cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
  • Hotel Skanes Serail, Monastir
1 / 22
Ocena
hotelu:
3.7 / 5
Najbliższy termin
16.11 - 17.11
już od 192 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
07.04 - 08.04
już od 143 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Skanes Serail
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Skanes Serail
star 4

Tunezja: Monastir
Ocena hotelu Skanes Serail:
3.7 / 5
Średnia z 22 opinii
Szczegóły oceny hotelu Skanes Serail:
  • Lokalizacja
    3.9
  • Hotel
    3.8
  • Pokoje
    3.6
  • Wyżywienie
    4.1
  • Atrakcje
    i sport
    3.7
  • Jakość
    do ceny
    3.9
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 16 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 kwietnia 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny, położony w cichej i spokojnej okolicy, jednocześnie w dogodnej odległości od Monastiru. Polecamy go osobom, którym zależy na komfortowych, relaksujących wakacjach.

Hotel Skanes Serail w ofercie Biura podróży:

Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny, położony w cichej i spokojnej okolicy, jednocześnie w dogodnej odległości od Monastiru. Polecamy go osobom, którym zależy na komfortowych, relaksujących wakacjach.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

nowy, 3 piętrowy hotel, oddany do użytku w 2004 roku, położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży, około 5 km od centrum Monastiru i 12 km od centrum Sousse

 

Wyposażenie hotelu:

recepcja, restauracja główna, restauracja a la carte /dodatkowo płatna/, snack bar, bar przy plaży i basenie, piano bar. Fitness z sauną, łaźnią turecką, masażami i jacuzzi dodatkowo płatne, mini market, dostęp do Internetu i sejf w recepcji dodatkowo płatne. Hotel dysponuje sala konferencyjną dla 350 osób. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa, Mastercard

 

Wyposażenie pokoju:

212 pokoi 2 i 3-osobowych z klimatyzacją /15.06 � 15.09/, łazienką/WC z suszarką do włosów, telefonem i TV-sat, możliwość wypożyczenia lodówki, zestawu kawowego i sejfu za dodatkową opłatą. W ofercie pokoje standardowe 2 - osobowe. Brak możliwości wyboru widoku z pokoju. Możliwość wynajęcia sejfu w recepcji za dodatkową opłatą. Pokoje o podwyższonym standardzie niedostępne.

 

Rozrywka i sport:

basen odkryty dla dorosłych i dla dzieci, basen kryty, kort tenisowy, rowery wodne, windsurfing, mini-golf, łucznictwo, koszykówka, tenis stołowy, gry video, bilard dodatkowo płatne, mini klub dla dzieci, w okresie letnim bogaty program animacyjny dla dorosłych i dzieci . Możliwość uprawiania sportów wodnych na plaży dodatkowo płatne. Parasole i leżaki przy basenie i na plaży w cenie, materace dodatkowo płatne.

 

Wyżywienie:

All inclusive obejmuje: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu , przekąski w ciągu dnia, popołudniowa przerwa na podwieczorek, podczas obiadu i kolacji serwowana jest woda mineralna, napoje gazowane, lokalne wino i piwo. W wybranych barach w godzinach od 9:00 do 24:00 podawane są napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalne.

Wyżywienie all inclusive w wyznaczonej restauracji i barach

Dodatkowo płatne: importowane napoje alkoholowe, napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne w night clubie, świeżo wyciskane soki z owoców, shisha, oświetlenie kortu tenisowego, sporty motorowe na plaży, centrum fitness, wypożyczenie rakiet tenisowych, sejf, pralnia, lekarz, bilard, dostęp do Internetu, mini bar.

 

Cena zawiera:

  • przelot samolotem,
  • zakwaterowanie
  • wyżywienie - dwa posiłki dziennie,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,


Cena nie zawiera:

  • opłat paliwowych i kursowych,
  • opłat lotniskowych,
  • transferów lotnisko - hotel - lotnisko
  • ubezpieczenia KL i NW

Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny, położony w cichej i spokojnej okolicy, jednocześnie w dogodnej odległości od Monastiru. Polecamy go osobom, którym zależy na komfortowych, relaksujących wakacjach.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4      KATEGORIA Tunezyjska:**** Położenie:·         6 km od Monastiru, 12 km od Sousse, 5 minut od lotniska w Monastirze, 55 km od lotniska w Enfidha. W okolicy 2 duże pola golfowe (Flamingo i Palm Links). Plaża:·         Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta. Leżaki i parasole są bezpłatne, materace płatne ok. 2 DT/dzień, ręczniki płatne ok. 1,5 DT/dzień. Zakwaterowanie:·         214 pokoi rozmieszczonych w 4-piętrowym budynku;·         Typy pokoi: standardowe oraz rodzinne, 78 pokoi z widokiem na morze i basen, 60 pokoi z widokiem na morze, 61 pokoi z widokiem na ogród i 15 pokoi z widokiem na lotnisko. Pokoje standardowe mają 30 m2 a family 34 m2 (jeden większy pokój).·         Wyposażenie: indywidualnie sterowana klimatyzacja (działająca okresowo od 15.06-15.09), łazienka z wanną, suszarka do włosów, TV Sat. (pilot za kaucją), telefon, sejf (płatny 2,5 DT/ dzień + kaucja zwrotna 20 DT); możliwość wypożyczenia lodówki - 8 DT/dzień. Restauracje i bary:·         Restauracja główna Le Sultan; restauracja a'la carte L'Emiroraz barbecue Le Neptune (czynne w sezonie letnim);·         4 bary - bar główny Le Pacha, bar przy basenie Sindbad i bar przy plaży Aladin; w sezonie letnim działa dyskoteka na otwartym powietrzu. Wyżywienie:·         All inclusive - śniadania, późne śniadania kontynentalne, obiady, przekąski  i kolacje. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji dostępne są w godz. 10.00-23.00. Raz na pobyt istnieje możliwość skorzystania bezpłatnie z restauracji a'la carte L'Emiroraz z obiadu a'la carte w restauracji barbecue Le Neptune. Dodatkowo płatne są napoje importowane oraz soki ze świeżo wyciskanych owoców. Sport i Rozrywka:·         Basen zewnętrzny oraz wewnętrzny (podgrzewany w sezonie zimowym),·         Bezpłatnie - tenis stołowy, piłka wodna, siatkówka plażowa, tenis ziemny, aerobik, w sezonie letnim program animacyjny w ciągu dnia i wieczorami;·         Odpłatnie - oświetlenie kortu tenisowego, gry video, motorowe sporty wodne na plaży, bilard, profesjonalne centrum SPA. Dla dzieci:·         Brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat). Pozostałe udogodnienia:·         Bezpłatne WI-FI w lobby, wyposażone centrum konferencyjno - biznesowe, 2 windy, kilka sklepów, lekarz na telefon. Naszym zdaniem:·         Hotel polecamy ze względu na przyjazną atmosferę oraz wysoki standard obsługi.·         Oferuje wiele możliwości spędzania czasu wolnego zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Strona internetowa:·        brak


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny, położony w cichej i spokojnej okolicy, jednocześnie w dogodnej odległości od Monastiru. Polecamy go osobom, którym zależy na komfortowych, relaksujących wakacjach.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja, Tunezja

Położenie

ok. 6 km od centrum Monastyru, ok. 2 km od najbliższego pola golfowego. Uwaga: oferta "Tylko Hotel". Brak transferów i opieki rezydenta.

Plaża

piaszczysta, lekko opadająca do morza, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne w cenie. Bar na plaży.

Wyposażenie

częściowo wyremontowany zimą 2013/2014 hotel oferuje 224 pokoje, rozmieszczone na 3 piętrach. Przestronne lobby, recepcja, windy, restauracja główna, restauracja a la carte, lounge-bar, piano-bar, kawiarnia mauretańska (za opłatą). Na zewnątrz w ogrodzie znajduje się duży basen ze słodką wodą, taras słoneczny oraz bar. Leżaki, materace i parasole słoneczne w cenie. www.skanes-serail.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

wyremontowane, gustownie urządzone Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, kącik wypoczynkowy, sejf (za opłatą), minibar (za opłatą), TV sat., telefon, balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na morze (1-3B). Pokoje – wariant ekonomiczny (2-3S): wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (2-3E): 1 przestronny pokój; widok na ogród; wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Dla min. 4 osób. Z widokiem na morze (2F): łóżko piętrowe dla 2 dzieci; wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (2-4D): 2 pokoje; widok na ogród; wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Dla min. 5 osób. Z widokiem na morze (2C): 2 pokoje połączone drzwiami łączącymi; wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Dla 2 os. dorosłych i 3 dzieci.

Dzieci

oddzielny brodzik, miniklub (4-12 lat), plac zabaw. Opieka nad dzieckiem na zapytanie i za opłatą. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

animacje w dzień i wieczorem, dyskoteki na świeżym powietrzu.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą, Wi-Fi w lobby gratis.

Sport

siatkówka plażowa, boccia, minigolf, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, gimnastyka w wodzie, niemotorowe sporty wodne (kajaki, rowery wodne). Za opłatą: bilard, golf (pole golfowe oddalone ok. 2 km), jazda konna, narty wodne i nurkowanie.

Wellness

basen kryty z podgrzewana wodą. Za opłatą: profesjonalne Spa oferujące zabiegi kosmetyczne, masaże, łaźnię parową, whirlpool.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Późne śniadanie dla "śpiochów" w godz. 10-11:00. Napoje do obiadu i kolacji oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-23:00. Przekąski w barze przy basenie w godz. 16-17:30. Koktajle owocowe w barze witaminowym w godz. 17-18:00.

Wcześniej = taniej

do 31.10.15 25% zniżki.

Dni gratis

7=5, 14=10 w terminach 14.11-16.12.15, 3.02-24.02.16, 27.02-16.03.16, 9.04-27.04.16.

Dla seniorów

Senior 55 Plus: 10% zniżki.

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Święta/Sylwester

menu świąteczne 24.12.15 i sylwestrowe 31.12.15 w cenie.

Polecamy

  • spokojnie położony hotel w strefie turystycznej Monastyru
  • położony bezpośrednio przy plaży
  • pokoje wyremontowane w 2013/2014 roku
  • profesjonalne centrum wellness i spa


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny, położony w cichej i spokojnej okolicy, jednocześnie w dogodnej odległości od Monastiru. Polecamy go osobom, którym zależy na komfortowych, relaksujących wakacjach.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja, Tunezja

Położenie

ok. 6 km od centrum Monastyru, ok. 2 km od najbliższego pola golfowego.

Plaża

piaszczysta, lekko opadająca do morza, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne w cenie. Bar na plaży.

Wyposażenie

częściowo wyremontowany zimą 2013/2014 hotel oferuje 224 pokoje, rozmieszczone na 3 piętrach. Przestronne lobby, recepcja, windy, restauracja główna, restauracja a'la carte, lounge-bar, piano-bar, kawiarnia mauretańska (za opłatą). Na zewnątrz w ogrodzie znajduje się duży basen ze słodką wodą, taras słoneczny oraz bar. Leżaki, materace i parasole słoneczne w cenie. www.skanes-serail.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

wyremontowane, gustownie urządzone Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, kącik wypoczynkowy, sejf (za opłatą), minibar (za opłatą), TV sat., telefon, balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na morze (1-3B). Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S): wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (2-4E): 1 przestronny pokój; widok na ogród; wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Dla min. 4 osób. Z widokiem na morze (2F): łóżko piętrowe dla 2 dzieci; wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (2-5D): 2 pokoje; widok na ogród; wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Dla min. 5 osób. Z widokiem na morze (2C): 2 pokoje połączone drzwiami łączącymi; wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Dla 2 os. dorosłych i 3 dzieci.

Dzieci

oddzielny brodzik, miniklub (4-12 lat), plac zabaw. Opieka nad dzieckiem na zapytanie i za opłatą. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

animacje w dzień i wieczorem, dyskoteki na świeżym powietrzu.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą, Wi-Fi w lobby gratis.

Sport

siatkówka plażowa, boccia, minigolf, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, gimnastyka w wodzie, niemotorowe sporty wodne (kajaki, rowery wodne). Za opłatą: bilard, golf (pole golfowe oddalone ok. 2 km), jazda konna, narty wodne i nurkowanie.

Wellness

basen kryty. Za opłatą: profesjonalne Spa oferujące zabiegi kosmetyczne, masaże, łaźnię parową, whirlpool.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Późne śniadanie dla "śpiochów" w godz. 10-11:00. Napoje do obiadu i kolacji oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-23:00. Przekąski w barze przy basenie w godz. 16-17:30. Koktajle owocowe w barze witaminowym w godz. 17-18:00.

Wcześniej = taniej

do 31.01.16 20% zniżki, 1.02-31.03.16 10% zniżki.

Dni gratis

7=5, 14=10 w terminach 30.04-15.05.16, 28.05-12.06.16, 1.10-16.10.16.

Dla seniorów

Senior 55 Plus: 10% zniżki.

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

  • spokojnie położony hotel w strefie turystycznej
  • położony bezpośrednio przy plaży
  • profesjonalne centrum wellness i spa


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny, położony w cichej i spokojnej okolicy, jednocześnie w dogodnej odległości od Monastiru. Polecamy go osobom, którym zależy na komfortowych, relaksujących wakacjach.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Tunezja/Wybrzeże Wschodnie

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

Położenie

- bezpośrednio przy plaży - ok. 6 km od centrum Monastiru - ok. 50 km od lotniska w Enfidii - ok. 2 km od lotniska w Monastirze - ok. 12 km od centrum Sousse - ok. 3 km od pola golfowego

Plaża

- piaszczysta, prywatna - leżaki i parasole (bezpłatne) - materace (płatne ok. 2 DT/dzień) - ręczniki plażowe (płatne ok. 1,5 DT/dzień)

Pokoje

- klimatyzacja (15.06-15.09) - TV-Sat, telefon - mini bar (płatny ok. 8 DT/dzień), sejf (płatny ok. 3,5 DT/dzień) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras - widok na morze (płatny)

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen, basen kryty, leżaki i parasole, -  aerobik, gimnastyka wodna - tenis stołowy, rzutki -  mini golf, siatkówka plażowa - kort tenisowy -  animacje dzienne i wieczorne w sezonie Płatne - ręczniki plażowe (płatne ok. 1,5 DT/dzień) - materace (płatne ok. 2 DT/dzień) - oświetlenie kortu tenisowego - bilard - centrum Spa, masaże, hammam - sporty wodne na plaży  

Dla dzieci

- mini klub (4-12 lat), plac zabaw - brodzik - opiekuna (płatna i na zapytanie) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-23:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja a la carte - lobby bar - bar przy basenie i na plaży (czynne w sezonie) - kawiarnia mauretańska (płatna)

Dodatkowe informacje

- hotel dysponuje  pokojami - internet (płatny) - sala konferencyjna - pralnia, sklepy z pamiątkami, kantor - wypożyczalnia samochodów - www.skanes-serail.com  

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny, położony w cichej i spokojnej okolicy, jednocześnie w dogodnej odległości od Monastiru. Polecamy go osobom, którym zależy na komfortowych, relaksujących wakacjach.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony jest 6 km od miasta Monastir, 12 km od miasta Sousse i tylko 5 minut drogi od lotniska w Monastyrze. To tylko kilka minut pieszo od dwóch pól golfowych (Flamingo Golf i Palm Links).

PLAŻA

przy hotelu, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole bezpłatne. Materace i ręczniki plażowe za opłatą. Bar na plaży serwuje napoje bezalkoholowe.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA *** Trzy piętrowy budynek hotelowy położony w ogrodzie o powierzchni 3 hektarów przy przepięknej plaży. Częściowo wyremontowany zimą 2013/2014. Propozycja na rodzinny wypoczynek.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, 2 windy, restauracja główna, restauracja a'la carte L'Emir , restauracja barbecue Le Neptune czynna sezonowo, bar w lobby, bar przy basenie, bar na plaży, bar vitaminowy, kawiarnia mauretańska, lekarz na wezwanie, usłgi pralni chemicznej, bezpłatny parking, sklepy z pamiątkami. Hotel akceptuje karty kredytowe Master Card, Visa.

INTERNET

Internet na terenie odpłatnie.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

bezpłatnie: basen, leżaki i parasole przy basenie, tenis stołowy,kort tenisowy, jaccuzi, mini golf, kręgle, piłka wodna, dzienne i wieczorne hotelowe programy animacyjne, niemotorowe sporty wodne odpłatnie: ręczniki plażowe i materace, bilard, gry video, oświetlenie kortów tenisowych, centrum Spa  masażami, łaźnią turecką, motorowe sporty wodne przy plaży.

DLA DZIECI

brodzik, plac zabaw, mini club dla dzieci w wieku 4-12, bezpłatne łóżeczka na zamówienie przed wylotem. Opiekunka do dzieci za dodatkową opłatą.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 214 pokoi. Pokoje standardowe dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej. Wyposażone w klimatyzację, łazienkę (suszarka do włosów), TV/SAT, telefon odpłatny sejf i odpłatny, na życzenie mini bar. Pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą.

WYŻYWIENIE

All inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie kontynentalne, popołudniowe przekąski oraz noc przekąska 23.00-06.00(kanapki) w lobby barze. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godzinach 10.00-23.00. Opcja all inclusive nie zawiera napojów importowanych, konsumpcji w kawiarni mauretańskiej, mini baru w pokoju.

INFORMACJE DODATKOWE

www.skanes-serail.com Ocena HCH 4,5

CENA

Cena PLN zawiera bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 3 m-ce (ważność liczona od daty powrotu) obywatele polscy udający się do Tunezji są zwolnieni z obowiązku wizowego na okres do 90 dni każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/tunezja


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mapa Hotelu Skanes Serail

Opinie o Hotelu Skanes Serail

4.1
polecam

Jak za taką cenę- bardzo dobry hotel. Ogromny plus- brak gości z Rosji. Duża plaża. Posiłki urozmaicone, każdy coś dla siebie znajdzie.

POLECAM:
Podsumowanie: polecam
4.1
3.7
może być

Hotel czysty i schludny. Obsługa bez zarzutu. Jedzenie z bufetu bardzo dobre, natomiast "restaurację" odradzam - to zwykła stołówka pracownicza, tragikomiczne doświadczenie. Przed hotelem stoją taksówkarze gotowi zawieść nas do sklepów swoich znajomych, naciągaczy do kwadratu. Należy zachować ostrożność. Region bardzo przyjemny, wszędzie blisko, cisza i spokój. Można spędzić dobry czas. Animatorzy są fajni, znają francuski i angielski.

POLECAM:
Podsumowanie: może być
3.7
4.1
polecam

miłe, przyjemne miejsce, nie ma dużo rosjan więc jest względny porządek, nie ma też kolejek do barów, ale nie ma i wystarczającej liczby leżaków dla wsyztskich gości, napoje i jedzenie mogą być, pokoje też są ładne, dość duże i sprawnie wyposażone, animatorzy średniawi ale się starają, blisko do sousse i monastiru, ogólnie polecam warto przyjechać nawet z dziećmi

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1
4.7
zdecydowanie polecam

Kolejny pobyt w tym hotelu i kolejny raz świetne wrażenia. Obsługa nienachalna, miła i pomocna, tak samo animatorzy który prowadzą równe zajęcia ale nie namawiają gdy się im odmawia. Jedzenie za każdym razem lepsze, duży wybór i bardzo smaczne. Transfer z lotniska krótki, do Sousse blisko, kawałek do Monastiru, warto jednak pojechać. Polecam szczególnie dla rodzin z dziećmi oraz dla par szukających spokoju :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.0
może być

kameralny dobry dla osob ktore nie chca ciagle imprezowac czyli raczej dla starszych swietne jedzenie w obpowiedniej ilosci piekna plaza i czyste cieple morze pokoje sprzatane autobusy i taksowki niedalekjo hotelu mozna pojechac do miasta pozwiedzac

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: może być
4.0
4.3
polecam

Dobre miejsce dla osób szukających spokoju, chociaż nie można powiedzieć że można się tu nudzić. Towarzystwo raczej międzynarodowe, sporo osób młodych, ciekawe animacje zachęcają do integracji. Teren piękny, zielony, basen może nie za duży, plaża szeroka i czysta. Pokoje duże, klimatyzacja w połowie sierpnia działa bez zarzutów. Alkohol lokalny w porządku.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3
3.3
może być

Hotel dla emerytów, spokój i cisza, miła atmosfera, Daleko od miasta. Wyżywienie typowe dla krajów arabskich, brak baru na plaży, kolejki za napojami, codziennie lody do obiadu. poza restauracją główną-większość odpłatnie. o 17 pizza ale trzeba stać w kolejce. animatorzy mówią wyłącznie po francusku chociaż 70 % to Polacy. Plaza czysta, piaszczysta, płytka. Woda czysta. Polecam dla osób starszych. Brak atrakcji dla dzieci. Mini klub to zwykły pokój bez zajęć. Mini disco dopiero o 21.00.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: może być
3.3
4.3
polecam

wlasnie wrucilam i goraco polecam,czysto i mila obsluga,jedzenie dla kazdego,brak mozliwosci nudy,swietni animatozy potrafia kazdego zachecic do zabawy,polecam ten hotel kazdemu kto ma poczucie humoru i chce sie rozerwac

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3
3.9
zdecydowanie polecam

Hotel nie zasługuje na dane mu 4 gwiazdki, ale trzeba wziąć pod uwagę standard Tunezyjski. Ale nie można też narzekać że było źle. Animatorzy wszystkie nie dogodzenia w hotelu zdecydowanie rekompensowali. Byli mili, weseli, umieli rozśmieszyć do bólu. Polska animatorka to bardzo spoko dziewczyna potrafiła bawić sie z dziećmi i dogadać z dorosłymi ; ) Nigdy nie zapomnę ludzi których tam poznałam (włącznie z animatorami) i nie zapomnę chwil spędzonych z nimi ; ) Bardzo Polecam Ten Hotel Pod Względem Animatorów i ogólnym też ; )

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
3.9
3.4
może być

troszke przesadzone sa zdjecia basenu, prosze sobie nie wyobrazac az takich rozmiarow jakie wrazenie sprawiaja zdjecia

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.4

Skanes Serail - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pok. rodzinny/2 pok. polaczone drzwiami lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon od strony ogrodu
Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) lazienka WC klimatyzacja balkon od strony ogrodu
Pok. rodzinny (1 pokoj, lozko pietrowe) lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon od strony ogrodu
Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) lazienka WC klimatyzacja balkon od strony ogrodu
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon od strony ogrodu
Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) lazienka WC klimatyzacja balkon od strony ogrodu
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon od strony ogrodu
fr family room
pr promo room
sgl single room
sgl single room
sr standard room

Skanes Serail - Możliwości wyżywienia:


Skanes Serail - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Skanes Serail? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00