrój, taras słoneczny z widokiem na ocean, nowoczesne SPA z krytym basenem
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/ Teneryfa/ El Médano

Opis

Ten designerski hotel położony przy plaży Jaquita przeznaczony jest wyłącznie dla osób dorosłych. Obiekt oferuje doskonale wyposażone spa. Z odkrytego basenu i baru w hotelu Arenas del Mar roztaczają się malownicze widoki na morze. Na miejscu do dyspozycji Gości jest duży taras, ogród oraz siłownia. We wszystkich pomieszczeniach ogólnodostępnych można bezpłatnie korzystać z bezprzewodowego dostępu do Internetu. Spa obejmuje wannę z hydromasażem, łaźnię turecką, saunę oraz floatarium. Za dodatkową opłatą można tu również poddawać się masażom i różnym zabiegom. W hotelu Arenas del Mar dostępnych jest kilka restauracji. W restauracji La Jaquita serwowane są posiłki w formie bufetu. Bar przy basenie zaprasza na świeże soki, przekąski oraz koktajle. Kawiarnia Café Babor dysponuje tarasem z widokiem na zatokę Medano. Na miejscu działa ponadto dyskoteka, w której organizowane są rozmaite imprezy i występy. Apartamenty zapewniają balkon, łóżko podwójne i rozkładaną sofę. W każdym z nich znajduje się również łazienka z suszarką do włosów.

bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

Ryanair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

Wizzair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

Norwegian

bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

Do zapłaty na miejscu

Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

cena; 320 ZL/szt./w obie strony

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Arenas del Mar Beach & Spa to hotel usytuowany w kameralnej miejscowości El Medano, bezpośrednio nad oceanem. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje oraz osobom nastawionym na wypoczynek w ciszy i spokoju. Hotel wyłącznie dla osób powyżej 18 roku życia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy w miejscowości El Medano, bezpośrednio przy piaszczystej, publicznej plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • nowoczesny wystrój, taras słoneczny z widokiem na ocean, nowoczesne SPA z krytym basenem
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Teneryfa

Opis

  • Hotel wyłącznie dla dorosłych gości
  • 50 m od plaży Jaquita
  • Basen odkryty z malowniczym widokiem na ocean
  • Komfortowe, dobrze wyposażone pokoje

Lokalizacja

w El Medano, 50 m od plaży,ok. 9 km od lotniska

Wyposażenie

restauracje: 1, recepcja 24h, taras słoneczny, ogród, bar przy basenie, kawiarnia, przechowalnia bagażu, sejf (płatny), automat z napojami i przekąskami, salon urody, fryzjer, pokoje dla niepalących, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych, informacja turystyczna, centrum konferencyjne, mini supermarket, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

basen odkryty, leżaki i parasole bezpłatne

Pokoje

Typ pokoju -

JUNIOR SUITE: pokoje dla max. 3 os. (możliwość dopłaty do widoku na ocean).

Plaża

publiczna, piaszczysta (ciemny piasek), leżaki i parasole płatne

Sport na plaży

sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

SPA (płatne), rzutki, bilard (płatny), siłownia (płatna).

Rozrywka

dyskoteka.

Wyżywienie

śniadania, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer shuttle bus lotnisko-hotel-lotnisko.

W cenie bagaż podręczny:
lot Wizz Air (W6): 1 sztuka bagażu podręcznęgo max. wymiary 40x30x20 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 23 cm 200 zł/szt./2 strony;
lot Ryanair (FR): 1 sztuka bagażu podręcznego  o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 150zł/szt./2 strony;


W cenie bagaż podręczny i bagaż rejestrowany:

lot Enter Air (ENT): 1 szt. bagażu podręcznego 5 kg/os + 1 szt. bagażu rejestrowanego 20 kg/os

Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę):

RYANAIR:

- bagaż rejestrowany 20kg 400zł/2 strony;  

- bagaż rejestrowany 10 kg o max. wym. 55 cm x 40 cm x 20 cm/

200 zł/2 strony;

 

WIZZAIR:
- bagaż rejestrowany 20kg 400zł/2 strony;

- bagaż rejestrowany 10 kg o max. wym. 55 cm x 40 cm x 23 cm/

250 zł/2 strony;

Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Ecco Holiday X

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Arenas del Mar Beach & Spa to hotel usytuowany w kameralnej miejscowości El Medano, bezpośrednio nad oceanem. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje oraz osobom nastawionym na wypoczynek w ciszy i spokoju. Hotel wyłącznie dla osób powyżej 18 roku życia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy w miejscowości El Medano, bezpośrednio przy piaszczystej, publicznej plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • nowoczesny wystrój, taras słoneczny z widokiem na ocean, nowoczesne SPA z krytym basenem
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

Goście mogą rozgościć się w jednym ze 150 przytulnych pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Na większość pięter można dostać się za pomocą windy. W skład wyposażenia wchodzą restauracja, jadalnia, kawiarnia, bar, sala telewizyjna, serwis pokojowy i sala konferencyjna. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (bezpłatnie) zapewnia stały dostęp do sieci. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Do atutów poszczególnych kwater należy urzekający widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują sofą. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Istnieje możliwość dostawki. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do użytku gości na tarasie do opalania znajdują się leżaki i parasole. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Pasjonatom sportu proponujemy golfa. Atrakcje wodne będące do dyspozycji gości obiektu to żeglowanie i nurkowanie, jak również za dodatkową opłatą windsurfing i kitesurfing. Studio fitness i tenis stołowy, jak również za opłatą bilard stanowią część oferty rekreacyjno-wypoczynkowej obiektu. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy spa i salon piękności, jak również za dodatkową opłatą saunę, łaźnię parową, łaźnię turecką, zabiegi masażu i talasoterapię. Hotel oferuje gościom bogatą ofertę rozrywkową, w tym program animacyjny, dyskotekę i night-club. Copyright GIATA 2004 - 2019. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Arenas del Mar Beach & Spa to hotel usytuowany w kameralnej miejscowości El Medano, bezpośrednio nad oceanem. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje oraz osobom nastawionym na wypoczynek w ciszy i spokoju. Hotel wyłącznie dla osób powyżej 18 roku życia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy w miejscowości El Medano, bezpośrednio przy piaszczystej, publicznej plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • nowoczesny wystrój, taras słoneczny z widokiem na ocean, nowoczesne SPA z krytym basenem
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Teneryfa, Hiszpania

Atuty oferty

Pięknie położony nad oceanem tuż przy plaży Jaquita, oznaczonej Błękitną Flagą. Ze względu na sprzyjający wiatr jest to popularne miejsce wśród fanów windsurfingu - profesjonalna stacja w pobliżu.

Położenie

w spokojnej okolicy, na obrzeżach El Medano. Do centrum ze sklepami, restauracjami ok. 2 km.

Plaża

bezpośrednio przy piaszczystej plaży oznaczonej Błękitną Flagą. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

155 pokoi, 2 windy. Lobby z recepcją, restauracja, restauracja à la carte, kawiarnia, 3 bary, sala TV. Na zewnątrz basen z wodą morską (podgrzewany) i taras słoneczny z pięknym widokiem na ocean. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, na plaży za opłatą.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: wszystkie posiłki w formie bufetu. Przy rezerwacji HP 1 kolacja w restauracji à la carte na pobyt.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Przekąski w barze przy basenie w godz. 10-13:00. Popołudniowa herbata w lobby barze w godz. 16-18:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz 10-23:00. 1 kolacja w restauracji à la carte na pobyt.

Internet

kącik internetowy za opłatą. WiFi w lobby gratis, w pokojach za opłatą.

Zakwaterowanie

Junior Suite (A1-3A/A2-3F): pokój dzienno-sypialny z kącikiem wypoczynkowym, telefon, TV sat., odpłatny sejf, minibar (za opłatą), klimatyzacja, balkon od strony lądu. Wanna z prysznicem, WC, suszarka. Z widokiem na ocean (A1-3B/A2-3G). Wariant ekonomiczny (A2S): bez widoku na ocean. Hotel dla dorosłych: rezerwacja od 18 lat.

Sport

siłownia. Odpłatnie możliwość uprawiania surfingu na plaży.

Wellness

odpłatnie w nowoczesnym centrum spa z widokiem panoramicznym na ocean: basen kryty, sauna, whirlpool, masaże i zabiegi kosmetyczne. Raz na pobyt wstęp do SPA gratis.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Arenas del Mar Beach & Spa to hotel usytuowany w kameralnej miejscowości El Medano, bezpośrednio nad oceanem. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje oraz osobom nastawionym na wypoczynek w ciszy i spokoju. Hotel wyłącznie dla osób powyżej 18 roku życia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy w miejscowości El Medano, bezpośrednio przy piaszczystej, publicznej plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • nowoczesny wystrój, taras słoneczny z widokiem na ocean, nowoczesne SPA z krytym basenem
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Położenie

w cichej, spokojnej okolicy, na obrzeżach miejscowości El Medano. Do centrum z licznymi sklepami, restauracjami ok. 1 km. Connected service w języku polskim.

Plaża

bezpośrednio przy piaszczystej, publicznej plaży w El Medano. Leżaki i parasole za opłatą. Plaża oznaczona Błękitną Flagą.

Wyposażenie

hotel z nowoczesnym designem oferuje 155 pokoi typu junior-suite i suite, 2 windy. Lobby z recepcją, klimatyzowana restauracja dla niepalących, kawiarnia, 3 bary, sala telewizyjna. 2 sale konferencyjne. Na zewnątrz basen z wodą morską (podgrzewany zimą) i taras słoneczny z pięknym widokiem na ocean. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, na plaży za opłatą. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych (5 pokoi). www.knhoteles.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Junior Suite (B1-3A): komfortowo urządzone z kącikiem wypoczynkowym, telefon, TV sat., sejf (za opłatą), minibar, klimatyzacja, balkon. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na ocean (B1-3B). Wariant ekonomiczny (B2S): bez widoku na ocean. Hotel dla dorosłych: rezerwacja od 18 lat.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą. WI-FI na terenie całego hotelu bez opłaty.

Sport

siłownia. Odpłatnie: bilard. Stacja surfingowa "Surf Center Playa" ok. 500 m od hotelu (firma zewnętrzna).

Wellness

odpłatnie w nowoczesnym SPA z widokiem panoramicznym na ocean: basen kryty, sauna, whirlpool, masaże i zabiegi kosmetyczne.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: wszystkie posiłki w formie bufetu.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Przekąski w barze przy basenie w godz. 10-13:00. Popołudniowa herbata w lobby barze w godz. 16-18:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz 10-23:00. Obowiązek noszenia plastikowej opaski oraz osobistej karty AI.

Wcześniej = taniej

do 30.04.16 12% zniżki.

Dni gratis

AI=HP w terminach 1.05-31.10.16.

Polecamy

  • nowoczesny hotel
  • pięknie położony nad oceanem
  • bezpośredni dostęp do plaży Jaquita, oznaczonej Błękitną Flagą
  • w pobliżu stacja windurfingu


Mapa Hotelu KN Arenas del Mar

Opinie o Hotelu KN Arenas del Mar

4.0
polecam

El Medano na Teneryfie to miejscowość warta polecenia dla osób korzystających ze świetnych warunków na windsurfing. I wybierając tutaj hotel - Arenas Del Mar spełnił moje oczekiwania. Jest przy plazy, blisko bazy windsurfingowej, standard jest naprawdę dobry - czyste, ładnie urządzone pokoje, eleganckie wyposażenie hotelu, a do tego bajeczny widok z tarasu hotelowego - szczególnie wieczorem. Hotelu nie polecam osobom szukającym rozrywki, bo tu będzie spokojnie :)

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0
3.3
może być

Hotel ogólnie może być, położony w bardzo spokojnej okolicy w miejscowości El Medano. Do jakichś sklepów czy restauracji jest około kilometra - 15-20 min spacerkiem. Plaża ładna, przy hotelu. Standard hotelu jest ok ale szału nie było. Pokoje w miarę czyste, jedzenie dobre. Hotel raczej na spokojny wypoczynek.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.3
4.1
polecam

Byłam w hotelu Arenas Del Mar w kwietniu, wszystko było ok , ładny duży pokój z widokiem na morze, jedynie maja małe łóżka jak dla 2 osób to za małe, ale byłam sama więc dla mnie było ok. Hotel na obrzeżach El Medano, trzeba dojść jakieś 20 min na pieszo, ale spacer dobrze robi. Teneryfę a zwłaszcza jej większe miejscowości można spokojnie zwiedzić autobusem.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1

KN Arenas del Mar - możliwości zakwaterowania:

"Junior suite z widokiem na góry
junior suite z tarasem dla dwóch osób
junior suite z widokiem na morze i tarasem
junior suite z tarasem dla trzech osób dorosłych
"Junior suite z widokiem na morze
suite z jedną sypialnią z tarasem dla dwóch osób dorosłych
junior suite double standard mountainview balcony
junior suite double standard mountainview balcony or terrace
junior suite double standard seaview balcony
junior suite double standard seaview balcony or terrace
junior suite promotion double standard mountainview balcony or terrace
junior suite singleuse standard mountainview balcony
junior suite singleuse standard mountainview balcony or terrace
junior suite singleuse standard seaview balcony
junior suite singleuse standard seaview balcony or terrace
junior suite triple standard mountainview balcony or terrace
junior suite triple standard seaview balcony or terrace
Promotion Standard Balcony or Terrace
suite double standard balcony or terrace
suite quad standard balcony or terrace
suite triple standard balcony or terrace

KN Arenas del Mar - Możliwości wyżywienia:


KN Arenas del Mar - miasta wylotu:


KN Arenas del Mar - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel KN Arenas del Mar? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00


  • ŚPIESZ SIĘ!Zostały ostatnie
    wolne miejsca
  • Zobacz opinie