cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
1 / 41
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
24.10 - 07.11
już od 3609 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
17.11 - 20.11
już od 1191 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Aska Lara Deluxe
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Aska Lara Deluxe
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Antalya
Ocena hotelu Aska Lara Deluxe:
4.9 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aska Lara Deluxe:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 17 listopada 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy, otwarty zaledwie w 2014 roku hotel znanej sieci Aska Hotels. Stylowy, pełen atrakcji dla dzieci i dorosłych, idealne miejsce na rodzinne wakacje w doskonałych warunkach!

Hotel Aska Lara Deluxe w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy, otwarty zaledwie w 2014 roku hotel znanej sieci Aska Hotels. Stylowy, pełen atrakcji dla dzieci i dorosłych, idealne miejsce na rodzinne wakacje w doskonałych warunkach!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 12 km od centrum Antalyi
  • Lara - turystyczna dzielnica Antalyi
  • ok. 500 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • sala TV
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • butik
  • fryzjer
  • lekarz
  • pralnia: za opłatą
  • parking

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

545

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

Godziny otwarcia barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pory roku i pogody. W okresie zimowym zjeżdżalnie, aquaparki, zewnętrzne baseny i niektóre bary są zwykle nieczynne. Programy animacyjne mogą zostać ograniczone lub odbywać się wewnątrz hotelu.
  • ostatni całkowity remont w 2016 r.
  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki
    • basen dla dzieci: kryty, podgrzewany: październik - luty, w strefie spa, leżaki
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • wózek dla dzieci: za opłatą
    • bufet dla dzieci
    • łóżeczko dziecięce: w cenie
    • miniklub: 4-12 lat
    • animacje dla dzieci
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • minidyskoteka

    Sport i wellness

    W cenie
    • sauna fińska 
    • łaźnia parowa 
    • hammam
    • oświetlenie kortu tenisowego
    • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
    Płatne
    • siłownia
    • strefa spa & wellness AMON SPA: 9:00-19:30, dla gości w wieku 16+, o pow. 1775 m2
    • masaże 
    • zabiegi kosmetyczne
    • 2 korty tenisowe
    • lekcje gry w tenisa
    • łucznictwo
    • minipiłka nożna

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • międzynarodowy program animacyjny
    • przedstawienia
    • karaoke
    • boccia
    • rzutki
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój rodzinny FZX1
    • 3-4 os.
    • ok. 40 m2
    • boczny lub ograniczony widok na morze
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • Wi-Fi: w cenie
    • 2 łazienki
    • WC
    • ostatni częściowy remont w 2016 r.
    • balkon
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • sejf
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, napoje alkoholowe: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • prysznic
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    Pokój rodzinny FZX2
    • 3-5 os.
    • ok. 48 m2
    • widok na basen
    • 2 sypialnie
    • Wi-Fi
    • oddzielne WC
    • ostatni częściowy remont w 2016 r.
    • balkon
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • sejf
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, napoje alkoholowe: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • prysznic
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-4 os.
    • ok. 22 m2
    • widok na basen
    • sejf
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • Wi-Fi: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • ostatni częściowy remont w 2016 r.
    • balkon
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, napoje alkoholowe: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-4 os.
    • ok. 22 m2
    • widok na ląd
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • Wi-Fi: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • ostatni częściowy remont w 2016 r.
    • balkon
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, napoje alkoholowe: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX3
    • 1-4 os.
    • ok. 22 m2
    • boczny lub ograniczony widok na morze
    • sejf: w cenie
    • Wi-Fi
    • kapcie
    • ostatni częściowy remont w 2016 r.
    • balkon
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, napoje alkoholowe: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki
    • suszarka do włosów

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:30, w formie bufetu
    • obiad: codziennie 12:00 - 14:30, w formie bufetu lub wybór z menu na dany dzień
    • kolacja: codziennie 19:00 - 21:30, w formie bufetu
    • przekąski
    • przekąski o północy
    • ciasto
    • lody
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: za opłatą
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 5
  • główna restauracja „Anka": rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania z grilla; dania dietetyczne, bufet dla dzieci, bufet, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Mandarin Far East Restaurant": rodzaje kuchni: azjatycka, sushi; a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, styczeń - grudzień, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja specjalistyczna „La Perla Italian Restaurant": rodzaje kuchni: włoska; a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, styczeń - grudzień, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Missina Seafood Restaurant": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza; a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, maj - wrzesień; w zależności od warunków pogodowych, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Mozaik Turkish Restaurant": rodzaje kuchni: turecka; a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, maj - wrzesień; w zależności od warunków pogodowych, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • bary i inne: 3
  • bar przy zewnętrznym basenie
  • bar przekąskowy
  • cukiernia
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, otwarty zaledwie w 2014 roku hotel znanej sieci Aska Hotels. Stylowy, pełen atrakcji dla dzieci i dorosłych, idealne miejsce na rodzinne wakacje w doskonałych warunkach!

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Luksusowy, 10-piętrowy hotel w Larze. Do centrum miasta ok. 6 km, do lotniska w Antalyi ok. 12 km.
    Plaża:

    Piaszczysto - żwirowa, prywatna plaża w odległości ok. 500 m od hotelu. Leżaki, parasole i ręczniki dostępne bezpłatnie. Do plaży kursuje bezpłatny, klimatyzowany bus. Dostępny w godzinach 08:30-24:00 co 10 minut.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, lobby, 6 wind, restauracja główna, 4 restauracje ala carte (płatne ok. 10 EUR/os. wymagana rezerwacja), bary: Panorama Bar, Brasserie, Central Bar, The Owl Night Club, Vitamin Bar, Aska Bar, Ask'a Chef bar, Lounge bar, bar przy plaży, 7 basenów zewnętrznych różnych rozmiarów, 2 baseny wewnętrzne, basen dla dzieci, aquapark z 9 zjeżdżalniami w strefie przy plaży. Bardzo bogata strefa przy plaży Wet'n Wildoferująca baseny, aquapark, korty tenisowe, bary z przekąskami. Płatne dodatkowo: centrum SPA, fotograf, fryzjer, usługi pralnicze.
    Pokoje:

    Hotel oferuje 545 przyjemnie urządzonych pokoi. Pokój standardowy - (pow. ok 20-24 m2) dla max. 3 os. dorosłych i dziecka na dostawce (dostawki w formie sofy lub rozkładanego łózka), wyposażone w łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, klimatyzacja sterowana centralnie, telefon, TV-Sat., bezpłatny minibar (uzupełniany), bezpłatny sejf, zestaw do przygotowania kawy i herbaty, umeblowany balkon. Pokój rodzinny - (pow. ok 48-50 m2) 2 sypialnie połączone wewnętrznymi drzwiami, Connection Room - (pow. ok 40-48 m2) 2 pokoje standardowe połączone drzwiami.
    Wyżywienie:

    Ultra All Inclusive: śniadania (07:00-10:30), lunche (12:30-14:30), obiadokolacje (19:00-21:30) w restauracji głównej Anka w formie bufetu, nocne posiłki (00:00-01:30). Dodatkowo w ciągu dnia szeroki wybór przekąsek zarówno w hotelu jak i na plaży.Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wybranych barach 24 h. Płatne dodatkowo: część napoi importowanych.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel prowadzi program bogaty program animacyjny. Zabawy w ciągu dnia przy basenach. Ponadto tenis stołowy, aerobik, mini futbol, tenis stołowy, kort tenisowy (bezpłatny), mini klub, plac zabaw, park rozrywki, kino, łucznictwo, wiatrówka, Texas Cowboy Town. Dodatkowo płatne: centrum Spa, jacuzzi, masaże, kręgielnia, bilard, sporty wodne, lekcje tenisa, park rozrywki Adventure Park.
    Internet:

    Bezpłatne Wi-Fi na terenie hotelu.
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    www.askalararesortspa.com
    Naszym zdaniem:

    Wspaniały hotel dla całej rodziny oraz osób które lubią na wakacjach spędzać czas aktywnie. Wspaniała strefa przy plaży pełna atrakcji sportowych. Dodatkowym atutem jest bogaty Ultra All Inclusive i krótki transfer z lotniska.
    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje: wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
    Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji przestaną być honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.
    Wycieczki lokalne

    Wycieczki lokalne
    RIWIERA TURECKA PAMUKKALE - cena ok. 63 EUR
    Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne.
    ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
    - To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta.
    KAPADOCJA - cena ok. 137 EUR
    Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.
    PERŁY STAROŻYTNEJ PAMFILII - cena ok. 60 EUR
    Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.
    HAMAM - cena ok. 25 EUR
    Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.
    ZIELONY KANION - cena ok. 55 EUR
    Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.
    JEEP SAFARI - cena ok. 39 EUR
    Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej. MORSKA WYPRAWA - cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.
    RAFTING - cena ok. 35 EUR
    Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
    DELFINARIUM - cena ok. 35 EUR
    Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!
    NURKOWANIE - cena ok. 52 EUR
    Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
    MANAVGAT - cena ok. 42 EUR
    Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.
    ODKRYJ ALANYĘ -cena ok. 42 EUR
    Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.
    Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.
    Inne

    RIWIERA TURECKA informacje ogólne
    Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
    Język urzędowy - turecki.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
    Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny Pizza ok. 20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok. 9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować. Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
    Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
    W regionie: Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.
    Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.
    Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.
    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa, Szczecina, Łodzi i Bydgoszczy
    . Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji, na Riwierze tureckiej trwa od początku czerwca do końca września.
    Wizy

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD/25 EUR/20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
    Uwaga:
    Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
    Uwaga:
    Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). - W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. - Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
    Uwaga:
    Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Uwaga:
    Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, otwarty zaledwie w 2014 roku hotel znanej sieci Aska Hotels. Stylowy, pełen atrakcji dla dzieci i dorosłych, idealne miejsce na rodzinne wakacje w doskonałych warunkach!

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Antalya Komfortowy obiekt o wysokim standardzie. Odnowiony w 2014 roku hotel przyciąga nowoczesnością, bogatą ofertą animacji oraz dobrze wyposażonym zapleczem rekreacyjno-sportowym. Lunapark z karuzelami, baseny ze zjeżdżalniami miniklub, minidisco i wiele innych atrakcji znajdą tu nie tylko rodziny z dziećmi.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    5*

    Data otwarcia

    2014 r. Na terenie znajdują się 5 restauracji, 2 bary, room service (płatny), pralnia (płatna), sejf w recepcji, 5 sal konferencyjnych, centrum biznesowe, windy, basen kryty, 8 basenów odkrytych, 9 zjeżdżalni wodnych w aquaparku (otwarte w wyznaczonych godzinach: 10:00-12:30, 14:30-17:30) oraz lunapark. Urozmaicony program animacyjny oraz rozbudowane zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

    plaża

    400 m od hotelu, prywatna z pomostem, piaszczysta, 150 m długości. Przejście do plaży przez ulicę i promenadę. Parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatne. Pawilony - płatne.Na plażę kursuje bus hotelowy. Bar na plaży serwuje napoje.

    pokoje

    Wyposażone są w klimatyzację centralną, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatne uzupełnienie w dniu przyjazdu), zestaw do parzenia kawy i herbaty, łazienkę (WC, prysznic, suszarka), TV, telefon, balkon. Typy pokoi: w 7 piętrowym budynku głównym: pokoje standardowe dla max 4 os. , pokoje dla niepełnosprawnych dla max 4 os. , pokoje rodzinne dla max 6 os.(2 pokoje bez drzwi łączących) , pokoje ekonomiczne

    Wyżywienie

    restauracja główna, 4 restauracje a la carte, lobby bar, beach bar Ultra All Inclusive Formuła zawiera: śniadanie (08:00-11:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (10:30-07:00), lody w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) Formuła nie zawiera: wysokojakościowych alkoholi, napoi importowanych, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych - płatne (ok. 10€/ os). Wymagana rezerwacja.włoska "La Perla", rybna "Missina", turecka, dalekowschodnia "Mandarin"

    z myślą o dzieciach

    animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, 2 place zabaw, 2 brodziki, 3 zjeżdżalnie wodne, lunapark z karuzelami (płatny, czynny w określonych godzinach) bufet i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, możliwość wypożyczenia wózka za opłatą i w miarę dostępności (płatne ok. 10€/dzień), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), opiekunka (płatna)

    w cenie

    siłownia, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, mini boisko do piłki nożnej, aerobik , sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, tenis stołowy, 2 korty tenisowe, animacje, dyskoteka, kino

    płatne

    salon piękności, centrum SPA, masaż, bilard, kręgle, oświetlenie kortu, rakiety i piłki do tenisa, lekcje tenisa, lunapark

    Aktualizacja opisu

    31.05.2016 15:00

    usługi dostępne w hotelu

    Lunapark Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi Aquapark SPA Disco Tenis Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe Pokoje 6 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, otwarty zaledwie w 2014 roku hotel znanej sieci Aska Hotels. Stylowy, pełen atrakcji dla dzieci i dorosłych, idealne miejsce na rodzinne wakacje w doskonałych warunkach!

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    hotel otwarty w 2014 roku, wyremontowany w 2016 roku, składa się z 10-piętrowego budynku głównego, usytuowany na powierzchni 62.000 m²), do kompleksu Aska Lara Resort & Spa należy również, otwarta w 2017 roku i położona po drugiej stronie ulicy, część pod nazwą Aska River Side; do dyspozycji gości: 4 baseny zewnętrzne, aqua-park, park tematyczny Wet& Wild, restauracja główna, 4 restauracje A la Carte : turecka, włoska, rybna, dalekowschodnia (płatne, ok. 10 €/os), 9 barów, 5 sal konferencyjnych 

    Położenie

    ok. 6 km od centrum Lary, ok. 12 km od lotniska w Antalyi

    Plaża

    prywatna piaszczysto-żwirowa plaża z molo znajduje się ok. 500 m od hotelu (przejście przez ulicę, hotel zapewnia bezpłatny transfer na plażę); leżaki, parasole, ręczniki przy basenie oraz na plaży – bezpłatnie; bezpłatny bar na plaży, pawilony na plaży – płatne

    Zakwaterowanie

    545 pokoi: pokoje standardowe (ok. 20-24 m²), pokoje typu connection, 2 sypialnie, pokoje rodzinne, 2 sypialnie, pokoje ekonomiczne bez balkonu (ok. 18 m²) ; wyposażenie: klimatyzacja centralna, łazienka z prysznicem, suszarka, TV-SAT, minibar (uzupełniany w napoje bezalkoholowe), sejf (bezpłatny), bezpłatne Wi-Fi, balkon (z wyjątkiem pokoi ekonomicznych)

    Wyżywienie

    Ultra All Inclusive – śniadanie (07:00-10:30), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30) w formie bufetu, przekąski (12:30-16:00), nocne przekąski (23:30-01:00), lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe; dodatkowo płatne: pozostałe napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane

    Sport i rozrywka

    animacje, muzyka na żywo (okazjonalnie), dyskoteka, aerobik, aqua-aerobik, sauna, siłownia, łaźnia turecka, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, 2 korty tenisowe (w ciągu dnia), bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonych strefach

    Dodatkowo płatne

    centrum Spa & Wellness, zabiegi na twarz i ciało, lekarz (na wezwanie), oświetlenie kortów, lekcje tenisa, bilard, kręgle, sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    animacje, mini klub (4-12 lat), brodzik, plac zabaw, menu i krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie), wózek (płatny), opiekunka (płatna)

    WWW

    www.askalararesortspa.com ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, otwarty zaledwie w 2014 roku hotel znanej sieci Aska Hotels. Stylowy, pełen atrakcji dla dzieci i dorosłych, idealne miejsce na rodzinne wakacje w doskonałych warunkach!

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA TURECKA

    *****

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF5

    Położenie

    Antalya, 12 km od lotniska.

    Plaża

    300 m od hotelu; przy plaży znajduje się basen; leżaki i parasole bezpłatnie.

    Zakwaterowanie

    545 pokoi w 7-piętrowym budynku; Typy pokoi: 484 pokoje standardowe (6 przystosowanych dla osób niepełnosprawnych), 30 pokoje typu Junior Suite, 30 Suite, 1 Elegant Suite; Wyposażenie: mini bar, czajnik, telewizor HD, klimatyzacja, suszarka do włosów, łazienka z WC i prysznicem, sejf, bezpłatne łącze internetowe Wi-Fi.

    Restauracje i bary

    Restauracja główna, 4 restauracje a la carte (włoska, rybna, turecka, azjatycka) Lobby bar, piwiarnia, bar w dyskotece, Relax bar, bar na plaży, bar przy basenie.

    Wyżywienie

    Ultra All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, a także niektóre importowane w godz. 10.00-24.00; soki ze świeżych owoców. Istnieję możliwość przygotowania posiłków z dietą bezglutenową.

    Sport i Rozrywka

    Basen zewnętrzny, basen ze zjeżdżalniami, basen na plaży, basen wewnętrzny; Bezpłatnie: kort tenisowy, bilard, koszykówka, siatkówka plażowa, piłka nożna, rzutki, tenis stołowy, centrum fitness, łaźnia turecka, łaźnia parowa, sauna; Odpłatnie: masaże i zabiegi w centrum Spa, sporty wodne na plaży, a także zajęcia sportowe z prywatnym trenerem.

    Dla dzieci

    2 brodziki, mini klub (4-6 lat), midi klub (7-11 lat), klub dla nastolatków (12-16 lat).

    Pozostałe udogodnienia

    Wypożyczalnia samochodów, fryzjer, sklepy, usługi pralnicze, bezpłatne łącze internetowe Wi-Fi w lobby, 5 sal konferencyjnych (trzy małe i dwie duże).

    Naszym zdaniem

    Zupełnie nowy hotel otwarty na sezon 2014, położony w dogodnej lokalizacji, w rejonie piaszczystych plaż Antalya-Lara. Hotel posiada dobrą infrastrukturę sportową. Dodatkową atrakcją jest basen znajdujący się przy plaży.

    Strona internetowa

    www.askahotels.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, otwarty zaledwie w 2014 roku hotel znanej sieci Aska Hotels. Stylowy, pełen atrakcji dla dzieci i dorosłych, idealne miejsce na rodzinne wakacje w doskonałych warunkach!

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    W strefie turystycznej, przy głównej ulicy, 6 km od centrum Lary, do centrum Antalyi ok. 12 km.

    PLAŻA

    Oddalona od hotelu ok. 400, prywatna, piaszczysta, 150 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatne. Przejście do plaży przez ulicę i promenadę. Na plażę co 15 minut kursuje bezpłatny bus hotelowy. Bar na plaży serwuje napoje. Dla Gości dostępny pomost jak również możliwość skorzystania z odpłatnych pawilonów.

    HOTEL

    Kategoria lokalna 5* Siedmiopiętrowy budynek hotelowy po renowacji w 2014, zajmuje obszar 62 000m. Bogata infrastruktura sportowo-rekreacyjna, bogata oferta kulinarna oraz serwis na najwyższym poziomie zadowoli potrzeby każdego Klienta. Doskonała baza na rodzinne wakacje.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, punkt wymiany walut, 6 wind, kącik TV, restauracja główna, 4 restauracje la carte serwujące kuchnię turecką, azjatycką, włoską i rybną, 10 barów m.in. w lobby, panorama, brasserie, przy basenie, na plaży, w dyskotece, bar witaminowy, amfiteatr, dyskoteka. Room service,  salon piękności i fryzjer, usługi pralni chemicznej, lekarz na wezwanie, wypożyczalnia samochodów i parking. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa i Master Card.

    INTERNET

    Wi-Fi na terenie hotelu oraz punkt internetowy bezpłatnie.

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    5 sal konferencyjnych z możliwością wypożyczenia sprzętu audio-wizualnego mogące pomieścić grupy od 700 do 15 uczestników.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie - 6 basenów ( największy o powierzchni 1220m, jeden kryty ), leżaki, parasole, aquapark z 6 zjeżdżalniami dla dorosłych i 3 zjeżdżalniami dla dzieci, siłownia, sauna, łaźnia turecka, tenis stołowy, koszykówka, mini boisko do piłki nożnej, siatkówka plażowa, aerobic,  2 korty tenisowe, oświetlenie kortów tenisowych, dziennie i wieczorne programy animacyjne, Odpłatnie - centrum Spa, masaże, kręgle, bilard, wypożyczenie sprzętu do gry w tenisa, lekcje gry w tenisa, sporty wodne przy plaży.  

    DLA DZIECI

    2 brodziki zewnętrzne, 1  brodzik kryty, plac, zabaw, mini club dla dzieci w wieku 4-12, mini club dla maluszków w wieku 1-3 ( z udziałem opiekunów), łóżeczka na zamówienie przed wylotem, specjalne menu dla dzieci do lat 2, nocniki, możliwość wynajęcia wózka, bufet dla dzieci oraz wysokie krzesełka w restauracji. Za dodatkową opłatą możliwość wynajęcia opiekunki do dziecka.

    ZAKWATEROWANIE

    Oferuje 545 pokoi. Pokoje typu standard o powierzchni 18-24m  dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, wyposażone w klimatyzację, łazienki z  suszarkami do włosów, TV/SAT, telefon, bezpłatny sejf i Wi-Fi oraz mini bar, kapcie i szlafrok, zestaw do parzenia kawy i herbaty raz balkon. Pokoje ekonomicznie nie posiadają balkonów, wyposażone jak pokoje typu standard. Pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą. Pokoje typu family składają się z dwóch pokoi i jednej łazienki, wyposażone jak pokoje typu standardWszystkie pokoje dla niepalących.

    WYŻYWIENIE

    Ultra all inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Różnego rodzaju przekąski przez 24 h. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe oraz wybrane alkohole importowane przez 24 h w wybranych barach. Mini bar uzupełniany codziennie w wodę, coca colę, coca colę dietetyczną, sprite, fantę i piwo. Napoje w dyskotece w opcji ultra all inclusive. Bufet dietetyczny. Możliwość zamówienia diety bezglutenowej oraz wegetariańskiej. Opcja ultra all inclusive nie obejmuje wybranych alkoholi importowanych, napojów energetycznych, room service oraz specjalnych zamowień.  

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.askalararesortspa.com HCH 5,4 Rekomendacja 94%  Hotel przygotował 6 pokoi przystosowanych do potrzeb osób niepełnosprawnych.

    WARUNKI WJAZDOWE

    Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/ KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    CENA

    Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Mapa Hotelu Aska Lara Deluxe
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Aska Lara Deluxe

    4.9
    zdecydowanie polecam

    Świetny, nie wyobrażam sobie wspanialszego miejsca na wakacje z dzieciakami! Skusiliśmy się na wyjazd niedługo po otwarciu, trochę było to ryzykowne, ale okazało się że wszystkie atrakcje są już dostępne, co za tym idzie baseny i rozległy aquapark i ekstra miniclub. Świetne jedzenie, alkohole, mnóstwo przekąsek, bo prostu idealnie! Nie mam się kompletnie do czego przyczepić, ani ja, ani mąż, ani dwójka naszych młodych :)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Aska Lara Deluxe:
    • Lokalizacja
      4.9
    • Hotel
      5.1
    • Pokoje
      5
    • Wyżywienie
      5.2
    • Atrakcje
      i sport
      5.2
    • Obsługa
      5
    HolidayCheck
    Ocena Aska Lara Deluxe:
    5 / 6

    Zasłużone 5* 2014-06-15
    Szczegóły oceny hotelu Aska Lara Deluxe:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Z wielka przyjemnoscia polecam ten hotel zarowno rodzinom z dziecmi jak i parom kazdy znajdzie cos d...
    więcej

    5.8
    Nigdy więcej Aska Lara- czujemy się oszukani 2014-08-17
    Szczegóły oceny hotelu Aska Lara Deluxe:
    • Lokalizacja
      2.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      4.0

    2.8

    Aska Lara Deluxe - możliwości zakwaterowania:

    ANEX ROOM 2PAX
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS ANEX 2PAX
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS 3PAX
    CONNECTION ROOM 2PAX
    STANDARD ROOM SIDE SEA VIEW 2PAX
    1 os. pokoj standardowy
    1 os. Pokój standardowy z częściowym widokiem na morze
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na basen
    Standard Pool View DBL
    Standard Land view DBL
    STANDARD ROOM POOL VIEW SNG USE 1PAX
    2 os. Pokój rodzinny łączony drzwiami
    2 os. pokoj standardowy
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS ANEX 3PAX
    2 os. Pokój standardowy z częściowym widokiem na morze
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na basen
    STANDARD ROOM SIDE SEA VIEW 3PAX
    3 os. pokoj rodzinny
    ECONOMY ROOM WITHOUT BALCONY 3PAX
    CONNECTION ROOM 3PAX
    STANDARD ROOM POOL VIEW 2PAX
    CONNECTION ROOM 5PAX
    STANDARD ROOM SEA VIEW 3PAX
    CONNECTION ROOM 4PAX
    STANDARD ROOM POOL VIEW 3PAX
    ECONOMY ROOM WITHOUT BALCONY SNG USE 1PAX
    STANDARD ROOM SEA VIEW 2PAX
    ANEX ROOM SNG USE 1PAX
    STANDARD ROOM LAND VIEW SNG USE 1PAX
    STANDARD ROOM LAND VIEW 2PAX
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS 4PAX
    STANDARD ROOM LAND VIEW 3PAX
    STANDARD ROOM SIDE SEA VIEW SNG USE 1PAX
    STANDARD ROOM SEA VIEW SNG USE 1PAX
    ECONOMY ROOM WITHOUT BALCONY 2PAX
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS 2PAX
    Pokój rodzinny
    Pokój rodzinny

    Aska Lara Deluxe - Możliwości wyżywienia:


    Aska Lara Deluxe - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Aska Lara Deluxe? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00