cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Villas Elenite, Słoneczny Brzeg
1 / 23
Ocena
hotelu:
4.1 / 5

Hotel Villas Elenite
star 4

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Villas Elenite:
4.1 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Villas Elenite:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0

Hotel Villas Elenite w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:
Niskie wille rozlokowane na rozległym, parkowym terenie w otoczeniu zieleni. Zlokalizowane są w kompleksie Elenite, tworzącym wspaniałą wakacyjną enklawę, położoną ok. 8 km od Słonecznego Brzegu (dojazd możliwy lokalnym busem).
Plaża:
Obiekty położone tuż przy piaszczystej plaży (ze względu na rozmieszczenie na dużym obszarze, odległość od plaży zależna jest od miejsca zakwaterowania). Serwis plażowy - bezpłatny.
Do dyspozycji gości:
Kompleks składa się z niskich, 2-, 3-piętrowych willi - bungalowów. Recepcja 24 - godz. z lobby (w osobnym budynku), kantor wymiany walut, basen, restauracja główna, lobby bar, bar przy basenie, Irish pub. Na terenie hotelowym znajdują się również restauracja a'la carte, sklep z pamiątkami, dyskoteka, salon fryzjerski, pralnia. W kompleksie Elenite, znajduje się park wodny Atlantis - dla gości hotelowych możliwość bezpłatnego korzystania z atrakcji parku tj. basenów oraz zjeżdżalni (parasole i leżaki oraz bary i restauracje na terenie parku wodnego - płatne dodatkowo).
Pokoje:
Pokoje umieszczone są w budynkach typu willa. Funkcjonalnie, lecz prosto wyposażone pokoje 2-osobowe (możliwość dostawki dla 2 dzieci lub 1 osoby dorosłej), które posiadają klimatyzację, telefon, sejf (płatny dodatkowo), łazienkę (prysznic, wc, suszarka do włosów), małą lodówkę.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:30-14:30) i kolacje (18:30-21:00) w formie bufetu. Przekąski (10:00-17:00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wyznaczonych barach i restauracjach na terenie kompleksu hotelowego. Bar na plaży - dodatkowo płatny.
Program sportowy i animacyjny:
Całodzienne animacje dla dzieci i dorosłych oraz 2x w tygodniu wieczory folklorystyczne. Ponadto centrum fitness, aerobik, masaże, bilard, tenis stołowy, rzutki - część atrakcji płatna dodatkowo. Na plaży centrum sportów wodnych (rowery wodne, skutery, windsurfing - za dodatkową opłatą). Specjalnie dla najmłodszych gości brodzik oraz 6x w tygodniu program animacyjny organizowany w Figlo Klubie na terenie hotelu Royal Park zlokalizowanego również w Elenite.
Internet:
W recepcji internet Wi-Fi - bezpłatny.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.victoriagroup.bg
Naszym zdaniem:
Idealne miejsce na rodzinny wypoczynek. Zielony i dobrze zagospodarowany teren wokół willi, pobliska plaża i aquapark oraz bezpieczny teren kompleksu Elenite pozostawią najlepsze wakacyjne wspomnienia.


Opis hotelu Villas Elenite według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Ville położone są na wzgórzu w spokojnej wakacyjnej wiosce Elenite z dala od zgiełku kurortu Słoneczny Brzeg ale tylko ok 9 km, do lotniska w Burgas jest 45 km.
Kompleks Elenite składa się z 483 willi 2 piętrowych odnowionych w 2014 roku, na terenie jest również park wodny Atlantis.
Do przepięknej piaszczystej plaży dzieli hotel zaledwie parenaście metrów – serwis plażowy jest bezpłatny a ręczniki plażowe za kaucją.
Do dyspozycji gości:
Restauracje, 2 restauracje a la carte, bary, klub nocny Galaxy, bar w aquaparku, bar na plaży, sala konferencyjna, mogąca pomieścić do 300 osób,  wi fi w lobby bezpłatne, sala telewizyjna, odpłatnie: centrum spa, wypożyczalnia samochodów, sauna, masaże.

Pokoje:

W części Villas są to 2- piętrowe bungalowy, łącznie jest 474 pokoi, położone są w pierwszej i drugiej linii. Każdy pokój posiada: klimatyzację, łazienkę z prysznicem/wanną i suszarką, mini bar i sejf -płatne, telefon, tv, balkon, taras

Wyżywienie:

W hotelu jest formuła wyżywienia all inclusive składa się ze śniadań, obiadów, przekąsek i kolacji, oraz napoi bezalkoholowych i lokalnych napoi alkoholowych, podawane są w godzinach 10-22:30, wszystkie dania są w formie bufetu.

Sport i rozrywka:

Basen zewnętrzny, fitness, siatkówka, animacje, aquapark.
Atrakcje odpłatne: boisko do tenisa, kręgle, mini golf, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci:

Aquapark Atlantis, animacje – dzienny program obejmuje różne rodzaje sportów, rzutki, siatkówkę, zajęcia wodne, water polo, plac zabaw, brodzik, mini club dla dzieci w wieku 4-12 lat.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Burgas

OPIS

Zlokalizowany przy plaży, w przestronnych willach otoczonych piękną zielenią. Do niewątpliwych zalet należy ciekawy wachlarz zajęć sportowo- rekreacyjnych, bliskość aquaparku "Atlantida" oraz polskie animacje dla dzieci w mini klubie na terenie kompleksu Royal Club Victoria.

lokalizacja

zlokalizowane w kompleksie Royal Club Victoria, Elenite, 9 km od Słonecznego Brzegu, 15 km od Nessebar, 45 km od lotniska w Burgas.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

3*

Data otwarcia

1986 r. Odnowiony w 2017 rNa terenie hotelu znajdują się restauracja główna, 2 restauracje a'la carte w kompleksie Royal Club, 6 barów, basen odkryty oraz aquapark "Atlantida" (otwarty od 1.06 do 15.09) z 6 zjeżdżalniami w kompleksie Royal Club (leżaki i parasole w aquaparku są bezpłatne dla gości Coral Travel), zestaw do prasowania (bezpłatny, do wypożyczenia na recepcji). Urozmaicony program animacyjny, w tym polskojęzyczny animator dla dzieci oraz zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.Zgodnie z nowymi wytycznymi dot. bezpieczeństwa polskie animacje będą odbywały się w ograniczonym zakresie w zależności od hotelu

rabaty i zniżki

1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis2. dziecko do 5 lat pobyt w hotelu gratis

internet

- Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta. Parasole, leżaki - bezpłatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną, sejf (płatny ok. 7 BGN/dzień), minibar (płatny), telefon, TV, łazienkę (suszarka, WC, wanna lub prysznic), balkon, taras lub balkon francuski.Typy pokoi:w części Villas (bungalowy 2 i 3 piętrowe):- pokoje standardowe (część pokoi w pierwszej linii brzegowej, pozostała część w drugiej linii brzegowej)

Wyżywienie

- restauracja główna, 2 restauracje a'la carte w kompleksie Royal Club, bar na terenie hotelu, 5 barów (m.in. lobby bar, bar na plaży-płatny, bar przy basenie Atlantida) w kompleksie Royal ClubAll Inclusive(10:00-00:00)- śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej- przekąski, lody, podwieczorek serwowane w różnych godzinach w wyznaczonych barach- wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholoweRestauracje a la carte- w trakcie pobytu 4-7 nocy - jedna wizyta, 8-14 nocy - dwie wizyty, powyżej 15 nocy - trzy wizyty gratis. Wymagana rezerwacja.- śródziemnomorska "Mediterranean" (otwarta od 01.06 do 01.09), włoska "La Pizzerro Il Cervo" (otwarta od 01.06 do 15.09)

z myślą o dzieciach

- polskie animacje dla dzieci w szczycie sezonu lato 2021 i lato 2022- wykwalifikowani opiekunowie i animatorzy zabaw- animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, m.in.: zajęcia plastyczne, gry planszowe, teatrzyk, zawody sportowe- mini klub jest wspólny dla całego kompleksu Royal Club Victoria (czynny 1.06-15.09)- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna! Skorzystaj z dodatkowych usług dla większego komfortu:- Elastyczne zmiane rezerwacji bez podawania powodu- Indywidualny transfer lotnisko-hotel-lotnisko- Ubezpieczenia dodatkowe na różne sytuacjeO szczegóły zapytaj w biurze podróży- przedstawienia z udziałem dzieci- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczka dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)- duży plac zabaw: zjeżdżalnie, huśtawki- minilunapark (na terenie kompleksu, działa od 01.06 do 15.09 w wyznaczonych dniach i godzinach)

w cenie

- minigolf, miniboisko do piłki nożnej- animacje (od 1.06), aerobik- siłownia- korty tenisowe

płatne

- centrum SPA, masaż, sauna, salon piękności, łaźnia turecka- kręgle, squash- rakiety i piłki do tenisa (ok. 12lv/h)- sporty wodne na plaży- sprzęt do minigolfa

dodatkowe informacje

Większość udogodnień jest wspólnych dla kompleksu Royal Club Victoria.Funkcjonowanie hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID-19:- Na czas epidemii w hotelu rozlokowano w widocznych miejscach (tj. lobby, recepcja, sala konferencyjna, wejścia do wind, basen, miejsca do animacji) płyny do dezynfekcji- Na terenie kompleksu obowiązuje zachowanie dystansu społecznego 1,5m od między osobami- W windach jednocześnie mogą przebywać max 4os.- Z recepcji będzie mogła jednocześnie skorzystać ograniczona liczba osób- Leżaki i parasole na basenie a także na plaży są ułożone z zachowaniem dystansu społecznego. Zabrania się przesuwania ich- Przy wjeździe do kompleksu każdy gość i pracowni będzie miał mierzoną temperaturę- Przy wjeździe do kompleksu wszystkie pojazdy będą dezynfekowane- Wszystkie pokoje dla gości będą codziennie sprzątane- Miejsca często używane przez gości tj. recepcja, windy, toalety publiczne, bankomat, teren wokół basenu, stoły w restauracji, sprzęt w siłowni, poręcze na schodach będą dezynfekowane po każdorazowym użyciu- Filtry w klimatyzatorach będą regularnie czyszczone i wymieniane- Pracownicy recepcji będą oddzieleni od gości szybą z plexi- Bufet będzie odgrodzony szybą plexi- Pracownicy zaplecza gastronomicznego zobligowani są do używania środków ochronnych tj, maseczka, rękawiczki- Animację będą się odbywały tylko na wolny powietrzu

Aktualizacja opisu

15.09.2021 13:47

usługi dostępne w hotelu

Polskie animacjePrzy plażySPASiłowniaAll InclusiveSerwis plażowySporty wodne


Opis hotelu Villas Elenite według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Ville położone są na wzgórzu w spokojnej wakacyjnej wiosce Elenite z dala od zgiełku kurortu Słoneczny Brzeg ale tylko ok 9 km, do lotniska w Burgas jest 45 km.
Kompleks Elenite składa się z 483 willi 2 piętrowych odnowionych w 2014 roku, na terenie jest również park wodny Atlantis.
Do przepięknej piaszczystej plaży dzieli hotel zaledwie parenaście metrów – serwis plażowy jest bezpłatny a ręczniki plażowe za kaucją.
Do dyspozycji gości:
Restauracje, 2 restauracje a la carte, bary, klub nocny Galaxy, bar w aquaparku, bar na plaży, sala konferencyjna, mogąca pomieścić do 300 osób,  wi fi w lobby bezpłatne, sala telewizyjna, odpłatnie: centrum spa, wypożyczalnia samochodów, sauna, masaże.

Pokoje:

W części Villas są to 2- piętrowe bungalowy, łącznie jest 474 pokoi, położone są w pierwszej i drugiej linii. Każdy pokój posiada: klimatyzację, łazienkę z prysznicem/wanną i suszarką, mini bar i sejf -płatne, telefon, tv, balkon, taras

Wyżywienie:

W hotelu jest formuła wyżywienia all inclusive składa się ze śniadań, obiadów, przekąsek i kolacji, oraz napoi bezalkoholowych i lokalnych napoi alkoholowych, podawane są w godzinach 10-22:30, wszystkie dania są w formie bufetu.

Sport i rozrywka:

Basen zewnętrzny, fitness, siatkówka, animacje, aquapark.
Atrakcje odpłatne: boisko do tenisa, kręgle, mini golf, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci:

Aquapark Atlantis, animacje – dzienny program obejmuje różne rodzaje sportów, rzutki, siatkówkę, zajęcia wodne, water polo, plac zabaw, brodzik, mini club dla dzieci w wieku 4-12 lat.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany ok. 9km od centrum Słonecznego Brzegu, oddalony ok. 15km od Nessebar. Międzynarodowe lotnisko w Burgas oddalone jest ok. 45km.

PLAŻA

Przy hotelu. Hotelowa piękna i piaszczysta z łagodnym zejściem do morza.  Leżaki, parasole i materace bezpłatnie; ręczniki plażowe za kaucją (ok. 20LV). Bar przy plaży dodatkowo płatny.

HOTEL

Kategoria lokalna 4* Oddany do użytku w 1986r, a odnowiony w 2014r. Usytuowany na powierzchni ok 12500m, wchodzący w skład wakacyjnej wioski Elenite. Składa się 2-3 piętrowych willi rozmieszczonych w pięknym, zadbanym ogrodzie.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, lobby, wymiana waluty w recepcji, sklepiki, amfiteatr, fryzjer, salon piękności, wypożyczalnia samochodów, parking. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa i MasterCard. Restauracje i bary: restauracje główna, 3 restauracje á la carte, snack bar, lobby bar, bar przy basenie, kawiarnia.

INTERNET

Wi-Fi w recepcji za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen odkryty, leżaki i parasole przy basenie, Atlantis Aqua Park (dodatkowo płatne: leżaki i parasole, bar), program animacyjny, siatkówka plażowa, rzutki, aerobik. Odpłatnie: na terenie całego kompleksu dostępne jest: bilard, kręgle, centrum SPA, kort tenisowy, sauna, łaźnia, jacuzzi, masaże, mini golf oraz sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Klub Aladdin z basenem i placem zabaw (przy hotelu Royal Bay), łóżeczko na życzenie, krzesła oraz menu dla dzieci w restauracji, animacje.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 412 wygodnych pokoi. Pokój typu Standard: 16-20m, dwuosobowy, możliwość zakwaterowania 2+1 (3 pojedyncze łóżka) i 2+2 (2pojedyncze łóżka + łóżko piętrowe. Pokoje usytuowane w części hotelu zlokalizowanej w drugiej linii brzegowej. Wyposażenie: łazienka (prysznic, WC, suszarka do włosów depozyt), klimatyzacja, TV, telefon, mini bar (odpłatnie), sejf (odpłatnie ok. 7LV/dzień), balkon lub taras.

WYZYWIENIE

All inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godzinach 10.00-00.00 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych, napojów energetycznych, importowanych i wysokojakościowych alkoholi, kawy typu espresso, cappuccino. Bar przy plaży oraz na terenie aqua parku jest dodatkowo płatny.

INFORMACJE DODATKOWE

-

CENA

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty klimatycznej 6 euro/os./pobyt (płatnej na miejscu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Bułgarii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Opis hotelu Villas Elenite według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Ville położone są na wzgórzu w spokojnej wakacyjnej wiosce Elenite z dala od zgiełku kurortu Słoneczny Brzeg ale tylko ok 9 km, do lotniska w Burgas jest 45 km.
Kompleks Elenite składa się z 483 willi 2 piętrowych odnowionych w 2014 roku, na terenie jest również park wodny Atlantis.
Do przepięknej piaszczystej plaży dzieli hotel zaledwie parenaście metrów – serwis plażowy jest bezpłatny a ręczniki plażowe za kaucją.
Do dyspozycji gości:
Restauracje, 2 restauracje a la carte, bary, klub nocny Galaxy, bar w aquaparku, bar na plaży, sala konferencyjna, mogąca pomieścić do 300 osób,  wi fi w lobby bezpłatne, sala telewizyjna, odpłatnie: centrum spa, wypożyczalnia samochodów, sauna, masaże.

Pokoje:

W części Villas są to 2- piętrowe bungalowy, łącznie jest 474 pokoi, położone są w pierwszej i drugiej linii. Każdy pokój posiada: klimatyzację, łazienkę z prysznicem/wanną i suszarką, mini bar i sejf -płatne, telefon, tv, balkon, taras

Wyżywienie:

W hotelu jest formuła wyżywienia all inclusive składa się ze śniadań, obiadów, przekąsek i kolacji, oraz napoi bezalkoholowych i lokalnych napoi alkoholowych, podawane są w godzinach 10-22:30, wszystkie dania są w formie bufetu.

Sport i rozrywka:

Basen zewnętrzny, fitness, siatkówka, animacje, aquapark.
Atrakcje odpłatne: boisko do tenisa, kręgle, mini golf, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci:

Aquapark Atlantis, animacje – dzienny program obejmuje różne rodzaje sportów, rzutki, siatkówkę, zajęcia wodne, water polo, plac zabaw, brodzik, mini club dla dzieci w wieku 4-12 lat.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym Zdaniem

Komfortowy hotel należący do rozległego kompleksu wakacyjnej wioski Elenite. Malowniczy krajobraz gór i morza, dużo zieleni, niska zabudowa, bogata oferta rekreacyjna, atrakcje dla dorosłych i dla dzieci.

Położenie

2 i 3-piętrowe wille i pawilony znajdują się pośród parku przy piaszczystej plaży (dokładne odległości od brzegu są różne w zależności od usytuowania willi, ok. 150 m), 40 km od lotniska w Burgas, 12 km od Słonecznego Brzegu. Po sąsiedzku znajdują się pozostałe  hotele wioski wakacyjnej.

Wyposażenie

Całodobowa recepcja z bezpłatnym Wi-Fi i odpłatnym sejfem, kantor wymiany walut, restauracja główna, 3 restauracje a'la carte (bułgarska, śródziemnomorska i włoska), bary (m.in. w lobby, przy basenie, przy plaży), kawiarnia, pub, klub nocny z dyskoteką, winiarnia (w Royal Castle Hotel), sklepy, wypożyczalnia samochodów, salon fryzjerski, odpłatna kawiarenka internetowa w Royal Park. Większość obiektów czynnych jest do 15 września.

Pokoje

400 pokoi dwuosobowych (pow. 16-20 m2) i 74 pokoje rodzinne (pow. 40 m2). Są gustownie urządzone, wyposażone w klimatyzację,  łazienkę z prysznicem lub wanną, WC i suszarką do włosów, TV sat, odpłatny sejf, telefon, minibar, czajnik (do wypożyczenia z recepcji za depozytem), balkon lub taras. 

Wyżywienie

All inclusive - śniadania (07.30-10.00), obiady (12.30-14.30), kolacje (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (10.00-17.00), napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji serwowane w wyznaczonych lokalach i godzinach (w klubie nocnym do godz. 02.00), raz na pobyt kolacja w restauracji a'la carte (wymagana rezerwacja, limit miejsc). śniadania obiady i kolacje będą serwowane w hotelu Royal Bay do odwołania. Część lokali będzie czynna jak poniżej:GYROS CENTRAL ALLEY - 10.07 - 20.09 POOL BAR ROYAL BAY - 29.06 - 20.09 HOT-DOG, SPRING ROLLS CENTRAL ALLEY - 01.06 - 20.09Bary: POOL BAR ATLANTIDA - 10.07-15.09 restauracje A-LA CARTE: MEDITERRANEAN RESTAURANT -  01.07 - 01.09 ITALIAN RESTAURANT PIZZA AND PASTALA PIZZERIA IL CERVO - 03.06 - 15.09  Bary na plaży dodatkowo płatne. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formuły wyżywienia bez wcześniejszego powiadomienia. 

Sport i rozrywka

Basen zewnętrzny (serwis plażowy gratis, ręczniki za depozytem), siatkówka plażowa, gimnastyka w wodzie, aerobik, minigolf, sala fitness, szachy, kort tenisowy (płatne wypożyczenie rakiet, piłeczek i oświetlenie), tenis stołowy, rzutki, aquapark Atlantis (czynny od 15.07 do 15.09), dzienne i wieczorne animacje, program rozrywkowy.  Odpłatnie: bilard, sauna, łaźnia, jacuzzi, zabiegi kosmetyczne, masaże, squash, kręgle, sporty wodne. Niektóre spośród wymienionych części infrastruktury i atrakcji znajdują się na terenie kompleksu Elenite. Część lokali będzie czynna jak poniżej: AQUAPARK ATLANTIDA - 15.07 - 15.09 KIDS CLUB - 10.07 - 15.09 FITNESS CENTER & TABLE TENNIS - 15.06 - 15.09 TENNIS - 01.06 - 15.09 

Dla Dzieci

Na terenie kompleksu brodziki, mini kluby, animacje, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce, menu dziecięce.

UWAGA!

24 godziny przed wylotem do kraju, klient zobowiązany jest do telefonicznego kontaktu z naszym lokalnym przedstawicielem, aby potwierdzić godzinę transferu i lotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent (kontakt telefoniczny), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

Warunki wjazdu do kraju

WJAZD DO BUŁGARII: W dniu 26 stycznia 2021 r. minister zdrowia Republiki Bułgarii wydał zarządzenie nr RD-01-50 dot. zakazu wjazdu do Bułgarii obcokrajowców w okresie od 29 stycznia do 30 kwietnia 2021 r. . Zakaz wjazdu do Bułgarii obcokrajowców nie obejmuje obywateli polskich oraz wszystkich obywateli państw członkowskich Unii Europejskiej i Schengen. Podczas przekraczania granicy państwowej Republiki Bułgarii wszystkie przybywające osoby mają obowiązek okazania nie starszego niż 72 godziny negatywnego wyniku testu PCR na SARS-CoV-2, licząc od daty wykonania badania figurującej w dokumencie.  Dokument musi zawierać: * imię i nazwiska osoby zgodnie z dokumentem tożsamość którym się legitymuje; * dane kontaktowe laboratorium, które przeprowadziło badanie; * datę dokonania testu; * metodę wykonania (PCR); * negatywny wynik  testu napisany alfabetem łacińskim (np. Negative) dozwalającym interpretację wyników.

Informacje o lotach liniami Enter Air, LOT, Wizzair, Ryanair

Lecąc z LOT każdy pasażer może wziąć ze sobą: Jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg (wymiary 55x40x23cm). Bagaż rejestrowany za dopłatą:  - bagaż rejestrowany 23kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) - cena 250PLN/sztuka W przypadku rejsów z oznaczeniem c" (przykład LO8587c) bagaż rejestrowany 23 kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) wliczony jest w cenę przelotu. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą, dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. W przypadku przelotów liniami LOT wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. /// Lecąc z WIZZ, każdy pasażer może wziąć ze sobą: jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).    Bagaż rejestrowany za dopłatą z podziałem na porty wylotowe (podane ceny za bagaż w dwie strony) Katowice - 10 kg w cenie 320 PLN/sztuka - 20 kg w cenie 440 PLN/sztuka - 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka Poznań - 10 kg w cenie 380 PLN/sztuka - 20 kg w cenie 570 PLN/sztuka - 32 kg w cenie 760 PLN/sztuka Warszawa - 10 kg w cenie 330 PLN/sztuka - 20 kg w cenie 450 PLN/sztuka - 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka Wrocław - 10 kg w cenie 350 PLN/sztuka - 20 kg w cenie 530 PLN/sztuka - 32 kg w cenie 720 PLN/sztuka WIZZ Priority w cenie 120 PLN/osoba w dwie strony Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. W przypadku przelotów liniami Wizz Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. /// Lecąc Ryanair, każdy pasażer może wziąć ze sobą: jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 20 x 25 cm (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).     Bagaż rejestrowany za (podane ceny za bagaż w dwie strony): - 10 kg (55x40x20cm) w cenie 160 PLN/sztuka - 20 kg (119x119x81cm) w cenie 270 PLN/sztuka Pierwszeństwo wejścia na pokład - 70zł/osoba Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu - nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55x40x20 cm. Wybór miejsca (za opłatą) - wycena indywidualna Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji może wiązać się z wyższą cenami. W przypadku przelotów liniami Ryanair wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. /// Enter Air W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Przelot oparty jest o dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się przy założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników. Przy rezerwacjach założonych na wyloty do Bułgarii z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.


Opis hotelu Villas Elenite według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Ville położone są na wzgórzu w spokojnej wakacyjnej wiosce Elenite z dala od zgiełku kurortu Słoneczny Brzeg ale tylko ok 9 km, do lotniska w Burgas jest 45 km.
Kompleks Elenite składa się z 483 willi 2 piętrowych odnowionych w 2014 roku, na terenie jest również park wodny Atlantis.
Do przepięknej piaszczystej plaży dzieli hotel zaledwie parenaście metrów – serwis plażowy jest bezpłatny a ręczniki plażowe za kaucją.
Do dyspozycji gości:
Restauracje, 2 restauracje a la carte, bary, klub nocny Galaxy, bar w aquaparku, bar na plaży, sala konferencyjna, mogąca pomieścić do 300 osób,  wi fi w lobby bezpłatne, sala telewizyjna, odpłatnie: centrum spa, wypożyczalnia samochodów, sauna, masaże.

Pokoje:

W części Villas są to 2- piętrowe bungalowy, łącznie jest 474 pokoi, położone są w pierwszej i drugiej linii. Każdy pokój posiada: klimatyzację, łazienkę z prysznicem/wanną i suszarką, mini bar i sejf -płatne, telefon, tv, balkon, taras

Wyżywienie:

W hotelu jest formuła wyżywienia all inclusive składa się ze śniadań, obiadów, przekąsek i kolacji, oraz napoi bezalkoholowych i lokalnych napoi alkoholowych, podawane są w godzinach 10-22:30, wszystkie dania są w formie bufetu.

Sport i rozrywka:

Basen zewnętrzny, fitness, siatkówka, animacje, aquapark.
Atrakcje odpłatne: boisko do tenisa, kręgle, mini golf, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci:

Aquapark Atlantis, animacje – dzienny program obejmuje różne rodzaje sportów, rzutki, siatkówkę, zajęcia wodne, water polo, plac zabaw, brodzik, mini club dla dzieci w wieku 4-12 lat.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA BUŁGARSKA

****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

*    Ville usytuowane są wśród pięknego parku pomiędzy morzem a górami. Do lotniska w Burgas jest 45 km, natomiast do centrum kurortu Słoneczny Brzeg jest ok. 9 km.

Plaża

*    W zależności od villi: 0-150 m od piaszczystej, szerokiej plaży; *    Leżaki i parasole na plaży są bezpłatne.

Zakwaterowanie

*    493 ville; *    Typy pokoi: ville w 1. linii brzegowej (ok. 16-20 m2), ville w 2. linii brzegowe (ok. 16-20m2), royal villas (ok. 40m2); *    Wyposażenie: sejf (płatny ok. 7 leva/dzień), mini bar (na zamówienie), TV, telefon, klimatyzacja, balkon lub taras, (dodatkowe łożko w większości villi w 1. i 2. linii brzegowej to łożko piętrowe).

Restauracje i bary

*    Restauracja główna, 2 restauracje a'la carte na terenie kompleksu (narodowa bułgarska, kuchnia śródziemnomorska); Goście mogą raz na tydzień skorzystać z restauracji a' la carte po uprzedniej rezerwacji); *    4 bary: lobby bar, bar w Aquaparku, bar przy basenie, klub nocny, (bar na plaży-płatny); *    Na terenie kompleksu znajdują się również pub irlandzki, klub nocny, cukiernia (dodatkowo płatne).

Wyżywienie

*    Opcja All inclusive obejmuje: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej; Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są w hotelowych barach w godzinach 10.00-24.00, w barze w klubie nocnym do 02:00. Darmowe przekąski oraz napoje bezalkoholowe w barze w aquaparku.

Sport i rozrywka

*    Basen zewnętrzny, Aquapark ze zjeżdzalniami i lunapark (wstęp i atrakcje bezpłatne); *    Bezpłatnie: siatkówka plażowa, aerobik, wodna gimnastyka, water polo, rzutki, tenis stołowy, centrum fitness, bilard, kort tenisowy, mini golf, (atrakcje znajdują się na terenie całego kompleksu); *    Odpłatnie: centrum spa (masaże, sauna, gabinet kosmetyczny, jacuzzi), kręgle, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

*    Program animacyjny, plac zabaw, mini klub, aquapark, nowopowstały lunapark (ciuchcia, karuzele), brodzik, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka dla niemowląt (darmowe).

Pozostałe udogodnienia

*    Supermarket, pralnia, sejf (płatny ok. 7 leva/dzień), centrum urody, fryzjer, parking (płatny ok. 12 leva/dzień), bankomat, kawiarenka internetowa (płatna w hotelu Royal Park), winiarnia ( w pobliżu hotelu Royal Castle), sale konferencyjne, apteka, bezprzewodowy dostęp do Internetu Wi-Fi w pobliżu recepcji.

Naszym zdaniem

*    Hotel z aquaparkiem oraz lunaparkiem polecany zarówno dla rodzin z dziećmi jak i dla osób aktywnych. Urozmaicony program animacyjny, profesjonalna obsługa oraz smaczne jedzenie zadowolą każdego Klienta. Pokoje są starsze, mają podstawowy standard.

Strona internetowa

*    http://www.villaselenite-bg.net


Opis hotelu Villas Elenite według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Ville położone są na wzgórzu w spokojnej wakacyjnej wiosce Elenite z dala od zgiełku kurortu Słoneczny Brzeg ale tylko ok 9 km, do lotniska w Burgas jest 45 km.
Kompleks Elenite składa się z 483 willi 2 piętrowych odnowionych w 2014 roku, na terenie jest również park wodny Atlantis.
Do przepięknej piaszczystej plaży dzieli hotel zaledwie parenaście metrów – serwis plażowy jest bezpłatny a ręczniki plażowe za kaucją.
Do dyspozycji gości:
Restauracje, 2 restauracje a la carte, bary, klub nocny Galaxy, bar w aquaparku, bar na plaży, sala konferencyjna, mogąca pomieścić do 300 osób,  wi fi w lobby bezpłatne, sala telewizyjna, odpłatnie: centrum spa, wypożyczalnia samochodów, sauna, masaże.

Pokoje:

W części Villas są to 2- piętrowe bungalowy, łącznie jest 474 pokoi, położone są w pierwszej i drugiej linii. Każdy pokój posiada: klimatyzację, łazienkę z prysznicem/wanną i suszarką, mini bar i sejf -płatne, telefon, tv, balkon, taras

Wyżywienie:

W hotelu jest formuła wyżywienia all inclusive składa się ze śniadań, obiadów, przekąsek i kolacji, oraz napoi bezalkoholowych i lokalnych napoi alkoholowych, podawane są w godzinach 10-22:30, wszystkie dania są w formie bufetu.

Sport i rozrywka:

Basen zewnętrzny, fitness, siatkówka, animacje, aquapark.
Atrakcje odpłatne: boisko do tenisa, kręgle, mini golf, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci:

Aquapark Atlantis, animacje – dzienny program obejmuje różne rodzaje sportów, rzutki, siatkówkę, zajęcia wodne, water polo, plac zabaw, brodzik, mini club dla dzieci w wieku 4-12 lat.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

Nowość All Inclusive Basen

Jednym zdaniem

Hotel usytuowany w kurorcie Elenite oferuje odkryty basen, klimatyzowane pokoje oraz bezpłatny wstęp do parku wodnego Atlantyda. 

Opis miejscowości

Elenite jest małą miejscowością turystyczną  położoną nad Morzem Czarnym, zaledwie 9 km od kurortu Słoneczny Brzeg i 45 km od jednego z największych miast Bułgarii - Burgas. Jest to doskonałe miejsce na rodzinne wczasy - znacznie spokojniejsze niż oblegany przez turystów Słoneczny Brzeg. W Elenite znajdziemy przepiękną plażę, park wodny oraz sporo atrakcji dla miłośników aktywnego wypoczynku i sportów wodnych więc  podczas urlopu na pewno nie będziemy narzekać na brak atrakcji.

Budynek

Niskie, 2 -piętrowe wille, odnowione w 2014 r. zlokalizowane w kompleksie Elenite, tworzącym wspaniałą wakacyjną wioskę, położoną ok. 9 km od centrum Słonecznego Brzegu oraz 15 km od zabytkowego Nessebaru. Rozlokowane na rozległym, parkowym terenie w otoczeniu zieleni, tuż przy piaszczystej plaży. Oficjalna kategoria lokalna ****.

Pokoje

2-osobowe z możliwością jednej lub dwóch dostawek (możliwe łóżka piętrowe lub rozkładana sofa), łazienka z prysznicem lub wanną i WC,  TV sat, klimatyzacja,  telefon, sejf (odpłatnie 7BGN/dzień), suszarka do włosów (dostępna w recepcji, wymagany depozyt), balkon lub taras. Pokoje standardowe (1. lub 2. linia brzegowa) oraz Royal Villas w pierwszej linii brzegowej, o podwyższonym standardzie i większej powierzchni.

Do dyspozycji gości

Basen zewnętrzny, leżaki i parasole przy basenie i na plaży, brodzik dla dzieci, restauracje , bar, recepcja 24 h, windy, Wi-Fi przy recepcji. Na terenie kompleksu Elenite: plac zabaw dla dzieci, fitness, centrum wellness & SPA (odpłatnie: sauna, łaźnia parowa, solarium, jacuzzi, masaże), tenis stołowy i rzutki (odpłatnie), mini market, klub nocny, bilard, kręgle (odpłatnie), parking (odpłatnie 12 BGN/dzień), sejf (odpłatnie), bankomat, codzienne animacje w różnych językach, park wodny Atlantyda w centrum Elenite czynny w godz. 09:00-19:00 (leżaki i posiłki na terenie Aquaparku dodatkowo płatne).

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu lub do 150m w zależności od miejsca zakwaterowania,  parasole i leżaki bezpłatnie dla gości hotelu

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:30-14:30) i kolacje (18:30-21:00) serwowane w formie urozmaiconego bufetu. Raz w tygodniu kolacja w jednej z restauracji a la carte (wymagana rezerwacja), ciasto i lody (10:30-22:30), przekąski (10:30-17:30), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe: wino, piwo, woda, napoje gazowane, kawa, herbata (10:00 -23:00).

Cena zawiera

9 lub 7 noclegów (autokar/dojazd własny) * 10 lub 11 noclegów (samolot) * wyżywienie wg oferty * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NW + bagaż + choroby przewlekłe - Signal Iduna * podatek VAT * w opcji dojazdu autokarem - opieka pilota przewozowego * w opcji samolotowej -transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Dopłaty

Obligatoryjne: taksa klimatyczna 7 /os. - płatna na miejscu.

Uwaga

Errata do Katalogu Lato2015 - str. 73 Do dyspozycji gości: Leżaki i parasole na terenie parku wodnego Atlandyda bez dodatkowych opłat.


Opis hotelu Villas Elenite według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Ville położone są na wzgórzu w spokojnej wakacyjnej wiosce Elenite z dala od zgiełku kurortu Słoneczny Brzeg ale tylko ok 9 km, do lotniska w Burgas jest 45 km.
Kompleks Elenite składa się z 483 willi 2 piętrowych odnowionych w 2014 roku, na terenie jest również park wodny Atlantis.
Do przepięknej piaszczystej plaży dzieli hotel zaledwie parenaście metrów – serwis plażowy jest bezpłatny a ręczniki plażowe za kaucją.
Do dyspozycji gości:
Restauracje, 2 restauracje a la carte, bary, klub nocny Galaxy, bar w aquaparku, bar na plaży, sala konferencyjna, mogąca pomieścić do 300 osób,  wi fi w lobby bezpłatne, sala telewizyjna, odpłatnie: centrum spa, wypożyczalnia samochodów, sauna, masaże.

Pokoje:

W części Villas są to 2- piętrowe bungalowy, łącznie jest 474 pokoi, położone są w pierwszej i drugiej linii. Każdy pokój posiada: klimatyzację, łazienkę z prysznicem/wanną i suszarką, mini bar i sejf -płatne, telefon, tv, balkon, taras

Wyżywienie:

W hotelu jest formuła wyżywienia all inclusive składa się ze śniadań, obiadów, przekąsek i kolacji, oraz napoi bezalkoholowych i lokalnych napoi alkoholowych, podawane są w godzinach 10-22:30, wszystkie dania są w formie bufetu.

Sport i rozrywka:

Basen zewnętrzny, fitness, siatkówka, animacje, aquapark.
Atrakcje odpłatne: boisko do tenisa, kręgle, mini golf, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci:

Aquapark Atlantis, animacje – dzienny program obejmuje różne rodzaje sportów, rzutki, siatkówkę, zajęcia wodne, water polo, plac zabaw, brodzik, mini club dla dzieci w wieku 4-12 lat.



Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Sunshine

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Bułgaria/Elenite

OPIS HOTELU

Lokalizacja- odległość od plaży: 150m

- położenie

Słoneczny Brzeg - Elenite- odległość od centrum: 9 km- odległość od lotniska w Burgas: 45 kmPlaża- piaszczysta- leżaki, parasole, materace - bezpłatne

- ręczniki plażowe za kaucjąHotel- ilość gwiazdek

4- rok otwarcia: 1986

- rok odnowienia

2007- ilość pokoi: 474- wille znajdują się na terenie wioski wakacyjnej Elenite- ilość basenów: 1 basen zewnętrzny dla dorosłych , brodzik dla dzieci, na terenie kompleksu znajduje się Aquapark Atlantis (wstęp bezpłatny, korzystanie z udogodnień dodatkowo płatne)Udogodnienia- bezpłatne: dyskoteka (napoje płatne), salka telewizyjna

- płatne

SPA, siłownia, salon piękności, fryzjer, fitness, sauna, łaźni a parowa, solarium, masaże, jacuzzi, sklep, wypożyczalnia samochodów, parking, 2 sale konferencyjne, sala gier, pralnia

Internet - WI FI w lobby płatne

- kawiarenka internetowa płatna- oficjalna strona

www.victoria-group.netPokoje - wyposażenie: łazienka z wanną , suszarka do włosów, klimatyzacja, TV, mini bar(w dniu przyjazdu wypełniony wodą), sejf (płatny), telefon, balkon- kombinacja zakwaterowania: 1, 2, 2+1, 3Restauracje i bary- Restauracje: restauracja główna, 3 restauracje tematyczne (raz na pobyt bezpłatne), Snack Bar

- Bary

lobby bar, bar przy basenie, kawiarnia(płatna, na terenie kompleksu), winiarnia (płatna, na terenie kompleksu)Wyżywienie - All Inclusive: 10:00-23:00- posiłki: śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski i lody, kolacjaRozrywka- animacje dla dzieci i dorosłych w ciągu dnia i wieczorem

Sporty- bezpłatne: ping pong, siatkówka plażowa, rzutki, aerobik, gimnastyka w wodzie

- płatne

kręgle, bilard, mini golf, kort tenisowy, sporty wodne na plażyDla dzieci- mini klub 4-12 lat - menu dla dzieci

- łóżeczko


Opis hotelu Villas Elenite według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Ville położone są na wzgórzu w spokojnej wakacyjnej wiosce Elenite z dala od zgiełku kurortu Słoneczny Brzeg ale tylko ok 9 km, do lotniska w Burgas jest 45 km.
Kompleks Elenite składa się z 483 willi 2 piętrowych odnowionych w 2014 roku, na terenie jest również park wodny Atlantis.
Do przepięknej piaszczystej plaży dzieli hotel zaledwie parenaście metrów – serwis plażowy jest bezpłatny a ręczniki plażowe za kaucją.
Do dyspozycji gości:
Restauracje, 2 restauracje a la carte, bary, klub nocny Galaxy, bar w aquaparku, bar na plaży, sala konferencyjna, mogąca pomieścić do 300 osób,  wi fi w lobby bezpłatne, sala telewizyjna, odpłatnie: centrum spa, wypożyczalnia samochodów, sauna, masaże.

Pokoje:

W części Villas są to 2- piętrowe bungalowy, łącznie jest 474 pokoi, położone są w pierwszej i drugiej linii. Każdy pokój posiada: klimatyzację, łazienkę z prysznicem/wanną i suszarką, mini bar i sejf -płatne, telefon, tv, balkon, taras

Wyżywienie:

W hotelu jest formuła wyżywienia all inclusive składa się ze śniadań, obiadów, przekąsek i kolacji, oraz napoi bezalkoholowych i lokalnych napoi alkoholowych, podawane są w godzinach 10-22:30, wszystkie dania są w formie bufetu.

Sport i rozrywka:

Basen zewnętrzny, fitness, siatkówka, animacje, aquapark.
Atrakcje odpłatne: boisko do tenisa, kręgle, mini golf, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci:

Aquapark Atlantis, animacje – dzienny program obejmuje różne rodzaje sportów, rzutki, siatkówkę, zajęcia wodne, water polo, plac zabaw, brodzik, mini club dla dzieci w wieku 4-12 lat.



Orex

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel wybudowany w 1986 roku, odnowiony w 2017 roku, usytuowany na terenie o powierzchni 1.890 m2, należy do kompleksu Royal Club Victoria Elenite; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny, aqua-park, restauracja główna, 3 restauracje A la carte (1 wizyta w wybranej restauracji gratis – bułgarska, śródziemnomorska, włoska), 2 bary (bar na plaży – płatny)

Położenie

ok. 9 km od centrum Słonecznego Brzegu, ok. 15 km do Nesseberu, ok. 36 km od lotniska w Burgas

Plaża

prywatna, piaszczysta plaża znajduje się ok. 150 m od hotelu; leżaki i parasole przy basenie oraz na plaży – bezpłatne

Zakwaterowanie

447 pokoi: 438 pokoi w villach First i Second Line (ok. 16-20 m2) – w First Line maksymalne zakwaterowanie 2+1, widok na morze, w Second Line – zakwaterowanie 2+2, widok na park; 9 pokoi w Royal Villas (ok. 40 m2) z widokiem na morze, maksymalne zakwaterowanie 2+2; wyposażenie: klimatyzacja, TV-SAT, sejf (płatny), mini lodówka, kuchnia (w Royal Villas), łazienka z wanną i prysznicem, balkon lub taras

Wyżywienie

All Inclusive – śniadanie (07.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe  bezpłatne (lobby bar - 10.00-24.00, bar przy basenie 10.00-17.00); dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane, bar na plaży (09.00-24.00)

Sport i rozrywka

animacje, szachy, mini golf, mini piłka nożna, dyskoteka (napoje płatne), kort tenisowy (wypożyczenie sprzętu płatne ok. 12 BGN/h), siłownia

Dodatkowo płatne

centrum Spa & Wellness, zabiegi na twarz i ciało, fryzjer, sauna, luna park, łaźnia turecka, squash, oświetlenie kortów, bilard, kręgle, rzutki, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

animacje, plac zabaw, mini klub, wysokie krzesełka w restauracji, menu dla dzieci (na życzenie – dodatkowo płatne),  łóżeczko (na życzenie)

www

http://victoriagroup.bg/holiday-village-elentie ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.


Opis hotelu Villas Elenite według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Ville położone są na wzgórzu w spokojnej wakacyjnej wiosce Elenite z dala od zgiełku kurortu Słoneczny Brzeg ale tylko ok 9 km, do lotniska w Burgas jest 45 km.
Kompleks Elenite składa się z 483 willi 2 piętrowych odnowionych w 2014 roku, na terenie jest również park wodny Atlantis.
Do przepięknej piaszczystej plaży dzieli hotel zaledwie parenaście metrów – serwis plażowy jest bezpłatny a ręczniki plażowe za kaucją.
Do dyspozycji gości:
Restauracje, 2 restauracje a la carte, bary, klub nocny Galaxy, bar w aquaparku, bar na plaży, sala konferencyjna, mogąca pomieścić do 300 osób,  wi fi w lobby bezpłatne, sala telewizyjna, odpłatnie: centrum spa, wypożyczalnia samochodów, sauna, masaże.

Pokoje:

W części Villas są to 2- piętrowe bungalowy, łącznie jest 474 pokoi, położone są w pierwszej i drugiej linii. Każdy pokój posiada: klimatyzację, łazienkę z prysznicem/wanną i suszarką, mini bar i sejf -płatne, telefon, tv, balkon, taras

Wyżywienie:

W hotelu jest formuła wyżywienia all inclusive składa się ze śniadań, obiadów, przekąsek i kolacji, oraz napoi bezalkoholowych i lokalnych napoi alkoholowych, podawane są w godzinach 10-22:30, wszystkie dania są w formie bufetu.

Sport i rozrywka:

Basen zewnętrzny, fitness, siatkówka, animacje, aquapark.
Atrakcje odpłatne: boisko do tenisa, kręgle, mini golf, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci:

Aquapark Atlantis, animacje – dzienny program obejmuje różne rodzaje sportów, rzutki, siatkówkę, zajęcia wodne, water polo, plac zabaw, brodzik, mini club dla dzieci w wieku 4-12 lat.



Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Oasis Tours

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

OPIS

Jest częścią rozległego kompleksu wypoczynkowego Royal Club Victoria Elenite, który oferuje praktycznie wszystko, czego można zapragnąć podczas letniego wypoczynku. Goście zakwaterowani są w przestronnych willach, które znajdują się w otoczeniu pięknego ogrodu. Obiekt zapewnia swoim Gościom liczne atrakcje - ciekawą ofertę rozrywkową i mnóstwo atrakcji dla najmłodszych - aquapark, mini klub, lunapark.

Położenie

Elenite, ok 15 km od Nessebaru, ok. 9 km od Słonecznego Brzegu. W pobliżu - park wodny Atlantida, sklepy, bary. Lotnisko Burgas, ok. 36 km od hotelu.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu (do 150 m w zależności od zakwaterowania), piaszczysta; leżaki i parasole bezpłatne.

Hotel

Internet - Wi-Fi bezpłatne w miejscach ogólnodostępnych. Hotel dysponuje 447 pokojami. W hotelu znajduje się całodobowa recepcja, przechowalnia bagażu, kantor. Płatne - wypożyczalnia samochodów, parking, centrum Spa, sklepy, apteka, pomoc medyczna (Spa, sklepy, apteka, pomoc medyczna na terenie kompleksu). Oficjalna kategoria bułgarska ****

Pokoje

Klimatyzacja, łazienka (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów), sejf (płatny, ok. 8 BGN/dzień), TV-sat, mała lodówka, telefon, balkon lub taras, Pokój standardowy zlokalizowany w drugiej linii - 2-osobowy z możliwością dostawki dla 1 osoby dorosłej lub 2 dzieci, część pokoi z łóżkami piętrowymi, powierzchnia ok. 16-20 m2.

Rekreacja, Sport, Atrakcje

Basen zewnętrzny, bezpłatne leżaki i parasole przy basenie. Na terenie kompleksu - 6 razy w tygodniu dzienny i wieczorny program sportowo-rekreacyjny, aquapark Atlantida, szachy, piłka nożna, lunapark, fitness; płatne - squash, kort tenisowy (płatne wypożyczenie sprzętu), minigolf (wypożyczenie sprzętu za kaucją), gry wideo, sporty wodne na plaży, bilard, centrum Spa.

Dla dzieci

Dziecięce krzesła w restauracji, animacje. Na terenie kompleksu - plac zabaw, mini klub, lunapark z karuzelami (czynny 6 dni w tygodniu w sezonie, w godz. 18.00-21.00)

Wyżywienie

All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski, lody w wyznaczonych barach. Wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w wyznaczonych barach w określonych godzinach. Raz na 7-dniowy pobyt kolacja w restauracji a la - carte wymagana wcześniejsza rezerwacja.

Restauracje i bary

Restauracja główna, 3 restauracje a la carte (bułgarska, śródziemnomorska, włoska), bar w lobby, bar na plaży (płatny). Na terenie kompleksu - 3 bary i klub.

Informacje dodatkowe

Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All inclusive Goście otrzymują w dniu przyjazdu, podczas zameldowania. All Inclusive w wyznaczonych barach. Goście korzystający z pakietu All inclusive zobowiązani są do noszenia opasek. W restauracjach obowiązuje formalny strój (mężczyźni długie spodnie). Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Część barów, restauracji i innych atrakcji działa tylko w wysokim sezonie (01.06-01.09). Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu - październik 2017.

Warto wyróżnić

* Przy plaży * Program animacyjny * Dla rodzin z dziećmi * Duży kompleks i moc atrakcji na terenie kompleksu * Doskonały do spacerów brzegiem morza i promenadą * Malownicze położenie


Opis hotelu Villas Elenite według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Ville położone są na wzgórzu w spokojnej wakacyjnej wiosce Elenite z dala od zgiełku kurortu Słoneczny Brzeg ale tylko ok 9 km, do lotniska w Burgas jest 45 km.
Kompleks Elenite składa się z 483 willi 2 piętrowych odnowionych w 2014 roku, na terenie jest również park wodny Atlantis.
Do przepięknej piaszczystej plaży dzieli hotel zaledwie parenaście metrów – serwis plażowy jest bezpłatny a ręczniki plażowe za kaucją.
Do dyspozycji gości:
Restauracje, 2 restauracje a la carte, bary, klub nocny Galaxy, bar w aquaparku, bar na plaży, sala konferencyjna, mogąca pomieścić do 300 osób,  wi fi w lobby bezpłatne, sala telewizyjna, odpłatnie: centrum spa, wypożyczalnia samochodów, sauna, masaże.

Pokoje:

W części Villas są to 2- piętrowe bungalowy, łącznie jest 474 pokoi, położone są w pierwszej i drugiej linii. Każdy pokój posiada: klimatyzację, łazienkę z prysznicem/wanną i suszarką, mini bar i sejf -płatne, telefon, tv, balkon, taras

Wyżywienie:

W hotelu jest formuła wyżywienia all inclusive składa się ze śniadań, obiadów, przekąsek i kolacji, oraz napoi bezalkoholowych i lokalnych napoi alkoholowych, podawane są w godzinach 10-22:30, wszystkie dania są w formie bufetu.

Sport i rozrywka:

Basen zewnętrzny, fitness, siatkówka, animacje, aquapark.
Atrakcje odpłatne: boisko do tenisa, kręgle, mini golf, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci:

Aquapark Atlantis, animacje – dzienny program obejmuje różne rodzaje sportów, rzutki, siatkówkę, zajęcia wodne, water polo, plac zabaw, brodzik, mini club dla dzieci w wieku 4-12 lat.



Ski Sun

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

***Bułgaria/Burgas

ATUTY

piaszczysta plaża z płytkim zejściem do morza dla dzieciidealny dla rodzin z dziećmi park i ścieżki spacerowetaksówki wodne z hotelu na półwysep Nessebarmałe, klimatyczne ville u podnóża górGRATIS:duży Aquapark Atlanitda oraz napoje w barze3 restauracje A la carteleżaki i parasole przy basenie, plaży i w aquaparku w cenieWifi na terenie hotelukolejka turystyczna na terenie kompleksu

POŁOŻENIE

na terenie kompleksu Royal Club Elenite, ok. 9 km. Od Centrum Słonecznego Brzegu i ok. 15 km od antycznego półwyspu Nessebar. Z kompleksu Royal Club codziennie (kilka razy) kursują płatne taksówki wodne na Nessebar. Przy aquaparku Atlantida przystanek komunikacji miejskiej, dobre połączenia ze Sveti Vlas i Słonecznym Brzegiem.

PLAŻA

bezpośrednio przy hotelu 50 m. piaszczysta, wąska plaża z płytkim zejściem do morza, idealna dla dzieci. Przy plaży teren zielony, alejki, drzewa, leżaki i parasole w cenie. W hotelu nie ma ręczników plażowych.

DLA DZIECI

mini klub dla dzieci 4-12 lat (godziny otwarcia: 10-12:00 i 15-17:00), przy mini klubie osoby basen dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji, menu dla dzieci, łóżeczko dla dzieci do 2 lat (w cenie, na zapytanie). Duży aquapark Atlantida" na terenie kompleksu Royal Club Elenite w cenie wstęp, godziny otwarcia: 9:00-18:00 (otwarty w sezonie od 1.06 do 15.09).

HOTEL

hotel wybudowany w 1986 r. zabudowa w tradycyjnym stylu ville oferuje łącznie 447 pokoi, recepcja z lobby w stylu architektury malowniczym nawiązującej do tradycji, bez wind, Wifi w recepcji/lobby w cenie, kantor, sklepy i bankomat na terenie kompleksu Royal Club Elenite. Przy hotelu basen 120 m3z tarasem słonecznym. Leżaki i parasole w cenie.

KATEGORIA LOKALNA

3 gwiazdki.

POKOJE

Pokoje w Villach: funkcjonalne wyposażone: klimatyzacja, telefon, TV, sejf (za opłatą), mini lodówka, suszarka, wanna lub prysznic, balkon lub taras (żelazko na recepcji). Nie ma zestawu do parzenia kawy i herbaty. Żelazo do wypożyczenia na recepcji.Pokoje dwuosobowe Villa od strony gór lub morza: ok. 16-20 m kw. Łóżko podwójne (lub 2 połączone łóżka pojedyncze), dla 2 os. i max. 2 dzieci na dostawce/rozkładany fotel.Studio Villa od strony parku: przestronniejsze ok. 40 m kw. Łóżko podwójne (lub 2 połączone łóżka pojedyncze), dla 2 os. i max. 2 dzieci na dostawce/rozkładany fotel.

SPORT I ROZRYWKA

w cenie: tenis stołowy, fitness, tenis, mini golf. Za opłatą: kręgle od 16-23:00 (1 gra/os. ok. 10 BGN), Windsurfing&Water sports" przy plaży. Animacje w hotelu: bardzo urozmaicony program animacji dla dzieci i dorosłych w sąsiednim hotelu Elenite Villas (ok. 100 m.). Wieczorne przedstawienia w amfiteatrze, muzyka na żywo, show,Night club Galaxi.

WELLNESS

na terenie kompleksu Royal Club Elenite za opłatą w godz: 9:00 - 21:00( w sezonie od 1.06 - 15.09).

WYŻYWIENIE

ALL INCLUSIVE: 3 posiłki w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i bułgarska:Śniadanie: w godz: 7:30-10:00.Obiad: w godz: 12:30-14:30.Kolacja: w godz: 18:30-21:00.Dla gości 3 restauracje A la carte (przy minim pobytu 4 dni, 1 wejście/7 noclegów w cenie, wymagana wcześniejsza rezerwacja, miejsca limitowane): restauracja Sozopol z kuchnią bułgarską, restauracja Mediterranean z kuchnią śródziemnomorską, restauracja włoska.Snack Bar: przekąski i napoje w godz: 10-18:00. Sweet Shop Phipopolis" ciastka, słodycze, napoje, kawa, herbata na terenie kompleksu w godz: 10-17:00. Lody w lodziarni w godz: 10-16:30.Lobby bar: w godz: 10-24:00, bar przy basenie w godz: 10-18:00, bar w aquaparku Atlantida w godz: 9-17:00. W holu animacyjnym Broadway" w godz: 20-23:00.Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz: 10:00-24:00.

PARKING

przy wjeździe do kompleksu Elenite płatny ok. 12 BGN/dzień.

ZWIERZĘ DOMOWE

hotel akceptuje psy: do 5 kg, za opłatą ok. 10 BGN/dzień (wymagana rezerwacja).

CHECK IN/CHECK OUT

zakwaterowanie w dniu przyjazdu od 14:00, wykwaterowanie w dniu wyjazdu do 12:00


Opis hotelu Villas Elenite według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Ville położone są na wzgórzu w spokojnej wakacyjnej wiosce Elenite z dala od zgiełku kurortu Słoneczny Brzeg ale tylko ok 9 km, do lotniska w Burgas jest 45 km.
Kompleks Elenite składa się z 483 willi 2 piętrowych odnowionych w 2014 roku, na terenie jest również park wodny Atlantis.
Do przepięknej piaszczystej plaży dzieli hotel zaledwie parenaście metrów – serwis plażowy jest bezpłatny a ręczniki plażowe za kaucją.
Do dyspozycji gości:
Restauracje, 2 restauracje a la carte, bary, klub nocny Galaxy, bar w aquaparku, bar na plaży, sala konferencyjna, mogąca pomieścić do 300 osób,  wi fi w lobby bezpłatne, sala telewizyjna, odpłatnie: centrum spa, wypożyczalnia samochodów, sauna, masaże.

Pokoje:

W części Villas są to 2- piętrowe bungalowy, łącznie jest 474 pokoi, położone są w pierwszej i drugiej linii. Każdy pokój posiada: klimatyzację, łazienkę z prysznicem/wanną i suszarką, mini bar i sejf -płatne, telefon, tv, balkon, taras

Wyżywienie:

W hotelu jest formuła wyżywienia all inclusive składa się ze śniadań, obiadów, przekąsek i kolacji, oraz napoi bezalkoholowych i lokalnych napoi alkoholowych, podawane są w godzinach 10-22:30, wszystkie dania są w formie bufetu.

Sport i rozrywka:

Basen zewnętrzny, fitness, siatkówka, animacje, aquapark.
Atrakcje odpłatne: boisko do tenisa, kręgle, mini golf, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci:

Aquapark Atlantis, animacje – dzienny program obejmuje różne rodzaje sportów, rzutki, siatkówkę, zajęcia wodne, water polo, plac zabaw, brodzik, mini club dla dzieci w wieku 4-12 lat.



Neckermann

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Słoneczny Brzeg, Bułgaria

Opis hotelu

Hotel położony jest w miejscowości Elenite, 100 m od plaży, 5 km od przystani Dinevi, 6,5 km od centrum Sweti Włas i 10,5 km od kurortu Słoneczny Brzeg.

Udogodnienia i serwisy zawierają: restaurację, bar, basen, basen dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, Internet bezprzewodowy, parking (płatny), siłownię (płatna), zabiegi spa (płatne), salę konferencyjną oraz całodobową recepcję.

Pokoje wyposażone są w: klimatyzację, TV, telefon, sejf (płatny), minibar, łazienkę i balkon/taras.

Informujemy, że niektóre z powyższych udogodnień mogą być niedostępne z uwagi na warunki pogodowe i sezonowe.

Adres: Elenite, 8256 Sweti Włas, Słoneczny Brzeg, Bułgaria.


Opis hotelu Villas Elenite według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Ville położone są na wzgórzu w spokojnej wakacyjnej wiosce Elenite z dala od zgiełku kurortu Słoneczny Brzeg ale tylko ok 9 km, do lotniska w Burgas jest 45 km.
Kompleks Elenite składa się z 483 willi 2 piętrowych odnowionych w 2014 roku, na terenie jest również park wodny Atlantis.
Do przepięknej piaszczystej plaży dzieli hotel zaledwie parenaście metrów – serwis plażowy jest bezpłatny a ręczniki plażowe za kaucją.
Do dyspozycji gości:
Restauracje, 2 restauracje a la carte, bary, klub nocny Galaxy, bar w aquaparku, bar na plaży, sala konferencyjna, mogąca pomieścić do 300 osób,  wi fi w lobby bezpłatne, sala telewizyjna, odpłatnie: centrum spa, wypożyczalnia samochodów, sauna, masaże.

Pokoje:

W części Villas są to 2- piętrowe bungalowy, łącznie jest 474 pokoi, położone są w pierwszej i drugiej linii. Każdy pokój posiada: klimatyzację, łazienkę z prysznicem/wanną i suszarką, mini bar i sejf -płatne, telefon, tv, balkon, taras

Wyżywienie:

W hotelu jest formuła wyżywienia all inclusive składa się ze śniadań, obiadów, przekąsek i kolacji, oraz napoi bezalkoholowych i lokalnych napoi alkoholowych, podawane są w godzinach 10-22:30, wszystkie dania są w formie bufetu.

Sport i rozrywka:

Basen zewnętrzny, fitness, siatkówka, animacje, aquapark.
Atrakcje odpłatne: boisko do tenisa, kręgle, mini golf, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci:

Aquapark Atlantis, animacje – dzienny program obejmuje różne rodzaje sportów, rzutki, siatkówkę, zajęcia wodne, water polo, plac zabaw, brodzik, mini club dla dzieci w wieku 4-12 lat.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Villas Elenite
Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
Filmy hotelu Villas Elenite:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Villa Elenite!
https://youtu.be/qh3y6oRdIW0

Opinie o Hotelu Villas Elenite

4.1
polecam

Cały kompleks bardzo ładny, zadbany, piękny ogród, ładna plaża, tylko z kamieniami gdzieniegdzie. Pokoje słabe, niewielkie, wyposażenie stare, ale tam tylko spaliśmy więc jakoś daliśmy radę. Aquapark fajny, dzieciaki były mega zadowolone. Jedzenie też nie za szczególne, ale w sąsiednim Royal Bay też można było jeść i tam wybór był większy. Tak więc jak ktoś nie chce wydać za dużo, nie ma wielkich wymagań, a spędzić przyjemne wakacje z rodzinką, to tutaj będzie ok.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.1

Masz pytania o Hotel Villas Elenite? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00