cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
  • Hotel Aska Lara Deluxe, Riwiera Turecka
1 / 41
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
04.12 - 08.12
już od 1319 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
15.01 - 19.01
już od 929 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Aska Lara Deluxe
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Aska Lara Deluxe
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Antalya
Ocena hotelu Aska Lara Deluxe:
4.9 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aska Lara Deluxe:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 grudnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 stycznia 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy, otwarty zaledwie w 2014 roku hotel znanej sieci Aska Hotels. Stylowy, pełen atrakcji dla dzieci i dorosłych, idealne miejsce na rodzinne wakacje w doskonałych warunkach!

Hotel Aska Lara Deluxe w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy, otwarty zaledwie w 2014 roku hotel znanej sieci Aska Hotels. Stylowy, pełen atrakcji dla dzieci i dorosłych, idealne miejsce na rodzinne wakacje w doskonałych warunkach!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 12 km od centrum Antalyi
  • Lara - turystyczna dzielnica Antalyi
  • ok. 500 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

polozenie

  • ok. 12 km od centrum Antalyi
  • Lara - turystyczna dzielnica Antalyi
  • ok. 500 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

plaza

  • ok. 500 m od plaży Aska Wet & Wild Beach
  • piaszczysto-żwirowa
  • hotel oddzielony od plaży ulicą
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki w cenie
  • łóżka balijskie za opłatą
  • transfer busem w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • sala TV
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • butik
  • fryzjer
  • lekarz
  • pralnia: za opłatą
  • parking

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

545

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

Godziny otwarcia barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pory roku i pogody. W okresie zimowym zjeżdżalnie, aquaparki, zewnętrzne baseny i niektóre bary są zwykle nieczynne. Programy animacyjne mogą zostać ograniczone lub odbywać się wewnątrz hotelu.
  • ostatni całkowity remont w 2016 r.
  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • basen

  • baseny: 4
  • basen : zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki, parasole
  • basen: kryty, ze słodką wodą, podgrzewany: styczeń - marzec, październik i listopad, w strefie spa, leżaki
  • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki
  • basen dla dzieci: kryty, podgrzewany: październik - luty, w strefie spa, leżaki
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki
    • basen dla dzieci: kryty, podgrzewany: październik - luty, w strefie spa, leżaki
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • wózek dla dzieci: za opłatą
    • bufet dla dzieci
    • łóżeczko dziecięce: w cenie
    • miniklub: 4-12 lat
    • animacje dla dzieci
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • minidyskoteka

    Sport i wellness

    W cenie
    • sauna fińska 
    • łaźnia parowa 
    • hammam
    • oświetlenie kortu tenisowego
    • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
    Płatne
    • siłownia
    • strefa spa & wellness AMON SPA: 9:00-19:30, dla gości w wieku 16+, o pow. 1775 m2
    • masaże 
    • zabiegi kosmetyczne
    • 2 korty tenisowe
    • lekcje gry w tenisa
    • łucznictwo
    • minipiłka nożna

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • międzynarodowy program animacyjny
    • przedstawienia
    • karaoke
    • boccia
    • rzutki
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój rodzinny FZX1
    • 3-4 os.
    • ok. 40 m2
    • boczny lub ograniczony widok na morze
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • Wi-Fi: w cenie
    • 2 łazienki
    • WC
    • ostatni częściowy remont w 2016 r.
    • balkon
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • sejf
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, napoje alkoholowe: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • prysznic
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    Pokój rodzinny FZX2
    • 3-5 os.
    • ok. 48 m2
    • widok na basen
    • 2 sypialnie
    • Wi-Fi
    • oddzielne WC
    • ostatni częściowy remont w 2016 r.
    • balkon
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • sejf
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, napoje alkoholowe: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • prysznic
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-4 os.
    • ok. 22 m2
    • widok na basen
    • sejf
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • Wi-Fi: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • ostatni częściowy remont w 2016 r.
    • balkon
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, napoje alkoholowe: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-4 os.
    • ok. 22 m2
    • widok na ląd
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • Wi-Fi: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • ostatni częściowy remont w 2016 r.
    • balkon
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, napoje alkoholowe: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX3
    • 1-4 os.
    • ok. 22 m2
    • boczny lub ograniczony widok na morze
    • sejf: w cenie
    • Wi-Fi
    • kapcie
    • ostatni częściowy remont w 2016 r.
    • balkon
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, napoje alkoholowe: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV
    • room service: codziennie, za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki
    • suszarka do włosów

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:30, w formie bufetu
    • obiad: codziennie 12:00 - 14:30, w formie bufetu lub wybór z menu na dany dzień
    • kolacja: codziennie 19:00 - 21:30, w formie bufetu
    • przekąski
    • przekąski o północy
    • ciasto
    • lody
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: za opłatą
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 5
  • główna restauracja „Anka": rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania z grilla; dania dietetyczne, bufet dla dzieci, bufet, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Mandarin Far East Restaurant": rodzaje kuchni: azjatycka, sushi; a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, styczeń - grudzień, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja specjalistyczna „La Perla Italian Restaurant": rodzaje kuchni: włoska; a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, styczeń - grudzień, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Missina Seafood Restaurant": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza; a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, maj - wrzesień; w zależności od warunków pogodowych, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Mozaik Turkish Restaurant": rodzaje kuchni: turecka; a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, maj - wrzesień; w zależności od warunków pogodowych, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • bary i inne: 3
  • bar przy zewnętrznym basenie
  • bar przekąskowy
  • cukiernia
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, otwarty zaledwie w 2014 roku hotel znanej sieci Aska Hotels. Stylowy, pełen atrakcji dla dzieci i dorosłych, idealne miejsce na rodzinne wakacje w doskonałych warunkach!

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Luksusowy, 10-piętrowy hotel w Larze. Do centrum miasta ok. 6 km, do lotniska w Antalyi ok. 12 km.

    Plaża

    Piaszczysto - żwirowa, prywatna plaża w odległości ok. 500 m od hotelu. W sezonie zimowym brak serwisu plażowego.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja, lobby, 6 wind, restauracja główna, 2 restauracje ala carte (płatne ok. 10 EUR/os. wymagana rezerwacja), bary: Panorama Bar, Brasserie, Central Bar, Vitamin Bar, basen zewnętrzny (podgrzewany), baseny wewnętrzny (podgrzewany), basen dla dzieci. Płatne dodatkowo: centrum SPA, fotograf, fryzjer, usługi pralnicze.

    Pokoje

    Hotel oferuje 545 przyjemnie urządzonych pokoi. Pokój standardowy - (pow. ok 20-24 m2) dla max. 3 os. dorosłych i dziecka na dostawce (dostawki w formie sofy lub rozkładanego łózka), wyposażone w łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, klimatyzacja sterowana centralnie, telefon, TV-Sat., bezpłatny minibar (uzupełniany), bezpłatny sejf, zestaw do przygotowania kawy i herbaty, umeblowany balkon. Pokój rodzinny - (pow. ok 48-50 m2) 2 sypialnie połączone wewnętrznymi drzwiami, Connection Room - (pow. ok 40-48 m2) 2 pokoje standardowe połączone drzwiami.

    Wyżywienie

    Ultra All Inclusive: śniadania (07:00-10:30), lunche (12:30-14:30), obiadokolacje (18:30-21:30) w restauracji głównej Anka w formie bufetu, nocne posiłki (23:00-01:30). Dodatkowo w ciągu dnia wybór przekąsek w hotelu . Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wybranych barach 10:00-24:00. Płatne dodatkowo: część napoi importowanych.

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel prowadzi wieczorne animacje w wersji soft. Ponadto tenis stołowy, aerobik, mini futbol, tenis stołowy, kort tenisowy (bezpłatny), kino. Dodatkowo płatne: centrum Spa, jacuzzi, masaże, kręgielnia, bilard.

    Internet

    Bezpłatne Wi-Fi na terenie hotelu.

    Kategoria lokalna

    *****

    Naszym zdaniem

    Elegancki hotel idealny na wypoczynek. Przyjemnie urządzone pokoje, podgrzewane baseny, szeroki wybór restauracji umilą pobyt. Dodatkowym atutem jest bogaty Ultra All Inclusive i krótki transfer z lotniska.

    Strona www

    www.askalararesortspa.com

    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje: wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
    Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji przestaną być honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.

    Wycieczki lokalne

    Wycieczki lokalne

    RIWIERA TURECKA PAMUKKALE - cena ok. 63 EUR
    Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne.
    ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
    - To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta.
    KAPADOCJA - cena ok. 137 EUR
    Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.
    PERŁY STAROŻYTNEJ PAMFILII - cena ok. 60 EUR
    Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.
    HAMAM - cena ok. 25 EUR
    Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.
    ZIELONY KANION - cena ok. 55 EUR
    Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.
    JEEP SAFARI - cena ok. 39 EUR
    Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej. MORSKA WYPRAWA - cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.
    RAFTING - cena ok. 35 EUR
    Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
    DELFINARIUM - cena ok. 35 EUR
    Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!
    NURKOWANIE - cena ok. 52 EUR
    Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
    MANAVGAT - cena ok. 42 EUR
    Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.
    ODKRYJ ALANYĘ -cena ok. 42 EUR
    Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.
    Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

    Inne

    RIWIERA TURECKA informacje ogólne
    Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
    Język urzędowy - turecki.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
    Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny Pizza ok. 20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok. 9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować. Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
    Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
    W regionie:
    Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.
    Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.
    Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.

    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa, Szczecina, Łodzi i Bydgoszczy
    . Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji, na Riwierze tureckiej trwa od początku czerwca do końca września.

    Wizy

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji.
    Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.
    Uwaga:
    Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Uwaga!
    Powyższe warunki podane zostały na dzień 02.03.2020 r. i mogą ulec zmianie.
    Uwaga!!!
    Każdy turysta jest bezwzględnie zobowiązany do wypełnienia formularza wjazdowego do Turcji, który należy wypełnić dopiero w samolocie podczas podróży do Turcji a następnie okazać go urzędnikowi podczas kontroli granicznej po wylądowaniu. Formularz, instrukcja jego wypełnienia oraz adresy poszczególnych hoteli z danego regionu znajdują się w komunikatach w Travelli.
    Do dnia 28.02.2021 włącznie przylatując do Turcji należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe). Nie ma wymogu prezentowania wyniku w języku angielskim, ale wynik negatywny musi być zaprezentowany w formie niebudzącej wątpliwości. Wymóg obowiązuje wszystkich pasażerów powyżej 6 roku życia.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, otwarty zaledwie w 2014 roku hotel znanej sieci Aska Hotels. Stylowy, pełen atrakcji dla dzieci i dorosłych, idealne miejsce na rodzinne wakacje w doskonałych warunkach!

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Antalya

    OPIS

    Definicja "eleganckiego luksusu" w kurorcie wypoczynkowym, który jest członkiem Aska Hotels Group zlokalizowanym w rejonie Lara w Antalyi. Hotel obiecuje niezapomniane wakacje, podczas których będziesz cieszyć się pobytem w Antalyi z jej tysiącletnią historią. Restauracje a la carte, które dodadzą smaku Twoim wakacjom, Kids Club, w którym wszystkie dzieci będą mogły bezpiecznie spędzać czas, relaks w SPA oraz imprezy i zajęcia rozrywkowe przez cały dzień - to wszystko i jeszcze więcej wypełni wakacyjny czas i zapewni dobrą zabawę.

    lokalizacja

    19 km od centrum Antalyi, 12 km od lotniska w Antalyi-AYT. Hotel usytuowany na powierzchni: 99600 m2.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    5*

    Data otwarcia

    2014 r. Odnowiony w 2016 r.Na terenie hotelu: restauracje (6), bary (9), room service (płatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (4), centrum biznesowe (płatne), basen odkryty. 500 m od hotelu znajduje się aquapark (bezpłatny, 6 zjeżdżalni wodnych dla dorosłych i 3 dla dzieci, działają w godzinach 10:00-12:30, 14:00-17:00).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    500 m od hotelu, prywatna, pomost, piaszczysto-żwirowa, 150 m długości, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi, dojście do plaży ulicą. Do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy.Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży, płatne: pawilony.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 3 budynkach:- 1 budynek główny (liczba pięter: 10, liczba wind: 6)- 2 aneksy (liczba pięter: 6, liczba wind: 2)Typy pokoi:- pokoje standardowe ekonomiczne dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC)- pokoje standardowe land view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje standardowe pool view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje rodzinne dla max. 5 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje connection dla max. 5 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje rodzinne aska river suite w budynku anex dla max. 3 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC)- pokoje standardowe sea view/side sea view w budynku głównym dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje standardowe aska river suite w budynku anex land view z balkonem francuskim dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC)

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracje a la carte (5), bary (9), cukierniaUltra All Inclusive(24h)- śniadanie (07:00-10:30), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30), późny posiłek (00:00-01:30) w restauracji głównej- śniadanie (08:30-11:00) w restauracji Aska River Suites- przekąski (12:30-16:00) w Aska Pool Snack i Aska Lounge Snack- przekąski (12:30-18:00) Aska Chef Snack- podwieczorek (14:30-19:00) w Brasserie- wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe- pakiety dla nowożeńców (na życzenie), pakiety urodzinowe (na życzenie)Restauracje a la carte- wymagana rezerwacja- Mandarin Far Eastern azjatycka, Missina owoce morza, Mozaik turecka, la Perla włoska - płatne- Lounge Bistro międzynarodowa - 1 wizyta w trakcie pobytu gratis

    z myślą o dzieciach

    - brodziki (4)- zjeżdżalnie wodne dla dzieci (3)- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-6 lat, 7-12 lat, 13-17 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu dla dzieci w restauracji- krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem) - bezpłatne- możliwość wypożyczenia wózka (płatna i w miarę dostępności)

    w cenie

    - korty do tenisa ziemnego (2)- oświetlenie kortów- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- tenis stołowy- rzutki- badminton- koszykówka- siatkówka plażowa- miniboisko do piłki nożnej- aerobik- siłownia- animacje w nocy, w dzień- sauna- dyskoteka- kino

    płatne

    - lekcje tenisa- kręgle- bilard- sporty wodne na plaży- centrum SPA- masaż- jacuzzi- salon piękności- łaźnia turecka

    dodatkowe informacje

    Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19:- Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE- Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - NIE- Czy w hotelu można kupić maseczki? - BEZPŁATNIE- Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK- Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE- Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp..? - TAK- Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - TAK- Jak często są sprzątane pokoje? - CODZIENNIE- Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK (ŚNIADANIE, OBIAD, KOLACJA)- Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA- Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK- Czy jest dostępna usługa Room Service? - TAK (24H)- Czy będą czynne restauracje a la carte/tematyczne? - TAK (ZA OPŁATĄ)- Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE- Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - NA 375 M2 MAX 250 GOŚCI- Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - TAK- Czy na leżakach są materace? - TAK- Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (BEZPŁATNIE, ROZPAKOWANE)- Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK (PO KAŻDYM UŻYCIU)- Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (OBSŁUGA KELNERSKA)- Czy zjeżdżalnie wodne i aquapark są czynne? - TAK (10:00-12:30,14:30-17:00)- Czy centrum SPA jest czynne? - TAK- Czy łaźnia turecka jest czynna? - TAK- Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK- Czy siłownia jest czynna? - TAK- Czy mini klub jest czynny? - TAK- Czy hotel prowadzi program animacyjny? - TAK (ANIMACJE W CIĄGU DNIA I WIECZOREM, ZAJĘCIA SPORTOWE, SIATKÓWKA, PIŁKA WODNA, RZUTKA, MINI DISCO, DYSKOTEKA)- Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID-19? - Jeśli podczas wejścia gorączka gościa przekracza 38


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Sunshine

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, otwarty zaledwie w 2014 roku hotel znanej sieci Aska Hotels. Stylowy, pełen atrakcji dla dzieci i dorosłych, idealne miejsce na rodzinne wakacje w doskonałych warunkach!

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Turcja/Antalya

    Opis hotelu

    Lokalizacja- miejscowość: Lara

    - odległość od plaży

    350m (przejście przez ulicę)

    - odległość od centrum

    6 km

    - odległość od lotniska

    12 kmPlaża -piaszczysto-żwirowa - leżaki, parasole, ręczniki bezpłatneHotel

    - ilość gwiazdek

    5*

    - rok otwarcia

    2014

    - ilość pokoi

    545

    - ilość basenw

    7 basenw zewnętrznych, basen kryty z brodzikiem dla dzieci, Aquapark z 9 zjeżdżalniamiUdogodnienia

    - bezpłatne

    fitness, łaźnia turecka, sauna, parking, dyskoteka

    - płatne

    masaże, SPA, salon piękności, sklepy, fotograf, fryzjer, lekarz na wezwanie, pralnia, wypożyczalnia samochodwInternet - WiFi bezpłatne

    - oficjalna strona

    www.askahotels.comPokoje

    - wyposażenie

    łazienka z wanną, suszarka do włosw, klimatyzacja indywidualna, Sat TV, mini bar, czajnik, sejf, telefon, balkon - pokoje standard 24m2Restauracje i bary

    - Restauracje

    restauracja głwna , 4 restauracje tematyczne (płatne)

    - Bary

    Lobby Bar 10:00-24:00, Panorama bar 16:00-24:00, cukiernia 24h, Central bar 16:30-23:30, bar w dyskotece 23:00-02:00, Vitamin bar 10:30-19:30, Aska bar 10:30-18:00, Lounge bar 10:30-24:00Wyżywienie

    - godziny Ultra All inclusive

    lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 24h

    - posiłki

    śniadanie 07:00-10:30, przekąski 24h, obiad 12:30-14:30, kolacja 19:00-21:30,Rozrywka - animacje dla dzieci i dorosłych w ciągu dnia i wieczorem - dyskotekaSporty

    - bezpłatne

    siatkwka plażowa, mini boisko do piłki nożnej, dart, ping pong

    - płatne

    bilard, kręgle, sporty wodne i nurkowanieDla dzieci - mini klub 4-12 lat, wysokie krzesła w restauracji, menu dla dzieci, plac zabaw, brodzik


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, otwarty zaledwie w 2014 roku hotel znanej sieci Aska Hotels. Stylowy, pełen atrakcji dla dzieci i dorosłych, idealne miejsce na rodzinne wakacje w doskonałych warunkach!

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA TURECKA

    *****

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF5

    Położenie

    Antalya, 12 km od lotniska.

    Plaża

    300 m od hotelu; przy plaży znajduje się basen; leżaki i parasole bezpłatnie.

    Zakwaterowanie

    545 pokoi w 7-piętrowym budynku; Typy pokoi: 484 pokoje standardowe (6 przystosowanych dla osób niepełnosprawnych), 30 pokoje typu Junior Suite, 30 Suite, 1 Elegant Suite; Wyposażenie: mini bar, czajnik, telewizor HD, klimatyzacja, suszarka do włosów, łazienka z WC i prysznicem, sejf, bezpłatne łącze internetowe Wi-Fi.

    Restauracje i bary

    Restauracja główna, 4 restauracje a la carte (włoska, rybna, turecka, azjatycka) Lobby bar, piwiarnia, bar w dyskotece, Relax bar, bar na plaży, bar przy basenie.

    Wyżywienie

    Ultra All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, a także niektóre importowane w godz. 10.00-24.00; soki ze świeżych owoców. Istnieję możliwość przygotowania posiłków z dietą bezglutenową.

    Sport i Rozrywka

    Basen zewnętrzny, basen ze zjeżdżalniami, basen na plaży, basen wewnętrzny; Bezpłatnie: kort tenisowy, bilard, koszykówka, siatkówka plażowa, piłka nożna, rzutki, tenis stołowy, centrum fitness, łaźnia turecka, łaźnia parowa, sauna; Odpłatnie: masaże i zabiegi w centrum Spa, sporty wodne na plaży, a także zajęcia sportowe z prywatnym trenerem.

    Dla dzieci

    2 brodziki, mini klub (4-6 lat), midi klub (7-11 lat), klub dla nastolatków (12-16 lat).

    Pozostałe udogodnienia

    Wypożyczalnia samochodów, fryzjer, sklepy, usługi pralnicze, bezpłatne łącze internetowe Wi-Fi w lobby, 5 sal konferencyjnych (trzy małe i dwie duże).

    Naszym zdaniem

    Zupełnie nowy hotel otwarty na sezon 2014, położony w dogodnej lokalizacji, w rejonie piaszczystych plaż Antalya-Lara. Hotel posiada dobrą infrastrukturę sportową. Dodatkową atrakcją jest basen znajdujący się przy plaży.

    Strona internetowa

    www.askahotels.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, otwarty zaledwie w 2014 roku hotel znanej sieci Aska Hotels. Stylowy, pełen atrakcji dla dzieci i dorosłych, idealne miejsce na rodzinne wakacje w doskonałych warunkach!

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    W strefie turystycznej, przy głównej ulicy, 6 km od centrum Lary, do centrum Antalyi ok. 12 km.

    PLAŻA

    Oddalona od hotelu ok. 400, prywatna, piaszczysta, 150 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatne. Przejście do plaży przez ulicę i promenadę. Na plażę co 15 minut kursuje bezpłatny bus hotelowy. Bar na plaży serwuje napoje. Dla Gości dostępny pomost jak również możliwość skorzystania z odpłatnych pawilonów.

    HOTEL

    Kategoria lokalna 5* Siedmiopiętrowy budynek hotelowy po renowacji w 2014, zajmuje obszar 62 000m. Bogata infrastruktura sportowo-rekreacyjna, bogata oferta kulinarna oraz serwis na najwyższym poziomie zadowoli potrzeby każdego Klienta. Doskonała baza na rodzinne wakacje.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, punkt wymiany walut, 6 wind, kącik TV, restauracja główna, 4 restauracje la carte serwujące kuchnię turecką, azjatycką, włoską i rybną, 10 barów m.in. w lobby, panorama, brasserie, przy basenie, na plaży, w dyskotece, bar witaminowy, amfiteatr, dyskoteka. Room service,  salon piękności i fryzjer, usługi pralni chemicznej, lekarz na wezwanie, wypożyczalnia samochodów i parking. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa i Master Card.

    INTERNET

    Wi-Fi na terenie hotelu oraz punkt internetowy bezpłatnie.

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    5 sal konferencyjnych z możliwością wypożyczenia sprzętu audio-wizualnego mogące pomieścić grupy od 700 do 15 uczestników.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie - 6 basenów ( największy o powierzchni 1220m, jeden kryty ), leżaki, parasole, aquapark z 6 zjeżdżalniami dla dorosłych i 3 zjeżdżalniami dla dzieci, siłownia, sauna, łaźnia turecka, tenis stołowy, koszykówka, mini boisko do piłki nożnej, siatkówka plażowa, aerobic,  2 korty tenisowe, oświetlenie kortów tenisowych, dziennie i wieczorne programy animacyjne, Odpłatnie - centrum Spa, masaże, kręgle, bilard, wypożyczenie sprzętu do gry w tenisa, lekcje gry w tenisa, sporty wodne przy plaży.  

    DLA DZIECI

    2 brodziki zewnętrzne, 1  brodzik kryty, plac, zabaw, mini club dla dzieci w wieku 4-12, mini club dla maluszków w wieku 1-3 ( z udziałem opiekunów), łóżeczka na zamówienie przed wylotem, specjalne menu dla dzieci do lat 2, nocniki, możliwość wynajęcia wózka, bufet dla dzieci oraz wysokie krzesełka w restauracji. Za dodatkową opłatą możliwość wynajęcia opiekunki do dziecka.

    ZAKWATEROWANIE

    Oferuje 545 pokoi. Pokoje typu standard o powierzchni 18-24m  dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, wyposażone w klimatyzację, łazienki z  suszarkami do włosów, TV/SAT, telefon, bezpłatny sejf i Wi-Fi oraz mini bar, kapcie i szlafrok, zestaw do parzenia kawy i herbaty raz balkon. Pokoje ekonomicznie nie posiadają balkonów, wyposażone jak pokoje typu standard. Pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą. Pokoje typu family składają się z dwóch pokoi i jednej łazienki, wyposażone jak pokoje typu standardWszystkie pokoje dla niepalących.

    WYŻYWIENIE

    Ultra all inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Różnego rodzaju przekąski przez 24 h. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe oraz wybrane alkohole importowane przez 24 h w wybranych barach. Mini bar uzupełniany codziennie w wodę, coca colę, coca colę dietetyczną, sprite, fantę i piwo. Napoje w dyskotece w opcji ultra all inclusive. Bufet dietetyczny. Możliwość zamówienia diety bezglutenowej oraz wegetariańskiej. Opcja ultra all inclusive nie obejmuje wybranych alkoholi importowanych, napojów energetycznych, room service oraz specjalnych zamowień.  

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.askalararesortspa.com HCH 5,4 Rekomendacja 94%  Hotel przygotował 6 pokoi przystosowanych do potrzeb osób niepełnosprawnych.

    WARUNKI WJAZDOWE

    Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/ KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    CENA

    Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, otwarty zaledwie w 2014 roku hotel znanej sieci Aska Hotels. Stylowy, pełen atrakcji dla dzieci i dorosłych, idealne miejsce na rodzinne wakacje w doskonałych warunkach!

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    hotel otwarty w 2014 roku, częściowo wyremontowany w 2016 roku, składa się z budynku głównego (10 pięter) oraz budynku bocznego typu anex – Aska River Suites (położony ok. 150 m od budynku głównego),usytuowany na powierzchni ok. 62.000 m²; do dyspozycji gości: 4 baseny zewnętrzne, aqua park (9 zjeżdżalni), basen kryty, Adventure Park (płatny), restauracja główna, 5 restauracji A la carte (Lounge Bistro – bezpłatna 1x raz na pobyt, płatne: turecka, włoska, rybna, dalekowschodnia), 9 barów, cukiernia, 5 sal konferencyjnych

    Położenie

    ok. 6 km od centrum Lary, ok. 12 km od lotniska w Antalyi

    Plaża

    prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża z pomostem znajduje się ok. 500 m od hotelu (hotel zapewnia bezpłatny bus na plażę); serwis plażowy (bezpłatne: leżaki, parasole, materace, ręczniki, bar; płatne: pawilony)

    Zakwaterowanie

    248 pokoi: pokoje anex (ok. 29 m², budynek boczny), pokoje standardowe (ok. 20-24 m²), pokoje ekonomiczne (ok. 18 m², bez balkonu, mogą się różnić się lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej cenie), connection room (ok. 40-48 m², 2 sypialnie), pokoje rodzinne anex (ok. 32 m², 2 sypialnie, budynek boczny), pokoje rodzinne (ok. 48-50 m², 2 sypialnie, budynek główny); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatne napoje bezalkoholowe oraz piwo), Wi-Fi (bezpłatne), balkon (nie dotyczy pokoi ekonomicznych)

    Wyżywienie

    Ultra All Inclusive – śniadanie (07:00-10:30), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30), przekąski (11:00-23:30; 00:00-07:00), zupa nocna (00:00-01:30) lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe (24h); dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane

    Sport i rozrywka (w cenie)

    animacje, aerobik, dyskoteka, sauna, siłownia, łaźnia turecka, tenis stołowy, siatkówka plażowa, koszykówka,, kino, 2 korty tenisowe (sprzęt i oświetlenie bezpłatnie), bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonych strefach

    Dodatkowo płatne

    centrum Spa & Wellness, jacuzzi, pralnia, lekarz, kręgielnia, bilard, centrum handlowe, sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    animacje, mini klub, mini disco, 2 brodziki, brodzik kryty, plac zabaw, menu i  krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie), opiekunka (płatna)

    WWW

    www.askahotels.com Aktualizacja z dnia: 27.11.2020 *** Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.

    Zasady funkcjonowania hotelu podczas pandemii COVID-19

    Zakrywanie ust i nosa przez personel hotelowy: jest wymagane Codzienne monitorowanie stanu zdrowia pracowników hotelu: tak Zakrywanie ust i nosa przez gości: jest wymagane (wyjątek stanowi konsumpcja jedzenia i napoi) Zakwaterowanie i wykwaterowanie: odbywa się w hotelu z zachowaniem wymaganego dystansu Wymagana aplikacja z kodem QR podczas zakwaterowania: nie Mierzenie temperatury podczas zakwaterowania: tak Dezynfekcja rąk podczas zakwaterowania: tak Dezynfekcja bagażu podczas zakwaterowania: tak Regularna dezynfekcja miejsc ogólnodostępnych: tak Dostępność dozowników z płynem dezynfekującym na terenie hotelu: tak Hotel zapewnia gościom maski ochronne: nie Płatności bezgotówkowe: tak Lekarz w hotelu: jest dostępny za dodatkową opłatą Restauracje: są otwarte w ograniczonym zakresie, odległość między sąsiadującymi stolikami wynosi 1,5 m, odległość między krzesłami -60 cm Posiłki: podawane przez obsługę Restauracje A la Carte: posiłki podawane przez obsługę na podstawie zamówienia z  kodu QR Bary: są otwarte w ograniczonym zakresie Animacje: są dostępne w ograniczonym zakresie Dyskoteka w hotelu: tymczasowo zamknięta Mini klub dla dzieci:  otwarty w ograniczonym zakresie /mierzenie temperatury na wejściu Plac zabaw dla dzieci: dla ograniczonej ilości dzieci w tym samym czasie Centrum Spa & Wellness: czynne w ograniczonym zakresie, system rezerwacji Siłownia i inne zajęcia sportowe: są dostępne w ograniczonym zakresie Zabiegi w salonie kosmetycznym/fryzjerskim: są dostępne w ograniczonym zakresie, system rezerwacji Baseny zewnętrzne i kryte: dla ograniczonej ilości osób w tym samym czasie Aqua park: jest czynny w ograniczonym zakresie Plaża hotelowa: dla ograniczonej ilości osób w tym samym czasie Ręczniki plażowe udostępniane są gościom w zamkniętych torbach: nie Leżaki rozmieszczone są zgodnie z wytycznymi zachowania dystansu społecznego: tak


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, otwarty zaledwie w 2014 roku hotel znanej sieci Aska Hotels. Stylowy, pełen atrakcji dla dzieci i dorosłych, idealne miejsce na rodzinne wakacje w doskonałych warunkach!

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Elegancki hotel, pełen atrakcji, położony blisko plaży, zaledwie 12 km od lotniska. Świetne wyposażenie, rozległy teren, różnorodna kuchnia, niespodzianki dla dzieci. Piękna strefa spa, spora dawka aktywności, możliwość ciekawych zakupów, zwiedzanie i komfortowy wypoczynek - idealne miejsce na wakacje oraz na ciepły i atrakcyjny urlop zimową porą. 

    Położenie

    Ok. 500 m od plaży piaszczysto-żwirowej (darmowe przejazdy busem hotelowym, leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne, pawilony - odpłatnie), 6 km od centrum, 12 km od lotniska w Antalyi.

    Wyposażenie

    Przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, kilka wind (budynek główny ma 10 pięter), bezpłatne Wi-Fi, kącik internetowy, restauracja główna z tarasem (kuchnia regionalna i międzynarodowa, okazjonalnie wieczory tureckie), restauracje a'la carte (dalekowschodnia, włoska, rybna na tarasie przy rzece), lounge bistro, bary (m.in. w lobby, przy basenie, przy plaży, przy aquaparku, w strefie spa), klub nocny, punkt foto, sklepiki, kantor wymiany walut, sale konferencyjne, pralnia, bezpłatny parking, wypożyczalnia samochodów.  

    Pokoje

    Standardowe - sypialnia z 2 łóżkami pojedynczymi lub łóżkiem podwójnym, dodatkowo sofa, łazienka z kabiną prysznicową, telefon, sejf, telewizor, Wi-Fi, minibar, klimatyzacja, balkon z widokiem na ląd (twin land view) lub z widokiem na basen (twin pool view). Powierzchnia - ok. 20-24 m kw. Family AF2A - (connection) - dwie sypialnie (każda z łazienką) połączone drzwiami wewnętrznymi, wyposażenie jak w pokoju standardowym, powierzchnia - ok. 40-48 m kw., widok na basen lub na ląd. Family F2P -  Ekonomiczne - nieco mniejsze pokoje (ok. 18 m kw.), bez balkonu.  

    Wyżywienie

    Ultra all inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), przekąski zimne i ciepłe, wypieki, zupa/przekąski o północy, lokalne alkohole i niektóre importowane, napoje bezalkoholowe, kawa, herbata serwowane w wyznaczonych barach całą dobę.

    Sport i rozrywka

    Kompleks basenów (w tym jeden podgrzewany zimą), aerobik, animacje, dyskoteka, letni program rozrywkowy w amfiteatrze wieczorem, koszykówka, siatkówka, małe boisko piłkarskie, siłownia, tenis stołowy, korty tenisowe, strefa spa (podgrzewany basen kryty, sauna, łaźnie, odpłatnie: masaże, jacuzzi, strefa relaksu, zabiegi kosmetyczne i pielęgnacyjne, usługi fryzjerskie), odpłatnie: bilard, bowling, sporty wodne przy plaży.

    Dla dzieci

    Brodziki zewnętrzne, zjeżdżalnie wodne, wodny park zabaw, podgrzewany brodzik przy basenie krytm, sale zabaw i gier, restauracja dla dzieci (w sezonie letnim), kino, Xbox, animacje, wysokie krzesełka, odpłatna opiekunka.

    Uwagi

    Obywatele RP mogą przebywać na terenie Turcji łącznie przez 90 dni. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny przedstwiciel (kontakt telefoniczny), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę turecką, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Przelot Corendon / Enter Air

    UWAGA! Wszystkie oferty z przelotem liniami Corendon Airlines oparte są o dynamiczne pakietowanie. Linie Corendon Airlines działają na zasadzie samolotów rejsowych. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Warunki przewozu linii lotniczych Corendon: https://www.corendonairlines.com/en/page/travel-information/rules-regulations/rules-for-tickets-and-reservations Przy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Corendon, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych. Enter Air W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników. Przy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, otwarty zaledwie w 2014 roku hotel znanej sieci Aska Hotels. Stylowy, pełen atrakcji dla dzieci i dorosłych, idealne miejsce na rodzinne wakacje w doskonałych warunkach!

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Antalya, Turcja

    Opis hotelu

    Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Na większość pięter można dostać się za pomocą windy. Do dyspozycji gości jest sejf. W pomieszczeniach ogólnodostępnych skorzystać można z Wi-Fi (bezpłatnie). Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie kompleksu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna, pokój zabaw dla dzieci i biblioteka. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Poza tym goście skorzystać mogą z przechowalni rowerów. Do pozostałych świadczonych usług należą babysitting, opieka nad dziećmi, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Większość kwater zwrócona jest ku morzu. Wygodnie i przyjemnie spędzicie Państwo noc na łóżku podwójnym. Kolejnym udogodnieniem jest możliwość rezerwacji oddzielnych sypialni. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. W łazience znajduje się prysznic. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie hotelu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w kompleksie, jak np. tenis ziemny, siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka i strzelanie z łuku. Narty wodne, jet ski, przejażdżki na bananie wodnym, nurkowanie i aqua fitness zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Zapraszamy do skorzystania z bogatej oferty sportowej wewnątrz obiektu. Proponujemy Państwu studio fitness, tenisa stołowego, darta, zajęcia gimnastyczne i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard i kręgle. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa, łaźnia turecka, salon piękności i zabiegi masażu. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub i minidisco.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    Akceptowanym środkiem płatniczym w kompleksie jest Visa.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Aska Lara Deluxe

    Opinie o Hotelu Aska Lara Deluxe

    4.9
    zdecydowanie polecam

    Świetny, nie wyobrażam sobie wspanialszego miejsca na wakacje z dzieciakami! Skusiliśmy się na wyjazd niedługo po otwarciu, trochę było to ryzykowne, ale okazało się że wszystkie atrakcje są już dostępne, co za tym idzie baseny i rozległy aquapark i ekstra miniclub. Świetne jedzenie, alkohole, mnóstwo przekąsek, bo prostu idealnie! Nie mam się kompletnie do czego przyczepić, ani ja, ani mąż, ani dwójka naszych młodych :)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9

    Aska Lara Deluxe - możliwości zakwaterowania:

    family room 2 bedroom family room
    Pokój standard z widokiem na góy z balkonem lub tarasem
    Pokój standard z widokiem na góy z balkonem lub tarasem do pojedynczego wykorzystania
    pokój dwuosobowy standard
    pokój rodzinny standard z 2 sypialniami z widokiem na basen i balkonem
    pokój standard jednoosobowy Love z bocznym widokiem na morze
    pokój jednoosobowy standard z widokiem na morze
    pokój dwuosobowy standard z balkonem i widokiem na morze
    pokój ekonomiczny
    pokój ekonomiczny
    pokój rodzinny standard z 2 sypialniami
    pokój standard przy morzu
    pokój standard przy morzu
    pokój ekonomiczny jednoosobowy bez balkonu
    pokój ekonomiczny bez balkonu
    pokój standard pokój łączony z widokiem na basen
    pokój standard z widokiem na basen
    pokój standard z możliwością połączenia
    Pokój dwuosobowy standard do pojedynczego wykorzystania z widokiem na basen
    pokój rodzinny standard z 2 sypialniami (budynek aneks)
    pokój standard (budynek aneks)
    pokój standard w budynku bocznym z widokiem na rzekę z balkonem francuskim
    CONNECTION FAMILY ROOM
    MAIN BUILDING STANDARD ROOM SIDE SEA VIEW SNG USE
    MAIN BUILDING STANDARD ROOM POOL VIEW SNG USE
    MAIN BUILDING FAMILY ROOM
    MAIN BUILDING STANDARD ROOM LAND VIEW
    MAIN BUILDING STANDARD ROOM POOL VIEW
    MAIN BUILDING STANDARD ROOM LAND VIEW SNG USE
    ASKA RIVER SUITE ANEX BUILDING STANDARD ROOM LAND VIEW
    ASKA RIVER SUITE ANEX BUILDING STANDARD ROOM LAND VIEW SNG USE
    ASKA RIVER SUITE ANEX BUILDINGFAMILY ROOM
    MAIN BUILDING STANDARD ROOM SEA VIEW
    MAIN BUILDING STANDARD ROOM SEA VIEW SNG USE
    MAIN BUILDING STANDARD ROOM WITHOUT BALCONY SNG USE
    MAIN BUILDING STANDARD ROOM WITHOUT BALCONY
    1 os. pokoj standardowy
    Standard Pool View DBL
    Standard Land View DBL
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na basen
    2 os. pokoj standardowy
    3 os. pokoj rodzinny
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na basen
    2 os. Pokój rodzinny łączony drzwiami
    MAIN BUILDING STANDARD ROOM SIDE SEA VIEW
    2 os. Pokój standardowy z częściowym widokiem na morze
    1 os. Pokój standardowy z częściowym widokiem na morze

    Aska Lara Deluxe - Możliwości wyżywienia:


    Aska Lara Deluxe - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Aska Lara Deluxe? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00