Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Xperia Saray Beach, Riwiera Turecka
1 / 22
Udogodnienia hotelu Xperia Saray Beach
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży

Hotel Xperia Saray Beach
star 4

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Xperia Saray Beach:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Xperia Saray Beach:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 07 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 października 2018

Hotel Xperia Saray Beach w ofercie Biura podróży:

Orex

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

otwarty w 1999 roku, odnowiony w 2013 roku; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny, zjeżdżalnia wodna, restauracja główna, 2 restauracje A la carte (kuchnia: śródziemnomorska i międzynarodowa –  dodatkowo płatne), bar z przekąskami, kawiarnia, 6 barów (dwa z nich znajdują się w sąsiednich hotelach Xperia), niewielka sala konferencyjna

Położenie

ok. 120 km od lotniska w Antalyi

Plaża

 piaszczysta plaża Kleopatry znajduje się bezpośrednio przy hotelu; leżaki i parasole na plaży oraz przy basenie – bezpłatne; bar na plaży – bezpłatne napoje

Zakwaterowanie

70 pokoi: 41 pokoi standardowych (ok. 20 m2), 8 pokoje standardowych trzyosobowych (ok. 25 m2), 1 pokój dla osób niepełnosprawnych (ok. 26 m2), 6 pokoi łączonych (ok. 48 m2), 2 pokoje łączone club suite (ok. 59 m2), 1 pokój suite (ok. 30 m2), 8 pokoi xperian deluxe 90 (ok. 30 m2), 1 pokój xperian deluxe loft 180 (ok. 91 m2); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z prysznicem, suszarka, TV SAT, sejf (płatny), Wi-Fi (bezpłatne), minibar (bezpłatne napoje bezalkoholowe), czajnik, balkon lub taras

Wyżywienie

All Inclusive – śniadanie (08.00-10.00), późne śniadanie (10.00-10.30), lunch (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (11.30-15.00, 23.00-24.00), kawa, herbata i ciasta (10.00-18.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe bezpłatne (10.00-24.00); dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane

Sport i rozrywka

muzyka na żywo (okazjonalnie), łaźnia turecka, jacuzzi, bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonej strefie, tenis stołowy, rzutki, kry karciane, backgammon, szachy, siatkówka plażowa, koszykówka (ok. 300 m od hotelu), sala tv

Dodatkowo płatne

centrum Spa & Wellness, zabiegi na twarz i ciało, sauna, łaźnia parowa, kafejka internetowa, fryzjer, mini-market, wszystkie sporty wodne na plaży, korty tenisowe (ok. 300 m od hotelu), sejf w recepcji, pralnia, lekarz

Dla dzieci

basen ze zjeżdżalnią wodną, plac zabaw, łóżeczko (na życzenie)

www

www.xperia.com.tr ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA TURECKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

Blisko centrum Alayni, 120 km od portu lotniczego.

PLAŻA

Piaszczysto-żwirowa bezpośrednio przy hotelu; leżaki i parasole bezpłatne.

ZAKWATEROWANIE

70 pokoi; Typy pokoi: standardowe 18 m2; Wyposażenie: TV, internet Wi-Fi, minibar, czajnik, telefon, sejf (płatny), klimatyzację, suszarka do włosów, balkon.

RESTAURACJE I BARY

Restauracja główna, 2 restauracje a'la carte (jedna z nich znajduję się w hotelu tej samej grupy, oddalonym o ok. 1 km) - płatne, rezerwacja wymagana; 4 bary: snack bar, bar przy basenie, lobby bar, kawiarnia; Bar przy basenie znajdujący się w hotelu Xperia Kandelor.

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, późne śniadanie, obiad, kolacja, przekąski między posiłkami i późny posiłek przed północą; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach w godz.: 10:00-24:00. Importowane napoje, lody, świeżo wyciskane soki - dodatkowo płatne.

SPORT I ROZRYWKA

Basen zewnętrzny; Bezpłatnie: siatkówka plażowa, łaźnia turecka, jacuzzi, tenis stołowy, rzutki, szachy. Odpłatnie: centrum spa, sauna, masaże, thalasso terapia, sporty wodne na plaży, 300 m od hotelu kort tenisowy.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zabaw, zjeżdżalnia wodna dla dzieci w wieku do lat 6.

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

Pralnia, wymiana walut, opieka lekarska, bezprzewodowy dostęp do internetu w miejscach publicznych hotelu, sejf w recepcji (płatny), kącik internetowy (płatny), sala konferencyjna.

NASZYM ZDANIEM

Hotel o bardzo dobrym standardzie i świetnej obsłudze, przeznaczony dla osób poszukujących niewielkiego hotelu w doskonałej lokalizacji bezpośrednio przy plaży, blisko centrum miasta.

STRONA INTERNETOWA

http://www.xperia.com.tr


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Rainbow

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel zlokalizowany w centrum Alanyi, w pobliżu wielu sklepów, restauracji i barów. Do położonego na skalistym cyplu centrum miasta z twierdzą i portem jachtowym ok. 1 km. Do lotniska w Antalyi ok. 125 km.
Plaża:
Jako jeden z nielicznych hoteli położony jest bezpośrednio na szerokiej, piaszczystej i niewątpliwie najpiękniejszej plaży na Riwierze Tureckiej - plaży Kleopatry. Leżaki i parasole na plaży dostępne bezpłatnie.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24h, winda, lobby, restauracja główna, 1 restauracja a'la carte serwująca dania kuchni międzynarodowej (rezerwacja płatna ok. 6/EUR/os., konsumpcja bezpłatna), 4 bary: Lobby Bar, Restaurant Bar, Pool Bar, Beach Bar. Ponadto: basen, brodzik dla dzieci, bezpłatne leżaki i parasole przy basenie i na plaży. Ręcznikikąpielowe -bezpłatne (depozyt ok. 10/EUR/ręcznik). Za opłatą: sklep, centrum SPA, fryzjer.
Pokoje:
70 niedużych, ale elegancko urządzonych pokoi (pow. ok. 18 m2) dla max. 2 osób dorosłych (możliwość 1 dostawki w formie normalnego łóżka lub rozkładanej kanapy). Wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów,indywidualnie sterowaną klimatyzację, telefon, TV Sat., sejf (płatny ok. 2 EUR/dzień), zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, mini bar (uzupełniany codziennie wodą i napojami bezalkoholowymi), umeblowany balkon lub taras (w większości pokoi). Na zamówienie możliwość wstawienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat - bezpłatnie.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadanie (08:00-10:00), późne śniadanie (10:00-10:30), lunch (12:30-14:00), obiadokolacja (19:00-21:00) w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, kawa, herbata i ciastka (10:00-18:00), przekąski (11:30-15:00). Napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkoholowe w lobby bar, barze na tarasie oraz w barze przy basenie (10:00-24:00). Płatne dodatkowo: świeżo wyciskane soki, lody, kawa po turecku, importowane napoje alkoholowe oraz napoje po 24:00.
Program sportowy i animacyjny:
Hotel prowadzi animację w wersji soft - dzienny i wieczorny program, m.in.: pokazy, muzyka na żywo oraz wieczór turecki1 xw tygodniu. Ponadto: siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, szachy. Za opłatą: centrum SPA, sauna, sporty wodne na plaży.
Internet:
Internet Wi-Fi dostępny na tereniecałego hotelubezpłatnie.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.xperia.com.tr
Naszym zdaniem:
Znakomita lokalizacja przy przepięknej plaży Kleopatry i w pobliżu bogatej oferty życia nocnego, jaką daje Alanya. Elegancki i nowoczesny hotel z bardzo dobrymi opiniami. Polecamy osobom szukającym rozrywki i rodzinom ze starszymi dziećmi.

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.R.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.

Inne

RIWIERA TURECKA informacje ogólne
Waluta
TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
Czas
+ 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Pizza ok. 18 TL woda 1,5l -ok. 1-1,5 TL, piwo w sklepie ok. 5 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.
Poczta
Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
W regionie
Alanya
To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.
Side
Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.
Belek
Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Bydgoszczy, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa, Lublina, Łodzi i Szczecina. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady.

Wizy

Wiza
- Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polskiniezbędna jest wiza orazpaszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). - W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. - Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Wycieczki lokalne

RIWIERA TURECKA PAMUKKALE
- cena ok. 65 EUR Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne. W cenie wycieczki śniadanie, lunch i kolacja oraz bilety wstępów.
ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
- To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta. Dla osób będących w Turcji po raz pierwszy, jest to pozycja obowiązkowa, zwłaszcza, że udział w wycieczce jest bezpłatny.
WIECZÓR TURECKI
- cena ok. 40 EUR Doskonała okazja do zapoznania się z folklorem tureckim podczas kolacji w typowej tureckiej restauracji z nieograniczoną ilością wina i napojów bezalkoholowych. Będzie można osobiście przekonać się, jak bardzo gościnni i otwarci są Turcy. Czas umilać będą muzycy i tancerze prezentujący tańce tradycyjne oraz słynny w Turcji taniec brzucha, w wykonaniu nie tylko kobiety ale także i mężczyzny.
KAPADOCJA
- cena ok. 129 EUR Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.
ŚLADAMI RZYMIAN I GREKÓW
- cena ok. 55EUR Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.
HAMAM
- cena ok. 25 EUR Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.
ZIELONY KANION
- cena ok. 55 EUR Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.
JEEP SAFARI
- cena ok. 39 EUR Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej.
MORSKA WYPRAWA
- cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.
RAFTING
- cena ok. 35 EUR Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
DELFINARIUM
- cena ok. 35 EUR Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!
NURKOWANIE
- cena ok. 55 EUR Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
MANAWGAT
- cena ok. 42 EUR Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.
ODKRYJ ALANYĘ
-cena ok. 42 EUR Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Wezyr

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Alanya

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1999 r. Odnowiony w 2013 r. Na terenie hotelu znajdują się restauracje, bary, room service (płatny), sala konferencyjna (płatna), pralnia (płatna), winda, basen odkryty.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

Przy hotelu, publiczna. Parasole, leżaki, materace - bezpłatne, ręczniki plażowe - depozyt. Bar na plaży.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, TV, telefon, sejf (płatny ok. 2€/doba), minibar (bezpłatna woda i napoje bezalkoholowe), zestaw do parzenia kawy i herbaty, łazienkę (suszarka, WC, prysznic), balkon, balkon francuski lub bez balkonu. Typy pokoi: w sześciopiętrowym budynku głównym: pokoje standardowe dla max 2 os. , club suite dla max 5 os. (salon i sypialnia połączone drzwiami) , deluxe loft dla max 4 os. (jacuzzi, aneks kuchenny) , pokoje executive , pokoje promo dla max 2 os. (bez balkonu) , pokoje w specjalnej cenie

Wyżywienie

restauracja główna, restauracja a la carte, bary (m.in. bar przy basenie, bar na plaży), kawiarnia All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie (08:00-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00), późne przekąski (23:00-00:00) w formie bufetu w restauracji głównej oraz późne śniadanie (10:00-10:30), przekąski (11:30-15:00), podwieczorek (10:00-18:00) w wyznaczonych barach, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) Formuła nie zawiera: napojów importowanych, szampana, koktajli, świeżo wyciskanych soków owocowych, lodów Restauracje a la carte - płatna. Wymagana rezerwacja.śródziemnomorska "Beach Life"

w cenie

łaźnia turecka, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, wieczór turecki i muzyka na żywo (1 raz w tygodniu)

płatne

centrum SPA i talasoterapii, sauna, masaż, salon piękności, sporty wodne na plaży

Aktualizacja opisu

22.01.2018 11:30

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Mapa Hotelu Xperia Saray Beach

Opinie o Hotelu Xperia Saray Beach

Xperia Saray Beach - możliwości zakwaterowania:

PROMO ROOM 1PAX
PROMO ROOM 2PAX
CLUB SUITE 2PAX
CLUB SUITE 4PAX
CLUB SUITE 3PAX
DELUXE LOFT
POKÓJ EXECUTIVE
POKÓJ W SPECJALNEJ CENIE
PROMO DOUBLE ROOM
CLUB SUITE
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA MORZE

Xperia Saray Beach - Możliwości wyżywienia:


Xperia Saray Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Xperia Saray Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00