cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Majesty Club Lykia Botanika, Wybrzeże Egejskie
1 / 21
Udogodnienia hotelu Majesty Club Lykia Botanika
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Majesty Club Lykia Botanika
star 4

Turcja: Wybrzeże Egejskie: Fethiye
Ocena hotelu Majesty Club Lykia Botanika:
4.1 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Majesty Club Lykia Botanika:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.1 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 maja 2019

Hotel Majesty Club Lykia Botanika w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Resort Lykia Botanika położony jest w otoczeniu lasu piniowego, na dużym zadbanym terenie. Do centrum turystycznego miasta Fethiye ok. 17 km, do lotniska w Dalamanie ok. 42 km. Tuż przed hotelem znajduje się przystanek lokalnego autobusu.



Plaża:

Szeroka, piaszczysta plaża oddalona ok. 300 m od resortu (przejście przez las). Leżaki, parasole i ręczniki na plaży dostępne bezpłatnie. Przy plaży znajduje się molo należące do hotelu.



Do dyspozycji gości:

Lykia Botanika składa się z 7 budynków położonych na dużym terenie. Recepcja 24 h, lobby, kantor, restauracja główna, 1 restauracja a'la carte: kuchnia śródziemnomorska (bezpłatna raz na pobyt, wymagana rezerwacja), 4 bary: bar przy basenie, Lykia bar, bar na plaży, bar w dyskotece. 3 baseny, w tym jeden z dwoma zjeżdżalniami (czynne w określonych godz.), brodzik dla dzieci, leżaki, parasole i ręczniki dostępne bezpłatnie. Za dodatkową opłatą: centrum handlowe, fryzjer.


Pokoje:

235 przyjemnie urządzonych pokoi. Pokoje standardowe o pow. 26-32 m2, dla max. 3 osób dorosłych, wyposażone są w: łazienkę z prysznicem lub wanną, suszarkę do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, sejf (płatny ok. 2 EUR/dzień), minibar (bezpłatny w dniu przyjazdu, dalsza konsumpcja za opłatą) oraz balkon. Na potwierdzenie dostępne są pokoje rodzinne dwupomieszczeniowe o pow. ok. 40 m2, mogące zakwaterować 4 os. dorosłe i dziecko na dostawce.


Wyżywienie:

Ultra All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), lunch (12:30-14:00) i obiadokolacja (19:00-21:30) w formie bufetu. Przekąski w ciągu dnia dostępne przy basenie i na plaży (12:30-16:00), lody (14:00-17:00), podwieczorek (16:00-17:00), nocna przekąska (24:00-01:00). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe oraz część alkoholi importowanych dostępne 24 h w wybranym barze, w pozostałych w godzinach otwarcia. Dodatkowo płatne: pozostałe importowane napoje bezalkoholowe i alkoholowe, świeżo wyciskane soki.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel oferuje bogaty program animacyjny. W ciągu dnia zabawy przy basenie, aqua aerobik, gry zespołowe, lekcje tańca brzucha, wieczorne show. Ponadto: boisko do koszykówki, siatkówka plażowa, siłownia, tenis stołowy, mini piłka nożna, łucznictwo, rzutki, boccia. Płatne dodatkowo: centrum SPA, sporty wodne na plaży.


Internet:

Internet Wi-Fi dostępny bezpłatnie w lobby hotelowym.



Kategoria lokalna:

****



Strona www:

www.lykiabotanika.com



Naszym zdaniem:

Obiekt w postaci wioski wakacyjnej, gdzie panuje rodzinna i radosna atmosfera. Bardzo bogata formuła All Inclusive oraz szeroki wachlarz atrakcji sprawiają, że nie sposób się tu nudzić. Świetna oferta dla rodzin z dziećmi oraz Klientów szukających kompleksowej oferty w przystępnej cenie.



Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 5.0/6. Sprawdź opinie:


Program

Dzień 1
Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www..

Dzień 2 - 7 (lub 14)
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych itp.

Dzień 8 (lub 15)
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Wizy
Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowegonajpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.

Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Wizy - informacje dla sprzedawców
Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.

Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga!
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, pozostałych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.

Inne
TURCJA EGEJSKA informacje ogólne (Marmaris)


Waluta


TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).

Napiwki


Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.

Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

Język urzędowy:
turecki

Orientacyjne ceny


Pizza ok.20 TL woda 1,5l. ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok.9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.

Poczta


Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych z przyklejonym znaczkiem w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.

Elektryczność


Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów. Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.

W regionie


Marmaris


Jeden z najpopularniejszych kurortów egejskiego wybrzeża Turcji znany z największego, malowniczego portu jachtowego i bogatego życia nocnego. Doskonałe położenie, piękne widoki i mnóstwo zieleni czynią z Marmaris doskonałe miejsce do wypoczynku i zwiedzania. Stąd blisko do Efezu, Pamukkale czy Dalyanu, a nawet na grecką wyspę Rodos na którą katamaranem płynie się zaledwie 60 min.

Oludeniz


Oludeniz jest bardzo znanym i popularnym miejscem wypoczynkowym. Po pierwsze położone jest przy zdecydowanie najpiękniejszej i najczęściej fotografowanej plaży w Turcji. Po drugie uznawane jest za jedno z najlepszych miejsc na świecie do uprawiania paraglidingu. Podczas lotu paralotnią podziwiać można przepiękne widoki na lagunę oraz unikalne zatoczki.

Fethiye


Położone w miejscu antycznego miasta Telmessos, którego ruiny podziwiać można podczas spacerów wzdłuż wybrzeża. Obecnie jest ono jednym z najbardziej popularnych centrów turystycznych w Turcji przyciągając co roku rzesze turystów z całej Europy.

Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Gdańskaoraz Poznania. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na .

Wycieczki lokalne
EFEZ
Jedno z najlepiej zachowanych starożytnych miast świata. Wycieczka do Efezu to prawdziwa podróż w objęcia kultury greckiej i rzymskiej oraz do korzeni chrześcijaństwa. Miasto było ośrodkiem kultu bogini Artemidy, prężnie działającym miastem portowym i centrum handlu. Za panowania Rzymian wzniesiono tu świątynie ku czci cesarzy: Domicjana, Trajana i Hadriana. Niesamowite miejsce, którego kamienie pamiętają filozofa Heraklita, a zbocza góry Pion niosą echo wystąpień Św. Pawła. Zgodnie z wierzeniami okolice Efezu to także ruiny bazyliki z grobem św. Jana Ewangelisty oraz Dom Marii - Matki Jezusa, gdzie spędziła ostatnie lata życia. Wśród najczęściej odwiedzanych zabytków i atrakcji turystycznych Turcji w 2012 r., Efez ustąpił miejsca jedynie Muzeum Hagia Sophia i Pałacowi Topkapı. Podczas wycieczki zwiedzą Państwo: antyczne miasto Efez, Meryemana (Dom Marii Matki) oraz ruiny Świątyni Artemidy.
Cena ok. 64 EUR - z regionu Fethiye oraz Hisaronu, ok.60 EUR - z regionu Marmaris.


NOC TURECKA
Tradycyjny wieczór turecki w baśniowej krainie tańca i śpiewu. W tę noc dziedziniec XVI-wiecznego karawanseraju w Marmaris wypełni tłum gości, zapach tureckiej kuchni oraz dźwięki tradycyjnej muzyki. Wśród atrakcji: tańce brzucha, wirujący derwisze i inne tańce regionalne.
Cenaok. 30 EUR - z regionu Marmaris.


HAMAM
To idealne miejsce dla Turystów pragnących połączyć przyjemne z pożytecznym - zrelaksować się i jednocześnie zadbać o urodę całego ciała. W czasie zabiegów w łaźni tureckiej (masaż w pianie, peeling specjalną rękawicą) można odpocząć i w pełni się odprężyć. Polecamy zwłaszcza na początku urlopu, peeling dodatkowo przyspieszy opaleniznę.
Cena ok. 25 EUR - z regionu Fethiye oraz Marmaris.


PAMUKKALE
Ten turecki cud przyrody znajduje się na terenie Parku Narodowego i został umieszczony na Liście Światowego Dziedzictwa Przyrody UNESCO. Fantastyczne wapienne tarasy, wodospady i gorące źródła królują nad terenami zachodniej Anatolii. Obecny wygląd Pamukkale to efekt trwającego od 14 tysięcy lat procesu osadzania się soli wapnia wytrącanych z wód mineralnych. Nazywane są "Bawełnianym Zamkiem" - białe, kaskadowo ułożone baseny z daleka rzeczywiście wyglądają jak kłębki wełny.
Cena ok.50 EUR - z regionu Fethiye oraz Marmaris.


DALYAN
Wspaniała wyprawa do Dalyanu - niezwykłego miejsca, gdzie spotykają się i mieszają ze sobą flora i fauna typowe dla wód słodkich i słonych. Wynikiem tego spotkania dwóch, zwykle odrębnych światów jest niezwykłe bogactwo, przyrodniczy raj, którego piękno przyciąga turystów wszystkich narodowości. Z autokaru przesiądziemy się na łódkę i popłyniemy do pierwszego punku naszej wycieczki jakim są kąpiele błotne i siarczanowe. Po lunchu wyruszymy w dalszy rejs, naturalnym kanałem łączącym morze z jeziorem Koycegiz. W ten sposób docieramy do miejsca, stanowiącego jeden z najbardziej rozpoznawalnych widoków Turcji - wykute w skale grobowce licyjskie. W końcu dopłyniemy do Żółwiej Plaży - miejsca, w którym zagrożone wyginięciem żółwie morskie składają jaja. Tam przerwa na pływanie i plażowanie.
Cena ok. 37 EUR - z regionu Fethiye, ok.40 EUR - z regionu Marmaris.


NURKOWANIE
Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie pomiędzy nurkowaniami lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
Cena ok. 50 EUR - z regionu Fethiye iMarmaris.


JEEP SAFARI
Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay.
Cena ok.28 EUR - z regionu Fethiye,
ok. 30 EUR - z regionu Marmaris.


RAFTING
Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
Cena ok.55 EUR - z regionu Fethiye iMarmaris.


MORSKA WYPRAWA
Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek.
Cena ok. 20 EUR - z regionu Fethiye iMarmaris.


WYSPA KLEOPATRY
Niesamowity całodniowy rejs po turkusowych wodach zatoki Gökova do przepięknej Wyspy Kleopatry, słynącej z unikatowych na skalę światową plaż. Legenda głosi, że niespotykany nigdzie indziej poza Egiptem piasek został tu przewieziony statkami na polecenie Marka Antoniusza dla swojej ukochanej Kleopatry. W cenę wycieczki wliczone są: transfer z hotelu do portu i z powrotem, śniadanie, lunch oraz przerwa kawowa z przekąskami. Liczne przerwy na pływanie (warto wziąć rurkę i maskę do snorkelingu) oraz możliwość kąpieli błotnych.
Cena ok. 35 EUR - z regionu Marmaris.


PARAGLIDING
Możliwość tandemowego skoku z paralotnią, w towarzystwie doświadczonego instruktora. Podczas lotu podziwiać można niesamowite widoki na okolicę z lotu ptaka - piękne plaże, zatoki oraz lazur roztaczających się wód.
Cena ok. 105 EUR - z regionu Fethiye, ok. 130 EUR - z regionu Marmaris.


RODOS
- czyli Wyspa Słońca to niewątpliwie miejsce, w którym można poczuć prawdziwą, grecką atmosferę i tym samym podczas jednego urlopu zobaczyć dwa kraje. Po ok. 2,5 godzinnym rejsie zapraszamy na spacer po porcie oraz odwiedzenie miejsca, w którym znajdował się jeden z cudów starożytnego świata - Kolos Rodyjski. Zachęcamy również do obejrzenıa Pałacu Wielkich Mistrzów - jednego z najbardziej imponujących zabytków na Rodos. Na wyspie zachowały się też obiekty z okresu panowania tureckiego tj: Meczet Sulejmana Wspaniałego, łaźnie tureckie oraz biblioteka osmańska posiadająca w swoich zbiorach cenne manuskrypty islamskie. Spacerując po Rodos nie można nie ulec czarowi malowniczych, wąskich uliczek oraz tętniących życiem greckich tawern, gdzie można spróbować wyśmienitych, lokalnych przysmaków.
Cena z regionu Fethiye ok. 70 EUR, z regionu Marmaris ok. 57 EUR.


SAKLIKENT
- czyli najdłuższy wąwóz w tej części Turcji liczący ok. 18 km długości oraz 300 metrów wysokości. Został on uformowany przez spływająca z gór Taurus rzekę Eşen. Podczas wycieczki zapraszamy na spacer po tym malowniczym miejscu, które zostało odkryte stosunkowo niedawno. Orzeźwiająca woda oraz niesamowite formacje skalne z pewnością sprawią, że będzie to niezapomniane przeżycie. Następnie udamy się na obiad do resturacji Yaka Park, gdzie można skosztować m.in. świeżego pstrąga. Po lunchu zapraszamy na zwiedzanie miasta Tlos - jednego z najstarszych i najważniejszych ośrodków starożytnej Licji. Zachwyca ono do dziś rzesze turystów swoim położeniem na stromym, skalnym urwisku. W Tlos możemy podziwiać bardzo dobrze zachowane ruiny antycznego miasta takie jak: teatr, stadion, termy czy grobowce licyjskie charakterystyczne dla tego regionu Turcji.
Cena z regionu Fethiye ok. 37 EUR.


Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, pozostałych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.

Wycieczki lokalne

EFEZ
Jedno z najlepiej zachowanych starożytnych miast świata. Wycieczka do Efezu to prawdziwa podróż w objęcia kultury greckiej i rzymskiej oraz do korzeni chrześcijaństwa. Miasto było ośrodkiem kultu bogini Artemidy, prężnie działającym miastem portowym i centrum handlu. Za panowania Rzymian wzniesiono tu świątynie ku czci cesarzy: Domicjana, Trajana i Hadriana. Niesamowite miejsce, którego kamienie pamiętają filozofa Heraklita, a zbocza góry Pion niosą echo wystąpień Św. Pawła. Zgodnie z wierzeniami okolice Efezu to także ruiny bazyliki z grobem św. Jana Ewangelisty oraz Dom Marii - Matki Jezusa, gdzie spędziła ostatnie lata życia. Wśród najczęściej odwiedzanych zabytków i atrakcji turystycznych Turcji w 2012 r., Efez ustąpił miejsca jedynie Muzeum Hagia Sophia i Pałacowi Topkapı. Podczas wycieczki zwiedzą Państwo: antyczne miasto Efez, Meryemana (Dom Marii Matki) oraz ruiny Świątyni Artemidy.
Cena ok. 64 EUR - z regionu Fethiye oraz Hisaronu, ok.60 EUR - z regionu Marmaris.


NOC TURECKA
Tradycyjny wieczór turecki w baśniowej krainie tańca i śpiewu. W tę noc dziedziniec XVI-wiecznego karawanseraju w Marmaris wypełni tłum gości, zapach tureckiej kuchni oraz dźwięki tradycyjnej muzyki. Wśród atrakcji: tańce brzucha, wirujący derwisze i inne tańce regionalne.
Cenaok. 30 EUR - z regionu Marmaris.


HAMAM
To idealne miejsce dla Turystów pragnących połączyć przyjemne z pożytecznym - zrelaksować się i jednocześnie zadbać o urodę całego ciała. W czasie zabiegów w łaźni tureckiej (masaż w pianie, peeling specjalną rękawicą) można odpocząć i w pełni się odprężyć. Polecamy zwłaszcza na początku urlopu, peeling dodatkowo przyspieszy opaleniznę.
Cena ok. 25 EUR - z regionu Fethiye oraz Marmaris.


PAMUKKALE
Ten turecki cud przyrody znajduje się na terenie Parku Narodowego i został umieszczony na Liście Światowego Dziedzictwa Przyrody UNESCO. Fantastyczne wapienne tarasy, wodospady i gorące źródła królują nad terenami zachodniej Anatolii. Obecny wygląd Pamukkale to efekt trwającego od 14 tysięcy lat procesu osadzania się soli wapnia wytrącanych z wód mineralnych. Nazywane są "Bawełnianym Zamkiem" - białe, kaskadowo ułożone baseny z daleka rzeczywiście wyglądają jak kłębki wełny.
Cena ok.50 EUR - z regionu Fethiye oraz Marmaris.


DALYAN
Wspaniała wyprawa do Dalyanu - niezwykłego miejsca, gdzie spotykają się i mieszają ze sobą flora i fauna typowe dla wód słodkich i słonych. Wynikiem tego spotkania dwóch, zwykle odrębnych światów jest niezwykłe bogactwo, przyrodniczy raj, którego piękno przyciąga turystów wszystkich narodowości. Z autokaru przesiądziemy się na łódkę i popłyniemy do pierwszego punku naszej wycieczki jakim są kąpiele błotne i siarczanowe. Po lunchu wyruszymy w dalszy rejs, naturalnym kanałem łączącym morze z jeziorem Koycegiz. W ten sposób docieramy do miejsca, stanowiącego jeden z najbardziej rozpoznawalnych widoków Turcji - wykute w skale grobowce licyjskie. W końcu dopłyniemy do Żółwiej Plaży - miejsca, w którym zagrożone wyginięciem żółwie morskie składają jaja. Tam przerwa na pływanie i plażowanie.
Cena ok. 37 EUR - z regionu Fethiye, ok.40 EUR - z regionu Marmaris.


NURKOWANIE
Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie pomiędzy nurkowaniami lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
Cena ok. 50 EUR - z regionu Fethiye iMarmaris.


JEEP SAFARI
Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay.
Cena ok.28 EUR - z regionu Fethiye,
ok. 30 EUR - z regionu Marmaris.


RAFTING
Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
Cena ok.55 EUR - z regionu Fethiye iMarmaris.


MORSKA WYPRAWA
Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek.
Cena ok. 20 EUR - z regionu Fethiye iMarmaris.


WYSPA KLEOPATRY
Niesamowity całodniowy rejs po turkusowych wodach zatoki Gökova do przepięknej Wyspy Kleopatry, słynącej z unikatowych na skalę światową plaż. Legenda głosi, że niespotykany nigdzie indziej poza Egiptem piasek został tu przewieziony statkami na polecenie Marka Antoniusza dla swojej ukochanej Kleopatry. W cenę wycieczki wliczone są: transfer z hotelu do portu i z powrotem, śniadanie, lunch oraz przerwa kawowa z przekąskami. Liczne przerwy na pływanie (warto wziąć rurkę i maskę do snorkelingu) oraz możliwość kąpieli błotnych.
Cena ok. 35 EUR - z regionu Marmaris.


PARAGLIDING
Możliwość tandemowego skoku z paralotnią, w towarzystwie doświadczonego instruktora. Podczas lotu podziwiać można niesamowite widoki na okolicę z lotu ptaka - piękne plaże, zatoki oraz lazur roztaczających się wód.
Cena ok. 105 EUR - z regionu Fethiye, ok. 130 EUR - z regionu Marmaris.


RODOS
- czyli Wyspa Słońca to niewątpliwie miejsce, w którym można poczuć prawdziwą, grecką atmosferę i tym samym podczas jednego urlopu zobaczyć dwa kraje. Po ok. 2,5 godzinnym rejsie zapraszamy na spacer po porcie oraz odwiedzenie miejsca, w którym znajdował się jeden z cudów starożytnego świata - Kolos Rodyjski. Zachęcamy również do obejrzenıa Pałacu Wielkich Mistrzów - jednego z najbardziej imponujących zabytków na Rodos. Na wyspie zachowały się też obiekty z okresu panowania tureckiego tj: Meczet Sulejmana Wspaniałego, łaźnie tureckie oraz biblioteka osmańska posiadająca w swoich zbiorach cenne manuskrypty islamskie. Spacerując po Rodos nie można nie ulec czarowi malowniczych, wąskich uliczek oraz tętniących życiem greckich tawern, gdzie można spróbować wyśmienitych, lokalnych przysmaków.
Cena z regionu Fethiye ok. 70 EUR, z regionu Marmaris ok. 57 EUR.


SAKLIKENT
- czyli najdłuższy wąwóz w tej części Turcji liczący ok. 18 km długości oraz 300 metrów wysokości. Został on uformowany przez spływająca z gór Taurus rzekę Eşen. Podczas wycieczki zapraszamy na spacer po tym malowniczym miejscu, które zostało odkryte stosunkowo niedawno. Orzeźwiająca woda oraz niesamowite formacje skalne z pewnością sprawią, że będzie to niezapomniane przeżycie. Następnie udamy się na obiad do resturacji Yaka Park, gdzie można skosztować m.in. świeżego pstrąga. Po lunchu zapraszamy na zwiedzanie miasta Tlos - jednego z najstarszych i najważniejszych ośrodków starożytnej Licji. Zachwyca ono do dziś rzesze turystów swoim położeniem na stromym, skalnym urwisku. W Tlos możemy podziwiać bardzo dobrze zachowane ruiny antycznego miasta takie jak: teatr, stadion, termy czy grobowce licyjskie charakterystyczne dla tego regionu Turcji.
Cena z regionu Fethiye ok. 37 EUR.


Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

Inne

TURCJA EGEJSKA informacje ogólne (Marmaris)


Waluta


TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).

Napiwki


Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.

Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

Język urzędowy:
turecki

Orientacyjne ceny


Pizza ok.20 TL woda 1,5l. ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok.9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.

Poczta


Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych z przyklejonym znaczkiem w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.

Elektryczność


Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów. Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.

W regionie


Marmaris


Jeden z najpopularniejszych kurortów egejskiego wybrzeża Turcji znany z największego, malowniczego portu jachtowego i bogatego życia nocnego. Doskonałe położenie, piękne widoki i mnóstwo zieleni czynią z Marmaris doskonałe miejsce do wypoczynku i zwiedzania. Stąd blisko do Efezu, Pamukkale czy Dalyanu, a nawet na grecką wyspę Rodos na którą katamaranem płynie się zaledwie 60 min.

Oludeniz


Oludeniz jest bardzo znanym i popularnym miejscem wypoczynkowym. Po pierwsze położone jest przy zdecydowanie najpiękniejszej i najczęściej fotografowanej plaży w Turcji. Po drugie uznawane jest za jedno z najlepszych miejsc na świecie do uprawiania paraglidingu. Podczas lotu paralotnią podziwiać można przepiękne widoki na lagunę oraz unikalne zatoczki.

Fethiye


Położone w miejscu antycznego miasta Telmessos, którego ruiny podziwiać można podczas spacerów wzdłuż wybrzeża. Obecnie jest ono jednym z najbardziej popularnych centrów turystycznych w Turcji przyciągając co roku rzesze turystów z całej Europy.

Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Gdańskaoraz Poznania. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na .

"

Wizy

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowegonajpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.

Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.

Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga!
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Wezyr

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria lokalna:

licencja na hotel

Data otwarcia:

1989 r. Odnowiony 2009 r.

Położenie:

Yaniklar, 17 km od Fethiye, 47 km od lotniska. Powierzchnia obiektu wynosi 20000 m2.

Plaża:

350 m od hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 600 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne.

W hotelu:

2 restauracje, 3 bary, basen odkryty, 2 zjeżdżalnie.

Pokoje:

w 8 budynkach: pokoje standardowe, pokoje large, pokoje rodzinne (2 pokoje);

klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (płatny), prysznic, suszarka, telefon, TV, terakota lub parkiet, balkon.

Rozrywki i usługi:

Bezpłatne: siłownia, kort tenisowy, siatkż;wka plażowa, koszykż;wka, tenis stołowy, rzutki, dyskoteka, aerobik, animacje.

Płatne: internet bezprzewodowy w lobby, kawiarenka internetowa, centrum SPA, masaż, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, sporty wodne na plaży, bilard.

Dla dzieci: brodzik, animacje, mini klub, opiekunka (płatna ok. 15 $/h), łż;żeczka (na życzenie), plac zabaw, posiłki w restauracji, krzesełka w restauracji.

Wyżywienie:

All Inclusive (10:00-24:00)

Posiłki: śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja.

Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera: napoi importowanych, świeżo wyciskanych sokż;w z owocż;w, kawy po turecku.

Restauracja a'la carte: rybna - płatna.

Tel./faks:

+90 252 / 633 61 51


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Itaka Gala

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Turcja / Oludeniz

Opis oferty:

Słowo Botanika w nazwie hotel zawdzięcza pięknemu, rozległemu ogrodowi palmowemu, który otacza kompleks. Zaledwie kilka kroków dzieli go od plaży, z której roztacza się piękny widok na bujny las. Blisko stąd jest również do rezerwatu ptaków Calis. Jest idealnym miejscem na spokojne wakacje, z dala od zgiełku miasta. Basen ze zjeżdżalniami, miniklub i animacje czynią go dobrym wyborem także dla rodzin z dziećmi.

POŁOŻENIE:

ok. 17 km od centrum FETHIYE, ok. 30 km od Oludeniz; ok. 45 km od portu lotniczego w Dalman, przystanek autobusowy przy hotelu (Fethiye, Oludeniz).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, przy brzegu głęboka woda, ok. 250 m od hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki, bar.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1989 r., odnowiony w 2014 r., 342 pokoje, 13 budynków, 3 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, 2 restauracje á la carte: rybna i turecka, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci i dania wegetariańskie, restauracje á la carte dodatkowo płatne, wymagana wcześniejsza rezerwacja, 4 bary: 3 Pool Bar przy basenie, Beach bar na plaży, Snack Bar, Disco Bar (dodatkowo płatny); pasaż handlowy; amfiteatr dla 200 os., ogród palmowy, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: room-service, punkt internetowy, sejf w recepcji, fryzjer, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki) ok. 26 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf, minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 530 m², gł. 1,8 m, basen z 2 zjeżdżalniami, słodka woda, ok. 80 m², gł. 1,4 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 20 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy (płatne: oświetlenie i wypożyczalnia sprzętu), aerobik, koszykówka, boccia, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, szachy, kajaki, waterpolo; plac zabaw, miniklub (4-7 lat), maxiklub (8-14 lat), dyskoteka; za opłatą: bilard, konsola do gier, narty wodne, banan; centrum spa: sauna, hammam, centrum fitness, płatne masaże i zabiegi pielęgnacyjne.ULTRA ALL INCLUSIVE 24 h: śniadanie (7.00-10.30) w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie (10.30-11.30) w Snack Bar, obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (12.30-17.30), tureckie placki gozleme (ok. 12.00-17.30), późne przekąski ciepłe (23.00-24.00), kanapki (1.00-2.00) w Snack Bar; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe oraz wybrane importowane alkohole 24 h w wyznaczonym barze.

KONTAKT:

0090/2526336151; www.majesty.com.tr


Neckermann

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Dalaman, Turcja

Położenie

hotel położony na skraju lasu, do centrum Fethiye ok. 17 km, lotnisko w Dalamanie oddalone ok. 33 km. Uwaga: Connected Service w języku polskim.

Plaża

hotelowa, piaszczysto-żwirowa plaża oddalona od hotelu ok. 300 m. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży i przy basenie w cenie.

Wyposażenie

hotel posiada 344 pokoje. Na terenie obiektu znajduje się lobby z recepcją i sejfami (za opłatą), restauracja główna, dwie restauracje a'la carte (rybna i turecka, raz na pobyt w cenie, rezerwacja), 5 barów, sklepiki. W ogrodzie hotel posiada 4 baseny dla dorosłych, 4 baseny dla dzieci i basen z 2 zjeżdżalniami. Hotel akceptuje karty Visa i Master. www.majesty.com.tr

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-3B) ok. 26 m2, minibar (uzupełniony po przyjeździe napojami orzeźwiającymi i piwem), klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV-SAT, telefon, łazienka z wanną i prysznicem, WC, suszarka do włosów, balkon od strony ogrodu. Pokoje wariant ekonomiczny (A2-3S) wyposażone jak pokoje dwuosobowe, z prysznicem, bez widoku na ogród. Pokoje rodzinne (A2-4C) ok. 40 m2, dwa pomieszczenia, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Dzieci

miniklub w wieku 4-7 lat, maxiklub w wieku 8-14 lat, oddzielny brodzik, animacje dla dzieci, plac zabaw.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą.

Sport

aerobik, koszykówka, siatkówka plażowa, boccia, strzelanie z łuku, rzutki, siłownia, kajaki, katamaran (z licencją), mini piłka nożna, tenis, tenis stołowy, rowery wodne, gimnastyka wodna. Za opłatą bilard, skutery wodne, nurkowanie, wakeboard.

Wellness

sauna, łaźnia turecka. Za opłatą peelingi i masaże w spa.

Ultra All Inclusive

śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Lokalne i wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne 24 godziny na dobę. Po południu przekąski, kawa, herbata, ciasto i lody. Przekąska o północy.

Wcześniej = taniej

do 31.12.15 25% zniżki, do 29.02.16 20% zniżki, do 30.04.16 15% zniżki.

Dni gratis

7=6, 14=12 w terminach 03.06.16-12.06.16, 25.08.16-03.09.16.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

  • pięknie położony wśród zieleni
  • dwie zjeżdżalnie
  • wybrane międzynarodowe napoje w ramach All Inclusive


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Majesty Club Lykia Botanika

Opinie o Hotelu Majesty Club Lykia Botanika

Pokoje - nie za ciekawe. Stare, dość zniszczone, przydałby się im porządny remont. Obsługa też pozostawia sporo do życzenia, nieuprzejma, nie mówi po angielsku prawie w ogóle. Jeżeli ktoś nie siedzi przez większość czasu w pokoju to może na to nie zwróci uwagi, bo są super baseny, animacje i jedzenie. Wybór pozostawiam państwu.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
4.1

Majesty Club Lykia Botanika - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
2 os. pokój rodzinny club
2 os. pokoj standardowy

Majesty Club Lykia Botanika - Możliwości wyżywienia:


Majesty Club Lykia Botanika - miasta wylotu:


Majesty Club Lykia Botanika - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Majesty Club Lykia Botanika? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00