cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
  • Hotel Michelangelo, Kos
1 / 39
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
19.06 - 27.06
już od 2874 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
09.10 - 16.10
już od 1593 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Michelangelo
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Michelangelo
star 5

Grecja: Kos
Ocena hotelu Michelangelo:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Michelangelo:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 czerwca 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 października 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Michelangelo to luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów, zlokalizowany ok 8 km od stolicy wyspy Kos. Polecamy ze względu na piękne widoki na tureckie wybrzeże, basen typu Infinity oraz centrum SPA z bogata ofertą. Klienci doceniają także bardzo dobry serwis, obsługę oraz wyżywienie

GŁÓWNE ATUTY:

  • elegancki i ekskluzywny, bardzo wysoko oceniany przez Gości z całej Europy
  • basen typu Infinity -160 metrów długości
  • profesjonalne centrum SPA & Wellnness

Hotel Michelangelo w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Michelangelo to luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów, zlokalizowany ok 8 km od stolicy wyspy Kos. Polecamy ze względu na piękne widoki na tureckie wybrzeże, basen typu Infinity oraz centrum SPA z bogata ofertą. Klienci doceniają także bardzo dobry serwis, obsługę oraz wyżywienie

GŁÓWNE ATUTY:

  • elegancki i ekskluzywny, bardzo wysoko oceniany przez Gości z całej Europy
  • basen typu Infinity -160 metrów długości
  • profesjonalne centrum SPA & Wellnness

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • w centrum Agios Fokas na klifie, z pięknym widokiem na morze oraz wybrzeże tureckie
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 50 min

polozenie

  • w centrum Agios Fokas na klifie, z pięknym widokiem na morze oraz wybrzeże tureckie
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 50 min

plaza

  • bezpośrednio przy skalistej, łagodnie opadającej do morza plaży (dojście schodami lub dojazd bezpłatnym autobusem hotelowym)
  • łagodnie opadająca
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • lobby
  • winda
  • recepcja 24 h
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych oraz w części pokojów w zależności od usytuowania, w cenie
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz: na zapytanie, za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • biblioteka
  • sala konferencyjna

Liczba pokojów

254

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 5
  • Infinitypool „Infinity Pool": zewnętrzny, ze słodką wodą
  • Pool „Relax Pool / Waterfalls Pool":  zewnętrzny, ze słodką wodą
  • brodzik „Kids Pool": zewnętrzny, ze słodką wodą
  • Pool „Spa Wellness Pool": od 16 lat, kryty, ze słodką wodą, podgrzewany, w strefie spa
  •  „Wellness Pool": ohne Gebühr, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • miniklub dla dzieci 4-12 lat
    • oddzielny basen
    •  plac zabaw
    • minidyskoteka (w sezonie wakacyjnym)
    • łóżeczko (na zapytanie)
    • krzesełka
    • opieka nad dzieckiem (na zapytanie, płatna)

    Sport i wellness

    W cenie
    • sala fitness/siłownia: od 16 lat
    • aerobik
    • pilates
    • minipiłka nożna
    • tenis stołowy
    • tenis: wliczony w all inclusive, wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa: za kaucją 
    • łaźnia parowa: wliczone w all inclusive
    Płatne
    • oświetlenie kortu
    • strefa spa
    • masaże
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • rowery

    rozrywka

    • międzynarodowy program animacyjny wieczorami
    • lekki program animacyjny w ciągu dnia
    • muzyka na żywo wieczorami

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy premium DZM4
    • 2-3 os.
    • ok. 25 m2
    • widok na morze
    • suszarka
    • szlafroki
    • kapcie
    • telefon
    • TV sat.
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • lodówka
    • minibar: na zapytanie, za opłatą
    • sejf: w cenie
    • balkon
    • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty
    • Wi-Fi: w cenie
    • dostęp do prywatnego basenu
    Suita junior z widokiem na morze JSM2
    • 2-4 os.
    • ok. 35 m2
    • widok na morze
    • w budynkach szeregowych, w budynku głównym bądź w pierwszej linii od morza
    • dodatkowy kącik wypoczynkowy
    • wanna
    • WC
    • suszarka
    • płaszcze kąpielowe
    • pantofle domowe
    • telefon
    • TV sat.
    • klimatyzacja (indywidualnie sterowana)
    • lodówka
    • minibar (na zapytanie, płatny)
    • sejf (w cenie)
    • balkon
    • czajnik elektryczny
    Pokój 2-osobowy superior z widokiem na morze DZM2
    • 1-3 os.
    • ok. 25 m2
    • widok na morze
    • wanna
    • WC
    • suszarka
    • płaszcze kąpielowe
    • pantofle domowe
    • telefon
    • TV sat.
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • lodówka
    • minibar: za opłatą, na zapytanie
    • sejf: w cenie
    • balkon
    • czajnik elektryczny
    Pokój 2-osobowy premium z widokiem na morze DZM3
    • 1-3 os.
    • ok. 25 m2
    • widok na morze
    • wanna
    • WC
    • suszarka
    • szlafroki
    • kapcie
    • telefon
    • TV sat.
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • lodówka
    • minibar: na zapytanie, za opłatą
    • sejf: w cenie
    • balkon
    • czajnik elektryczny
    • na 3 piętrze
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 2-3 os.
    • ok. 25 m2
    • łazienka
    • wanna
    • WC
    • suszarka
    • płaszcze kąpielowe
    • pantofle domowe
    • telefon
    • TV sat.
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • lodówka
    • minibar: na zapytanie. za opłatą
    • sejf: w cenie
    • balkon
    • czajnik elektryczny
    • na 2 pietrze

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie 06:30 - 10:30, amerykańskie, w formie bufetu, a la carte
    • obiad: codziennie 12:45 - 14:45, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 18:30 - 21:30, w formie bufetu, a la carte, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu
    • przekąski: codziennie 11:15 - 17:30
    • przekąski o północy: codziennie 23:00 - 01:00
    • ciasto: codziennie 11:15 - 17:30
    • lody: codziennie 11:15 - 17:30
    • wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole
    Dwa posiłki
    • śniadanie: codziennie 06:30 - 10:30, amerykańskie, w formie bufetu, a la carte
    • kolacja: codziennie 18:30 - 21:30, w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 6
  • główna restauracja „David´s Hall": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, śródziemnomorska, potrawy bezglutenowe, dania bez laktoz, wliczone w all inclusive, 06:30 - 01:00, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Mediterraneo a la carte": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, śródziemnomorska, menu dla dzieci: w cenie, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, rezerwacja wymagana, wliczone w all inclusive, codziennie 08:00 - 22:30, z tarasem, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Soya Asian Fusion": rodzaje kuchni: azjatycka, menu dla dzieci: w cenie, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, rezerwacja wymagana, w cenie, codziennie 18:30 - 22:00, z tarasem, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Cucina": rodzaje kuchni: włoska, menu dla dzieci: w cenie, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, program dine around, rezerwacja wymagana, w cenie, codziennie 19:00 - 22:00
  • restauracja „thalasa & alati": rodzaje kuchni: grecka, dania z grilla, menu dla dzieci: w cenie, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, program dine around, rezerwacja wymagana, w cenie, codziennie 19:00 - 22:00, wymagany odpowiedni strój
  • główna restauracja „Flavors": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, dania z grilla, bufet, show cooking, program dine around, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój


  • bary i inne: 3
  • Lobbybar „Juliano´s Bar": codziennie 10:00 - 01:00, wliczony w all inclusive
  • Swim up Bar „Infinity Pool Bar": czerwiec-wrzesień 10:00 - 23:00, wliczony w all inclusive
  • bar na plaży „Kymata Beach Bar": w zależności od warunków pogodowych, wliczony w all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Michelangelo to luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów, zlokalizowany ok 8 km od stolicy wyspy Kos. Polecamy ze względu na piękne widoki na tureckie wybrzeże, basen typu Infinity oraz centrum SPA z bogata ofertą. Klienci doceniają także bardzo dobry serwis, obsługę oraz wyżywienie

    GŁÓWNE ATUTY:

    • elegancki i ekskluzywny, bardzo wysoko oceniany przez Gości z całej Europy
    • basen typu Infinity -160 metrów długości
    • profesjonalne centrum SPA & Wellnness

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Grecja / Kos

    Opis oferty:

    Elegancki i nowoczesny, zaprojektowany z rozmachem jest doskonałym miejscem na romantyczne wakacje we dwoje. Piękny basen infinity, spokojna okolica i doskonały serwis gwarantują udany wypoczynek. Do dyspozycji Gości są stylowe i komfortowo wyposażone pokoje, trzy bary i restauracje serwujące wyszukane dania kuchni międzynarodowej i greckiej.

    POŁOŻENIE:

    na wzgórzu, w miejscowości AGIOS FOKAS, ok. 2 km od hotelu naturalne ciepłe źródła morskie Kos Therma, ok. 4 km od Psalidi ze sklepami, ok. 8 km od miasta Kos; ok. 35 km od portu lotniczego na Kos; przystanek autobusowy ok. 20 m od hotelu.

    PLAŻA:

    Agios Fokas, hotelowa, kamienista, zalecane obuwie ochronne, strome zejście do wody, ok. 150 m od hotelu, dojście do plaży po schodkach, przejście przez drogę, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2009 r., 254 pokoje, 9 budynków, 3 piętra, 2 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja David's Hall - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, wieczory tematyczne, restauracja Mediterraneo przy basenie infinity - kuchnia międzynarodowa i grecka (obowiązuje strój formalny - panowie długie spodnie), w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar Juliano's w lobby, bar Mediterranean przy basenie infinity, bar przy basenie relaksacyjnym; minimarket; centrum konferencyjne dla 150 osób, taras z widokiem na basen i morze, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy (0,5 EUR/8 min), room-service; akceptowane zwierzęta domowe (psy) do 7 kg (na zapytanie); na terenie hotelu występują schody i różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf, zestaw do kawy/herbaty, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na basen lub ogród;

    premium sea view:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, frontalny widok na morze;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - sofa), ok. 35 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój premium sea view i pokój junior suite na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen infinity, słodka woda, ok. 1300 m², gł. 1,1-1,6 m, hydromasaż, basen relaksacyjny, słodka woda, ok. 350 m², gł. 1,2-1,4 m, basen dla dzieci, ok. 50 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu i oświetleniem (płatne: ok. 10 EUR), fitness, tenis stołowy, koszykówka, minipiłka nożna; plac zabaw dla dzieci, animacje; za opłatą: bilard (2 EUR/gra), wypożyczalnia rowerów (od 7 EUR/dzień); centrum spa: bezpłatnie: kryty basen, ok. 75 m², słodka woda; płatne: sauna, łaźnia turecka, zabiegi pielęgnacyjne, masaże, siłownia, salon urody; oferta zewnętrzna: jazda konna (ok. 5 km od hotelu), nurkowanie, windsurfing, kitesurfing.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (6.30-10.30), obiad (12.45-14.45), kolacja (18.45-21.45) w formie bufetu w restauracji David's Hall; późne śniadanie (8.00-11.00), przekąski (11.00-18.00) w restauracji Mediterraneo; późne przekąski (23.00-1.00) w restauracji David's Hall; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barze Juliano's i Mediterranean (10.00-1.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/2242045810;, www.michelangelo.gr


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka Gala

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Michelangelo to luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów, zlokalizowany ok 8 km od stolicy wyspy Kos. Polecamy ze względu na piękne widoki na tureckie wybrzeże, basen typu Infinity oraz centrum SPA z bogata ofertą. Klienci doceniają także bardzo dobry serwis, obsługę oraz wyżywienie

    GŁÓWNE ATUTY:

    • elegancki i ekskluzywny, bardzo wysoko oceniany przez Gości z całej Europy
    • basen typu Infinity -160 metrów długości
    • profesjonalne centrum SPA & Wellnness

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Grecja / Kos

    Opis oferty:

    Elegancki i nowoczesny, zaprojektowany z rozmachem jest doskonałym miejscem na romantyczne wakacje we dwoje. Piękny basen infinity o długości 160 metrów, spokojna okolica i doskonały serwis gwarantują udany wypoczynek. Hotel położony na wzniesieniu z przepięknym widokiem na morze oraz wybrzeże Turcji. Do dyspozycji Gości są stylowe i komfortowo wyposażone pokoje, trzy bary i restauracje serwujące wyszukane dania kuchni międzynarodowej i greckiej.

    POŁOŻENIE:

    na wzgórzu, w miejscowości AGIOS FOKAS, ok. 2 km od hotelu naturalne ciepłe źródła morskie Kos Therma, ok. 4 km od Psalidi ze sklepami, ok. 8 km od miasta Kos; ok. 35 km od portu lotniczego na Kos; przystanek autobusowy ok. 20 m od hotelu.

    PLAŻA:

    Agios Fokas, hotelowa, kamienista, zalecane obuwie ochronne, strome zejście do wody, ok. 150 m od hotelu, dojście do plaży po schodkach, przejście przez drogę, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2009 r., 254 pokoje, 9 budynków, 3 piętra, 2 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja David's Hall - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, wieczory tematyczne, restauracja Mediterraneo przy basenie infinity - kuchnia międzynarodowa i grecka (obowiązuje strój formalny - panowie długie spodnie), dla gości z opcją HB zniżka 30% (wymagana wcześniejsza rezerwacja), w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar Juliano's w lobby, bar Mediterranean przy basenie infinity, bar przy basenie relaksacyjnym; minimarket; centrum konferencyjne dla 150 osób, taras z widokiem na basen i morze, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy (0,5 EUR/8 min), room-service; akceptowane psy do 5 kg (na zapytanie); na terenie hotelu występują schody i różnicepoziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf, zestaw do kawy/herbaty, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na basen lub ogród; widok na morze za dopłatą;

    premium sea view:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, frontalny widok na morze;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - sofa), ok. 35 m², wyposażeniejak w pokoju standardowym; pokój premium sea view i pokój junior suite na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen infinity, słodka woda, ok. 1300 m², gł. 1,1-1,6 m, hydromasaż, basen relaksacyjny, słodka woda, ok. 350 m², gł. 1,2-1,4 m, basen dla dzieci, ok. 50 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu i oświetleniem (płatne: ok. 10 EUR/1 godz.), fitness, tenis stołowy, koszykówka, minipiłka nożna; plac zabaw dla dzieci, animacje; za opłatą: bilard (2 EUR/gra),wypożyczalnia rowerów (od 7 EUR/dzień); centrum spa: płatnie (wstęp bezpłatny dla klientów all inclusive): kryty basen, ok. 75 m², słodka woda; sauna, łaźnia turecka, zabiegi pielęgnacyjne, masaże, siłownia, salon urody; oferta zewnętrzna: jazda konna (ok. 5 km od hotelu), nurkowanie, windsurfing, kitesurfing.

    ALL INCLUSIVE (ZA DOPŁATĄ):

    wczesne śniadanie (6.30-07.00), śniadanie (07:00- 10:30), obiad (12.45-14.45), kolacja (18.45- 21.45) w formie bufetu w restauracji David's Hall; późne śniadanie (8.00-11.00), przekąski (11.15-17.30) w restauracji Mediterraneo;późne przekąski (23.00-24.00) w restauracji David's Hall; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barze Juliano's i Mediterranean (10.00-1.00); raz na pobyt kolacja w restauracji Mediterraneo (bezpłatnie dla gości z opcją all inclusive, 30% zniżki dla gości z opcją HB, wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/2242045810; www.michelangelo.gr

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 latserwis plażowyWi-Fi


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Michelangelo to luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów, zlokalizowany ok 8 km od stolicy wyspy Kos. Polecamy ze względu na piękne widoki na tureckie wybrzeże, basen typu Infinity oraz centrum SPA z bogata ofertą. Klienci doceniają także bardzo dobry serwis, obsługę oraz wyżywienie

    GŁÓWNE ATUTY:

    • elegancki i ekskluzywny, bardzo wysoko oceniany przez Gości z całej Europy
    • basen typu Infinity -160 metrów długości
    • profesjonalne centrum SPA & Wellnness

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Grecja / Kos

    Opis oferty:

    Elegancki i nowoczesny, zaprojektowany z rozmachem, jest doskonałym miejscem na romantyczne wakacje we dwoje. Piękny basen infinity, spokojna okolica i doskonały serwis gwarantują udany wypoczynek. Do dyspozycji Gości są stylowe i komfortowo wyposażone pokoje, 2 bary i restauracje serwujące wyszukane dania kuchni międzynarodowej i greckiej.

    POŁOŻENIE:

    na wzgórzu, w miejscowości AGIOS FOKAS, ok. 3 km od hotelu naturalne termy, ok. 4 km od Psalidi ze sklepami, ok. 7 km od miasta Kos; ok. 32 km od lotniska w Kos; przystanek autobusowy ok. 20 m od hotelu.

    PLAŻA:

    Agios Fokas, hotelowa, żwirowo-kamienista, zalecane obuwie ochronne, strome zejście do wody, ok. 100 m od hotelu, dojście do plaży po schodkach, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2009 r., 254 pokoje, 1 budynek główny i 9 budynków bocznych, 3 piętra, 2 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, 3 restauracje: David's Hall - dania w formie bufetu, kuchnia śródziemnomorska, międzynarodowa i grecka, wieczory tematyczne, Mediterraneo - przy basenie infinity, kuchnia włoska, Soya Asian Fusion - á la carte, kuchnia azjatycka; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, w restauracjach obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), 2 bary: Juliano's w lobby, Kymata - przy plaży; minimarket, jubiler, parking, sala telewizyjna i biblioteczka; centrum konferencyjne dla 150 osób, taras z widokiem na basen i morze, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: room-service, usługi pralnicze; akceptowane zwierzęta domowe (psy) do 5 kg (na zapytanie); na terenie hotelu występują schody i różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy: 

    2-os. (możliwość 1 dostawki - sofa rozkładana), ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf, zestaw do kawy/herbaty, minibar (płatny), szlafroki i kapcie; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród, boczny widok na morze i widok na morze za dopłatą; 

    infinity sea front: 

    2-os. (możliwość 1 dostawki - sofa rozkładana), odnowione w 2020 r., ok. 25 m²,  łazienka (prysznic, wc; suszarka), wyposażenie jak w pokoju standardowym; 

    junior suite: 

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - sofa), ok. 35 m², dwupomieszczeniowy, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokoje: infinity sea front i junior suite na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen infinity, słodka woda, ok. 1300 m², gł. 1,1-1,6 m, hydromasaż, basen relaksacyjny z wodospadem i hydromasażem, słodka woda, ok. 350 m², gł. 1,2-1,4 m, basen dla dzieci, ok. 50 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu i oświetleniem (płatne: ok. 10 EUR), fitness, tenis stołowy, koszykówka, minipiłka nożna; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), wieczorki tematyczne; za opłatą: bilard (ok. 2 EUR/gra), wypożyczalnia rowerów (od 7 EUR/dzień); centrum spa (powyżej 16. roku życia): kryty basen, ok. 75 m², słodka woda, hydromasaż, sauna, hammam, zabiegi pielęgnacyjne, masaże, salon urody, fryzjer; oferta zewnętrzna: jazda konna (ok. 5 km od hotelu), nurkowanie, windsurfing, kitesurfing.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (6.30-10.30), obiad (12.45-14.45), kolacja (18.45-21.45) w formie bufetu w restauracji David's Hall; późne śniadanie (8.00-11.00; wymagana rezerwacja), przekąski (11.15-17.30) w restauracji Mediterraneo; późne przekąski (23.00-1.00) w restauracji David's Hall; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-1.00); wymagane noszenie opasek all inclusive; dodatkowo: bezpłatny wstęp do spa: kryty basen, jacuzzi, sauna, hammam; koncept dine around: dla wyżywienia śniadania i obiadokolacje oraz all inclusive: kolacje w 6 restauracjach (2 - bufet i 4 - á la carte), restauracje w siostrzanym hotelu Dimitra Beach, bezpłatnie: przygotowane menu dine around, á la carte za opłatą (ok. 20 EUR/os. dorosła, ok. 10 EUR/dziecko; wymagana wcześniejsza rezerwacja).

    KONTAKT:

    0030/2242045900, www.michelangelo.gr 

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi 


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Michelangelo to luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów, zlokalizowany ok 8 km od stolicy wyspy Kos. Polecamy ze względu na piękne widoki na tureckie wybrzeże, basen typu Infinity oraz centrum SPA z bogata ofertą. Klienci doceniają także bardzo dobry serwis, obsługę oraz wyżywienie

    GŁÓWNE ATUTY:

    • elegancki i ekskluzywny, bardzo wysoko oceniany przez Gości z całej Europy
    • basen typu Infinity -160 metrów długości
    • profesjonalne centrum SPA & Wellnness

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Luksusowy, nowoczesny hotel położony w miejscowości Agios Fokas, na wzniesieniu, ok. 7 km od miasta Kos z licznymi tawernami i klimatycznymi restauracjami. Odległość od plaży z gorącymi źródłami wynosi około 4 km, a od lotniska ok. 30 km. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Plaża:

    Kamienista, prywatna plaża znajduje się przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży (bezpłatne).
    Do dyspozycji gości:

    Obiekt położony jest w zadbanym ogrodzie i posiada całodobową recepcję, restauracje, bary, 3 baseny zewnętrzne z leżakami i parasolami (bezpłatne) w tym jeden basen typu infinity z zapierającym dech w piersiach panoramicznym widokiem na morze, jacuzzi, Internet Wi-Fi. Płatne dodatkowo: SPA.
    Pokoje:

    W hotelu znajduje się łącznie 254 pokoje zlokalizowane w budynku głównym i w budynkach bocznych. Do dyspozycji gości pozostają pokoje maksymalnie 3osobowe, o powierzchni 25-35m2, wszystkie z łazienkami (WC, prysznic, suszarka do włosów). W pokojach znajdują się: telefon, telewizor z płaskim ekranem, lodówka, klimatyzacja sterowana indywidualnie, sejf.
    Wyżywienie:

    Śniadania i obiadokolacje serwujące wyśmienite dania kuchni greckiej oraz międzynarodowej. Istnieje możliwośc dopłaty do All inclusive.
    Program sportowy i animacyjny:

    Dzienne i wieczorne animacje, kort tenisowy, boisko to piłki nożnej/siatkówki. Płatne dodatkowo: SPA.
    Internet:

    Bezpłatny dostęp do Internetu Wi-Fi w częściach ogólnodostępnych oraz w pokojach.
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    Naszym zdaniem:

    Ekskluzywny hotel położony wśród zieleni zadbanego ogrodu z panoramicznym widokiem na Morze Egejskie polecamy wymagającym klientom oczekującym wysokiego standardu świadczony usług.

    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachfakultatywnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu

    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania, Bydgoszczy, Rzeszowa, Łodzi i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

    Wycieczki lokalne

    KOS
    WYSPA NISSYROS - spacer po dnie wulkanu
    To jedna z bardziej fascynujących wycieczek, szczególnym przeżyciem jest spacer po dnie uśpionego krateru Stefanos (wstęp dodatkowo płatny ok. 3€). Zwiedzimy również stolicę wyspy - Mandraki z klasztorem częściowo wydrążonym w skale. Zobaczymy także malowniczą wioskę Nikia, położoną na krawędzi wulkanu, gdzie dominują bielone domy z niebieskimi okiennicami, nie bez przyczyny wioska ta nazywana jest "mini Santorini"! Nika to niewątpliwe najładniejsza miejscowość na całym archipelagu wysp Dodekanez! Cena ok. 43 EUR.
    REJS EGEJSKI NA 3 WYSPY - wycieczka z lunchem w cenie
    Relaksujący rejs po krystalicznie czystych wodach Morza Egejskiego. Pierwszy przystanek to malownicza, maleńka wysepka Pserimos z piaszczystą plażą i kilkoma tawernami. Następnie obieramy kurs na Kalymnos, zwaną wyspą poławiaczy gąbek. Ostatni przystanek na kąpiel, to niezamieszkana wysepka Plati. Wycieczka dla miłośników relaksu, zabawy, kąpieli i opalania. Na rejs należy zabrać strój kąpielowy, ręcznik oraz dużo dobrego nastroju, a nasz kapitan Jannis zagwarantuje Państwu niezapomniane wrażenia! Cena ok. 40 EUR.
    ODKRYJ KOS - wokół wyspy Hipokratesa
    Całodniowa wycieczka, podczas której zobaczymy całe Kos! Na początek spacer po stolicy wyspy, gdzie zatrzymamy się w cieniu platanu Hipokratesa i odpoczniemy na rynku głównym. Następnie odwiedzimy najważniejszy na wyspie zabytek - świątynię boga Asklepiosa (wstęp 8 €). W porze obiadowej dojedziemy do Zia - najwyżej położonej, uroczej wioski z mnóstwem kolorowych sklepików i tawern. Z wioski rozpościera się panoramiczny widok na całe Kos, turkusowe morze i sąsiednie wyspy. Kolejny przystanek to południowo-zachodni skraj wyspy, porośnięty aromatycznymi ziołami, tutaj również zatrzymamy się na plaży z widokiem na romantyczną wysepkę Kastri. Cena ok.40 EUR.
    BODRUM - TURCJA - dwa kraje podczas jednej destynacji
    Turcja oddalona jest od wyspy Kos o jedyne 50 minut rejsu promem. Dziś Bodrum jest ekskluzywnym kurortem, do którego przybywają turyści z całego świata. Miasto znane jest z bazarów, jak i eleganckich galerii złota. Bodrum warto odwiedzić również po to, aby zobaczyć pozostałości po pierwszym na świecie Mauzoleum, zaliczanym do "7 cudów świata starożytnego". Zachwyca również port z ekskluzywnymi łodziami. Na każdym kroku spróbować można tu oryginalnego, tureckiego kebaba. To prawdziwa przygoda z Orientem! Jest to wycieczka dla lubiących się targować i zwiedzać. Uwaga! Należy zabrać ze sobą PASZPORT. Cena ok. 40 EUR w tym opłaty portowe.
    KALYMNOS
    DOOKOŁA KALYMNOS
    Ciekawa wycieczka po wyspie Kalymnos, podczas której zabierzemy Cię w malowniczą podróż do Vathy, fiordu wyspy i głównego miasta - Pothia. W mieście odwiedzimy magazyn gąbek, gdzie naturalne gąbki są kształtowane oraz najsłynniejszy klasztor na wyspie - Agios Savvas. Ujrzymy wspaniałekrajobrazy - od pięknych dolin po nadmorskie osady, imponującą architekturę oraz turkusowe zatoki. Wiele dróg, którymi będziemy podróżować jest równoległych do wybrzeża i oferujących niesamowite widoki na otaczające wody i sąsiednie wyspy. Podczas wycieczki nasz przewodnik w interesujący sposóbprzekaże lokalne informacje, a także przybliży historię,która zabiorze nas w podróż w czasie.
    Cena: ok. 35 Eur
    Z WYSPY NA WYSPĘ
    To wycieczka, która oferuje niesamowite wrażenia, podczas jednego 7-godzinnego rejsu. Odwiedzimy Vathy, gdzie atrakcją jest mały port w Rina. Z morza dotrzemy do wąskiej krętej odnogi, która przypomina fiord, a podczas pobytu w Rina będzie możliwość odpoczynku w tawernach nabrzeżnych lub popływania w pięknej, czystej wodzie. Następnie zatrzymujemy się na Plati, małej wyspie pomiędzy Pserimos i Kalymnos, gdzie ujrzymy mały kościół o nazwie Saint Nikolaos.Popłyniemy również na wyspę Pserimos, gdzie znajdziemy malowniczą plażę z białym drobnym piaskiem oraz klimatycznymi, małymi kawiarniami. Jeśli naprawdę będziemy mieli szczęście, zobaczymy niektóre z wielu delfinów, które pływają wokół Kalymnos.
    Cena: ok. 35 Eur
    WYPRAWA NA WYSPĘ LEROS
    Wybierz się na jedną z wysp Dodekanezu - Leros. Płynąc z Myrties, miniemy kurorty Myrties, Masouri i Emborios, gdzie będziemy mieli okazję na zrobienie zdjęć. Po ok. 40 minutach dopłyniemy do Panteli, malowniczego portu rybackiego z kilkoma tawernami, kawiarniami oraz piaszczysto-żwirową plażą. Wybierzemy się w podróż do twierdzy, która została wybudowana w VII wieku przez lud bizantyjski oraz odwiedzimy wnętrze kościoła pod wezwaniem Dziewicy Maryi - Pani Twierdzy. Następnie wybierzemy się na wycieczkę do muzeum wojennego w Merkia. Podczas wędrówki po Leros będziemy mogli zobaczyć wpływy Włochów, Turków i Greków na wyspę. Gorąco polecamy tę wycieczkę ponieważ Leros ma wiele do zaoferowania i mnóstwo miejsc, które warto odwiedzić i przywieźć do domu piękne wspomnienia. Czas trwania to od 7 do 8 godzin.
    Cena: ok. 40 Eur
    TELENDOS
    Ta podróż może być połączona z wycieczką na Pserimos lub odbędzie się tylko do Telendos. Pserimos jest to mała grecka wyspa pomiędzy Kos i Kalymnos, zamieszkała przez ok. 50 osób. Wyspa urzeka swym pięknem, krystalicznym morzem, klimatycznymi tawernami, kawiarniami, a także sklepikami z pamiątkami. Spokój i cisza to cechy charakteryzujące wyspę. Z kolei, Telendos jest malowniczą i wciąż dziką, małą wyspą naprzeciwko Kalymnos. W przeszłości te dwie wyspy były połączone, ale w 535 roku, rozłączyły się po trzęsieniu ziemi. Rozmiar wyspyto ok. 5 km2, a w porcie znajduje się jedyna wioska z kilkoma mieszkańcami, którzy żyją głównie z działalności związanej z gąbkami. Ta mała wyspa jest idealna na jednodniową wycieczkę, gdzie można wybrać się na spacer pięknymi uliczkami i skosztować pysznych przekąsek w urokliwych tawernach. Dla tych, którzy kochają piesze wycieczki sugeruje się wizytę w starym kościele i ruinach zamku św. Konstantyna. Aby się tam dostać, wystarczy podążać dobrze ukształtowaną ścieżką, która startuje w porcie i zmierza wzdłuż linii brzegowej.
    Cena: ok. 35 Eur

    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 20 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Kos. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

    Inne

    KOS informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.

    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

    Orientacyjne ceny
    Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l. - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.

    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji.

    KOS
    Zwana wyspą Hippokratesa - ojca medycyny, jest spokojną pełną słońca i piaszczystych plaż wakacyjną oazą. W ostatnich latach przeżywa rozkwit turystyczny ze względu na to, że ciągle udało jej się zachować prawdziwie grecką atmosferę i styl życia mieszkańców.

    Miasto Kos
    To centrum administracyjne i kulturalne wyspy rozciąga się we wszystkich kierunkach od malowniczego portu, przy którym cumuje niezliczona ilość wycieczkowych łodzi. Urocza starówka jest obowiązkowym punktem wizyty, a spacer należy zakończyć pod 700-letnim platanem, zwanym drzewem Hippokratesa. To jeden z najstarszych platanów w Europie.

    Tigaki
    Położona niedaleko miasta Kos miejscowość znana jest ze swojej pięknej piaszczystej plaży opadającej łagodnie do morza. To doskonałe miejsce dla rodzin z dziećmi i osób uwielbiających pływanie w morzu i wszelkie sporty wodne.

    Marmari
    Niewielka turystyczna miejscowość, która kiedyś była rybacką wioską. Obecnie ze względu na jedną z ładniejszych plaż na wyspie jest jednym z ulubionych miejsc na spokojne, relaksujące wakacje. Amatorzy sportów wodnych nie będą zawiedzeni - na plaży oferta zadowoli każdego.

    Mastichari
    Ten niewielki rybacki port połączył lokalne życie mieszkańców z turystyczną gościnnością. Rybacy ciągle wypływają w morze, a miejscowe tawerny oferują ryby i owoce morza z dzisiejszego połowu. Plaża w Mastichari została uznana za jedną z najpiękniejszych na wyspie i przyciąga nie tylko turystów, ale także wielu mieszkańców wyspy.

    Kardamena
    Jedna z popularniejszych turystycznych miejscowości, położona w południowej części wyspy. Kiedyś była rybacką wioską i port pozostał głównym miejscem, w którym skupia się życie mieszkańców i turystów. Na portowym nabrzeżu liczne kawiarnie i restauracje, a poza centrum doskonałe dla rodzin plaże z płytkim wejściem do wody. Dodatkową zaletą jest krótki transfer z lotniska.
    KALYMNOS

    Niewielka wyspa z archipelagu Dodekanezu, zupełnie nieodkryta przez turystów. Do tej pory wypoczywali tu głownie sami Grecy, dzięki temu na Kalymnos odnajdziemy prawdziwą grecką duszę. Na wyspie znajdują się liczne, iskrzące w słońcu plaże, malownicze zatoki otoczone skałami schodzącymi do lazurowej wody Morza Egejskiego, górzyste wioski oraz tawerny i restauracje z wyśmienitą, lokalną kuchnią.
    Pothia

    Stolica oraz główny port Kalymnos do którego zawijają promy z pobliskiej wyspy Kos. Labirynty wąskich uliczek i przybrzeżna promenada ze sklepami, restauracjami, tawernami i kawiarniami serwującymi specjały lokalnej kuchni. W ciągu dnia zapełnia się turystami przypływającymi na krótkie, kilkugodzinne wycieczki, natomiast wieczorami można się tu delektować prawdziwą grecką atmosferą.
    Panormos

    Nieduża, ładna miejscowość oddalona o ok. 6 km od Pothii. Tutaj znajduje się większość studiów i apartamentów z naszej oferty. Znajdziemy tu przepiękną, spokojną plażę z krystaliczną wodą oraz kilka sklepów, restauracji, tawern oraz supermarket.
    Plati Gialos

    Niewielka miejscowość położona ok. 1 km od Panormos, w w zachodniej części wyspy, która słynie z pięknych plaż, a także jest rajem dla miłośników wspinaczki. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 5 km. W okolicy (około 500m) znajdziemy kilka restauracji i barów.
    Arginonta

    Spokojna miejscowość w północnej części wyspy położona przy urokliwej zatoczce, która zachwyca przejrzystą, turkusową wodą oraz skalistym krajobrazem. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 15 km.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    W związku z koniecznością wypełnienia formularza PLF najpóźniej w dniu poprzedzającym wylot (do godziny 22:00) oraz posiadania kodu QR przy przylocie do Grecji, informujemy:
    1. Strona internetowa do samodzielnego wypełnienia formularza PLF to:
    2. Wzór wypełnienia znaleźć można na Travelli, w zakładce Komunikaty (Grecja - formularz wjazdu!) oraz
    3. Adresy hoteli konieczne do wypełnienia wniosku znajdują się poniżej.
    4.

    Każdy turysta zobowiązany jest do wypełnienia formularza.
    Po jego wypełnieniu, na e-maila podanego w formularzu przyjdzie potwierdzenie wypełnienia. Każda osoba z rezerwacji w tym dzieci
    obowiązkowo musi wypełnić swój wniosek
    (nie może to być np. 1 wniosek na rodzinę/rezerwację). Wymagane jest, aby każdy turysta dodał w swoim formularzu podróżujących z nim członków rodziny/niespokrewnionych towarzyszy wyjazdu.
    5. Po zweryfikowaniu danych na skrzynkę pocztową przyjdzie również
    formularz z unikalnym kodem QR
    , który trzeba okazać na lotnisku docelowym w formie elektronicznej (w telefonie) lub wydrukowany.
    6. W przypadku
    nieposiadania
    kodu QR turyści
    nie zostaną wpuszczeni
    na pokład samolotu lecącego do Grecji.
    Adresy hoteli:

    Apollon Hotel & Apollon Windmill:
    Lambi Street
    Kos
    Postal Code: 85300
    Ikos Aria:
    Suburban Road
    Kefalos
    Kos
    Postal Code: 85301
    Kipriotis Hippocrates:
    Psalidi
    Kos
    Postal Code: 85300
    Kipriotis Maris:
    Psalidi
    Kos
    Postal Code: 85300
    Kipriotis Panorama:
    Psalidi
    Kos
    Postal Code: 85300
    Labranda Marine Aquapark:
    Tigaki Main Street
    Kos
    Postal Code: 85300
    Tel: +30 2242068860
    Grecji powinny posiadać
    negatywny wynik testu
    na obecność koronawirusa
    typu PCR
    (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim, dokument musi zawierać numer paszportu lub dowodu osobistego osoby poddanej badaniu). Test należy przeprowadzić nie wcześniej niż 72 godziny przed godziną lądowania w Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej 5 roku życia). Osoby, które
    ukończyły szczepienie
    (tj. minęło 14 dni od podania ostatniej dawki szczepienia, w zależności od ilości wymaganych dawek) i są w stanie to potwierdzić, przedstawiając
    odpowiednie świadectwo szczepienia
    , wówczas zaświadczenie o negatywnym
    wyniku testu PCR nie jest wymagane
    - szczegółowe informacje na temat zaświadczenia:
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09.

    Wizy

    W związku z koniecznością wypełnienia formularza PLF najpóźniej w dniu poprzedzającym wylot (do godziny 22:00) oraz posiadania kodu QR przy przylocie do Grecji, informujemy:
    1. Strona internetowa do samodzielnego wypełnienia formularza PLF to:
    2. Instrukcja wypełnienia formularza znajduję się:
    3. W razie problemów z wypełnieniem formularza, prosimy o kontakt ze swoim sprzedawcą.
    4. Adresy hoteli konieczne do wypełnienia wniosku znajdują się poniżej.
    5.

    Każdy turysta zobowiązany jest do wypełnienia formularza.
    Po jego wypełnieniu, na e-maila podanego w formularzu przyjdzie potwierdzenie wypełnienia. Każda osoba z rezerwacji w tym dzieci
    obowiązkowo musi wypełnić swój wniosek
    (nie może to być np. 1 wniosek na rodzinę/rezerwację). Wymagane jest, aby każdy turysta dodał w swoim formularzu podróżujących z nim członków rodziny/niespokrewnionych towarzyszy wyjazdu.
    6. Po zweryfikowaniu danych na skrzynkę pocztową przyjdzie również
    formularz z unikalnym kodem QR
    , który trzeba okazać na lotnisku docelowym w formie elektronicznej (w telefonie) lub wydrukowany.
    7. W przypadku
    nieposiadania
    kodu QR turyści
    nie zostaną wpuszczeni
    na pokład samolotu lecącego do Grecji.
    Adresy hoteli:
    Apollon Hotel & Apollon Windmill:
    Lambi Street
    Kos
    Postal Code: 85300
    Ikos Aria:
    Suburban Road
    Kefalos
    Kos
    Postal Code: 85301
    Kipriotis Hippocrates:
    Psalidi
    Kos
    Postal Code: 85300
    Kipriotis Maris:
    Psalidi
    Kos
    Postal Code: 85300
    Kipriotis Panorama:
    Psalidi
    Kos
    Postal Code: 85300
    Labranda Marine Aquapark:
    Tigaki Main Street
    Kos
    Postal Code: 85300
    Tel: +30 2242068860
    Osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać
    negatywny wynik testu
    na obecność koronawirusa
    typu PCR
    (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim, dokument musi zawierać numer paszportu lub dowodu osobistego osoby poddanej badaniu). Test należy przeprowadzić nie wcześniej niż 72 godziny przed godziną lądowania w Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej 5 roku życia). Osoby, które
    ukończyły szczepienie
    (tj. minęło 14 dni od podania ostatniej dawki szczepienia, w zależności od ilości wymaganych dawek) i są w stanie to potwierdzić, przedstawiając
    odpowiednie świadectwo szczepienia
    , wówczas zaświadczenie o negatywnym
    wyniku testu PCR nie jest wymagane
    - szczegółowe informacje na temat zaświadczenia:
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Michelangelo to luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów, zlokalizowany ok 8 km od stolicy wyspy Kos. Polecamy ze względu na piękne widoki na tureckie wybrzeże, basen typu Infinity oraz centrum SPA z bogata ofertą. Klienci doceniają także bardzo dobry serwis, obsługę oraz wyżywienie

    GŁÓWNE ATUTY:

    • elegancki i ekskluzywny, bardzo wysoko oceniany przez Gości z całej Europy
    • basen typu Infinity -160 metrów długości
    • profesjonalne centrum SPA & Wellnness

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Kos

    OPIS

    Dzięki wyjątkowej architekturze i stylowi, hotel jest idealnym miejscem łączącym w sobie pobyt nad morzem, lokalną kuchnę i kojące wyciszenie dla zmysłów. Położony na południowo-wschodnim wybrzeżu wyspy Kos, słynie z krystalicznie czystych wód, oferuje wspaniałe widoki na Morze Egejskie. Na Gości czeka szereg atrakcji, urozmaicona kuchnia, strefa SPA, a także zajęcia sportowe i programy animacyjne, aby zapewnić im niezapomniane wakacje.

    lokalizacja

    7 m od Ag. Fokas, 32 km od lotniska w Kos-KGS. Hotel usytuowany na powierzchni: 50000 m2.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    5*

    Data otwarcia

    2009 r. Na terenie hotelu: restauracje (3), bary (2), room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, centrum biznesowe, basen kryty, 3 baseny odkryte.

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    100 m od hotelu, prywatna, żwirowa, 150 m długości. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, płatne: bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 10 budynkach: - 1 budynek główny (liczba pięter: 3, liczba wind: 2) - 9 aneksów (liczba pięter: 3) Typy pokoi: - pokoje double land view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje double sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje premium sea front dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - junior suity sea view dla max. 4 os.: salon, 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny,, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje double side sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracje a la carte (2), bary (2)

    śniadanie i obiadokolacja

    - śniadanie (06:30-10:30), kolacja (18:30-21:30) serwowane w restauracji głównej All Inclusive - śniadanie (06:30-10:30), obiad (12:45-14:45), kolacja (18:30-21:30), późny posiłek (23:00-01:00) serwowane w restauracji głównej - przekąski (11:15-17:30) - lody - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe Restauracje a la carte - wymagana rezerwacja. - śródziemnomorska/międzynarodowa - chińska

    z myślą o dzieciach

    - brodzik - miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - krzesełka dla dzieci w restauracji - opiekunka dla dzieci (płatna) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - kort do tenisa ziemnego - oświetlenie kortu - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - tenis stołowy - koszykówka - miniboisko do piłki nożnej - aerobik - siłownia - animacje wieczorne - jacuzzi

    płatne

    - centrum SPA - masaż - salon piękności DODATKOWE INFORMACJE Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków. Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19: - Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE - Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - NIE - Czy w hotelu można kupić maseczki? - NIE - Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK - Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE - Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp.? - TAK - Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - TAK - Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK, NA ŚNIADANIE, OBIAD I KOLACJĘ - Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA - Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK - Czy jest dostępna usługa Room Service? - TAK (W WYZNACZONYCH GODZINACH) - Czy będą czynne restauracje a la carte/tematyczne? - TAK (ZA OPŁATĄ) - Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE - Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - 80 GOŚCI NA 800 M2 - Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - NIE - Czy na leżakach są materace? - TAK - Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (BEZPŁATNIE,ROZPAKOWANE) - Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK (PO KAŻDYM UŻYCIU) - Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (OBSŁUGA KELNERSKA) - Czy centrum SPA jest czynne? - TAK - Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK - Czy siłownia jest czynna? - TAK - Czy mini klub jest czynny? - TAK - Czy hotel prowadzi program animacyjny? - TAK - Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - TAK, W NAWIĄZANIU DO PROTOKOŁÓW ZDROWIA - Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - ZOSTANIE WEZWANY LEKARZ ABY OSĄDZIĆ PRZYPADEK I POMÓC PODJĄĆ DALSZE KROKI W RAZIE WYKRYCIA ZAKAŻENIA U GOŚCIA PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

    Aktualizacja opisu

    11.03.2021 17:23

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Michelangelo to luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów, zlokalizowany ok 8 km od stolicy wyspy Kos. Polecamy ze względu na piękne widoki na tureckie wybrzeże, basen typu Infinity oraz centrum SPA z bogata ofertą. Klienci doceniają także bardzo dobry serwis, obsługę oraz wyżywienie

    GŁÓWNE ATUTY:

    • elegancki i ekskluzywny, bardzo wysoko oceniany przez Gości z całej Europy
    • basen typu Infinity -160 metrów długości
    • profesjonalne centrum SPA & Wellnness

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    GRECJA

    Położenie

    spokojne, na niewielkim wzniesieniu (występują różnice poziomów i schodki), ok. 4 km. od Psalidi. Do miasta Kos ok. 7 km., port lotniczy oddalony o ok. 30 km. Przystanek autobusowy przy hotelu. 

    Plaża

    piaszczysto-żwirowa, z kamienistym wejściem do wody (zalecane obuwie kąpielowe), oddalona o ok. 100 m. od hotelu. Dojście po schodach. Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe na plaży gratis. Bar na plaży. 

    Wyposażenie

    luksusowy, wysokiej klasy hotel oferuje 254 pokoi w budynku głównym i 9 budynkach bocznych. W budynku głównym: hol powitalny z recepcją i miejscami do wypoczynku, 2 windy, restauracja główna David's Hall, 2 restauracje a la carte (Mediterraneo - śródziemnomorska, Soya Asian Fusion - azjatycka), 2 bary, minimarket, sklepiki, punkty usługowe. Na zewnątrz znajduje się basen typu infinity z przepięknym widokiem na morze, basen relaksacyjny z wodospadem i hydromasażem, bar przy basenie oraz tarasy słoneczne z bezpłatnymi leżakami i parasolami słonecznymi. 

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi na terenie hotelu i w pokojach gratis. 

    Zakwaterowanie

    luksusowe i komfortowo wyposażone pokoje dwuosobowe od strony ogrodu (DBL LV): ok. 25 m2; klimatyzacja sterowana indywidualnie, TV-Sat., telefon, sejf, lodówka (minibar - za opłatą), zestaw do parzenia kawy / herbaty, wanna, WC, suszarka, szlafrok, kapcie. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (DBL SSV). Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (DBL SV). Pokoje dwuosobowe Premium Sea Front (DBL PREMIUM SF): wyremontowane w 2020 r., w pierwszej linii od morza, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Junior Suite z widokiem na morze (JS SV): ok. 35 m2, pomieszczenie dzienno-sypialne i sypialnia. Junior Suite Premium Sea Front (JS PREMIUM SF): wyremontowane w 2020 r., w pierwszej linii od morza, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Junior Suite przeznaczone są dla max. 2 os. dor. i 2 dzieci lub 3 os. dor. i 1 dziecka. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis, wymagane wcześniejsze zgłoszenie. 

    Sport i Wellness

    siłownia, tenis stołowy, kort tenisowy (sprzęt i oświetlenia za opłątą), koszykówka, siatkówka plażowa, minifootbal. Za opłatą: bilard, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne na plaży oraz centrum Spa, oferujące basen kryty, jacuzzi, saunę, hammam, masaże oraz zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało. 

    Rozrywka

    animacje dzienne i wieczorne, wieczorne przedstawienia, muzyka na żywo. 

    Dzieci

    brodzik, miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, plac zabaw, minidyskoteki. 

    Wyżywienie

    z dwoma posiłkami. Śniadanie i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej. 

    All inclusive

     trzy posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej. Późne śniadanie dla "śpiochów" do godz. 11:00. Po południu w godz. 11-17:30 przekąski. Przekąski w porze nocnej (23-01:00). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach w godz. 10-01:00. Dodatkowo dla Gości z AI: bezpłatny wstęp do Spa i możliwość korzystania z basenu krytego, sauny, hammamu, jacuzzi. Możliwe kolacje w śródziemnomorskiej restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). 

    Kategoria Nekera

    5 gwiazdek, kategoria lokalna: 5 gwiazdek.

    Cena zawiera

    Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta. Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM

    Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny. Od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów

     1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc; 3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc; 4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc; 5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc; APT kat. 1-2 = 0,25€/apt/noc; APT kat. 3    = 0,50€/apt/noc; APT kat. 4    = 1,00€/apt/noc.

    Mocne strony

    - Spokojne położenie wśród zieleni - Basen infinity z pięknym widokiem - Znakomita restauracja SoyaAsian Fusion - Bardzo bogata oferta All inclusive


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Net Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Michelangelo to luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów, zlokalizowany ok 8 km od stolicy wyspy Kos. Polecamy ze względu na piękne widoki na tureckie wybrzeże, basen typu Infinity oraz centrum SPA z bogata ofertą. Klienci doceniają także bardzo dobry serwis, obsługę oraz wyżywienie

    GŁÓWNE ATUTY:

    • elegancki i ekskluzywny, bardzo wysoko oceniany przez Gości z całej Europy
    • basen typu Infinity -160 metrów długości
    • profesjonalne centrum SPA & Wellnness

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Grecja/Kos

    Strefa

    Prestige, Relax

    Dzieci

    - 1 dziecko do 12lat - opłata tylko za przelot

    Lokalizacja

    - na klifowym wzgórzu w miejscowości Agios Fokas - Psalidi - ok. 4 km sklepy, restauracje, bary - miasto Kos - ok. 8 km miasto Kos , główny ośrodek miejski i rozrywkowo - turystyczny na wyspie gdzie znajdują się liczne sklepy, bary, restauracje, mnóstwo ścieżek rowerowych - przystanek autobusowy - ok.20 m od hotelu skąd można dojechać do miasta Kos, położonego tam portu i przystani promowej oraz do miejscowości Tigaki - lotnisko - ok. 35 km

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu, przejście ścieżką przez ogród i zejście ze wzgórza schodkami, prywatna, kamienisto -żwirkowa z łagodnym wejściem do wody (zalecane obuwie ochronne), ładnie zagospodarowana, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki

    Hotel

    pięciogwiazdkowy, luksusowy i elegancki resort, wybudowany w 2009 r. na wzgórzu, w spokojnej części wyspy, otrzymał w 2015 roku Certyfikat Jakości serwisu TripAdvisor przyznawany obiektom o najwyższych standardach, zbudowany w nowoczesnym, designerskim stylu, oferuje 254 pokoje rozmieszczonych w kilku kameralnych budynkach otoczonych zadbanym, śródziemnomorskim ogrodem

    Udogodnienia

    całodobowa recepcja, przestronne lobby z miejscami do wypoczynku, całodobowy room service, punkt wymiany walut, windy w budynku głównym, mini market, bezpłatny sejf w recepcji, możliwość wypożyczenia żelazka i czajnika bezprzewodowego, fryzjer, pralnia, przechowalnia bagaży, wypożyczalnia rowerów, skuterów i samochodów, parking, bezpłatne ręczniki plażowe, możliwość zakwaterowania psa lub kota o wadze do 5 kg

    Internet

    bezpłatne WiFi w lobby, pokojach i na terenie całego hotelu

    Pokoje

    2-os. z możliwością 1 dostawki, ok.25 m2, komfortowo i gustownie urządzony, łazienka z wanną i prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja indywidualnie sterowana, TV SAT, telefon, bezpłatny sejf, lodówka (zawartość dodatkowo płatna), balkon lub taras z meblami ogrodowymi, widok na morze dodatkowo płatny

    Restauracje i bary

    - restauracja główna David´s Hall - kuchnia międzynarodowa - restauracja a la carte Mediterraneo - bar główny / Lobby bar - bar przy basenie / Infiniti bar - bar na plaży / Beach bar

    Wyżywienie

    HB - śniadania i obiadokolacje All Inclusive

    Rozrywka

    duży baseny typu Infinity, basen relaksacyjny, leżaki, parasole oraz materace, basen kryty, 3 jacuzzi na wolnym powietrzu, kort tenisowy, boisko do koszykówki, mini futbol, siłownia, aerobic, kącik TV, tenis stołowy, animacje dzienne, piłka wodna, aqua aerobic, joga, pilates, wieczorne pokazy, muzyka na żywo

    Płatne

    profesjonalne centrum Spa i odnowy biologicznej, masaże, sauna, zabiegi na twarz i ciało, salon piękności, bilard, jacuzzi wewnętrzne, opekunka do dziecka

    Dla dzieci

    brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), mini disco, animacje dzienne i wieczorne, konkursy, gry zabawy i quizy, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka do 2 lat, wysokie krzesła w restauracji

    Program All Inclusive

    06.30-10.30 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 08.00-11.00 późne śniadanie a la carte, specjalności szefa kuchni serwowane w restauracji Mediterraneo 12.45-14.45 obiad w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, przystawki, przekąski, sałatki, desery, owoce 18.45-21.45 kolacja w formie urozmaiconego bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni śródziemnomorskiej, show cooking, wybór dań głównych, przystawek, sałatek, deserów i owoców, okazjonalnie wieczory tematyczne, podczas kolacji obowiązuje dresscode - Panowie długie spodnie oraz zakryte buty 11.15-17.30 lekkie przekąski, kanapki oraz lody serwowane w restauracji Mediterraneo 23.00-01.00 późne przekąski, sałatki, rozgrzewająca zupa podane w restauracji głównej 10.00 - 01.00 kawa, herbata, lokalne napoje bezalkoholowe typu soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), cola, fanta, sprite, woda mineralna, oraz napoje lokalne alkoholowe typu wino białe, czerwone, piwo oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych typu wódka, brendy, ouzo, gin serwowane w Lobby bar, Infinity Pool bar i Beach bar w godzinach ich funkcjonowania do obiadu i kolacji podawane są lokalne napoje bezalkoholowe typu soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), cola, fanta, sprite, woda mineralna oraz lokalne alkohole typu piwo, wino białe, różowe i czerwone możliwość jednej kolacji a la carte w restauracji Mediterraneo z lokalnymi specjałami (wymagana wcześniejsza rezerwacja), powtórna kolacja z 30% zniżką - leżaki, parasole oraz ręczniki przy basenach oraz na plaży - mini klub dla dzieci w wieku 4 - 12 lat - animacje dzienne i wieczorne

    Oficjalna kategoria

    5 gwiazdek

    Strona www hotelu

    www.michelangelo.gr

    Nasza ocena

    Pokój ***** Położenie ***** Wyżywienie ***** Sport \ rozrywka *****

    Atuty

    - elegancki i ekskluzywny hotel wysoko oceniany przez Klientów - doskonały serwis, obsługa i wyżywienie - profesjonalne centrum Spa and Wellness -niespotykany basen typu Infinity długości 160 metrów - otrzymał w 2015 roku Certyfikat Jakości serwisu TripAdvisor

    Grecki Wieczór

    Wieczór spędzony wśród tradycyjnych kamiennych domków w jednej z najwspanialszych miejscowości wyspy to okazja zarówno, aby obejrzeć wspaniały spektakl jakim jest zachód słońca za wyspami Dodekanezu jak i nacieszyć podniebienie smakami greckiej kuchni i poczuć klimat tego uroczego kraju. Greckie wino, przepyszne dania, tradycyjny taniec, czyli miejscowy folklor w czystej postaci. Tradycyjne rytmy, okraszone toastami białego i czerwonego wina, sprawiają, że na parkiet wyruszają najbardziej nieśmiali tancerze, a wspomnienia na długo pozostają w głowach. Cena ok. 43 EUR

    Rejs do Bodrum

    Wakacje na Kos nie są kompletne bez wizyty na pobliskim kontynencie czyli w Turcji. Podróżując promem można dostać się do miasta portowego Bodrum, położonego na wzgórzu i słynącego z majestatycznego zamku, który stoi na straży malowniczej przystani. Tureccy właściciele sklepów przyciągają do swoich wyrobów oraz zapraszają do skosztowania tradycyjnej tureckiej herbaty. Alternatywą do próbowania swych sił negocjacyjnych może być odpoczynek relaks w prawdziwej łaźni tureckiej lub skorzystanie z tureckiego masażu. Należy posiadać paszport ważny min. 6 miesięcy od daty planowanej wycieczki. Cena ok. 38 EUR + ok. 5 EUR/os. - opłata portowa

    Zwiedzanie wyspy

    Jest to doskonały sposób, aby dowiedzieć się wszystkiego, co wyspa ma do zaoferowania, w ciągu jednego dnia. Wycieczka autokarem po najciekawszych zakątkach Kos pozwala nie tylko na odkrywanie naturalnego piękna wyspy ale także poznanie historii, mitologii i doświadczenie tradycyjnego sposobu życia. W programie znajdują się zarówno tradycyjne wioski, takie jak górskiej miejscowość Zia, ośrodki wypoczynkowe, takie jak Kardamena, jak i romantyczne zatoki niedaleko Kamari i Kefalos. Dzień pełen wrażeń i odkrywania nieznanych i niewidocznych na pierwszy rzut oka tajemnic naszej wyspy. Cena ok. 36 EUR

    Nissyros

    Rejs wzdłuż wybrzeża Kos jest pierwszą okazją do przyjrzenia się wyspie Nisyros, jednak dopiero ruszając w drogę autokarem można zapuścić się w głąb Polyvotis i zobaczyć najbardziej spektakularne widoki jakie gdziekolwiek można spotkać. Zbliżając się do krateru wulkanu można bez trudu poczuć siłę lawy dudniącą pod stopami, doświadczyć bulgotania błota i wylatującej z gejzerów pary. Całość sprawia takie wrażenie, żę przez chwilę można się zastanowić czy zamiast na greckiej wyspie nie jesteśmy na Księżycu. W programie wycieczki znajdzie się również czas na spacer między wąskimi, brukowanymi uliczkami portowego miasta Mandraki zachwycającego białymi domkami z niebieskimi okiennicami oraz odwiedzenie przepięknego klasztoru Matki NMP. Cena ok. 40 EUR

    Dzień bez pośpiechu

    Przybijając do brzegu w atrakcyjnym mieście portowym Pothia na słynnej z połowu gąbek wyspie Kalymnos można zostać zahipnotyzowanym przez maleńkie kolorowe domy, usytuowane na zboczu wzgórza. W czasie wycieczki będzie można zobaczyć jak przetwarza się naturalne gąbki a także nauczyć się historii i techniki miejscowych poławiaczy gąbek. Drugim przystankiem będzie bezludna wyspa Plati, gdzie można nurkować z pokładu statku a także delektować się smakami potraw z grilla przygotowywanymi bezpośrednio na pokładzie. Ostatnim przystankiem jest postój na zamieszkałej przez ledwie 50 osób wyspie Pserimos, gdzie długie, piaszczyste wybrzeża łagodnie opadające do krystalicznie czystego morza zachęcają do skorzystania z kąpieli morskich i słonecznych. Cena ok. 46 EUR Net Holiday Sp. z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp. z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Michelangelo to luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów, zlokalizowany ok 8 km od stolicy wyspy Kos. Polecamy ze względu na piękne widoki na tureckie wybrzeże, basen typu Infinity oraz centrum SPA z bogata ofertą. Klienci doceniają także bardzo dobry serwis, obsługę oraz wyżywienie

    GŁÓWNE ATUTY:

    • elegancki i ekskluzywny, bardzo wysoko oceniany przez Gości z całej Europy
    • basen typu Infinity -160 metrów długości
    • profesjonalne centrum SPA & Wellnness

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA GRECKA

    *****

    KATEGORISA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF5

    Położenie

    *    Hotel położony jest w miejscowości Psalidi, 8 km od centrum miasta, 38 km od międzynarodowego lotniska.

    PLAŻA

    *    Piaszczysto-kamienista, bezpośrednio przy hotelu; leżaki, parasole i ręczniki przy basenie i na plaży są bezpłatne. Wyróżniona Błękitną Flagą.

    ZAKWATEROWANIE

    *    254 pokoi usytuowanych w 10 budynkach; *    Typy pokoi: standardowe, suity, superior; *    Wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie, telefon, TV, lodówka lub mini bar(płatny), łazienka z WC, małe kosmetyki, suszarka do włosów, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy i herbaty, bezpłatne łącze Wi-Fi; wszystkie pokoje posiadają balkon lub taras.

    RESTAURACJE I BARY

    *    Restauracja główna z tarasem, restauracja a' la carte (dodatkowo płatna); *    Bar główny w lobby, bar przy basenie;

    Wyżywienie

    *    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, potrawy kuchni greckiej i   międzynarodowej, dodatkowo przekąski w ciągu dnia 12:30-17:30 oraz przekąski wieczorne 23:00-01:00, lokalne   napoje   alkoholowe i bezalkoholowe oraz importowane alkohole serwowane są w godzinach 10:00-01:00 w barze głównym oraz w pozostałych barach w określonych godzinach, obiad a'la carte możliwy raz na 7 dniowy pobyt, dzień wcześniej wymagana rezerwacja.

    SPORT I ROZRYWKA

    *    3 baseny zewnętrzne, 1 wewnętrzny; *    Bezpłatnie: mini piłka nożna, siatkówka, koszykówka, tenis stołowy, boccia, rzutki, siłownia, tenis, lekki program animacyjny; *    Odpłatnie: oświetlenie kortu, bilard, sauna, jacuzzi, hammam.

    DLA DZIECI

    *    Basen dla dzieci, plac zabaw, sala gier, lekkie animacje dla dzieci, wysokie krzesła i łóżeczka dla dzieci na zapytanie. Możliwość odpłatnego wynajęcia opiekunki do dziecka.

    POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

    *    Recepcja, SPA, sklep z biżuterią, mini market, pralnia (płatna), Wi-Fi bezpłatne w lobby, parking.

    NASZYM ZDANIEM

    *    Hotel o wysokim standardzie i bogatej ofercie, położony bezpośrednio przy plaży, polecamy zarówno dla par, jak i dla rodzin z dziećmi. Dzięki wielu atrakcjom, dzieci nie będą się nudzić i z pewnością wakacje zaliczą Państwo do bardzo udanych.

    STRONA INTERNETOWA

    *    www.michelangelo.gr


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Michelangelo to luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów, zlokalizowany ok 8 km od stolicy wyspy Kos. Polecamy ze względu na piękne widoki na tureckie wybrzeże, basen typu Infinity oraz centrum SPA z bogata ofertą. Klienci doceniają także bardzo dobry serwis, obsługę oraz wyżywienie

    GŁÓWNE ATUTY:

    • elegancki i ekskluzywny, bardzo wysoko oceniany przez Gości z całej Europy
    • basen typu Infinity -160 metrów długości
    • profesjonalne centrum SPA & Wellnness

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Kos

    Położenie

    we wschodnio-północnej części wyspy Kos, w pobliżu Agios Fokias, na zboczu wzgórza przy morzu. W pobliżu znajdują się naturalne źródła termalne "Bros Therma" ok. 4 km. Do stolicy wyspy Kos połączenie autobusem liniowy (co 15 min.), przystanek przy hotelu, ok. 8 km.

    Plaża

    zejście do wąskiej plaży żwirowo-kamienistej bezpośrednio z hotelu schodami. Leżaki i parasole na basenie i przy plaży gratis.

    Wyposażenie

    luksusowy hotel zbudowany w stylu amfiteatru, tarasowo na zboczu składa się z budynku głównego i 9 budynków bocznych z 254 pokojami, 3 windy. Elegancki, przestronny hol z przepięknym widokiem, miejsca wypoczynkowe, recepcja, 3 bary, klimatyzowana restauracja dla niepalących, śródziemnomorska restauracja a la carte, mini market, kącik telewizyjny, sala konferencyjna (do 200 os.). Na zewnątrz kompleks basenowy, 3 baseny ze słodką wodą, 4 x whirlpool, 2 bary przy basenie, panoramiczny taras słoneczny. www.michelangelo.gr

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek

    Zakwaterowanie

    stylowo i komfortowo urządzone: Pokoje dwuosobowe od strony ogrodu (1-3A):; indywidualna klimatyzacja, telefon, TV Sat, sejf, lodówka, kącik wypoczynkowy, zestaw do parzenia kawy/herbaty; balkon lub taras. Wanna lub prysznic, płaszcz kąpielowy, kapcie, suszarka. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (1-3B): Pokoje Superior (2-3C): z widokiem na morze przestronniejsze, poza tym wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje Premium (2-3D): z widokiem na morze, usytuowane w pierwszej lini od morza, przestronniejsze, poza tym wyposażone jak pokoje 2A. Junior Suite (2-3E): przestronniejsze, możliwość 2 dostawek dla dzieci.

    Dzieci

    osobny brodzik dla dzieci, program animacyjny dla dzieci 4-12 lat, plac zabaw. Łóżeczko dla dzieci do 2 lat bez opłaty.

    Dostęp do internetu

    WI-FI w lobby za opłatą.

    Sport

    aerobic, boccia, tenis stołowy, siłownia. Za opłatą: bilard, tenis.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadania i kolacje w formie bufetu.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz: 10-01:00. Wieczorem okazjonalnie Show-Cooking. Kawa, herbata, przekąski i ciasto oraz lody w godz: 10:30-18:00 w barze przy basenie.

    Dodatkowe informacje

    Wcześniej = taniej- do 28.02.15- 15% ZNIżKI, 1.03-30.04.15- 10% ZNIżKI. Zniżki- DLA DZIECI 2-11 lat- pobyt gratis lub zniżka procentowa.

    Polecamy

    z przepięknym widokiem na Morze Egesjskie i Półwysep Bodrum romantyczną atmosfera


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Michelangelo
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kos)
    Stolica wyspy czyli miasto Kos w Grecji
    Wakacyjna miejscowość Kardamena na wyspie Kos w Grecji
    Plaża i mała turystyczna miejscowość Mastichari na wyspie Kos w Grecji
    Sąsiednia wyspa Nissyros, Grecja, Kos
    Tigaki beach na wyspie Kos w Grecji
    Kefalos - baza windsurfingu na wyspie Kos w Grecji
    Asklepion, ruiny świątyni - Grecja, Kos
    Marmari, mały kurort wakacyjny na wyspie Kos - Grecja
    Filmy hotelu Michelangelo:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Michelangelo
    https://youtu.be/Ns_vpadZXEw

    Opinie o Hotelu Michelangelo

    Michelangelo - możliwości zakwaterowania:

    Premium Junior Suite SeaFront
    JEDNOOSOBOWY Z WIDOKIEM NA MORZE
    JUNIOR SUITE Z WIDOKIEM NA MORZE
    DWUOSOBOWY Z JEDNYM LUB DWOMA ŁÓŻKAMI Z WIDOKIEM NA POLA
    2 os. Double Side Sea View
    2 os. Pokój Double Garden View
    2 os. Pokój Double Sea View
    Room Double GardenView
    Room Double SeaView
    Suite Junior SeaView
    Room SingleUse SeaView
    Room Double PartialSeaView
    Room Premium SeaFront
    Room Premium SingleUse SeaFront
    Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
    pokój dwuosobowy od strony ogrodu
    Dvoulůžkový pokoj
    Dvoulůžkový pokoj s 1 př. výhled na moře
    Dvoulůžkový pokoj, výhled na moře
    Junior Suite z widokiem na morze

    Michelangelo - Możliwości wyżywienia:


    Michelangelo - miasta wylotu:


    Michelangelo - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Michelangelo? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00