cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
  • Hotel Paloma Oceana, Riwiera Turecka
1 / 38
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
26.05 - 31.05
już od 2185 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
12.12 - 15.12
już od 541 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Paloma Oceana
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Paloma Oceana
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Side
Ocena hotelu Paloma Oceana:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Paloma Oceana:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 12 grudnia 2022

Hotel Paloma Oceana w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 5 km od centrum Side
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

polozenie

  • ok. 5 km od centrum Side
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • prywatna
  • piaszczysta
  • łagodnie opadająca

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • amfiteatr
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz
  • pralnia: za opłatą
  • 2 sale konferencyjne
  •  parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, w cenie

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

482

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

Godziny otwarcia barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pory roku i pogody. W okresie zimowym zjeżdżalnie, aquaparki, zewnętrzne baseny i niektóre bary są zwykle nieczynne. Programy animacyjne mogą zostać ograniczone lub odbywać się wewnątrz hotelu.
  • hotel nie akceptuje zwierząt
    • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
      Telefon: +48 222043596
      SMS: +48 799448800
      E-mail: servicePL@TUI.com
      Czat: w aplikacji TUI

    basen

  • baseny: 3
  • basen zewnętrzny: ze słodką wodą, czynny w terminie od kwietnia do października, ze zintegrowanym brodzikiem dla dzieci, leżaki i parasole: w cenie
  • basen kryty: ze słodką wodą, czynny w terminie od listopada do kwietnia, podgrzewany: listopad - marzec, ze zintegrowanym brodzikiem dla dzieci, w strefie spa, leżaki: w cenie
  • basen dla dzieci: kwiecień-październik, ze słodką wodą
  • ręczniki plażowe: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: kwiecień-październik, ze słodką wodą
    • łóżeczka dla dzieci: w cenie, rezerwacja wymagana
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • podgrzewacz do butelek: w cenie, na zapytanie
    • elektroniczna niania: w cenie, na zapytanie
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • wózek dla dzieci: za opłatą
    • menu dla dzieci
    • bufet dla dzieci
    • miniklub dla dzieci: 4-12 lat, grudzień-październik
    • animacje dla dzieci: kwiecień-październik, codziennie
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: 4-12 lat, kwiecień-październik
    • klub dla nastolatków: 13-16 lat, kwiecień-październik
    • animacje dla nastolatków: kwiecień-październik, codziennie

    Sport i wellness

    W cenie
    • sauna fińska 
    • hammam 
    • siłownia 
    • aerobik 
    • aqua aerobik
    • minigolf 
    • tenis stołowy
    • 2 korty tenisowe
    Płatne
    • strefa spa
    • masaże 
    •  zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • oświetlenie kortu tenisowego
    • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa

    rozrywka

    • zajęcia sportowe (codziennie, od kwietnia do października)
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych codziennie
    • lekki program animacyjny od listopada do marca
    • przedstawienia kilka razy w tygodniu
    • muzyka na żywo kilka razy w tygodniu
    • boccia w cenie
    • rzutki w cenie
    • bilard w cenie
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój rodzinny FZX1
    • 2-4 os.
    • ok. 65 m2
    • widok na ląd
    • w budynku głównym
    • pokój dzienno-sypialny
    • sypialnia
    • sofa
    • szlafroki
    • kapcie
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: 24 h, za opłatą
    • 2 łazienki
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój rodzinny FZX2
    • 2-4 os.
    • ok. 60 m2
    • widok na ogród lub ląd
    • w bocznym budynku
    • 2 pomieszczenia połączone drzwiami
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: 24 h, za opłatą
    • 2 łazienki
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy deluxe z widokiem na morze DZM2
    • 2-4 os.
    • ok. 40 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • sofa
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: 24 h, za opłatą
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    • taras
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 2-4 os.
    • ok. 40 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • sofa
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
    • 2-4 os.
    • ok. 65 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • pokój dzienno-sypialny
    • sypialnia
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • sofa
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: 24 h, za opłatą
    • 2 łazienki
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Bungalow BUG1
    • 1-3 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na ogród lub ląd
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: 24 h, za opłatą
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Bungalow BUG2
    • 1-3 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na ogród lub ląd
    • dla gości w wieku 60+
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: 24 h, za opłatą
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-4 os.
    • ok. 40 m2
    • widok na ląd
    • room service: za opłatą
    • w budynku głównym
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • sofa
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX3
    • 1-3 os.
    • ok. 40 m2
    • widok na ogród lub ląd
    • dla gości w wieku 60+
    • room service: 24 h, za opłatą
    • w budynku głównym
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • sofa
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • późne śniadanie: 10:00 - 11:00
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu
    • przekąski
    • przekąski o północy
    • ciasto
    • lody: 12:30 - 14:30 i 19:00 - 21:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 24 h
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 24 h
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: codziennie 24 h
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 6
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, żywność organiczna, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe: w cenie, rezerwacja wymagana, bufet dla dzieci, dania bez laktozy: w cenie, rezerwacja wymagana, dania sezonowe, bufet, show cooking, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „International": rodzaje kuchni: międzynarodowa, menu dla dzieci: w cenie, rezerwacja wymagana, a la carte, rezerwacja wymagana, w cenie, styczeń - grudzień, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Ägäisch / Fisch": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza, menu dla dzieci: w cenie, rezerwacja wymagana, a la carte, rezerwacja wymagana, w cenie, styczeń - grudzień, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Ottoman / Kebab": rodzaje kuchni: turecka, menu dla dzieci: w cenie, rezerwacja wymagana, a la carte, rezerwacja wymagana, w cenie, styczeń - grudzień, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Fernost": rodzaje kuchni: azjatycka, menu dla dzieci: za opłatą, rezerwacja wymagana, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, styczeń - grudzień, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Steakhouse": rodzaje kuchni: dania z grilla, menu dla dzieci: za opłatą, rezerwacja wymagana, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, kwiecień - październik, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • bary i inne: 7
  • piano bar: w cenie
  • cukiernia „Patisserie": w cenie
  • bar „Sports Bar": styczeń - grudzień, w cenie
  • bar „Turquoise Bar": kwiecień - październik, w cenie
  • bar „Aqua Bar": kwiecień - październik, w cenie
  • bar „Disco Bar": w cenie
  • bar „Vitamin Bar": w cenie
  • Dodatkowe informacje
  • atrakcje świąteczne: kolacja, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, wino musujące, szampan
  • atrakcje noworoczne: menu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, wino musujące, szampan

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Side Hotel należy do sieci hotelowej Paloma. Położony tuż przy piaszczystej plaży, niedaleko od centrum starożytnego Side. Polecany na rodzinne wakacje hotel oferuje swoim Gościom kompleks 4 basenów odkrytych z 7 zjeżdżalniami wodnymi, restauracje a la carte serwujące znakomite potrawy kuchni z całego świata oraz centrum SPA oferujące relaks dla ciała i umysłu. Najmłodszym gościom przypadnie do gustu ciekawy program animacyjny oraz spodobają się zwłaszcza urozmaicone animacje, długa, piaszczysta plaża zachęcająca do rodzinnego budowania zamków z piasku.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    5*

    Data otwarcia

    1992 r. Odnowiony w 2012 r. Na terenie znajduje się 6 restauracji, 8 barów, room service (płatny), sejf w recepcji, 2 sale konferencyjne, pralnia (płatna), windy, 4 baseny odkryte, aquapark z 7 zjeżdżalniami wodnymi (otwarte w wyznaczonych godzinach: 10:00-12:00, 14:00-17:00). Urozmaicony program animacyjny oraz rozbudowane zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne, Kawiarenka internetowa bezpłatna

    plaża

    Przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 170 m długości. Plaża odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi. Parasole, leżaki i ręczniki - bezpłatne. Bar plażowy serwuje napoje i przekąski.

    pokoje

    Wyposażone są w klimatyzację centralną i indywidualną, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy i herbaty (brak w bungalowach), łazienkę (WC, wanna lub prysznic, suszarka), telefon, TV, balkon. Typy pokoi: w pięciopiętrowym budynku głównym: pokoje standardowe dla max. 3 os. , pokoje dla niepełnosprawnych dla max. 2 os. , suity rodzinne dla max. 4 os. (2 pokoje połączone drzwiami) , suity terrace dla max. 2 os. (1 pokój z tarasem) w czteropiętrowym aneksie: pokoje rodzinne connection dla max. 5 os. (2 pokoje połączone drzwiami) w 9 dwu- i trzypiętrowych bungalowach: pokoje bungalow dla max 3 os. , suity rodzinne garden dla max 4 os. (2 pokoje bez drzwi łączących) 14 dwupiętrowych willach: wille lake z tarasem dla max 5 os. (3 pokoje połączone drzwiami)

    Wyżywienie

    restauracja główna, 5 restauracji a la carte, 8 barów (m.in. piano bar) Luxury All Inclusive (24h) Formuła zawiera: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30), późny posiłek (23:00-01:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (15:00-17:00), podwieczorek (11:00-17:00), lody (w trakcie obiadu i kolacji) w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, świeżo wyciskany sok pomarańczowy do śniadania, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) Formuła nie zawiera: niektórych napojów importowanych, kawy po turecku Restauracje a la carte Wymagana rezerwacja.turecka, rybna, międzynarodowa - jedna wizyta w każdej z restauracji gratis, steakhouse, dalekowschodnia - płatne ok. 15€/os.

    z myślą o dzieciach

    animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, 2 place zabaw, 2 brodziki, aquapark (7 zjeżdżalni) dla młodszych i starszych menu i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, możliwość wypożyczenia wózka za opłatą i w miarę dostępności (depozyt ok. 50€), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), opiekunka (płatna ok. 15€/h)

    w cenie

    animacje, siłownia, aerobik, sauna, łaźnia turecka, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, minigolf, bilard, rzutki, szachy, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, dyskoteka

    płatne

    salon piękności, centrum SPA, masaż, rakiety i piłki do tenisa, oświetlenie kortów, sporty wodne na plaży

    Aktualizacja opisu

    19.07.2017 17:04

    usługi dostępne w hotelu

    Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży Aquapark SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe Błękitna Flaga


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5*Turcja/Riwiera Turecka

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

    Bagaż

    Samoloty czarterowe:Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kgSamoloty rejsowe (Turkish Airlines i Corendon Airlines):Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kg  

    Informacje

    Dostępność poszczególnych świadczeń infrastruktury w hotelach w sezonie zimowym od listopada do końca kwietnia (takich jak baseny zewnętrzne, aquaparki, bary i restauracje zewnętrzne, place zabaw, animacje) uzależniona jest od warunków pogodowych.

    Opis kraju

    TURCJATurcja to kraj leżący na styku dwóch kontynentów - Azji i Europy. Zachwyca niesamowitym krajobrazem złożonym z bezkresnych wzgórz i mórz w odcieniach lazuru i błękitu. Wakacje w Turcji to idealna propozycja dla osób poszukujących perfekcyjnej pogody, aromatycznej kuchni i majestatycznych zabytków.Turcja jest państwem wyżynno-górzystym, obmywanym przez cztery ciepłe i krystalicznie czyste akweny morskie (Morze Egejskie, Śródziemne, Marmara i Czarne). W części europejskiej graniczy z Bułgarią i Grecją, a od strony azjatyckiej z Syrią, Irakiem, Iranem, Azerbejdżanem, Armenią i Gruzją. Do terytorium Turcji należą również okoliczne wyspy - m.in. Imroz, Bozca i Wyspy Książęce. Nad tą wspaniałą krainą górują majestatyczne szczyty pasma Taurus poprzetykane urokliwymi dolinami pełnymi bujnej roślinności.Najpopularniejszym regionem turystycznym jest Riwiera Turecka, której sercem jest tętniący życiem kurort turystyczny Antalya. Jest to idealna baza wypadowa wycieczek objazdowych i zwiedzania wyjątkowych atrakcji turystycznych tego kraju. Równie interesujące są mniejsze miejscowości np. Finike, które jest świetną bazą wypadową do wycieczek objazdowych na tereny Phaselis, Myra, Demre czy Kekova.Wczasy w Turcji to idealna propozycja dla wielbicieli zwiedzania i aktywnego wypoczynku. Są okazją do podziwiania urokliwych zabudowań i majestatycznych zabytków, w których można dojrzeć pozostałości po niezwykłych cywilizacjach antycznego świata. Historyczne miasta kryją zmienne losy przeszłości Turcji, pełne pamiątek po największych potęgach zamierzchłych czasów: Hetytach, Persach, Grekach oraz Rzymianach.Kultura i obyczajeKultura Turcji stanowi fuzję dwóch zupełnie odmiennych cywilizacji - europejskiej i azjatyckiej. Choć jest to kraj muzułmański, to duży wpływ bardziej liberalnych krajów Starego Kontynentu niejako oddzielił Turcję pod względem zwyczajów od państw świata arabskiego. Znaczący wpływ na unikalność tego regionu mieli z pewnością imigranci z Bałkanów oraz mniejszość kurdyjska, zamieszkująca południe kraju. Obecnie zachód kraju jest zdecydowanie bardziej europejski, a wschód i małe miejscowości - bardziej konserwatywne. Ważnym aspektem jest fakt, iż Turcja deklaruje się jako państwo świeckie. Zabronione jest zasłanianie twarzy w miejscach publicznych oraz noszenie przez mężczyzn tradycyjnej czapki - fezy.Zdecydowana większość obywateli (aż 98 %) to wyznawcy islamu odłamu sunnickiego. Dość liczną grupą są Alewici, którzy stanowią 2030 % populacji kraju. Największą mniejszością są osoby bezwyznaniowe. W Turcji można również spotkać osoby deklarujące się jako chrześcijanie, buddyści czy judaiści.Językiem urzędowym jest język turecki. Spędzając wczasy w Turcji w większych miejscowościach turystycznych, bez problemu można porozumieć się także po angielsku i rosyjsku. Warto dodać, że alfabet arabski został tutaj zastąpiony przez łaciński.KuchniaKuchnia turecka jest niezwykle aromatyczna i esencjonalna. Jej unikalny smak powstał w wyniku fuzji tradycyjnych potraw tego regionu z wpływami chińskimi, środkowoazjatyckimi, a także greckimi czy francuskimi. Dania bazują przede wszystkim na świeżych warzywach, oliwie z oliwek, czosnku oraz intensywnych ziołach i przyprawach. Na talerzach często pojawiają się także mięsa (najczęściej grillowane) - szczególnie popularna jest jagnięcina. Najbardziej znane potrawy tej kuchni to z pewnością: kebab - mocno przyprawione, długo grillowane mięso z dodatkami oraz kofta - pieczone lub grillowane klopsiki mięsne. Popularną przekąską jest burek - farsz zawijany w ciasto filo, hummus na bazie ciecierzycy i przypraw oraz słony napój jogurtowy ajran. Turcja to raj dla miłośników słodyczy - na każdym kroku można tu skosztować słodkich przyjemności na bazie miodu, orzechów i karmelu, takich jak baklava, chałwa czy lokum.Dla aktywnychW miejscowościach nadmorskich niezwykle popularne są sporty wodne. Liczne urokliwe zatoki i plaże ze wspaniałymi widokami tworzą idealne warunki do wypraw żeglarskich. Turcja to także raj dla wielbicieli podwodnych wojaży w przybrzeżnych głębinach morskich kryją się wspaniałe formacje skalne, tajemnicze jaskinie i wraki, a także bogactwo podwodnej fauny i flory. Teren ten charakteryzuje się ukształtowaniem wyżynno-górzystym, można tu więc znaleźć wiele ciekawych i malowniczo położonych tras trekkingowych. Większość z nich znajduje się w rejonach Kapadocji, gór Taurus oraz gór Kacar. W Turcji bardzo popularnymi rozrywkami dla turystów są również rafting (zwłaszcza na rzece Kopru, na Riwierze Belek) oraz golf. Najpopularniejsze tureckie pola golfowe znajdują się w miejscowości Belek, np.: Golf Club Cornelia, Sueno, Carya, The Montgomerie Maxx Royal.Co warto kupić?Wydawać by się mogło, iż najpopularniejszą pamiątką z Turcji Egejskiej są amulety z okiem proroka. Nie jest to jednak jedyna niezwykła rzecz, jaką można przywieźć z tego kraju. Bardzo kuszące są różnorodne słodycze kryjące się pod nazwą Turkish delight, fajki wodne oraz aromatyczne kosmetyki. Ciekawą pamiątką z wakacji z Turcji jest również rękodzieło: biżuteria i ceramika tworzona przez regionalnych rzemieślników i artystów. Warto kupić turecką kawę, herbatę, oliwki, oliwę z oliwek, przyprawy, w tym także małe ostre papryczki. PogodaW czasie ścisłego sezonu trwającego od czerwca do września temperatura powietrza sięga ponad 30, a temperatura wody jest tylko minimalnie niższa, co gwarantuje przyjemne kąpiele. Latem w ciągu doby jest 12 słonecznych godzin, dzięki czemu przez cały urlop możemy cieszyć się długim plażowaniem i perfekcyjną pogodą. Turcja w październiku idealnie spełni oczekiwania wczasowiczów, które nie przepadają za upałami, bowiem temperatura powietrza sięga wówczas około 24 - jednak w nocy może spaść nawet o połowę. Przydatne zwrotyEvet - takHayir - nieTeşekkürler - dziękujęLütfen - proszęGünaydin - dzień dobryGörüşürüz / Allahaismarladik / Güle güle - do widzeniaIyi akşamlar - dobry wieczórIyi geceler - dobranocDlaczego Turcja?Turcja to kraj pełen niesamowitych atrakcji - z jednej strony niezwykle orientalny, z drugiej pod względem odległości i kultury bardzo przystępny dla europejskich turystów. Wakacje w Turcji to gwarancja perfekcyjnej pogody i udanego wyjazdu. Jest to idealne miejsce dla każdego, nawet najbardziej wymagającego podróżnika. Rozwinięta baza noclegowa zaspokoi zarówno miłośników kąpieli słonecznych, szalonych imprezowiczów, jak i poszukiwaczy przygód czy niezwykłych zabytków. Warto również korzystać z oferty wycieczek objazdowych, które są bardzo wygodnym sposobem zwiedzania tego orientalnego kraju. Najatrakcyjniejszym regionem jest Riwiera Turecka, która obfituje w moc atrakcji i posiada niezwykle rozwinięte zaplecze turystyczne. Na stronie Exim Tours każdego dnia pojawiają się nowe oferty wakacji w Turcji. Warto skorzystać z promocji, takich jak obniżki przedsezonowe oraz popularne oferty All Inclusive, dzięki którym wszystkie przyjemności zawarte są w cenie wycieczki.Informacje praktyczne Wymagane dokumenty i ich ważność: wizy do Turcji dla obywateli Polski zostały zniesione od 2 marca 2020 r. Wjazd na terytorium tego kraju nie może przekraczać 90 dni pobytu (w okresie półrocznym) i możliwy jest na podstawie paszportu. Paszport musi być ważny co najmniej 60 dni dłużej niż dozwolony okres pobytu bezwizowego. Oznacza to, że powinien być ważny jeszcze przez minimum 150 dni licząc od dnia pierwszego wjazdu do Turcji.Waluta: Walutą obowiązującą w Turcji jest lira turecka (TL). 1 TL to ok. 0,7 PLN.Ceny: Woda mineralna kosztuje w przeliczeniu około 1 PLN, sok pomarańczowy około 3,5 PLN, kawa około 15 PLN, piwo około 5 PLN, chleb około 12 PLNCzas: Różnica czasowa względem Polski wynosi +1 godzinę.Napięcie: Napięcie wynosi 220 V, stosowane są gniazdka europejskie.Szczepienia: Przy wjeździe do Turcji żadne dodatkowe szczepienia nie są wymagane.Ambasady:Ambasada RP Atatürk Bulvari 241Kavaklidere PK 20, 06650 AnkaraTel.: (+90 312) 4572000 (centrala) Faks: (+90 312) 4678963e-mail: ankara.amb.sekretariat@msz.gov.plwww.ankara.msz.gov.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Paloma Orenda Resort

    Kategoria

    ****+

    Miejscowość

    Manavgat

    Region

    Riwiera Turecka

    Kod

    AYT14129 FH

    Liczba pokoi

    270

    Położenie

    Bezpośrednio przy żwirowej, stromo opadającej do morza plaży. Do centrum miejscowości ok. 6 km. Do lotniska Antalya ok. 70 km.

    Opis

    Wysokiej klasy hotel oferuje swoim Gościom kilka restauracji (a la carte i 1 bufetową), bary, ogród, salon fryzjerski, minimarket, 2 baseny (w tym 1 ze zjeżdżalniami). Leżaki i parasole słoneczne przy basenie i na plaży w cenie. WLAN na terenie całego obiektu w cenie.

    Wyżywienie

    All Inclusive (I) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, w ciągu dnia przekąski i lody, w godz. ok. 15-17 kawa, herbata, ciastka, przekąska około północy, przez całą dobę napoje bezalkoholowe oraz lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe, kolacja w restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja), minibar w pokoju codziennie uzupełniany napojami bezalkoholowymi.

    Pokój typ 1

    DU / EU = nowoczesne i komfortowe, ok. 21 m kw., prysznic/WC, suszarka do włosów, radio, telefon, TV, WLAN, minibar, sejf, klimatyzacja/ogrzewanie (zależnie od sezonu), balkon. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DUM = wyposażone jak DU, z widokiem na morze.

    Pokój typ 3

    FU = pokoje rodzinne, wyposażone jak DU, przestronniejsze, ok. 39 m kw., z dodatkowymi miejscami do spania.

    Pokój typ 4

    FUA = apartamenty rodzinne, 2 pokoje 2-osobowe (DU) połączone drzwiami.

    Pokój typ 5

    FUM = jak FUA, z widokiem na morze.

    Pokój typ 6

    KU = Juniorsuite, wyposażone jak DU, wyższej jakości wyposażenie, przestronniejsze, ok. 35 m kw., z optycznie wydzieloną częścią dzienną.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie (częściowo lokalne agencje) - siatkówka plażowa, koszykówka, boccia, tenis stołowy, siłownia, zajęcia fitness, korty tenisowe (oświetlenie za opłatą), hamam. Za opłatą (częściowo lokalne agencje) - sporty wodne (łódź-banan, narty wodne), wypożyczalnia sprzętu do tenisa.

    Dla dzieci

    Mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, plac zabaw, dyskoteka dla dzieci, basen dla dzieci, bufet dla dzieci.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    MP019102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Nekera

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    TURCJA

    Położenie

    liczne restauracje, bary i sklepy, a także różnorodne możliwości rozrywki w bezpośrednim otoczeniu. Side ok. 5 km. Dobre połączenie taksówką i dolmuszem. Lotnisko w Antalyi ok. 65 km.

    Plaża

    bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Leżaki, parasole, ręczniki bezpłatne na plaży i przy basenie. Bar na plaży.

    Wyposażenie

    nowoczesny hotel składa się z 3 -piętrowych budynków -głównego i bocznych, 14 Lake Willi i kilku bungalowów, pośrodku pięknie zagospodarowanego ogrodu. Główna restauracja z odkrytym tarasem, 5 restauracji a la carte (międzynarodowa, turecka, azjatycka, steakhouse i specjały rybne), orientalna kawiarnia, bary, piano bar, nowoczesne lobby z recepcją, basen kryty (poza sezonem) z brodzikiem dla dzieci, fryzjer, pralnia, sklepy, windy, na pięknym i bardzo zadbanym terenie zewn. 3 baseny (w tym basen z 7 zjeżdżalniami w określonych godzinach), każdy z tarasem słonecznym, leżakami, parasolami i ręcznikami, leżaki i parasole na plaży, bar przy basenie, parking.

    Wyżywienie

    premium all inclusive. Obfite śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej z ekologicznymi produktami własnej produkcji. Późne śniadanie. W ciągu dnia przekąski (w określonych godz.). Popołudniowa kawa, herbata, ciastka i ciasto. Codzienne uzupełnienie minibaru napojami bezalkoholowymi i piwem. Przekąski o północy. Świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy na śniadanie. Lody do obiadu / kolacji. 1 x za osobę / tydzień kolacja w restauracji a la carte (wymagana rezerwacja, azjatycka i steakhouse- za opłatą). Przez całą dobę napoje bezalkoholowe, a także lokalne i niektóre importowane alkohole.

    Internet

     WiFi w cenie.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosoboweok. 30 m2, w bungalowach, telefon, minibar (codziennie napoje bezalkoholowe i piwo), sejf, TV-SAT, zestaw do kawy/herbaty, klimatyzacja indywidualna, łazienka z prysznicem, suszarka, WC, balkon, widok na ogród. A2-3S wariant ekonomiczny. Pokoje Dwuosobowe  w budynku głównym, ok. 40 m2, klimatyzacja sterowana centralnie, z widokiem na ląd. Deluxe z dużym tarasem z leżakami i parasolem. Pokoje Rodzinne ok. 60 m2, dwie sypialnie połączone drzwiami. Suite Rodzinne ok. 65 m2, sypialnia i pokój dzienny, dwie łazienki, szlafroki, kapcie, widok na ogród lub morze, kosz owoców i wino organiczne po przyjeździe. Pokoje rodzinne ok. 60 m2, w budynku bocznym, dwie sypialnie połączone drzwiami, dwie łazienki, widok na ogród. Pokoje Lake Villa  90 m2, luksusowo wyposażone, dwie sypialnie i pokój dzienny na dwóch poziomach, dwie łazienki, szlafroki, kapcie, oddzielny bar dla willi, świeże kwiaty, owoce i wino organiczne po przyjeździe, taras z dostępem do basenu, Room Service 24H (napoje alkoholowe za opłatą).

    Sport i rozrywka

    w cenie  siatkówka plażowa, koszykówka, tenis stołowy, mini golf, 2 korty tenisowe, aerobik, boccia, step, aerobik w wodzie, siłownia, łaźnia turecka, sauna, rzutki, bilard, animacja w ciągu dnia, pokazy i przedstawienia wieczorem. Za opłatą oświetlenie i sprzęt do gry w tenisa, sporty wodne na plaży (lokalny dostawca), fajka wodna, salon kosmetyczny, różne zabiegi i masaże w komfortowym i dobrze wyposażonym spa.

    Dzieci

     miniklub (4-12 lat, 10:00-22:00), animacje, plac zabaw, minidisco, 2 brodziki. Maxiklub (13-16 lat).

    Kategoria lokalna

     5 gwiazdek.  

    Ważne informacje

    prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu. Cena nie zawiera wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr, koszt 35 USD. Wiza nie obowiązuje od 02.03.2020   


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Antalya, Turcja

    Położenie

    hotel położony ok. 5 km od centrum Side, ok. 65 km od lotniska w Antalyi.

    Plaża

    bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Leżaki, parasole, ręczniki bezpłatne na plaży i przy basenie. Bar na plaży.

    Wyposażenie

    kompleks hotelowy składający się z pięciopiętrowego budynku głównego, budynku bocznego, bungalowów i willi posiada łącznie 472 pokoje, został otwarty w 2012 roku. Na terenie obiektu znajdują się sklepiki i punkty usługowe, restauracja z tarasem, 8 barów, 4 restauracje a'la carte (międzynarodowa, rybna, turecka, bezpłatnie raz w tygodniu, azjatycka płatna), 2 baseny, basen dla Gości willi, Aquapark z 7 zjeżdżalniami. Działanie infrastruktury zewnętrznej uzależnione od warunków atmosferycznych. Hotel akceptuje karty Master, Visa. www.palomahotels.com

    All Inclusive 24H

    śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Świeżo wyciskany sok pomarańczowy do śniadania. Lokalne i wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne całą dobę. Po południu kawa, herbata, ciasto. Przekąska o północy. Produkty organiczne z własnych upraw.

    Ultra All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Lokalne i wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe 10-00:00 (w jednym z barów 24H). Po południu kawa, herbata, ciasto i owoce. Lody do obiadu i kolacji w głównej restauracji. Przekąska o północy, Do śniadania świeżo wyciskany sok pomarańczowy. Wino organiczne w barze i restauracjach.

    Internet

    WiFi w cenie.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A2-3A) ok. 30 m2, w bungalowach, telefon, minibar (codziennie napoje bezalkoholowe i piwo), sejf, TV/SAT, zestaw do kawy/herbaty, klimatyzacja indywidualna, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, WC, balkon, widok na ogród. Pokoje Dwuosobowe (A2-3B, A2-3C, A2-3K Premium, A2-3E) w budynku głównym, ok. 40 m2, klimatyzacja centralna (w określonych godzinach) wyposażone podobnie jak A2A. A2-3B z widokiem na ląd, A2-3C z widokiem na morze, A2-3K Premium na wyższych piętrach z widokiem na morze, A2-3E z tarasem i widokiem na morze. Pokoje Ekonomiczne (A2S) w bungalowach, wyposażone podobnie jak A2A. Pokoje Jednoosobowe (A1B) w budynku głównym, ok. 40 m2, klimatyzacja centralna (w określonych godzinach), wyposażone jak A2-3B. Pokoje Jednoosobowe (A1A) w bungalowach, ok. 30 m2, klimatyzacja indywidualna, wyposażone jak A2-3A. Pokoje Rodzinne (A2-4D) budynek boczny, ok. 60 m2, 2 pokoje, 2 łazienki, klimatyzacja centralna (w określonych godzinach), balkon, widok na ogród lub na ląd. Suita Rodzinna (A2-4F) w budynku głównym, ok. 65 m2, sypialnia, pokój dzienny, dwa prysznice, klimatyzacja centralna (w określonych godzinach), balkon, widok na morze lub ogród, kosz owoców i wino organiczne po przyjeździe, szlafrok i kapcie.

    Sport

    aerobik, koszykóka, bilard, siłownia, tenis (oświetlenie i sprzęt za opłatą), tenis stołowy, gimnastyka wodna, step, stretching.

    Wellness

    łaźnia turecka, sauna, basen kryty. Za opłatą masaże i zabiegi pielęgnacyjne w centrum spa.

    Dzieci

    miniklub w wieku 4-12 lat, plac zabaw, minigolf.

    Rozrywka

    animacje w ciągu dnia i wieczorem, okazjonalnie muzyka na żywo, dyskoteka.Program PALOMA Primetimer Club dla osób powyżej 55 roku życia : biblioteka, kursy gotowania, tańca i ogrodnicze, nordic walking, joga, wieczorki taneczne.

    Zniżki FIRSTBOOK

    do 30.09.15 25% zniżkido 31.10.15 20% zniżkido 30.11.15 15% zniżki

    Dla seniorów

    SENIOR 60+: 5% zniżki (rez. do 30.11.15), 10% zniżki (rez. 01.12.15-17.03.16)

    Dla nowożeńców

    10% zniżki w pokojach A2-3A, A2-3B, A2-3C, A2-3K

    Dla dzieci

    2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Paloma Oceana

    Opinie o Hotelu Paloma Oceana

    Paloma Oceana - możliwości zakwaterowania:

    bungalow [standard] best-price double standard gardenview
    bungalow [standard] double standard gardenview
    Bungalow Standard Single Use Garden View
    family bungalow 2 connectingrooms standard
    family bungalow 2 connectingrooms standard balcony or terrace
    family room [suite] 2 bedrooms mainbuilding
    family room [suite] double standard gardenview
    standard double deluxe balcony or terrace
    Double Standard
    Double Standard Sea View
    Single w. Child Standard
    Single Use Standard
    Doppelzimmer Meerblick
    Doppelzimmer Haupthaus
    Doppelzimmer Bungalow
    Doppelzimmer Single mit K
    DOUBLE DELUXE TERRACE - ULTRA ALL INCLUSIVE
    Doppelzimmer Terrace Delu
    DOUBLE ECONOMY - ULTRA ALL INCLUSIVE
    Doppelzimmer Bestpreis La
    DOUBLE STANDARD BUNGALOW - ULTRA ALL INCLUSIVE
    DOUBLE STANDARD LAND VIEW - ULTRA ALL INCLUSIVE
    DOUBLE STANDARD SEA VIEW - ULTRA ALL INCLUSIVE
    DELUXE TERRACE - LUXURY ULTRA ALL INCLUSIVE
    Garten Familiensuite
    Garten Familiensuite
    Familienzimmer Haupthaus
    FAMILY CONNECTION ROOM - ULTRA ALL INCLUSIVE
    FAMILY SUITE GARDEN ROOM - ULTRA ALL INCLUSIVE
    FAMILY SUITE MAIN BUIDING - ULTRA ALL INCLUSIVE
    Familienzimmer mit Verbin
    Familienzimmer mit Verbin
    LAKE VILLA - ULTRA ALL INCLUSIVE
    STANDARD BUNGALOW - LUXURY ULTRA ALL INCLUSIVE
    STANDARD LAND VIEW - LUXURY ULTRA ALL INCLUSIVE
    STANDARD SEA VIEW - LUXURY ULTRA ALL INCLUSIVE
    Lake Villa

    Paloma Oceana - Możliwości wyżywienia:


    Paloma Oceana - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Paloma Oceana? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00