cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Dragut Point South Hotel, Wybrzeże Egejskie
1 / 26
Ocena
hotelu:
4.1 / 5
Najbliższy termin
26.04 - 03.05
już od 1937 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
11.10 - 18.10
już od 1303 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Dragut Point South Hotel
  • Fitness/Siłownia
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Dragut Point South Hotel
star 4

Turcja: Wybrzeże Egejskie: Bodrum
Ocena hotelu Dragut Point South Hotel:
4.1 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Dragut Point South Hotel:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    i sport
    3.8
  • Jakość
    do ceny
    4.3
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 11 października 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Pachnący nowością, stylowy hotel o bardzo dobrym standardzie 4*. Polecamy go głównie miłośnikom beztroskiego leżakowania na plaży, jak również fanom zwiedzania.

Hotel Dragut Point South Hotel w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Pachnący nowością, stylowy hotel o bardzo dobrym standardzie 4*. Polecamy go głównie miłośnikom beztroskiego leżakowania na plaży, jak również fanom zwiedzania.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • restauracja 
  • 2 bary 
  • basen zewnętrzny 
  • taras słoneczny

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w cenie) 
  • ręczniki (za kaucją) 
  • leżaki i parasole (na plaży, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

  • pralnia (płatna) 

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

84

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

Hotel składa się z dwóch części (3 i 4-gwiazdkowej), oddalonych od siebie ok. 50m. Każda część posiada oddzielną restaurację i bary. Goście wspólnie mogą korzystać z basenów, siłowni oraz strefy spa.

Sport i wellness

Płatne
  • strefa spa 
  • masaże 
  • zabiegi pielęgnacyjne 
  • sporty wodne na plaży 

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • TV sat.
  • telefon
  • klimatyzacja
  • WC
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • balkon
  • pokój od strony południowej w części 4-gwiazdkowej
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-2 os.
  • TV sat.
  • telefon
  • klimatyzacja
  • WC
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • pokój od strony północnej w części 3-gwiazdkowej

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu) 
  • przekąski 
  • wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe

W okolicy

  • przy publicznej plaży z wydzielonym odcinkiem hotelowym (przejście przez promenadę)
  • czas dojazdu z lotniska: ok. 60 min

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Pachnący nowością, stylowy hotel o bardzo dobrym standardzie 4*. Polecamy go głównie miłośnikom beztroskiego leżakowania na plaży, jak również fanom zwiedzania.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Turcja / Bodrum

Opis oferty:

Nowy, zbudowany w 2014 r., świetnie położony hotel to propozycja idealna dla wielbicieli nowoczesnych, minimalistycznych rozwiązań. Ciekawie zaprojektowane wnętrza, w jasnych tonacjach bieli i beżu oraz pokoje wyposażone we wszystkie udogodnienia, również w bezprzewodowy internet, spodobają się szczególnie lubiącym być online. Kilka kroków dzieli od hotelowej plaży z bezpłatnym serwisem, a promenadą można dojść do centrum Turgutreis ze sklepami, restauracjami i barami.

POŁOŻENIE:

ok. 2 km od centrum TURGUTREIS, przy promenadzie, najbliższe sklepy ok. 300 m od hotelu; ok. 50 km od portu lotniczego Bodrum-Milas.

PLAŻA:

publiczna, część wydzielona dla Gości hotelu, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, przejście przez promenadę, bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2014 r., 84 pokoje, 1 budynek, 4 piętra, 4 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, snack bar; centrum konferencyjne dla 50 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: sejf w recepcji, room-service, fryzjer, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 22 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (woda); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), boczny widok na morze.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 320 m², gł. 1,5 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 50 m², przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją; sala fitness, rzutki; za opłatą: sporty wodne na plaży; centrum wellness: bezpłatnie: sauna, łaźnia turecka; płatne: masaże, peelingi, zabiegi pielęgnacyjne.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w snack barze (14.30-17.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0090/2523824026, www.dragutpoint.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 13 lat serwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Pachnący nowością, stylowy hotel o bardzo dobrym standardzie 4*. Polecamy go głównie miłośnikom beztroskiego leżakowania na plaży, jak również fanom zwiedzania.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Komfortowy hotel położony blisko turystycznej miejscowości Turgutreis, gdzie znajdują się sklepy, bary, restauracje a także urokliwa marina. Ok. 20 km do centrum Bodrum ok. 55 km do lotniska Bodrum-Milas.
Plaża:

Przy piaszczysto-żwirkowej plaży (przejście przez promenadę) z pomostem. Bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki.
Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h, przestronne lobby, restauracja główna, bar z przekąskami, Lobby bar, basen główny, basen dla dzieci, bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki. Ponadto za dodatkową opłatą: pralnia, lekarz, sala konferencyjna, wypożyczalnia samochodów i motorowerów.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), lunch (12:30-14:30), przekąski w ciągu dnia (15:00-17:00), obiadokolacja (19:30-21:30), nocna zupa (23:30-24:00). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barze z przekąskami i Lobby bar w godzinach 10:00-24:00. Za dodatkową opłatą: napoje importowane, butelkowane oraz świeżo wyciskane soki.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi dzienny i wieczorny programy animacyjny w wersji soft. Wieczorne pokazy, muzyka na żywo aerobik, sauna, fitness, rzutki. Za dodatkową opłatą: tenis stołowy, łucznictwo, zabiegi i masaże w centrum SPA, sporty wodne na plaży (m.in.: kajaki, windsurfing, szkoła nurkowania, narty wodne).
Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi w pokojach oraz w miejscach ogólnodostępnych.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

www.dragutpoint.com
Naszym zdaniem:

Nowocześnie urządzony hotel, zlokalizowany w jednym z najbardziej malowniczych części tego regionu. Polecamy głównie parom oraz znajomym, którzy poszukują komfortu w postaci nienagannego serwisu oraz przytulnych pokoi a lokalizacja sprawi, że nikt nie będzie się tu nudzić.
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, pozostałych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji przestaną być honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.
Wycieczki lokalne

EFEZ
Jedno z najlepiej zachowanych starożytnych miast świata. Wycieczka do Efezu to prawdziwa podróż w objęcia kultury greckiej i rzymskiej oraz do korzeni chrześcijaństwa. Miasto było ośrodkiem kultu bogini Artemidy, prężnie działającym miastem portowym i centrum handlu. Za panowania Rzymian wzniesiono tu świątynie ku czci cesarzy: Domicjana, Trajana i Hadriana. Niesamowite miejsce, którego kamienie pamiętają filozofa Heraklita, a zbocza góry Pion niosą echo wystąpień św. Pawła. Zgodnie z wierzeniami okolice Efezu to także ruiny bazyliki z grobem św. Jana Ewangelisty oraz Dom Marii - Matki Jezusa, gdzie spędziła ostatnie lata życia. Wśród najczęściej odwiedzanych zabytków i atrakcji turystycznych Turcji w 2012 r., Efez ustąpił miejsca jedynie Muzeum Hagia Sophia i Pałacowi Topkapı. Podczas wycieczki zwiedzą Państwo: antyczne miasto Efez, Meryemana (Dom Marii Matki) oraz ruiny Świątyni Artemidy.
Cena ok.55 EUR - z regionu Kusadasi., ok. 60 EUR - z regionu Didim, ok. 65 EUR - z regionu Bodrum.

ŞIRINCE
Urocza wioska o greckich korzeniach położona na szczycie góry. Niezwykłe widoki i lokalny charakter sprawiają, że nawet szklaneczka herbaty smakuje tu wyjątkowo. Miejsce słynie w wyrobu owocowych win, ale mieszkańcy mają do zaoferowania również wyroby rękodzielnicze, przyprawy, oliwę i świeże soki. Okazja do spędzenia miłego, spokojnego popołudnia, w otoczeniu brzoskwiniowych sadów. Wioska przeżyła prawdziwe oblężenie w grudniu 2012 r., kiedy pojawiło się przekonanie, że zostanie oszczędzona podczas ogłoszonej przez Majów apokalipsy.
Cena ok.15 EUR - wycieczka realizowana tylko z regionu Kusadasi.

ADALAND (Kuşadası)
Jeden z 10 najlepszych Aquaparków świata! Rodzinną zabawę zapewnia 30 różnych zjeżdżalni i wodnych atrakcji, wśród których znajduje się nawet ekscytująca namiastka raftingu! Rok 2012 przyniósł rozbudowę o dwie kolejne pozycje, z których jedna pnie się w górę aż do wysokości 110 metrów. Przy każdej atrakcji nad bezpieczeństwem zjazdów czuwają wykwalifikowani pracownicy. Podczas pobytu w Aquaparku, za dodatkową opłatą, istnieje możliwość uczestniczenia w pokazie delfinów, będzie nawet okazja do pływania z nimi!
Cena ok. 22 EUR - z regionu Kusadasi, ok. 40 EUR - z regionu Didim.

POKAZ DELFINÓW
Czas spełnić marzenia z dzieciństwa! Najpierw delfiny pochwalą się swoimi niezwykłymi umiejętnościami w wydzielonym akwenie, a następnie będzie możliwość (odpłatnie) kilkuminutowego, indywidualnego pływania z tymi radosnymi stworzeniami. Niezapomniane wrażenia gwarantowane!
Cena ok. 20 EUR - z regionu Kusadasi. ok. 45 EUR z Bodrum.

AQUAPARK BODRUM
Wstęp do Aquaparku.
Cena ok. 22 EUR - z regionu Bodrum.

HAMAM
To idealne miejsce dla Turystów pragnących połączyć przyjemne z pożytecznym - zrelaksować się i jednocześnie zadbać o urodę całego ciała. W czasie zabiegów w łaźni tureckiej (masaż w pianie, peeling specjalną rękawicą) można odpocząć i w pełni się odprężyć. Polecamy zwłaszcza na początku urlopu, peeling dodatkowo przyspieszy opaleniznę.
Cena ok. 25 EUR - z regionu Bodrum (ok. 10 EUR bez masażu), ok. 12 EUR - z regionu Didim, ok. 15 EUR z regionu Kusadasi.

KOS Wizyta u Hipokratesa"
To grecka wyspa należąca do archipelagu Dodekanez. Od wybrzeży Turcji dzieli ją zaledwie wąska cieśnina. W stolicy wyspy znajdują się ruiny starożytnego Asklepionu - świątyni boga Asklepiosa i starożytnej szkoły lekarskiej. Asklepiejon był początkowo miejscem wypoczynku i rekonwalescencji, później zaś szpitalem i uzdrowiskiem. Kos uważana jest za ojczyznę Hipokratesa. Według podań wykładał on swoje nauki pod ogromnym platanem, zwanym "Drzewem Hipokratesa". Platan rośnie naprzeciw wejścia do zamku Joannitów. W cenie wycieczki transfer do/ z portu, bilety na prom.
Cena ok.29 EUR - z regionu Bodrum, ok. 50 EUR - z regionu Didim.

SAMOS
Samos jest wyspą leżącą we wschodniej części Morza Egejskiego, 1,5 km od brzegu Azji Mniejszej, gdzie w czasach starożytnych rozkwitała grecka kultura. Plemię Pelazgów było pierwszym, które zamieszkiwało wyspę i czciło boginię Herę. Według mitologii, Hera urodziła się na brzegu rzeki Imvras i uważana jest za opiekunkę Samos. Dlatego też jej święty ptak, paw był często spotykany na starożytnych monetach z czasów świetności wyspy. Całkiem prawdopodobne, że nazwa Samos została nadana przez Fenicjan i oznacza "miejsce gdzieś wysoko. Pierwszym mitycznym królem Samos był Ageos, bohater Wyprawy Argonautycznej, który wybudował pierwszą drewnianą świątynię i umieścił tam pomnik bogini Hery.
Cena ok.50 EUR -
wycieczka realizowana tylko z regionu Kusadasi.

PAMUKKALE
Ten turecki cud przyrody znajduje się na terenie Parku Narodowego i został umieszczony na Liście Światowego Dziedzictwa Przyrody UNESCO. Fantastyczne wapienne tarasy, wodospady i gorące źródła królują nad terenami zachodniej Anatolii. Obecny wygląd Pamukkale to efekt trwającego od 14 tysięcy lat procesu osadzania się soli wapnia wytrącanych z wód mineralnych. Nazywane są "Bawełnianym Zamkiem" - białe, kaskadowo ułożone baseny z daleka rzeczywiście wyglądają jak kłębki wełny.
Cena ok. 55 EUR - z regionu Kusadasi, ok. 60 EUR - z regionu Didim, ok. 65 EUR - z regionu Bodrum.

DALYAN
Wspaniała wyprawa do Dalyanu - niezwykłego miejsca, gdzie spotykają się i mieszają ze sobą flora i fauna typowe dla wód słodkich i słonych. Wynikiem tego spotkania dwóch, zwykle odrębnych światów jest niezwykłe bogactwo, przyrodniczy raj, którego piękno przyciąga turystów wszystkich narodowości. Z autokaru przesiądziemy się na łódkę i popłyniemy do pierwszego punku naszej wycieczki jakim są kąpiele błotne i siarczanowe. Po lunchu wyruszymy w dalszy rejs, naturalnym kanałem łączącym morze z jeziorem Koycegiz. W ten sposób docieramy do miejsca, stanowiącego jeden z najbardziej rozpoznawalnych widoków Turcji - wykute w skale grobowce licyjskie. W końcu dopłyniemy do Żółwiej Plaży - miejsca, w którym zagrożone wyginięciem żółwie morskie składają jaja. Tam przerwa na pływanie i plażowanie.
Cena ok. 55 EUR - z regionu Bodrum oraz ok. 60 EUR z regionu Didim.

JEEP SAFARI
Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari.
Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim i Bodrum, ok. 35 EUR z regionu Kusadasi (z regionu Kusadasi możliwość połączenia Jeep Safari + rejs statkiem, cena ok. 45 EUR)
.
MORSKA WYPRAWA
Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Lunch na pokładzie.
Cena ok. 15 EUR - z regionu Didim, ok.18 - z regionu Kusadasi, ok. 35 - z regionu Bodrum (nielimitowane napoje).

BODRUM CITY TOUR
Transport, opieka polskiego pilota wycieczek (Myndos Gate, wiatraki, amfiteatr, czas wolny, zakupy)
Cena ok.8 EUR z Bodrum.

JAZDA KONNA
Pełna przygód wyprawa konna przez turecką wieś, okoliczne lasy oraz plaże.
Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim, ok.30 EUR - z regionu Kusadasi.

WYPRAWA NA BAZAR W DIDIM
Wizyta na lokalnym bazarze w miejscowości Didim, czas wolny przy świątyni Apollona. Możliwość zrobienia zakupów w sklepie ze skórami.
Cena ok. 5 EUR - z regionu Didim.

ZAKUPY W SOKE
Zakupy w centrum handlowym oddalonym o ok. 50 km od Didim, gdzie znajdują się outlety znanych marek.
Cena ok. 15 EUR - z regionu Kusadasi.

KUSADASI CITY TOUR
Sobotnia wizyta w centrum miejscowości Kusadasi, podczas której lokalny przewodnik pokaże oraz opowie to co najciekawsze na temat tego miasta.
Cena ok.8 EUR - z regionu Kusadasi.

NURKOWANIE
Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
Cena ok. 42 EUR z regionu Bodrum, ok. 40 EUR - z regionu Didim (w przerwie lunch), ok. 30 EUR - z regionu Kusadasi.

Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.
"
Inne

TURCJA EGEJSKA - informacje ogólne

Wybrzeże Morza Egejskiego to kameralna część turystycznej Turcji określana przez wielu turkusowym wybrzeżem, ze względu na charakterystyczny błękit wód niezliczonych, urokliwych zatoczek. Turcja Egejska to niska, biała zabudowa miast, gdzie znajdziemy zarówno ciszę i spokój, jak również liczne atrakcje turystyczne, te starożytne i te bardziej współczesne.
Waluta

TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
Napiwki

Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
Czas

+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Język urzędowy:
turecki
Orientacyjne ceny

Pizza ok.20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok.9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.
Poczta

Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
Elektryczność

Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony

Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
W regionie

Kusadasi

Malowniczy i urokliwy kurort, położony ok. 100 km od Izmiru, jest jednym z najpopularniejszych miejscowości wypoczynkowych na wybrzeżu egejskim. Swą oryginalną nazwę "wyspa ptaków" zawdzięcza położonej nieopodal małej wysepce, która stanowi turystyczny symbol Kusadasi. Miasto posiada bogatą historię, zabytki z czasów antycznych, barwny folklor oraz bogatą ofertę życia nocnego, a ponadto lazurowo niebieskie morze i przepiękne plaże.
Didim

Nieduże miasteczko położone w miejscu antycznej Didymy, gdzie podziwiać można ruiny świątyni Apollina, zaledwie ok. 70 km od lotniska w Bodrum-Milas. Obecnie popularny nadmorski resort słynący z długich piaszczystych plaż, przejrzystej turkusowej wody, zabytkowych ruin oraz niemalże niekończącej się ilości słonecznych dni. Bodrum Miasto portowe, będące bardzo popularną destynacją turystyczną. Słynie zarówno z niepowtarzalnych zabytków, takich jak m.in. Grobowiec Mauzolosa z Halikarnasu będący jednym z 7 Cudów Antycznego Świata, jak również z bogatego życia nocnego, licznych klubów oraz dyskotek.
Izmir

Trzecie co do wielkości miasto oraz, po Stambule, największy port morski Turcji. Miasto przez wieki należące do Greków, będące również częścią Imperium Rzymskiego, łączy w sobie dużą dozę historii wymieszaną z nowoczesnym budownictwem, szerokimi bulwarami oraz kosmopolityczną atmosferą. Będąc w Izmirze nie można pominąć wizyty na agorze, spaceru wzdłuż nadmorskiego deptaku Kordon oraz wizyty na Kemeralti - największym bazarze w mieście.
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Wrocławia,Rzeszowa, Łodzi i Bydgoszczy
. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
"
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji trwa od 01.06 do 30.09.
Wizy

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowegonajpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.
Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 19.08.2019 r. i mogą ulec zmianie.
Wizy - informacje dla sprzedawców

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). - W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. - Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.
Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 19.08.2019 r. i mogą ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Pachnący nowością, stylowy hotel o bardzo dobrym standardzie 4*. Polecamy go głównie miłośnikom beztroskiego leżakowania na plaży, jak również fanom zwiedzania.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Bodrum

OPIS

Ten czterogwiazdkowy hotel znajduje się w jednej z najpiękniejszych dzielnic Turcji, Bodrum. Dogodnie usytuowany hotel zachęca swoich gości do odwiedzin przestronnymi pokojami, bogatym pakietem All Inclusive oraz malowniczym widokiem na pasma górskie stykające się z lazurowym Morzem Egejskim na horyzoncie.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2015 r. Na terenie hotelu: restauracja, 2 bary, room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen odkryty.Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w hotelu bezpłatne

plaża

Przy hotelu, wydzielona część plaży publicznej, pomost, piaszczysta, dojście do plaży promenadą.Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, płatne: pawilony.

pokoje

Zlokalizowane są w budynku głównym (liczba pięter:3, liczba wind: 1). Typy pokoi: pokoje standardowe dla max. 3 os.: klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (jacuzzi, WC), balkon

Wyżywienie

restauracja główna "Dragut", 2 bary All Inclusive (10:00-00:00) śniadanie (07:00-21:30), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30), przekąski (15:00-17:00), podwieczorek (17:00-18:00), kolacja (19:30-21:30), późny posiłek (23:30-00:00), napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe , pakiety dla nowożeńców (na życzenie), pakiety urodzinowe (na życzenie)

w cenie

siłownia, animacje , sauna

płatne

bilard, sporty wodne na plaży, centrum SPA, masaż, łaźnia turecka

Aktualizacja opisu

05.11.2018 11:32

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Siłownia All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Mapa Hotelu Dragut Point South Hotel
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Dragut Point South Hotel

4.0
polecam

Nowy hotel z przyjemnymi pokojami . Obsługa pomocna , uśmiechnieta , tak samo animatorzy chociaz ci czasem nawet zbyt nachalni . Ładny basen z dużą iloscią leżakow , o kazdej poze można było znalesc wolny. Plaza bez szału . Posiłki w formie bufertu , smaczne , wystarczająco urozmaicone . Ogólnie polecam , ale raczej niewymagającym luksusów.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0
4.1
polecam

Ladny, zadbany, a przede wszystkim nowy hotel. Okolica bardzo malownicza, spokojna i cicha, a do centrum miasta mozna spokojnie dojsc spacerkiem. Jedzenie bardzo dobre, w szczegolnosci desery, jednak sama restauracja bardziej odstrasza niz zacheca, tak samo obsluga nie jest do konca przygotowana. Szkoda tez ze plaza raczej szczatkowa.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1
4.4
polecam

Idealne miejsce na wypoczynek, z dobrym jedzeniem, solidnymi drinkami i bardzo miłą obsługą. Jak najbardziej godny polecenia! :D

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.4
3.9
polecam

Kameralny i prosty, bez rewelacji. Animacje nie porywają. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone. Pokoje czyste, to najważniejsze. Nie mam zastrzeżeń, może tylko przydałoby się więcej animacji...

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
3.9
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Dragut Point South Hotel:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Obsługa
    0
HolidayCheck
Ocena Dragut Point South Hotel:
0 / 6

Wakacje w Ado 2015-10-28
Szczegóły oceny hotelu Dragut Point South Hotel:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    5.0

5.0

Dragut Point South Hotel - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj standardowy
dvoulůžkový pokoj + 1 př.(2+1), výhled na moře
dvoulůžkový pokoj, výhled na moře
jednolůžkový pokoj, výhled na moře

Dragut Point South Hotel - Możliwości wyżywienia:


Dragut Point South Hotel - miasta wylotu:


Dragut Point South Hotel - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Dragut Point South Hotel? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00