cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Riva, Słoneczny Brzeg
1 / 25
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
27.08 - 03.09
już od 4178 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
21.09 - 24.09
już od 449 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Riva
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Riva
star 3

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Riva:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Riva:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 sierpnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 21 września 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Riva w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Bułgaria / Słoneczny Brzeg

Opis oferty:

Otoczony ogrodem, rodzinny hotel położony w spokojnej okolicy, jednocześnie blisko atrakcji Słonecznego Brzegu. Odnowiony w 2015 r., z wygodnymi pokojami z klimatyzacją i balkonem, ładnym basenem i opcją all inclusive gwarantuje udane wakacje w dobrej cenie. Posiłki są serwowane w urządzonej w jasnej kolorystyce, przestronnej restauracji z tarasem, drinka można się napić w barze w lobby. Tuż przy hotelu jest park i piękna, szeroka plaża łagodnie opadająca do morza - doskonała również dla najmłodszych plażowiczów.

POŁOŻENIE:

ok. 1,5 km od centrum SŁONECZNEGO BRZEGU, ok. 300 m od najbliższych sklepów i barów, ok. 1 km od Action Aquapark, ok. 9 km od Nessebaru; ok. 37 km od portu lotniczego w Burgas, ok. 120 km od portu lotniczego w Warnie; przystanek autobusowy ok. 60 m od hotelu (centrum/ok. 1,5 BGN).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 120 m od hotelu, dojście drogą, płatne parasole i leżaki (ok. 7 BGN/szt.).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1975 r., odnowiony w 2015 r., 260 pokoi, 2 budynki, 3 piętra, 4 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf w recepcji (ok. 2 EUR/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCrad.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 15 m², zadbany, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, internet bezprzewodowy (płatny: ok. 5 EUR/dzień, ok. 50 EUR/tydz.); łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (płatne: ok. 2,5 EUR/dzień); balkon (stolik i krzesełka), widok na basen;

rodzinny:

4-os. (4 os. pełnopłatne; możliwość 2 dostawek dla dzieci), ok. 30 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, kwadratowy kształt, słodka woda, ok. 260 m², gł. 0,9-1,4 m, hydromasaż, wydzielona cześć dla dzieci, ok. 65 m², gł. 0,6 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; plac zabaw dla dzieci.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski i napoje (15.00-17.00) w wyznaczonym barze; zimne napoje bezalkoholowe (7.30-22.30) i lokalne napoje alkoholowe (11.00-22.30) w wyznaczonym barze; lody serwowane w czasie obiadu i kolacji; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00359/893356610, www.rivahotelbg.com/en

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Bułgaria / Słoneczny Brzeg

Opis oferty:

Otoczony ogrodem, rodzinny hotel położony w spokojnej okolicy, jednocześnie blisko atrakcji Słonecznego Brzegu. Składa się z części trzygwiazdkowej odnowionej w 2015 r. i czterogwiazdkowej zbudowanej w 2017 r., oferuje wygodne pokoje, ładny basen i opcję all inclusive co gwarantuje udane wakacje w dobrej cenie. Posiłki są serwowane w urządzonej w jasnej kolorystyce, przestronnej restauracji z tarasem, drinka można się napić w barze w lobby. Tuż przy hotelu jest park i piękna, szeroka plaża łagodnie opadająca do morza - doskonała również dla najmłodszych plażowiczów.

POŁOŻENIE:

ok. 1,5 km od centrum SŁONECZNEGO BRZEGU, ok. 300 m od najbliższych sklepów i barów, ok. 1 km od Action Aquapark, ok. 9 km od Nessebaru; ok. 37 km od lotniska w Burgas, ok. 120 km od lotniska w Warnie; przystanek autobusowy ok. 60 m od hotelu (centrum/ok. 1,5 BGN).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 120 m od hotelu, dojście drogą, płatne parasole i leżaki (ok. 7 BGN/szt.).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1975 r., odnowiony w 2015 r., 260 pokoi, 2 budynki, 3 piętra, 4 windy i część czterogwiazdkowa zbudowana w 2017 r., 93 pokoje, 5 pięter, 2 windy; w obiekcie lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf w recepcji (ok. 2 EUR/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy w części trzygwiazdkowej: 

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 15 m², zadbany, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, internet bezprzewodowy (płatny: ok. 5 EUR/dzień, ok. 50 EUR/tydz.); łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (płatne ok. 2,5 EUR/dzień); balkon (stolik i krzesełka); widok na basen za dopłatą; 

rodzinny w części trzygwiazdkowej: 

4-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci; 3 os. pełnopłatne), ok. 30 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, widok na basen; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 260 m², gł. 0,9-1,4 m, hydromasaż, wydzielona część dla dzieci, ok. 65 m², gł. 0,6 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; plac zabaw dla dzieci.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski i napoje (11.00-17.00) w wyznaczonym barze; lody (15.00-17.00) w wyznaczonym barze/restauracji; zimne napoje bezalkoholowe (7.30-22.30) i lokalne napoje alkoholowe (11.00-22.30) w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00359/893356610, www.rivahotelbg.com/en

GRATIS:

Wi-Fi


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel Riva położony jest w pobliżu centrum Słonecznego Brzegu. W bezpośrednim sąsiedztwie hotelu znajdują się: sklepy, bary i restauracje. Do centrum Nessebar 5 km. Najbliższy przystanek autobusowy 20m od hotelu. Do lotniska w Burgas 37 km.
Plaża:
Do piaszczystej, szerokiej plaży 150m. Na plaży leżaki i parasole płatne.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24 h, kantor, sklepy, sklep z pamiątkami, apteka, winda, restauracja główna, lobby bar, bar przy basenie, 2 baseny zewnętrzne w tym jeden ze zjeżdżalnią dla małych dzieci. Bezpłatne leżaki i ręczniki przy basenie. Za dodatkową opłatą: parking, fryzjer, salon kosmetyczny, pralnia, sejf w recepcji.
Pokoje:
Hotel oferuje 260 pokoi. Pokoje standardowe (pow. 15m?) z balkonem, mogące zakwaterować 2 osoby dorosłe i 1 dziecko lub 3 osoby dorosłe, wyposażone w łazienkę z prysznicem , WC, indywidualnie sterowaną klimatyzację, telefon, TV, mini bar, łóżeczko dla dziecka do 2 lat za dodatkową opłatą. Pokój rodzinny (pow.30 m?) wyposażony jak pokój standardowy. Możliwość zakwaterowania 4 osób dorosłych lub 2 dorosłych + 2 dzieci.
Wyżywienie:
All inclusive: śniadanie (07:30 -10:00), obiad (12:30 - 14:00), przekąski (15:00-17:00), kolacja (18:00 - 21:00), wybrane napoje alkoholowe (11:00 - 22:30) i bezalkoholowe (07:30-22:30).
Program sportowy i animacyjny:
Dla dorosłych: animacje i fitness bezpłatnie. Dodatkowo płatne: sauna i masaże. Dla dzieci: animacje, duży plac zabaw, zjeżdżalnia dla małych dzieci.
Internet:
Wi-Fi w pokojach płatne, w lobby bezpłatne. Kącik internetowy płatny.
Kategoria lokalna:
***
Strona www:
www.rivahotelbg.com

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
BUŁGARIA
informacje ogólne
Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Sozopol
Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
NESSEBAR (1 dzień) - cena ok. 32 EUR (bez obiadu), 37 EUR (z obiadem)
Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata.
PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Przylądek Kaliakra - przyciągający rzesze turystów fenomen przyrody. Jest to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się nieopodal delfiny. Balczik - jedno z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż.
ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 67 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR)
Wycieczka autokarowa do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim.
RUMUNIA - (1 dzień) - cena ok. 55 EUR
Wycieczka po rumuńskim wybrzeżu. Na początku weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce, podczas której będziemy mieli okazję zobaczyć najpopularniejsze nadmorskie kurorty Rumunii. Następnie przejedziemy do Konstancy, gdzie zobaczymy port, kasyno, cerkiew grecką, Wielki Meczet. W Konstancy czas wolny ( możliwość zwiedzenia Muzeum Archeologicznego).
WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień) - cena ok. 27 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego".
BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż. Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Odbędzie się on w pięknie urządzonej, ludowej restauracji. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów - wina i rakiji. W czasie trwania wieczoru przewidzianych jest wiele atrakcji, m.in. występy.
SOFIA - MONASTYR RYLSKI - PETRICZ (2 dni) - cena ok. 127 EUR/os.
Wcześnie rano wyjazd do stolicy Bułgarii, Sofii. Weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce po mieście, podczas której zobaczymy najważniejsze atrakcje turystyczne miasta. Na dalsze zwiedzanie wybierzemy się do centrum Sofii, gdzie zwiedzimy cerkiew św. Aleksandra Newskiego z przełomu XIX i XX wieku. Następnie - obiad i czas wolny. Późnym popołudniem przejedziemy do Rylskiego Monastyru - kolacja i nocleg na terenie monastyru. Po śniadaniu - poranne nabożeństwo, po którym zwiedzimy monastyr. Następnie, udamy się do miasta Petricz, gdzie zobaczymy dom-muzeum Baby Wangi, znanej ze swoich przepowiedni zielarki. Kolejnym miejscem, które odwiedzimy jest miasto Rupite, gdzie znajduje się grób Wangi. Ostatnim przystankiem będzie starożytne miasto Melnik, które popularność zdobyło dzięki produkcji wyśmienitego wina. Tam też zjemy obiad. Powrót do Warny.
REJS STATKIEM KOLUMB - (1/2 dnia) - cena ok. 39 EUR/os.
Przejazd autokarem do Warny, gdzie przesiądziemy się na statek "Kolumb". Rejs statkiem w okolicach wybrzeża warneńskiego, podczas którego istnieje możliwość przebrania się w średniowieczne stroje, a także zapoznania sie z dawnym sposobem nawigacji. Na statku drobny poczęstunek i napoje, zorganizowane zostaną ponadto gry i zabawy tematyczne. Powrót do Złotych Piasków.
PIRACKIE PARTY - (1/2 dnia) - cena ok. 38 EUR/os.
Rejs pirackim statkiem, możliwość przebrania w dawne stroje, wspaniała bitwa morska pomiędzy dwoma statkami podczas rejsu drobny poczęstunek i napoje, gry i zabawy.
DUNAJ I SILISTRA - (1/2 dnia) -cena ok. 52 EUR/os.
Trasa wycieczki wiedzie przez piękne i dziewicze tereny równiny Dobrudża. Odwiedzimy kompleks etnograficzny Alfatar, który w ciekawy sposób prezentuje lokalną gospodarkę i typowe dla tego przygranicznego obszaru zwyczaje i tradycje. Tam też będziemy mieli okazję spróbować morelowej rakii. Następnie zobaczymy cerkiew św. Trójcy z unikalną kolekcją ikon. Dalej nasza droga powiedzie do Silistry, gdzie skosztujemy dań i napoi kuchni bułgarskiej. Ponadto - program folklorystyczny. Ostatnim punktem wycieczki będzie rejs statkiem po Dunaju.
PROWINCJA SZUMEN - (1/2 dnia) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka podczas której będziemy mieli okazję poznać folklorystyczną i historyczną stronę Bułgarii. Pierwszym przystankiem będzie największa na terenie kraju stadnina koni "Kabiuk" - organizowane są tutaj pokazy koni różnych ras. Ponadto - możliwość przejażdżki konnej. Następnie przejedziemy do Presławia, będącego niegdyś ważnym ośrodkiem politycznym pierwszego państwa bułgarskiego. Zobaczymy tutaj ruiny Okrągłej Cerkwi (zwanej także Złotą), przykładu starobułgarskiej architektury z początków X. wieku. Odwiedzimy także dom etnograficzny, w którym zjemy obiad, skosztujemy lokalnego wina i obejrzymy pokaz tutejszego tradycyjnego rękodzieła.
WELIKO TYRNOVO - (1/2 dnia) - cena ok. 48 EUR/os. z Albeny
Weliko Tarnowo - historyczna stolica Bułgarii, pozostająca pełnym uroku miasteczkiem. W programie: zwiedzanie starego miasta, górującej nad nim odrestaurowanej twierdzy Carevec - dawnej stolicy carów Bułgarskich. Czas wolny. Przejazd do idealnie zachowanej szlacheckiej (bojarskiej) wsi - Arbanasi.
JEEP SAFARI - (1/2 dnia) - cena ok. 29 EUR/os.
Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry Bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach.
Uwaga!
Oferowane wycieczki odbywają się zarówno ze Złotych Piasków, Albeny i Słonecznego Brzegu, toteż programy i ceny różnią się ze względu na inne odległości pomiędzy powyższymi kurortami a proponowanymi atrakcjami. Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

BUŁGARIA
informacje ogólne
Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Sozopol
Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

NESSEBAR (1 dzień) - cena ok. 32 EUR (bez obiadu), 37 EUR (z obiadem)
Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata.
PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Przylądek Kaliakra - przyciągający rzesze turystów fenomen przyrody. Jest to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się nieopodal delfiny. Balczik - jedno z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż.
ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 67 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR)
Wycieczka autokarowa do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim.
RUMUNIA - (1 dzień) - cena ok. 55 EUR
Wycieczka po rumuńskim wybrzeżu. Na początku weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce, podczas której będziemy mieli okazję zobaczyć najpopularniejsze nadmorskie kurorty Rumunii. Następnie przejedziemy do Konstancy, gdzie zobaczymy port, kasyno, cerkiew grecką, Wielki Meczet. W Konstancy czas wolny ( możliwość zwiedzenia Muzeum Archeologicznego).
WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień) - cena ok. 27 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego".
BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż. Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Odbędzie się on w pięknie urządzonej, ludowej restauracji. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów - wina i rakiji. W czasie trwania wieczoru przewidzianych jest wiele atrakcji, m.in. występy.
SOFIA - MONASTYR RYLSKI - PETRICZ (2 dni) - cena ok. 127 EUR/os.
Wcześnie rano wyjazd do stolicy Bułgarii, Sofii. Weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce po mieście, podczas której zobaczymy najważniejsze atrakcje turystyczne miasta. Na dalsze zwiedzanie wybierzemy się do centrum Sofii, gdzie zwiedzimy cerkiew św. Aleksandra Newskiego z przełomu XIX i XX wieku. Następnie - obiad i czas wolny. Późnym popołudniem przejedziemy do Rylskiego Monastyru - kolacja i nocleg na terenie monastyru. Po śniadaniu - poranne nabożeństwo, po którym zwiedzimy monastyr. Następnie, udamy się do miasta Petricz, gdzie zobaczymy dom-muzeum Baby Wangi, znanej ze swoich przepowiedni zielarki. Kolejnym miejscem, które odwiedzimy jest miasto Rupite, gdzie znajduje się grób Wangi. Ostatnim przystankiem będzie starożytne miasto Melnik, które popularność zdobyło dzięki produkcji wyśmienitego wina. Tam też zjemy obiad. Powrót do Warny.
REJS STATKIEM KOLUMB - (1/2 dnia) - cena ok. 39 EUR/os.
Przejazd autokarem do Warny, gdzie przesiądziemy się na statek "Kolumb". Rejs statkiem w okolicach wybrzeża warneńskiego, podczas którego istnieje możliwość przebrania się w średniowieczne stroje, a także zapoznania sie z dawnym sposobem nawigacji. Na statku drobny poczęstunek i napoje, zorganizowane zostaną ponadto gry i zabawy tematyczne. Powrót do Złotych Piasków.
PIRACKIE PARTY - (1/2 dnia) - cena ok. 38 EUR/os.
Rejs pirackim statkiem, możliwość przebrania w dawne stroje, wspaniała bitwa morska pomiędzy dwoma statkami podczas rejsu drobny poczęstunek i napoje, gry i zabawy.
DUNAJ I SILISTRA - (1/2 dnia) -cena ok. 52 EUR/os.
Trasa wycieczki wiedzie przez piękne i dziewicze tereny równiny Dobrudża. Odwiedzimy kompleks etnograficzny Alfatar, który w ciekawy sposób prezentuje lokalną gospodarkę i typowe dla tego przygranicznego obszaru zwyczaje i tradycje. Tam też będziemy mieli okazję spróbować morelowej rakii. Następnie zobaczymy cerkiew św. Trójcy z unikalną kolekcją ikon. Dalej nasza droga powiedzie do Silistry, gdzie skosztujemy dań i napoi kuchni bułgarskiej. Ponadto - program folklorystyczny. Ostatnim punktem wycieczki będzie rejs statkiem po Dunaju.
PROWINCJA SZUMEN - (1/2 dnia) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka podczas której będziemy mieli okazję poznać folklorystyczną i historyczną stronę Bułgarii. Pierwszym przystankiem będzie największa na terenie kraju stadnina koni "Kabiuk" - organizowane są tutaj pokazy koni różnych ras. Ponadto - możliwość przejażdżki konnej. Następnie przejedziemy do Presławia, będącego niegdyś ważnym ośrodkiem politycznym pierwszego państwa bułgarskiego. Zobaczymy tutaj ruiny Okrągłej Cerkwi (zwanej także Złotą), przykładu starobułgarskiej architektury z początków X. wieku. Odwiedzimy także dom etnograficzny, w którym zjemy obiad, skosztujemy lokalnego wina i obejrzymy pokaz tutejszego tradycyjnego rękodzieła.
WELIKO TYRNOVO - (1/2 dnia) - cena ok. 48 EUR/os. z Albeny
Weliko Tarnowo - historyczna stolica Bułgarii, pozostająca pełnym uroku miasteczkiem. W programie: zwiedzanie starego miasta, górującej nad nim odrestaurowanej twierdzy Carevec - dawnej stolicy carów Bułgarskich. Czas wolny. Przejazd do idealnie zachowanej szlacheckiej (bojarskiej) wsi - Arbanasi.
JEEP SAFARI - (1/2 dnia) - cena ok. 29 EUR/os.
Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry Bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach.
Uwaga!
Oferowane wycieczki odbywają się zarówno ze Złotych Piasków, Albeny i Słonecznego Brzegu, toteż programy i ceny różnią się ze względu na inne odległości pomiędzy powyższymi kurortami a proponowanymi atrakcjami. Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Burgas

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1964 r. Odnowiony w 2015 r. Na terenie hotelu znajdują się restauracja, 2 bary, winda, 2 baseny odkryte, sejf w recepcji (płatny ok. 3€/dzień).

rabaty i zniżki

1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne wi-fi w pokojach płatne ok. 7leva/1dzień, ok.35 leva/tydzień

plaża

150 m hotelu, publiczna, piaszczysta. Parasole, leżaki - płatne. Przejście do plaży przez ulicę.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną, TV, telefon, sejf (płatny), minibar (pusty), łazienkę (WC, prysznic), balkon. Typy pokoi: w głównym trzypiętrowym budynku: pokoje standardowe dla max 2 os. , pokoje rodzinne dla max 4 os. (2 pokoje połączone drzwiami) , pokoje large dla max 3 os. (wyposażenie jak w standardowych, większy metraż)

Wyżywienie

restauracja główna, 2 bary All Inclusive (11:00-22:30) Formuła zawiera: śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:00-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (11:00-17:00) serwowane w barze , wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, napojów serwowanych w butelkach, świeżo wyciskanych soków, espresso, napojów energetycznych

z myślą o dzieciach

brodzik, plac zabaw, animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 3-7 lat, dzieci mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna bez względu na wiek krzesełko dla dziecka w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem, płatne ok. 3€/dzień)

w cenie

animacje (15.06-15.09), jacuzzi

Aktualizacja opisu

01.10.2018 10:23

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Bułgaria/Słoneczny Brzeg

Kategoryzacja hotelu

Kategoria Exim Tours 3* Kategoria lokalna  3*

Położenie

- ok. 120 m od plaży - ok. 1 km od centrum Słonecznego Brzegu - ok. 8 km od Nessebar - ok. 35 km od lotniska w Burgas

Plaża

- publiczna, piaszczysta - leżaki i parasole (płatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 15 m2 - centralna klimatyzacja - TV-Sat, telefon, mini lodówka - internet Wi-Fi (płatny)  

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 3 baseny na terenie całego kompleksu Riva w tym 1 ze słoną wodą i jacuzzi - leżaki i parasole przy basenie - programy animacyjne Płatne - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- plac zabaw, brodzik, mini klub - menu i wysokie krzesełka w restauracji głównej  

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski po południu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 11:00-22:30.  

Restauracje i bary

- restauracja główna - lobby bar, bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- hotel wybudowany w 1975 roku, wyremontowany w 2015 roku, dysponuje 260 pokojami - internet Wi-Fi w lobby (bezpłatny) - sejf w recepcji (płatny) - pasaż handlowy przy hotelu, kantor, wypożyczalnia samochodów - www.rivahotelbg.com

Bagaż

- w przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg - w przypadku przelotów samolotami rejsowymi (linie lotnicze Ryanair); Kraków (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 120zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 300 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Selva

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

ATUTY

- dobra lokalizacja, - trzy baseny zewnętrzne, - duży zielony ogród,

Położenie hotelu

Hotel Riva*** Hotel położony jest 1,5km od centrum Słonecznego Brzegu, blisko promenady. W pobliżu znajdują się liczne bary, restauracje, sklepy i dyskoteki.. Jest to idealna lokalizacja dla osób lubiących nocne życie i dobrą zabawę. Do lotniska w Burgas jest ok. 35 km.

Do dyspozycji gości

Recepcja czynna całą dobę, trzy baseny (bezpłatne leżaki i parasole przy basenach), ogród, bar w lobby, bezpłatne Wi-Fi w lobby, sejf w recepcji (dodatkowo płatny). Plaża

Pokoje

Zakwaterowanie w pokojach 2 osobowych. Każdy pokój wyposażony jest w łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym (wc, prysznic), balkon, telewizję satelitarną oraz klimatyzację w cenie.

Plaża

Hotel położony ok. 150 m od wspaniałej, szerokiej, piaszczystej plaży. Plaża została uhonorowana tytułem Błękitnej Flagi za czystość wody i piasku. Leżaki i parasole dodatkowo płatne (leżak ok. 10 BGN, parasol ok. 10 BGN).

Wyżywienie

All Inclusive - śniadanie (7.30 - 10.30), - obiad (12.30 - 14.00), - kolacja (18.00 - 21.00) w formie bufetu w restauracji głównej, - przekąski i napoje (15.00 - 17.00) w wyznaczonym barze, - zimne napoje bezalkoholowe (7.30 - 22.30), - lokalne napoje alkoholowe (11.00 - 22.30) w wyznaczonym barze, - lody serwowane w czasie obiadu i kolacji.

Cena obejmuje

- 7 noclegów w Hotelu Riva***, - wyżywienie All Inclusive, - przelot samolotem + opłaty lotniskowe, - transfer lotnisko - hotel - lotnisko, - bagaż 20 kg + 5 kg podręczny, - opiekę rezydenta, - ubezpieczenie KL 10.000 EUR, NNW 15.000 PLN, bagaż 800 PLN (obejmuje choróby przewlekłe), - składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny w wysokości 15 zł/os., - opłatę klimatyczno-administracyjną, - podatek VAT.

Cena nie obejmuje

- wycieczek fakultatywnych,

Dodatkowo płatne (dla chętnych)

- ubezpieczenie od kosztów rezygnacji 4,3 % ceny imprezy, - gwarancja niezmiennej ceny bez względu na koszt paliwa i kursy walut + 80 zł/os. UWAGA - dokumentem uprawniającym do przekroczenia granicy jest ważny paszport lub dowód osobisty, - zalecamy zabranie Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego (EKUZ).


Regobis

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

***+

REGION

Słoneczny Brzeg

UPOLUJ SWOJĄ ZNIŻKĘ NA 2019!

- Gwarancja Niezmienności Ceny za jedyne 39zł/osoba. - Rabaty dla stałych klientów 2,5% - zapytaj o rabat Sprzedawcę. - NOWOŚĆ - RAZEM RAŹNIEJ - Specjalne oferty dla Grup powyżej 20 osób

ATUTY

- niedaleko plaży oraz promenady - 4 baseny zewnętrzne w tym brodzik dla dzieci - Klienci korzystają z dużej restauracji o standardzie **** - Animacje hotelowe

NASZYM ZDANIEM

Odświeżony, o wysokim standardzie hotel to podstawa wygodnego wypoczynku i taki właśnie czeka Gości tego obiektu. Piękne pokoje, przyjazna atmosfera, wyśmienita kuchnia i cztery baseny to wymarzona propozycja na słoneczne wakacje. Zielony teren dookoła hotelu sprawia,że Klienci są zrelaksowani i wypoczęci.

POŁOŻENIE

- blisko centrum promenady pełnej restauracji, barów, sklepów - w pobliżu znajduje się bank, przychodnia, apteka, przystanek autobusowy - ok. 200 metrów do plaży - ok. 13km do starego miasta Nesebyr, w którym zabytki kultury należą do światowej listy UNESCO - ok.800 m Aquapark - ok. 20km do lotniska w Burgas,

PLAŻA

Hotel oddalony od szerokiej piaszczystej plaży ok. 200 metrów. Serwis plażowy za opłatą (leżak i parasol ok. 20 BGN/dzień). Ręczniki plażowe dostępne w recepcji za kaucją ok. 20 BGN.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Hotel Riva składa się z dwóch części - 3* i 4*. Część 3* odnowiona całkowicie w 2015r, część 4* nowa, wybudowana w 2016r. Z okien budynku roztacza się widok na niezwykle zadbany ogród hotelowy. Bezpłatnie - recepcja 24h, 4 zewnętrzne baseny z leżakami (w tym brodzik dla dzieci) jeden z basenów ze słoną wodną, kącik zabaw dla dzieci, recepcja, wi-fi na terenie recepcji. Dodatkowo płatne - bar przy basenie, parking ok.15 BGN/dobę, salon SPA, sejf w recepcji, łóżeczko dla dzieci, Internet w pokoju dodatkowo płatny 7 BGN/godzinę lub 35 BGN/tydzień, żelazko do prasowania (ok. 5 BGN/dobę).

DLA DZIECI

Brodzik, animacje hotelowe, mały plac zabaw.

POKOJE

Zakwaterowanie - 14.00 Wykwaterowanie - 12.00 Komfortowe pokoje z balkonem, klimatyzacją, widokiem na basen, mini barem (dodatkowo płatny), telewizją kablową, łazienką (brak suszarek do włosów), toaletą i balkonem. Pokoje są sprzątane codziennie. Istnieje możliwośc wypożyczenia żelazka do prasowania (ok. 5 BGN/dobę ), wypożyczenia łóżeczka dla niemowląt (ok. 5 BGN/dobę). Internet w pokoju dodatkowo płatny (7 BGN/godzinę lub 35BGN/tydzień).

All Inclusive

śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej. Przekąski i napoje (15.00-17.00) w wyznaczonym barze, zimne napoje bezalkoholowe (7.30-22.30) i lokalne napoje alkoholowe (11.00-22.30) w wyznaczonym barze. Lody serwoane w czasie obiadu i kolacji. Wymagane noszenie opasek all inclusive.

KRAJ - BUŁGARIA

Bułgaria to prawdziwy raj dla urlopowiczów. Wspaniale zachowane zabytki w Bułgarii, piękne szerokie plaże, dobre jedzenie, słoneczna pogoda, nieustająca zabawa - to wszystko sprawi, że zawsze warto wracać do Bułgarii, do miejsc odwiedzanych licznie przez Polaków od lat 80-tych do dziś. Bułgaria dzięki licznym inwestycjom przeżywa “drugą młodość" i ponownie staje się coraz bardziej popularna. Turyści mogą wypoczywać na pięknych plażach z których aż 16 zostało wyróżnionych Błękitną Flagą - prestiżową nagrodą przyznawaną czystym ekologicznie regionom. Bułgaria to wspaniały kraj na wyjazd rodzinny, integracyjny, zorganizowanie kolonii/obozu młodzieżowego czy wczasy ze znajomymi. To bardzo dynamicznie rozwijające sie państwo, pełne kontrastów i zaskakujących sprzeczności, posiada wszystko to, co najważniejsze do udanego wypoczynku.

REGION - SŁONECZNY BRZEG

Słoneczny Brzeg to największy i najbardziej popularny kurort Bułgarii, z około 600 hotelami i 400 restauracjami. Jego budowa rozpoczęła się w 1958 roku, w miejscu, gdzie w starożytności i w średniowieczu znajdowały się studnie, zaopatrujące Nessebyr w wodę. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest fantastyczna plaża, 6-cio kilometrowy pas złotego piasku w formie półksiężyca otoczony wydmami. Miejscami plaża osiąga 60 m szerokości. Została oznaczona Błękitną Flagą, jako jedna z najczystszych plaż w Europie. Morze Czarne w tym miejscu ma łagodne zejście do wody. Dzięki bryzie morskiej w ciągu dnia nie odczuwa się upałów, a noce są orzeźwiające.

WYCIECZKI FAKULTATYWNE

Bałczik - Kaliakra, orientacyjna cena w 2018 roku - 39 € Jeep- Safari, orientacyjna cena w 2018 roku - 30 € Sozopol i spływ rzeką Ropotamo, orientacyjna cena w 2018 roku - 25 € Stambuł - wycieczka 1-dniowa, orientacyjna cena w 2018 roku - 70 € Warna - Delfinarium, orientacyjna cena w 2018 roku - 36 € Wieczór Bułgarski - Biesiada, orientacyjna cena w 2018 roku - 25 €

CENA ZAWIERA

• Przelot Katowice - Burgas - Katowice • 7 noclegów w hotelu Riva ***+ • opłaty lotniskowe • Transfer lotniko-hotel-lotnisko w kraju docelowym • Bagaż podręczny w cenie • Wyżywienie według zakupionej oferty • Opiekę rezydenta podczas pobytu • Opłatę na fundusz gwarancyjny według rozporządzenia Ministerstwa Finansów (15 zł / os.) - automatycznie doliczane do rezerwacji • Ubezpieczenie KL 30 000 €, NNW 3 000 €, NNW obowiązuje na 24 godziny przed wyjazdem (od chwili wyjścia z domu) do 24 godzin po przyjeździe (powrotu do domu) • Podatek VAT

CENA NIE ZAWIERA

• Taksy klimatycznej + Opłaty meldunkowej 10 €/os. płatne obowiązkowo raz na pobyt u rezydenta • Wycieczek fakultatywnych

WAŻNE

Więcej informacji o tym Etapie Promocji znajdziesz w regulaminie na stronie Organizatora

INFO DOTYCZĄCE PRZELOTU

- Bezpośredni przelot Katowice - Burgas- Katowice - Limit bagażowy na osobę 20 kg bagaż rejestrowany + 5kg bagaż podręczny - Zbiórka na lotnisku na 2h przed planowanym wylotem - Przelot realizowany na podstawienie ważnego dowodu osobistego lub paszportu - dokument musi być ważny minimum 6 miesięcy (od daty powrotu do Polski). - Dziecko, które nie podróżuje z obojgiem prawnych opiekunów musi posiadać upoważnienie podpisane przez nieobecnego opiekuna w formie notarialnej przetłumaczonej na język angielski (dziadkowie muszą mieć przy sobie upoważnienie od obojga rodziców).

WAŻNE INFORMACJE

Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego. Informacja dla podróżujących do Bułgari z dziećmi do 18 lat - Nie jest wymagane pełnomocnictwo rodziców małoletniego podróżującego z osobą trzecią. Radzimy jednak sporządzanie tego rodzaju dokumentu, który często przydaje się w przypadkach losowych np. choroby, nagłej potrzeby interwencji chirurgicznej, konieczności podpisania zgody na wystawienie paszportu tymczasowego w zamian zagubionego dokumentu tożsamości itp. Pełnomocnictwo powinno zawierać standardowe dane - imię, nazwisko, seria i nr dowodu osobistego rodziców/opiekunów prawnych, dziecka i osoby, pod której opieką będzie się znajdować dziecko. Dokument może być w języku polskim. Jest on bardzo przydatny w razie kontroli policji lub wizyty w placówce medycznej. (Za - www.polakzagranica.msz.gov.pl)


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Rego Bis, które posiada ponad 20 lat doświadczenia w organizowaniu wypoczynku dla młodzieży i dorosłych. Biuro specjalizuje się w wakacjach autokarem do Bułgarii, Chorwacji, Hiszpanii, Czarnogóry i Albanii. Nowością są wakacje w Czarnogórze i jako całkowita nowość na polskim rynku - wczasy w Macedonii. Można skorzystać także z oferty wyjazdów samolotem czy z bogatej puli apartamentów na dojazd własny. Biuro Podróży Rego Bis oferuje także szeroki wybór obozów młodzieżowych.

Dzięki długoletniej współpracy z zagranicznymi kontrahentami gwarantuje rzetelność i wysoką jakość oferowanych usług. Mottem biura jest dobra jakość za rozsądną cenę, dlatego pracownicy dokładają wszelkich starań, aby jakość, cena imprezy, bezpieczeństwo przejazdu, baza hotelowa i program imprez spełniał oczekiwania klientów. Długa obecność Biura Podróży Rego Bis na rynku i doświadczenie w organizowaniu różnego typu wyjazdów daje gwarancję spokojnego i udanego wypoczynku.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA BUŁGARSKA

***

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

*    Słoneczny Brzeg, 800 m do Aquaparku, 6 km od Nessebaru, 35 km od portu lotniczego. Ostatnia renowacja miała miejsce w 2015 r.

PLAŻA

*    150 m, piaszczysta, szeroka; serwis plażowy płatny.

ZAKWATEROWANIE

*    260 pokoi; *    Typy pokoi: standardowe (15 m2), rodzinne; *    Wyposażenie: klimatyzacja, telefon, TV, balkon, mała lodówka, Internet Wi-Fi (płatny).  

RESTAURACJE I BARY

*    Restauracja główna; *    3 bary: snack bar, lobby bar, bar przy basenie.

Wyżywienie

*    All Inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach w godz. 07:30-22:30.

SPORT I ROZRYWKA

*    2 baseny zewnętrzne; *    Bezpłatnie: siatkówka plażowa, aerobik *    Odpłatnie: masaże, jacuzzi, sporty wodne na plaży.  

DLA DZIECI

*    Brodzik, plac zabaw.

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

*    Płatne: pralnia, sklep, kantor, wypożyczalnia samochodów, parking; bezpłatny Internet Wi-Fi.

NASZYM ZDANIEM

*    Obiekt jest doskonałą propozycją dla ludzi młodych nastawionych na rozrywkę, jak i dla miłośników zakupów i plażowania. Położenie w pobliżu centrum dużego kurortu daję nieograniczone możliwości korzystania z różnorodnych uroków Słoneczego Brzegu.

STRONA INTERNETOWA

*    www.rivahotelbg.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Atur

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

BULGARIABOJ

Hotel info

duże baseny, zieleń hotelowego parku, bliskość szerokiej i piaszczystej plaży, wygodne pokoje z klimatyzacją i balkonem oraz pakiet all inclusive to gwarancja udanych wakacji. Przestronny kompleks hotelowy składa się z dwóch części 3-gwiazdkowej i 4-gwiazdkowej. Położenie w centralnej części kurortu, z łatwym dostępem do wszelkich atrakcji Słonecznego Brzegu sprawia iż jest to idealna propozycja zarówno dla miłośników błogiego relaksu jak i amatorów zabawy i życia nocnego. Kategoria lokalna 3***

Lokalizacja

Słoneczny Brzeg, centralna część kurortu, w pobliżu nadmorska promenada, liczne tawerny, bary, butiki i kluby w okolicy. Lotnisko w Burgas ok. 30 km.

Plaża

ok.120m od hotelu, piaszczysta, długa i szeroka. Publiczna, bezpłatna, w sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą.

Hotel

260 pokoi (3***), 95 pokoje (4****), budynek główny i skrzydła boczne, hol powitalny, lobby, recepcja 24h, windy, restauracja główna z show cooking, bar, sezonowy bar zewnętrzny i taras, zieleń hotelowego parku, punkt wymiana walut, płatny sejf, płatne miejsca parkingowe.

Pokój

standardowo wyposażony, klimatyzowany (sezon letni), TV, telefon, mini lodówka, łazienka (prysznic lub wanna), balkon. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki, co jednak zmniejsza komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

Sport i rozrywka

2 baseny zewnętrzne (sezon letni), tarasy słoneczne, leżaki przy basenie bezpłatne. Cykliczne, lekkie zajęcia sportowo-rekreacyjne. Bogata oferta dziennych i nocnych atrakcji kurortu.

Dzieci

brodzik, kącik zabaw

Opcje wyżywienia

- all inclusive

All inclusive

3 posiłki główne - śniadanie, lunch, kolacja / dania kuchni lokalnej oraz międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / w godzinach popołudniowych lekkie przekąski, snacki lub słodycze / 11:00-22:30 lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole / leżaki przy basenie bezpłatnie. Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu All inclusive dostępne w recepcji hotelu.

Uwagi

hotel objęty obsługą rezydenta z językiem polskim - telefon alarmowy, spotkanie informacyjne w hotelu.

Nasza opinia

wakacyjny hotel, którego atutem jest przestronny teren parku, w którym znajduje się basen, Dogodna lokalizacja w centrum kurortu i niedaleko piaszczystej plaży. Dobra relacja ceny do jakości. 190404

Przewóz bagażu

limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy dzieci do lat 2 tzw infantów) - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. - WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - lokalna taksa klimatyczna - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych


Marco

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Słoneczny Brzeg

Słoneczny Brzeg

Słoneczny Brzeg to jeden z największych kurortów nad Morzem Czarnym, leżący około 30 km od Burgas, zajmujący rozległy pas wybrzeża pomiędzy przylądkiem Elenite a Neseberem. Kurort, który został założony w latach 60., obecnie dalej prężnie się rozwija. Wzdłuż nadmorskiej promenady wciąż powstają nowe kompleksy hotelowe. Prawdziwą atrakcją i atutem Słonecznego Brzegu jest złocista, bardzo długa (około 8 km) i szeroka (prawie 100 m), piaszczysta plaża rozciągająca się wzdłuż całej zatoki otoczonej lasami i stokami gór z pięknym widokiem na Neseber (w czasie przypływów mogą pojawić się kamienie przy brzegu). Dzięki temu, że plaża kurortu łagodnie schodzi do morza, jest to idealne miejsce na letni wypoczynek. Słoneczny Brzeg zapewnia atrakcje także najmłodszym gościom, znajdują się tutaj bowiem place zabaw dla dzieci, wesołe miasteczka, aquaparki. W Słonecznym Brzegu zlokalizowanych jest ponad 200 hoteli, są liczne restauracje, sklepy, tawerny, nocne kluby, dyskoteki zapewniające doskonałą rozrywkę. Również miłośnicy aktywnego wypoczynku znajdą tutaj bogatą ofertę uprawiania sportów wodnych. Dzięki dogodnej lokalizacji i dobrym połączeniom z innymi turystycznymi miejscowościami, Słoneczny Brzeg jest doskonałą bazą wypadową do zwiedzania Neseberu, Sozopola, Burgas, Pomorie czy nawet Istambułu.

Położenie

blisko ścisłego centrum Słonecznego Brzegu, około 150 m od szerokiej i piaszczystej plaży (serwis plażowy i sprzęt wodny dodatkowo płatne).

Hotel

zadbany, odnowiony w 2015 r. Recepcja z lobby barem, klimatyzowana restauracja, bar, windy, mały, płatny parking (ilość miejsc ograniczona), bezpłatny dotęp do Wi-Fi w lobby hotelowym, sejf w recepcji (płatny).

Pokoje

2-osobowe, z możliwością 1 dostawki lub 2 dostawek (tylko dla dzieci, możliwe łóżko piętrowe), komfortowo i estetycznie urządzone, łazienka (prysznic, umywalka, WC, suszarka do włosów), klimatyzacja sterowana centralnie, TV-SAT, telefon, lodówka, balkon (stolik i 2 krzesła).

Sport i rozrywka

2 baseny zewnętrzne ze słodką wodą, brodzik (leżaki na basenie bezpłatne), w sezonie program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mały plac zabaw.

Wyżywienie

All inclusive obejmuje 3 posiłki w formie bufetu serwowane w restauracji głównej - śniadania (7.30-10.00), obiady (12.30-14.00), obiadokolacje (18.00-21.00), przekąski serwowane w snack barze - kanapki, pizza, sezonowe owoce, słodycze, croissanty (15.00-17.00), kawa i herbata (15.00-17.00), napoje do posiłków, lokalne napoje alkoholowe (11.00-22.30), bezalkoholowe (07.30-22.30).

Cena obejmuje

- przejazd komfortowym autokarem (klimatyzacja, video, barek, WC) - 9 noclegów - wyżywienie All inclusive - ubezpieczenie (KL + NW + bagaż, nie obejmuje CP) - opieka pilota-rezydenta - obowiązkowa składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (naliczana przy zakładaniu rezerwacji) Świadczenia rozpoczynają się obiadokolacją pierwszego dnia pobytu, a kończą obiadem w ostatnim dniu pobytu. Zakwaterowanie od godz. 14.00. Wykwaterowanie do godz. 10.00. Wyjazdy z Polski wg rozkładu jazdy. Przyjazd na miejsce w godzinach przedpołudniowych. Wyjazd ze Słonecznego Brzegu w godzinach popołudniowych. Powrót do Bielska-Białej około godz. 18.00. Pozostałe miasta wg rozkładu jazdy.

Cena nie uwzględnia

Uczestnicy sami pokrywają na miejscu koszty taksy klimatycznej 6 EUR za pobyt.

Naszym zdaniem

Przyjemny i atrakcyjnie położony w ładnym ogrodzie, blisko piaszczystej plaży, odpowiedni na rodzinny i wakacyjny relaks w przystępnej cenie. Polecany dla klientów w każdym wieku, zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i turystów preferujących aktywny sposób spędzania czasu wolnego. Hotel Riva cieszy się bardzo dobrymi opiniami gości, którzy wysoko oceniają jego dogodne położenie, smaczne wyżywienie w wersji All Inclusive oraz standard zakwaterowania. PREZENTOWANE CENY UWZGLĘDNIAJĄ OBOWIĄZUJĄCE RABATY I PROMOCJE.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Cichy i spokojny hotel w Słonecznym Brzegu, odnowiony w 2015 r. Znakomite połączenie dobrej ceny i jakości wypoczynku.

Położenie

120 metrów od plaży, 1,5 km od centrum Słonecznego Brzegu. Serwis plażowy dodatkowo płatny.

Wyposażenie

Całodobowa recepcja, restauracja, lobby bar, bar przy basenie, ogród, darmowe Wi-Fi w lobby, sejf (dodatkowo płatny). W pobliżu hotelu znajduje się małe centrum handlowe ze sklepem spożywczym, kantorem, sklepem z pamiątkami, salonem urody, apteką, kantorem.

Pokoje

228 pokoi standardowych o powierzchni ok. 15 m2, wszystkie klimatyzowane, nowocześnie umeblowane, wyposażone w łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, telewizor, balkon lub taras, lodówkę. 10 pokoi familijnych o powierzchni 30 m2 (2 pomieszczenia połączone drzwiami) wyposażonych jak pokoje typu standard.

Wyżywienie

All Inclusive - Śniadania (7.30-10.30), obiady (12.30-14.00) i kolacje (18.00-21.00) w formie bufetów w restauracji głównej; przekąski i napoje (15.00-17.00) w wyznaczonym barze; Napoje bezalkohotowe w ramach opcji All Inclusive dostępne w godzinach 7.30-22.30, lokalne napoje alkoholowe w godzinach 11.00-22.30 w wyznaczonym barze.

Sport i rozrywka

Basen (wokół niego bezpłatne parasole i leżaki) z wydzieloną częścią dla dzieci, sezonowe animacje.

Dla dzieci

Wydzielona część basenu, plac zabaw.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.            


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany ok. 1,5km od centrum Słonecznego Brzegu i ok. 9km od Nessebar. Action Aquapark oddalony o ok. 1km, ok. 9 km od Nessebaru. Międzynarodowe lotnisko w Burgas oddalone o ok. 37km.

PLAŻA

Publiczna, oddalona ok. 200m,  piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole odpłatnie.

HOTEL

Kategoria lokalna 3* Ostatnia renowacja wykonana w 2015r. Składa się z trzech budynków usytuowanych w zadbanym ogrodzie. Wysoko opiniowany kompleks, oferujący spokój, a jednocześnie szybki i łatwy dostęp do wszystkich atrakcji Słonecznego Brzegu.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, lobby, sejf (za opłatą), windy, usługa prania i prasowania, parking (wymagana rezerwacja, za opłatą). Restauracje i bary: restauracja główna, lobby bar, bar przy basenie.

INTERNET

Bezpłatne Wi-Fi w lobby.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: odkryty basen, leżaki i parasole przy basenie, taras słoneczny.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zabaw, łóżeczka na życzenie i za opłatą.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 260 wygodnych pokoi. Pokój typu Standard: 16,5-19m dwuosobowy z możliwością z możliwością zakwaterowania maksymalnie 2+2. Wyposażenie: łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, sofa, łazienka (wanna/prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja, TV, telefon, mini lodówka. Pokój typu Family Room: 30m, dwuosobowy z możliwością z możliwością zakwaterowania maksymalnie 2+2. Wyposażenie jak w pokoju standardowym.

WYŻYWIENIE

All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciagu dnia; wybrane napoje lokalne alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-22.30 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych, napojów energetycznych, kawy typu espresso, cappuccino.

INFORMACJE DODATKOWE

HolidayCheck: średnia ocen 5.2  rekomendacja 100% Zwierzęta nie są akceptowane

KONTAKT

www.rivahotelbg.com Sunny each, 8240 Słoneczny Brzeg, Bułgaria Tel.: +359 892 273 347, +359 893 356610

KARTY AKCEPTOWANE PRZEZ HOTEL

VISA, MASTERCARD

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, opłaty lotniskowe i transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: obowiązkowej opłaty klimatycznej 6 euro/os./pobyt (płatnej na miejscu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Uwaga! Przy przelotach Bułgaria Air waga bagażu łączonego nie może przekroczyć 23kg! W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Bułgarii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Słoneczny Brzeg, Bułgaria

Opis hotelu

Informacje Ogólne:

Riva znajduje się w odległości 150 m od plaży piaszczysta. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Nessebar (8 km). Pozostałe miasta: Burgas (35 km). Znajduje się w Sunny Beach Hotel posiada 260 pokoi i został odnowiony w 2015 roku. Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję, lobby, sklepy i mini market. W 5-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku, niemiecku i rosyjsku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Do dyspozycji są 2 czynny w sezonie baseny ze słodką wodą i brodzikiem. W barze przy basenie można delektować się orzeźwiającymi napojami. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się informacja turystyczna, supermarket, centrum miasta, placówka medyczna, przystanek autobusowy i postój taksówek. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: dworzec kolejowy (40 km) i sklepy (36 km). Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia:

Hotel oferuje usługi prasowania, sejfy, kantor, pralnię i opiekę medyczną. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje zajęcia animacyjne dla dzieci, brodzik i klub dziecięcy, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 00:00 - 23:59.

Posiłki:

W hotelu znajduje się restauracja. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Wieczorem odwiedź bar w recepcji. All Inclusive: All Inclusive obejmuje przekąski (pora serwowania: 11:00 - 17:00), kawę i herbatę (pora serwowania: 07:30 - 22:30), alkohole lokalne (pora serwowania: 11:00 - 22:30) i napoje bezalkoholowe (pora serwowania: 07:30 - 22:30).

Sport i Rozrywka:

W ramach aktywności hotel oferuje rzutki. Riva posiada jacuzzi. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Rego- Bis

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riva to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rodzinom z dziećmi oraz osobom pragnącym zrelaksować się i wypocząć na przepięknych plażach Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu i od Action Aquapark, blisko piaszczystej, długiej i szerokiej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • przestronne pokoje, duży basen
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

***+

REGION

Słoneczny Brzeg

UPOLUJ SWOJĄ ZNIŻKĘ NA 2019!

- Zaliczka 15% wartości imprezy płatna w momencie rezerwacji, dopłata do 29% wartości rezerwacji do 31.01.2019, reszta na 35 dni przed wyjazdem. - Rabaty dla stałych klientów 2,5% - zapytaj o rabat Sprzedawcę. - Gwarancja Niezmienności Ceny, Bezpłatna Zmiana Uczestnika do 7 dni przed wyjazdem. - Anulacja rezerwacji za 49 zł do 25 dni przed wyjazdem - BEZ PODAWANIA PRZYCZYNY! - NOWOŚĆ - Specjalne oferty dla Grup powyżej 20 osób

ATUTY

- niedaleko plaży oraz promenady - 4 baseny zewnętrzne w tym brodzik dla dzieci - Klienci korzystają z dużej restauracji o standardzie **** - Animacje hotelowe

NASZYM ZDANIEM

Odświeżony, o wysokim standardzie hotel to podstawa wygodnego wypoczynku i taki właśnie czeka Gości tego obiektu. Piękne pokoje, przyjazna atmosfera, wyśmienita kuchnia i cztery baseny to wymarzona propozycja na słoneczne wakacje. Zielony teren dookoła hotelu sprawia,że Klienci są zrelaksowani i wypoczęci.

POŁOŻENIE

- blisko centrum promenady pełnej restauracji, barów, sklepów - w pobliżu znajduje się bank, przychodnia, apteka, przystanek autobusowy - ok. 200 metrów do plaży - ok. 13km do starego miasta Nesebyr, w którym zabytki kultury należą do światowej listy UNESCO - ok.800 m Aquapark - ok. 20km do lotniska w Burgas,

PLAŻA

Hotel oddalony od szerokiej piaszczystej plaży ok. 200 metrów. Serwis plażowy za opłatą (leżak i parasol ok. 20 BGN/dzień). Ręczniki plażowe dostępne w recepcji za kaucją ok. 20 BGN.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Hotel Riva składa się z dwóch części - 3* i 4*. Część 3* odnowiona całkowicie w 2015r, część 4* nowa, wybudowana w 2016r. Z okien budynku roztacza się widok na niezwykle zadbany ogród hotelowy. Bezpłatnie - recepcja 24h, 4 zewnętrzne baseny z leżakami (w tym brodzik dla dzieci) jeden z basenów ze słoną wodną, kącik zabaw dla dzieci, recepcja, wi-fi na terenie recepcji. Dodatkowo płatne - bar przy basenie, parking ok.15 BGN/dobę, salon SPA, sejf w recepcji, łóżeczko dla dzieci, Internet w pokoju dodatkowo płatny 7 BGN/godzinę lub 35 BGN/tydzień, żelazko do prasowania (ok. 5 BGN/dobę).

DLA DZIECI

Brodzik, animacje hotelowe, mały plac zabaw.

POKOJE

Zakwaterowanie - 14.00 Wykwaterowanie - 12.00 Komfortowe pokoje z balkonem, klimatyzacją, widokiem na basen, mini barem (dodatkowo płatny), telewizją kablową, łazienką (brak suszarek do włosów), toaletą i balkonem. Pokoje są sprzątane codziennie. Istnieje możliwośc wypożyczenia żelazka do prasowania (ok. 5 BGN/dobę ), wypożyczenia łóżeczka dla niemowląt (ok. 5 BGN/dobę). Internet w pokoju dodatkowo płatny (7 BGN/godzinę lub 35BGN/tydzień).

All Inclusive

śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej. Przekąski i napoje (15.00-17.00) w wyznaczonym barze, zimne napoje bezalkoholowe (7.30-22.30) i lokalne napoje alkoholowe (11.00-22.30) w wyznaczonym barze. Lody serwoane w czasie obiadu i kolacji. Wymagane noszenie opasek all inclusive.

KRAJ - BUŁGARIA

Bułgaria to prawdziwy raj dla urlopowiczów. Wspaniale zachowane zabytki w Bułgarii, piękne szerokie plaże, dobre jedzenie, słoneczna pogoda, nieustająca zabawa - to wszystko sprawi, że zawsze warto wracać do Bułgarii, do miejsc odwiedzanych licznie przez Polaków od lat 80-tych do dziś. Bułgaria dzięki licznym inwestycjom przeżywa “drugą młodość" i ponownie staje się coraz bardziej popularna. Turyści mogą wypoczywać na pięknych plażach z których aż 16 zostało wyróżnionych Błękitną Flagą - prestiżową nagrodą przyznawaną czystym ekologicznie regionom. Bułgaria to wspaniały kraj na wyjazd rodzinny, integracyjny, zorganizowanie kolonii/obozu młodzieżowego czy wczasy ze znajomymi. To bardzo dynamicznie rozwijające sie państwo, pełne kontrastów i zaskakujących sprzeczności, posiada wszystko to, co najważniejsze do udanego wypoczynku.

REGION - SŁONECZNY BRZEG

Słoneczny Brzeg to największy i najbardziej popularny kurort Bułgarii, z około 600 hotelami i 400 restauracjami. Jego budowa rozpoczęła się w 1958 roku, w miejscu, gdzie w starożytności i w średniowieczu znajdowały się studnie, zaopatrujące Nessebyr w wodę. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest fantastyczna plaża, 6-cio kilometrowy pas złotego piasku w formie półksiężyca otoczony wydmami. Miejscami plaża osiąga 60 m szerokości. Została oznaczona Błękitną Flagą, jako jedna z najczystszych plaż w Europie. Morze Czarne w tym miejscu ma łagodne zejście do wody. Dzięki bryzie morskiej w ciągu dnia nie odczuwa się upałów, a noce są orzeźwiające.

WYCIECZKI FAKULTATYWNE

Bałczik - Kaliakra, orientacyjna cena w 2018 roku - 39 € Jeep- Safari, orientacyjna cena w 2018 roku - 30 € Sozopol i spływ rzeką Ropotamo, orientacyjna cena w 2018 roku - 25 € Stambuł - wycieczka 1-dniowa, orientacyjna cena w 2018 roku - 70 € Warna - Delfinarium, orientacyjna cena w 2018 roku - 36 € Wieczór Bułgarski - Biesiada, orientacyjna cena w 2018 roku - 25 €

CENA ZAWIERA

• Przelot Katowice - Burgas - Katowice • 7 noclegów w hotelu Riva ***+ • opłaty lotniskowe • Transfer lotniko-hotel-lotnisko w kraju docelowym • Bagaż podręczny w cenie • Wyżywienie według zakupionej oferty • Opiekę rezydenta podczas pobytu • Opłatę na fundusz gwarancyjny według rozporządzenia Ministerstwa Finansów (10 zł / os.) - automatycznie doliczane do rezerwacji • Ubezpieczenie KL 30 000 €, NNW 3 000 €, NNW obowiązuje na 24 godziny przed wyjazdem (od chwili wyjścia z domu) do 24 godzin po przyjeździe (powrotu do domu) • Podatek VAT

CENA NIE ZAWIERA

• Taksy klimatycznej + Opłaty meldunkowej 10 €/os. płatne obowiązkowo raz na pobyt u rezydenta • Wycieczek fakultatywnych

WAŻNE

Więcej informacji o tym Etapie Promocji znajdziesz w regulaminie na stronie Organizatora

INFO DOTYCZĄCE PRZELOTU

- Bezpośredni przelot Katowice - Burgas- Katowice - Limit bagażowy na osobę 20 kg bagaż rejestrowany + 5kg bagaż podręczny - Zbiórka na lotnisku na 2h przed planowanym wylotem - Przelot realizowany na podstawienie ważnego dowodu osobistego lub paszportu - dokument musi być ważny minimum 6 miesięcy (od daty powrotu do Polski). - Samolot wyposażony w bezprzewodową sieć AirFI zapewniający dostęp do multimediów na własnym urządzeniu mobilnym. - Dziecko, które nie podróżuje z obojgiem prawnych opiekunów musi posiadać upoważnienie podpisane przez nieobecnego opiekuna w formie notarialnej przetłumaczonej na język angielski (dziadkowie muszą mieć przy sobie upoważnienie od obojga rodziców).

WAŻNE INFORMACJE

Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego. Informacja dla podróżujących do Bułgari z dziećmi do 18 lat - Nie jest wymagane pełnomocnictwo rodziców małoletniego podróżującego z osobą trzecią. Radzimy jednak sporządzanie tego rodzaju dokumentu, który często przydaje się w przypadkach losowych np. choroby, nagłej potrzeby interwencji chirurgicznej, konieczności podpisania zgody na wystawienie paszportu tymczasowego w zamian zagubionego dokumentu tożsamości itp. Pełnomocnictwo powinno zawierać standardowe dane - imię, nazwisko, seria i nr dowodu osobistego rodziców/opiekunów prawnych, dziecka i osoby, pod której opieką będzie się znajdować dziecko. Dokument może być w języku polskim. Jest on bardzo przydatny w razie kontroli policji lub wizyty w placówce medycznej. (Za - www.polakzagranica.msz.gov.pl)


Mapa Hotelu Riva
Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
Filmy hotelu Riva:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Riva
https://youtu.be/e-oiVbAT4Dc
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Riva

Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Riva:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    3.3
  • Pokoje
    4
  • Wyżywienie
    2.8
  • Atrakcje
    i sport
    2.8
  • Obsługa
    3.2
HolidayCheck
Ocena Riva:
4.3 / 6

Dobry hotel, blisko atrakcji, ale z bardzo słabym 2017-09-17
Szczegóły oceny hotelu Riva:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    5.0

Polecam hotel Riva, jest dobrze polozony, pokpje sa czyste i przestonne, codziennie sprzatane, niest...
więcej

4.0
Warto-Riva-OK! 2017-09-14
Szczegóły oceny hotelu Riva:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    6.0

hotel 300m od plazy slalomem.niezle animacje.popularny jezyk rosyjski i angielski.czysto.3 basenybro...
więcej

6.0
Bardzo dobrze 2017-09-13
Szczegóły oceny hotelu Riva:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    5.0

warto przyjechac maly minusik za jedzenie ....ciagle to samo ..... drinki pyszne warto sprobowac w...
więcej

5.0
Polecam 2017-08-22
Szczegóły oceny hotelu Riva:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    5.5

polecam wszystko jak na najlepszym poziomie, napewno tu kiedys wrocimy, wszzystkiego jest pod dostat...
więcej

4.0
Bardzo dobra 2017-07-16
Szczegóły oceny hotelu Riva:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    5.0

polecamten chotel , czysto , ladnie, obsluga bardzo mila ,posilki zroznicowane , smaczne. Hotel obok...
więcej

5.0
Wspaniała obsługa, świetne animacje 2017-07-14
Szczegóły oceny hotelu Riva:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    6.0

wszystko w porzadku, trzy baseny do wyboru, dobre wyzywienie, duzo warzyw, owocow, mila obsluga, pok...
więcej

6.0
Ok 2017-07-10
Szczegóły oceny hotelu Riva:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    5.0

5.0
Hotel Riva- hotel godny polecenia! 2016-09-08
Szczegóły oceny hotelu Riva:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Jesteśmy bardzo zadowoleni 2017-06-23
Szczegóły oceny hotelu Riva:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    6.0

polecam! jedzenie dobte, bardzo czysto a personel bardzo usniechniety. Zawsze riva jest godna polece...
więcej

5.0
Super wczasy 2017-06-26
Szczegóły oceny hotelu Riva:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    6.0

fajny hotel polecam, mila obsluga i ogolnie bardzo dobra organizacja na wysokim poziomie. wszyscy je...
więcej

5.0
Hotel zasługuje na 4 gwiazdki 2017-06-30
Szczegóły oceny hotelu Riva:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    6.0

hotel jest naprawde super mila obsluga super jedzenie piekne ppaze wokol profesjonalne podejscie do ...
więcej

6.0

Riva - możliwości zakwaterowania:

dbl standard room
Standardzimmer lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon Internet
Standardzimmer lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon Internet
standard dbl
standard double standard cityview
standard quad standard cityview
standard single w.child standard
standard single w.child standard cityview
standard singleuse standard
standard singleuse standard cityview
Standardzimmer lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon Internet
standard standard
Standardzimmer lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon Internet
standard triple standard cityview
standard twin standard
Standardzimmer lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon Internet
Large Standard Room
Single w.Child Standard Room
Pok 2+1os. (2 os.. dor. + dost.)
dbl double
dbl double
pokoj 2 osobowy
dblr double room
dblr double room
dblr double room
dlrg dbl large
dlrg dbl large
Pok. 2 os.+2 dost. w/basen
Pok. 2 os. w/basen
Pok. rodzinny 2 os.
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.
Twin Standard Room
SingleUse Standard Room

Riva - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Riva? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00