Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Baron Palace Sahl Hasheesh, Morze Czerwone
  • Hotel Baron Palace Sahl Hasheesh, Morze Czerwone
  • Hotel Baron Palace Sahl Hasheesh, Morze Czerwone
  • Hotel Baron Palace Sahl Hasheesh, Morze Czerwone
  • Hotel Baron Palace Sahl Hasheesh, Morze Czerwone
  • Hotel Baron Palace Sahl Hasheesh, Morze Czerwone
  • Hotel Baron Palace Sahl Hasheesh, Morze Czerwone
  • Hotel Baron Palace Sahl Hasheesh, Morze Czerwone
  • Hotel Baron Palace Sahl Hasheesh, Morze Czerwone
  • Hotel Baron Palace Sahl Hasheesh, Morze Czerwone
  • Hotel Baron Palace Sahl Hasheesh, Morze Czerwone
  • Hotel Baron Palace Sahl Hasheesh, Morze Czerwone
  • Hotel Baron Palace Sahl Hasheesh, Morze Czerwone
1 / 13
Udogodnienia hotelu Baron Palace Sahl Hasheesh
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Baron Palace Sahl Hasheesh
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Baron Palace Sahl Hasheesh:
4.9 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Baron Palace Sahl Hasheesh:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.9 / 5
Średnia z 2 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 31 maja 2018

Hotel Baron Palace Sahl Hasheesh w ofercie Biura podróży:

Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Najnowszy hotel należący do renomowanej sieci Baron. Jeden z najbardziej luksusowych w ofercie, wyróżnia się perfekcyjnym standardem i nienaganną obsługą. Polecamy go nawet dla najbardziej wymagających osób.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Hurghada Oddany w 2013 roku, przestronny hotel w klimacie orientalnego pałacu z rozległym terenem rekreacyjnym, przy prywatnej plaży z pomostem. Przy zejściu do morza rafa koralowa. Majestatyczny, luksusowy obiekt oferujący mnogość alternatyw aktywnego, jak i błogiego urlopowania, z atrakcjami dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta kulinarna, smaki egipskie, azjatyckie, włoskie, meksykańskie, grill, owoce morza w restauracjach a'la carte. Premium All Inclusive 24h.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2013 r. Na terenie znajduje się 9 restauracji, 7 barów, 5 sal konferencyjnych, pralnia, sejf w recepcji (bezpłatny), winda, 7 basenów odkrytych (2 podgrzewane w zimie), 2 zjeżdżalnie wodne (otwarte w wyznaczonych godzinach: 12:00-17:00). Urozmaicony program animacyjny oraz rozbudowane zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis 2. dziecko do 7 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

przy hotelu, prywatna z pomostem, piaszczysto-żwirowa, 600 m długości. Rafa koralowa przy zejściu do morza.Parasole, leżaki, materace, ręczniki - bezpłatne.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację centralną, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny), łazienkę (WC, wanna lub prysznic, suszarka), telefon, TV, czajnik, balkon lub taras. Typy pokoi: w 4 piętrowym budynku głównym: pokoje standardowe classic dla max 4 os. , pokoje baron club z widokiem na morze dla max 3 os. , pokoje rodzinne dla max 4 os. (2 pokoje) , pokoje swim up suite dla max 3 os. (1 pokój z dostępem do basenu)

Wyżywienie

restauracja główna, 7 restauracji a'la carte, 7 barów (m.in. lobby bar, Baron Club Lounge) Premium All Inclusive Formuła zawiera: śniadanie (06:30-10:30), późne śniadanie (10:30-12:00), obiad (12:30-17:00), kolacja (18:30-22:00), późny posiłek (23:30-00:30) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (16:00-18:00), podwieczorek (16:00-18:00), lody (12:00-17:00), w wyznaczonych barach, lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, sok ze świeżych owoców (tylko do śniadania), pakiety dla nowożeńców (na życzenie), pakiety urodzinowe (na życzenie) Formuła nie zawiera: napojów importowanych, napojów serwowanych w butelkach, napojów energetycznych Restauracje a la carte Wymagana rezerwacja.egipska "Egyptian", azjatycka "Ying&Yang", włoska "Bella Vista", meksykańska "Chilitos", grill "BBQ Infinity Pool", owoce morza ""Seafood Infinity Pool" - w trakcie pobytu bezpłatna jedna wizyta w wybranej restauracji sushi&teppanyaki "Mikado"- płatna

z myślą o dzieciach

animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, brodzik, 2 zjeżdżalnie wodne, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej możliwość wypożyczenia wózka za opłatą i w miarę dostępności, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), opiekunka (płatna)

w cenie

siłownia, sauna, jacuzzi, tenis stołowy, rzutki, bilard, 3 korty tenisowe (1 raz w tygodniu gratis w PAI), oświetlenie kortu (1 raz w tygodniu gratis w PAI), rakiety i piłki do tenisa (1 raz w tygodniu gratis w PAI), siatkówka plażowa, aerobik, animacje

płatne

salon piękności, centrum SPA, łaźnia turecka, masaż, lekcje tenisa, sporty wodne na plaży

Aktualizacja opisu

02.10.2017 10:38

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Siłownia Tenis Mini Klub Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Najnowszy hotel należący do renomowanej sieci Baron. Jeden z najbardziej luksusowych w ofercie, wyróżnia się perfekcyjnym standardem i nienaganną obsługą. Polecamy go nawet dla najbardziej wymagających osób.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Najnowszy hotel należący do renomowanej sieci Baron. Jeden z najbardziej luksusowych w ofercie, wyróżnia się perfekcyjnym standardem i nienaganną obsługą. Polecamy go nawet dla najbardziej wymagających osób.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

HURGHADA/EGIPT

Do dyspozycji gości

• recepcja • windy • ogród • taras • restauracja główna Red Sea (bufetowa, z tarasem) • restauracja Bella Vista (konieczna rezerwacja,włoska, a la carte, z tarasem) • restauracja Chillitos (konieczna rezerwacja, meksykańska, a la carte) • restauracja Egyptian (konieczna rezerwacja, orientalna, a la carte) • restauracja Mikado (konieczna rezerwacja, teppanyaki, sushi, a la carte) • restauracja Ying Yang (konieczna rezerwacja, azjatycka, a la carte, z tarasem) • restauracja z daniami z grilla (konieczna rezerwacja, a la carte) • bar Palace Lobby Lounge • bar Niche • bar Bella Vista Italian Lounge • bar przy basenie • La Salsa Latino Bar & Club • bar Teens • bar Baron Club Lounge • 2 baseny dla dorosłych (woda słodka) • basen typu infinity (ogrzewany zimą) • basen Family Pool (woda słodka, ogrzewany zimą) • jacuzzi 

Wyposażenie

• Wi-Fi (w lobby) • terminal internetowy (płatny) • ręczniki (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• centrum biznesowe • sklep z pamiątkami • sklepy • minimarket • butik • jubiler • fryzjer • amfiteatr • pralnia (płatna) • room service (płatny) 

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners

Liczba pokojów

615

Kategoria lokalna

5,5 gwiazdki 

Dla dzieci

• plac zabaw • opiekunka do dziecka (płatna) • łóżeczko dziecięce (w cenie) • wysokie krzesełko • animacje dla dzieci i nastolatków (kilka razy w tygodniu) • klub dla niemowląt • miniklub dla dzieci w wieku 1-12 lat • minidyskoteka • klub dla nastolatków w wieku 13-17 lat • basen dla dzieci (woda słodka)

Sport i wellness

W cenie • centrum fitness • aerobik • aqua aerobik • aqua fitness • Bodywork • plażowa piłka nożna • siatkówka plażowa • tenis stołowy 

Płatne • strefa spa • łaźnia parowa • hammam • masaże • zabiegi kosmetyczne • 3 korty tenisowe • oświetlenie kortu • wypożyczenie sprzętu do tenisa • sporty wodne na plaży (kajaki, rower wodny, łódka typu banan, nurkowanie powierzchniowe, narty wodne, w ofercie firmy zewnętrznej)

Rozrywka

• międzynarodowe animacje dla dorosłych (kilka razy w tygodniu) • zajęcia sportowe • lekki program animacyjny (kilka razy w tygodniu) • przedstawienia • muzyka na żywo • zajęcia kulinarne 

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1

• ok. 52 m2 • oddzielny pokój dzienny • sypialnia • klimatyzacja • suszarka do włosów • sejf (w cenie) • sofa • telefon • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • minibar (płatny, codziennie uzupełniany, woda, napoje bezalkoholowe, napoje alkoholowe, przekąski) • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • odtwarzacz DVD • prysznic • WC • szlafroki • kapcie • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy superior DZX1

• ok. 45 m2 • klimatyzacja • suszarka do włosów • sejf (w cenie) • 1 łóżko typu king size • sofa • telefon • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • minibar (płatny, codziennie uzupełniany, woda, napoje bezalkoholowe, napoje alkoholowe, przekąski) • TV sat. • odtwarzacz DVD • prysznic • WC • szlafroki • kapcie • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2

• 1-3 os. • ok. 45 m2 • widok na morze • Baron Club • w budynku głównym • sejf • minibar (płatny, codziennie uzupełniany, woda, napoje bezalkoholowe, napoje alkoholowe,  przekąski) • Wi-Fi • TV • balkon • 18+ • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja • suszarka do włosów • sofa • telefon • prysznic • WC

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM3

• ok. 52 m2 • widok na morze i basen • typu swim up • sejf (w cenie) • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • minibar (płatny, codziennie uzupełniany, woda, napoje bezalkoholowe, napoje alkoholowe, przekąski) • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • odtwarzacz DVD • odtwarzacz CD • szlafroki • kapcie • taras • 18+ • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja • suszarka do włosów • sofa • telefon • prysznic • WC

Pokój 2-osobowy superior z widokiem na morze DZM1

• 1-3 os. • ok. 45 m2 • widok na morze • klimatyzacja • suszarka do włosów • sejf (w cenie) • 1 łóżko typu king size • sofa • telefon • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • minibar (płatny, codziennie uzupełniany, woda, napoje bezalkoholowe, napoje alkoholowe, przekąski) • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • odtwarzacz DVD • prysznic • WC • szlafroki • kapcie • balkon lub taras

Suita Panorama z widokiem na morze SUM1

• ok. 85 m2 • widok na morze • oddzielny pokój dzienny • klimatyzacja • suszarka do włosów • sejf (w cenie) • 1 łóżko typu king size • sofa • telefon • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • minibar (płatny, codziennie uzupełniany, woda, napoje bezalkoholowe, napoje alkoholowe, przekąski) • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • odtwarzacz DVD • odtwarzacz CD • 2 łazienki • prysznic • WC • szlafroki • kapcie • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (6.30-10.30, w formie bufetu) • późne śniadanie (10.30-12.00) • obiad (12.00-17, w formie bufetu lub a la carte) • obiad (a la carte) • przekąski • przekąski o północy • ciasto • lody • wybrane napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole • kawa/herbata po południu 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Najnowszy hotel należący do renomowanej sieci Baron. Jeden z najbardziej luksusowych w ofercie, wyróżnia się perfekcyjnym standardem i nienaganną obsługą. Polecamy go nawet dla najbardziej wymagających osób.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Najnowszy hotel należący do renomowanej sieci Baron. Jeden z najbardziej luksusowych w ofercie, wyróżnia się perfekcyjnym standardem i nienaganną obsługą. Polecamy go nawet dla najbardziej wymagających osób.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

opis hotelu

BARON PALACE SAHL HASHEESH
KATEGORIA EGIPSKA: w trakcie klasyfikacji
KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS: SF5

Położenie:
•    Hotel położony jest w luksusowej dzielnicy Sahl Hasheesh, 17 km od lotniska i 20 km od centrum Hurghady.
Plaża:
•    600 metrowa, piaszczysta plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu.

Zakwaterowanie:
•    615 pokoi;
•    Typy pokoi: classic (45 m2), executive (45 m2), family (52 m2 – 2 pomieszczenia), panorama sea view (45 m2 z widokiem na morze), Baron Club Sea View (45 m2 – Goście w tego typu pokojach otrzymują następujące przywileje – dostęp do Club Lounge z bezpłatnym Wi-Fi, suchy prowiant po wykwaterowaniu, możliwość bezpłatnego skorzystania z małej sali konferencyjnej – do 10 os. – 2h na pobyt, odtwarzacz DVD w pokoju, specjalny zestaw kosmetyków kąpielowych, serwis pakowania i rozpakowywania walizek, pierwszeństwo rezerwacji w restauracji a’la carte, bezpłatny dostęp do sauny, łaźni i jacuzzi oraz 10% upustu w sklepach z pamiątkami na terenie hotelu). Hotel posiad także wiele pokoi typu suite: swim up suite (52 m2 z prywatnym basenem, tylko dla dorosłych),  junior suites a także royal suites (282 m2).
•    Wyposażenie: łazienka z wanną lub prysznicem i suszarką do włosów, klimatyzacja sterowana indywidualnie, telewizor, telefon, sejf, zestaw do parzenia kawy i herbaty, mini bar uzupełniany codziennie, szlafrok i kapcie kąpielowe, balkon lub taras. W pokojach jest dostęp do internetu (kabel lub Wi-Fi). Goście zakwaterowaniu w pokojach typu suite i Baron Club otrzymują dodatkowo odtwarzacz DVD, możliwość bezpłatnego skorzystania z serwisu polegającego na pakowaniu/rozpakowaniu walizki).

Restauracje i bary:
•    8 restauracji (główna i 7 a’la carte – włoska, egipska, meksykańska, azjatycka, Teppanyaki, BBQ, przy basenie);
•    8 barów (w tym bar w lobby i przy basenie).

Wyżywienie:
•    Premium all inclusive: śniadania, późne śniadania kontynentalne, obiady, kolacje, przekąski i lody w określonych godzinach. Restauracje a’la carte dostępne są bezpłatnie za wcześniejszą rezerwacją. Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole importowane dostępne całą dobę.  

Sport i Rozrywka:
•    5 basenów (w tym główny, relaksacyjny i w SPA)
•    Bezpłatne: siłownia, kort tenisowy (oświetlenie i sprzęt płatne), siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, ścieżka do biegania, program animacyjny;
•    Odpłatnie: centrum nurkowe i sportów wodnych,(raz na tydzień kajak lub rower wodny gratis) przejażdżki konne i na wielbłądach.

Dla dzieci:
•    Brodzik (podgrzewany w okresie zimowym) klub dla niemowląt (1-3), mini klub (4-7), junior klub (8-12) i klub dla nastolatków (13-17), plac zabaw, kino, pokój gier, mała biblioteka, podgrzewacze do butelek, specjalne menu, oddzielna restauracja dla dzieci, opiekunka do dzieci.

Pozostałe udogodnienia:
•    Odpłatne centrum SPA (łaźnia, sauna, jacuzzi, masaże – 20 min masaż karku i ramion gratis, salon urody), płatny bus do centrum Hurghady, centrum biznesowe, bezpłatne Wi-Fi w lobby, fryzjer (raz na tydzień w opcji Premium all inclusive bezpłatny), opieka medyczna, bank i bankomat, wypożyczalnia samochodów, pasaż handlowy,

Naszym zdaniem:
•    Nowy luksusowy obiekt, położony w spokojnej dzielnicy Sahl Hasheesh, polecamy najbardziej wymagającym Klientom, którym zależy na wysokim standardzie i ponadprzeciętnej obsłudze.

Strona internetowa:
•    www.baronhotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Najnowszy hotel należący do renomowanej sieci Baron. Jeden z najbardziej luksusowych w ofercie, wyróżnia się perfekcyjnym standardem i nienaganną obsługą. Polecamy go nawet dla najbardziej wymagających osób.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Najnowszy hotel należący do renomowanej sieci Baron. Jeden z najbardziej luksusowych w ofercie, wyróżnia się perfekcyjnym standardem i nienaganną obsługą. Polecamy go nawet dla najbardziej wymagających osób.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Egipt/Hurghada

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 5* kat. lokalna 5*

Położenie

- przy plaży w Sahl Hasheesh - ok. 20 km od centrum Hurghady - ok. 17 km od lotniska w Hurghadzie

Plaża

- piaszczysta - szeroka na 600 metrów - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Classic - powierzchnia ok. 45 m 2 - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat z kanałami muzycznymi - telefon - mini bar (uzupełniany codziennie w napoje bezalkoholowe oraz piwo) - dostęp do internetu (płatny) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - sejf - łazienka (wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras - pokoje z widokiem na morze (płatne dodatkowo) Pokój Swim Up - wyposażenie pokoju standardowego - tylko dla osób pełnoletnich - powierzchnia ok. 52 m2 - bezpośredni dostęp do basenu dla kilku pokoi - możliwość korzystania z przywilejów klubu Baron - kosz owoców i ciastka (raz na pobyt), bezpłatne pralnia (raz na tydzień), przewodowy lub bezprzewodowy dostępu do internetu, żelazko i deska do prasowania (na życzenie), poduszka hipoalergiczna (na życzenie), odtwarzacz DVD i CD, usługa pakowania i rozpakowywania.

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 5 basenów - siłownia - kort tenisowy - siatkówka plażowa - tenis stołowy - animacje Płatne - sprzęt do tenisa oraz oświetlenie kortów tenisowych - pole golfowe w pobliżu hotelu (18 dołkowe) - SPA - masaże, sauna jacuzzi, łaźnia turecka - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

Dla dzieci

- basen dla dzieci z 2 zjeżdżalniami (podgrzewany w sezonie zimowym) - dwa place zabaw - pogrzewacze butelek (na życzenie) - specjalne menu - biblioteka - 3 sale kinowe - stanowiska komputerowe - pokoje wypoczynkowe

Wyżywienie

Ultra All inclusive: śniadanie, późne śniadanie kontynentalne, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, lody, kawa oraz herbata. Wybrane napoje importowane alkoholowe oraz lokalne napoje bezalkoholowe serwowane są przez 24 h w wybranych barach.Możliowść korzystania ze wszystkich restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna - 7 restauracji a la carte (azjatycka, egipska, włoska - tylko dla dorosłych, meksykańska, japońska - tylko dla gości pokoi suite, owoce morza, BBQ) - 8 barów

Dodatkowe informacje

- Wi Fi (bezpłatne w lobby) - punkt wymiany walut - fryzjer, sklepy - centrum biznesowe - hotel dysponuje 615 pokojami

- rok otwarcia hotelu

2014 r. - www.baronhotels.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo- wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu - koszt wizy 25 USD.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Najnowszy hotel należący do renomowanej sieci Baron. Jeden z najbardziej luksusowych w ofercie, wyróżnia się perfekcyjnym standardem i nienaganną obsługą. Polecamy go nawet dla najbardziej wymagających osób.


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Najnowszy hotel należący do renomowanej sieci Baron. Jeden z najbardziej luksusowych w ofercie, wyróżnia się perfekcyjnym standardem i nienaganną obsługą. Polecamy go nawet dla najbardziej wymagających osób.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

5

Region

HURGHADA

Opis oferty:

Nowy obiekt usytuowany na powierzchni 100.000 m². Do dyspozycji gości 7 basenów zewnętrznych (2 baseny z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym), 2 zjeżdżalnie wodne, restauracja główna, 7 barów, 7 restauracji a'la carte (egipska, azjatycka, włoska, meksykańska, sushi, owoce morza, barbeque) oraz centrum konferencyjne.

POKOJE:

615 pokoi; standardowe (45m²), rodzinne (52m²) oraz liczne pokoje o podwyższonym standardzie; wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, sejf, minibar, balkon lub taras, internet bezprzewodowy

W HOTELU:

centrum Spa & Wellness, masaże, zabiegi pielęgnacyjne, salon fryzjerski, pralnia, lekarz, sporty wodne na plaży, korty tenisowe, oświetlenie kortów, lekcje tenisa, sprzęt do tenisa, room service, bilard, szkoła nurkowania, kafejka internetowa

POŁOŻENIE:

20 km od centrum Hurghady, 17 km od lotniska

PLAŻA:

piaszczysta plaża o długości 600m znajduje się bezpośrednio przy hotelu, serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace)

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, lody oraz napoje butelkowane

DLA DZIECI:

brodzik, animacje, mini klub, plac zabaw, krzesełka w restauracji (na życzenie), łóżeczko (na życzenie), opiekunka (płatna)

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, siłownia, sauna, jacuzzi, siatkówka plażowa, piłka nożna na plaży, aerobik, boccia, rzutki, tenis stołowy, korty tenisowe, ścieżka do biegania, Internet bezprzewodowy w lobby,


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Najnowszy hotel należący do renomowanej sieci Baron. Jeden z najbardziej luksusowych w ofercie, wyróżnia się perfekcyjnym standardem i nienaganną obsługą. Polecamy go nawet dla najbardziej wymagających osób.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Najnowszy hotel należący do renomowanej sieci Baron. Jeden z najbardziej luksusowych w ofercie, wyróżnia się perfekcyjnym standardem i nienaganną obsługą. Polecamy go nawet dla najbardziej wymagających osób.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Luksusowy, otwarty w 2014 r., utrzymany w arabskim stylu hotel. Zlokalizowany w samym sercu zatoki Sahl Hasheesh słynącej z nieprzebranych bogactw podwodnego świata. Charakteryzuje się niezwykle wysokim standardem. Należy do sieci hoteli wyróżnionych szeregiem międzynarodowych nagród i tytułów.

Położenie

Hotel usytuowany w zatoce Sahl Hasheesh, ok. 17 km od lotniska w Hurghadzie, ok. 20 km od centrum Hurghady, bezpośrednio przy piaszczystej, szerokiej na 600 m plaży. Rozlokowany na powierzchni około 100 000 m2. Rafa koralowa przy zejściu do morza.

Wyposażenie

Hotel zaprasza gości do restauracji głównej, 7 restauracji a'la carte (specjalizujących się m.in. w kuchni włoskiej, egipskiej, meksykańskiej, czy azjatyckiej), 9 barów (w tym przy basienie, w lobby, baru w stylu amerykańskim), kącika szisza. Do dyspozycji gości pozostaje również recepcja czynna 24h oraz lobby, amfiteatr, pralnia, hotelowy bus kursujący do centrum Hurghady (za opłatą), sejf, centrum biznesowe, fryzjer, salon piękności, lekarz - 24 h na telefon, punkt wymiany walut, wypożyczalnia samochodów, amfiteatr, przyhotelowe sklepiki, WiFi. W hotelu wyznaczone zostały strefy przeznaczone wyłącznie dla osób dorosłych - są to określone obszary na plaży, przy basenach (basen relaksacyjny, jacuzzi oraz spa wewnętrzy i zewnętrzny), Baron Club Lounge, a także niektóre restauracje.

Pokoje

Do dyspozycji gości jest 615 ekskluzywnych pokoi i suitów z indywidulanie sterowaną klimatyzacją oraz balkonem lub tarasem. Pokoje typu classic i standard o powierzchni ok. 45 m2 wyposażone są w 32-calowy TV z kanałami sat, telefon, radio, biurko, sejf, toaletkę, minibar, zestaw kawowy, łazienkę prysznicem i suszarką, żelazko na życzenie. Za dodatkową opłatą - room service 24h oraz dostęp do internetu.

Wyżywienie

Premium all inclusive - śniadania (06.30-10.30), późne śniadania kontynentalne (10.30-12.00), lunche (12.30-15.00), kolacje (18.30-22.00), późne przekąski (23:30-00:30), przekąski w ciągu dnia (16:00-18:00), lody, świeże owoce, raz w tygodniu specjalna kolacja. Ponadto pakiet obejmuje napoje bezalkoholowe i alkohole lokalne oraz  wybrane alkohole importowane serwowane w wybranych barach . Raz podczas pobytu można skorzystać z restauracji a'la carte (po uprzedniej rezerwacji): egipska "Egyptian", azjatycka "Ying&Yang", włoska "Bella Vista", meksykańska "Chilitos", grill "BBQ Infinity Pool", owoce morza ""Seafood Infinity Pool". Pakiet nie zawiera soków ze świeżych owoców, napoi butelkowanych i energetycznych oraz wybranych importowanych alkoholi.

Sport i rozrywka

Goście mogą korzystać z szeregu rozrywek i sportów dostępnych bezpłatnie - m.in. zajmówjących łaczną powierzchnię 5000 m2 basenów (w tym jednego podgrzewanego w okresie zimowym): głównego (ponad 3400 m2), kaskadowego (165 m2), relaksacyjnego (110m2), przy suitach (780m2); boiska, jacuzzi, pływającego pomostu, centrum fitness, międzynarodowych animacji, 3 kortów tenisowych (oświetlenie i sprzęt odpłatnie), siatkówki plażowej, aerobiku i gier na plaży, siłowni; a także aktywności dostępnych za dodatkowa opłatą: bilard, centurm nurkowe PADI, centrum sportów wodnych (narty wodne, banana boat, kajaki, windsurfing, rowery wodne, katamaran, łódź ze szkalnym dnem), centrum SPA, łaźnia turecka, aromaterapia, sauna, hammam, thalassoterapia, hydroterapia, masaże. Nieopodal hotelu znajduje się 18 dołkowe pole golfowe.

Dla dzieci

Dla maluchów i starszych dzieci hotel przygotował szereg rozrywek. Mogą one korzystać z placu zabaw, basenu (400 m2) z parkiem wodnym i zjeżdzalniami, miniklubu (dla dzieci w wieku 1-3, 4-7, 8-12 lat) oraz klubu dla nastolatków (13-17 lat) i gier na plaży. Do dyspozycji dzieci pozostaje również pokój kinowy, biblioteka i sala z grami komputerowymi. Hotel oferuje także specjalne menu, usługi opiekunki dla dzieci (na zapytanie, za opłatą), i podgrzewacze butelek (na życzenie).

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Najnowszy hotel należący do renomowanej sieci Baron. Jeden z najbardziej luksusowych w ofercie, wyróżnia się perfekcyjnym standardem i nienaganną obsługą. Polecamy go nawet dla najbardziej wymagających osób.


Mapa Hotelu Baron Palace Sahl Hasheesh

Opinie o Hotelu Baron Palace Sahl Hasheesh

nic dodać nic ująć, niby Egipt ale hotel klasy światowej, full service, pyszne posiłki, jednym słowem rewelacja.

POLECAM:
Podsumowanie: polecam
4.9

Co tu dużo pisać... Żaden hotel w Egipcie nie może się pochwalić wyższym standardem niż ten. Jest cudowny! Wszystko tutaj jest na najwyższym poziomie, jest kilkanaście basenów dla każdego z najróżniejszymi udogodnieniami, restauracje z wykwintną kuchnią, królewskie pokoje i wszystko, naprawdę wszystko czego można sobie tylko zamarzyć. Obsługa jest wykwalifikowana w rozpieszczaniu gości. W czasie pobytu nie było żadnych rodaków, głównie starsi Niemcy, Włosi i kilku Rosjan.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Baron Palace Sahl Hasheesh - możliwości zakwaterowania:

Pokoj typu Classic wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Telewizor Telefon
BARON CLUB DELUXE ROOM SEA VIEW
Pokoj typu Classic wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Telewizor Telefon
Pokoj typu Classic wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Telewizor Telefon
SUITE RODZINNY
SUPERIOR ROOM CLASSIC
Superior Classic Relaks n
Superior z widokiem na mo
Baron Club z widokiem na
Pok. 2-os. Promo Relaks n
DZ/BkoT/Meerblick/Club
DZ/BkoT/Gartenblick
DZ/BkoT/Sparpreis
DZ/BkoT/Spezial
DZ/BkoT/Meerblick
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
=2 os. Classic Relaks nad
Superior z widokiem na mo
pok. 1.os=2 os. Baron Clu
EZ/BkoT/Meerblick/Club
EZ/BkoT/Gartenblick
EZ/BkoT/Meerblick
Fam.-Zim./BkoT
Pokój rodzinny
PANORAMA SUITE SEA VIEW
AMBASSADOR SUITE
SWIM UP SUITE
Suita Swim Up Relaks nad
Suita z widokiem na morze
ROYAL SUITE
Suite/Ts/Poolzugang
Suite/Bk/Meerblick
Sui/Ts/M/Ambassador
Sui/Ts/M/Royal
SUPERIOR Z WIDOKIEM NA MORZE

Baron Palace Sahl Hasheesh - Możliwości wyżywienia:


Baron Palace Sahl Hasheesh - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Baron Palace Sahl Hasheesh? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00