Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace, Morze Czerwone
1 / 119
Udogodnienia hotelu Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace:
2.6 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace:
  • Lokalizacja
    3.5
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    3.0
Ocena hotelu:
2.6 / 5
Średnia z 4 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 13 września 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 października 2018

Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace w ofercie Biura podróży:

Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowo wybudowany, luksusowy obiekt z wielkim aquaparkiem, który dostarczy rozrywek zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt/Hurghada

Opis

Hotel cieszący się bardzo dobrymi opiniami klientów, położony na prywatnej plaży z bogatym serwisem oraz fantastycznym aquaparkiem dysponującym 13 basenami. Ponadto na terenie kompleksu znajdują się niezależne baseny usytuowane z drugiej strony budynku. Obiekt przystosowany jest do rodzinnego wypoczynku dzięki przestronnym, dobrze wyposażonym pokojom, bogatej ofercie gastronomicznej oraz urozmaiconym animacjom, które nie pozwolą na nudę w trakcie pobytu. Chwile relaksu zapewni pobyt w centrum SPA pod okiem miłej, wykwalifikowanej obsługi. Zaletą jest także lokalizacja niedaleko lotniska oraz centrum Hurghady.

Lokalizacja

w Hurghadzie/ El Dahar, na plaży, ok. 25 km od Hurghady, ok. 20 km od lotniska.

Wyposażenie

liczba pokoi - 430, restauracje - 2, restauracje a'la carte - 3, bary - 6, recepcja 24h, ogród, taras słoneczny, lobby, lobby bar 24h, cocktail bar, bar przy basenie, bar na plaży, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), centrum konferencyjne dla max. 100 osób, amfiteatr, kawiarenka internetowa (płatna), sklepy, fryzjer (płatny), salon urody, opieka lekarska (płatna), kiosk, jubiler, sklep z pamiątkami, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie lobby, room servic.

Basen

baseny odkryte, aquapark - 13 basenów dla dorosłych i dla dzieci (z 20 zjeżdżalniami - 12 dla dorosłych i 8 dla dzieci) w tym 2 podgrzewane, leżaki, parasole, materace, ręczniki bezpłatne.

Pokoje

taras/balkon, internet bezprzewodowy w lobby, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja indywidualnie sterowana, telefon, telewizja satelitarna, żelazko, mini bar, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 dorosłych i 1 dziecka lub 2 dorosłych i 2 dzieci Pokoje z widokiem na morze i aqua park oraz z widokiem na basen - za dodatkową opłata ( tylko pokoje z widokiem na morze mają widok na aqua park).

Plaża

przy hotelu, piaszczysto-żwirowa, parasole i leżaki bezpłatne, bar service.

Sport na plaży

siatkówka, sporty wodne (płatne), nurkowanie (płatne).

Sport i fitness

tenis ziemny (sprzęt i oświetlenie płatne), centrum fitness, siłownia (8.00 - 19.00), koszykówka, squash (płatny), rzutki, boccia, bilard (14.00 - 23.00 bezpłatnie), centrum SPA (płatne, czynne 9.00 - 18.00), masaże (płatny), łaźnia parowa (płatna), sauna (10 min w cenie), jacuzzi (płatne), centrum nurkowe (płatne).

Rozrywka

dyskoteka, animacje dzienne i wieczorne.

Dla dzieci

łóżeczko dziecięce, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), 2 brodziki, animacje, krzesełka w restauracji.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive. Dopłata do kolacji w dniu 31/12 jest obowiązkowa ( płatna przy rezerwacji). W cenie nie ma kolacji uroczystej w dniu 24/12.

All Inclusive

śniadanie (7.00 - 10.00), późne śniadanie (10.00 - 11.30) lunch (12.30 - 14.40) i kolację (19.00 - 21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe (10.00 - 24.00) i lokalne alkohole (11.00 - 24.00) w wybranych barach; lobby bar czynny 24h; przekąski w barach o wyznaczonych porach; lody (15.30 - 17.00); późna przekąska (22.00 - 00.00) oraz 00.00 - 6.00 (kanapki, zupa); raz na pobyt kolacja w restauracji azjatyckiej (18.30 - 22.00, konieczna wcześniejsza rezerwacja) mini bar codziennie uzupełniany wodą. Płatne - alkohole importowane, soki ze świeżych owoców, kawa po turecku, oświetlenie kortu tenisowego.

Informacje dodatkowe

Aquapark z 20 zjeżdżalniami.

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę 25 USD/os. (od 1.05.2014), ubezpieczenia od sportow wysokiego ryzyka* Obcokrajowcy zobowiązani są do zasięgnięcia informacji na temat obowiązku wizowego oraz uzyskania wizy w swojej ambasadzie lub konsulacie. Wymagany paszport ważnym minimum 6 miesięcy przed planowanym wylotem z Egiptu. *w przypadku planowania nurkowania wymagane jest doubezpieczenie w zakresie sportów wysokiego ryzyka

Obsługa na miejscu

Opieka polskojęzycznego przedstawiciela.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Nowo wybudowany, luksusowy obiekt z wielkim aquaparkiem, który dostarczy rozrywek zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowo wybudowany, luksusowy obiekt z wielkim aquaparkiem, który dostarczy rozrywek zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Egipt/Hurghada

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 5* kat. lokalna 5*

Położenie

- bezpośrednio przy plaży - ok. 24 km na północ od centrum Hurghady - ok. 20 km od lotniska w Hurghadzie

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

- klimatyzacja - TV-Sat - telefon - sejf - mini bar - łazienka (WC, wanna/prysznic)

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne -15 basenów - kort tenisowy - siatkówka plażowa - aqua park ( 8 zjeżdzalni) - aerobic - fitness - tenis stołowy - bilard - sauna - animacje - koszykówka Płatne - centrum spa - łaźnia turecka - salon piękności - shisha - centrum nurkowe - sporty wodne na plaży - dyskoteka

Dla dzieci

- mini aqua park ze zjeźdzalniami - plac zabaw - łóżeczko dla dziecka ( na życzenie) - mini disco - specjalne menu w restauracji

Wyżywienie

All Inclusive: śniadnie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - lobby bar 24 h - bar na plaży (od 10:00 do zachodu słońca) - bar przy basenie (od 10:00 do zachodu słońca) - Island bar (od 10:00 do zachodu słońca) - Jazz bar (18:00-24:00) - Relax bar (10:00 - 24:00) - Sushi bar (18:00-24:00) - restauracja orientalna, azjatycka, włoska (konieczna wcześniejsza rezerwacja)

Dodatkowe informacje

- opieka medyczna (dostępna 24 h, płatna dodatkowo) - apteka - kawiarenta internetowa (płatna) - Wi Fi (płatne) - hotel dysponuje 420 pokojami

- rok otwarcia hotelu

2014 r.

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Nowo wybudowany, luksusowy obiekt z wielkim aquaparkiem, który dostarczy rozrywek zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowo wybudowany, luksusowy obiekt z wielkim aquaparkiem, który dostarczy rozrywek zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym Zdaniem

Niepowtarzalny 5-gwiazdkowy hotel. Zbudowany na terenie o powierzchni 75 000 m2 wśród malowniczej i dziewiczej scenerii.

Położenie

bezpośrednio przy plaży, 15 minut od Hurghaday, 20 minut od lotniska

Wyposażenie

Całodobowa recepcja, 3 restauracje (Włoska, Azjatycka, Orientalna), restauracja na plaży, bar, pralnia

Pokoje

430 pokoje z balkonami lub tarasami wyposażone w łazienkę (WC, prysznic, suszaka do włosów), klimatyzację, telefon, TV Sat, żelazko, lodówkę, sejf, bezprzewodowy internet, zestaw do kawy i herbaty

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane w bufecie

Sport i Rozrywka

baseny, 13 różnych zjeżdżalni wodnych, bilard, kort tenisowy, boisko do siatkówki plażowej, boisko do koszykówki, kort do squasha, rzutki, animacje

Dla Dzieci

brodzik, zjeżdżalnie, mini klub (4-12 lat), plac zabaw

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Nowo wybudowany, luksusowy obiekt z wielkim aquaparkiem, który dostarczy rozrywek zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowo wybudowany, luksusowy obiekt z wielkim aquaparkiem, który dostarczy rozrywek zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel został otworzony w 2004 r. i znajduje się tuż przy plaży w spokojnej częściwybrzeża zlokalizowanej ok. 13 km na północ odcentrum Hurghady. Do międzynarodowego lotniska w Hurghadzie około 23 km.
Plaża:
Hotel usytuowany bezpośrednio przy piaszczystej, szerokiej prywatnej plaży o długości ok. 300 m. Leżaki i parasole bezpłatnie. Na plaży znajduje się beach bar.
Do dyspozycji gości:
Całodobowa recepcja, eleganckie lobby z kącikiem do czytania, restauracja główna,restauracje a la carte (włoska, azjatycka, orientalna, rybna - dodatkowo płatne), bary: na plaży, przy basenie, z przekąskami, w lobby, Bisto Bar oraz imponujący kompleks 13 basenów (2 podgrzewane) z oddzielnymbrodzikiem dla dzieciiaqua parkiem zlokalizowanym tuż orzy plaży. Parasole i leżaki na plaży i przy basenie - bezpłatnie.
Pokoje:
5-piętrowy hotel, oferuje ponad 400 pokoi. Standardowe pokoje 2-os. (z możliwością 1dostawki) mają ok. 40 m2 isą wyposażone w łazienkę (prysznic,WC,suszarka do włosów), telefon, TV-sat, zestaw do parzenia kawy i herbaty, mini bar (codzienni butelka wody na osobę w cenie, pozostałe produkty płatne dodatkowo), sejf, klimatyzację, balkon lub taras. Łóżeczka dziecięce dostępne bezpłatnie - wymagane wcześniejsze zgłoszenie do rezerwacji.
Wyżywienie:
All inclusive obejmujące: śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:00), kolację (18:30-21:30) w formie urozmaiconegobogatego bufetu. W ciągu dnia przekąski (12:00-16:00) oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10:00-24:00). Za opłatą: markowe alkohole, świeżo wyciskane soki, smakowe kawy.
Program sportowy i animacyjny:
Wciągu dnia i wiezcorami codzienne animacje w amfiteatrze, gry izabawy. Dodatkowo kort tenisowy (sprzęt za opłatą), boisko do koszykówki i siatkówki, fitness, rzutki, boccia, bilard (płatne), aquapark przy plaży(12 zjeżdżalni dla dorosłych + 8 dla dzieci), dyskoteka. Dla dzieci prowadzone są zajcia w mini klubie, dostępny jest również plac zabaw i brodzik. Za opłatą: centrum sportów wodnych, sauna, jacuzzi, łaźnia parowa, masaże.
Internet:
Bezpłatne WiFi w recepcji. W pokojach płatne - ok. 5$/godz., 10$/ dzień, 35$/ tydzień.
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
www.mirageaquapark-hurghada.com
Naszym zdaniem:
Wyjątkowy5* hotel, doskonały zarówno dla osób dorosłych jak i dzieci! Własny aquapark ze zjeżdżalniami, fantastyczny widok na Morze Czerwone oraz liczne animacje z pewnością umilą pobyt każdemu Klientowi!

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: R.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.
Wycieczki lokalne
Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona - dodatkowo płatny), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95
USD
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
Cena ok. 55 USD
Kair -Centrum arabskiego świata
Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy: Cheposa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 35 LE), najstarszy meczet Kairu - Meczet Amr Ibn Asa, kościół koptyjski, instytut papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD
Safari - Sahara Park
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, w której poznamy zwyczaje Beduinów oraz ich zwyczaje. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, a także wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
Cena ok. 55 USD
W galabiji przez miasto!
Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne, regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta - Dahar, a dalej - akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
Cena ok. 60 USD
Jungle Aqua Park
Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
Cena ok. 50 USD
.
HURGHADA- ATRAKCJE
Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie
Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
Papas Bar
Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com
Ekskluzywna zabawa w Little Budda
Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo że wstęp kosztuje blisko 20 USD, to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
Delfinarium
Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków!
Sporty wodne
Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona - dodatkowo płatny), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95
USD
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
Cena ok. 55 USD
Kair -Centrum arabskiego świata
Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy: Cheposa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 35 LE), najstarszy meczet Kairu - Meczet Amr Ibn Asa, kościół koptyjski, instytut papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD
Safari - Sahara Park
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, w której poznamy zwyczaje Beduinów oraz ich zwyczaje. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, a także wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
Cena ok. 55 USD
W galabiji przez miasto!
Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne, regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta - Dahar, a dalej - akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
Cena ok. 60 USD
Jungle Aqua Park
Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
Cena ok. 50 USD
.
HURGHADA- ATRAKCJE
Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie
Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
Papas Bar
Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com
Ekskluzywna zabawa w Little Budda
Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo że wstęp kosztuje blisko 20 USD, to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
Delfinarium
Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków!
Sporty wodne
Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Nowo wybudowany, luksusowy obiekt z wielkim aquaparkiem, który dostarczy rozrywek zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowo wybudowany, luksusowy obiekt z wielkim aquaparkiem, który dostarczy rozrywek zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Hurghada Mirage Aqua Park to 5* hotel z imponującym widokiem na Morze Czerwone. Rodzinne wakacje w tym hotelu to szansa na spędzenie niesamowitych chwil. Obiekt oferuje swoim Gościom wspaniały kompleks 8 basenów z parkiem wodnym w którym znajduje się 15 zjeżdżalni wodnych, bliskość piaszczystej plaży i sportów wodnych oraz zabiegi w hotelowym SPA.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2014 r. Na terenie hotelu znajdują się 2 restauracje, 6 barów, sisha corner, sala konferencyjna, winda, sejf w recepcji (bezpłatny), pralnia (płatna), kompleks 8 basenów odkrytych (2 podgrzewane) oraz aquapark z 15 zjeżdżalniami (9 zjeżdżalni dla dorosłych, czynny w godz. 10:00-12:00, 14:30-16:30). Urozmaicony program animacyjny dla dzieci i dorosłych, wybór zajęć rekreacyjno-sportowych dla osób aktywnych.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis 2. dziecko do 7 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 300 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatne. Na plaży znajduje się beach bar.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację indywidualną, minibar (bezpłatny - woda), zestaw do parzenia kawy i herbaty, TV, telefon, łazienkę (suszarka, prysznic, WC), balkon. Typy pokoi: w sześciopiętrowym budynku głównym: pokoje standardowe dla max 4 os. (mini bar - płatny) , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych , pokoje rodzinne dla max 4 os. (1 pokój) , junior suity dla max 4 os. (salon i sypialnia bez drzwi łączących,brak mini baru) w bungalowach: pokoje typu bungalow dla max 3 os. (tylko dla gości pełnoletnich, 1 pokój z tarasem, mini bar - płatny)

Wyżywienie

restauracja główna, restauracja a la carte, 6 barów (m.in.: bar na plaży, lobby bar, bar przy basenie), sisha corner All Inclusive (24h, Lobby Bar 24h) Formuła zawiera: śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-15:00), kolacja (19:00-22:00) serwowane w restauracji głównej, późne śniadanie (10:00-12:00), przekąski (12:00-17:00) serwowane w wybranych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, pakiety urodzinowe (na życzenie) Formuła nie zawiera:napoi importowanych, świeżo wyciskanego soku pomarańczowego, lodów, kawy po turecku Restauracje a la carte - w trakcie pobytu 1 wizyta gratis. Wymagana rezerwacja.dalekowschodnia

z myślą o dzieciach

animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw 3 brodziki, aquapark (6 zjeżdżalni), menu dla dzieci i krzesełka w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, tenis stołowy (w trakcie pobytu jedna rezerwacja do godz. 16:00), bilard (w trakcie pobytu jedna rezerwacja do godz. 16:00), rzutki, kort tenisowy (w trakcie pobytu jedna rezerwacja gratis), rakiety i piłki do tenisa, siatkówka, siatkówka plażowa, animacje, kino, dyskoteka (wstęp - bezpłatny, napoje - płatne)

płatne

centrum SPA, sauna, łaźnia turecka, masaż, jacuzzi, salon piękności , cymbergaj, jazda konna, centrum nurkowe, sporty wodne na plaży

Aktualizacja opisu

02.10.2017 10:38

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży Aquapark SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Nowo wybudowany, luksusowy obiekt z wielkim aquaparkiem, który dostarczy rozrywek zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowo wybudowany, luksusowy obiekt z wielkim aquaparkiem, który dostarczy rozrywek zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

w trakcie klasyfikacje

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

*    20 min drogi od lotniska, ok. 15 km. od Hurghady i ok 10 km. od El Gouny

Plaża

*    Bezpośrednio przy plaży. Serwis plażowy bezpłatny.

Zakwaterowanie

*    430 pokoi; *    Typy pokoi: deluxe (40 m2), superior (49 m2), bungalow (50 m2 z bezpośrednim wejściem do basenu z tarasu), junior suite (55 m2 2 pomieszczenia: pokój dzienny  i sypialnia); *    Wyposażenie: klimatyzacja, telewizor, łazienka z prysznicem i suszarką do włosów, lodówka (zawiera bezpłatną butelkę wody na przyjazd), bezpłatny sejf, zestaw do parzenia kawy i herbaty, żelazko oraz bezprzewodowy Internet - płatny. Każdy pokój posiada balkon lub taras. Większość pokoi posiada widok na morze lub basen.

Restauracje i bary

*    5 restauracji (w tym główna, przy plaży i a'la carte: włoska, azjatycka oraz orientalna); *    10 barów  m. in. w lobby, na plaży, przy basenie i dyskotece (od północy do 3:00drinki płatne ).

Wyżywienie

*    All inclusive: śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, późne kolacje, przekąski między posiłkami, napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w wybranych barach w godzinach ich otwarcia. All inclusive działa do ppółnocy. Z azjatyckiej restauracji a'la carte można skorzystać raz podczas pobytu za wcześniejsza rezerwacją.

Sport i Rozrywka

*     13 basenów ( w tym 2 podgrzewane w sezonie zimowym), Aquapark z  20 zjeżdżalniami:12 dla dorosłych oraz 8dla dzieci (działa określonych godzinach) *    Bezpłatnie: tenis (twarda nawierzchnia), squash, siatkówka plażowa, koszykówka, rzutki, boccia, bilard, siłownia, amfiteatr. *    Odpłatnie: centrum nurkowe, sauna, jacuzzi, masaże, jazda konna (poza terenem hotelu), oświetlenie oraz sprzęt do tenisa.

Dla dzieci

*     Plac zabaw, brodziki, zjeżdżalnie, mini klub 4-12 lat, łóżeczka dla niemowląt (bezpłatnie, jeśli dostępne).

Pozostałe udogodnienia

*    Biblioteka, sala konferencyjna na około 100 osób, Wifi na tarasie bezpłatnie, kawiarenka internetowa - płatna, sklepiki, fryzjer, pralnia, lekarz 24/h - odpłatnie,

Naszym zdaniem

*    Resort otwarty w 2014 roku polecamy szczególne rodzinom z dziećmi oraz tym z Państwa, którzy cenią aktywny wypoczynek.

Strona internetowa

*    www.mirageaquapark-hurghada.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Nowo wybudowany, luksusowy obiekt z wielkim aquaparkiem, który dostarczy rozrywek zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowo wybudowany, luksusowy obiekt z wielkim aquaparkiem, który dostarczy rozrywek zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt/Hurghada

Strefa

Active

Dzieci

-1 dziecko 2-13 lat opłata tylko za przelot

Lokalizacja

stare centrum Hurghady Dahar - ok. 12 km lotnisko - ok. 23 km

Atuty

- Aquapark z 14 zjeżdżalniami - idealny dla rodzin z dziećmi - zadbany ogród i piękne widoki - bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży - bezpłatne leżaki i parasole na plaży - bezpłatne WiFi przy recepcji - bogaty program all inclusive 24 H - restauracja orientalna i azjatycka - bogate animacje dzienne i wieczorne

Plaża

Bezpośrednio przy piaszczystej szerokiej prywatnej plaży ok. 300 m długości. Leżaki i parasole bezpłatnie. Na plaży beach bar.

Hotel

pięciogwiazdkowy hotel z fantastycznym widokiem na Morze Czerwone, wraz z aqua parkiem i centrum Spa tworzy kompleks położony na ok. 75 000 m2. Cesar Palace & Aqua Park jest jednym z pierwszych hoteli w Hurghadzie, który oferuje nietypowe sporty wodne, pozwalając maksymalnie wykorzystać czas spędzony w wodzie. Hotel posiada 429 pokoi w tym pokoje typu standard, pokoje z widokiem na morze.

Udogodnienia

Całodobowa recepcja, eleganckie lobby z kącikiem do czytania, taras słoneczny, sejf w recepcji bez opłaty, pralnia, punkt wymiany walut, opieka medyczna, salon fryzjerki i kosmetyczny, amfiteatr, sklep z pamiątkami, przechowalnia bagażu.

Internet

Bezpłatny w okolicach recepcji, w pokojach za dodatkową opłatą 1 tyd. ok. 35$, 1 dzień ok. 10 $, 1 h ok. 5 $.

Pokoje

Standardowy 2 os. z możliwością 1 dostawki ok.40 m2, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja, TV SAT, telefon, lodówka z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), kącik kawowy, balkon lub taras, widok na basen, widok na morze za dopłatą.

Restauracje i bary

restauracja główna- dania kuchni międzynarodowej restauracje orientalna, włoska, azjatycka restauracja a la carte azjatycka lub orientalna - jedno wejście raz na pobyt - wymagana wcześniejsza rezerwacja lobby bar bar przy basenie bar na plaży Island bar cocktail bar

Wyżywienie

All Inclusive 24 H

Rozrywka

13 basenów, aquapark z 14 zjeżdżalniami - 8 dla dorosłych i 6 dla dzieci (czynny w godz. 10:00-12:00, 14:30-16:30), bogate animacje dzienne i wieczorne, fitness room, aerobik, tenis stołowy, tenis ziemny, siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej, boccia, siłownia, bilard do godz. 16:00.

Płatne

Centrum SPA, łaźnia turecka, sauna, sporty wodne na plaży, centrum nurkowe,, jaccuzi, masaż, WiFi w pokojach, bilard oraz tenis stołowy od godz. 16:00 - 22:00, tenis ziemny.

Dla dzieci

Brodzik, basen dla dzieci, mini zjeżdżalnie, mini klub (od 4 do 12 lat) czynny w godz. 10:00 - 12:30 i 15:00 - 17:00, opiekunka na zamówienie ok. 10 $ h., plac zabaw, specjalny program animacyjny, łóżeczka dla niemowląt do lat 2 (na życzenie), menu dla dzieci, wysokie krzesła w restauracji.

All Inclusive 24H

07.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji główne, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 10.30-12.00 późne śniadanie przekąski typu kanapki, dania fast food, sałatki, ciasta serwowane barze na plaży 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe lub czerwone 12.00-17.00 kącik z przekąskami 19:00 -21.00 kolacja w formie bufetu -wieczory tematyczne- w restauracji głównej, bogaty wybór sałatek, deserów i owoców, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe lub czerwone 22.30-00.30 późna kolacja serwowana w głównej restauracji 10.00-00.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino, drinki na bazie alkoholi lokalnych (rum, gin, whisky, brandy, tequila, ouzo, wódka), w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów szczegółowe informacje dotyczące all inclusive klienci otrzymają po przyjeździe do hotelu

Oficjalna kategoria

5 gwiazdki

Strona hotelu

www.mirageaquapark-hurghada.com

Nasza ocena

Pokój ***** Położenie ***** Wyżywienie **** Sport/Rozrywka*****

Cena obejmuje

opiekę polskiego rezydenta ,przelot samolotem z opłatą lotniskową, bagaż główny oraz podręczny, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3,4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu, pakiet ubezpieczeniowy Europaische Reiseversicherung AG (NNW, KL i bagaż) oraz składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Cena nie obejmuje

wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia, napojów do posiłków jeśli w opisie hotelu nie podano inaczej oraz lokalnych opłat klimatycznych i podatków turystycznych płatnych na miejscu przy zakwaterowaniu, a także innych wydatków osobistych

City Tour Hurghada

Objazd po Hurghadzie z przewodnikiem polskojęzycznym. Przejazd do starego centrum miasta El Dahar - meczet oraz kościół koptyjski, akwarium morskie z przepięknym okazami z Morza Czerwonego ( płatne 3$). Czas na zakupy pamiątek, w tym, Galeria papirusów. Cena ok.15 USD/os.

Kair

Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum politycznego i kulturalnego świata arabskiego. W programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 85 USD/os. W przypadku transportu samolotem ok. 280 USD/os.

Luksor

Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. Po wizycie w manufakturze alabastru i obiedzie przejazd na wschodni brzeg i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 85 USD/os.

Blue Trip

Całodzienna wycieczka morska, sprzęt ABC wypożyczamy w porcie, możliwość spróbowania swoich sił w snorkelingu i podziwiania wspaniałych raf koralowych Morza Czerwonego ( postój 2 razy po godzinie na dwóch różnych rafach). Czas wolny na plaży na wyspie. W trakcie snorkelingu obiad serwowany na łodzi, a do niego zimny napój. Cena ok.33 USD/os.

Nurkowanie - Intro Diving

Niesamowite przeżycie - odkrywamy rafy koralowe w sprzęcie nurkowym pod opieką instruktorów Padi. Na pierwszy raz - Intro Diving. Całodniowa wycieczka, dwie sesje nurkowe po 15 minut- nurkowanie z łodzi na wodach otwartych. W cenie sprzęt, lunch, napoje, snorkeling w przerwach. KURS PADI 4 DNIOWY 280$ Cena ok.48 USD/os.

El Gouna + Dom Delfinów

Bajkowe miasteczko zaprojektowane przez twórców Eurodisneylandu. Słynie z oryginalnej architektury, luksusowych hoteli, najlepszych restauracji i renomowanych salonów SPA. Rejs statkiem do portu w El Gounie, podczas rejsu dwa przystanki na kąpiel i snorkeling. Dla zainteresowanych możliwość powędkowania. W podróż wzdłuż lagun El Gouny zabierze Państwa niewielka łódź, z której zobaczycie najpiękniejsze zakątki tego urokliwego miasteczka. W programie także wizyta w akwarium i obiad na statku. Cena ok.48 USD/os.

Mahmya - Rajska Wyspa

Piaszczysta plaża, turkusowe morze i przepiękne rafy koralowe, Opalanie, relaks i błogie lenistwo z dala od gwaru i wielkiego miasta. Do Państwa dyspozycji bezpłatna wypożyczalnia sprzętu ABC, parasole, maty. W cenie obiad w restauracji na wyspie. Napoje dodatkowo płatne. Cena ok.86 USD/os.

Quady poranne - 3 godziny

Poranna przejażdżka quadami po pustyni. Cena ok.38 USD/os.

Doskonała wycieczka dla dorosłych i dla dzieci. W programie

jazda jeepami, quadami ok. 20 minut, spidecarami oraz na wielbłądzie, zwiedzanie wioski beduińskiej, terrarium z egzotycznymi zwierzętami, kolacja, pokaz folklorystyczny oraz oglądanie gwiazd przez teleskop. Cena ok.40 USD/os.

Super Sahara Park Quadami

Zabawa i spora dawka adrenaliny podczas 3 godzinnej niezapomnianej wyprawy quadami ( ok. 40 km) w okolice Gór Morza Czerwonego. W programie - wizyta w wiosce beduińskiej, przejażdżka na wielbłądach, beduińska kolacja, napoje bezalkoholowe, zachód słońca nad górami, orientalne show ( taniec brzucha, wirujący derwisz, fakir show). Do jazdy na quadach należy mieć ukończone 16 lat. Cena ok.50 USD/os.

Blue Aquarium, rejs po morzu

"Rybki przez szybki" - możliwość podziwiania bogactwa raf koralowych Morza Czerwonego - krótki rejs w kierunku raf, następnie przejście pod pokładem ( ok. 2,5 m pod wodą). Znajdują się tam panoramiczne okna pozwalające obserwować bogactwo podwodnego świata. Cena ok.40 USD/os.

Delfinarium

Wizyta w delfinarium, gdzie odbywa się pokaz akrobacji i niezwykłych umiejętności w wykonaniu delfinów pod okiem zawodowych treserów. Możliwość dokupienia po pokazie pływania z delfinami w basenie- płatne dodatkowo ok. 65 USD/5 min i ok. 90 USD/10 min. Cena ok. 25 USD/os.

Łódź podwodna Submarine

Dopłynięcie łodzią do platformy, z której schodzi się do łodzi podwodnej. Łódź zanurza się na głębokość ok. 20 m i podczas ok. 35 min rejsu podziwia się urzekającą faunę i florę podwodnego świata. Cena ok. 60 USD/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Nowo wybudowany, luksusowy obiekt z wielkim aquaparkiem, który dostarczy rozrywek zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowo wybudowany, luksusowy obiekt z wielkim aquaparkiem, który dostarczy rozrywek zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

******

Region

Hurghada, Egipt

Położenie

bezpośrednio przy plaży, ok. 24 km na północ od centrum Hurghady, ok. 20 km od lotniska w Hurghadzie.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piaszczysta,  szeroka prywatna plaży ok. 300 m długości. Leżaki i parasole bezpłatnie. Na plaży bar.

Wyposażenie

komfortowy hotel oferuje 429 pokoi. Lobby, recepcja, taras słoneczny, sejf w recepcji bez opłaty, pralnia, punkt wymiany walut, salon fryzjerki i kosmetyczny, amfiteatr, sklep z pamiątkami, przechowalnia bagażu, restauracja główna- dania kuchni międzynarodowej, restauracje orientalna, włoska; restauracje a la carte: azjatycka lub orientalna - jedno wejście raz na pobyt - wymagana wcześniejsza rezerwacja, kompleks 8 basenów odkrytych oraz aquapark z 12 zjeżdżalniami (czynny w godz. 10:00-12:00, 14:00-16:00). Leżaki i parasole bezpłatnie. www.mirageaquapark-hurghada.com

Dostęp do internetu

bezpłatny w okolicach recepcji, w pokojach za opłatą.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

wyposażanie pokoi: klimatyzacja indywidualna, minibar (bezpłatny - woda mineralna), zestaw do parzenia kawy i herbaty, TV, telefon, łazienka (suszarka, prysznic, WC), balkon lub taras. Pokoje dwuosobowe (1-3G): z widokiem na basen, ok. 28 m2. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (1-4A): większe, ok. 40 m2. Pokoje - wariant ekonomiczny (1-3S): z tarasem, ok. 28 m2.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w godzinach 10:00 - 24:00.

Sport

bezpłatne: 15 basenów, kort tenisowy, siatkówka plażowa, aerobik, fitness, tenis stołowy, koszykówka. Za opłatą: bilard, tenis stołowy, centrum nurkowe, sporty wodne na plaży.

Dzieci

brodzik, basen dla dzieci, mini zjeżdżalnie, mini klub (od 4 do 12 lat) czynny w godz. 10:00 - 12:30 i 15:00 - 17:00, plac zabaw, program animacyjny, łóżeczka dla niemowląt do lat 2 (na życzenie), menu dla dzieci, wysokie krzesła w restauracji.

Rozrywka

aquapark (12 zjeżdżalni), animacje. Dyskoteka za opłatą.

Polecamy

  • komfortowy hotel, otwarty w 2014 roku
  • aquapark z 12 zjeżdżalniami
  • 8 basenów
  • zadbany ogród, piękne widoki
  • bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Nowo wybudowany, luksusowy obiekt z wielkim aquaparkiem, który dostarczy rozrywek zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom.


Mapa Hotelu Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace

Opinie o Hotelu Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace

04,06 DUZO EGIPCJAN PRZEZ TO BRUD HAŁAS I SMROD ,NA STOŁÓWKACH BRUDNO ,SZKLANKI NIE MYTE TYLKO PUŁUKANE,EGIPCJANIE OBSŁUGIWANI BEZ KOLEJEK , ANIMACJIE BYŁY BARDZO SŁABE ZA KTÓRE TRZEBA BYLO PLACIC 10 DOLAROW OGRANICZONY DOSTĘP DO WODY I PAPIERU TOALETOWEGO ,NIEBYL TO MOJ PIERWSZY POBYT W EGIPCIE WIEC MAM PORÓWNANIE. REZYDENT JAK I SAM WEZYR TRAGEDIA.ZDECYDOWANIE ODRADZAM.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.9

Hotel oblężony przez egipcjan,walka o talerze ,czyste szklanki ,stolik,papier toaletowy ogólnie walka o wszystko .Bardzo zawyżony standard ,maksymalnie dałabym trzy gwiazdki.Szczerze odradzam !

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.0

zdecydowanie odradzam !!!!!!

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.7

Nowy, przepiękny hotel. Byliśmy w nim w marcu z rodziną. Aquapark jest świetnie zaprojektowany, jest bardzo dużo zjeżdżalni dla dzieci i dorosłych. W niektórych basenach woda podgrzewana, więc tym fajniej. Jedzenie bardzo smaczne, co trochę co innego, chyba nic sie nam nie powtórzyło i wybór był naprawdę ogromny. W hotelu jest i siłownia, i salon spa, i sklepiki, więc nie trzeba z niego wyjeżdżać do miasta żeby coś zrobić. Naprawdę bardzo nam się podobało, hotel na bardzo wysokim poziomie. Polecamy!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace - możliwości zakwaterowania:

standard dbl
standard [sea view] dbl

Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace - Możliwości wyżywienia:


Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace - miasta wylotu:


Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Mirage Aqua Park & Spa Cesar Palace? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00