Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Resort Hurghada , Morze Czerwone
1 / 25
Udogodnienia hotelu Hilton Resort Hurghada
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Hilton Resort Hurghada
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Hilton Resort Hurghada :
4.5 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Hilton Resort Hurghada :
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.5
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.5 / 5
Średnia z 4 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 25 czerwca 2018

Hotel Hilton Resort Hurghada w ofercie Biura podróży:

Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks hotelowy składający się z dwóch części oddzielonych promenadą. Bujna, egzotyczna roślinność i elegancka zabudowa w tradycyjnym stylu tworzą wakacyjną atmosferę tego miejsca. Resort polecamy głównie dla osób lubiących aktywnie wypoczywać, a także dla rodzin z pociechami oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Komfortowy i doskonale wyposażony hotel  znanej marki. Malownicza architektura, wysoki standard usług, rozległy teren.

Położenie

Przy prywatnej plaży (część główna) z dostępem do rafy koralowej i w ogrodzie po drugiej stronie ulicy (druga linia brzegowa), 8 km od centrum, 10 minut jazdy z lotniska.

Wyposażenie

Hol powitalny z całodobową recepcją, barem i sejfami, restauracja główna, restauracja plażowa z drewnianą werandą (specjalność: owoce morza), restauracja włoska, Lagoona Restaurant z tarasem zewnętrznym, kawiarenka orientalna z kącikiem sziszy, bar przy marinie, bar przy basenie z wodnymi siedziskami, pub (transmisje sportowe), kafejka internetowa, sala konferencyjna, punkt wymiany walut, pralnia, sklepiki.

Pokoje

Z gustownym i funkcjonalnym wyposażeniem; klimatyzacja, marmurowa łazienka z wanną/prysznicem, suszarką do włosów, TV sat, telefon, minibar, w części głównej balkon/taras z widokiem na basen lub ogród. W części ogrodowej nie wszystkie pokoje są z balkonami. Powierzchnia pokoju w części ogrodowej: ok. 21 m2, w części głównej: 37 m2 (deluxe) i 43 m2 (suites) z eleganckimi wnętrzami w stylu art deco.

Wyżywienie

HB: Śniadania i obiadokolacje w formie bufetów. All Inclusive: Śniadania (6.30-11.00), obiady (13.00-15.00), kolacje (18.30-23.00) w formie bufetów, przekąski w barze basenowym, po południu lody, późna serwowana kolacja, kawa, herbata, woda, lokalne napoje i alkohole w wyznaczonych barach do północy (w lobbybarze napoje bezalkoholowe całą dobę). Ultra All Inclusive: Śniadania (6.30-11.00), obiady (13.00-15.00), kolacje (18.30-23.00) w formie bufetów, przekąski w barze basenowym, po południu lody, późna serwowana kolacja, kawa, herbata, woda, lokalne napoje i alkohole w wyznaczonych barach do północy (w lobbybarze napoje bezalkoholowe całą dobę). Kawa espresso, cappuccino, importowane alkohole.

Sport i rozrywka

2 baseny z tarasami słonecznymi, 2 korty tenisowe, squash, tenis stołowy, siatkówka, gabinet odnowy biologicznej z siłownią, sauną, jacuzzi, gabinetem masażu, centrum sportów wodnych i nurkowania przy plaży, dyskoteka, wieczorki folklorystyczne.

Dla dzieci

Basen, plac zabaw, animacje, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce, dziecięce menu, możliwa indywidualna opieka (odpłatnie).

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks hotelowy składający się z dwóch części oddzielonych promenadą. Bujna, egzotyczna roślinność i elegancka zabudowa w tradycyjnym stylu tworzą wakacyjną atmosferę tego miejsca. Resort polecamy głównie dla osób lubiących aktywnie wypoczywać, a także dla rodzin z pociechami oraz dla par.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks hotelowy składający się z dwóch części oddzielonych promenadą. Bujna, egzotyczna roślinność i elegancka zabudowa w tradycyjnym stylu tworzą wakacyjną atmosferę tego miejsca. Resort polecamy głównie dla osób lubiących aktywnie wypoczywać, a także dla rodzin z pociechami oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Hurghada Pięciogwiazdkowy hotel położony w sercu popularnej miejscowości wypoczynkowej Hurghada, z panoramicznym widokiem na morze ma to, czego potrzeba, aby urlop okazał się kolejnym egipskim sukcesem. Można tu beztrosko relaksować się nad jednym z kilku basenów lub udać się na prywatną plaże aby wygrzać się w słońcu i spokojnych wodach Morza Czerwonego.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

1995 r. Odnowiony w 2004 r. Na terenie znajdują się 3 restauracje, 4 bary, room service (płatny), sala konferencyjna, baseny odkryte, basen kryty (płatny), winda, pralnia (płatna).

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 220 m długości. Parasole, leżaki, ręczniki - bezpłatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, TV, telefon, minibar (w AI oraz Premiere AI - woda, zestaw do parzenia kawy i herbaty (na życzenie), sejf (płatny), łazienkę (WC, suszarka, wanna lub prysznic), balkon lub taras. Typy pokoi: w budynkach: pokoje standardowe , pokoje Hilton deluxe (1 pokój, zestaw do parzenia kawy i herbaty, dodatkowe kosmetyki w łazience) , pokoje top floor , corner suite (salon i część wypoczynkowa) , family suite (2 pokoje i część wypoczynkowa) , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych w 21 willach: pokoje standardowe(niektóre z basenem i aneksem kuchennym)

Wyżywienie

restauracja główna "Pebbles", 2 restauracje a la carte, 4 bary

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie (06:30-10:30), obiadokolacja (18:30-22:00), wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja.włoska "La Casa", owoce morza "Lagoona" (czynna 2 razy w tygodniu) All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie (06:30-10:30), obiad (13:00-15:00), przekąski (11:00-13:00, 13:00-16:00), lody (14:00-16:00), kolacja (18:30-22:00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Restauracje a la carte - wymagana rezerwacja.włoska "La Casa" - jedna wizyta w trakcie pobytu gratis , owoce morza "Lagoona" (czynna 2 razy w tygodniu) Premiere All Inclusive (10:00-00:00, napoje bezalkoholowe w lobby barze 24h) Formuła zawiera: śniadanie (06:30-10:30), obiad (13:00-15:00), przekąski (11:00-13:00, 13:00-16:00), lody (14:00-16:00), kolacja (18:30-22:30) , lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Restauracje a la carte - wymagana rezerwacja.włoska "La Casa" - jedna wizyta w trakcie pobytu gratis , owoce morza "Lagoona" (czynna 2 razy w tygodniu) - płatna

z myślą o dzieciach

brodziki, animacje miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, 2 place zabaw, menu w restauracji głównej opiekunka (płatna), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, kort tenisowy (bezpłatny w godzinach 08:00-16:00), oświetlenie kortu, siatkówka plażowa, aerobik, szachy, tenis stołowy, animacje

płatne

centrum SPA, salon piękności, sauna, masaż, rakiety i piłki do tenisa (ok. 5€/h, po godz. 22 ok. 10€/h), squash, sporty wodne na plaży, centrum nurkowe, rzutki, bilard, boisko do piłki nożnej, squash (ok. 10€/h)

Aktualizacja opisu

30.05.2018 14:07

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks hotelowy składający się z dwóch części oddzielonych promenadą. Bujna, egzotyczna roślinność i elegancka zabudowa w tradycyjnym stylu tworzą wakacyjną atmosferę tego miejsca. Resort polecamy głównie dla osób lubiących aktywnie wypoczywać, a także dla rodzin z pociechami oraz dla par.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks hotelowy składający się z dwóch części oddzielonych promenadą. Bujna, egzotyczna roślinność i elegancka zabudowa w tradycyjnym stylu tworzą wakacyjną atmosferę tego miejsca. Resort polecamy głównie dla osób lubiących aktywnie wypoczywać, a także dla rodzin z pociechami oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE:

Hotel składa się z dwóch części: Front (Standard Main) usytuowanej bezpośrednio przy piaszczystej plaży oraz części Back (Garden Club=Villa Rooms) leżącej w drugiej linii brzegowej (po drugiej stronie ulicy). Hotel położony jest w odległości ok. 4 km od lotniska oraz ok. 8 km od centrum Hurghady.

HOTEL OFERUJE:

Na terenie hotelu znajduje się 8 barów i 3 restauracje m.in.: restauracja Lagoon usytuowana na plaży, serwująca owoce morza oraz bogaty wybór ryb; La Casa – specjalizująca się w kuchni włoskiej; restauracja główna The Pebbles; Lobby Bar i kilka barów przy basenach i na plaży, a także pub urządzony w sportowym stylu, gdzie można obejrzeć mecz lub zagrać w bilard. Ponadto na terenie hotelu znajduje się kilka sklepików, kantor wymiany walut, kawiarenka internetowa, salon fryzjerski oraz wypożyczalnia limuzyn.

POKOJE:

Hotel przygotował 392 pokoje. W części Standard Main do dyspozycji Gości są pokoje standardowe (28 m2),  wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, telefon, tv sat., sejf, lodówkę, balkon lub taras. Ponadto w części tej są pokoje typu suite (55-139 m2) oraz pokoje typu deluxe (37 m2) z wydzieloną częścią do pracy oraz zestawem do parzenia kawy i herbaty. Pokoje typu Back ( 21 m2 w części Garden Club) – znajdujące się po drugiej stronie kompleksu (oddzielonego ulicą), oddalone od restauracji i plaży, oferujące nieco niższy standard. (w części Garden Club ok. 40% pokoi nie ma balkonów)

.

WYŻYWIENIE:

śniadania i obiadokolacje

SPORT i ROZRYWKA:

Hotel udostępnia 3 baseny, w tym jeden kryty. Goście mają możliwość wynajęcia rowerów wodnych; skorzystania z 2 kortów tenisowych, boiska do siatkówki i bilardu; gry w squasha; uprawiania fitnessu. W hotelu Goście mogą korzystać z sauny i jacuzzi, masaży. Na terenie hotelu znajdują się: centrum nurkowania, centrum sportów wodnych oraz dyskoteka. Opcja Ultra all inclusive umożliwia Gościom korzystanie z sauny (raz w tygodniu) oraz 15-minutowego masażu w Aqua Centre; 30 minut windsurfingu dla osób, które mają certyfikat (raz w tygodniu); 10–minutową przejażdżkę na bananie (raz w tygodniu na pokój), gry w oraz 10 min nauki nurkowania (raz na tydzień). Hotel organizuje całodzienne oraz wieczorne programy animacyjne.

DZIECI:

Dla najmłodszych hotel przygotował specjalny bufet dla dzieci oraz plac zabaw, mini klub i brodzik. Organizowane są także animacje umilające dzieciom wolny czas.

NASZYM  ZDANIEM:

Polecamy ten hotel wszystkim naszym Klientom, którzy lubią aktywnie wypoczywać. Obiekt jest również dobrą propozycją dla rodzin z dziećmi, a także na wyjazd we dwoje. Bujna roślinność i niska zabudowa tworzą kameralną, sprzyjającą wypoczynkowi atmosferę, a smaczna kuchnia i miła obsługa to niezaprzeczalne atuty hotelu.

 Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,

  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,

  • zakwaterowanie w hotelu,

  • wyżywienie wg oferty,

  • opłatę lotniskową,

  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;

  • ubezpieczenie Signal Iduna NNW, KL; bagaż,

  • podatek VAT.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej 15 USD płatnej na lotnisku w Hurghadzie,

  • wycieczek fakultatywnych. 

 

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks hotelowy składający się z dwóch części oddzielonych promenadą. Bujna, egzotyczna roślinność i elegancka zabudowa w tradycyjnym stylu tworzą wakacyjną atmosferę tego miejsca. Resort polecamy głównie dla osób lubiących aktywnie wypoczywać, a także dla rodzin z pociechami oraz dla par.


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks hotelowy składający się z dwóch części oddzielonych promenadą. Bujna, egzotyczna roślinność i elegancka zabudowa w tradycyjnym stylu tworzą wakacyjną atmosferę tego miejsca. Resort polecamy głównie dla osób lubiących aktywnie wypoczywać, a także dla rodzin z pociechami oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

5

Region

HURGHADA

Opis oferty:

Hotel składa się z części Front usytuowanej bezpośrednio przy plaży oraz Back, która leży w drugiej linii brzegowej (po drugiej stronie ulicy). Do dyspozycji gości 3 baseny (2 z podgrzewaną wodą), restauracja główna, 8 barów a także 3 restauracje a'la carte (egipska, włoska, owoce morza).

POKOJE:

w części back w willach znajduje się 121 pokoi, w części front 173 pokoje standardowe; wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, telefon, minibar (płatny), Internet bezprzewodowy (płatny), balkon lub taras lub brak balkonu

W HOTELU:

masaże, zabiegi pielęgnacyjne, salon fryzjerski, sauna, jacuzzi, łaźnia parowa, lekarz, sporty wodne na plaży, room service, bilard, szkoła nurkowania, internet w lobby, tenis stołowy, korty tenisowe, kafejka internetowa

POŁOŻENIE:

15 km od Dahar, 8 km od centrum Sakkala, 6 km od lotniska

PLAŻA:

piaszczysta plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu, serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace), dostęp do rafy koralowej

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, lody oraz napoje butelkowane

DLA DZIECI:

brodzik, mini klub (4-12 lat), plac zabaw, krzesełka w restauracji (na życzenie), łóżeczko (na życzenie), opiekunka (dodatkowo płatna)

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, boisko do siatkówki


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks hotelowy składający się z dwóch części oddzielonych promenadą. Bujna, egzotyczna roślinność i elegancka zabudowa w tradycyjnym stylu tworzą wakacyjną atmosferę tego miejsca. Resort polecamy głównie dla osób lubiących aktywnie wypoczywać, a także dla rodzin z pociechami oraz dla par.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks hotelowy składający się z dwóch części oddzielonych promenadą. Bujna, egzotyczna roślinność i elegancka zabudowa w tradycyjnym stylu tworzą wakacyjną atmosferę tego miejsca. Resort polecamy głównie dla osób lubiących aktywnie wypoczywać, a także dla rodzin z pociechami oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Doskonale zlokalizowany, otoczony egzotycznym ogrodem kompleks hotelowy tuż przy deptaku Mamsha, należący do znanej sieci hotelowej Hilton. Do lotniska w Hurghadzie ok. 6 km, a do centrum Hurghady- ok. 15 km.
Plaża:
Piaszczysta, szeroka plaża hotelowa, położona w zatoczce z niewielką mariną. Łagodne wejście do morza (zalecane obuwie ochronne), dostęp do rafy koralowej. Parasole, leżaki i ręcznikikąpielowe- bezpłatne.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24 - godz., przestronne lobby, mini centrum handlowe, pralnia, przechowalnia bagażu, bankomat, usługi bankowe, windy. Na terenie hotelu znajduje się kilka restauracji: główna Pebbles (bufet, kuchnia międzynarodowa), a'la carte (La Casa- włoska, Lagoona- owoce morza) oraz kilka barów: lobby bar, Marina bar przy plaży, bar przy basenie oraz Marhaba Cafe. Goście mogą korzystać z2 basenów zewnętrznych (1 podgrzewany w okresie zimowym) oraz brodzika dla dzieci, otoczonych tarasem słonecznym. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe dostępne bezpłatnie. Hotel posiada mini aquapark- kilka zjeżdżalni dla dorosłych i dzieci.
Pokoje:
Hotel oferuje ponad 390 wygodnych pokoi, mieszczących się w 3-piętrowych budynkach. Standardowe pokoje 2-osobowe (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci), wyposażone w: łazienkę (prysznic/wanna, wc, suszarka do włosów), klimatyzację, sejf, telefon, TV-sat, mini bar (płatny), zestaw do parzenia kawy i herbaty oraz balkon lub taras.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), lunch (12:30-14:30) oraz kolacje (18:30-21:00) serwowane w restauracji głównej w formie bufetu. W ciągu dnia: przekąski, ciasta oraz lody (11:00-13:00 oraz 15:00-17:00), a także lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-24:00) dostępne w wyznaczonych barach na terenie obiektu. Codziennie uzupełniana butelka wody mineralnej w pokoju.
Program sportowy i animacyjny:
Całodzienny program animacyjny dla dzieci i dorosłych, gry i zabawy, aerobic, wieczorne show, tenis stołowy, siatkówka plażowa, boccia, rzutki, nauka tańca. Dostępne są korty tenisowe (dodatkowo płatne oświetlenie i wypożyczenie sprzętu). Za dopłatą: centrum SPA, centrum sportów wodnych i nurkowe, bilard. Dla dzieci- brodzik, zjeżdżalnie, plac zabaw.
Internet:
W lobby internet bezprzewodowy - bezpłatny, w pokojach - dodatkowo płatny.
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
www.hilton.com
Naszym zdaniem:
Fantastyczne położenie na deptaku Mamsha, komfortowe pokoje oraz serwis na wysokim poziomie, zapewnią wymarzony wypoczynek wymagającym Gościom! Ze względu na aquapark oraz piaszczystą plażę położoną w zatoczce, szczególnie polecany rodzinom z dziećmi!

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabraćeuro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walutw hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l -3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztujeod4EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.rainbowtours.pl/rozkłady.

Wycieczki lokalne

Kair- Centrum arabskiego świata
Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy: Cheposa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 35 LE), najstarszy meczet Kairu- Meczet Amr Ibn Asa, kościół koptyjski, instytut papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
Cena ok. 55 USD.
W galabiji przez Hurghadę!
Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta- Dahar, a dalej- akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
Cena ok. 60 USD.
Safari - Sahara Park
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
Cena ok. 55 USD.
Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD.
Jungle Aqua Park
Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego- idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
Cena ok. 50 USD.
Katamaran
Fascynująca, trwająca około 2 godzin wyprawa łodzią, dryfującą pomiędzy rafami- możliwość podziwiania podwodnego świata.
Cena ok. 40 USD.
Ponadto dla chętnych wycieczki:
Kair samolotem (ok. 300 USD), wyspa Giftun (ok. 35 USD), Hurghada City Tour (ok. 25 USD), Dolphin Show (ok. 40 USD)- dokładne ceny dostępne u rezydenta na miejscu.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow Tours, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks hotelowy składający się z dwóch części oddzielonych promenadą. Bujna, egzotyczna roślinność i elegancka zabudowa w tradycyjnym stylu tworzą wakacyjną atmosferę tego miejsca. Resort polecamy głównie dla osób lubiących aktywnie wypoczywać, a także dla rodzin z pociechami oraz dla par.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks hotelowy składający się z dwóch części oddzielonych promenadą. Bujna, egzotyczna roślinność i elegancka zabudowa w tradycyjnym stylu tworzą wakacyjną atmosferę tego miejsca. Resort polecamy głównie dla osób lubiących aktywnie wypoczywać, a także dla rodzin z pociechami oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Hurghada, Egipt

Położenie

Hilton Hurghada Resort znajduje się w Hurghadzie, bezpośrednio nad morzem, do centrum ok. 15 km, do lotniska w Hurghadzie ok. 6 km. Connected service w jez. polskim.

Plaża

ładna, piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole i ręczniki bezpłatnie.

Wyposażenie

komfortowy hotel międzynarodowej sieci Hilton oferuje 391 pokoi. Do dyspozycji Gości: lobby, recepcja z sejfami, restauracja główna serwująca dania w formie bufetu, 2 restauracje a la carte, kryty basen z wodą podgrzewaną w sezonie zimowym. Na zewnątrz znajdują się dwa baseny ze słodką wodą, bar przy basenie, taras słoneczny. Leżaki, parasole i ręczniki bezpłatnie.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

komfortowe pokoje, gustownie, wygodnie urządzone. Pokoje dwuosobowe (1-3A): od strony ogrodu, kącik wypoczynkowy, sejf, telefon, TV-sat., klimatyzacja, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (1-3B): wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje superier de luxe (1-2C): podwyższony standard. Pokoje superior de luxe (1-2D): z widokiem na morze, podwyższony standard.

Dzieci

brodzik, plac zabaw, mini klub (3-12 lat, w określonych), łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie, wysokie krzesełka w restauracji.

Rozrywka

muzyka na żywo okazjonalnie.

Dostęp do internetu

Wi-Fi za opłatą.

Sport

kort tenisowy, za opłatą: sporty wodne przy plaży.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Po południu przekąski, kawa, herbata. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11:00 - 23:00.

Wcześniej = taniej

do 30.04.16 10% zniżki.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks hotelowy składający się z dwóch części oddzielonych promenadą. Bujna, egzotyczna roślinność i elegancka zabudowa w tradycyjnym stylu tworzą wakacyjną atmosferę tego miejsca. Resort polecamy głównie dla osób lubiących aktywnie wypoczywać, a także dla rodzin z pociechami oraz dla par.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks hotelowy składający się z dwóch części oddzielonych promenadą. Bujna, egzotyczna roślinność i elegancka zabudowa w tradycyjnym stylu tworzą wakacyjną atmosferę tego miejsca. Resort polecamy głównie dla osób lubiących aktywnie wypoczywać, a także dla rodzin z pociechami oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

HURGHADA/EGIPT

Do dyspozycji gości

• recepcja • winda • taras • basen (zewnętrzny) • basen kryty • restauracja główna Pebbles (bufetowa)  • 2 restauracje a la carte (włoska i owoce morze) • 5 barów (w lobby, przy basenie, Wawes Bar, 321 bar, Champs bar)

Wyposażenie

• Wi-Fi (w recepcji, w cenie) • ręczniki 

Dodatkowe udogodnienia

• minimarket • usługi konsjerża • parking (niestrzeżony, płatny ok. 6 €) • sala konferencyjna • pralnia 

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners

Liczba pokojów

401

Kategoria lokalna

4 gwiazdki 

Dodatkowe informacje

• zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie do 12.00 • hotel akceptuje psy i koty (na zapytanie, konieczna rezerwacja)

Dla dzieci

• plac zabaw • brodzik • miniklub 

Sport i wellness

Płatne • jacuzzi (w strefie spa) • strefa spa • windsurfing • szkoła nurkowania PADI • rowery wodne • łódź ze szklanym dnem • łódka typu banan

Rozrywka

• animacje dla dorosłych i dzieci • animacje sportowe • przedstawienia • rzutki • bilard 

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-3 os. • ok. 40 m2 • widok na morze • w budynku głównym • klimatyzacja • suszarka do włosów • sejf • biurko • telefon • żelazko • deska do prasowania • minibar z wodą • TV sat. • radio • wanna lub prysznic • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 36 m2 • widok na basen/ogród • w budynku bocznym • 2 podwójne łóżka • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • suszarka do włosów • sejf • telefon • żelazko • deska do prasowania • minibar z wodą • TV sat. • radio • balkon lub taras • wanna lub prysznic

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-3 os. • w budynku głównym • WC • wanna lub prysznic

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu) • przekąski • wybrane napoje bezalkoholowe oraz wybrane lokalne alkohole • kawa/herbata po południu 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks hotelowy składający się z dwóch części oddzielonych promenadą. Bujna, egzotyczna roślinność i elegancka zabudowa w tradycyjnym stylu tworzą wakacyjną atmosferę tego miejsca. Resort polecamy głównie dla osób lubiących aktywnie wypoczywać, a także dla rodzin z pociechami oraz dla par.


Mapa Hotelu Hilton Resort Hurghada

Opinie o Hotelu Hilton Resort Hurghada

Wszystko w tym hotelu jest super - plaża i basen, jedzenie i napoje (bardzo dużo restauracji i barów do wyboru), pokoje, personel (profesjonalne podejście do gości, obsługa praktycznie niewidoczna, a wszystko jest zrobione). Do centrum miasta można dojechać taksówką (jeżdżą ciągle, a kierowcy sami zagadują). Jedyny minus - mało animacji i żadnych rozrywek wieczorem, ale jak już wspominałem do centrum jest blisko i można sobie spokojnie tam poużywać :)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Płacisz za jakość! Położenie względem miasta i plaży rewelacyjne. Wyposażenie hotelu i pokoi bardzo dobre, same pokoje sprzątane codziennie na błysk! Obsługa bardzo miła i pomocna (zaskoczyło mnie to trochę). Jedzenie też rewelacyjne, codziennie co innego. Mało Polaków w hotelu, głównie Niemcy i trochę Rosjan. Polecam na luksusowe wakacje :):):):)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Jeśli już wykupiłeś tam wczasy, to nie ma co się dołować, dasz radę. Ale jeśli zastanawiasz się dopiero, to odradzam. Największym minusem jest fatalna obsługa. Barmanów znajdziesz lepszych w najgorszej polskie knajpie. Oczywiście zdarzały się wyjątki, bardzo nieliczne. Formuła ultra all inclusive z której korzystałem to jakieś nieporozumienie. Podsumowując, można tam spędzić czas, tylko po co skoro są lepsze obiekty, miejsca

POLECAM:
Podsumowanie: odradzam
3.3

Było super , polecam serdecznie ten hotel ;)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Hilton Resort Hurghada - możliwości zakwaterowania:

VILLA
DELUXE TOP FLOOR ROOM
run of the house standard
Sea View Standard SV
wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze Minibar Telewizor
wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze Minibar Telewizor
STANDARD ROOM
wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze Minibar Telewizor
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA MORZE
HILTON DELUXE ROOM
STANDARD ROOM
VILLA
Pokój 2 os.
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
HILTON DELUXE ROOM
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA MORZE
DELUXE TOP FLOOR ROOM
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA MORZE
HILTON DELUXE ROOM
STANDARD ROOM

Hilton Resort Hurghada - Możliwości wyżywienia:


Hilton Resort Hurghada - miasta wylotu:


Hilton Resort Hurghada - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Hilton Resort Hurghada ? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00