cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
  • Hotel Fergus Style Mar Mediterrania, Costa Brava
1 / 32
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
01.04 - 05.04
już od 1279 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
24.05 - 27.05
już od 570 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Fergus Style Mar Mediterrania
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Fergus Style Mar Mediterrania
star 4

Hiszpania: Costa Brava
Ocena hotelu Fergus Style Mar Mediterrania:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Fergus Style Mar Mediterrania:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 maja 2020

Hotel Fergus Style Mar Mediterrania w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 250 m od centrum Santa Susanna
  • ok. 150 m od sklepów, barów i restauracji
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 70 min

Wyposażenie

  • recepcja: 24 h
  • winda
  • taras
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • wypożyczalnia samochodów: za opłatą
  • parking: zewnętrzny, za opłatą

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

128

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel dla dorosłych: 16+
  • hotel akceptuje zwierzęta: maks. do 8 kg, płatne ok. 10 €/dzień
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez 24-godzinny TUI Service Center.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
  • Na Costa Brava, Costa Dorada i Costa Barcelona pobierany jest podatek turystyczny. Zapłata podatku odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne – tutaj.

Sport i wellness

Płatne
  • strefa spa: 60 m2
  • sauna
  • masaże
  • zabiegi
  • siłownia

rozrywka

  • międzynarodowy program animacyjny
  • muzyka na żywo
  • dyskoteka na plaży

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-2 os.
  • ok. 16 m2
  • balkon lub taras: z wyjątkiem pokojów na 1 piętrze
  • klimatyzacja
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • minibar: za opłatą
  • sejf: za opłatą
  • TV
  • telefon
  • Wi-Fi

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 07:30-10:30
  • obiad: 13:00-15:00
  • kolacja: 19:00-21:30
  • przekąski: 11:00-12:00, 16:00-18:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane napoje alkoholowe
Pełne wyżywienie
  • śniadanie: 07:30-10:30
  • obiad: 13:00-15:00
  • kolacja: 19:00-21:30
  • Dwa posiłki
    • śniadanie: 07:30-10:30
    • kolacja: 19:00-21:30
    Restauracje i bary
  • restauracja: w formie bufetu

  • bar

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****+

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Ten nowoczesny i elegancko urządzony hotel, należący do sieci hotelowej Fergus, położony przy plaży i ok. 100 m od promenady nadmorskiej z licznymi sklepikami, kafejkami i restauracjami. Do centrum Santa Susanna ok. 500 m. Do stacji kolejki łączącej wybrzeże z Barceloną ok. 600 m. Do lotniska w Gironie ok. 35 km, do lotniska w Barcelonie ok. 75 km.
    Plaża:

    Hotel położony przy piaszczysto-żwirowej plaży. Leżaki na plaży (w hotelowym klubie plażowym) płatne ok. 3 Eur/os/dzień. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok. 10 Eur).
    Do dyspozycji gości:

    Hotel dla osób powyżej 16 roku życia.
    Nowocześnie urządzone lobby z recepcją, windy, restauracja, kawiarnia, bar na plaży przed hotelem, niewielki basen (słodka woda) na tarasie słonecznym, leżaki i parasole przy basenie (gratis), przechowalnia bagażu.
    Pokoje:

    Hotel posiada 121 nowoczesnych i komfortowych pokoi różnego typu rozlokowanych w 6 piętrowym budynku:
    - Pokoje standardowe - (pow.ok. 20 m2) - dla max 3 osób, klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), balkonem, indywidualnie sterowaną klimatyzacją, telefonem, lodówką (gratis), czajnikiem i filiżankami,minibarem (płatny dodatkowo), TV-sat, płatnym sejfem (ok 20Eur/tydz+ok.10Eur depozyt). Pokoje położone na parterze zamiast balkonów mają tarasy z bezpośrednim wyjściem na taras słoneczny.
    UWAGA! pokoje junior suite na potwierdzenie!
    Wszystkie pokoje posiadają boczny widok na morze, natomiast widok z pokoi w południowej części hotelu jest bardziej pełny. Wybór pokoi w południowej części hotelu jest możliwy za dopłatą (w tej części dostępne są tylko pokoje bez dostawki- dla max. 2 osób).
    W swojej ofercie hotel posiada również 4 pokoje dla osób niepełnosprawnych (na potwierdzenie).
    Wyżywienie:

    Śniadania i obiadokolacje w formie bogatego bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do All Inclusive: śniadania, lunch i obiadokolacje w formie bufetu, przekąski i lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach wyznaczonych przez hotel.
    Program sportowy i animacyjny:

    Bezpłatnie: kryty basen z jacuzzi i sauną, siłownia. Hotel zapewnia program animacyjny dla dorosłych - animacje odbywają się przy barze na plaży.
    Internet:

    Wifi w hotelu gratis.
    Kategoria lokalna:

    ****SUP
    Strona www:

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbowna miejscu). Powrót do Polski.
    Uwagi do programu
    W hotelach na terenie Katalonii konieczna opłata podatku turystycznego: - hotele 5* poza Barceloną - ok 2,50 Euro od osoby dziennie - hotele 4* poza Barceloną- ok 0,90 Euro od osoby dziennie - hotele 3* poza Barceloną- ok. 0,45 Euro od osoby dziennie Powyższy podatek uiszcza turysta bezpośrednio w recepcji hotelowej i obejmuje on maksymalnie 7 dni pobytu. Klienci, którzy wykupili pobyt dwutygodniowy płacą tylko za 7 dni. Dzieci do 16 - go roku nie płacą podatku turystycznego.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje: lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu (hotele 5*- ok 2,50 Eur/os/dzień, hotele 4*- ok 1 Eur/os/dzień, hotele 3*- ok0,45 Eur/os/dzień), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    Wycieczki lokalne

    Barcelona - blask księżyca i szum fontanny
    Wycieczka rozpocznie się w godzinach popołudniowych a powrót do hotelu planowany jest w okolicach północy. Zobaczymy m.in. Kościół La Sagrada Familia (z zewnątrz). Kościół ten, zaprojektowany przez sławnego architekta Antonio Gaudiego jest od dawna wizytówką Barcelony. Następnie pojedziemy na wzgórze Montjuic gdzie zatrzymamy się na tarasie widokowym aby podziwiać panoramę miasta. Kolejnym punktem programu będzie Wioska Hiszpańska - zaprojektowana z okazji Światowej Wystawy w roku 1929 miała przedstawić całą kwintesencję elementów architektury i obyczajów z nawet najdalszych zakątków kraju (wstęp w cenie wycieczki). Następnie udamy się na najsłynniejszą barcelońską ulicę La Rambla, gdzie będziemy mieli czas wolny na odpoczynek, zrobienie zakupów lub samodzielne poznanie okolicy. Wieczorem pod Pałacem Narodowym odbywa się pokaz tańczących fontann. Dla chętnych, opcjonalnie i za dodatkową opłatą można udać się na zwiedzanie stadionu FC Barcelony Camp Nou (koszt około 25 EUR) lub Oceanarium (około 20 EUR). Cena ok. 45 EUR za osobę dorosłą, ok. 30 EUR za dziecko.
    Montserrat - Duchowe Centrum Katalonii
    Montserrat to miejsce niezwykłe. Ten schowany w masywie górskim klasztor Benedyktynów wybudowany został na półce skalnej na wysokości 700 m n .p.m. Już sama droga do tego miejsca może dostarczyć wielu emocji. Klasztor jest głównym Sanktuarium Maryjnym Katalonii. Miejsce to jest dla Hiszpanów tym, czym Jasna Góra dla Polaków. Podczas wycieczki zwiedzimy Bazylikę z jej najcenniejszym obiektem adoracji - figurą Czarnej Madonny. A każdy miłośnik górskich krajobrazów doceni widoki jakie oferuje ta majestatyczna góra. Cena ok. 39 EUR za osobę dorosłą, ok. 26 EUR za dziecko.
    Dzikie wybrzeże Tossa de Mar
    Wycieczka wzdłuż wybrzeża Costa Brava, gdzie będziemy mieli możliwość podziwiania wspaniałych widoków tego "Dzikiego Wybrzeża". Popłyniemy statkiem do małego, średniowiecznego, nadmorskiego miasteczka który jest wizytówką tej okolicy. Górująca nad miastem starówka z kamiennymi wieżami, murami obronnymi i brukowanymi uliczkami co roku jest chętnie odwiedzana przez turystów. Kręte, wąskie uliczki Tossy pełne są lokalnych restauracji i sklepików, w których każdy znajdzie coś dla siebie. Miasto było niegdyś miejscem spotkań artystów z całego świata, a Marc Chagall tworzył tu swoje największe dzieła. W drodze powrotnej wstąpimy do lokalnej winiarni na degustację hiszpańskich specjałów. Cena ok. 39 EUR za osobę dorosłą, ok. 29 EUR za dziecko.
    Barcelona - Gaudi, gotyk i zabytki
    Całodzienna wycieczka podczas której będziemy mogli zobaczyć Parc Guell zaprojektowany przez Antonio Gaudiego (wstęp w cenie wycieczki). Ten słynny na cały świat park ze wspaniałymi tarasami, kaskadami, najdłuższą na świecie ławeczką, mozaikową jaszczurką i niebanalnymi podcieniami zachwyca niezmiennie od lat tysiące turystów każdego dnia. Następnie zobaczymy z zewnątrz kolejne dzieło tego artysty jakim jest Kościół Świętej Rodziny La Sagrada Familia. Kolejną atrakcją będzie spacer bo dzielnicy gotyckiej "Barri Gotic", która stanowi jeden z najbardziej magicznych zabytków Katalonii. Zobaczymy tam m.in. wspaniały kościół Santa Maria del Mar. Na koniec przewidziany jest czas wolny na starówce. Cena ok. 49 EUR za osobę dorosłą, ok. 35 EUR za dziecko.
    Rupit i Besalu - średniowieczna Katalonia
    Przepiękna wycieczka do dwóch średniowiecznych katalońskich miasteczek. Besalu - kluczowe miejsce na szlaku romańskich zabytków Katalonii. Spacer po tej malowniczej miejscowości pozwala poznać uroki średniowiecznej osady. Po zwiedzeniu Besalu przewidziany jest obiad z degustacja lokalnych trunków. Po drodze zatrzymamy się na tarasie widokowym skąd rozciąga się niesamowity widok na okoliczne góry. Kolejnym punktem programu jest zwiedzanie miasteczka Rupit. Charakterystyczne wąskie brukowane uliczki, domy z kamienia często wbudowane w skały oraz place z podcieniami przenoszą nas w czasy średniowiecza. Cena ok. 49 EUR za osobę dorosłą, ok. 37 EUR za dziecko.
    Girona i Salvador Dali
    Pierwszym punktem programu będzie zwiedzanie surrealistycznego muzeum Salvadora Daliego w Figueres (wstęp w cenie wycieczki), jego rodzinnym mieście. Zgromadzone tam dzieła stanowią kwintesencję stylu w jakim komponował swe obrazy ten wielki artysta. Następnie odwiedzimy jedno z najpiękniejszych miast Katalonii, Gironę. To wspaniale zachowane, pełne zabytków miasto swe początki miało jeszcze przed rozpoczęciem nowej ery. Głównymi atrakcjami są przede wszystkim największa jednonawowa katedra w Europie oraz dzielnica żydowska oraz oryginalna architektura arabska potwierdzająca wpływy tej cywilizacji na wygląd dzisiejszej Hiszpanii. Cena ok. 49 EUR za osobę dorosłą, ok. 37 EUR za dziecko.
    Dla aktywnych

    Trekking i rowery
    Costa Brava i Costa del Maresme to raj dla wielbicieli trekkingu i jazdy na rowerach. Okoliczne wzgórza Parku Naturalnego Montnegre zapraszają do eksplorowania szlaków - piękne krajobrazy gwarantowane.
    Nordic walking na plażach Costa del Maresme
    Długie piaszczyste plaże Costa del Maresme zachęcają do tej formy aktywności. Polecamy nordic walking o zachodzie słońca, zwłaszcza po leniwym i gorącym dniu.
    Z dziećmi

    Water World - Lloret de Mar
    Zapraszamy do największych parków wodnych na Costa Brava - ten sposób aktywności to wspaniała zabawa dla całej rodziny, na które czekają zjeżdżalnie o różnym stopniu trudności i emocji oraz liczne baseny. W parku w Lloret de Mar znajduje się największy wodny rollercoster w Europie - Water Mountain. Cena ok. 33 EUR za osobę dorosłą, ok. 19 EUR za dziecko (do 120 cm wzrostu).
    Marineland - Palafolls
    Ten park wodny z dodatkowymi atrakcjami w postaci pokazów tresury delfinów, fok i papug sprawi że zarówno dzieci jak i dorośli nie będą chcieli przegapić żadnego z show. Cały dzień spędzony w tym parku gwarantuje świetną zabawę całej rodzinie. Cena ok. 28 EUR za osobę dorosłą, ok 18 EUR za dziecko (do 12-stu lat).
    Kuchnia

    Tradycyjna katalońska kuchnia
    Charakterystykę kuchni katalońskiej determinuje położenie regionu. Bliskość porośniętych lasami gór, morza oraz usytuowanych na słonecznych tarasach warzywników stanowią bazę dla składników, które lądują w domowych kociołkach (cassolas). Warto spróbować cassola de peix (kociołek z ryb i owoców morza) czy pollastre amb escamarlans (kociołek z kurczaka z rakami morskimi) w połączeniu z pa amb tomaquet czyli podpiekanym chlebem natartym pomidorem, oliwą i czosnkiem. Do tego plaster dojrzewającej szynki i lokalnego sera, a wszystko to uzupełnione kieliszkiem cavy, czyli szampanem z wyśmienitych katalońskich winnic.
    Relaks

    Stolica klubowej zabawy: Lloret de Mar
    Najlepszym miejscem na całonocne imprezy są kluby w Lloret de Mar. Tutaj grają najlepsi dj'e i zjeżdżają się imprezowicze z całego wybrzeża. Centrum miasta tętni życiem do białego rana.
    Marimurtra
    Malowniczo położony na urwistym klifie i zajmujący ok. 4 hektarów powierzchni ogród botaniczny w Blanes zachwyca różnorodną roślinnością. Idealna opcja na popołudniową wycieczkę.
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
    Inne

    Costa del Maresme i Costa Brava informacje ogólne



    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.

    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.

    Czas
    Taki sam jak w Polsce.
    Język urzędowy

    hiszpański
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    W regionie


    Costa del Maresme
    Południowy pas wybrzeża Costa Brava, od ujścia rzeki Tordero w miejscowości Blanes do samej Barcelony. Costa del Maresme znane jest z bardzo dobrych hoteli, długich oraz ciągnących się kilometrami piaszczystych i piaszczysto - żwirowych plaż. Do najbardziej znanych kurortów wybrzeża należą Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar, połączone koleją z głównym placem Barcelony - Plaza Catalunya.
    Calella i Pineda de Mar
    Kurorty z niewielkim starym miastem, pełnym wąskich uliczek, ukwieconych balkonów, kafeterii, restauracji, barów i sklepów, tętniące również lokalnym życiem. Calella, to po Lloret de Mar, miejsce gdzie również przyjeżdżają bawić się młodzi ludzie. Pineda de Mar wydaje się być najbardziej spokojną (ale nie nudną) miejscowością wybrzeża.
    Santa Susanna i Malgrat de Mar
    Połączone ze sobą miejscowości turystyczne idealne nie tylko na rodzinny wypoczynek. Bogata baza hotelowa, promenada z niezliczoną ilością sklepów, restauracje, bary oraz szeroka plaża to atuty tych kurortów. Doskonała baza wypadowa dla wszystkich tych, którzy lubią również aktywny wypoczynek - zachęcamy do wycieczek rowerowych i trekkingu po okolicznych wzgórzach Parku Naturalnego Montnegre.
    Costa Brava
    Odcinek prawdziwego Dzikiego Wybrzeża rozciągający się od Blanes do granicy z Francją, którego wizytówką są niewielkie zatoczki ukryte wśród skał i lasów piniowych oraz białe miasteczka, które upodobali sobie zamożni mieszkańcy Barcelony i Francuzi, dla których urlop w tej części wybrzeża oznacza fantastyczną kuchnię, doskonałe wino oraz klimatyczne hotele.
    Lloret de Mar
    Jedna z największych miejscowości turystycznych na Costa Brava, oferująca liczne rozrywki dla osób w każdym wieku. W centrum można się bawić o każdej porze dnia i nocy. Spokojniej jest na obrzeżach miasta oraz w części Fenals, gdzie znajdują się hotel dedykowane bardziej rodzinom niż rozbawionej młodzieży. W Lloret znajdują się 2 bardzo ładne, zatokowe plaże.
    Tossa de Mar
    Tossę uznaje się za jedno z najbardziej romantycznych miejsc na Costa Brava. Malowniczo pnące się po niewielkim wzgórzu średniowieczne mury i starówka pełna kafejek, restauracji oraz sklepów to najbardziej rozpoznawalne miejsca. Do tego piaszczysta plaża i nadmorska promenada.
    www.stronie operatora
    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Długie plaże czy niewielkie zatoczki nazywane calas? Słodkie lenistwo czy wycieczki po okolicznych zielonych wzgórzach? Nieziemskie berberechos popijane winem z winnicy Torres czy może patatas bravas w ostrym pomidorowym sosie? Secesyjne budowle Gaudiego czy surrealistyczna sztuka Daliego? Kosmopolityczna atmosfera dużej Barcelony czy niewielkie Cadaques, niegdyś odwiedzane przez Miro, Picassa a nawet Walta Disneya? Szaleństwo w parkach wodnych czy może w dyskotekach i klubach? A może warto poznać tajemnice średniowiecznej Girony? A może nie Girony tylko Besalu? A może, może…. - tak to wszystko może być! Witamy w Katalonii!
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Hiszpanii trwa od 01.07 do 31.08.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Costa Barcelona

    OPIS

    Hotel położony w dzielnicy hotelowej Santa Susana w pierwszej linii brzegowej. Oferuje komfortowe pokoje z widokiem na morza, małe centrum SPA, siłownię i basen odkryty. Nieopodal znajduje się stacja kolejki podmiejskiej,którą dojedziemy do Barcelony. Przyjmuje tylko osoby dorosłe.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    1983 r. Odnowiony w 2013 r. Na terenie hotelu: restauracja, bar, room service (płatny), pralnia (płatna), basen odkryty. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    przy hotelu, publiczna, piaszczysta.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 1 budynku:1 budynek główny (liczba pięter: 7, liczba wind: 2) Typy pokoi: pokoje standardowe dla max. 3 os.: klimatyzacja centralna, sejf (płatny), minibar (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras , junior suity

    Wyżywienie

    restauracja, bar

    śniadanie

    śniadanie (07:30-10:30), wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    śniadanie i obiadokolacja

    śniadanie (07:30-10:30), obiadokolacja (19:00-21:30), wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    śniadanie, obiad i kolacja

    śniadanie (07:30-10:30), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-21:30), wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-23:00) śniadanie (07:30-10:30), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-21:30), przekąski (11:00-12:00), przekąski (16:00-18:00) serwowane w barze z przekąskami, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

    w cenie

    siłownia, animacje

    płatne

    centrum SPA, masaż, sauna, jacuzzi, łaźnia turecka DODATKOWE INFORMACJE UWAGA!Hotel tylko dla dorosłych.

    Aktualizacja opisu

    18.04.2019 13:41

    usługi dostępne w hotelu

    Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Siłownia Tylko dla dorosłych All Inclusive Serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4+ Hiszpania/Costa Brava

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4+* - kat. lokalna 4+*  

    Położenie

    - Santa Susanna - ok. 100 m od nadmorskiej promenady  z sklepami i restauracjami - ok. 500 m od centrum miejscowości - ok. 850 m od stacji kolejki - ok. 35 km od lotniska w Gironie - ok. 60 km od Barcelony - ok. 75 km od lotniska El Prat w Barcelonie

    Plaża

    - publiczna, piaszczysto-żwirkowa, bezpośrednio przy hotelu - leżaki i parasole za opłatą (ok. 10/komplet)

    Pokoje

    Standard - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - klimatyzacja, TV-SAT - telefon, mini-bar/lodówka - sejf (płatny) - balkon/taras - pokoje z widokiem na morze za dopłatą

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen - leżaki i parasole przy basenie - okazjonalnie wieczorne animacje - taras słoneczny Płatne - bilard - strefa spa - sauna - sporty wodne na plaży

    Wyżywienie

    Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. Half Board (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami przekąski, kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje bezalkoholowe i  alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 11:00 - 23:00

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 2 bary

    Dodatkowe informacje

    - 121 pokoi - odnowiony w 2015 r. - należy do hiszpańskiej sieci hotelowej Alegria - hotel wyłącznie dla osób powyżej 16 roku życia - sala TV - wypożyczalnia samochodów i  rowerów - bezpłatny  internet Wi-Fi  w miejscach wyznaczonych przez hotel - w hotelu podczas zakwaterowania pobierana jest kaucja 10 /os  za opaskę all inclusive. Kaucja jest rozliczana podczas wykwaterowania. - www.alegria-hotels.com

    Bagaż

    Kraków, Poznań, Wrocław, (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 300 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Berlin Tegel (RyanAir/ Laudamotion); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 310 PLN (od 01.06-30.09)/ 220 PLN (od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Warszawa, Gdańsk (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 380 PLN (wyloty od 01.09 - 01.10)/ 300 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) - 32 kg - 500 PLN (wyloty od 01.09 - 01.10)/ 410 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 300 PLN (wyloty od 01.09 - 01.10)/ 240 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) - 32 kg - 400 PLN (wyloty od 01.09 - 01.10)/ 320 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania/Costa Brava

    Opis

    • Jeden z najładniejszych hoteli w miejscowości Santa Susanna
    • Hotel tylko dla osób dorosłych powyżej 16 lat
    • Położenie bezpośrednio przy szerokiej plaży, w pobliżu centrum z restauracjami, barami oraz sklepami
    • Duże, jasne, nowocześnie wyposażone pokoje ze wspaniałym widokiem na wybrzeże
    • Dwa baseny (w tym jeden z tarasem i widokiem na morze), jacuzzi oraz siłownia

    Lokalizacja

    w Santa Susanna, przy plaży, ok. 500 m od centrum, ok. 100 m od promenady, ok. 30 km od lotniska w Gironie, ok. 600 m od stacji kolejowej z której można się udać do Barcelony.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 130, restauracje: 1, restauracje a'la carte: 1, recepcja 24h, taras słoneczny, przechowalnia bagażu, lobby, bar na plaży, bar przy basenie, kawiarnia, room service (płatny), snack bar, sala TV, pokoje dla niepalących, internet bezprzewodowy, wypożyczalnia rowerów, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    basen odkryty, parasole i leżaki bezpłatnie; basen kryty z jacuzzi. 

    Pokoje

    klimatyzacja indywidualnie sterowana, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, taras/balkon, telefon, lodówka, mini bar (płatny), telewizja satelitarna, internet bezprzewodowy, sejf (płatny) Typ pokoju -

    STANDARD: pokoje dla max. 3 osób dorosłych (bez możliwości zakwaterowania dzieci w wieku poniżej skończonych 16 lat).

    Plaża

    piaszczysto-żwirowa, szeroka, przy hotelu, bar service, leżaki i parasole płatne, zagospodarowana.

    Sport na plaży

    sporty wodne (płatne).

    Sport i fitness

    siłownia.

    Rozrywka

    animacje dla dorosłych przy barze na plaży.

    Wyżywienie

    śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bufetu; przekąski o wyznaczonych porach; lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe 11.00 - 23.00.
    Dodatkowo płatne: alkohole importowane; wymagane noszenie opaski all inclusive (depozyt 10 EUR). 

    Informacje dodatkowe

    • HOTEL TYLKO DLA OSÓB DOROSŁYCH POWYŻEJ 16 ROKU ŻYCIA!!
    • Depozyt za opaskę all inclusive 5 EUR.

    Cena zawiera

    Bagaż podręczny, przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko.

    W cenie bagaż podręczny:
    lot Wizz Air (W6): bagaż podręczny (max. wymiary bagażu podręcznego: 40x30x20cm).

    lot Ryanair (FR) - 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm;

    Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

    Cena nie zawiera

    Obowiązkowej opłaty klimatycznej (w wysokości ok. 0,50 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 3* i ok. 1 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 4*) - zastrzegamy możliwość zmiany, opłata niezależna od organizatora. Dopłaty do bagażu głównego. Istnieje możliwość dopłaty do bagażu głównego:

    RYANAIR
    WYLOTY z Poznania, Wrocławia, Krakowa do Girony oraz Warszawy-Modlin i Krakowa do Barcelony:
    - 20 kg - 400 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok

    - Drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm + pierwszeństwo wejścia - dodatkowo płatne 150zł/szt./2 strony

    WIZZAIR
    WYLOTY z Warszawy, Poznania, Katowic i Gdańska do Barcelony:

    - 10 kg - 200 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok
    - 20 kg - 400 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok

    - Drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 23 cm + pierwszeństwo wejścia  - 150zł/szt./2 strony dodatkowo płatne

    NORWEGIAN
    WYLOTY z Warszawy do Barcelony:
    - 20 kg - 300 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok

    CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji może wiązać się z wyższymi cenami.

    Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Obsługa na miejscu

    Ograniczona opieka polskiego przedstawiciela (telefon kontaktowy).

    Informacje wizowe

    Unia Europejska - nie są wymagane.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POLOŻENIE

    Ten nowoczesny i elegancko urządzony hotel, należący do sieci hotelowej Fergus, położony przy plaży i ok. 100 m od promenady nadmorskiej z licznymi sklepikami, kafejkami i restauracjami. Do centrum Santa Susanna ok. 500 m. Do stacji kolejki łączącej wybrzeże z Barceloną ok. 600 m. Do lotniska wGironieok. 30 km.

    PLAŻA

    Hotel położony przy piaszczysto-żwirowej plaży. Leżaki na plaży (w hotelowym klubie plażowym) płatne ok. 3 EUR/os/dzień.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 4* Obiekt oferuje nowoczesne, klimatyzowane pokoje z tarasem i widokiem na morze. Niewątpliwie jeden z najnowocześniejszych hoteli w Santa Susanna, świetna oferta dla par oraz osób poszukujących hotelu bardzo dobrej klasy. Dodatkowy plus za położenie bezpośrednio na plaży. Hotel dla osób powyżej 16 roku życia.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Nowocześnie urządzone lobby z recepcją, windy, restauracja, kawiarnia, bar na plaży przed hotelem, niewielki basen (słodka woda) na tarasie słonecznym, leżaki i parasole przy basenie (gratis), ręczniki basenowe (depozyt ok. 10 EUR), przechowalnia bagażu.

    INTERNET

    Na terenie całego hotelu internet Wi-Fi gratis.

    SPORT,REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie:kryty basen z jacuzzi isauną, siłownia. Hotel zapewnia program animacyjny dla dorosłych - animacje odbywają się przy barze na plaży.

    DLA DZIECI

    -

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel posiada 121 nowoczesnych i komfortowych pokoi różnego typu rozlokowanych w 6 piętrowym budynku: Pokoje standardowe -(pow.ok. 20 m2) - dla max 3 osób, klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), balkonem, indywidualnie sterowaną klimatyzacją, telefonem, lodówką (gratis), minibarem (płatny dodatkowo), TV-sat, płatnym sejfem. Pokoje położone na parterze zamiast balkonów mają tarasy z bezpośrednim wyjściem na taras słoneczny. Wszystkie pokoje posiadają boczny widok na morze, natomiast widok z pokoi w południowej części hotelu jest bardziej pełny. Wybór pokoi w południowej części hotelu jest możliwy za dopłatą (w tej części dostępne są tylko pokoje bez dostawki).

    WYZYWIENIE

    RR - bez wyżywienia. BB - śniadanie w formie bufetu. HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji za opłatą. FB - śniadanie, obiad, kolacja. Napoje do obiadów i kolacji za opłatą. ALL INCLUSIVE - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach w wyznaczonych godzinach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 11:00 - 23:00.

    WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE / INNE

    http://www.fergus-hotels.com/es/Hoteles-en-Costa-Barcelona/Santa-Susanna/Fergus-Style-Mar-Mediterrania Hotel akceptuje małe zwierzątka do 8 kg (max 1 na pokój) W swojej ofercie hotel posiada 4 pokoje dla osób niepełnosprawnych (na potwierdzenie). Przy zakwaterowaniu pobierana jest depozyt 20 euro za opaskę all inclusive, zwracany przy wykwaterowaniu z hotelu. Na miejscu w recepcji hotelu pobierana jest obligatoryjna opłata klimatyczna.

    CENA

    OFERTA Z PRZELOTEM: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, opiekę polskojęzycznego rezydenta (UWAGA!!! region Costa Doroda - oferta bez polskojęzycznego rezydenta - obsługa anglojęzyczna), wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    BAGAŻ

    LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w PRIMIE w cenie: Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY! Usługa daje mozliwość: * zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg)) * zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg) * pierwszeństwo wejścia na pokład * Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm oraz pierwszeństwo wejścia na pokład. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego. LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm) EasyJet: jedną sztukę bagażu wliczając torebki i laptopy o wymiarach nie przekraczających 56x45x25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki). CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu EasyJet: 15kg - ok. 300 zł; 23kg - ok. 350 zł LOT: 23 kg - ok 300 zł Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg Ryanair: 10kg/20kg  Easyjet: 15kg LOT: 23 kg (Wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm)

    DOBA HOTELOWA

    !!! UWAGA !!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Oasis Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

     

    Nowoczesny, minimalistyczny wystrój. Niesamowite widoki na Morze Śródziemne. Tylko dla dorosłych. Położony przy spektakularnej plaży na wybrzeżu Barcelony, luksusowy czterogwiazdkow hotel, SPA z ekskluzywnym wystrojem i widokiem na morze. Odnowiony - mniejsze apartamenty - all-inclusive - bezpłatne WiFi - bufet gastronomiczny - strefa wellness - klub morski - widok na morze - przyjazny dla zwierząt (dodatkowa opłata) ALL INCLUSIVE WSZYSTKIE POSIŁKI: Śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu. JAK TO DZIAŁA? Po przybyciu do hotelu otrzymasz opaskę. Za opaskę pobierana jest kaucja (5 za 3 *** / 10 za 4 ****), która zostanie zwrócona w ostatnim dniu o określonej godzinie (wymeldowanie), chyba że chcesz przedłużyć usługi. Ten dokument jest pokwitowaniem i należy go przekazać wraz z opaską w celu zwrotu kaucji. Jeśli oddasz opaskę później niż podany czas, rozumiemy, że chcesz rozszerzyć usługę All Inclusive; dlatego będziemy przechowywać Twój depozyt jako płatność za usługę. Opaska na rękę jest osobista i niezbywalna. Uprzejmie prosimy o pokazanie opaski przy pytaniu o usługę. Zgodnie z hiszpańskim ustawodawstwem alkohol nie będzie podawany gościom poniżej 18 lat. Hotel zastrzega sobie prawo do odmowy podawania napojów alkoholowych nietrzeźwym gościom.

    Oferta

    Oferta jest realizowana w systemie dynamicznego pakietowania, w oparciu o przeloty regularnymi liniami lotniczymi. Ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, dlatego od chwili złożenia zapytania rezerwacyjnego przez Klienta/Agenta do momentu potwierdzenia przez Touroperatora, mogą ulec zmianie, co jest równoznaczne z możliwością zmiany ceny całego pakietu.

    Opieka na miejscu

    Na miejscu Klienci są pod telefoniczą opieką polskojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta.Oferta pochodząca z dynamicznego pakietowania nie oferuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem.

    CENA NIE ZAWIERA

    UWAGA! Cena oferty nie zawiera: TRANSFERU Istnieje możliwość dokupienia usługi transferu podczas zakładania rezerwacji (shuttle bus) lub poprzez kontakt z biurem (transfer indywidualny). Dostępne opcje transferu: - Shuttle Bus w godzinach 6:30 - 23:30 - Transfer indywidualny PODATKU TYRYSTYCZNEGO Na terenie Katalonii obowiązuje podatek turystyczny, który Klienci uiszczają bezpośrednio w recepcji hotelowej przy zakwaterowaniu. Podatek płatny jest maksymalnie za 7 nocy pobytu i dotyczy osób powyżej 16 roku życia, a jego cena uzalezniona jest od kategorii obiektu zakwaterowania i jego lokalizacji. Hotele 5* - ok. 2,50 Euro za osobę za noc Hotele 4* - ok. 1 Euro za osobę za noc; w Barcelonie - ok. 1,25 Euro za osobę za noc Hotele 3 * i pozostałe obiekty - ok. 0,50 Euro za osobę za noc; ok. 0,75 Euro w Barcelonie za osobę za noc.

    Przelot, bagaż

    Uczestnik imprezy zobowiązany jest DO POTWIERDZENIA U TOUROPERATORA LUB AGENTA AKTUALNYCH GODZIN LOTU NA 48 H PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI, JAK I DO POLSKI). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika. WIZZAIR - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego - umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład) - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - 20 kg o wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm (cena uzależniona jest od wagi bagażu, kierunku i terminu lotu). Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa. RYANAIR - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) - bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg. Ceny uzależnione są od wagi bagażu, kierunku i terminu lotu. Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa.

    Opcje wyżywienia

    Możliwe opcje wyżywienia dostepne w zależności od obiektu: RO/Self Catering - bez wyżywienia BB - śniadania w formie bufetu HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu; napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą. FB - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu; napoje do obiadu i kolacji za dodatkową opłatą. All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje  w formie bufetu, możliwe przekąski w ciągu dnia, wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w wyznaczonych przez hotel godzinach i miejscach.

    Informacje dodatkowe

    Część sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach  All Inclusive lub wybranego wyżywienia Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawdo do modyfikacji oferty All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. Godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Costa Brava, Hiszpania

    Opis hotelu

    Hotel oferuje 140 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Na większość pięter można dostać się za pomocą windy. Do dyspozycji gości jest sejf. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (odpłatnie) zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, kawiarnia i bar. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie obiektu znajduje się również sala telewizyjna. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka medyczna, serwis pokojowy, pobudka na życzenie i pralnia. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują łóżkiem podwójnym. Sejf oraz (odpłatnie) minibarek są również do dyspozycji gości. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również minilodówka. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). Ponadto w ofercie znajdują sie pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. Istnieje również możliwość rezerwacji kwatery z łazienką dla osób niepełnosprawnych.

    Sport i wypoczynek

    Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. Bar posiada bogatą ofertę napojów orzeźwiających. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w hotelu, jak np. siatkówka, golf i jazda konna. W ofercie organizatorów zewnętrznych znajduje się minigolf. Oferta aktywności sportowej obiektu obejmuje studio fitness, jak również za dodatkową opłatą bilard. Obiekt oferuje w Centrum Wellness bogatą gamę zabiegów, w tym spa, łaźnię parową, łaźnię turecką, salon piękności, zabiegi masażu i solarium, jak również za dodatkową opłatą saunę. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo i miniklub.

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    Akceptowanym środkiem płatniczym w hotelu jest Visa.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 - 2017


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Fergus Style Mar Mediterrania
    Filmy hotelu Fergus Style Mar Mediterrania:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Fergus Style Mar Meditterrania:
    https://www.youtube.com/watch?v=fyO8YPSVQcI
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Fergus Style Mar Mediterrania

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Fergus Style Mar Mediterrania:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Hotel
      5.5
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      i sport
      4.3
    • Obsługa
      5.6
    HolidayCheck
    Ocena Fergus Style Mar Mediterrania:
    5.5 / 6

    Hotel zasługuje na więcej niż dwie gwiazdki! 2008-07-24
    Szczegóły oceny hotelu Fergus Style Mar Mediterrania:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.5
    • Atrakcje
      4.3
    • Obsługa
      5.3

    Hotel jest naprawdę OK i te dwie gwiazdki to nawet za mało. Fantastyczne położenie prawie na samej p...
    więcej

    5.0
    Rewelacyjny hotel 2013-05-27
    Szczegóły oceny hotelu Fergus Style Mar Mediterrania:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Hotel bardzo dobry, całkowicie wyremontowany odnowiony. Podczas naszego pobytu trwały jeszcze prace ...
    więcej

    5.8
    Moj ulubiony 2015-06-10
    Szczegóły oceny hotelu Fergus Style Mar Mediterrania:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.8

    jak dla mnie super !!!obsluga znakomita !!!pogoda jak zwykle w tym czasie nam dopisala (a w Santa Su...
    więcej

    5.6
    Super hotel z widokiem na morze. Polecam 2016-07-15
    Szczegóły oceny hotelu Fergus Style Mar Mediterrania:
    • Lokalizacja
      4.4
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      3.5
    • Obsługa
      5.0

    Super Hotel z widokiem na morze, po remoncie, czysty i bez zarzutu. Jedzenie pyszne, każda narodowoś...
    więcej

    4.4

    Fergus Style Mar Mediterrania - możliwości zakwaterowania:

    1 os. standard
    Double Standard
    Double Standard Sea Side Balcony
    2 os. standard
    Single Use Standard
    Double Standard Room (Balcony or Terrace)
    2 os. Junior Suite - na potwierdzenie
    2 os. Standard South View
    Pokój jednoosobowy
    Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
    Pokój 2-osobowy
    Double Standard Room (Balcony or Terrace)
    Single Standard Room (Balcony or Terrace)
    Double Standard Room (Balcony or Terrace)
    Single Standard Room (Balcony or Terrace)
    Double Standard Room (Balcony or Terrace)
    Single Standard Room (Balcony or Terrace)
    Double Standard Room (Balcony or Terrace)
    Single Standard Room (Balcony or Terrace)
    Single Standard Room (Balcony or Terrace)

    Fergus Style Mar Mediterrania - Możliwości wyżywienia:


    Fergus Style Mar Mediterrania - miasta wylotu:


    Fergus Style Mar Mediterrania - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Fergus Style Mar Mediterrania? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00