Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
1 / 21
Udogodnienia hotelu Riva
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Riva
star 3

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Riva:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Riva:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 czerwca 2018

Hotel Riva w ofercie Biura podróży:

Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Burgas

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

Odnowiony w 2015 r. Na terenie hotelu znajdują się restauracja, 2 bary, winda, pralnia, 2 baseny odkryte, sejf w recepcji (płatny ok. 3€/dzień).

rabaty i zniżki

1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne wi-fi w pokojach płatne ok. 7leva/1dzień, ok.35 leva/tydzień

plaża

150 m hotelu, publiczna, piaszczysta. Parasole, leżaki - płatne. Przejście do plaży przez ulicę.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, TV, telefon, sejf (płatny), mini lodówkę (bezpłatna), łazienkę (WC, prysznic), balkon. Typy pokoi: w głównym trzypiętrowym budynku: pokoje standardowe dla max 2 os. , pokoje rodzinne dla max 4 os. (2 pokoje połączone drzwiami)

Wyżywienie

restauracja główna, 2 bary All Inclusive (11:00-22:30) Formuła zawiera: śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:00-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (11:00-17:00) serwowane w barze , wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, napojów serwowanych w butelkach, świeżo wyciskanych soków, espresso, napojów energetycznych

z myślą o dzieciach

brodzik, plac zabaw, animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 3-7 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna menu i krzesełko dla dziecka w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem, płatne ok. 3€/dzień)

w cenie

animacje, aerobik, rzutki, jacuzzi

Aktualizacja opisu

05.10.2017 11:42

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Bułgaria/Słoneczny Brzeg

Kategoryzacja hotelu

Kategoria Exim Tours 3* Kategoria lokalna  3*

Położenie

- ok. 120 m od plaży - ok. 1 km od centrum Słonecznego Brzegu - ok. 8 km od Nessebar - ok. 35 km od lotniska w Burgas

Plaża

- publiczna, piaszczysta - leżaki i parasole (płatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 15 m2 - centralna klimatyzacja - TV-Sat, telefon, mini lodówka - internet Wi-Fi (płatny) - łazienka (WC, prysznic) - balkon

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 3 baseny na terenie całego kompleksu Riva w tym 1 ze słoną wodą i jacuzzi - leżaki i parasole przy basenie - programy animacyjne Płatne - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- plac zabaw, brodzik, mini klub - menu i wysokie krzesełka w restauracji głównej  

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski po południu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 11:00-22:30.  

Restauracje i bary

- restauracja główna - lobby bar, bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- hotel wybudowany w 1975 roku, wyremontowany w 2015 roku, dysponuje 260 pokojami - internet Wi-Fi w lobby (bezpłatny) - sejf w recepcji (płatny) - pasaż handlowy przy hotelu, kantor, wypożyczalnia samochodów - www.rivahotelbg.com

Mango Club

Uwaga - Mango Club w sezonie Lato 2018 nie będzie funkcjonował w hotelu Riva - informacją z dnia 05.12.2017!

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.


Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Bułgaria / Słoneczny Brzeg

Opis oferty:

Otoczony ogrodem, rodzinny hotel położony w spokojnej okolicy, jednocześnie blisko atrakcji Słonecznego Brzegu. Odnowiony w 2015 r., z wygodnymi pokojami z klimatyzacją i balkonem, ładnym basenem i opcją all inclusive gwarantuje udane wakacje w dobrej cenie. Posiłki są serwowane w urządzonej w jasnej kolorystyce, przestronnej restauracji z tarasem, drinka można się napić w barze w lobby. Tuż przy hotelu jest park i piękna, szeroka plaża łagodnie opadająca do morza - doskonała również dla najmłodszych plażowiczów.

POŁOŻENIE:

ok. 1,5 km od centrum SŁONECZNEGO BRZEGU, ok. 300 m od najbliższych sklepów i barów, ok. 1 km od Action Aquapark, ok. 9 km od Nessebaru; ok. 37 km od lotniska w Burgas, ok. 120 km od lotniska w Warnie; przystanek autobusowy ok. 60 m od hotelu (centrum/ok. 1,5 BGN).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 120 m od hotelu, dojście drogą, płatne parasole i leżaki (ok. 7 BGN/szt.).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1975 r., odnowiony w 2015 r., 260 pokoi, 2 budynki, 3 piętra, 4 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf w recepcji (ok. 2 EUR/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCrad.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 15 m², zadbany, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, internet bezprzewodowy (płatny: ok. 5 EUR/dzień, ok. 50 EUR/tydz.); łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (płatne: ok. 2,5 EUR/dzień); balkon (stolik i krzesełka), widok na basen;

rodzinny:

4-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 30 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny z 1 lub 2 dostawkami na zamówienie.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, kwadratowy kształt, słodka woda, ok. 260 m², gł. 0,9-1,4 m, hydromasaż, wydzielona cześć dla dzieci, ok. 65 m², gł. 0,6 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; plac zabaw dla dzieci.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski i napoje (15.00-17.00) w wyznaczonym barze; zimne napoje bezalkoholowe (7.30-22.30) i lokalne napoje alkoholowe (11.00-22.30) w wyznaczonym barze; lody serwowane w czasie obiadu i kolacji; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00359/893356610, www.rivahotelbg.com/en

GRATIS:

Wi-Fi

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.


Regobis
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

***/ ****

REGION

SŁONECZNY BRZEG/BUŁGARIA

1. Okres sprzedażowy trwa od 09.04.2018 - 30.09.2018 oraz obejmuje wybrane oferty z terminem realizacji od 01.06.2018 - 30.09.2018 na kierunkach

Albania, Bułgaria, Chorwacja, Czarnogóra, Grecja, Hiszpania, Macedonia. 2. Każda impreza ma ograniczoną liczbę miejsc przeznaczoną do sprzedaży w czasie sprzedaży. 3. Warunkiem udziału w promocji jest wpłata zaliczki w wysokości 29 % wartości imprezy (do 48h po założeniu rezerwacji). Dopłata do 100% wartości do 35 dni przed planowanym rozpoczęciem Imprezy Turystycznej. W przypadku dokonania zakupu w terminie krótszym niż 35 dni do realizacji Imprezy, konieczna jest wpłata 100% wartości. 4. Gwarancja Niezmienności Ceny - rezerwacja nie zostanie objęta żadnymi dodatkowymi podwyżkami cen związanymi ze wzrostem cen paliwa lotniczego, czy też wzrostem kursu walut do dnia wyjazdu. 5. Bezkosztowa zmiana w rezerwacji - daje możliwość wielokrotnej zmiany rezerwacji tj. zmiana uczestnika, destynacji bądź hotelu bez ponoszenia dodatkowej opłaty manipulacyjnej do 25 dni przed planowany wyjazdem. Przy wyborze innej będzie obowiązywała jej cena z dnia zakładania rezerwacji. W przypadku dokonania zakupu w terminie krótszym niż 25 dni do realizacji Imprezy, zmian w rezerwacji nie będzie można dokonać. 6. MINI GRUPKA na 25 lecie REGO BIS - specjalny rabat dla mini grupki. Przy rezerwacji min 5 pokoi na tę samą Imprezę w tym samym dniu, lider mini grupki (1 osoba) otrzyma specjalny rabat 25 %. Grupka może liczyć max 15 osób. Przy anulacji 1 z rezerwacji objętej promocją MINI GRUPKA naliczony Rabat dla Lidera będzie anulowany, a cena jego zgłoszenia przeliczona do pierwotnej ceny. 7. Dodatkowy rabat 2% dla Stałych Klientów, którzy co najmniej 1 raz korzystali z oferty Rego-Bis. Warunkiem przyznania rabatu jest przedstawienie nr rezerwacji bądź kopii umowy Imprezy, której klient był uczestnikiem i zgłoszenie tego faktu do 7 dni po założeniu rezerwacji. Rabaty cenowe mogą się różnić dla poszczególnych kierunków lub hoteli i są wliczone w ostateczną cenę imprezy. Informacja o aktualnych cenach w biurach podróży i na www.rego-bis.pl

NASZYM ZDANIEM

Odświeżony, o wysokim standardzie hotel to podstawa wygodnego wypoczynku i taki właśnie czeka Gości tego obiektu. Piękne pokoje, przyjazna atmosfera, wyśmienita kuchnia i cztery baseny to wymarzona propozycja na słoneczne wakacje.

REKOMENDACJA

Świetne miejsce wypadowe na plaże, promenadę lub na imprezę. Luksusowy hotel w świetnej lokalizacji od lat przyciąga stałych Klientów.

ATUTY

- 4 baseny zewnętrzne ( w tym brodzik dla dzieci) - plac zabaw dla dzieci - pokoje rodzinne na parterze - animacje prowadzone w j.angielskim, niemieckim, rosyjskim - duża restauracja o standardzie ****

POŁOŻENIE

Hotel położony jest w północnej części Słonecznego Brzegu, blisko centrum promenady pełnej restauracji, barów, sklepów. W pobliżu hotelu znajduje się promenada, bank, przychodnia, apteka, przystanek autobusowy, dyskoteka Orange.

WYPOSAŻENIE

Hotel Riva składa się z dwóch części- 3* i 4*. Dwa budynki części 3* odnowiona całkowicie w 2015 roku, część 4* nowa, która została wybudowana w 2016 roku. Recepcja czynna całodobowo, restauracja, bar przy basenie, 4 zewnętrzne baseny z leżakami bezpłatnymi (w tym brodzik dla dzieci), jeden z basenów ze słoną wodą, kącik zabaw dla dzieci. Bezprzewodowy dostęp do Internetu w lobby. Dodatkowo odpłatnie można skorzystać z parkingu (ok.15 BGN/ dobę), sejfu (ok.30 BGN/dobę), łóżeczko dla niemowląt ( ok.5 BGN/ dobę).

POKOJE

Komfortowe pokoje (z widokiem na basen) w nowoczesnym stylu z klimatyzacją, mini barem (dodatkowo płatny), telewizją kablową, łazienką (brak suszarek do włosów, możliwość wypożyczenia ok. 5 BGN/dobę), toaletą i balkonem. Pokoje są sprzątane codziennie. Ręczniki wymieniane 4 razy w tygodniu, zmiana pościeli 3 razy w tygodniu. Istnieje możliwość wypożyczenia żelazka do prasowania (ok. 5 BGN/dobę). Internet w pokoju dodatkowo płatny (7BGN/ godzinę lub 35BGN/ tydzień). Zakwaterowanie w dniu przyjazdu od godziny 14.00, wykwaterowanie do godziny 10.00 w dniu wyjazdu.

WYŻYWIENIE

śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej. Przekąski i napoje (15.00-17.00) w wyznaczonym barze, zimne napoje bezalkoholowe (7.30-22.30) i lokalne napoje alkoholowe (11.00-22.30) w wyznaczonym barze. Lody serwowane w czasie obiadu i kolacji. Wymagane noszenie opasek all inclusive.

PLAŻA

Hotel oddalony od szerokiej piaszczystej plaży ok. 200 metrów. Serwis plażowy za opłata (leżak i parasol ok. 20 BGN/ dzień). Ręczniki plażowe dostępne na recepcji za kaucją ok. 20 BGN.

LOKALNE CENY

Woda mineralna 1,5l /sklep/ - 0,70 BGN, Piwo w knajpie - od 1,00 BGN, Piwo Zagorka 2l /sklep/ - 2,20 BGN, Kawa, herbata - 0,50 BGN, Coca Cola 2l /sklep/ - 2,20 BGN, Zupa - 1,00 BGN, Drugie danie - od 3,00 do 6,00 BGN, Chleb - 1 BGN, Cały kurczak pieczony - 8,00 BGN, 1 litr soku pomarańczowego w kartonie - 2,50 BGN, Butelka Rakiji - 8,00 BGN.

BUŁGARIA

Bułgaria- prawdziwy raj dla urlopowiczów. Wspaniale zachowane zabytki w Bułgarii, piękne szerokie plaże, dobre jedzenie, słoneczna pogoda, nieustająca zabawa - to wszystko sprawi, że zawsze warto wracać do Bułgarii, do miejsc odwiedzanych licznie przez Polaków od lat 80tych do dziś. Bułgaria dzięki licznym inwestycjom przeżywa - “drugą młodość" i z roku na rok staje się coraz bardziej popularna. Dużą zaletą spędzenia wypoczynku w Bułgarii jest możliwość łatwego porozumienia się w języku podobnym do naszego. Klienci mogą wypoczywać na pięknych plażach z których aż 16 zostało wyróżnionych Błękitną Flagą- prestiżową nagrodą przyznawaną czystym ekologicznie regionom. Bułgaria to wspaniały kraj na wyjazd rodzinny, integracyjny, zorganizowanie kolonii/obozu młodzieżowego czy wczasy ze znajomymi. To bardzo dynamicznie rozwijające sie państwo, pełne kontrastów i zaskakujących sprzeczności, posiada wszystko to, co najważniejsze do udanego wypoczynku.

SŁONECZNY BRZEG

Słoneczny Brzeg to największy i najbardziej popularny kurort Bułgarii, z około 600 hotelami i 400 restauracjami. Jego budowa rozpoczęła się w 1958 roku, w miejscu, gdzie w starożytności i w średniowieczu znajdowały się studnie, zaopatrujące Nesebyr w wodę. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest fantastyczna plaża, 6-cio kilometrowy pas złotego piasku w formie półksiężyca otoczony wydmami. Miejscami plaża osiąga 60 m szerokości. Została oznaczona Błękitną Flagą, jako jedna z najczystszych plaż w Europie. Morze Czarne w tym miejscu ma łagodne zejście do wody. Dzięki bryzie morskiej w ciągu dnia nie odczuwamy upałów, a noce są orzeźwiające.

CENA OBEJMUJE

• Przelot samolotem charterowym KTW - BOJ - KTW • Transfer lotnisko - hotel - lotnisko • Opłatę lotniskową • 7 noclegów w Hotelu Riva*** • Wyżywienie zgodnie z ofertą • Opiekę rezydenta podczas pobytu • Ubezpieczenie KL 20 000€ + choroby przewlekłe, NNW 2 000€, bagaż 200€ • Bagaż 20 kg + 5 kg podręczny • Podatek VAT • Opłaty na fundusz gwarancyjny według rozporządzenia Ministerstwa Finansów (15 zł/os.) - automatycznie doliczane do rezerwacji

CENA NIE OBEJMUJE

• Opłaty meldunkowo-klimatycznej 10€/osoba/pobyt płatnej obowiązkowo u rezydenta • Wycieczek fakultatywnych

PRZELOT

- Bezpośredni przelot Katowice - Bourgas- Katowice - Limit bagażowy 20 kg osoba - Zbiórka na lotnisku na 2h przed planowanym wylotem - Przelot realizowany na podstawienie ważnego dowodu osobistego lub paszportu - dokument musi być ważny minimum 6 miesięcy (od daty powrotu do Polski). - Samolot wyposażony w bezprzewodową sieć AirFI, dzięki której będą Państwo mieli dostęp do multimediów na swoim urządzeniu mobilnym. - Dziecko, które nie podróżuje z obojgiem prawnych opiekunów musi posiadać upoważnienie podpisane przez nieobecnego opiekuna (dziadkowie muszą mieć przy sobie upoważnienie od obojga rodziców).


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Rego Bis, które posiada ponad 20 lat doświadczenia w organizowaniu wypoczynku dla młodzieży i dorosłych. Biuro specjalizuje się w wakacjach autokarem do Bułgarii, Chorwacji, Hiszpanii, Czarnogóry i Albanii. Nowością są wakacje w Czarnogórze i jako całkowita nowość na polskim rynku - wczasy w Macedonii. Można skorzystać także z oferty wyjazdów samolotem czy z bogatej puli apartamentów na dojazd własny. Biuro Podróży Rego Bis oferuje także szeroki wybór obozów młodzieżowych.

Dzięki długoletniej współpracy z zagranicznymi kontrahentami gwarantuje rzetelność i wysoką jakość oferowanych usług. Mottem biura jest dobra jakość za rozsądną cenę, dlatego pracownicy dokładają wszelkich starań, aby jakość, cena imprezy, bezpieczeństwo przejazdu, baza hotelowa i program imprez spełniał oczekiwania klientów. Długa obecność Biura Podróży Rego Bis na rynku i doświadczenie w organizowaniu różnego typu wyjazdów daje gwarancję spokojnego i udanego wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Bułgaria / Słoneczny Brzeg

Opis oferty:

Otoczony ogrodem, rodzinny hotel położony w spokojnej okolicy, jednocześnie blisko atrakcji Słonecznego Brzegu. Odnowiony w 2015 r., z wygodnymi pokojami z klimatyzacją i balkonem, ładnym basenem i opcją all inclusive gwarantuje udane wakacje w dobrej cenie. Posiłki są serwowane w urządzonej w jasnej kolorystyce, przestronnej restauracji z tarasem, drinka można się napić w barze w lobby. Tuż przy hotelu jest park i piękna, szeroka plaża łagodnie opadająca do morza - doskonała również dla najmłodszych plażowiczów.

POŁOŻENIE:

ok. 1,5 km od centrum SŁONECZNEGO BRZEGU, ok. 300 m od najbliższych sklepów i barów, ok. 1 km od Action Aquapark, ok. 9 km od Nessebaru; ok. 37 km od portu lotniczego w Burgas, ok. 120 km od portu lotniczego w Warnie; przystanek autobusowy ok. 60 m od hotelu (centrum/ok. 1,5 BGN).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 120 m od hotelu, dojście drogą, płatne parasole i leżaki (ok. 7 BGN/szt.).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1975 r., odnowiony w 2015 r., 260 pokoi, 2 budynki, 3 piętra, 4 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf w recepcji (ok. 2 EUR/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCrad.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 15 m², zadbany, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, internet bezprzewodowy (płatny: ok. 5 EUR/dzień, ok. 50 EUR/tydz.); łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (płatne: ok. 2,5 EUR/dzień); balkon (stolik i krzesełka), widok na basen;

rodzinny:

4-os. (4 os. pełnopłatne; możliwość 2 dostawek dla dzieci), ok. 30 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, kwadratowy kształt, słodka woda, ok. 260 m², gł. 0,9-1,4 m, hydromasaż, wydzielona cześć dla dzieci, ok. 65 m², gł. 0,6 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; plac zabaw dla dzieci.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski i napoje (15.00-17.00) w wyznaczonym barze; zimne napoje bezalkoholowe (7.30-22.30) i lokalne napoje alkoholowe (11.00-22.30) w wyznaczonym barze; lody serwowane w czasie obiadu i kolacji; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00359/893356610, www.rivahotelbg.com/en

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Bułgaria/ Słoneczny Brzeg

Strefa

Relax, Economy

Dzieci

- 1 dziecko do 14 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

- centrum - ok. 1,5 km liczne bary dyskoteki, restauracje - Action Aquapark - ok. 1 km liczne atrakcje dla dzieci i dorosłych lotnisko w Burgas - ok. 37 km

Plaża

ok. 120 m od hotelu, publiczna szeroka, długa, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, leżaki i parasole płatne ok. ok. 14 BGN/komplet - 2 leżaki i parasol

Hotel

trzygwiazdkowy, całkowicie odnowiony w 2015 roku, 4 - piętrowy budynek, oferujący łącznie 260 funkcjonalnie i wygodnie urządzonych pokoi, otoczony ogrodem

Udogodnienia

całodobowa recepcja, lobby, 4 windy, sejf w recepcji (dodatkowo płatny ok. 3 EUR/dzień), punkt wymiany walut, przechowalnia bagażu, możliwość wypożyczenia samochodu, sklep z pamiątkami, parking (dodatkowo płatny), możliwość wyposażenia żelazka, lekarz

Internet

bezpłatne WiFi w lobby, Wi-Fi w pokojach płatne ok. 2,5 EUR/godz., 5 EUR/dzień. 50 EUR/tydzień

Pokoje

standardowy - 2 os. z możliwością 1 dostawki, o powierzchni ok 15 m2, komfortowe, odnowione, łazienka prysznicem, TV SAT LCD, telefon, klimatyzacja, balkon z widokiem na ogród, ulicę lub basen rodzinny - 3 os. z możliwością 1 dostawki, o powierzchni ok. 30 m2, łazienka z prysznicem, TV SAT LCD, telefon, klimatyzacja, lodówka, balkon z widokiem na ogród, ulicę lub basen

Restauracje i bary

- restauracja główna - lobby bar / main bar - bar przy basenie / pool bar - bar z przekąskami/ snack bar

Wyżywienie

HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne) All Inclusive

Rozrywka

basen z leżakami, parasolami, hydromasaż, animacje dla dzieci i dorosłych, aerobic, darty,

Płatne

łóżeczka dla dzieci (ok. 3 EUR/ dzień), ręczniki (depozyt ok. 10 EUR), taksa klimatyczna płatna obligatoryjnie na miejscu w wyokosci 0,5 € dorosły/dzień, dziecko w wieku 2-11,99 w wysokosci 0,25 €/dzień

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw dla dzieci, wysokie krzesła w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat (za dopłatą), mini disco, specjalne menu

Program All Inclusive

07.30-10.00 śniadanie w restauracji głównej w formie bufetu, woda mineralna, kawa, herbata, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych, show cooking 12.30-14.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej, przystawki, desery, lokalne napoje bezalkoholowe typu kawa, herbata, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, cola, cola light, fanta, sprite oraz lokalne alkohole typu piwo, wino czerwone, wino białe 18.00-21.00 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, szeroki wybór potraw kuchni międzynarodowej, show cooking, wieczory tematyczne, makarony, dania mięsne, ryby, przystawki, sałatki, pasty, owoce, desery, ciasta, lokalne napoje bezalkoholowe typu kawa, herbata, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, cola, cola light, fanta, sprite oraz lokalne alkohole typu piwo, wino czerwone, wino białe 15.00-17.00 ciepłe i zimne przekąski typu hamburgery, pizza, hot-dogi, sezonowe owoce, serwowane w barze z przekąskami 11.00-22.30 lokalne napoje bezalkoholowe typu kawa, herbata, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, cola, cola light, fanta, sprite oraz lokalne alkohole typu piwo, wino czerwone, wino białe, brandy, rakia, rum, gin, whisky, wódka, mastika, tequila, likiery i inne drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w lobby bar i pool bar w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów - parasole i leżaki przy basenie

Oficjalna kategoria

3 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, MasterCard

Nasza ocena

pokój **** położenie **** + wyżywienie *** * sport \ rozrywka ***

Atuty

- bardzo dobre oceny na portalu Booking.com - duży egzotyczny ogród - całkowicie odnowiony w 2015 roku

Nessebar

To niezwykle urokliwe miasteczko jest wizytówką bułgarskiego wybrzeża. Jest to jedno z najstarszych miast europejskich, które zostało wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Historia przeplata się tutaj ze współczesnością. Stare, średniowieczne cerkwie, wąskie, brukowane uliczki i domy z czasów bułgarskiego odrodzenia tworzą niezapomnianą atmosferę. Na miejscu czas wolny, który można przeznaczyć na samodzielne zwiedzanie miasta i delektowanie się jego magią. Cena ok. 13 EUR/os.

Sozopol i Ropotamo

Sozopol to miasto, którego historia sięga VII wieku - mnóstwo w nim wąskich uliczek, ogrodów figowych oraz charakterystycznych, drewnianych domów z wysuniętymi górnymi kondygnacjami. Zostało założone jako trackie osiedle, należało w przeszłości do Rzymian i Turków - dzisiejszy swój wygląd zawdzięcza głównie bułgarskiemu odrodzeniu z XIX wieku. Spacerując kilkusetletnimi uliczkami można poczuć wspaniałą atmosferę tego wielokulturowego miasteczka. Po drodze odbędzie się również zwiedzanie klasztoru Św. Jerzego w Pomorie oraz krótki spacer w Burgas. Wycieczkę zakończy spływ rzeką Ropotamo, w trakcie którego można podziwiać niezwykle bogatą faunę i florę znajdującą się na wybrzeżu. Cena ok. 31 EUR/os.

Istambuł - 1 dzień

Całodzienna wycieczka do miasta położonego na dwóch kontynentach, dawnej stolicy wielkich mocarstw - Bizantyjskiego i Osmańskiego, a obecnie największej metropolii tureckiej. Bez wątpienia jednym z symboli tego miasta jest Błękitny Meczet. Został wybudowany na polecenie sułtana Ahmeda I, który tym monumentalnym projektem chciał przyćmić piękną, bizantyjską świątynię - Hagia Sofia, ufundowaną w VI wieku przez cesarza Justyniana I Wielkiego. W programie również zwiedzanie Hipodromu oraz przejazd przez Most Bosforski do azjatyckiej części. Następnie powrót do części europejskiej, zwiedzanie i zakupy w fabryce skór. Popołudniem obiad i czas wolny. Należy posiadać paszport ważny min. 6 miesięcy od daty planowanej wycieczki Cena ok. 62 EUR/os. + 25 EUR/os. opłata obowiązkowa za wizę wnoszona indywidualnie na granicy bułgarsko - tureckiej.

Istambuł - 2 dni

Możliwy jest także wyjazd do Istambułu na 2 dni. Dzięki temu można zapoznać się również z nocnym życiem tego wspaniałego miasta, wybrać się na wieczór turecki (płatne dodatkowo ok. 30 EUR/os.), spróbować rejsu cieśniną Bosfor (płatne dodatkowook. 25 EUR/os.) czy zwiedzić słynny Pałac Topkapi (bilet wstępu ok. 20 EUR/os.). Pozostały program zwiedzania taki jak przy zakupie wycieczki jednodniowej. Należy posiadać paszport ważny min. 6 miesięcy od daty planowanej wycieczki Cena ok. 92 EUR/os. + 25 EUR/os. opłata obowiązkowa za wizę wnoszona indywidualnie na granicy bułgarsko - tureckiej. Cena ok. 40 EUR/os.

Jeep Safari

Ci którzy chcieliby na chwilę zmienić krajobraz i odpocząć od falującego morza powinni wybrać się na całodzienną wycieczkę jeepami w góry Strandża. Będzie można zobaczyć unikalne wodospady, jaskinie, a także zwidzieć kilka bułgarskich wiosek. W jednej z nich, która stanowi muzeum architektoniczno-historyczne, odbędzie się obiad pod gołym niebem. Po smacznym obiedzie polecamy spacer po wiosce, degustacja miodu, zwiedzanie dobrze zachowanej starej wiejskiej szkoły i autentycznego domu Strandżanskiego, zbudowanego 300 lat temu.Nad rzeką Weleka, gdzie znajduje się piękny wodospad istnieje możliwość kąpieli. Cena ok. 48 EUR/os.

Warna, delfinarium i skalny klasztor

Całodzienna wycieczka, która rozpocznie się od zwiedzanie słynnego eremickiego klasztoru Aładża pochodzącego najprawdopodobniej z IV w. i rozbudowanego na przestrzeni XIII i XIV wieku . Znajduje się on w jaskini - naturalne pieczary pełniły funkcję cel mnichów, a z te z kolei były ze sobą połączone wykutymi w kamieniu korytarzami.Popołudniem odwiedzimy delfinarium znajdującego się w Warnie - wstęp płatny dodatkowo (szczegóły poniżej*). Występy tresowanych delfinów, które przez ok. pół godziny wykonują skomplikowane akrobacje, a nawet tańczą w rytm muzyki to zawsze wspaniały widok, który sprawia wiele radości zarówno dzieciom jak i dorosłym. Obiad (wliczony w cenę) odbędzie się w tradycyjnej bułgarskiej restauracji W Warnie będzie czas wolny na samodzielne zwiedzanie lub zakupy.Wstęp do delfinarium nie jest wliczony w cenę - ok.15 EUR/dorosły i ok. 10 EUR/dziecko. Cena ok. 45 EUR/os.

Piknik na jachcie

Kilkugodzinna wprawa morska jachtem z z portu Nesebyr. Szansa na kąpiel w głębiach morza Czarnego oraz nurkowanie z płetwami i fajką. Podczas resju będzie serwowany pyszny obiad - rybka z rusztu, dodatki, mieszane sałatki, napoje bezalkoholowe i piwo. Idealny pomysł na relaks z dala od zgiełku kurortu. Cena ok. 35 EUR/os.

Dyskoteka w pianie

Ogromna dmuchana arena, z której wylewa się piana to szansa na świetną zabawęz przyjaciółmi i to na złocistej plaży Słonecznego Brzegu! Międzynarodowy zespół animatorów podgrzewa wesoła atmosferę różnymi grami i konkursami. W godzinach 16.00 - 17.00 dostępny jest bezpłatny bar, który serwuje bułgarskie napoje lokalne wino i piwo. Każdy uczestnik po imprezie otrzyma pamiątkową koszulkę na pamiątkę. Cena ok. 18 EUR/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA BUŁGARSKA

***

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

*    Słoneczny Brzeg, 800 m do Aquaparku, 6 km od Nessebaru, 35 km od portu lotniczego. Ostatnia renowacja miała miejsce w 2015 r.

PLAŻA

*    150 m, piaszczysta, szeroka; serwis plażowy płatny.

ZAKWATEROWANIE

*    260 pokoi; *    Typy pokoi: standardowe (15 m2), rodzinne; *    Wyposażenie: klimatyzacja, telefon, TV, balkon, mała lodówka, Internet Wi-Fi (płatny).  

RESTAURACJE I BARY

*    Restauracja główna; *    3 bary: snack bar, lobby bar, bar przy basenie.

Wyżywienie

*    All Inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach w godz. 07:30-22:30.

SPORT I ROZRYWKA

*    2 baseny zewnętrzne; *    Bezpłatnie: siatkówka plażowa, aerobik *    Odpłatnie: masaże, jacuzzi, sporty wodne na plaży.  

DLA DZIECI

*    Brodzik, plac zabaw.

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

*    Płatne: pralnia, sklep, kantor, wypożyczalnia samochodów, parking; bezpłatny Internet Wi-Fi.

NASZYM ZDANIEM

*    Obiekt jest doskonałą propozycją dla ludzi młodych nastawionych na rozrywkę, jak i dla miłośników zakupów i plażowania. Położenie w pobliżu centrum dużego kurortu daję nieograniczone możliwości korzystania z różnorodnych uroków Słoneczego Brzegu.

STRONA INTERNETOWA

*    www.rivahotelbg.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.


Atur
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

BULGARIASPB

OFERTA ATUR - STANDARD

- bagaż podręczny + rejestrowany w cenie pakietu - lokalny rezydent z językiem polskim Duży basen otoczony zielenią hotelowego parku, bliskość szerokiej i piaszczystej plaży, wygodne pokoje z klimatyzacją i balkonem oraz możliwość wyboru pakietu all inclusive to gwarancja udanych wakacji. Kompleks hotelowy odnowiony na sezon 2015. Położenie w centralnej części kurortu, z łatwym dostępem do jego wszelkich atrakcji sprawia iż jest to idealna propozycja zarówno dla miłośników błogiego relaksu jak i amatorów zabawy i życia nocnego. Kategoria lokalna 3***

Lokalizacja

Słoneczny Brzeg, centralna część kurortu, w pobliżu nadmorska promenada, liczne tawerny, bary, butiki i kluby. Lotnisko w Burgas ok. 30 km.

Plaża

ok. 140m od hotelu, piaszczysta i szeroka, publiczna, bezpłatna, sezonowo leżaki i parasole za opłatą.

Hotel

260 pokoi, 6-piętrowy budynek główny z windą, 3-piętrowe skrzydła boczne, hol powitalny lobby, recepcja 24h, restauracja główna, bar, taras, sezonowo bar zewnętrzny, ogród, płatny sejf w recepcji, płatne miejsca parkingowe.

Pokój

kameralny, jasno urządzony, klimatyzacja, TV, łazienka (prysznic włoski), balkon lub taras. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki co jednak zmniejsza komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie.

Sport i rozrywka

duży basen zewnętrzny, taras słoneczny, ogród hotelowy. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Bogata oferta dziennych i nocnych rozrywek centrum Słonecznego Brzegu.

Dzieci

brodzik, zieleń przyhotelowego parku

Opcje wyżywienia

- śniadania - śniadania, obiadokolacje - all inclusive

All inclusive

śniadanie, lunch, kolacja w formie bufetu / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / w godzinach popołudniowych snacki, przekąski lub słodycze / 10:00-22:30 lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole / leżaki przy basenie bezpłatnie Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu All inclusive dostępne w recepcji hotelu.

Nasza opinia

wakacyjny hotel po gruntownym remoncie na sezon 2015, którego atutem jest przestronny teren parku, w którym znajduje się basen, Dogodna lokalizacja w centrum kurortu i niedaleko piaszczystej plaży. Dobra relacja ceny do jakości. 160711

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - przewóz bagażu rejestrowanego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - lokalny rezydent z językiem polskim - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- taksa klimatyczna płatna w Bułgarii - 6 EUR/os/pobyt - świadczeń dodatkowych

Przewóz bagażu

- mała podręczna torba do 5 kg + bagaż rejestrowany do 20 kg (nie dotyczy infantów)

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.


Marco
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Słoneczny Brzeg

Słoneczny Brzeg

Słoneczny Brzeg to jeden z największych kurortów nad Morzem Czarnym, leżący około 30 km od Burgas, zajmujący rozległy pas wybrzeża pomiędzy przylądkiem Elenite a Neseberem. Kurort, który został założony w latach 60., obecnie dalej prężnie się rozwija. Wzdłuż nadmorskiej promenady wciąż powstają nowe kompleksy hotelowe. Prawdziwą atrakcją i atutem Słonecznego Brzegu jest złocista, bardzo długa (około 8 km) i szeroka (prawie 100 m), piaszczysta plaża rozciągająca się wzdłuż całej zatoki otoczonej lasami i stokami gór z pięknym widokiem na Neseber (w czasie przypływów mogą pojawić się kamienie przy brzegu). Dzięki temu, że plaża kurortu łagodnie schodzi do morza, jest to idealne miejsce na letni wypoczynek. Słoneczny Brzeg zapewnia atrakcje także najmłodszym gościom, znajdują się tutaj bowiem place zabaw dla dzieci, wesołe miasteczka, aquaparki. W Słonecznym Brzegu zlokalizowanych jest ponad 200 hoteli, są liczne restauracje, sklepy, tawerny, nocne kluby, dyskoteki zapewniające doskonałą rozrywkę. Również miłośnicy aktywnego wypoczynku znajdą tutaj bogatą ofertę uprawiania sportów wodnych. Dzięki dogodnej lokalizacji i dobrym połączeniom z innymi turystycznymi miejscowościami, Słoneczny Brzeg jest doskonałą bazą wypadową do zwiedzania Neseberu, Sozopola, Burgas, Pomorie czy nawet Istambułu.

Położenie

blisko ścisłego centrum Słonecznego Brzegu, około 150 m od szerokiej i piaszczystej plaży (serwis plażowy i sprzęt wodny dodatkowo płatne).

Hotel

zadbany, odnowiony w 2015 r. Recepcja z lobby barem, klimatyzowana restauracja, bar, windy, mały, płatny parking (ilość miejsc ograniczona), bezpłatny dotęp do Wi-Fi w lobby hotelowym, sejf w recepcji (płatny).

Pokoje

2-osobowe, z możliwością 1 dostawki lub 2 dostawek (tylko dla dzieci, możliwe łóżko piętrowe), komfortowo i estetycznie urządzone, łazienka (prysznic, umywalka, WC, suszarka do włosów), klimatyzacja sterowana centralnie, TV-SAT, telefon, lodówka, balkon (stolik i 2 krzesła).

Sport i rozrywka

2 baseny zewnętrzne ze słodką wodą, brodzik (leżaki na basenie bezpłatne), w sezonie program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mały plac zabaw.

Wyżywienie

All inclusive obejmuje 3 posiłki w formie bufetu serwowane w restauracji głównej - śniadania (7.30-10.00), obiady (12.30-14.00), obiadokolacje (18.00-21.00), przekąski serwowane w snack barze - kanapki, pizza, sezonowe owoce, słodycze, croissanty (15.00-17.00), kawa i herbata (15.00-17.00), napoje do posiłków, lokalne napoje alkoholowe (11.00-22.30), bezalkoholowe (07.30-22.30).

Cena obejmuje

- przejazd komfortowym autokarem (klimatyzacja, video, barek, WC) - 9 noclegów - wyżywienie All inclusive - ubezpieczenie (KL + NW + bagaż, nie obejmuje CP) - opieka pilota-rezydenta - obowiązkowa składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (naliczana przy zakładaniu rezerwacji) Świadczenia rozpoczynają się obiadokolacją pierwszego dnia pobytu, a kończą obiadem w ostatnim dniu pobytu. Zakwaterowanie od godz. 14.00. Wykwaterowanie do godz. 10.00. Wyjazdy z Polski wg rozkładu jazdy. Przyjazd na miejsce w godzinach przedpołudniowych. Wyjazd ze Słonecznego Brzegu w godzinach popołudniowych. Powrót do Bielska-Białej około godz. 18.00. Pozostałe miasta wg rozkładu jazdy.

Cena nie uwzględnia

Uczestnicy sami pokrywają na miejscu koszty taksy klimatycznej 6 EUR za pobyt.

Naszym zdaniem

Przyjemny i atrakcyjnie położony w ładnym ogrodzie, blisko piaszczystej plaży, odpowiedni na rodzinny i wakacyjny relaks w przystępnej cenie. Polecany dla klientów w każdym wieku, zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i turystów preferujących aktywny sposób spędzania czasu wolnego. Hotel Riva cieszy się bardzo dobrymi opiniami gości, którzy wysoko oceniają jego dogodne położenie, smaczne wyżywienie w wersji All Inclusive oraz standard zakwaterowania. PREZENTOWANE CENY UWZGLĘDNIAJĄ OBOWIĄZUJĄCE RABATY I PROMOCJE.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Cichy i spokojny hotel w Słonecznym Brzegu, odnowiony w 2015 r. Znakomite połączenie dobrej ceny i jakości wypoczynku.

Położenie

120 metrów od plaży, 1,5 km od centrum Słonecznego Brzegu. Serwis plażowy dodatkowo płatny.

Wyposażenie

Całodobowa recepcja, restauracja, lobby bar, bar przy basenie, ogród, darmowe Wi-Fi w lobby, sejf (dodatkowo płatny). W pobliżu hotelu znajduje się małe centrum handlowe ze sklepem spożywczym, kantorem, sklepem z pamiątkami, salonem urody, apteką, kantorem.

Pokoje

228 pokoi standardowych o powierzchni ok. 15 m2, wszystkie klimatyzowane, nowocześnie umeblowane, wyposażone w łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, telewizor, balkon lub taras, lodówkę. 10 pokoi familijnych o powierzchni 30 m2 (2 pomieszczenia połączone drzwiami) wyposażonych jak pokoje typu standard.

Wyżywienie

All Inclusive - Śniadania (7.30-10.30), obiady (12.30-14.00) i kolacje (18.00-21.00) w formie bufetów w restauracji głównej; przekąski i napoje (15.00-17.00) w wyznaczonym barze; Napoje bezalkohotowe w ramach opcji All Inclusive dostępne w godzinach 7.30-22.30, lokalne napoje alkoholowe w godzinach 11.00-22.30 w wyznaczonym barze.

Sport i rozrywka

Basen (wokół niego bezpłatne parasole i leżaki) z wydzieloną częścią dla dzieci, sezonowe animacje.

Dla dzieci

Wydzielona część basenu, plac zabaw.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.            


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany ok. 1,5km od centrum Słonecznego Brzegu i ok. 9km od Nessebar. Action Aquapark oddalony o ok. 1km, ok. 9 km od Nessebaru. Międzynarodowe lotnisko w Burgas oddalone o ok. 37km.

PLAŻA

Publiczna, oddalona ok. 200m,  piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole odpłatnie.

HOTEL

Kategoria lokalna 3* Ostatnia renowacja wykonana w 2015r. Składa się z trzech budynków usytuowanych w zadbanym ogrodzie. Wysoko opiniowany kompleks, oferujący spokój, a jednocześnie szybki i łatwy dostęp do wszystkich atrakcji Słonecznego Brzegu.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, lobby, sejf (za opłatą), windy, usługa prania i prasowania, parking (wymagana rezerwacja, za opłatą). Restauracje i bary: restauracja główna, lobby bar, bar przy basenie.

INTERNET

Bezpłatne Wi-Fi w lobby.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: odkryty basen, leżaki i parasole przy basenie, taras słoneczny.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zabaw, łóżeczka na życzenie i za opłatą.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 260 wygodnych pokoi. Pokój typu Standard: 16,5-19m dwuosobowy z możliwością z możliwością zakwaterowania maksymalnie 2+2. Wyposażenie: łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, sofa, łazienka (wanna/prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja, TV, telefon, mini lodówka. Pokój typu Family Room: 30m, dwuosobowy z możliwością z możliwością zakwaterowania maksymalnie 2+2. Wyposażenie jak w pokoju standardowym.

WYŻYWIENIE

All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciagu dnia; wybrane napoje lokalne alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-22.30 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych, napojów energetycznych, kawy typu espresso, cappuccino.

INFORMACJE DODATKOWE

HolidayCheck: średnia ocen 5.2  rekomendacja 100% Zwierzęta nie są akceptowane

KONTAKT

www.rivahotelbg.com Sunny each, 8240 Słoneczny Brzeg, Bułgaria Tel.: +359 892 273 347, +359 893 356610

KARTY AKCEPTOWANE PRZEZ HOTEL

VISA, MASTERCARD

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, opłaty lotniskowe i transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: obowiązkowej opłaty klimatycznej 6 euro/os./pobyt (płatnej na miejscu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Uwaga! Przy przelotach Bułgaria Air waga bagażu łączonego nie może przekroczyć 23kg! W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Bułgarii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel Riva położony jest w pobliżu centrum Słonecznego Brzegu. W bezpośrednim sąsiedztwie hotelu znajdują się: sklepy, bary i restauracje. Do centrum Nessebar 5 km. Najbliższy przystanek autobusowy 20m od hotelu. Do lotniska w Burgas 37 km.
Plaża:
Do piaszczystej, szerokiej plaży 150m. Na plaży leżaki i parasole płatne.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24 h, kantor, sklepy, sklep z pamiątkami, apteka, winda, restauracja główna, lobby bar, bar przy basenie, 2 baseny zewnętrzne w tym jeden ze zjeżdżalnią dla małych dzieci. Bezpłatne leżaki i ręczniki przy basenie. Za dodatkową opłatą: parking, fryzjer, salon kosmetyczny, pralnia, sejf w recepcji.
Pokoje:
Hotel oferuje 260 pokoi. Pokoje standardowe (pow. 15m?) z balkonem, mogące zakwaterować 2 osoby dorosłe i 1 dziecko lub 3 osoby dorosłe, wyposażone w łazienkę z prysznicem , WC, indywidualnie sterowaną klimatyzację, telefon, TV, mini bar, łóżeczko dla dziecka do 2 lat za dodatkową opłatą. Pokój rodzinny (pow.30 m?) wyposażony jak pokój standardowy. Możliwość zakwaterowania 4 osób dorosłych lub 2 dorosłych + 2 dzieci.
Wyżywienie:
All inclusive: śniadanie (07:30 -10:00), obiad (12:30 - 14:00), przekąski (15:00-17:00), kolacja (18:00 - 21:00), wybrane napoje alkoholowe (11:00 - 22:30) i bezalkoholowe (07:30-22:30).
Program sportowy i animacyjny:
Dla dorosłych: animacje i fitness bezpłatnie. Dodatkowo płatne: sauna i masaże. Dla dzieci: animacje, duży plac zabaw, zjeżdżalnia dla małych dzieci.
Internet:
Wi-Fi w pokojach płatne, w lobby bezpłatne. Kącik internetowy płatny.
Kategoria lokalna:
***
Strona www:
www.rivahotelbg.com

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
BUŁGARIA
informacje ogólne
Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Sozopol
Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
NESSEBAR (1 dzień) - cena ok. 32 EUR (bez obiadu), 37 EUR (z obiadem)
Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata.
PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Przylądek Kaliakra - przyciągający rzesze turystów fenomen przyrody. Jest to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się nieopodal delfiny. Balczik - jedno z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż.
ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 67 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR)
Wycieczka autokarowa do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim.
RUMUNIA - (1 dzień) - cena ok. 55 EUR
Wycieczka po rumuńskim wybrzeżu. Na początku weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce, podczas której będziemy mieli okazję zobaczyć najpopularniejsze nadmorskie kurorty Rumunii. Następnie przejedziemy do Konstancy, gdzie zobaczymy port, kasyno, cerkiew grecką, Wielki Meczet. W Konstancy czas wolny ( możliwość zwiedzenia Muzeum Archeologicznego).
WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień) - cena ok. 27 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego".
BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż. Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Odbędzie się on w pięknie urządzonej, ludowej restauracji. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów - wina i rakiji. W czasie trwania wieczoru przewidzianych jest wiele atrakcji, m.in. występy.
SOFIA - MONASTYR RYLSKI - PETRICZ (2 dni) - cena ok. 127 EUR/os.
Wcześnie rano wyjazd do stolicy Bułgarii, Sofii. Weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce po mieście, podczas której zobaczymy najważniejsze atrakcje turystyczne miasta. Na dalsze zwiedzanie wybierzemy się do centrum Sofii, gdzie zwiedzimy cerkiew św. Aleksandra Newskiego z przełomu XIX i XX wieku. Następnie - obiad i czas wolny. Późnym popołudniem przejedziemy do Rylskiego Monastyru - kolacja i nocleg na terenie monastyru. Po śniadaniu - poranne nabożeństwo, po którym zwiedzimy monastyr. Następnie, udamy się do miasta Petricz, gdzie zobaczymy dom-muzeum Baby Wangi, znanej ze swoich przepowiedni zielarki. Kolejnym miejscem, które odwiedzimy jest miasto Rupite, gdzie znajduje się grób Wangi. Ostatnim przystankiem będzie starożytne miasto Melnik, które popularność zdobyło dzięki produkcji wyśmienitego wina. Tam też zjemy obiad. Powrót do Warny.
REJS STATKIEM KOLUMB - (1/2 dnia) - cena ok. 39 EUR/os.
Przejazd autokarem do Warny, gdzie przesiądziemy się na statek "Kolumb". Rejs statkiem w okolicach wybrzeża warneńskiego, podczas którego istnieje możliwość przebrania się w średniowieczne stroje, a także zapoznania sie z dawnym sposobem nawigacji. Na statku drobny poczęstunek i napoje, zorganizowane zostaną ponadto gry i zabawy tematyczne. Powrót do Złotych Piasków.
PIRACKIE PARTY - (1/2 dnia) - cena ok. 38 EUR/os.
Rejs pirackim statkiem, możliwość przebrania w dawne stroje, wspaniała bitwa morska pomiędzy dwoma statkami podczas rejsu drobny poczęstunek i napoje, gry i zabawy.
DUNAJ I SILISTRA - (1/2 dnia) -cena ok. 52 EUR/os.
Trasa wycieczki wiedzie przez piękne i dziewicze tereny równiny Dobrudża. Odwiedzimy kompleks etnograficzny Alfatar, który w ciekawy sposób prezentuje lokalną gospodarkę i typowe dla tego przygranicznego obszaru zwyczaje i tradycje. Tam też będziemy mieli okazję spróbować morelowej rakii. Następnie zobaczymy cerkiew św. Trójcy z unikalną kolekcją ikon. Dalej nasza droga powiedzie do Silistry, gdzie skosztujemy dań i napoi kuchni bułgarskiej. Ponadto - program folklorystyczny. Ostatnim punktem wycieczki będzie rejs statkiem po Dunaju.
PROWINCJA SZUMEN - (1/2 dnia) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka podczas której będziemy mieli okazję poznać folklorystyczną i historyczną stronę Bułgarii. Pierwszym przystankiem będzie największa na terenie kraju stadnina koni "Kabiuk" - organizowane są tutaj pokazy koni różnych ras. Ponadto - możliwość przejażdżki konnej. Następnie przejedziemy do Presławia, będącego niegdyś ważnym ośrodkiem politycznym pierwszego państwa bułgarskiego. Zobaczymy tutaj ruiny Okrągłej Cerkwi (zwanej także Złotą), przykładu starobułgarskiej architektury z początków X. wieku. Odwiedzimy także dom etnograficzny, w którym zjemy obiad, skosztujemy lokalnego wina i obejrzymy pokaz tutejszego tradycyjnego rękodzieła.
WELIKO TYRNOVO - (1/2 dnia) - cena ok. 48 EUR/os. z Albeny
Weliko Tarnowo - historyczna stolica Bułgarii, pozostająca pełnym uroku miasteczkiem. W programie: zwiedzanie starego miasta, górującej nad nim odrestaurowanej twierdzy Carevec - dawnej stolicy carów Bułgarskich. Czas wolny. Przejazd do idealnie zachowanej szlacheckiej (bojarskiej) wsi - Arbanasi.
JEEP SAFARI - (1/2 dnia) - cena ok. 29 EUR/os.
Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry Bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach.
Uwaga!
Oferowane wycieczki odbywają się zarówno ze Złotych Piasków, Albeny i Słonecznego Brzegu, toteż programy i ceny różnią się ze względu na inne odległości pomiędzy powyższymi kurortami a proponowanymi atrakcjami. Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

BUŁGARIA
informacje ogólne
Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Sozopol
Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

NESSEBAR (1 dzień) - cena ok. 32 EUR (bez obiadu), 37 EUR (z obiadem)
Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata.
PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Przylądek Kaliakra - przyciągający rzesze turystów fenomen przyrody. Jest to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się nieopodal delfiny. Balczik - jedno z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż.
ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 67 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR)
Wycieczka autokarowa do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim.
RUMUNIA - (1 dzień) - cena ok. 55 EUR
Wycieczka po rumuńskim wybrzeżu. Na początku weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce, podczas której będziemy mieli okazję zobaczyć najpopularniejsze nadmorskie kurorty Rumunii. Następnie przejedziemy do Konstancy, gdzie zobaczymy port, kasyno, cerkiew grecką, Wielki Meczet. W Konstancy czas wolny ( możliwość zwiedzenia Muzeum Archeologicznego).
WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień) - cena ok. 27 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego".
BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż. Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Odbędzie się on w pięknie urządzonej, ludowej restauracji. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów - wina i rakiji. W czasie trwania wieczoru przewidzianych jest wiele atrakcji, m.in. występy.
SOFIA - MONASTYR RYLSKI - PETRICZ (2 dni) - cena ok. 127 EUR/os.
Wcześnie rano wyjazd do stolicy Bułgarii, Sofii. Weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce po mieście, podczas której zobaczymy najważniejsze atrakcje turystyczne miasta. Na dalsze zwiedzanie wybierzemy się do centrum Sofii, gdzie zwiedzimy cerkiew św. Aleksandra Newskiego z przełomu XIX i XX wieku. Następnie - obiad i czas wolny. Późnym popołudniem przejedziemy do Rylskiego Monastyru - kolacja i nocleg na terenie monastyru. Po śniadaniu - poranne nabożeństwo, po którym zwiedzimy monastyr. Następnie, udamy się do miasta Petricz, gdzie zobaczymy dom-muzeum Baby Wangi, znanej ze swoich przepowiedni zielarki. Kolejnym miejscem, które odwiedzimy jest miasto Rupite, gdzie znajduje się grób Wangi. Ostatnim przystankiem będzie starożytne miasto Melnik, które popularność zdobyło dzięki produkcji wyśmienitego wina. Tam też zjemy obiad. Powrót do Warny.
REJS STATKIEM KOLUMB - (1/2 dnia) - cena ok. 39 EUR/os.
Przejazd autokarem do Warny, gdzie przesiądziemy się na statek "Kolumb". Rejs statkiem w okolicach wybrzeża warneńskiego, podczas którego istnieje możliwość przebrania się w średniowieczne stroje, a także zapoznania sie z dawnym sposobem nawigacji. Na statku drobny poczęstunek i napoje, zorganizowane zostaną ponadto gry i zabawy tematyczne. Powrót do Złotych Piasków.
PIRACKIE PARTY - (1/2 dnia) - cena ok. 38 EUR/os.
Rejs pirackim statkiem, możliwość przebrania w dawne stroje, wspaniała bitwa morska pomiędzy dwoma statkami podczas rejsu drobny poczęstunek i napoje, gry i zabawy.
DUNAJ I SILISTRA - (1/2 dnia) -cena ok. 52 EUR/os.
Trasa wycieczki wiedzie przez piękne i dziewicze tereny równiny Dobrudża. Odwiedzimy kompleks etnograficzny Alfatar, który w ciekawy sposób prezentuje lokalną gospodarkę i typowe dla tego przygranicznego obszaru zwyczaje i tradycje. Tam też będziemy mieli okazję spróbować morelowej rakii. Następnie zobaczymy cerkiew św. Trójcy z unikalną kolekcją ikon. Dalej nasza droga powiedzie do Silistry, gdzie skosztujemy dań i napoi kuchni bułgarskiej. Ponadto - program folklorystyczny. Ostatnim punktem wycieczki będzie rejs statkiem po Dunaju.
PROWINCJA SZUMEN - (1/2 dnia) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka podczas której będziemy mieli okazję poznać folklorystyczną i historyczną stronę Bułgarii. Pierwszym przystankiem będzie największa na terenie kraju stadnina koni "Kabiuk" - organizowane są tutaj pokazy koni różnych ras. Ponadto - możliwość przejażdżki konnej. Następnie przejedziemy do Presławia, będącego niegdyś ważnym ośrodkiem politycznym pierwszego państwa bułgarskiego. Zobaczymy tutaj ruiny Okrągłej Cerkwi (zwanej także Złotą), przykładu starobułgarskiej architektury z początków X. wieku. Odwiedzimy także dom etnograficzny, w którym zjemy obiad, skosztujemy lokalnego wina i obejrzymy pokaz tutejszego tradycyjnego rękodzieła.
WELIKO TYRNOVO - (1/2 dnia) - cena ok. 48 EUR/os. z Albeny
Weliko Tarnowo - historyczna stolica Bułgarii, pozostająca pełnym uroku miasteczkiem. W programie: zwiedzanie starego miasta, górującej nad nim odrestaurowanej twierdzy Carevec - dawnej stolicy carów Bułgarskich. Czas wolny. Przejazd do idealnie zachowanej szlacheckiej (bojarskiej) wsi - Arbanasi.
JEEP SAFARI - (1/2 dnia) - cena ok. 29 EUR/os.
Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry Bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach.
Uwaga!
Oferowane wycieczki odbywają się zarówno ze Złotych Piasków, Albeny i Słonecznego Brzegu, toteż programy i ceny różnią się ze względu na inne odległości pomiędzy powyższymi kurortami a proponowanymi atrakcjami. Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.


Mapa Hotelu Riva
Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
Filmy hotelu Riva:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Riva
https://youtu.be/e-oiVbAT4Dc

Opinie o Hotelu Riva

Riva - możliwości zakwaterowania:

standard dbl
lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
3* Standard 2+1
3* Standard 2+2
4* Standard 2+2 výhled do zahrady
lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
POKÓJ RODZINNY
lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
TWIN ROOM
3* Rodinný pokoj 4+2
lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
LARGE STANDARD ROOM
Pok 2+1os. (2 os.. dor. + dost.)
pok.2 os..+2dz./dost.+wspolne sp
dbl double
pokoj 2 osobowy
dblr double room
STANDARD SINGLE WITH CHILD
Pok. rodzinny 4 os.
fr family room
DOUBLE SINGLE USE
Pok. 1 os.
Pokój 2 os. Superior
srgv standard room gv
srgv standard room gv

Riva - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Riva? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00